Iedereen Hartelijk Gefeliciteerd!!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Iedereen Hartelijk Gefeliciteerd!!"

Transcriptie

1 9 maart 2017 Belangrijke data 6 t/m 10 maart: Les 9 Klets. Samenwerken 7 maart: Meespeelochtend groep 1/ uur 8 maart: Meespeelochtend groep 1/ uur 8 maart: Luizencontrole 9 maart: Meespeelochtend groep 1/ uur 13 t/m 24 maart: Themaweek Anti-pesten. Bovenbouw: digitaal pesten 13 t/m 17 maart: Techniekweek 20 maart: Informatieavond nieuwe ouders uur 29 maart: Open huis uur 30 maart: Peuter meespeelochtend nieuwe leerlingen uur 5 april: Peuter meespeelochtend nieuwe leerlingen uur 6 april: Streetwise Jarigen Maand Maart maart 02 mrt. Anne van Melis 17 mrt. Thijs Blok 03 mrt. Sven Gordijn 17 mrt. Bram de Greef 03 mrt. Daan Ploegmakers 17 mrt. Liam Jacobs 03 mrt. Stef Weekamp 18 mrt. Luca Sponselee toekomstig 04 mrt. Tim Dortmans 21 mrt. Job Faas 05 mrt. Hille van den Eijnden 21 mrt. Pim Vermulst 07 mrt. Lynn van Lieshout 24 mrt. Kevin van der Harg 07 mrt. Liz Smits 26 mrt. Lotte Blok 08 mrt. Luna van Rossum 27 mrt. Thijn Steenbakkers 10 mrt. Elke van den Berg 28 mrt. Lisa Faust 11 mrt.0b Romy de Haas 28 mrt. Fleur Kool 12 mrt. Anne-Linde Aarnoudse 29 mrt. Rive van Bokhoven 12 mrt. Tim van Lieshout 30 mrt. Nikki de Gouw 13 mrt. Emma van Moorsel toekomstig 31 mrt. Floris Carpaij 14 mrt. Max Faas 31 mrt. Noa Verhoeven 14 mrt. Guusje van Kaathoven Iedereen Hartelijk Gefeliciteerd!!

2 Algemeen Informatieavond, open huis en peutermeespeelochtenden op De Muldershof Op maandag 20 maart a.s. van uur is er een informatieavond. Deze avond is speciaal bedoeld voor nieuwe ouders die op zoek zijn naar een school voor hun kind. Ook de ouders van onze leerlingen, die nog een jonger kind hebben, dat nog in gaat stromen bij ons op school, zijn van harte welkom. Op woensdag 29 maart a.s. van uur is het open huis. Iedereen is dan welkom. Nieuwe ouders en hun kind(eren), maar ook onze leerlingen met hun ouders, broertjes, zusjes, opa s, oma s enz. Er is tijdens dit open huis van alles te zien en te beleven rondom het thema Techniek. U kunt werkstukken bekijken die de kinderen hebben gemaakt. Ook is er een speurtocht door de school. Zeker de moeite waard! Op donderdag 30 maart a.s. en op woensdag 5 april a.s. van uur zijn er peutermeespeelochtenden voor nieuwe kinderen en hun ouders. Ouders kunnen dan samen met hun kind meespelen tijdens de werkles in de kleutergroepen. Op deze manier kunnen ze kennismaken met het onderwijs in onze kleutergroepen. TECHNIEKWEEK Van maandag 13 maart tot en met vrijdag 17 maart vindt er op brede school De Muldershof de techniekweek plaats. Zoals de naam al doet voorspellen staat die hele week in het teken van techniek. Daarnaast zal ook wetenschap een plek gaan krijgen binnen deze week. De Technische Universiteit Eindhoven komt een demonstratie verzorgen met een soccer robot. Daarnaast gaan leerlingen van héél dichtbij een race auto bekijken. Ook gaan we in de klas aan de slag met techniekactiviteiten, proefjes en (veel nieuw!) constructiemateriaal.

3 Leerlingen van groep 7 en 8 hebben al wat mogen smullen van techniek. Zij hebben namelijk op 21 februari een bezoek gebracht aan de Technobiel; een grote truck, die voor één dag geparkeerd stond bij school, boordevol met technische activiteiten. Op onze school staat de ontwikkeling op het gebied van Wetenschap en Technologie hoog op de agenda. Zo hebben we in ons jaarplan aangegeven om dit schooljaar een techniekweek te organiseren en het jaar daarop zal techniek structureel terug gaan komen binnen ons onderwijs. In het Nationaal Techniekpact 2020 dat op 13 mei 2013 is gesloten door onderwijsinstellingen, werkgevers, werknemers, topsectoren, studenten, Rijksoverheid en regionale overheden staan afspraken om het aantal technici te vergroten en de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt te verbeteren. Alle basisscholen bieden dus in 2020 structureel Wetenschap en Technologie aan in het onderwijs. Team Brede school De Muldershof Aanmelden nieuwe kinderen Inschrijven broertjes en zusjes Er zijn al verschillende aanmeldingen binnengekomen voor het nieuwe schooljaar. We gaan binnenkort starten met de groepsverdeling. Daarvoor is het noodzakelijk dat we actuele getallen hebben. Als er nog broertjes of zusjes zijn die nog niet zijn ingeschreven voor het volgend schooljaar, willen we u vragen dit op korte termijn te doen. U kunt hiervoor een afspraak maken met meneer Dries. Poetshulp Zoals u weet is het op woensdag 29 maart op onze school. Nu willen we graag zorgen dat de school er spik en span uitziet. Daarom vragen we of er ouders zijn die op dinsdagochtend 14 maart en/of op vrijdagochtend 17 maart willen komen helpen poetsen. U kunt zich hiervoor opgeven bij Esther Wijnhoven. esther.wijnhoven@eenbes.nl Alvast hartelijk dank.

4

5 Diverse groepen Groepen 1-2 Voorstellen Mijn naam is Daphne van Melis en ik ben 21 jaar. Ik zit nu in het 2de jaar van de pabo in Helmond (de Kempel). Voordat ik aan deze opleiding ben begonnen, heb ik eerst mijn diploma Onderwijsassistent behaald. Ik ben iedere dinsdag, woensdag en af en toe een hele week te vinden in groep 1-2B bij juf Marieke. In mijn vrije tijd ben ik bezig met school, fitness ik of doe ik gezellige dingen met mijn vriend of vriendinnen. Heeft u nog vragen, dan kunt u deze altijd aan mij stellen. Hallo, mijn naam is Vera Brugmans. Ik ben 19 jaar oud en ik woon in Mariahout. Ik ben tweedejaars student van het Challenge Program op Hogeschool De Kempel. Het afgelopen jaar kun je mij al zijn tegengekomen in groep 6, ook hier op De Muldershof. Het komende half jaar mag ik stage gaan lopen in groep 1/2a. Ik heb er heel veel zin in! Mocht je nog meer willen weten, de deur staat altijd open! Groetjes Vera Brugmans Hallo, mijn naam Demi van de Voort. Ik ben 19 jaar oud en kom uit Mierlo-Hout. Ik ben tweedejaars student van de PABO op Hogeschool De Kempel. Het eerste semester heb ik stagegelopen in groep 8A bij meneer Dirk. Het tweede semester loop ik stage in groep 0-1C bij juf Nicole en juf Marjan. Groetjes, Demi van de Voort Hallo, ik ben Fleur Vorstermans en ik ben een nieuwe stagiaire op basisschool de Muldershof. Ik ben 16 jaar en volg de opleiding onderwijsassistent op het ROC Ter Aa. Hierbij is mijn opdracht om één jaar stage te lopen op een basisschool. Ik heb basisschool de Muldershof uitgekozen, omdat dit mijn oude basisschool was. Ook heb ik deze school gekozen, omdat er een fijne sfeer hangt in het gebouw en iedereen heel vriendelijk is. Ik loop elke maandag en donderdag stage. Op maandag loop ik stage in groep 1/2A bij Kim van Hout en elke donderdag loop ik stage in groep 5 bij Eric Raaijmakers. Ik ben in februari gestart met mijn stage en ik ga er elke keer weer met plezier naar toe! Nieuw thema Volgende week gaan we van start met het thema techniek dat de komende weken in de school centraal staat. Maandag trappen we af met het bezoek van een racewagen en de robot soccer. Verder vullen we onze middagen met allerlei leuke activiteiten zoals het uitvoeren van proefjes, werkjes uit de techniektorens en opdrachten uit het techniektoernooi. Om het voor de kinderen wat meer tastbaar te maken zal het techniekthema bij ons in een ander jasje worden gegoten. Wij gaan werken aan het thema De Fietsenwinkel. In de klas wordt de themahoek omgetoverd tot fietsenwinkel. Hiervoor zijn we nog op zoek naar allerlei spullen zoals: Een oude fiets Fietsaccessoires zoals een helm, slot, fietstas, fietsmand etc. Fietsonderdelen zoals een bel, band, bandenplakset, etc. Heeft u iets voor onze fietsenwinkel, dan horen we dit graag.

6 Groepen 3 Lezen: We zijn gestart met kern 8. In deze kern leert uw kind de woorden bank en licht. Woorden met 2 medeklinkers vooraan (zoals 'zwaan') en achteraan (bijvoorbeeld 'kast') komen uitgebreid aan bod. Daarnaast oefent uw kind met samenstellingen: Ook leert uw kind woorden met een open klinker achteraan lezen, bijvoorbeeld: 'ga', 'zo' en 'nu' Bovendien leren de kinderen in kern 8 de -nk van bank en de -ch van licht. Aan het einde van kern 8 volgt de lentesignalering. Op het podium Tijdens deze kern krijgt het thema Op het podium veel aandacht. Voorlezen, voordragen, optreden, verkleden zijn sleutelwoorden in allerlei activiteiten. Uw kind kan nu alle letters vlot benoemen en opschrijven. Steeds vaker zal het spontaan iets opschrijven. Wijs uw kind niet op alle schrijffouten: creativiteit en spontaniteit zijn belangrijker dan foutloos schrijven. Bovendien is uw kind verder met lezen dan met spelling. Wat het kan lezen, hoeft het dus nog niet foutloos te kunnen schrijven. Rekenen: Bij rekenen zijn we gestart met blok 8. De bussommen zijn nu overgegaan naar echte sommen. We oefenen regelmatig de vriendjes van 10. En de kinderen leren dat de uitkomst hetzelfde blijft als je een som omdraait. Bijv. 6+1 is makkelijker dan 1+6. Bij het klokkijken gaan we oefenen met een (half) uur vroeger en later. Ook herhalen we de hele en halve uren en de kwartieren. Groepen 4 Rekenen We zijn begonnen met blok 8 van rekenen. De volgende onderdelen komen aan bod: Schatten en Rekenen t/m 100 * Schatten bij optellen en aftrekken t/m 100 * Aftrekken op de lege getallenlijn met rijgen waarbij de tweede term niet groter is dan 29. Bijv (Waarbij eerst de tienvouden worden afgetrokken en daarna de eenheden. Dus =25, 25-7=18 of 25-5=20, 20-2=18) Vermenigvuldigen * Ankerpunten bij de tafels van 2,3,4,5 en 10 (ankerpunten zijn 2x, 5x en 10x). * Oefenen van de tafels van 2,3 en 4 vanuit ankerpunten met behulp van de geleerde strategieën. * Constructie van de tafel van 6 met de strategieën halveren, verdubbelen, één keer minder, één keer meer. * Oefenen van de tafels van 5 en 10 vanuit ankerpunten m.b.v. de geleerde strategieën. Meten en wegen * Wegen met de handen en een balans * Wegen of iets lichter, even zwaar of zwaarder is dan 1 kg, ½ kg of 1 g We zijn nog steeds druk bezig met de tafels in groep 4. De kinderen kunnen een tafeldiploma verdienen wanneer ze de tafels 1 t/m 10 goed beheersen. In de klas hangt een tafelposter met daarop alle namen van de kinderen. Ze kunnen stickers verdienen. Wanneer ze een tafel goed en vlot kennen, mogen ze een sticker op de poster plakken. Er zijn verschillende leuke websites om thuis ook te oefenen. Bijv. en

7 Taal We zijn bezig met thema 5: dierenmanieren De kinderen: - leren de betekenis van 12 themawoorden - kunnen 1 of 2 zinsdelen aan een zin toevoegen - kunnen zinnen inkorten - kunnen een instructie geven - leren dat er twee soorten zinnen zijn: de vertelzin en de vraagzin - kunnen een handleiding schrijven - leren het verschil tussen beleefd en onbeleefd taalgebruik - kunnen een informatieve tekst schrijven Spelling Bij spelling gaan we aan de slag met luisterwoorden. Deze woorden schrijf je zoals je ze hoort. Woorden met eeuw, -ieuw en -uw komen aan bod (bijv. sneeuw, kieuw en duw). Ook leren we weetwoorden. In dit thema zijn dat woorden met au/-ou en ei/ij (bijv. pauw, hout, trein en ijs). Techniekweek Volgende week is het techniekweek. Gedurende de hele week zal er regelmatig aandacht besteed worden aan techniek. Zo gaan we o.a. werken met de techniektorens, proefjes doen en gaan we in de gymzaal kijken naar Robot soccer. Ook gaan we naar een raceauto kijken! Groep 5 Volgende week hebben we voor de hele school : de techniekweek. We gaan in deze week veel aandacht besteden aan constructie, hoe dingen werken en ook gaan we allerlei proefjes doen. Tijdens het open huis zal er ook van alles over te zien zijn, wat we bedacht, geknutseld en geprobeerd hebben. Met taal zijn we begonnen met een nieuw blok: In de ruimte. Dit sluit mooi aan bij de techniekweek: woorden als laboratorium en proefjes komen hier volop aan de orde. Met rekenen zijn we in Blok 8 bezig met het schatten van wat iets kost, het afronden van geldbedragen, zodat je er makkelijk mee kunt rekenen. Ook bij dit onderdeel blijven de tafeltjes erg belangrijk. Groep 6 Onze map van De Schoolschrijver wordt steeds dikker. En elke week komt er weer iets bij. Zoals een recept n.a.v. het boek: Joris en de geheimzinnige toverdrank.

8 En een zelfgemaakt liedje: Zal ik eens een meisje worden. Met een strikje in mijn haar. Met een rokje van mijn zusje. Das lekker gek, ja ik ben klaar. Groep 7 Drukke tijden in groep 7! A.s. maandag begint de techniekweek. We gaan dan s morgens kijken naar een echte raceauto en soccer robot. Dit laatste onderdeel kunnen we gaan bekijken in de sporthal. Dat betekent dus dat alle kinderen die dag hun gymschoenen bij zich moeten hebben. Die middag gaan de kinderen allerlei proefjes doen. Wat voor ontdekkingen zullen ze allemaal gaan doen??? Op dinsdagmiddag gaan de kinderen zich o.b.v. de stagiaire juf Marjan bezighouden met opdrachten uit de techniektorens en met (nieuw) constructiemateriaal. Op donderdagmiddag krijgen de kinderen twee uitdagingen: een knikkerbaan bouwen en een brug bouwen. Welke brug kan het meeste gewicht dragen en op welke knikkerbaan blijft de knikker het langste rollen? Op dinsdag 21 maart gaan we naar Technopromo in Cuijk. Omdat we inmiddels wel genoeg vervoer en begeleiding van ouders hebben, kunnen we op dinsdag 21 maart naar de Technopromo in Cuijk.

9 Groep 8b Carnaval 2017 Carnaval 2017 was weer te gek! Hieronder een stukje van onze prins Kaj en prinses Tinka. We hebben maandag gekke brillendag gehad en er was bekendmaking prins en prinses en ik was prins Kaj en prinses Tinka. Iedereen vroeg aan elkaar wie prins en prinses was. Het was leuk voor de eerste keer prins te zijn en ik vond het zelf ook nog best spannend maar daarna ging het weer veel beter. Dinsdag was oranje dag en ik had oranje kleren aan. Woensdag hadden we andersom dag. Ik had me kleren andersom gedaan en we moesten de steken aan alle groepen geven en dan moesten ze een zo mooi mogelijk steek maken. Alle kinderen waar andersom aangekleed en sommige waren als meisje terwijl ze een jongen zijn en van de meisjes zijn ook sommige als jongen gegaan. Donderdag hadden we carnavalsviering. De prins en prinses mochten met raad van 11 samen de school openen. Het was slecht weer dus konden we het niet buiten vieren maar wel binnen. We hebben bij het begin binnen effe gehost. Toen hebben we gekeken welke steek het mooist was en dat was die van groep 7. Hierna waren andere kinderen hollands-spelen aan het spelen en wij zaten de hele tijd op het podium. Het waren leuke muziekliedjes en we mochten veel mee dansen. Toen mochten we terug naar de klas en mocht iedereen vrij spelen. Aan het einde van de dag hebben we nog een keer gehost met de echte prins en prinses van ganzendonck en toen hebben we heel veel feest gevierd en was leuk en toen moest je terug naar klas en werd je per groep gehaald om chips en drinken te halen. Toen was de dag bijna afgelopen, we hoefden alleen nog snoep te geven aan groep 7 en die waren super blij. Het was echt heel leuk om prins te zijn. Dankjewel allemaal! Groetjes, Kaj Groep 8B Ik vond de carnaval super leuk en ik vond het ook super leuk dat ik prinses van basisschool de Muldershof mocht zijn. Het is toch wel een speciale taak die je mag uitvoeren, maar wel super leuk. Ik vond de optredens van alle groepen ook super leuk om naar te kijken en samen met prins Kaj en de raad van elf hebben wij ons best gedaan om er een leuk feestje van te maken. Voor mij was het in ieder geval een geslaagd feestje! Groetjes, Tinka Groep 8A

10 Techniekweek 8B Aankomende week is het techniekweek bij ons op school. Op maandag dinsdag en donderdagmiddag gaan we aan de slag met constructiemateriaal, proefjes en een techniek uitdaging. Op dinsdag zijn we met groep 8B aan de beurt voor de techniek uitdaging. Deze keer hebben de leerkrachten gekozen voor de uitdaging: de tijdige knikkers. De uitdaging gaat als volgt: Bouw een knikkerbaan waar knikkers op twee manieren doorheen kunnen rollen. Bij welke baan komen de knikkers op tijd aan? Twee identieke knikkers moeten gelijktijdig vanaf dezelfde startpositie in de knikkerbaan vertrekken en precies 5 seconden na elkaar bij dezelfde uitgang van de knikkerbaan worden opgevangen. De snelste knikker moet ongeveer 20 seconden onderweg zijn geweest. Het team met de knikkerbaan die deze opdracht het meest nauwkeurig uitvoert, wint. We hebben deze opdracht vandaag (9 maart 2017) met de kinderen besproken. De kinderen zijn verdeeld in groepjes en hebben nagedacht over de constructie en de materialen voor hun knikkerbaan. Ze hebben de opdracht gekregen om thuis/in de buurt hier naar op zoek te gaan. Het zou fijn zijn als u even met u kind meekijkt. Herinnering inschrijving voortgezet onderwijs Commanderij college Laarbeek en Gemert De tijden waarop je je kunt aanmelden in 2017 zijn: - Woensdag 8 maart uur - Donderdag 9 maart uur - Vrijdag 10 maart uur Dr.-Knippenbergcollege Op dinsdag 7 en woensdag 8 maart 2017 van tot uur en van tot uur kunnen de ouder(s)/verzorger(s) samen met hun zoon of dochter persoonlijk komen inschrijven. Route 8 Op maandag en dinsdag zijn de route 8 gesprekken met de leerlingen uit groep 8A en groep 8B gevoerd. Hierin konden de leerlingen aangeven wat ze nodig hebben om route 8 met goed gevolg af te leggen. Het waren prettige gesprekken en met de verkregen informatie gaan we aan de slag. Op woensdag is de informatie brief aan de leerlingen voorgelezen. De kinderen zijn hiermee op de hoogte gebracht van wat route 8 inhoud. Binnenkort ontvangen ook de ouders een informatiebrief. Vooralsnog ziet het er naar uit dat groep 8A route 8 zal maken op dinsdag 18 april en groep 8B op donderdag 20 april. Kauwgom is toegestaan en wordt door school verzorgd. Volgende Muldermail 6 april 2017

Iedereen Hartelijk Gefeliciteerd!!

Iedereen Hartelijk Gefeliciteerd!! 3 maart 2016 Belangrijke data 14 maart: Info avond nieuwe ouders 19.30-20.30 uur 16 maart: Open huis 18.00-20.00 uur 17 maart: Muldermail 23 maart: Sponsorloop stichting leergeld / paasviering 25 maart:

Nadere informatie

Iedereen Hartelijk Gefeliciteerd!!

Iedereen Hartelijk Gefeliciteerd!! 22 februari 2018 Belangrijke data 28 februari: Inloopochtend 8.15 8.30 uur 6 maart: Meespeelochtend voor ouders groep 1-2 7 maart: Meespeelochtend voor ouders groep 1-2 8 maart: Meespeelochtend voor ouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief groepen 3 week: 6 Wist je dat?

Nieuwsbrief groepen 3 week: 6 Wist je dat? Nieuwsbrief groepen 3 week: 6 Wist je dat? - We alweer begonnen zijn aan kern 8 van Veilig Leren Lezen. - We al moeilijke letterklanken leren zoals de ng, sch, en woorden met 2 medeklinkers vooraan en

Nadere informatie

Even voorstellen! 4 februari nr. 8. Voorwoord. Beste ouders/verzorgers,

Even voorstellen! 4 februari nr. 8. Voorwoord. Beste ouders/verzorgers, 4 februari nr. 8 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, We zijn alweer gestart aan de tweede helft van het schooljaar. Er wordt in de klassen hard gewerkt en er gebeuren mooie dingen. Eén van die dingen is

Nadere informatie

Maandbrief groep 3/4 - maart 2015

Maandbrief groep 3/4 - maart 2015 Maandbrief groep 3/4 - maart 2015 Beste ouders/verzorgers, Na een fijne voorjaarsvakantie, zijn we weer hard aan het werk gegaan. Alle kinderen hadden wel iets leuks beleefd of gedaan tijdens de vakantie,

Nadere informatie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie W E E K B R I E F 24 19 februari 2016 Datum Omschrijving A G E N D A 16, 18 en 23 februari Definitieve adviesgesprekken VO voor groep 8 Woensdag 24 februari 8.30 9.30 uur Project DANS Inloopochtend als

Nadere informatie

Kern 8: Bank en Licht

Kern 8: Bank en Licht Kern 8: Bank en Licht In deze kern leert uw kind: Woorden: bank en licht Woorden met 2 medeklinkers vooraan (zoals 'zwaan') en achteraan (bijvoorbeeld 'kast') komen uitgebreid aan bod. Daarnaast oefent

Nadere informatie

Vrijdag 20 januari hebben de leerlingen van groep 1 en 2 de hele dag vrij.

Vrijdag 20 januari hebben de leerlingen van groep 1 en 2 de hele dag vrij. Nieuwsbrief januari Nieuws uit de groepen Groep 1/2 Thema s: Winter (Schatkist) Letters: Week 2: k Week 3: w Week 4: ee Week 5: l Vrijdag 20 januari hebben de leerlingen van groep 1 en 2 de hele dag vrij.

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Alweer de eerste weekbrief van het schooljaar 2016-2017. Ook dit schooljaar zullen we u middels de weekbrief op de hoogte houden van wat er in

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Bericht voor groep 1-2. En nog een bericht voor groep In dit nummer:

KlimtorenNieuws. Bericht voor groep 1-2. En nog een bericht voor groep In dit nummer: KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 11 03-02-2016 In dit nummer: Rapport en voortgangsgesprekken Bericht

Nadere informatie

Groep 1/2 Groep 1/2 heeft afgelopen periode gewerkt aan het thema dieren. Welke dieren leven in de dierentuin en welke op de kinderboerderij?

Groep 1/2 Groep 1/2 heeft afgelopen periode gewerkt aan het thema dieren. Welke dieren leven in de dierentuin en welke op de kinderboerderij? Het schooljaar is weer begonnen. Dit jaar zijn we gestart met groep 1 tot en met 5. Het was eerst voor iedereen even wennen, maar het gaat nu heel erg goed! Groep 1/2 Groep 1/2 heeft afgelopen periode

Nadere informatie

1. Informatie van het team

1. Informatie van het team Nieuwsbrief schooljaar 2016-2017 30 september 2016 In deze nieuwsbrief staan de volgende onderdelen: 1. Informatie van het team 2. Informatie uit de groepen 3. Verjaardagen tot de volgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Groep 1 en 2. Jaargang 41 nr. 19, 25 januari 2018

Raagten Actueel. Algemeen. Groep 1 en 2. Jaargang 41 nr. 19, 25 januari 2018 Raagten Actueel Jaargang 41 nr. 19, 25 januari 2018 Algemeen Carnavalsviering Het is nog wat vroeg, maar we willen dit alvast wel onder de aandacht brengen: Vrijdag 9 februari is het Carnaval op De Raagten.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data 28-08 Intakegesprekken 29-08 Intakegesprekken 30-08 Intakegesprekken 30-08 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) 20.00u 05-09 Infoavond groep 5

Nadere informatie

Het Klumpert Bulletin

Het Klumpert Bulletin Datum vrijdag 06 februari 2015 Agenda Dinsdag 10 februari Rapport gesprekken Maandag 16 t/m vrijd. 20 febr. Carnavalsvakantie Hieperdepiep Hoera! In de aankomende 2 weken zijn jarig: 4 febr. Levi van Weelderen

Nadere informatie

Wij willen u vragen niet vooruit te gaan werken/oefenen. Er kan dan verwarring ontstaan bij het kind. Wij willen dit graag voorkomen!

Wij willen u vragen niet vooruit te gaan werken/oefenen. Er kan dan verwarring ontstaan bij het kind. Wij willen dit graag voorkomen! In dit document kunt u lezen wat de kinderen leren in elke kern. In de eerste zes kernen zal dit voornamelijk ingaan op het aanleren van woorden en letters. In de laatste kernen komt het lezen al wat meer

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 16+17 Mei

Nieuwsbrief cbs Sjaloom Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 16+17 Mei Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 19-21 April Cito Eindtoets 22 April Koningsspelen 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 06 Mei Juf Marieke is

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 20, 4 februari 2016

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 20, 4 februari 2016 Raagten Actueel Jaargang 39 nr. 20, 4 februari 2016 Algemeen Carnaval Eindelijk is het zover, morgen vieren we carnaval op school! We verwachten alle kinderen om 9.30 uur op school in hun mooiste carnavalsoutfit.

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad.

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad. Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 05-11-2015 Kalender: 13-11

Nadere informatie

Iedereen Hartelijk Gefeliciteerd!!

Iedereen Hartelijk Gefeliciteerd!! 29 maart 2018 Belangrijke data 2 april: 2 e Paasdag. Alle kinderen zijn vrij! 3 april: Studiemiddag. Alle kinderen zijn vrij vanaf 12.00 uur!!! 4 april: Peutermeespeelochtend 10 april: Ouderraadvergadering

Nadere informatie

Weekbericht van Algemeen. Even voorstellen

Weekbericht van Algemeen. Even voorstellen Weekbericht van 19-02-2018 Algemeen Even voorstellen Hallo allemaal, Mijn naam is Annemiek Molema. Naast mijn studie vind ik het erg leuk om te handballen. Daarnaast heb ik ook een webshop met baby en

Nadere informatie

RKBS Maria Langeweg. Infobrief maart 2012

RKBS Maria Langeweg. Infobrief maart 2012 Wij hebben het weer!!! Twee jaren geleden kregen we van de inspectie een onvoldoende; we werden betiteld als zeer zwak. We waren gedwongen om een traject van veranderingen en keihard werken in te slaan.

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 25 okt no. 418 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 25 okt no. 418 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 25 okt. 2016 no. 418 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK De boekenmarkt was een succes! We kunnen weer lekker lezen. Volgende week woensdag is het dankdag. We gaan

Nadere informatie

Maandbrief groep 3/4 april/mei 2015

Maandbrief groep 3/4 april/mei 2015 Maandbrief groep 3/4 april/mei 2015 Beste ouders/verzorgers, De lente is begonnen en als het goed is breekt er een leuke en gezellige tijd aan! Wat is het al heerlijk weer, al weet je in april natuurlijk

Nadere informatie

Maart 2015. Nieuwsbrief Veilig leren lezen, kern 8. Beste ouders, verzorgers

Maart 2015. Nieuwsbrief Veilig leren lezen, kern 8. Beste ouders, verzorgers Maart 2015 Nieuwsbrief Veilig leren lezen, kern 8 Beste ouders, verzorgers In deze kern leerde uw kind: Woorden: bank en licht Woorden met 2 medeklinkers vooraan (zoals 'zwaan') en achteraan (bijvoorbeeld

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Jaargang 2, nieuwsbrief 1 week 39

Jaargang 2, nieuwsbrief 1 week 39 Jaargang 2, nieuwsbrief 1 week 39 Agenda Datum Activiteit 26-09 Informatieavond; welkom! 2-10 Voorstelling kinderboekenweek in Oldebroek 4-10 Dierendag: er mag een knuffel mee! 9-10 Woorddictee groep 4

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 25 sept no. 436 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 25 sept no. 436 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK 't S c h a k e l t j e 25 sept. 2017 no. 436 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Groep 1/2 In het nieuwe schooljaar willen we meer de nadruk leggen op het goed opruimen van de spullen die je gebruikt en

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum:

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 29-08-16 Algemeen Belangrijke data: 29 Augustus Techniekmiddag 05 September Luizencontrole gr. 5 t/m 8 06 September Informatie Avond voor alle

Nadere informatie

Open dag Woensdag 16 maart is er een open dag voor toekomstige leerlingen. Meer informatie hierover volgt in een volgende weekbrief.

Open dag Woensdag 16 maart is er een open dag voor toekomstige leerlingen. Meer informatie hierover volgt in een volgende weekbrief. Weekbrief 7 maart 2016 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papier container weer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden.

Nadere informatie

Voor de ouders, Team Weemewereld

Voor de ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 9 Maandag 31 oktober vrijdag 4 november Voor de ouders, Vanaf 7 november doen wij met mee met een 20 weken durend schoolfruit project. Dat betekent dat de school, van EU-schoolfruit, fruit

Nadere informatie

Weekbrief 16 maart 2015

Weekbrief 16 maart 2015 Weekbrief 16 maart 2015 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 16 maart krijgen de kinderen van groep 3 t/m 7 een uitnodiging mee voor de gespreksmiddag/avond op maandag 24 maart. De kinderen

Nadere informatie

Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken!

Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken! Weekbrief 20 juni 2016 Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken! Eindvoorstelling Donderdag 30 juni is de jaarlijkse

Nadere informatie

Paradijsplein NJ Amsterdam T E

Paradijsplein NJ Amsterdam T E Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 4e nieuwsbrief, vrijdag 3 oktober 2014 Beste ouders, Het zal u niet ontgaan zijn: de Kinderboekenweek is begonnen!

Nadere informatie

Iedereen Hartelijk Gefeliciteerd!!

Iedereen Hartelijk Gefeliciteerd!! 25 januari 2018 Belangrijke data 30 januari: Or en Mr vergadering 1 februari: Einde voorleesdagen en poëzieweek 2 februari: Leerlingenraad 5 februari: Rapportgesprekken alle groepen. Adviesgesprekken groep

Nadere informatie

Nieuws vanuit groep 4

Nieuws vanuit groep 4 Nieuws vanuit groep 4 De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met de winter. Tijdens de natuurlessen hebben we gesproken over verschillende weersoorten en de vorming van sneeuw en ijs. We hebben

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Binnenkort ontvangt u via uw kind een verslag van deze avond.

Binnenkort ontvangt u via uw kind een verslag van deze avond. Weekbrief 18 januari 2016 Algemene mededelingen Ouderavond ouderbetrokkenheid Dinsdag 12 januari is er op onze school een ouderavond gehouden over ouderbetrokkenheid. Het was een geslaagde avond. Bedankt

Nadere informatie

Iedereen Hartelijk Gefeliciteerd!!

Iedereen Hartelijk Gefeliciteerd!! 31 januari 2019 Belangrijke data 14 februari: 1 e rapport 15 februari: Studiedag. Alle kinderen zijn vrij! 19 februari: Meespeelochtend ouders groep 1-2 MR en OR vergadering 20 februari: Meespeelochtend

Nadere informatie

Algemene mededelingen Resultaten van de enquete welkom voelen op school. 28% van de ouders heeft de enquête ingevuld

Algemene mededelingen Resultaten van de enquete welkom voelen op school. 28% van de ouders heeft de enquête ingevuld Weekbrief 19 september 2016 Algemene mededelingen Resultaten van de enquete welkom voelen op school 28% van de ouders heeft de enquête ingevuld gemiddeld rapportcijfer ouders/leerlingen ouders 8 81% 18%

Nadere informatie

September2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

September2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS September2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 8 september Gastles brandweer voor alle groepen + ontruimingsoefening 12 september Informatie avond KIES 13 september

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart. Welkom. Nieuws uit de groepen. Groep 1/2. Groep 3

Nieuwsbrief maart. Welkom. Nieuws uit de groepen. Groep 1/2. Groep 3 Nieuwsbrief maart Welkom Lotte Gerritsen is in de voorjaarsvakantie 4 jaar geworden. Wij heten Lotte van harte welkom op onze school en wensen haar een heel plezierige schooltijd! Meneer Bas en Juf Leslie

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 juli 2017

Nieuwsbrief groep 3 juli 2017 Nieuwsbrief groep 3 juli 2017 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. In de nieuwsbrief vindt u informatie, tips om thuis te oefenen en de leerdoelen. Handig om

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief 20 26 januari 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Vandaag staat juf Alrieke na haar verlof voor het eerst weer voor groep zes. We vinden

Nadere informatie

November Nieuwsbrief

November Nieuwsbrief November 2018 Nieuwsbrief November 2018 1 12 23 2 13 24 3 14 25 4 15 Elde doe dag groep 8 26 5 16 Mad Science 27 6 17 28 7 inloopuur 8.30-9.30 18 29 8 studiedag kinderen vrij 19 30 Maandinfo 9 20 31 10

Nadere informatie

Informatie groep 3-4. Schooljaar

Informatie groep 3-4. Schooljaar Informatie groep 3-4 Schooljaar 2017 2018 Contactgegevens: Jorine Doove jorine.doove@pcpomiddenbrabant.nl (werkdagen in groep 3/4: maandag t/m woensdag) Jefira Nagel jefira.nagel@pcpomiddenbrabant.nl (werkdagen

Nadere informatie

Maart Maandthema: 1 / 6

Maart Maandthema: 1 / 6 Maart 2017 Maandthema: 1 / 6 Belangrijke data: Woensdag 1 maart Dinsdag 14 maart Donderdag 30 maart Juf Petra is aanwezig op: wk 9 (27 feb-3 maart) wk 10 (6-10 maart) wk 11 (13-17 maart) wk 12 (20-24 maart)

Nadere informatie

Projectweek Maandag 3 oktober starten we in alle groepen met een project door de gehele school. Het thema is: vroeger en nu

Projectweek Maandag 3 oktober starten we in alle groepen met een project door de gehele school. Het thema is: vroeger en nu Weekbrief 26 september 2016 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papiercontainer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 4a. Dit nieuwe schooljaar wil iedereen veel leren. Daarom zijn we ook hard aan het werk met lezen, taal en rekenen.

Nieuwsbrief groep 4a. Dit nieuwe schooljaar wil iedereen veel leren. Daarom zijn we ook hard aan het werk met lezen, taal en rekenen. Nieuwsbrief groep 4a Een nieuw schooljaar Na de vakantie is iedereen van groep 4a met veel zin en inzet begonnen aan het nieuwe schooljaar. Springend en klimmend gingen we de school in! We hebben een nieuw

Nadere informatie

AGENDA. juf Linda afwezig JARIGEN

AGENDA. juf Linda afwezig JARIGEN 20 januari 2017 nummer 9 AGENDA ma 23 jan vrij 27 jan ma 30 jan di 31 jan woe 1 febr vrij 3 febr wo 8 febr juf Nellie afwezig start project geschiedenis groepen 4/5, 5/6, 7 en 8 juf Jeannette afwezig juf

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

Belangrijke data. Algemeen. 22 september Lezen in de vakantie

Belangrijke data. Algemeen. 22 september Lezen in de vakantie 22 september 2016 Belangrijke data 23 september: Leerlingenraad 26 september: Start verkeersweek 29 september: Op voeten en fietsen dag 4 oktober: Informatieavond groep 3 en 8. Aanvang 19.00 uur 5 oktober:

Nadere informatie

Weekbrief 31 augustus 2015

Weekbrief 31 augustus 2015 Weekbrief 31 augustus 2015 Algemene mededelingen Uitbreiding Plusgroep uren De leerlingen van groep 6,7 en 8 kunnen dit schooljaar op woensdag en vrijdagmiddag naar de plusgroep. Op woensdag geeft juf

Nadere informatie

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen.

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen. Vierkantje 4 groep 4 Hallo, De tijd gaat snel, het is alweer voorjaarsvakantie. De komende weken tot de grote vakantie krijgen we nog schoolreis, sportdag etc. kortom voor we het weten zitten we alweer

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr. 6, 13 oktober Herfstvakantie: 24 t/m 28 oktober

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr. 6, 13 oktober Herfstvakantie: 24 t/m 28 oktober Raagten Actueel Jaargang 40 nr. 6, 13 oktober 2016 Algemeen Herfstvakantie: 24 t/m 28 oktober Studiedagen voor de groepen 1 t/m 4 Maandag 31 oktober en dinsdag 1 november zijn er voor de kinderen van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 5. Bureau Halt

Nieuwsbrief Nr. 5. Bureau Halt Nieuwsbrief Nr. 5 Belangrijke data Maandag 4 feb. Uitreiking School op Seef label Woensdag 13 feb. Studiedag: alle kinderen vrij! Donderdag 14 feb. Speelgoedmiddag groep 1/2 Vrijdag 22 feb. Rapporten mee

Nadere informatie

Wist je dat? Lezen. Week

Wist je dat? Lezen. Week Week 8 22-02-2019 Wist je dat? - We alweer begonnen zijn aan blok 9 van rekenen. - We op vrijdag 1 maart carnaval vieren op school en iedereen verkleed naar school mag komen. - Tijdens de laatste les van

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

WEEKBRIEF WEEK aug. t/m 3 sept Nieuws van uit de school

WEEKBRIEF WEEK aug. t/m 3 sept Nieuws van uit de school WEEKBRIEF WEEK 35 28 aug. t/m 3 sept. 2017 Nieuws van uit de school De eerste weekbrief van het nieuwe schooljaar. We hopen dat een ieder een goede zomer heeft gehad. Het team is klaar voor een nieuwe

Nadere informatie

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2 Nieuws uit groep 1/2 20 februari 2015 (nr 8) Deze week hebben we het thema Sneeuw en ijs afgesloten. Donderdagmiddag hebben we met z n allen genoten van een circuit rondom dit thema. We hebben o.a. vetbollen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr januari 2016

NIEUWSBRIEF nr januari 2016 NIEUWSBRIEF nr. 10 12 januari 2016 In deze nieuwsbrief: Gelukkig 2017 Alexandra de Vries Schoonmaakavond woensdag 18 januari Inloop ouders Nationale Voorleesdagen Informatieavond ParnasSys (herhaling)

Nadere informatie

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 Beste meisjes, jongens en ouders, Nog even en het is weer zover. Dan vieren we ons grote schoolfeest. Het schoolfeest is op: Vrijdag 5 februari De groepen 1 t/m 4

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Belangrijke data. Inhoudsopgave. Oudergesprekken. Vervangers

Belangrijke data. Inhoudsopgave. Oudergesprekken. Vervangers Belangrijke data Dinsdag 31 januari 17 Maandag 6 februari 17 Woensdag 8 februari 17 Donderdag 9 februari 17 Inhoudsopgave Belangrijke data Inhoudsopgave Oudergesprekken Vervangers Agenda MR 8 februari

Nadere informatie

Belangrijke data. Eerste schoolweek!

Belangrijke data. Eerste schoolweek! Belangrijke data Vrijdag 31 augustus: groep 1-2-3 vrij Donderdag 6 september: betaling ouderbijdrage van 8:15 8:45 en van 11:45 12:15 Maandag 10 september: studiedag; alle leerlingen vrij Donderdag 13

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders,

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders, Lesbrief groep 5/6 Beste ouders, We starten met rekenen, taal en spelling weer met een nieuw blok. Hier dus weer een lesbrief om u op de hoogte te houden over wat uw kind de komende tijd zal leren/oefenen.

Nadere informatie

Van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart is het voorjaarsvakantie. Maandag 5 maart gaan we weer van start.

Van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart is het voorjaarsvakantie. Maandag 5 maart gaan we weer van start. No. 22, 22 februari 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Nieuws uit groep 4a. C. van Leeuwenschool, Huygenslaan 59, tel.nr Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 4a,

Nieuws uit groep 4a. C. van Leeuwenschool, Huygenslaan 59, tel.nr Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 4a, Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 4a, Zo staan we aan de start van het nieuwe schooljaar en voor we het weten, is de herfstvakantie alweer in zicht. We hebben de afgelopen weken hard gewerkt

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Bibliotheek op school

KlimtorenNieuws. Bibliotheek op school KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 11 02-02-2015 Bibliotheek op school Bibliotheek op school Voortgangsgesprekken

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

INLEIDING. 2 april nummer 15. Geachte ouder(s),

INLEIDING. 2 april nummer 15. Geachte ouder(s), 2 april 2019 - nummer 15 INLEIDING Geachte ouder(s), Het zal u wellicht niet ontgaan zijn dat afgelopen donderdag Koningin Màxima op bezoek was in Lieshout bij de Bavaria Brouwerij ter ere van hun 300

Nadere informatie

September 2018 Schooljaar Nieuwe gezichten. Nieuwe leerlingen. Verkeersbeleid Privacy

September 2018 Schooljaar Nieuwe gezichten. Nieuwe leerlingen. Verkeersbeleid Privacy September 2018 Schooljaar 2018-2019. We hopen dat iedereen een fijne zomervakantie gehad heeft. Maandag 3 september openen de schooldeuren weer voor een nieuw schooljaar. Uiteraard mogen ouders s ochtends

Nadere informatie

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September 1 30 augustus 13 september RKBS De Banier September Aan «titel» «naam», «groep» Colofon: R.K.B.S. De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Postadres: Postbus 19; 7890 AA Klazienaveen Telefoon: (0591)

Nadere informatie

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school Vrijdag 11 november 2016 Weekbrief Activiteitenoverzicht 16 november Kinderraad (2 leerlingen groep 7/8) 23 en 29 november Oudergesprekken 5 december Sinterklaas Aanwezigheid directie / Meerschools Intern

Nadere informatie

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders,

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders, Nieuwsbrief 7 maandag 28 september vrijdag 2 oktober Beste ouders, Alweer zit er een week onderwijs op. Zoals u op de facebook site hebt kunnen lezen, was deze week de week tegen pesten. Ook bij ons op

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9. Met regelmaat worden er nieuwe foto s geplaatst in ons webalbum:

Nieuwsbrief 9. Met regelmaat worden er nieuwe foto s geplaatst in ons webalbum: 23 december 2016 Nieuwsbrief 9 Vakantie Het team van Montessorischool de Wildzang wenst iedereen fijne feestdagen en een leuke vakantie toe. Maandag 9 januari verwachten wij iedereen in goede gezondheid

Nadere informatie

PRIKBORD 6 3 september 2014

PRIKBORD 6 3 september 2014 PRIKBORD 6 3 september 2014 Week 9, 1 maart 2018 Schooljaar 2017-2018 AGENDA Donderdag 1 maart Prikbord 6 MR-vergadering Woensdag 21 maart Vrijdag 16 maart Zaterdag 17 maart Inloop ochtend van 08.30-12.00

Nadere informatie

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

19 april Nieuwsbrief 402. Activiteiten en data. o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de bouwen, schoolzwemmen

19 april Nieuwsbrief 402. Activiteiten en data. o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de bouwen, schoolzwemmen Nieuwsbrief 402 RKBS St. Catharina Haastrecht 19 april 2018 o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de bouwen, schoolzwemmen Activiteiten en data Woensdag 25 april: Donderdag 26 april: Speelgoedmiddag groep

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

ALGEMEEN NIEUWS: HERHAALD NIEUWS: NIEUWS VANUIT DE GROEPEN:

ALGEMEEN NIEUWS: HERHAALD NIEUWS: NIEUWS VANUIT DE GROEPEN: Periode zaterdag 11 januari t/m vrijdag 17 januari 2013 34 e jaargang nr. 16 ALGEMEEN NIEUWS: Musicalgroep EigenWijs volop in voorbereiding musicalproductie: Houd jij ook zo van zingen, dansen en acteren?

Nadere informatie

Beste ouders, Team Weemewereld

Beste ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 21 Beste ouders, maandag 12 vrijdag 16 februari Afgelopen woensdag is er een begin gemaakt met de waterafvoer van het schoolplein. Een aantal vrijwillige ouders hebben een gaten gemaakt in

Nadere informatie

Nr december 2016 schooljaar Juf Michon gaat met verlof. Kerstfeest woensdagavond 21 december. Licht in de nacht

Nr december 2016 schooljaar Juf Michon gaat met verlof. Kerstfeest woensdagavond 21 december. Licht in de nacht Nr.15 15 december 2016 schooljaar 2016-2017 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. Door middel van de nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van de gang van zaken in

Nadere informatie

September Deze maand in Ons Ding

September Deze maand in Ons Ding September 2019 Deze maand in Ons Ding Welkom 2 Nieuws van het team 2 Informatie-avond 2 Jantje Beton 2 De schoolfotograaf komt! 3 Engelse Kids Club op de Wending 3 We gaan op schoolreis.. 3 Leerlingenraad

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 juli Welkom aan. Agenda. Beste ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief 19 juli Welkom aan. Agenda. Beste ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 19 juli 2017 Beste ouders/verzorgers, De laatste Nieuwsbrief van dit schooljaar alweer. Volgend jaar krijgt de nieuwsbrief een nieuwe vorm. Daar past ook een nieuwe naam bij. Daarom willen

Nadere informatie

FINALE VOORLEESWEDSTRIJD

FINALE VOORLEESWEDSTRIJD Weekbericht van 23 november 2015 Verjaardagen: Maandag is meester Johan jarig en dinsdag is meneer Fred jarig. We hebben al voor ze gezongen. Beiden van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag! FINALE

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 19 december 2016

Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuws uit het kantoortje. Zo aan het einde van het jaar is het altijd goed om even terug te kijken naar wat er gebeurd is, en vooruit te kijken naar wat er te komen staat.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 05 september nr. 02

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 05 september nr. 02 05 september 2016 2016-2017 nr. 02 Nieuws uit de school Nieuwsbrief Onze nieuwe collega s stellen zich aan u voor. Even kennismaken.. Hallo allemaal! Graag wil ik mij even aan u voorstellen. Mijn naam

Nadere informatie

Jaargang 34, nummer 8, 10 januari Agenda

Jaargang 34, nummer 8, 10 januari Agenda Jaargang 34, nummer 8, 10 januari 2019 Agenda Vrijdag 18 januari Creamiddag groep 1/2 Woensdag 23 januari Voorleesontbijt peuter/kleuter Vrijdag 25 januari Studiedag kinderen hele dag vrij Woensdag 6 februari

Nadere informatie

SBO Mozaik Nieuwsflits

SBO Mozaik Nieuwsflits SBO Mozaik Nieuwsflits Nr 4. Schooljaar 2015-2016 In deze Nieuwsflits Van de directie Agenda Vertrouwenspersonen Carnaval Continu verbeteren Stukjes van de leerlingen Wist je dat Van de directie De eerste

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Gaandeweg s got talent! Nieuwsbrief februari 2016 PS: De kinderen zitten op de grond en de ouders staan achter de kinderen. Komt u ook?

Nieuwsbrief. Gaandeweg s got talent! Nieuwsbrief februari 2016 PS: De kinderen zitten op de grond en de ouders staan achter de kinderen. Komt u ook? Nieuwsbrief De gezonde keus, waar leren en opgroeien hand in hand gaan! Nieuwsbrief februari 2016 PS: De kinderen zitten op de grond en de ouders staan achter de kinderen. Komt u ook? 10-minuten gesprekken

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 27, 31 maart 2016

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 27, 31 maart 2016 Raagten Actueel Jaargang 39 nr. 27, 31 maart 2016 Algemeen Inloopochtend nieuwe leerlingen Morgenochtend is de inloopochtend voor toekomstige leerlingen en hun ouders van 10.30 tot 12.00 uur. Kent u nog

Nadere informatie

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

TSO en aardig, netjes, rustig Nieuws van Jennifer en Emma: Als we buiten spelen doen we aardig tegen elkaar en spelen we samen.

TSO en aardig, netjes, rustig Nieuws van Jennifer en Emma: Als we buiten spelen doen we aardig tegen elkaar en spelen we samen. Weekbrief 6 juni 2016 Algemene mededelingen TSO en aardig, netjes, rustig Nieuws van Jennifer en Emma: Als we buiten spelen doen we aardig tegen elkaar en spelen we samen. Schoolvoetbal Woensdag 25 mei

Nadere informatie

Nieuwsbrief groepen 3 week: 4

Nieuwsbrief groepen 3 week: 4 Nieuwsbrief groepen 3 week: 4 Wist je dat? - Kern 7 van Veilig Leren Lezen over piraten gaat en we dat thema erg leuk vinden. - Er de afgelopen 2 weken regelmatig lessen uitvielen, omdat we druk bezig

Nadere informatie

JARIGEN VAN HARTE GEFELICITEERD! 4 februari: Robby van Esch (groep 4) Communicatie

JARIGEN VAN HARTE GEFELICITEERD! 4 februari: Robby van Esch (groep 4) Communicatie BERENBABBELSnummer 7 schooljaar 2017-2018 AGENDA 24 jan: Start voorleesdagen 25 jan: Studiedag: alle kinderen zijn vrij 31 jan: Berenshow groep 8 08 feb: rapporten groep 1-8 09 feb: Carnaval: alle kinderen

Nadere informatie