MINDER MOBIELEN CENTRALE (MMC) TONGEREN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MINDER MOBIELEN CENTRALE (MMC) TONGEREN"

Transcriptie

1 MINDER MOBIELEN CENTRALE (MMC) TONGEREN Huishoudelijk Reglement Minder Mobielen Centrale (MMC) Artikel 1: Aanbod: De Minder Mobielen Centrale (MMC) biedt vervoer op oproep aan senioren en personen met een handicap. De Centrale werkt met vrijwillige chauffeurs en chauffeurs in dienst bij het dienstencentrum De Piepel (entiteit binnen OCMW Tongeren). De chauffeurs helpen bij het in- en uitstappen, vervoeren de personen naar de vooraf afgesproken bestemming en begeleiden indien nodig tot aan de deur. Om recht te hebben op deze dienstverlening moet er sprake zijn van een beperkt inkomen, een handicap of een zekere mate van hulpbehoevendheid en de onmogelijkheid om zelf in zijn vervoer te voorzien. Er kan geen gebruik gemaakt worden van het openbaar vervoer of beroep gedaan worden op familie of vrienden. Mobiliteit is een voorwaarde tot kwaliteitsvol leven. Het doel van de MMC is vermijden dat vervoersarmoede leidt tot een zorgtekort of sociaal isolement. Een vraag voor vervoer voor medisch onderzoek of medische behandeling wordt altijd prioritair behandeld. Artikel 2: Voorwaarden: Een maatschappelijk assistent controleert of de aanvrager in aanmerking komt voor het lidmaatschap. De aanvragers moeten voldoen aan volgende voorwaarden: - gedomicilieerd zijn in Tongeren - m.u.v. personen die in een andere gemeente hun domicilie-adres hebben, maar feitelijk in een woonzorgcentrum te Tongeren verblijven; - minimum 60 jaar zijn - deze leeftijdsvoorwaarde geldt niet indien de persoon een attest kan voorleggen van het F.O.D. Sociale Zaken, waaruit een ongeschiktheidpercentage blijkt van 66% of 9 punten; - het netto belastbaar gezinsinkomen mag niet hoger zijn dan tweemaal het corresponderend bedrag van de wetgeving m.b.t. leefloon. Het gezinsinkomen betekent het inkomen van iedereen die op het adres van de aanvrager gedomicilieerd is; - buiten de woning waarin de aanvrager gedomicilieerd is, mag de aanvrager / het gezin geen andere onroerende eigendommen in volle eigendom bezitten die een vastgoedinvestering inhouden; - mobiliteitsproblemen hebben (zie artikel 1). De aanvrager is ertoe gehouden op vraag van de maatschappelijk assistent alle inkomstenbewijzen voor te leggen. De ledenlijst wordt maandelijks aan het bijzonder comité sociale dienst van het OCMW ter kennisgeving overgemaakt.

2 Artikel 2 bis: Een aanvrager heeft geen recht op lidmaatschap wanneer er op zijn adres personen gedomicilieerd zijn die geen beroepsactiviteit uitoefenen, noch hetzij als zelfstandige, noch hetzij als werknemer en die over een persoonlijk voertuig beschikken. Artikel 2 tertio: De leeftijdgrens zoals vastgesteld in artikel 2 geldt niet voor personen die vervoerd moeten worden om redenen van radiotherapie, chemotherapie, nierdialyse of een andere levensnoodzakelijke medische behandeling. De aanvrager dient hiervan een attest voor te leggen vanwege de behandelende zorgverstrekker. Artikel 3: Wijze van lidmaatschap: Het lidmaatschap wordt effectief als de overeenkomst ingevuld, ondertekend is en het lidgeld betaald wordt. Het lidgeld bedraagt 10 per jaar en 5 als het lidmaatschap aanvangt na 1 juli. De erkende leden krijgen een lidmaatschapskaart, die zij bij elke rit moeten kunnen voorleggen. Het lidmaatschap is persoonlijk. Enkel de aanvrager kan er gebruik van maken. Artikel 4: Werking: Alle aanvragen voor ritten moeten rechtstreeks gebeuren bij de Minder Mobielen Centrale, en dit tijdens de kantooruren van de voormiddag. Het lid mag nooit zelf naar een vrijwilliger bellen. Aanvragen voor ritten moeten minstens 2 werkdagen op voorhand gebeuren. Bij de aanvraag wordt duidelijk afgesproken: naam, dag, uur, bestemming, duur van de wachttijd of uur van de terugrit. De verantwoordelijke van de MMC deelt de betreffende prijs mee. In uitzonderlijke gevallen kan de verantwoordelijke van de M.M.C. toestaan dat een begeleider meegaat. Er worden geen ritten voorzien in het weekend en op feestdagen. De ritten die verzorgd worden door werknemers in dienstverband kunnen enkel plaatsvinden tijdens de kantooruren. De ritten die verzorgd worden door vrijwilligers kunnen uitzonderlijk plaatsvinden buiten de kantooruren en enkel omwille van medische redenen. Dit in overleg en met toestemming van de vrijwilligers. Indien de MMC geen chauffeur ter beschikking heeft wordt de aanvrager hiervan onmiddellijk verwittigd. Wanneer de chauffeur wegens onvoorziene omstandigheden zijn opdracht niet kan uitvoeren, wordt de gebruiker zo snel mogelijk op de hoogte gebracht en wordt indien nodig samen naar een andere oplossing gezocht. Wanneer de gebruiker bij ziekte of om andere redenen zijn afspraak niet kan na komen, moet deze de centrale zo vlug mogelijk verwittigen. Wanneer de chauffeur de gebruiker gaat ophalen en deze niet aanwezig is of niet meegaat, dan blijft hij het OCMW de kostprijs verschuldigd, behalve in gevallen van overmacht.

3 Artikel 4 bis: Elke gebruiker van de MMC heeft recht op maximaal 3 verplaatsingen per week. Ritten om redenen van radiotherapie, chemotherapie en nierdialyse worden niet meegeteld voor het berekenen van het maximaal toegelaten aantal ritten. De afstand per rit (heen en terug) mag 200 km niet overschrijden. De coördinator registreert individueel het aantal ritten. Wanneer een gebruiker het maximaal aantal bestemmingen opgebruikt heeft, wordt hij hiervan schriftelijk verwittigd. Artikel 5: De gebruikers betalen een vergoeding per afgelegde km. Voor de chauffeur vrijwilliger geldt de afstand van zijn woonst naar bestemming en terug. Voor de chauffeur in vast dienstverband geldt de afstand vanaf de burelen van het dienstencentrum naar de bestemming en terug. Indien het aantal gereden kilometers onduidelijk is of betwist wordt, wordt de route berekend via een routeplanner op het internet. Kosten voor de leden: 5.1. Gebruikers met een laag (gezins)inkomen kunnen rekenen op een sociaal tarief van 0.10 per km voor: 1. max. 200 km per jaar voor een bestemming naar keuze 2. max. 200 km per jaar voor verplaatsingen om deel te nemen aan het dienstverleningsaanbod van het dienstencentrum De Piepel (inbegrepen verplaatsingen naar een dorpsrestaurant). De toekenning van het sociaal tarief gebeurt op basis van een sociaal onderzoek, waarbij nagegaan wordt of de gebruiker aan de voorwaarden voor het sociaal tarief voldoet. Voorwaarden: - Het lid heeft recht op de verhoogde verzekeringstegemoetkoming, bedoeld in artikel van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, gecoördineerd op 14 juli Het lid / gezin mag geen onroerend goed dat als een vastgoedinvestering kan beschouwd worden in volle eigendom bezitten ander dan de woning waarin gewoond wordt. Bij inschrijving wordt hiervoor een verklaring op eer ondertekend. De maatschappelijk assistent consulteert hieromtrent de kruispuntbank sociale zekerheid. - Indien de mobiliteitsvraag van betrokkenen de grens van het maximaal toegelaten kmcontingent voor het sociaal tarief overtreft zal hem voor de overschrijding het normale tarief aangerekend worden. (zie 5.2). - Indien de gebruiker zijn vervoerskosten vanwege de mutualiteit terugbetaald krijgt geldt de normale tarifering. (zie 5.2.). De lijst van gebruikers van het sociaal tarief wordt maandelijks aan het bijzonder comité sociale dienst van het OCMW ter kennisgeving overgemaakt.

4 5.2. Gebruikers die niet gerechtigd zijn op het sociaal tarief betalen per kilometer een vergoeding die gelijk is aan het corresponderende bedrag dat een ambtenaar ontvangt wanneer hij een dienstreis in opdracht van zijn openbaar bestuur met eigen voertuig maakt. Momenteel bedraagt dit 0,3401 / km. (juli 2014) De vergoedingen aan de MMC worden trimestrieel afgerekend. De MMC stuurt de leden een overzicht/afrekening met overschrijving. De leden dienen hun bijdrage binnen de maand over te maken. Bij niet- betaling kan het bijzonder comité sociale dienst van het OCMW het lidmaatschap van betrokkene schorsen tot de verschuldigde som is vereffend Indien de chauffeur moet wachten betaalt de gebruiker een koffievergoeding rechtstreeks aan de chauffeur. Artikel 6: De koffievergoeding bedraagt: 0 indien minder dan een uur wachten 2 indien een wachttijd van 1 uur tot 2 uur 5 voor een wachttijd langer dan 2 uur Bijzondere situaties van sociale nood: Het bijzonder comité sociale dienst van het OCMW kan op basis van het sociaal onderzoek: - vrijstelling verlenen m.b.t. de voorwaarden om lid te worden - een bijkomend kilometercontingent voor het sociaal tarief toekennen Artikel 7: Verzekering: De gebruiker, zowel als de chauffeur, worden door de MMC verzekerd voor de Burgerlijke Aansprakelijkheid. Deze verzekering dekt de wederzijdse schade en de schade aan derden, die per ongeluk zou kunnen toegebracht worden tijdens het in- of uitstappen in de wagen en tijdens het verloop van de rit. Artikel 7 bis: Het bijzonder comité sociale dienst van kan bij niet betaling of zwaar misbruik het lidmaatschap schorsen of ontnemen. Artikel 8: Algemene bepalingen: De gebruiker moet op vraag van de chauffeur zijn/haar lidkaart kunnen tonen. Het vervoeren van huisdieren is verboden. Parkeergelden worden betaald door de gebruiker. Roken in de wagen is verboden. Wanneer de gezondheidstoestand (psychisch of fysisch) van de gebruiker een bedreiging vormt voor de (verkeers)veiligheid, mag een chauffeur de rit weigeren. Hij dient de coördinator van de MMC hiervan onmiddellijk te verwittigen.

5 De MMC heeft het recht om een dringende rit, meer bepaald betreffende een medische consultatie of behandeling voor een chronische of levensbedreigende aandoening, te laten voorgaan op een rit voor eerder sociale doeleinden. Artikel 9: Afspraken met de vrijwilliger van de Minder Mobielen Centrale Artikel 9.1: Voorwaarden om vrijwilliger te worden: De kandidaat moet over een eigen wagen beschikken en in orde zijn met de verzekering. Tevens moet hij/zij telefonisch bereikbaar zijn. Een persoonlijk gesprek met de medewerker wijst uit of betrokken kandidaat voldoende geschikt en gemotiveerd is voor deze job. De kandidaat bepaalt zelf op welke tijdstippen van de week hij zich voor de MMC beschikbaar wil houden en maakt hieromtrent een afspraak met de MMC. Artikel 9.2.: Werkwijze: Alle aanvragen voor ritten gebeuren rechtstreeks bij de Minder Mobielen Centrale, die contact opneemt met de chauffeurs. Het lid mag nooit zelf naar een vrijwilliger bellen. De vrijwilliger maakt nooit rechtstreeks een afspraak met een gebruiker. Bij de aanvraag wordt duidelijk afgesproken: naam, afhaaladres, dag, uur, bestemming, duur van de wachttijd of uur van de terugrit. Deze gegevens worden duidelijk doorgegeven aan de chauffeur. De chauffeur wordt ook ingelicht betreffende de eventuele begeleider. De chauffeur neemt nota van het ritnummer en het aantal kilometers en legt zijn rittenboekje voor telkens de MMC erom vraagt. Wanneer de chauffeur wegens onvoorziene omstandigheden verhinderd is, verwittigt hij zo vlug mogelijk de MMC, dat op zijn beurt de gebruiker op de hoogte brengt. Wanneer de gebruiker door onvoorziene omstandigheden zijn afspraak niet kan nakomen dient hij/zij de MMC hiervan op voorhand te verwittigen, zoniet betaalt hij/zij toch de afgesproken prijs. De MMC verwittigt de chauffeur dat de rit niet doorgaat. Artikel 9.3.: Vergoedingen De Minder Mobielen Centrale betaalt de vrijwilliger na voorlegging van het rittenboekje en de gebruiker betaalt, indien van toepassing, een koffievergoeding rechtstreeks aan de chauffeur. De vrijwilliger ontvangt eenzelfde onkosten km-vergoeding als de km-vergoeding geldend voor dienstreizen voor ambtenaren voor lokale besturen, verminderd met het bedrag per kilometer die de MMC aan Taxistop betaalt voor de omniumverzekering. Momenteel bedraagt dit bedrag 0,038 per kilometer (mei 2013).

6 De koffievergoeding bedraagt: - 0 indien minder dan een uur wachten - 2 indien een wachttijd van 1 uur tot 2 uur - 5 voor een wachttijd langer dan 2 uur Artikel 9.4.: Verzekering: De gebruiker, zowel als de chauffeur, worden door het MMC verzekerd voor de Burgerlijke Aansprakelijkheid. Deze verzekering dekt de wederzijdse schade en de schade aan derden, die per ongeluk zou kunnen toegebracht worden tijdens het in- of uitstappen in de wagen en tijdens het verloop van de rit. Verder wordt de wagen omnium verzekerd door de MMC via Taxistop en dit uitsluitend tijdens de ritten voor de MMC. De MMC informeert de chauffeur over zijn rechten en verplichtingen en wat te doen bij een eventueel ongeval. Artikel 9.5.: Algemene bepalingen: De chauffeur mag het lid alleen naar de vooraf aan de centrale doorgegeven bestemming brengen. De chauffeur kan met al zijn problemen terecht bij de medewerker van de MMC. Bij eventuele betwisting wordt de zaak voorgelegd aan de hogere overheid. Artikel 10: Kredieten: De prestaties van de M.M.C. kunnen maar gebeuren ten bedrage van het voorziene krediet in het budget van OCMW Tongeren. Artikel 11: Het aangepaste reglement treedt in werking op 1 februari 2015.

MINDER MOBIELEN CENTRALE (MMC) TONGEREN. Huishoudelijk Reglement Minder Mobielen Centrale (MMC) Artikel 1: Aanbod:

MINDER MOBIELEN CENTRALE (MMC) TONGEREN. Huishoudelijk Reglement Minder Mobielen Centrale (MMC) Artikel 1: Aanbod: MINDER MOBIELEN CENTRALE (MMC) TONGEREN Huishoudelijk Reglement Minder Mobielen Centrale (MMC) Artikel 1: Aanbod: De Minder Mobielen Centrale (MMC) biedt vervoer op oproep aan senioren en personen met

Nadere informatie

MINDER MOBIELEN CENTRALE BONHEIDEN REGLEMENT

MINDER MOBIELEN CENTRALE BONHEIDEN REGLEMENT 1 MINDER MOBIELEN CENTRALE BONHEIDEN REGLEMENT Goedgekeurd door de raad van maatschappelijk welzijn van 27/11/2017 en aangepast door de raad van maatschappelijk welzijn van 17/12/2018 1. Minder Mobielen

Nadere informatie

Reglement Minder Mobielen Centrale

Reglement Minder Mobielen Centrale Reglement Minder Mobielen Centrale De Minder Mobielen Centrale is een dienst die wordt georganiseerd door het Welzijnshuis van Waregem. De dienst is te bereiken op : Schakelstraat 43 8790 Waregem Voor

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE

ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE Wie is voor wat verantwoordelijk? Wie lid wil worden van de Minder Mobielen Centrale kan voor een aanvraag terecht bij maatschappelijk assistente Mieke Roose

Nadere informatie

MINDER MOBIELEN CENTRALE. MMC Zedelgem. LDC De Braambeier Loppemsestraat 14a 8210 Zedelgem Tel. 050/ Fax. 050/

MINDER MOBIELEN CENTRALE. MMC Zedelgem. LDC De Braambeier Loppemsestraat 14a 8210 Zedelgem Tel. 050/ Fax. 050/ MINDER MOBIELEN CENTRALE MMC Zedelgem LDC De Braambeier Loppemsestraat 14a 8210 Zedelgem Tel. 050/ 25 22 40 Fax. 050/ 25 22 41 REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE Goedgekeurd in de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

OCMW ZEMST. Handleiding voor de gebruikers en vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale.

OCMW ZEMST. Handleiding voor de gebruikers en vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale. OCMW ZEMST Handleiding voor de gebruikers en vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale. 1.1. Bereikbaarheid De Minder Mobielen Centrale is een dienst die wordt georganiseerd door het OCMW van Zemst.

Nadere informatie

INHOUD. Huishoudelijk Reglement. Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL DIENSTENCENTRUM T KLAVERTJE 3

INHOUD. Huishoudelijk Reglement. Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL DIENSTENCENTRUM T KLAVERTJE 3 Huishoudelijk reglement ANDERS MOBIEL LIMBURG T KLAVERTJE Informatiebrochure lokaal dienstencentrum t Klavertje Versie: mei 2019 02 INHOUD Huishoudelijk Reglement Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Huishoudelijk reglement Sociaal Huis Bornem & Sint-Amands Aangepast vervoer 1 april 2018

Inhoudsopgave. Huishoudelijk reglement Sociaal Huis Bornem & Sint-Amands Aangepast vervoer 1 april 2018 Huishoudelijk reglement Sociaal Huis Bornem & Sint-Amands Aangepast vervoer 1 april 2018 Inhoudsopgave 1. Minder Mobielen Centrale (MMC)... 2 a. Wat is de MMC?... 2 b. Gebruikers... 2 i. Doelgroep... 2

Nadere informatie

Minder Mobielen Centrale

Minder Mobielen Centrale Minder Mobielen Centrale Reglement voor gebruikers Dienst Ouderen en Thuiszorg Minder Mobielen Centrale Binnenhof 2 3630 Maasmechelen Tel. 089 48 28 48 Fax. 089 76 79 10 info@ocmwmaasmechelen.be www.ocmwmaasmechelen.be

Nadere informatie

OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 29.01.2015

OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 29.01.2015 OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 29.01.2015 Bekendmaking website: 03.02.2015 THUISZORG OCMW BEERSEL Algemene voorwaarden dienstreglementering DOEL 1. Het OCMW stelt zich tot doel om zorgbehoevende

Nadere informatie

Infomoment ReVa beurs 25 april Dirk Billiet

Infomoment ReVa beurs 25 april Dirk Billiet Infomoment ReVa beurs 25 april 2019 Dirk Billiet Sociale mobiliteit! Een Minder Mobielen Centrale zorgt ervoor dat personen met een mobiliteitsbehoefte dankzij vrijwillige chauffeurs in die behoefte kunnen

Nadere informatie

Mensen vervoeren met een beperkt inkomen die problemen ondervinden om zich te verplaatsen en hen op die manier uit hun sociaal isolement halen.

Mensen vervoeren met een beperkt inkomen die problemen ondervinden om zich te verplaatsen en hen op die manier uit hun sociaal isolement halen. 1. DOELSTELLING Mensen vervoeren met een beperkt inkomen die problemen ondervinden om zich te verplaatsen en hen op die manier uit hun sociaal isolement halen. Doelgroep: Meestal gaat het om mensen die

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement mindermobielencentrale. dienstjaar 2018 VERSIE WIJZIGING RMW GEPUBLICEERD

Huishoudelijk reglement mindermobielencentrale. dienstjaar 2018 VERSIE WIJZIGING RMW GEPUBLICEERD VERSIE WIJZIGING RMW GEPUBLICEERD 0-24-11-2015 01-01-2016 1 Aanpassing lidgeld Artikel 4. Tarieven en berekeningswijze 2 Aanpassing lidgeld Artikel 4. Tarieven en berekeningswijze 22-11-2016 01-01-2017

Nadere informatie

HEB JE NOOD AAN ZIEKENVERVOER?

HEB JE NOOD AAN ZIEKENVERVOER? HEB JE NOOD AAN ZIEKENVERVOER? Wij voorzien een tegemoetkoming in de kostprijs! 3 Wij zijn echt met je gezondheid bezig! Wie komt in aanmerking voor deze tegemoetkoming? Alle leden die al 6 maanden bijdragen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement mindermobielencentrale. dienstjaar 2019 VERSIE WIJZIGING RMW GEPUBLICEERD

Huishoudelijk reglement mindermobielencentrale. dienstjaar 2019 VERSIE WIJZIGING RMW GEPUBLICEERD VERSIE WIJZIGING RMW GEPUBLICEERD 0-24-11-2015 01-01-2016 1 Aanpassing lidgeld Artikel 4. Tarieven en berekeningswijze 2 Aanpassing lidgeld Artikel 4. Tarieven en berekeningswijze 22-11-2016 01-01-2017

Nadere informatie

raad voor maatschappelijk welzijn

raad voor maatschappelijk welzijn raad voor maatschappelijk welzijn uittreksel zitting van 8 november 2017 GOEDGEKEURD ZORG Thuiszorg 2 2017_RMW_00071 reglement Minder-Mobielen-Centrale - aanpassing - goedkeuring Samenstelling Aanwezig:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement mindermobielencentrale. dienstjaar 2016 VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD

Huishoudelijk reglement mindermobielencentrale. dienstjaar 2016 VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-24-11-2015 Artikel 1. Doelgroep Alle personen die door een beperkte mobiliteit geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoersaanbod, met uitsluiting

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in OCMW Hove: de praktijk

Vrijwilligerswerk in OCMW Hove: de praktijk Vrijwilligerswerk in OCMW Hove: de praktijk Binnen het OCMW van Hove worden heel wat vrijwilligers in verschillende diensten ingeschakeld. Ook jij kan je steentje bijdragen in het dienstencentrum om maaltijden

Nadere informatie

Voorwoord. Marleen Vanderpoorten OCMW-voorzitter

Voorwoord. Marleen Vanderpoorten OCMW-voorzitter Aangepast vervoer Voorwoord Lier, mei 2013 Beste Lierenaar, Beste senior, Je bent moeilijk te been? Je zoon kan je niet vervoeren en je moet naar de dokter? Je dochter is op reis, op de lijnbus raak je

Nadere informatie

Minder Mobielen Centrale

Minder Mobielen Centrale Minder Mobielen Centrale Reglement voor gebruikers Goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn d.d. 30 november 2015 Dienstencentrum De Bolster Minder Mobielen Centrale Kastanjelaan 61 3630 Maasmechelen

Nadere informatie

De DAV wordt georganiseerd door de VZW Eigen Thuis, in samenwerking met:

De DAV wordt georganiseerd door de VZW Eigen Thuis, in samenwerking met: DIENST AANGEPAST VERVOER De Dienst Aangepast Vervoer (afgekort DAV) biedt aangepast vervoer aan voor rolstoelgebruikers en mindermobielen uit de regio Halle Vilvoorde. De DAV wordt georganiseerd door de

Nadere informatie

REGLEMENT AKTIE GRAAG GEDAAN (vrijwilligersvervoer)

REGLEMENT AKTIE GRAAG GEDAAN (vrijwilligersvervoer) REGLEMENT AKTIE GRAAG GEDAAN (vrijwilligersvervoer) Dienstverantwoordelijke van de Aktie Graag Gedaan: Mevr. Tordeur Veronique (diensthoofd sociale dienst) OCMW sociale dienst Dorpsstraat 74 1640 Sint-Genesius-Rode

Nadere informatie

2. Vervoer van deur tot deur

2. Vervoer van deur tot deur 1.4.5 S-abonnement Dit gratis abonnement is bestemd voor personen die gedomicilieerd zijn in een van de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en die recht hebben op een leefloon of op een

Nadere informatie

DIENST AANGEPAST VERVOER

DIENST AANGEPAST VERVOER DIENST AANGEPAST VERVOER Op 21.12.2012 heeft de Vlaamse Overheid het decreet Compensatie aangepast vervoer goedgekeurd voor het realiseren van aangepast vervoer voor personen met een ernstige mobiliteitsbeperking,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement klusjesdienst

Huishoudelijk reglement klusjesdienst Huishoudelijk reglement klusjesdienst Doelstelling Artikel 1 De klusjesdienst van OCMW Meise wil aanvullend werken. Dat betekent dat zij karweien uitvoeren die de gebruiker niet meer zelf kan doen en waarvoor

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KLUSJESDIENST

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KLUSJESDIENST HUISHOUDELIJK REGLEMENT KLUSJESDIENST DOELSTELLING Art. 1: De klusjesdienst van OCMW Meise wil aanvullend werken. Dat betekent dat zij karweien uitvoeren die de gebruiker niet meer zelf kan doen en waarvoor

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement V.Z.W. Vereniging Krav Maga Zelfverdediging

Huishoudelijk reglement V.Z.W. Vereniging Krav Maga Zelfverdediging Huishoudelijk reglement V.Z.W. Vereniging Krav Maga Zelfverdediging Artikel 1. Algemeen Het huishoudelijk reglement is van toepassing in onverbrekelijke samenhang met de meest recente versie van de statuten

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door de socialistische mutualiteit De Voorzorg Limburg

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door de socialistische mutualiteit De Voorzorg Limburg TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door de socialistische mutualiteit De Voorzorg Limburg April 2018 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer

Nadere informatie

Brochure vrijwilligerswerk

Brochure vrijwilligerswerk Brochure vrijwilligerswerk in samenwerking met INHOUDSTAFEL Richtlijnen vrijwilligerswerk binnen PVB/PAB p.3 Wat zegt de wet over vrijwilligerswerk? p.4 Wie mag vrijwilligerswerk doen? p.5 Hoe inschrijven

Nadere informatie

OCMW Geraardsbergen. Poetshulp Gezinszorg Maaltijden aan huis Mindermobielencentrale

OCMW Geraardsbergen. Poetshulp Gezinszorg Maaltijden aan huis Mindermobielencentrale OCMW Geraardsbergen Dienst Thuiszorg Poetshulp Gezinszorg Maaltijden aan huis Mindermobielencentrale Adres: Sociaal Huis Geraardsbergen, 4 de verdieping Kattestraat 27 9500 Geraardsbergen Tel. 054 43 20

Nadere informatie

betreffende de erkenning en ondersteuning van de Minder Mobielen Centrales (MMC s)

betreffende de erkenning en ondersteuning van de Minder Mobielen Centrales (MMC s) stuk ingediend op 1243 (2010-2011) Nr. 1 29 augustus 2011 (2010-2011) Voorstel van resolutie van mevrouw Marijke Dillen en de heren Filip Dewinter, Jan Penris en Wim Wienen betreffende de erkenning en

Nadere informatie

AANVULLENDE DIENST THUISZORG

AANVULLENDE DIENST THUISZORG AANVULLENDE DIENST THUISZORG 1. ONTSTAAN De oprichting van een aanvullende dienst thuiszorg is ontstaan uit volgende vaststellingen: hulpbehoevenden hebben vaak te kampen met veel kleine praktische problemen,

Nadere informatie

Vervoer voor personen met een mobiliteitsbeperking of een handicap Prijszetting

Vervoer voor personen met een mobiliteitsbeperking of een handicap Prijszetting Vervoer voor personen met een mobiliteitsbeperking of een handicap Prijszetting 25 januari 2014 Eric Sempels Afdeling Beleid Mobiliteit en Verkeersveiligheid Departement Mobiliteit en Openbare Werken 1

Nadere informatie

REGLEMENT POETSDIENST OCMW HERENTHOUT

REGLEMENT POETSDIENST OCMW HERENTHOUT REGLEMENT POETSDIENST OCMW HERENTHOUT De poetsdienst is een thuiszorgdienst die wordt uitgebaat door OCMW Herenthout, Bouwelse Steenweg 52, 2270 Herenthout DOEL Art. 1: De poetsdienst heeft tot doel om

Nadere informatie

Als vrijwilliger aan de slag?

Als vrijwilliger aan de slag? Als vrijwilliger aan de slag? Dit kan, samen met (Samen Op Stap) Beste vrijwilliger, Eerst en vooral bedankt om als vrijwilliger aan de slag te willen gaan. Vrijwilligers maken echt wel het verschil!!

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Liberale mutualiteit Vlaams gewest

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Liberale mutualiteit Vlaams gewest TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Liberale mutualiteit Vlaams gewest Juli 2016 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer per ziekenfonds.

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Liberale mutualiteit Vlaams gewest

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Liberale mutualiteit Vlaams gewest TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Liberale mutualiteit Vlaams gewest April 2018 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer per ziekenfonds.

Nadere informatie

Opname - overeenkomst

Opname - overeenkomst Opname - overeenkomst Dagverzorgingscentrum Gasthuisstraat 2 1730 Asse 02/452.80.67 Secretaris: Nicole De Reuse Voorzitter: Micheline De Mol 1 Identificatiegegevens Tussen de ondergetekenden: Enerzijds:

Nadere informatie

Brochure vrijwilligerswerk

Brochure vrijwilligerswerk Brochure vrijwilligerswerk in samenwerking met INHOUDSTAFEL Richtlijnen vrijwilligerswerk binnen PVB p.3 Wat zegt de wet over vrijwilligerswerk? p.4 Wie mag vrijwilligerswerk doen? p.5 Hoe inschrijven

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Teledienst

Huishoudelijk reglement Teledienst Huishoudelijk reglement Teledienst Laatst bijgewerkt op 29 februari 2016 "Thuisopvang voor zieke kinderen en/of kinderen met een handicap" 1. De thuisopvang is voorbehouden aan de kinderen die ingeschreven

Nadere informatie

REGLEMENT MAALTIJDEN AAN HUIS

REGLEMENT MAALTIJDEN AAN HUIS REGLEMENT MAALTIJDEN AAN HUIS DOELSTELLING Art.1: Het leveren van warme maaltijden aan huis heeft als doel de gebruiker zo lang mogelijk in zijn thuismilieu te laten verblijven. Het nuttigen van een maaltijd

Nadere informatie

Brochure vrijwilligerswerk

Brochure vrijwilligerswerk Brochure vrijwilligerswerk in samenwerking met INHOUDSTAFEL Richtlijnen vrijwilligerswerk binnen PVB p.3 Wat zegt de wet over vrijwilligerswerk? p.4 Wie mag vrijwilligerswerk doen? p.5 Hoe inschrijven

Nadere informatie

Brochure vrijwilligerswerk. in samenwerking met

Brochure vrijwilligerswerk. in samenwerking met Brochure vrijwilligerswerk in samenwerking met INHOUDSTAFEL Richtlijnen vrijwilligerswerk binnen PAB en PGB p.3 Wetgeving rond vrijwilligerswerk p.4 Wie mag vrijwilligerswerk doen? p.5 Hoe inschrijven

Nadere informatie

Premie voor zorgbehoevende kinderen Reglement

Premie voor zorgbehoevende kinderen Reglement Premie voor zorgbehoevende kinderen Reglement Het OCMW Tervuren wenst kinderen met een hoge zorgbehoefte bijkomend te ondersteunen. De gezinnen van deze kinderen worden geconfronteerd met hogere kosten

Nadere informatie

Taxicheques Voor minder mobiele en tijdelijk minder mobiele 65-plussers en voor personen met een handicap

Taxicheques Voor minder mobiele en tijdelijk minder mobiele 65-plussers en voor personen met een handicap Taxicheques Voor minder mobiele en tijdelijk minder mobiele 65-plussers en voor personen met een handicap Reglement Inhoudstafel Klik op de artikels die u wil lezen. Artikel 1 Doel van het reglement...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DAV

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DAV HUISHOUDELIJK REGLEMENT DAV Artikel 1: Toepassingsgebied De Dienst Aangepast Vervoer (DAV) heeft een drievoudig aanbod: - Begeleiding minder mobielen - Minder Mobielen Centrale (MMC) - Handicar Onder begeleiding

Nadere informatie

Wij zijn echt met je gezondheid bezig. Ziekenvervoer. Liberale Mutualiteit

Wij zijn echt met je gezondheid bezig. Ziekenvervoer. Liberale Mutualiteit Wij zijn echt met je gezondheid bezig Ziekenvervoer Liberale Mutualiteit Heb je nood aan ziekenvervoer? Wij voorzien een tegemoetkoming in de kostprijs! LM-Antwerpen organiseert een dienst ziekenvervoer

Nadere informatie

schriftelijke overeenkomst kinderopvang

schriftelijke overeenkomst kinderopvang schriftelijke overeenkomst kinderopvang Deze schriftelijke overeenkomst legt de rechten en plichten vast tussen Felies vzw organisator van de kinderopvang en de gebruiker De schriftelijke overeenkomst

Nadere informatie

REGLEMENT KLUSJESDIENST

REGLEMENT KLUSJESDIENST REGLEMENT KLUSJESDIENST OCMW ZONNEBEKE Goedgekeurd in Raadszitting dd. 26/04/2010, Herzien in Raadszitting dd. 23/05/2011 en 15/04/2013 Wordt toegepast m.i.v. 01/07/2013 1. Doel Het doel van de klusjesdienst

Nadere informatie

Voorwaarden luchthavenvervoer.

Voorwaarden luchthavenvervoer. Voorwaarden luchthavenvervoer. VDB-MULTISERVICES 1 Voorwaarden 2 Goede afspraken maken goede vrienden Onze algemene voorwaarden bevatten alle wederzijdse afspraken zodat u zeker bent van een comfortabele,

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van 31 augustus 1999;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van 31 augustus 1999; TC/99/107 BERAADSLAGING Nr.99/88 VAN 5 OKTOBER 1999 BETREFFENDE EEN MACHTIGINGSAANVRAAG VAN DE OPENBARE CENTRA VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN TOT HET MEDEDELEN AAN DE VERZEKERINGSINSTELLINGEN, VIA HET MINISTERIE

Nadere informatie

Informatie over uw factuur in ons psychiatrisch verzorgingstehuis

Informatie over uw factuur in ons psychiatrisch verzorgingstehuis Informatie over uw factuur in ons psychiatrisch verzorgingstehuis Dalstraat 84 9100 Sint-Niklaas Tel. 03 776 00 41 Info: www.hieronymus.be Inhoudstafel Onderdelen van uw factuur in ons psychiatrisch verzorgingstehuis

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door de socialistische mutualiteit De Voorzorg Limburg

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door de socialistische mutualiteit De Voorzorg Limburg TERUGBETALING VAN NIETDRINGEND ZIEKENVERVOER door de socialistische mutualiteit De Voorzorg Limburg Juli 2016 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer

Nadere informatie

VZW Het Vilvoords Zilverpunt is hét sociaal-economisch thuiszorginitiatief van Vilvoorde. De dagdagelijkse inzet van onze medewerkers helpt de

VZW Het Vilvoords Zilverpunt is hét sociaal-economisch thuiszorginitiatief van Vilvoorde. De dagdagelijkse inzet van onze medewerkers helpt de VZW Het Vilvoords Zilverpunt is hét sociaal-economisch thuiszorginitiatief van Vilvoorde. De dagdagelijkse inzet van onze medewerkers helpt de Vilvoordse senioren, chronisch zieken en personen met een

Nadere informatie

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar 2 Thuiszorg informatie punt Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar Inhoud 1 Tegemoetkoming mindervaliden van de FOD Sociale Zekerheid... 5 1.1 De tegemoetkoming hulp aan bejaarden (THAB)...

Nadere informatie

Reglement tot instelling van een schoolcheque en. schooltussenkomst VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD

Reglement tot instelling van een schoolcheque en. schooltussenkomst VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-27-10-2015 01-11-2015 1 Uitbreiding van de doelgroep 27-09-2016 Artikel 1: Doelgroep / gerechtigden 1. Alle inwoners van Maldegem gerechtigd op leefloon

Nadere informatie

Voorwaarden luchthavenvervoer.

Voorwaarden luchthavenvervoer. Voorwaarden luchthavenvervoer. VDB-L&N SERVICES EN VDB-MULTISERVICES BVBA 1 Voorwaarden 2 Goede afspraken maken goede vrienden Onze algemene voorwaarden bevatten alle wederzijdse afspraken zodat u zeker

Nadere informatie

Overleg mdt en ouders Timing

Overleg mdt en ouders Timing Mariska Waldukat Sociaal werker Patiëntenbegeleiding Overleg mdt en ouders Timing Wat nu? Aanvraagprocedure Rechten? Indienen van de aanvraag Medisch onderzoek Beslissing 1 Contact kinderbijslagfonds Bedienden

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit regio Mechelen-Turnhout

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit regio Mechelen-Turnhout TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit regio Mechelen-Turnhout Juli 2016 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer

Nadere informatie

Reglement financiële steun ten laste name facturen. Goedgekeurd door de raad voor maatschappelijk welzijn in zitting van 16/06/2016

Reglement financiële steun ten laste name facturen. Goedgekeurd door de raad voor maatschappelijk welzijn in zitting van 16/06/2016 Reglement financiële steun ten laste name facturen Goedgekeurd door de raad voor maatschappelijk welzijn in zitting van 16/06/2016 Art. 1 Mensen met financiële moeilijkheden kunnen bij het Sociaal Huis

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst

Schriftelijke overeenkomst Schriftelijke overeenkomst Tussen De contracthouder De organisator Voor het Kinderdagverblijf Voor de dienstonthaalgezinnen Opvanglocatie Kinderdagverblijf Moeie 18 A 9900 EEKLO 09 377 37 27 Dienst onthaalgezinnen

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DE STAD TIENEN REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN EEN GEMEENTELIJKE MANTELZORGPREMIE

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DE STAD TIENEN REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN EEN GEMEENTELIJKE MANTELZORGPREMIE OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DE STAD TIENEN REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN EEN GEMEENTELIJKE MANTELZORGPREMIE Artikel 1 - Principe Binnen de perken van het goedgekeurde budget

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement dienst gezinszorg OCMW Heusden-Zolder

Huishoudelijk reglement dienst gezinszorg OCMW Heusden-Zolder Huishoudelijk reglement dienst gezinszorg OCMW Heusden-Zolder Onze dienst gezinszorg biedt hulp aan gezinnen, bejaarden en mindervaliden die hulpbehoevend zijn en het huishoudelijk werk tijdelijk of blijvend

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit regio Mechelen-Turnhout

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit regio Mechelen-Turnhout TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit regio Mechelen-Turnhout April 2018 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Sint-Pietersbond Leuven

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Sint-Pietersbond Leuven TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Sint-Pietersbond Leuven April 2018 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer

Nadere informatie

de vrijwilligers verzekeren?

de vrijwilligers verzekeren? de vrijwilligers verzekeren? Dit kan, samen met (Samen Op Stap) SOS Vrijwilligers INHOUDSTAFEL Inschrijven bij SOS Vrijwilligers Kostprijs De vrijwilliger betalen Hoe worden onkosten geregistreerd Wat

Nadere informatie

DE MEIDOORN. Koolsveldlaan 94 A 2110 Wijnegem appartementen voor ouderen OCMW WIJNEGEM

DE MEIDOORN. Koolsveldlaan 94 A 2110 Wijnegem appartementen voor ouderen OCMW WIJNEGEM OCMW WIJNEGEM www.ocmwwijnegem.be Koolsveldlaan 94 2110 Wijnegem TEL 03 355 32 90 INFORMATIENOTA DE MEIDOORN D E M E I D O O R N Koolsveldlaan 94 A 2110 Wijnegem appartementen voor ouderen Beheer van

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT KARWEIDIENST - GROENDIENST

ALGEMEEN REGLEMENT KARWEIDIENST - GROENDIENST ALGEMEEN REGLEMENT KARWEIDIENST - GROENDIENST Wie is voor wat verantwoordelijk? Voor een aanvraag karweidienst kan men terecht bij maatschappelijk assistente Mieke Roose op iedere werkdag van 8.30 uur

Nadere informatie

Zittend ziekenvervoer

Zittend ziekenvervoer Zittend ziekenvervoer ONVZ Zorgverzekeraar 2013 Heeft u vervoer nodig om bij een zorgverlener te komen? Dan komt u in een aantal gevallen in aanmerking voor vergoeding van de kosten van zittend ziekenvervoer.

Nadere informatie

Schoolpool. Gebruikersverklaring

Schoolpool. Gebruikersverklaring Schoolpool Gebruikersverklaring Inhoudsopgave 1 Verantwoordelijkheden 3 2 Informatie 3 3 Wegcode 4 4 Veiligheidsregels voor kinderen 4 5 Verzekering 5 6 Respect 5 7 Kostendelend 6 8 Aanvaarding gebruikersverklaring

Nadere informatie

TEN LASTE NAME HUURWAARBORG EN EERSTE MAAND HUUR

TEN LASTE NAME HUURWAARBORG EN EERSTE MAAND HUUR Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Gent Aalter TEN LASTE NAME HUURWAARBORG EN EERSTE MAAND HUUR Goedgekeurd in de raad voor maatschappelijk welzijn van 11 maart 2019 Inhoudstafel Inhoudstafel...

Nadere informatie

Reglement vrijetijdspas

Reglement vrijetijdspas Gemeente Schilde s-gravenwezel Binnen het lokaal netwerk vrijetijdsparticipatie voor mensen in armoede Schilde en het daaraan verbonden trekkingsrecht en goedgekeurd door de gemeenteraad van worden door

Nadere informatie

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden. ouder dan 65 jaar

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden. ouder dan 65 jaar 2 Thuiszorg informatie punt Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar Inhoudstafel 1. Tegemoetkoming mindervaliden van de FOD Sociale Zekerheid pag 1 De tegemoetkoming hulp aan bejaarden pag

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HET TIJDELIJK TER BESCHIKKING STELLEN VAN EEN NOODWONING KASTEELSTRAAT 8, 2 de verdiep, 1770 LIEDEKERKE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HET TIJDELIJK TER BESCHIKKING STELLEN VAN EEN NOODWONING KASTEELSTRAAT 8, 2 de verdiep, 1770 LIEDEKERKE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HET TIJDELIJK TER BESCHIKKING STELLEN VAN EEN NOODWONING KASTEELSTRAAT 8, 2 de verdiep, 1770 LIEDEKERKE Art.1 Het OCMW kan een woning als noodopvang ter beschikking stellen

Nadere informatie

OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 26.03.2015

OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 26.03.2015 OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 26.03.2015 Bekendmaking website: 27.03.2015 THUISZORG OCMW BEERSEL Algemene voorwaarden dienstreglementering DOEL 1. Het OCMW stelt zich tot doel om zorgbehoevende

Nadere informatie

Zittend ziekenvervoer

Zittend ziekenvervoer Zittend ziekenvervoer 2016 1 Inhoudsopgave Wat is zittend ziekenvervoer? 3 Wanneer en hoe krijgt u een vergoeding? 4 Wat mag u verwachten? 6 Eigen bijdrage en eigen risico 7 Wat kunt u doen bij klachten?

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST - ARBEIDER BEPAALDE DUUR DEELTIJDS

ARBEIDSOVEREENKOMST - ARBEIDER BEPAALDE DUUR DEELTIJDS ARBEIDSOVEREENKOMST - ARBEIDER BEPAALDE DUUR DEELTIJDS Tussen de ondertekenden : En, De werkgever Inschrijving in het rijksregister onder het nummer : Nationaliteit : Arbeidskaart : Vrijgesteld Nodig 1

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Liberale mutualiteit Limburg

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Liberale mutualiteit Limburg TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Liberale mutualiteit Limburg April 2018 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer per ziekenfonds.

Nadere informatie

Formulier 1 Overeenkomst

Formulier 1 Overeenkomst 1 Formulier 1 Overeenkomst CONTRACTERENDE PARTIJEN DE ORGANISATOR Naam organisator: OCMW Bree, Peerderbaan 37, 3960 Bree Naam Kinderdagverblijf: t Wiekernestje, Sint Jacobstraat z/n, 3960 Bree Gegevens:

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE PREMIE VOOR HET THUIS VERZORGEN

GEMEENTELIJKE PREMIE VOOR HET THUIS VERZORGEN Dit inschrijvingsformulier moet uiterlijk op 31 augustus2016 worden ingediend bij het Infopunt Sociaal Huis, Kraaiennestplein 1 bus 1 8301 Knokke-Heist TEL 050 530 900 E-MAIL SOCIAALHUIS@KNOKKE-HEIST.BE

Nadere informatie

Reglement mantelzorgtoelage voor personen jonger dan 21 jaar

Reglement mantelzorgtoelage voor personen jonger dan 21 jaar Reglement mantelzorgtoelage voor personen jonger dan 21 jaar Dienst Sociale Zaken - Doelgroepenwerking Tel.: 053 64 58 17 sociale.dienst@ocmwdenderleeuw.be Inhoudstafel 1. Doelstelling 2. Voorwaarden tot

Nadere informatie

= een activiteit die uitgevoerd word door een vrijwilliger binnen een organisatie.

= een activiteit die uitgevoerd word door een vrijwilliger binnen een organisatie. Vrijwilligerswerking Wat is vrijwilligerswerk? = een activiteit die uitgevoerd word door een vrijwilliger binnen een organisatie. Het woord activiteit is een belangrijk bestanddeel in de definitie: het

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Antwerpen

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Antwerpen TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Antwerpen Juli 2016 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer per ziekenfonds.

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 25 januari 2004; A. SITUERING VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 25 januari 2004; A. SITUERING VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN SCSZ/05/17 1 BERAADSLAGING NR. 05/008 VAN 15 FEBRUARI 2005 M.B.T. DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE RIJKSDIENST VOOR ARBEIDSVOORZIENING AAN DE VERZEKERINGSINSTELLINGEN, VIA DE KRUISPUNTBANK VAN

Nadere informatie

Opnamevoorwaarden serviceflats

Opnamevoorwaarden serviceflats Opnamevoorwaarden serviceflats De kandidaat bewoners dienen aan de hierna omschreven toelatingsvoorwaarden te voldoen: 1. Verblijfplaats van de kandidaat vóór de datum van toewijzing. Voorrang wordt verleend

Nadere informatie

REGLEMENT DIENST HUISHOUDELIJKE HULP

REGLEMENT DIENST HUISHOUDELIJKE HULP 1 REGLEMENT DIENST HUISHOUDELIJKE HULP Hoofdstuk 1: Toepassingsgebied artikel 1: De dienst huishoudelijke hulp van het OCMW van Grimbergen verbindt er zich toe huishoudelijke hulp te verlenen aan iedereen

Nadere informatie

Reglement Vrijetijdspas

Reglement Vrijetijdspas Gemeente Schilde s-gravenwezel Binnen het lokaal netwerk vrijetijdsparticipatie voor mensen in armoede Schilde en het daaraan verbonden trekkingsrecht en goedgekeurd door de gemeenteraad van 20 augustus

Nadere informatie

ONDERHOUDSCONTRACT. Tussen: PROVINCIE VLAAMS-BRABANT, Provincieplein 1, 3010 Leuven hieronder genoemd de gebruiker,

ONDERHOUDSCONTRACT. Tussen: PROVINCIE VLAAMS-BRABANT, Provincieplein 1, 3010 Leuven hieronder genoemd de gebruiker, ONDERHOUDSCONTRACT Tussen: PROVINCIE VLAAMS-BRABANT, Provincieplein 1, 3010 Leuven hieronder genoemd de gebruiker, En Naam van de contractant, adres vertegenwoordigd door Voornaam NAAM, functie hieronder

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk en PAB / PGB HANDLEIDING VOOR BUDGETHOUDERS DIE WERKEN MET VRIJWILLIGE ASSISTENTEN

Vrijwilligerswerk en PAB / PGB HANDLEIDING VOOR BUDGETHOUDERS DIE WERKEN MET VRIJWILLIGE ASSISTENTEN Vrijwilligerswerk en PAB / PGB HANDLEIDING VOOR BUDGETHOUDERS DIE WERKEN MET VRIJWILLIGE ASSISTENTEN Laatst aangepast: 28/08/2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Vrijwilligerswerk: wat en voor wie?...

Nadere informatie

Opnamereglement woonzorgcentrum Hingeheem

Opnamereglement woonzorgcentrum Hingeheem Woonzorgcentrum Hingeheem Openbaar centrum voor Maatschappelijk Welzijn Gasthuisstraat 2 1730 Asse Tel. 02/452.65.05 Fax. 02/454.83.88 Erkenningsnummer ROB CE 521 Erkenningsnummer RVT VZB 378 Opnamereglement

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Socialistische mutualiteit Bond Moyson West-Vlaanderen

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Socialistische mutualiteit Bond Moyson West-Vlaanderen TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Socialistische mutualiteit Bond Moyson West-Vlaanderen Juli 2016 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» SCSZ/08/021 BERAADSLAGING NR. 07/041 VAN 25 JULI 2007, GEWIJZIGD OP 31 JANUARI 2008, MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING

Nadere informatie

Wat is zittend zieken vervoer? 3. Wanneer krijgt u een vergoeding? 3. Wat wordt niet vergoed? 4. Hoe vraagt u een vergoeding aan?

Wat is zittend zieken vervoer? 3. Wanneer krijgt u een vergoeding? 3. Wat wordt niet vergoed? 4. Hoe vraagt u een vergoeding aan? Zittend ziekenvervoer 2019 Inhoudsopgave Wat is zittend zieken vervoer? 3 Wanneer krijgt u een vergoeding? 3 Wat wordt niet vergoed? 4 Hoe vraagt u een vergoeding aan? 4 Hoe verloopt de declaratie van

Nadere informatie

PROTOCOL VAN BEHANDELING EN BEGELEIDING ambulante begeleiding

PROTOCOL VAN BEHANDELING EN BEGELEIDING ambulante begeleiding Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge PROTOCOL VAN BEHANDELING EN BEGELEIDING Versie september 2013 Deze overeenkomst

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/049 BERAADSLAGING NR. 08/016 VAN 4 MAART 2008 BETREFFENDE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS VERVAT IN

Nadere informatie

Opnamereglement. Dagverzorgingscentrum. Gasthuisstraat Asse 02/

Opnamereglement. Dagverzorgingscentrum. Gasthuisstraat Asse 02/ Opnamereglement Dagverzorgingscentrum Gasthuisstraat 2-1730 Asse 02/452.80.67 Secretaris: Nicole De Reuse Voorzitter: Micheline De Mol Lien Van Riet November 2011 Dagverzorgingscentrum t Gastenhuis Openbaar

Nadere informatie

Reglement: Opnamereglement assistentiewoning. Woonzorg

Reglement: Opnamereglement assistentiewoning. Woonzorg Reglement: Opnamereglement assistentiewoning 14.10.2014 Woonzorg pagina 1 van 5 OPNAMEREGLEMENT ASSISTENTIEWONINGEN TEN HOVE & CENTRUM VAN KOEKENBEEK Dit reglement werd goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

Aangepast vervoer. Minder Mobielencentrale (MMC)1. #B-Mobiel. #Dienst Aangepast Vervoer. #Ambulancecentrum Waasland. #EuroCross

Aangepast vervoer. Minder Mobielencentrale (MMC)1. #B-Mobiel. #Dienst Aangepast Vervoer. #Ambulancecentrum Waasland. #EuroCross Minder Mobielencentrale (MMC)1 B-Mobiel2 Dienst Aangepast Vervoer3 Ambulancecentrum Waasland4 EuroCross5 Ziekenvervoer via het Rode Kruis6 Vervoer via Mutualiteiten7 Vervoer via private ondernemingen8

Nadere informatie

Formulier 1: De schriftelijke overeenkomst. Overeenkomst

Formulier 1: De schriftelijke overeenkomst. Overeenkomst CONTRACTERENDE PARTIJEN DE ORGANISATOR Overeenkomst Naam organisator: OCMW Bree, Peerderbaan 37, 3960 Bree Naam Kinderdagverblijf: t Wiekernestje, Sint Jacobstraat z/n, 3960 Bree 089 848556 - kinderdagverblijf@bree.be

Nadere informatie