Verslag inloopbijeenkomst 21 april 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag inloopbijeenkomst 21 april 2015"

Transcriptie

1 Verslag inloopbijeenkomst 21 april 2015 Doel van de inloopbijeenkomst Op 21 april 2015 van 19:00 uur tot 21:00 uur heeft er een inloopbijeenkomst plaatsgevonden in de Lingehof te Arkel. Deze bijeenkomst had als doel om een beeld te krijgen over hoe Arkelnaren denken over hun dorp. Deze informatie helpt bij het opstellen van een Dorpsontwikkelingsplan (DOP). Het DOP is een actieplan waarin de wensen en ideeën uit het dorp staan verwoord, die ervoor zorgen dat Arkel leefbaar blijft. De dorpsraad Arkel stelt dit plan op. De inloopavond heeft de gelegenheid geboden om in gesprek te gaan met de leden van de dorpsraad Arkel. Bezoekers hebben tevens een reactie kunnen achterlaten in de vorm van steekwoorden op post-it notes. Deze post-it notes konden zij vervolgens op borden plaatsen. In dit verslag zijn de reacties verwerkt die via de post-it notes zijn achtergelaten. Op deze manier ontstaat er per thema een beeld over hoe Arkelnaren denken over hun dorp. Wat was er te zien? Ter voorbereiding op de inloopbijeenkomst zijn er 5 borden geplaatst, met elk een thema. Per thema zijn er een aantal vragen voorgelegd en zijn er ontwikkelingsmogelijkheden 1 geschetst, vergezeld met bijbehorende foto s. De thema s die zijn behandeld: - Groen en spelen; - Cultuur en sociale samenhang; - Voorzieningen; - Toerisme en recreatie; - Verkeer en Parkeren; Naast deze thema s konden bezoekers ook op drie andere zaken reageren, namelijk: - Drie ontwerpen voor het nieuwe Plein 983; - Het plan voor het Waardje; - Het plan voor afvalinzameling door Waardlanden. Bij het bord van Plein 983 konden bezoekers met een sticker hun voorkeur geven voor één van de drie ontwerpen. Het resultaat staat in dit verslag verwerkt. De plannen voor het Waardje zijn door middel van een computerscherm gepresenteerd. Reacties op deze plannen 1 Over de foto s met de mogelijke ontwikkelingsmogelijkheden ontstond op de avond enige onduidelijkheid. Deze foto s gaven een schetsbeeld van een mogelijke toekomstige situatie in plaats van de huidige situatie in Arkel.

2 zijn via de themaborden verzameld. Tot slot konden bezoekers een reactie geven op de plannen van afvalverwerking Waardlanden. Overigens zijn de presentatie van het plan voor het Waardje en het plan voor de afvalinzameling door Waardlanden, niet verzorgd door de dorpsraad. Reacties inloopbijeenkomst Hieronder zijn de reacties verwerkt die (in steekwoorden) via de post-it notes zijn gegeven op de inloopbijeenkomst. In sommige gevallen zijn er meerdere vergelijkbare reacties gekomen over een onderwerp. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere positieve (en negatieve) reacties over de tweede ontsluitingsweg binnengekomen. In dit geval zijn de reacties samengevoegd in één positieve en één negatieve reactie. Groen en Spelen: - Een aantal waterkades is onveilig. Vooral voor spelende kinderen kan dit gevaarlijk zijn. (genoemde locaties: Sloot/voetpad langs het Hoefpad, De grote vijver aan de Perendreef/Appeldreef en het ontwerp Plein 983). - De groene muur langs het Merwedekanaal moet weer terugkomen. Nu kijkt men naar de achterkant van het industriegebied. - De speeltoestellen in het dorp zijn erg standaard. Er zouden toestellen moeten komen die kinderen meer uitdaging biedt om zo de creativiteit en motorische vaardigheden te verbeteren. - De ruimte van de Trimbaan zou beter benut kunnen worden. Hier zou een natuurlijke speelplaats gemaakt kunnen worden die eventueel door bewoners onderhouden kan worden. Het is ook mogelijk om hier twee voetbaldoeltjes te plaatsen. Wel moet er rekening worden gehouden met honden die daar uitgelaten worden. - Een natuurlijke speelplaats is niet wenselijk. De toestellen zijn onveilig, de combinatie met waterplassen maakt de speelplek vies en modderig en omwonenden hebben door de dichte begroeiing minder zicht op wat er zich op de speelplaats afspeelt. - Er moet meer aandacht komen voor het onderhoud van het groen. Bewoners zouden dit zelf kunnen doen. Desnoods zou de gemeente hier meer geld voor uit moeten trekken. - Er moet meer beplanting achter de flats aan de Doctor Dreeslaan komen. De huidige grasvelden worden amper gebruikt. Dit gebruiksgroen zou daarom beter omgezet kunnen worden naar kijkgroen, bijvoorbeeld in de vorm van struiken. - Er ontstaat een botsing tussen de tweede ontsluitingsweg en de huidige speellocaties. - Er ontbreekt een speeltuin voor de hele jonge kinderen ter hoogte van de Burgemeester Schefferstraat. Te denken valt aan een wipkip of molentje. - Er moeten (meer) prullenbakken geplaatst worden in de grote speeltuin aan de Bazuinstraat. Als de gemeente deze prullenbakken niet wil legen zouden bewoners dit zelf kunnen doen. - Er moeten meer banken komen bij speelplaatsen. - In de oudbouw is weinig groen. Op de locatie van de oude bibliotheek zou groen moeten komen.

3 - Er ontbreekt nog een groene locatie waar mensen bij elkaar komen om gewoon te zitten. Te denken valt aan een soort inrichting als stadspark. Het Waardje zou hier een goede locatie voor zijn. - Er moet gelet worden op het verkeer langs de speeltuinen. Cultuur en sociale samenhang: - De facebookpagina moet ook bereikbaar zijn voor de mensen die geen facebook hebben. - Het gemeenschapsgevoel moet verbeterd worden. Dit kan door middel van activiteiten van scholen en verenigingen. - Activiteiten moeten geconcentreerd worden in de Lingehof en niet elders plaatsvinden. De Lingehof is het centrum. - Er is buurtpreventie nodig. Er gebeurt nu niets aan verzakte tegels, wateroverlast, laaghangende takken, en dergelijke. Er moet overleg zijn tussen het buurtpreventieteam en de gemeente. - Arkel is veilig zolang er geen tweede ontsluitingsweg komt op de geplande locatie. - De Arkelse cultuur ( Vrijdenkend ) moet behouden blijven. Dus geen samenvoeging bij Molenwaard. - De JOP moet naar de oude locatie (Harpstraat) of naar het Waardje. De JOP moet nog wel overgeschilderd worden in verband met roest en afgeven. - Een stoere bank voor het Dokter H.de Vriesplein. Voorzieningen: - De verdeling van de subsidies zou door bewoners bepaald moeten worden. - Er ontbreekt een vluchtweg/brandtrap in de Lingehof. - De geldautomaat moet van buiten bereikbaar zijn, zodat in het weekend geld kan worden opgenomen. - Een betere bewegwijzering aanbrengen, zodat de mensen getrokken worden naar wat Arkel te bieden heeft. - Het plaatsen van een verwijsbord op de parkeerplaats bij de Lingehof met daarop: Parkeerplaats vol, parkeren op Plein 983 in combinatie met de te volgen route. - Het Hoefpad moet geen dumpplaats zijn voor de JOP, glasbakken en vuilcontainers. - Het voetpad achter het ijsclubgebouwtje wordt gebruikt door mountainbikers. Er heeft zich al een incident voorgedaan. - De Rehobot moet behouden blijven, dit is een stukje oud Arkel. - Een kinderboerderij. - Bepaalde voorzieningen moeten verdeeld worden over het dorp. In de oudbouw moeten jeugdvoorzieningen komen. De oude bibliotheek is hiervoor een geschikte locatie. - Het verbeteren van de visplaatsen voor minder validen, bijvoorbeeld door: De aanleg van een vissteiger bij het vijvertje naast de oude fysiotherapiepraktijk op de Koningin Wilhelminastraat; Het aanbrengen van een beveiliging voor rolstoelgebruikers en scootmobielen bij de vissteiger op de Poldershoek. - De Lingehof is niet goed bereikbaar voor mensen met een rolstoel. De drempel is te hoog.

4 Toerisme en Recreatie - Er moeten meer volkstuintjes komen. - Het crossterrein moet behouden blijven. - De aanleg van een camping of bungalowpark. - Er zou een aanlegplaats moeten komen voor kano s - Er is behoefte aan meer wandelgelegenheden. - In stand houden voetveerverbinding tussen Arkel en Spijk. - Op dit moment kunnen toeristen op zondag nergens naar het toilet. - Bij het Waardje zou horeca moeten komen. Verkeer en parkeren - De plannen voor de tweede ontsluitingsweg moet geschrapt worden. De weg is onnodig, onveilig, bevordert het autogebruik en vergroot de inbraakkans. - De tweede ontsluitingsweg is noodzakelijk en moet er zo snel mogelijk komen (vier briefjes). - De tweede ontsluitingsweg moet er komen, maar niet met de huidige route: o De locatie van de tweede ontsluitingsweg is onveilig (in verband met opstopping bij calamiteiten). o De locatie van de tweede ontsluitingsweg moet aangepast worden naar het toekomstig gebruik. Er moet een goede aansluiting komen op de A27. o De voorkeursroute voor de tweede ontsluitingsweg is langs de kanaaldijk. - Er moet meer controle komen op verkeerd parkeren. Voorbeeld: overlast van parkeren op Schotdeuren/Dam. - Er moeten meer snelheidscontroles komen. o De maximumsnelheid op de Dam en Schotdeuren wordt niet gehandhaafd. - De verkeerssnelheid op de Onderweg is te hoog. - Bedrijfsauto s zouden geweerd moeten worden uit het dorp. - Het aantal parkeerplaatsen in de Kroon van Arkel is wat krap bemeten. - Het doorlopend trottoir bij de Folkertstraat is onlogisch en gevaarlijk (reeds twee kleine ongelukjes). - De straten moeten vaker geveegd worden. - Als wegen verkeersluw worden gemaakt, hoe komt men dan naar school, sporthal en woningen? Ontstaan hierdoor ook geen nieuwe verkeersaders? - De Prinses Beatrixstraat moet eenrichtingsverkeer worden. - De maximumsnelheden kunnen omhoog naar 50 kilometer per uur. - De ruimte achter de flats aan de Doctor Dreeslaan zou benut kunnen worden met parkeerplaatsen. Deze kunnen de parkeerplaatsen aan de voorkant van de flats vervangen. - De parkeervlakken aan de Prinses Beatrixstraat en de Cimbaalstraat zouden gemarkeerd moeten worden. - Bij de zebrapaden bij de sporthal en het oude gemeentehuis zouden verkeerslichten moeten komen. - Niet alle stoepopgangen zijn geschikt voor mensen in een rolstoel. De Stoepopgang is te steil.

5 Plein In totaal zijn er 30 stemmen uitgebracht voor het ontwerp van het nieuwe Plein 983. Het aantal stemmen per variant: o Variant 1: 14 stemmen o Variant 2: 8 stemmen o Variant 3: 8 stemmen - Overige opmerkingen: o Voorkeur voor variant 1, met de plaatsing van het monument zoals bij variant 3. o Geen waterplein maar fontein. Het Waardje - Er moet een groen dak komen op de horecagelegenheid bij het Waardje - Er moet niet geparkeerd worden op Het Waardje of op de dijk bij de Sluis.

WELKOM...bij de inloopbijeenkomst DOP 21 april 2015. Wat is het doel van deze avond? Wat is een DOP? DUS LAAT VAN U HOREN!

WELKOM...bij de inloopbijeenkomst DOP 21 april 2015. Wat is het doel van deze avond? Wat is een DOP? DUS LAAT VAN U HOREN! WELKOM...bij de inloopbijeenkomst DOP 21 april 2015 Wat is het doel van deze avond? Verzamelen van informatie, meningen en wensen vanuit het dorp; Peilen van reacties op voorgenomen plannen; De eerste

Nadere informatie

DOP: Dorpsontwikkelingsplan Arkel Dorpsraad Arkel

DOP: Dorpsontwikkelingsplan Arkel Dorpsraad Arkel DOP: Dorpsontwikkelingsplan Arkel Dorpsraad Arkel 12-4-2016 2 Op 11 februari 2014 is onder leiding van een externe partij een aanzet voor een visie gemaakt voor de Dorpsraad Arkel. De visie die hieruit

Nadere informatie

Verslag Welkom op de stoep! 14 april 2016

Verslag Welkom op de stoep! 14 april 2016 Verslag Welkom op de stoep! 14 april 2016 Een eerste indruk maak je maar één keer! Hoe kunnen we de entree van Arkel mooier maken en zorgen dat passanten zien wat hier zoals te vinden is? Op 14 april waren

Nadere informatie

Herinrichting Velserduinplein

Herinrichting Velserduinplein INSPRAAKDOCUMENT Herinrichting Velserduinplein gemeente Velsen juni 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Inspraakreacties en standpunten college 3. Conclusie 1. INLEIDING Begin 2016 heeft het college besloten

Nadere informatie

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 STOMPWIJKSE- WEG Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Inleiding In deze weergave

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan "Op den Bosch 3, Maashees". Nummer: de Raad van de gemeente Boxmeer

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan Op den Bosch 3, Maashees. Nummer: de Raad van de gemeente Boxmeer Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan "Op den Bosch 3, Maashees". Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 29 mei 2007 Aanleiding Op het perceel Op den

Nadere informatie

1) U hebt ooit gekozen om in De Steeg te gaan wonen. Wat waardeert u zo aan De Steeg?

1) U hebt ooit gekozen om in De Steeg te gaan wonen. Wat waardeert u zo aan De Steeg? De enquête 1) U hebt ooit gekozen om in De Steeg te gaan wonen. Wat waardeert u zo aan De Steeg? 4% 4% 3% 22% Natuur (bos en rivier) dicht bij huis Rust/ rustig dorp Prachtige ligging 8% 11% 22% Groene

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen INSPRAAKRAPPORTAGE Herinrichting Pleiadenplantsoen Gemeente Velsen Oktober 2018 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 1.1 Inspraakprocedure 2 1.2 Leeswijzer 2 2. INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN 3 2.1 Inspreekthema

Nadere informatie

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Op woensdag 23 september 2015 heeft de gemeente een inloopavond georganiseerd over de herinrichting van het openbaar gebied van de Van

Nadere informatie

Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord

Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord Zaterdag 6 mei 2017 1 Algemeen Op zaterdag 6 mei heeft de Dorpsraad een bezoek gebracht aan het centrumnoord, het gebied is begrensd door de Hoofdweg,

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen Ruimte voor initiatieven Workshop voor inwoners, organisaties en ondernemers: 11 oktober 2017 Diversiteit aan speelplekken aanbrengen,

Nadere informatie

Uitkomsten bewonersavond Beusichem, 23 september 2009

Uitkomsten bewonersavond Beusichem, 23 september 2009 Uitkomsten bewonersavond Beusichem, 3 september 009 Jong in Beusichem (0 punten) Onderwerpen Speelplekken/activiteiten Speel- en spelmogelijkheden voor jeugd tussen 0-8 Speeltuin? Sportfaciliteiten jongeren

Nadere informatie

BERKEN- EN BOMENBUURT

BERKEN- EN BOMENBUURT Schetsontwerp Berken- en Bomenbuurt 7 september verharding groen overig subbuurten subbuurt subbuurt subbuurt 3 subbuurt 5 subbuurt 4 Lindelaan Wegedoornlaan Kastanjelaan Lijsterbeslaan verkeer auto-ontsluiting

Nadere informatie

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten.

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Inleiding. Het creëren van een huiskamer is een belangrijke referentiegedachte: aldus is opgetekend in de Centrumvisie

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

PLENAIRE REACTIES & GESPREKSTAFELS DORPSOVERLEG TIENRAY d.d. 3 maart 2015

PLENAIRE REACTIES & GESPREKSTAFELS DORPSOVERLEG TIENRAY d.d. 3 maart 2015 PLENAIRE REACTIES & GESPREKSTAFELS DORPSOVERLEG TIENRAY d.d. 3 maart 2015 Na de presentatie door gemeente en initiatiefnemers over ontwikkelingen in Tienray waren de inwoners van Tienray aan zet om te

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Dit ontwerp is met een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Voor u ligt de nieuwsbrief over het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden die we in uw wijk gaan uitvoeren.

Nadere informatie

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Programma 1. Het project 2. Voorlopig plan 3. Van der Duyn van Maasdamstraat 4. Van Hogendorpstraat en plein 5. Van Limburg Stirumstraat 6. Werkzaamheden

Nadere informatie

Rapport. Datum: 23 juni 2005 Rapportnummer: 2005/178

Rapport. Datum: 23 juni 2005 Rapportnummer: 2005/178 Rapport Datum: 23 juni 2005 Rapportnummer: 2005/178 2 Klacht Verzoeker klaagt er over dat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer zijn verzoek tot plaatsing van twee fietssluizen,

Nadere informatie

» In gesprek op de weekmarkt. Gebiedsvisie Centraal Capelle Ontwikkelingen Stadshart

» In gesprek op de weekmarkt. Gebiedsvisie Centraal Capelle Ontwikkelingen Stadshart » In gesprek op de weekmarkt Gebiedsvisie Centraal Capelle Ontwikkelingen Stadshart Gebiedsvisie Centraal Capelle Op donderdag 18 juni 2015 presenteerden de wethouders Stedelijke Ontwikkeling en Economische

Nadere informatie

Heesterbuurt. presentatie DN Urbland

Heesterbuurt. presentatie DN Urbland Heesterbuurt presentatie DN Urbland 19 februari 2013 Voorlopig Ontwerp Heesterbuurt doel van de avond/ programma presentatie voorlopig ontwerp in hoofdlijnen DN Urbland vragen over onduidelijkheden/ hoofdlijnen

Nadere informatie

Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015

Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015 Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015 Inleiding Op 22 mei 2015 is de derde buurtschouw uitgevoerd. De twee eerdere zijn gehouden in januari 2014 en april 2013. In november 2014 is een enquête gehouden over

Nadere informatie

Buiten is zoveel te beleven! Schommelen op een speelplek, hutten bouwen in de bosjes, voetballen op het veldje en een rondje skaten door de buurt.

Buiten is zoveel te beleven! Schommelen op een speelplek, hutten bouwen in de bosjes, voetballen op het veldje en een rondje skaten door de buurt. Inspraaknotitie DENK MEE OVER SPELEN (SPEELRUIMTEPLAN) Buiten is zoveel te beleven! Schommelen op een speelplek, hutten bouwen in de bosjes, voetballen op het veldje en een rondje skaten door de buurt.

Nadere informatie

1. INLEIDING Inspraakprocedure Leeswijzer INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN Reacties en antwoorden per inspreker 3 3.

1. INLEIDING Inspraakprocedure Leeswijzer INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN Reacties en antwoorden per inspreker 3 3. INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 1.1 Inspraakprocedure 2 1.2 Leeswijzer 2 2. INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN 3 2.1 Reacties en antwoorden per inspreker 3 3. CONCLUSIE 4 Inspraakrapportage herinrichting Van

Nadere informatie

Gemeente: projectleider ruimtelijke procedure verkeerskundig adviseur wijkadviseur projectleider onderwijshuisvesting Schoolbestuur: geen

Gemeente: projectleider ruimtelijke procedure verkeerskundig adviseur wijkadviseur projectleider onderwijshuisvesting Schoolbestuur: geen Concept-verslag rondgang buurt nieuwbouw Rafael Donderdag 7 juni 2018 17.30-18.30 uur Aanwezig: (bij plaatsing verslag op website worden namen weggehaald, alleen aantallen en functies weergegeven) Bewoners:

Nadere informatie

Parkeren in centrum Stiens

Parkeren in centrum Stiens Parkeren in centrum Stiens Hoe, wat en waarom = Definitief = Oktober 2011 INHOUDSOPGAVE blz 1 AANLEIDING 2 2 INVENTARISATIE 3 3 UITWERKING 5 3.1 Verkeersregulerende parkeermaatregelen 5 3.2 Aanleg parkeerplaatsen

Nadere informatie

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk Resultaten atelier 2 oktober 2009 A1-1 Bouwen aan het Robert Scottplein, maar niet te hoog (maximaal 3 lagen). Bouwen aan de Jan van Galenstraat maximaal 5 lagen met parkeren. Let op rust in de buurt.

Nadere informatie

LOUIS COUPERUSBUURT Terugkoppeling bijeenkomst 9 november 2018 t.b.v. participatie Principenota Geuzenveld-Slotermeer

LOUIS COUPERUSBUURT Terugkoppeling bijeenkomst 9 november 2018 t.b.v. participatie Principenota Geuzenveld-Slotermeer LOUIS COUPERUSBUURT Terugkoppeling bijeenkomst 9 november 2018 t.b.v. participatie Principenota Geuzenveld-Slotermeer Algemeen Tijdens drie inloopavonden is bij bewoners en andere belanghebbenden opgehaald

Nadere informatie

Aan tafel in Overasselt

Aan tafel in Overasselt Aan tafel in Overasselt Dorp in ontwikkeling Overasselt maakte in 2009 een dorpsplan. Tijdens de Inspiratiedag op 3 oktober 2015 kregen we een rondleiding door het dorp om met eigen ogen de resultaten

Nadere informatie

Samen Sterk Waalre Zuid West

Samen Sterk Waalre Zuid West Samen Sterk Waalre Zuid West Uitslag Tweede Enquête: Oplossingsrichtingen Inhoudsopgave Totale uitslag over alle straten... Uitslag Adriaen van Ostadelaan... Uitslag Bolksheuvel -...4 Uitslag Bolksheuvel

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst 29 januari Herinrichting Wingerd Bankenlaan (deel)

Informatiebijeenkomst 29 januari Herinrichting Wingerd Bankenlaan (deel) Informatiebijeenkomst 29 januari 2018 Herinrichting Wingerd Bankenlaan (deel) Agenda 1. Presentatie Opening, welkom, voorstellen, doel van de avond Marc Kouwenhoven (voorzitter) Aanleiding en terugblik

Nadere informatie

Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT Datum 20 juli 2015 Pagina 1 van 3 Bijlage(n)

Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT Datum 20 juli 2015 Pagina 1 van 3 Bijlage(n) Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT-24546 Datum 20 juli 2015 Pagina 1 van 3 Bijlage(n) Onderwerp uitslag ontwerpkeuze speelplek 1 Duivenvoordelaan Geachte heer, mevrouw, Onlangs heeft

Nadere informatie

parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen

parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen Samenvatting: Inleiding: Op 30 juni 2009 heeft u besloten de bewoners van het Mondriaanpark een oplossing voor te leggen om het parkeren in deze wijk in betere banen te leiden. Destijds is, na overleg

Nadere informatie

HzA stedebouw & landschap + Overes Interactieve Planontwikkeling IS Maatwerk IS Maatwerk

HzA stedebouw & landschap + Overes Interactieve Planontwikkeling IS Maatwerk IS Maatwerk IS Maatwerk Wat vooraf ging aan het festival? IS Maatwerk 8 november groep 7 Sint Lebuïnus IS Maatwerk 8 november groep 7 Sint Lebuïnus IS Maatwerk 8 november groep 7 Sint Lebuïnus kabelbaan vijver voetbalveld

Nadere informatie

Resultaten Enquête 1

Resultaten Enquête 1 Resultaten Enquête 1 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Opzet en uitvoering... 4 4 Uitkomsten enquete... 5 4.1 Wat is de leeftijd van uw kind(eren) die op de basisschool zitten?... 5 4.2 Hoe ver woont u van onze

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS afdeling : ONTW - Openbare Werken behandeladvies paraaf manager onderwerp : Spelling op welkomsborden en plattegronden hamerstuk behandelstuk portefeuillehouder : P. de graaf behandelen in: datum: budgethouder

Nadere informatie

RIOLERING VERVANGEN EN HERINRICHTEN STRAAT

RIOLERING VERVANGEN EN HERINRICHTEN STRAAT RIOLERING VERVANGEN EN HERINRICHTEN STRAAT Deel Boven-Hardinxveld tussen Rivierdijk Wetering en Koningin Wilhelminalaan Nassaustraat. Uitnodiging voor de bewonersavond op 27 juni en 5 juli 2016 van 19:00

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Deel 2a Ik zou graag zien dat er weinig wordt aangepast, alleen het weggedeelte asfalteren en enkele verkeersdrempels

Nadere informatie

Voorkeur variant* Reactie / opmerking van bewoner / belanghebbende Reactie van gemeente

Voorkeur variant* Reactie / opmerking van bewoner / belanghebbende Reactie van gemeente Voorkeur variant* Reactie / opmerking van bewoner / belanghebbende Reactie van gemeente 1 2 Heeft het geheel niet te maken met het weren van parkeerders die er niet horen ipv het toestaan van de parkeerders

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de plannen voor groot onderhoud van de openbare ruimte in Holendrecht West

Vragen en antwoorden over de plannen voor groot onderhoud van de openbare ruimte in Holendrecht West Vragen en antwoorden over de plannen voor groot onderhoud van de openbare ruimte in Holendrecht West Vanaf 2010 zijn we begonnen met het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid in Holendrecht West.

Nadere informatie

Criteria voor locatiekeuze ondergrondse containers Mei 2013 Project Omgekeerd Inzamelen, gemeente Arnhem. Nr. Criteria Hard (*) Zacht (*)

Criteria voor locatiekeuze ondergrondse containers Mei 2013 Project Omgekeerd Inzamelen, gemeente Arnhem. Nr. Criteria Hard (*) Zacht (*) Voorkomen hinder 1 De afstand van het hart van de locatie (de OC) tot de gevel van een woning is minimaal 2 meter, maar zo mogelijk groter. 2 Er mag bij aanleg en gebruik van de OC geen schade aan de woning

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Italiaanse buurt

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Italiaanse buurt RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK Italiaanse buurt Doel van het onderzoek was een peiling hoe de buurt door de bewoners wordt beleefd, welke contacten men heeft, en wat men graag verbeterd wil zien. In

Nadere informatie

Resultaten enquête burgerpanel Bruisend dorpshart Heeze & Verplaatsing AH

Resultaten enquête burgerpanel Bruisend dorpshart Heeze & Verplaatsing AH Resultaten enquête burgerpanel Bruisend dorpshart Heeze & Verplaatsing AH Van 9 tot en met 30 november 205 heeft er een onderzoek plaatsgevonden onder het Heeze- Leende Burgerpanel. Dit onderzoek had als

Nadere informatie

Rapportage resultaat enquête plan "De Eekelaar"

Rapportage resultaat enquête plan De Eekelaar Samenstellers: Aangeboden aan: Projectgroep Dorpsstraat van de Dorpsraad Chaam Inwoners van Chaam NV De Eekelaar Politieke partijen Gemeentebestuur Alphen-Chaam Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Inleiding...

Nadere informatie

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Op vrijdag 12 december heeft de gemeente in samenwerking met Tauw een waardekijksessie georganiseerd voor de bewoners van de Vogelenbuurt in Driel. De deelnemende bewoners

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Kwaliteitsimpuls openbare ruimte PARK DWINGELAND Ruimte voor initiatieven Workshop 27 november 2017 Houten duurzame speeltoestellen Toegankelijk voor ouderen Woningen integreren in groen Verbinden met

Nadere informatie

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer,

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer, Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk Alkmaar 15 februari 2017 Geachte mevrouw, mijnheer, Op 23 januari heeft een inloopbijeenkomst plaatsgevonden in het kader van de verkenning van de nieuwbouwmogelijkheden

Nadere informatie

Vragen en opmerkingen communicatieronde 2 Stedenbouwkundige scenario s en beeldkwaliteit Gebiedsontwikkeling Harmonieplein

Vragen en opmerkingen communicatieronde 2 Stedenbouwkundige scenario s en beeldkwaliteit Gebiedsontwikkeling Harmonieplein Vragen en opmerkingen communicatieronde 2 Stedenbouwkundige scenario s en beeldkwaliteit Gebiedsontwikkeling Harmonieplein College van B&W - Marktwaarde bibliotheek in de berekeningen verwerken (niet de

Nadere informatie

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN Beste Lezer, Met deze enquête willen we uw mening over de verkeersveiligheid op de Ringdijk in beeld brengen. Het verkeersadviesbureau

Nadere informatie

Datum: 16 november Definitief stedenbouwkundig ontwerp

Datum: 16 november Definitief stedenbouwkundig ontwerp Toelichting behorende bij het raadsvoorstel 2010-110 tot vaststelling van het definitief ontwerp stedenbouwkundig plan Arkel en de aanleg van een tweede ontsluitingsweg. Datum: 16 november 2010 Definitief

Nadere informatie

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht Nr. 1 Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht.

Nadere informatie

Opknappen wijk Vogelweide. vragen en antwoorden

Opknappen wijk Vogelweide. vragen en antwoorden Opknappen wijk Vogelweide vragen en antwoorden Vogelweide is toe aan groot onderhoud, denk daarbij aan zaken als het vervangen van de riolering en het ophogen van de straat. Het uitvoeren van groot onderhoud

Nadere informatie

Uitwerking reactieformulieren voetpad Ganshoeksingel en KGA-straat e.o.

Uitwerking reactieformulieren voetpad Ganshoeksingel en KGA-straat e.o. Uitwerking reactieformulieren voetpad Ganshoeksingel en KGA-straat e.o. Reactie water Sticker nr. Blauw 141 144, 145 en 146 4 1 2 40 38, 39, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 73, 77 en 83, 98, 72, 84, 76, 89, 85

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor het groot onderhoud van Lelystad Haven. Op de informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL

INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL juni 2012 I N H O U D S O P G A V E 1. INLEIDING pag. 3 2. HERSTRATINGSPLAN pag. 3 3. INSPRAAKPROCEDURE pag. 3 4. INSPRAAKREACTIES 4.1 pag. 3 4.2 pag.

Nadere informatie

Dorpsraad komt naar je toe deze zomer. Verslag bezoek Molenwijk

Dorpsraad komt naar je toe deze zomer. Verslag bezoek Molenwijk Dorpsraad komt naar je toe deze zomer Verslag bezoek Molenwijk Zaterdag 26 september 2015 1 Park rondom Kinderboerderij Over het algemeen zag het park er goed uit. Uiteraard liggen er takken, modder en

Nadere informatie

De bomen worden niet verwijderd. Akkoord. Niet akkoord. er word 1 boom verwijderd. Niet akkoord

De bomen worden niet verwijderd. Akkoord. Niet akkoord. er word 1 boom verwijderd. Niet akkoord Groot onderhoud Stedenwijk Midden Zuid, fase 1 Reactieformulieren binnengekomen op de inloopbijeenkomst van 4 juli 2017 Nr. Straat Bewonerswens/vraag/opmerking Reactie 1. Haarlemplein / Bomen vervangen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout

Nieuwsbrief Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout Nieuwsbrief Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout 1 oktober 2016 Hierbij willen wij u graag informeren over de laatste stand van zaken rond de Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout. In de zomer

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Reactieschrift inloopavond Bossenburgh 2019

Reactieschrift inloopavond Bossenburgh 2019 Reactieschrift inloopavond Bossenburgh 2019 4 april 2019 Wij ontvangen graag een bericht als jullie beginnen. Onze brievenbus zit aan de andere zijde van de woning ten opzichte van de buren Wij zullen

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Reconstructie Plakstraat, Raadhuisstraat, Julianastraat

Reconstructie Plakstraat, Raadhuisstraat, Julianastraat Een bereikbare gemeente. Nieuwsbrief 4 d.d. 29 juni 2018 Projecten Berg aan de Maas - Urmond Beste inwoner, Nieuwsbrief In deze vierde editie van de samengevoegde nieuwsbrief informeren wij, de projectteams,

Nadere informatie

'.SP - GemeenteWATERLAND. : 2juni2016 : U : J.Verleg : (0299) :2. Aan de bewoners van de Bereklauw en Leeuwetand

'.SP - GemeenteWATERLAND. : 2juni2016 : U : J.Verleg : (0299) :2. Aan de bewoners van de Bereklauw en Leeuwetand GemeenteWATERLAND '.SP - Aan de bewoners van de Bereklauw en Leeuwetand Da/um Kenmerk Be bandeld door Dooreiesnsmmer Bijlagen Uil) brief ian Uw kenmerk : 2juni2016 : U16.03499 : J.Verleg : (0299) 658 574

Nadere informatie

Notulen Informatie avond 3 hoven Nellestein

Notulen Informatie avond 3 hoven Nellestein Sector Wijkbeheer Notulen 3 hoven Nellestein Datum bijeenkomst 17 november 2010 Plaats Woon- en zorgcentrum Nellestein, Lopikhof 1 Pagina 1 van 6 Onderwerp Agenda Groot onderhoud rondom parkeergarages

Nadere informatie

12 februari Bijeenkomst Project Couwenhoven

12 februari Bijeenkomst Project Couwenhoven 12 februari 2019 Bijeenkomst Project Couwenhoven projectgebied proces tot nu toe Buurtgesprekken Webpagina Couwenhoven Beleid van de gemeente Technische randvoorwaarden Veldbezoek en analyse Samen input

Nadere informatie

Tekst sticker Aantal briefjes Aantal punten. Pin automaat. 7 3 Pinautomaat 7 3 Algemene punten 0

Tekst sticker Aantal briefjes Aantal punten. Pin automaat. 7 3 Pinautomaat 7 3 Algemene punten 0 Thema kern Totaal 15 4 Tekst sticker Aantal briefjes Aantal punten Pin automaat. 7 3 Pinautomaat 7 3 Overlast 5 1 Buitenkachels en barbeques bestrijden. 1 0 Kachels en vuurkorven in de bebouwdekom bestrijden.

Nadere informatie

Denk mee. over uw eigen buurt! Manifestatie Stadsdeelplan 2012-2015

Denk mee. over uw eigen buurt! Manifestatie Stadsdeelplan 2012-2015 WalBoDuin Wijk: WALDECK, BOHEMEN, KIJKDUIN Verkeerssituatie verbeteren bij International School Betere oversteekplekken op straathoeken voor minder-validen Graffiti verwijderen Aanzien gesloten winkelpinten

Nadere informatie

Gemeente Uden - Bijeenkomst bewoners Moleneind - Datum Locatie

Gemeente Uden - Bijeenkomst bewoners Moleneind - Datum Locatie Gemeente Uden - Bijeenkomst bewoners Moleneind - Datum Locatie 27 juni 2016 St. Jozefschool, Uden 1 Behouden en veranderen Herinrichting park Moleneind 1 Behouden en veranderen 1.1 Stap 1: behouden en

Nadere informatie

Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden

Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden Inspraakrapportage 6 juni 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Inspraakprocedure 1.2 Leeswijzer 2. Verwerking inspraakreacties 3. Conclusie 1. Inleiding

Nadere informatie

Manoeuvreren in Mokum. 5 Amsterdamse winkelstraten onderzocht op toegankelijkheid. Augustus 2015, SP Amsterdam

Manoeuvreren in Mokum. 5 Amsterdamse winkelstraten onderzocht op toegankelijkheid. Augustus 2015, SP Amsterdam Manoeuvreren in Mokum 5 Amsterdamse winkelstraten onderzocht op toegankelijkheid Augustus 2015, SP Amsterdam Met dank aan Jos Karsten Een publicatie van de SP-fractie Amsterdam Amstel 1 1011 PN Amsterdam

Nadere informatie

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Schetsen inrichting Koninginneweg De gemeente wil in het project Stationsgebied de doorstroming van de centrumring en de bereikbaarheid verbeteren. Daartoe

Nadere informatie

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Vraag 2: Naar welke beplanting gaat uw voorkeur uit (meerdere antwoorden mogelijk)? Behoud van de in blokvorm geknipte hagen 79 Gazon

Nadere informatie

ACTIEPLAN WERKGROEP VEILIGHEID, VERKEER EN TRANSPORT. Middelaar

ACTIEPLAN WERKGROEP VEILIGHEID, VERKEER EN TRANSPORT. Middelaar ACTIEPLAN WERKGROEP VEILIGHEID, VERKEER EN TRANSPORT Middelaar Mei 2014 Inhoud ACTIEPLAN WERKGROEP VEILIGHEID, VERKEER EN TRANSPORT... 3 1. Inleiding... 3 2. Het proces... 3 3. Actiepunten... 3 3.1 Actiepunt

Nadere informatie

Onderzoek Wmo: Best. Rapport

Onderzoek Wmo: Best. Rapport Onderzoek Wmo: Best 2015 Rapport Colofon Dit onderzoek naar toegankelijkheid van de openbare ruimte, openbare gebouwen en het beweegaanbod voor Wmo cliënten in Best is uitgevoerd in november/december 2015

Nadere informatie

Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015.

Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015. Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015. Er waren ongeveer 45 aanwezigen Mede aanwezig: medewerkers woningcorporatie De Goede Woning en de

Nadere informatie

Obstakels in de wijk moeten wijken. door: Gehandicapten & Patiënten Platform Amersfoort (GPPA) Geactualiseerde versie, september 2013.

Obstakels in de wijk moeten wijken. door: Gehandicapten & Patiënten Platform Amersfoort (GPPA) Geactualiseerde versie, september 2013. Obstakels in de wijk moeten wijken door: Gehandicapten & Patiënten Platform Amersfoort (GPPA) Geactualiseerde versie, september 2013. Wat doet het GPPA? GPPA behartigt de belangen van mensen met een lichamelijke

Nadere informatie

Veiligheidsbeleving op de Sluisjesdijkpier

Veiligheidsbeleving op de Sluisjesdijkpier Veiligheidsbeleving op de Sluisjesdijkpier Groep B: E.A.A. Crone, J.T. Frolijk, O. Ghoubari, 14-04-2014 D.J. Ohler, R. den Toom Onderzoek Sluisjesdijk Groep B Esther Crone Daniëlle Ohler Ouassila Ghoubari

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN WERKGROEPEN OUD STEIN

SAMENVATTING VAN WERKGROEPEN OUD STEIN SAMENVATTING VAN WERKGROEPEN OUD STEIN WONEN EN WERKEN WERKGROEP VROM Handhaven van het aantal sociale huurwoningen, ook bij sloopopgave na 2020. De aantrekkelijkheid van oud- Stein vergroten door in te

Nadere informatie

Informatieavond Equestrum - 26 maart 2018

Informatieavond Equestrum - 26 maart 2018 Informatieavond Equestrum - 26 maart 2018 (personalia geanonimiseerd i.v.m. privacy) Naam: 1 - De uitbreiding van de begraafplaats naar het huidige dierenweitje naast mijn huis is niet nodig. Het alternatief

Nadere informatie

4.3 Kern 3: Leuvenheim

4.3 Kern 3: Leuvenheim 4.3 Kern 3: Leuvenheim Kern 3 bestaat uit het dorp Leuvenheim. Voor het opstellen van dit kernspeelplan is de speelplek in Leuvenheim bezocht. Ook zijn de bewoners in het onderzoek betrokken. Er is een

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie AH

Haalbaarheidsstudie AH Januari 2016 Nieuwsbrief Bruisend Dorpshart Heeze Raadsbesluit 9 mei 2016 over haalbaarheid locatie naast het gemeentehuis Haalbaarheidsstudie AH Start Centrumvisie 3 december 2013 Opstellen Centrumvisie

Nadere informatie

Gespreksresultaten Werksessie De toekomst van LV Voorburg

Gespreksresultaten Werksessie De toekomst van LV Voorburg Gespreksresultaten Werksessie De toekomst van LV 28-08-2017 - Voorburg Leidschendam-Voorburg, 22 september 2017 Aan de werksessie op 28 augustus 2017 deden ongeveer 20 inwoners mee. De bijeenkomst vond

Nadere informatie

Groot onderhoud Stedenwijk Midden Zuid, Fase 3. Reactieformulieren binnengekomen op de Extra bewonersbijeenkomst van 8 mei 2018.

Groot onderhoud Stedenwijk Midden Zuid, Fase 3. Reactieformulieren binnengekomen op de Extra bewonersbijeenkomst van 8 mei 2018. Groot onderhoud Stedenwijk Midden Zuid, Fase 3 Reactieformulieren binnengekomen op de Extra bewonersbijeenkomst van 8 mei 2018. Hieronder de reacties op uw wensen, ideeën en suggesties. Wij hebben geprobeerd

Nadere informatie

LODEWIJK VAN DEYSSELBUURT Terugkoppeling bijeenkomst 14 november 2018 t.b.v. participatie Principenota Geuzenveld-Slotermeer

LODEWIJK VAN DEYSSELBUURT Terugkoppeling bijeenkomst 14 november 2018 t.b.v. participatie Principenota Geuzenveld-Slotermeer LODEWIJK VAN DEYSSELBUURT Terugkoppeling bijeenkomst 14 november 2018 t.b.v. participatie Principenota Geuzenveld-Slotermeer Algemeen Tijdens drie inloopavonden is bij bewoners en andere belanghebbenden

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Verslag en resultaten. Burgerschouw wijk 1 Paauwenburg

Verslag en resultaten. Burgerschouw wijk 1 Paauwenburg Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 1 Paauwenburg 6-9-2017 Inleiding Op 6 september 2017 heeft de 2e burgerschouw 2017 in de wijk Paauwenburg plaatsgevonden. In overleg met de deelnemers is besloten

Nadere informatie

Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul. (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum)

Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul. (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum) Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum) april 2016 1 Aandachtspunten voor vernieuwing van winkelcentrum De Heul Door

Nadere informatie

Avondwandeling Weizigtpark. Algemeen 2 Overlastgevers 2 Verloedering, afval en zwerfvuil 3 Aanpassingen in de openbare ruimte 3 Groen 4 Verkeer 4

Avondwandeling Weizigtpark. Algemeen 2 Overlastgevers 2 Verloedering, afval en zwerfvuil 3 Aanpassingen in de openbare ruimte 3 Groen 4 Verkeer 4 Avondwandeling Weizigtpark Inhoud Algemeen 2 Overlastgevers 2 Verloedering, afval en zwerfvuil 3 Aanpassingen in de openbare ruimte 3 Groen 4 Verkeer 4 De stadsboerderij is een leuke aanvulling op het

Nadere informatie

Koninginnedag Informatiebijeenkomst bewoners en ondernemers binnenstad 30 en 31 januari 2012

Koninginnedag Informatiebijeenkomst bewoners en ondernemers binnenstad 30 en 31 januari 2012 Koninginnedag 2012 Informatiebijeenkomst bewoners en ondernemers binnenstad 30 en 31 januari 2012 Programma bijeenkomst Welkomstwoord burgemeester Elzenga Presentatie projectleider Koninginnedag 2012 Gelegenheid

Nadere informatie

s-heerenhoek ruimtelijke problematiek in beeld

s-heerenhoek ruimtelijke problematiek in beeld s-heerenhoek ruimtelijke problematiek in beeld 1 s-heerenhoek ruimtelijke problematiek in beeld Bebouwing Prins Hendrikstraat Prins Hendrikstraat Hoek Molendijk, Cingeldijk Hoek Molendijk, Cingeldijk In

Nadere informatie

In acht stappen naar een beter en veiliger ingericht Parkeerterrein Nieuwland in Broek in Waterland

In acht stappen naar een beter en veiliger ingericht Parkeerterrein Nieuwland in Broek in Waterland In acht stappen naar een beter en veiliger ingericht Parkeerterrein Nieuwland in Broek in Waterland 5 april 2017, Dorpsraad Broek in Waterland De Dorpsraad Broek in Waterland heeft in haar halfjaarlijks

Nadere informatie

SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF

SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF 1 2 7 2 0 1 7 SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF Op 30 mei 2017 was er een inloopavond in de raadzaal

Nadere informatie

Uitslag Enquête Theehuis Overbosch

Uitslag Enquête Theehuis Overbosch Uitslag Enquête Theehuis Overbosch Samenvatting en toelichting argumenten van bewoners. Inleiding Naar aanleiding van de aankondiging van de behandeling van het ontwerpbestemmingsplan heeft de contactcommissie

Nadere informatie

Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 5 Middengebied (donderdag-ploeg)

Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 5 Middengebied (donderdag-ploeg) Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 5 Middengebied (donderdag-ploeg) 5-4-2018 Inleiding Op 5 april 2018 heeft de 1e burgerschouw van 2018 in de wijk Middengebied (Westelijk gedeelte) plaatsgevonden.

Nadere informatie

Openbare ruimte. Beleidsonderzoek & Analyse BOA LeidenPanel draagt bij aan de kwaliteit van beleid en besluitvorming. September 2015.

Openbare ruimte. Beleidsonderzoek & Analyse BOA LeidenPanel draagt bij aan de kwaliteit van beleid en besluitvorming. September 2015. Beleidsonderzoek & Analyse BOA LeidenPanel draagt bij aan de kwaliteit van beleid en besluitvorming Openbare ruimte September 2015 De gemeente werkt momenteel aan een nieuwe visie op de openbare ruimte.

Nadere informatie

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN DEDEMSVAART CENTRUM, MARKT NOORDZIJDE

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN DEDEMSVAART CENTRUM, MARKT NOORDZIJDE EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN DEDEMSVAART CENTRUM, MARKT NOORDZIJDE AFDELING RD 1 INHOUD: I. OVERZICHT GEVOLGDE PROCEDURE II. III. IV. ZIENSWIJZEN EN COMMENTAAR OP ZIENSWIJZEN

Nadere informatie