ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 07 JANUARI 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 07 JANUARI 2013"

Transcriptie

1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 07 JANUARI 2013 AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN 07 JANUARI 2013 AANWEZIG: Jens De Wael, voorzitter van de gemeenteraad, voor agendapunt 1,2 en 3 Peter De Clercq, Mirèse Deckers, Louis Engels, Claire Gillis, Annick Thibaut, Annick Van de Vyver, Dirk Van Esbroeck, Stijn Van Remortel, Leen Van Laere, Erna Tindemans, Tony Vyt, kandidaat-raadsleden voor agendapunt 1 en 2 en raadsleden vanaf agendapunt 3. Dirk Van Esbroeck, voorzitter vanaf agendapunt 4. Filip Thyssen, secretaris 1. AGENDA: VERKIEZING OCMW-RAADSLEDEN DOOR DE GEMEENTERAAD - ONDERZOEK GELOOFSBRIEVEN DOOR DE GEMEENTERAAD - KENNISNAME In de gemeenteraad van 2 januari 2013 werden de leden van de raad voor Maatschappelijk Welzijn verkozen na onderzoek van de geloofsbrieven. De voorzitter van de gemeenteraad, Dhr. Jens De Wael, geboren op 2 mei 1980, wonende te 9120 Beveren, Schoolstraat 102, daartoe aangeduid in de zitting van de gemeenteraad dd. 2 januari 2013, is van rechtswege voorzitter van de installatievergadering. De voorzitter van de gemeenteraad stelt in zijn hoedanigheid van voorzitter van de installatievergadering de verkozen raadsleden in kennis van deze beslissing. Kennis te nemen van de beslissing van de gemeenteraad van 2 januari 2013 tot verkiezing van de leden van de raad voor Maatschappelijk Welzijn en het onderzoek van de geloofsbrieven.

2 2. AGENDA: EEDAFLEGGING EN AANSTELLING VAN DE LEDEN VAN DE RAAD - AKTENAME De voorzitter van de gemeenteraad, dhr. Jens De Wael in zijn hoedanigheid van voorzitter van de installatievergadering deelt mee dat in de gemeenteraad van 2 januari 2013 de hierna vermelde personen verkozen werden tot werkende leden van de raad voor Maatschappelijk Welzijn: 1) De Clercq Peter, geboren op 17 oktober 1963, wonende te Alfons Van Puymbroecklaan 36, Melsele 2) Deckers Mirèse, geboren op 05 september 1955, wonende te Burggravenstraat 18, Melsele 3) Engels Louis, geboren op 7 augustus 1943, wonende te Moretusstraat 2/b 13, Beveren 4) Gillis Claire, geboren op 29 december 1948, wonende te Marcel Van der Aastraat 30, Beveren 5) Thibaut Annick, geboren op 21 augustus 1958, wonende te Zoetenberm 23, Doel 6) Tindemans Erna, geboren op 19 januari 1956, wonende te Kruibekesteenweg 20, Beveren 7) Van de Vyver Annick, geboren op 11 augustus 1971, wonende te Gentseweg 341, Haasdonk 8) Van Esbroeck Dirk, geboren op 28 oktober 1961, wonende te Aardbeienlaan 15, Melsele 9) Van Laere Leen, geboren op 27 februari 1971, wonende te Kruibekesteenweg 146, Beveren 10) Van Remortel Stijn, geboren op 27 november 1985, wonende te Lindenlaan 219/b101, Beveren 11) Vyt Tony, geboren op 23 april 1976, wonende te Fabriekstraat 64, Kallo Alle raadsleden voldoen aan de gestelde vereisten van artikel 7 van het OCMW-decreet om verkozen te worden en bevinden zich niet in een situatie van onverenigbaarheid, zoals opgesomd in artikel 20 van het OCMW-decreet, zodat ze vanaf 7 januari 2013 hun mandaat kunnen opnemen. Alle raadsleden, daartoe behoorlijk opgeroepen, zijn bij deze vergadering aanwezig en aanvaarden het opgedragen mandaat. Ieder lid dient met het oog op de aanstelling als OCMW-raadslid in handen van de voorzitter van de gemeenteraad de door het OCMW-decreet voorgeschreven eed af te leggen, namelijk Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen waarvan een proces-verbaal dient opgesteld. Akte te nemen van deze eedaflegging en aanstelling van de raadsleden Een afschrift van het proces-verbaal van eedaflegging wordt aan het College van Burgemeester en Schepenen en aan de Vlaamse Regering overgemaakt.

3 3. AGENDA: OCMW-VOORZITTER - VERKIEZING Artikel 53 van het OCMW-decreet stelt dat bij de volledige hernieuwing van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn een nieuwe voorzitter moet verkozen worden; Op 2 januari 2013 werd de voordrachtsakte d.d. 2 januari 2013, waarin Dhr. Dirk Van Esbroeck wordt voorgedragen als voorzitter van het OCMW Beveren, aan de OCMW-secretaris overhandigd; Gelet op de voordrachtsakte dd. 2 januari 2013; Deze voordrachtsakte werd overeenkomstig artikel 53 van het OCMW-decreet ondertekend door 9 raadsleden, zijnde meer dan de helft van de verkozen leden van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. De voordrachtsakte werd tevens ondertekend door 5 personen die, op dezelfde voordrachtsakte als vermeld in artikel 10 1 van het OCMW-decreet, tot OCMWraadslid werden verkozen, met name door ten minste de meerderheid van de verkozenen van eenzelfde lijst die aan de verkiezingen hebben deelgenomen; De voorzitter van de installatievergadering stelt vast dat de voordrachtsakte ontvankelijk is; voor Maatschappelijk Welzijn, het OCMW-decreet van 19 december 2008 en het decreet van 29 De heer Dirk Van Esbroeck, geboren op 28 oktober 1961, wonende te Aardbeienlaan 15, 9120 Melsele, wordt verkozen verklaard tot voorzitter van het OCMW van Beveren. Een afschrift van deze beslissing wordt aan het College van Burgemeester en Schepenen en aan de Vlaamse Regering overgemaakt. Jens De Wael, voorzitter van de gemeenteraad, verlaat de zitting om 20.12u. 4. AGENDA: VAST BUREAU - OPRICHTING - GOEDKEURING De Raad voor Maatschappelijk Welzijn kan, overeenkomstig artikel 60 1 van het OCMWdecreet, een vast bureau oprichten. Overeenkomstig artikel 60 3 van het OCMW-decreet bestaat het vast bureau uit 4 leden en is het belast met de afhandeling van zaken van dagelijks bestuur en andere wel omschreven overgedragen bevoegdheden; Gelet op de mondelinge stemming;

4 EENPARIG Het vast bureau wordt opgericht. De bevoegdheden van het vast bureau worden vastgesteld bij afzonderlijk raadsbesluit. 5. AGENDA: VAST BUREAU - AANDUIDING LEDEN - GOEDKEURING Gelet op de beslissing van 7 januari 2013 tot oprichting van een vast bureau. Overeenkomstig artikel 60 3 van het OCMW-decreet telt het vast bureau, met inbegrip van de voorzitter, 4 leden voor een OCMW-raad van 11 leden; De voorzitter is van rechtswege voorzitter van het vast bureau. Er dienen 3 leden bij geheime stemming in één enkele stembeurt te worden aangeduid, waarbij elk raadslid beschikt over één stem; Gelet op de uitslag van de geheime stemming: 1 raadslid: Louis Engels 5 stemmen 2 raadslid: Erna Tindemans 3 stemmen 3 raadslid: Peter De Clercq 2 stemmen 4 raadslid: Tony Vyt 1 stemmen Drie leden, m.n. Louis Engels, Erna Tindemans en Peter De Clercq hebben het vereiste aantal stemmen behaald om te zetelen in het vast bureau; Overeenkomstig artikel 60 4 van het OCMW-decreet, dient het vast bureau te bestaan uit personen van verschillend geslacht; Aan deze voorwaarde is voldaan. voor Maatschappelijk Welzijn, het OCMW-decreet van 19 december 2008 en gelet op het decreet van 29 Het vast bureau wordt als volgt samengesteld: Voorzitter: Dirk Van Esbroeck, voorzitter OCMW Leden: Louis Engels, 7/08/1643, Moretusstraat 2/b13, Beveren Erna Tindemans, 19/01/1956, Kruibekesteenweg 20, Beveren Peter De Clercq, 17/10/1963, A. Van Puymbroecklaan 36, Melsele De bevoegdheden van het vast bureau worden vastgesteld bij afzonderlijk raadsbesluit.

5 6. AGENDA: VAST BUREAU - BEVOEGDHEDEN - GOEDKEURING Gelet op de beslissing van de raad van 7 januari 2013 waarin werd overgegaan tot de oprichting van het vast bureau; De voorzitter stelt voor om volgende bevoegdheden reeds over te dragen aan het vast bureau gelet op de dringende noodzaak aan personeel, de continuïteit van bouw- en investeringsdossiers en huurproblematiek: - de volgende beslissingen inzake personeel: alle besluiten in verband met personeel, o.a. aanwervingen en afwezigheden van het personeel zoals vastgesteld in de rechtspositieregeling de organisatie van wervings- en bevorderingsexamens van de personeelsleden en aanduiding van leden van de examencommissie overeenkomstig de door de Raad van Maatschappelijk Welzijn vastgestelde bepalingen. de vaststelling van individuele loon- en weddestaten. overeenkomsten voor tewerkstelling van werknemers op basis van art van de OCMW-wet - voorbereidingen van beslissingen inzake bouw- of verbouwingswerken o.a.: alle beslissingen die noodzakelijk zijn om de voortgang van de werken te garanderen beslissingen over teruggave van waarborg vorderingstaten en erelonen (niet limitatieve opsomming) - beslissingen inzake verhuringen van goederen van het OCMW, huren van onroerende goederen door het OCMW, onderverhuringen door het OCMW van onroerende goederen gehuurd worden door het OCMW, de verpachting van onroerende goederen en het huren en onderverhuren van woningen bij de Vlaamse/Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij. De voorzitter stelt voor de bespreking van de overige over te dragen bevoegdheden te verdagen naar een volgende zitting. Gelet op de mondelinge stemming; EENPARIG Art.1 Volgende bevoegdheden over te dragen aan het vast bureau: - de volgende beslissingen inzake personeel: alle besluiten in verband met personeel, o.a. aanwervingen en afwezigheden van het personeel zoals vastgesteld in de rechtspositieregeling. de organisatie van wervings- en bevorderingsexamens van de personeelsleden en aanduiding van leden van de examencommissie overeenkomstig de door de Raad van Maatschappelijk Welzijn vastgestelde bepalingen. de vaststelling van individuele loon- en weddestaten.

6 overeenkomsten voor tewerkstelling van werknemers op basis van art van de OCMW-wet - voorbereidingen van beslissingen inzake bouw- of verbouwingswerken o.a.: alle beslissingen die noodzakelijk zijn om de voortgang van de werken te garanderen beslissingen over teruggave van waarborg vorderingstaten en erelonen (niet limitatieve opsomming) - beslissingen inzake verhuringen van goederen van het OCMW, inhuren van onroerende goederen door het OCMW, onderverhuringen door het OCMW van onroerende goederen die geen eigendom zijn van en gehuurd worden door het OCMW, de verpachting van onroerende goederen en het huren en onderverhuren van woningen bij de Vlaamse/Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij De bespreking van de overige over te dragen bevoegdheden te verdagen naar een volgende zitting. 7. AGENDA: BIJZONDER COMITÉ VOOR DE SOCIALE DIENST - OPRICHTING - GOEDKEURING Gelet op het voorstel van de voorzitter om een bijzonder comité voor de sociale dienst op te richten; Overeenkomstig artikel 60 3 van het OCMW-decreet, mag elk bijzonder comité, met inbegrip van de voorzitter, niet minder dan 4 leden tellen en maximum 7 leden voor een OCMW-raad van 11 leden; De raad stelt het aantal leden voor het bijzonder comité voor de sociale dienst vast; Gelet op het voorstel om het aantal leden van het comité voor de sociale dienst vast te stellen op 6 leden; Gelet op de mondelinge stemming; EENPARIG Art. 3. Art. 4. Een bijzonder comité voor de sociale dienst op te richten. Het aantal leden van het bijzonder comité voor de sociale dienst vast te stellen op 6 leden.

7 8. AGENDA: BIJZONDER COMITÉ VOOR DE SOCIALE DIENST - AANDUIDING LEDEN - GOEDKEURING Gelet op de beslissing van 7 januari 2013 tot oprichting van een bijzonder comité voor de sociale dienst en de vaststelling van het aantal leden op 6 leden. De voorzitter van de raad is van rechtswege voorzitter van dit comité; Er dient overgegaan tot de aanduiding van 5 leden van de raad die deel zullen uitmaken van dit bijzonder comité, verkozen bij geheime stemming en in één enkele stemronde, waarbij elk lid van de OCMW-raad beschikt over één stem overeenkomstig artikel 60 3 van het OCMW-decreet; Gaat over tot geheime stemming; Gelet op de uitslag van de geheime stemming: 1 raadslid: Peter De Clercq 2 stemmen 2 raadslid: Mirèse Deckers 2 stemmen 3 raadslid: Annick Van De Vyver 2 stemmen 4 raadslid: Leen Van Laere 2 stemmen 5 raadslid: Erna Tindemans 2 stemmen 6 raadslid: Tony Vyt 1 stem Vijf raadsleden hebben het vereiste aantal stemmen behaald; Bijgevolg worden Peter De Clercq, Mirèse Deckers, Annick Van De Vyver, Leen Van Laere en Erna Tindemans aangeduid als leden van het bijzonder comité voor de sociale dienst; Overeenkomstig artikel 62 van het OCMW-decreet neemt de secretaris of de persoon die hij daarvoor aanduidt het secretariaat van het bijzonder comité voor de sociale dienst waar; voor Maatschappelijk Welzijn, het decreet van 19 december 2008 en het decreet van 29 juni 2012 tot wijziging van het OCMW-decreet. Het bijzonder comité voor de sociale dienst is samengesteld als volgt: Voorzitter: de heer Dirk Van Esbroeck, voorzitter OCMW Beveren Leden: Peter De clercq, 17/10/1963, A. Van Puymbroecklaan 36, Melsele Mirèse Deckers, 5/09/1955, Burggravenstraat 18, Melsele Annick Van De Vyver, 11/08/1971, Gentseweg 341, Haasdonk Leen Van Laere, 27/02/1971, Kruibekesteenweg 146, Beveren Erna Tindemans, 19/01/1956, Kruibekesteenweg 20, Beveren Het secretariaat wordt waargenomen door de secretaris of de persoon die hij hiervoor aanduidt.

8 9. AGENDA: BIJZONDER COMITÉ VOOR DE SOCIALE DIENST - BEVOEGDHEDEN - GOEDKEURING Gelet op het voorstel van de voorzitter om de volgende bevoegdheden over te dragen aan het bijzonder comité voor de sociale dienst; - alle vormen van individuele maatschappelijke dienstverlening binnen de algemene principes door de raad vastgesteld - alle beslissingen tot toepassing van de wet van 26 mei 2002 betreffende het recht op maatschappelijke integratie, de wet van 2 april 1965 betreffende het ten laste nemen van steun - alle beslissingen met betrekking tot de tijdelijke uitbreiding van opvangplaatsen (Lokale opvanginitiatieven - LOI) - alle beslissingen met betrekking tot het ter beschikking stellen van een doorstroomwoning (voorafgaand aan opmaak van een huurcontract) en het verlenen van het persoonlijk recht op een doorgangswoning. - het verlenen van adviezen rond sociale projecten, minimale gaslevering, besteding van de middelen van maatschappelijke participatie en het energiefonds - bekrachtiging van de dringende beslissingen van de voorzitter Gelet op de mondelinge stemming; voor Maatschappelijk Welzijn, het decreet van 19 december 2008 en het decreet van 29 juni 2012 tot wijziging van het OCMW-decreet. EENPARIG Volgende bevoegdheden over te dragen aan het bijzonder comité voor de sociale dienst: - alle vormen van individuele maatschappelijke dienstverlening binnen de algemene principes door de raad vastgesteld. - alle beslissingen tot toepassing van de wet van 26 mei 2002 betreffende hetrecht op maatschappelijke integratie en de wet van 2 april 1965 betreffendeten laste nemen van steun. - alle beslissingen met betrekking tot de tijdelijke uitbreiding van opvangplaatsen (LOI). - alle beslissingen met betrekking tot het ter beschikking stellen van een doorstroomwoning (voorafgaand aan opmaak van een huurcontract) en het verlenen van het persoonlijk recht op een doorgangswoning. - het verlenen van adviezen rond sociale projecten, minimale gaslevering, besteding van de middelen van maatschappelijke participatie en het energiefonds. - bekrachtiging van de dringende beslissingen van de voorzitter.

9 10. AGENDA: WOONZORGCOMITÉ - OPRICHTING - GOEDKEURING Gelet op het voorstel van de voorzitter om een woonzorgcomité op te richten; Overeenkomstig artikel 60 3 van het OCMW-decreet, mag elk bijzonder comité, met inbegrip van de voorzitter, niet minder dan 4 leden en maximum 7 leden tellen voor een OCMW-raad van 11 leden; De raad stelt het aantal leden voor het woonzorgcomité vast; Gelet op het voorstel om het aantal leden van het woonzorgcomité vast te stellen op 4 leden Gelet op de mondelinge stemming; EENPARIG Een woonzorgcomité op te richten. Het aantal leden van het woonzorgcomité vast te stellen op 4 leden. 11. AGENDA: WOONZORGCOMITÉ - AANDUIDING LEDEN - GOEDKEURING Gelet op de beslissing van 7 januari 2013 om een woonzorgcomité op te richten, omwille van de omvang en het belang van de seniorenvoorzieningen en het seniorenbeleid van het OCMW van Beveren. De voorzitter van de raad is van rechtswege voorzitter van dit comité; Er dient overgegaan tot de aanduiding van de overige 3 leden van de raad die deel uitmaken van dit woonzorgcomité, verkozen bij geheime stemming en in één enkele stemronde, waarbij elk lid beschikt over één stem overeenkomstig artikel 60 3 van het OCMW-decreet; Gaat over tot de geheime stemming; Gelet op de uitslag van de geheime stemming: 1 raadslid: Claire Gillis bekomt 5 stemmen 2 raadslid: Stijn Van Remortel bekomt 3 stemmen 3 raadslid: Annick Thibaut bekomt 2 stemmen 4 raadslid: Tony Vyt bekomt 1 stem De volgende raadsleden werden verkozen en maken deel uit van het woonzorgcomité; - Claire Gillis - Stijn Van Remortel - Annick Thibaut

10 Overeenkomstig artikel 62 van het OCMW-decreet neemt de secretaris of de persoon die hij daarvoor aanduidt het secretariaat van het woonzorgcomité waar; Het woonzorgcomité als volgt samen te stellen: Voorzitter: de heer Dirk Van Esbroeck, voorzitter OCMW Beveren Leden: Claire Gillis, 29/12/1948, Marcel Van der Aastraat 30, Beveren Stijn Van Remortel, 27/11/1985, Lindenlaan 219/ b101, Beveren Annick Thibaut, 21/08/1958, Zoetenberm 23, Doel Het secretariaat wordt waargenomen door de secretaris of de persoon die hij hiervoor aanduidt. 12. AGENDA: WOONZORGCOMITÉ - BEVOEGDHEDEN - GOEDKEURING Het woonzorgcomité is bevoegd voor de volgende woonzorgvoorzieningen: de vijf woonzorgcentra van het OCMW Beveren, de serviceflats/assistentiewoningen De Beuken en Hof ter Noten, het woningcomplex te Vrasene, de seniorenwoningen in Haasdonk, Kieldrecht, Melsele en Kallo, het dienstencentrum De Beuken, het dagverzorgingscentrum De Sloester en het centrum voor kortverblijf in De Notelaar. De eigenlijke bevoegdheden zijn: - advies met betrekking tot en het opvolgen/uitvoeren van de opnamevoorwaarden van de verschillende woonzorgvoorzieningen - beslissingen over het opnamebeleid (goedkeuring van de schriftelijke overeenkomst, interne afsprakennota, ) - beslissingen over het beleid met betrekking tot de zorg- en dienstverlening in de woonzorgvoorzieningen - goedkeuring van de wachtlijsten van de woonzorgvoorzieningen en kennisname van de opnames en verhuringen conform de goedgekeurde wachtlijsten. Afwijkingen hierop dienen voorgelegd aan het woonzorgcomité alvorens tot effectieve opname of verhuring kan worden overgegaan - het ten laste nemen van bewoners en het vaststellen van de onderhoudsplicht Gelet op de mondelinge stemming;

11 EENPARIG Art. 1 Volgende bevoegdheden over te dragen aan het woonzorgcomité: advies met betrekking tot en het opvolgen/uitvoeren van de opnamevoorwaarden van de verschillende woonzorgvoorzieningen beslissingen over het opnamebeleid (goedkeuring van de schriftelijke overeenkomst, interne afsprakennota, ) beslissingen over het beleid met betrekking tot de zorg- en dienstverlening in de woonzorgvoorzieningen goedkeuring van de wachtlijsten van de woonzorgvoorzieningen en kennisname van de opnames en verhuringen conform de goedgekeurde wachtlijsten. Afwijkingen hierop dienen voorgelegd aan het woonzorgcomité alvorens tot effectieve opname of verhuring kan worden overgegaan het ten laste nemen van bewoners en het vaststellen van de onderhoudsplicht 13. AGENDA: COMITÉ FINANCIËN - OPRICHTING - GOEDKEURING Gelet op het voorstel van de voorzitter om een comité financiën op te richten; Overeenkomstig artikel 60 3 van het OCMW-decreet, mag elk bijzonder comité, met inbegrip van de voorzitter, niet minder dan 4 leden en maximum 7 leden tellen voor een OCMW-raad van 11 leden; De raad stelt het aantal leden voor het comité financiën vast; Gelet op het voorstel om het aantal leden van het comité financiën vast te stellen op 4 leden; Gelet op de mondelinge stemming; EENPARIG Een comité financiën op te richten. Het aantal leden van het comité voor financiën vast te stellen op 4 leden. 14. AGENDA: COMITÉ FINANCIËN - AANDUIDING LEDEN - GOEDKEURING Gelet op de beslissing van 7 januari 2013 tot oprichting van een comité financiën en de vaststelling van het aantal leden op 4 leden. De voorzitter van de raad is van rechtswege voorzitter van dit comité;

12 Er dient overgegaan tot de aanduiding van 3 leden van de raad die deel zullen uitmaken van dit comité financiën, verkozen bij geheime stemming en in één enkele stemronde, waarbij elk lid van de OCMW-raad beschikt over één stem overeenkomstig artikel 60 3 van het OCMW-decreet; Gaat over tot geheime stemming; Gelet op de uitslag van de geheime stemming: 1 raadslid: Mirèse Deckers 2 raadslid: Stijn Van Remortel 3 raadslid:annick Thibaut 4 raadslid: Tony Vyt 5 stemmen 3 stemmen 2 stemmen 1 stemmen Drie raadsleden hebben het vereiste aantal stemmen behaald; Bijgevolg worden Mirèse Deckers, Stijn Van Remortel en Annick Thibaut aangeduid als leden van het comité financiën; voor Maatschappelijk Welzijn, het decreet van 19 december 2008 en het decreet van 29 juni 2012 tot wijziging van het OCMW-decreet. Het comité financiën is samengesteld als volgt: Voorzitter: de heer Dirk Van Esbroeck, voorzitter OCMW Beveren Leden: Mirèse Deckers, 5/09/1955, Burggravenstraat 18, Melsele Stijn Van Remortel, 27/11/1985, Lindenlaan 219/ b101, Beveren Annick Thibaut, 21/08/1958, Zoetenberm 23, Doel 15. AGENDA: COMITÉ FINANCIËN - BEVOEGDHEDEN - GOEDKEURING Gelet op het voorstel van de voorzitter de volgende bevoegdheden over te dragen aan het comité financiën; - onderzoek budget en budgetwijzigingen - financiële rapportage Gelet op de mondelinge stemming;

13 EENPARIG Art. 1 Volgende bevoegdheid over te dragen aan het comité financiën: - onderzoek budget en budgetwijzigingen - financiële rapportage 16. AGENDA: PLAATSVERVANGER VOORZITTER - AANDUIDING - AKTENAME Gelet op de schriftelijke mededeling van de voorzitter van 7 januari 2013 waarbij hij raadslid Erna Tindemans heeft aangewezen om bij tijdelijke afwezigheid of verhindering het ambt van voorzitter waar te nemen in toepassing van artikel 54 van het OCMW-decreet; De raad dient hiervan akte te nemen; Akte te nemen van de schriftelijke mededeling van de voorzitter van 7 januari 2013 waarbij hij raadslid Erna Tindemans, geboren op 19 januari 1956, wonende te Kruibekesteenweg 20 in Beveren, heeft aangewezen om bij tijdelijke afwezigheid of verhindering van de voorzitter het ambt van voorzitter waar te nemen. 17. AGENDA: SCHULDBEMIDDELING - AANDUIDING LEDEN VOOR DE ALGEMENE VERGADERING EN BEHEERRAAD EN AANDUIDING PLAATSVERVANGERS - GOEDKEURING Gelet op de beslissing van de OCMW-raad van 17 juli 2000, waarbij de oprichting van een vereniging voor schuldbemiddeling samen met de OCMW s van Sint-Niklaas, Sint-Gillis-Waas en Kruibeke werd goedgekeurd; Artikel 13 van de statuten van de dienst voor schuldbemiddeling bepaalt dat: - 3 raadsleden worden afgevaardigd als stemgerechtigde vertegenwoordigers voor de Algemene Vergadering - de secretaris van het OCMW van rechtswege lid is van de Algemene Vergadering zonder stemrecht - 1 deskundig ambtenaar mag deelnemen aan de Algemene Vergadering zonder stemrecht;

14 Gelet op de beslissing van de raad van 9 april 2001 waarbij de toenmalige bestuurssecretaris Sociale Zaken, nu afdelingshoofd maatschappelijke dienstverlening werd aangeduid als deskundig ambtenaar van de Algemene Vergadering; Drie raadsleden dienen aangeduid als stemgerechtigde vertegenwoordigers voor de Algemene Vergadering; Dit dient te gebeuren bij geheime stemming, in één enkele stembeurt, waarbij elk raadslid beschikt over één stem. Gelet op de uitslag van de geheime stemming voor de Algemene Vergadering: 1 raadslid: Dirk Van Esbroeck 5 stemmen 2 raadslid: Stijn Van Remortel 3 stemmen 3 raadslid: Annick Thibaut 2 stemmen 4 raadslid: Tony Vyt 1 stem Raadslid Dirk Van Esbroeck heeft het meeste aantal stemmen behaald; Drie leden, m.n. Dirk Van Esbroeck, Stijn Van Remortel en Annick Thibaut hebben het vereiste aantal stemmen behaald om als effectief raadslid het OCMW Beveren te vertegenwoordigen in de Algemene Vergadering van de dienst voor Schuldbemiddeling; Artikel 18 van de statuten bepaalt dat elk stemgerechtigd lid kan vervangen worden door een raadslid; Dit dient te gebeuren bij geheime stemming in één enkele stembeurt; Gelet op de uitslag van de geheime stemming voor de Algemene Vergadering: 1 raadslid: Claire Gillis 5 stemmen 2 raadslid: Peter De Clercq 3 stemmen 3 raadslid: Annick Van De Vyver 2 stemmen Eén blanco stembrief. Drie leden, m.n. Claire Gillis, Peter De Clercq en Annick Van De Vyver hebben het vereiste aantal stemmen behaald om als plaatsvervanger van het effectief raadslid het OCMW Beveren te vertegenwoordigen in de Algemene Vergadering van de dienst voor Schuldbemiddeling; Eén vertegenwoordiger van de Algemene Vergadering dient aangeduid te worden als lid van de Raad van Beheer; Dit dient te gebeuren bij geheime stemming; Gelet op de uitslag van de geheime stemming voor de Raad van Beheer: 1 raadslid Dirk Van Esbroeck 9 stemmen 2 raadslid Tony Vyt 1 stem Eén blanco stembrief. Raadslid Dirk van Esbroeck heeft het vereiste aantal stemmen behaald om als effectief raadslid het OCMW Beveren te vertegenwoordigen in de Raad van Beheer van de dienst voor Schuldbemiddeling;

15 Artikel 27 van de statuten bepaalt dat één plaatsvervanger kan aangeduid worden voor de Raad van Beheer; Dit dient te gebeuren bij geheime stemming; Gelet op de uitslag van de geheime stemming voor de Raad van Beheer: 1 raadslid Erna Tindemans 10 stemmen Eén blanco stembrief. Raadslid Erna Tindemans heeft het vereiste aantal stemmen behaald om als plaatsvervanger van het effectief raadslid het OCWM Beveren te vertegenwoordigen in de Raad van Beheer van de dienst voor Schuldbemiddeling; Art. 3. Art. 4. Akte te nemen van de vertegenwoordiging van de OCMW-secretaris en van het afdelingshoofd maatschappelijke dienstverlening als deskundig ambtenaar in de Algemene Vergadering van de dienst voor Schuldbemiddeling. Volgende raadsleden aan te duiden als vertegenwoordigers voor de Algemene Vergadering van de dienst voor Schuldbemiddeling: a. effectieve leden: Dirk Van Esbroeck, Stijn Van Remortel, Annick Thibaut b. plaatsvervangers: Claire Gillis, Peter De Clercq en Annick Van De Vyver Raadslid Dirk Van Esbroeck aan te duiden als lid van de Raad van Beheer en raadslid Erna Tindemans aan te duiden als zijn plaatsvervanger in de Raad van Beheer. Een afschrift van deze beslissing over te maken aan de Dienst voor Schuldbemiddeling, Lodewijk De Meesterstraat 3, 9100 Sint-Niklaas. 18. AGENDA: SOCIAAL VERHUURKANTOOR - AANDUIDING LEDEN VOOR DE ALGEMENE VERGADERING EN BEHEERRAAD EN AANDUIDING PLAATSVERVANGERS - GOEDKEURING Gelet op de beslissing van de OCMW-raad van 17 juli 2000, waarbij de oprichting van een sociaal verhuurkantoor samen met de OCMW s van Sint-Niklaas, Sint-Gillis-Waas, Stekene en Kruibeke werd goedgekeurd; Artikel 13 van de statuten van het sociaal verhuurkantoor bepaalt dat: - 3 raadsleden worden afgevaardigd als stemgerechtigde vertegenwoordigers voor de Algemene Vergadering

16 - de secretaris van het OCMW van rechtswege lid is van de Algemene Vergadering zonder stemrecht - 1 deskundig ambtenaar mag deelnemen aan de Algemene Vergadering zonder stemrecht; Gelet op de beslissing van de raad van 9 april 2001 waarbij de toenmalige bestuurssecretaris sociale zaken, nu afdelingshoofd maatschappelijke dienstverlening werd aangeduid als deskundig ambtenaar van de Algemene Vergadering; Drie raadsleden dienen aangeduid als stemgerechtigde vertegenwoordigers voor de Algemene Vergadering; Dit dient te gebeuren bij geheime stemming, in één enkele stembeurt, waarbij elk raadslid beschikt over één stem. Gelet op de uitslag van de geheime stemming voor de Algemene Vergadering: 1 raadslid: Stijn Van Remoortel 5 stemmen 2 raadslid: Dirk Van Esbroeck 3 stemmen 3 raadslid: Claire Gillis 2 stemmen 4 raadslid: Tony Vyt 1 stem Er hebben 3 leden, m.n. Stijn Van Remortel, Dirk Van Esbroeck en Claire Gillis het vereiste aantal stemmen behaald om als effectief raadslid het OCMW Beveren te vertegenwoordigen in de Algemene Vergadering van het sociaal verhuurkantoor; Artikel 18 van de statuten bepaalt dat elk stemgerechtigd lid kan vervangen worden door een raadslid; Dit dient te gebeuren bij geheime stemming, in één enkele stembeurt, waarbij elk raadslid beschikt over één stem. Gelet op de uitslag van de geheime stemming voor de Algemene Vergadering: 1 raadslid: Erna Tindemans 5 stemmen 2 raadslid: Leen Van Laere 3 stemmen 3 raadslid: Mirèse Deckers 2 stemmen Eén blanco stembrief. Er hebben 3 leden, m.n. Erna Tindemans, Leen Van Laere en Mirèse Deckers het vereiste aantal stemmen behaald om als plaatsvervanger van het effectief raadslid het OCMW Beveren te vertegenwoordigen in de Algemene Vergadering van het Sociaal Verhuurkantoor; Artikel 27 van de statuten bepaalt dat 2 vertegenwoordigers van de Algemene Vergadering dienen aangeduid als leden van de raad van beheer; Dit dient te gebeuren bij geheime stemming; Gelet op de uitslag van de geheime stemming voor de raad van beheer: 1 raadslid: Dirk Van Esbroeck 5 stemmen 2 raadslid: Stijn Van Remortel 5 stemmen 3 raadslid: Tony Vyt 1 stem

17 Raadsleden Dirk Van Esbroek en Stijn Van Remortel hebben het vereiste aantal stemmen behaald om als effectief raadslid het OCMW Beveren te vertegenwoordigen in de raad van beheer van het sociaal verhuurkantoor; Artikel 27 van de statuten bepaalt dat het derde lid van de Algemene Vergadering dat niet verkozen werd als lid van de raad van beheer automatisch als plaatsvervanger optreedt voor de 2 verkozen leden van de raad van beheer; Raadslid Claire Gillis treedt derhalve op als plaatsvervanger voor de raad van beheer van het sociaal verhuurkantoor; Art. 3. Akte te nemen van de vertegenwoordiging van de OCMW-secretaris en van de bestuurssecretaris Sociale Zaken als deskundig ambtenaar in de Algemene Vergadering van het sociaal verhuurkantoor. Volgende raadsleden aan te duiden als vertegenwoordigers voor de Algemene Vergadering van het sociaal verhuurkantoor: a. Effectieve leden: Stijn Van Remortel, 27/11/1985, Spoorweglaan 144/ b1 te Melsele Dirk Van Esbroeck, 28/10/1961, Aardbeidenlaan 15 te Melsele Claire Gillis, 29/12/1948, Marcel Van der Aastraat 30 te Beveren b. Plaatsvervangers: Erna Tindemans, 19/01/1956, Kruibekesteenweg 20 te Beveren Leen Van Laere, 27/02/1971, Kruibekesteenweg 146 te Beveren Mirèse Deckers, Burggravenstraat 18 te Melsele Volgende personen aan te duiden als leden van de raad van beheer: a. Effectieve leden: Dirk Van Esbroeck, 28/10/1961, Aardbeidenlaan 15 te Melsele Stijn Van Remortel, 27/11/1985, Spoorweglaan 144/ b1 te Melsele b. Plaatsvervanger: Claire Gillis, 29/12/1948, Marcel Van der Aastraat 30 te Beveren. Een afschrift van deze beslissing over te maken aan het sociaal verhuurkantoor waasland, Lodewijk De Meesterstraat 3, 9100 Sint-Niklaas. 19. AGENDA: AANSTELLING VAN DE ONTVANGER ALS FINANCIEEL BEHEERDER - AKTENAME De voorzitter licht de raad in die akte neemt van de aanstelling van de heer Gert Laenen, geboren op 19 juli 1975, wonende te Hertenlaan 17, 9120 Beveren als financieel beheerder van OCMW Beveren.

18 Gelet op de beslissing van 18 april 2007 waarin Gert Laenen werd aangesteld tot financieel beheerder van OCMW Beveren. Gelet op artikel 3 van het besluit van 7 september 2012 van de Vlaamse Regering betreffende de inwerkingtreding van diverse bepalingen van het decreet van 29 juni 2012 tot wijziging van het OCMW-decreet en van diverse bepalingen van het OCMW-decreet en betreffende de uitvoering van artikel van het OCMW-decreet. De raad neemt akte van de aanstelling van Gert Laenen, geboren op 19 juli 1975, wonende te Hertenlaan 17, 9120 Beveren als financieel beheerder van OCMW Beveren. NAMENS DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN de secretaris de voorzitter Filip Thyssen Dirk Van Esbroeck DE VOORZITTER SLUIT DE VERGADERING OM UUR.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 06 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 06 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 06 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid Instellingen en algemeen beheer

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

Vergadering van

Vergadering van Vergadering van 07.01.13 Aanwezig : Jacques Vanneste, voorzitter gemeenteraad; Jan Seynhaeve, burgemeester; Vicky Claeys, Veerle De Pauw, Anita Deprez, Pieterjan Geldhof, Suzan Joye, Chris Loosvelt, Hilde

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 JUNI 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 JUNI 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 JUNI 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Instellingen

Nadere informatie

001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad

001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 5 JANUARI 2007 Aanwezig: Erwin Van Pée - burgemeester Marc Reynders raadslid en voorzitter vanaf punt 3 Godelieve Pernet, Marleen Van Thielen, Brenda Noels,

Nadere informatie

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 Aanwezig: Kurt Windels, burgemeester; Dirk Debaere, voorzitter gemeenteraad; Katrien Vandecasteele, voorzitter; Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Instellingen

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MAART 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MAART 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MAART 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Werken,

Nadere informatie

0.5. (KH) Bijzonder comité voor de sociale dienst - kennisname ontslag - aanduiding lid - kennisname

0.5. (KH) Bijzonder comité voor de sociale dienst - kennisname ontslag - aanduiding lid - kennisname 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 27 MEI 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. (KH) Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1 0.2. (KH) Ontslag raadslid

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013.

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. Locatie: OCMW Buggenhout, zaal dienstencentrum Aanwezig: VAN HERREWEGHE Tom, burgemeester WILLEMS Jean-Pierre, voorzitter van de gemeenteraad BUYS Rosette, DE MUL Bettie,

Nadere informatie

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring

Nadere informatie

OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING

OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING 79 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. aanvullend punt - hoogdringend 1. Verslag vorige zitting

Nadere informatie

OCMW GROBBENDONK PROVINCIE ANTWERPEN GROBBENDONK ARRONDISSEMENT TURNHOUT RAADSVERGADERING VAN 07/01/2013 PUBLIEKE ZITTING

OCMW GROBBENDONK PROVINCIE ANTWERPEN GROBBENDONK ARRONDISSEMENT TURNHOUT RAADSVERGADERING VAN 07/01/2013 PUBLIEKE ZITTING OCMW GROBBENDONK PROVINCIE ANTWERPEN OCMW GROBBENDONK ARRONDISSEMENT TURNHOUT RAADSVERGADERING VAN 07/01/2013 PUBLIEKE ZITTING Aanwezig: Beullens Els - Voorzitter Appeltans-Janssen Anne, Cambré Walter,

Nadere informatie

Raad 7 januari Kennisgeving van de verkiezing en van het onderzoek van de geloofsbrieven van de OCMWraadsleden

Raad 7 januari Kennisgeving van de verkiezing en van het onderzoek van de geloofsbrieven van de OCMWraadsleden Raad 7 januari 2013 1 RAAD 7 januari 2013 Aanwezig: Ilse Lacante, voorzitter van de gemeenteraad Chris De Ridder, Roger Van Driessche, Jan Claus, Els Van der Velden, Lieve Fierens, Kristien Sestig, Gwenda

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Installatievergadering van de nieuwe raad van maandag 7 januari 2013 Tegenwoordig: dhr. Ignace Dereeper - voorzitter

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 MAART 2013

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 MAART 2013 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 MAART 2013 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring.1 Aanvullend agendapunt bij dringende noodzakelijkheid 1. Verslag vorige zitting (gedeelte

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Aan de raad wordt voorgesteld om de aanstelling van de heer Peter De Clercq lid van het comité financiën goed te keuren.

Aan de raad wordt voorgesteld om de aanstelling van de heer Peter De Clercq lid van het comité financiën goed te keuren. TOELICHTING RAAD VAN 27 MEI 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 0.1. (KH) AANVULLEND PUNT BIJ HOOGDRINGENDHEID Aanvullende agendapunten bij hoogdringendheid: 0.1. (KH) Aanvullend

Nadere informatie

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 RAAD zitting van 5 maart 2013 De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 Zijn aanwezig:mevr. Anne Marie De Gussem, voorzitter Mevr. Femke Colenbie, Dhr. Jacques Wollaert, Mevr. Martine Van Audenaerde,

Nadere informatie

Voer hier uw titel in

Voer hier uw titel in Voer hier uw titel in Voer hier uw tekst in op niveau 1 Tweede niveau Voer Provincie- hier uw en titel in gemeenteraadsverkiezingen Voer hier uw tekst in op niveau 1 Zondag Tweede 14 niveau oktober 2012

Nadere informatie

INSTALLATIEVERGADERING O.C.M.W.-Raad

INSTALLATIEVERGADERING O.C.M.W.-Raad INSTALLATIEVERGADERING O.C.M.W.-Raad Akte van mededeling betreffende de geldigverklaring van de verkiezing van werkende leden en leden opvolgers van het O.C.M.W. Provincie : West Vlaanderen O.C.M.W. Ichtegem

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2015 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Financiën

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 AUGUSTUS 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 AUGUSTUS 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 AUGUSTUS 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Patrimonium

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari

Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari 2013.. Punt 01: Mededeling betreffende de geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Zitting van 22 januari 2013.

Zitting van 22 januari 2013. Zitting van 22 januari 2013. Aanwezig : MM. Verhaeghe, voorzitter; Servranckx, Peeters, Marchand, Croon, Laureys, Develter, Verstappen en Beens, leden; Dedecker, secretaris. De voorzitter opent de vergadering

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 JANUARI 2017

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 JANUARI 2017 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 JANUARI 2017 OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullende punten - hoogdringend 1. Verslag vorige zitting

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG & ONDERWIJS GEMEENTE KORTENAKEN

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG & ONDERWIJS GEMEENTE KORTENAKEN STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG & ONDERWIJS GEMEENTE KORTENAKEN 1.OPRICHTING Er wordt te Kortenaken een lokaal overleg kinderopvang en onderwijs opgericht, dat als adviesgevend orgaan wordt erkend.

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 11 DECEMBER 2013

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 11 DECEMBER 2013 ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 11 DECEMBER 2013 AGENDA Openbaar gedeelte Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring

Nadere informatie

NOTULEN RAAD 20/09/2016

NOTULEN RAAD 20/09/2016 NOTULEN RAAD 20/09/2016 Aanvang: Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: 20:00 uur Christophe Merckx: voorzitter; Freddy Busselot, Carine De Cock, Valerie Hamelryck, Jeroen Hofmans, Kimberly Michel, Mathias

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 24 JANUARI 2019

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 24 JANUARI 2019 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 24 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Jan STEVENS: burgemeester; Filiep DE VOS, Magda DEPREZ, Rachida ABID, Daisy HAYDON: schepenen; Rik BUYSE,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 APRIL 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 APRIL 2015 36 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 APRIL 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Patrimonium

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 19 JUNI 2013

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 19 JUNI 2013 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 19 JUNI 2013 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Financiën 2. (GL)

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019

Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019 Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG VORIGE OCMW-RAAD 1. Goedkeuren notulen en zittingsverslag

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

- omzendbrief KB / ABB 2018 / 3 van 26 oktober 2018 Start van de lokale en provinciale bestuursperiode

- omzendbrief KB / ABB 2018 / 3 van 26 oktober 2018 Start van de lokale en provinciale bestuursperiode Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van woensdag 2 januari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Bestuur 1. Akte nemen van de samenstelling van de OCMW-raad - Decreet Lokaal Bestuur van 22 december

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 SEPTEMBER 2013

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 SEPTEMBER 2013 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 SEPTEMBER 2013 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring.1 Aanvullend agendapunt bij dringende noodzakelijkheid 1. Verslag vorige zitting

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT OCMW-HOEGAARDEN RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. ZITTING van 07.01.2013

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT OCMW-HOEGAARDEN RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. ZITTING van 07.01.2013 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT OCMW-HOEGAARDEN RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. ZITTING van 07.01.2013 Aanwezig: DAGORDE: Jean Pierre Taverniers (van punt 1. t.e.m. punt 3) - de voorzitter van de gemeenteraad

Nadere informatie

Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent

Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent Artikel 1 - Doelstellingen De stedelijke Ouderenadviesraad van Gent, hierna kortweg Seniorenraad genoemd en opgericht door de Gemeenteraad op 20 oktober 1992, is als

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 OKTOBER 2018

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 OKTOBER 2018 108 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 OKTOBER 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van maandag 7 januari 2019 SAMENSTELLING AANWEZIG de heer Bert Stippelmans, voorzit

Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van maandag 7 januari 2019 SAMENSTELLING AANWEZIG de heer Bert Stippelmans, voorzit Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van maandag 7 januari 2019 SAMENSTELLING AANWEZIG de heer Bert Stippelmans, voorzitter; mevrouw Veerle Heeren, burgemeester; de heer Jelle

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 19 MAART 2014 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING 2. (EDV) BIJZONDERE COMITÉS - WIJZIGING PLAATSVERVANGERS

Nadere informatie

OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 05 JULI 2017 AGENDA OPENBARE ZITTING

OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 05 JULI 2017 AGENDA OPENBARE ZITTING 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 05 JULI 2017 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Werken,

Nadere informatie

Notulen Zitting van 2 januari 2019

Notulen Zitting van 2 januari 2019 OCMW Raad Notulen Zitting van 2 januari 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Bertrand Demiddeleer; de heer Mark Demesmaeker; de heer Wim Demuylder; de heer Dirk Van Heymbeeck; mevrouw Nelly Lanis; de

Nadere informatie

OCMWANTWERPEN Departement Bestuurszaken Secretariaat Anne Baré Robert Van Lent tel

OCMWANTWERPEN Departement Bestuurszaken Secretariaat Anne Baré Robert Van Lent tel INSTALLATIEVERGADERING Vergadering van maandag 7 januari 2013, van 20 uur OCMWANTWERPEN Departement Bestuurszaken Secretariaat Anne Baré Robert Van Lent tel. 03 338 27 76 Rondgedeeld op: Aanwezig: M. B.

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

Raad van 25 februari 2013

Raad van 25 februari 2013 Raad van 25 februari 2013 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; D Haese J., Debusschere M.-T., De Clercq A., Heirman K., Henderickx S., Matthys R., Meuleman G., Van Cauteren H., leden; Vandermeersch P.,

Nadere informatie

De vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn vangt aan om uur.

De vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn vangt aan om uur. RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 4 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Wim Goossens, burgemeester Dirk Evenepoel, voorzitter Johan Van Lierde, Herman Claeys, Emmanuel de Béthune, An Van den Spiegel,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 23 AUGUSTUS 2018

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 23 AUGUSTUS 2018 85 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 23 AUGUSTUS 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Werken,

Nadere informatie

Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement.

Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement. Z I T T I N G V A N 20.11.2007 Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. De Vijlder C. Cooman G. Dooms J. De Gols M. De Boeck

Nadere informatie

stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad BRUGGE

stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad BRUGGE stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad HUISHOUDELIJK REGLEMENT SENIORENADVIESRAAD BRUGGE ART. 1 DOELSTELLING De doelstelling van de Seniorenadviesraad Brugge is: Als een volwaardig contactorgaan

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Financiën 2. (KSM)

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Vaststelling van de samenstelling van de OCMW-raad en vaststelling

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 De raad voor maatschappelijk welzijn vergadert in zijn gewone vergaderzaal ingevolge een bijeenroeping van de voorzitter van 30 december

Nadere informatie

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester Herman Pipeleers, voorzitter Johan Cabergs, Ilse Bosmans, Kristien Treunen en Eric Martens, schepenen Benny Maes, Sandra Jans,

Nadere informatie

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest.

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest. Statuten ADOMA Artikel 1 Er wordt een adviesraad voor milieu en natuur opgericht, hierna Adviesraad voor Duurzame Ontwikkeling en Milieu van de stad Antwerpen (afgekort ADOMA) genoemd. De ADOMA is tevens

Nadere informatie

Notulen Zitting van 8 januari 2019

Notulen Zitting van 8 januari 2019 Gemeenteraad Notulen Zitting van 8 januari 2019 Samenstelling Aanwezig de heer Carl De Bie, voorzitter gemeenteraad; de heer Luc Vleugels, burgemeester; de heer Jan Moons, schepen; de heer David Geerts,

Nadere informatie

SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN

SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN ARTIKEL 1: oprichting Op datum van 27 juni 1968 werd de Stedelijke Raad voor de Derde Leeftijd te Sint-Niklaas opgericht. Er is een hernieuwing van de statuten

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn Puurs-Sint-Amands, zitting van 02.01.2019 Aanwezig: Els Goedgezelschap, Voorzitter raad voor Koen Van den Heuvel, Alex Goethals, Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Ronny Tourné,

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat.

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. BIJLAGE 6 VOORBEELD-STATUTEN Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. ALGEMEEN Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend onder de naam...

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Gemeenteraad Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019

Gemeenteraad Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019 Gemeenteraad Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019 OPEN ZITTING Dirk De fauw Secretarie 1 2019_GR_00001 Mededeling van de goedkeuring van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober

Nadere informatie

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN Titel I: Opdracht Artikel 1. Er wordt een beheersorgaan opgericht dat als opdracht krijgt de inrichtende overheid (gemeenteraad en college van burgemeester

Nadere informatie

Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30

Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30 OCMW NAZARETH Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30 Inhoud Openbaar...1 Goedkeuren notulen...1 1. Goedkeuren verslag zitting van 21 januari 2019....1 Algemeen

Nadere informatie

Vergadering van 18.01.16

Vergadering van 18.01.16 Vergadering van 18.01.16 Aanwezig: Frank Acke, voorzitter; Jan Seynhaeve, burgemeester; Pieterjan Geldhof, Vicky Claeys, Anita Deprez, Suzan Joye, Veerle De Pauw, Serge Verbrugghe, Nico Vanwynsberghe,

Nadere informatie

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: 2. Mededeling van de benoeming en de eedaflegging van de burgemeester.

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: 2. Mededeling van de benoeming en de eedaflegging van de burgemeester. Gemeenteraadszitting van 3 januari 2019 om 20 uur Jens De Wael, voorzitter installatieraad tot en met agendapunt 4. Veerle Vincke, voorzitter installatieraad vanaf agendapunt 5. Marc Van de Vijver, burgemeester;

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn

Raad voor maatschappelijk welzijn Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 2 januari 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Peter Segers, voorzitter; de heer Paul Van Miert, burgemeester; de heer Francis Stijnen, schepen; de

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR WACHTEBEKE Dorp 61 Provincie Oost-Vlaanderen UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE WACHTEBEKE

GEMEENTEBESTUUR WACHTEBEKE Dorp 61 Provincie Oost-Vlaanderen UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE WACHTEBEKE GEMEENTEBESTUUR WACHTEBEKE Dorp 61 Provincie Oost-Vlaanderen 9185 Wachtebeke Tel 09/345.01.35 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE WACHTEBEKE Openbare zitting van 27 november 2014

Nadere informatie

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting OCMW Glabbeek OCMW raadzitting van 21 februari 2019 Toelichting Openbare zitting 1. Goedkeuring notulen vorige zitting (17/01/2019) Goedkeuring notulen zitting OCMW-raad op 17/01/2019 2. Aanduiding vertegenwoordigers

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 NOVEMBER 2018

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 NOVEMBER 2018 114 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 NOVEMBER 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. aanvullend punt - hoogdringend 1. Verslag vorige

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-03-14 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren. Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 3 januari 2019

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren. Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 3 januari 2019 GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 3 januari 2019 AANWEZIG: Marc Bamps, Heidi Berx, Wendy Bollen, Jordi Boulet, Walter Callebaut,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 21:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 21:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad MAANDAG 4 FEBRUARI 2019 aanwezig Pieter Smits, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Geert Rottiers, Vera Goris, Karl Van Hoofstat, Axel Boen, schepenen Leo Haucourt, Stan Scholiers, Philippe

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht 18.02.2013 Dit document vervangt de vorige uitgave van 14.05.2007 1. Oprichting en doelstelling Artikel 1: Oprichting en benaming Er wordt voor de gemeente Brecht

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 19 MAART 2014

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 19 MAART 2014 31 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 19 MAART 2014 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 2. (EDV)

Nadere informatie

Statuten senioren adviesraad Hasselt

Statuten senioren adviesraad Hasselt STATUTEN Statuten senioren adviesraad Hasselt Goedgekeurd op 18.12.2018 Anne Oliestelder Thuisdiensten T 011 30 78 66 Anne.oliestelder@hasselt.be STATUTEN STEDELIJKE OUDERENRAAD Art.1. Benaming De adviesraad

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013.

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Statuten 2013-2018 Algemeen Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 APRIL 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 APRIL 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 APRIL 2016 AGENDA Openbare Zitting Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt - hoogdringend 1. Verslag vorige zitting

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Procedure voor kandidaat leden van de Raad Bij de nieuwe samenstelling van de Raad vraagt de secretaris- verslaggever aan de voorzitters van de verenigingen die aangesloten zijn

Nadere informatie

STAD ZOUTLEEUW VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD INSTALLATIEVERGADERING 02/01/ UUR NOTULEN

STAD ZOUTLEEUW VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD INSTALLATIEVERGADERING 02/01/ UUR NOTULEN INSTALLATIEVERGADERING 02/01/2019 19.00 UUR NOTULEN Aanwezig : Annita Reniers, uittredend voorzitter/schepen Jos Ceyssens, raadslid/voorzitter Boudewijn Herbots, burgemeester Roger Mertens, Paul Mathues,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD (deelraad van de schoolraad) BINNEN HET NEDERLANDSTALIG GEMEENTELIJK ONDERWIJS GOEDGEKEURD BIJ BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP STAD BRUGGE MAATSCHAPPELIJKE BEGELEIDING STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP ARTIKEL 1: De Stedelijke Raad voor Personen met een Handicap heeft als doel: 1. A. op te treden als volwaardig

Nadere informatie