Ontgrondingenwet en Omgevingsverordening Limburg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ontgrondingenwet en Omgevingsverordening Limburg"

Transcriptie

1 Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Ontgrondingenwet en Omgevingsverordening Limburg Groeve de Banen fase I en II te Gennep Teunesen Zand en Grint BV Zaaknummer 2013/52565 d.d. 26 september 2013 Verzonden:

2 INHOUDSOPGAVE 1 De aanvraag 3 2 Onderbouwing aanvraag 3 3 Terinzagelegging Zienswijzen 4 4 Belangenafweging 13 5 Besluit 15 6 Rechtsbescherming 16 7 Ondertekening 16 8 Afschriften 17 Bijlage 1 Vergunningstekening 18 Zaaknummer:

3 1 De aanvraag Bij brief van 10 april 2013, binnengekomen 11 april 2013, heeft Teunesen zand en grint BV, Postbus 90, 6590 AB te Gennep (verder: Teunesen), een verzoek ingediend tot het wijzigen van voorschrift 1.1. (de looptijd voor wat betreft de ontgronding en inrichting alsmede het inwerking hebben van de klasseerinstallatie) van de bij besluit van 29 september 1998, kenmerk CA 3059, verleende ontgrondingsvergunning aan Teunesen (ow-dossier 1712 I&II), voor het ontgrondingsgebied groeve de Banen, fase 1 en 2 te Gennep. De thans nog vigerende ontgrondingsvergunning voor deze locatie expireert op 15 november 2013 voor wat betreft het ontgronden en op 15 november 2016 voor wat betreft het inrichten van het gebied. Concreet behelst het verzoek om de uitvoeringstermijn van de hiervoor genoemde ontgrondingsvergunning voor wat betreft de ontgrondingstermijn met maximaal 4 jaren te verlengen. De eindtoestand zal 1 jaar na ontgronding zijn gerealiseerd. De bij dit verzoek betrokken percelen zijn gelegen in de gemeente Gennep en zijn op de bij dit besluit behorende kadastrale tekening (bijlage 1) met zwarte omlijning aangegeven. Binnen de bestaande vergunningsgrens bevindt zich nog m³ vermarktbaar materiaal. De vergunningsgrens wijzigt niet ten opzichte van de in 1998 verleende ontgrondingsvergunning. Het op 14 januari 2003 goedgekeurde eindplan ondergaat eveneens geen wijziging. Ook de ontgravingsdiepte verandert niet ten opzichte van de vergunning uit Onderbouwing aanvraag Als gevolg van de economische crisis in de bouw en de daarmee samenhangende teruglopende vraag naar delfstoffen is de winning van delfstoffen in groeve de Banen vertraagd en derhalve nog niet volledig benut. Hierbij komt dat de aanwezigheid van de klasseerinstallatie de totale uitbating belet. Hierdoor kan de aanwezige restcapaciteit aan zand niet worden gewonnen. Door het optimaal benutten van de beschikbare wincapaciteit in de bestaande groeve wordt doelmatig omgegaan met een bestaande ontgrondingslocatie. De bestaande klasseerinstallatie blijft onderdeel uitmaken van fase I en II en zal tevens gehandhaafd blijven tijdens de eveneens aangevraagde verlenging van fase III en IV. De specie welke vrijkomt gedurende de zandwinning in fase III en IV wordt namelijk verwerkt en afgevoerd via deze klasseerinstallatie. Door middel van de klasseerinstallatie kan worden voorzien in een hoogwaardige afzet van delfstoffen. Tenslotte is ook voor de werkgelegenheid de continuïteit van de winning op locatie de Banen van belang. De directe en indirecte werkgelegenheid op locatie de Banen betreft circa 50 arbeidsplaatsen. Zaaknummer:

4 3 Terinzagelegging De aanvraag wordt afgehandeld met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. De aanvraag om vergunning en de ontwerpbeschikking hebben van 19 juni 2013 t/m 30 juli 2013 ter inzage gelegen in het Gouvernement te Maastricht (bibliotheek) en het gemeentehuis van de gemeente Gennep. Gedurende deze termijn kon een ieder bij het bestuursorgaan schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen inbrengen. Het ontwerpbesluit en de kennisgeving konden in genoemde periode tevens worden geraadpleegd via de internetsite van de provincie Limburg ( 3.1 Zienswijzen Binnen de termijn waarin de aanvraag en het ontwerpbesluit ter inzage hebben gelegen zijn zienswijzen ingediend door: P. W. van Wersch namens de Vereniging Geen Zand Erover, Zwarteweg 49, 6596 AE te Milsbeek gedateerd op 2 juli 2013, ingekomen op 4 juli 2013; S.N.J. Kerkhoff en A.F.J. Kerkhoff, Driekronenstraat 10, 6596 MA te Milsbeek, gedateerd op 15 juli 2013, ingekomen op 17 juli 2013; C.A.M. van Dinther en H.J. van Dinther-Peeters, Langehorst 11, 6500 CJ te Ven-Zelderheide, gedateerd op 17 juli 2013, ingekomen op 22 juli 2013; Th. Burgers en M. Leijtens, Driekronenstraat 12, 6596 MA te Milsbeek, gedateerd op 12 juli 2013, ingekomen bij de gemeente Gennep op 29 juli 2013; B.M.M. Langeveld-Voss, Driekronenstraat 21, 6596 MA te Milsbeek, gedateerd op 23 juli 2013, ingekomen op 30 juli 2013; J.C.M.G Bloemarts, Verloren Land 83, 6596 CL te Milsbeek, gedateerd op 18 juli 2013, ingekomen op 22 juli 2013; C.S.J. Bek en M.A.Th. Bek-Bouhuis, Oudedijk 3, 6596 MD te Milsbeek, gedateerd op 18 juli 2013, ingekomen op 19 juli 2013; R. Bouhuis en C. Oldenhof, Oudedijk MD te Milsbeek, gedateerd op 18 juli 2013, ingekomen op 19 juli 2013; F. Verhoeven en L. Verhoeven, Oudedijk 2, 6596 MD te Milsbeek, gedateerd op 18 juli 2013, ingekomen op 19 juli 2013; G.M.M. Hopmans en A.F.T.M. Hopmans-Spanbroek, Oudedijk 4, 6596 MD te Milsbeek, gedateerd op 21 juli 2013, ingekomen op 23 juli 2013; W. Koster en A. Koster-Nagels, Onderkant 1, 6596 MB te Milsbeek, gedateerd op 21 jul 2013, ingekomen op 23 juli 2013; M.P.J. van Gemert-Elings en J.C.H. Elings- van Gemert, Driekronenstraat 19, 6569 MA te Milsbeek, gedateerd op 21juli 2013, ingekomen op 24 juli 2013; J.M. Thijssen, Oudedijk 6, 6596 MD te Milsbeek, gedateerd op 19 juli 2013, ingekomen op 23 juli 2013; N.T.B.N. Hendriks en A.M. Hendriks-Oude Elferink, Potkuilen 7, 6596 ME te Milsbeek, gedateerd op 18 juli 2013, ingekomen op 23 juli De afzonderlijk ingediende zienswijzen zijn grotendeels als inhoudelijk identiek te kwalificeren. Zaaknummer:

5 De zienswijzen zijn derhalve per onderwerp gerubriceerd en samengevat. Hierbij is allereerst aangegeven door welke personen dan wel vereniging de betreffende zienswijze is ingediend. Aansluitend is de overweging met betrekking tot de betreffende zienswijze weergegeven. Vereniging Geen Zand Erover, Kerkhoff en Kerkhoff; van Dinther en van Dinther-Peeters; Burgers en Leijtens; Bloemarts. 1. Vrachtbewegingen De hoeveelheid vrachtverkeer op de Zwarteweg is een groot probleem. De gemeenteraad heeft op 17 juni 2013 besloten dat in de toekomst het zand- en grint transport van en naar de locatie vanteunesen aan de Leembaan zich niet meer via de Zwarteweg afwikkelt maar via een nog aan te leggen rondweg om Milsbeek. Tevens is besloten dat het vrachtverkeer van de Zwarteweg af moet. Er wordt niet geaccepteerd dat het vrachtverkeer ook na 2013 zal voortduren tot tenminste 2016, zonder maatregelen te treffen voor de periode dat er nog geen rondweg is dan wel overige maatregelen om de hinder van het vrachtverkeer te beperken. Wanneer de rondweg geen doorgang vindt, wordt bezwaar gemaakt tegen het vrachtverkeer van Teunesen als gevolg van het besluit van Gedeputeerde Staten voor het verlenen van een ontgrondingsvergunning voor groeve de Banen fase I,II,III en IV. De overlast van vrachtverkeer zal voorlopig nog doorgang vinden. De aanwonenden van deze weg ondervinden hier aanzienlijke overlast van. De zandtransporten van en naar de Banen hebben ook infrastructurele consequenties omdat deze het wegdek aantasten. Ad. 1 Het besluit van de gemeente om het vrachtverkeer te leiden via de rondweg om Milsbeek en niet meer over de Zwarte weg is een gemeentelijke aangelegenheid en daarmee een bevoegdheid van de gemeente Gennep. Ook de te nemen verkeersmaatregelen om hinder van het vrachtverkeer tegen te gaan is een gemeentelijke bevoegdheid. Het onderhavige besluit tot het verlenen van een ontgrondingsvergunning hebben hier geen betrekking op. De hinder welke ondervonden wordt door het vrachtverkeer zoals geluid en stof overlast zijn aspecten ten behoeve waarvan in de Wet milieubeheervergunning voorschriften zijn opgenomen. Het toezicht houden op deze vergunning is een gemeentelijke bevoegdheid. Het onderhavige besluit tot het verlenen van een ontgrondingsvergunning ziet niet toe op deze hinder aspecten. Kerkhoff en Kerkhoff; van Dinther en van Dinther Peeters. 2. Kennelijke verschrijving Op het voorblad staat Ontgrondingswet in plaats van Ontgrondingenwet. Ad. 2 Er is inderdaad sprake van een verschrijving. In het definitief besluit zal op het voorblad Ontgrondingswet gewijzigd worden in Ontgrondingenwet. Kerkhoff en Kerkhoff; van Dinther en van Dinther Peeters; Burgers en Leijtens. Zaaknummer:

6 3. Ontbreken van verificatie juistheid stelling dat vergunde hoeveelheid vermarktbaar zand ook daadwerkelijk nog niet uit de groeve gewonnen is. In de vergunningsaanvraag wordt gesteld dat er binnen de vergunningsgrenzen in totaal nog m³ aan vermarktbaar zand uit de groeves gewonnen kan worden. Verder wordt gesteld dat de vraag naar zand door de economische crisis is afgenomen. Hierdoor is de winning van delfstoffen uit de groeve de Banen vertraagd en daardoor is de vergunde hoeveelheid delfstoffen nog niet gewonnen. Voorgaande stelling van vergunninghouder wordt als waarheid aangenomen zonder dat er uit de stukken blijkt dat onderzoek is verricht om de juistheid van deze stelling te verifiëren. Ad. 3 Aan de hand van ons vertrouwelijk ter beschikking gestelde bedrijfsgegevens omtrent produktie en voorraad, hebben wij kunnen vaststellen dat er geen reden is om te twijfelen aan de juistheid van de stelling dat er nog circa m³ vermarktbaar zand gewonnen kan worden. Kerkhoff en Kerkhoff; van Dinther en van Dinther Peeters; Burgers en Leijtens; Langeveld- Voss; Bloemarts; Thijssen; Hendriks en Hendriks- Oude Elferink. 4. Additionele ontgraving van m³ Al jaren is algemeen bekend dat de exploitatie van groeve de Banen ten einde loopt. Omdat er politieke issues spelen met betrekking tot de afwikkeling van het zandverkeer van het plan Koningsven-de Diepen heeft de vaststelling van dit plan vertraging opgelopen. Dit jaar werd bekend dat het niet meer zal lukken om voor het verstrijken van de termijn van de ontgrondingsvergunning voor de Banen (1 november 2013) een aanvang te maken met het plan Koningsven-de Diepen. Om te voorkomen dat de ontzandingswerkzaamheden volledig stil komen te liggen is het dan ook voor de ontgronder gewenst om de zandwinactiviteiten in de Banen voort te zetten. Van diverse gemeentelijke vertegenwoordigers is vernomen dat met het oog op het overbruggen van deze periode het plan van de ontgronder is om aanvullend zand uit de groeve de Banen te winnen. Op voorwaarde dat de ontgronder hiervoor een extra bedrag aan de gemeente Gennep zou betalen is het gemeentebestuur hiermee akkoord gegaan. Dit blijkt ook uit het voorstel van het gemeentebestuur aan de gemeenteraad voor de vergadering van 17 juni 2013 waarin o.a. wordt gesteld: uitgangspunt is dat de vergoeding voor de additionele ontgronding in de Banen, in afwachting van de aanleg van de rondweg, wordt uitbetaald aan de gemeente. Tevens wordt op pag. 30 van het MER initiatiefplan Koningsven-de Diepen deel A o.a. gesteld: de gemeente zal het ontbrekende deel van de financiering van de nieuwe weg onder meer vrijmaken uit extra inkomsten die verkregen worden uit een verruiming van de bestaande zandwinning de Banen met m³. Uit voorgaande stukken blijkt expliciet dat het gaat om een additionele zandwinning met een omvang van m³. Gezien voorgaande (additionele zandwinning) is het niet correct dat wordt gesteld dat de ontgravingsdiepte bij de Banen niet zal wijzigen. Vooruitlopend op de nieuwe vergunning is reeds een begin gemaakt met het ontgraven van ca. 4 ha x 20 m diep = m³ terwijl voor fase 3 en 4 slechts m³ vergund wordt. Ad. 4. Door de aanvrager, Teunesen, is een verzoek ingediend om de uitvoeringstermijn van de ontgrondingsvergunningen voor de Banen fase 1 en 2 en de Banen fase 3 en 4 te verlengen met maximaal 4 jaren. Binnen de bestaande vergunningsgrens van de Banen fase 1 en 2 bevindt zich nog circa m³ vermarktbaar materiaal en binnen de Banen fase 3 en 4 nog circa m³. Zaaknummer:

7 Concreet verzoekt aanvrager ons derhalve om binnen de bestaande vergunningsgrenzen, welke aldus niet wijzigen, de resterende circa m³ nog binnen 4 jaren te mogen ontgraven. Ons college dient te beschikken op de aanvraag zoals deze is ingediend. De aanvraag heeft alleen betrekking op een verlenging in tijd en niet op een uitbreiding van het aantal m³ noch op de ontgravingsdiepte. De ontgravingsdiepte zal derhalve ook niet wijzigen. In de ontwerp besluiten onder het kopje Besluit staat duidelijk aangegeven dat alleen voorschrift 1.1 wijzigt, hetgeen inhoudt dat het winnen van specie wordt toegestaan tot uiterlijk 15 november 2017 en de inrichting van het terrein voor 15 november 2018 moet zijn voltooid. Kerkhoff en Kerkhoff; van Dinther en van Dinther Peeters; Burgers en Leijtens; Langeveld-Voss; Bloemarts; Bek- Bouhuis en Bek; Oldenhof en Bouhuis; Verhoeven en Verhoeven; Hopmans en Hopmans Spanbroek; Kosters en Kosters-Nagels; van Gemert-Elings en Elings -van Gemert; Hendriks en Hendriks-Oude Elferink. 5. Vergunning is in strijd met de uitgangspunten van provinciaal ontgrondingsbeleid In de beleidsnota ontgrondingen en het Provinciaal Omgevingsplan Limburg (POL) zijn diverse beleidsuitgangspunten neergelegd die in acht genomen dienen te worden bij ontgrondingsprojecten. In het POL wordt in dit kader aangegeven dat ontgrondingen dienen plaats te vinden als onderdeel van projecten met een meervoudige doelstelling. De provincie weegt initiatieven onder meer af vanuit haar rol als vergunningverlener op basis van de Ontgrondingenwet. Bij die afweging wordt rekening gehouden met alle betrokken belangen zoals ecologie, hydrologie, landschappelijke en archeologische waarde en de belangen van omwonenden. De gevraagde additionele zandwinning strekt ertoe de financiering van de rondweg door het Milbeekse buitengebied mogelijk te maken en houdt geen verband met de verwezenlijking van de doeleinden die blijkens de Beleidsnota ontgrondingen nagestreefd dienen te worden. De extra zandwinning is enkel ingegeven vanuit commercieel oogpunt. Omdat de aanleg van de weg geheel los staat van de zandwinactiviteiten bij de Banen is het niet juist om de onderhavige zandwinning met het oog op financiering van een rondweg als een project met een meervoudige doelstelling als bedoeld in het POL aan te merken. Volgens het POL moet winning van delfstoffen worden ingezet als instrument voor andere doeleinden zoals natuurontwikkeling, bescherming tegen hoog water, waterberging en recreatie. De doelstelling van onderhavige additionele zandwinning gaat niet verder dan de aanleg van een onnodige rondweg ten koste van een bestaand agrarisch gebied. Ad. 5 Nogmaals dient voorop te worden gesteld dat het hier geen additionele zandwinning betreft. Het belang van de financiering van de rondweg is derhalve ook niet meegewogen als zijnde een belang welk zou bijdragen aan een project met een meervoudige doelstelling. De genoemde belangen zijn belangen welke door het onderhavige besluit niet wijzigen ten opzichte van de onderliggende vergunning. Hierover wordt onder het kopje Belangenafweging van het voornoemde besluit gesteld dat door de verlenging in tijd de genoemde belangen niet geschaad zullen worden. In de onderliggende vergunning zijn deze belangen destijds reeds onderzocht en afgewogen. Zaaknummer:

8 Met betrekking tot deze belangen zal geen wijziging plaatsvinden omdat de groeve reeds voor het grootste gedeelte ontgraven en ingericht is. Hetgeen wel wijzigt door de verlenging is het ruimtelijke ordeningsaspect. Het college van Burgemeester en Wethouders van Gennep heeft bij besluit van 23 april 2013 verklaard medewerking te verlenen aan een verlenging van de einddatum van de bestaande ontgronding de Banen fase 1 en 2 en fase 3 en 4. Het college van Burgemeester en Wethouders van Gennep heeft hiertoe op 4 juni 2013 het ontwerp wijzigingsplan de Banen, Ven- Zelderheide in procedure gebracht. Het onderhavige besluit is gebaseerd op nationaal en provinciaal beleid te weten de Nota Ruimte, het Pol en de Beleidsnota ontgrondingen. Uitgangspunt van het voornoemde beleid is dat overal in Limburg ontgrondingen kunnen plaatsvinden als onderdeel van projecten met een meervoudige doelstelling. Winningen zijn aldus toegestaan onder de voorwaarde dat deze winning leidt tot een maatschappelijke meerwaarde. De meerwaarde kan zijn een economische meerwaarde en ontgronding zonder nieuw ruimtebeslag. De meerwaarde is in onderhavig geval concreet het doelmatig gebruik van ruimte en delfstoffen en werkgelegenheid in tijden van crisis. Deze meerwaarde van het onderhavige project is afdoende om een verlenging van 4 jaar toe te staan. Kerkhoff en Kerkhoff; van Dinther en van Dinther Peeters; Burgers en Leijtens; Bek- Bouhuis en Bek; Oldenhof en Bouhuis; Verhoeven en Verhoeven; Hopmans en Hopmans Spanbroek; Kosters en Kosters-Nagels; van Gemert-Elings en Elings -van Gemert; Thijssen; Hendriks en Hendriks-Oude Elferink. 6. Afweging van belangen in het kader van een ontgrondingsvergunning De negatieve effecten van de ontgronding mogen niet onderschat worden. De verlenging van de activiteiten heeft, naast de overlast van zwaar vrachtverkeer, nog de volgende negatieve gevolgen: de fauna in het gebied wordt nog jaren langer verstoord en extensief recreatief gebruik van het terrein, waar al jarenlang naar wordt uitgekeken, zal nog langer op zich laten wachten. In het ontwerp besluit wordt overwogen dat voortzetten van de ontgronding voorziet in een marktbehoefte en een positieve invloed zal hebben op de werkgelegenheid. Dit wordt in twijfel getrokken. Met het oog op de economische crisis kan in alle redelijkheid niet gesteld worden dat er een plaatselijk of regionaal tekort is of de komende jaren dreigt te komen aan vermarktbaar zand. Dat de verlenging daadwerkelijk nodig is om aan de marktbehoefte te kunnen voldoen is geenszins een feit. Verwezen wordt naar het project Hoogwatergeul Maaspark Well. Dit project is gelegen op minder dan 20 km afstand en hiermee wordt een aanvang gemaakt voor het winnen van 16 miljoen m³ zand. Hetgeen omtrent voorgaande in het ontwerp besluit is overwogen mist aldus een feitelijke grondslag, laat staan dat er een duidelijke maatschappelijke meerwaarde resteert wanneer alle betrokken belangen tegen elkaar worden afgewogen. Het provinciaal beleid noopt er mitsdien toe de vergunning te weigeren. Verwezen wordt naar een vergelijkbare casus die in de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 3 augustus 2011 nr /1/M1 aan de orde was. Zaaknummer:

9 Ad. 6 De meerwaarde van het onderhavige project, zijnde het doelmatig gebruik van waardevolle delfstoffen en het veiligstellen van werkgelegenheid is een meerwaarde welke afdoende zwaarwegend en doorslaggevend is om een verlenging van 4 jaar toe te staan. Genoemde hinderaspecten zijn aspecten welke reeds zijn afgewogen in de vigerende Wet milieubeheervergunning. De invloed op de fauna wordt afgewogen in de procedure op basis van de Flora- en Faunawet. Het is naar onze mening evident dat onderhavige aangevraagde werkzaamheden voorzien in directe en indirecte werkgelegenheid. Voor wat betreft de verwijzing naar de winning bij Hoogwatergeul Well-Aijen/Maaspark Well wordt opgemerkt dat vanuit het doelmatigheidsbeginsel bezien bestaande groeves zo optimaal mogelijk dienen te worden uitgebaat. De uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 3 augustus 2011 nr /1/M1 waarnaar verwezen wordt, behandelt een situatie welke niet vergelijkbaar is met de situatie zoals zich onderhavig voordoet. Deze uitspraak is gebaseerd op provinciaal beleid met betrekking tot zandwinning zoals opgenomen in het op 7 juli 2004 vastgestelde POP II en de op 2 juni 2010 vastgestelde Omgevingsvisie Drenthe. De uitspraak is aldus gebaseerd op beleidsregels welke ten tijde van de uitspraak geldend waren in de provincie Drenthe. Dit beleid is afwijkend van het beleid welk op dit moment geldend is in de provincie Limburg. Het onderhavige besluit is gebaseerd op provinciaal beleid te weten het POL en de Beleidsnota ontgrondingen, geldend in de provincie Limburg. Uitgangspunt van het voornoemde beleid is dat overal in Limburg ontgrondingen kunnen plaatsvinden als onderdeel van projecten met een meervoudige doelstelling. Kerkhoff en Kerkhoff; van Dinther en van Dinther Peeters; Burgers en Leijtens; Bek- Bouhuis en Bek; Oldenhof en Bouhuis; Verhoeven en Verhoeven; Hopmans en Hopmans-Spanbroek; Kosters en Kosters-Nagels; van Gemert-Elings en Elings -van Gemert; Hendriks en Hendriks Oude Elferink. 7. Oprekking looptijd vergunning is in strijd met het rechtzekerheidsbeginsel In de oorspronkelijke ontgrondingsvergunning zijn termijnen opgenomen waar omwonenden naar hebben uitgekeken. Er is altijd op vertrouwd dat deze termijnen hard waren. De omstandigheid dat nu tot verlenging wordt overgegaan is in strijd met het rechtzekerheidsbeginsel. Er is geen gegronde reden om met het rechtzekerheidsbeginsel te breken en de ontgronder de verplichtingen om het gebied conform de eindplannen op te laten leveren op te schorten. Ad. 7 In voorschrift 1.1. van de onderliggende vergunning is een termijn opgenomen tot waarbinnen het winnen van specie uiterlijk is toegestaan. Deze termijn kan gewijzigd worden als gevolg van voortschrijdend inzicht en/of gewijzigde omstandigheden. Ingevolge artikel 10 lid 5 van de Ontgrondingenwet hebben wij na afweging van alle relevant zijnde belangen en omstandigheden besloten om tot wijziging van de termijn zoals opgenomen in voorschrift 1.1. over te gaan. Kerkhoff en Kerkhoff; van Dinther en van Dinther Peeters; Burgers en Leijtens; Langeveld-Voss; Bek- Bouhuis en Bek; Oldenhof en Bouhuis; Verhoeven en Verhoeven; Hopmans en Hopmans-Spanbroek; Kosters en Kosters-Nagels; van Gemert-Elings en Elings -van Gemert. Zaaknummer:

10 8. Verlenging van de termijn met 4 jaar niet noodzakelijk en onevenredig bezwarend Er valt niet in te zien waarom de ontgronder niet in 1 jaar tijd m³ zand kan winnen. In het ontwerp besluit wordt niet gemotiveerd waarom een termijn van 4 jaar met het oog op het proportionaliteits- en subsidiariteitsbeginsel akkoord is. Dit zorgt ervoor dat de ontwerp besluiten onvoldoende deugdelijk gemotiveerd zijn. Een deugdelijke onderbouwing, zoals onderbouwde weegbrugcijfers van het verloop van de delfstoffenwinning de Banen in de loop der jaren ontbreekt. Er dient te worden aangetoond met cijfers dat er in de gehele tijdsperiode per saldo te weinig zand is gewonnen. Ad. 8 Aan de hand van ons vertrouwelijk ter beschikking gestelde bedrijfsgegevens omtrent produktie en voorraad, hebben wij kunnen vaststellen dat er geen reden is om te twijfelen aan de juistheid van de stelling dat er nog circa m³ vermarktbaar zand gewonnen kan worden. Zoals reeds onder het kopje 4 Belangenafweging wordt vermeld, is de verlengingstermijn van 4 jaar gebaseerd op de te verwachten jaarproduktie van gemiddeld m³ à m³. Bloemarts, van Dinther en van Dinther-Peeters. 9. Waardedaling woningen De verlenging van de ontgrondingsvergunning heeft een waardedaling van de woningen tot gevolg door de voortbestaande overlast en gedurende deze verlenging zullen de betreffende woningen onverkoopbaar blijven. Ad. 9 De genoemde ondervonden overlast is terug te voeren op de vrachtbewegingen welke met de ontgrondingswerkzaamheden gepaard gaan. Dit aspect is destijds afgewogen in de procedure om te komen tot een Wet milieubeheervergunning. In de Wet milieubeheervergunning zijn met betrekking tot dit aspect voorschriften opgenomen ter voorkoming dan wel ter beperking van de ondervonden overlast. Binnen de procedure om te komen tot een Ontgrondingsvergunning wordt dit aspect niet meegenomen. Bloemarts. 10. Relatie ontwerp ontgrondingsvergunning en ontwerp wijzigingsplan de Banen Het is onaanvaardbaar dat de provincie in haar motivering van de ontwerp vergunningen verwijst naar de bereidheid van B&W van Gennep om medewerking aan verlenging van de eindtermijn van de zandwinning in de Banen te verlenen terwijl B&W in haar ontwerp wijzigingsplan de Banen juist stelt dat de aan te vragen wijziging van de ontgrondingsvergunning inhoudelijk en procedureel min of meer leidend is en de wijziging van het bestemmingsplan in belangrijke mate volgend is. Ad. 10 In onze ontwerp besluiten wordt gesteld dat de gemeente bereid is om planologische medewerking te verlenen in die zin dat zij het vigerende bestemmingsplan zal wijzigen opdat de onderhavige ontgrondingsvergunning past binnen het vigerende bestemmingsplan. Zaaknummer:

11 De gemeente stelt in haar ontwerp wijzigingsplan dat zij het bestemmingsplan zal aanpassen als gevolg van de gevraagde ontgronding. Het is derhalve niet meer dan logisch dat de ontgrondingsvergunning hierbij inhoudelijk en procedureel gezien leidend is. Bloemarts. 11. Gebruik terrein de Banen als klasseer- en opslagterrein project Koningsven-de Diepen. Uit het door de gemeente Gennep ter visie gelegde voorontwerpbestemmingsplan Koningsven-de Diepen blijkt dat bij de zandwinning van dit project het terrein van de Banen gebruikt zal worden als klasseer- en opslagterrein. Dit is alleen mogelijk indien de termijn voor het inrichten en opleveren van de terreinen de Banen (fase 1 en 2) ook wordt verlengd tot Gezien voorgaande is niet te verenigen waarom de firma Teunesen het verzoek om verlenging van de lopende vergunningen voor de Banen niet mede motiveert in samenhang met het project Koningsvende Diepen. De provincie is als partij bij de in juli 2010 gesloten intentieovereenkomst met betrekking tot het project Koningsven-de Diepen volledig van voorgaande op de hoogte. Ad. 11 Indien het terrein van de Banen nog gebruikt zal worden als klasseer- en opslagterrein ten behoeve van het project Koningsven-de Diepen dan zal dit moeten worden meegenomen in de in dat kader nog te volgen procedures. Onderhavige ontgrondingsaanvraag voorziet alleen in een verlenging van de looptijd en daarmee tevens het handhaven van de klasseerinstallatie voor een periode van maximaal 4 jaren voor wat betreft de groeve de Banen, welke eindigt op 15 november De inrichting van de terreinen dient voor 15 november 2018 te zijn voltooid. Deze procedure staat los van eventuele nog te volgen procedures ten behoeve van het project Koningsven-de Diepen. Bloemarts. 12. Stellen van eis aan firma Teunesen voorrang wordt gegeven aan de Banen. Aan de firma Teunesen dient in de ontgrondingsvergunning de eis te worden gesteld dat voorrang wordt gegeven aan de winning in de Banen voordat met de winning in Koningsven gestart wordt. Dit om oplevering en toegankelijkheid van de Banen zo spoedig mogelijk te realiseren mede in het belang van de omwonenden. Ad. 12 Op dit moment is alleen het onderhavige besluit met betrekking tot de Banen aan de orde. Er kan derhalve nog geen prioritering ten aanzien van andere projecten plaatsvinden. Indien in de toekomst de vergunningsprocedure met betrekking tot Koningsven om te komen tot een ontgrondingsvergunning zal worden opgestart, zal bezien worden of via fasering geprioriteerd kan worden. Het is echter nu nog te prematuur om hier op in te gaan. Bloemarts. Zaaknummer:

12 13. Einddatum Onduidelijk is waarom in de ontwerp ontgrondingsvergunningen een andere einddatum voor de inrichting van het terrein na zandwinning is opgenomen (15 november 2018) dan in het door B&W van Gennep ter visie gelegde ontwerp wijzigingsplan de Banen (31 december 2019). Dit gebrek maakt de motivering van de termijn onhelder en daarmee onduidelijk. Ad. 13 Bij het verlenen van het ontwerp besluit ontgrondingsvergunnig is uitgegaan van de gevraagde termijn en de vervaldatum van de onderliggende vergunning. Thijssen. 14. Aanvoer van elders Er worden diverse materialen aangevoerd en doorverkocht welke niet op de locatie de Banen worden gewonnen. Hier wordt door de provincie niet tegen opgetreden. Tevens is er een begin gemaakt met het ontgraven van ca. 4 ha. Ad. 14 Dit is een handhavingsaspect en derhalve in deze procedure niet aan de orde. Indien hierover klachten zijn dient een verzoek tot handhaving te worden ingediend bij het cluster Handhaving van de provincie. Met betrekking tot het vergraven van de ca. 4 ha. kan worden meegedeeld dat dit werkzaamheden zijn welke zijn toegestaan binnen de op dit moment vigerende vergunning. Zaaknummer:

13 4 Belangenafweging Na het beoordelen van de door Teunesen aangevoerde argumenten voor het wijzigen van voorschrift 1.1. van de verleende ontgrondingsvergunning voor groeve de Banen (fase I en II), komen wij tot de conclusie dat deze als valide kunnen worden beschouwd. Als gevolg van de huidige economische crisis is er sprake van een malaise in de bouw waardoor de vraag naar delfstoffen substantieel is teruggelopen. Dit heeft geleid tot een vertraging van de winning in groeve de Banen voor fase I en II. Het verlengen van de winningsduur en de inrichting ter plaatse met 4 jaren leidt ertoe, dat de nog resterende, eerder vergunde delfstoffen op deze locatie alsnog gewonnen kunnen worden. Hierdoor blijft er sprake van een optimale winning en blijven geen waardevolle delfstoffen ongeroerd. Op 6 juni 2013 zijn door Teunesen aanvullende gegevens ingediend ter onderbouwing van de aangevraagde verlengingstermijn van 4 jaar. Gezien de te verwachten jaarproductie van gemiddeld a m³ per jaar, is de gevraagde verlengingstermijn van 4 jaar voor fase III en IV als een reële termijn te beschouwen. Binnen fase III en IV bevindt zich immers nog m³ vermarktbaar materiaal. Binnen fase I en II bevindt zich nog m³ vermarktbaar materiaal. De bestaande klasseerinstallatie blijft onderdeel uitmaken van fase I en II en zal tevens gehandhaafd blijven tijdens de verlenging van fase III en IV. De specie welke vrijkomt gedurende de zandwinning in fase III en IV wordt verwerkt en afgevoerd via deze klasseerinstallatie. De aangevraagde verlengingstermijn van 4 jaar is derhalve ook voor fase I en II als reëel te beschouwen.tevens zal door het voorzetten van de ontgronding de eindtoestand worden gerealiseerd zoals deze is opgenomen in het op 14 januari 2003 goedgekeurde eindplan. Tenslotte leidt het voortzetten van de ontgronding ertoe dat zonder nieuw ruimtebeslag kan worden voorzien in een deel van de marktbehoefte aan de ter plaatse te winnen oppervlaktedelfstoffen hetgeen een positieve invloed heeft op zowel de directe als de indirecte werkgelegenheid bij de leverende alsook de verkrijgende partij. Aangezien de groeve voor wat betreft fase I en II voor het grootste gedeelte is ontgraven en ingericht, worden de belangen van natuur en archeologie door het voortzetten van de bestaande ontgronding niet geschaad. Het hydrologisch belang is in het verleden reeds onderzocht en destijds is geconcludeerd dat de voorgenomen ontgronding het belang van de waterhuishouding niet dusdanig beïnvloedt, dat de gevraagde verlenging van de ontgrondingsvergunning zou moeten worden geweigerd. Aan de vergunning van 1998 is een voorschrift verbonden om de grondwaterstanden te monitoren. Dit voorschrift blijft ongewijzigd in het kader van het onderhavige wijzigingsverzoek. Het belang van hydrologie wordt door het inwilligen van het onderhavige verzoek niet geschaad. Hierbij is tevens van belang dat de diepte van de ontgronding, de werkwijze en de inrichting van het terrein eveneens ongewijzigd blijven. Op basis van het vigerende bestemmingsplan Buitengebied welk is vastgesteld op 3 april 2012, is het winnen van delfstoffen op de locatie de Banen toegestaan. Zaaknummer:

14 In dit bestemmingsplan is in artikel 13.1 een eindtermijn opgenomen waarbinnen de ontgronding gerealiseerd dient te zijn; te weten 31 december Verder is in artikel 13.1 opgenomen dat uiterlijk 1 november 2014 de betreffende gronden dienen te zijn ingericht als natuur. Op basis van bovenstaande is het vanuit planologisch oogpunt niet meer toegestaan om na 31 december 2013 oppervlaktedelfstoffen te winnen op locatie de Banen. Door Teunesen is bij schrijven van 28 februari 2013 aan de gemeente Gennep verzocht om wijziging van het betreffende artikel 13.1 van het vigerende bestemmingsplan Buitengebied zodat delfstoffenwinning kan worden voortgezet conform de verlengingstermijn zoals deze is aangevraagd in onderhavig verlengingsverzoek in het kader van de ontgrondingsvergunning. Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Gennep heeft bij besluit d.d. 23 april 2013 (kenmerk: reg. Nr. 2013/1990) verklaard medewerking te willen verlenen aan een wijziging en een verlenging van de eindtermijn van de bestaande ontgronding de Banen. Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Gennep zal hiertoe een wijzigingsplan opstellen. Gelet op het vorenstaande is er volgens ons college voldoende zicht op het verkrijgen van een adequate ruimtelijke regeling. Conclusie De bij de voorgenomen wijziging van de vigerende ontgrondingsvergunning betrokken belangen verzetten zich niet tegen de aangevraagde wijziging. Voorschrift 1.1 (de looptijd) kan daarom worden aangepast, in die zin, dat de ontgronding alsmede de inrichting vier jaren in tijd verschuift. Voor het overige blijft de ontgrondingsvergunning van 29 september 1998, inclusief de daaraan verbonden voorschriften, ongewijzigd. Zaaknummer:

15 5 Besluit Gedeputeerde Staten van Limburg besluiten, Gelet op het bepaalde in de Ontgrondingenwet en de Omgevingsverordening Limburg, alsmede gelet op voornoemde overwegingen, de bij besluit van 29 september 1998, kenmerk CA 3059, verleende ontgrondingsvergunning aan Teunesen (ow-dossier 1712 I&II), voor het ontgrondingsgebied groeve de Banen, fasen I en II te Ottersum (thans gemeente Gennep) zoals deze met zwarte omlijning zijn aangegeven op de bij dit besluit behorende kadastrale tekening (bijlage 1), te wijzigen in die zin dat voorschrift 1.1 luidende: Het winnen van specie wordt toegestaan voor een termijn van 15 jaren, ingaande de dag, waarop dit besluit in werking treedt. De eindtoestand ex voorwaarde 5 dient te zijn gerealiseerd 1 jaar na de ontgronding. De vergunning is geldig totdat aan alle verplichtingen uit deze vergunning is voldaan. wordt gewijzigd in: Het winnen van specie wordt toegestaan tot uiterlijk 15 november De inrichting van de terreinen dient voor 15 november 2018 te zijn voltooid. De vergunning is geldig totdat aan alle verplichtingen uit deze vergunning is voldaan. Zaaknummer:

16 6 Rechtsbescherming Als dit besluit uw belang rechtstreeks raakt en u het met de inhoud van dit besluit niet eens bent, kunt u, tegen betaling van de verschuldigde griffierechten, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. U moet dan binnen zes weken na de dag waarop dit besluit ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen. Op deze procedure is de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener; de datum; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht alsmede de redenen van het beroep (motivering). Het beroepschrift moet worden gericht aan: Raad van State; Afdeling bestuursrechtspraak; Postbus 20019; 2500 EA Den Haag. Als u een beroepschrift heeft ingediend, dan kunt u tevens de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de internetpagina van de Raad van State, Klik op ONZE WERKWIJZE. Klik op Bestuursrechtspraak. 7 Ondertekening Gedeputeerde Staten van Limburg namens dezen, ing. E.A.P.H. Haesen Clustermanager Vergunningen Zaaknummer:

17 8 Afschriften Een afschrift van dit besluit hebben wij gezonden aan: Teunesen Zand en Grint BV, Postbus 90, 6590 AB te Gennep, als beschikking op de aanvraag; Burgemeester en Wethouders van de gemeente Gennep, ter kennisneming; P. W. van Wersch namens de Vereniging Geen Zand Erover, Zwarteweg 49, 6596 AE te Milsbeek, ter kennisneming; S.N.J. Kerkhoff en A.F.J. Kerkhoff, Driekronenstraat 10, 6596 MA te Milsbeek, ter kennisneming; C.A.M. van Dinther en H.J. van Dinther-Peeters, Langehorst 11, 6500 CJ te Ven-Zelderheide, ter kennisneming; Th. Burgers en M. Leijtens, Driekronenstraat 12, 6596 MA te Milsbeek, ter kennisneming; B.M.M. Langeveld-Voss, Driekronenstraat 21, 6596 MA te Milsbeek, ter kennisneming; J.C.M.G Bloemarts, Verloren Land 83, 6596 CL te Milsbeek, ter kennisneming; C.S.J. Bek en M.A.Th. Bek-Bouhuis, Oudedijk 3, 6596 MD te Milsbeek, ter kennisneming; R. Bouhuis en C. Oldenhof, Oudedijk MD te Milsbeek, ter kennisneming; F. Verhoeven en L. Verhoeven, Oudedijk 2, 6596 MD te Milsbeek, ter kennisneming; G.M.M. Hopmans en A.F.T.M. Hopmans-Spanbroek, Oudedijk 4, 6596 MD te Milsbeek, ter kennisneming; W. Koster en A. Koster-Nagels, Onderkant 1, 6596 MB te Milsbeek, ter kennisneming; M.P.J. van Gemert-Elings en J.C.H. Elings- van Gemert, Driekronenstraat 19, 6569 MA te Milsbeek, ter kennisneming; J.M. Thijssen, Oudedijk 6, 6596 MD te Milsbeek, ter kennisneming; N.T.B.N. Hendriks en A.M. Hendriks-Oude Elferink, Potkuilen 7, 6596 ME te Milsbeek, ter kennisneming. Zaaknummer:

18 Bijlage 1 Vergunningstekening Zaaknummer:

Ontgrondingenwet en Omgevingsverordening Limburg

Ontgrondingenwet en Omgevingsverordening Limburg (Ontwerp) Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Ontgrondingenwet en Omgevingsverordening Limburg Natuur(vis)vijver te Roermond (Wijziging voorschrift 1.2) Zaaknummer: 2019-202562 Kenmerk: 2019/24299

Nadere informatie

Ontgrondingenwet en Omgevingsverordening Limburg

Ontgrondingenwet en Omgevingsverordening Limburg Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Ontgrondingenwet en Omgevingsverordening Limburg Wijziging ontgrondingsvergunning Groeve Koningsbosch te Echt-Susteren Kenmerk: 2018/2717 d.d. 18 januari 2018

Nadere informatie

Besluit Watervergunning

Besluit Watervergunning Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Besluit Watervergunning Waterwet en Omgevingsverordening DSM Pharma Chemicals Venlo B.V. te Venlo Zaaknummer: 2015-1580 Kenmerk: 2015/90953 d.d. 3 december 2015

Nadere informatie

Ontgrondingswet en Omgevingsverordening Limburg

Ontgrondingswet en Omgevingsverordening Limburg Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Ontgrondingswet en Omgevingsverordening Limburg Groeve Xella De Hazelaar te Koningsbosch Kenmerk: 2018/68346 d.d.: 11 oktober 2018 Verzonden: 15 oktober 2018

Nadere informatie

Besluit Intrekking Watervergunning

Besluit Intrekking Watervergunning Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Besluit Intrekking Watervergunning Waterwet en Omgevingsverordening Limburg WO 678 Parkwoningen Belvédère te Maastricht Zaaknummer: 2013-0231 Kenmerk: 2013/35038

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Wijziging vergunning artikel 151 Mijnbouwbesluit. Sint Pietersberg, gangenstelsel Zonneberg te Maastricht

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Wijziging vergunning artikel 151 Mijnbouwbesluit. Sint Pietersberg, gangenstelsel Zonneberg te Maastricht Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Mijnbouwwet Wijziging vergunning artikel 151 Mijnbouwbesluit Sint Pietersberg, gangenstelsel Zonneberg te Maastricht Natuurhistorisch Genootschap in Limburg

Nadere informatie

Besluit Watervergunning

Besluit Watervergunning Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Besluit Watervergunning Waterwet en Omgevingsverordening Limburg DaCapo Learning Community te Sittard Zaaknummer: 2015-1842 Kenmerk: 2015/88283 d.d. 26 november

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit uitvoeren van een werk

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit uitvoeren van een werk Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit uitvoeren van een werk Locatie Nieuwenhagen kavel A 1299, 3879 en 2725 te Landgraaf Zaaknummer 2012-0814 Kenmerk 2013/3889

Nadere informatie

Wet milieubeheer. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding artikel ENCI te Maastricht. Zaaknummer:

Wet milieubeheer. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding artikel ENCI te Maastricht. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Wet milieubeheer Melding artikel 8.19 ENCI te Maastricht Zaaknummer: 2015-0968 Kenmerk: 2015/48998 d.d. 16 juli 2015 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Melding 3 1.1

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Wijziging vergunning artikel 151 Mijnbouwbesluit

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Wijziging vergunning artikel 151 Mijnbouwbesluit Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Mijnbouwwet Wijziging vergunning artikel 151 Mijnbouwbesluit Groevestelsel Sint Pieter, deelgebied Zonneberg te Maastricht Stichting Regeling Recreatief Berglopen

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 12 juli 2018 Onderwerp : Ontgrondingenwet - gemeente West Maas en Waal Activiteit : Ontgronding - Zandwinning Over

Nadere informatie

Het verzoek, bestaande uit het aanvraagformulier met een kaart van de locatie in Wanssum, maakt deel uit van het onderhavige besluit (bijlage 2).

Het verzoek, bestaande uit het aanvraagformulier met een kaart van de locatie in Wanssum, maakt deel uit van het onderhavige besluit (bijlage 2). Ons kenmerk 2017/13149 Maastricht 16 februari 2017 Zaaknummer 2017-200770 Verzonden 20 februari 2017 Bijlagen 2 Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Verzoek Bij brief van 5 februari 2017, ingekomen

Nadere informatie

Omgevingsvergunning voor de activiteit uitvoeren van een werk

Omgevingsvergunning voor de activiteit uitvoeren van een werk Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit uitvoeren van een werk Locatie Hoensbroek kavel A 5193 te Heerlen Zaaknummer: 2012-0812 Kenmerk 2013/569 d.d. 3 januari

Nadere informatie

Ontgrondingenwet en Omgevingsverordening Limburg

Ontgrondingenwet en Omgevingsverordening Limburg Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Ontgrondingenwet en Omgevingsverordening Limburg Intrekking ontgrondingsvergunning Jachthaven Rosslag te Roermond Kenmerk: 2017/8242 d.d. 2 februari 2017 Verzonden:

Nadere informatie

Beschikking Ontgrondingenwet

Beschikking Ontgrondingenwet Postbus 8035 5601 KA Eindhoven T: 088-369 03 69 I: www.odzob.nl Beschikking Ontgrondingenwet Onderwerp Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben op 6 juni 2017 een aanvraag ontvangen van Zandexploitatie

Nadere informatie

Bij brieven van 3 juni 2008, kenmerk 766974, 766975, 766976 en 766977, hebben wij

Bij brieven van 3 juni 2008, kenmerk 766974, 766975, 766976 en 766977, hebben wij Atsma Grond-, Weg- en Waterbouw BV G. Atsma Lytse Sûdein 8 8624 TT UITWELLINGERGA Leeuwarden, 16 oktober 2008 Verzonden, Ons kenmerk : 00786675 Afdeling : Omgevingsvergunningen en Toezicht Behandeld door

Nadere informatie

Ons kenmerk 2016/ Maastricht 15 december 2016 Zaaknummer Bijlagen 2 Verzonden. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg.

Ons kenmerk 2016/ Maastricht 15 december 2016 Zaaknummer Bijlagen 2 Verzonden. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Ons kenmerk 2016/100567 Maastricht 15 december 2016 Zaaknummer 2016-602998 Bijlagen 2 Verzonden Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Verzoek Bij brief van 21 november 2016, ingekomen op 23 november

Nadere informatie

Dhr. Van den Hove is de aanvrager van deze ontheffing. Het uitvoeren van de ballonvluchten is incidenteel en voor privédoeleinden van de aanvrager.

Dhr. Van den Hove is de aanvrager van deze ontheffing. Het uitvoeren van de ballonvluchten is incidenteel en voor privédoeleinden van de aanvrager. Ons kenmerk 2016/97579 Maastricht 8 december 2016 Zaaknummer 2016-602864 Bijlagen 2 Verzonden Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Verzoek Bij brief van 4 november 2016, ingekomen op 8 november

Nadere informatie

De aanvraag wordt afgehandeld met toepassing van de titel 4.1 procedure van de Algemene wet bestuursrecht.

De aanvraag wordt afgehandeld met toepassing van de titel 4.1 procedure van de Algemene wet bestuursrecht. Zaaknummer 2016-0411 Maastricht 28 april 2016 Ons kenmerk 2016/31637 Bijlage(n) Verzonden Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg 1. Aanvraag Op 26 februari 2016 is een verzoek binnengekomen van ARK

Nadere informatie

Wet milieubeheer. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding artikel ENCI te Maastricht. Zaaknummer:

Wet milieubeheer. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding artikel ENCI te Maastricht. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Wet milieubeheer Melding artikel 8.19 ENCI te Maastricht Kenmerk: 2015/50286 d.d. 16 juli 2015 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Melding 3 1.1 Vergunningensituatie...

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. te Roermond

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. te Roermond Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Activiteit milieuneutraal veranderen Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2015-1632 Kenmerk: 2015/95267 d.d. 10 december 2015 Verzonden:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Verkleinen van de inrichting

Omgevingsvergunning Verkleinen van de inrichting Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Verkleinen van de inrichting Dienst Stadsbeheer te Maastricht Zaaknummer: 2013-0182 Kenmerk: 2013/16657 d.d. 21 maart 2013 Verzonden: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Consortium Grensmaas B.V. te Sittard-Geleen. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Consortium Grensmaas B.V. te Sittard-Geleen. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Consortium Grensmaas B.V. te Sittard-Geleen Zaaknummer: 2016-0039 Kenmerk: 2016/27473d.d.7 april 2016 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. PQ Silicas B.V. te Maastricht. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. PQ Silicas B.V. te Maastricht. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor de activiteit vellen en of doen vellen van een houtopstand PQ Silicas B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2016-601087 Kenmerk: 2016/80928

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit milieuneutraal veranderen Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2015-1985 Kenmerk: 2016/48004 d.d. 23 juni 2016 Verzonden:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Intrekking omgevingsvergunning Medwaste Control Benelux B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Intrekking omgevingsvergunning Medwaste Control Benelux B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Intrekking omgevingsvergunning Medwaste Control Benelux B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2015-1995 Kenmerk: 2016/28755 d.d. 14 april 2016 Verzonden:

Nadere informatie

Dhr. Van den Hove is de aanvrager van deze ontheffing. Het uitvoeren van de ballonvluchten is incidenteel en voor privédoeleinden van de aanvrager.

Dhr. Van den Hove is de aanvrager van deze ontheffing. Het uitvoeren van de ballonvluchten is incidenteel en voor privédoeleinden van de aanvrager. Ons kenmerk 2016/97579 Maastricht 8 december 2016 Zaaknummer 2016-602860 Bijlagen 2 Verzonden Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Verzoek Bij brief van 4 november 2016, ingekomen op 8 november

Nadere informatie

Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout

Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout College Onderwerp: V200901133 Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout Collegevoorstel Inleiding: De heer Knippels heeft een veehouderijbedrijf aan de Oosterseweg 1

Nadere informatie

Het verzoek, bestaande uit het aanvraagformulier met een kaart van de locatie in Roermond, maakt deel uit van het onderhavige besluit (bijlage 2).

Het verzoek, bestaande uit het aanvraagformulier met een kaart van de locatie in Roermond, maakt deel uit van het onderhavige besluit (bijlage 2). Ons kenmerk 2018/55773 Maastricht 21 augustus 2018 Zaaknummer 2018-204867 Bijlage(n) 2 Verzonden 21 augustus 2018 Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Verzoek Bij brief van 6 augustus 2018, ingekomen

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Verlengen van de omgevingsvergunning (zaaknummer ) voor het plaatsen van een tijdelijk kantoor

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Verlengen van de omgevingsvergunning (zaaknummer ) voor het plaatsen van een tijdelijk kantoor Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Verlengen van de omgevingsvergunning (zaaknummer 2011-0384) voor het plaatsen van een tijdelijk kantoor TWO Chemical Warehousing B.V. te Maastricht Zaaknummer

Nadere informatie

Feitelijke informatie De Afdeling bestuursrechtspraak heeft samengevat - het beroep gegrond verklaard op de volgende overwegingen.

Feitelijke informatie De Afdeling bestuursrechtspraak heeft samengevat - het beroep gegrond verklaard op de volgende overwegingen. Onderwerp Uitspraak RvS inzake wijzigingsbesluit Duinweg 56 Collegevoorstel Zaaknummer: OLOGMM27 Inleiding Op 30 november 2010 heeft uw college besloten het wijzigingsbesluit Duinweg 56, Drunen vast te

Nadere informatie

en met toepassing van artikel 3.3 lid 3 van de Wabo de aanhoudingsplicht van artikel 3.3 van de Wabo te doorbreken.

en met toepassing van artikel 3.3 lid 3 van de Wabo de aanhoudingsplicht van artikel 3.3 van de Wabo te doorbreken. Besluit omgevingsvergunning Pagina 1 van 5 BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING 1.1 Aanvraag Gezien de aanvraag omgevingsvergunning van: Naam : Gemeentehuis Venray wonende/gevestigd : Postbus 500 5800 AM Venray

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Intrekking omgevingsvergunning bouwen Medwaste Control Benelux B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Intrekking omgevingsvergunning bouwen Medwaste Control Benelux B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Intrekking omgevingsvergunning bouwen Medwaste Control Benelux B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2015-2087 Kenmerk 2016/28760 d.d. 14 april

Nadere informatie

BESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum : 31 maart 2015 Onderwerp : Ontgrondingenwet - gemeenten Oude IJsselstreek en Montferland Activiteit : Kleiwinning Zaaknummer : 2013-000970

Nadere informatie

BESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 11 mei 2017 Onderwerp : Ontgrondingenwet - gemeente Elburg Activiteit : Herinrichting Haven Elburg Kadastrale percelen :

Nadere informatie

W.S. van DamYes. De heer W.S. van Dam Beijerscheweg NH STOLWIJK. Uitgaand Aanvraag omgevingsvergunning ontvangen. Omgevingsvergunning

W.S. van DamYes. De heer W.S. van Dam Beijerscheweg NH STOLWIJK. Uitgaand Aanvraag omgevingsvergunning ontvangen. Omgevingsvergunning De heer W.S. van Dam Beijerscheweg 46 2821 NH STOLWIJK W.S. van DamYes *16-0009038* 16-0009038 Uitgaand Aanvraag omgevingsvergunning ontvangen LOCATIE: Stolwijk DOCUMENTNUMMER: 16-0009038 BEHANDELD DOOR:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Consortium Grensmaas B.V. te Born. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Consortium Grensmaas B.V. te Born. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit vellen en/of doen vellen van een houtopstand Consortium Grensmaas B.V. te Born Zaaknummer: 2016-602653 Kenmerk: 2017/3657

Nadere informatie

Ontbrandingstoestemming. Onderwerp Aanvraag van XENA VUURWERK B.V. om een ontbrandingstoestemming ingevolge het Vuurwerkbesluit.

Ontbrandingstoestemming. Onderwerp Aanvraag van XENA VUURWERK B.V. om een ontbrandingstoestemming ingevolge het Vuurwerkbesluit. Zaaknummer 2017-204942 Maastricht 17 oktober 2017 Ons kenmerk 2017/71446 Bijlage(n) 1 Verzonden Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Ontbrandingstoestemming Onderwerp Aanvraag van XENA VUURWERK

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Rockwool B.V. te Roermond. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Rockwool B.V. te Roermond. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteiten uitvoeren van een werk en het vellen of doen vellen van een houtopstand Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2016-0059

Nadere informatie

Besluit ingevolge de Grondwaterwet / Verordening Waterhuishouding Limburg 1997

Besluit ingevolge de Grondwaterwet / Verordening Waterhuishouding Limburg 1997 Besluit ingevolge de Grondwaterwet / Verordening Waterhuishouding Limburg 1997 Nummer : 2005-2925 Venlo, Bijlage(n) : - Op 12 mei 2005 is een verzoek binnengekomen van Kuypers Infra B.V., postbus 7844,

Nadere informatie

Besluit Ontgrondingenwet

Besluit Ontgrondingenwet OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & GODI EN VECHTSTREEK Besluit Ontgrondingenwet Wijziging uitvoeringstermijn en tenaamstelling van de vergunning in het kader van de Ontgrondingenwet voor de aanleg van een drietal

Nadere informatie

Ontgrondingenwet en Omgevingsverordening Limburg

Ontgrondingenwet en Omgevingsverordening Limburg Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Ontgrondingenwet en Omgevingsverordening Limburg XXXXX te Bergen Zaaknummer 2011-0749 d.d. 5 april 2012 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 De aanvraag 3 2 Gegevens 3

Nadere informatie

ONTWERP. OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp

ONTWERP. OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp Zaaknummer : WABO-2017-1420) OLO nummer : 3326517 Documentnummer : Burgemeester en wethouders van Dinkelland beschikken op de aanvraag

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. CNC Grondstoffen B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. CNC Grondstoffen B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Activiteit milieuneutraal veranderen CNC Grondstoffen B.V. te Milsbeek Zaaknummer: 2017-203138 Kenmerk: 2018/59 d.d. 4 januari 2018 Verzonden:

Nadere informatie

Artikel 16/19d Natuurbeschermingswet Café Restaurant Rijstal Venhof V.O.F., te Herkenbosch Zaaknummer:

Artikel 16/19d Natuurbeschermingswet Café Restaurant Rijstal Venhof V.O.F., te Herkenbosch Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Vergunning Artikel 16/19d Natuurbeschermingswet 1998 Café Restaurant Rijstal Venhof V.O.F., te Herkenbosch Zaaknummer: 2016-600903 Kenmerk: 2016/86141 d.d. 3

Nadere informatie

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag.

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag. Afdeling Vergunningverlening BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 14 augustus 2007 Team Groen, Grond en Water

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00110064 Burgemeester en wethouders hebben op 6 september 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 207 woningen

Nadere informatie

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 18 mei 2011; dossiernummer : WB20110318; van : Panteia de heer MJM Vermunt : Bredewater 26, 2715CA

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING

Omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 967021 behandeld door mevrouw SGM Jacobs doorkiesnummer +31 77 3596828 besluitdatum 10 april 2017 onderwerp besluit Omgevingsvergunning Op 30 mei 2016 en op 6

Nadere informatie

Wij willen u erop attenderen dat het hier gaat om een ontwerp weigering omgevingsvergunning.

Wij willen u erop attenderen dat het hier gaat om een ontwerp weigering omgevingsvergunning. Ad de Wit Vastgoed & Beheer B.V. De heer A.J. de Wit Korte Ruigeweg 25 1751 DD SCHAGERBRUG Bezoekadres Laan 19, 1741 EA Schagen Postadres Postbus 8, 1740 AA Schagen Datum Ons kenmerk Contact Onderwerp

Nadere informatie

Registratienummer: Besluit omgevingsvergunning Elswoutshoek

Registratienummer: Besluit omgevingsvergunning Elswoutshoek Registratienummer: 2016003300 Besluit omgevingsvergunning Elswoutshoek Op 22 mei 2015 is namens de heer J.W. Slewe te Overveen een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de activiteit handelen in

Nadere informatie

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer Omgevingsvergunning (artikel 2.1, 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer 2011.00165 Gezien het verzoek ingediend door: N.V. Nederlandse

Nadere informatie

Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit milieubeheer

Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit milieubeheer Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit milieubeheer Smurfit Kappa Roermond Papier BV te Roermond Zaaknummer: 2016-603446 Kenmerk: 2017/3913 d.d. 19 januari

Nadere informatie

Het college van de gemeente Zuidplas, In het kader van het gebruiken van gronden in strijd met het bestemmingsplan

Het college van de gemeente Zuidplas, In het kader van het gebruiken van gronden in strijd met het bestemmingsplan ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING UITGEBREIDE PROCEDURE (art. 2.1 e.v. Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Datum besluit : XX XXXXXX 2013 Verzonden/uitgereikt : Kenmerk : V/UV/20120042 Provincie Zuid-Holland

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2095349/3372519 op de op 10 februari 2012, met kenmerk 2889735, verleende vergunning aan Dalm Werkendam BV voor het

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit vellen of doen vellen van een houtopstand

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit vellen of doen vellen van een houtopstand Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor de activiteit vellen of doen vellen van een houtopstand Consortium Grensmaas B.V. te Born, het kappen van bomen binnen de inrichting

Nadere informatie

Onderwerp Datum 28-09-2015

Onderwerp Datum 28-09-2015 Besluit omgevingsvergunning Pagina 1 van 5 BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING 1.1 Aanvraag Gezien de aanvraag omgevingsvergunning van: Naam : W.P. Kanters wonende/gevestigd : Merseloseweg 1335801 CC Venray ontvangen

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor het maken van een uitweg. Dienst Stadsbeheer te Maastricht

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor het maken van een uitweg. Dienst Stadsbeheer te Maastricht Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor het maken van een uitweg Dienst Stadsbeheer te Maastricht Zaaknummer: 2013-0213 Kenmerk: 2013/21381 d.d. 11 april 2013 Verzonden: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen.

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen. beschikking Omgevingsvergunning Documentnummer: 921860 Aanvraag Op 20 februari 2013 hebben wij, burgemeester en wethouders van de gemeente Alblasserdam, een aanvraag omgevingsvergunning als bedoeld in

Nadere informatie

~ W'~I /t ".. di t R t I k B h

~ W'~I /t .. di t R t I k B h Besluiten: de omgevingsvergunning te verlenen voor de uitvoering van het in bovengenoemde aanvraag bedoelde, overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte bescheiden en onder

Nadere informatie

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk onderw erp ontw erpbeschikking omgevingsvergunning

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk onderw erp ontw erpbeschikking omgevingsvergunning de heer G. van den Hof Grotenoord 1 3341 LT HENDRIK-IDO-AMBACHT uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 1465632 datum onderw erp ontw erpbeschikking omgevingsvergunning Geachte heer Van den Hof, Op 22 juli

Nadere informatie

Joure, 25 april 2014 Ons kenmerk : OV / Verzonden: Uw kenmerk : In behandeling bij : de heer R. Kluiwstra Bijlage(n) : 0

Joure, 25 april 2014 Ons kenmerk : OV / Verzonden: Uw kenmerk : In behandeling bij : de heer R. Kluiwstra Bijlage(n) : 0 LYAEMER WONEN p/a Postbus 21 8530 AA Lemmer Joure, 25 april 2014 Ons kenmerk : OV 20132023/749641 Verzonden: Uw kenmerk : In behandeling bij : de heer R. Kluiwstra Bijlage(n) : 0 Onderwerp: omgevingsvergunning

Nadere informatie

afdeling ruimtelijke en economische ontwikkeling, I. Feenstra, telefoonnummer (0521) ;

afdeling ruimtelijke en economische ontwikkeling, I. Feenstra, telefoonnummer (0521) ; Raadsvoorstel nr. : 2002/180 Aan de gemeenteraad. Raadsvergadering : 17 december 2002 Agendapunt : 19 Steenwijk, 3 december 2002. Onderwerp: Rijstelling bestemmingsplan Giethoorn 1994 Voorstel besluit

Nadere informatie

Concept-omgevingsvergunning voor het wijzigen van de kavelindeling op het perceel Kadijkweg tegenover 39 in Andijk

Concept-omgevingsvergunning voor het wijzigen van de kavelindeling op het perceel Kadijkweg tegenover 39 in Andijk Omgevingsvergunning Voor het wijzigen van de kavelindeling op het perceel Kadijkweg tegenover 39 in Andijk Inhoudsopgave 1. FEITEN 2. WETTELIJK KADER 3. VERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN 4. INGEKOMEN REACTIES

Nadere informatie

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Zienswijzenrapport 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Inhoudsopgave Zienswijzen 3 1. Inleiding 3 2. De ontvankelijkheid van zienswijzen 3 3. Overwegingen

Nadere informatie

Zaaknummer Maastricht 5 februari 2015

Zaaknummer Maastricht 5 februari 2015 Zaaknummer 2015-0049 Maastricht 5 februari 2015 Ons kenmerk Verzonden Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg 1. Aanvraag Op 6 januari 2015 is een verzoek binnengekomen van Wegenbouw van de Kreeke

Nadere informatie

Wij hebben op 15 oktober 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van

Wij hebben op 15 oktober 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van OMGEVINGSVERGUNNING (b ~1Y...1>... Gemeente '1\..'1" ~ Emmen ~ Wij hebben op 15 oktober 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van 2 dubbele woningen en 1 vrijstaande

Nadere informatie

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo)

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo) Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Burgemeester en Wethouders hebben op 23 april 2012 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor de bouw van een werkplaats/garage. De aanvraag

Nadere informatie

Ontgrondingenwet en Omgevingsverordening Limburg

Ontgrondingenwet en Omgevingsverordening Limburg Ontwerp-besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Ontgrondingenwet en Omgevingsverordening Limburg Project: Ontgrondingsgebied IJzeren Man te Weert Vergunninghouder: Centrale Zandwinning Weert BV Zaaknummer:

Nadere informatie

CONCEPT-OMGEVINGSVERGUNNING

CONCEPT-OMGEVINGSVERGUNNING CONCEPT-OMGEVINGSVERGUNNING Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen heeft op 10 november 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een bouwwerk

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders,

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders, Mevrouw D. de Kock Mutsestraat 6 4641 SJ OSSENDRECHT Uw brief -- Ons kenmerk Z-HZ-WABO-2013-0504/PZ3 Nadere informatie Servicelijn 14 0164, servicelijn@woensdrecht.nl Onderwerp bij Mutsestraat 6 Datum

Nadere informatie

ONTWERPOMGEVINGSVERGUNNING EERSTE FASE ERF KORTLAND 42

ONTWERPOMGEVINGSVERGUNNING EERSTE FASE ERF KORTLAND 42 ONTWERPOMGEVINGSVERGUNNING EERSTE FASE ERF KORTLAND 42 Kennisgeving Burgemeester en wethouders van Alblasserdam maken bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning eerste fase (ex. artikel 2.5

Nadere informatie

De aanvraag wordt afgehandeld met toepassing van de titel 4.1 procedure van de Algemene wet bestuursrecht.

De aanvraag wordt afgehandeld met toepassing van de titel 4.1 procedure van de Algemene wet bestuursrecht. Zaaknummer 2016-0273 Maastricht 7 april 2016 Ons kenmerk 2016/26563 Bijlage(n) Verzonden Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg 1. Aanvraag Op 26 februari 2016 is een verzoek binnengekomen van ARK

Nadere informatie

Ontbrandingstoestemming. Onderwerp Aanvraag van Katan Vuurwerk om een ontbrandingstoestemming ingevolge het Vuurwerkbesluit.

Ontbrandingstoestemming. Onderwerp Aanvraag van Katan Vuurwerk om een ontbrandingstoestemming ingevolge het Vuurwerkbesluit. Zaaknummer 2016-0321 Maastricht 28 april 2016 Ons kenmerk 2016/33037 Bijlage(n) 1 Verzonden Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Ontbrandingstoestemming Onderwerp Aanvraag van Katan Vuurwerk om

Nadere informatie

ONTWERP-GEDOOGBESCHIKKING. Datum ontwerpbesluit: 3 januari Inhoud. 1. Inleiding. 2. Overwegingen. 3. Voorwaarden. 4.

ONTWERP-GEDOOGBESCHIKKING. Datum ontwerpbesluit: 3 januari Inhoud. 1. Inleiding. 2. Overwegingen. 3. Voorwaarden. 4. ONTWERP-GEDOOGBESCHIKKING Burgemeester en wethouders van gemeente Sluis betreffende het gedogen van het uitvoeren van heiwerkzaamheden voor zes woningen in de volgende fase van Cavelot door Ontwikkelingsmaatschappij

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Plaatsen kantoorunit. Componenta B.V. te Weert. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Plaatsen kantoorunit. Componenta B.V. te Weert. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Plaatsen kantoorunit Componenta B.V. te Weert Zaaknummer: 2013-0353 Kenmerk: 2013/37607 d.d. 27 juni 2013 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit

Nadere informatie

Intrekking omgevingsvergunning

Intrekking omgevingsvergunning *18-2216573* *18-2216573* Besluit van Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas Intrekking omgevingsvergunning Kenmerk : WABO-2017-0755 Aanvrager : L. Knoops Onderwerp : intrekking omgevingsvergunning

Nadere informatie

^Landgraaf OMGEVINGSVERGUNNING. Burgemeester en wethouders hebben op 7 januari 2014 een aanvraag voor een

^Landgraaf OMGEVINGSVERGUNNING. Burgemeester en wethouders hebben op 7 januari 2014 een aanvraag voor een ^Landgraaf OMGEVINGSVERGUNNING Documentnr: 1. Algemeen Burgemeester en wethouders hebben op 7 januari 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Uitgebreide procedure

OMGEVINGSVERGUNNING Uitgebreide procedure Gemeente Haarlem, Veiligheid, Vergunningen en Handhaving Afdeling Omgevingsvergunning OMGEVINGSVERGUNNING Uitgebreide procedure Datum Ons kenmerk Bijlage(n) 2014-00491 1. Procedureel; 2. Voorschriften;

Nadere informatie

Ons kenmerk 2017/15596 Maastricht 2 maart 2017 Zaaknummer Verzonden 2 maart 2017 Bijlagen. div.

Ons kenmerk 2017/15596 Maastricht 2 maart 2017 Zaaknummer Verzonden 2 maart 2017 Bijlagen. div. Ons kenmerk 2017/15596 Maastricht 2 maart 2017 Zaaknummer 2017-200514 Verzonden 2 maart 2017 Bijlagen div. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Verzoek Op 23 januari 2017, aangevuld op 30 januari

Nadere informatie

Wet geluidhinder. beschikking

Wet geluidhinder. beschikking Wet geluidhinder beschikking Besluit tot vaststelling van een HOGERE GELUIDGRENSWAARDE ingevolge art. 83 en 110a t/m 110h Wet geluidhinder, in samenhang met een besluit tot herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING Hof van Tholen 2 4691 DZ Tholen Postbus 51 4690 AB Tholen telefoon: 140166 telefax: (0166) 66 35 53 e-mail: gemeente@tholen.nl website: www.tholen.nl bank: BNG 28.50.08.315 iban: NL14BNGH0285008315 bic:

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. werkzaamheden (realisatie van watercompensatie) ten behoeve van de aanleg en exploitatie windpark N33, Deelgebied 'Vermeer-Noord'

OMGEVINGSVERGUNNING. werkzaamheden (realisatie van watercompensatie) ten behoeve van de aanleg en exploitatie windpark N33, Deelgebied 'Vermeer-Noord' OMGEVINGSVERGUNNING voor: werkzaamheden (realisatie van watercompensatie) ten behoeve van de aanleg en exploitatie windpark N33, Deelgebied 'Vermeer-Noord' activiteiten: werk of werkzaamheden uitvoeren

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan: Salt voor: solid soda dosering activiteiten: milieuneutraal veranderen (fase 1) locatie: Oosterhorn 4, Farmsum kenmerk bevoegd gezag: GR-VERG-2018-000460 kenmerk

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OV

Omgevingsvergunning OV Omgevingsvergunning OV 20180094 Aanvraag Op 30 mei 2018 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van de heer C.W. Salimans voor het plaatsen van een erfafscheiding op het adres Rietdekker

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Meermuidenseweg 7 in Twello.

Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Meermuidenseweg 7 in Twello. Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Meermuidenseweg 7 in Twello. Met ingang van 25 juli 2013 ligt met de bijbehorende

Nadere informatie

Ontwerp Omgevingsvergunning

Ontwerp Omgevingsvergunning De heer J.B. Kamphuis Kloosterallee 3 8167 LT Oene Zaaknummer : 48503 Behandeld door : Team Ontwikkeling Vergunningverlening Telefoonnummer : 14 0578 Onderwerp : Ontwerp omgevingsvergunning uitgebreid

Nadere informatie

Bemmel, 15 mei 2012. Burgemeester en wethouders van Lingewaard,

Bemmel, 15 mei 2012. Burgemeester en wethouders van Lingewaard, Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 16 september 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning. De aanvraag gaat over Rijndijk 65 te Doornenburg.

Nadere informatie

De aanvraag gaat over Schietbaanweg 8, kadastraal bekend gemeente Emmen, sectie T, nummer 178 en is bij ons geregistreerd onder zaak

De aanvraag gaat over Schietbaanweg 8, kadastraal bekend gemeente Emmen, sectie T, nummer 178 en is bij ons geregistreerd onder zaak I (b "b.1yt.."d... Gemeente ~'1" ~ Emmen ~ OMGEVINGSVERGUNNING Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen heeft op een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen

Nadere informatie

Geachte heer Hausoul, Omgevingsvergunning

Geachte heer Hausoul, Omgevingsvergunning de heer P.J.L. Hausoul Rott 53 6294 NL VIJLEN Datum Geachte heer Hausoul, Onderwerp HZ_WABO-2018-0002 Ons kenmerk 18.0004588 18.0004588 Sector Ruimte J.J. Bulles T 043-3068556 Uw brief van Omgevingsvergunning

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Zaaknummer: OLOGyd02. beslissing op bezwaarschrift C.H. Verbunt

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Zaaknummer: OLOGyd02. beslissing op bezwaarschrift C.H. Verbunt Zaaknummer: OLOGyd02 Onderwerp beslissing op bezwaarschrift C.H. Verbunt Collegevoorstel Inleiding Op 3 januari 2010 heeft dhr. C.H. Verbunt bezwaar gemaakt tegen de weigering van een kapvergunning, gedateerd

Nadere informatie

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum onderwerp ontwerpbeschikking omgevingsvergunning

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum onderwerp ontwerpbeschikking omgevingsvergunning Fastned de heer C.R.H. Florentinus Amsteldijk 166 1079 LH AMSTERDAM uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 1283572 datum onderwerp ontwerpbeschikking omgevingsvergunning Geachte heer Florentinus, Op 10 september

Nadere informatie

BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING uitgebreide procedure

BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING uitgebreide procedure UD/2015/117987 BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING uitgebreide procedure Burgemeester en Wethouders van Heemskerk hebben op 27 augustus 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het vervangen

Nadere informatie

Ontbrandingstoestemming. Onderwerp Aanvraag van RFI Pyro-Events om een ontbrandingstoestemming ingevolge het Vuurwerkbesluit.

Ontbrandingstoestemming. Onderwerp Aanvraag van RFI Pyro-Events om een ontbrandingstoestemming ingevolge het Vuurwerkbesluit. Zaaknummer 2018-201740 Maastricht 26 april 2018 Ons kenmerk 2018/28716 Verzonden Bijlage 1 Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Ontbrandingstoestemming Onderwerp Aanvraag van RFI Pyro-Events om

Nadere informatie

hebben op 23 mei 2013 een aanvraag om een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van:

hebben op 23 mei 2013 een aanvraag om een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van: Omgevingsvergunning Activiteit(en): aanleg (uitvoeren werk of werkzaamheid) ro (afwijken van de bestemming) Burgemeester en Wethouders van de gemeente Landerd; hebben op 23 mei 2013 een aanvraag om een

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk Aan dhr. A.D. Scholma Dr. M. Noordewierstraat 16 9953 SJ BAFLO Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november 2016 16-0254/cor Z1675143 Wiebe Jan Dijk D 0512 581234 w.dijk@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: Onderwerp: Verzoek vrijstelling bestemmingsplanvoorschriften ten behoeve van vervangen recreatieve woonboot te Muggenbeet Conceptbesluit:

Nadere informatie

Ontbrandingstoestemming. Onderwerp Aanvraag van Vuurwerk 24 U.G. om een ontbrandingstoestemming ingevolge het Vuurwerkbesluit.

Ontbrandingstoestemming. Onderwerp Aanvraag van Vuurwerk 24 U.G. om een ontbrandingstoestemming ingevolge het Vuurwerkbesluit. Ons kenmerk 2016-0299 Maastricht 18 april 2016 Zaaknummer Bijlage(n) 1 Verzonden Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Ontbrandingstoestemming Onderwerp Aanvraag van Vuurwerk 24 U.G. om een ontbrandingstoestemming

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor het maken, hebben, of veranderen van een uitweg. Rockwool B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor het maken, hebben, of veranderen van een uitweg. Rockwool B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor het maken, hebben, of veranderen van een uitweg Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer 2012-0544 d.d.23 augustus 2012. Verzonden: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer BOB omgevingsvergunning, aanbouw Engstraat 8, Heusden

Collegevoorstel. Zaaknummer BOB omgevingsvergunning, aanbouw Engstraat 8, Heusden Zaaknummer 00432185 Onderwerp BOB omgevingsvergunning, aanbouw Engstraat 8, Heusden Collegevoorstel Inleiding Op 7 november 2014 is een omgevingsvergunning verleend voor het legaliseren van een aanbouw

Nadere informatie