Beroeps. Praktijk. Vormingsplan.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beroeps. Praktijk. Vormingsplan."

Transcriptie

1 Beroeps Praktijk Vormingsplan.

2 Betsy Perk Betsy Perk PE Hoorn NH Betsyperk.steunpunt@esdege-reigersdaal.nl Internet:

3 BPV plan van woonvoorziening Betsy Perk. Inleiding; Door middel van dit BPV plan willen we de informatie geven welke belangrijk is voor eventuele nieuwe stagiaires en nieuwe collega s. Dit plan gaat over de werkzaamheden, het team en de cliёnten van het steunpunt Betsy Perk. Zo komt er een goed overzicht van wat wij kunnen bieden aan- en vragen van collega s en stagiaires. Door dit plan hopen we al veel vragen te hebben beantwoord maar als er meer zijn kun je ons altijd benaderen. Betsy perk.

4 Cluster Betsy Perk bestaat uit de locaties steunpunt Betsy Perk en het Leonard Bernsteinhof. Het Ambulant team en het team zelfstandig wonen extra. Locatie steunpunt Betsy Perk is een woonvoorziening waar cliёnten de mogelijkheid wordt geboden om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Er wonen 15 cliёnten in de leeftijd van ongeveer jaar. Er wordt ondersteuning geboden in de eigen woning die gesitueerd is in een woon- zorg centrum zodat er 24 uurs zorg mogelijk is. Deze ondersteuning wordt bepaald door de individuele indicatie van de cliёnt. Alle cliёnten krijgen zoveel mogelijk zorg op maat al naar gelang noodzaak, wens of vraag. Er is ondersteuning op het gebied van lichamelijke zorg, huishoudelijke zorg, dagbesteding/werk en ondersteuning bij allerlei maatschappelijke zaken. De verschillende groepen bewoners. Op steunpunt Betsy Perk wonen 15 bewoners met een lichamelijke beperking; bv een Spina bifida, Spierziekte en Mutiple Sclerose, en bewoners met een niet aangeboren hersenletsel door bv. een verkeersongeluk of een hersenbloeding. Er is tevens 1 logeerappartement in het gebouw voor cliёnten om zonodig de thuissituatie te ontlasten en voor noodopname.

5 De medewerkers. Er werkt van steunpunt Betsy Perk een team van ongeveer 15 begeleiders en cliёnt- begeleidsters met 2 senior cliёntbegeleidsters. Er is 1 clustermanager voor het hele cluster Betsy Perk. Er is 1 orthopedagoog verbonden aan Betsy Perk waar regelmatig overleg mee is. Er wordt voor de huishoudelijke ondersteuning gebruik gemaakt van 2 huishoudelijk medewerksters en extra hulp van 2 ADA medewerksters. Met de ADA medewerkster kunnen cliënten boodschappen doen, eten koken en samen hun was en huishouden doen. De taak /functie omschrijving van de begeleidster.

6 Taak-/functieomschrijving Begeleid(st)er Esdégé-Reigersdaal Januari 2000 Algemene uitgangspunten (binnen gegeven verantwoordelijkheden en bevoegdheden) De begeleider gaat als vanzelfsprekend uit van ieders recht op een volwaardige plek in de samenleving; De begeleider ondersteunt cliënten in het verkrijgen, behouden en verder ontwikkelen van hun deelname aan de samenleving (het innemen van een gerespecteerde plaats daarin);

7 De begeleider gaat als vanzelfsprekend respectvol om met cliënten, familie, collega s en anderen; De begeleider ondersteunt cliënten bij het aangaan, ontwikkelen en in stand houden van relaties met anderen; De begeleider houdt als vanzelfsprekend rekening met de eigen keuzes van cliënten; De begeleider ondersteunt cliënten bij het ontwikkelen en in stand houden van door hen als zinvol ervaren bekwaamheden; De begeleider wil en kan werken met anderen in een organisatie die voornoemde uitgangspunten als basis van beleid hanteert. Doel van de functie De begeleider is degene, die zich in het kader van afspraken in zorg-, ondersteunings- of dagbestedingsplannen primair richt op uitvoerende taken. De begeleider kan deze werkzaamheden verrichten ten behoeve van één of meerdere cliënten. Afhankelijk van de gevraagde zorg, ondersteuning of activiteit is specifieke kennis en ervaring noodzakelijk om tot een goede invulling van taken te komen.

8 De begeleider stelt geen zorg-, ondersteunings- of dagbestedingsplannen op maar wordt hierbij door de betreffende cliëntbegeleider(s) wel actief betrokken (de begeleider stelt daarnaast uiteraard vragen en draagt informatie en ideeën aan). Plaats in de organisatie Is hiërarchisch verantwoording verschuldigd aan de clustermanager. De begeleider kan verder werkinhoudelijke instructies ontvangen van een senior-cliëntbegeleider, cliëntbegeleider en -het team van- specialisten. In het dagelijkse werk kan de begeleider immer terugvallen op een (senior-) cliëntbegeleider of, indien aanwezig, 611 functionaris. De begeleider kan functionele aanwijzingen geven aan leerlingen en stagiaires. De begeleider neemt deel aan overleg binnen het cluster. Hij/zij is daarbij kritisch ten opzichte van werkwijze en benadering en is steeds op zoek naar mogelijkheden tot verbetering. Functie-inhoud/hoofdtaken Het bieden van zorg / ondersteuning aan cliënten. Het onderhouden van externe contacten. Het ondersteunen van cliënten bij dagelijkse activiteiten.

9 Het verrichten van overige taken. Omschrijving van hoofdtaken - Het bieden van zorg / ondersteuning aan cliënten - De begeleider doet suggesties met betrekking tot de zorg-, ondersteunings- of dagbestedingsplannen van cliënten. Onder verantwoording van een cliëntbegeleider werkt de begeleider aan de praktische uitvoering van deze plannen. - Op basis van de in het zorg-, ondersteunings- of dagbestedingsplan aangegeven activiteiten biedt de begeleider professionele zorg en ondersteuning aan cliënten. De intensiteit en complexiteit van de te bieden zorg en ondersteuning kan per situatie verschillen. - Is alert op psychisch en fysiek welzijn van cliënten en zorgt voor een goede informatieoverdracht bij vragen of twijfel. - Externe contacten - De begeleider geeft informatie over praktische zaken die de cliënten of de cluster betreffen. Daarnaast kan de begeleider aanwezig zijn bij contacten met externe instanties of personen. Neemt aan deze besprekingen deel met als doel informatie te verstrekken en informatie te vergaren. - Neemt (in overleg met de clustermanager en collega's) deel aan landelijke, regionale, provinciale en/of plaatselijke overlegorganen van collega's of andere vertegenwoordigers uit het veld. Wisselt ervaringen uit en probeert tot gezamenlijke standpunten en activiteiten te komen.

10 In alle contacten als hiervoor bedoeld, zal steeds het belang van een goede voorlichting worden afgewogen tegen het belang van de privacy van de cliënten. - Het ondersteunen van cliënten bij dagelijkse activiteiten - De begeleider ondersteunt de cliënt bij een veelheid aan dagelijkse activiteiten. Deze activiteiten kunnen zeer uiteenlopend van aard zijn. Het kan hierbij gaan om het onderhoud van woon- of werkruimtes, het ondersteunen bij het doen van boodschappen (aanschaf van kleding en voeding), ondersteuning bij het koken, het eten, ondersteuning bij bezoek aan arts, ziekenhuis of anderszins. - Overige taken Kan in opdracht van de clustermanager, een of meer speciale taken uitvoeren, zoals: - organiseren van activiteiten; - het bij afwezigheid van een administratieve kracht maken van verslagen van besprekingen; - participeren in sollicitatiecommissies; - Houdt zich op de hoogte van de ontwikkelingen in de gehandicaptenzorg. Houdt daartoe de vakliteratuur bij, bezoekt bijeenkomsten van vakgenoten en/of volgt

11 cursussen op vakgebied. - Functiekenmerken Kennis De begeleider heeft kennis van feiten en gegevens die veelvuldig voorkomen in het werk en hun onderlinge samenhang. Weet in afwijkende situaties te handelen. Heeft kennis van werkzaamheden van andere clusters en/of diensten. Heeft kennis van methodisch werken. Vakkennis is gericht op het toepassen van vaardigheden, regels en voorschriften. Zelfstandigheid De werkzaamheden worden zelfstandig uitgevoerd, waarbij (direct) kunnen terugvallen op anderen mogelijk is. Kan snel beslissingen nemen, waarbij een keuze kan worden gemaakt uit meerdere, bekende gegevens. Prioriteiten worden door anderen aangegeven. Neemt initiatief bij het zelf starten van de werkzaamheden en het signaleren van afwijkingen. Sociale vaardigheden Is tactvol en in staat om intensieve contacten te hebben op uitvoerend niveau. Het houdingselement is belangrijk Kan luisteren en daarbij achterliggende motieven doorzien.

12 Eisen worden gesteld aan het stimuleren en het wekken van vertrouwen. Kent eigen mogelijkheden en beperkingen. Kan zo nodig corrigerend optreden naar collega s en cliënten. Risico s, verantwoordelijkheden, invloed Er is een kans op kleine schades aan materialen en apparatuur en een redelijke kans op goodwill-schade. Er is sprake van verantwoordelijkheid voor ondersteunende / verzorgende werkzaamheden, waarbij controle meestal achteraf plaatsvindt. Uitdrukkingsvaardigheden Heeft goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheid. Kan de rapportages verzorgen. Bewegingsvaardigheid Bewegingsvaardigheid en gevoel voor het menselijk lichaam zijn nodig bij het verzorgen van cliënten. Oplettendheid Nauwkeurigheid en oplettendheid zijn tijdens het verrichten van de werkzaamheden vereist.

13 Overige functie-eisen Eisen worden gesteld aan volharding en doorzettingsvermogen en aan systematiek, ordelijkheid en hygiëne. Eisen worden gesteld aan representativiteit en integriteit. Inconveniënten (ongemakken of bezwaren) Aan de functie kunnen bezwarende omstandigheden verbonden zijn zoals: - fysieke belasting (tillen, onregelmatige diensten) - Psychische belasting (omgaan met onbegrepen gedrag, agressie, confrontatie met ziekte, overlijden en rouwverwerking). - Omgaan met vuile en onaangename materialen. doel van de functie De begeleider is degene, die zich in het kader van afspraken in zorg-, ondersteunings- of dagbestedings plannen primair richt op uitvoerende taken. De begeleider kan deze werkzaamheden verrichten ten behoeve van één of meerdere cliënten. Afhankelijk van de gevraagde zorg, ondersteuning of activiteit is specifieke kennis en ervaring noodzakelijk om tot een goede invulling van taken te komen.

14 De begeleider stelt geen zorg-, ondersteunings- of dagbestedings plannen op maar wordt hierbij door de betreffende cliëntbegeleider(s) wel actief betrokken (de begeleider stelt daarnaast uiteraard vragen en draagt informatie en ideeën aan). Plaats in de organisatie Is hiërarchisch verantwoording verschuldigd aan de clustermanager. De begeleider kan verder werkinhoudelijke instructies ontvangen van een senior-cliëntbegeleider, cliëntbegeleider en -het team van- specialisten. In het dagelijkse werk kan de begeleider immer terugvallen op een (senior-) cliëntbegeleider of, indien aanwezig, 611 functionaris. De begeleider kan functionele aanwijzingen geven aan leerlingen en stagiaires. De begeleider neemt deel aan overleg binnen het cluster. Hij/zij is daarbij kritisch ten opzichte van werkwijze en benadering en is steeds op zoek naar mogelijkheden tot verbetering. Functie-inhoud/hoofdtaken Het bieden van zorg / ondersteuning aan cliënten. Het onderhouden van externe contacten. Het ondersteunen van cliënten bij dagelijkse activiteiten.

15 Het verrichten van overige taken.

16 De taak/functieomschrijving van de cliёntbegeleidster. TAAK-/FUNCTIEOMSCHRIJVING Cliënt-begeleid(st)er Januari 2000 Esdégé.reigersdaal Algemene uitgangspunten (binnen gegeven bevoegdheden en verantwoordelijkheden) De functionaris gaat als vanzelfsprekend uit van ieders recht op een volwaardige plek in de samenleving;

17 Esdégé.reigersdaal ondersteunt cliënten in het verkrijgen, behouden en verder ontwikkelen van hun deelname aan de samenleving (het innemen van een gerespecteerde plaats daarin); De functionaris gaat als vanzelfsprekend respectvol om met cliënten, familie, collega s en anderen; Esdégé.reigersdaal ondersteunt cliënten bij het aangaan, ontwikkelen en in stand houden van relaties met anderen; Esdégé.reigersdaal houdt als vanzelfsprekend rekening met de eigen keuzes van cliënten; Esdégé.reigersdaal ondersteunt cliënten bij het ontwikkelen en in stand houden van door hen als zinvol ervaren bekwaamheden; De functionaris wil en kan werken met anderen in een organisatie die voornoemde uitgangspunten als basis van beleid hanteert.

18 Doel van de functie De functie cliëntbegeleider heeft tot doel te zorgen voor een optimale coördinatie van de zorg / ondersteuning van cliënten op individueel niveau. De cliëntbegeleider fungeert daartoe als eerst aanspreekbare functionaris voor de zorg / ondersteuning aan één of meerdere individuele cliënten en als eerstverantwoordelijke voor de uitvoering (op individueel niveau) in de praktijk. Plaats in de organisatie Is hiërarchisch verantwoording verschuldigd aan de clustermanager. De cliëntbegeleider ontvangt coaching en ondersteuning van een senior-cliëntbegeleider. Werkinhoudelijke instructies kunnen voorts gegeven worden door -een team van- specialisten. De cliëntbegeleider geeft aanwijzingen aan begeleiders en begeleidt in voorkomende gevallen leerlingen en stagiaires. De cliëntbegeleider kan functionele aanwijzingen geven aan collega (cliënt-) begeleiders, op basis van de concrete afspraken in zorg- of ondersteuningsplannen. De cliëntbegeleider neemt deel aan overleg (o.m. beleidsontwikkeling t.a.v. zorg en ondersteuning) binnen de cluster. Hij/zij is daarbij kritisch ten opzichte van werkwijze en benadering en is steeds op zoek naar mogelijkhe

19 den tot verbetering. De cliëntbegeleider vervult vanuit zijn/haar functieverantwoordelijkheid een belangrijke rol bij het tot stand komen van het clusterjaarplan. Functie-inhoud/hoofdtaken Verzorgen van de totstandkoming van het zorg-, ondersteunings- of dagbestedingsplan; coördineren van de zorg en ondersteuning; bieden van zorg en ondersteuning aan cliënten; het onderhouden van externe contacten; overige taken. Omschrijving van hoofdtaken Verzorgen van de totstandkoming van het zorg-, ondersteunings- of dagbestedingsplan De cliëntbegeleider is verantwoordelijk voor de totstandkoming van het zorg-, ondersteunings- of dagbestedingsplan met de cliënt / diens wettelijke vertegenwoordiger. Tevens coördineert de cliëntbegeleider de zorg en ondersteuning van de cliënt. Binnen de kaders van het plan kan de cliëntbegeleider collega s in de uitvoering en medewerkers

20 - De cliëntbegeleider weet de weg in de lokale samenleving en ondersteunt de cliënt bij het opbouwen van een netwerk (familie, vrienden, collega s en anderen in de samenleving) waarbij deze betrokkenen worden benaderd als actieve deelnemers. - De cliëntbegeleider neemt deel aan bijeenkomsten van ouders, contactpersonen, familieleden of belangenbehartigers van cliënten. Bereidt deze soms voor. Bespreekt de zich voordoende problemen en geeft voorlichting over de werkwijze van het cluster. - De cliëntbegeleider onderhoudt contacten met buurtbewoners en eventuele buurtverenigingen. Geeft voorlichting over de doelstelling en werkwijze van de organisatie. Stimuleert de contacten tussen de cliënten en buurtbewoners. Probeert de integratie te bevorderen. Zoekt met hen oplossingen voor eventueel gerezen problemen. - De cliëntbegeleider neemt (in overleg met de clustermanager en collega's) deel aan landelijke, regionale, provinciale en/of plaatselijke overlegorganen van collega's of andere vertegenwoordigers uit het veld. Wisselt ervaringen uit en probeert tot gezamenlijke standpunten en activiteiten te komen. In alle contacten als hierboven bedoeld, zal steeds het belang van een goede voorlichting worden afgewogen tegen het belang van de privacy van de cliënten. Overige taken - Kan in opdracht van de clustermanager, een of meer speciale taken uitvoeren, zoals: - het opmaken van dienstroosters; - verzorging van het onderhoud van delen van het gebouw en apparatuur;

21 - verzorging van de huisapotheek; - organiseren van activiteiten; - het bij afwezigheid van een administratieve kracht afhandelen van - correspondentie, maken van verslagen van besprekingen, het bijhouden van kasboek en het controleren van rekeningen; - participeren in sollicitatiecommissies; - Houdt zich op de hoogte van de ontwikkelingen in de gehandicaptenzorg. Houdt daartoe de vakliteratuur bij, bezoekt bijeenkomsten van vakgenoten en/of volgt cursussen op vakgebied. - Kenmerken Kennis De cliëntbegeleider beschikt over de kennis om in geval van incidenteel voorkomende calamiteiten maatregelen te nemen. Heeft kennis van werkzaamheden van andere clusters en / of diensten. Heeft kennis van methodisch werken. Vakkennis is gericht op vaardigheden en interpretatie. Zelfstandigheid: De werkzaamheden worden zelfstandig uitgevoerd, waarbij controle achteraf plaatsvindt. Kan snel beslissingen nemen, waarbij een keuze kan worden gemaakt uit meerdere, gelijkwaardige

22 handelingen. Prioriteiten worden voor een deel zelf aangegeven. Kan het werk van anderen organiseren en ingrijpen in de uitvoering. Neemt initiatief bij het verrichten van werkzaamheden waarbij informatie moet worden achterhaald. Sociale vaardigheden: De cliëntbegeleider is tactvol en in staat om intensieve contacten te hebben op uitvoerend niveau. Het houdingselement is belangrijk. Kan luisteren en daarbij achterliggende motieven doorzien. Eisen worden gesteld aan invoelend vermogen, gespreksvoering, het overbruggen van tegenstellingen, het wekken van belangstelling en overtuigingskracht. Kent eigen mogelijkheden en beperkingen. Kan stimuleren en vertrouwen wekken. Kan corrigerend optreden naar collega s en cliënten. Risico s, verantwoordelijkheden, invloed: Er is een redelijke kans op kleine schades aan materialen en apparatuur en een redelijke kans op goodwill-schade. Er is sprake van verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het eigen werk en voor het doelmatig gebruiken van tijd en middelen. Korte termijn beslissingen dienen genomen te worden. Uitdrukkingsvaardigheden: De cliëntbegeleider beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid. Bewegingsvaardigheid:

23 Bewegingsvaardigheid en gevoel voor het menselijk lichaam kunnen nodig zijn bij het ondersteunen en/of verzorgen van cliënten. Oplettendheid: Hoge eisen worden gesteld aan nauwkeurigheid en oplettendheid. Overige functie-eisen: Eisen worden gesteld aan volharding en doorzettingsvermogen en aan systematiek, ordelijkheid en hygiëne. Eisen worden gesteld aan integriteit en representativiteit. Inconveniënten (ongemakken of bezwaren): Aan de functie kunnen bezwarende omstandigheden verbonden zijn zoals: fysieke belasting (tillen, onregelmatige diensten) Psychische belasting (omgaan met onbegrepen gedrag, agressie, confrontatie met ziekte, overlijden en rouwverwerking). Omgaan met vuile en onaangename materialen.

24

25 Het Ondersteuningsplan. Er wordt bij ons vanuit het Ondersteuningsplan gewerkt. Dit wordt om de 2 jaar in samenwerking met de cliёnt en netwerk opgesteld door de cliёntbegeleidster en de orthopedagoog. Hierin komen alle dingen op ADL* en HDL* gebied te staan. Alles op maat en naar wens van de cliёnt. Ook eventuele afspraken en werkdoelen van de cliёnt staan hierinnet als de persoonsgegevens, medische gegevens en contactengegevens van familie en dagbesteding, werk of sport. Deze gegevens moeten regelmatig bijgewerkt worden en om het jaar wordt er een evaluatiegemaakt van de werkdoelen en wat er veranderd is of aangepast moet worden. Ook de regiecirkel is in het ondersteuningsplan opgenomen. Deze bevat alle activiteiten bij en van de cliёnt en wie van het team verantwoordelijk is voor welk onderdeel. bijvoorbeeld financiёn, netwerk, dagbesteding of medische afspraken. Alles is hierin verwerkt. ADL = algemene dagelijkse verrichtingen. Bv; wassen. Er zijn enkele voorbehouden handelingen zoals, toucheren, medicatie verstrekken en blaas- en darmspoelen. Deze handelingen moeten worden afgetekend voor ze zelfstandig mogen worden uitgevoerd. HDL = algemene huishoudelijke verrichtingen, zoals; stofzuigen, schoonmaken en ordenen van de woning. De geboden zorg.

26 Op steunpunt Betsy Perk wordt zorg geboden aan de cliёnt op het eigen appartement. Dit is lichamelijke zorg bv. wassen, aankleden, maar ook wondverzorging, toucheren en blaasspoelen. Er is voor iedere cliёnt een cliёnt begeleidster die samen met de cliёnt en zijn netwerk het ondersteuningsplan schrijft. Ook is er ondersteuning op het sociale vlak. Uitgangspunt van de ondersteuning is de cliënt ondersteunen bij het voeren van de regie over zijn eigen leven. Als het nodig is wordt er geholpen met het zoeken naar een dagbesteding/werkplek. Er is ook ondersteuning mogelijk bij de huishouding. De stageplekken. Op Steunpunt Betsy Perk zijn 2 stageplekken per jaar. Naar deze plekken kan per mail voor 1 juni gesolliciteerd worden met; * Hierin graag je persoonlijke gegevens. * Je opleiding * Welke kerntaken of competenties je wilt halen bij ons.

27 * Jou motivatie waarom je bij ons je stage wilt doen. * Welke dagen je beschikbaar bent. * Hoelang je stageperiode is. Als je sollicitatie bij ons binnen is hoor je zo snel mogelijk of je op het kennismakingsgesprek kunt komen bij ons. Formulieren en verklaring omtrent goedgedrag. VGO. Als je op Betsy Perk komt stage lopen krijg je diverse formulieren om in te vullen van ons in verband met verzekering, stagevergoeding en een VOG.. Dit bewijs van goed gedrag( VOG) is niet nodig als de stagiaire in de voorgaande 3 maanden ook stage gelopen heeft bij een andere locatie van Esdege-Reigersdaal heeft gelopen. Deze formulieren moeten voor dat je aan je stage bij ons begint ingevuld en ingeleverd worden bij het bestuursbureau t.n.v. Carla Koster zodat alles administratief in orde is.

28 We willen graag je motivatie weten waarom je voor onze locatie kiest. Bij meerdere aanvragen hanteren we een selectieprocedure die in juni/juli plaats vind. Het niveau en de ervaring van de stagiaire. Ivm. De doelgroep en de daaruit voortkomende werkzaamheden is het streven naar derde jaars stagiaires met een duidelijk beeld van de doelgroep en al jaren ervaring op diverse stageplekken. Stagiaires kunnen zowel van de BBL of BOL opleiding zijn. B.v het Horizon college. Of ze kunnen zelfstandig lerend zijn bij de LOI. Bovendien bieden we de mogelijkheid om van het Maatjes project uit stage te lopen. Maatschappelijke stages van het middelbaar onderwijs behoren ook tot de mogelijkheden en deze worden geregeld via de school en het Masvb. Deze laatste stagiaires worden voortdurend begeleid in hun contact met de cliënt. De begeleiding en coaching.

29 Er zijn op Betsy perk 2 praktijkbegeleidsters voor de stagiaires. Deze hebben beiden de opleiding stagebegeleiding/ praktijkbegeleiding gedaan. Er is voor de medewerkers de eigen Supportopleiding van Esdege- Reigersdaal ook nog een aparte praktijkbegeleidster. Deze medewerkers doen intern een opleiding voor cliëntbegeleidster. Hierbij gaan ze 1 dag per week naar school en hebben al een dienstverband van minimaal 20 uur per week. De verwachting en de beoordeling. Er wordt op steunpunt Betsy Perk een grote mate van zelfstandigheid van de stagiaire verwacht. Je krijgt als stagiaire een stageplek bij ons waar in je veel kunt leren, als je hebt laten zien dat je dit aan kunt, heb je een grote mate van vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Dit wordt regelmatig met je door gesproken en beoordeeld door de praktijkbegeleiding.

30 Verantwoordelijkheden van de stagiaire. Er wordt verwacht dat de stagiaire aan het begin van haar stageperiode zorgt dat alle formulieren welke nodig zijn voor de stageplek op tijd worden ingevuld en ingeleverd bij de betreffende persoon. Er wordt van de stagiaire verwacht dat ze in staat is om zelf te bepalen en aan te geven wat haar te behalen competenties zijn. Het is de verwachting dat de stagiaire zelfstandig haar te maken opdrachten uitvoert en regelmatig ter contrôle laat zien aan de praktijkbegeleiding. We vinden het ook belangrijk dat de stagiaire kan aangeven wanneer ze eerder dan afgesproken een coach moment nodig heeft. De stagiaire weet wat er van haar wordt verwacht tijdens haar stage op steunpunt Betsy Perk. Diensten en afspraken met de stagiaire. De diensten worden in, overleg van stagiaire en praktijkbegeleidster, ingepland aan het begin van de maand op het rooster. Er zijn regelmatig overleg en contact momenten met de praktijkbegeleidster en de stagiaire. De stagiaire heeft in overleg met de collega van de dienst tussen u. de mogelijkheid om aan haar studie opdrachten te werken op het steunpunt.

31 Ziekmelding Elk personeelslid meldt zich bij ziekte af bij de clustermanager en aan het steunpunt. De Clustermanager voert de ziekmelding in. De stagiaire meldt zich ziek bij de collega op het steunpunt. Stagevergoeding Er is een maandelijkse stagevergoeding die na het invullen van alle formulieren aan het begin van de stageperiode in gaat. Dit is gerelateerd aan het aantal uren van de stage. Deze wordt elke maand overgemaakt naar het door de stagiaire doorgegeven bankrekening nummer.

32 Boventalligheid op de stageplek. Een stagiaire is boventallig in het team. Zij heeft de mogelijkheid om aan te geven wanneer ze aan taken toe is. Als het na een bewezen periode mogelijk is mag er in overleg met de stagiaire, clustermanager en praktijkbegeleidster een dienst of een deel hiervan worden gedraaid. De collega van de gedraaide dienst blijft altijd eindverantwoordelijk en er moet goed overleg en contact zijn op de werkvloer. Wat kan een stagiaire leren bij ons. Kerntaken. Deze lijst met kerntaken is een hulpmiddel en kun je als stagiaire zelf aanvullen of intekenen. 0 Toont een respectvolle basishouding. 0 Ondersteunt een cliёnt bij het voeren van eigen regie.

33 0 Inventariseert de ondersteuningsvragen vragen van een cliёnt. 0 Ondersteunt cliёnten in hun ontwikkeling. 0 Ondersteunt de cliёnt op het gebied van wonen en huishouden. 0 Ondersteunt de cliёnt bij dagbesteding/werk en scholing. 0 Biedt ondersteuning bij de persoonlijke basiszorg van de cliёnt. 0 Verricht verpleeg technische handelingen. 0 Biedt ondersteuning bij ontwikkeling op psychosomatisch en sociaal gebied. 0 Stelt een ondersteuningsplan op van een cliёnt. 0 Observeert en rapporteert. 0 Coőrdineert en organiseert de hulpverlening. 0 Draagt bij aan het bevorderen van de kwaliteit van de zorgverlening.

34 Hoorn, Maart 2012.

35

Functiebeschrijving Verzorgende niveau 3 & Verpleegkundige

Functiebeschrijving Verzorgende niveau 3 & Verpleegkundige Functiebeschrijving Verzorgende niveau 3 & Verpleegkundige Organisatie : RST Zorgverleners Functie : Verzorgende niveau 3 FWG : 35 Status : Vastgesteld juli 2014 Plaats in de organisatie Ontvangt hiërarchisch

Nadere informatie

PREZZENT Functiebeschrijving. Persoonlijk begeleider. Datum februari 2012 FWG 40 A: DOELOMSCHRIJVING

PREZZENT Functiebeschrijving. Persoonlijk begeleider. Datum februari 2012 FWG 40 A: DOELOMSCHRIJVING PREZZENT Functiebeschrijving Functie Persoonlijk begeleider Organisatie Prezzent Datum februari 2012 FWG 40 A: DOELOMSCHRIJVING Draagt zorg voor de ondersteuning, begeleiding en/of verzorging van cliënten

Nadere informatie

Contacten Intern : leidinggevende en medewerkers van Lister Extern : cliënten, familie en bij uitzondering externe hulpverlenende instanties

Contacten Intern : leidinggevende en medewerkers van Lister Extern : cliënten, familie en bij uitzondering externe hulpverlenende instanties Functieprofiel Slaapwacht Functienaam : Slaapwacht Inschaling : FWG-25 Status : Vastgesteld juni 2006 Doelstelling van de functie Scheppen van een veilige omgeving voor cliënten door het aanspreekbaar

Nadere informatie

Functiebeschrijving verzorgende IG (FWG 35) A. Plaats in de organisatie

Functiebeschrijving verzorgende IG (FWG 35) A. Plaats in de organisatie Functiebeschrijving verzorgende IG (FWG 35) A. Plaats in de organisatie Plaats in de organisatie De verzorgende IG is werkzaam ten behoeve van de cliënten van Zorggroep Hof en Hiem. Zorg en begeleiding

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING: LOCATIEMANAGER. Algemeen. Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015. Organisatie: Stichting Magentazorg

FUNCTIEBESCHRIJVING: LOCATIEMANAGER. Algemeen. Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015. Organisatie: Stichting Magentazorg FUNCTIEBESCHRIJVING: LOCATIEMANAGER Algemeen Organisatie: Stichting Magentazorg Organisatorische eenheid: raad van bestuur Opsteller functiebeschrijving: adviseur P&O Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015

Nadere informatie

Organisatie: KadeZorg Functie: Verzorgende IG nv. 3

Organisatie: KadeZorg Functie: Verzorgende IG nv. 3 Organisatie: KadeZorg Functie: nv. 3 Kern van de functie De verzorgende levert cliëntgerichte zorg (lichamelijke, geestelijke en sociale hulp, begeleiding en verzorging) aan cliënten binnen de daartoe

Nadere informatie

Functiebeschrijving begeleider A

Functiebeschrijving begeleider A Functiebeschrijving begeleider A 1. Doel van de functie De begeleider A regisseert en coördineert de zorg en begeleiding van de toegewezen cliënten en biedt begeleiding bij wonen, werken en welzijn aan

Nadere informatie

Functiebeschrijving Kraamverzorgende

Functiebeschrijving Kraamverzorgende Functiebeschrijving Kraamverzorgende Algemene informatie Organisatie: BTKzorg Functie: Kraamverzorgende Datum: Maart 2012 Status: Functiebeschrijving FWG-schaal: 35 Kern en doelstelling van de functie

Nadere informatie

Functiebeschrijving Financieel adviseur

Functiebeschrijving Financieel adviseur Functiebeschrijving Financieel adviseur Organisatie: Locatie: Afdeling: Functie: Stichting Zorg Adullam Centraal bureau Servicecentrum, taakveld Financieel adviseur Organisatievisie: De Financieel adviseur

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING: WIJKMANAGER. Algemeen. Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015. Organisatie: Stichting Actiezorg en Magentazorg

FUNCTIEBESCHRIJVING: WIJKMANAGER. Algemeen. Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015. Organisatie: Stichting Actiezorg en Magentazorg FUNCTIEBESCHRIJVING: WIJKMANAGER Algemeen Organisatie: Stichting Actiezorg en Magentazorg Organisatorische eenheid: raad van bestuur Opsteller functiebeschrijving: adviseur P&O Datum voorlopige vaststelling:

Nadere informatie

: Teamcoach. Algemene informatie Naam organisatie : De Haardstee. FWG-niveau : 45

: Teamcoach. Algemene informatie Naam organisatie : De Haardstee. FWG-niveau : 45 Teamcoach Algemene informatie Naam organisatie : De Haardstee Functie : Teamcoach Onderdeel : primaire zorg FWG-niveau : 45 Positie en rol in de organisatie. De teamcoach draagt hiërarchisch verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Regio Haaglanden Functiebeschrijving Casemanager dementie regio Haaglanden augustus 2012

Regio Haaglanden Functiebeschrijving Casemanager dementie regio Haaglanden augustus 2012 Regio Haaglanden Inleiding De voor de cliënt en zijn omgeving zeer ingrijpende diagnose dementie roept veel vragen op over de ziekte en het verloop hiervan, maar ook over de organisatie van zorg en over

Nadere informatie

Functieprofiel Ambulanceverpleegkundige (uitgebreid)

Functieprofiel Ambulanceverpleegkundige (uitgebreid) Functieprofiel Ambulanceverpleegkundige (uitgebreid) Doelstelling van de functie: Verleent ambulancezorg aan patiënten, stelt een werkdiagnose en voert op basis daarvan conform protocol de noodzakelijke

Nadere informatie

Functiebeschrijving administratief medewerker A

Functiebeschrijving administratief medewerker A Functiebeschrijving administratief medewerker A 1. Doel van de functie De administratief medewerker A werkt vanuit een specifiek vakspecialisme of op basis van senioriteit en is verantwoordelijk voor het

Nadere informatie

Tools Functiebeschrijving

Tools Functiebeschrijving Tools 3.18.01.08 Format functiebeschrijving A. Plaats in de organisatie 1. Doelstelling organisatorische eenheid 2. Plaats van de functie binnen de organisatorische eenheid 3. Doelstelling van de functie

Nadere informatie

Functieprofiel Woonondersteuner A. Resultaatgebieden

Functieprofiel Woonondersteuner A. Resultaatgebieden Functieprofiel Woonondersteuner A Functienaam : Woonondersteuner A Inschaling : FWG-25 Status : Vastgesteld februari 2017 Doelstelling van de functie De woonondersteuner A zorgt voor een goed verloop van

Nadere informatie

Functiebeschrijving WOONBEGELEIDER

Functiebeschrijving WOONBEGELEIDER Functiebeschrijving WOONBEGELEIDER Organisatie: Voorziening: Dienst: Functie: Stichting Zorg Adullam Woonvoorzieningen, clusters wonen instellingen, logeerhuizen Woonbegeleiding/logeeropvang Woonbegeleider

Nadere informatie

Functieprofiel: Operationeel Manager. De operationeel manager ontvangt leiding van en is verantwoording schuldig aan de directeur.

Functieprofiel: Operationeel Manager. De operationeel manager ontvangt leiding van en is verantwoording schuldig aan de directeur. Organisatie Functieprofiel: Operationeel Manager De operationeel manager ontvangt leiding van en is verantwoording schuldig aan de directeur. Geeft leiding aan en werkt samen met de vrijwilligers en de

Nadere informatie

Inleiding Definitie Doel 1. Wat is ervaringsdeskundigheid?

Inleiding Definitie Doel 1. Wat is ervaringsdeskundigheid? Ervaringsdeskundigheid is de vaardigheid om kennis en ervaring over de eigen beperking of aandoening zodanig te kunnen inzetten dat dit ondersteunend is voor anderen met een soortgelijke beperking. Inleiding

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Functienaam: Verpleegkundige Hospice ALGEMENE INFORMATIE

FUNCTIEBESCHRIJVING. Functienaam: Verpleegkundige Hospice ALGEMENE INFORMATIE FUNCTIEBESCHRIJVING Functienaam: Verpleegkundige Hospice ALGEMENE INFORMATIE Naam instelling Dienst / sector / afdeling Stichting Marente Hospice Duin- en Bollenstreek Kern / doel van de functie: Verrichten

Nadere informatie

Functiebeschrijving netwerk dementie regio Haaglanden

Functiebeschrijving netwerk dementie regio Haaglanden Functiebeschrijving netwerk dementie regio Haaglanden Inleiding De voor de cliënt en zijn omgeving zeer ingrijpende diagnose dementie roept veel vragen op over de ziekte en het verloop hiervan maar ook

Nadere informatie

Functiebeschrijving Verzorgende

Functiebeschrijving Verzorgende Functiebeschrijving Organisatie: Regionale Thuiszorg Oude en Nieuwe Land Afdeling: Eenheid Zorg Functie: Integraal manager: Regiomanagers Zorg Vastgesteld door directeur d.d.: 14 oktober 2003 Peildatum:

Nadere informatie

Functiebeschrijving participatiecoach A

Functiebeschrijving participatiecoach A Functiebeschrijving participatiecoach A 1. Doel van de functie De participatiecoach A begeleidt, stimuleert en ondersteunt cliënten en/of vrijwilligers tijdens in-, door- en uitstroom bij een volwaardige

Nadere informatie

PLAATS VAN DE FUNCTIE

PLAATS VAN DE FUNCTIE ALGEMENE GEGEVENS Functienaam Functiefamilie Organisatieonderdeel Diëtist Uitvoering Unit Versie 1.0 Vastgesteld op 5 mei 2015 DOEL VAN DE FUNCTIE Verbeteren van de voedingstoestand en/of eetgewoonten

Nadere informatie

Leiding ontvangen van: De coördinator Hospice ontvangt leiding van de manager Hospice en legt verantwoording af aan de manager Hospice.

Leiding ontvangen van: De coördinator Hospice ontvangt leiding van de manager Hospice en legt verantwoording af aan de manager Hospice. FUNCTIEBESCHRIJVING Functienaam: Coördinator Hospice ALGEMENE INFORMATIE Naam instelling Stichting Hospice Duin- en Bollenstreek Kern / doel van de functie: Het organiseren en coördineren van de zorg aan

Nadere informatie

Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam

Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam Functieprofiel Naam organisatie: Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam Functienaam: Locatiemanager Datum: september 2009 1. Doelstelling van de functie De Locatiemanager is verantwoordelijk voor

Nadere informatie

Verpleegkundig Centralist/ Verpleegkundig Centralist i.o.

Verpleegkundig Centralist/ Verpleegkundig Centralist i.o. Voor onze Meldkamer (MKA) zijn wij op zoek naar kandidaten voor de functie van: Verpleegkundig Centralist/ Verpleegkundig Centralist i.o. Arbeidsduur: Functie-inhoud: 36 uur per week Als Verpleegkundig

Nadere informatie

Functiebeschrijving participatiecoach B

Functiebeschrijving participatiecoach B Functiebeschrijving participatiecoach B 1. Doel van de functie De participatiecoach B begeleidt, stimuleert en ondersteunt cliënten en/of vrijwilligers tijdens in-, door- en uitstroom bij een volwaardige

Nadere informatie

HANDLEIDING Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen BOL MZ, niv.3

HANDLEIDING Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen BOL MZ, niv.3 HANDLEIDING Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen BOL MZ, niv.3 Kerntaak 1: Opstellen van een begeleidingsplan Werkproces 1.1: Inventariseert hulpvragen van de cliënt Kerntaak 2: Bieden van ondersteunende,

Nadere informatie

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel Keuzedeel mbo Mensen met niet-aangeboren hersenletsel gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0067 Penvoerder: Sectorkamer zorg, welzijn en sport Gevalideerd door: Sectorkamer Zorg, welzijn

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING LOGOPEDIST ZUIDWESTER

FUNCTIEBESCHRIJVING LOGOPEDIST ZUIDWESTER FUNCTIEBESCHRIJVING LOGOPEDIST ZUIDWESTER 2008 A. Plaats in de organisatie 1. Missie en visie van Missie. richt zich op het vergroten van het persoonlijke welzijn van mensen met een verstandelijke beperking

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen Verzorgende C / IG / Verpleegkundige:

Functiebeschrijvingen Verzorgende C / IG / Verpleegkundige: Functiebeschrijvingen Verzorgende C / IG / Verpleegkundige: Naam organisatie : RST Zorgverleners Naam functie : Verzorgende C Status : Vastgesteld 13-04-2004 Plaats in de organisatie Ontvangt leiding van

Nadere informatie

Kennisbundels in relatie tot kwalificatiedossiers

Kennisbundels in relatie tot kwalificatiedossiers Vergelijkingsdocument Kennisbundels in relatie tot kwalificatiedossiers Zorg en welzijn l KENNISCENTRUM VOOR LEREN IN DE PRAKTIJK IN ZORG, WELZIJN EN SPORT 1 Inhoud Kennisbundels in relatie tot kwalificatiedossiers...

Nadere informatie

Ondersteunen bij dagelijkse bezigheden

Ondersteunen bij dagelijkse bezigheden Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Ondersteunen bij dagelijkse bezigheden Crebonummer: 92661 en 92662 Opleiding Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

Nadere informatie

HANDLEIDING Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen BOL-MZ, niveau 4

HANDLEIDING Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen BOL-MZ, niveau 4 HANDLEIDING Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen BOL-MZ, niveau 4 Kerntaak 1: Opstellen van een begeleidingsplan Werkproces 1.1: Inventariseert hulpvragen van de cliënt Kerntaak 2: Bieden van ondersteunende,

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING VERZORGENDE I.G.

FUNCTIEBESCHRIJVING VERZORGENDE I.G. FUNCTIEBESCHRIJVING VERZORGENDE I.G. Organisatie : Stichting Vrijwaard Dienst : Zorgdienst Datum : 31 juli 2012 Versienummer : 2.1 KERN/DOEL VAN DE FUNCTIE: Het in continudienst leveren van verzorging

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2016 Persoonlijk Begeleider specifieke doelgroepen (PBSD)

EXAMENPLAN 2016 Persoonlijk Begeleider specifieke doelgroepen (PBSD) Examinator school Examinator BPV School BPV Aantal gelegenheden Duur examen EXAMENPLAN 2016 Persoonlijk Begeleider specifieke doelgroepen (PBSD) Naam kwalificatie Crebonr. Kwalificatie Leerweg Cohort Startdatum

Nadere informatie

Ambulancechauffeur (i.o.) standplaats Amsterdam-West

Ambulancechauffeur (i.o.) standplaats Amsterdam-West Wij zijn op zoek naar een kandidaat die per mei/juni 2017 start met de opleiding voor de functie van: Ambulancechauffeur (i.o.) standplaats Amsterdam-West Arbeidsduur: 36 uur per week Functie-inhoud: Als

Nadere informatie

Functiebeschrijving Wijkverpleegkundige

Functiebeschrijving Wijkverpleegkundige Functiebeschrijving Organisatie: Regionale Thuiszorg Oude en Nieuwe Land Afdeling: Verpleging Functie: Integraal manager: Regiomanager Verpleging Vastgesteld door directeur d.d.: 12 maart 2004 Peildatum:

Nadere informatie

Coördinatie en uitvoering van financiële zaken, w.o.financiële administratie,, cliëntenadministratie, salarisadministratie, functioneel beheer ICT.

Coördinatie en uitvoering van financiële zaken, w.o.financiële administratie,, cliëntenadministratie, salarisadministratie, functioneel beheer ICT. Algemene informatie Naam instelling: Wittenbergzorg Dienst/sector: Algemeen Afdeling: Algemene en financiële zaken FWG Indicatie FWG Indicatie na weging: FWG 50 Functie: Coördinator financiële zaken Kern/doel

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2018 Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg (PBGZ)

EXAMENPLAN 2018 Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg (PBGZ) Examinator school Examinator BPV School BPV Aantal gelegenheden Duur examen EXAMENPLAN 2018 Persoonlijk Begeleider ehandicaptenzorg (PBZ) Naam kwalificatie Crebonr. Kwalificatie Leerweg Cohort Startdatum

Nadere informatie

Stagewijzer. Stagiairs

Stagewijzer. Stagiairs Stagewijzer Stagiairs Stagewijzer voor stagiairs De gemeente Emmen vindt het belangrijk om te investeren in toekomstige jonge professionals. We besteden daarom veel zorg aan de werving en begeleiding van

Nadere informatie

Kinderverblijf Het Strand. Organisatie: 1e locatie Burgemeester Amersfoordtlaan DM Badhoevedorp

Kinderverblijf Het Strand. Organisatie: 1e locatie Burgemeester Amersfoordtlaan DM Badhoevedorp BPV-beleidsplan 1 Kinderverblijf Het Strand Organisatie: 1e locatie Burgemeester Amersfoordtlaan 59 1171 DM Badhoevedorp 06-24702673 020 823 06 28 2e locatie Uiverstraat 42S 1171 GK Badhoevedorp 06-24458807

Nadere informatie

Convenant Kindercentra & ROC s Groningen en Noord-Drenthe. Informatiegids voor Stagiairs

Convenant Kindercentra & ROC s Groningen en Noord-Drenthe. Informatiegids voor Stagiairs Informatiegids voor Stagiairs Inhoudsopgave informatie stagiairs Algemeen Functiebeschrijving Pedagogisch medewerker (conform cao kinderopvang) Functiebeschrijving Peuterspeelzaalleidster 1 (conform cao

Nadere informatie

Geeft leiding aan de medewerkers, leerlingen en stagiaires van de zorgafdeling.

Geeft leiding aan de medewerkers, leerlingen en stagiaires van de zorgafdeling. Functiebeschrijving Algemene informatie Naam Instelling Bedrijfsonderdeel Afdeling Functie Nieuw Unicum Zorg en Dagbesteding Intramurale afdelingen Coördinator Kern/doel van de functie Het doel van de

Nadere informatie

Protocol Stagiaires / BPV

Protocol Stagiaires / BPV Protocol Stagiaires / BPV Beste Stagiaire, Binnen ZIJN Peuterspeelzalen vinden wij opleiden belangrijk om de juiste kwaliteit van peuterspeelzaalwerk nu en in de toekomst te kunnen blijven bieden. Wij

Nadere informatie

Functieprofiel Peer Support Werker A

Functieprofiel Peer Support Werker A Functieprofiel Peer Support Werker A Functienaam : Peer Support Werker A Inschaling : FWG-40 Status : Vastgesteld februari 2017 Doelstelling van de functie Het maken van verbinding met cliënten en diens

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. A. Plaats in de organisatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. A. Plaats in de organisatie FUNCTIEBESCHRIJVING A. Plaats in de organisatie 1. Doelstelling discipline Het inzetten van fysiotherapeutische expertise in samenhang met andere disciplines en in het kader van revalidatiegeneeskundige

Nadere informatie

Functienaam: Pedagogisch Medewerker(st)er Naschoolse Opvang (NSO) Organisatie: Stichting Professionele Kinderopvang Bonaire Schaal: 4

Functienaam: Pedagogisch Medewerker(st)er Naschoolse Opvang (NSO) Organisatie: Stichting Professionele Kinderopvang Bonaire Schaal: 4 Functiebeschrijving Pedagogisch Medewerk(st)er Naschoolse Opvang (NSO) FUNCTIE-INFORMATIE Functienaam: Pedagogisch Medewerker(st)er Naschoolse Opvang (NSO) Organisatie: Stichting Schaal: 4 FUNCTIEBESCHRIJVING

Nadere informatie

Het BeroepsPraktijkVormings-plan (BPV)

Het BeroepsPraktijkVormings-plan (BPV) Het BeroepsPraktijkVormings-plan (BPV) Een BPV-plan geeft een systematische beschrijving van de uitvoering van de beroepspraktijkvorming in een zo concreet mogelijke beschrijving. Meerwaarde hiervan is

Nadere informatie

Functiebeschrijving secretaresse

Functiebeschrijving secretaresse Functiebeschrijving secretaresse 1. Doel van de functie De secretaresse verricht managementondersteunende, secretariële en administratieve werkzaamheden ten behoeve van de leidinggevende van het desbetreffende

Nadere informatie

Stage beleid Cavent. KD- 17 Stage beleid Cavent 2014-07- 01 Pagina 1

Stage beleid Cavent. KD- 17 Stage beleid Cavent 2014-07- 01 Pagina 1 Stage beleid Cavent KD- 17 Stage beleid Cavent 2014-07- 01 Pagina 1 Inleiding Cavent biedt leerlingen uit het (beroeps)onderwijs mogelijkheden om stage te lopen. Om de kwaliteit hiervan te waarborgen en

Nadere informatie

Ambulancechauffeur i.o.

Ambulancechauffeur i.o. Voor alle standplaatsen van Ambulance Amsterdam zijn wij voor de opleiding van 1 november 2015 op zoek naar kandidaten voor de functie van: Ambulancechauffeur i.o. Arbeidsduur: 36 uur per week Functie-inhoud:

Nadere informatie

Kinderopvang Dikkertje Dap. BPV Beleidsplan. Document: 3.12 Eigenaar: Gerrie Behet. Versie: Pagina 1 van 8

Kinderopvang Dikkertje Dap. BPV Beleidsplan. Document: 3.12 Eigenaar: Gerrie Behet. Versie: Pagina 1 van 8 1 Versie: 21-04-2015 Pagina 1 van 8 2 Inhoudsopgave Pag. Inleiding 3 Missie 4 Visie opleiden De Beroepspraktijk Vorming (bpv) 5 1. Voorwaarden voor het leerproces Taken en verantwoordelijkheden van alle

Nadere informatie

Functiebeschrijving Huiskamerbegeleider

Functiebeschrijving Huiskamerbegeleider Functiebeschrijving Huiskamerbegeleider Functie: Huiskamerbegeleider 10 december 2014 Functiegroep: 30 Context Beschrijving context De dochterinstellingen van DGG zijn woon- zorgorganisaties voor ouderen

Nadere informatie

Portier/baliemedewerker

Portier/baliemedewerker Portier/baliemedewerker Algemene kenmerken De functionaris is werkzaam binnen de Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o., waaronder ressorteren dak- en thuislozenvoorzieningen Gaarshof en Weideveld,

Nadere informatie

Praktijkkaart basisfase MZ Woonbegeleiding

Praktijkkaart basisfase MZ Woonbegeleiding Praktijkkaart basisfase MZ Woonbegeleiding 2015-2016 Instructie voor de praktijk: Allereerst danken wij u hartelijk voor de begeleiding van onze student. De stageperiode is voor de student een belangrijke,

Nadere informatie

Vrijwilligersondersteuning in het verzorgings- en verpleeghuis in de laatste levensfase 1

Vrijwilligersondersteuning in het verzorgings- en verpleeghuis in de laatste levensfase 1 Vrijwilligersondersteuning in het verzorgings- en verpleeghuis in de laatste levensfase 1 Beschrijving werkwijze 1 Gebaseerd op de eindevaluatie Vrijwilligersondersteuning in het verzorgings- en verpleeghuis

Nadere informatie

Stafmedewerker opleiden

Stafmedewerker opleiden Wij zijn op zoek naar een: Stafmedewerker opleiden Arbeidsduur: Functie-inhoud: Arbeidsvoorwaardenkader: Functie-indeling: Contract: 32-36 uur per week maakt deel uit van de afdeling Zorgkwaliteit, HBO

Nadere informatie

Ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking

Ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking Keuzedeel mbo Ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking behorend bij één of meerdere kwalificaties mbo Op dit moment is een wijziging van de WEB in voorbereiding waarmee de positie van keuzedelen

Nadere informatie

Dispatcher MKA. schaal 7, max. 2.809 bruto per maand op fulltime basis

Dispatcher MKA. schaal 7, max. 2.809 bruto per maand op fulltime basis Wij zijn op zoek naar kandidaten voor de functie van: Dispatcher MKA Arbeidsduur: Functie-inhoud: Arbeidsvoorwaardenkader: Functie-indeling: fulltime, 32-36 uur per week Zet ambulancezorg in, monitort

Nadere informatie

Workshop FWG 30 november Marguerite Boersma NVLF Maaike Langerak FBZ

Workshop FWG 30 november Marguerite Boersma NVLF Maaike Langerak FBZ Workshop FWG 30 november 2018 Marguerite Boersma NVLF Maaike Langerak FBZ Inhoud Workshop Voorstellen Marguerite & Maaike Uitleg FWG-systeem Situaties: werkgever wil de functiebeschrijving aanpassen werkgever

Nadere informatie

4 HAVO, 4 VWO EN 5 VWO

4 HAVO, 4 VWO EN 5 VWO STELLA MARIS COLLEGE 4 HAVO, 4 VWO EN 5 VWO 2013-2014 BEROEPSSTAGE NAAM: KLAS: MENTOR SCHOOL: EXTERN BEGELEIDER: Dit stage rapport wordt digitaal bewerkt en aangeleverd. Algemene informatie voor de leerlingen

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING ERVARINGSDESKUNDIG BEGELEIDER SENIOR. 1.1 Vastgesteld Raad van Bestuur: d.d. 26-7-2011 paraaf Registratie HRM: d.d.

FUNCTIEBESCHRIJVING ERVARINGSDESKUNDIG BEGELEIDER SENIOR. 1.1 Vastgesteld Raad van Bestuur: d.d. 26-7-2011 paraaf Registratie HRM: d.d. ERVARINGSDESKUNDIG BEGELEIDER SENIOR Divisie/afdeling: FWG: 45 Centrum/Afdeling: Functiecode: 012359 Versie: 1.1 Vastgesteld Raad van Bestuur: d.d. 26-7-2011 paraaf Registratie HRM: d.d. 8-8-2011 1. Plaats

Nadere informatie

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel Keuzedeel mbo Mensen met niet-aangeboren hersenletsel behorend bij één of meerdere kwalificaties mbo Op dit moment is een wijziging van de WEB in voorbereiding waarmee de positie van keuzedelen in de kwalificatiestructuur

Nadere informatie

Tips voor begeleiders. Tips voor de cliënten-raad. Hoe maak je de cliënten-raad bekend?

Tips voor begeleiders. Tips voor de cliënten-raad. Hoe maak je de cliënten-raad bekend? Tips voor begeleiders Tips voor de cliënten-raad Hoe maak je de cliënten-raad bekend? Dit boekje is in 2017 uitgegeven door de Centrale Cliëntenraad van Esdégé-Reigersdaal. Het is samen-gesteld en gemaakt

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING Medior adviseur Expertisecentrum

FUNCTIEBESCHRIJVING Medior adviseur Expertisecentrum FUNCTIEBESCHRIJVING Medior adviseur Expertisecentrum Algemene informatie Organisatie: MEE Gelderse Poort Afdeling: Primair Proces Functiebenaming: Medior Adviseur Expertisecentrum Datum: 17 juni 2016 Functiegroep:

Nadere informatie

Eisen mbo-certificaat. Ondersteuning thuis

Eisen mbo-certificaat. Ondersteuning thuis Eisen mbo-certificaat Ondersteuning thuis Code Het mbo-certificaat is verbonden aan beroepsgerichte onderdelen van de kwalificatie: Helpende Zorg en Welzijn 25498 Bijlage bij het kwalificatiedossier: Dienstverlening

Nadere informatie

S TA G E S L I J N 5

S TA G E S L I J N 5 STAGES LIJN5 Wil jij stage lopen bij Lijn5? In de provincie Utrecht biedt Lijn5 behandeling en begeleiding aan kinderen en jongeren met én zonder licht verstandelijke beperking en hun gezin. Lijn5 beschikt

Nadere informatie

1. Opstellen van een plan van aanpak 2. Bieden van ondersteunende, activerende begeleiding en zorg

1. Opstellen van een plan van aanpak 2. Bieden van ondersteunende, activerende begeleiding en zorg Specificaties Medewerker maatschappelijke zorg Titel: Soort: Werksituatie: Eindproduct: Vormen van kleinschalig wonen Project Sociaal-cultureel werk Boekje/brochure met alle informatie over het opzetten

Nadere informatie

Stagebeleid KINDERDAGVERBLIJF MENEER KOEKEPEER. Versie 1.0 januari 2016 door Mijke Hoofs

Stagebeleid KINDERDAGVERBLIJF MENEER KOEKEPEER. Versie 1.0 januari 2016 door Mijke Hoofs Stagebeleid KINDERDAGVERBLIJF MENEER KOEKEPEER Versie 1.0 januari 2016 door Mijke Hoofs Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1. Inleiding Kinderdagverblijf Meneer Koekepeer is een erkend leerbedrijf. Dit houdt

Nadere informatie

BPV infomap Dikkertje Dap

BPV infomap Dikkertje Dap BPV infomap Dikkertje Dap Versie: 21-04-2015 Pagina 1 van 5 Welkom bij Dikkertje Dap Voor je ligt het bpv infomap voor leerlingen die hun bpv bij Dikkertje Dap komen opdoen, Hierin staat beschreven wat

Nadere informatie

Functiebeschrijving. (deze functiebeschrijving is in ontwikkeling; er wordt gewerkt aan een definitief profiel)

Functiebeschrijving. (deze functiebeschrijving is in ontwikkeling; er wordt gewerkt aan een definitief profiel) Functiebeschrijving Algemeen Instelling Sector/dienst/afdeling NNCZ Economische en Administratieve Dienst Functie (deze functiebeschrijving is in ontwikkeling; er wordt gewerkt aan een definitief profiel)

Nadere informatie

Stagebeleid Stagebeleid Gastouderbureau Gideon s Kids 1 Versie: februari 2018

Stagebeleid Stagebeleid Gastouderbureau Gideon s Kids 1 Versie: februari 2018 Stagebeleid Stagebeleid Gastouderbureau Gideon s Kids 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Wat is BeroepsPraktijkVorming (BPV) 4 Stagetyperingen 4 Betrokkenen bij BPV (BeroepsPraktijkVorming) 4 De gastouder 4 De

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2018 Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg (PBGZ)

EXAMENPLAN 2018 Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg (PBGZ) Examinator school Examinator BPV School BPV Aantal gelegenheden Duur examen EXAMENPLAN 2018 Persoonlijk Begeleider ehandicaptenzorg (PBZ) Naam kwalificatie Crebonr. Kwalificatie Leerweg Cohort Startdatum

Nadere informatie

Beleid Inzet pedagogisch medewerkers en stagiaires in opleiding versie

Beleid Inzet pedagogisch medewerkers en stagiaires in opleiding versie Beleid Inzet pedagogisch medewerkers en stagiaires in opleiding versie Uitgangspunten Visie Bij Mops begint, zowel voor kinderen, medewerkers en stagiaires een leven lang leren. Een leerbedrijf biedt de

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING. Herman Broerenstichting Vakleraar bewegingsonderwijs

FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING. Herman Broerenstichting Vakleraar bewegingsonderwijs FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING Vakleraar bewegingsonderwijs Mei 2013 Opdrachtgever Auteur Clara van Sparwoudestraat 1 2612 SP Delft M. van Ommeren P.P.J.G. Janssen Project 5VBBA4431 1 FUNCTIE INFORMATIE

Nadere informatie

STAGEWERKBOEK. 1. Functies bij de praktijkopleiding

STAGEWERKBOEK. 1. Functies bij de praktijkopleiding STAGEWERKBOEK Dit stagewerkboek geeft de werkbegeleider meer inzicht in de organisatie van de stagebegeleiding. Het is een praktisch document dat hoort bij het stagebeleid. 1. Functies bij de praktijkopleiding

Nadere informatie

Werktrajectbegeleider

Werktrajectbegeleider Werktrajectbegeleider Functiebeschrijving naar aanleiding van CAO-tekst Trajectbegeleider Vastgesteld door: Directeurbestuurder Datum: December 2005 Algemene kenmerken De werktrajectbegeleider richt zich

Nadere informatie

Sociaal pedagogisch verzorgende/ IG

Sociaal pedagogisch verzorgende/ IG Sociaal pedagogisch verzorgende/ IG Algemene kenmerken Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o. is een combinatie van voorzieningen in Breda en omgeving voor dak- en thuisloze mensen met langdurende

Nadere informatie

Nee Ja, hoeveel? Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u een datum wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Nee Ja, hoeveel? Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u een datum wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren. Algemene Gegevens Gegevens klant Naam Geboortedatum BSN Klantnummer Zijn er kinderen aanwezig? Gegevens aanbieder Nee Ja, hoeveel? Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam ondersteuner Contactgegevens

Nadere informatie

Functiebeschrijving Teamleider Huisvesting (facilitair)

Functiebeschrijving Teamleider Huisvesting (facilitair) Functiebeschrijving Teamleider Huisvesting (facilitair) Groot Hoogwaak levert een professionele bijdrage aan het aanbod van woon-, zorg-, en welzijnsvoorzieningen voor ouderen in Noordwijk. Dit aanbod

Nadere informatie

De coördinerend hoofdverpleegkundige heeft een voorbeeldfunctie.

De coördinerend hoofdverpleegkundige heeft een voorbeeldfunctie. 1/7 3.1.2.3 Hoofdverpleegkundige 3.1.2.3.1. Coördinerend Hoofdverpleegkundige A. OPDRACHT De coördinerend hoofdverpleegkundige is de spilfiguur in het garanderen van een prettige woonst en een goede verzorging

Nadere informatie

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Naam: Klas: praktijkbegeleider: Werkplek: Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Gedurende de opleiding werken de studenten in de praktijk aan praktijkopdrachten. Een schooljaar

Nadere informatie

De stichting Esdégé-Reigersdaal, gevestigd te Broek op Langedijk (verder te noemen de instelling) ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door

De stichting Esdégé-Reigersdaal, gevestigd te Broek op Langedijk (verder te noemen de instelling) ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door STAGEOVEREENKOMST (voor een stage van minimaal 150 uur en langer dan 1 maand) Ondergetekenden, De stichting Esdégé-Reigersdaal, gevestigd te Broek op Langedijk (verder te noemen de instelling) ten deze

Nadere informatie

Keuzedeel mbo. Zorg en technologie. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0137

Keuzedeel mbo. Zorg en technologie. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0137 Keuzedeel mbo Zorg en technologie gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0137 Penvoerder: Sectorkamer zorg, welzijn en sport Gevalideerd door: Sectorkamer Zorg, welzijn en sport Op: 26-11-2015

Nadere informatie

Ambulanceverpleegkundige i.o.

Ambulanceverpleegkundige i.o. Voor alle standplaatsen van Ambulance Amsterdam zijn wij voor de opleiding per 1 mei 2015 op zoek naar kandidaten voor de functie van: Ambulanceverpleegkundige i.o. Arbeidsduur: Functie-inhoud: Arbeidsvoorwaardenkader:

Nadere informatie

Kerntaak 1: Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning

Kerntaak 1: Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Kerntaak 1: Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Werkproces 1.1: Maakt een werkplanning op basis van het zorg-, leef-, begeleidings- of activiteitenplan De helpende zorg en welzijn

Nadere informatie

Profiel personal coach WelSlagen Diversiteit

Profiel personal coach WelSlagen Diversiteit Datum 23-07- 2012 Versie: 1.0 Profiel personal coach WelSlagen Diversiteit Inleiding: De personal coach wordt ingezet om deelnemers van WelSlagen Diversiteit met een relatief grote afstand tot de arbeidsmarkt

Nadere informatie

Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg

Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Crebonummer 95530 en 95520 Opleiding Verzorgende IG Kwalificatieniveau 3 MBO Verpleegkundige Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Nadere informatie

Hoe kan je opkomen voor je rechten?

Hoe kan je opkomen voor je rechten? nummer 12 juli 2013 Hoe kan je opkomen voor je rechten? praten met Ada Peperkamp de redactie van de cliënten-raad-krant bestaat uit: Arco Boogaard cliëntenraad de Waaier + de Schelp Anita van Dinteren

Nadere informatie

CONCEPT-FUNCTIEPROFIEL: MANAGER VASTGOED EN TECHNISCH BEHEER

CONCEPT-FUNCTIEPROFIEL: MANAGER VASTGOED EN TECHNISCH BEHEER CONCEPT-FUNCTIEPROFIEL: MANAGER VASTGOED EN TECHNISCH BEHEER Algemeen Organisatie: Stichting Magentazorg Datum voorlopige vaststelling: Organisatorische eenheid: Vastgoed en technisch beheer Datum definitieve

Nadere informatie

Gedragscode medewerkers en cliënten

Gedragscode medewerkers en cliënten Gedragscode medewerkers en cliënten 2014 1/9 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Werkwijze... 3 3. Samenvatting gedragscode... 4 4. Gedragscode medewerkers stichting Zorg Almere... 5 - clientgerichtheid....5

Nadere informatie

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Stagebedrijf: Klas : Profiel: Leerroute: Naam: Uiterste inleverdatum: woensdag 12 december 2018 1 Inhoud Het begin van jouw succes!... 3 Afspraken en belangrijke punten:... 5 Logboek:... 6 Opdracht 1:...

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2018 Combi VVT- BSD

EXAMENPLAN 2018 Combi VVT- BSD Examinator school Examinator BPV School BPV Aantal gelegenheden Duur examen EXAMENPLAN 2018 Combi VVT- BSD Naam kwalificatie Crebonr. Kwalificatie Leerweg Cohort Startdatum Naam kwalificatiedossier Crebonr.

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. A. Plaats in de organisatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. A. Plaats in de organisatie FUNCTIEBESCHRIJVING A. Plaats in de organisatie 1. Doelstelling discipline Het inzetten van logopedische expertise in samenhang met andere disciplines en in het kader van revalidatiegeneeskundige behandeling.

Nadere informatie

Teammanager administratie

Teammanager administratie Wij zijn op zoek naar kandidaten voor de functie van: Teammanager administratie In deze functie geef je deskundig en pro-actief vorm en inhoud aan de financiële administratie en coördineer je de dagelijkse

Nadere informatie

Het BeroepsPraktijkVormings-plan (BPV)

Het BeroepsPraktijkVormings-plan (BPV) Het BeroepsPraktijkVormings-plan (BPV) Een BPV-plan geeft een systematische beschrijving van de uitvoering van de beroepspraktijkvorming in een zo concreet mogelijke beschrijving. Meerwaarde hiervan is

Nadere informatie