HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de distributie. VERVANGING VAN DE STOTERBUSSEN UITBOUWEN.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de distributie. VERVANGING VAN DE STOTERBUSSEN UITBOUWEN."

Transcriptie

1 1 VERVANGING VAN DE STOTERBUSSEN UITBOUWEN. 1. Tap de radiateur af, verwijder vervolgens de motorkap en laat het cilinderblok leeglopen via de aftapplug (1). Om het koelsysteem volledig af te tappen, moet tevens de verwarmingskraan worden geopend. (Vang het water op als het antivries bevat). 2. Verwijder de cilinderkop (zie handeling H tot 16). 3. Verwijder de stoterbussen (2) uit hun zitting. Gebruik indien nodig trekker MR INBOUWEN. 4. Plaats de vooraf geoliede stoterbussen (2). 5. Monteer de cilinderkop (zie handeling H en verder). 6. Vul de radiateur, de kachelkraan moet daarbij geopend zijn. 7. Controleer de afdichting van de pakkingen en de verbindingen.

2 2 VERVANGING VAN EEN DISTRIBUTIEKETTING OF DISTRIBUTIETANDWIEL UITBOUWEN. 8. Til de grille op en haak de kabel vast aan de rechter handgreep. 9. Laat de radiateur leeg lopen. Om het koelsysteem volledig af te tappen, moet de verwarmingskraan worden geopend. (vang het water op wanneer dit antivries bevat). 10. Plaats de zuigers (1) en (4) in het bovenste dode punt. Controleer dit door middel van de rotor van de ontsteking, die zich tegenover één van de contacten (1) of (4) moet bevinden. 11. Verwijder de radiateur: Maak de slangen los: - van de onderste aansluiting rechts. - van de bovenste aansluiting (1) links. Verwijder: - de bouten (2) van de bevestiging van de radiateur aan de steunen. - de bouten (3) van de bevestiging van de traverse aan het chassis. Verwijder de radiateur samen met de voorste traverse. 12. Verwijder de ventilatorriem: Maak moer (4) van de bevestiging van de spanarm aan de dynamo en bevestigingsbout (5) van de dynamo los.

3 3 NB: Om er voor te zorgen dat de uitsparing in de binnenflens van het voorste krukaslager om het pasnokje blijft zitten, is het nodig om het koppelingspedaal ingedrukt te houden, zodat aan de distributiekant de binnenflens door de krukas tegen de lagerkap wordt gedrukt. 13. Tik de lip van de borgplaat terug. Schroef de poeliemoer los (sleutel 1667-T). Geef eventueel een klap op de sleutel om de moer los te maken. Verwijder de poelie en de borgplaat. NB: Vanaf 11/71 is de borgplaat vervallen. 14. Verwijder de bouten (3) van de bevestiging van de traverse/motorsteun. Verwijder de traverse. 15. Verwijder de bevestigingsbouten (2) van het voorste motorsteun rubber. 16. Verwijder de bout (4) en vervolgens de bouten waarmee de rechter bevestigingssteun van de knaldemper op het distributiedeksel is vastgezet. 17. Verwijder de bevestigingsbouten (1) van het distributiedeksel. Neem het deksel weg en verwijder de oliekeerring. 18. Verwijder de spie (7), de ring (8) om het uiteinde van de krukas en de oliespatring (6). 19. Verwijder de ketting samen met de tandwielen. Verwijder de borging van moer (5) van het nokkenastandwiel. Breng de merktekens (''a'' en ''b'') op de tandwielen met elkaar in lijn. Zet de wielen vast met behulp van gereedschap 1680-T. Verwijder: - de moer (5) (pijp of dop 38 mm, zes vlaks) - de borgplaat Verwijder de ketting samen met de tandwielen. NB: Vanaf 1/71 is de borgplaat vervallen.

4 4 INBOUWEN. 20. Controleer de staat van het pasvlak (1) van de distributie. Maak indien nodig het pasvlak schoon en vlak. 21. Zorg er voor dat het gaatje ''c'' van de smeerstift voor de ketting naar de krukas wijst. 22. Monteer de ketting samen met de tandwielen. a) Plaats de tandwielen en gereedschap 1680-T op een vlakke ondergrond. Breng de merktekens, ''a'' het merkteken op het nokkenastandwiel en ''b'' verfmarkeringen op 2 tanden van het krukastandwiel, in lijn met de merktekens op gereedschap 1680-T. b) Verwijder gereedschap 1680-T en breng de ketting op zijn plaats. c) Monteer de ketting met de tandwielen op de assen (nokkenas en krukas) en laat daarbij de sleuven voor de spieën samenvallen. (plaats de spieën). d) Plaats gereedschap 1680-T, de borgplaat en zet moer (2) vast met 15 mkg (147 Nm) (momentsleutel, verlengstuk en dop 38 mm). Sla de borgplaat om tegen een vlak van de moer. NB: Vanaf 1/71 is de borgplaat vervallen. e) Verwijder gereedschap 1680-T. f) Monteer de oliespatring (3), de bolle kant naar het krukastandwiel.

5 5 23. Monteer het distributiedeksel. Als de papieren pakking (1) van het deksel verwijderd is, plak die dan op het pasvlak van het cilinderblok. Smeer de kant van het distributiedeksel niet in. Plaats het distributiedeksel: a) Monteer de bevestigingssteun (5) van de knaldemper. Gebruik de langere bouten (6) = 60 mm. (platte ring dikte = 1,5 mm tussen de deksel en de steun - veerring onder de kop) b) Plaats onder de kop van de twee bouten (2) een platte ring dikte = 0,5 mm ingesmeerd met vloeibare pakking. c) Breng alle bouten aan maar draai ze nog niet vast. - Centreer de distributiedeksel met behulp van ring 1679-T. - Draai de bouten van het kleppendeksel vast met 1,5 mkg (15 Nm). Verwijder de ring 1679-T. 24. Smeer de binnenkant van de keerring van het deksel in met vet. Druk hem op zijn plaats met behulp van ring 1679-T en de krukasmoer. 25. Monteer de spie (3) en de ring (4) op het uiteinde van de krukas. Na montage van de ring, smeer de voorkant er van in met vloeibare pakking.

6 6 26. Monteer: - de poelie, - de borgplaat (2) met lip, - de poeliemoer. Zet de moer vast met 20 mkg (196 Nm). (sleutel 1667-T) Tik de lip van de borgplaat om. NB: Vanaf 11/71 is de borgplaat vervallen. 27. Monteer het voorste ophangrubber (1) van de motor op het distributiedeksel. Plaats een dubbele borgplaat onder de koppen van de bouten en sla hem om. 28. Monteer de voorste traverse/motorsteun (3). (veerring onder de moer of de kop). 29. Monteer de ventilatorriem en stel de spanning af. Druk op de dynamo met 17,5 tot 20 Kg. Draai vervolgens in deze volgorde aan: - de moer (4) van de spanarm van de dynamo. - de bevestigingsbout (5) van de dynamo. 30. Plaats de radiateur samen met de voorste traverse/radiateursteun en zet vast: - de bouten (8) - (veerring), - de bouten (7) - (platte ring en veerring). Monteer de slangen op de onderste aansluiting rechts en de bovenste aansluiting (6) links. 31. Vul de radiateur, met de verwarmingskraan open. 32. Controleer het ontstekingstijdstip en stel dit zo nodig af (zie handeling H ). Sluit de grille.

7 7 VERVANGING VAN EEN NOKKENAS. UITBOUWEN. 33. Tap de motorolie af. Verwijder de motorkap en de rechter voorstoel. 34. Tap de radiateur af en laat het cilinderblok leeglopen. Om het koelsysteem volledig af te tappen, moet tevens de verwarmingskraan worden geopend. (Vang het water op als het antivries bevat). 35. Verwijder het distributiedeksel en de distributieketting samen met de tandwielen (zie deze handeling 10 tot 19). 36. Verwijder de cilinderkop (zie handeling H tot 15). 37. Verwijder de koppakking (let op de centreerpennen (1 en 2)). Houdt de zuigerbussen op zijn plaats door middel van twee bouten (A) van 10 mm doorsnee, spoed 1,5 mm, 20 mm lang en twee ringen, buitendiameter 45 mm of twee bouten 3074-T. 38. Verwijder de stoterbussen (gebruik indien nodig trekker MR. 3670). 39. Verwijder de stroomverdeler (zie handeling H ). 40. Verwijder de benzinepomp (zie handeling H ). 41. Verwijder de knaldemper (zie handeling H ). 42. Verwijder het ondercarter (zie handeling H ). 43. Verwijder de oliepomp (zie handeling H ). 44. Verwijder de nokkenas. Verwijder de nokkenasflens (3) en neem de as er voorzichtig uit zodat de lagers en de nokken niet beschadigd worden.

8 8 INBOUWEN. 45. Reinig en olie de zittingen van de nokkenas. 46. Plaats de nokkenas: Breng de nokkenas voorzichtig in het cilinderblok om beschadiging van de zittingen te vermijden. Monteer de nokkenasflens (1). Zet de bouten (tandring onder de kop) vast met 1mKg (10 Nm). Sla de borgplaten om. 47. Plaats de distributieketting samen met de tandwielen en de distributiedeksel (zie deze handeling 20 tot 28). 48. Plaats de oliepomp (zie handeling H tot 19). 49. Monteer het ondercarter (zie handeling H ). 50. Plaats de stoterbekers. 51. Verwijder de twee bouten (A) en monteer de koppakking (let op de twee centreerpennen (2 en 3)). 52. Monteer de cilinderkop (zie handeling H tot 31). 53. Monteer de knaldemper (zie handeling H ). 54. Monteer de benzinepomp (zie handeling H ). 55. Monteer de stroomverdeler (zie handeling H ). 56. Monteer de radiateur samen met de voorste traverse. 57. Monteer het luchtfilter. 58. Vul de motor met olie. (4 liter olie TOTAL ALTIGRADE GT Spéciale Autoroute 20 W 40). 59. Vul de radiateur, (verwarmingskraan open). 60. Stel de kleppen met warme motor (zie handeling H ). 61. Monteer de rechter voorstoel en de motorkap.

VERVANGING VAN EEN CILINDERKOP

VERVANGING VAN EEN CILINDERKOP HANDELING Nr. H78.112-1: Vervanging van een cilinderkop. 1 VERVANGING VAN EEN CILINDERKOP UITBOUWEN. 1. Tap de radiateur af, verwijder vervolgens de motorkap en laat het cilinderblok leeglopen via de aftapplug.

Nadere informatie

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de cilinderkop. VERVANGING VAN EEN TUIMELAARAS VAN DE INLAATKLEPPEN UITBOUWEN.

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de cilinderkop. VERVANGING VAN EEN TUIMELAARAS VAN DE INLAATKLEPPEN UITBOUWEN. 1 VERVANGING VAN EEN TUIMELAARAS VAN DE INLAATKLEPPEN UITBOUWEN. 1. Laat de radiateur leeglopen. Verwijder de motorkap. 2. Verwijder de aftapplug (1) om het cilinderblok leeg te laten lopen. Om het koelwater

Nadere informatie

HANDELING Nr. H : Revisie van de motor. 1 REVISIE VAN DE MOTOR

HANDELING Nr. H : Revisie van de motor. 1 REVISIE VAN DE MOTOR HANDELING Nr. H78.100-3: Revisie van de motor. 1 REVISIE VAN DE MOTOR DEMONTAGE. 1. Verwijder de koppeling, na de positie t.o.v. het vliegwiel te hebben gemarkeerd. Verwijder de koppelingsplaat. 2. Verwijder

Nadere informatie

VERVANGING VAN DE MOTOR-VERSNELLINGSBAK COMBINATIE

VERVANGING VAN DE MOTOR-VERSNELLINGSBAK COMBINATIE VERVANGING VAN DE MOTOR-VERSNELLINGSBAK COMBINATIE ( voortrein niet uitgebouwd ) UITBOUWEN. 1. Leg blokken voor en achter de achterwielen. 2. Maak de handrem los en controleer dat de versnellingshandel

Nadere informatie

MOTOR. 1 of 1 22/01/ :48 REVISEREN 1 DISTRIBUTIERIEM, SPANINRICHTING EN TANDWIELEN. Distributieriem - verwijderen

MOTOR. 1 of 1 22/01/ :48 REVISEREN 1 DISTRIBUTIERIEM, SPANINRICHTING EN TANDWIELEN. Distributieriem - verwijderen 300tdid_28 1 of 1 22/01/2013 20:48 DISTRIBUTIERIEM, SPANINRICHTING EN TANDWIELEN Distributieriem - verwijderen 4. Plaats gereedschap LRT-12-049 en de drukknop - een onderdeel van gereedschap LRT-12-031

Nadere informatie

MOTOR - K SERIE 34 REPARATIES. 1 of 1 07/04/ :02 DISTRIBUTIE-RIEM - NOKKENAS - K SERIE

MOTOR - K SERIE 34 REPARATIES. 1 of 1 07/04/ :02 DISTRIBUTIE-RIEM - NOKKENAS - K SERIE wmln000d_169 1 of 1 07/04/2015 20:02 DISTRIBUTIE-RIEM - NOKKENAS - K SERIE Service-reparatienr. - 12.65.18 Verwijderen - motoren met niet-automatische distributieriem-spanner 1. Maak de negatieve accukabel

Nadere informatie

Werk instructie de- en montage PA1 tandwielkast.

Werk instructie de- en montage PA1 tandwielkast. Werk instructie de- en montage PA1 tandwielkast. Verwijder de olie uit de tandwielkast. Demonteer de pomp door de twee M6 zeskant boutjes te verwijderen. Als de twee M6 bouten verwijderd zijn kan de pomp

Nadere informatie

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de voorremmen. VERVANGING VAN EEN REMTROMMEL

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de voorremmen. VERVANGING VAN EEN REMTROMMEL HANDELING Nr. H78.451-1: Werkzaamheden aan de voorremmen. 1 VERVANGING VAN EEN REMTROMMEL NB: Met ingang van februari 1967, zijn de remtrommels van een ander materiaal gemaakt. Het is noodzakelijk om twee

Nadere informatie

pagina 1 van 5 Motor - 2.0 l Duratorq-Di (Puma) diesel/2,4 l Duratorq-TDCi (Puma) diesel - Nokkenassen Reparaties aan de wagen Speciaal Gereedschap Afstelgereedschap, BDP krukas 303-675 Transit 2000.5

Nadere informatie

Nokkenas vervangen (M52TU / M54 / M56)

Nokkenas vervangen (M52TU / M54 / M56) 11 31 001 Nokkenas vervangen (M52TU / M54 / M56) Benodigd speciaal gereedschap: 00 9 250 11 2 300 11 3 240 11 3 244 11 3 250 11 3 260 11 3 292 11 4 220 11 6 150 11 6 180 (zo nodig inlaat- of uitlaatzijde)

Nadere informatie

Stappenplan Audi A2 (8z0) 2.2000 8.2005 1.6FSI 1.6 Fsi (2002 2005) BAD motor. Waarschuwingen en aanbevelingen

Stappenplan Audi A2 (8z0) 2.2000 8.2005 1.6FSI 1.6 Fsi (2002 2005) BAD motor. Waarschuwingen en aanbevelingen Stappenplan Audi A2 (8z0) 2.2000 8.2005 1.6FSI 1.6 Fsi (2002 2005) BAD motor. Waarschuwingen en aanbevelingen Tenzij de fabrikant aanraadt zijn de volgende procedures aanbevolen: Altijd een nieuwe distributieriem

Nadere informatie

Copyright 2010: Donkervoort.info, Jasper D. Steffens. Handleiding. Distributieriem vervangen Donkervoort Audi 1.8T 20V motor

Copyright 2010: Donkervoort.info, Jasper D. Steffens. Handleiding. Distributieriem vervangen Donkervoort Audi 1.8T 20V motor Handleiding Distributieriem vervangen Donkervoort Audi 1.8T 20V motor Noodzakelijk speciaal- gereedschap Voorbereidende werkzaamheden OEM # nummer Midlock aftermarket # nummer 3387 VW- 1(Z- 3576) T10008

Nadere informatie

ContiTech: Deskundige Tips voor vervanging van distributieriemen

ContiTech: Deskundige Tips voor vervanging van distributieriemen ContiTech: Deskundige Tips voor vervanging van distributieriemen Gedetailleerde instructies voor Ford Focus 2.0-liter 16V met motor code EDDB, EDDC, EDDD ContiTech toont hoe fouten bij het vervangen van

Nadere informatie

Nokkenassen uit- en inbouwen

Nokkenassen uit- en inbouwen pagina 1 van 9 Nokkenassen uit- en inbouwen Benodigde speciale gereedschappen, apparaten en hulpmiddelen t Blokkeerpen voor dieselinspuitpomp -3359- t Tegenhouder -T10051- t Trekker -T10052- t Nokkenasmontagegereedschap

Nadere informatie

Revisie stuurbekrachtings pomp (63-82)

Revisie stuurbekrachtings pomp (63-82) Revisie stuurbekrachtings pomp (63-82) Dutch Corvette Supplies Het reviseren van de pomp is, met behulp van het goede gereedschap eventueel zelf te doen. De hieronder beschreven revisie heeft betrekking

Nadere informatie

KDP Montage-/demontage-instructies

KDP Montage-/demontage-instructies KDP459.510/NL/01 07-2014 KDP459.510 Montage-/demontage-instructies CITROËN: FIAT: LANCIA: PEUGEOT: Berlingo (M49 en M59), Dispatch, Jumpy, Xsara FL, Xsara Picasso, C4. Scudo, Ulysse (U6) Zeta 206, 306

Nadere informatie

VERPLICHT : Neem de voorschriften voor veiligheid en schoon werken in acht. [0197-M] A1Z]

VERPLICHT : Neem de voorschriften voor veiligheid en schoon werken in acht. [0197-M] A1Z] VERPLICHT : Neem de voorschriften voor veiligheid en schoon werken in acht. 1. Gereedschap gereedschap Referentie Omschrijving [0197-A] [0197- A1Z] Mal voor nokkenassen Montagegereedschap voor uitlaatnokkenas

Nadere informatie

Klepstoters vervangen 190D 2.5 Geplaatst door Lutje_Benz - 22 okt :38

Klepstoters vervangen 190D 2.5 Geplaatst door Lutje_Benz - 22 okt :38 Klepstoters vervangen 190D 2.5 Geplaatst door Lutje_Benz - 22 okt 2012 16:38 Hallo! Vandaag de Klepstoters vervangen in mijn Mercedes-Benz 190D 2.5 uit 1986. Ik zal hier opschrijven hoe Ik te werk ben

Nadere informatie

1. Verwijder de wielnaaf /remtrommel

1. Verwijder de wielnaaf /remtrommel HANDELING Nr H78.413-1: Werkzaamheden aan de voorwiellagerhuizen 1 'VERVANGING VAN EEN WIELLAGER UITBOUWEN. 1. Verwijder de wielnaaf /remtrommel Zie hand. H78.451-1. 2. Demontage van de wielnaaf/remtrommel

Nadere informatie

Cilinderkop (de )monteren

Cilinderkop (de )monteren Cilinderkop (de )monteren Materiaal: Cilinderkop pakking Uitlaat pakking Inlaat pakking Zet de zuiger van de betrokken cilinder in de bovenste stand zodat de kleppen los staan. Ik gebruikte hiervoor de

Nadere informatie

Elektrische motorverwarming (auto's zonder extra verwarming op brandstof)

Elektrische motorverwarming (auto's zonder extra verwarming op brandstof) Installation instructions, accessories Instructienr. 31664496 Versie 1.1 Ond. nr. 31664494 Elektrische motorverwarming (auto's zonder extra verwarming op brandstof) IMG-432838 Volvo Car Corporation Elektrische

Nadere informatie

11. Reinig de onderdelen.

11. Reinig de onderdelen. HANDELING Nr. H78.211-3: Revisie van een stroomverdeler. 1 REVISIE VAN EEN DUCELLIER STROOMVERDELER DEMONTAGE. 1. Verwijder de verdelerkap (29). Verwijder de rotor (30). 2. Demonteer het bewegende deel

Nadere informatie

VERVANGING VAN EEN TORSIESTAAF VOOR

VERVANGING VAN EEN TORSIESTAAF VOOR HANDELING Nr. H78.433-1a: Vervanging van een torsiestaaf voor. 1 VERVANGING VAN EEN TORSIESTAAF VOOR ZEER BELANGRIJK: Gezien de nogal grote kracht die met behulp van een hefboom moet worden uitgeoefend

Nadere informatie

Elektrische motorverwarmer, 230 V, 6 cil.

Elektrische motorverwarmer, 230 V, 6 cil. Installation instructions, accessories Instructienr. 30730080 Versie 1.2 Ond. nr. 30730078 Elektrische motorverwarmer, 230 V, 6 cil. Volvo Car Corporation Elektrische motorverwarmer, 230 V, 6 cil.- 30730080

Nadere informatie

Richtlijnen voor een langere motor levensduur

Richtlijnen voor een langere motor levensduur Richtlijnen voor een langere motor levensduur Behandel een aantal belangrijke montage aanwijzingen. Het biedt u de kennis om risico s omtrent de VW Transporter 2.5 TDI motor te voorkomen. Dit type motor

Nadere informatie

SCdefault. 900 Montagerichtlijn. Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces :87-35 Mar Sep 02

SCdefault. 900 Montagerichtlijn. Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces :87-35 Mar Sep 02 SCdefault 900 Montagerichtlijn SITdefault Motorverwarmer MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Nadere informatie

Montagehandleiding 720cc Kit VGS

Montagehandleiding 720cc Kit VGS Hoe monteer je de 720cc kit? De volledige gedetailleerde handleiding is nog niet klaar, maar volgende stappen helpen je allicht op weg. Stap 1 : haal de motor volledig uit de wagen en demonteer deze volledig

Nadere informatie

KD Montage/demontagerichtlijnen

KD Montage/demontagerichtlijnen KD481.05/NL/01-06/2014 KD481.05 Montage/demontagerichtlijnen SUBARU: Forester (I, II, II FL, III), Legacy (IV, V), Impreza (G11, FL G11, GR/GV), MOTOREN 1.5 i, 2.0 (i, R, X, XS, STi, XT), 2.5 (STi, Ti,

Nadere informatie

Saab 900 2,0/2,3 M94-, Saab 9-3 2,0/2,3

Saab 900 2,0/2,3 M94-, Saab 9-3 2,0/2,3 MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE 900 Motorverwarming Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces 400 126 611 9:87-18 Dec 99 51 96

Nadere informatie

Thermostaat vervangen bij een M20 blok.

Thermostaat vervangen bij een M20 blok. Thermostaat vervangen bij een M20 blok. Wat heb je nodig? 1. Een vlakke ondergrond. 2. Een afgekoelde motor! 3. Een nieuwe thermostaat. 4. Een nieuwe O-ring (meestal word deze geleverd bij de thermostaat)

Nadere informatie

Gereedschap. Renault Laguna II 2,0 IDE (F5R 700) - Distributieriem

Gereedschap. Renault Laguna II 2,0 IDE (F5R 700) - Distributieriem Gereedschap A = Gereedschap "Mot. 1054". Blokkeergereedschap voor krukas. B = Gereedschap " Mot. 1543". Gereedschap voor het voorspannen van de tandriem. C = Gereedschap " Mot. 1505". Frequentiemeter voor

Nadere informatie

SCdefault. 900 Montagerichtlijn. Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces :87-46 Sep

SCdefault. 900 Montagerichtlijn. Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces :87-46 Sep SCdefault 900 Montagerichtlijn SITdefault Motorverwarmer MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Nadere informatie

ContiTech: Tips van de experts voor het vervangen van tandriemen

ContiTech: Tips van de experts voor het vervangen van tandriemen ContiTech: Tips van de experts voor het vervangen van tandriemen Gedetailleerde instructies voor een CT884 K1 in een 1997 Opel Omega B (25_, 26_, 27_) 2.5 L V6 met motorcode X25XE ContiTech toont hoe fouten

Nadere informatie

SCdefault. 9-5 Montagerichtlijn

SCdefault. 9-5 Montagerichtlijn SCdefault 9-5 Montagerichtlijn SITdefault Wielophangingskit MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Nadere informatie

Oliën en oliefilter vervangen

Oliën en oliefilter vervangen Oliën en oliefilter vervangen Interval: 3.000 km. Oliefilter: 25.465.00 Motorolie: 2 liter 10W40 Interval: 10.000 km Differentieel olie: 1 liter 80W90 Carterpan pakking Breng de motor op bedrijfstemperatuur.

Nadere informatie

Chrysler Voyager ,5 CRD / 2,5 / 104 / / / R2516C Land van productie - Cilinderinhoud/Vermogen 2,5 / 104 kw Motoraanduiding

Chrysler Voyager ,5 CRD / 2,5 / 104 / / / R2516C Land van productie - Cilinderinhoud/Vermogen 2,5 / 104 kw Motoraanduiding 1 04-09-2010 15:24:28 Voertuig Chrysler Voyager 01-08 2,5 CRD / 2,5 / 104 / / 2001-2008 / R2516C Land van productie - Cilinderinhoud/Vermogen 2,5 / 104 kw Motoraanduiding R2516C Bosch-sleutel CHR 497 (CHR12987)

Nadere informatie

1. Klem het geheel in een bankschroef. 2. Verwijder de borgplaat (2) van de naafdop (1). 3. Verdraai de remstelnokken om te voorkomen

1. Klem het geheel in een bankschroef. 2. Verwijder de borgplaat (2) van de naafdop (1). 3. Verdraai de remstelnokken om te voorkomen HANDELING Nr H78.420-3: Revisie van een achterste wieldraagarm 1 REVISIE VAN EEN ACHTERSTE WIELDRAAGARM DEMONTAGE 1. Klem het geheel in een bankschroef. 2. Verwijder de borgplaat (2) van de naafdop (1).

Nadere informatie

Verwijder de deksel van het remvloeistofreservoir onder de buddyseat. Zuig met een injectiespuit zoveel mogelijk remvloeistof uit het reservoir.

Verwijder de deksel van het remvloeistofreservoir onder de buddyseat. Zuig met een injectiespuit zoveel mogelijk remvloeistof uit het reservoir. Revisie voetrempomp Materiaal: Brembo revisieset voetrempomp 98.5029.70 Remvloeistof: 0,25 liter DOT4 Verwijder de zijtassen. Verwijder de zijdeksels. Remvloeistof is een agressief en giftig goedje dat

Nadere informatie

SCdefault. 900 Montagerichtlijn. Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces :87-44 Mar Aug 03

SCdefault. 900 Montagerichtlijn. Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces :87-44 Mar Aug 03 SCdefault 900 Montagerichtlijn SITdefault Motorverwarmer MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Nadere informatie

Voorbereiding. Stap 1 kappen / plaatwerk verwijderen. INSTALLATIE INSTRUCTIES Nokkenas 4-TAKT

Voorbereiding. Stap 1 kappen / plaatwerk verwijderen. INSTALLATIE INSTRUCTIES Nokkenas 4-TAKT INSTALLATIE INSTRUCTIES Nokkenas 4-TAKT Voor GY6 139QMB / 139QMA-motoren van 50cc - 90cc en Kymco 50cc 4-takt. De NARAKU-nokkenas is gebouwd volgens de nieuwste technische kennis van de Motortechnologie

Nadere informatie

Saab 9-5 B205, B Montagerichtlijn MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE.

Saab 9-5 B205, B Montagerichtlijn MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SCdefault 9-5 Montagerichtlijn SITdefault Motorverwarming MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Nadere informatie

ContiTech: Tips van experts voor vervanging van distributieriemen

ContiTech: Tips van experts voor vervanging van distributieriemen ContiTech: Tips van experts voor vervanging van distributieriemen Gedetailleerde instructies voor Fiat 500 1.2 l motorcode 169 A4.000 ContiTech toont hoe fouten bij het vervangen van riemen kunnen vermeden

Nadere informatie

Koppeling demonteren

Koppeling demonteren Koppeling demonteren Om de koppeling te kunnen tunen of om je segmenten te vervangen moet je de koppeling demonteren. Hieronder wordt behandeld hoe je dat doet bij een kick- aanloopblok. Benodigdheden:

Nadere informatie

KD Montage/demontage richtlijnen

KD Montage/demontage richtlijnen KD469.22/FR/01-06/2014 KD469.22 Montage/demontage richtlijnen TOYOTA: Avensis, Avensis verso, Corolla, Corolla verso, Picnic, Previa, RAV4 MOTOREN 2.0 D4-D OE REFERENTIE Zie onder MONTAGESCHEMA VAN KIT

Nadere informatie

SCdefault. 900 Montagerichtlijn. Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces :87-34 Jan Mar 04

SCdefault. 900 Montagerichtlijn. Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces :87-34 Jan Mar 04 SCdefault 900 Montagerichtlijn SITdefault Motorverwarmer MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Nadere informatie

KD Montage-/demontage-instructies

KD Montage-/demontage-instructies KD455.62/NL/01-06-2014 KD455.62 Montage-/demontage-instructies OPEL: RENAULT: Movano (A, FL, FL2), Vivaro (A, A FL) Avantime, Espace (IV, IV.2) Laguna (II, II.2), Master (II, II.2) Trafic (II, II.2) VAUXHALL:

Nadere informatie

Vervangen koppakking en optimaliseren 1600 8v GSI

Vervangen koppakking en optimaliseren 1600 8v GSI Home Algemene ombouw tips Updates Downloads Specials Corsa A Ombouw naar 1.6 8v Ombouw naar 2.0 8v Ombouw naar 2.0 16v Corsa B Ombouw naar 2.0 8v Ombouw naar 2.0 16v Tuning Corsa A Optimaliseren 1.6 8v

Nadere informatie

Verslag van het vervangen van het saildrive rubber van een First 31.7.

Verslag van het vervangen van het saildrive rubber van een First 31.7. Na 10 jaar vond ik het tijd om het rubber van de saildrive te vervangen. Officieel geldt daar een termijn voor van 7 jaar maar dat leek mij wel heel erg kort. Figuur 1 aangetast rubber In Figuur 1 is te

Nadere informatie

1 of 4 20/01/ :42

1 of 4 20/01/ :42 1 of 4 20/01/2013 20:42 Uitgegeven: 16-nov-2012 Voorwielophanging - Voorwiellager en wielnaaf Auto's gebouwd vanaf 01/1999 Verwijderen en aanbrengen Verwijderen 1. Krik de voorkant van het voertuig op.

Nadere informatie

Klepspeling stellen mm, bij koude motor

Klepspeling stellen mm, bij koude motor Klepspeling stellen Interval: Inlaat: Uitlaat: 3000 km. 0.10 mm, bij koude motor 0.15 mm, bij koude motor Hoe werkt het? De V50 Nato is een viertakt motor. Dat betekent dat de zuiger in een cilinder twee

Nadere informatie

Saab 9-3 B284 M Montagerichtlijn MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE.

Saab 9-3 B284 M Montagerichtlijn MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SCdefault 900 Montagerichtlijn SITdefault Motorverwarmer MONTRINGSNVISNING INSTLLTION INSTRUCTIONS MONTGNLITUNG INSTRUCTIONS MONTG ccessories Part No. Group ate Instruction Part No. Replaces 32 026 189

Nadere informatie

Vervangen keerringen en reparatie schroefas Yanmar saildrive SD20

Vervangen keerringen en reparatie schroefas Yanmar saildrive SD20 Vervangen keerringen en reparatie schroefas Yanmar saildrive SD20 De saildrive zoals die tegenwoordig veel wordt toegepast blijkt reuze solide en betrouwbaar. Uiterlijk lijkt het op het staartstuk van

Nadere informatie

ContiTech: Tips van experts voor vervanging van distributieriemen

ContiTech: Tips van experts voor vervanging van distributieriemen ContiTech: Tips van experts voor vervanging van distributieriemen Gedetailleerde instructies voor CT881K2 / CT881WP1 distributieriem kit in een Ford Fiesta V MY 2004 (JH_JD_) 1.4-liter 16 V met motorcode

Nadere informatie

INBOUWTIPS REVISIEMOTOREN

INBOUWTIPS REVISIEMOTOREN INBOUWTIPS REVISIEMOTOREN 1) Algemeen: Wij danken u voor de aanschaf van een product van Ide Automotive en wensen u en de eindgebruiker nog veel rijplezier toe. Het succes van deze transactie en daarmee

Nadere informatie

KD Montage-/demontage-instructies

KD Montage-/demontage-instructies KD459.51/NL/02-07-2014 KD459.51 Montage-/demontage-instructies CITROËN: FIAT: LANCIA: PEUGEOT: Berlingo (M49 en M59), Dispatch, Jumpy, Xsara FL, Xsara Picasso, C4 Scudo, Ulysse (U6) Zeta 206, 307, 307

Nadere informatie

FORD. Essentiële afstelling van een eenvoudige distributieset VKMA 04108. Install confidence. Infoblad 10 2011. www.vsm.skf.com

FORD. Essentiële afstelling van een eenvoudige distributieset VKMA 04108. Install confidence. Infoblad 10 2011. www.vsm.skf.com FORD VKMA 04108 Infoblad 10 2011 Essentiële afstelling van een eenvoudige distributieset In dit bulletin vindt u enkele aanwijzingen en tips om kostbare fouten te voorkomen bij het monteren van deze distributieset

Nadere informatie

Richtlijnen voor een langere motor levensduur

Richtlijnen voor een langere motor levensduur VOLKSWAGEN VOLVO Nummer 16 2013 VKMC 01270 VKMC 01258-1 VKMC 01258-2 Richtlijnen voor een langere motor levensduur Veel technici nemen risico s door niet consequent de fabrieksaanwijzingen op te volgen.

Nadere informatie

MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE

MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE 900 Motorverwarming Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces 400 126 660 9:87-22 Dec 99 51 92

Nadere informatie

AST4910 Gereedschapsset voor het afstellen/ blokkeren van benzinemotoren met dubbele nokkenas

AST4910 Gereedschapsset voor het afstellen/ blokkeren van benzinemotoren met dubbele nokkenas NL AST4910 Gereedschapsset voor het afstellen/ blokkeren van benzinemotoren met dubbele nokkenas Bijpassend gereedschap: AST4519 Gereedschap voor plaatsing op het BDP (gebruiken met een testmeter met wijzerplaat)

Nadere informatie

Inbouwhandleiding 80cc 4takt GY6 / 139QMB blok

Inbouwhandleiding 80cc 4takt GY6 / 139QMB blok Inbouwhandleiding 80cc 4takt GY6 / 139QMB blok De plaatjes en beschrijving zijn voor Kymco/Sym/China blokken. Gebruikers van een Piaggio 4takt scooter kunnen deze tekst ook gebruiken, het blok lijkt sterk

Nadere informatie

PSA MA-transmissie. INA GearBOX

PSA MA-transmissie. INA GearBOX LuK Reparatiehandleiding Tractor Clutches PSA MA-transmissie INA GearBOX Reparatiehandleiding PSA-MA-transmissie Tap de transmissieolie af (pijl). Demonteer de transmissie uit het voertuig overeenkomstig

Nadere informatie

Montagehandleiding 652cc Kit VGS

Montagehandleiding 652cc Kit VGS Visa power in een 2CV motor (zonder dat u een visa motor nodig heeft) De kit 652cc : Meer power, zonder dat u een visamotor nodig heeft. Nieuwe aluminium cilinders met een nikasil coating, direct passend

Nadere informatie

Aanpassingset met onderdelen voor aandrijving Model 44905, of GreensPro 1200 greensrol

Aanpassingset met onderdelen voor aandrijving Model 44905, of GreensPro 1200 greensrol Form No. 338-643 Rev A Aanpassingset met onderdelen voor aandrijving Model 44905, 44906 of 44907 GreensPro 00 greensrol Modelnr.: 7-5899 Modelnr.: 7-5907 Installatie-instructies WAARSCHUWING CALIFORNIË

Nadere informatie

Montagehandleiding 652cc Kit VGS

Montagehandleiding 652cc Kit VGS Visa power in een 2CV motor (zonder dat u een visa motor nodig heeft) Gelieve te noteren dat de foto s van de kit verouderd zijn. (de foto s zijn van aluminium ciliners met een nikasil coating; owv budgettaire

Nadere informatie

2005/09 G7300R-02 1/13

2005/09 G7300R-02 1/13 26 10 28 11 2 4 3 30 29 5 33 34 35 32 27 1 8 7 9 12 6 15 31 21 16 18 17 19 20 23 24 14 13 25 22 G7300R-02 1/13 A01 G7300R-02 13/13 283 289 281 282 286 280 285 292 294 293 288 291 287 295 284 290 2005/08

Nadere informatie

De tweeslagmotor AOC OOST Almelo Groot Obbink 01-09-2013

De tweeslagmotor AOC OOST Almelo Groot Obbink 01-09-2013 AOC OOST Almelo Groot Obbink 01-09-2013 . is een eenvoudiger soort verbrandingsmotor. Op het titelblad zag je een doorsnede van een tweeslagmotor De drijfstang is letter. De zuiger is letter. De krukas

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Niveauregeling. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 17

Installation instructions, accessories. Niveauregeling. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 17 Installation instructions, accessories Instructienr. 8685630 Versie 1.1 Ond. nr. 8685627 Niveauregeling Volvo Car Corporation Niveauregeling- 8685630 - V1.1 Pagina 1 / 17 Uitrusting A0000162 A0000161 A0000197

Nadere informatie

MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE

MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE SCdefault 9-5 Montagerichtlijn SITdefault Motorverwarming MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Nadere informatie

"Oude" onderdelen Tecumseh - Peerless Voorraad onder voorbehoud.

Oude onderdelen Tecumseh - Peerless Voorraad onder voorbehoud. "Oude" onderdelen Tecumseh - Peerless Voorraad onder voorbehoud. Excl.BTW Hooghiemstra Hardegarijp bv tel. 0511-473915 code artikelnummer omschrijving type voorraad verkoopprijs 3963 000.39.103.900 lager

Nadere informatie

SCdefault. 9-5 Montagerichtlijn

SCdefault. 9-5 Montagerichtlijn SCdefault 9- Montagerichtlijn SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Sleutel met geïntegreerde afstandsbediening Accessories Part No. Group Date

Nadere informatie

Examen VMBO-BB versie blauw

Examen VMBO-BB versie blauw Examen VMBO-BB versie blauw 2018 gedurende 115 minuten profielvak M&T CSPE BB onderdeel A Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen digitale bestanden. Dit onderdeel bestaat uit 9 opdrachten.

Nadere informatie

900 Montagerichtlijn. SITdefault F930A205

900 Montagerichtlijn. SITdefault F930A205 3456789 900 Montagerichtlijn SITdefault F930A05 3456748946 83 54 5 4 6 0 7 8 3 9 3 F930A390 Versterker Luidspreker hoge tonen (4 st.) 3 Basluidspreker ( st.) 4 Bout (8 st.) 5 Kapje, connector 6 Connector

Nadere informatie

Stylingpakket, onderspoiler en uitlaatsysteem

Stylingpakket, onderspoiler en uitlaatsysteem Installation instructions, accessories Instructienr. 31269673 Versie 1.2 Ond. nr. 31269693, 31269694 Stylingpakket, onderspoiler en uitlaatsysteem IMG-318107 Volvo Car Corporation Stylingpakket, onderspoiler

Nadere informatie

VERVANGING VAN EEN COMPLETE VOORTREIN. 1. Leg zowel voor als achter de achterwielen blokken. 2. Verwijder de cabineportieren:

VERVANGING VAN EEN COMPLETE VOORTREIN. 1. Leg zowel voor als achter de achterwielen blokken. 2. Verwijder de cabineportieren: HANDELING Nr. H78.410-1: Vervanging van een complete voortrein. 1 (As- motor- versnel/ ingsbak- stuurinrichting). VERVANGING VAN EEN COMPLETE VOORTREIN UITBOUWE N. 1. Leg zowel voor als achter de achterwielen

Nadere informatie

Versnellingsbak, hybridevoertuig. Verwijderen WAARSCHUWING! Pas op voor hete olie! Draag beschermende handschoenen en een veiligheidsbril.

Versnellingsbak, hybridevoertuig. Verwijderen WAARSCHUWING! Pas op voor hete olie! Draag beschermende handschoenen en een veiligheidsbril. WAARSCHUWING! Pas op voor hete olie! Draag beschermende handschoenen en een veiligheidsbril. N.B.: Sluit de kranen tussen het motorkoelsysteem en het verwarmingssysteem van de bus, omdat anders een grote

Nadere informatie

KD Montage-/demontage-instructies

KD Montage-/demontage-instructies AUDI: SKODA: VOLKSWAGEN: KD457.48/NL/01-05-2016 KD457.48 Montage-/demontage-instructies A4 (serie 2, 2 FL, cabriolet), A6 (serie 2, 2FL, allroad), A8 Superb Passat MOTOREN 2.5TDi SCHEMA DISTRIBUTIERIEMSET

Nadere informatie

Motoro liën en oliefilter vervangen 2.0

Motoro liën en oliefilter vervangen 2.0 Motoro liën en oliefilter vervangen 2.0 Motorolie: Interval: Oliefilter: Motorolie: 3.000 km. 25.465.00 2 liter 10W40 Versnellingsbak en cardanolie: Interval: 10.000 km Differentieel olie: 1 liter 80W90

Nadere informatie

SCdefault. 900 Montagerichtlijn

SCdefault. 900 Montagerichtlijn SCdefault 900 Montagerichtlijn SITdefault Fietshouder, dak MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Nadere informatie

Installatievoorschriften vervangen van elektropatroon Nefit Auris/Greenline CW 3x400V

Installatievoorschriften vervangen van elektropatroon Nefit Auris/Greenline CW 3x400V Installatievoorschriften vervangen van elektropatroon Nefit Auris/Greeine CW 3x400V Hjälmarydsvägen 8, 573 8 TRANÅS 6 70 646 889 (00/) Leveromvang 3 4 5 6 7 8 9 0 Afbeelding Kabelboom Slang met 34/90 bocht

Nadere informatie

STIGA VILLA 85 M

STIGA VILLA 85 M STIGA VILLA 85 M 8211-3039-01 1. 2. A B 3. 4. 5. 6. 7. 8. 2 R L 9. 10. Z X V W Y 11. 3 NL NEDERLANDS SYMBOLEN Op de machine ziet u de volgende symbolen om u eraan te herinneren dat voorzichtigheid en oplettendheid

Nadere informatie

Motor en randorganen

Motor en randorganen Motor en randorganen MOTORBLOK EN ONDERZIJDE CILINDERKOP EN DISTRIBUTIE INLAATSPRUITSTUK SMOORKLEPHUIS DRUKVULLING BRANDSTOFTOEVOER DIESELINSPUITING VOORVERWARMING ANTI-LUCHTVERONTREINIGING STARTEN - LADEN

Nadere informatie

Handleiding POP gereedschap

Handleiding POP gereedschap POP0110005/04 Handleiding POP gereedschap Pneumatisch blindklink gereedschap De is een snel, licht en betrouwbaar apparaat voor serieproductie. Het ligt zeer goed in de hand en heeft een eenvoudige, uitsluitend

Nadere informatie

Elektrische motorverwarming, 230V, (R-design)

Elektrische motorverwarming, 230V, (R-design) Installation instructions, accessories Instructienr. 31454381 Versie 1.3 Ond. nr. 31454379 Elektrische motorverwarming, 230V, (R-design) Volvo Car Corporation Elektrische motorverwarming, 230V, (R-design)-

Nadere informatie

1. Uitbouwen UITBOUWEN - INBOUWEN : VOORSCHERM. http://public.servicebox.peugeot.com/docapv/affiche.do?ref=c4ag1sf1&refaff=c4a...

1. Uitbouwen UITBOUWEN - INBOUWEN : VOORSCHERM. http://public.servicebox.peugeot.com/docapv/affiche.do?ref=c4ag1sf1&refaff=c4a... 206 (T1) - C4AG1SF1 - Uitbouwen - inbouwen : Voorscherm http://public.servicebox.peugeot.com/docapv/affiche.do?ref=c4ag1sf1&refaff=c4a... Page 1 of 4 UITBOUWEN - INBOUWEN : VOORSCHERM 1. Uitbouwen Open

Nadere informatie

KD Montage/demontagerichtlijnen

KD Montage/demontagerichtlijnen KD459.42/NL /01-06/2014 KD459.42 Montage/demontagerichtlijnen CITROEN: FORD: MAZDA: MINI: PEUGEOT: SUZUKI: VOLVO: Berlingo (B9, M59), C2, C3 (I, II and A51), C4, C5 (X7 and Fl), Dispatch II, Jumpy II,

Nadere informatie

Opbouw van de motor. Onderdelen van de motor

Opbouw van de motor. Onderdelen van de motor Opbouw van de motor Onderdelen van de motor Cilinderblok (motorblok) In het cilinderblok of motorblok zijn krukas, drijfstangen en zuigers aangebracht. Uiteraard zijn ook de cilinders, waarin de zuigers

Nadere informatie

KD457.37 riemspanner GT357.13

KD457.37 riemspanner GT357.13 KD457.37 riemspanner GT357.13 AUDI: A3 serie 1 en serie 1 FL SEAT: Cordoba (III, IV), Ibiza (II, III), Inca, Leon I, Toledo serie 2 SKODA: Fabia, Octavia I FL VOLKSWAGEN: Bora, Caddy II, Golf IV, New Beettle

Nadere informatie

Saab 9-3 Z18XE M Montagerichtlijn MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE.

Saab 9-3 Z18XE M Montagerichtlijn MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. Sdefault 900 Montagerichtlijn SITdefault Motorverwarmer MONTRINGSNVISNING INSTLLTION INSTRUTIONS MONTGNLITUNG INSTRUTIONS MONTG ccessories Part No. Group ate Instruction Part No. Replaces 32 026 188 Oct

Nadere informatie

ContiTech: Tips van experts voor vervanging van distributieriemen

ContiTech: Tips van experts voor vervanging van distributieriemen Practical Tip ContiTech Power Transmission Group ContiTech: Tips van experts voor vervanging van distributieriemen Gedetailleerde instructies voor CT 607 WP1 distributieriem kit in een Citroën Saxo (S0,

Nadere informatie

Motor en randorganen

Motor en randorganen Motor en randorganen MOTORBLOK EN ONDERZIJDE CILINDERKOP EN DISTRIBUTIE INLAATSPRUITSTUK SMOORKLEPHUIS - DRUKVULLING BRANDSTOFTOEVOER - DIESELINSPUITING ANTI-LUCHTVERONTREINIGING STARTEN - LADEN ONTSTEKING

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Afneembare trekhaak. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 15 D

Installation instructions, accessories. Afneembare trekhaak. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 15 D Installation instructions, accessories Instructienr. 9172295 Versie 1.2 Ond. nr. 30664104, 30664110 Afneembare trekhaak EU D8901067 Volvo Car Corporation Afneembare trekhaak- 9172295 - V1.2 Pagina 1 /

Nadere informatie

Nippon Denso Startmotor koolborstel controle

Nippon Denso Startmotor koolborstel controle Nippon Denso Startmotor koolborstel controle Auteur: driepitjes Datum: dec 2016 Foto 1: 20 jaar jonge Nippon Denso startmotor model 028000 8990 (1 459 007 ) Af BMW fabriek gemonteerd op een BMW K75 motorfiets

Nadere informatie

Multi-tool 2CV / Visa

Multi-tool 2CV / Visa Multi-tool 2CV / Visa Voor de professionele 2CV-specialist / perfectionist: Het hart van de motor, de krukas en nokkenas, is vaak aan (gedeeltelijke) revisie toe. Tal van onderdelen worden nieuw gemaakt,

Nadere informatie

INHOUD. www.contimac.be 2

INHOUD. www.contimac.be 2 INHOUD 1. Gebruik... 3 2. Gebruik en onderhoud... 3 3. Technische kenmerken... 5 4. Smering... 5 5. Accessoires... 5 6. Geleverde delen... 5 7. Onderdelenlijst en -tekening... 6 CE Certifikaat van overeenstemming...

Nadere informatie

Revisie Remcilinder. Brembo revisieset Pakkingringen Remreiniger Remvloeistof: 0,5 liter DOT4

Revisie Remcilinder. Brembo revisieset Pakkingringen Remreiniger Remvloeistof: 0,5 liter DOT4 Revisie Remcilinder Materiaal: Brembo revisieset 98.5032.50 Pakkingringen Remreiniger Remvloeistof: 0,5 liter DOT4 Remvloeistof is een agressief en giftig goedje dat de lak en metaal aantast. Het is dus

Nadere informatie

Onderhoud of revisie van een Vespa smallframe motor

Onderhoud of revisie van een Vespa smallframe motor Onderhoud of revisie van een Vespa smallframe motor Inhoud: Voorwoord en verantwoording 2 Motorblok uit frame verwijderen 3 Cilinder verwijderen 12 Vliegwiel verwijderen 17 Carterhelften scheiden 21 Vervangen

Nadere informatie

Elektrische motorverwarming, 230 V

Elektrische motorverwarming, 230 V Installation instructions, accessories Instructienr. 31399509 Versie 1.1 Ond. nr. 31260698 Elektrische motorverwarming, 230 V IMG-378302 Volvo Car Corporation Elektrische motorverwarming, 230 V- 31399509

Nadere informatie

Metalen plaat Z Master commerciële 2000-serie zitmaaiers

Metalen plaat Z Master commerciële 2000-serie zitmaaiers Metalen plaat Z Master commerciële 000-serie zitmaaiers Modelnr.: 5-4790 Form No. 78-5 Rev A Installatie-instructies Opmerking: Laat de riem van het maaidek op zijn plaats tijdens de montage van deze set.

Nadere informatie

Joris Rogiers. Geïntegreerde proef. 95 Autotechnieken 95

Joris Rogiers. Geïntegreerde proef. 95 Autotechnieken 95 95 Autotechnieken 95 1.0,.0 Joris Rogiers - '-" 24/03/2003 Qpdrocht omschrijving 1 1) Aard VJlnde oll.dracht: -remblokken vooraan vervangen. '--' 2)!kgevens voertuig;. Type: Ibiza 3) Uitvoerin/ll.. ; "-'

Nadere informatie

Verstralers, montageset

Verstralers, montageset Installation instructions, accessories Instructienr. 31373824 Versie 1.0 Ond. nr. 9487111 Verstralers, montageset IMG-235751 Volvo Car Corporation Verstralers, montageset- 31373824 - V1.0 Pagina 1 / 24

Nadere informatie