Jarigen deze week: Jaargang Nummer: 23 Week maart 3 april. Mededelingen. Overblijfcorvee voor week 13: 1 e helft H2i

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jarigen deze week: Jaargang 2010-2011 Nummer: 23 Week 13 28 maart 3 april. Mededelingen. Overblijfcorvee voor week 13: 1 e helft H2i"

Transcriptie

1 Jaargang Nummer: 23 Week maart 3 april Overblijfcorvee voor week 13: 1 e helft H2i Jarigen deze week: 28 maart Ralph Vermunt H2P Joris Wijnen H2P Fleur Zandvliet A2F 29 maart Martijn van Hooijdonk H2H Sander Verhulst G2A 31 maart Noémi Jansen M2T Nick v.d. Maagdenberg M2Z 3 april Wessel van Lit G2B Allemaal van harte proficiat en een fijne verjaardag!!! Mededelingen Belangrijke data: April Woensdag 13 april OCG uur. Woensdag 13 april cijfers ingevoerd voor het 3 e rapport Donderdag 14 april studiedag gymnasium Den Haag. Week 16: maandag t/m donderdag leerlingenbesprekingen rapport 3. Donderdag 21 april 3 e rapport Zondag /maandag 24 / 25 april Pasen Dinsdag 26 april ouderinformatieavond gebruik genotmiddelen bij jeugdigen. Dinsdag 26 april vrijdag 29 activiteitenweek KSE Mei Maandag 2 mei vrijdag 6 mei: meivakantie. Dinsdag of woensdag 17 / 18 mei ouderavond op uitnodiging van de mentoren Uitnodiging ouders/verzorgers Thema-avond: gebruik genotmiddelen bij jeugdigen Op dinsdag 26 april zal Novadic-Kentron, afdeling Preventie voorlichting geven over het thema gebruik genotmiddelen bij jeugdigen. Alle ouders/verzorgers van onze brug- en tweede klassers ontvangen binnenkort nog een schriftelijke uitnodiging voor deze avond. Maar wanneer u interesse hebt, kunt u de datum alvast in uw agenda noteren.

2 Anglia examen. Dear pupils! Donderdag 19 mei 2011 is het zover! Dan organiseert de KSE voor de tweede keer het Anglia Examen. Alle VWO tweede klassers worden uitgenodigd deel te nemen aan het examen. Ook de 6 leerlingen die in 2010 al meegedaan hebben en nu op de HAVO zitten mogen deelnemen. In 2012 kunnen gelukkig alle KSE-ers meedoen aan dit wereldwijd erkende examen. Een dezer dagen krijgen jullie van jullie vakdocenten Engels een inschrijfformulier. Vóór donderdag 7 april moet het ingeleverd worden bij de balie van de afdelingsleiding, Dhr. Scherpenhuyzen of Dhr. Van Oosterwijck. Noteer dat alvast maar in je agenda! Wij hopen natuurlijk op veel inschrijvingen! Namens het Anglia team. Juf. Adriaensen KWT de laatste 8 weken, vanaf niet aanstaande- maar volgende week (wk 14!!): LET OP!!!!! KWT- - ROOSTER!!!: Om iedereen van havo en mavo weer de kans te geven om tijdens KWT zoveel mogelijk begeleiding van alle vakken te krijgen, hebben we, met ingang van volgende week ( wk 14), voor sommige klassen de volgorde Mentordeel en KWT-deel weer omgedraaid. Dus kijk goed op het nieuwe KWT-rooster wat je het eerste deel ( ) en het tweede deel ( ) hebt (2C,2E,2F,2G,2K,2L,2W en 2X gaan gewisseld worden). 2A en 2B gaan natuurlijk door met KSE-XL. 2B krijgt deze periode theater van de heer Schijfs, in de aula, 2A krijgt weer mythologie van mevrouw Maes. De XL modules: Ook bij het rouleren van de XL modules voor de vwo leerlingen zit de derde periode van 8 weken erop. Dat wil zeggen dat alle klassen doordraaien naar een andere module. Kijk ook hier goed naar in welk deel van KWT je XL en je mentordeel hebt! Ook hier is gewijzigd (2C, 2E, 2F) Wie wat gaat doen staat in onderstaand overzicht. klas module uur uur G2A Mythologie 210 Mythologie G2B theater aula theater / aula A2C O & O Tn 3 O & O A2D Delf 320 Delf A2E Aandelen 224 Aandelen A2F Media Ex 2 media

3 Hierbij voor klas 2B een overzicht van de lessen Theater (voorheen Drama) tijdens de XL modules! Thema: Griekse Tragedie Te behandelen stuk: Medea Na een korte theoretische introductie over de Griekse Tragedie gaan we natuurlijk zelf spelen. Wat komt er zoal aan bod: dialogen monologen Samenspraken Aristoteles model: Expositie-Motorisch moment-ontwikkeling-hoogtepunt-afwikkeling Status We sluiten af met een zelfgemaakte Griekse Tragedie. Wat heb je nodig: Een dummie (of een leeg stevig schrift!) voor korte theoretische opmerkingen. Decaan en de vakkenkeuze van de mavo leerlingen: Zoals de heer van Opstal, decaan mavo, bij zijn vorige lesbezoeken al heeft gezegd, zou hij nog terug komen op het invullen van jullie vakkenkeuzekaart. Jullie hebben een keuze gemaakt. Daar zal hij aandacht aan besteden. De heer Van Opstal gaat met jullie gesprekjes voeren Wanneer je precies aan de beurt bent hoor je nog, maar hieronder kun je zien op welke dag de heer Van Opstal welke klas doet. Hij komt aan het begin van de dag de klas in en zal uitleggen hoe de planning van de gesprekjes van die dag eruit ziet. LET OP!! Je moet je blauwe keuzekaart ingevuld en ondertekend door je ouders, tijdens dit gesprek OP DE ONDERSTAANDE DAGEN DUS bij je hebben. datum Maandag 28 maart Dinsdag 29 maart Woensdag 30 maart Donderdag 31 maart Vrijdag 1 april Klas M2T M2U M2W M2X M2Z Definitieve vakkenkeuze Mavo. Geachte ouders / verzorgers, De tijd is aangebroken dat de leerlingen een definitieve vakkenkeuze gaan maken voor mavo-3. Tijdens de informatieve ouderavond in november heb ik als decaan de keuze aan u uitgelegd. Daarnaast heb ik verschillende decaanlessen gegeven, werken de leerlingen tijdens het mentoruur met de keuzebegeleidingsmethode Optie, hebben alle leerlingen kennis gemaakt met het computerprogramma Schooltraject. Begin februari hebben alle leerlingen een voorlopige keuze gemaakt. Toch nog even een aantal praktische zaken op een rijtje: Leerlingen die bevorderd worden van mavo-2 naar mavo-3 kunnen kiezen uit 6 vakken. De wet biedt scholen enige vrijheid in het aanbod van vakken waaruit gekozen kan worden.

4 De schoolleiding heeft, kijkend naar de vervolgopleidingen na de mavo en in nauw overleg met vele betrokken geledingen, besloten dat leerlingen bij bevordering van mavo-2 naar mavo-3: a) kunnen kiezen uit de volgende zes vakken: DUITS - FRANS WISKUNDE - NATUUR-EN SCHEIKUNDE 1(NASK1)- ECONOMIE LICHAMELIJKE OPVOEDING (LO2) b) verplicht zijn DRIE van deze ZES vakken te volgen. Je kunt deze keuzemogelijkheid ook als volgt formuleren: mavo-2 leerlingen kunnen bij bevordering naar mavo-3 van de 6 vakken er 3 laten vallen. Nu lijkt zo'n keuzemogelijkheid bij de overgang van mavo-2 naar mavo-3 in een eerste oogopslag niet veel om het lijf te hebben, maar dat is slechts schijn! Het is van het allergrootste belang dat de vakkenkeuze goed overwogen wordt. Het laten vallen van een bepaald vak kan tot gevolg hebben dat de leerling later tot bepaalde vervolgopleidingen niet kan worden toegelaten, omdat hij/zij de voor die vervolgopleiding vereiste vakken niet meer heeft gevolgd. Sommige vervolgopleidingen eisen dat leerlingen vakken als wiskunde en nask 1 (tot en met mavo-4) hebben gevolgd, andere zien weer graag dat economie in het examenpakket voorkomt. Voor brede doorstroming naar havo-4 zijn wiskunde en een tweede moderne vreemde taal verplicht. Vandaar dat we u adviseren over de keuze van deze vakken heel goed na te denken. De definitieve keuze heeft belangrijke consequenties voor de vervolgstudie na het behalen van het mavo-diploma. En hier ligt in de praktijk vaak het grootste probleem. Immers hoeveel mavo-2 leerlingen weten nu al wat ze na mavo-4, dus over ruim twee jaar, willen gaan doen? Een algemeen advies is dan ook om, daar waar de leerling nog niet goed weet wat hij/zij na mavo -4 wil gaan doen, een vakkencombinatie te kiezen die zoveel mogelijk openingen laat voor verschillende vervolgopleidingen (zonder het behalen van het mavo-diploma natuurlijk in gevaar te brengen). 1. TECHNIEK : WISKUNDE EN NASK 1 VERPLICHT 2. ECONOMIE: ECONOMIE VERPLICHT MET FRANS OF DUITS OF WISKUNDE 3. GROEN: WISKUNDE VERPLICHT MET BIOLOGIE OF NASK1 4. ZORG EN WELZIJN: BIOLOGIE VERPLICHT MET of MA.LEER of GS of AK of WI z.o.z. Welke stappen worden er gezet om tot de definitieve vakkenkeuze te komen? 1 In week 12 ontvangt u de blauwe keuzekaart 2 U ontvangt van de zes vakdocenten van de vakken waaruit gekozen kan worden een SCHRIFTELIJK ADVIES.(dit advies staat op een aparte bijlage) P d.w.z. positief De docent verwacht dat de leerling in mavo-3 met het vak geen problemen zal ondervinden. N d.w.z. negatief De docent verwacht grote problemen voor het vak in mavo-3. De kans op een onvoldoende schat de docent hoog in. De docent adviseert het vak NIET te kiezen. T d.w.z. twijfelachtig De docent weet het niet zeker. Het is gevaarlijk om het vak in mavo-3 te kiezen, maar het is te proberen.

5 3 Alle leerlingen krijgen in week 13 een gesprekje met de decaan 4 Indien u een gesprek wenst, kunt u het beste telefonisch via de KSE met de decaan, Dhr. van Opstal ( ), een afspraak maken 5 De blauwe keuzekaart met vakkenkeuze en handtekening meenemen tijdens het gesprekje met de decaan: Maandag 28 maart Dinsdag 29 maart: Woensdag 30 maart: Donderdag 31 maart: Vrijdag 1 april: M2T M2U M2W M2X M2Z Leerlingen moeten de definitieve keuze ook invoeren/aanpassen via de website: (knop definitieve sectorkeuze ). Uw zoon/dochter kan tot uiterlijk dinsdag 10 mei zijn/haar vakkenkeuze aanpassen via deze site. In vertrouwen u hiermee voldoende en duidelijk geïnformeerd te hebben, met vriendelijke groet, M. van Opstal Decaan MAVO Hoofdluis: Bij een tweede klas leerling is vorige week hoofdluis geconstateerd. Daarom vragen wij de ouders, wellicht ten overvloede, attent te blijven op hoofdluisinfectie bij hun kind(eren). Iedereen kan er last van krijgen. Wanneer het bij een kind geconstateerd wordt, moet er wel iets aan gedaan worden. Anders worden anderen ook besmet. Met name de garderobe, waar de jassen tegen elkaar aanhangen is een zwak punt. Preventief is dan de jas in een plastic zak daar weg te ( laten) hangen. Dweilen met de kraan open schiet ook niet op. Luizen kunnen ontdekt worden door de haren heel grondig te kammen met een goede stof- of luizenkam. Bij de apotheek of drogist zijn er ook verschillende bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar. Verdere informatie is te vinden op de volgende websites: ; ; en

K.S.E. leerlingen info week 10: 02 maart t/m 08 maart 2015

K.S.E. leerlingen info week 10: 02 maart t/m 08 maart 2015 K.S.E. leerlingen info week 10: 02 maart t/m 08 maart 2015 Agenda: 02-03 : start 2 e periode SOLO, aanwezigheid verplicht 19.00 uur MAS-event mavo-4 04 t/m 17 maart : afnameperiode rekenexamens mavo 18-03

Nadere informatie

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart Aan de ouders/verzorgers van leerlingen uit het derde leerjaar TL. UCN 18/19 170 Zaandam, januari 2019 Geachte ouders/verzorgers, Wij nodigen u uit op dinsdag 5 februari voor een informatieavond over de

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE PAKKETKEUZE VMBO 2014-2015

INFORMATIEBOEKJE PAKKETKEUZE VMBO 2014-2015 1. VMBO: DE THEORETISCHE LEERWEG (TL)... 2 2. SECTORKEUZE... 2 3. VAKKENPAKKETKEUZE VAN KLAS 2 VMBO-TL/TL-HAVO NAAR KLAS 3 VMBO-TL... 3 KEUZEFORMULIER VAN KLAS 2 NAAR 3 VMBO... 4 4. VAKKENPAKKETKEUZE VAN

Nadere informatie

1. Inleiding. Hallo allemaal,

1. Inleiding. Hallo allemaal, 1. Inleiding Hallo allemaal, Voor jullie ligt het carrouselboekje voor 2 VMBO-t. Met dit boekje willen wij jullie en je ouders zo vroeg mogelijk inlichten over het verloop van dit schooljaar, 2010 2011,

Nadere informatie

Informatiebrochure. Ouders 3 VMBO-T Leerlingen. Vakkenpakket 4 vmbo -T

Informatiebrochure. Ouders 3 VMBO-T Leerlingen. Vakkenpakket 4 vmbo -T Informatiebrochure Ouders 3 VMBO-T Leerlingen Vakkenpakket 4 vmbo -T 2015/2016 Inhoud. 1. Inleiding. 2. Voorbereiding op de keuze en de website www.huygens.dedecaan.net 3. Vakkenpakket examenjaar. 4. Uitbreiding

Nadere informatie

Vanavond. Ouderavond Mavo 3 Maandag 13 januari 2014. Wij heten u van harte welkom

Vanavond. Ouderavond Mavo 3 Maandag 13 januari 2014. Wij heten u van harte welkom Vanavond Ouderavond Mavo 3 Maandag 13 januari 2014 Wij heten u van harte welkom Programma 19:30 uur -...:... uur Wat staat uw kind te wachten? Mentoren 3Ma: Dhr Huygen 3Mb: Mw Wessels Afdelingsmanager

Nadere informatie

1e klas: met vrienden en vriendinnen van de basisschool in één klas

1e klas: met vrienden en vriendinnen van de basisschool in één klas 1 mavo Intro Deze brochure geeft u informatie over de vmbo-theoretische leerweg op hethml: de mavo. Met vragen kunt u terecht bij de afdelingsleider bovenbouw mavo, Thomas ter Hart. 1e klas: met vrienden

Nadere informatie

Wij verzoeken u het keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart, door uw zoon/dochter te laten inleveren bij de mentor.

Wij verzoeken u het keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart, door uw zoon/dochter te laten inleveren bij de mentor. Aan de ouders/verzorgers van leerlingen uit het derde leerjaar GL UCN 18/19 170 Zaandam, januari 2019 Geachte ouders/verzorgers, Wij nodigen u uit op dinsdag 5 februari voor een informatieavond over de

Nadere informatie

Meeste leerlingen mavo 3 VERVOLGENS: MAVO 4 MBO HBO

Meeste leerlingen mavo 3 VERVOLGENS: MAVO 4 MBO HBO WELKOM Meeste leerlingen mavo 3 VERVOLGENS: MAVO 4 MBO HBO Aantal leerlingen Havo 3 VERVOLGENS: Havo 4 Havo 5 HBO Aantal leerlingen KB 3 vmbo VERVOLGENS: KB 4 MBO SAMENGEVAT Havo 3 MAVO 3 VMBO 3 kb Havo

Nadere informatie

Aan de leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit klas 3,

Aan de leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit klas 3, Bleiswijk, juni 2015 Betreft: einde schooljaar Aan de leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit klas 3, Na de stageperiode, weer les en de toetsweek is het eindelijk tijd voor de werkweek!

Nadere informatie

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart Aan de ouders/verzorgers van leerlingen uit het tweede leerjaar TL. UCN 18/19 169 Zaandam, januari 2019 Geachte ouders/verzorgers, Wij nodigen u uit op dinsdag 5 februari voor een informatieavond over

Nadere informatie

Het invoeren van een voorlopige keuze is voor iedere leerling in leerjaar 2 verplicht. Ook voor leerlingen uit leerjaar 2 met havo potenties.

Het invoeren van een voorlopige keuze is voor iedere leerling in leerjaar 2 verplicht. Ook voor leerlingen uit leerjaar 2 met havo potenties. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van leerjaar 2 Ons kenmerk: Knr/Oaea/B-1819.150 Datum: 18 december 2018 Onderwerp: Voorlopig vakkenpakket schooljaar 2019-2020 Inlichtingen bij: 036 845 23

Nadere informatie

Informatieboekje leerjaar 2

Informatieboekje leerjaar 2 2016 Vakkenpakket TL 3 kiezen Inhoud Beste leerlingen en hun ouder(s) of verzorger(s),... 2 Het vmbo 3 Vakkenkeuze voor de 3 e klas vmbo-tl.4 De gevolgen van je keuze..5 Doorstroom van 4 vmbo -tl naar

Nadere informatie

Vanavond. Ouderavond Mavo 3 Maandag 12 januari 2015. Wij heten u van harte welkom

Vanavond. Ouderavond Mavo 3 Maandag 12 januari 2015. Wij heten u van harte welkom Vanavond Ouderavond Mavo 3 Maandag 12 januari 2015 Wij heten u van harte welkom Programma 19:30 uur -...:... uur Wat staat uw kind te wachten? Mentoren 3Ma: Dhr Huygen 3Mb: Mw Wessels Afdelingscoördinator

Nadere informatie

1 van 7. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van havo 3 en mavo 4

1 van 7. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van havo 3 en mavo 4 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van havo 3 en mavo 4 Ons kenmerk: Knr/Oaea/B-1819.152 Datum: 18 december 2018 Onderwerp: Voorlopig vakkenpakket schooljaar 2019-2020 Inlichtingen bij: 036

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen leerjaar 2, havo 3 en mavo 4. Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen leerjaar 2, havo 3 en mavo 4. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen leerjaar 2, havo 3 en mavo 4 Ons kenmerk: Hsm/jpo/B-1718.105 Datum: 20 december 2017 Onderwerp: Voorlopig keuzepakket schooljaar 2018-2019 Inlichtingen bij:

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen uit het derde leerjaar tvwo

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen uit het derde leerjaar tvwo Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen uit het derde leerjaar tvwo Alphen aan den Rijn, december 2009 Kenmerk: SBR0915c Betreft: keuze profiel Geachte ouder(s)/verzorger(s), Uw zoon/dochter is

Nadere informatie

PENTA College CSG Hoogvliet. Keuze bovenbouw MAVO-business-school

PENTA College CSG Hoogvliet. Keuze bovenbouw MAVO-business-school PENTA College CSG Hoogvliet Keuze bovenbouw MAVO-business-school Programma Welkom Afwezigheid dhr. de Groot en vervanging Bevordering van klas 2 naar klas 3 Bovenbouw Profiel- en vakkenkeuze Jouw keuze

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Inleiding. Keuzes in:

Inleiding. Keuzes in: Keuzes in: 5 Inleiding Tijdens de ouderavond heb ik u uitgelegd hoe de keuzebegeleiding in klas 3 plaats vindt. In dit artikel zet ik de belangrijkste punten nog even op een rij. Mocht u na het lezen ervan

Nadere informatie

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd.

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd. De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, 11 december 2015 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al

Nadere informatie

SECTORKEUZE & EXAMEN 2016-2017 MAVO

SECTORKEUZE & EXAMEN 2016-2017 MAVO SECTORKEUZE & EXAMEN 2016-2017 MAVO MAVO3 SECTORKEUZE & EXAMEN 2016-2017 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Kiezen in MAVO-regulier 4 Het formulier door u ingevuld eind MAVO2 5 Het formulier dat in MAVO3 ingevuld

Nadere informatie

Informatieboekje leerjaar 2. Vakkenpakket TL 3 kiezen

Informatieboekje leerjaar 2. Vakkenpakket TL 3 kiezen 2017-2018 Vakkenpakket TL 3 kiezen Inhoud Beste leerlingen en hun ouder(s) of verzorger(s),... 2 Het vmbo 3 Vakkenkeuze voor de 3 e klas vmbo-tl.4 De gevolgen van je keuze..5 Doorstroom van 4 vmbo -tl

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen havo 3 en mavo 4. Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen havo 3 en mavo 4. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen havo 3 en mavo 4 Ons kenmerk: Knr/jpo/B-1718.194 Datum: 19 maart 2018 Onderwerp: Definitief keuzepakket schooljaar 2018-2019 Inlichtingen bij: 036 845 23

Nadere informatie

Instromen in 3 en 4 mavo 2018

Instromen in 3 en 4 mavo 2018 Instromen in 3 en 4 mavo 2018 1 Introductie Beste ouder(s)/verzorger(s), beste leerling, Om ervoor te zorgen dat u en uw kind een weloverwogen keuze maken voor een profiel in de mavo, ontvangt u dit keuzeboekje.

Nadere informatie

G:\Heerenlanden\Llnadm\DECANAAT\Spithoven\1819\Samenvatting MAVO 3 voorlichtingsavond vakkenpakketkeuze.pdf

G:\Heerenlanden\Llnadm\DECANAAT\Spithoven\1819\Samenvatting MAVO 3 voorlichtingsavond vakkenpakketkeuze.pdf Aan de ouders/verzorgers van onze MAVO-3 leerlingen Leerdam, 18 maart 2019 Ons kenmerk : Ons bestand : lladm/1819/128 G:\Heerenlanden\Llnadm\DECANAAT\Spithoven\1819\Samenvatting MAVO 3 voorlichtingsavond

Nadere informatie

Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019

Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019 Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019 1 Meivakantie Vrijdag 19 april 2019 t/m zondag 5 mei 2019 Voor eindexamenklassen 4 mavo, 5 havo en 6 vwo is er op dinsdag 7 mei een verplicht proefexamen

Nadere informatie

Profielkeuze. 2 en 3 MAVO

Profielkeuze. 2 en 3 MAVO Profielkeuze 2 en 3 MAVO 2018-2019 1 2 Introductie Beste leerling, ouder of verzorger, Op dit moment zit jijzelf of uw kind in het tweede of derde jaar van de mavo. In beide jaren wordt een vakkenpakket

Nadere informatie

WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE

WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE Op weg.. Volgend jaar klas 4 Mei 2017 centraal schriftelijk examen HET EINDEXAMEN Het examen is begonnen aan het begin van de 3e klas. Cijfers klas 3 tellen

Nadere informatie

K.S.E. leerlingen info week 47: 18 november t/m 24 november

K.S.E. leerlingen info week 47: 18 november t/m 24 november K.S.E. leerlingen info week 47: 18 november t/m 24 november Agenda: 18-11 : leerlingbespreking mavo-4 19-+20 november : leerlingbespreking mavo-3. 20-11 : roostervrij vanaf het 4 e uur. 21-11 : herkansingen

Nadere informatie

Christiaan Huygens College

Christiaan Huygens College Welkom op de informatieavond voor ouders en leerlingen Leerjaar 2 Programma - Toelichting KWT uren door mentor - Toelichting profielen en leerwegen door decaan - 20.00 uur: Kennismakingsronde profiel Kiezen

Nadere informatie

Kempenhorst College. Welkom op de informatieavond!

Kempenhorst College. Welkom op de informatieavond! Kempenhorst College Welkom op de informatieavond! Programma - Welkomst woord Dhr. Mari van der Steen, adj. directeur - Uitleg over de sector en vakkenkeuze Dhr. Ruud van Gorp - Advisering en bevordering

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Den Haag, juli 2015 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

PENTA College CSG Hoogvliet Keuze bovenbouw

PENTA College CSG Hoogvliet Keuze bovenbouw PENTA College CSG Hoogvliet Keuze bovenbouw VMBO overzicht leerwegen BasisBeroepsgerichte Leerweg KaderBeroepsgerichte Leerweg Gemengde Leerweg Theoretische Leerweg Overzicht leerwegen HAVO- (top) Middelbaar

Nadere informatie

OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM. Dinsdag 6 oktober 2015

OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM. Dinsdag 6 oktober 2015 OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM Dinsdag 6 oktober 2015 1 OUDERAVOND LEERJAAR 2 19.15 u 19.30 u 19.35 u 19.40 u Koffie! Opening door dhr. M. Vroombout Keuzebegeleiding door mw. M.Stjepanovic Dhr. Van Oosten

Nadere informatie

Welkom! informatie-avond T2 pakketkeuze bovenbouw theoretisch

Welkom! informatie-avond T2 pakketkeuze bovenbouw theoretisch Welkom! informatie-avond T2 pakketkeuze bovenbouw theoretisch ouderavond leerjaar 2 T Welkom tijdpad determinatie & pakketkeuze Jean-Louis van der Veen afdelingsdirecteur OB T Voorbereiding op determinatie

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIE BUSINESS SCHOOL OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE

WELKOM INFORMATIE BUSINESS SCHOOL OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE WELKOM INFORMATIE BUSINESS SCHOOL OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE Gecertificeerd Business School Business School Reclamebord maken klas 1 Minionderneming klas 2 Managementgame klas 3 Ondernemers

Nadere informatie

U kunt de keuze vanaf 13 maart a.s. tot en met 3 april 2017 invoeren. Het portal sluit op 4 april 2017.

U kunt de keuze vanaf 13 maart a.s. tot en met 3 april 2017 invoeren. Het portal sluit op 4 april 2017. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van leerjaar 2, havo 3 en mavo 4 Ons kenmerk: Knr/jpo/B-1617.222 Datum: 13 maart 2017 Onderwerp: Definitief keuzepakket schooljaar 2017-2018 Inlichtingen

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE INFORMATIE BUSINESS SCHOOL

WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE INFORMATIE BUSINESS SCHOOL WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE INFORMATIE BUSINESS SCHOOL Op weg.. Volgend jaar klas 4 Mei 2020 centraal schriftelijk examen HET EINDEXAMEN Het examen is begonnen aan het begin van de

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van klas 3 Mavo. Betreft: keuze examenvak. Den Haag, 29 november Geachte heer/mevrouw,

Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van klas 3 Mavo. Betreft: keuze examenvak. Den Haag, 29 november Geachte heer/mevrouw, Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van klas 3 Mavo Betreft: keuze examenvak Den Haag, 29 november 2016 Geachte heer/mevrouw, Het eindexamen voor Mavo bestaat uit twee verplichte examenvakken, sectorvakken

Nadere informatie

Ouderavond VMBO/T leerjaar Theoretische leerweg

Ouderavond VMBO/T leerjaar Theoretische leerweg Ouderavond VMBO/T leerjaar 3 11-09-18 Theoretische leerweg 1 Keuze in klas twee: Twee uit: Frans, natuurkunde, geschiedenis, aardrijkskunde. 2 AENDA: Welke profielen en vakken kunnen er worden gekozen

Nadere informatie

Welkom op de ouderavond over de profielkeuze. Klas 3 havo/vwo 21 januari 2016

Welkom op de ouderavond over de profielkeuze. Klas 3 havo/vwo 21 januari 2016 Welkom op de ouderavond over de profielkeuze Klas 3 havo/vwo 21 januari 2016 Mw. T. Heesterbeek Dhr. B. Stapel Mw. M. van der Heide Mw. E. Rademakers Mw. J. Schoemaker Mw. J. Pennings Mw. S. Ramaekers

Nadere informatie

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2014-2015 nummer 20 16 januari 2015 Inhoud Agenda komende periode... 1 Vanuit de schoolleiding...

Nadere informatie

Vakkenpakket- en sectorkeuze

Vakkenpakket- en sectorkeuze Vakkenpakket- en sectorkeuze 3 MAVO 2015-2016 Daniël Kers, decaan Veluws College Twello 4 november 2015 Decaan De decaan in Twello: Dhr. Kers - Arc.kers@veluwscollege.nl - op woensdag aanwezig op school

Nadere informatie

Houtens, 18 juni Beste ouders en leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3,

Houtens, 18 juni Beste ouders en leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3, Houtens, 18 juni 2019 Beste ouders en leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3, Het schooljaar wordt afgesloten met een toetsweek. Dit jaar is dat van maandag t/m vrijdag 5. Alle leerlingen hebben de mogelijkheid

Nadere informatie

K.S.E. leerlingen info week 10+11: 03 t/m 16 maart

K.S.E. leerlingen info week 10+11: 03 t/m 16 maart K.S.E. leerlingen info week 10+11: 03 t/m 16 maart Agenda: 01-03 : uiterste datum aanmelden MBO 10-03 : start lessen volgens rooster. week 13 : toetsweek-3 voor mavo 3 en 4. 10-04 : 13.30 uur musical mavo-3

Nadere informatie

DRAAIBOEK CENTRAAL EXAMEN

DRAAIBOEK CENTRAAL EXAMEN DRAAIBOEK CENTRAAL EXAMEN MAVO 4 DE LA SALLE 2015 1 Geachte ouder(s)/verzorger(s) van de eindexamenleerlingen, Op dinsdag 12 mei 2015 begint voor de eindexamenleerlingen van De la Salle het Centraal Schriftelijk

Nadere informatie

WELKOM. Op het Alfrinkcollege

WELKOM. Op het Alfrinkcollege WELKOM Op het Alfrinkcollege In grote lijnen ziet het programma er als volgt uit Welkom 19.15-19.30 uur koffie/thee, balie aula Algemene informatie over leerjaar 3 door de schooldecaan, mevrouw Van Lieshout

Nadere informatie

Jaargang 2014-2015 nr 15 week 50 8 t/m 14 december 2014. Overblijfcorvee Deze week heeft overblijfcorvee. De verjaardagskalender van deze week

Jaargang 2014-2015 nr 15 week 50 8 t/m 14 december 2014. Overblijfcorvee Deze week heeft overblijfcorvee. De verjaardagskalender van deze week Jaargang 2014-2015 nr 15 week 50 8 t/m 14 december 2014 Overblijfcorvee Deze week heeft overblijfcorvee Klas GA3B De verjaardagskalender van deze week 09/12 Myrna Zagers H3O 10/12 Anne Verstraten H3I 11/12

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen leerjaar 2. Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen leerjaar 2. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen leerjaar 2 Ons kenmerk: Knr/jpo/B-1718.196 Datum: 20 maart 2018 Onderwerp: Definitief keuzepakket schooljaar 2018-2019 Inlichtingen bij: 036 845 23 00 Geachte

Nadere informatie

Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1. Julia van Orsouw

Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1. Julia van Orsouw Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1 Julia van Orsouw Coördinatoren bovenbouw Leerjaar 3 Leerjaar 4 William Gooren Truus Hesen Leerlingbegeleiding Sonia Pauptit Monique Uges Marijn Bernards Marjo Vullings Leerjaar 3!!!

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond lob. mavo-3

Welkom. Ouderavond lob. mavo-3 Welkom Ouderavond lob mavo-3 Programma - Opening (Kiki Nieuwkerk) - Wat is lob? (Bram Aarts) - Informatie over mbo en havo (Bram Aarts) - Vakkenpakketkeuze (Kiki Nieuwkerk) - Beroeps oriënterende stage

Nadere informatie

Profielkeuze Vwo 3. Het doel is: Op basis van reële zelfkennis, een gedegen keuze maken!

Profielkeuze Vwo 3. Het doel is: Op basis van reële zelfkennis, een gedegen keuze maken! Profielkeuze Vwo 3 Profielkeuze in het algemeen Dit jaar maakt uw dochter/zoon een belangrijke keuze in haar/zijn schoolloopbaan. Er moet een profiel gekozen worden: vakken waarin uw kind eindexamen gaat

Nadere informatie

VWO 3. Profielkeuze. 8 januari 2019

VWO 3. Profielkeuze. 8 januari 2019 VWO 3 Profielkeuze 8 januari 2019 Onderwerpen van vwo 3 naar hoger onderwijs: het Nederlands onderwijsstelsel de Tweede Fase (bovenbouw) & de profielen profielkeuze tijdpad / procedure van vwo 4 naar hoger

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIE BUSINESS SCHOOL OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE

WELKOM INFORMATIE BUSINESS SCHOOL OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE WELKOM INFORMATIE BUSINESS SCHOOL OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE Gecertificeerd Business School Business School Reclamebord maken klas 1 Minionderneming klas 2 Managementgame klas 3 Ondernemers

Nadere informatie

OUDERAVOND DINSDAG 17 NOVEMBER 2015

OUDERAVOND DINSDAG 17 NOVEMBER 2015 OUDERAVOND DINSDAG 17 NOVEMBER 2015 2 OUDERAVOND 3 (T)VWO 2015-16 Dinsdag 17 november 2015 Op deze speciale ouderavond voor de leerlingen van klas 3 tvwo en 3 vwo krijgt u informatie over de inrichting

Nadere informatie

Keuzevoorlichting 2-MAVO

Keuzevoorlichting 2-MAVO Keuzevoorlichting 2-MAVO Decaan: I.C de Vries Welkom 29-1-2015 Keuzevoorlichting MAVO 2 1 Informatie door de decaan in de aula 19.00-19.45 uur: Quiz Uitleg keuze/ sectoren Mogelijkheid tot vragen stellen

Nadere informatie

Voorlichting. Tweede. Fase

Voorlichting. Tweede. Fase Voorlichting Tweede Fase 3(tweetalig) havo OUDERAVOND 2018-19 15 november 2018 Inleiding Op deze speciale ouderavond voor de leerlingen van klas 3 HAVO en 3 TTO Havo krijgt u informatie over de inrichting

Nadere informatie

Bonhoeffercollege mavo 2. Sector- & Vakkenkeuze Mavo 2 2014-2015

Bonhoeffercollege mavo 2. Sector- & Vakkenkeuze Mavo 2 2014-2015 Sector- & Vakkenkeuze Mavo 2 2014-2015 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Hoe ziet de bovenbouw eruit? 4 - Gemeenschappelijk deel - Sectordeel - Vrije deel 3. De sectoren: 5 - Techniek - Landbouw - Economie

Nadere informatie

VWO 3. Profielkeuze. 9 januari 2018

VWO 3. Profielkeuze. 9 januari 2018 VWO 3 Profielkeuze 9 januari 2018 Onderwerpen van vwo 3 naar hoger onderwijs Nederlands onderwijsstelsel de Tweede Fase (bovenbouw) & de profielen profielkeuze tijdpad / procedure van vwo 4 naar hoger

Nadere informatie

Welkom. LOB-informatieavond Klas 2 MAVO. Dinsdag 17 november 2015

Welkom. LOB-informatieavond Klas 2 MAVO. Dinsdag 17 november 2015 Welkom LOB-informatieavond Klas 2 MAVO Dinsdag 17 november 2015 Deze avond Opening Kiezen Wat doen wij eraan? De bovenbouw MAVO De sectoren Mogelijkheden na de MAVO Sluiting Kiezen is een proces We onderscheiden

Nadere informatie

Keuzevoorlichting 2-MAVO

Keuzevoorlichting 2-MAVO Keuzevoorlichting 2-MAVO Decaan: I.C de Vries Welkom 5-2-2016 Keuzevoorlichting MAVO 2 1 Quiz Uitleg keuze/ sectoren Mogelijkheid tot vragen stellen 5-2-2016 Keuzevoorlichting MAVO 2 2 Quiz Nodig: de kaartjes

Nadere informatie

Kiezen in het VMBO/MAVO!!

Kiezen in het VMBO/MAVO!! Kiezen in het VMBO/MAVO!! Waarom nú, na 1 1/2 jaar al kiezen? 1. Uw kind moet de juiste leerweg volgen/kiezen!! 2. Binnen de leerweg moet de leerling een sector kiezen. Dit hoeft bij ons niet nu, maar

Nadere informatie

BELANGRIJKE INFORMATIE!

BELANGRIJKE INFORMATIE! Aan ouders en leerlingen van klas 4M/4MH BELANGRIJKE INFORMATIE! Rotterdam, 13 mei 2018 Betreft: Informatie einde schooljaar Geachte ouders/beste leerlingen, Maandag 14 mei start het Centraal Schriftelijk

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING KLAS 3

KEUZEBEGELEIDING KLAS 3 KEUZEBEGELEIDING KLAS 3 2013-2014 Afdelingsleiders Decanen dhr. drs. G.C. Zijlstra (vwo) en dhr. R de Boef (havo) mw. E. de Neef en mw. drs. A.C.R.I. Govaarts Mentoren 3A mw. E.A.M. van Veen 3GA dhr.

Nadere informatie

examens 2015 Informatie leerjaar 4

examens 2015 Informatie leerjaar 4 examens 2015 Informatie leerjaar 4 Programma 19.30 uur Introductie en algemeen deel 20.30 uur Mentordeel 21.00 uur Eindtijd Onderwerpen SE-cijfers Herkansingen SE CSPE Mondelinge examens Examenrooster

Nadere informatie

BROCHURE VERDER NA DE TWEEDE KLAS IN 2015-2016

BROCHURE VERDER NA DE TWEEDE KLAS IN 2015-2016 BROCHURE VERDER NA DE TWEEDE KLAS IN 2015-2016 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Uw zoon of dochter zit op dit moment in het tweede leerjaar van de onderbouw vwo en havo. Na het tweede rapport ontvangen de

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN EXAMEN 2012 TL -1-

INFORMATIE BULLETIN EXAMEN 2012 TL -1- INFORMATIE BULLETIN EXAMEN 2012 TL 1 Overzicht Examendata 2012 vr 30 mrt. t/m di. 10 april Toetsweek 2 (T7) do 19 april do 26 april vr 27 april ma 7 mei ma 7 mei t/m vr 11 mei di 15 mei t/m di 29 mei wo

Nadere informatie

Eindexamens een school waar iedereen gelijk is, maar niemand hetzelfde

Eindexamens een school waar iedereen gelijk is, maar niemand hetzelfde Eindexamens 2018 een school waar iedereen gelijk is, maar niemand hetzelfde Informatie terug te vinden: In brochure op website tabblad onderwijs en dan kopje examen 2018 SE en CE 1. schoolexamens (SE)

Nadere informatie

Kies je vakkenpakket. 2 en 3 MAVO 2015-2016

Kies je vakkenpakket. 2 en 3 MAVO 2015-2016 Kies je vakkenpakket 2 en 3 MAVO 2015-2016 1 2 Introductie Beste leerling, ouder of verzorger, Op dit moment zit jij of je kind in het tweede of derde jaar van de mavo. In beide jaren zullen keuzes gemaakt

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

OVERSTAP- en KEUZEMOMENTEN. op Christelijk College de NOORDGOUW

OVERSTAP- en KEUZEMOMENTEN. op Christelijk College de NOORDGOUW OVERSTAP- en KEUZEMOMENTEN op Christelijk College de NOORDGOUW () Op de Noordgouw kunnen leerlingen 3 verschillende diploma s halen: 1. MAVO-diploma 2. HAVO-diploma 3. Atheneum-diploma (+) VMBO-tl = MAVO

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING VMBO GT Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Inleiding De kop van het nieuwe schooljaar is er alweer vanaf. Gelukkig is iedereen weer gezond en wel terug gekomen van de vakantie. Alle 2e klassers

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3

KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3 KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3 2014-2015 Belangrijke data i.v.m. profielkeuze schooljaar 2014 2015 9 dec. Ouderavond 10 dec. Mentoravond 26-30 jan. Elke derde klas gaat één dag op keuzedag 2 feb

Nadere informatie

Januari 2015 INFORMATIEBOEKJE KLAS 2 OP WEG NAAR KLAS 3 VMBO 2 TH

Januari 2015 INFORMATIEBOEKJE KLAS 2 OP WEG NAAR KLAS 3 VMBO 2 TH Januari 2015 INFORMATIEBOEKJE KLAS 2 OP WEG NAAR KLAS 3 VMBO 2 TH Inhoudsopgave 1. Inleiding... blz. 1 2. Hoeveel jaar heb je nog voor de boeg op de SGL?... blz. 2 3. Het schooladvies... blz. 3 4. Revisie...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019 Aflevering 4 30 november 2018 Algemeen Maandrooster december 13-dec Start J-uur periode 2 20-dec KL 3-4 20:00-00:00 Kerstgala 21-dec KL 1-2 9:30-11:30 Kerstviering Nieuwsbrief

Nadere informatie

Maurick College. Havo 5

Maurick College. Havo 5 Maurick College Havo 5 Contact mentor H5 Contact thuis belangrijk; studievoortgang en welzijn zoon/dochter Ouderavonden: - Na periode 1 uitnodiging oudergesprek (indien nodig) - Na periode 2 uitnodiging

Nadere informatie

Leerwegplanner. Vakkenpakketkeuze/sectorkeuze voor 4 MAVO 2016-2017

Leerwegplanner. Vakkenpakketkeuze/sectorkeuze voor 4 MAVO 2016-2017 Leerwegplanner Vakkenpakketkeuze/sectorkeuze voor 4 MAVO 2016-2017 Inleiding Kiezen in de derde klas. Vorig schooljaar heb je in de tweede klas de eerste keuze gemaakt in de richting van een sector. Doordat

Nadere informatie

Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016

Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016 Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016 1 Exameninstructie klassen 5 Havo en 6 Vwo 1. Lees het examenboekje goed door! 2. Bewaar het examenboekje op een vaste plek! 3. Laat het examenboekje door je ouders

Nadere informatie

LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2017

LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2017 LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2017 LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2017 Hieronder volgt een aantal zaken die de eindexamenkandidaten gedurende de periode van het schriftelijk gedeelte van het examen in de gaten

Nadere informatie

Even uitrusten van de indrukken? Kom gerust fris, thee of koffie met iets lekkers gebruiken in de aula op de begane grond.

Even uitrusten van de indrukken? Kom gerust fris, thee of koffie met iets lekkers gebruiken in de aula op de begane grond. Programma Open Dag locatie Umbriëllaan (vmbo-kb/tl en vmbo-bb/kb) Woensdag 10 februari 2016, 16.00-21.00 uur Beste leerling(e) van groep 8, Hartelijk welkom op de Open Dag van het Huygens College! Wat

Nadere informatie

Aan: Ouders/verzorgers van leerlingen klas 4. Amsterdam, 14 april 2015. Betreft: belangrijke data examens. Geachte ouders/verzorgers,

Aan: Ouders/verzorgers van leerlingen klas 4. Amsterdam, 14 april 2015. Betreft: belangrijke data examens. Geachte ouders/verzorgers, Aan: Ouders/verzorgers van leerlingen klas 4 Amsterdam, 14 april Betreft: belangrijke data examens Geachte ouders/verzorgers, Het eerste gedeelte van het examen, de praktijk examens, zitten er (bijna)

Nadere informatie

Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas

Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas 24 november 2015 26-06-14 1 Na vanavond begrijpt en weet U: Wat profielen zijn. Welke profielen er op het Cosmicus College zijn. Hoe een profiel gekozen

Nadere informatie

Luizen protocol. Preventie:

Luizen protocol. Preventie: Luizen protocol. Luizenteam: 1. leerkracht van de locatie is luizenteamcoördinator. 2. ouder van de locatie is hoofdluizenouder. 3. het team bestaat verder uit een aantal luizenouders. 4. zijn er niet

Nadere informatie

Informatiemiddag overstappers

Informatiemiddag overstappers Informatiemiddag overstappers 4 MAVO 4 HAVO SCHOOLJAAR 2017-2018 Even voorstellen Mw. Rudolphij - teamleider 4 havo Mw. van der Laan - decaan mavo Mw. Bult - decaan havo Goed om te weten Zelfstandigheid

Nadere informatie

Van Mavo-4 naar Havo-4

Van Mavo-4 naar Havo-4 Van Mavo-4 naar Havo-4 Doorstromen naar HAVO-4 met een Mavodiploma. Een leerling kan er voor kiezen om na het behalen van het Mavodiploma door te stromen naar Havoo-4 op het Hoeksch Lyceum. De overstap

Nadere informatie

KIESWIJZER 2015. Laar & Berg STROOMKEUZE VWO EN MYP PROFIELKEUZE HAVO PROFIELKEUZE VWO

KIESWIJZER 2015. Laar & Berg STROOMKEUZE VWO EN MYP PROFIELKEUZE HAVO PROFIELKEUZE VWO KIESWIJZER 2015 Laar & Berg STROOMKEUZE VWO EN MYP PROFIELKEUZE HAVO PROFIELKEUZE VWO INHOUD INLEIDING... 3 STROOMKEUZE V3 EN T3... 4 PROFIELKEUZE HAVO... 5 Maatschappijprofielen in havo 4 en 5... 6 Natuurprofielen

Nadere informatie

CENTRAAL EXAMEN 2019

CENTRAAL EXAMEN 2019 CENTRAAL EXAMEN 2019 LAATSTE VERSIE MAART 2019!!!! Informatie voor leerlingen van de Theoretische / gemengde leerweg INHOUDSOPGAVE: Algemene informatie Rooster centraal examen Vakspecifieke hulpmiddelen

Nadere informatie

Voorlichtingsavond 18 maart 2015 Van 3TG naar 4TG. Welkom

Voorlichtingsavond 18 maart 2015 Van 3TG naar 4TG. Welkom Van 3TG naar 4TG Welkom Wie was wie ook alweer? Mw. Boland Teamleider TL /TG Dhr. Uzm Mentor 3TG1 (002) Dhr. Jansen* Mentor 3TG2 Dhr. Hofman Mentor 3TG3 (200) Dhr. Van Peer Mentor 3TG4 (005) Dhr. Van Vliet

Nadere informatie

www.dr.nassaucollege.nl/quintus_assen/info_schooljaar_2013-2014 staat, opgehaald worden.

www.dr.nassaucollege.nl/quintus_assen/info_schooljaar_2013-2014 staat, opgehaald worden. Oog voor elkaar! Aan de leerlingen die nieuw op Quintus komen in klas 4, 5 of 6 Locatie Quintus (havo en vwo) Mr. Groen van Prinstererlaan 98 Postbus 186 9400 AD Assen tel (0592) 333 130 quintus@dr.nassaucollege.nl

Nadere informatie

Informatie. Centraal Schriftelijk Eindexamen. mavo/vmbo-tl

Informatie. Centraal Schriftelijk Eindexamen. mavo/vmbo-tl Informatie Centraal Schriftelijk Eindexamen mavo/vmbo-tl Schooljaar 2012-2013 Beste examenkandidaten, Op dinsdag 13 mei start de examenperiode. Om te zorgen dat de komende periode goed verloopt hebben

Nadere informatie

Keuzebegeleiding informatie avond leerjaar 3. Welkom

Keuzebegeleiding informatie avond leerjaar 3. Welkom Keuzebegeleiding informatie avond leerjaar 3 Welkom 29 oktober 2013 Doelstelling avond Informatie over keuzebegeleiding op ADR leerjaar 1/2: leerjaar 3: leerjaar 4: wat hebben we vorig jaar gedaan wat

Nadere informatie

25 Januari 2016 PROFIELKEUZE INFORMATIEAVOND

25 Januari 2016 PROFIELKEUZE INFORMATIEAVOND 25 Januari 2016 PROFIELKEUZE INFORMATIEAVOND Kiezen is een kunst De profielkeuze (en later de opleidingskeuze) is geen eenmalige beslissing maar een proces. Vragen: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?

Nadere informatie

BEVORDERINGSNORMEN WOLFERT DALTON

BEVORDERINGSNORMEN WOLFERT DALTON BEVORDERINGSNORMEN WOLFERT DALTON BEVORDERINGSNORMEN leerjaar 1 2014-2015 Algemeen Indien een leerling bevorderd wordt naar een hoger of lager niveau, dan wordt de leerling geplaatst in een klas op dezelfde

Nadere informatie

VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA. Kennismaking op 11 juni 2013. Dit boekje is van: Ik zit in klas:

VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA. Kennismaking op 11 juni 2013. Dit boekje is van: Ik zit in klas: VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA Kennismaking op 11 juni 2013 Dit boekje is van: Ik zit in klas: Montessori Lyceum Amsterdam Pieter de Hoochstraat 59 1071 ED Amsterdam telefoon 020 6767 855 administratie@mla.msa.nl

Nadere informatie

Welkom op de ouder- & kindavond. mavo/tl 3

Welkom op de ouder- & kindavond. mavo/tl 3 Welkom op de ouder- & kindavond mavo/tl 3 WELKOM Programma 19.30 u Plenair programma in aula 20.15 u Infomarkt in centrale hal Vragen stellen aan mentoren, decanen 20.45 u Infomarkt sluit Opzet van de

Nadere informatie

Keuzevoorlichting mavo-3. Decaan: I.C. de Vries. Welkom

Keuzevoorlichting mavo-3. Decaan: I.C. de Vries. Welkom Keuzevoorlichting mavo-3 Decaan: I.C. de Vries Welkom Informatie door de decaan in de aula 20.00-20.45 uur: Quiz Uitleg keuze/ sectoren Mogelijkheid tot vragen stellen Vakvoorlichting door bovenbouw docenten

Nadere informatie

Informatieavond klas 3 Profielkeuze

Informatieavond klas 3 Profielkeuze Informatieavond klas 3 Profielkeuze Even voorstellen: Welkom Erik Hegge decaan / docent Aardrijkskunde hg@sgdb.nl Waarom een informatieavond over profielkeuze? Belangrijke inhoudelijke keuze Een keuze

Nadere informatie