Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 september

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 september"

Transcriptie

1 Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 september Punt 02: Kennisgeving jaarrekening 2015 van Sociaal Verhuurkantoor Waasland. (D 23/SH).. Het SVK Waasland huurt panden op de private huurmarkt in de volgende gemeenten: Sint-Niklaas, Beveren, Sint-Gillis-Waas, Kruibeke en Zwijndrecht. Het SVK verhuurt ze door aan sociaal kwetsbare huurders, treedt op als hoofdhuurder en komt alle verplichtingen als hoofdhuurder na. Het SVK Waasland is een door het Vlaamse Gewest erkende Sociaal Verhuurkantoor. ln toepassing van de artikelen 174 en van het OCMW-decreet wordt de jaarrekening 2015 van het Sociaal Verhuurkantoor Waasland ter kennisneming voorgelegd aan de gemeenteraad. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van de jaarrekening 2015 van het Sociaal Verhuurkantoor Waasland. Punt 03: Goedkeuring jaarverslag en financieel verslag 2015 van PEVA-vzw Gemeentelijk Cultuurcentrum Beveren. (D 64). Conform artikel van de samenwerkingsovereenkomst van 19 augustus 2014, afgesloten tussen het gemeentebestuur Beveren en de vzw Gemeentelijk Cultuurcentrum Beveren, moet de vzw ieder jaar uiterlijk op 30 september een jaarverslag en een financieel verslag ter goedkeuring voorleggen aan de gemeenteraad met betrekking tot het afgelopen werkingsjaar. Het Jaarverslag 2015, zoals goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de vzw op 8 juni 2016, bevat de gegevens die moeten worden bezorgd aan de Vlaamse overheid (hoofdstuk 1), aangevuld met extra informatie (hoofdstukken 2-5). Het Financieel Verslag 2015 bevat de Jaarrekening 2015 en het bijhorende verslag van de bedrijfsrevisor zoals goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de vzw op 8 juni 2016, alsook de verslagen van de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering van 8 juni Het goedgekeurde Jaarverslag 2015 (1), de goedgekeurde Jaarrekening 2015 (2) en het goedgekeurde verslag van de bedrijfsrevisor over de jaarrekening 2015 (3) worden als bijlagen bij deze nota gevoegd, samen met de verslagen van de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering van de vzw van 8 juni 2016 (4&5) en een kopie van de bovenvermelde samenwerkingsovereenkomst van 19 augustus 2014 (6). Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om het Jaarverslag 2015 en het Financieel Verslag 2015, bestaande uit de Jaarrekening 2015, het verslag van de bedrijfsrevisor over de jaarrekening 2015 en de verslagen van de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur van de vzw van 8 juni 2016, goed te keuren.

2 Punt 04: Goedkeuring tragewegenplan Vrasene en Haasdonk. (D 40) Het tragewegenproject in Vrasene, in samenwerking met de Trage Wegen vzw en de provincie Oost Vlaanderen, werd in januari 2015 afgerond. Dat van Haasdonk in juni In eerste instantie werden alle trage wegen in Vrasene en Haasdonk geïnventariseerd. Daarna werd het project voorgesteld aan de inwoners tijdens een bewonersvergadering waarbij ze de mogelijkheid kregen om een evaluatiebundel mee te nemen. Aan de hand van deze bundel konden zij hun advies geven over alle trage wegen die in de gemeente aanwezig zijn. Al deze adviezen werden gebundeld en dit esulteerde in de adviesnota die de Trage Wegen vzw heeft opgemaakt. Deze nota geeft een beknopte lijst met aanbevelingen en suggesties voortvloeiend uit het debat met de lokale inwoners en landbouwers. Op basis van deze adviesnota werd er een actieplan opgemaakt, goedgekeurd door het college tijdens de zitting van 5 september Dit actieplan zal als werkinstrument dienen om het trage wegenbeleid in Vrasene en Haasdonk verder uit te bouwen. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan het tragewegenplan van Vrasene en Haasdonk. Punt 05: Advies over aansnijden woonuitbreidingsgebied Appelstraat te Melsele. (D 32). In toepassing van artikel van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening verzoekt de deputatie om het advies van de gemeenteraad over een aanvraag tot Principieel Akkoord ( PriAk ) voor het aansnijden van het woonuitbreidingsgebied Appelstraat. Een PriAk kan als basis dienen om een woonuitbreidingsgebied te verkavelen. Het houdt wel de verplichting in om, binnen het jaar na aflevering, een Ruimtelijk UitvoeringsPlan op te maken. Het gebied is bij de gemeente gekend als het gebied Appelstraat (MeD). Het gaat om een binnengebied van ±3,7 hectare tussen de Appelstraat, de Spoorweglaan en de spoorweg Gent-Antwerpen. De ontwikkeling wordt gehypothekeerd door het sluiten van de spooroverwegen in de Appelstraat en de Beekmolenstraat. Infrabel wil de overweg in de Appelstraat vervangen door een brug en een ventweg die in dit woonuitbreidingsgebied uit zouden komen. De gemeenteraad verklaarde zich daar op 21 juni 2016 principieel akkoord mee, voor zover het ruimtebeslag zo beperkt mogelijk wordt. De precieze locatie van de ventweg en vooral van de brug is evenwel nog niet beslist. Bovendien stelt het richtinggevend gedeelte van het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan (GRS) voor om het gebied, gezien de excentrische ligging in Melsele palend aan de spoorweg, bij voorkeur niet te ontwikkelen en dus te selecteren voor onderzoek voor de lange termijn, met aandacht voor de druk op de leefbaarheid vanwege de verwachte toename van het spoorwegverkeer (vnl. goederen). Hierdoor is de ontwikkeling bevroren. Het is onzeker of dit woonuitbreidingsgebied binnen de Afbakening van het KleinStedelijk Gebied Beveren-Melsele zal vallen, en de provincie daar een andere visie dan het GRS zal ontwikkelen.

3 Aan de gemeenteraad wordt gevraagd akkoord te gaan met het negatieve advies voor het ontwikkelen van het woonuitbreidingsgebied Appelstraat (MeD). Punt 06: Vaststelling lastvoorwaarden aanstellen ontwerper voor opmaken masterplan voor een deel van Kieldrecht. (D 31). Het is noodzakelijk dat er een ruimtelijke visie wordt ontwikkeld voor de zone tussen de Dorpsstraat, Molenstraat, Merodestraat en Kouterstraat te Kieldrecht. Door de dienst ruimtelijke ordening werd een ontwerp opgemaakt voor het aanstellen van een ontwerper. De uitgave wordt geraamd op ,00 euro, inclusief btw. In uitvoering van artikel 26, 1, 1 a van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten kan de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als gunningswijze worden gekozen. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2016, op budgetcode /0600RP-14P04WONEN-subproject WO- NEN4 (actieplan 04.01) (actie ). principieel te beslissen tot aanstellen van een ontwerper voor het opmaken van een masterplan voor een deel van Kieldrecht; de lastvoorwaarden vast te stellen en de raming goed te keuren voor de som van ,00 euro inclusief btw; als gunningswijze de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking te kiezen. Punt 07: Vaststelling lastvoorwaarden realisatie achterontsluitingen in de Ropstraat te Haasdonk en de Kastanjelaan te Kieldrecht. (D 31). In de Willem Van Doornyckstraat en de Oud-Arenbergstraat zijn er parkeerproblemen. Deze toestand kan verbeteren door het aanleggen van achtertuinontsluitingen via de Ropstraat en de Kastanjelaan. Door de Studiegroep Irtas werd hiervoor een ontwerp opgemaakt. De uitgave wordt geraamd op ,82 euro, inclusief btw. In uitvoering van art van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten kan de open aanbesteding als gunningswijze worden gekozen. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2016, op budgetcode /0200WE-14OVTDW-TDW55. De lastvoorwaarden, voor de realisatie van achterontsluitingen in de Ropstraat te Haasdonk en de Kastanjelaan te Kieldrecht, vast te stellen; de raming goed te keuren voor de som van ,82 euro, inclusief btw; als gunningswijze de open aanbesteding te kiezen.

4 Punt 08: Goedkeuring wegtracé voor verkaveling in Vogelkerslaan te Melsele door gemeente Beveren. (D 32). Door het Gemeentebestuur Beveren werd een aanvraag ingediend voor het verkavelen van het terrein te Melsele, langsheen de Vogelkerslaan, sie E 8d, 12m, binnen het gemeentelijk RUP Haegemolen GR 22/09/2015, in het woongebied. De aanvraag voorziet in: - fase 1 => 14 bouwkavels (12 HOB en 2 GB) aan de bestaande wegenis Vogelkerslaan; - fase 2 => 4 bouwkavels (4 HOB) aan de bestaande wegenis Vogelkerslaan en 10 bouwkavels (6 HOB en 4GB) aan de nieuw aan te leggen weg. Er wordt een L-vormige insteekweg (ca.120m) centraal in het te ontwikkelen gebied aangelegd die overgaat naar een voetweg van 1.5m breedte zodat een achter ontsluiting gerealiseerd kan worden. Ten noordoosten van de nieuwe insteekweg wordt een openbaar groenplein van ca. 630m² voorzien. Het openbaar onderzoek (23/06/ /07/2016) gaf aanleiding tot 1 collectief bezwaar van de aanpalende eigenaars van de perzikenlaan nrs 12 en 14. Zij vragen om de nieuwe achterontsluiting achter de loten 34 tem 32 te verlengen tot aan hun eigendom. Het college oordeelde dat het bezwaar gegrond is. Er kan aan voldaan worden door de achterontsluiting door te trekken tot op 2m van de zijdelingse perceelsgrens van lot 30 (zie aangepast plan in bijlage). Het technisch wegenisdossier dient voor uitvoering nog ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd. Mits akkoord van de raad wordt het aangepast wegtracé van de nieuwe wegenis met modeldwarsprofielen, zoals op de plannen ingetekend, goedgekeurd. Punt 09: Vaststelling lastvoorwaarden wegen- en rioleringswerken ter realisatie 2 e fase gemeentelijke verkaveling Vogelkerslaan te Melsele. (D 31). Het betreft de aanleg van de infrastructuur voor de aanleg van het openbaar domein ter realisatie van het 2de deel van de gemeentelijke verkaveling "Vogelkerslaan" te Melsele (grondwerken, riolering, afvoer regenwater, aanleg voetpaden en opritten, groenaanleg en -onderhoud). Door Studiegroep Irtas werd hiervoor een ontwerp opgemaakt. De uitgave wordt geraamd op ,06 euro, inclusief btw. In uitvoering van artikel 23 van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten kan de open aanbesteding als gunningswijze worden gekozen. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2016, op budgetcode /0200WE-14P04WONEN-WONEN20 (actieplan 04.02) (actie ). de lastvoorwaarden vast te stellen voor het uitvoeren van wegen- en rioleringswerken ter realisatie van de 2 de fase van gemeentelijke verkaveling "Vogelkerslaan" te Melsele;

5 de raming goed te keuren voor de som van ,06 inclusief btw; als gunningswijze de open aanbesteding te kiezen. Punt 10: Vaststelling lastvoorwaarden voor aanstellen ontwerper voor aanleggen drukrioleringen langs landelijke wegen, met waar nodig wegenisherstel, fase III. (D 31). De zoneringsplannen voorzien dat elke woning dient aangesloten te worden op de riolering. Voor woningen in de buitengebieden werden groene clusters opgesteld die bepalen welke woningen gegroepeerd dienen aangesloten te worden op de riolering. Er werd vastgesteld dat het aanleggen van drukrioleringen de rendabelste manier is van aansluiten van dergelijke woningen op de bestaande afvalwatercollectoren. In de vorige 2 fasen werden er via de aanleg van drukrioleringen afkoppelingen voorzien voor de woningen gelegen in de Broekstraat, Heiveldstraat (landelijk deel), Achterhoek, Kromstraat, Polderstraat, Klaasdekkerstraat, Vliegenstal en Nerenhoek. Voorgesteld wordt om in een derde fase de afkoppeling van de woningen via drukriolering te voorzien in de s Herenwilg, Permanstraat, Galgstraat, Moerstraat, Veldhoekdam en Boerenstraat. Waar nodig zal ook de asfaltverharding van deze wegen gerenoveerd worden. De kostprijs van deze werken wordt geraamd op euro, inclusief btw. Gelet op de omvang van de werken wordt voorgesteld om een studiebureau aan te stellen voor het ontwerpen en opvolgen van de werken. Hiervoor werd een lastenboek opgemaakt. De uitgave voor het studiebureau wordt geraamd op euro, inclusief btw. Voor het ereloon dienen de inschrijvers een korting op te geven ten opzichte van het K.VIV-barema I, klasse 1. De nodige kredieten dienen voorzien te worden in de desbetreffende budgetten. In toepassing van art. 26 2, 1 van de wet van 15 juni 2006, betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, kan de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met bekendmaking als gunningswijze gekozen worden. zich in principe akkoord te verklaren met het aanleggen van drukrioleringen langs landelijke wegen met het oog op de afkoppeling van de woningen gelegen in s Herenwilg, Permanstraat, Galgstraat, Moerstraat, Veldhoekdam en Boerenstraat, met waar noodzakelijk de uitvoering van wegenisherstel; de lastvoorwaarden vast te stellen voor het aanstellen van een ontwerper voor het opmaken van een lastenboek en de opvolging van de werken; de raming van het ereloon goed te keuren voor het bedrag van euro, inclusief btw; als gunningswijze de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met bekendmaking te kiezen; zich akkoord te verklaren met het voorzien van de nodige kredieten in het meerjarenbudget.

6 Punt 11: Renovatie overlaging Tassijnslaan overdracht bevoegdheid aan stad Sint-Niklaas om op te treden als opdrachtgever.(d 31) De asfaltverharding van de Tassijnslaan ligt er momenteel zeer slecht bij. Het wegdek vertoont vele diepe scheuren en putten. Een renovatie van de verharding is dringend noodzakelijk. De Tassijnslaan tussen de Bankstraat en het kruispunt met de Jagersdreef ligt voor de helft op het grondgebied van de stad Sint-Niklaas en voor de andere helft op het grondgebied van de gemeente Beveren. Het gedeelte tussen de Jagersdreef en de Vossenkotstraat ligt volledig op het grondgebied van de stad Sint-Niklaas. Het stadsbestuur stelt voor om de renovatiewerken in één geheel uit te voeren, samen met de gemeente Beveren. Er wordt voorgesteld om het slechte wegdek af te frezen en om een nieuwe onderlaag van 6 cm dikte, met daarbovenop een toplaag van 4 cm, aan te leggen. Waar noodzakelijk wordt er bijkomend funderingsherstel, of aanpassingswerken aan roosters of greppels voorzien. Het stadsbestuur kan deze werken laten uitvoeren via een lopend raamcontract dat werd afgesloten met aannemer E. D Hollander uit Stekene. Op basis van de oppervlakte van het wegdek (9 200 m²) bedraagt de totale kostprijs van de werken euro, exclusief btw. De oppervlakte op het grondgebied Sint-Niklaas is m², waardoor het aandeel van de stad euro, exclusief btw, bedraagt. De oppervlakte van de Tassijnslaan op het grondgebied van Beveren is m². Het gemeenteaandeel in de renovatiewerken van de weg bedraagt euro, exclusief btw. De uitgave voor deze werken is voorzien in het investeringsbudget van 2016, op budgetcode /0200AN-14P07HAVEN-subprojectTDW129 (actieplan 05.04) (actie ). principieel te beslissen tot de renovatie van de asfaltverharding van de Tassijnslaan in samenwerking met de stad Sint-Niklaas; akkoord te gaan om, in uitvoering van artikel 42 van het Gemeentedecreet, de stad Sint-Niklaas aan te duiden als opdrachtgever; de tussenkomst van de gemeente Beveren in de werken ten bedrage van ,07 euro, inclusief btw, goed te keuren. Punt 12: Vaststelling lastvoorwaarden wegen- en rioleringswerken in de Burggravenstraat te Melsele. (D 31). Voor de wegen- en rioleringswerken in de Burggravenstraat werd door Studiegroep Irtas een ontwerp opgemaakt. De uitgave wordt geraamd op ,60 euro, exclusief btw. Als gunningswijze kan de open aanbesteding worden gekozen. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2016, op budgetcode /0200WE-14OVTDW-TDW45. Aan de gemeenteraad dient gevraagd: principieel te beslissen tot -O205023B; de lastvoorwaarden voor de wegen- en rioleringswerken in de Burggravenstraat vast te stellen;

7 de raming goed te keuren voor de som van ,60 euro, exclusief btw; als gunningswijze de open aanbesteding te kiezen. Punt 13: Vaststelling lastvoorwaarden uitvoeren betonherstellingen in diverse straten in Beveren. (D 31). Door de technische dienst wegen werd een lastenboek opgemaakt voor het uitvoeren van betonherstellingen in diverse wegen. De uitgave wordt geraamd op ,13 euro, inclusief btw. In uitvoering van artikel 26, 1, 1 a van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten kan de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als gunningswijze worden gekozen. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2016, op budgetcode /0200WE-14OVTDW-TDW12. principieel te beslissen tot het uitvoeren van betonherstellingen in diverse straten in Beveren; de lastvoorwaarden vast te stellen en de raming goed te keuren voor de som van ,13 euro, inclusief btw; als gunningswijze de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking te kiezen. Punt 14: Vaststelling lastvoorwaarden aanleg fietssuggestiestroken in de Elzenstraat te Beveren. (D 31). Door de technische dienst wegen werd een lastenboek opgemaakt voor de aanleg van fietssuggestiestroken in de Elzenstraat te Beveren. De uitgave wordt geraamd op ,28 euro, inclusief btw. In uitvoering van artikel 26, 1, 1 a van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten kan de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als gunningswijze worden gekozen. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2016, op budgetcode /0200WE-14OVTDW-TDW9. principieel te beslissen tot aanleg van fietssuggestiestroken in de Elzenstraat; de lastvoorwaarden vast te stellen en de raming goed te keuren voor de som van ,28 euro, inclusief btw; als gunningswijze de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking te kiezen.

8 Punt 15: Vaststelling lastvoorwaarden ontslibben vijver in park te Kallo. (D 31). De dikke sliblaag van de vijver in het park van Kallo dient dringend te worden verwijderd en de oeverrand van de vijver dient hersteld te worden. Door de groendienst werd een ontwerp opgemaakt. De uitgave wordt geraamd op ,11 euro, inclusief btw. In uitvoering van artikel 26, 1, 1 a van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten kan de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als gunningswijze worden gekozen. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2016, op budgetcode / P05RUIMTE-RUIMTE3 (actieplan 05.07) (actie ).. principieel te beslissen tot het ontslibben vijver, park Kallo; de lastvoorwaarden vast te stellen en de raming goed te keuren voor de som van ,11 euro, inclusief btw; als gunningswijze de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking te kiezen. Punt 16: Vaststelling lastvoorwaarden saneren HVAC-regeling van het Gemeentelijk Technisch Instituut. (D 31). Door de technische dienst gebouwen werd een bestek opgemaakt voor het saneren van de HVAC-regeling van het Gemeentelijk Technisch Instituut. De uitgave wordt geraamd op euro, inclusief btw. In uitvoering van artikel 26, 1, 1 a van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten kan de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als gunningswijze worden gekozen. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2016, op budgetcode /0810GT-14P02DUURZAAM-TDG131 (actieplan 02.01) (actie ). principieel te beslissen tot het saneren van de HVAC-regeling van het Gemeentelijk Technisch Instituut; de lastvoorwaarden vast te stellen en de raming goed te keuren voor de som van euro, inclusief btw; als gunningswijze de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking te kiezen.

9 Punt 17: Vaststelling lastvoorwaarden huurkoop prefablokalen voor voetbalveld in recreatiezone Kieldrecht. (D 31). De buiteninfrastructuur van de recreatiezone aan de Oud-Arenberg te Kieldrecht werd aangelegd in De aanleg van een voetbalveld maakte deel uit van deze aanleg. Voor het benutten van dit voetbalveld is het noodzakelijk dat er kleedkamers met douches en sanitair, een berging en een cafetaria, worden opgericht. Voorgesteld wordt om hiervoor gebruik te maken van prefab-units. Door de aangestelde ontwerper, Leen Heyrman, werd hiervoor een lastenboek opgemaakt. Voorgesteld wordt om de infrastructuur te financieren via huurkoop (5 jaar huren en daarna aankopen). De kostprijs wordt geraamd op een huur van x 12 maand x 5 jaar = euro, inclusief btw en een koop uit huur na 5 jaar voor de som van euro, inclusief btw. De aanbesteding van deze levering kan gebeuren via een open offerteaanvraag. De nodige kredieten zijn voorhanden op het exploitatiebudget: AR: BI: 0740SP Kostenplaats 61. principieel te beslissen tot huurkoop van prefablokalen voor het voetbalveld in de recreatiezone Oud-Arenberg te Kieldrecht; de lastvoorwaarden vast te stellen en de raming goed te keuren voor de som van euro, inclusief btw; als gunningswijze de open offerteaanvraag te kiezen. Punt 18: Vaststelling lastvoorwaarden leveren en plaatsen van 7 boorputten in diverse sportzones. (D 31). Door de groendienst werd een lastenboek opgemaakt voor het aanbrengen van 7 boorputten in diverse sportzones. De uitgave wordt geraamd op ,00 euro, inclusief btw. In uitvoering van artikel 53, 2, 1 a van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten kan de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als gunningswijze worden gekozen. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2016, op budgetcode /0740OP/VOETB-14OVSPORT-SPORT20. principieel te beslissen tot aanbrengen van 7 boorputten in diverse sportzones; de lastvoorwaarden vast te stellen en de raming goed te keuren voor de som van ,00 euro, inclusief btw; als gunningswijze de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking te kiezen.

10 Punt 19: Vaststelling lastvoorwaarden leveren van een bestelwagen voor de groendienst + overname oude wagen. (D 31). Deze bestelwagen zal vooral ingezet worden voor onderhouds- en herstellingswerken allerhande. Het over te nemen dienstvoertuig is een Ford Transit van 2001 en heeft ± km op de teller staan. Door de groendienst en de dienst aanbestedingen werd een ontwerp opgemaakt. De uitgave wordt geraamd op ,00 euro, inclusief btw. In uitvoering van artikel 26, 1, 1 a van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten kan de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als gunningswijze worden gekozen. Budgettaire regeling: Dienstjaar: 2016 Bedrag: voldoende AR: BI: 0680HS SUB: GROEN10 principieel te beslissen tot het leveren van een bestelwagen voor de groendienst + overname oude wagen; de lastvoorwaarden vast te stellen en de raming goed te keuren voor de s som van ,00 euro, inclusief btw; als gunningswijze de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking te kiezen. Punt 20: Vaststelling leveren schoolbus voor het Gemeentelijk Technisch Instituut + overname oude schoolbus. (D 31) De huidige schoolbus werd aangekocht in 2000 en heeft ongeveer km op de teller. Er wordt dan ook voorgesteld om een nieuwe schoolbus aan te kopen en de oude over te laten. Door de technische dienst wegen werd een ontwerp opgemaakt. De uitgave wordt geraamd op euro, inclusief btw. In uitvoering van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten kan de open offerteaanvraag als gunningswijze worden gekozen. Budgettaire regeling: Dienstjaar: 2016 Bedrag: ,00 AR: BI: 0200WE SUB: 14OVTDW GTI- TDW142 principieel te beslissen tot het leveren van een schoolbus voor het GTI + overname oude schoolbus; de lastvoorwaarden vast te stellen en de raming goed te keuren voor de som van euro, inclusief btw; als gunningswijze de open offerteaanvraag te kiezen.

11 Punt 21: Vaststelling lastvoorwaarden leveren kantoorbenodigdheden 2017/2019 voor gemeente en OCMW. (D 31). De dienst aankopen wenst prijs te vragen voor het leveren van kantoorbenodigdheden gedurende 2017/2019. Het OCMW wenst ook deel te nemen aan deze prijsvraag. Door de dienst aankopen & aanbestedingen en het OCMW werd een ontwerp opgemaakt. De uitgave voor de gemeente en het OCMW wordt geraamd op inclusief btw. Het gemeentelijk aandeel bedraagt euro, inclusief btw op 3 jaar. Het OCMW aandeel bedraagt: euro, inclusief btw op 3 jaar. In uitvoering van artikel 26, 1, 1 a van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten kan de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als gunningswijze worden gekozen. Budgettaire regeling: Dienstjaar: Bedrag: voldoende BI: 0119AK AR: KP: 33 Delegatiebesluit OCMW: OK principieel te beslissen tot het leveren van kantoorbenodigdheden 2017/2019 (gemeente + OCMW); de lastvoorwaarden vast te stellen en de raming goed te keuren voor de som van euro, inclusief btw; als gunningswijze de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking te kiezen. Punt 22: Vaststelling lastvoorwaarden huren betaalterminals voor diverse gemeentelijke diensten en diensten OCMW. (D 31) Het huidige huurcontract van de betaalterminals loopt af eind dit jaar. Voor dit dossier dient dus opnieuw een marktbevraging te gebeuren voor een termijn van 5 jaar. Momenteel zijn er 16 vaste toestellen en 1 mobiel toestel in gebruik. Dit zou worden uitgebreid naar 18 vaste toestellen en 2 mobiele toestellen. Het OCMW zou, gelet op de integratie, mee instappen voor 3 toestellen (2 vast en 1 mobiel). Interwaas stimuleert lokale besturen om elkaar te helpen op het vlak van ICT. Om voornoemde reden stelt de dienst informatica voor om van dit dossier een opdrachtencentrale te maken waarbij alle geïnteresseerde lokale besturen van de provincie Oost-Vlaanderen gebruik kunnen maken van deze overheidsopdracht zonder een nieuwe marktbevraging. De uitgave wordt geraamd op ,00 euro, inclusief btw. In uitvoering van artikel 26, 1, 1 a van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten kan de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als gunningswijze worden gekozen.

12 Budgettaire regeling: GEMEENTE: Dienstjaar: 2016 Bedrag: voldoende AR: BI: 0119IT 0200WE & 0740SP & 0701CC OCMW: Dienstjaar: 2016 Bedrag: voldoende AR: BI: 95201/04 & 95311/04 De dienst informatica geeft een gunstig advies. principieel te beslissen tot het huren van betaalterminals voor diverse gemeentelijke en OCMW diensten en dit voor een termijn van 60 maanden; de lastvoorwaarden vast te stellen en de raming goed te keuren voor de s som van ,00 euro, inclusief btw; als gunningswijze de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking te kiezen. Punt 23: Vaststelling lastvoorwaarden leveren kantoormeubilair 2017/2019 voor gemeente en OCMW. (D 31). Het huidig contract voor het leveren van kantoormeubilair eindigt 31 december Sinds enkele jaren wordt het meubelgamma Connex aangekocht. Ook dit jaar wordt voorgesteld om een raamcontract af te sluiten voor de duur van 36 maanden. Door de dienst aankopen & aanbestedingen werd een ontwerp opgemaakt. De totale kostprijs voor een termijn van 3 jaar wordt geraamd ,00 euro, inclusief btw. In uitvoering van artikel 26, 1, 1 a van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten kan de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als gunningswijze worden gekozen. Krediet kan aangewend worden volgens de behoeften van de betrokken dienst. principieel te beslissen tot het leveren van kantoormeubilair gedurende 2017/2019; de lastvoorwaarden vast te stellen en de raming goed te keuren voor de som van ,00 euro, inclusief btw; als gunningswijze de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking te kiezen.

13 Punt 24: Vaststelling lastvoorwaarden huren en reinigen antivuilmatten 2017/2019. (D 31). Voor het huren, ophalen, reinigen en herplaatsen van antivuilmatten op diverse locaties, dient voor de periode 2017/2019 een prijsvraag gehouden te worden. Door de coördinator schoonmaak en de dienst aanbestedingen werd een ontwerp opgemaakt. De totale uitgave voor 3 jaar wordt geraamd op ,40 euro, inclusief btw. In uitvoering van artikel 26, 1, 1 a van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten kan de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als gunningswijze worden gekozen. Budgettaire regeling: Gebouw Adres Mat op maat beleidsitem Algemene rekening Gemeentehuis Stationsstraat 2 1 mat met boord 0130GH Politie Gravendreef 2 3 matten op maat 0050PO CC Ter Vesten Gravenplein 1 mat op maat 0701CC sporthal Beveren Klapperstraat matten met boord 0740SZ Bibliotheek Gravenplein 1 mat met boord 0703BE JC Prosperpolder St.Engelbertusstraat 5 5 matten met boord 0750JE principieel te beslissen tot het huren en reinigen van antivuilmatten gedurende 2017/2019; de lastvoorwaarden vast te stellen en de raming goed te keuren voor de som van ,40 euro, inclusief btw; als gunningswijze de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking te kiezen. Punt 25: Uitbreiding waterleidingnet in verkaveling Binnendijk te Verrebroek. (D 31). Het college verleende in zitting van 18 januari 2016 een verkavelingsvergunning voor de realisatie van de verkaveling Binnendijk te Verrebroek. Het betreft een vergunning voor 2 bouwkavels voor open bebouwing met aanleg van een klein stukje nieuwe wegenis. Het wegtracé werd reeds door de gemeenteraad in openbare vergadering van 29 december 2015 goedgekeurd. Door de Watergroep wordt nu een ontwerp voorgelegd voor de uitbreiding van het waterleidingnet in voormelde verkaveling. Het betreft een netuitbreiding van ca. 13 lm. De aanlegkosten zijn integraal ten laste van de verkavelaar.

14 Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het ontwerp van de Watergroep voor het uitbreiden van het waterleidingnet in de verkaveling Binnendijk te Verrebroek goed te keuren. Punt 26: Herziening contracten buitenschoolse kinderopvang. (D 03). De lopende contracten met vzw t Ballonneke en bvba t Boelleke met betrekking tot het organiseren van kinderopvang in Vrasene, Kieldrecht, Kallo en Verrebroek werden recent besproken met schepen Claus, dienst onderwijs en de organisatoren van de opvang. Er werden enkele voorstellen tot wijziging opgelijst. Daarnaast dient er een overeenkomst opgemaakt te worden met vzw Schoolvrij voor de organisatie van kinderopvang in Haasdonk. Dit contract zal identiek zijn aan de bestaande overeenkomsten. De belangrijkste modaliteiten van de overeenkomsten zijn de volgende: 1. Bestemming: Buitenschoolse opvang wordt niet verder gespecifieerd en kan dus zowel voor-, naschools, woensdag en vakantiedagen omvatten. 2. Huurprijs: De overeenkomsten bepalen inzake: In ruil voor het gebruik zoals omschreven in de artikelen 1 tot en met 3 staat de huurder in voor de organisatie van kwaliteitsvolle buitenschoolse kinderopvang in een huiselijk ingerichte omgeving, aangepast aan de leeftijd en het aantal kinderen en ontlast op deze manier de gemeente voor een deel van haar verplichting ter zake. 3. Onderhoud: Het gehele onderhoud wordt ten laste van de gemeente gelegd. Dit was in de praktijk al zo maar stond niet met zoveel woorden in de overeenkomst. 4. Keuken: Er wordt aan de huurder een keuken ter beschikking gesteld, doch enkel als opwarmkeuken en mag door de huurder enkel voor die functie worden gebruikt. Dit betekent dat er geen verse warme maaltijden mogen worden klaargemaakt. Activiteiten met de kinderen waarbij gebruik wordt gemaakt van de beschikbare toestellen in de keuken (bijvoorbeeld: bakken van brooddeeg, een cake, ) zijn wel toegelaten. 5. Schoonmaak: Er wordt in een algemene schoonmaakregel voorzien waarin de huurder instaat voor de schoonmaak op momenten waarop het geen school is en de verhuurder op de andere momenten (behalve voor Verrebroek waar de gemeente niet tussenkomt in de schoonmaak). 6. Nutskosten: De nutskosten zijn ten laste van de verhuurder. Voor de leesbaarheid en gemakkelijkheid wordt ervoor geopteerd om nieuwe overeenkomsten te maken, welke in de plaats komen van de oude overeenkomsten. Aan de raad wordt gevraagd akkoord te gaan met de voorgelegde huurcontracten met betrekking tot de organisatie van buitenschoolse kinderopvang in Vrasene, Kieldrecht, Kallo, Verrebroek en Haasdonk.

15 Punt 27: Definitieve vaststelling namen sluis en bruggen tussen Waaslandkanaal en Deurganckdok. (D 32). Aan de nieuwe sluis tussen het Waaslandkanaal en Deurganckdok en aan de 4 bruggen die de nieuwe sluis overspannen moeten nog namen toegekend worden. Het college stelt voor om aan de sluis de naam Kieldrechtsluis toe te kennen. Kieldrechtsluis was het populairste voorstel in de naamgevingswedstrijd die werd georganiseerd door het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen. De jury was samengesteld uit vertegenwoordigers van het Havenbedrijf, Maatschappij Linkerscheldeoever, de afdeling Maritieme Toegang en ons bestuur. Het college stelt verder voor om de bruggen te noemen naar verdwenen of bestaande polders en schorren: Ketenisbrug - die naam verwijst naar het Ketenisschor; Sint-Annabrug die naam verwijst naar de vroegere Sint-Annapolder. Prosperbrug - die naam verwijst naar de Prosperpolder; Arenbergbrug - die naam verwijst naar de Nieuw-Arenbergpolder en de Oud-Arenbergpolder. De Gemeentelijke Cultuurraad heeft in zitting van 15 maart 2016 een gunstig advies verleend voor de namen Kieldrechtsluis, Ketenisbrug, Sint-Annabrug en Arenbergbrug. De Gemeentelijke Cultuurraad stelde voor om de derde brug Sint-Jansbrug te noemen i.p.v. Prosperbrug. Het college heeft in zitting van 30 maart 2015 beslist haar oorspronkelijk voorstel te behouden. De gemeenteraad heeft in zitting van 31 mei 2016 de voorgestelde namen principieel vastgesteld. Het openbaar onderzoek werd gehouden van 13 juni 2016 tot 18 juli 2016 en gaf geen aanleiding tot opmerkingen of bezwaren. Aan de raad wordt gevraagd de volgende namen definitief vast te stellen: De sluis: Kieldrechtsluis De bruggen(vanaf Deurganckdok): Brug 1: Ketenisbrug; Brug 2: Sint-Annabrug; Brug 3: Prosperbrug; Brug 4: Arenbergbrug. Punt 28: Aankoop gronden voor heraanleg Klapperstraat te Beveren. (D 31). Het college besprak in zitting van 25 januari 2016 het nieuwe rooilijnplan voor de Klapperstraat in functie van de nog uit te voeren wegeniswerken. Voor de realisatie van deze werken dienen er nog verschillende gronden verworven te worden. Op basis van het schattingsverslag, opgemaakt door Teccon op 16 maart 2016, werden er voor volgende innemingen reeds akkoorden in der minne bereikt en werd de verkoopbelofte ondertekend: Inneming Afd., sectie, nr. Oppervlakte (m²) 27 3 de, C, 602Y2 21,95

16 Krediet is beschikbaar op budget 2016 TDW88, AR BE In toepassing van de artikelen 94, al. 1,1 en 160, 1 en 2 van het Gemeentedecreet heeft de financieel beheerder zijn visum verleend voor deze aankoop. volgende gronden aan te kopen voor de heraanleg van de Klapperstraat: Inneming Afd., sectie, nr. Oppervlakte (m²) 27 3 de, C, 602Y2 21,95 de ontwerpakte goed te keuren. Punt 29: Aankoop 3 bouwgronden in verkaveling Dijkstraat in Melsele. (D 31). Het college ging in zitting van 16 maart 2015 reeds principieel akkoord met de aankoop van 3 bouwgronden in de verkaveling langsheen de Dijkstraat in Melsele ter realisatie van het bescheiden aandeel. De eigenaars ondertekenden op 23 maart 2015 een verbintenis dat zij akkoord gingen met deze verkoop. De 3 bouwgronden zijn als volgt gekend: - lot 6: 9 de afdeling, sectie C nummer 1196F P0000, met een oppervlakte van 318,56 m² overeenkomstig het opmetingsplan, opgemaakt door beedigd landmeter Marc Oosterlinck te Beveren op 29 februari 2016; - lot 7: 9 de afdeling, sectie C nummer 1196G P0000, met een oppervlakte van 309,49 m² overeenkomstig het opmetingsplan, opgemaakt door beedigd landmeter Marc Oosterlinck te Beveren op 29 februari 2016; - lot 8: 9 de afdeling, sectie C nummer 1196H P0000, met een oppervlakte van 482,78 m² overeenkomstig het opmetingsplan, opgemaakt door beedigd landmeter Marc Oosterlinck te Beveren op 29 februari Krediet is beschikbaar op budget 2016, WONEN42, AR , BI In toepassing van de artikelen 94, al. 1,1 en 160, 1 en 2 van het Gemeentedecreet heeft de financieel expert (delegatiebesluit gemeenteraad d.d. 24 februari 2015, in toepassing van artikel 160 2, derde lid van het Gemeentedecreet) zijn visum verleend voor deze aankoop. de loten 6, 7 en 8 in de verkaveling Dijkstraat Melsele met een respectievelijke oppervlakte van 318,56 m², 309,49 m² en 482,78 m² aan te kopen voor de realisatie van het bescheiden aandeel in deze verkaveling; het ontwerp van akte goed te keuren.

17 Punt 30: Aankoop gronden voor achterontsluiting aan Oud Arenberg in Kieldrecht. (D 31). Het college kon in zitting van 12 oktober 2015 principieel akkoord gaan met de realisatie van een achterontsluiting aan Oud Arenberg te Kieldrecht. Om deze achterontsluiting te realiseren dienen wij 5 grondinnemingen te doen. De eigenaars van deze gronden ondertekenden reeds een verklaring met hun akkoord voor de verkoop van de nodige gronden. Lot Kadastrale gegevens Oppervlakte (in m²) 1 6 de afd. sectie C nr. 11T2 25, de afd. sectie C nr. 11V7 25, de afd. sectie C nr. 11E8 34, de afd. sectie C nr. 11W7 25, de afd. sectie C nr. 11M8 39,81 Krediet is voorzien op het budget 2016 RUIMTE11 AR BI 0600RP. In toepassing van de artikelen 94, al. 1,1 en 160, 1 en 2 van het Gemeentedecreet heeft de financieel expert (delegatiebesluit gemeenteraad d.d. 24 februari 2015, in toepassing van artikel 160 2, derde lid van het Gemeentedecreet) zijn visum verleend voor deze aankoop. volgende gronden aan te kopen voor de realisatie van de achterontsluiting Oud Arenberg te Kieldrecht: Lot Kadastrale gegevens Oppervlakte (in m²) 1 6 de afd. sectie C nr. 11T2 25, de afd. sectie C nr. 11V7 25, de afd. sectie C nr. 11E8 34, de afd. sectie C nr. 11W7 25, de afd. sectie C nr. 11M8 39,81 het ontwerp van akte goed te keuren. Punt 31: Verkoop perceel grond, Blokmakerstraat te Haasdonk. (D 31) De gemeente is eigenaar van een perceel grond aan de Blokmakerstraat in Haasdonk welke reeds enkele jaren door de aanpalende eigenaars mee ingenomen is bij hun tuin. Het betreft een gedeelte van voetweg 20. De dienst stedenbouw & RO kon voor deze verkoop reeds gunstig advies geven op voorwaarde dat er een procedure wordt gevoerd voor het verleggen van deze voetweg. In brief van 31 mei 2016 stelden wij de aanpalende eigenaars de vraag of zij het perceel, gekend als lot 1, zoals aangeduid op het opmetingsplan, opgemaakt door Johan Koppen, beëdigd landmeter te Beveren op 10 mei 2016 met een oppervlakte van 37,47 m², wensten aan te kopen. Op deze manier kan de juridische toestand gelijkgesteld worden met de plaatselijke toestand. Ondertussen verkregen wij het akkoord van de aanpalende eigenaars. Op basis van het schattingsverslag werd de compromis ondertekend.

18 een perceel grond aan de Blokmakerstraat te Haasdonk, kadastraal gekend 10 de afdeling, sectie C zonder nummer met een oppervlakte van 37,47 m² te verkopen voor samenvoeging bij de aanpalende eigendom; het ontwerp van akte goed te keuren. Punt 32: Verkoop 14 percelen bouwgrond in gemeentelijke verkaveling Pauwstraat (Vogelkerslaan) te Melsele. (D 31). De gemeenteraad keurde in openbare vergaderingen van 5 oktober 2010 en 28 februari 2012 (aanpassing) het reglement goed voor de verkoop van bouwgronden door de gemeente Beveren. Voor de gemeentelijke verkaveling Pauwstraat (Vogelkerslaan) te Melsele, fase 2, zal kortelings de verkavelingsvergunning verleend worden voor 28 percelen bouwgrond met nieuwe wegenis waarna in eerste instantie al 14 percelen bouwgrond, palend aan de reeds aangelegde Vogelkerslaan, kunnen verkocht worden. Het betreft de loten 7 t.e.m. 20. Deze kunnen verkocht worden volgens voormeld gemeentelijk reglement. Voor de realisatie van deze verkaveling werd eveneens een basisakte opgemaakt die ter goedkeuring wordt voorgelegd. Lot Kadastrale gegevens Oppervlakte (+/-) 7 9 de afd., sectie E nr. 32B, 32C2 350,00 m² 8 9 de afd., sectie E nr. 32C2 345,00 m² 9 9 de afd., sectie E nr. 32C2 365,00 m² 10 9 de afd., sectie E nr. 32C2, 12M 370,00 m² 11 9 de afd., sectie E nr. 15B, 12M 285,00 m² 12 9 de afd., sectie E nr. 15B, 12M 365,00 m² 13 9 de afd., sectie E nr. 15B, 12M 355,00 m² 14 9 de afd., sectie E nr. 15B, 12M 410,00 m² 15 9 de afd., sectie E nr. 15B, 12M 415,00 m² 16 9 de afd., sectie E nr. 15B, 12M 415,00 m² 17 9 de afd., sectie E nr. 15B, 12M 415,00 m² 18 9 de afd., sectie E nr. 8D, 12M, zonder nummer 415,00 m² 19 9 de afd., sectie E nr. 8D, 12M, zonder nummer 410,00 m² 20 9 de afd., sectie E nr. 8D, 12M, zonder nummer 400,00 m² Overeenkomstig de aankoopprijs, de infrastructuurkosten en het doelpubliek dat we beogen bij deze verkoop kunnen deze bouwgronden verkocht worden voor een prijs van 300 euro/m². akkoord te gaan om na het verkrijgen van de verkavelingsvergunning en toelating tot verkoop de procedure op te starten voor de verkoop van de loten 7 t.e.m. 20 in de gemeentelijke verkaveling Pauwstraat (Vogelkerslaan) in Melsele overeenkomstig het goedgekeurd gemeentelijk reglement voor de verkoop van bouwgronden door de gemeente Beveren; de gronden te verkopen overeenkomstig de goedgekeurde eenheidsprijs van 300 euro/m² (+ 12,5% kosten); de nodige publiciteit te voeren voor de verkoop van deze loten; de basisakte voor deze verkaveling goed te keuren.

19 Punt 33: Verkoop Hoog-Kallostraat 50 + achterliggende grond te Kallo. (D 31). In akte van 2 september 2016 kocht de gemeente de woning Hoog- Kallostraat 50 te Kallo met achterliggende gronden. Deze aankoop kaderde in de realisatie van een verbinding tussen de gemeentelijke eigendommen (school, jeugdheem) en de publieke ruimte van het project Hoog- Kallostraat De Rietvelden. In zitting van 23 mei 2016 kon het college reeds principieel akkoord gaan om de woning Hoog-Kallostraat 50 en een gedeelte van de achterliggende grond te verkopen voor het oprichten van een jeugdverblijf voor kleine groepen in Kallo. In combinatie met het omliggende groen is Hoog- Kallostraat 50 een goede locatie voor een klein kamphuis en tentweide. De percelen zijn kadastraal gekend 8 ste afdeling, sectie B nummer 166D en deel van nummer 171. Perceel 166D heeft een oppervlakte van 390 m². Deel van perceel 171 heeft een oppervlakte van 4 140,06 m² overeenkomstig het opmetingsplan, opgemaakt door beëdigd landmeter Ann Smet te Beveren op 11 augustus Met de koper werd een akkoord bereikt voor deze verkoop. De koopbelofte werd reeds ondertekend. de woning op en met grond, Hoog-Kallostraat 50, kadastraal gekend 8 ste afdeling, sectie B nummer 166D met een oppervlakte van 390 m² en deel van nummer 171 met een oppervlakte van 4 140,06 m² te verkopen; het ontwerp van akte goed te keuren. Punt 34: Verkoop KMO-bedrijf Keereman bvba in KMO-zone Doornpark te Beveren. (D 31). Op 20 december 1999 kocht de bvba Keereman van de gemeente een perceel KMO-grond in de KMO-zone Doornpark. Het betreft nu een magazijn op en met grond, Doornpark 22 en +22, kadastraal gekend 3 de afdeling, sectie C nummers 1281C en 1281D met een oppervlakte van m². De zaakvoerder, Joannes Keereman, wenst nu zijn eigendom te verkopen. In de akte van 20 december 1999 is opgenomen dat de gemeente, na getroffen raadsbesluit, enerzijds toelating kan geven om het goed binnen de 20 jaar terug te verkopen en anderzijds haar voorkooprecht al dan niet kan uitoefenen. Het college kon hier reeds in zitting van 13 juni 2016 principieel mee akkoord gaan. In brief van 12 juli 2016 bekwamen we van notaris Vercouteren te Beveren de melding dat er tussen de bvba Keereman en de bvba Corpack Immo, gevestigd te 9120 Beveren, Doornpark 20, op 8 juli 2016 een verkoopsovereenkomst ondertekend is o.a. onder opschortende voorwaarde van goedkeuring door de gemeenteraad. De firma is reeds gevestigd in het Doornpark en is producent van golfkartonverpakkingen die zich specifiek richt op KMO s.

20 afstand te doen van het recht van voorkoop op het perceel van de bvba Keereman, 3 de afdeling, sectie C nummers 1281C en 1281D in de KMO-zone Doornpark in Beveren; akkoord te gaan met de verkoop van het perceel 3 de afdeling, sectie C nummers 1281C en 1281D in de KMO-zone Doornpark in Beveren door de bvba Keereman aan de bvba Corpack Immo; notariskantoor Vercouteren van deze beslissing op de hoogte te brengen. Punt 35: Verkoop lot 32 in uitbreiding KMO-zone Doornpark te Beveren. (D 31). De gemeenteraad keurde in openbare vergadering van 29 juni 2010 de verkoopsvoorwaarden, wijze van verkoop en de prijs voor de uitbreiding van de KMO-zone Doornpark in Beveren goed. Eén van de kandidaat-kopers is de heer en mevrouw De Poorter-Dupont, Jan Mulsstraat Strombeek-Bever. De koper is gespecialiseerd in evenementenmateriaal voor kermissen, kerstmarkten, jaarmarkten, concerten, alsook opslag en onderhoud ervan. Het perceel dat zij wensen aan te kopen, is kadastraal gekend 3 de afdeling, sectie C nummer 1369E en heeft een oppervlakte van 1 206,42 m². Met de kandidaat-koper is een akkoord bereikt voor voormelde aankoop en de koop/-verkoopbelofte werd reeds ondertekend. Het voorschot werd eveneens op rekening van de gemeente gestort. lot 32 in de KMO-zone Doornpark, kadastraal gekend 3 de afdeling, sectie C nummer 1369E met een oppervlakte van 1 206,42 m² te verkopen aan de heer en mevrouw De Poorter-Dupont, Jan Mulsstraat Strombeek-Bever; de ontwerpakte goed te keuren. Punt 36: Verkoop lot 33 in uitbreiding KMO-zone Doornpark. (D 31). De gemeenteraad keurde in openbare vergadering van 29 juni 2010 de verkoopsvoorwaarden, wijze van verkoop en de prijs voor de uitbreiding van de KMO-zone Doornpark in Beveren goed. Eén van de kandidaat-kopers is de bvba Ivens Bouwonderneming, Koben Geertsstraat Beveren. Het perceel dat zij wensen aan te kopen, is kadastraal gekend 3 de afdeling, sectie C deel van nummer 1349D (voorheen deel van 1349 en 1350D) en heeft een oppervlakte van 1 250,00 m². Met de kandidaat-koper is een akkoord bereikt voor voormelde aankoop en de koop/-verkoopbelofte werd reeds ondertekend. Het voorschot werd eveneens op rekening van de gemeente gestort.

21 lot 33 in de KMO-zone Doornpark, kadastraal gekend 3 de afdeling, sectie C deel van nummer 1349D (voorheen deel van 1349 en 1350D) met een oppervlakte van 1 250,00 m² te verkopen aan de bvba Ivens Bouwonderneming, Koben Geertsstraat Beveren; de ontwerpakte goed te keuren. Punt 37: Verkoop lot in gemeentelijke verkaveling Dorpsdam in Vrasene. (D 31). De gemeenteraad ging in openbare vergadering van 22 april 2016 akkoord met de verkoop van 3 bouwgronden in de gemeentelijke verkaveling Dorpsdam Vrasene onder gesloten omslag met recht van hoger bod. De instelprijs was 275,00 euro/m² (+ kosten). Kandidaturen dienden binnen te zijn ten laatste 8 juni Na verschillende biedingsrondes kunnen lot 1 en 2 toegewezen worden aan de nv IMVC, Peperdam Vrasene. Lot 1 is kadastraal gekend 4 de afdeling, sectie B deel van nummer 627C en heeft een oppervlakte van 289,48 m², volgens opmetingsplan, opgemaakt door Johan Koppen, beëdigd landmeter te Beveren op 26 januari Lot 2 is kadastraal gekend 4 de afdeling, sectie B deel van nummer 627C en heeft een oppervlakte van 232,05 m², volgens opmetingsplan, opgemaakt door Johan Koppen, beëdigd landmeter te Beveren op 26 januari De compromis werd reeds ondertekend en het voorschot werd eveneens op rekening van de gemeente gestort. de loten 1 en 2 in de verkaveling Dorpsdam te Vrasene, kadastraal gekend 4 de afdeling, sectie B deel van nummer 627C met een respectievelijke oppervlakte van 289,48 m² en 232,05 m² te verkopen aan de nv IMVC, Peperdam Vrasene; de ontwerpakte goed te keuren. Punt 38: Verkoop lot 3 in gemeentelijke verkaveling Dorpsdam in Vrasene. (D 31). De gemeenteraad ging in openbare vergadering van 22 april 2016 akkoord met de verkoop van 3 bouwgronden in de gemeentelijke verkaveling Dorpsdam Vrasene onder gesloten omslag met recht van hoger bod. De instelprijs was 275,00 euro/m² (+ kosten). Kandidaturen dienden binnen te zijn ten laatste 8 juni Na verschillende biedingsrondes kan lot 3 toegewezen worden aan de heer Tom Govaerts en mevrouw Caroline Verstraeten, Nieuwe Baan 5 b101 in 9120 Vrasene. Lot 3 is kadastraal gekend 4 de afdeling, sectie B deel van nummer 627C en heeft een oppervlakte van 329,70 m², volgens opmetingsplan, opgemaakt door Johan Koppen, beëdigd landmeter te Beveren op 26 januari 2016.

22 De compromis werd reeds ondertekend en het voorschot werd eveneens op rekening van de gemeente gestort. lot 3 in de verkaveling Dorpsdam te Vrasene, kadastraal gekend 4 de afdeling, sectie B deel van nummer 627C met een oppervlakte van 329,70 m² te verkopen aan de heer Tom Govaerts en mevrouw Caroline Verstraeten, Nieuwe Baan 5 b Vrasene; de ontwerpakte goed te keuren. Punt 39: Uitnodiging algemene vergadering in buitengewone zitting van Intergem en Eandis Assets d.d (D 01). Wij ontvingen van Intergem een uitnodiging voor hun algemene vergadering in buitengewone zitting die plaatsheeft op maandag 03 oktober 2016 om uur in de Ghelamco Arena (GreenDistrict), Ottergemsesteenweg Zuid 808 te 9000 Gent. Na deze vergadering vindt om uur de algemene vergadering in buitengewone zitting van Eandis Assets plaats. In de loop van december 2015 beslisten de buitengewone algemene vergaderingen van de 7 distributienetbeheerders (waaronder Intergem) tot een fusie door overneming vanaf binnen de opdrachthoudende vereniging Eandis Assets. Er waren echter een aantal opschortende voorwaarden en aangezien op de datum van de oproeping van deze vergadering de realisatie van deze opschortende voorwaarden nog niet voltooid was, wordt voor de traditionele agenda toch nog een oproeping, agendering en goedkeuring op een algemene vergadering per ex-dnb voorzien. In bijlage vindt u de agenda van de algemene vergadering in buitengewone zitting van Intergem en van Eandis Assets. De vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordigers dient herhaald te worden voor elke algemene vergadering ingevolge artikel 44 van het Decreet houdende de Intergemeentelijke Samenwerking van 6 juli Tijdens de gemeenteraadszitting van 24 september 2013 werd Filip Kegels aangeduid als effectieve vertegenwoordiger en Lien Van Dooren als plaatsvervangende vertegenwoordiger namens onze gemeente voor alle algemene vergaderingen van Intergem die vanaf 2014 georganiseerd worden tot en met 31 december kennis te nemen van de verslaggeving van de bestuurder; goedkeuring te hechten aan de agenda van de algemene vergadering in buitengewone zitting van Intergem van 03 oktober 2016; goedkeuring te hechten aan de agenda van de algemene vergadering in buitengewone zitting van Eandis Assets van 03 oktober 2016; het mandaat van Filip Kegels als effectief vertegenwoordiger namens de gemeente in de algemene vergadering in buitengewone zitting van 03 oktober 2016 van Intergem en Eandis Assets vast te stellen;

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december 2015.. Punt 02: Opvolging schepen Deckers: Ontslag van rechtswege van schepen Deckers op 31.12.2015; Opvolging

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2016 OM UUR

GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2016 OM UUR GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2016 OM 20.00 UUR Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Ingeborg De

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 18 september 2018

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 18 september 2018 Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 18 september 2018 Punt 02: Voorlopige vaststelling RUP Ropstraat in Haasdonk. (D 32) Voor het binnengebied in Haasdonk,

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 december

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 december Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 december 2016.. Punt 02: OCMW-Beveren goedkeuring. (OCMW) a) Budgetwijziging 2016. De budgetwijziging 2016 OCMW Beveren

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 januari 2015...

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 januari 2015... Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 januari 2015... Punt 02: Kerkfabriek Sint-Michiel Kieldrecht: goedkeuring investering nieuwe vloer. (BM). De gemeenteraad

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 08 JULI 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) AFBAKENING ZEEHAVENGEBIED

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 30 december

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 30 december Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 30 december 2014.. Punt 02: Financiën - goedkeuring: (D 13) -----------------------------------------------------------

Nadere informatie

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren.

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren. TOELICHTING RAAD VAN 21 DECEMBER 2016 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) VERKAVELING KRUIBEKE - ONTWERP VERKAVELINGSAKTE

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 21 februari

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 21 februari Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 21 februari 2017.. Punt 02: Toekenning titel van ereschepen aan dhr. Peter Deckers. (D 03). Dhr. Peter Deckers verzoekt

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 22 maart

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 22 maart Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 22 maart 2016.. Punt 02: Kerkfabrieken (11) jaarrekeningen 2015: adviezen. (BM) Het Centraal kerkbestuur diende op 15.02.2016

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 23 februari 2016..

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 23 februari 2016.. Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 23 februari 2016.. Punt 02: Samenwerking met HeyHello voor organisatie bezoeken aan Waaslandhaven. (D 24). De firma HeyHello

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 mei 2018 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 31 mei 2018 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 31 mei 2018 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Aktename van de intentieverklaringen van

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 OPENBARE ZITTING Interne Ondersteuning Secretariaat 1 2019_GR_00126 Algemene vergadering van Limburg.net op 27 juni 2019 - goedkeuring agenda

Nadere informatie

Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Interwaas - Algemene vergadering op 25 mei 2016 - Kennisname agenda Brief van 14 april 2016 van Interwaas waarbij

Nadere informatie

SECRETARIE. Overzichtslijst van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 februari 2019

SECRETARIE. Overzichtslijst van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 februari 2019 SECRETARIE Overzichtslijst van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 februari 2019 1. Vaststelling huishoudelijk reglement gemeenteraad. 2. Aanvulling bestaand retributiereglement voor uitlening mobiele

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 OPENBARE VERGADERING FINANCIËN 1. Goedkeuring van de aanpassing meerjarenplan 2014-2019, nr. 4. Het meerjarenplan, overeenkomstig bijgaande opgave,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 23 september 2014..

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 23 september 2014.. Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 23 september 2014.. Punt 02: Kerkfabrieken: a) Sint-Laurentius Verrebroek: investering voor plaatsen galmplaten. De kerkfabriek

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 26 april

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 26 april Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 26 april 2016.. Punt 02: Financiën (D 13) a) Vergunningsrecht voor het vissen op Fort Liefkenshoek te Kallo 2016. De tarieven

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 21 februari 2011 ons kenmerk: LDS/DVR/02 datum: 08/02/2011 contactpersoon: Lena De Smaele 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadszitting van 10 september

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadszitting van 10 september Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadszitting van 10 september 2012.. Punt 02: Ontslag van de heer Robert Blommaert als gemeenteraadslid - aktename + toekenning titel ereschepen.

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 december

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 december Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 december 2016.. Punt 02: Financiën: (D 13) a) Overdracht beheer en verdeling huisvuilzakken en labels aan Ibogem. De

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

Aan de raad wordt gevraagd principieel akkoord te gaan met de onderhandse aankoop van deze grond.

Aan de raad wordt gevraagd principieel akkoord te gaan met de onderhandse aankoop van deze grond. TOELICHTING RAAD VAN 19 APRIL 2017 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) INDEXERING HUURPRIJZEN - GOEDKEURING Aan

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 25 oktober 2018

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 25 oktober 2018 Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 25 oktober 2018 Punt 02: Goedkeuring retributiereglement op het ophalen van GFT-afval. (D 13) Gelet op het feit dat in

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 17 december 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring MAP001: FINANCIEN BURGERLIJKE STAND POLITIE

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1604173 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Leopoldskazerne - aankoop blokken D t.e.m. I aankoop van deel stad Gent waardoor de volledige

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Volgende agendepunten werden behandeld door de gemeenteraad van 30 maart 2017. 01. Notulen van de vorige vergadering. 02. Renovatie wegenis en riolering Breugelweg -

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 19 MAART 2014 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING 2. (EDV) BIJZONDERE COMITÉS - WIJZIGING PLAATSVERVANGERS

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00186 Notulen gemeenteraad 7 mei 2019: goedkeuring De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 28 december 2018

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 28 december 2018 Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 28 december 2018 Punt 02: Goedkeuring aanpassingen belasting op afgifte administratieve stukken 2019. (D 13) Heel wat mensen

Nadere informatie

verklarende nota gemeenteraad pagina 1/5

verklarende nota gemeenteraad pagina 1/5 verklarende nota gemeenteraad 26 02 2018 pagina 1/5 OPENBARE ZITTING 1. Mededelingen. 2. Overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten - bereiding en levering van maaltijden (inclusief

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993)

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) Gemeente Zedelgem secretariaat LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 12/4 Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing van

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opdracht van diensten

Nadere informatie

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 23 AUGUSTUS 2017 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 23 AUGUSTUS 2017 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 23 AUGUSTUS 2017 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) PROJECT WZC DE LINDE - GROND SCHOOL

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING Algemeen beleid. 1. Integrale veiligheid algemene machtiging voor het gebruik van zichtbare verplaatsbare

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00612 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Braemstraat te

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd.

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 april 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN MAANDAG 26 AUGUSTUS 2019 OPENBARE VERGADERING 001 Notulen vergadering raad voor maatschappelijk welzijn 17 juni 2019 - goedkeuring De notulen

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 november 2018

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 november 2018 Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 november 2018 Punt 02: Kerkfabrieken: goedkeuring lastvoorwaarden investeringsdossier dakrenovatiewerken Sint-Pieters

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 april 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00345 Onderwerp: Sluiten van een aankoopovereenkomst met betrekking tot het onroerend goed (tuinstrook) gelegen

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. Besluitenlijst gemeenteraad 4 september 2017 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. 02. Kennisname verslagen intercommunales Neemt

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 26 juli

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 26 juli Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 26 juli 2016.. Punt 02: Kerkfabrieken: goedkeuring budgetwijzigingen en wijziging meerjarenplan 2016. (D BM). Enkele kerkfabrieken

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadszitting van 31 juli 2012..

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadszitting van 31 juli 2012.. Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadszitting van 31 juli 2012.. Punt 02: OCMW-Beveren: jaarrekening dj. 2011 kennisgeving. (D 12) In toepassing van artikel 27, 2 van het gemeentedecreet

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE

GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE 2014-2019 Vastgesteld bij gemeenteraadsbeslissing van 27 maart 2014 en vervangen bij gemeenteraadsbeslissing

Nadere informatie

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 JANUARI 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. AKTENAME BEËINDIGING PERIODE VAN VERHINDERING RAADSLID JAQUES JASMIEN

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 9 FEBRUARI 2017 Openbare zitting 1. Goedkeuring verslag vorig zitting.

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 9 FEBRUARI 2017 Openbare zitting 1. Goedkeuring verslag vorig zitting. TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 9 FEBRUARI 2017 Openbare zitting 1. Goedkeuring verslag vorig zitting. 2. Charter verkeersveiligheid: goedkeuring. De gemeente Glabbeek

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00576 Onderwerp: Addenda bij subsidieovereenkomsten tussen de Stad Gent en het SVK OCMW Gent als gevolg van enerzijds

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

De kosten worden geraamd op , ,00 btw = ,00 incl. btw.

De kosten worden geraamd op , ,00 btw = ,00 incl. btw. Toelichtingsnota Gemeenteraad Datum zitting 24/03/2016 Aanvangsuur zitting 20.00 Locatie Raadzaal Aanwezigheid: Naam Functie Aanw Naam Functie Aanw dhr. S. Meulemans Voorzitter mevr. A. Jeurissen Raadslid

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 10-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

De overige bezwaren over de planologische toelaatbaarheid of de verenigbaarheid met de BEZWAREN. Nr. bezwaar Reactie

De overige bezwaren over de planologische toelaatbaarheid of de verenigbaarheid met de BEZWAREN. Nr. bezwaar Reactie zoals getekend op het plan nr. 01A - 20150223- ontwerpplan kadasterplan, opgemaakt door Studiekantoor Kockaerts bvba te 3220 Holsbeek, Gebroeders Van Tiltstraat 35, ter goedkeuring voorgelegd. De raad

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 januari

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 januari Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 januari 2013.. Punt 02: Aanpassingswerken aan Provinciale Baan en Nieuwe Baan te Vrasene en Verrebroekstraat en Kieldrechtsebaan

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 25 FEBRUARI 2015 OPENBARE ZITTING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - PATRIMONIUM 2. (GVDC) PERCEEL A 178E TE KRUIBEKE - OPENBARE VERKOOP

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING WERKEN, LEVERINGEN EN DIENSTEN 2. (KS) NIEUWBOUWPROJECTEN

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 1. Verslag vorige zitting zie bijlage TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 2. Kennisname brief minster Homans inzake beslissing van de gemeenteraad d.d.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016.

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten zal beraadslagen: OPENBARE ZITTING INTERNE ZAKEN:

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadszitting van 24 april

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadszitting van 24 april Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadszitting van 24 april 2012.. Punt 02: Kerkfabrieken: jaarrekening dj. 2011 van 11 kerkfabrieken advies. (D 12). Het Centraal Kerkbestuur

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 26 oktober 2017 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 14 oktober 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00791 Onderwerp: Sluiten van een verkoopovereenkomst m.b.t. het onroerend goed gelegen te Gent (Ledeberg),

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 APRIL 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 APRIL 2015 36 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 APRIL 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Patrimonium

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 28.02.2019 bekendgemaakt en op de website geplaatst op 12.03.2019.

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00013 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot de verlichting van het gebouw Kunstencentrum

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 28 mei 2019

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 28 mei 2019 Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 28 mei 2019 Punt 02: Goedkeuring samenwerkingsovereenkomst N450. (GGZ) Aangezien het Gewest de volgende werken wenst uit

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk UitvoeringsPlan Wijziging BPA Kleine Kromstraat

Gemeentelijk Ruimtelijk UitvoeringsPlan Wijziging BPA Kleine Kromstraat Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren Gemeentelijk Ruimtelijk UitvoeringsPlan Wijziging BPA Kleine Kromstraat Procesnota Gemeentebestuur Beveren Stationsstraat 2 9120 Beveren Gaspar Bosteels Ruimtelijk

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 F E BRUARI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Audomarus.

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 26 februari 2015 Herwig Beckers, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie