Inleiding Definitie Doel 1. Wat is ervaringsdeskundigheid?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inleiding Definitie Doel 1. Wat is ervaringsdeskundigheid?"

Transcriptie

1 Ervaringsdeskundigheid is de vaardigheid om kennis en ervaring over de eigen beperking of aandoening zodanig te kunnen inzetten dat dit ondersteunend is voor anderen met een soortgelijke beperking. Inleiding Dit afdelingsdocument beschrijft hoe het werken met ervaringsdeskundig begeleiders (hierna ervaringsdeskundige genoemd) vormgegeven wordt op de afdelingen OB5A/B/C. Definitie Met een ervaringsdeskundige wordt bedoeld: Een begeleider met kennis die verworven is vanuit eigen ervaringen en niet vanuit studie over het hebben van een psychische ziekte die deze kennis omzet bij anderen op een adequate, passende manier. Dit document is in principe bedoeld voor leerlingen van de BGE opleiding, opgeleide BGE ers (Begeleider GGZ met ervaringsdeskundigheid) en begeleiders/behandelaren van de afdeling. Het document kan aangepast worden aan de eisen van ervaringsdeskundige stagiaires. Doel Het doel van dit afdelingsdocument is om duidelijk te krijgen hoe ervaringsdeskundigen ingezet kunnen worden op de afdelingen. Belangrijk hierbij is dat het afdelingsdocument handvatten zal geven aan al de teamleden van de afdelingen en aan de ervaringsdeskundige. Voor het bestaande team dat werkzaam is op de afdeling, kan de inzet van een ervaringsdeskundige een grote verandering zijn. Het is van belang dat de collega s kennis hebben over ervaringsdeskundigheid en weten wat zij van elkaar kunnen verwachten. 1. Wat is ervaringsdeskundigheid? Er wordt gesproken van ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid. Ervaringskennis is dat wat iedereen heeft die een bepaalde ervaring heeft meegemaakt, hierbij kan gedacht worden aan een auto ongeluk, of een ziekte. Ervaringsdeskundigheid wil zeggen dat de persoon met een ervaring ook weet hoe met deze problemen die voortkomen uit de levensontwrichtende ervaring omgegaan kan worden. De persoon met de ervaringskennis wordt ervaringsdeskundig genoemd wanneer hij werkt met de eigen ervaring om deze in te zetten bij anderen op een adequate, passende manier. In het werkveld wordt nog verschillend gedacht over ervaringsdeskundigheid, en over wat een ervaringsdeskundige in het werkveld wel of niet zou mogen, moeten en kunnen. Om dit enigszins te verduidelijken is er een functieomschrijving voor de ervaringsdeskundige geschreven, deze staat onderaan het document beschreven. Opgeleide BGE ers kunnen of SPW 4 (Sociaal Pedagogisch Werk niveau 4), of MZ 4 (Maatschappelijke zorg niveau 4) opgeleid zijn. MZ 4 is de opvolger van SPW. Dit betekent dat een BGE er over dezelfde competenties beschikt als een SPW er, maar zich heeft gespecialiseerd in ervaringsdeskundigheid. De meerwaarde van de inzet van ervaringsdeskundigen Ervaringsdeskundigen kunnen kwetsbare groepen goed bereiken door zichzelf gelijkwaardig op te stellen; Het scheppen van leermogelijkheden voor sociale professionals door samenwerking met ervaringsdeskundigen; De patiënten zullen problemen sneller accepteren en minder schroom ervaren in het vragen van hulp;

2 Ervaringsdeskundigen kunnen fungeren als rolmodel voor cliënten, zij hebben een soortgelijke situatie meegemaakt en bieden hoop; De inzet van ervaringsdeskundigen kan het stigma verminderen; Ervaringsdeskundigen hebben zicht op welke handvatten wel en niet werken en kunnen inventariseren welke steun aanwezig is en belangrijk is. Ook kunnen zij uitleg geven over adequate en minder adequate strategieën en hoe deze in te zetten. (GGZ Nederland, 2010) 2. Ervaringsdeskundigheid op OB5A/B/C De ervaringsdeskundige maakt deel uit van het team waar hij werkzaam is. Vanuit de functieomschrijving kan gesteld worden dat de ervaringsdeskundige de volgende taken op zich kan nemen: Het deelnemen aan intakegesprekken/opnamegesprekken Het geven van voorlichting en advies Het begeleiden van groepen dan wel individuele cliënten (hierbij valt te denken aan de IMR module en later wellicht een groep gericht op herstel door de ervaringsdeskundige aangeboden) Overige taken die binnen het kader van wet c.q. regelgeving noodzakelijk zijn. Kernactiviteiten: De ervaringsdeskundige: Is in staat om bij casuïstiek het cliëntperspectief aan het team te verduidelijken; Is in staat om vanuit eigen ervaringen een brug te slaan tussen hulpverlening en cliënten die begeleiding ontvangen; Is in staat om contact te leggen met cliënten en het opbouwen en onderhouden van deze contacten; Is in staat om met de cliënt samen te werken en een juiste hulpvraag te formuleren; Het geven van informatie aan cliënten, cliëntsystemen en het sociale netwerk met betrekking tot mogelijkheden van hulpverlening; Is in staat om een bijdrage te leveren aan preventieve activiteiten en dienstverlening; Het begeleiden van cliënten naar de maatschappij c.q. dienstverlenende instanties; Het actief observeren, signaleren en interpreteren van het gedrag van de cliënt en rapporteert hierover aan het behandelteam; Is in staat om op basis van observaties, voorstellen te doen in het team over het vervolg dan wel wijziging van de begeleiding van cliënten; Mag de eigen observaties verwerken in rapportages in het EPD Het begeleiden van in crisis verkerende cliënten naar adequate hulpverlening in het interne en externe zorgcircuit; (overgenomen vanuit functieomschrijving) 2.1 Begeleiding van de ervaringsdeskundige Voor OB5A/B/C staat de aanwezigheid van een ervaringsdeskundige collega nog in de kinderschoenen. Om het werken met ervaringsdeskundige tot een succes te maken, is het van belang dat: De ervaringsdeskundige gecoacht wordt, dit is mede van belang om een eventuele terugval aan te zien komen/te voorkomen. Om de coaching een vaste structuur te geven, zou dit gedaan kunnen worden door een professional met vaste werktijden, in dit geval de GZ psycholoog. Ook de opleidingscoördinator kan hierbij betrokken worden. Deze coaching zal verzorgd worden door een senior ervaringsdeskundige.

3 Vanuit de praktijk is gebleken dat het van belang is om de ervaringsdeskundige aansluiting te laten zoeken bij intervisie met vakgenoten. De ervaringsdeskundige de eerste twee weken mee zal lopen met begeleiders op de groep om zo de afdeling en patiëntenpopulatie te leren kennen. o Hierin kan het inwerkschema voor leerlingen en stagiaires meegenomen worden. Er ruimte is voor het maken van fouten, voor zowel de ervaringsdeskundige als voor de collega s; De ervaringsdeskundige niet overvraagd wordt, maar zeker ook niet óndervraagd wordt! Het aan kunnen bieden van voldoende taken en verantwoordelijkheden zorgt voor een optimale inzet van de ervaringsdeskundige en voor een gevoel van waardering bij de ervaringsdeskundige; Professionals samenwerken met de ervaringsdeskundige en kennis aannemen van de ervaringsdeskundige. Dit aannemen van kennis zou vorm gegeven kunnen worden door het meenemen van observaties in de rapportages van de patiënt; Er een gelijkwaardige relatie ontstaat tussen ervaringsdeskundigen en professionals; 3. Praktische zaken Omdat de ervaringsdeskundige onderdeel is van het team en betrokken is bij de behandeling van de patiënten, is een aantal praktische zaken van belang: De ervaringsdeskundige collega: Is in het bezit van een sleutel van de afdeling Is aanwezig bij het werkoverleg en vergaderingen Is aanwezig bij de overdracht en tiptijd Heeft toestemming om rapportages te schrijven voor patiënten en mag patiëntengegevens inzien wanneer dit noodzakelijk is. Mag de buitendeur openen, indien bekend met patiënten die op de afdeling verblijven. Mag de telefoon opnemen Zal voorafgaand aan de aanstelling de gedragscode voor medewerkers ontvangen. Dit wordt standaard uitgereikt bij indiensttreding.

4 Functieomschrijving ervaringsdeskundige Doel van de functie: Het leveren van een bijdrage, mede op grond van eigen ervaringen, aan de methodische begeleiding en behandeling van cliënten van een organisatie eenheid volgens een vastgesteld behandelmethodiek en/of behandelplan. Plaats in de organisatie: De functie maakt deel uit van een organisatie eenheid die zich primair tot doel stelt om goede op de cliënt afgestemde behandeling en zorg aan te bieden. De ervaringsdeskundige ontvangt hiërarchisch leiding van een leidinggevende en kan functioneel aanwijzingen ontvangen van een behandelaar en maakt daarbij deel uit van een team. Resultaatgebieden: 1. Het deelnemen aan intakegesprekken 2. Het geven van voorlichting en advies 3. Het begeleiden van groepen dan wel individuele cliënten 4. Overige taken die binnen het kader van wet c.q. regelgeving noodzakelijk zijn. Resultaten: Vastgestelde doelen welke zijn afgeleid van het behandelplan worden gerealiseerd Kernactiviteiten: Is in staat om bij casuïstiek het cliëntperspectief aan het team te verduidelijken; Is in staat om vanuit eigen ervaringen een brug te slaan tussen hulpverlening en cliënten die begeleiding ontvangen; Is in staat om contact te leggen met cliënten en het opbouwen en onderhouden van deze contacten; Is in staat om met de cliënt samen te werken en een juiste hulpvraag te formuleren; Het geven van informatie aan cliënten, cliëntsystemen en het sociale netwerk met betrekking tot mogelijkheden van hulpverlening; Is in staat om een bijdrage te leveren aan preventieve activiteiten en dienstverlening; Het begeleiden van cliënten naar de maatschappij c.q. dienstverlenende instanties; Het actief observeren, signaleren en interpreteren van het gedrag van de cliënt en rapporteert hierover aan het behandelteam; Is in staat om op basis van observaties, voorstellen te doen in het team over het vervolg dan wel wijziging van de begeleiding van cliënten; Het begeleiden van in crisis verkerende cliënten naar adequate hulpverlening in het interne en externe zorgcircuit; Kennis:

5 Beschikt over een relevante MBO opleidingsniveau. Beschikt over cliëntervaring die aansluit bij de doelgroep en heeft hierin een herstelproces doorgemaakt. Beschikt daarbij over het vermogen om te reflecteren en weet zijn ervaringen met de hulpverlening op de juiste wijze in het werkveld in te zetten. Beschikt over kennis van en ervaring in het werken met methoden en technieken om bij casuïstiek de juiste interventie te verrichten. Heeft fundamentele kennis van psychiatrische ziektebeelden en gedrag. Heeft een goed invoelend vermogen om de dagelijkse problemen van de cliënt te herkennen en te respecteren. Onderkennen/leggen van verbanden tussen het eigen en het verwante vak/kennisgebied Zelfstandigheid: De werkzaamheden worden (na overleg in het team) naar eigen inzicht aan de hand van globale richtlijnen, procedures en professionele standaarden verricht. Inzicht in en interpretatie van richtlijnen en procedures zijn vereist om gevarieerde problemen te kunnen oplossen, waarbij afgewogen keuzes moeten worden gemaakt uit verschillende oplossingsmogelijkheden Sociale vaardigheden: Ruime eisen worden gesteld aan sociale vaardigheden in verband met motiveren van cliënten tot participatie en integratie in de maatschappij, hierbij moeten soms tegengestelde belangen worden overbrugd. Daarnaast zijn sociale vaardigheden vereist voor deelname aan in en externe overlegvormen. Is in staat om een houding uit te dragen die gericht is op het keren van stigmatisering en discriminatie. Risico s, verantwoordelijkheden en invloed: Het niet tijdig signaleren van psychosiale problematiek van cliënten kan schade opleveren voor het welzijn van de cliënt. Uitdrukkingsvaardigheid: Ruime eisen worden gesteld aan de mondelinge uitdrukkingsvaardigheid bij begeleiding, ondersteuning en stimulering van cliënten. Schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid is nodig bij de schriftelijke informatieoverdracht en vastlegging van de gesprekken. Bewegingsvaardigheid: Er worden geen bijzondere eisen gesteld ten aanzien van de bewegingsvaardigheid. Oplettendheid: Onvoldoende oplettendheid heeft consequenties voor de voortgang en kwaliteit van het eigen werk of voor het welbevinden van cliënten en/of cliëntsystemen. Overige functie eisen: Hoge eisen worden gesteld aan volharding, geduld en doorzettingsvermogen in verband met het stimuleren van cliënten tot participatie en integratie in de maatschappij, terwijl de bereidheid van cliënten vaak afwezig is. Eisen worden gesteld aan systematiek en ordelijkheid bij het organiseren van de hulpverlening rondom de cliënt. Ruime eisen worden gesteld aan integriteit en betrouwbaarheid in verband met de beschikking over cliëntgegevens. Eisen worden gesteld aan voorkomen en gedrag in verband met het onderhouden van contacten met cliënten, cliëntsystemen en externe instanties. Inconveniënten:

6 Psychische belasting ontstaat door de confrontatie met lichamelijk en psychisch leed van cliënten. Confrontatie met verbaal en/of fysiek geweld, bij agressief gedrag van cliënten kans op letsel. zorg/2011 ggz nederland agendaervaringsdeskundigheid.pdf

Organisatie: KadeZorg Functie: Verzorgende IG nv. 3

Organisatie: KadeZorg Functie: Verzorgende IG nv. 3 Organisatie: KadeZorg Functie: nv. 3 Kern van de functie De verzorgende levert cliëntgerichte zorg (lichamelijke, geestelijke en sociale hulp, begeleiding en verzorging) aan cliënten binnen de daartoe

Nadere informatie

Functieprofiel Peer Support Werker A

Functieprofiel Peer Support Werker A Functieprofiel Peer Support Werker A Functienaam : Peer Support Werker A Inschaling : FWG-40 Status : Vastgesteld februari 2017 Doelstelling van de functie Het maken van verbinding met cliënten en diens

Nadere informatie

Contacten Intern : leidinggevende en medewerkers van Lister Extern : cliënten, familie en bij uitzondering externe hulpverlenende instanties

Contacten Intern : leidinggevende en medewerkers van Lister Extern : cliënten, familie en bij uitzondering externe hulpverlenende instanties Functieprofiel Slaapwacht Functienaam : Slaapwacht Inschaling : FWG-25 Status : Vastgesteld juni 2006 Doelstelling van de functie Scheppen van een veilige omgeving voor cliënten door het aanspreekbaar

Nadere informatie

Functieprofiel Ambulanceverpleegkundige (uitgebreid)

Functieprofiel Ambulanceverpleegkundige (uitgebreid) Functieprofiel Ambulanceverpleegkundige (uitgebreid) Doelstelling van de functie: Verleent ambulancezorg aan patiënten, stelt een werkdiagnose en voert op basis daarvan conform protocol de noodzakelijke

Nadere informatie

Functieprofiel Woonondersteuner A. Resultaatgebieden

Functieprofiel Woonondersteuner A. Resultaatgebieden Functieprofiel Woonondersteuner A Functienaam : Woonondersteuner A Inschaling : FWG-25 Status : Vastgesteld februari 2017 Doelstelling van de functie De woonondersteuner A zorgt voor een goed verloop van

Nadere informatie

PLAATS VAN DE FUNCTIE

PLAATS VAN DE FUNCTIE ALGEMENE GEGEVENS Functienaam Functiefamilie Organisatieonderdeel Diëtist Uitvoering Unit Versie 1.0 Vastgesteld op 5 mei 2015 DOEL VAN DE FUNCTIE Verbeteren van de voedingstoestand en/of eetgewoonten

Nadere informatie

PREZZENT Functiebeschrijving. Persoonlijk begeleider. Datum februari 2012 FWG 40 A: DOELOMSCHRIJVING

PREZZENT Functiebeschrijving. Persoonlijk begeleider. Datum februari 2012 FWG 40 A: DOELOMSCHRIJVING PREZZENT Functiebeschrijving Functie Persoonlijk begeleider Organisatie Prezzent Datum februari 2012 FWG 40 A: DOELOMSCHRIJVING Draagt zorg voor de ondersteuning, begeleiding en/of verzorging van cliënten

Nadere informatie

Functiebeschrijving begeleider A

Functiebeschrijving begeleider A Functiebeschrijving begeleider A 1. Doel van de functie De begeleider A regisseert en coördineert de zorg en begeleiding van de toegewezen cliënten en biedt begeleiding bij wonen, werken en welzijn aan

Nadere informatie

Functiebeschrijving participatiecoach B

Functiebeschrijving participatiecoach B Functiebeschrijving participatiecoach B 1. Doel van de functie De participatiecoach B begeleidt, stimuleert en ondersteunt cliënten en/of vrijwilligers tijdens in-, door- en uitstroom bij een volwaardige

Nadere informatie

: Teamcoach. Algemene informatie Naam organisatie : De Haardstee. FWG-niveau : 45

: Teamcoach. Algemene informatie Naam organisatie : De Haardstee. FWG-niveau : 45 Teamcoach Algemene informatie Naam organisatie : De Haardstee Functie : Teamcoach Onderdeel : primaire zorg FWG-niveau : 45 Positie en rol in de organisatie. De teamcoach draagt hiërarchisch verantwoordelijkheid

Nadere informatie

(Concept) Functieomschrijving ervaringsdeskundige in reguliere beroepspraktijk

(Concept) Functieomschrijving ervaringsdeskundige in reguliere beroepspraktijk (Concept) Functieomschrijving ervaringsdeskundige in reguliere beroepspraktijk Versie: 6 september, Paulina Sedney (Who knows?! project) Voor deze functieomschrijving is een weergave van doelen, taken,

Nadere informatie

Verpleegkundig Centralist/ Verpleegkundig Centralist i.o.

Verpleegkundig Centralist/ Verpleegkundig Centralist i.o. Voor onze Meldkamer (MKA) zijn wij op zoek naar kandidaten voor de functie van: Verpleegkundig Centralist/ Verpleegkundig Centralist i.o. Arbeidsduur: Functie-inhoud: 36 uur per week Als Verpleegkundig

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING ERVARINGSDESKUNDIG BEGELEIDER SENIOR. 1.1 Vastgesteld Raad van Bestuur: d.d. 26-7-2011 paraaf Registratie HRM: d.d.

FUNCTIEBESCHRIJVING ERVARINGSDESKUNDIG BEGELEIDER SENIOR. 1.1 Vastgesteld Raad van Bestuur: d.d. 26-7-2011 paraaf Registratie HRM: d.d. ERVARINGSDESKUNDIG BEGELEIDER SENIOR Divisie/afdeling: FWG: 45 Centrum/Afdeling: Functiecode: 012359 Versie: 1.1 Vastgesteld Raad van Bestuur: d.d. 26-7-2011 paraaf Registratie HRM: d.d. 8-8-2011 1. Plaats

Nadere informatie

Functiebeschrijving administratief medewerker A

Functiebeschrijving administratief medewerker A Functiebeschrijving administratief medewerker A 1. Doel van de functie De administratief medewerker A werkt vanuit een specifiek vakspecialisme of op basis van senioriteit en is verantwoordelijk voor het

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING: WIJKMANAGER. Algemeen. Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015. Organisatie: Stichting Actiezorg en Magentazorg

FUNCTIEBESCHRIJVING: WIJKMANAGER. Algemeen. Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015. Organisatie: Stichting Actiezorg en Magentazorg FUNCTIEBESCHRIJVING: WIJKMANAGER Algemeen Organisatie: Stichting Actiezorg en Magentazorg Organisatorische eenheid: raad van bestuur Opsteller functiebeschrijving: adviseur P&O Datum voorlopige vaststelling:

Nadere informatie

Dispatcher MKA. schaal 7, max. 2.809 bruto per maand op fulltime basis

Dispatcher MKA. schaal 7, max. 2.809 bruto per maand op fulltime basis Wij zijn op zoek naar kandidaten voor de functie van: Dispatcher MKA Arbeidsduur: Functie-inhoud: Arbeidsvoorwaardenkader: Functie-indeling: fulltime, 32-36 uur per week Zet ambulancezorg in, monitort

Nadere informatie

Coördinatie en uitvoering van financiële zaken, w.o.financiële administratie,, cliëntenadministratie, salarisadministratie, functioneel beheer ICT.

Coördinatie en uitvoering van financiële zaken, w.o.financiële administratie,, cliëntenadministratie, salarisadministratie, functioneel beheer ICT. Algemene informatie Naam instelling: Wittenbergzorg Dienst/sector: Algemeen Afdeling: Algemene en financiële zaken FWG Indicatie FWG Indicatie na weging: FWG 50 Functie: Coördinator financiële zaken Kern/doel

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Functienaam: Verpleegkundige Hospice ALGEMENE INFORMATIE

FUNCTIEBESCHRIJVING. Functienaam: Verpleegkundige Hospice ALGEMENE INFORMATIE FUNCTIEBESCHRIJVING Functienaam: Verpleegkundige Hospice ALGEMENE INFORMATIE Naam instelling Dienst / sector / afdeling Stichting Marente Hospice Duin- en Bollenstreek Kern / doel van de functie: Verrichten

Nadere informatie

Functieprofiel GGZ-Specialist (werktitel)

Functieprofiel GGZ-Specialist (werktitel) Functieprofiel GGZ-Specialist (werktitel) Functienaam : GGZ-Specialist Inschaling : FWG-55 Status : September 2016 Doelstelling van de functie De GGZ specialist geeft, op methodische wijze, individuele

Nadere informatie

Functiebeschrijving Verzorgende niveau 3 & Verpleegkundige

Functiebeschrijving Verzorgende niveau 3 & Verpleegkundige Functiebeschrijving Verzorgende niveau 3 & Verpleegkundige Organisatie : RST Zorgverleners Functie : Verzorgende niveau 3 FWG : 35 Status : Vastgesteld juli 2014 Plaats in de organisatie Ontvangt hiërarchisch

Nadere informatie

Ambulanceverpleegkundige i.o.

Ambulanceverpleegkundige i.o. Voor alle standplaatsen van Ambulance Amsterdam zijn wij voor de opleiding per 1 mei 2015 op zoek naar kandidaten voor de functie van: Ambulanceverpleegkundige i.o. Arbeidsduur: Functie-inhoud: Arbeidsvoorwaardenkader:

Nadere informatie

Functiebeschrijving verzorgende IG (FWG 35) A. Plaats in de organisatie

Functiebeschrijving verzorgende IG (FWG 35) A. Plaats in de organisatie Functiebeschrijving verzorgende IG (FWG 35) A. Plaats in de organisatie Plaats in de organisatie De verzorgende IG is werkzaam ten behoeve van de cliënten van Zorggroep Hof en Hiem. Zorg en begeleiding

Nadere informatie

Functiebeschrijving Kraamverzorgende

Functiebeschrijving Kraamverzorgende Functiebeschrijving Kraamverzorgende Algemene informatie Organisatie: BTKzorg Functie: Kraamverzorgende Datum: Maart 2012 Status: Functiebeschrijving FWG-schaal: 35 Kern en doelstelling van de functie

Nadere informatie

Regio Haaglanden Functiebeschrijving Casemanager dementie regio Haaglanden augustus 2012

Regio Haaglanden Functiebeschrijving Casemanager dementie regio Haaglanden augustus 2012 Regio Haaglanden Inleiding De voor de cliënt en zijn omgeving zeer ingrijpende diagnose dementie roept veel vragen op over de ziekte en het verloop hiervan, maar ook over de organisatie van zorg en over

Nadere informatie

Plaats in de organisatie: De administrateur ontvangt hiërarchisch leiding van de manager Bedrijfsvoering/controller.

Plaats in de organisatie: De administrateur ontvangt hiërarchisch leiding van de manager Bedrijfsvoering/controller. FUNCTIEBESCHRIJVING Organisatie: MEE West-Brabant Afdeling: Bedrijfsvoering Functiebenaming: Functiecode: A Salarisschaal: 45 Vastgesteld: 01-10-2011 Doel van de functie: Het verrichten van financieel-administratieve

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING: LOCATIEMANAGER. Algemeen. Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015. Organisatie: Stichting Magentazorg

FUNCTIEBESCHRIJVING: LOCATIEMANAGER. Algemeen. Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015. Organisatie: Stichting Magentazorg FUNCTIEBESCHRIJVING: LOCATIEMANAGER Algemeen Organisatie: Stichting Magentazorg Organisatorische eenheid: raad van bestuur Opsteller functiebeschrijving: adviseur P&O Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. A. Plaats in de organisatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. A. Plaats in de organisatie FUNCTIEBESCHRIJVING A. Plaats in de organisatie 1. Doelstelling discipline Het inzetten van fysiotherapeutische expertise in samenhang met andere disciplines en in het kader van revalidatiegeneeskundige

Nadere informatie

Functieprofiel Persoonlijk Begeleider. Resultaatgebieden 1. Continuïteit en kwaliteit 2. Begeleiding 3. Zorg- en dienstverlening

Functieprofiel Persoonlijk Begeleider. Resultaatgebieden 1. Continuïteit en kwaliteit 2. Begeleiding 3. Zorg- en dienstverlening Functieprofiel Persoonlijk Begeleider Functienaam : Persoonlijk Begeleider Inschaling : FWG-45 Status : Vastgesteld mei 2006 Doelstelling van de functie Geven van begeleiding aan cliënten gericht op ontwikkeling

Nadere informatie

Functiebeschrijving Wijkverpleegkundige

Functiebeschrijving Wijkverpleegkundige Functiebeschrijving Organisatie: Regionale Thuiszorg Oude en Nieuwe Land Afdeling: Verpleging Functie: Integraal manager: Regiomanager Verpleging Vastgesteld door directeur d.d.: 12 maart 2004 Peildatum:

Nadere informatie

Workshop FWG 30 november Marguerite Boersma NVLF Maaike Langerak FBZ

Workshop FWG 30 november Marguerite Boersma NVLF Maaike Langerak FBZ Workshop FWG 30 november 2018 Marguerite Boersma NVLF Maaike Langerak FBZ Inhoud Workshop Voorstellen Marguerite & Maaike Uitleg FWG-systeem Situaties: werkgever wil de functiebeschrijving aanpassen werkgever

Nadere informatie

Functiebeschrijving netwerk dementie regio Haaglanden

Functiebeschrijving netwerk dementie regio Haaglanden Functiebeschrijving netwerk dementie regio Haaglanden Inleiding De voor de cliënt en zijn omgeving zeer ingrijpende diagnose dementie roept veel vragen op over de ziekte en het verloop hiervan maar ook

Nadere informatie

Ambulancechauffeur (i.o.) standplaats Amsterdam-West

Ambulancechauffeur (i.o.) standplaats Amsterdam-West Wij zijn op zoek naar een kandidaat die per mei/juni 2017 start met de opleiding voor de functie van: Ambulancechauffeur (i.o.) standplaats Amsterdam-West Arbeidsduur: 36 uur per week Functie-inhoud: Als

Nadere informatie

Unitmanager EAD. Resultaatgebieden: 1. Organisatie 2. Maatschappelijke omgeving 3. Bedrijfsvoering 4. Leiderschap 5. Planning en control

Unitmanager EAD. Resultaatgebieden: 1. Organisatie 2. Maatschappelijke omgeving 3. Bedrijfsvoering 4. Leiderschap 5. Planning en control Unitmanager EAD Organisatiecontext Het Baken wil een werkomgeving bieden die plezierig, inspirerend en lerend is. Wij zien onze medewerkers als mensen met talenten, competenties, passie en ambities, die

Nadere informatie

Functiebeschrijving Huiskamerbegeleider

Functiebeschrijving Huiskamerbegeleider Functiebeschrijving Huiskamerbegeleider Functie: Huiskamerbegeleider 10 december 2014 Functiegroep: 30 Context Beschrijving context De dochterinstellingen van DGG zijn woon- zorgorganisaties voor ouderen

Nadere informatie

Functieprofiel GGZ-Specialist

Functieprofiel GGZ-Specialist Functieprofiel GGZ-Specialist Functienaam : GGZ-Specialist Inschaling : FWG-55 Status : Vastgesteld februari 2017 Deze functie bestaat in meerdere varianten. Als ASS specialist op ASS locaties en als OGGZ

Nadere informatie

Functiebeschrijving participatiecoach A

Functiebeschrijving participatiecoach A Functiebeschrijving participatiecoach A 1. Doel van de functie De participatiecoach A begeleidt, stimuleert en ondersteunt cliënten en/of vrijwilligers tijdens in-, door- en uitstroom bij een volwaardige

Nadere informatie

CONCEPT-FUNCTIEPROFIEL: MANAGER VASTGOED EN TECHNISCH BEHEER

CONCEPT-FUNCTIEPROFIEL: MANAGER VASTGOED EN TECHNISCH BEHEER CONCEPT-FUNCTIEPROFIEL: MANAGER VASTGOED EN TECHNISCH BEHEER Algemeen Organisatie: Stichting Magentazorg Datum voorlopige vaststelling: Organisatorische eenheid: Vastgoed en technisch beheer Datum definitieve

Nadere informatie

Functiebeschrijving Consulent voor mensen met een beperking

Functiebeschrijving Consulent voor mensen met een beperking Functiebeschrijving Consulent voor mensen met een beperking 1. Algemene informatie Naam instelling : MEE Noordwest-Holland Standplaats : Alkmaar, Den Helder, Haarlem, Heemskerk of Hoorn Functie : Consulent

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING Medior adviseur Expertisecentrum

FUNCTIEBESCHRIJVING Medior adviseur Expertisecentrum FUNCTIEBESCHRIJVING Medior adviseur Expertisecentrum Algemene informatie Organisatie: MEE Gelderse Poort Afdeling: Primair Proces Functiebenaming: Medior Adviseur Expertisecentrum Datum: 17 juni 2016 Functiegroep:

Nadere informatie

Verpleegkundige met taakaccent (acute) psychiatrie

Verpleegkundige met taakaccent (acute) psychiatrie Verpleegkundige met taakaccent (acute) psychiatrie Doelstelling van de functie: Verleent in planbare situaties laag- en mediumcomplexe ambulancezorg en verleent in aanvulling daarop zorg ten behoeve van

Nadere informatie

Ambulancechauffeur i.o.

Ambulancechauffeur i.o. Voor alle standplaatsen van Ambulance Amsterdam zijn wij voor de opleiding van 1 november 2015 op zoek naar kandidaten voor de functie van: Ambulancechauffeur i.o. Arbeidsduur: 36 uur per week Functie-inhoud:

Nadere informatie

Werken met Begeleiders in de GGz met Ervaringsdeskundigheid (BGE)

Werken met Begeleiders in de GGz met Ervaringsdeskundigheid (BGE) Werken met Begeleiders in de GGz met Ervaringsdeskundigheid (BGE) Nicole van Erp (Ti) Annemieke Hendriksen-Favier (Ti) Marco Hoeve (Ti) Marjo Boer (ROC Zadkine) 18 december 2008 Congres Sociale relaties

Nadere informatie

Tools Functiebeschrijving

Tools Functiebeschrijving Tools 3.18.01.08 Format functiebeschrijving A. Plaats in de organisatie 1. Doelstelling organisatorische eenheid 2. Plaats van de functie binnen de organisatorische eenheid 3. Doelstelling van de functie

Nadere informatie

Stafmedewerker opleiden

Stafmedewerker opleiden Wij zijn op zoek naar een: Stafmedewerker opleiden Arbeidsduur: Functie-inhoud: Arbeidsvoorwaardenkader: Functie-indeling: Contract: 32-36 uur per week maakt deel uit van de afdeling Zorgkwaliteit, HBO

Nadere informatie

Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam

Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam Functieprofiel Naam organisatie: Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam Functienaam: Locatiemanager Datum: september 2009 1. Doelstelling van de functie De Locatiemanager is verantwoordelijk voor

Nadere informatie

Teammanager administratie

Teammanager administratie Wij zijn op zoek naar kandidaten voor de functie van: Teammanager administratie In deze functie geef je deskundig en pro-actief vorm en inhoud aan de financiële administratie en coördineer je de dagelijkse

Nadere informatie

Functiebeschrijving teamleider zorg en bedrijfsvoering (FWG 55) A. Plaats in de organisatie

Functiebeschrijving teamleider zorg en bedrijfsvoering (FWG 55) A. Plaats in de organisatie Functiebeschrijving teamleider zorg en bedrijfsvoering (FWG 55) A. Plaats in de organisatie Plaats in de organisatie De teamleider zorg en bedrijfsvoering is werkzaam in het zorgcentrum ten behoeve van

Nadere informatie

(INVAL) PEDAGOGISCH MEDEWERKERS voor minimaal 7 en maximaal 32 uur per week voor bepaalde tijd

(INVAL) PEDAGOGISCH MEDEWERKERS voor minimaal 7 en maximaal 32 uur per week voor bepaalde tijd Externe oproep 24-uurs Jongere en Oudere Jeugd Kinderen en jeugdigen hebben het recht om op een humane en evenwichtige manier op te groeien. De hulpvraag van de cliënt is het uitgangspunt van ons handelen,

Nadere informatie

groepswerker/ begeleider (m/v) 24-30 uur. Voor onze locatie de Schuilplaats, 24-uurs zorg, zijn wij op zoek naar een:

groepswerker/ begeleider (m/v) 24-30 uur. Voor onze locatie de Schuilplaats, 24-uurs zorg, zijn wij op zoek naar een: Breng jij ons team op sterkte met je ervaring in de psychiatrie? (of: Werk je als professional in de psychiatrie en zou je wel meer met je geloof willen?) Voor onze locatie de Schuilplaats, 24-uurs zorg,

Nadere informatie

Functiebeschrijving Gastheer/Gastvrouw horeca

Functiebeschrijving Gastheer/Gastvrouw horeca Functiebeschrijving Gastheer/Gastvrouw horeca Profiel Functie: Gastvrouw/ Gastheer horeca Organisatieonderdeel: Sector wonen Functieniveau: Salarisschaal FWG CAO VVT (FWG 40) Organisatie Het Laar is een

Nadere informatie

Waarom de inzet van ervaringsdeskundigen bijdraagt aan herstel en participatie van kwetsbare burgers

Waarom de inzet van ervaringsdeskundigen bijdraagt aan herstel en participatie van kwetsbare burgers Waarom de inzet van ervaringsdeskundigen bijdraagt aan herstel en participatie van kwetsbare burgers Wie/wat is de ervaringsdeskundige in het wijkgericht werken? Waarin onderscheidt zij zich? Wat is haar

Nadere informatie

Sociaal pedagogisch verzorgende

Sociaal pedagogisch verzorgende Sociaal pedagogisch verzorgende Algemene kenmerken De functionaris is werkzaam binnen de Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o., waaronder ressorteren dak- en thuislozenvoorzieningen Gaarshof en

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING LOGOPEDIST ZUIDWESTER

FUNCTIEBESCHRIJVING LOGOPEDIST ZUIDWESTER FUNCTIEBESCHRIJVING LOGOPEDIST ZUIDWESTER 2008 A. Plaats in de organisatie 1. Missie en visie van Missie. richt zich op het vergroten van het persoonlijke welzijn van mensen met een verstandelijke beperking

Nadere informatie

Functiebeschrijving Financieel adviseur

Functiebeschrijving Financieel adviseur Functiebeschrijving Financieel adviseur Organisatie: Locatie: Afdeling: Functie: Stichting Zorg Adullam Centraal bureau Servicecentrum, taakveld Financieel adviseur Organisatievisie: De Financieel adviseur

Nadere informatie

Leiding ontvangen van: De coördinator Hospice ontvangt leiding van de manager Hospice en legt verantwoording af aan de manager Hospice.

Leiding ontvangen van: De coördinator Hospice ontvangt leiding van de manager Hospice en legt verantwoording af aan de manager Hospice. FUNCTIEBESCHRIJVING Functienaam: Coördinator Hospice ALGEMENE INFORMATIE Naam instelling Stichting Hospice Duin- en Bollenstreek Kern / doel van de functie: Het organiseren en coördineren van de zorg aan

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING Senior adviseur Expertisecentrum

FUNCTIEBESCHRIJVING Senior adviseur Expertisecentrum FUNCTIEBESCHRIJVING Senior adviseur Expertisecentrum Algemene informatie Organisatie: MEE Gelderse Poort Afdeling: Primair Proces Functiebenaming: Senior Adviseur Expertisecentrum Datum: 17 juni 2016 Functiegroep:

Nadere informatie

(INVAL) PEDAGOGISCH MEDEWERKERS voor minimaal 7 en maximaal 32 uur per week voor bepaalde tijd

(INVAL) PEDAGOGISCH MEDEWERKERS voor minimaal 7 en maximaal 32 uur per week voor bepaalde tijd Externe oproep BEC 12-18+ 24-uurs Jongere en Oudere Jeugd Kinderen en jeugdigen hebben het recht om op een humane en evenwichtige manier op te groeien. De hulpvraag van de cliënt is het uitgangspunt van

Nadere informatie

Functieprofiel Clustermanager

Functieprofiel Clustermanager Functieprofiel Clustermanager Doel van de functie: Het geven van leiding aan een cluster vanuit een integrale verantwoordelijkheid, het ontwikkelen en implementeren van beleid en het behalen van de afgesproken

Nadere informatie

Functiebeschrijving secretaresse

Functiebeschrijving secretaresse Functiebeschrijving secretaresse 1. Doel van de functie De secretaresse verricht managementondersteunende, secretariële en administratieve werkzaamheden ten behoeve van de leidinggevende van het desbetreffende

Nadere informatie

(INVAL) PEDAGOGISCH MEDEWERKER voor minimaal 7 en maximaal 32 uur per week voor bepaalde tijd

(INVAL) PEDAGOGISCH MEDEWERKER voor minimaal 7 en maximaal 32 uur per week voor bepaalde tijd Interne en externe oproep BEC 12-18+ Kinderen en jeugdigen hebben het recht om op een humane en evenwichtige manier op te groeien. De hulpvraag van de cliënt is het uitgangspunt van ons handelen, waarbij

Nadere informatie

Dit wordt gedaan door een Sedatie Praktijk Specialist verder genoemd SPS.

Dit wordt gedaan door een Sedatie Praktijk Specialist verder genoemd SPS. Functie: Sedatie praktijk specialist Datum: 7 april 2013 Opgesteld: Organisatie: NVAM Bij name: Postbus 127 6600 AJ Wijchen Algemeen Functie: Sedatie Praktijk Specialist (SPS) Afdeling: Anesthesiologie

Nadere informatie

Ervaringsdeskundigheid in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Petri Embregts

Ervaringsdeskundigheid in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Petri Embregts Ervaringsdeskundigheid in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking Petri Embregts Inhoud Waarom een kans in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking? Inzetbaarheid en effectiviteit

Nadere informatie

DE KRACHT VAN SAMENWERKEN

DE KRACHT VAN SAMENWERKEN SUCCESVOL OP HET GEBIED VAN ERVARINGS: DAT DOEN WIJ ALS ZES ORGANISATIES IN DE REGIO TILBURG/BREDA. Succesvol samenwerken op het gebied van Recovery van ervaringsdeskundigheid: College dat doen wij als

Nadere informatie

Forensische Psychiatrie

Forensische Psychiatrie Forensische Psychiatrie Wij zijn er voor mensen die (dreigend) grensoverschrijdend of strafbaar gedrag vertonen. 2 Forensische Psychiatrie De afdeling Forensische Psychiatrie is er voor mensen die (dreigend)

Nadere informatie

ecember 2016 Welkom Werkgroep Begeleidingsarrangementen Over de totstandkoming van het arrangement

ecember 2016 Welkom Werkgroep Begeleidingsarrangementen Over de totstandkoming van het arrangement ecember 2016 Welkom Werkgroep Begeleidingsarrangementen Over de totstandkoming van het arrangement 1 Wie zijn wij en wat gaan wij vertellen? Begeleiden (visie en werkwijze, ook in vergelijking met behandelen)

Nadere informatie

Tanja Gouverneur 21 maart 2012

Tanja Gouverneur 21 maart 2012 Tanja Gouverneur 21 maart 2012 1. What s in a name? 2. Meerwaarde hersteldeskundigheid 3. Hersteldeskundigen in een zorgteam 4. Deskundigheid in de GGZ 5. Rol van de zorgkundige in de GGZ 6. Valkuilen

Nadere informatie

Functiebeschrijving. (deze functiebeschrijving is in ontwikkeling; er wordt gewerkt aan een definitief profiel)

Functiebeschrijving. (deze functiebeschrijving is in ontwikkeling; er wordt gewerkt aan een definitief profiel) Functiebeschrijving Algemeen Instelling Sector/dienst/afdeling NNCZ Economische en Administratieve Dienst Functie (deze functiebeschrijving is in ontwikkeling; er wordt gewerkt aan een definitief profiel)

Nadere informatie

Bijlage 7 Profielen Goudvisteam

Bijlage 7 Profielen Goudvisteam Bijlage 7 Profielen Goudvisteam Profiel psycholoog/gedragswetenschapper Multidisciplinaire Carrousel Poli van de Goudvis Doelgroep: Kinderen tussen de 0 en 6 jaar waarbij er sprake is van bijzonderheden

Nadere informatie

Infomoment INLEIDING STRUCTUUR VAN DE OPLEIDING. zaterdag 21 januari van 10.00u tot 14.00u KTA1 Vildersstraat Hasselt

Infomoment INLEIDING STRUCTUUR VAN DE OPLEIDING. zaterdag 21 januari van 10.00u tot 14.00u KTA1 Vildersstraat Hasselt Infomoment zaterdag 21 januari van 10.00u tot 14.00u KTA1 Vildersstraat 28 3500 Hasselt Inschrijvingsmomenten van maandag 9 januari tot 27 januari 2017 Genkerbaan 84, 3520 Zonhoven T 011 82 48 66 infotko@cvo-step.be

Nadere informatie

Basis linguïst Heeft een wo-bachelor Taalwetenschappen met een afgeronde master Taalwetenschappen Titel: Master of Arts (MA)

Basis linguïst Heeft een wo-bachelor Taalwetenschappen met een afgeronde master Taalwetenschappen Titel: Master of Arts (MA) Competentieprofiel Basis linguïst Heeft een wo-bachelor Taalwetenschappen met een afgeronde master Taalwetenschappen Titel: Master of Arts (MA) Daarnaast zijn sterk aanbevolen: Logopedische achtergrond

Nadere informatie

DESKUNDIG AAN HET WERK OUDEREN. Trainingen op het gebied van psychische problemen of psychiatrische stoornissen

DESKUNDIG AAN HET WERK OUDEREN. Trainingen op het gebied van psychische problemen of psychiatrische stoornissen DESKUNDIG AAN HET WERK OUDEREN Trainingen op het gebied van psychische problemen of psychiatrische stoornissen 2 3 INHOUDSOPAVE PAGINA Kennis over psychische problemen bij ouderen nodig?! 4 Praktische

Nadere informatie

(ernstige) psychische aandoeningen

(ernstige) psychische aandoeningen Titel Herstelondersteuning Titel van van deze deze presentatie bij presentatie (ernstige) psychische aandoeningen Subtitel van de presentatie Subtitel van de presentatie Symposium GGZ / JGZ Papendal Nicole

Nadere informatie

Belangrijke woorden Herstel Centraal

Belangrijke woorden Herstel Centraal Belangrijke woorden Herstel Centraal Herstel Gezondheid Hoop Spreken we dezelfde taal? Talenten Dromen Zingeving Empowerment Herstelondersteuning Samen keuzes maken Eigen regie Ontwikkeling Netwerk Vrije

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen Verzorgende C / IG / Verpleegkundige:

Functiebeschrijvingen Verzorgende C / IG / Verpleegkundige: Functiebeschrijvingen Verzorgende C / IG / Verpleegkundige: Naam organisatie : RST Zorgverleners Naam functie : Verzorgende C Status : Vastgesteld 13-04-2004 Plaats in de organisatie Ontvangt leiding van

Nadere informatie

Kwaliteit van GGz specifieke zorgstandaarden en modules

Kwaliteit van GGz specifieke zorgstandaarden en modules VOOR WIE IS DEZE CRITERIAWAAIER? - Deze criteriawaaier is opgesteld voor cliënten- en familievertegenwoordigers in de GGz. Kwaliteit van GGz specifieke zorgstandaarden en modules Vanuit een cliënten- en

Nadere informatie

Functieprofiel: Operationeel Manager. De operationeel manager ontvangt leiding van en is verantwoording schuldig aan de directeur.

Functieprofiel: Operationeel Manager. De operationeel manager ontvangt leiding van en is verantwoording schuldig aan de directeur. Organisatie Functieprofiel: Operationeel Manager De operationeel manager ontvangt leiding van en is verantwoording schuldig aan de directeur. Geeft leiding aan en werkt samen met de vrijwilligers en de

Nadere informatie

Functiebeschrijving Wijkcoach

Functiebeschrijving Wijkcoach Functiebeschrijving Wijkcoach Organisatorische context van de functie Wijkteams Enschede brengt de taken, die samenhangen met de transities van de beleidsgebieden Wmo, jeugdzorg en arbeidsparticipatie

Nadere informatie

SAMENVATTING BOUWSTENEN ZELFMANAGEMENT EN PASSENDE ZORG

SAMENVATTING BOUWSTENEN ZELFMANAGEMENT EN PASSENDE ZORG SAMENVATTING ZELFMANAGEMENT EN PASSENDE ZORG INLEIDING ZELFMANAGEMENT EN PASSENDE ZORG In samenwerking met de deelnemers van het De Bouwstenen zijn opgebouwd uit thema s die Bestuurlijk Akkoord GGZ zijn

Nadere informatie

Geeft leiding aan de medewerkers, leerlingen en stagiaires van de zorgafdeling.

Geeft leiding aan de medewerkers, leerlingen en stagiaires van de zorgafdeling. Functiebeschrijving Algemene informatie Naam Instelling Bedrijfsonderdeel Afdeling Functie Nieuw Unicum Zorg en Dagbesteding Intramurale afdelingen Coördinator Kern/doel van de functie Het doel van de

Nadere informatie

Inhoud. deel i kader 23. deel ii niet-aangeboren hersenletsel 53. Woord vooraf 1 1. Inleiding 1 3. Over de auteurs 1 9

Inhoud. deel i kader 23. deel ii niet-aangeboren hersenletsel 53. Woord vooraf 1 1. Inleiding 1 3. Over de auteurs 1 9 Inhoud Woord vooraf 1 1 Inleiding 1 3 Over de auteurs 1 9 deel i kader 23 1 Dialoog in de zorg bij hersenletsel 25 1.1 Inleiding 2 5 1.2 Kenmerken van communicatie als trialoog 26 1.3 De persoon met hersenletsel

Nadere informatie

werken aan Zelfmanagement en passende zorg

werken aan Zelfmanagement en passende zorg werken aan Zelfmanagement en passende zorg Inleiding De ggz is steeds meer gericht op herstel, het vergroten van de zelfredzaamheid en zo veel mogelijk deelnemen aan de maatschappij van cliënten. Wilt

Nadere informatie

Sociaal pedagogisch werker 2

Sociaal pedagogisch werker 2 Sociaal pedagogisch werker 2 Algemene kenmerken De functionaris is werkzaam binnen de Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o., waaronder ressorteren dak- en thuislozenvoorzieningen Gaarshof en Weideveld,

Nadere informatie

Functiebeschrijving familievertrouwenspersoon

Functiebeschrijving familievertrouwenspersoon Functiebeschrijving familievertrouwenspersoon Functie : familievertrouwenspersoon (fvp) Indeling functie : volgens FWG, functiewaardering gezondheidszorg Datum : 10 oktober 2012 1. PLAATS IN DE ORGANISATIE

Nadere informatie

Sociaal pedagogisch verzorgende/ IG

Sociaal pedagogisch verzorgende/ IG Sociaal pedagogisch verzorgende/ IG Algemene kenmerken Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o. is een combinatie van voorzieningen in Breda en omgeving voor dak- en thuisloze mensen met langdurende

Nadere informatie

Functiebeschrijving projectleider

Functiebeschrijving projectleider Functiebeschrijving projectleider 1. Algemene informatie Naam instelling : MEE Noordwest-Holland Standplaats : Alkmaar, Den Helder, Haarlem, Heemskerk of Hoorn ( de functionaris zal werkzaam kunnen zijn

Nadere informatie

Functiebeschrijving Wijkverpleegkundige Jeugdgezondheidszorg

Functiebeschrijving Wijkverpleegkundige Jeugdgezondheidszorg Functiebeschrijving Wijkverpleegkundige Jeugdgezondheidszorg Organisatie: Regionale Thuiszorg Oude en Nieuwe Land Afdeling: Jeugdgezondheidszorg (JGZ) Functie: Integraal manager: Regiomanager Maatschappelijke

Nadere informatie

ZORGBUREAU JOKIJO PEDAGOGISCHE BELEIDSDOCUMENTEN

ZORGBUREAU JOKIJO PEDAGOGISCHE BELEIDSDOCUMENTEN ZORGBUREAU JOKIJO PEDAGOGISCHE BELEIDSDOCUMENTEN MISSIE WIE IS ZORGBUREAU JOKIJO? JoKiJo is een kleinschalig, betrokken zorgbureau dat hulp richt op de specifieke hulpvraag, wensen en behoeften van iedere

Nadere informatie

Informatie voor werkgevers

Informatie voor werkgevers Informatie voor werkgevers Werk en verslaving Informatie voor werkgevers Werk en verslaving Het aantal verslaafden aan alcohol, drugs en medicijnen in Nederland groeit. Het merendeel van deze mensen heeft

Nadere informatie

Informatiebrochure. Stichting. Goed. met. Training, voorlichting & scholing. voor iedereen die met psychiatrie te maken heeft

Informatiebrochure. Stichting. Goed. met. Training, voorlichting & scholing. voor iedereen die met psychiatrie te maken heeft Informatiebrochure Stichting Goed met Training, voorlichting & scholing voor iedereen die met psychiatrie te maken heeft Waar denkt u aan bij het woord psychiatrie? Gek Geuzennaam of stigma? Psychiatrie

Nadere informatie

Werktrajectbegeleider

Werktrajectbegeleider Werktrajectbegeleider Functiebeschrijving naar aanleiding van CAO-tekst Trajectbegeleider Vastgesteld door: Directeurbestuurder Datum: December 2005 Algemene kenmerken De werktrajectbegeleider richt zich

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING VERZORGENDE I.G.

FUNCTIEBESCHRIJVING VERZORGENDE I.G. FUNCTIEBESCHRIJVING VERZORGENDE I.G. Organisatie : Stichting Vrijwaard Dienst : Zorgdienst Datum : 31 juli 2012 Versienummer : 2.1 KERN/DOEL VAN DE FUNCTIE: Het in continudienst leveren van verzorging

Nadere informatie

Kennisbundels in relatie tot kwalificatiedossiers

Kennisbundels in relatie tot kwalificatiedossiers Vergelijkingsdocument Kennisbundels in relatie tot kwalificatiedossiers Zorg en welzijn l KENNISCENTRUM VOOR LEREN IN DE PRAKTIJK IN ZORG, WELZIJN EN SPORT 1 Inhoud Kennisbundels in relatie tot kwalificatiedossiers...

Nadere informatie

Sociaal pedagogisch werker 2

Sociaal pedagogisch werker 2 Sociaal pedagogisch werker 2 Algemene kenmerken De functionaris is werkzaam binnen de Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o., waaronder ressorteren dak- en thuislozen woonvoorzieningen de Gaarshof,

Nadere informatie

Unit beschrijving: Extra leerresultaten

Unit beschrijving: Extra leerresultaten Unit beschrijving Dit project werd gefinancierd met de steun van de Europese Commissie (DE/13/LLP-LdV/TOI/1763). De verantwoordelijkheid voor deze publicatie (mededeling) ligt uitsluitend bij de auteur;

Nadere informatie

Convenant Kindercentra & ROC s Groningen en Noord-Drenthe. Informatiegids voor Stagiairs

Convenant Kindercentra & ROC s Groningen en Noord-Drenthe. Informatiegids voor Stagiairs Informatiegids voor Stagiairs Inhoudsopgave informatie stagiairs Algemeen Functiebeschrijving Pedagogisch medewerker (conform cao kinderopvang) Functiebeschrijving Peuterspeelzaalleidster 1 (conform cao

Nadere informatie

Functiebeschrijving Teamleider Huisvesting (facilitair)

Functiebeschrijving Teamleider Huisvesting (facilitair) Functiebeschrijving Teamleider Huisvesting (facilitair) Groot Hoogwaak levert een professionele bijdrage aan het aanbod van woon-, zorg-, en welzijnsvoorzieningen voor ouderen in Noordwijk. Dit aanbod

Nadere informatie

Uw kind, ouder, partner, familielid of Samenwerking vriend(in) is in behandeling bij MET ggz of wordt begeleid door medewerkers van

Uw kind, ouder, partner, familielid of Samenwerking vriend(in) is in behandeling bij MET ggz of wordt begeleid door medewerkers van DE ROL VAN NAASTEN Uw kind, ouder, partner, familielid of vriend(in) is in behandeling bij MET ggz of wordt begeleid door medewerkers van MET de wijk. Wij vinden een goede samenwerking tussen cliënten,

Nadere informatie

GEDRAGSCODE MEDEWERKERS (ONDERLING) AMBIQ

GEDRAGSCODE MEDEWERKERS (ONDERLING) AMBIQ GEDRAGSCODE MEDEWERKERS (ONDERLING) AMBIQ Inleiding Deze gedragscode dient voor werknemers onderling. Daarnaast kent Ambiq een gedragscode voor de bejegening van haar cliënten. Ambiq hecht veel waarde

Nadere informatie

De Budgetconsulent ressorteert hiërarchisch onder de leidinggevende van de afdeling waarbinnen de functie is gepositioneerd.

De Budgetconsulent ressorteert hiërarchisch onder de leidinggevende van de afdeling waarbinnen de functie is gepositioneerd. Budgetconsulent Algemene kenmerken De functionaris is werkzaam binnen de Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o., waaronder ressorteren dak- en thuislozenvoorzieningen de Gaarshof, Weideveld en Herderheem,

Nadere informatie