Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 06 december 2011 om 20 uur in het stadhuis.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 06 december 2011 om 20 uur in het stadhuis."

Transcriptie

1 BADSTAD Blankenberge, 25 november BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 06 december 2011 om 20 uur in het stadhuis. De dossiers liggen ter inzage in de Masereelzaal, 1 e verdiep stadhuis, met ingang van maandag 28 november Mededelingen van de voorzitter. Openbare zitting 2 Proces-verbaal gemeenteraad 8 november Goedkeuring. Stemming. 3 Algemeen Beleid. Jaarverslag Akteneming. Verslag over de bestuurlijke toestand van het dienstjaar Vergunningen. Huurovereenkomst "Gebruik Accommodatie Ateljee - VBS St. Pieter - De Schuit". Goedkeuring. Stemming. De Stad heeft een tekort aan repetitieruimten voor culturele en muzikale verenigingen en toneelgezelschappen. Daarom zal de Stad gebruik maken van de accommodatie Ateljee in de VBS St. Pieter De Schuit en wordt er een huurovereenkomst afgesloten met de VBS St. Pieter / De Schuit voor één jaar, mits een huurprijs van 25,00 per dag van gebruik. 5 Concessie. "Overeenkomst tot minnelijke verbreking van het concessiecontract tussen de Stad Blankenberge en het AGB". Goedkeuring. Stemming. Het ligt in de bedoeling om aan de stationsomgeving een duurzame herontwikkeling uit te voeren. Om de projectontwikkelaar nv Gromabel in staat te stellen om bij het verlijden van de authentieke akte vrij over de 'stadsparking' te beschikken, is het afsluiten van een overeenkomst tot minnelijke verbreking van het bestaande concessiecontract 'stadsparking' tussen de Stad Blankenberg en het AGB noodzakelijk.

2 6 Preventiedienst. Verlenging van het strategisch veiligheids- en preventieplan 01/07/ /12/2011. Goedkeuring. Stemming. In uitvoering van de Ministerraad van 8 april 2011 wordt Stad Blankenberge een verlenging aangeboden van het strategisch veiligheids- en preventieplan. Er wordt een bedrag toegekend van euro in de loon- en werkingsmiddelen. Voor 2011 bedraagt het totaalbedrag euro. 7 Brandweer. Hervorming van de civiele veiligheid: operationele prezone van de hulpverleningszone 1 West-Vlaanderen. Bekrachtigen van de overeenkomst operationele prezone Goedkeuring. Stemming. Formele bekrachtiging van de overeenkomst operationele pré-zone In 2010 werd een overeenkomst met betrekking tot de operationele pré-zone (OPZ) voor hulpverleningszone 1 goedgekeurd. De overeenkomst tussen de pré-zone en de FOD Binnenlandse Zaken liep ten einde op 31/12/2010. Met de publicatie van een draaiboek voor de verlening van de operationele pre-zones op 16 februari 2011, werd de mogelijkheid geboden om deze overeenkomst te verlengen. De overeenkomst wordt gesloten tussen de stad Brugge als beherende gemeente van hulpverleningszone 1 en FOD Binnenlandse Zaken. Het kandidaat dossier werd goedgekeurd in de gemeenteraad van Blankenberge op 5 april De stad Brugge heeft op 3 oktober 2011 een brief ontvangen van de Minister van Binnenlandse Zaken met de mededeling dat de OPZovereenkomst goedgekeurd werd. Deze overeenkomst moet formeel goedgekeurd worden door de gemeenteraad van alle 17 gemeentes van hulpverleningszone 1. De goedkeuring van de overeenkomst maakt eveneens de nodige federale budgetten vrij ( ,34 Euro) om de actiepunten uit de overeenkomst te realiseren. 8 Rekenplichtigheid. Budget Goedkeuring. Stemming. De budget 2012 van de stad Blankenberge wordt goedgekeurd met een resultaat van ,11 EUR voor de gewone dienst en ,63 EUR van de buitengewone dienst. 9 Rekenplichtigheid. Rapportering financieel beheerder ingevolge artikel 165 van het gemeentedecreet. Vierde kwartaal Kennisgeving. Het financieel rapport per 31/10/2011 van de financieel beheerder met een kastoestand per 31/10/2011 sluit met een globaal saldo van ,62 EUR. 10 Rekenplichtigheid. Jaarrekening Goedkeuring toezichthoudende overheid. Akteneming. De jaarrekening over het dienstjaar 2010 werd door de Gouverneur van de provincie West-Vlaanderen goedgekeurd.

3 11 Rekenplichtigheid. Kasverslag per 31 oktober Goedkeuring. Stemming. De balansrekeningen van de klasse 5 vertonen op 31/10/2011 een totaal positief saldo van ,72 EUR zonder rekening te houden met de kredietopeningen. Houdt men wel rekening met de kredietopeningen dan bedraagt het globaal saldo van de financiële rekeningen ,62 EUR. 12 Autonoom Gemeentebedrijf Blankenberge. Budget Goedkeuring. Stemming. Totale exploitatiekosten Totale exploitatieopbrengsten Positief exploitatieresultaat ,00 EUR ,00 EUR 3 809,00 EUR Ten opzichte van de budgetwijziging 1/2011 zijn zowel exploitatiekosten als de exploitatieopbrengsten fors gestegen. Deze stijging komt door de exploitatie van de openbare bibliotheek binnen het Autonoom gemeentebedrijf Blankenberge vanaf 12 december Rekenplichtigheid. Nieuwe openbare bibliotheek. Opheffen recht van opstal en omzetten leasing in klassieke lening. Goedkeuring. Stemming. Dit dossier kadert in de BTW-optimalisatie m.b.t. het dossier Nieuwe openbare bibliotheek. Zonder de goedkeuring ervan is het onmogelijk om in een volgende gemeenteraad een zakelijk recht te vestigen op de nieuwe openbare bibliotheek. De gemeenteraad machtigt het college van burgemeester en schepenen om aan Dexia Bank een voorstel van authentieke akte te vragen teneinde het opstalrecht effectief te kunnen opheffen. Op het ogenblik van voortijdige opheffing van het recht van opstal zal de financiering met projectbeheer worden omgezet in een lening aan dezelfde voorwaarden zoals voor de financiering met projectbeheer was voorzien. 14 Rekenplichtigheid. Prijssubsidiereglement Openbare hoofdbibliotheek 2011 tussen het stadsbestuur Blankenberge en het Autonoom gemeentebedrijf Blankenberge. Goedkeuring. Stemming Het Autonoom Gemeentebedrijf Blankenberge heeft haar inkomsten en uitgaven geraamd voor het kalenderjaar 2011 (zie bijlage). In dat verband zal de Stad Blankenberge optreden als derde betaler voor het lidmaatschap van personen onder de 18 jaar. Het aantal bezoekers voor de openbare hoofdbibliotheek tijdens het kalenderjaar 2011 wordt geraamd op Er wordt tevens geschat dat van deze bezoekers ontleningen zullen verrichten en dat deze personen tesamen ontleningen van boeken, tijdschriften en strips zullen verrichten. Op basis van deze ramingen heeft het Autonoom Gemeentebedrijf Blankenberge vastgesteld dat de inkomsten uit het recht op toegang tot de openbare hoofdbibliotheek voor het kalenderjaar 2011 minstens EUR ,03 (exclusief 6% btw) moeten bedragen om economisch rendabel te zijn. Het autonoom gemeentebedrijf gaat er voor deze prijsberekening van uit dat de ingezette middelen en de opgelopen kosten voor bezoekers die ontleningen verrichten en bezoekers die geen ontleningen verrichten gelijkwaardig zijn.

4 Op basis van deze ramingen heeft het Autonoom Gemeentebedrijf Blankenberge vastgesteld dat de inkomsten uit het ontlenen van boeken, tijdschriften en strips voor het kalenderjaar 2011 minstens EUR ,19 (exclusief 21% btw) moeten bedragen om economisch rendabel te zijn. Het autonoom gemeentebedrijf gaat er voor deze prijsberekening van uit dat de ingezette middelen en de opgelopen kosten voor bezoekers die ontleningen verrichten en bezoekers die geen ontleningen verrichten gelijkwaardig zijn. Op basis van bovenvermelde ramingen, het aantal ontleners en het aantal effectieve ontleningen voor de periode vanaf 12 december 2011 tot en met 31 december 2011, heeft het Autonoom Gemeentebedrijf Blankenberge vastgesteld dat zij voor de betrokken periode een toegangsprijs van EUR 3,53 (exclusief 6% btw) moet aanrekenen voor elk bibliotheekbezoek en een bedrag van EUR 1,18 (exclusief 21% btw) moet aanrekenen voor iedere ontlening van een boek, tijdschrift of strip. De Stad Blankenberge erkent dat het Autonoom Gemeentebedrijf Blankenberge, op basis van de ramingen, voor de periode vanaf 12 december 2011 tot en met 31 december 2011 bovenvermelde prijzen moeten aanrekenen. Echter, voor het behoud van de subsidies die door de Vlaamse Gemeenschap worden toegekend (in het kader van de exploitatie van een bibliotheekinfrastructuur stelt het decreet van 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal lokaal cultuurbeleid), - dient het raadplegen van alle informatiedragers en minstens het uitlenen van gedrukte materialen uit de eigen collectie kosteloos te zijn voor de gebruiker; - mag er aan personen vanaf 18 jaar een lidgeld van maximum EUR 10 per jaar in rekening worden gebracht; - mogen personen onder de 18 jaar geen lidgeld betalen. 15 Rekenplichtigheid. Begrotingswijziging van de politiezone Blankenberge-Zuienkerke. Akteneming. Deze begrotingswijziging werd positief geadviseerd door de begrotingscommissie op 27/10/2011, dit op de wettelijkheid en de te verwachten financiële weerslag en op 28/10/2011 gaf het politiecollege hun goedkeuring. De aanpassingen zorgen ervoor dat de gewone dienst sluit met een algemeen begrotingsresultaat van 0,00 EUR en in de buitengewone dienst met een algemeen begrotingsresultaat van 0,00 EUR. De dotatie van de stad Blankenberge bedraagt: Vast gedeelte: ,00 EUR Variabel gedeelte: ,00 EUR De dotatie van de gemeente Zuienkerke bedraagt: Vast gedeelte: ,00 EUR Variabel gedeelte: ,00 EUR

5 16 Rekenplichtigheid. Politiezone Blankenberge-Zuienkerke. Verlaging dotatie Goedkeuring. Stemming. Het tekort van de zone voor het dienstjaar 2011 bedraagt ,00 EUR, waarvan ,00 EUR ten laste van de stad Blankenberge. Dit betekent voor de stad Blankenberge een verlaging van ,00 EUR op het variabele gedeelte ( verlaging van ,00 EUR naar ,00 EUR) Vast gedeelte ,00 EUR Variabel gedeelte ,00 EUR 17 Politiezone Blankenberge-Zuienkerke. Dotatie Goedkeuring. Stemming Het tekort van de politiezone Blankenberge - Zuienkerke, voor het dienstjaar 2012, bedraagt ,00 EUR waarvan ,00 EUR ten laste van de stad Blankenberge. De dotatie van de stad Blankenberge bedraagt: Vast gedeelte: ,00 EUR Variabel gedeelte: ,00 EUR 18 Rekenplichtigheid. O.C.M.W. Budgetwijziging Akteneming. Gemeentelijke bijdrage aan het OCMW voorzien in budgetwijziging van het OCMW: Gemeentelijke bijdrage in de werking en de aflossingen: ,32 EUR 19 Rekenplichtigheid. O.C.M.W. Budget Akteneming. Gemeentelijke bijdrage aan het OCMW voorzien in budget 2012 van het OCMW: Gemeentelijke bijdrage in de werking en de aflossingen: ,26 EUR Gemeentelijke bijdrage in de investeringen: ,00 EUR Totale gemeentelijke bijdrage: ,26 EUR

6 20 Rekenplichtigheid. O.C.M.W. Meerjarenplan. Goedkeuring. Stemming. De gemeentelijke exploitatiebijdrage bedraagt: ,00 EUR ,00 EUR ,00 EUR De gemeentelijke investeringstoelage bedraagt: ,00 EUR ,00 EUR ,00 EUR 21 Rekenplichtigheid. Aanvraag drie voorlopige twaalfden. Goedkeuring. Stemming. Aanvraag drie voorlopige twaalfden op het budget Rekenplichtigheid. Prijssubsidiereglement Openbare hoofdbibliotheek 2012 tussen het Stadsbestuur Blankenberge en het Autonoom Gemeentebedrijf Blankenberge. Goedkeuring. Stemming. Het Autonoom Gemeentebedrijf Blankenberge heeft haar inkomsten en uitgaven voor de openbare hoofdbibliotheek geraamd voor het kalenderjaar 2012 (bijlage 1). In dat verband zal de Stad Blankenberge optreden als derde betaler voor het lidmaatschap van personen onder de 18 jaar. Op basis van de ramingen van het aantal bezoekers, het aantal ontleners en het aantal effectieve ontleningen voor de periode van 01 januari 2012 tot en met 31 december 2012, heeft het Autonoom Gemeentebedrijf Blankenberge vastgesteld dat zij voor de betrokken periode een toegangsprijs van EUR 1,28 (exclusief 6% btw) moet aanrekenen voor elk bibliotheekbezoek en een bedrag van EUR 0,48 (exclusief 21% btw) moet aanrekenen voor iedere ontlening van een boek, tijdschrift of strip. De Stad Blankenberge erkent dat het Autonoom Gemeentebedrijf Blankenberge, op basis van de ramingen, voor de periode van 01 januari 2012 tot en met 31 december 2012, bovenvermelde prijzen moet aanrekenen. Voor het behoud van de subsidies die door de Vlaamse Gemeenschap worden toegekend (in het kader van de exploitatie van een bibliotheekinfrastructuur stelt het decreet van 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal lokaal cultuurbeleid bepaalde voorwaarden vast), wenst het Stadsbestuur Blankenberge de toegangsgelden voor het recht op toegang tot de bibliotheek en de prijzen voor het ontlenen van boeken, tijdschriften en strips te begrenzen. Deze bedragen worden jaarlijks vastgesteld in het prijssubsidiereglement Bibliotheek. Deze bedragen kunnen tijdens het kalenderjaar 2012 in het kader van een periodieke evaluatie van de exploitatieresultaten van het Autonoom Gemeentebedrijf Blankenberge steeds geherevalueerd worden. In de mater er een prijssubsidieaanpassing noodzakelijk is, zal de Stad Blankenberge deze steeds documenteren. Een nieuw prijssubsidiereglement voor het kalenderjaar 2013 zal worden onderhandeld tussen de Stad Blankenberge en het Autonoom Gemeentebedrijf Blankenberge vóór 31 december 2012.

7 23 Rekenplichtigheid. Prijssubsidiereglement Belle Epoque Centrum 2012 tussen het Stadsbestuur Blankenberge en het Autonoom Gemeentebedrijf Blankenberge. Goedkeuring. Stemming. Het Autonoom Gemeentebedrijf Blankenberge heeft haar inkomsten en uitgaven geraamd voor het kalenderjaar Op basis van deze ramingen heeft het Autonoom Gemeentebedrijf Blankenberge vastgesteld dat zij tijdens het kalenderjaar 2012 een toegangsprijs van EUR 30,00 (inclusief 6% btw) moet aanrekenen aan elke categorie bezoeker van het Belle Epoque Centrum. De Stad Blankenberge erkent dat het Autonoom Gemeentebedrijf Blankenberge, op basis van de ramingen, een toegangsprijs van EUR 30,00 (inclusief 6% btw) moet aanrekenen aan elke categorie bezoeker voor de periode vanaf 01 januari 2012 tot en met 31 december 2012 om economisch rendabel te zijn. Rekening houdend met het toeristisch-recreatieve attractie-element van het Belle Epoque Centrum wenst de Stad Blankenberge het democratisch karakter van de toegangsprijzen tot het Belle Epoque Centrum te garanderen. De Stad Blankenberge verbindt er zich toe om de beperkte toegangsgelden te subsidiëren middels de toekenning van prijssubsidies. Het inkomgeld van EUR 30,00 (inclusief 6% btw) kan steeds geherevalueerd worden tijdens het kalenderjaar 2012 in het kader van een periodieke evaluatie van de exploitatieresultaten van het Autonoom Gemeentebedrijf Blankenberge. In de mate er een prijssubsidieaanpassing noodzakelijk is zal de Stad Blankenberge deze steeds documenteren. Een nieuw prijssubsidiereglement voor het kalenderjaar 2013 zal worden onderhandeld tussen de Stad Blankenberge en het Autonoom Gemeentebedrijf Blankenberge vóór 31 december Begroting 2012 jeugdherberg De Wullok vzw. Akteneming. De begroting werd goedgekeurd in de Raad van Bestuur op dinsdag 25 oktober De begroting werd goedgekeurd in de Algemene Vergadering op woensdag 26 oktober De begroting 2012 sluit af met 4.865,30 EUR Ontvangsten ,00 EUR Uitgaven ,70 EUR 25 Cultuurcentrum : aankoop kunstwerk Beeldige Wandeling - Lucy - van Francine Van Mieghem. Goedkeuring. Stemming. Jaarlijks wordt een kunstwerk uit het aanbod van de Beeldige Wandeling aangekocht. Het Werk Lucy van Francine Van Mieghem draagt de voorkeur uit van het College van Burgemeester en Schepenen en kreeg een positief advies van de werkgroep aankoop, schenking, restauratie en bruikleen van kunstwerken. GUNNINGSWIJZE: Onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking RAMING : KREDIET: voorzien op de buitengewone budgetten 2011: onder artikelnummer 76201/ en te voorzien op de buitengewone budgetten 2012 artikel 76201/749-51( beschikbaar) 26 Cultuur. vzw Ku(n)st Beaufort 04: definitief akkoord tot deelname in Goedkeuring. Stemming. De Gemeenteraad keurt de deelname van Beaufort04 in 2012 goed, gaat over tot de betaling van de 1ste schijf van ,45 en voorziet de financiële middelen in de budgetten 2012, zijnde de 2de schijf van ,44.

8 27 Archief. Aanvaarding schenkingen. Goedkeuring. Stemming. Aan de gemeenteraad van 6 december 2011 wordt gevraagd om onderstaande schenkingen te aanvaarden: 2 uitvergrote ingekaderde portretfoto s van de uitbaters van het voormalige Hôtel de Bruges 1 manuscript van het lied Blankenberghe van nachtemmer in art decostijl daterend van rond bouw- en wegenisplannen van de Blankenbergse Zeedijk 28 Wegenis. Omgevingswerken wijk Boezingepad. Verrekening. Goedkeuring. Stemming. De voorwaarden van de opdracht voor de omgevingsaanleg van de Boezingepad-Vladslopad (garageopritten, groenzones en wandelpaden) werden goedgekeurd in de gemeenteraadszitting van 9 november Deze werken werden uitgevoerd door de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, doch een aantal werken wordt voor 40% meegefinancierd door de stad Blankenberge. De opdracht werd gegund waarbij het aandeel van de stad Blankenberge ,41 EUR incl. BTW bedraagt (8,38 % lager dan raming). Bij de uitvoering is gebleken dat voor het wandelpad tussen de achterzijde van de nieuwe gebouwde woningen van het Vladslopad en de zijgevel van de woning gelegen Boezingepad /Woumenpad het hoogteverschil niet kan worden weggewerkt zonder bijkomende maatregelen. Als oplossing werden keerelementen geplaatst. Tevens dienden door de slechte draagkracht van de grond maatregelen te worden genomen ter hoogte van het geplande wandelpad (dieper uitgraven van wegkoffer, plaatsen van geotextiel en onderfundering type II, 20 cm). De bijkomende kost bedraagt ,66 EUR (incl. BTW), waarvan (40%) 6.314,26 EUR ten laste van de stad Blankenberge. Raming: 6.314,26 EUR Krediet: Buitengewone begroting / Ingeschreven krediet na BB wijziging EUR 29 Begraafplaatsen. Ontknekelen graven ter uitbreiding urnenveld. Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze. Goedkeuring. Stemming. In het kader van de verdere ontwikkeling van de begraafplaats in de Scharebrugstraat is voor de verdere uitbreiding van het urnenveld een ontruiming van perk D noodzakelijk. Daarnaast kunnen er tevens een 50-tal graven waarvan de bovenbouw reeds verwijderd ook ontruimd worden (verspreid over diverse perken). De wettelijke procedure ten aanzien van de concessionarissen om tot de ontknekeling te kunnen overgaan is volledig doorlopen. Het ontwerpdossier voorziet aldus in een opruiming van 136 graven en verplaatsen van 58 graven met inbegrip van zerken en kruisen. Gunningswijze: openbare aanbesteding Raming: ,55 EUR incl BTW Krediet: Buitengewone Begroting 2011 art 87801/ ,00 EUR 30 Het Lindehof C.V. Voordracht bestuurder. Goedkeuring. Stemming. De heer Patrick Kina, gemeenteraadslid, wordt voorgedragen als lid van de raad van bestuur van C.V. Het Lindenhof.

9 31 IMEWO/ FINIWO. Kapitaalverhoging onder de vorm van aandelen Ee (elektriciteit). Goedkeuring. Stemming. De raad van bestuur van Imewo heeft beslist tot een kapitaalverhoging voor een maximaal totaalbedrag van ,67 EUR door uitgifte van bijkomende aandelen Ee voor de activiteit elektriciteit, zoals voorzien in artikel 8 van de Imewo-statuten. Het aandeel van de stad is ,59 euro. In ruil voor dit bedrag ontvangt de stad aandelen Ee. 32 FINIWO. Intekening investeringen hernieuwbare energie. Goedkeuring. Stemming. De gemeenteraad besliste op 3 mei 2011 om in te tekenen op aandelen F1 elk met een nominale waarde van 12,50 EUR voor een totaal bedrag van ,00 EUR en deze voor 1/3de, ,00 EUR, te volstorten met de dividenden doe FINIWO op basis van het boekjaar 2011 hiertoe zal uitbetalen. De raad van bestuur van Finiwo van 14/10/2011 heeft de dossiers voor de investeringen in hernieuwbare energie goedgekeurd. Voor de besluitvorming wordt o.a. aan de gemeenten afzonderlijk gevraagd goedkeuring te verlenen aan de voor hun rekening proportionele financiering en beheer van deze investeringen. 33 IVBO. Bijzondere algemene vergadering van 21 december a) Agenda. Goedkeuring. Stemming. b) Aanstelling vertegenwoordigers. Goedkeuring. Stemming. De dagorde van de buitengewone algemene vergadering van IVBO van 21 december 2011: 1. Samenstelling van het bureau 2. Goedkeuring voorgenomen activiteiten en strategie 2012 (kennisname gebudgetteerde werkingsbijdrage 2012 kennisname investeringsprogramma 2012); 3. INT/FIN VW/VW bouw van een condensatieturbine waarborg investeringslening; 4. ALG/ALG bestuursaangelegenheden benoeming van een bestuurder; 5. Varia Vertegenwoordiging in de vorige vergadering: Vertegenwoordiger: Mevr. Jeannine Jacobs Plaatsvervangend vertegenwoordiger: Mevr. Charlotte Benoot 34 IKWV. Algemene vergadering van 14 december a) Agenda. Goedkeuring. Stemming b) Aanstelling vertegenwoordigers. Goedkeuring. Stemming. De dagorde van de algemene vergadering van IKWV van 14 december 2011: 1. Te ontwikkelen activiteiten, te volgen strategie en begroting Rondvraag Vertegenwoordiging in de vorige vergadering: Vertegenwoordiger: Dhr. Aerts Ilya Plaatsvervangend vertegenwoordiger: Dhr. Björn Prasse

10 35 TMVW. Goedkeuring van statutenwijziging. Goedkeuring. Stemming. De voorgestelde statutenwijziging van de Tussengemeentelijke Maatschappij der Vlaanderen voor Watervoorziening, in het kort TMVW, zoals opgenomen in het desbetreffend ontwerp wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. 36. Toetreding TMVW aanvullende diensten en Intervia. Goedkeuring. Stemming. Met ingang van 1 januari 2012 als A-vennoot toe te treden tot de servicelijn Aanvullende Diensten van TMVW, volgens de modaliteiten vastgelegd in de statuten van de TMVW en volgens het toetredingsdossier dat als bijlage aan onderhavig besluit wordt toegevoegd. Met ingang van 1 januari 2012 als V-vennoot toe te treden tot de servicelijn Intervia van TMVW, volgens de modaliteiten vastgelegd in de statuten van de TMVW en volgens het toetredingsdossier dat als bijlage aan onderhavig besluit wordt toegevoegd. Geheime zitting 37 Personeel. Aanpassen rechtspositieregeling (knelpuntberoepen). Goedkeuring. Stemming. De artikels 109 en 165 van de rechtspositieregeling van het stadspersoneel worden aangepast (bepalingen inzake knelpuntberoepen). 38 Brandweer. Tuchtprocedure brandweerman. Bepaling strafmaat. Goedkeuring. Stemming. De heer Manolito Vantorre, brandweerman-vrijwilliger, werd op 8 november 2011 gehoord i.v.m. ernstige tekortkomingen aan zijn plichten van brandweerman-vrijwilliger. De gemeenteraad dient te oordelen of er aan betrokkene een tuchtstraf moet opgelegd worden en zo ja, de strafmaar bepalen: een schorsing voor maximum één maand of de afdanking. 39 Brandweer. Tuchtprocedure brandweerman. Bepaling strafmaat. Goedkeuring. Stemming. De heer Nick Mus, brandweerman-vrijwilliger, werd op 8 november 2011 gehoord i.v.m. ernstige tekortkomingen aan zijn plichten van brandweerman-vrijwilliger. De gemeenteraad dient te oordelen of er aan betrokkene een tuchtstraf moet opgelegd worden en zo ja, de strafmaar bepalen: een schorsing voor maximum één maand of de afdanking. 40 Vraag en antwoord

11 Openbare zitting 41 Verscheidene. Hoogachtend, De secretaris, De voorzitter, Peter Verheyden Philip Konings

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 februari 2009 om 19.00 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 februari 2009 om 19.00 uur in het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 9 februari 2009 98370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 februari 2009 om 19.00 uur

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 07 februari 2012 om 20 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 07 februari 2012 om 20 uur in het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 30 januari 2012 8370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 07 februari 2012 om 20 uur in het

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 19 maart 2013 om 20:00 in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 19 maart 2013 om 20:00 in het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 11 maart 2013 8370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 19 maart 2013 om 20:00 in het stadhuis.

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

Gemeenteraad 04 november 2014

Gemeenteraad 04 november 2014 BADSTAD Blankenberge, 10 november 2014 8370 BLANKENBERGE Gemeenteraad 04 november 2014 1 Mededelingen van de voorzitter OPENBARE ZITTING 2 Aanvraag Vlaams Belang conform artikel 29 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 januari 2013 om 20:00 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 januari 2013 om 20:00 uur in het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 14 januari 2013 8370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 januari 2013 om 20:00 uur in

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 08 oktober 2013 om 20:00 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 08 oktober 2013 om 20:00 uur in het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 1 oktober 2013 8370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 08 oktober 2013 om 20:00 uur in

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00 1. AGB Bocholt - bepaling factor prijssubsidie goedkeuring Enerzijds moet een autonoom gemeentebedrijf omwille van zijn juridische rechtsvorm economisch leefbaar

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 30 juni Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 30 juni Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 30 juni 2016 Dagorde 01 Verslagen 02 Jaarrekening 2015. Goedkeuring 03 Prijssubsidiereglement voor sport- en culturele infrastructuren. Goedkeuring 04 Reglement en tarieven jeugdlokalen

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 06/06/2018 Uw

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 07 maart 2012 om 20 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 07 maart 2012 om 20 uur in het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 24 februari 2012 8370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 07 maart 2012 om 20 uur in het

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN GEMEENTERAAD ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE VERGADERING De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 maart 2016 om 20:00 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 maart 2016 om 20:00 uur in het stadhuis. STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE Blankenberge, 14 maart 2016 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 maart 2016 om 20:00 uur in

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 04 september 2012 om 20 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 04 september 2012 om 20 uur in het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 20 augustus 2012 8370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 04 september 2012 om 20 uur in

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 25 oktober 2018, in aansluiting op de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf om 19.30 uur, in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie

Nadere informatie

Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, in het bijzonder artikel 232 en volgende.

Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, in het bijzonder artikel 232 en volgende. De Raad, Aanleiding en doel Op 27 maart 2014 keurde de gemeenteraad de oprichting van het Autonoom Gemeentebedrijf Sint-Pieters-Leeuw goed, en werden eveneens de statuten van het AGB goedgekeurd. Aan de

Nadere informatie

1. Akteneming van het trimestrieel kasverslag, de financiële rapportering en de financiële boordtabellen van het 3de kwartaal 2011

1. Akteneming van het trimestrieel kasverslag, de financiële rapportering en de financiële boordtabellen van het 3de kwartaal 2011 Stadsbestuur Veurne GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21 NOVEMBER 2011 LIJST TOELICHTENDE NOTA S Openbare vergadering 1. Akteneming van het trimestrieel kasverslag, de financiële rapportering en de financiële boordtabellen

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 31 januari 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 13 DECEMBER 2012

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD

VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTEBESTUUR MAASMECHELEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 1 STE Uitnodiging : Mevrouw, Mijnheer, Wij hebben de eer u uit te nodigen om de vergadering van de gemeenteraad van Maasmechelen bij te wonen,

Nadere informatie

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen Reglement voor de toekenning van renteloze leningen aan erkende culturele verenigingen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 januari 2002 Bekendgemaakt op 31 januari 2002 Artikel 1 Hoofdstuk I - Algemene

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Vervroegde beëindiging van de huurovereenkomst van HISK en Atoomproef 3 in de Leopoldskazerne - Goedkeuring

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Vervroegde beëindiging van de huurovereenkomst van HISK en Atoomproef 3 in de Leopoldskazerne - Goedkeuring gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 september 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00711 Onderwerp: Vervroegde beëindiging van de huurovereenkomst van HISK en Atoomproef 3 in de Leopoldskazerne -

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

Reglement renteloze leningen aan verenigingen

Reglement renteloze leningen aan verenigingen Reglement renteloze leningen aan verenigingen goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 maart 2004 gepubliceerd op www.westerlo.be op 13 juni 2018 Hoofdstuk I Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 1 Artikel

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 mei 2012 om 20 uur in de raadzaal van het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 mei 2012 om 20 uur in de raadzaal van het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 14 mei 2012 8370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 mei 2012 om 20 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Openbare zitting. 5. REGIE GRONDBELEID. Goedkeuring begrotingswijziging 2/ REGIE STADSVERNIEUWING. Goedkeuring begrotingswijziging 2/2013.

Openbare zitting. 5. REGIE GRONDBELEID. Goedkeuring begrotingswijziging 2/ REGIE STADSVERNIEUWING. Goedkeuring begrotingswijziging 2/2013. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren wijziging meerjarenplan 2014-2019

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 01 OCMW-Zutendaal: Kennisname van het ontslag van Martin van der Sman uit OCMW-raad Kennisname van verzaken aan opvolging door Peter Louwies Aanstelling

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING 101_Bestuursorganen 1 2018_OCMW_RMW_00001 Notulen vorige vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

De gemeenteraad keurt het prijssubsidiereglement voor de sporthal MEOS, de tennis terreinen, het Sint-Anna zwembad en parkcross goed als volgt :

De gemeenteraad keurt het prijssubsidiereglement voor de sporthal MEOS, de tennis terreinen, het Sint-Anna zwembad en parkcross goed als volgt : Reglement Prijssubsidiereglement AGB Maldegem Vastgesteld door de gemeenteraad op 21 december 2017 Bekendgemaakt op www.maldegem.be op 29 december 2017 Artikel 1: De gemeenteraad keurt het prijssubsidiereglement

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR.

ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR. STAD TURNHOUT GEMEENTERAAD AGENDA ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR. Openbare zitting 001 Toekenning van de eretitel van het mandaat van gemeenteraadslid aan twee gewezen gemeenteraadsleden van

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 26 september 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805298 Provincieraadsbesluit betreft Algemene vergadering SOLVA 12 december 2018 aanduiding provinciale

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 19 december 2011 ons kenmerk: LDS/WH/10 datum: 6/12/2011 contactpersoon: Lena De Smaele ' 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

namens het politiecollege W. DEN TANDT J. VERMEULEN

namens het politiecollege W. DEN TANDT J. VERMEULEN BEKENDMAKING Deinze, 17 oktober 2017 De vergadering van de politieraad vond plaats op 17 oktober 2017. De lijst met beknopte inhoud van de daarin geregelde aangelegenheden ligt ter inzage van het publiek

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. 01 Goedkeuren notulen van de gemeenteraad van 5 februari 2018

OPENBARE VERGADERING. 01 Goedkeuren notulen van de gemeenteraad van 5 februari 2018 GEMEENTE HALEN BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 5 maart 2018 M. Wordt overeenkomstig artikel 87 van de Gemeentewet uitgenodigd tot het bijwonen der vergadering die ten stadshuize zal plaatsgrijpen

Nadere informatie

Zitting van 18 december 2018 Financiën/Uitgaven

Zitting van 18 december 2018 Financiën/Uitgaven GEMEENTERAAD BESLUIT Zitting van 18 december 2018 Financiën/Uitgaven Goedgekeurd 19 2018_GR_00234 AGB - Prijssubsidiereglement Zwembadcomplex Kapermolen - Goedkeuren Samenstelling: Aanwezig: de heer Carlo

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID EN SCHEPEN RIK LIPS Aan de raad wordt gevraagd akte te willen nemen van het ontslag van dhr. Rik Lips als

Nadere informatie

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 OKTOBER 2014 (DECREET VAN 28 APRIL 1993)

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 OKTOBER 2014 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) Gemeente Zedelgem secretariaat LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 OKTOBER 2014 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER Politiezone HAMME - WAASMUNSTER OVERZICHTSLIJST VAN DE BESLISSINGEN GENOMEN DOOR DE POLITIERAAD IN ZITTING VAN 28 JUNI 2018. OPENBARE ZITTING 1. Politieraad: Eedaflegging en installatie politieraadslid.

Nadere informatie

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006.

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD U wordt overeenkomstig artikel 87 van de Gemeentewet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaats hebben in de raadzaal van het gemeentehuis te Gingelom,

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015.

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 29 juni 2015. De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad bezorgd.

Nadere informatie

Gemeenteraad 10 januari 2012

Gemeenteraad 10 januari 2012 BADSTAD Blankenberge, 11 januari 2012 8370 BLANKENBERGE 1 Mededelingen van de voorzitter. Gemeenteraad 10 januari 2012 Openbare zitting 2 Gemeenteraad. a) Ontslag voorzitter gemeenteraad. b) aanstelling

Nadere informatie

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten Netbeheerder: Inter-aqua Bestuursorgaan: Raad van Bestuur Datum vergadering: 11-09-2018 Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten 1. VERSLAG VORIGE VERGADERINGEN

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 Aanwezig de heren en mevrouwen: Filiep DE VOS: voorzitter; Marianne VANCOILLIE, Jean DAENEN, Mia DELODDERE, Gabriël BENOIT, Carine

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 10 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Nicole Daems, raadslid; mevrouw

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Griffie Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0408926 betreft verslaggever NIET-CONFESSIONELE MORELE DIENSTVERLENING Advies bij het ontwerp van begroting 2005 van de Provinciale Instelling voor Morele

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 11/10/2017 Uw

Nadere informatie

RAAD VAN 7 APRIL 2015

RAAD VAN 7 APRIL 2015 RAAD VAN 7 APRIL 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur, leden en

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst tussen het gemeentebestuur en

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 december 2013 om 19:00 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 december 2013 om 19:00 uur in het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 9 december 2013 8370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 december 2013 om 19:00 uur in

Nadere informatie

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2018

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2018 Aanpassing meerjarenplan 2014-2020 bij opmaak van het budget 2018 OCMW Oostkamp Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak budget 2016 p. 0 Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak budget 2018

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem 1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het onroerend goed (1 199 m²), gelegen Zwevegemstraat 9 te Otegem, aan te kopen om reden van openbaar nut.

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Gemeenteraad 19 december Meldingslijst. De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 goed.

Gemeenteraad 19 december Meldingslijst. De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 goed. Gemeenteraad 19 december 2011 Meldingslijst Openbare zitting De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 De gemeenteraad neemt kennis van de brief d.d. 10-11-2011

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

18 december FINANCIËN-BUDGET. Vaststelling gemeentelijke dotatie 2019 aan de politiezone Mechelen-Willebroek.

18 december FINANCIËN-BUDGET. Vaststelling gemeentelijke dotatie 2019 aan de politiezone Mechelen-Willebroek. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

1 Verslag vorige vergadering Het college stelt voor het verslag van de vorige vergadering goed te keuren.

1 Verslag vorige vergadering Het college stelt voor het verslag van de vorige vergadering goed te keuren. Zoutleeuw, 17 april 2015 Mevrouw, Mijnheer, U wordt overeenkomstig artikel 20/21 van het Gemeentedecreet voor de eerste maal uitgenodigd voor de vergadering van de gemeenteraad die zal doorgaan op 28 april

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014

Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014 Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014 Openbare zitting Dagorde deel I 01 Gemeentebudget 2014 - Budgetwijziging 2 Voorstel besluit: De raad keurt de budgetwijziging 2 2014 goed. 02 Wijziging

Nadere informatie

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel OPENBARE ZITTING Toelichtende nota Zitting van 27 november 2018 Openbare zitting Sector stadsontwikkeling Dienst omgeving 1 2018_GR_00056 Aanvraag omgevingsvergunning nummer OMV_2018093243: zaak van de

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VAN DE VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van

Nadere informatie

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling.

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling. Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 27-11-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

30 september 2014. 1) Oratorenstraat; 2) Stenenmolenstraat (gedeelte tussen Jubellaan en Oratorenstraat).

30 september 2014. 1) Oratorenstraat; 2) Stenenmolenstraat (gedeelte tussen Jubellaan en Oratorenstraat). STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

x x ons kenmerk OPENBARE VERGADERING

x x ons kenmerk OPENBARE VERGADERING gemeente Schoten x x X SECRETARIAAT Uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Datum 2018-09-19 contactpersoon - telefoon Marijke De Bondt 03 680 09 83 Dagorde gemeenteraad 27 september 2018 Mevrouwen Mijne

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 07/03/2018 Uw

Nadere informatie

Openbare zitting. Openbare zitting

Openbare zitting. Openbare zitting In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 31.01.2019 bekendgemaakt. Openbare zitting Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Interwaas - Algemene vergadering op 25 mei 2016 - Kennisname agenda Brief van 14 april 2016 van Interwaas waarbij

Nadere informatie