KLAS XL MODULEN LOKAAL DOCENT G2A

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KLAS XL MODULEN LOKAAL DOCENT G2A"

Transcriptie

1 Jaargang Nummer: 7 Week oktober 16 oktober Overblijfcorvee voor week 41: 1 e helft M2Y Jarigen deze week: 10 oktober Jordi Douw M2T 11 oktober Sven Kokke H2O 12 oktober Kim Korfmaker H2K Nicole Mateijsen A2C Lars Otjens H2H 13 oktober Lena Coremans A2D 14 oktober Racheal van Damme G2A Ramona Maas H2P 15 oktober Wout Klep M2W Fahd Lamrani H2P Sven Rockx M2Y 16 oktober Thijs van Rijn H2K Belangrijke data: 14 oktober Openingsfeest So You Think You Can Party?! uur. 24 t/m 28 oktober Herfstvakantie. 4 november Uitgifte voortgangsrapport. 29 november Voorlichting ouders Mavo 2 over vakkenkeuze. KWT mavo en havo De komende 2 weken tot aan de herfstvakantie ga je naar dezelfde KWT als vorige week op maandag 3 oktober. De lijsten hangen in leshuis 2. Schema XL-modulen (VWO) Maandag 10 oktober 2 e uur KLAS XL MODULEN LOKAAL DOCENT G2A DRAMA AULA STR A2B DELF 410 KFL A2C MEDU TE1 JTS A2D ECONOMIE&AANDELEN 501 KCR A2E ONDERZOEK&ONTWERP TN2 LKK

2 Broodtrommels gevonden. Er zijn een tiental broodtrommels door hun baasjes achter gelaten in de kantine. Aangezien de conciërge ze niet allemaal kan verzorgen en omdat de trommels ontzettend veel heimwee hebben naar hun baasje vragen zij om opgehaald te worden bij de conciërge. Mijn wachtwoord voor Magister werkt niet of ik ben het vergeten, wat moet ik doen? Als je wachtwoord vergeet, meldt je dit bij de toezichthouder van het BSC (voor brugklasleerlingen), de mediatheek (voor de onderbouw) of het STP (voor de bovenbouw). Zij kunnen je wachtwoord wijzigen zodat je weer in Magister kan. Wanneer dit niet helpt sturen zij dit door naar de afdeling ICT zodat zij dit verder kunnen onderzoeken. Rekenblokken Zoals jullie gemerkt hebben, heeft het nog even geduurd voordat je bij rekenblokken een nieuwe les hebt ontvangen. Inmiddels is het zover!!! Je kan aan de slag! Er zijn dit schooljaar 17 lessen met een toets, die je gaat maken. Voor elke les + toets krijg je steeds 2 weken de tijd. Zorg dus dat je dit rekenwerk goed inplant en op tijd instuurt. Denk er aan dat je geen rekenmachine gebruikt. In januari krijg je een eerste toets op dit niveau en die moet je ook zonder rekenmachine kunnen maken! Veel succes er mee. Handleiding om te werken met Rekenblokken: Inloggen: Ga naar Het volgende scherm wordt geopend. Vul hier je inlogcodes in. De codes zijn hoofdlettergevoelig. Schoolcode: ksgel01 (de 0 is een cijfer en geen letter) Inlognaam: kse + leerlingnummer (bv. kse123456) Wachtwoord: leerlingnummer (bv )

3 De eerste keer dat je opstart kun je onderstaand scherm krijgen: Klik op de link ga naar de startpagina. De startpagina ziet er als volgt uit: Aan de slag: Het is belangrijk dat je binnen het programma nooit de pijltoetsen van je browser gebruikt, maar alleen naar andere pagina s gaat met de navigatie van het programma zelf!!!!!!! Door op de knop klassen te klikken kom je altijd op je startpagina terug. Onder de balkjes mijn opdrachten en mijn toetsen kun je zien welke opdrachten en toetsen gemaakt moeten worden. Staat de opdracht of toets meteen onder de blauwe of rode balk, dan moet de opdracht vandaag al af zijn. Later inleveren kan niet!!!! Het is dus belangrijk om bij binnenkort te kijken; daar staan de opdrachten en toetsen die al opgegeven zijn, maar nog niet vandaag afgerond hoeven te worden. Door hierop te klikken kun je kijken welke opdrachten of toetsen dat zijn en daar vervolgens naar toe gaan om ze te maken. Bij elke pagina kan je vragen om uitleg. Klik hiervoor op het icoontje van het opengeslagen boek. Bij de afname van de toetsen kan dit uiteraard niet. Kijk bij elke opgave of je hulpmiddelen nodig hebt. Dit doe je d.m.v. het moersleuteltje onderaan je scherm. Als je hierop klikt zie je vaak een rekenmachine/kladblaadje/begrippenlijst etc. Bij de afname van de toeten kun je dit alleen openen indien het is toegestaan.

4 Je kunt terugbladeren door de pagina s die je gemaakt hebt. Bij toetsen kan dit niet! De laatste pagina is een scorepagina. Je kunt hierop per pagina zien of je het goed hebt gedaan. De pagina s die niet zo goed gingen kun je nog corrigeren. Vergeet niet om je antwoorden op te slaan met de knop opslaan/sluiten. Wanneer je nu de volgende keer aan dezelfde opdracht verder wil werken, dan start deze automatisch waar je de laatste keer geëindigd bent. Je hoeft de opdracht dus niet in één keer helemaal af te hebben. LET OP! Pas als de hele opdracht af is klik je op inzenden. Op de startpagina staat in de rode balk een knop help. Daar kun je uitgebreide informatie zoeken wanneer iets niet helemaal duidelijk is. Terugzien van resultaten rekenblokken/ -toetsen uit de brugklas. In het programma rekenblokken zijn deze resultaten terug te zien. De resultaten blijven onder je eigen naam in het systeem bewaard. Na het inloggen (dezelfde codes als vorig jaar: schoolcode is ksgel01, inlognaam is kse+leerlingnummer, wachtwoord is leerlingnummer) kun je kiezen voor "blokstatus" en daar staan de resultaten van alles wat tot nu toe gedaan is. Ook kun je in de toetsen bekijken welke fouten er gemaakt zijn. Van de leerlingenraad Hoi leerlingen van de tweede klas, De leerlingenraad is er altijd mee bezig om het tweede jaar voor jullie zo goed en plezierig mogelijk te laten verlopen. Hier hebben we ook jullie mening voor nodig. Op de balie van mevrouw Vissers vind je een ideeënbox waar jullie je goede ideeën en tips (of klachten) voor/over de tweede klas in kunnen doen. Hieronder een voorbeeldje dat je zou kunnen gebruiken. We zullen julllie ideeën, klachten, tips en reacties bespreken tijdens de vergaderingen van de leerlingenraad. Alvast bedankt voor al jullie reacties! Groetjes, De leerlingenraad van de tweede klas Naam: Wat is er al goed aan de tweede klas? Wat kan er beter aan de tweede klas?

5 Wie zijn eigenlijk de begeleiders van de leerlingenraad van de tweede klas? Interview mevrouw Feskens 1. Wat is uw naam en welk vak geeft u? Mijn naam is mevrouw Feskens en ik geef Nederlands, daarnaast begeleid ik de leerlingenraad van de tweede klas. 2. Welke klassen geeft u les? Vwo 2, havo 2, havo 3 en vwo 4. In de tweede klas geef ik les aan H2L, A2B en A2C. 3. Heeft u een mentorklas? Jazeker! A2C, een ontzettend leuke klas! 4. Waar woont u? Is dat lang rijden naar de KSE? Ik woon in Etten-Leur, in de Keen samen met mijn vriend. Dit is tien minuten rijden.. met de auto! Ja, erg sportief ben ik niet s ochtends. 5. Heeft u huisdieren? Zoja, hoeveel en wat voor huisdieren? Ja, we hebben vanaf de zomer een hond! Het is een American Akita en ze heet Mika. Ze is nu vier maanden oud. 6. Wat zijn uw hobby's? Ik dans graag en ik vind het heerlijk om lekker op de bank te zitten met een goed boek. 7. Wat is uw favoriete eten? Moeilijke vraag want ik vind erg veel lekker zoals aardappeltjes en zalm of spinazie. 8. Waar kunnen we u 's nachts voor wakker maken? Als ik dan toch echt uit bed moet komen dan maar voor een frietje met mayonaise en satésaus. Interview meneer Kamerling 1. Wat is uw naam en welk vak geeft u? Mijn naam is meneer Kamerling. Ik geef het vak lichamelijke opvoeding en ik ben leerlingenraad begeleider. 2. Welke klassen geeft u les? Heel erg veel uit elk leerjaar geef ik wel een klas les. Uit de 2e zijn dit m2x, h2h, g2a en sinds kort m2w. 3. Heeft u een mentorklas? Ja, ik ben nu mentor van klas M2U. 4. Waar woont u? Is dat lang rijden naar de KSE? Ik woon in 's-heerenhoek. Dat is een plaatsje in Zeeland tussen Goes en Middelburg in. Ik rij elke dag ongeveer 160km. 80 heen en 80 terug. Gelukkig kan ik vaak carpoolen met meneer Esser. 5. Heeft u huisdieren? Zoja, hoeveel en wat voor huisdieren? Ik heb twee kippetjes in mijn achtertuin lopen. Gezellige beestjes en het ziet er wel grappig uit! Jammer dat ze nog geen eitjes willen leggen.

6 6. Wat zijn uw hobby's? Mijn hobbys zijn voetballen, survivalrunnen en af en toe een beetje gamen. 7. Wat is uw favoriete eten? Oei! Dat is een moeilijke vraag. Ik ben namelijk een echte alles eter. Maar een lekker bord friet of een dikke Amerikaanse pizza gaat er zeker wel in. 8. Waar kunnen we u 's nachts voor wakker maken? Een goeie film en een grote bak popcorn! Bijeenkomst leerlingenraad Op donderdag 13 oktober hebben we een korte bijeenkomst met de leerlingenraad. Dit zal plaatsvinden in de middagpauze van uur. Je hoeft je hier niet voor op te geven. Nieuwtjes schoolfeest! - 14 oktober zal het knallende feest plaatsvinden in de aula! - Vanaf maandag 10 oktober kun je in de pauze kaartjes kopen (1,50). - We verkopen dit keer ook speciale kaartjes voor feest & friet. Voor 4,00 euro kun je een uurtje eerder komen en eten we gezellig samen frietjes met snacks. Om half 8 begint dan het schoolfeest. Hartstikke gezellig maar let op, wacht niet te lang met het kopen van je kaartje want op = op! - Er zullen dansers komen optreden tijdens het schoolfeest! - We hopen jullie allemaal te zien! Goededoelendag 2011 Ieder jaar kiest ieder leerjaar een goed doel uit voor de goededoelendag. Dit schooljaar heeft de leerlingenraad van de tweede klas gekozen voor de stichting GRIP. Uiteindelijk gaat er gestemd worden voor een goed doel, wij hopen natuurlijk dat jullie allemaal gaan stemmen op deze stichting! Racheal van Damme zit in G2A en zal hieronder toelichten waarom GRIP zo'n bijzonder goed doel is. Wij zijn overtuigd, we hopen jullie hierna ook! 1. Kun je vertellen wat de stichting GRIP doet? 'Stichting GRIP is een kleine Etten-Leurse stichting. Zij steunt een project in Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopie. Het project heet ook GRIP. Godanaw (straat) Rehabilitation Integrated Project. Daar worden jonge (straat)moeders en hun baby's opgevangen. Ze krijgen er onderdak en verzorging en de moeders kunnen een vak leren (naaister, kapster of secretaresse). Als zij na ongeveer een jaar voldoende voor zichzelf en hun baby kunnen zorgen, een huisje hebben en een baan, gaan ze weg bij GRIP. De baby's mogen gebruik blijven maken van de creche als de moeders werken. Op deze manier worden ze behoed van een leven op straat en van de prostitutie en moeten de baby's niet worden geadopteerd. De huisvesting bestaat al jaren uit oude zeecontainers. Deze zijn afgekeurd door de Ethiopische regering en er moet duurzame nieuwbouw voor in de plaats komen. Dat kost veel meer geld dan GRIP zelf kan opbrengen. Stichting GRIP zet zich in om de nieuwbouw mogelijk te maken zodat dit bijzondere project kan blijven bestaan en baby's bij hun moeder kunnen opgroeien.'

7 2. Waarom zou de KSE deze stichting moeten helpen? 'De KSE is de school waar ik voor het 2e jaar op zit, mijn broer Isabeau voor het 4e jaar en mijn zusje AnnaLeah zit in de brugklas. Het zou dus heel bijzonder zijn als onze eigen school zich in wil zetten voor het Goede Doel dat echt van een leerling komt. De KSE haalt ieder jaar veel geld op met de Goede Doelen dag en dat is hard nodig om de nieuwbouw voor elkaar te krijgen zodat GRIP deze jonge (straat)moeders en hun baby's kan blijven opvangen en een toekomst samen kan blijven geven.' 3. Wat maakt deze stichting bijzonder voor jou? 'Ik ben geadopteerd uit Ethiopie. Ik wil graag iets terug doen voor mijn land. Ik wil ook dat kinderen met hun moeder kunnen opgroeien, ik weet hoe belangrijk dat is. Mijn moeder hier en twee vrienden hebben Stichting GRIP opgericht zodat ik en wij met ons gezin echt iets kunnen doen om moeders en kinderen in het land waar ik vandaan kom bij elkaar te laten leven. Volgend jaar in de zomer gaan we met ons gezin naar Ethiopie en gaan we GRIP bezoeken. Ik hoop dan dat ze al een eind op weg zijn met het bouwen van de nieuwe opvang.' We willen Racheal van Damme bedanken voor dit interview!

8 Met snack So you think you can party? Voor alle 2e en 3e klassen!!!! Keuze 1: Friet en Feest Kaart: samen voor 4 euro Friet Vanaf 18:30 tot 19:30 gezellig een frietje eten met een snack erbij! Feest Vanaf 19:30 tot 22:30 schoolfeest met als thema; so you think you can party? Keuze 2: alleen de Feest Kaart: 1,50 euro Vanaf 19:30 tot 22:30 Kaart verkoop donderdag 6 oktober t/m woensdag 12 oktober in de grote pauze! Neem je schoolpas mee tijdens de disco.

Jarigen deze week: Jaargang 2011-2012 Nummer: 13 Week 48 28 november 4 december. Overblijfcorvee voor week 48: 1 e helft H2O

Jarigen deze week: Jaargang 2011-2012 Nummer: 13 Week 48 28 november 4 december. Overblijfcorvee voor week 48: 1 e helft H2O Jaargang 2011-2012 Nummer: 13 Week 48 28 november 4 december Overblijfcorvee voor week 48: 1 e helft H2O Jarigen deze week: 28 november Rachel Aussems M2Y 29 november Roel Boomaerts H2L Tess Francken M2Y

Nadere informatie

Jaargang 2014-2015 nr 15 week 50 8 t/m 14 december 2014. Overblijfcorvee Deze week heeft overblijfcorvee. De verjaardagskalender van deze week

Jaargang 2014-2015 nr 15 week 50 8 t/m 14 december 2014. Overblijfcorvee Deze week heeft overblijfcorvee. De verjaardagskalender van deze week Jaargang 2014-2015 nr 15 week 50 8 t/m 14 december 2014 Overblijfcorvee Deze week heeft overblijfcorvee Klas GA3B De verjaardagskalender van deze week 09/12 Myrna Zagers H3O 10/12 Anne Verstraten H3I 11/12

Nadere informatie

Handleiding Webportal. Schooljaar 2013-2014

Handleiding Webportal. Schooljaar 2013-2014 Handleiding Webportal Schooljaar 2013-2014 1 Inhoud Inleiding... 3 Stap 1: Inloggen op webportal... 4 Stap 2: het vandaag-scherm... 5 Stap 3: de agenda... 5 Stap 4: Cijfers... 7 Stap 5: Aanwezigheid...

Nadere informatie

Malmberg Leer Omgeving Snel aan de Slag Leerling

Malmberg Leer Omgeving Snel aan de Slag Leerling Malmberg Leer Omgeving Snel aan de Slag Leerling Vragen? Team Klantondersteuning MBO Om je beter van dienst te kunnen zijn, is speciaal voor MBO een Team KlantOndersteuning samengesteld. Dit team van experts

Nadere informatie

openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta

openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta Welkom op De Berg! De Amersfoortse Berg is een school met een prettige sfeer. Veel van jullie voorgangers voelden zich er snel thuis, ook al is de overgang van de

Nadere informatie

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge t Vrije 32 nieuwsbrief 4301JZ Zierikzee jaargang 13 nr. 20 Tel. 0111-413644 Maandag 11 mei 2015 info@jldejonge.nl radarjenaplanschool@gmail.com directeur: Debora

Nadere informatie

Handleiding Webportal. Schooljaar 2014-2015

Handleiding Webportal. Schooljaar 2014-2015 Handleiding Webportal Schooljaar 2014-2015 1 Inhoud Inleiding... 3 Stap 1: Inloggen op webportal... 4 Stap 2: het vandaag-scherm... 5 Stap 3: de agenda... 5 Stap 4: Cijfers... 7 Stap 5: Aanwezigheid...

Nadere informatie

U krijgt de volgende pagina te zien. Via Voor ouders vindt u: De Handleiding Magister

U krijgt de volgende pagina te zien. Via Voor ouders vindt u: De Handleiding Magister HANDLEIDING MAGISTER Ga naar onze internetsite: http://www.varendonck.nl U krijgt de volgende pagina te zien. Via Voor ouders vindt u: De Handleiding Magister Kies daarna om in te loggen in Magister. Er

Nadere informatie

Welkom in de derde klas!

Welkom in de derde klas! Welkom in de derde klas! De meeste van jullie zijn twee jaar leerling van onze school geweest. Jullie weten wel hoe het hier werkt. Wat er van je verwacht wordt. Wat wel en niet geaccepteerd wordt. Dat

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Inhoud van de les. De powerpoint bij deze handout vindt u in het docetendeel van Score.

Inhoud van de les. De powerpoint bij deze handout vindt u in het docetendeel van Score. De powerpoint bij deze handout vindt u in het docetendeel van Score. { Inhoud van de les Zo ziet het eruit Hoe werkt het programma? Oefenen Nabespreken eerste les - Heet de leerlingen welkom. Leg uit wat

Nadere informatie

Hoe pak je je schoolwerk aan?

Hoe pak je je schoolwerk aan? Hoe pak je je schoolwerk aan? Leren plannen In elke agenda heb je spitsuren ; je hebt van die dagen dat je zoveel hebt dat het gewoon niet past allemaal! Je hebt bijvoorbeeld tot het 7 e uur les, s avonds

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise (document v1.0) INHOUDSOPGAVE Deel 1 Voor je begint 1.1 Wat is Schoolwise 4 1.2 Registreren 6 1.3 Inloggen 10 1.4 Jouw Schoolwise-account 11 1.5 Nieuwe activeringscode

Nadere informatie

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 1. Vorig schooljaar was ik leerling in de afdeling: Respondenten 191 A. Havo 102 53% B. Atheneum 73 38% C. Gymnasium 16 8% 2. Dit jaar zit ik in klas: Respondenten

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2010

Nieuwsbrief april 2010 Openbare Basisschool Cornelis Jetses Jaargetijden 6 1109 AR Driemond telefoon: 0294-414370 e-mail:info@cjetses.nl www.cjetses.nl Nieuwsbrief april 2010 Agenda Zaterdag 24 april Geinloop Meivakantie 30

Nadere informatie

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd 6.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken Badria wordt vandaag 5 jaar. Jan koopt een boek voor Badria.

Nadere informatie

Handleiding Magister voor ouders/leerlingen

Handleiding Magister voor ouders/leerlingen Handleiding Magister voor ouders/leerlingen Voor onze schooladministratie maken wij gebruik van het programma Magister. Dit programma stelt ook leerlingen en ouders in staat om via internet de basisgegevens

Nadere informatie

TaalCompleet: e-learning Hoe werkt het? Nederlands

TaalCompleet: e-learning Hoe werkt het? Nederlands TaalCompleet: e-learning Hoe werkt het? Nederlands TaalCompleet: hoe werkt het? 1 Hoe werkt het? Welke soorten opdrachten zitten er in TaalCompleet? luisteropdracht schrijfopdracht opdracht op de computer

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau A, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

Instructieboek Koken. Voor de Mpower-coach

Instructieboek Koken. Voor de Mpower-coach Instructieboek Koken Voor de Mpower-coach juni 2014 Mpower-coach Instructieboek Versie 1.2014 blz. 2 Inhoud: Inhoudsopgave blz. 3 Mpower-coach blz. 5 Thema koken : blz. 7 Module 0: Beginnen met koken blz.

Nadere informatie

Korte handleiding Datumprikker

Korte handleiding Datumprikker Korte handleiding Datumprikker Met Datumprikker kun je gemakkelijk een moment zoeken waarop iedereen kan vergaderen: Je stelt een aantal data voor, de vergaderaars ontvangen een mail met het verzoek aan

Nadere informatie

Handleiding gebruik Magister door ouders

Handleiding gebruik Magister door ouders Handleiding gebruik Magister door ouders Met Magister kunt u gebruik maken van mogelijkheden de resultaten en enkele andere bijzonderheden van uw zoon / dochter op de voet te volgen. Hieronder krijgt u

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. - Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 19 12 e jaargang Vrijdag 19 juni 2015 Bedankavond hulpouders

Nadere informatie

Om in Magister te kunnen inloggen, gaat u naar de website van de school (www.alfrink.nl). U kiest dan voor Magister.

Om in Magister te kunnen inloggen, gaat u naar de website van de school (www.alfrink.nl). U kiest dan voor Magister. Handleiding Magister Om in Magister te kunnen inloggen, gaat u naar de website van de school (www.alfrink.nl). U kiest dan voor Magister. In het volgende scherm dat verschijnt, kunt u uw gebruikersnaam

Nadere informatie

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag Thema Op het werk. Demet TV Lesbrief 8. De eerste werkdag Deze les gaat over de eerste werkdag. gaat voor het eerst werken bij een snoepfabriek. Hij komt binnen en maakt kennis met de chef. De chef vertelt

Nadere informatie

Schoolkrant. Maart 2015. WaLL of. Fame

Schoolkrant. Maart 2015. WaLL of. Fame Schoolkrant. Nr.1 Maart 2015 WaLL of Fame 2 Inhoudsopgave Wie zijn wij?! Interview met Dhr. de Lange P.8 Wall of fame P.12 Life hacks P.13 Quotes P.14 Agenda P.15 Info P.16 Strip @ school 3 Project van

Nadere informatie

Enquête Leerlingenraad

Enquête Leerlingenraad www.survio.com 30-03-2015 08:57:51 Algen Enquête naam Enquête Leerlingenraad Auteur Taal Nederlands Enquête URL http://www.survio.com/survey/d/r5i6q1c0t8t0l5l6f Eerste antwoord 19-02-2015 Laatste antwoord

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Medewerker CJG bereikbaar op school

Nieuwsbrief. Medewerker CJG bereikbaar op school Januari 2016 Jaargang 6, nr. 3 Nieuwsbrief In dit nummer: Medewerker CJG 1 Veilige schoolomgeving 2 Cito toetsen 3 Vragen stellen 4 Interessante informatie: Vrijdag 5 februari viering Carnaval. Voorjaarsvakantie

Nadere informatie

K.S.E. leerlingen info week 47: 18 november t/m 24 november

K.S.E. leerlingen info week 47: 18 november t/m 24 november K.S.E. leerlingen info week 47: 18 november t/m 24 november Agenda: 18-11 : leerlingbespreking mavo-4 19-+20 november : leerlingbespreking mavo-3. 20-11 : roostervrij vanaf het 4 e uur. 21-11 : herkansingen

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages Hoogezand-Sappemeer

Maatschappelijke Stages Hoogezand-Sappemeer Maatschappelijke Stages Hoogezand-Sappemeer Informatie voor leerlingen van dr. Aletta Jacobs College. Schooljaar 2012-2013 1 Welkom bij de Maatschappelijke Stage! Dit schooljaar ga jij mee doen aan de

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014 Opgaveformulier Alle gegevens invullen en inleveren bij Marjan Bouwman of de juf of meester. Of zoals aangegeven via de mail. U krijgt bericht als uw kind geplaatst is. Ja, ik geef mijn kind op voor deze

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

nieuwsbrief van basisschool De Zevensprong

nieuwsbrief van basisschool De Zevensprong ' T KLEPPERTJE nieuwsbrief van basisschool De Zevensprong Nummer 4 jaargang 14 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl Directiepraatje: Beste ouders, Kamp: Het schoolkamp zit

Nadere informatie

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af.

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af. Intro Met de docent Wat ga je doen in dit hoofdstuk? 1 Herhalen: je gaat herhalen wat je hebt geleerd in hoofdstuk 7, 8 en 9. 2 Toepassen: je gaat wat je hebt geleerd gebruiken in een situatie over werk.

Nadere informatie

Informatieboekje financien bij GastVrij voor gastouders

Informatieboekje financien bij GastVrij voor gastouders Informatieboekje financien bij GastVrij voor gastouders Lieve Gastouder, Opvang bieden is fantastisch. Je doet je werk met plezier en krijgt knuffels van je gastkinderen en complimenten van de ouders.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Om te onthouden. : www.stedelijk-college.nl. Wachtwoord : Stedelijk College 1 Magister. Versie september 2013

Om te onthouden. : www.stedelijk-college.nl. Wachtwoord : Stedelijk College 1 Magister. Versie september 2013 MAGISTER Om te onthouden Website : www.stedelijk-college.nl Inlognaam : Wachtwoord : Versie september 2013 Stedelijk College 1 Magister Voorwoord Geachte ouders, verzorgers, Bij de invoering van de ipad

Nadere informatie

Agenda. Berichten van de directie

Agenda. Berichten van de directie Nr. 20 vrijdag 16 juli 2015 Basisschool de Blinkerd, Troelstrastraat 13, 5344 GK Oss, 0412-691635, www.deblinkerd-oss.nl Agenda Vr. 17 juli: Studiedag team (alle kinderen zijn vandaag vrij). Ma. 20 juli:

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Magister voor ouders

Magister voor ouders Magister voor ouders Wat is Magister? Magister is het schooladministratiesysteem van onze school In Magister kunt u de schoolloopbaan van uw kind volgen U vindt er onder andere: * de agenda * de cijfers

Nadere informatie

IK BEN LARS!!! GROETJES LARS KLOOTWIJK

IK BEN LARS!!! GROETJES LARS KLOOTWIJK IK BEN LARS!!! Ik zit in groep 8,ik ga naar RSG t rijks mijn niveau is : havo/vwo. Ik ben 2 keer naar een open dag van het Rijks geweest de eerste keer met een vriend en de tweede keer alleen dat was ook

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

ontdek je talent! MEEST GESTELDE VRAGEN

ontdek je talent! MEEST GESTELDE VRAGEN ontdek je talent! A L L E S W A T J I J W I LT W E T E N O V E R H E T M O N T E S S O R I C O L L E G E 10 Na de basisschool moet je kiezen! Misschien is het Montessori College iets voor jou! In 10 vragen

Nadere informatie

Starten met Magister 6

Starten met Magister 6 Starten met Magister 6 Om de vorderingen van uw zoon/dochter te volgen, kunt u het programma Magister gebruiken. Magister 6 op uw computer of laptop U logt in via de startpagina van de website van het

Nadere informatie

Vragenlijst: Wat vind jij van je

Vragenlijst: Wat vind jij van je Deze vragenlijst is bedacht door leerlingen. Met deze vragenlijst kunnen leerlingen er zelf achter kunnen komen wat andere leerlingen van hun school vinden. De volgende onderwerpen komen langs: Sfeer op

Nadere informatie

OUDERINFORMATIEBRIEF VSO

OUDERINFORMATIEBRIEF VSO OUDERINFORMATIEBRIEF VSO Jaargang 8 Maand: Januari 20-12-2013 Beste ouders en verzorgers, 2013 zit er alweer bijna op, de eerste periode van dit schooljaar is weer voorbij gevlogen. We hebben een drukke

Nadere informatie

Handleiding Magister voor ouders

Handleiding Magister voor ouders Handleiding Magister voor ouders Voor onze schooladministratie maken wij gebruik van het programma Magister. Dit programma stelt ook leerlingen en ouders in staat om via internet de basisgegevens en de

Nadere informatie

Jarigen deze week: Jaargang 2010-2011 Nummer: 23 Week 13 28 maart 3 april. Mededelingen. Overblijfcorvee voor week 13: 1 e helft H2i

Jarigen deze week: Jaargang 2010-2011 Nummer: 23 Week 13 28 maart 3 april. Mededelingen. Overblijfcorvee voor week 13: 1 e helft H2i Jaargang 2010-2011 Nummer: 23 Week 13 28 maart 3 april Overblijfcorvee voor week 13: 1 e helft H2i Jarigen deze week: 28 maart Ralph Vermunt H2P Joris Wijnen H2P Fleur Zandvliet A2F 29 maart Martijn van

Nadere informatie

MAANDAG 30 mei. DINSDAG 31 mei. WOENSDAG 1 juni. DONDERDAG 2 juni

MAANDAG 30 mei. DINSDAG 31 mei. WOENSDAG 1 juni. DONDERDAG 2 juni WEEKKAART 30 mei 3 juni 2016 www.prinsesirene.nl teamvergadering MAANDAG 30 mei DINSDAG 31 mei Ouderavond WOENSDAG 1 juni DONDERDAG 2 juni VRIJDAG 3 juni Jaarstudiedag - Alle kinderen zijn vrij!!! Start

Nadere informatie

Aan de slag met Acadin

Aan de slag met Acadin Aan de slag met Acadin Handleiding voor de leerling (v. W-09-2011) 1 (versie sept.2011) Inhoud Basistaken in schema... 3 Inloggen en uitloggen... 4 Openen van Acadin inlogpagina... 4 Aanmelden bij de leeromgeving...5

Nadere informatie

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15 CARDIJNKRANT ZWAT-dag Op maandag 10 oktober gingen de leerlingen van OV1 en OV2 op ZWAT-dag. ZWAT staat voor ZWemmen en ATletiek. Met de bus trokken ze naar Hofstade. Daar deden ze de hele dag allerlei

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel Vlindernieuws Belangrijke data 22-25 juni Kamp locatie Noord 2 juli: Vuurvlindermarkt locatie Noord 7-8 juli: Eindmusical groep 8 locatie West 8 juli: Eindmusical groep 8 locatie Noord 10 juli: Laatste

Nadere informatie

Tijdrovers. Inleiding. Opzet van deze lesbrief. Door Caroline Wisse-Weldam

Tijdrovers. Inleiding. Opzet van deze lesbrief. Door Caroline Wisse-Weldam Door Caroline Wisse-Weldam Inleiding Tijdrovers Na een mooie lange zomer is de school weer begonnen. Misschien ben je met een beetje tegenzin gestart, maar hopelijk heb je er zin in. Je ziet van welke

Nadere informatie

Verslag gehandicapten platform.

Verslag gehandicapten platform. Verslag gehandicapten platform. 5 Maart kwamen er gehandicapten mensen bij ons op school. Ze waren niet gehandicapt in hun hoofd en gedrag maar ze waren lichamelijk gehandicapt. We begonnen met een paar

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Handleiding Bestellen leermiddelen

Handleiding Bestellen leermiddelen In deze handleiding nemen we je stapsgewijs mee hoe je je leermiddelen (boeken en licenties) kunt bestellen. Informatie vooraf Heb je je inloggegevens bij de hand? Deze kun je vinden in de brief die je

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

Maandag 27 augustus: Eerste introductiedag

Maandag 27 augustus: Eerste introductiedag Beste leerling, Welkom op het Scala College! In dit boekje vind je het programma van de startperiode, oftewel het programma van jouw eerste tien weken op het Scala College. Maandag 27 augustus: Eerste

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014 Nummer: 35 Week 21 19 mei t/m 25 mei

Jaargang 2013-2014 Nummer: 35 Week 21 19 mei t/m 25 mei Jaargang 2013-2014 Nummer: 35 Week 21 19 mei t/m 25 mei Overblijfcorvee voor week 21: 2 e helft A2D Deze leerlingen melden zich iedere dag om 12.20 uur bij de concierge! Jarigen week 21: 19 mei Niels Mateijsen

Nadere informatie

ENQUÊTE Uitslag. Wij zouden het fijn vinden als jullie deze enquête invullen. We doen dit omdat het een opdracht is voor ICT.

ENQUÊTE Uitslag. Wij zouden het fijn vinden als jullie deze enquête invullen. We doen dit omdat het een opdracht is voor ICT. Naam: Jakob Leeftijd: 16 Klas: 4 Niveau: Havo Jawel. Zaterdag, rond 9 uur, 10 uur. Als je uitgaat (of in de toekomst uitgaat) waar ga je dan het meeste heen? Denk aan disco, café, kroeg, feesten, enz.

Nadere informatie

Begin altijd met werken in het boek. Het boek vertelt je wanneer je een opdracht op de computer moet doen. gebruikersaccount. registratiecode in

Begin altijd met werken in het boek. Het boek vertelt je wanneer je een opdracht op de computer moet doen. gebruikersaccount. registratiecode in De e-learning: hoe werkt het? TaalCompleet bestaat uit een boek en e-learning. Dit zijn opdrachten op de computer. Om goed te kunnen werken met het programma, moet je dus een computer of tablet hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen Beste leerlingen, Het is zover: 2015 zit er bijna op. Sinterklaas gaat overmorgen alweer terug naar Spanje, volgende week zijn de herkansingen voor de bovenbouw, 17 december is het schoolfeest, waarvoor

Nadere informatie

Hallo WERELD fl ashmob! Tekst: Lucia Marthas

Hallo WERELD fl ashmob! Tekst: Lucia Marthas Hallo WERELD fl ashmob! Tekst: Lucia Marthas Inleiding Een flashmob is een groep mensen/kinderen die bij elkaar komt om even iets opvallends te doen en vervolgens weer direct uit één te gaan. In dit document

Nadere informatie

Datum: donderdag 22 oktober 2015

Datum: donderdag 22 oktober 2015 Datum: donderdag 22 oktober 2015 Populierenblaadje Algemeen: Luizencontrole: we willen alle ouders vragen om hun kinderen regelmatig te controleren op hoofdluis. We hebben nu enkele meldingen binnen. We

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

De beste basis voor je toekomst

De beste basis voor je toekomst Visser t Hooft Lyceum Leiderdorp KANSRIJK EN UITDAGEND De beste basis voor je toekomst i 11gymnasium 11atheneum 11havo vhl.nl 11mavo (vmbo-t) Muzenlaan 155 q Op de open avond vond ik de school meteen leuk

Nadere informatie

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview Jaargang 3 -Uitgave 1 Inhoud: November 2012 Voorstelling nieuwe leerlingenraad IDEH. Project FAIRTRADE Spelletjes/Raadseltjes Moppentrommel Rijmpjes en nog Rijmpjes Interview De nieuwe leden van de Leerlingenraad

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Les 35. Een nieuw paspoort

Les 35. Een nieuw paspoort http://www.edusom.nl Thema Het stadhuis Les 35. Een nieuw paspoort Wat leert u in deze les? Informatie over het aanvragen en verlengen van uw paspoort of identiteitskaart. Vragen stellen bij het loket.

Nadere informatie

Leren (kan je ) leren!

Leren (kan je ) leren! Leren (kan je ) leren! Leertips op maat van de middenschool Beste leerlingen en ouders, Het begrip leren leren klinkt jullie waarschijnlijk niet onbekend in de oren. We hopen dat er in de basisschool al

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Jouw digitale wereld safe & social

Jouw digitale wereld safe & social HANDLEIDING BIJ DE DIGITALE LES Jouw digitale wereld safe & social Wat is slim en wat kun je beter niet doen online? In de digitale les Jouw digitale wereld safe & social maken leerlingen kennis met de

Nadere informatie

Week 17 Datum: 22 april 2015. Nieuwsbrief. Inhoud

Week 17 Datum: 22 april 2015. Nieuwsbrief. Inhoud ! Week 17 Datum: 22 april 2015 Nieuwsbrief Inhoud 1. Rekentoets en overgangsregeling 1 2. Huiswerkbegeleiding Over t IJ 1. Examentraining wiskunde 2 4. Controle schoolexamencijfers 2 5. Openingstijden

Nadere informatie

Beste brugklasser, Veel plezier op onze school en een fijne vakantie, Namens iedereen van het Reviuslyceum, mevrouw Van Koten teamleider onderbouw

Beste brugklasser, Veel plezier op onze school en een fijne vakantie, Namens iedereen van het Reviuslyceum, mevrouw Van Koten teamleider onderbouw KENNISMAKINGSAGENDA woensdag 17 juni 2009 Beste brugklasser, Welkom op het Reviuslyceum! Je bent vanaf 1 augustus leerling van deze school, maar vandaag kun je alvast een beetje aan ons wennen! Wat gaan

Nadere informatie

Wekelijks Infobulletin voor de brugklas Jaargang 2012-2013 Nr. 4 10 september - 16 september

Wekelijks Infobulletin voor de brugklas Jaargang 2012-2013 Nr. 4 10 september - 16 september Wekelijks Infobulletin voor de brugklas Jaargang 2012-2013 Nr. 4 10 september - 16 september Deze week heeft V1B corvee. De verjaardagskalender van deze week H1M Tom van Rooden 10/09 H1F Chiara Cavalcante

Nadere informatie

Magister handleiding

Magister handleiding Inleiding Beste leerling, Het Strabrecht College gebruikt Magister als softwaresysteem voor de leerlingenadministratie. Leerlingen gebruiken Magister o.a. voor het raadplegen van het opgegeven huiswerk,

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk

Thema Op zoek naar werk Thema Op zoek naar werk Lesbrief 8. Praten en bellen over een baantje Inleiding Deze les gaat verder over het zoeken naar werk. De vrouw,, gaat weer naar de winkel om over werk te praten. Ze wil de manager

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Alvast bedankt voor het invullen!

Alvast bedankt voor het invullen! Deze vragenlijst gaat over jongeren die steun of hulp geven aan een familielid. Wij zijn erg benieuwd hoeveel jongeren er binnen onze school steun of hulp geven en hoe zij dit ervaren. De vragenlijst is

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Kofi is op het werk. Hij wil een dag vrij. Hij vraagt het aan de vrouw op het kantoor. Zou het Kofi lukken? Souad komt op kantoor. Zij wil ook een dag vrij.

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Basisschool Pius X. Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 7 van 12 januari 2016. Jordaansingel 20. 7481GP Haaksbergen. Tel. 053-5721396. directie@piusx.

Basisschool Pius X. Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 7 van 12 januari 2016. Jordaansingel 20. 7481GP Haaksbergen. Tel. 053-5721396. directie@piusx. Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 7 van 1 januari 016 Jordaansingel 0. 781GP Haaksbergen. Tel. 03-71396. directie@piusx.eu Basisschool Pius X Luizencontrole Na de vakantie zijn de kinderen gecontroleerd op

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Stap 2: informatie op je website / weblog plaatsen

Stap 2: informatie op je website / weblog plaatsen Stap 2: informatie op je website / weblog plaatsen We hebben nu samen onze eigen persoonlijke website (blog) aangemaakt en we hebben ons eigen adres gekregen. Maar er staat eigenlijk nog totaal niets op

Nadere informatie

Wat staat er in dit boekje?

Wat staat er in dit boekje? Wat staat er in dit boekje? Informatie voor ouders (scheur t maar uit voor ze!) 7 Even uitleggen 11 Ik & Zo! Dit ben ik! 15 Ik & Zo! Handig om te weten 17 Weekschema co-ouderschap 29 Planning weekenden,

Nadere informatie

Beste ouders, Zie de aanpassing bij 2) gebruikersnaam en wachtwoord

Beste ouders, Zie de aanpassing bij 2) gebruikersnaam en wachtwoord Beste ouders, Onderstaande brief kreeg u onlangs mee naar huis. Aangezien we in de eerste testfase zijn zullen era f en toe toch wat aanpassingen dienen te gebeuren. Bij het onderdeel wachtwoorden blijkt

Nadere informatie

Handleiding voor E-learning

Handleiding voor E-learning Handleiding voor E-learning Beste cursist, Hierbij een handleiding voor onze digitale toets, ook wel de E-learning genoemd. In dit document zal je stapsgewijs door dit programma worden geleid. Stap 1:

Nadere informatie

Handleiding Magister 5 Leerlingen / Ouders

Handleiding Magister 5 Leerlingen / Ouders Handleiding Magister 5 Leerlingen / Ouders Heerenlanden College Eksterlaan 48 4143 AC Leerdam Inhoud Inloggen Magister 5.3.1.10 via de website:... 2 Agenda... 3 Cijfers... 4 Aanwezigheid... 8 Administratie...

Nadere informatie

Aan de leerlingen van onze nieuwe brugklassen

Aan de leerlingen van onze nieuwe brugklassen Aan de leerlingen van onze nieuwe brugklassen Geachte ouders, verzorgers, Uw zoon of dochter gaat in het nieuwe schooljaar werken met een ipad. De leermiddelen hiervoor dienen voor de zomervakantie via

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau B, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis.

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis. Het Ludger College Jouw talent is er thuis. Algemene informatie over het Ludger College Het Ludger College is een school voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) in Doetinchem. Er is ook een programma

Nadere informatie

Jouw toekomst. Havo 5

Jouw toekomst. Havo 5 Jouw toekomst. Havo 5 2011-2012 LOB havo 5 Havo 5 Fase 4 = Beslissen: Deze fase ga je in als je in Havo 5 zit. Je stelt nu je definitieve top 2 vast. Je gaat nog een keer naar de beroepenavond, je organiseert

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie