Station Eindhoven Noordzijde: maart 2016 (binnenkort worden we betrokken bij de herinrichting van station Noordzijde)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Station Eindhoven Noordzijde: maart 2016 (binnenkort worden we betrokken bij de herinrichting van station Noordzijde)"

Transcriptie

1 Bijlage bij Rondvraag PvdA Toegankelijkheid d.d. 24 mei 2016 Verbeterpunten: Station Eindhoven Noordzijde: maart 2016 (binnenkort worden we betrokken bij de herinrichting van station Noordzijde) *Oversteek(zebrapad) ligt niet in looprichting geleidelijnen. Inmiddels liggen er biggenruggen op het verlengde van de geleidelijnen. Toegezegd dat dit meegenomen wordt bij de aanpak van Neckerspoel.(was in 2014 ook al aangekaart) * Rand van de platen naar klinkers tussen station Noordzijde en oversteek richting TUE. Nog geen antwoord. *Torenallee(parkeerplaats) foto is van fietsenstandaards rechts van parkeerplaats: men kan hier niet uitstappen en stoep is te hoog *Meerhoven, parkeerplaatsen winkelcentrum Naar aanleiding van uw vraag over het verwijderen van de invalideparkeerplaatsen bij de Hangar. De invalideparkeerplaatsen zijn niet bereikbaar omdat de (tijdelijke) weg waaraan de invalideparkeerplaatsen waren gelegen bij de definitieve inrichting van de openbare ruimte rondom de Hangar verdwijnt. In het ontwerp van de openbare ruimte bij de Hangar zijn geen invalide parkeerplaatsen opgenomen. In de parkeergarage zijn invalideparkeerplaatsen beschikbaar. Ik besef mij dat deze parkeerplaatsen voor sommige mensen iets minder gunstig zijn gelegen. Voor het halen en brengen van minder valide personen door een taxbus komt er op maaiveldniveau wel een plek in de directe omgeving van de Hangar/entree parkeergarage. Arno van den Broek Kruising: Oversteek zonder niveauverschil, geen blindegeleidelijnen bij oversteekplaats (o.a.fransebaan Rijssel) Deze kruising ligt in een verhoogde drempel waardoor de oversteek voor rolstoelers zonder niveau is. Ik ben daar heel blij mee, als rolstoeler zijnde. Hoe is dat voor blinden?(geen natuurlijke gidslijnen) *Oversteekmarkering noodzakelijk. * gestuurd naar Manianne PGE en Paul Barts(nog niet naar gemeente) 1. Vanuit Gagelbosch is er geen oprit in de stoeprand van de overkant richting bushalte Tinelstraat. Een stukje verder is er wel een oude garage-oprit maar die is te steil en sluit niet aan. 2. Fens terrein.

2 a. Allereerst is er geen rolstoeloprit vanuit de Kleine Berg. Daar staat een lantarenpaal in op zo'n manier dat men over de bestrating van de afvalcontainers moet rijden. Is mogelijk, mits er meer afvalcontainers worden geplaatst. b. De bestrating met keien is niet rolstoelvriendelijk. c. Er zijn rolstoelparkeerplaatsen maar die zijn niet afgetekend. Inmiddels door 2 witte stenen die niet duidelijk zichtbaar zijn. d. Een vervelende put achter een van de parkeerplaatsen. Die ligt erg diep.(molgoot?) e. Geen rolstoeltaxiparkeerplaats. 3. Halte Stadhuisplein, graag overleg met Paul. Mijn advies is om de aansluiting op de geleidelijnen te leggen tussen infopaal en abri, dit heeft men ook gedaan op de halte Boutenslaan aan de Aalsterweg. Voorstel: Koninklijke Visio laten komen voor diverse plekken op kosten gemeente Uitstapstroken Zowel op Iepenlaan, Dr. Cuyperslaan, Tarwelaan en in de toekomst Frederiklaan komen kleine hegjes op ongeveer 60 cm naast de parkeerhavens, in de stoep. Hoogstraat ook??? Daar is het onmogelijk om met rolstoel/rollator/kinderwagen uit te stappen. Er zijn geen richtlijnen voor uitstapstroken. Bushaltes *18 Septemberplein aan de Vestdijk richting vanaf station begin 2016 *Nieuwe halte 18 Septemberplein aan de Vestdijk. Geen oversteek aanduiding voor blinden op de stoep. (Is inmiddels veranderd maar met niveauverschil) *De indraai is hier 1 meter. Geen contrastmarkering. Aanvulling: De informatiepaal staat ook 1 meter van de straat. Er zijn hier te veel obstakels op 1 m van de straat. *Artoislaan JB foto's: 10,18,22,23 Aan ventweg. Geleidelijnen niet naar ventweg, alleen op de halte. *Geen trottoir *Bisschop Bekkerslaan vanaf het centrum aan de Franklin D Rooseveltlaan PD foto's : 08, 21 *Situatie is veranderd (de lantarenpaal stond eerst op de halte in de geleidelijnen) maar er is geen op/afrit van stoep naar halte. *Afrit halte voldoet niet aan de norm: helling 1:10, doorgang minimaal 90 cm. *Bij oversteek markering voor blinden geen verlaagde trottoir inrit banden.(dit betreft halte en stoep)

3 *Boutenslaan, Aalsterweg geconstateerd dat de info-paal nog altijd in de geleidelijnen staat Geleidelijnen zijn verlegd en nu staat de paal niet meer in de geleidelijnen. Geen contrastmarkering. *Castilielaan, richting centrum Huizingalaan, Sedanlaan MT foto 23,24,25,26,27,28 *Lichtmast of noppentegels verplaatsen: lantarenpaal staat tegen noppentegels aan *Churchilllaan richting WCW Kampakker 2: *Het haltepaaltje moet voor de noppentegels staan ipv naast de blindegeleidelijnen. *De rolstoelop/afrit met de blindegeleidelijnen ontbreekt maar ligt 5 huizen verder. *Haltepaalte moet na noppentegels, niet er naast. *Churchillaan, richting Nuenen Winston Chuchillaan 53, 5623KV Eindhoven foto: : 12,14,15,16 controle: *Garageoprit naar stoep: te steil. Daarom is er een nieuwe rolstoeloprit gelegd een stuk verder. *Er is geen voetpad vanaf de fietsenstalling. *Het haltepaaltje staat tegen de noppentegels en dit zou op 90 cm voor de noppentegels moeten staan ivm instappen door blinden. *Coriolanuspad, richting centrum aan de Muzenlaan 81 gefotografeerd foto's 14,15,16,17Verwerkt *Haltepaaltje moet op 90cm van noppentegels, staat nu op de stoep, moet over fietspad aan de straat. *Eckartdal richting Nuenen aan de Sterrenlaan Nuenenseweg KB foto: 7,11,12,13,14,15, *Haltepaaltje op 15 cm. *Haltepaaltje moet op 90 cm van klanktegels dus komt in het groen. Hekje zou hier een goed idee zijn. *Geen voetpad richting bushalte, vanuit Combinatie Jeugdzorg en hoofdingang Eckartdal *Eckartdal aan de Sterrenlaan Nuenenseweg KB, richting centrum foto: 13,16,20,21 Gecontroleerd gecontroleerd Abri met zitje, geleidelijnen niet in looprichting. Haltepaaltje op 15 cm en meteen er na een slootje. Hekje is hier noodzakelijk. Geen stoep vanaf Eckart, idem aan de overkant van de weg. Informatiepaal in geleidelijnen(is inmiddels doorgegeven) Nog altijd *De Hoeve aan de Franse Baan JK foto: 45,46,47,48 Gecontroleerd juni 2015 *Geleidelijnen doortrekken naar voren daardoor komt haltepaaltje dus iets verder waardoor men er beter langs kan. *Blindegeleidelijnen naar struiken die prikken *Estafettelaan aan de Marathonloop. Avignonlaan 9b 5627GA foto: 69,71,73,74 *Geen trottoir, halte ligt in groenstrook over fietspad.

4 *Estafettelaan aan de Marathonloop. Avignonlaan GA foto: 75,77,79 *Geen noppentegels op stoep ter aanduiding van halte. Halte ligt over fietspad *Generaal Cronjestraat 24 richting centrum foto's Tongelre nr. 39,41,42 toegevoegd Opnieuw bekeken Is doorgegeven aan de gemeente. 26 maart 2016 geconstateerd dat er een goede oprit is. *Lengte halte 11 meter hoort 18 meter te zijn. Waar plaatst men kliko's? *Gerritsonlaan richting station aan de Huizingalaan *lantarenpaal in geleidelijnen *Grote Beek aan de Boschdijk CL foto2,3,4,7 *Haltepaaltje op 30 cm. Geen stoep, *Hercules Segherslaan aan de sint Josephlaan foto's Tongelre nr. 10,11,12,14toegevoegd opnieuw bekeken zelfde situatie. *Haltepaaltje moet voor de noppentegels staan. *Kortonjo, Aalsterweg *De info-palen staan tegen of net naast de geleidelijnen. Op beide haltes Kortonjo stond infopaal eerst in de geleidlijnen. Dus situatie verbeterd. *Koudenhoven aan de Eisenhowerlaan Bessenvlinderstraat EB foto's: 33,34,35,36,40 Opnieuw bekeken situatie onveranderd. Geen attendering door middel van noppentegels aan het begin van de steile helling richting halte. Maar er zijn natuurlijke geleidelijnen(veel grasranden) Helling is heel lang en steil. *Marathonloop vanuit centrum aan de Boschdijk CL foto 8,10,12,14,19 In de stoep is geen rolstoeloprit, en geen markering voor blinden *Mercuriuslaan aan de Sterrenlaan, nabij Summacollege Sterrenlaan KA gefotografeerd foto's 13,15,18,24,25,20,21 *Haltepaal op 5 cm van noppentegel+gras. *Geleidelijnen lopen over via alle oversteekplaatsen naar de overkant maar eindigen VOOR de laatste stoep. De stoep aan de overkant heeft geen blindegeleidelijnen. *Mercuriuslaan aan de Sterrenlaan gefotografeerd foto's 26,28,29,30,31,33,35 *Alle stoepdelen van oversteek hebben geleidelijnen behalve aan de overkant.

5 *Oldenbarneveldlaan aan de Eisenhowerlaan.-hoek Koudenhovenseweg-Zuid foto: 18,20,21,22,24,25,26,27,28 Opnieuw bekeken situatie was hetzelfde Geen oversteek richting Wasven(gemeente g d ). Afstand rolstoelopritoversteekknop is te ver.geen oversteek vanuit Wasven richting bushalte Te grote afstand oversteek-knop en rolstoeloprit. *Oude Bosschebaan vanuit centrum adres: Serlioweg aanvulling foto 6,7,8 situatie hetzelfde op Aan/over fietspad. Geen geleidelijnen op stoep. Haltepaaltje in contrastmarkering aanvullende foto's : 41,43,45,49,51 Haltepaaltje staat te ver naar voren, geen attenderingr dmv noppentegels bij oversteek fietspad. Knopje"bij zichtcontact..." Bomen op 65 cm van lantarenpalen. Vernieuwde situatie: geen attendering dmv noppentegels op de stoep, geen noppentegels voor aanduiding oversteek fietspad. Geen noppentegelaanduiding voor oversteek fietspad. Haltepaaltje in contrastmarkering en staat niet ver genoeg naar voren. Lichtmast staat op de verkeerde plek. Is dit handig voor blinden? "bij zichtcontact altijd knop indrukken" Rolstoel/scootmobiel moet door het zand: afstand 65 cm. Hier zijn er twee van op de Oude Bossche Baan. Eventueel roosters als voorgesteld bij Vonderweg? Fietspad zelfde niveau. (onveilige situatie) *Oude Bossche Baan adres Vitriviusweg 3 richting centrum foto's: 2,4,6,8 gecontroleerd *Haltepaaltje in contrastmarkering *Haltepaaltje moet 90 cm voor noppentegels staan. *Geleidelijnen sluiten niet aan op volgende pad. *Philips Nederland Boschdijk (aanvulling) foto's 54,56,58,61,62,63 *Haltepaaltje naast geleidelijnen. *Molgoot te diep. *Piazza richting station naast de Piazza( ) 1. Geen rolstoelafrit vanaf fietspad. 2. Geen rolstoelafrit vanaf de stoep 3. Verhoging is te kort omdat er regelmatig 2 bussen tegelijk staan. 4. Gleuf in halte en afgesleten geleidelijnen. 5. Geen contrastmarkering. 6. Hoogte halte??? hier rijden 2 soorten bussen met 2 verschillende hoogtes.

6 *Piazza richting vanaf centrum aan de Mathildelaan( ) 1. Verhoging is te kort omdat er vaak 2 bussen achter elkaar staan en/ofphilias 2. Gleuf in bestrating. 3. Geen contrastmarkering. 4. Hoogte halte??? 2 soorten bussen met verschillende hoogtes *Pieter Eijffhuis aan de Oude Bosschebaan, Grand Combin 2a 5624NM foto: 12,13,15,16,17 controle *Geleidelijnen alleen in halte *Geen geleidelijnen in trottoir, er is een fietspad tussen stoep en halte. *In de groenstrook is een sloot gegraven *Pioenroosstraat, Leenderweg 319, richting centrum 5643AK hoek Kalmoesstraat /foto 43,45,46,47, /foto 01,02,07,10,13 (geen rolstoeloprit in de stoep, 8cm) Dichtstbijzijnde oprit is garage-oprit van nummer 321. Haltepaaltje (?)en abri achter boom. Noppentegel voor de boom. Een blinde zal de abri nooit vinden. *Pioenroosstraat, Leenderweg 292, vanuit centrum 5644AE /foto 04,05,08 *Halte is te kort. Beter is deze naar de lichtmast door te trekken. Haltepaaltje verplaatsen naar halte, staat nu op de stoep. (Halte is over fietspad) *President Steynstraat 1foto's Tongelre nr.16,19,23 ingevoerd *Haltepaaltje op 80 cm. *Halte is te kort *President Steynstraat 2foto's Tongelre nr. 17,20,21 ingevoerd *Halte is te kort *Roelantlaan richting centrum aan de Huizingalaan nog , nog *geen signalering-aanduiding op de stoep d.m.v. geleidenlijnen en noppentegels *Lantarenpaal in blindegeleidelijnen *Rijssellaan aan de Fransebaan RB foto: 36,37,39 *Haltepaaltje op 1.20m van noppentegels *Spaaihoefweg aan de Fransebaan RC foto: 53,54,55 gecontroleerd *Paaltje staat tussen contrastmarkering en geleidelijnen. Paaltje moet 90 cm. voor noppentegels *Spaaihoefweg aan de Fransebaan adres nabij: Sartrelaan DZ foto: 57,58,60,62 gecontroleerd

7 Aan/over ventweg. HIER IS GEEN TROTTOIR. Haltepaaltje tussen contrastmarkering en geleidelijnen. Moet 90 cm voor geleidelijnen *Sportpark Eindhoven-noord , nog *Fiets-sluis halte is te krap. Afstand tot geleidelijnen moet 60cm zijn. * Oversteek zonder blindegeleidlijnen. *Stadhuisplein, richting station (nog niet doorgegeven?) *Prullenbak hangt boven geleidelijnen, Geen noppentegels om opstappunt te markeren. *De informatiezuil lag eerst IN de geleidelijnen. Ze hebben er nu een bras-zooitje van gemaakt... Erg dicht tegen zowel de weg als de info-paal. *Geen contrastmarkering. *Prullebak boven geleidelijnen. Het verleggen van de geleidelijnen richting abri zou een oplossing zijn.(nog doorgeven) *Sterrenlaan aan de Mercuriuslaan 1c 5632EE foto 10,12 Situatie *Geleidelijnen doortrekken, dan kan het haltepaaltje daar voor komen staan. *Summacollege, Sterrenlaan(2 haltes) in een van de haltes staat de informatiepaal IN de blindegeleidelijnen, bij de ander er tegenaan bij beide haltes staat de info-paal naast de geleidelijnen. *TNO Eindhoven Dorgelolaan, , foto 38,39,41 mail extra foto's controle juni 2015 *Geen trottoir, halte ligt in groenstrook. *Trudoplein is vervallen. februari Nieuwe halte bestaat uit lantarenpaal met halte bordje(tijdelijk??) *Wilhelminaplein beide haltes situatie opnieuw bekeken Niets veranderd *Geen attendering dmv noppentegels en geleidelijnen op de stoep terwijl de halte over het fietspad ligt *Zeelsterstraat, richting centrum, juni 2015 Haltepaaltje ligt NIET in verlengde geleidelijnen maar er naast

Mw. Henny. en verslag) Mw. Henny. hccnet.nl)

Mw. Henny. en verslag) Mw. Henny. hccnet.nl) Adviesrapport Uitkomsten van de schouw Turbo-Rotonde Soestdijkerstraatweg Oostereind (De kruising Surinamelaan/Soestdijkerstraatweg/Nieuwe ingang ziekenhuis is nog niet klaar) 11 juni 2013 Opgesteld door:

Nadere informatie

Marathon Eindhoven: Omleidingen, vertragingen en rituitval

Marathon Eindhoven: Omleidingen, vertragingen en rituitval Marathon Eindhoven: Omleidingen, vertragingen en rituitval Laatste wijziging 6-10-2017 22:30 Op zaterdagavond 7 oktober en zondag 8 oktober vindt de Marathon Eindhoven plaats. Hiervoor worden veel wegen

Nadere informatie

Leeswijzer. De aanbeveling is overgenomen en gerealiseerd.

Leeswijzer. De aanbeveling is overgenomen en gerealiseerd. Leeswijzer Hieronder treft u een overzicht aan van de door de Stichting Gehandicapteraad Tiel aanbevolen aanpassingen aan de gemeentelijke binnensportaccommodaties en de wijkcentra. Kleurarcering Betekenis

Nadere informatie

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O.

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. EINSTEINSTRAAT De straat bestaat uit twee segmenten Wegprofiel huidige situatie tot rare bocht van noord naar zuid: 1,8 5,4 2,8 Parkeren op

Nadere informatie

Nummer Foto Locatie Maatregel Kosten Opmerkingen Nummer Foto Locatie Onderwerp Opmerkingen

Nummer Foto Locatie Maatregel Kosten Opmerkingen Nummer Foto Locatie Onderwerp Opmerkingen Toegankelijk Bladel Problemen openbare weg Nummer Foto Locatie Maatregel Kosten Opmerkingen Nummer Foto Locatie Onderwerp Opmerkingen 6a 6 Sniederslaan Muurtje aanpassen 140,00 8 Burg. Van Houdtplein Steiger

Nadere informatie

OKTOBER 2007. Verken je stadsdeel LOOPROUTE HARDLOOPROUTE FIETSROUTE WOENSEL-ZUID

OKTOBER 2007. Verken je stadsdeel LOOPROUTE HARDLOOPROUTE FIETSROUTE WOENSEL-ZUID OKTOBER 2007 Verken je stadsdeel LOOPROUTE HARDLOOPROUTE FIETSROUTE WOENSEL-ZUID Verken uw stadsdeel Bewoners uit Woensel Midden hebben, in juni 2007, deelgenomen aan het project Expeditie Woensel en daarvoor

Nadere informatie

Op 4 mei 2017 heeft PGE een rondje gemaakt door de binnenstad van Eindhoven samen met Wethouder Jannie Visscher om de oversteken binnen de ring te

Op 4 mei 2017 heeft PGE een rondje gemaakt door de binnenstad van Eindhoven samen met Wethouder Jannie Visscher om de oversteken binnen de ring te Op 4 mei 2017 heeft PGE een rondje gemaakt door de binnenstad van Eindhoven samen met Wethouder Jannie Visscher om de oversteken binnen de ring te bekijken. Dit document is de inbreng/advisering van het

Nadere informatie

Toegankelijkheidsmeter

Toegankelijkheidsmeter Project stranden. Pilot Zeeland Stranden meten op toegankelijkheid samen met mensen van de doelgroep. Info per strand delen op een goed aangepaste site zodat alle info makkelijk terug te vinden is. Medewerkers

Nadere informatie

Aandachtspunten en tips bij de toegankelijkheid van de openbare ruimte

Aandachtspunten en tips bij de toegankelijkheid van de openbare ruimte Aandachtspunten en tips bij de toegankelijkheid van de openbare ruimte Auteurs Nienke Blijham Maartje Kienhuis Judith van Lier 1 Colofon 2008 Vilans Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Advies Toegankelijkheid Heereplein en trap winkelcentrum het Anker

Advies Toegankelijkheid Heereplein en trap winkelcentrum het Anker Auteur Els Smith Onderwerp Toegankelijkheid gemeente Geertruidenberg Advies Toegankelijkheid Heereplein en trap winkelcentrum het Anker Door Visio Zicht op Toegankelijkheid: Els Smith In opdracht van en

Nadere informatie

Adviesrapport. Uitkomsten van de schouw. Oude dorp Blaricum. 18 november 2013

Adviesrapport. Uitkomsten van de schouw. Oude dorp Blaricum. 18 november 2013 Adviesrapport Uitkomsten van de schouw Oude dorp Blaricum 18 november 2013 Rapport opgesteld door: Regionale Schouwgroep Toegankelijkheid Gooi en Vechtstreek Schouw in samenwerking met: WMO raad Blaricum

Nadere informatie

Toegankelijkheid Bushaltes. Tilburg. Aangeboden aan wethouder Mario Jacobs in april 2019 (metingen tussen december 2015 en december 2016)

Toegankelijkheid Bushaltes. Tilburg. Aangeboden aan wethouder Mario Jacobs in april 2019 (metingen tussen december 2015 en december 2016) Toegankelijkheid Bushaltes Tilburg Aangeboden aan wethouder Mario Jacobs in april 2019 (metingen tussen december 2015 en december 2016) 1 Toegankelijkheid Bushaltes in Tilburg inclusief Berkel-Enschot

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Reacties, opmerkingen en vragen. Gemeentelijke reactie. Aanpassingen van het plan. Vastgesteld door het college van B&W op 25 maart 2014. Reacties, opmerkingen

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor het groot onderhoud van Lelystad Haven. Op de informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

Nummer Foto Locatie Maatregel Kosten Opmerkingen Nummer Foto Locatie Onderwerp Opmerkingen

Nummer Foto Locatie Maatregel Kosten Opmerkingen Nummer Foto Locatie Onderwerp Opmerkingen Toegankelijk Bladel Problemen openbare weg Nummer Foto Locatie Maatregel Kosten Opmerkingen Nummer Foto Locatie Onderwerp Opmerkingen 6a 6 Sniederslaan Muurtje aanpassen 140,00 8 Burg. Van Houdtplein Steiger

Nadere informatie

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 Focus voor 2016 VIJVERHOF, CAPELLE AAN DEN IJSSEL GREX PRESENTATIE 2 1. Inleiding Yücel Özmen, programmamanager bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Deel 2a Ik zou graag zien dat er weinig wordt aangepast, alleen het weggedeelte asfalteren en enkele verkeersdrempels

Nadere informatie

Trottoirs en looproutes in Oudemirdum geschikt voor gebruikers rollator?

Trottoirs en looproutes in Oudemirdum geschikt voor gebruikers rollator? Trottoirs en looproutes in Oudemirdum geschikt voor gebruikers rollator? Op verzoek van een inwoner van het dorp Oudemirdum, die alleen kan lopen als hij een goede steun heeft van zijn rollator, zijn twee

Nadere informatie

ONTWERP HERINRICHTING BIRKSTRAAT / VONDELLAAN

ONTWERP HERINRICHTING BIRKSTRAAT / VONDELLAAN ONTWERP HERINRICHTING BIRKSTRAAT / VONDELLAAN Gemeente Soest Februari 2007 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanpassingen per voorgestelde maatregel 4 3 Ontwerptekeningen 1 Inleiding Sinds het voorjaar van

Nadere informatie

Schouw Warande Oost +

Schouw Warande Oost + Schouw Warande Oost + Schouwroute De Warande Oost +, 21-05-2015 Route: Wierlaan, Pasteurlaan, Boerhaaveplein, Versaliusstraat, van Swietenlaan, Mathijssenstraat, Dr.de Ramlaan via rotonde Dr, de Ramlaan,

Nadere informatie

Veilig in het verkeer

Veilig in het verkeer Veilig in het verkeer Hoe begeeft iemand met een visusbeperking zich in het verkeer en hoe ga je daar als fietser mee om? Met dank aan Blindenzorg Licht en Liefde voor de inbreng en beide personen met

Nadere informatie

SOEST-ZUID ROUTE Soesterbergsestraat 101 Overhangend groen belemmert de vrije doorgang. Foto SZ Soest-Zuid Route 2 1

SOEST-ZUID ROUTE Soesterbergsestraat 101 Overhangend groen belemmert de vrije doorgang. Foto SZ Soest-Zuid Route 2 1 SOEST-ZUID ROUTE 2 1.Soesterbergsestraat 105, Trottoir is versmald door overhangend groen. VOP ( van 105 naar 110) Geleidelijnen voor visueel gehandicapten ontbreken/ liggen verkeerd, op deze manier worden

Nadere informatie

Looproutes van en naar Visio Amsterdam. Route openbaar vervoer. Trein. Metro

Looproutes van en naar Visio Amsterdam. Route openbaar vervoer. Trein. Metro Looproutes van en naar Visio Amsterdam Route openbaar vervoer Trein Stap uit bij NS-station Bijlmerstation en loop richting busstation: Spoor 1 Roltrap en lift: na de poortjes volgt u de geleidelijn, deze

Nadere informatie

SOEST-ZUID ROUTE 4. 1.Oversteek Ossendamweg bij Parklaan Tegels voor visueel gehandicapten liggen goed. Foto SZ

SOEST-ZUID ROUTE 4. 1.Oversteek Ossendamweg bij Parklaan Tegels voor visueel gehandicapten liggen goed. Foto SZ SOEST-ZUID ROUTE 4 1.Oversteek Ossendamweg bij Parklaan Tegels voor visueel gehandicapten liggen goed. Foto SZ 4.056. 2. Einde Parklaan oneven nummers, verhard pad langs het spoor. Het pad verkeert in

Nadere informatie

Parkeren bij het Catharina Ziekenhuis

Parkeren bij het Catharina Ziekenhuis Algemeen Parkeren bij het Catharina Ziekenhuis www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl ALG023 / Parkeren bij het Catharina Ziekenhuis / 28-09-2017

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

CONCEPT FOLDER. Herinrichting Brugstraat & Munnekeholm definitief inrichtingsplan

CONCEPT FOLDER. Herinrichting Brugstraat & Munnekeholm definitief inrichtingsplan CONCEPT FOLDER Herinrichting Brugstraat & Munnekeholm definitief inrichtingsplan Westerhavenstr. Munnekeholm Aanpak Brugstraat en Munnekeholm Dit plan gaat over de herinrichting van de Brugstraat en Munnekeholm.

Nadere informatie

De bomen worden niet verwijderd. Akkoord. Niet akkoord. er word 1 boom verwijderd. Niet akkoord

De bomen worden niet verwijderd. Akkoord. Niet akkoord. er word 1 boom verwijderd. Niet akkoord Groot onderhoud Stedenwijk Midden Zuid, fase 1 Reactieformulieren binnengekomen op de inloopbijeenkomst van 4 juli 2017 Nr. Straat Bewonerswens/vraag/opmerking Reactie 1. Haarlemplein / Bomen vervangen

Nadere informatie

Schouw Dirksland Afgehan- Opmerkingen Opname

Schouw Dirksland Afgehan- Opmerkingen Opname Afgehan- Opmerkingen Opname deld 1 In de Secretarieweg de groenstrook verplaatsen naar de weg dus met de bomen geïntegreerd en het voetpad verplaatsen naar de ruimte tussen de groenstrook en de parkeerplaats.

Nadere informatie

Notitie. Veilige openbare ruimte

Notitie. Veilige openbare ruimte Notitie Veilige openbare ruimte NOTITIE VEILIGE OPENBARE RUIMTE De aanleiding Medio 2016 ontving het Ombudsteam van de Partij van de Arbeid klachten over onveilige situaties in de kern van Eerbeek, nadat

Nadere informatie

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP EINDVERSLAG VAN DE INSPRAAKPERIODE MET DAARIN OPGENOMEN DE INSPRAAK- REACTIES M.B.T. DE ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN IN DE MOESKES, NAMENSTRAAT, VLAANDERENSTRAAT en LUXEMBURGSTRAAT ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN

Nadere informatie

Toegankelijkheid en veiligheid Oostenburgereiland

Toegankelijkheid en veiligheid Oostenburgereiland ! Toegankelijkheid en veiligheid Oostenburgereiland versie.0-08-6 Inleiding Cliëntenbelang Amsterdam en de Gemeentelijke Ombudsman zijn sinds 06 gevestigd in het INIT gebouw. Een goede toegankelijkheid

Nadere informatie

ACHTERGROND MAAR: 22 MEI 2014 SEPTEMBER MAART BESLUIT COLLEGE B&W routevariant 3. Informatieavond routevarianten

ACHTERGROND MAAR: 22 MEI 2014 SEPTEMBER MAART BESLUIT COLLEGE B&W routevariant 3. Informatieavond routevarianten ACHTERGROND T I J D S P A D 22 MEI 2014 Informatieavond routevarianten B E S L U I T V O R M I N G Ruimtelijke Inpassing HOV routes Roden SEPTEMBER 2014 BESLUIT COLLEGE B&W routevariant 3 MAAR: N A D E

Nadere informatie

Gevels vormen een afgesneden hoek. Gevels vormen een scherpe hoek. p. 01

Gevels vormen een afgesneden hoek. Gevels vormen een scherpe hoek. p. 01 Regels voor het uitvoeren van het verband bij het aanleggen van voetpaden. passtukken 1/2 steen voeg aan de gevel = mortelvoeg (voorbeelden met een bestrating van betonstraatstenen) Gevels vormen een afgesneden

Nadere informatie

PROBLEMATIEK I.V.M. DE TOEGANKELIJKHEID VAN DE OPENBARE RUIMTEN EN HET GEZONDHEIDSCENTRUM DOLIUM IN DE WIJK KERKEBOGTEN TE EERSEL

PROBLEMATIEK I.V.M. DE TOEGANKELIJKHEID VAN DE OPENBARE RUIMTEN EN HET GEZONDHEIDSCENTRUM DOLIUM IN DE WIJK KERKEBOGTEN TE EERSEL PROBLEMATIEK I.V.M. DE TOEGANKELIJKHEID VAN DE OPENBARE RUIMTEN EN HET GEZONDHEIDSCENTRUM DOLIUM IN DE WIJK KERKEBOGTEN TE EERSEL Dolium, plan Kerkebogten Eersel HUIDIGE SITUATIE - DOLIUM (PLAN KERKEBOGTEN

Nadere informatie

Advies toegankelijkheid van openbaar vervoersknooppunt Leyenburg

Advies toegankelijkheid van openbaar vervoersknooppunt Leyenburg Advies toegankelijkheid van openbaar vervoersknooppunt Leyenburg Den Haag, augustus 2009 Voorall Van Diemenstraat 196 2518 VH Den Haag 070 365 52 88 www.voorall.nl info@voorall.nl Inleiding 1 Het Mobiele

Nadere informatie

Checklist. Stadsdeel Amsterdam Zuidoost

Checklist. Stadsdeel Amsterdam Zuidoost Checklist Toegankelijkheid Openbare Ruimte Stadsdeel Amsterdam Zuidoost Algemeen In december 2009 heeft de raad, na een motie van de Partij van de Arbeid, de ambitie uitgesproken om de toegankelijkheid

Nadere informatie

Geachte heer, mevrouw,

Geachte heer, mevrouw, aan gemeente Amsterdam Dienst Metro postbus 95089 1090 HB Amsterdam datum : 12 juli 2012 uw kenmerk : - ons kenmerk : 2012/5163/bm-rar bijlage(n) : 1 onderwerp : reactie inrichting en gebruik ov knooppunt

Nadere informatie

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant B

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant B Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant B 1 Aanpassing kruising Nijendal Knelpunten: Te weinig opstelruimte voor fietsers. Drukknoppen voor bediening staan te ver van de kruising. Te

Nadere informatie

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen.

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen. Inleiding Parallelweg Zeeweg Vraag van de gemeenteraad: Kan de voorgestelde fietsroutestructuur nog verder geoptimaliseerd worden? Wij achten het noodzakelijk om de door belanghebbenden en raadsleden gedane

Nadere informatie

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen Vraag 1a Welke plek in Theresia en Spoorzone vindt u voor de fietser qua verkeer het gevaarlijkst. Kunt u ook aangeven waarom? Vraag 1b

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst 23 april 2014, ontwikkeling van het spoor

Voorlichtingsbijeenkomst 23 april 2014, ontwikkeling van het spoor Voorlichtingsbijeenkomst 23 april 2014, ontwikkeling van het spoor Op de bijeenkomst werd voor ProRail een toelichting gegeven door dhr. Bert Kassies. Hij is voor ProRail verantwoordelijk voor het project

Nadere informatie

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant A

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant A Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant A 1 Aanpassing kruising Nijendal Knelpunten: Te weinig opstelruimte voor fietsers. Drukknoppen voor bediening staan te ver van de kruising. Te

Nadere informatie

Knelpunten en voorstellen Sint Denijslaan en wijk Waterhoek

Knelpunten en voorstellen Sint Denijslaan en wijk Waterhoek Knelpunten en voorstellen Sint Denijslaan en wijk Waterhoek Redactie: Geert Mortier, Steven Wittouck, An Cliquet, Jan Decoene, Geert Angenon, Eddy Labeau Overzicht Overzichtskaart wijk en situering Algemene

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

PROTOCOL BTB. Bereikbaarheid Toegankelijkheid Bruikbaarheid. Standaardisering stoepverlagers

PROTOCOL BTB. Bereikbaarheid Toegankelijkheid Bruikbaarheid. Standaardisering stoepverlagers PROTOCOL BTB Bereikbaarheid Toegankelijkheid Bruikbaarheid. Standaardisering stoepverlagers Een handleiding voor Werkvoorbereiding, Onderhoud en Uitvoering Opsteller : P. van der Linden Afdeling : Afdeling

Nadere informatie

Groot onderhoud Bovenweg Sint Pancras

Groot onderhoud Bovenweg Sint Pancras Groot onderhoud Bovenweg Sint Pancras Reacties, opmerkingen en vragen. Gemeentelijke reactie. Aanpassingen van het plan. Vastgesteld door college van B&W van de gemeente Langedijk d.d. 4 maart 2014. Reacties,

Nadere informatie

1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in Nieuwjaarsborrel. 1. MFC en Kerk. 2. Bushalte. 3.

1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in Nieuwjaarsborrel. 1. MFC en Kerk. 2. Bushalte. 3. 25 januari 2019 1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in 2018 1. MFC en Kerk 2. Bushalte 3. Minibieb 4. Missie en visie 5. Financiën 3. Nieuwjaarsborrel 1. Welkom en opening

Nadere informatie

Obstakels in de wijk moeten wijken. door: Gehandicapten & Patiënten Platform Amersfoort (GPPA) Geactualiseerde versie, september 2013.

Obstakels in de wijk moeten wijken. door: Gehandicapten & Patiënten Platform Amersfoort (GPPA) Geactualiseerde versie, september 2013. Obstakels in de wijk moeten wijken door: Gehandicapten & Patiënten Platform Amersfoort (GPPA) Geactualiseerde versie, september 2013. Wat doet het GPPA? GPPA behartigt de belangen van mensen met een lichamelijke

Nadere informatie

Geachte heer Meijer, aan gemeente Amsterdam Dienst IVV t.a.v. projectmanager E. Meijer postbus HB Amsterdam

Geachte heer Meijer, aan gemeente Amsterdam Dienst IVV t.a.v. projectmanager E. Meijer postbus HB Amsterdam aan gemeente Amsterdam Dienst IVV t.a.v. projectmanager E. Meijer postbus 95089 1090 HB Amsterdam datum : 21 juni 2011 uw kenmerk : - ons kenmerk : 2011/3479/bm-rar bijlage(n) : 1 onderwerp : reactie inrichting

Nadere informatie

Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest)

Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest) B&W-nr.: 06.0342 d.d. 14-03-2006 Onderwerp Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest) BESLUITEN Behoudens advies van de commissie VOCS 1. in te stemmen met het

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

2 1,60 2 Goed zichtbaar, goede belemmering voor auto's 81-2 Geestbrugweg- geen 1 1,20 1 Niet goed zichtbaar

2 1,60 2 Goed zichtbaar, goede belemmering voor auto's 81-2 Geestbrugweg- geen 1 1,20 1 Niet goed zichtbaar Paaltjes in fietspaden in Rijswijk Postcode Plaats beveiliging Soort Breedte Aantal Commentaar + volgnr pltjes 81-1 Cromvlietkade, grens Den Haag Op stoepeilandje 2 1,60 2 Goed zichtbaar, goede belemmering

Nadere informatie

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1 NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: niet goed: 13 geen mening: 1 14 12 Fietsproject, een goed project? 13 8 6 4 1 2 0 ja nee geen mening Reden: Positief: - Minder verkeer aan schoolpoort

Nadere informatie

VOOR EIGEN REGIE IN ZORG EN SAMENLEVING

VOOR EIGEN REGIE IN ZORG EN SAMENLEVING Toegankelijkheidsonderzoek Werkplein West Jan van Galenstraat 323 donderdag 11 maart 2010 ALGEMEEN Het gebouw aan de Jan van Galenstraat bestaat uit twee gedeeltes: Het publieksgedeelte en het personeelsgedeelte.

Nadere informatie

Voortgang project herinrichting stations- en stadhuisomgeving. 14 januari 2015 Raadscommissie Ruimte

Voortgang project herinrichting stations- en stadhuisomgeving. 14 januari 2015 Raadscommissie Ruimte Voortgang project herinrichting stations- en stadhuisomgeving 14 januari 2015 Raadscommissie Ruimte Inhoudsopgave Onderdelen project Wat is aanbesteed en uitgevoerd? De oplevering Evaluatie De planning

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling

Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling Hoofdstuk 1: Definities en toepassingsgebied Artikel 1.1 definities Gehandicapten Parkeerplaats: Een gehandicapten parkeerplaats (GP) (voorheen: algemene invaliden parkeerplaats) is een parkeerplaats waar

Nadere informatie

19DEC 20B. HOV in 't Gooi. Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN. Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie:

19DEC 20B. HOV in 't Gooi. Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN. Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie: Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN 19DEC 20B HOV in 't Gooi Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie: 1. Huizen 2. Blaricum 3. Eemnes/Laren 4. Hilversum Zie vvww.hovinhetgooi.nl

Nadere informatie

Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid

Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid Inhoud Vertegenwoordiging respondenten. Enquêteresultaten: Autovoorzieningen. Voetgangersvoorzieningen. Fietsvoorzieningen. Opmerkingen. Algemeen. Resumé bevindingen.

Nadere informatie

De RAR is tot een algemeen oordeel gekomen met daarnaast op een aantal detail punten kritiek en/of voorstellen voor verbetering.

De RAR is tot een algemeen oordeel gekomen met daarnaast op een aantal detail punten kritiek en/of voorstellen voor verbetering. aan het college van burgemeester en wethouders gemeente Zaanstad postbus 2000 1500 GA ZAANDAM datum : 21 juni 2011 uw kenmerk : - ons kenmerk : 2011/3478/bm-rar bijlage(n) : 1 onderwerp : reactie inrichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

boom kappen boom kappen watergang dempen duiker aanbrengen (lengte erg lang aandachtpunt) boom kappen plateau sinus 60km/h hoog 12cm boom kappen

boom kappen boom kappen watergang dempen duiker aanbrengen (lengte erg lang aandachtpunt) boom kappen plateau sinus 60km/h hoog 12cm boom kappen kappen kappen overrijdbare middengeleider (betonprint) optisch verkleinen van de kruising kappen plateau sinus 60km/h hoog cm watergang dempen duiker aanbrengen (lengte erg lang aandachtpunt) kappen plateau

Nadere informatie

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht Nr. 1 Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht.

Nadere informatie

Verslag schouw toegankelijkheid Haagse Beemden, Heksenwiel en Kroeten d.d

Verslag schouw toegankelijkheid Haagse Beemden, Heksenwiel en Kroeten d.d Verslag schouw toegankelijkheid Haagse Beemden, Heksenwiel en Kroeten d.d. 13-8-2018 Aanwezig: de heren Ad Brekoo, Bert van der Haar en Arnold de Boevere namens de wijkraad, Marcel van den Muijsenberg

Nadere informatie

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Advies aan de gemeente 12 januari 2015 12 januari 2015 1 Doelen in volgorde van prioriteit 1 Veiligheid 2 Toegankelijkheid 3 Leefbaarheid 12 januari 2015 2 Doel 1: Veiligheid

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

Advies. Quick-wins Advies Fietsersbond november 2018

Advies. Quick-wins Advies Fietsersbond november 2018 Quick-wins Fietsersbond november 2018 Inhoud 1) Fietspad aan bushalte Destelbergen Stelplaats... 2 2) Verbinding Scheldelaan-Scheldekant... 4 3) Ten Bosse ter hoogte van Laarnebaan... 5 4) Moerenakkerwegel-Laarnebaan...

Nadere informatie

ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM

ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM Nr. Vragen/opmerkingen (gebundeld) 1 Er is vanuit nut en noodzaak, geluidsoverlast, benodigde investeringen en mogelijke route Ranum - Tinallinge - Onderdendam bezwaar tegen

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr.: 07.0832 d.d. 7-8-2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Verkeersbesluit herinrichting Kennedylaan-Wagnerplein i.k.v. vestiging filiaal Hoogvliet Behoudens advies van de commissie VM BESLUITEN

Nadere informatie

Samen naar een toegankelijk Breda, april 2017 Pagina 1

Samen naar een toegankelijk Breda, april 2017 Pagina 1 Workshop Leren door ervaren op 20 april 2017 Begeleiding door Bredaas Centrum Gehandicaptenbeleid. Deelnemers van Platform Breda voor Iedereen en Stadsingenieurs Breda, het ingenieursbureau van de gemeente

Nadere informatie

Annen Categorisering van wegen

Annen Categorisering van wegen Annen Categorisering van wegen Inrichten op verblijfsfuncties Bij de inrichting van de wegen in het dorpsgebied van Anloo is de categorisering als erftoegangsweg uitgangspunt. In die categorie is de verblijfsfunctie

Nadere informatie

Verslag en resultaten. Burgerschouw wijk 4 Souburg en Ritthem

Verslag en resultaten. Burgerschouw wijk 4 Souburg en Ritthem Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 4 Souburg en Ritthem 21-3-2018 Inleiding Op 21 maart 2018 heeft de eerste burgerschouw van 2018 in de wijk Souburg en Ritthem plaatsgevonden. In overleg met de deelnemers

Nadere informatie

Plek die als meest onveilig wordt ervaren:

Plek die als meest onveilig wordt ervaren: Plek die als meest onveilig wordt ervaren: 1. Oversteek Wandelmeent 2. Parkeerplaats Vuurvlindermeent 3. Zuidermeent, afslag Waterjuffermeent 4. Oversteekplaats Noordermeent 5. Oversteek Rioolhuisje 6.

Nadere informatie

Verkeerssituaties rondom Admiraalsplein. 27 september Situatie: Buiging in hoofdweg, verwarrende

Verkeerssituaties rondom Admiraalsplein. 27 september Situatie: Buiging in hoofdweg, verwarrende A Situatie: Buiging in hoofdweg, verwarrende inrichting en onduidelijke voorrangssituatie. Ideeën: C Dubbel fietspad aan zijde van de weg, wegverhoging verwijderen, haaientanden, duidelijkere verkeersborden.

Nadere informatie

NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD

NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD 1 2 Uitrit nabij Kersenboomstraat 36 iets breder; Boom op Palmboomstraat, vlakbij Kersenboomstr.36 mag gesnoeid worden i.v.m. zonlicht in de vooravond. Lantaarnpaal op hoek Kersenboomstr/Palmboomstr

Nadere informatie

WERKGROEP ANTWERPEN TOEGANKELIJK - WAT -

WERKGROEP ANTWERPEN TOEGANKELIJK - WAT - WERKGROEP ANTWERPEN TOEGANKELIJK - WAT - 29 maart 2012 Werkgroep Antwerpen Toegankelijk samengesteld uit vertegenwoordigers van organisaties van personen met een handicap - WAT sensibiliseert, onderzoekt

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr.: 07.0447 d.d. 24-04-2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Verkeersbesluit tijdelijke herinrichting Bargelaan BESLUITEN Behoudens advies van de commissie VM 1. in te stemmen met het ontwerp-verkeersbesluit

Nadere informatie

dat bij Koninklijk Besluit van 12 augustus 1978, Staatsblad 458, is vastgesteld het Besluit wegslepen van voertuigen;

dat bij Koninklijk Besluit van 12 augustus 1978, Staatsblad 458, is vastgesteld het Besluit wegslepen van voertuigen; De burgemeester van Ferwerderadiel, overwegende: dat bij Wet van 30 juni 1976, Staatsblad 412, wijzigingen in de Wegenverkeerswet zijn aangebracht, ertoe strekkende nieuwe voorzieningen te treffen, teneinde

Nadere informatie

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019.

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019. Aan het College van B & W Valkenswaard Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord Datum: 14 april 2019 Geachte college, In het verleden heb ik diverse keren contact gehad met de bewoners

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

KVO Schouw 5-11-2013 + Acties

KVO Schouw 5-11-2013 + Acties KVO Schouw 5-11-2013 + s Hegstraat Afvalbak is smerig (commentaar overbodig, is al jaren) Geen verlaging van stoep, dus onbegaanbaar voor rolstoelers, rollator, scootmobiel. Overige opmerkingen (zonder

Nadere informatie

Enquêteresultaten Van Beuningenlaan Soest-Zuid

Enquêteresultaten Van Beuningenlaan Soest-Zuid Enquêteresultaten Van Beuningenlaan Soest-Zuid 1 Inhoud Vertegenwoordiging respondenten. Enquêteresultaten: Autovoorzieningen Voetgangersvoorzieningen Fietsvoorzieningen Bomen Algemeen Opmerkingen Resumé

Nadere informatie

Onderzoek Begraafplaatsen te Kortrijk.

Onderzoek Begraafplaatsen te Kortrijk. Onderzoek Begraafplaatsen te Kortrijk. Januari 2012 Visie Toegankelijkheid gaat over ergens geraken op een gemakkelijke manier. Elke verplaatsing die we maken, bestaat uit verschillende elementen, dit

Nadere informatie

Rapport visitatie 8 juni 2017 Zwanenwater

Rapport visitatie 8 juni 2017 Zwanenwater Rapport visitatie 8 juni 2017 Zwanenwater Te Noord-Holland (versie 13-9-2017) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen & Handicap

Nadere informatie

Verslag 1 Straatteamoverleg Willem van Outhoornstraat

Verslag 1 Straatteamoverleg Willem van Outhoornstraat Verslag 1 Straatteamoverleg Willem van Outhoornstraat Brainstormsessie t.b.v. voorbereiding 1e overleg met gemeente over de herinrichting 31 januari 2017 Straatteam Willem van Outhoornstraat bzhwoutshoorn@gmail.com

Nadere informatie

Parade. herinrichting voorlopig ontwerp. toelichting november 2010

Parade. herinrichting voorlopig ontwerp. toelichting november 2010 Parade herinrichting voorlopig ontwerp toelichting november 2010 één groot plein Het voorlopig ontwerp van de beperkte herinrichting van de Parade beoogt het plein zowel ruimtelijk als visueel zo groot

Nadere informatie

HOLE 2 Je speelt je bal vanaf de schuine helling op hole 2 naar de green. De bal vliegt echter helemaal naar rechts en landt op de green van hole 17.

HOLE 2 Je speelt je bal vanaf de schuine helling op hole 2 naar de green. De bal vliegt echter helemaal naar rechts en landt op de green van hole 17. HOLE 1 Je staat op de teebox van hole 1 en hebt je bal opgeteed voor een fantastische slag naar de fairway. Je gaat achter de bal staan en met het innemen van je stand stoot je per ongeluk de bal van de

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Workshop Hoofdstraat, stegen en parkeerpleinen

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Workshop Hoofdstraat, stegen en parkeerpleinen Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Workshop Hoofdstraat, stegen en parkeerpleinen Ruimte voor initiatieven Workshop 29 november 2017 Groen en licht op parkeerplein Kindvriendelijke parkeerpleinen Steegjes

Nadere informatie

Rapport visitatie 12 juni 2018 Parkbos Voorstonden

Rapport visitatie 12 juni 2018 Parkbos Voorstonden Rapport visitatie 12 juni 2018 Parkbos Voorstonden te Voorstonden (versie 29-06-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen

Nadere informatie

Reconstructie. Houtstraat 2e fase en gedeelte Vrijthof. 2e bijeenkomst... ontwerp presentatie

Reconstructie. Houtstraat 2e fase en gedeelte Vrijthof. 2e bijeenkomst... ontwerp presentatie Reconstructie bovengrondse aanpak Houtstraat 2e fase en gedeelte Vrijthof 2e bijeenkomst... ontwerp presentatie Agenda Welkom en openingswoord door de wethouder Naar aanleiding van de 1e bijeenkomst op

Nadere informatie

Rapport toegankelijkheid voor mindervaliden en ouderen

Rapport toegankelijkheid voor mindervaliden en ouderen Rapport toegankelijkheid voor mindervaliden en ouderen Verslag EVB-tour d.d. 29 september jl. echtvoorbarendrecht.nl Rapport toegankelijkheid voor mindervaliden en ouderen 1 De tour is gehouden rondom

Nadere informatie

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht.

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. GEMEENTE PAPENDRECHT Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. Bijlage 3: Ingekomen zienswijze en gemeentelijke reactie Ingekomen zienswijzen: Gemeentelijke

Nadere informatie

Inleefwandeling opleiding personeel PO en SW januari / februari 2011

Inleefwandeling opleiding personeel PO en SW januari / februari 2011 Inleefwandeling opleiding personeel PO en SW januari / februari 2011 Overzicht wandeling Probeer met de rolstoel of als blinde het Felixpakhuis buiten te geraken. Is de deur makkelijk te vinden? Is de

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2015 www.stichtingpge.nl De voorzitter aan het woord Het jaar 2015 wordt voor Stichting Platform Gehandicaptenbeleid (PGE) gekenmerkt door heroriëntatie hoe zij haar activiteiten voor de doelgroep

Nadere informatie

In acht stappen naar een beter en veiliger ingericht Parkeerterrein Nieuwland in Broek in Waterland

In acht stappen naar een beter en veiliger ingericht Parkeerterrein Nieuwland in Broek in Waterland In acht stappen naar een beter en veiliger ingericht Parkeerterrein Nieuwland in Broek in Waterland 5 april 2017, Dorpsraad Broek in Waterland De Dorpsraad Broek in Waterland heeft in haar halfjaarlijks

Nadere informatie

Met de (OV-)fiets van station Hilversum naar het Autisme Expertisecentrum.

Met de (OV-)fiets van station Hilversum naar het Autisme Expertisecentrum. Met de (OV-)fiets van station Hilversum naar het Autisme Expertisecentrum. Van tevoren: Vanaf station Hilversum (centraal) is het nog ongeveer 50 minuten lopen. Mocht u het niet kunnen vinden, bel ons

Nadere informatie

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat.

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart 2017 Nr. Suggesties/voorstellen 1. T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Follow-up gemeente Geen bomen tussen de parkeerplaatsen, mede voor veiligheid

Nadere informatie