BEWIJSLAST januari 2016, inderdaad een last, volgens Herbert Mast, vader van Mariska.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BEWIJSLAST januari 2016, inderdaad een last, volgens Herbert Mast, vader van Mariska."

Transcriptie

1 BEWIJSLAST januari 2016, inderdaad een last, volgens Herbert Mast, vader van Mariska. Sepp Blatter (ex-voetbalbaas FIFA, die beschuldigd wordt van corruptie) zei op maandag 21 dec 2015: 'Iets wat niet waar is, kan niet bewezen worden en daardoor kan iemand niet schuldig zijn'. Deze simpele redenering zette mij aan het denken en uiteraard betrok ik het op mijn vermoorde dochter Mariska. Die zaak is immers nooit voorgekomen en de schuldige nooit aangewezen. Ik draaide blatter's stelling om. Iets wat waar is, kan bewezen worden en daardoor kan iemand schuldig zijn aan de dood van mijn dochter. Zoals in elke strafzaak moet bewijs boven tafel komen, maar dat is niet eenvoudig. Wat bijvoorbeeld als er met het bewijs geknoeid is? Wat bijvoorbeeld als bewijsmateriaal is weggemoffeld? Wat bijvoorbeeld als door ondeskundigheid of gebrek er niet gezocht is naar bewijsmateriaal? Wat bijvoorbeeld als de daders gevlucht zijn? Omdat het drama gebeurd is in een land waar veel corruptie voor komt, dan 'ben je helemaal in de aap gelogeerd'. Deze Nederlandse uitdrukking betekent dat je dan helemaal in een vervelende positie geraakt ben, je zit in de 'penarie'. Inderdaad! Er is geknoeid, er is bewijs materiaal weggemoffeld, er waren geen deskundigen, er was geen medewerking, er is gelogen, er zijn groffe fouten gemaakt en de daders zijn gevlucht! Zijn er uberhaupt wel directe of indirecte bewijzen? pedro dan ross jisoo han Als er bij rechters maar enige twijfel is, dan gaat een beschuldige vrijuit. Dat wist de corrupte verdediger van Jisoo Han, Pedro Anastacia Castellon Garcia, maar al te goed tijdens het proces van Jisoo Han. Maar let op, hij was ook de advocaat van Dan Ross 1) en had er dus belang bij dat het 'ongeluk'-verhaal overeind bleef, geloofd werd! Als er twijfel gezaaid kon worden over de doodsoorzaak, dan kon hij daar zijn voordeel mee doen. De autopsie moest daarom gewoon als onbetrouwbaar worden geacht. Dus zorgde corruptie ervoor dat dit ook gebeurde 2). Jisoo werd vrijgesproken. Dan Ross, de hoofdverdachte, heeft vanaf het allereerste moment altijd gezegd dat het een ongeluk was 3) en Jisoo heeft hem gewoon nagepraat. Sterker nog, Jisoo Han zegt dat ze erbij was, toen Mariska ongelukkig naar voren zou zijn gevallen 4). Jisoo Han is dus een grote leugenaar, want haar nagepraat verhaal strookt op vele punten niet met het verhaal van Ross, die overigens niet zo heel veel daarover heeft los gelaten. Bovendien het zogenaamde 3 uur incident heeft nooit plaats gevonden, omdat Mariska al dood was; de uitleg van de twee is dus één grote leugen en bovendien erg laf!

2 De doodsoorzaak werd overigens wel in het eerste autopsierapport (en overlijdensakte 5) ) vermeld, maar nog eens bevestigd door een tweede autopsie in Antwerpen in 2011, dit keer door zeer deskundigen 6)! Dood door een hersentrauma, een schedelfractuur. prof W. Jacobs scheurtje Dit kon niet worden toegeschreven aan een voorwaardse val - immers de neus was niet gebroken, zoals IFS (Independent Forensic Services) terecht had opgemerkt, wel een stukje van haar linker voortand, wat overigens niet eens in het eerste autopsierapport werd vermeld - maar door geweld! Men ontdekte later zelfs nog een scheurtje in de schedel linksachter en met de andere geconstateerde verwondingen op haar rug (ook links!) kon Mariska dus onmogelijk voorover gevallen zijn! Het hele verhaal bleek, zoals gezegd, uit de duim te zijn gezogen, helaas door bijna iedereen geloofd! Bewijs: Mariska is vermoord! Uit beide autopsies bleek dus dat Mariska door geweld om het leven is gebracht, vermoord! Geen twijfel meer mogelijk. Maar wat was dat geweld? Ik heb Buitenlandse Zaken in 2008 gevraagd 7) op zoek te gaan naar het voorwerp waarmee Mariska is gedood. Maar ik werd niet serieus genomen en het is bij iemand van de recherche nooit opgekomen waarnaar ze moesten zoeken! Aanwijzingen hiervoor stonden wel in het rapport van de technisch forensische recherche, maar wat bleek? Dit rapport was verdwenen 8), compleet met de foto's! Wie heeft dit laten verdwijnen? Let op, het gaat over Honduras, waar corruptie hoogtij viert! Het rapport en de foto's kon, of beter mocht dus niet als bewijs gebruikt worden, toen Jisoo Han in oktober 2010 werd berecht! Toeval? Voor de Hondurese justitie staat vast dat Mariska is vermoord. In de tweede Interpol alert 9) van Daniel Ian Ross (Red notice) is de aanklacht veranderd in HOMICIDIO. Maar is hij werkelijk de dader? Gesproken werd immers over derden! Een autopsierapport geeft geen enkel antwoord wie de dader is, wel waarmee Mariska mogelijk is vermoord. Het tweede echte autopsierapport heb ik nog nooit gezien, maar in het eerste echte rapport stond bij forensisch geneeskundig commentaar: De doodsoorzaak is een acute hersenbeschadiging volgend op verwonding met stomp slagvoorwerp (con objeto romo contundente) en tekenen van verwurging.

3 In het appartement op Roatan waar de moord heeft plaats gevonden, waren op het einde van donderdag 21 augustus 2008 naast Mariska in ieder geval aanwezig: de Australische Daniel Ian Ross en de Zuid- Koreaanse Jisoo Han. Over een derde aanwezige persoon werd helemaal niet gesproken. Uit te sluiten valt dit dus zeker niet! Deze persoon kon makkelijk - na haar daad via de achterdeur in de keukenongemerkt het appartement ontvluchten! Er ontstond gebrek aan bewijs vanwege het slechte politieonderzoek: Er is nooit onderzocht wie Mariska - die in gezelschap was van haar reisgenoot Barbara Mehsner - hebben ontmoet op de avond van de moord, niet in het grill-restaurant boven de dive-shop en in de 'Purple Turtle' bar evenmin. Was daar iemand aanwezig die Dan Ross en zijn familie zeer goed kende? Werd er een naam genoemd, die verder onderzoek rechtvaardigde? Helaas het is niet onderzocht door de politie! Jisoo Han heeft echter wel in haar officiele getuige-verklaring bij de politie de naam Madi genoemd, maar de alarmbellen gingen niet af. Later in een duidelijk opgezette (valse) handgeschreven verklaring van Jisoo 10) - maar wat nooit aan de politie werd afgegeven, hetgeen vals in een Australische krant werd beweerd - werd eveneens de naam Madie genoemd. Ik was uiteraard zeer benieuwd wie die Madie was en ging zelf op onderzoek uit en inderdaad via het Facebook van de Coconut Tree Divers (CTD) vond ik haar, Madi Ney, de goede kennis van Dan Ross uit WOLLONGONG, die volgens Jisoo wel vaker bij Ross op bezoek kwam (hoewel Jisoo uiteraard niet haar naam heeft genoemd!). Later haalde Madi, nadat ik haar ontdekt had op CTD, bewust haar FACE van facebook af! Daniel Ross deed dat al veel eerder (okt 2008)! Bewijs: Een goede kennis van Ross was in de nabijheid van Mariska die avond! Bij elke moord doet de politie een ALIBI onderzoek. De politie onderzoekt vóór, tijdens en na een moord wie in de buurt van het slachtoffer was. In Honduras heeft men daar nog nooit van gehoord en het is dus niet onderzocht. Met veel moeite lukte het mij wel stukje bij beetje in beeld te brengen waar en met wie Mariska was, een paar uur voor haar moord. Het zijn allemaal kleine aanwijzingen en verbazingwekkende ontdekkingen in de grote puzzel, maar wel het bewijs dat Madi ten tijde van de moord op Roatan verbleef! Dat is NOOIT bekend gemaakt, alleen door mij. Maar naar een vader wordt gewoon niet geluisterd. madi jisoo Omstreeks 9 uur was Mariska met haar vriendin Barbara in het restaurant boven de duikshop. Jisoo was daarbij niet aanwezig, omdat zij reeds in de 'Purple Turtle' bar aan het drinken was. Aan tafel zaten: de 1e duikinstructeur Dan Ross, vriendin Barbara Mehsner, Mariska, de 2e duikinstructeur Marco Alvarado, Will Wellbourn met zijn verloofde Loren, die daar al zaten en eerder naar huis gingen (bron TV Korea 11) ) en... Madi Ney! Let op: Madi heeft dit nooit bevestigd (waarom niet?), Will evenmin, maar Barbara heeft

4 met Madi gesproken, hoewel zij zich haar naam niet meer kon herinneren, maar Barbara wist wel dat zij dicht bij Sydney woonde. Inderdaad dat klopte, dat was Wollongong, waar ook Ross regelmatig verbleef. Met een verborgen camera is zelfs in december 2009 in Wollongong-Yellagong St (nadat Ross uit Singapore was weggevlucht) vastgelegd dat Madi Dan Ross (en zijn familie) zeer goed kende! Omstreeks 10 uur is het gezelschap naar de bar 'Purple Turtle' gelopen om nog even wat gezellig na te praten. Madi was daar niet bij. Volgens Barbara had zij eerder de tafel verlaten 12) en de grote vraag is: waar is zij naar toe gegaan? Naar het appartement van Dan Ross? Marco, de tweede duikinstructeur van de meiden, stelde na het eten voor om bij Dan Ross thuis wat na te praten onder het genot van een drankje (bron: Barbara 13) ). Dan Ross wilde daar absoluut niets van weten, want vermoedelijk zat Madi daar al. Dan Ross heeft namelijk het volgende warverhaal zelf verklaard aan de rechter: '... nadat wij het diner beëindigd hebben, gingen wij naar huis (dat is onjuist alleen zij ging naar huis!), Mariska en haar vriendin nodigden mij (niet ons) uit om met hen naar de bar te gaan.' Uiteraard was hij slim genoeg om niet zijn vriendin Madi te verraden en hij zei al helemaal niets over het voorstel van Marco! Er werd duidelijk een vals spel gespeeld omdat Jisoo wel heeft verklaard dat Madi in gezelschap was van Dan Ross in de bar, zoals uit haar verklaring blijkt; Ook Madi heeft later zelf aan mij geschreven 14) dat zij in een bar was, welke bar schreef Madi niet. Wel is zij samen met Dan Ross op de foto gezet vóór de 'Sundowners' bar (waar Ross wel eens werkte!) bij.. inderdaad... zonsondergang dus ruim vóór 8 uur, hetgeen klopt met de verklaring van Dan Ross zelf:

5 'In de avond van die donderdag, tussen 5 en 8 uur in de avond, werkte ik in het duikcentrum (of bedoelt hij Sundowners?), pratende met Mariska en een andere persoon (madi!) van het duikcentrum, werd ze afgehaald op dat moment, maar ik weet niet hoe. Toen ik het duikcentrum sloot (had hij dan een sleutel? ik geloof dat niet! De eigenaars bleken achteraf niet zo tevreden te zijn over hem), gingen wij (Ross en Madi) naar boven naar het restaurant voor het diner. Mariska en haar vriendin Barbara, zijn naar huis gegaan om zich om te kleden (dit keer niet gelogen, omdat het klopt! zie ook kanttekening 15 van Barbara). Mariska keerde om 9.00 in de avond terug...' Wie heeft de foto vóór Sundowners gemaakt? Is dit Mariska geweest? Het zou heel goed kunnen! In ieder geval is het haast wel zeker, dat de foto op de avond van de moord is gemaakt, tussen 5 en 6 uur in de middag (hetgeen klopt met de tijd van zonsondergang op 21 augustus 2008). Ik zag op foto's van de meiden op 21 augustus dat het juist die donderdag bewolkt was en op andere dagen helder, getuige andere zonsondergang foto's. Madi is juist heel erg geschrokken toen zij deze foto op de website van Mariska zag staan, de foto is met Madi's camera gemaakt (op haar facebookphotos gevonden) en zij weet dus door wie! Binnen één dag kreeg ik een reactie 14). Zij beschreef het gebeuren als sinister (dat bleek later ook zo te zijn, ontdekte ik veel later), maar hoe kon zij dat weten? Niemand wist dat, bovendien 'een ongeluk' zoals de daders het de wereld in slingerden, kan niet sinister zijn, een moord juist wel! Zij kon dit alleen weten als Madi er zelf bij is geweest!

6 Madi in Honduras (tempel Copán) Chinees uiterlijk! Madi Ney called herself sometimes Madi Mads, hier als duiker op haar facebook te zien Madi was volgens haar schrijven op bezoek op Roatan. Volgens Barbara 15) volgde zij daar ook een duikcursus ('she was doing her dive master course on Utila. I m not sure if she spent the night on Roatan or if she went back to Utila') en deelde Madi vermoedelijk een kamer in het Casa del Sol hotel, tijdens deze cursus, met Jisoo en Alex Harper-Brown. Ook dit is nooit onderzocht. Jisoo kende niet veel mensen, maar juist wel deze twee. Jisoo vertelde de politie een grote leugen dat Madi ook in de bar was, want Barbara weet zeker dat Madi niet in deze bar was die avond 12) 15). Madi schreef dat ze in de bar met Will Welbourn heeft gepraat, maar dat klopt niet want Will was niet in de bar, maar thuis (bron TV KOREA / heb geluidsopname 11) )! Uiteraard mocht niet uitkomen dat Madi in het huis van Ross was. Het is niet uitgekomen, want er is nooit één woord over gezegd en ook de (ondeskundige) politie heeft ook geen alibi-onderzoek gedaan!

7 Er zijn nog andere aanwijzingen, waarom ik denk dat Madi in de woning van Dan Ross verbleef ten tijde van de moord; 1) van Rolando Puerto (CTD Roatan èn politie!) aan Barbara. Rolando was het ook die de getuigenis van Jisoo (en Barbara 13) ) op het politiebureau vertaalde vanuit het Engels in het Spaans. Toen Barbara alleen verder was gegaan op haar wereldreis, ontving zij van Rolando in Costa Rica meer bericht. Aan de zus van Mariska, Amanda schreef Barbara (27 aug ) ) wat zij van hem had gehoord: "A strange thing is that they were 3 people (not only Dan and her (Jisoo) but also a chinese looking girl from Australia) and they checked in at a hotel. But why in a hotel? I think Dans house is n't that far away. And what did the girl do there? " en verder: "The police found drugs in their hotel room aswell, but I know that she (Mariska) wouln't take them. Maybe they forced her to take the drugs and her body reacted in a way nobody could know." Met hotel wordt bedoeld het appartement, want in de slaapkamer van Ross vond de politie 16 pakjes pillen. Madi had inderdaad een chinees achtig uiterlijk. Dat vond Barbara ook! 15) 2) De 'vriend' van Dan Ross, Steve Craig (ook CTD) schreef in oktober 2008 aan een nieuwsgierige nicht van mij, als eerste reactie, het volgende 17), waarbij moet worden aangetekend dat Jisoo nog helemaal niet in beeld was / op interpol stond (dus nog geen verdachte was en dus ook nog geen sprake was van samenspannen!) : What would compell two people to lure a drunk girl home, kill her, and then collaborate on a story? In this case, there is none. To my knowledge, all evidence, both direct and circumstantial, point to a tragic accident. Deze Steve heeft met Madi (Mel), Dan Ross in de gevangenis opgezocht en het verslag 18) op cocochat (internet) gezet op maandag 25 augustus In dat verslag wordt gesproken over donderdag 19) en niet over vrijdag! Madi heeft mij inderdaad later bevestigd 23) dat zij in de gevangenis was, in afwachting van de komst van de zus van Ross, de advocaat Margaret Ross uit Adelaide, die via de Grands Caymans Islands was gereisd om daar de betaling (bribery) van de corrupte advocaat te regelen, voordat zij naar Roatan vloog. Ook dit is nooit door de politie onderzocht! Toch ontdekte ik haar naam, door een nauwkeurige IP-registratie! 3) Karl Stanley about corruption Er is nog iemand die de twee Australiers goed kende. De ondernemer Karl Stanley. Hij kende Madi, getuige deze zinsnede uit de 20) die hij mij op 4 Oktober 2009 stuurde en waarin hij ook de advocaat van Ross, Pedro, nogal stevig beschuldigde van corruptie:.. In addition Dan and the girl I was dating then are both Australian, and due to being from the same country, they were quite friendly- Ik heb hem uiteraard later 21) nog eens gevraagd hoe het zat. Maar hij noemde geen naam omdat hij al eerder was bedreigd (door F. Kluck volgens Craig) en reporter PR de Vries niet te woord wilde staan. Hij gaf een vals adres van een vrouw (hij was bevriend met Steve Craig) maar schreef toch dit korte zinnetje terug: "But I don t think she (madi) was with them* that nightmy understanding is they** went back to Dan s place from sundowners***. Weer worden er geen namen genoemd. *= hier staat niet 'him' (Ross) maar 'them'; d.w.z. Jisoo, Dan, Mariska en anderen in de bar dus. **= hier staat 'they' niet 'she', d.w.z. Madi en Dan gingen beiden TERUG naar Dan's appartment! *** = waar Ross wel eens barkeeper was, zoals Karl mij in de eerste 20) had geschreven.

8 4) Iets van madi? op de sofa 22) In het rechtbank verslag van de rechtszaak tegen Jisoo Han stond beschreven, dat de technische recherche een fragment van een ***** heeft gevonden. Het is van een vrouw. De plek waar deze ***** is gevonden, is erg belangrijk en was met een blokje gemarkeerd op de sofa, hetgeen duidelijk op de foto stond. Letop: de foto's en technisch forensische beschrijving waren verdwenen, maar de foto's waren ons door Buza toegestuurd. De plek van de op de sofa gevonden ***** is exact op dezelfde positie, als waar achter een derde barkruk eerder stond! De barkruk werd teruggevonden in de slaapkamer van Dan Ross, direct naast de slaapkamer-deuropening, zoals beschreven en op een foto is te zien. Omdat nooit is onderzocht waarmee Mariska is doodgeslagen, hoewel de vader van Mariska meerdere malen hierop aangedrongen heeft, is de vader ervan overtuigd dat dit het moordwapen is. DNA van Mariska's bloed op één van de poten had kunnen aantonen dat het inderdaad als slagwerktuig is gebruikt. Helaas is dit ook nooit gebeurd! Herbert Mast vindt dit een schande! Ook had de ***** op DNA sporen onderzocht moeten worden. Als er DNA was aangetroffen dat van één van de twee vrouwen afkomstig was (Jisoo of MADI) dan had dit een bewijs geweest van de hypothese van Mariska's vader, hoe de derde barkruk met heel veel kracht als moordwapen is gebruikt en vooral door WIE. Het ultieme bewijs kon alleen geleverd worden als er ook door de politie DNA onderzoek was gedaan. Dat

9 is nooit gebeurd. Ook is er geen onderzoek op vingerafdrukken of haren gedaan. Mariska had ook bloed onder haar nagels, heeft zij Dan Ross gekrabd tijdens haar verdediging? Ook dit DNA is nooit onderzocht. Indirect bewijs: het moordwapen Een forensisch onderzoek door de technische recherche op de plaats delict is vaak heel belangrijk in een onderzoek naar de toedracht van een misdrijf, vooral als er foto's zijn genomen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat juist dit ene rapport was verdwenen. Wie had daar belang bij? Uiteraard de verdediging, de corrupte advocaat van Dan Ross ÈN Jisoo Han, Pedro. Maar elementen uit dat rapport kwamen ook in de rechtszaak 22) naar voren, helaas de foto's niet! Ook de foto's van Mariska bebloedde hoofd werden niet getoond en er werd zelfs in de rechtszaak gezegd dat ze mislukt waren! Kortom, corruptie heeft er voor gezorgd dat dit geen eerlijk proces was! Toch zijn er enkele foto's bewaard gebleven en een deel er van naar ons opgestuurd. Deze foto's hebben ervoor gezorgd dat ik ze kon analyseren, maar pas na vier jaar ontdekte ik het moordwapen. Alle toegebrachte verwondingen kon ik logisch verklaren en zelfs de (logische) volgtijdigheid van het ontstaan van alle verwondingen! Door de beelden die de Koreaanse en Nederlandse journalisten hadden gemaakt kon ik mij een uitstekende voorstelling maken hoe de plaats delict er uit zag, zonder het ooit in werkelijkheid te hebben gezien. De plaats delict is pas na maanden onderzocht, maar de plek was verzegeld en zag er nog precies uit, zoals het was achtergelaten, behalve dat het uiteraard door de verdachten grondig was ontdaan van bloedvlekken, zo slim waren ze wel! Echter met luminol kon de politie zien waar bloed lag en waar niet! Helaas was hun onderzoek niet grondig genoeg! In een bijlage het complete verhaal (uit mijn boek 'Fatal data at Roatan') over het moordwapen. Ps als je wilt schrijven dan moet je dit wel weten, als je een volgorde wilt weten, dan moet je ook kunnen tellen. DATUM :00 ***** = Dit verhaal met vele bijlagen en onderstaande verklaring zijn in een dossier samengevat en meegegeven aan de verslaggeefster die mijn getuigenis op 16 februari 2016 hier in Le Jardin heeft opgenomen. Het wordt aan Buitenlandse Zaken aangeboden.

10 In rood zijn kanttekeningen met een nummer aangegeven. De kanttekeningen staan hieronder alsmede de bron en bijgevoegde bescheiden in bijlagen, zoals , artikelen etc. Kant tekeningen 1) Pedro: I was first the lawyer of Daniel Ian Ross (video PRdV): 2) The second opinion (report) from the Honduran pathologist Dr Heebee Yessinia Caballero was invalid by corruption see article: 3) Dan Ross told police that Mariska Mast, a 23-year-old Dutch tourist, collapsed suddenly on his bathroom floor at around 3am last Friday after they had gone out drinking. (telegraph 26 august 2008) see: 4) Interview PRdV with Jisoo: 5) 6) Met een apostille is dit rapport bij het strafdossier gevoegd. Bovendien waren er twee getuigen uit Honduras bij de tweede echte autopsie aanwezig in Antwerpen. 7) Zie aan Buza in de bijlage k7 8) Klück heeft een afspraak gemaakt met de (nieuwe) officier van justitie die het onderzoek leidt. Met haar neem ik ( Peter Slort KLPD / BUZA) mijn vragenlijst door. Over het onderzoek in december 2008 (forensisch onderzoek op de PD) waarvoor ik speciaal naar Roatan was gereisd is in het dossier niets terug te vinden. Informatie over mogelijk veiliggestelde sporen tijdens de sectie ontbreken eveneens. Wel vindt ze een brief van het inmiddels ontslagen hoofd van het Forensisch Instituut, dr. Lempira, dat de foto's van de sectie verloren zijn gegaan. En ze weet niets van een eventueel rechtshulpverzoek aan Singapore. Ik haal diep adem. 9) 10) 11) 12) Zie van Barbara in de bijl. k ) Zie van Barbara in de bijl. k ) Zie van Madi in de bijl. k ) Zie van Barbara in de bijl. k ) Zie doorgestuurde van Barbara aan Amanda in de bijlage k ) Zie van mijn nicht in de bijl. k ) Zie artikel gevonden op Internet (kanttekening 18) 19) When was Mariska murdered? - Disappeared article (18) on the internet, however I got a copy at that time and there is a quot here too: TEER+ALLE+COOKIES - In another article (proceso digital) was also written that the murder took place on the 21 august 2008: 20) Zie Karl Stanley 4 oktober 2009 in bijl. k ) Zie Karl Stanley 7 juni 2011 in bijlage k ) Rechtbank verslag hier: Mast%20met%20commentaar.pdf *****: blz 38 en 40 23) Laatste bericht Madi (op facebook) in bijlage k23

11 VERKLARING Hierbij verklaar ik, dat ondergetekende, de bovengenoemde verklaring naar eer en geweten heeft opgesteld en voor zover mogelijk is onderbouwd met informatie die van derden is ontvangen, dan wel gelezen is per , op internet of anderzijds. Op het graf van mijn dochter heb ik beloofd alles te onderzoeken wat in mijn vermogen lag om de waarheid van haar dood te achterhalen, waarvan akte. Le Jardin 16 februari 2016 Herbert Mast Getuige: Carolien Hensbergen

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel.

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. Puzzle a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. een beloning voor de winnaar iemand die piano speelt een uitvoering 4 wat je wil gaan doen; voornemens 5 niet dezelfde 6 deze heb je

Nadere informatie

THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE

THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE DUTCH THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE 4 0 0 W O R D S T O G E T S T A R T E D I N A N Y L A N G U A G E BY THE FOREIGN LANGUAGE COLLECTIVE Verbs Werkwoorden To be zijn I ik ben You jij bent He/She/It hij/zij/het

Nadere informatie

Verdieping: DNA alleen onvoldoende bewijs

Verdieping: DNA alleen onvoldoende bewijs Verdieping: DNA alleen onvoldoende bewijs Korte omschrijving werkvorm: De leerlingen luisteren naar een radiofragment van Goedemorgen Nederland en lezen een tekst uit dagblad Trouw over de bewijsvoering

Nadere informatie

Rapport. Datum: 29 november 2001 Rapportnummer: 2001/374

Rapport. Datum: 29 november 2001 Rapportnummer: 2001/374 Rapport Datum: 29 november 2001 Rapportnummer: 2001/374 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het regionale politiekorps Limburg-Noord onvoldoende onderzoek heeft verricht naar aanleiding van zijn aangifte

Nadere informatie

4,9. Antwoorden door een scholier 1354 woorden 25 december keer beoordeeld

4,9. Antwoorden door een scholier 1354 woorden 25 december keer beoordeeld Antwoorden door een scholier 1354 woorden 25 december 2010 4,9 210 keer beoordeeld Vak Engels 1. cybercity wheelchair computers older Holland friends Nigeria shop tea 2. 1= false 2= true 3= true 4= false

Nadere informatie

Appendix A: The factor analysis for the immersion questionnaire

Appendix A: The factor analysis for the immersion questionnaire 1 Appendix A: The factor analysis for the immersion questionnaire 2 3 Summary of exploratory factor analysis for the immersion questionnaire. Ik voelde mij zoals de hoofdpersoon zich voelde. 0.85 0.23-0.03-0.05-0.13

Nadere informatie

Michael de Jong kocht twee dagen na de moord op Weduwe Wittenberg toch een nieuw (Global) mes

Michael de Jong kocht twee dagen na de moord op Weduwe Wittenberg toch een nieuw (Global) mes Michael de Jong kocht twee dagen na de moord op Weduwe Wittenberg toch een nieuw (Global) mes Er zou twee dagen na de moord een Global magneetstrip gekocht zijn. Drie dagen na het aantreffen van het dode

Nadere informatie

voltooid tegenwoordige tijd

voltooid tegenwoordige tijd SirPalsrok @meestergijs It has taken me a while to make this grammar explanation. My life has been quite busy and for that reason I had little time. My week was full of highs and lows. This past weekend

Nadere informatie

Rapport. Rapport naar aanleiding van een klacht over het arrondissementsparket te Rotterdam. Datum: 3 augustus Rapportnummer: 2011/226

Rapport. Rapport naar aanleiding van een klacht over het arrondissementsparket te Rotterdam. Datum: 3 augustus Rapportnummer: 2011/226 Rapport Rapport naar aanleiding van een klacht over het arrondissementsparket te Rotterdam. Datum: 3 augustus 2011 Rapportnummer: 2011/226 2 Feiten Verzoekers hebben bij de politie aangifte gedaan jegens

Nadere informatie

3 I always love to do the shopping. A Yes I do! B No! I hate supermarkets. C Sometimes. When my mother lets me buy chocolate.

3 I always love to do the shopping. A Yes I do! B No! I hate supermarkets. C Sometimes. When my mother lets me buy chocolate. 1 Test yourself read a Lees de vragen van de test. Waar gaat deze test over? Flash info 1 In the morning I always make my bed. A Yes. B No. C Sometimes, when I feel like it. 2 When I see an old lady with

Nadere informatie

Vertaling Engels Gedicht / songteksten

Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling door een scholier 1460 woorden 23 januari 2002 5,4 399 keer beoordeeld Vak Engels Songtekst 1 Another day in paradise Artiest: Brandy & Ray J She calls

Nadere informatie

SPORTCOMMUNITY TOOL ABRAHAM VADER VAN VELE VOLKEN

SPORTCOMMUNITY TOOL ABRAHAM VADER VAN VELE VOLKEN SPORTCOMMUNITY TOOL NEXT MOVE ABRAHAM VADER VAN VELE VOLKEN SAMENVATTING Vandaag gaat het over liegen. Iets dat heel herkenbaar is en waar we allemaal wel eens mee te maken hebben gehad. Ook Abram komt

Nadere informatie

VOORZETSELS. EXERCISE 1 Bestudeer de bovenstaande voorzetsels en zinnen goed!

VOORZETSELS. EXERCISE 1 Bestudeer de bovenstaande voorzetsels en zinnen goed! ENGLISH, WE WILL DO BETTER! LESSON EIGHT VOORZETSELS at three o'clock = om drie uur around three o'clock = rond drie uur by three o'clock = tegen drie uur before Saturday = voor zaterdag for a week = voor

Nadere informatie

Ik hoop u hiermee nog extra informatie te hebben gegeven, die misschien verduidelijkend kan werken.

Ik hoop u hiermee nog extra informatie te hebben gegeven, die misschien verduidelijkend kan werken. Dames en heren, De kliniek waar ik nu 6 jaar verblijf, heeft helaas voor een impasse gezorgd door een behandelcoördinator van de long stay afdeling, Ed Schutguns, een risico taxatie in het kader van de

Nadere informatie

Understanding and being understood begins with speaking Dutch

Understanding and being understood begins with speaking Dutch Understanding and being understood begins with speaking Dutch Begrijpen en begrepen worden begint met het spreken van de Nederlandse taal The Dutch language links us all Wat leest u in deze folder? 1.

Nadere informatie

Het Effect van Verschil in Sociale Invloed van Ouders en Vrienden op het Alcoholgebruik van Adolescenten.

Het Effect van Verschil in Sociale Invloed van Ouders en Vrienden op het Alcoholgebruik van Adolescenten. Het Effect van Verschil in Sociale Invloed van Ouders en Vrienden op het Alcoholgebruik van Adolescenten. The Effect of Difference in Peer and Parent Social Influences on Adolescent Alcohol Use. Nadine

Nadere informatie

Read this story in English. My personal story

Read this story in English. My personal story My personal story Netherlands 32 Female Primary Topic: SOCIETAL CONTEXT Topics: CHILDHOOD / FAMILY LIFE / RELATIONSHIPS IDENTITY Year: 1990 2010 marriage/co-habitation name/naming court/justice/legal rights

Nadere informatie

Malala Ken je Malala? Wat weet je al van haar?

Malala Ken je Malala? Wat weet je al van haar? 1 Malala Ken je Malala? Wat weet je al van haar? About Malala Malala Yousafzai comes from Pakistan. She was born on the 12th of July in 1997. When she was 14 years old she started a blog on the Internet.

Nadere informatie

20 twenty. test. This is a list of things that you can find in a house. Circle the things that you can find in the tree house in the text.

20 twenty. test. This is a list of things that you can find in a house. Circle the things that you can find in the tree house in the text. 9006625806_boek.indd 1 31/08/16 15:26 1 6 test This is a list of things that you can find in a house. Circle the things that you can find in the tree house in the text. living room kitchen bedroom toilet

Nadere informatie

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City!

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! 1 Meet and greet read Lees de tekst. Wat is de prijs die je kunt winnen? early too late on time vroeg te laat op tijd Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! Do you have a special

Nadere informatie

Communication about Animal Welfare in Danish Agricultural Education

Communication about Animal Welfare in Danish Agricultural Education Communication about Animal Welfare in Danish Agricultural Education Inger Anneberg, anthropologist, post doc, Aarhus University, Department of Animal Science Jesper Lassen, sociologist, professor, University

Nadere informatie

V. stelde verzoeker van deze overdracht bij brief van dezelfde datum op de hoogte.

V. stelde verzoeker van deze overdracht bij brief van dezelfde datum op de hoogte. Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt erover dat politieambtenaren van het regionale politiekorps Brabant Zuid-Oost zijn aangifte van oplichting door W. die op 15 november 2006 was opgenomen, pas op 17

Nadere informatie

1. will + hele werkwoord (Future Simple) 2. shall + hele werkwoord 3. to be (am/is/are) going to + hele werkwoord

1. will + hele werkwoord (Future Simple) 2. shall + hele werkwoord 3. to be (am/is/are) going to + hele werkwoord FUTURE TENSE ( TOEKOMENDE TIJD ) Hoe? 1. will + hele werkwoord (Future Simple) 2. shall + hele werkwoord 3. to be (am/is/are) going to + hele werkwoord Wanneer? Ad 1. Als iets in de toekomst zal gebeuren

Nadere informatie

Comics FILE 4 COMICS BK 2

Comics FILE 4 COMICS BK 2 Comics FILE 4 COMICS BK 2 The funny characters in comic books or animation films can put smiles on people s faces all over the world. Wouldn t it be great to create your own funny character that will give

Nadere informatie

SAMPLE 11 = + 11 = + + Exploring Combinations of Ten + + = = + + = + = = + = = 11. Step Up. Step Ahead

SAMPLE 11 = + 11 = + + Exploring Combinations of Ten + + = = + + = + = = + = = 11. Step Up. Step Ahead 7.1 Exploring Combinations of Ten Look at these cubes. 2. Color some of the cubes to make three parts. Then write a matching sentence. 10 What addition sentence matches the picture? How else could you

Nadere informatie

Listen. Twenty One Pilots Niveau 3a Song 4 Lesson B Worksheet. a Luister naar wat Leo, Tina en Martin vertellen. Omcirkel het juiste antwoord.

Listen. Twenty One Pilots Niveau 3a Song 4 Lesson B Worksheet. a Luister naar wat Leo, Tina en Martin vertellen. Omcirkel het juiste antwoord. 1 Listen a Luister naar wat Leo, Tina en Martin vertellen. Omcirkel het juiste antwoord. 1 Leo is a kid / a teenager / a grown-up. 2 Tina is a kid / a teenager / a grown-up. 3 Martin is a kid / a teenager

Nadere informatie

Help! FILE 1 HELP! BK 2

Help! FILE 1 HELP! BK 2 Help! Hello! Can you hear me? Do you know where you are? You had an accident. My name is Reep. I m a paramedic. I will examine you and see if we need to get you to the hospital. Can you move your arms?

Nadere informatie

Zet de volgende zinnen in de passive. Waar wenselijk geef je aan wie het gedaan heeft(". by".).

Zet de volgende zinnen in de passive. Waar wenselijk geef je aan wie het gedaan heeft(. by.). Zet de volgende zinnen in de passive. Waar wenselijk geef je aan wie het gedaan heeft(". by".). 1 Boys of sixteen to eighteen are to drive this tank. 2 Somebody had smashed the window with a brick. 3 When

Nadere informatie

News: Tours this season!

News: Tours this season! 1 Do you remember? Lees de zinnen en vul de juiste woorden in. Kies uit: like listen presenter too loud great show number next crowd singer. Let op: je houdt twee woorden over. Welcome back to the best

Nadere informatie

Preschool Kindergarten

Preschool Kindergarten Preschool Kindergarten Objectives Students will recognize the values of numerals 1 to 10. Students will use objects to solve addition problems with sums from 1 to 10. Materials Needed Large number cards

Nadere informatie

passive de lijdende vorm

passive de lijdende vorm SirPalsrok @meestergijs My dad and I are playing cricket at the moment. Cricket is being played at the moment. Het gaat er niet om wie of wat iets doet. Het gaat er niet om wie of wat iets doet...maar

Nadere informatie

Scourge of Ethar The Game

Scourge of Ethar The Game Scourge of Ethar The Game IG 101/102 Team 1, Firstblood teamleden: Daniel Bijlsma, Peter Martens, Sievajet Rahimbaksh, Mick Tozer, Dennis Balk en Joey Rommers docent: Casper van Est type game: Platform,

Nadere informatie

Vergaderen in het Engels

Vergaderen in het Engels Vergaderen in het Engels In dit artikel beschrijven we verschillende situaties die zich kunnen voordoen tijdens een business meeting. Na het doorlopen van deze zinnen zal je genoeg kennis hebben om je

Nadere informatie

Het is een portret van de menselijke zwakte, waaraan volgens het beeld van Rood&Rood ook goeroes niet ontkomen.

Het is een portret van de menselijke zwakte, waaraan volgens het beeld van Rood&Rood ook goeroes niet ontkomen. Boekverslag door een scholier 1270 woorden 16 maart 2006 5,2 5 keer beoordeeld Auteur Genre Rood & Rood Thriller & Detective Eerste uitgave 1990 Vak Nederlands Titel: Banden Schrijvers: Lydia Rood & Niels

Nadere informatie

irregular verbs onregelmatige werkwoorden

irregular verbs onregelmatige werkwoorden SirPalsrok @meestergijs Wanneer je een zin maakt, zul je iets moeten doen met een werkwoord. Je kan tenslotte niet het hele werkwoord gebruiken bij elk onderwerp. Bijvoorbeeld: spelen Wij spelen volleybal.

Nadere informatie

Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1

Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1 Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1 Vraagzinnen: Je kunt in het Engels vraagzinnen maken door vaak het werkwoord vooraan de zin te zetten. Bijv. She is nice. Bijv. I am late. Bijv. They are

Nadere informatie

Davide's Crown Caps Forum

Davide's Crown Caps Forum pagina 1 van 6 Davide's Crown Caps Forum A Forum for Crown Cap Collectors Zoeken Uitgebreid zoeken Zoeken Forumindex Crown Caps Unknown Caps Lettergrootte veranderen vriend Afdrukweergave Gebruikerspaneel

Nadere informatie

XTRA LEUK DOCUMENTATION SHOPPEN IN DECEMBER

XTRA LEUK DOCUMENTATION SHOPPEN IN DECEMBER FREE DOCUMENTATION Promotion for the gift-wrapping service/shop was part of the XTRA Leuk Shoppen in de Marikenstraat (XTRA Great Shopping in Marikenstraat) campaign, which also communicated about Sunday

Nadere informatie

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen.

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Lesbrief Les 1.1: On my way Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Nouns: train, tram, bus, car, bike, plane, boat, underground, stop,

Nadere informatie

filosofie vwo 2016-I Opgave 1 Twijfel in de rechtbank

filosofie vwo 2016-I Opgave 1 Twijfel in de rechtbank Opgave 1 Twijfel in de rechtbank tekst 1 De film 12 Angry Men uit 1957 wordt beschouwd als een ode aan het Amerikaanse rechtssysteem. Centraal staat een rechtszaak tegen een jongen van 18 jaar die met

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over het Openbaar Ministerie te Den Haag. Datum: Rapportnummer: 2013/044

Rapport. Rapport over een klacht over het Openbaar Ministerie te Den Haag. Datum: Rapportnummer: 2013/044 Rapport Rapport over een klacht over het Openbaar Ministerie te Den Haag. Datum: Rapportnummer: 2013/044 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de officier van justitie van het arrondissementsparket te Den

Nadere informatie

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen.

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Lesbrief Les 2.1: My family Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Nouns: brother, sister, cousin, mother, father, aunt, uncle, grandmother,

Nadere informatie

Boekverslag Engels The skeleton man door Joseph Bruchac

Boekverslag Engels The skeleton man door Joseph Bruchac Boekverslag Engels The skeleton man door Joseph Bruchac Boekverslag door een scholier 2262 woorden 3 november 2003 6,2 114 keer beoordeeld Auteur Joseph Bruchac Eerste uitgave 2001 Vak Engels H 1 Op 2

Nadere informatie

Playa Lechi Residence 7, Kaya Gob. N. Debrot, Kralendijk

Playa Lechi Residence 7, Kaya Gob. N. Debrot, Kralendijk Playa Lechi Residence 7, Kaya Gob. N. Debrot, Kralendijk US$ 165 per nacht, vanaf Kralendijk - 2 Slaapkamers - 2 Badkamer(s) - Zwembad Specificaties Buurt Kralendijk Playa Lechi Residence 7, Adres Kaya

Nadere informatie

Stars FILE 7 STARS BK 2

Stars FILE 7 STARS BK 2 Stars FILE 7 STARS BK 2 Of course you have seen X-Factor, The Voice or Got Talent on TV or via the Internet. What is your favourite act? Do you like the dancing performances or would you rather listen

Nadere informatie

naar sporen Zelf casussen oplossen

naar sporen Zelf casussen oplossen Speuren C naar sporen Zelf casussen oplossen 3. De erfenis van meneer D. Op vrijdagmiddag 3 september wordt meneer D. dood aangetroffen in de woonkamer van zijn villa. Hij ligt op zijn rug op de bank.

Nadere informatie

The secret key. Worksheet. flash info. Lees de tekst en kruis het juiste antwoord aan. Deze tekst hoort bij

The secret key. Worksheet. flash info. Lees de tekst en kruis het juiste antwoord aan. Deze tekst hoort bij 1 The secret key read Lees de tekst en kruis het juiste antwoord aan. Deze tekst hoort bij informatie over buslijnen een game een reclame flash info inside outside cross the road binnen(in) buiten steek

Nadere informatie

Love & Like FILE 2 LOVE & LIKE BK 2

Love & Like FILE 2 LOVE & LIKE BK 2 Love & Like I Like You Come a little closer Honey, come a little closer, let me whisper in your ear. Let me tell it to you quietly, So that no one else will hear. 1 File 2 - Love & Like BK2.indd 1 22-7-2014

Nadere informatie

5 plaatsen vingerafdrukken; laptop weg, mobiele telefoon weg, auto weg.

5 plaatsen vingerafdrukken; laptop weg, mobiele telefoon weg, auto weg. PD 1: 5 plaatsen vingerafdrukken; laptop weg, mobiele telefoon weg, auto weg. 12 vingerafdrukken 4 verschillende afdrukken. 1: Huiseigenaar (2 goeie vingerafdrukken) 2: Schoonmaakster (2 goeie vingerafdrukken)

Nadere informatie

Night news. Fact sheets. Worksheet

Night news. Fact sheets. Worksheet 1 Night news read Het liedje van Caro Emerald speelt zich s nachts af. Lees twee nieuwsberichten die met nacht te maken hebben. Nieuwsbericht 1 Nieuwsbericht 2 Clouds block view for meteor watchers Do

Nadere informatie

word order woordvolgorde

word order woordvolgorde SirPalsrok @meestergijs Learn you shall word order. Attention therefore you must pay. Exercise 1: Zet de volgende zinsdelen in de juiste volgorde. 1. the first roller coaster in Russia was built in the

Nadere informatie

Fans talking about Martin

Fans talking about Martin Fans about Martin Wat vind jij van Martin Garrix? 1 read Fans talking about Martin Martin Garrix is a world famous DJ from Holland. Yesterday we interviewed two of Martin s fans. This is what they said.

Nadere informatie

EU keurt nieuw Programma veiliger internet goed: 55 miljoen euro om het internet veiliger te maken voor kinderen

EU keurt nieuw Programma veiliger internet goed: 55 miljoen euro om het internet veiliger te maken voor kinderen IP/8/899 Brussel, 9 december 8 EU keurt nieuw Programma veiliger internet goed: miljoen euro om het internet veiliger te maken voor kinderen Vanaf januari 9 zal de EU een nieuw programma voor een veiliger

Nadere informatie

class book I am reading a book. close your books homework My teacher gave me a lot of homework. to read We are going to read that book.

class book I am reading a book. close your books homework My teacher gave me a lot of homework. to read We are going to read that book. classroom The students are waiting for their teacher in the classroom. class pupil / student classmate You can ask your classmate for help with your homework. please sit down please stand up look at this

Nadere informatie

S e v e n P h o t o s f o r O A S E. K r i j n d e K o n i n g

S e v e n P h o t o s f o r O A S E. K r i j n d e K o n i n g S e v e n P h o t o s f o r O A S E K r i j n d e K o n i n g Even with the most fundamental of truths, we can have big questions. And especially truths that at first sight are concrete, tangible and proven

Nadere informatie

Janne s 4 e engeltjesdag

Janne s 4 e engeltjesdag Janne s 4 e engeltjesdag Filmpje: La Luna - Pixar Tekst: Anoniem verdriet - Marinus van den Berg Er zijn vrouwen die moeder en mannen die vader zijn maar bijna niemand weet het ze verwachten een kind ze

Nadere informatie

Schuld Mel Wallis de Vries

Schuld Mel Wallis de Vries Schuld Mel Wallis de Vries Gemaakt door: Daniëlle Star Datum: 4 maart 2019 Het Boek schuld heeft de genre Jeugdthriller omdat er heel erg veel spanning in terugkomt en er woorden in het boek schuld moorden

Nadere informatie

Martin Garrix and his fans

Martin Garrix and his fans Fans about Martin Wat vind jij van Martin Garrix? 1 read Martin Garrix and his fans Martin Garrix is more than a young star and producer. He s also a super nice guy! If there are fans who want his autograph,

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016

Nieuwsbrief december 2016 Nieuwsbrief december 2016 Jong geleerd, oud gedaan Leuk om een verrassing te krijgen zo vlak voor Sinterklaas. Wij hadden Putu Ari en Komang gevraagd om een stukje te schrijven voor de nieuwsbrief over

Nadere informatie

Interview protocol (NL)

Interview protocol (NL) Interview protocol (NL) Protocol telefoongesprek slachtoffers Goedemorgen/middag, u spreekt met (naam) van de Universiteit van Tilburg. Wij zijn op dit moment bezig met een onderzoek naar straat- en contactverboden

Nadere informatie

Boekverslag Engels Body dumps door James Ellroy

Boekverslag Engels Body dumps door James Ellroy Boekverslag Engels Body dumps door James Ellroy Boekverslag door een scholier 2034 woorden 15 december 2002 8,7 15 keer beoordeeld Auteur James Ellroy Eerste uitgave 1998 Vak Engels Samenvatting Dit boek

Nadere informatie

Figuur 1. Foto van de gevonden jas.

Figuur 1. Foto van de gevonden jas. Stille getuigen Introductie In het practicum Puzzelen met pieken heb je kennis gemaakt met verschillende forensische technieken tijdens het oplossen van een overval. In deze les ga je aan de slag met een

Nadere informatie

De grondbeginselen der Nederlandsche spelling / Regeling der spelling voor het woordenboek der Nederlandsche taal (Dutch Edition)

De grondbeginselen der Nederlandsche spelling / Regeling der spelling voor het woordenboek der Nederlandsche taal (Dutch Edition) De grondbeginselen der Nederlandsche spelling / Regeling der spelling voor het woordenboek der Nederlandsche taal (Dutch Edition) L. A. te Winkel Click here if your download doesn"t start automatically

Nadere informatie

Rapport. Datum: 22 augustus 2007 Rapportnummer: 2007/175

Rapport. Datum: 22 augustus 2007 Rapportnummer: 2007/175 Rapport Datum: 22 augustus 2007 Rapportnummer: 2007/175 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat ambtenaren van het regionale politiekorps Limburg-Noord: - niet hebben gereageerd op een melding van verzoekers

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Bladstil door Leendert van Wezel

Boekverslag Nederlands Bladstil door Leendert van Wezel Boekverslag Nederlands Bladstil door Leendert van Wezel Boekverslag door een scholier 1926 woorden 19 november 2009 6,1 14 keer beoordeeld Auteur Genre Leendert van Wezel Jeugdboek Eerste uitgave 2006

Nadere informatie

Uw mening telt! Onderwerp: aankondiging vragenlijst wel of niet afsluiten groene hoven. Beste bewoner(s),

Uw mening telt! Onderwerp: aankondiging vragenlijst wel of niet afsluiten groene hoven. Beste bewoner(s), Uw mening telt! Is het afsluiten van de groene hoven een goed idee? Wij horen het graag van u. Vanaf maandag 11 juni komen enquêteurs bij u langs om u daarover een aantal vragen te stellen. Onderwerp:

Nadere informatie

Een spannend spel loopt verkeerd af

Een spannend spel loopt verkeerd af De strafzaak Een spannend spel loopt verkeerd af Algemene informatie over de rechtszaak in het simulatiespel Ben, Najib en Roos, drie vmbo leerlingen van 15 jaar, hebben de laatste lesuren vrij van school

Nadere informatie

DE VOLTOOID TEGENWOORDIGE TOEKOMENDE TIJD

DE VOLTOOID TEGENWOORDIGE TOEKOMENDE TIJD 1 Grammatica les 11 THE FUTURE PERFECT TENSE DE VOLTOOID TEGENWOORDIGE TOEKOMENDE TIJD 11.1 FUTURE PERFECT The Future Perfect oftewel de Voltooid Tegenwoordig Toekomende Tijd bestaat uit "will" of "shall"

Nadere informatie

Boekverslag Engels Not above the law door Richard MacAndrew

Boekverslag Engels Not above the law door Richard MacAndrew Boekverslag Engels Not above the law door Richard MacAndrew Boekverslag door een scholier 960 woorden 13 november 2014 5,2 98 keer beoordeeld Auteur Richard MacAndrew Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2010

Nadere informatie

DE VERLEDEN TOEKOMENDE TIJD

DE VERLEDEN TOEKOMENDE TIJD 1 Grammatica les 12 THE FUTURE PAST TENSE DE VERLEDEN TOEKOMENDE TIJD 12.1 FUTURE PAST Als je over het verleden praat, maar iets wilt vertellen over wat toen in de toekomst was, gebruik je ook de Future,

Nadere informatie

Toetsonderdeel R T1 T2 I Totaal aantal items Totaal aantal punten. Totaal percentage (%)

Toetsonderdeel R T1 T2 I Totaal aantal items Totaal aantal punten. Totaal percentage (%) Toetsonderdeel R T1 T2 I Totaal aantal items Totaal aantal punten A Vocabulary 2 6 8 8 B Vocabulary 2 4 2 8 8 C Grammar 2 5 1 8 8 D Grammar 1 8 1 10 10 E Grammar 3 7 10 10 F Grammar 1 7 8 8 G Grammar 7

Nadere informatie

De niet gevonden vlekken

De niet gevonden vlekken De niet gevonden vlekken De DNA-bevindingen Op 9 februari 2004 wordt Ernest Louwes tijdens het herzieningsproces in Den Bosch wederom tot 12 jaar veroordeeld. De cruciale rol bij deze veroordeling spelen

Nadere informatie

Impact en disseminatie. Saskia Verhagen Franka vd Wijdeven

Impact en disseminatie. Saskia Verhagen Franka vd Wijdeven Impact en disseminatie Saskia Verhagen Franka vd Wijdeven Wie is wie? Voorstel rondje Wat hoop je te leren? Heb je iets te delen? Wat zegt de Programma Gids? WHAT DO IMPACT AND SUSTAINABILITY MEAN? Impact

Nadere informatie

possessive s,,..of.. bezitsvorm

possessive s,,..of.. bezitsvorm possessive s,,..of.. SirPalsrok @meestergijs In het Nederlands gebruik je vaak het woord van om aan te geven dat iets van iemand is of om relaties aan te geven. Dit is de. In het Engels gebruik je s of.

Nadere informatie

Externalisering van het migratiebeleid en de schaduwzijde van de EU-Turkije Deal.

Externalisering van het migratiebeleid en de schaduwzijde van de EU-Turkije Deal. Externalisering van het migratiebeleid en de schaduwzijde van de EU-Turkije Deal. Ilse van Liempt, Sociale Geografie en Planologie, Universiteit Utrecht 1 Een ramp? Een crisis? Ilse van Liempt, Sociale

Nadere informatie

B1 Woordkennis: Spelling

B1 Woordkennis: Spelling B1 Woordkennis: Spelling Bestuderen Inleiding Op B1 niveau gaan we wat meer aandacht schenken aan spelling. Je mag niet meer zoveel fouten maken als op A1 en A2 niveau. We bespreken een aantal belangrijke

Nadere informatie

Aangifte doen En dan?

Aangifte doen En dan? www.politie.nl/slachtoffer Aangifte doen En dan? 17035-1 Informatie voor slachtoffers van een misdrijf 1 Bent u slachtoffer van een misdrijf? Is er bijvoorbeeld bij u ingebroken? Of heeft iemand u mishandeld?

Nadere informatie

Eenmalig seksueel geweld

Eenmalig seksueel geweld Eenmalig seksueel geweld Iva Bicanic Coordinator Landelijk Psychotraumacentrum UMC Utrecht Eenmalig seksueel geweld At risk: 14-24 jaar At risk: eerder misbruik Dader meestal bekende Minderheid onthult

Nadere informatie

8+ 60 MIN Alleen te spelen in combinatie met het RIFUGIO basisspel. Only to be played in combination with the RIFUGIO basicgame.

8+ 60 MIN Alleen te spelen in combinatie met het RIFUGIO basisspel. Only to be played in combination with the RIFUGIO basicgame. 8+ 60 MIN. 2-5 Alleen te spelen in combinatie met het RIFUGIO basisspel. Only to be played in combination with the RIFUGIO basicgame. HELICOPTER SPEL VOORBEREIDING: Doe alles precies hetzelfde als bij

Nadere informatie

English is everywhere. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game. Lees de tekst. Omcirkel de Engelse woorden.

English is everywhere. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game. Lees de tekst. Omcirkel de Engelse woorden. one English is everywhere Test Luister naar wat Daniel vertelt. Welke Engelse woorden hoor je? Kruis ze aan. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game Lees de tekst. Omcirkel de

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over het regionale politiekorps Noord-Holland Noord. Datum: 21 maart Rapportnummer: 2011/099

Rapport. Rapport betreffende een klacht over het regionale politiekorps Noord-Holland Noord. Datum: 21 maart Rapportnummer: 2011/099 Rapport Rapport betreffende een klacht over het regionale politiekorps Noord-Holland Noord. Datum: 21 maart 2011 Rapportnummer: 2011/099 2 Klacht Op 24 juni 2009 verhoorden twee politieambtenaren van het

Nadere informatie

Angststoornissen en hypochondrie: Diagnostiek en behandeling (Dutch Edition) Click here if your download doesn"t start automatically

Angststoornissen en hypochondrie: Diagnostiek en behandeling (Dutch Edition) Click here if your download doesnt start automatically Angststoornissen en hypochondrie: Diagnostiek en behandeling (Dutch Edition) Click here if your download doesn"t start automatically Angststoornissen en hypochondrie: Diagnostiek en behandeling (Dutch

Nadere informatie

Er is iets vreselijks gebeurd.

Er is iets vreselijks gebeurd. Er is iets vreselijks gebeurd. Er is iemand vermist. Spoorloos verdwenen. Het spoor leidt tot nu toe naar een verdachte, maar er is te weinig bewijsmateriaal. Er wordt gevreesd voor een moord en de dader

Nadere informatie

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City!

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! 1 Meet and greet read Lees de tekst Wat is de prijs die je kunt winnen? Flash info early too late on time vroeg te laat op tijd Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! Do you have

Nadere informatie

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt.

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt. Don t you worry There s an eternity behind us And many days are yet to come, This world will turn around without us Yes all the work will still be done. Look at ever thing God has made See the birds above

Nadere informatie

Ontpopping. ORGACOM Thuis in het Museum

Ontpopping. ORGACOM Thuis in het Museum Ontpopping Veel deelnemende bezoekers zijn dit jaar nog maar één keer in het Van Abbemuseum geweest. De vragenlijst van deze mensen hangt Orgacom in een honingraatpatroon. Bezoekers die vaker komen worden

Nadere informatie

De strijkende man: De man die het strijkwerk van Marina deed en haar wensen in vervulling liet gaan.

De strijkende man: De man die het strijkwerk van Marina deed en haar wensen in vervulling liet gaan. Boekverslag door een scholier 1893 woorden 25 mei 2007 7,6 133 keer beoordeeld Auteur Colin Campbell Eerste uitgave 1999 Vak Engels Het gedicht, verhaal of boek Titel: The ironing man Schrijver: Colin

Nadere informatie

ECLI:NL:RBZWB:2013:BZ8372

ECLI:NL:RBZWB:2013:BZ8372 ECLI:NL:RBZWB:2013:BZ8372 Instantie Datum uitspraak 23-04-2013 Datum publicatie 24-04-2013 Zaaknummer 02-666988-11 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Zeeland-West-Brabant Strafrecht

Nadere informatie

Evaluatie Wet controle op rechtspersonen. Verslag van een schriftelijk overleg Vastgesteld

Evaluatie Wet controle op rechtspersonen. Verslag van een schriftelijk overleg Vastgesteld 33750-VI Nr. Evaluatie Wet controle op rechtspersonen Verslag van een schriftelijk overleg Vastgesteld De vaste commissie voor Veiligheid en Justitie heeft een aantal vragen ter beantwoording voorgelegd

Nadere informatie

"Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5"

Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5 "Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5" Voor het eerst alleen Ik werd wakker in een kamer. Een witte kamer. Ik wist niet waar ik was, het was in ieder geval niet de Isolatieruimte. Ik keek om me

Nadere informatie

Deze week was er wederom nogal schokkend nieuws te lezen over de zaak Natalee Holloway in het AD:

Deze week was er wederom nogal schokkend nieuws te lezen over de zaak Natalee Holloway in het AD: Net zoals de moordzaak van Marianne Vaatstra de gemoederen bezig blijft houden, zo is het ook met de verdwijning in 2005 van de Amerikaanse Natalee Holloway. Joran van der Sloot wordt beschouwd als de

Nadere informatie

possessive determiners

possessive determiners personal pronouns possessive determiners SirPalsrok @meestergijs Ik = I (altijd met een hoofdletter schrijven) I am William. I have no brothers or sisters. I play tennis and love to play videogames. I

Nadere informatie

wegen beschikt, Hem hebt gij niet verheerlijkt. Jozef, deel 1 Zijn naam betekent: (Jahwé) voege er bij.

wegen beschikt, Hem hebt gij niet verheerlijkt. Jozef, deel 1 Zijn naam betekent: (Jahwé) voege er bij. - 1 - Jozef, deel 1 Zijn naam betekent: (Jahwé) voege er bij. Hij Na lang wachten kreeg Rachel haar eerste zoon en ze wilde graag nog meer kinderen krijgen en daarom kreeg de eerstgeboren zoon van Jacob

Nadere informatie

Samenvatting Dutch summary

Samenvatting Dutch summary Samenvatting Dutch summary SAMENVATTING INTRODUCTIE De afgelopen jaren zijn er in Nederland verschillende moordzaken geweest die vanaf de aanvang van het opsporingsonderzoek verkeerd werden geïnterpreteerd

Nadere informatie

ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM

ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM Read Online and Download Ebook ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM DOWNLOAD EBOOK : ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK STAFLEU

Nadere informatie

Liturgie Jongerendienst zondag 13 januari 2019 Thema: Ben jij ik?

Liturgie Jongerendienst zondag 13 januari 2019 Thema: Ben jij ik? Liturgie Jongerendienst zondag 13 januari 2019 Thema: Ben jij ik? Lied voor de dienst: Opwekking 573 - Heer U bent welkom We zijn hier bij elkaar Heer, U bent welkom, welkom, om de koning te ontmoeten.

Nadere informatie

Doelgroep Onderzoek Projekt Unyon Groep 12

Doelgroep Onderzoek Projekt Unyon Groep 12 Doelgroep Onderzoek Projekt Unyon Max Veeke VoexHRO@hotmail.com Jacky Tsang (weggevallen) Jacko o@hotmail.com Sean Wijntjes Sean_wijntjes@hotmail.com Groep 12 V 1.03 23 09 2008 Doelgroep : Buitenlandse

Nadere informatie

Writing 1 WRITING 1 PART D BK 3

Writing 1 WRITING 1 PART D BK 3 Writing 1 WRITING 1 PART D BK 3 Isn t it incredible? After only two years of learning English you can write your own English WhatsApp messages, tweets and emails. You can also post some lines on an international

Nadere informatie

Het liedje van Jessie J gaat over wat je kunt kopen. Lees het informatiebord van het winkelcentrum. Hoe heet dit winkelcentrum?

Het liedje van Jessie J gaat over wat je kunt kopen. Lees het informatiebord van het winkelcentrum. Hoe heet dit winkelcentrum? 1 Shopping mall Het liedje van Jessie J gaat over wat je kunt kopen. Lees het informatiebord van het winkelcentrum. Hoe heet dit winkelcentrum? The Tower - Shopping mall 1 Bookshop Blackwell s Waterstones

Nadere informatie

Borstkanker: Stichting tegen Kanker (Dutch Edition)

Borstkanker: Stichting tegen Kanker (Dutch Edition) Borstkanker: Stichting tegen Kanker (Dutch Edition) Stichting tegen Kanker Click here if your download doesn"t start automatically Borstkanker: Stichting tegen Kanker (Dutch Edition) Stichting tegen Kanker

Nadere informatie