2 de Nota van Inlichtingen aanbesteding ICT-Hardware Stichting Fioretti Teylingen 2016/0530RN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2 de Nota van Inlichtingen aanbesteding ICT-Hardware Stichting Fioretti Teylingen 2016/0530RN"

Transcriptie

1 2 de Nota van Inlichtingen aanbesteding ICT-Hardware Stichting Fioretti Teylingen 2016/0530RN In het kader van transparantie, non-discriminatie en openheid wordt deze Nota van Inlichtingen aan elke gegadigde verstrekt ook al heeft zij geen vragen gesteld. Begin Nota van Inlichtingen: Nr. Pag. Vraag: Antwoord: Bestek 1. NVI 1 Vraag 23 Naar aanleiding van een vraag in de eerste vragenronde hebt u de tekst in paragraaf 4.6 als volgt aangepast ' Door het indienen van een Inschrijving gaat Inschrijver ermee akkoord dat hij, in het geval Inschrijver naar aanleiding van deze aanbesteding een kort geding begint tegen de Aanbestedende dienst, alle proces- en advocaatkosten die de Aanbestedende dienst daardoor maakt, dient te vergoeden. Deze vergoedingsplicht bestaat uitsluitend in het geval de voorzieningenrechter in kort geding Inschrijver niet-ontvankelijk verklaart in zijn klacht(en) of vordering(en) dan wel de klacht(en) of vordering(en) van de Inschrijver afwijst. De kosten zijn in dat geval direct opeisbaar, tenzij er hoger beroep wordt ingesteld en de rechter Inschrijver alsnog in het gelijk stelt.'. Akkoord. Ten opzichte van de originele tekst is nu aangepast dat Inschrijver de kosten niet hoeft te vergoeden indien het gaat om een klacht voorgelegd aan de Commissie. Echter, inschrijver acht het disproportioneel dat hij bij voorbaat wordt veroordeeld in alle kosten van aanbestedende dienst indien hij in rechte niet in het gelijk wordt gesteld. Door deze clausule wordt de toegang tot de rechter beperkt, in het bijzonder voor het MKB, aangezien men van tevoren niet kan weten hoe een rechter zal oordelen over een geschil. Inschrijver acht deze clausule dan ook in strijd met de beginselen van het aanbestedingsrecht en verzoekt u nogmaals de betreffende clausule te schrappen en een eventuele veroordeling in de kosten over te laten aan de bevoegde rechter. Graag uw akkoord. Indien u niet akkoord bent verzoeken wij u te motiveren waarom deze clausule proportioneel wordt geacht. Bijlage 1. Programma van Eisen 2. Algemeen Kunt u om misverstanden te voorkomen een aangepaste programma van eisen beschikbaar stellen met alle wijzigingen uit de nota van inlichtingen? Zie bijlage bij deze NvI.

2 3. NVI 1 Vragen 10, 11 en 12 U vraag inschrijvers binnen 10 kalenderdagen de gevraagde testmodellen aan te leveren. Deze moeten exact overeenkomen met de aangeboden specificaties. Voor Inschrijvers betekent dit dat zij geen BTO s aan kunnen bieden. Geen enkele inschrijver kan garanderen dat de testmodellen tijdig worden geleverd vanuit de fabrikant. Gezien de verregaande specificaties die u heeft gesteld voor de apparatuur zijn Inschrijvers genoodzaakt voor een groot deel BTO apparatuur aan te bieden. Alle A-merk fabrikanten stellen dat de levertijd van BTO apparatuur (ongeacht aantallen) 15 werkdagen bedraagt. 10 kalenderdagen wordt daarom voor Inschrijvers voor BTO apparatuur onmogelijk. U geeft aan dat u tijd nodig heeft om de apparatuur goed te kunnen testen. Er is echter geen maximale duur voor een Alcateltermijn. U kunt hiervoor meer dan 20 dagen gebruiken ten behoeve van definitieve gunning. (Dit is immers ook nodig wanneer de geteste apparatuur onverhoopt niet aan uw eisen voldoet). Akkoord. Waarbij Aanbestedende dienst wel de nadrukkelijke wens uitspreekt om de gevraagde apparatuur zo snel mogelijk te leveren. Indien nodig zal de Alcateltermijn zoveel als nodig verlengt worden totdat de machines zijn getest door Aanbestedende dienst. Inschrijver wil u daarom nogmaals met klem verzoeken de levertijd van de testmodellen op 15 werkdagen te stellen. Eventueel met een verlenging van de Alcateltermijn m-e-4 In eis m-e-4 stelt u dat de geleverde producten tot minimaal 5 jaar na afsluiten van de overeenkomst naleverbaar zijn. Akkoord. Het is voor Inschrijvers niet mogelijk te garanderen dat producten nog 5 jaar naleverbaar zijn. Inschrijvers zijn hiervoor namelijk afhankelijk van de fabrikanten. Fabrikanten bepalen immers de lifecycle van producten. In dit kader verzoekt Inschrijver u akkoord te gaan met het (na)leveren van vergelijkbare producten die voldoen aan de technische eisen gedurende minimaal 5 jaar na het afsluiten van de Overeenkomst. Graag uw akkoord en indien niet akkoord, verzoeken wij u om een motivatie. 5. NVI 1 Vraag 13 Preferred partner vendor is geen gebruikelijk begrip in de ICT-branche. Resellers kunnen diverse partner statussen hebben bij de verschillende fabrikanten, maar preferred partner vendor is er daar geen van. Correct. Inschrijver dient een partnerstatus te hebben met de fabrikant(en) van de aangeboden apparatuur. Bedoelt u hiermee dat Inschrijver een partnerstatus moet hebben van de fabrikant van de aangeboden apparatuur? Graag uw verduidelijking.

3 6. NVI 1 Vraag 23 Mini PC 7. NVI 1 Vraag 23 Mini PC U heeft een Processor gespecificeerd die slechts in 1 apparaat wordt toegepast. Hierdoor kan er maar 1 fabrikant worden aangeboden. Dit is in strijd met het gelijkheidsbeginsel en is daardoor niet toegestaan daar het het level playing field verstoort. Graag deze eis aanpassen naar Intel I5 processor van de 6 e generatie die Vpro ondersteunt. Aanbestedende dienst vraagt om een Intel I5 6260U. U geeft daarbij aan dat u specifiek deze processor vraagt om ervoor te zorgen dat de apparatuur nog steeds met Vpro werkt. Onze specialisten hebben nogmaals gekeken en bij Intel wordt aangegeven dat juist de Intel I5 6260U de Vpro functie niet ondersteunt. Daarbij zit de Intel I5 6260U processor slechts in 1 specifiek apparaat. Dit zorgt ervoor dat er geen marktwerking is onder fabrikanten waardoor u in geen geval de beste prijs uit de markt krijgt. Verder is dit apparaat hoofdzakelijk ontwikkeld voor de consumentenmarkt en de fabrikant zelf biedt niet de gewenste Pick-up & return service. Aanbestedende dienst moet daarom akkoord gaan met garantieservice van de inschrijver zelf of andere servicebedrijven. Akkoord, de eis wordt aangepast naar Intel I5 processor van de 6e generatie of hoger die Vpro ondersteunt. Zie antwoord op vraag 6. Inschrijver vraagt u daarom dringend de eis aan te passen naar een Intel I5 processor van de 6e generatie die de AMT/ Vpro functie ondersteunt. Gaat u hiermee akkoord? 8. NVI 1 Vraag 23 Desktop mini: U blijft in de 1e NvI vasthouden aan bepaalde eisen, vooral de specificaties vpro i.c.m. de afmetingen. Er is op dit moment geen desktop mini model op de markt verkrijgbaar wat en vpro heeft en voldoet aan de afmetingen. Het model wat in wellicht in gedachte heeft, heeft geen vpro meer. Wij willen u dringend verzoeken of om de afmetingen aan te passen of om vpro te laten vervallen. Indien u dit niet wenst aan te passen, willen wij dit graag beargumenteerd zien en wij willen u tevens ervoor waken dat door hieraan vast te houden, u geen enkele offerte zult ontvangen. Zie antwoord op vraag 6.

4 9. NVI 1 Vraag In NVI 1 geeft Aanbesteder op vraag 23 als antwoord dat vpro een vereiste is voor gebruik binnen uw netwerk en dat de gestelde eis daarom ongewijzigd blijft. Aanbesteder geeft vervolgens in NVI 1 als antwoord op vraag 26 zie antwoord op vraag 23. De uitleg bij het antwoord van vraag 23 heeft geen betrekking op vraag 26. Hiermee geeft Aanbesteder aan dat de vpro functionaliteit niet kan komen te vervallen. Op dit moment is er geen Intel NUC beschikbaar binnen de huidige eisen die Aanbesteder stelt (vpro 6de generatie processor). Daarom verzoekt Inschrijver onderstaande eisen over te nemen ter vervanging van de bestaande eisen: - Processor: Intel Core i5-5300u vpro processor of hoger - Grafische kaart: Intel HD Graphics 5500 of hoger (Displayport 1.2) - Geheugen: 8 GB DDR3L SODIMM of beter Indien u niet akkoord gaat met het wijzigen van bovengenoemde eisen, willen wij u erop attent maken dat het voor geen enkele inschrijver mogelijk is om een aanbod te doen. Graag uw akkoord voor bovenstaande eis wijzigingen zodat aan de eis van vpro functionaliteit voldaan kan worden. 10. NVI 1 Vraag 45 Mini PC U geeft aan dat de afmetingen van de mini PC maximaal 150mm bij 150 mm bij 150mm mogen zijn. Hierdoor kan er maar 1 merk en type en dus maar 1 fabrikant worden aangeboden. Zie antwoord op vraag 6. Zie antwoord op vraag 11. Dit is in strijd met het gelijkheidsbeginsel en is daardoor niet toegestaan daar het het level playing field verstoort. Graag deze eis aanpassen naar H x B x D in cm: 29 x 9,2 x 29,2 zodat er meerdere merken kunnen worden aangeboden. 11. NVI 1 Vraag 45 Door richtlijnen aan de afmetingen te stellen van 150m bij 150mm bij 150mm kan er slechts 1 specifiek apparaat voldoen aan de specificaties. Akkoord Dit zorgt ervoor dat er geen marktwerking is onder fabrikanten waardoor u in geen geval de beste prijs uit de markt krijgt. De fabrikant heeft immers geen enkele aanleiding om u een goede prijs aan te bieden. Inschrijver wil u daarom vragen de eis aan te passen naar 150m bij 150mm bij 150mm met een maximale afwijking van 20% (=180mm) Gaat aanbestedende dienst hiermee akkoord?

5 12. NVI 1 Vraag 45 Afmetingen; Kleiner dan (150mmx150mmx150mm); bent u bereid om dit te wijzigen naar een maximale inhoud van 150mmx150mmx150mm=3.375 cm3? Hierdoor hebben meerdere merken een passend model wat de marktwerking versterkt. Zie antwoord op vraag 11. U geeft aan niet akkoord te gaan met het vergroten van de afmeting voor de desktop/mini. Op dit moment kan geen enkele fabrikant de gevraagde afmeting aanbieden. Indien u de afmetingen verruimd naar H x B x D in cm: 29 x 9,2 x 29,2 kunnen meerdere aanbieders een aanbod neerleggen. Het niet accorderen van deze verruiming resulteert uiteindelijk in geen aanbod. Gaat u hiermee akkoord? 13. NVI 1 Vraag 47 Desktop Techniek: Kunt u bevestigen dat de afmetingen niet gelden voor de SFF? De opgegeven afmetingen gelden niet voor het techniek model. 14. NVI 1 Vraag 48/49 Desktop Techniek: U vraagt een SFF met een 4Gb videokaart. Dit is geen desktop, Niet akkoord. maar een workstation. Wenst de aanbestedende dienst een workstation? Een andere mogelijkheid is om de behuizing aan te passen in een (mini) tower model ipv SFF. 15. NVI 1 Vragen 56 en 57 Aanbestedende dienst gaf aan dat de desktop mini techniek voorzien moet zijn van Correct, mits goedgekeurd voor Autocad en Solidworks een externe videokaart met minimaal Nvidia 4GB geheugen capaciteit. Inschrijver vroeg daarop of Aanbestedende dienst ook akkoord kon gaan met een alternatief vermits ISV gecertificeerd. U gaf aan hiermee akkoord te zijn als de kaart was goedgekeurd voor Solidworks en Autocad. Blijft de eis van 4 GB geheugen gehandhaafd of wordt deze in geval van een ISV gecertificeerde kaart teruggebracht naar 2 GB? 16. NVI 1 Vraag 57 Aanbesteder gaat in NVI 1 bij Eisen desktop / mini techniek op vraag 57 akkoord met het verzoek: ( )eis om te zetten naar een ISV gecertificeerde kaart Klopt de aanname van Inschrijver dat hiermee de gehele eis, zoals deze oorspronkelijk was, is komen te vervallen en de nieuwe eis zal zijn; ISV gecertificeerde videokaart, mits goedgekeurd voor Autocad en Solidworks. Of is uw akkoord bedoeld als een aanvulling op de oorspronkelijke eis waardoor de nieuwe eis, incl. andere geaccordeerde wijzigingen als volgt wordt; Dedicated en ISV gecertificeerde videokaart met minimaal 4GB nvidia geheugen, goedgekeurd voor Autocad en Solidworks. Graag een verduidelijking van de definitieve eis. Correct, oorspronkelijke eis komt hiermee te vervallen

6 17. NVI 1 Vraag 57 Aanbesteder gaat in NVI 1 bij Eisen desktop / mini techniek op vraag 57 akkoord met het verzoek: ( )eis om te zetten naar een ISV gecertificeerde kaart Inschrijver adviseert Aanbesteder de ISV certificering uit te breiden van enkel grafische kaart naar het gehele systeem. Een ISV certificering op het gehele systeem betekend dat alle onderdelen tezamen getest zijn op volledige en optimale werking van de te gebruiken software. Zo zijn er in de zakelijke markt specifieke ISV gecertificeerde systemen die onder de term Workstation vallen. Deze systemen zijn specifiek gemaakt voor 24/7 betrouwbaarheid en consistente performance, waardoor deze systemen in bijvoorbeeld de ontwerp & design markt breed ingezet worden voor zware rekenkundige opdrachten en applicaties (O.a. AutoCad en SolidWorks). Wanneer een ISV gecertificeerde videokaart in een niet ISV gecertificeerd systeem wordt geplaatst, kan niet gegarandeerd worden dat de programmatuur werkt zoals bij een volledig ISV gecertificeerd systeem. Een ISV certificering van enkel de videokaart levert dus geen enkele functionele garantie op. Gaat Aanbesteder akkoord met het voorstel van Inschrijver, om de eis van ISV certificering uit te breiden naar het gehele systeem? 18. NVI 1 Vraag 67 Desktop: Kan de aanbestedende partij aangeven wat de reden voor het vasthouden aan de M.2 sata eis, in de praktijk zal het verschil tussen M.2 Sata en reguliere SATA niet merkbaar zijn. 19. NVI 1 Vraag 67 U houdt vast aan een M.2 Sata connector. Aangezien deze connector geen enkele toegevoegde waarde of verschil biedt met de standaard Sata connector, verzoeken wij ook de standaar Sata connector te honoreren. 20. NVI 1 Vraag 67 SSD s: U vraagt M.2 SSD 256GB met Minimaal 500mb/s lees / 500/450mb/s schrijfsnelheid. Waarom wenst de aanbestedende dienst van dergelijke zware SSD s? De prijzen van dergelijke SSD s zijn hoger dan het hele apparaat. Waarom volstaat een standaard 256 gb SSD niet met 450 MB/s lees/260mb/s schrijfsnelheid 21. NVI 1 Vraag 67 U eist bij onderdeel harde schijf het volgende: M.2 SSD 256GB met Minimaal 500mb/s lees / 500mb/s schrijfsnelheid en 3 jaar garantie of meer Binnen de zakelijke markt wordt een veelvoud van verschillende merken SSD schijven gebruikt bij het fabriceren van de Laptop. Een Betrouwbaar merk voor de zakelijke markt is bijvoorbeeld Intel. Enkele A-merk fabrikanten hebben aangegeven gebruik te maken van deze Intel SSD schijven, deze zijn alleen niet voorzien van een 256GB opslagcapaciteit maar van 240GB. Om deze A-merk fabrikanten toch de mogelijkheid te bieden een passende aanbieding te laten doen, is onze vraag of u bereidt bent de eis te wijzigen naar het volgende: M.2 SSD 240GB met Minimaal 500mb/s lees / 500mb/s schrijfsnelheid en 3 jaar garantie of meer Gaat u akkoord met ons voorstel? Niet akkoord Reden van vasthouden aan M.2 Sata is omdat deze sneller zijn. Zie antwoord op vraag 18. Zie antwoord op vraag 18. Akkoord minimaal M.2 SSD 240GB met Minimaal 500mb/s lees / 500mb/s schrijfsnelheid en 3 jaar garantie of meer.

7 22. NVI 1 Vraag 70 In het antwoord op vraag 70 van de eerste NVI geeft u aan niet akkoord te gaan met de volgende eiswijziging: SSD 256GB met Minimaal 400mb/s lees / 400mb/s schrijfsnelheid en 3 jaar garantie of meer. Diverse grote A-merk fabrikanten hebben aangegeven geen gebruik te maken van M.2 SSD schijven maar van SATA 3 SSD schijven. De verschillen in lees- en schrijfsnelheden tussen beide technieken (M.2 en SATA) zijn nihil en verwaarloosbaar. Voor de eindgebruiker dus geen merkbaar verschil. Vanuit een ontwikkelproces van nieuwe laptops (door fabrikanten) met het oog op de maximale performance tegen de beste prijs, kiezen zij dus voor traditionele SATA 3 SSD schijven. SATA 3 SSD schijven zijn goedkoper in aanschaf en makkelijker te vervangen door de gebruiker zelf of een certified server partner wanneer deze defect raken. Daarnaast was u niet bereid de lees en schijfsnelheid van de SSD aan te passen en blijft u vasthouden aan de minimale eis van 500mb/s lees / 500mb/s schrijfsnelheid. Marktconform binnen de zakelijke markt ligt de schrijfsnelheid van een SATA of M.2 harde schijf onder de 500 MB/s, waarbij de standaard gemiddeld op 450 MB/s ligt. Fabrikanten zijn daarom niet in staat een geldige aanbieding te doen conform u eisen. Om een geldige aanbieding te kunnen doen, willen wij u vragen om nogmaals naar deze eis te kijken en deze alsnog aan te passen naar het volgende: SSD 256GB met Minimaal 500mb/s lees / 450mb/s schrijfsnelheid en 3 jaar garantie of meer. Graag uw akkoord. 23. Bijlage 1 Eisen beeldscherm techniek U vraagt om dvi en displayport op de monitoren. Kunt u deze eis verruimen naar dvi, displayport en/of HDMI? Op deze manier kunnen meer fabrikanten een passend aanbod doen, wat uw uiteindelijke inkoopprijs ten goede komt 24. NVI 1 Vraag 91 en 92 Chromebook personeel: Uit uw antwoord is niet duidelijk of de eis m.b.t. touch nu wel of niet gehandhaaft is gebleven. Als wij uw antwoord op vraag 106 lezen, lijkt dit er wel op. Echter willen wij u nogmaals benadrukken dat een touchscreen op dit moment niet te verkrijgen is op de grotere chromebooks (vanaf 13 inch). Touchscreen is alleen verkrijgbaar op de 11 inch chromebooks. Wij willen daarom nogmaals dringend verzoeken om touchscreen te laten vervallen voor de chromebook personeel. 25. NVI 1 Vraag 91 en 92 U vraagt deze met touchscreen. Aangezien er weinig aanbieders zijn die touchscreen op dit formaat kunnen bieden, verzoeken wij u de eis touchscreen om te zetten in wens. Zie antwoord op vraag 21. Aanpassen naar Display poort en/of HDMI Chromebooks moeten in de nabije toekomst met Android apps kunnen werken. Als de chromebooks in de lijst van de verwijzing (zie onder) staan is het akkoord (dit zijn ook chromebooks zonder touchscreen). Touchscreens zullen in de toekomst wanneer het aanbod groter is (4 de kwartaal 2016) aangevraagd kunnen worden Zie antwoord op vraag 24.

8 26. 7 Bijlage 1 Eisen Tablet personeel 27. NVI 1 Vraag 96 accuduur U eist bij Tablet personeel: Besturingssysteem: Android 6.0 of hoger, ios 10 of hoger, Windows 10 Pro (EDU of Enterprise) Alle A-merk fabrikanten hebben aangegeven niet aan de eis van Android 6.0 te kunnen voldoen in combinatie met de overige gestelde eisen. Marktconform zijn deze devices met Android 5.1 voor geïnstalleerd. Ook ios10 is op het moment van schrijven nog niet beschikbaar op Apple devices. Om meerdere fabrikanten de mogelijkheid te bieden een geldige aanbieding te kunnen laten doen, verzoeken wij u de eis aan te passen naar het volgende; Besturingssysteem: Android 5.1 of hoger, ios 9 of hoger, Windows 10 Pro (EDU of Enterprise) Door akkoord te gaan met deze eiswijziging wordt het mogelijk een breder aanbod te maken waardoor economische voordelen gecreëerd kunnen worden. Aanbestedende dienst vraagt om een minimale accuduur van 10 uur voor de Chromebooks, notebooks en tablets. Geen enkele van de A-merkfabrikanten garandeert voor deze artikelen 10 uur accuduur. 8 uur achten zij echter haalbaar. Uw eis van 10 uur batterijduur zal ertoe leiden dat Zie antwoord op vraag 37. De minimale accuduur wordt aangepast naar 8 uur. Graag deze eis aanpassen naar minimale batterijduur: 8 uur. 28. NVI 1 Vraag 96 Chromebooks: Daar geen enkele fabrikant aan heeft gegeven een batterijduur van 10 te kunnen leveren, vragen wij nogmaals deze aan te passen naar 8 uur? 29. NVI 1 Vraag 96 De drie grootste aanbieders van Chromebooks, geven aan dat de batterijtijd tot 10 uur is. Deze tijd is afhankelijk van de instellingen en gebruik van de Chromebook. Om deze reden verzoeken wij u de accutijd naar minimaal 8 uur bij inzet van dagelijks gebruik. Wij gaan uit van stand-by of de meest optimaal energiebesparende instellingen. Gaat u hiermee akkoord? 30. NVI 1 Vragen 96 en 97 Aanbestedende dienst vraagt een batterijduur van minstens 10 uur voor de Chromebooks voor personeel. Inschrijver heeft bij de verschillende A-merk fabrikanten van Chromebooks gecheckt welke batterijduur zij garanderen. Zie antwoord op vraag 27. Zie antwoord op vraag 27. Zie antwoord op vraag 27. Fabrikanten garanderen maximaal een batterijduur van 8 uur. U vraagt inschrijvers zo meer te garanderen dan de fabrikant hen garandeert. Hiermee dragen inschrijvers een disproportioneel bedrijfsrisico wanneer zij inschrijven. Inschrijver verzoekt u dringend deze eis aan te passen naar 8 uur. Zo niet graag uw uitleg waarom dit niet mogelijk is.

9 31. NVI 1 Vragen 104 en 105 Aanbestedende dienst vraagt een batterijduur van minstens 10 uur voor de Chromebooks voor leerlingen. Inschrijver heeft bij de verschillende A-merk fabrikanten van Chromebooks gecheckt welke batterijduur zij garanderen. Fabrikanten garanderen maximaal een batterijduur van 8 uur. U vraagt inschrijvers zo meer te garanderen dan de fabrikant hen garandeert. Hiermee dragen inschrijvers een disproportioneel bedrijfsrisico wanneer zij inschrijven. Zie antwoord op vraag 27. Inschrijver verzoekt u dringend deze eis aan te passen naar 8 uur. Zo niet graag uw uitleg waarom dit niet mogelijk is. 32. NVI 1 Vraag 106 In het antwoord op vraag 106 van de eerste nvi geeft u aan dat Chromebooks in de nabije toekomst met Android apps moeten kunnen werken. Als de chromebooks in deze lijst staan (Https//:support.google.com/chromebook/answer/ ?hl=nl) is het goed, mits ze een touchscreen hebben en voldoen aan andere genoemde criteria. Een groot gedeelte van de genoemde Chromebooks in deze lijst is niet verkrijgbaar binnen de Nederlandse markt. Daar komt bij dat van de A-merken die op de lijst staan (bijvoorbeeld Acer, Asus, Dell, HP en Lenovo), er aangegeven is dat zij geen geldige aanbieding kunnen doen op basis van het Touchscreen in combinatie met de overige genoemde eisen (criteria). Touchscreens zijn vandalisme gevoelig, gaan door verkeerd gebruik van eindgebruikers eerder kapot waardoor reparatiekosten hoger zijn en drijven de aanschafprijs van het product aanzienlijk op omdat een touchscreen natuurlijk duurder is dan een normaal scherm. Aangezien Chromebooks veelvuldig gebruikt worden binnen de educatieve markt, kiezen veel fabrikanten ervoor deze optie niet aan te bieden. Om deze A-merken en inschrijvers de mogelijkheid te bieden een geldige en passende aanbieding te kunnen laten doen, willen wij u nogmaals verzoeken deze eis te wijzigen en de Touchscreen eis te laten vallen voor zowel de Personeel als de Leerlingen Chromebook. 33. NVI 1 Vraag 113 Wij verzoeken u de usb voor de chromebooks op 2x USb waarvan 1x3.0 en 1x 2.0 te zetten. Aangezien dit de standaard is van de grote merken verzoeken wij u dit te honoreren. Indien dit niet akkoord bevonden wordt kunnen meerdere A-merken geen passende aanbieding maken. Hierdoor wordt marktwerking en dus lage prijzen tegengegaan. 34. NVI 1 Vraag 113 In het antwoord op vraag 113 van de eerste NVI geeft u aan niet akkoord te gaan met de volgende eis aanpassing: Minimaal 2 USB poorten waarvan minimaal 1x USB3.0 Alle fabrikanten hebben aangegeven dat de combinatie van eisen die u momenteel stelt voor de Chromebook dermate hoog zijn, dat zij niet in staat zijn een geldig model aan te bieden. Om een geldige aanbieding te kunnen doen, dient o.a. de eis van de USB poorten herzien te worden. Wij willen u daarom nogmaals verzoeken deze eis te wijzigen en alsnog akkoord te gaan met de eerder voorgestelde eis wijziging van NVI vraag 113 (Minimaal 2 USB poorten waarvan minimaal 1x USB3.0). Graag uw akkoord. Zie antwoord op vraag 24. Akkoord omschrijving aanpassen naar minimaal 2 USB poorten waarvan 1 x USB 3.x en 1 x USB 2.0 of hoger Zie antwoord op vraag 33.

10 35. 6 Bijlage 1 Eisen chromebook personeel & leerling Chromebook leerling. U geeft in NVI 1 aan dat de leerling notebook 11,6 inch mag zijn. Deze modellen zijn echter niet voorzien van Full HD resolutie. Zelfs al waren deze er dan is Full HD op dit formaat niet goed leesbaar. Wij verzoeken u dan ook minimaal HD toe te staan bij een aanbieding van een 11,6inch chromebook. 36. NVI 1 Vraag 122 U eist bij onderdeel Camera het volgende: Geïntegreerde camera s voorkant 2.0 megapixel of hoger achterkant 8.0 megapixel of hoger Diverse Grote A-merk fabrikanten hebben aangegeven niet aan de gestelde eis te kunnen voldoen. De tablets die zij aanbieden zijn uitgerust met een 1.2 megapixel aan de voorkant (wat overeenkomt met een 720P camera) en een 5 mega pixel aan de achterkant. Om meerdere fabrikanten de mogelijkheid te bieden een passende aanbieding te laten doen, verzoeken wij u de eis aan te passen naar: Geïntegreerde camera s voorkant 1.2 megapixel of hoger achterkant 5.0 megapixel of hoger Gaat u akkoord met ons voorstel? 37. NVI 1 Vraag 130 U vraagt om een zo breed mogelijk aanbod. Begrijpelijk, echter zal iedere inschrijver op het prijzenblad een configuratie invullen die zo goedkoop mogelijk is (ook gezien de prijsweging van 70%). In de praktijk krijgt u dus een prijs voor een Android tablet. Wij vragen ons zeer af of dit wenselijk is. Vanuit onze onderwijskennis adviseren wij u om 1) een platform te kiezen (Windows / ios) of 2) het prijzenblad aan te passen en 2 tablets (1 met Windows en 1 met ios) uit te vragen. 38. NVI 1 Vraag 131 Op de vraag van een andere gegadigde Indien u voor IOS kiest adviseren wij u om in ieder geval te eisen dat de aanbieder officieel APPLE ASE (educatie reseller) is en DEP geautoriseerd. geeft u geen akkoord. Wij vragen ons af wat hiervan de reden is. Daar waar met ipads gewerkt gaat worden is het min of meer cruciaal om een reseller te hebben die een Apple status heeft (ASE voor het onderwijs). Alleen deze resellers mogen de educatieve korting verlenen en zijn DEP geautoriseerd. DEP is nodig om ipads on-the-fly op te nemen in uw Mobile Device Management. Wij adviseren u dan ook dit antwoord te heroverwegen. 39. NVI 1 Vraag 137 Aanbestedende dienst vraagt een batterijduur van minstens 10 uur voor beide tablets. Inschrijver heeft bij de verschillende A-merk fabrikanten van Chromebooks gecheckt welke batterijduur zij garanderen. Fabrikanten garanderen maximaal een batterijduur van 8 uur. U vraagt inschrijvers zo meer te garanderen dan de fabrikant hen garandeert. Hiermee dragen inschrijvers een disproportioneel bedrijfsrisico wanneer zij inschrijven. Inschrijver verzoekt u dringend deze eis aan te passen naar 8 uur. Zo niet graag uw uitleg waarom dit niet mogelijk is. Akkoord alleen voor 11,6 inch Zie antwoord op vraag 37. De tablets zijn verwijderd uit het calculatieblad en programma van eisen. Omdat Opdrachtgever nog geen keuze heeft gemaakt en omdat de verschillende scholen mogelijk verschillende keuzes zullen maken is het volgende besloten: Indien één van de scholen meer dan 10 tablets wil aanschaffen dan zal hiervoor een separate minitender worden uitgezet bij de drie contractanten. De winnaar van de minitender mag de gevraagde tablets voor de betreffende opdracht leveren. Voor iedere opdracht van minimaal 10 tablets per school zal een nieuwe minitender uitgezet worden. Aanbestedende dienst wil geen Gegadigden uitsluiten door eisen te stellen in relatie tot Apple apparatuur. Zie antwoord op vraag 37.

11 Bijlagen: - Bijlage 1 Programma van eisen bij NvI 2 - Bijlage 5 Calculatieblad bij NvI 2 Einde Nota van Inlichtingen

Bijlage 1: Programma van Eisen

Bijlage 1: Programma van Eisen Bijlage 1: Programma van Eisen Door voor deze aanbesteding een Inschrijving in te dienen, verklaart Inschrijver zich onvoorwaardelijk en volledig akkoord met de onderstaande eisen. Eventuele voortvloeiende

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen juli 2016

Nota van Inlichtingen juli 2016 Nota van Inlichtingen 2 13 juli 2016 1 1. Inleiding Voor u ligt de Nota van Inlichtingen 2 behorende bij de aanbesteding Aanschaf ICT Hardware inclusief aanverwante dienstverlening (kenmerk: 16.0907.RR

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen aanbesteding ICT-Hardware Stichting Fioretti Teylingen 2016/0530RN

Nota van Inlichtingen aanbesteding ICT-Hardware Stichting Fioretti Teylingen 2016/0530RN Nota van Inlichtingen aanbesteding ICT-Hardware Stichting Fioretti Teylingen 2016/0530RN In het kader van transparantie, non-discriminatie en openheid wordt deze Nota van Inlichtingen aan elke gegadigde

Nadere informatie

Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie:

Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie: Nota van Inlichtingen EA Kantoorautomatisering Aanbesteding EA Kantoorautomatisering Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie: 2017.102 Omschrijving: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg,

Nadere informatie

Bijlage 1: Programma van Eisen

Bijlage 1: Programma van Eisen Bijlage 1: Programma van Eisen Door voor deze aanbesteding een Inschrijving in te dienen, verklaart Inschrijver zich onvoorwaardelijk en volledig akkoord met de onderstaande eisen. Eventuele voortvloeiende

Nadere informatie

middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT

middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese aanbesteding

Nadere informatie

Onderwijs Noordoost-Twente. Openbare Europese aanbesteding IT-hardware t.b.v. Stichting Katholiek

Onderwijs Noordoost-Twente. Openbare Europese aanbesteding IT-hardware t.b.v. Stichting Katholiek Nota van Inlichtingen Openbare Europese aanbesteding IT-hardware t.b.v. Stichting Katholiek Onderwijs Noordoost-Twente Aanbesteding Openbare Europese aanbesteding IT-hardware t.b.v. Stichting Katholiek

Nadere informatie

Referentie: Datum genereren Nota van Inlichtingen: Pagina 1 of 5

Referentie: Datum genereren Nota van Inlichtingen: Pagina 1 of 5 Nota van Inlichtingen Desktops & laptops ROC MN Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Desktops & laptops ROC MN Stichting ROC Midden Nederland Omschrijving: Gedurende de looptijd van de raamovereenkomst

Nadere informatie

Overeenkomst Laptop levering voor BNNVARA

Overeenkomst Laptop levering voor BNNVARA Nota van Inlichtingen Overeenkomst Laptop levering voor BNNVARA Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Overeenkomst Laptop levering voor BNNVARA Omroepvereniging BNN-VARA BNNVARA-HJ-20141007 Omschrijving:

Nadere informatie

Kenmerk : Derde nota van inlichtingen aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL

Kenmerk : Derde nota van inlichtingen aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL MEMO v0 1 an Van : Inschrijvers aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL : Chris Boessenkool, inkoper NHL Kenmerk : Derde nota van inlichtingen aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL Datum : 15 mei 2013

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 30 oktober 2013

Nota van Inlichtingen 30 oktober 2013 Nota van Inlichtingen 30 oktober 2013 Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding leveren van ICT Hardware, dossiernummer 1348. Vragen en antwoorden Ten aanzien van de offerteaanvraag zijn in totaal 20

Nadere informatie

middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT

middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese aanbesteding

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 5. inzake. de levering van hardware inclusief aanverwante dienstverlening. ten behoeve van. de IGEA-GROEP. EU-aanbesteding 2016

Nota van Inlichtingen 5. inzake. de levering van hardware inclusief aanverwante dienstverlening. ten behoeve van. de IGEA-GROEP. EU-aanbesteding 2016 Nota van Inlichtingen 5 inzake de levering van hardware inclusief aanverwante dienstverlening ten behoeve van de IGEA-GROEP EU-aanbesteding 2016 Leden IGEA: Drenthe College ROC Nova College ROC de Leijgraaf

Nadere informatie

Levering ICT Hardware. Provincie Zeeland en Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland

Levering ICT Hardware. Provincie Zeeland en Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland 3 e Nota van Inlichtingen Levering ICT Hardware Provincie Zeeland en Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland Datum: 27 januari 2015 Documentnummer: 15001296 Vragen n.a.v. eerdere Nota van Inlichtingen ICT

Nadere informatie

Europese Aanbesteding Reseller Servers, Storage en Backup t.b.v. de Gemeente Den Haag Nr. 2014/S

Europese Aanbesteding Reseller Servers, Storage en Backup t.b.v. de Gemeente Den Haag Nr. 2014/S Europese Aanbesteding Reseller Servers, Storage en Backup t.b.v. de Gemeente Den Haag Nr. 2014/S034-055160 Nota van Inlichtingen nr. 3 Kenmerk 13.022-IDC Verzenddatum : 18 maart 2014 Uiterste inleverdatum

Nadere informatie

Van MOVARE/MosaLira Ref. KQPN2016/1.12

Van MOVARE/MosaLira Ref. KQPN2016/1.12 Nota van inlichtingen Betreft 2 e Nota van Inlichtingen Datum 20 januari 2017 Van MOVARE/MosaLira Ref. KQPN2016/1.12 Project Europese aanbesteding ICT hardware Deze nota van inlichtingen wordt hiermee

Nadere informatie

Ja, de inschrijfdatum wordt verlengd tot vrijdag 26 juni 2015.

Ja, de inschrijfdatum wordt verlengd tot vrijdag 26 juni 2015. nr. Verwijzing 1 Productspecificaties Is Aanbestedende dienst zich ervan bewust dat de NVI en de nieuwe productspecificaties van een dusdanige omvang zijn waardoor het voor Inschrijver bijna onmogelijk

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1 Levering ICT hardware ten behoeve van Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden

Nota van Inlichtingen 1 Levering ICT hardware ten behoeve van Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden Nota van Inlichtingen 1 Levering ICT hardware ten behoeve van Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden Betreft Nota van Inlichtingen 1 Datum 26 augustus 2016 Ref. P163068 Project Levering ICT hardware 1.

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Werkplekken ICT

Nota van Inlichtingen Werkplekken ICT Nota van Inlichtingen Werkplekken ICT BI.2013.317 Datum: maandag november 2013 Mededelingen: geen Bijlagen: geen Vraag 1 Bent u bereid de eis van Android 4.2 van tablet 1 aan te passen naar Android 4.0

Nadere informatie

Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening

Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening A gemeente Eindhoven 5 e Nota van Inlichtingen d.d. 9 juli 2014 Behorende bij offerteaanvraag Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening Referentienummer : 140602-2300

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1. Nationale openbare aanbesteding levering laptops GGD regio Utrecht (GGDrU)

Nota van Inlichtingen 1. Nationale openbare aanbesteding levering laptops GGD regio Utrecht (GGDrU) Nota van Inlichtingen 1 Nationale openbare aanbesteding levering laptops GGD regio Utrecht (GGDrU) Opgesteld door: Projectgroep Versie: 1.0 Datum: 21 maart 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding...

Nadere informatie

Derde Nota van Inlichtingen nr. Verwijzing (pag./par./art.) 1 Prijzenblad / 1 e NvI vraag 32

Derde Nota van Inlichtingen nr. Verwijzing (pag./par./art.) 1 Prijzenblad / 1 e NvI vraag 32 1 Prijzenblad / 1 e NvI vraag 32 In het antwoord op vraag 32 geeft u aan dat er een minimaal opslagpercentage gehanteerd dient te worden van 1%. Geldt dit voor zowel Prijswens 1 en 2? In het prijzenblad

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum november Van Stichting Prisma Ref. KQPN/2016/1.14

Betreft Nota van Inlichtingen Datum november Van Stichting Prisma Ref. KQPN/2016/1.14 Nota van inlichtingen Betreft Nota van Inlichtingen Datum november 2016 Van Stichting Prisma Ref. KQPN/2016/1.14 Project Europese aanbesteding tablets Deze nota van inlichtingen wordt hiermee integraal

Nadere informatie

2e Nota van Inlichtingen Slachtofferhulp Nederland

2e Nota van Inlichtingen Slachtofferhulp Nederland 2e Nota van Inlichtingen Slachtofferhulp Nederland Levering ICT Hardware Referentie: SHN1602 Datum: Versie: 2.0 1. Inschrijver kan zich voorstellen dat er situaties zijn waarbij een uitvraag van Aanbestedende

Nadere informatie

Laptop Folder. De prijzen die in deze folder staan vermeld zijn incl. Btw en startklaar geleverd en excl. arbeid en voorrijkosten op locatie.

Laptop Folder. De prijzen die in deze folder staan vermeld zijn incl. Btw en startklaar geleverd en excl. arbeid en voorrijkosten op locatie. Laptop Folder 2017 Dit is onze laptop folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis". De prijzen

Nadere informatie

Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what? Keuzes maken

Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what? Keuzes maken Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what?. Keuzes maken Wanneer je een computer wilt aanschaffen denk je tegenwoordig niet meteen meer aan de desktop. De desktop is een "grote"

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 2. Nationale openbare aanbesteding levering laptops GGD regio Utrecht (GGDrU)

Nota van Inlichtingen 2. Nationale openbare aanbesteding levering laptops GGD regio Utrecht (GGDrU) Nota van Inlichtingen 2 Nationale openbare aanbesteding levering laptops GGD regio Utrecht (GGDrU) Opgesteld door: Projectgroep Versie: 1.0 Datum: 30 maart 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 1. Inleiding...3

Nadere informatie

Prijsinfo Case Electronics computers

Prijsinfo Case Electronics computers Lenovo G50-70 Prijsinfo computers Geheugen Harde schijf Behuizing VGA kaart Geluidskaart CD-rom speler Speakers Netwerk Besturingssysteem Gewicht Afmetingen Garantie : 15" klasse notebook met i3 processor

Nadere informatie

Bijlage 2: Specificaties. 1 Specificaties Desktop computer

Bijlage 2: Specificaties. 1 Specificaties Desktop computer Bijlage 2: 1 Desktop computer Opdrachtgever eist dat de aan te schaffen hardware van een gerenommeerd merk is en geen gereviseerde hardware (ook wel refurbished genoemd). Omschrijving Afmetingen Invulling

Nadere informatie

het juiste adres voor uw computer of laptop APK... TIP Beveilig uw laptop of PC met G Data software. De Computer Specialist Nu vanaf 15,-! Het voordeel van de Computer Specialist Bij Vobis treft u naast

Nadere informatie

pagina vraag antwoord

pagina vraag antwoord Nota van Inlichtingen 2 - Openbare Europese aanbesteding "Inkoop van Hardware" - CVO Zuid West Fryslan 7 november 2013 # document paragraaf, artikel, bijlagenummer 1 Algemeen 1e NvI vraag 10 / 12 / 13

Nadere informatie

Prijsinfo Case Electronics computers

Prijsinfo Case Electronics computers Lenovo B50-10 Prijsinfo computers Unieke features Geheugen Harde schijf Behuizing VGA kaart Geluidskaart CD-rom speler Speakers Netwerk Besturingssysteem Gewicht Afmetingen Garantie : 15" klasse notebook

Nadere informatie

Aanbiedingen per 9 december 2017

Aanbiedingen per 9 december 2017 Aanbiedingen per 9 december 2017 Al onze laptops worden custom-made gebruiksklaar gemaakt (geen probeer nu-koop later-software meer + ons APK pakket geïnstalleerd) in ongeveer 2 werkdagen, dit werk scheelt

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 7 d.d. 16 juli Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening

Nota van Inlichtingen 7 d.d. 16 juli Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening A gemeente Eindhoven Nota van Inlichtingen 7 d.d. 16 juli 2014 Behorende bij offerteaanvraag Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening Referentienummer : 140602-2300 Juli

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen, Europese aanbesteding ICT-Hardware nr. 2014/S Fluvius, De Basis, Delta

Nota van Inlichtingen, Europese aanbesteding ICT-Hardware nr. 2014/S Fluvius, De Basis, Delta Nota van Inlichtingen, Europese aanbesteding ICT-Hardware nr. 2014/S 040-066011 Fluvius, De Basis, Delta nr verwijzing (pag. onderwerp) 1 Pag. 19 geschiktheidseisen vraag U vraagt als eerste kerncompetentie

Nadere informatie

UW SPECIALIST TIP Beveilig uw laptop of PC met G Data software. De Computer Specialist Nu vanaf 15,-! 15,6 inch 500 GB HDD 14 inch 32 GB SSD 549,- 269,- 249,- Laptop R417SA-WX011T BLUE 14 1366x768 scherm.

Nadere informatie

Aan de slag met de ipad ios 7.X.X

Aan de slag met de ipad ios 7.X.X Aan de slag met de ipad ios 7.X.X Situering Desktop Computer Laptop Notebook Tablets Smartphone Tablets Windows 8 Android Mac ios voor ipad en ipad mini Windows 8 (Microsoft) Opvolger van MS Surface RT

Nadere informatie

Nota van inlichtingen, behorend bij de. Europees openbare aanbesteding. Levering van ICT-Hardware

Nota van inlichtingen, behorend bij de. Europees openbare aanbesteding. Levering van ICT-Hardware Nota van inlichtingen, behorend bij de Europees openbare aanbesteding Levering van ICT-Hardware Datum: 2 juni 2016 1 Deze 1 e Nota van inlichtingen, behorend bij de aanbesteding Levering ICT-Hardware t.b.v.

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Stichting Bureau Jeugdzorg Stadsregio Rotterdam. Referentie:

Nota van Inlichtingen. Stichting Bureau Jeugdzorg Stadsregio Rotterdam. Referentie: Nota van Inlichtingen Laptops Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Laptops Stichting Bureau Jeugdzorg Stadsregio Rotterdam Omschrijving: De Aanbestedende dienst wil een Overeenkomst sluiten met

Nadere informatie

Bijlage 4.B Productbeschrijving Versie 2 NvI Eenbes/Qliq

Bijlage 4.B Productbeschrijving Versie 2 NvI Eenbes/Qliq Bijlage 4.B Productbeschrijving Versie 2 NvI Eenbes/Qliq 1. Desktop (incl. muis en toetsenbord) Afkortingen/definities Minimum specs Processor: i3-6xxx NBD Next Business Day Geheugen: 4 GB OS On Site Opslag:

Nadere informatie

Alle prijzen in onze promo-folder zijn geldig van woensdag 9 t.e.m. zaterdag 12 september 2015 of tot einde voorraad. @Webstorebe

Alle prijzen in onze promo-folder zijn geldig van woensdag 9 t.e.m. zaterdag 12 september 2015 of tot einde voorraad. @Webstorebe Alle prijzen in deze folder zijn geldig op 28, 29 en 30 augustus 2015 of einde voorraad. Verantw uitgever: Webstore.be Kempenlaan 2, 2300 Turnhout. Openingsuren: Ma-Vr 9u-18u30 Za 9u30-18u Technische specificaties

Nadere informatie

Voorlichtingspresentatie Chromebookproject Regius College

Voorlichtingspresentatie Chromebookproject Regius College Voorlichtingspresentatie Chromebookproject Regius College The Rent Company B.V. Ronald van den Boogaard Email adres: info@rentcompany.nl Internet adres: www.rentcompany.nl Communicatie middel Randvoorwaarden

Nadere informatie

Werkplek hardware en supplies

Werkplek hardware en supplies Nota van Inlichtingen Werkplek hardware en supplies Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Werkplek hardware en supplies ROC ID College TN-59463 Omschrijving: Werkplek hardware De aanbesteding

Nadere informatie

Referentie: Toelichting:

Referentie: Toelichting: Nota van Inlichtingen Werkplekapparatuur Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Werkplekapparatuur Bestuur OSVS Omschrijving: OSVS wenst voor al haar werkplekapparatuur het inkoopproces te verbeteren

Nadere informatie

Hardware. Word. Anna van Kommer M3A

Hardware. Word. Anna van Kommer M3A Hardware Word Anna van Kommer M3A Inhoudsopgave Pagina Inleiding... 2 Hoofdstuk 1: Het Beeldscherm... 3 Hoofdstuk 2: De processor... 4 Hoofdstuk 3: Het geheugen... 5 Hoofdstuk 4: De harde schijf... 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

Laptop Folder. De prijzen die in deze folder staan vermeld zijn incl. Btw en startklaar geleverd en excl. arbeid en voorrijkosten op locatie.

Laptop Folder. De prijzen die in deze folder staan vermeld zijn incl. Btw en startklaar geleverd en excl. arbeid en voorrijkosten op locatie. Laptop Folder Dit is onze laptop folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis". De prijzen die

Nadere informatie

Chromebookproject Regius College. Daan van den Donk

Chromebookproject Regius College. Daan van den Donk Chromebookproject Regius College Daan van den Donk info@rentcompany.nl Waarom Informatie Communicatie Technologie (ICT) Algemene vaststelling Kennisnet Met behulp van ICT bied je leerlingen gelijke kansen

Nadere informatie

Appendix 3 versie 5 van 16 juli 2014

Appendix 3 versie 5 van 16 juli 2014 Appendix 3 versie 5 van 16 juli 2014 1.1 Minimale geëiste configuratie CAD WERKPLEK Aansluiting voorzijde Aansluiting achterzijde Processor Intern geheugen Disk geheugen Videokaart Toetsenboard Besturingsysteem

Nadere informatie

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Johannes Fontanus College De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Ronald van den Boogaard Wie zijn wij ca. 250 Scholen

Nadere informatie

worden gelezen Minimaal. Zo mag er bijvoorbeeld meer dan 1 audio-ingang en audio- uitgang worden aangeboden.

worden gelezen Minimaal. Zo mag er bijvoorbeeld meer dan 1 audio-ingang en audio- uitgang worden aangeboden. NOTA VAN INLICHTINGEN VERSIE 4.0 Aanbesteding: PC Hardware Aanbestedende dienst: NCB Naturalis Datum: 29 mei 2012 Algemene opmerking 1: Bijlage XV; configuraties aspecten interfaces voorkant en interfaces

Nadere informatie

HP DC5800 Core2duo RAM: 2GB. + Muis 10,

HP DC5800 Core2duo RAM: 2GB. + Muis 10, HP DC5800 Core2duo Model: HP DC58000 SFF CPU: Intel Core2Duo E6750 2, 7Ghz Cache: 4MB FSB: 1333Mhz RAM: 2GB HDD: 160GB Drive: DVD Standaard Licentie: Windows 8 Pro Onboard: Videocard Soundcard Netwerk

Nadere informatie

Laptop Folder. April 2014

Laptop Folder. April 2014 Laptop Folder April 2014 Dit is onze laptop folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis". De

Nadere informatie

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement SG Pantarijn De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Ronald van den Boogaard Wie zijn wij ca. 250 Scholen Dell Service

Nadere informatie

Tweede Nota van Inlichtingen

Tweede Nota van Inlichtingen nr. Verwijzing (pag./par./art.) Vraag 1. NVI vraag 41 Bent u bereid de eis m.b.t. de paginanummering van de inschrijving te laten vervallen? Het betreft heer veel verschillende soorten documenten die door

Nadere informatie

De tablet PC. Overwegingen bij de aanschaf van een tablet PC. De mogelijkheden op een rijtje.

De tablet PC. Overwegingen bij de aanschaf van een tablet PC. De mogelijkheden op een rijtje. De tablet PC Overwegingen bij de aanschaf van een tablet PC. De mogelijkheden op een rijtje. De beslissing is gevallen! Je wilt een tablet-pc gaan kopen. Maar dan volgt ogenblikkelijk de vraag: Wat voor

Nadere informatie

Van Maerlant Den Bosch. Start het nieuwe schooljaar. De juiste laptop voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid

Van Maerlant Den Bosch. Start het nieuwe schooljaar. De juiste laptop voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid Van Maerlant Den Bosch De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Wie zijn wij Waarom Informatie Communicatie Technologie

Nadere informatie

IJsselcollege. De juiste laptop voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid. Start het nieuwe schooljaar. Ronald van den Boogaard

IJsselcollege. De juiste laptop voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid. Start het nieuwe schooljaar. Ronald van den Boogaard IJsselcollege De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Ronald van den Boogaard Wie zijn wij 350 scholen 125.000 gebruikers

Nadere informatie

Systemen Folder. De prijzen die in deze folder staan vermeld zijn incl. Btw en startklaar geleverd en excl. arbeid en voorrijkosten op locatie.

Systemen Folder. De prijzen die in deze folder staan vermeld zijn incl. Btw en startklaar geleverd en excl. arbeid en voorrijkosten op locatie. Systemen Folder Dit is onze systemen folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis". De prijzen

Nadere informatie

ICT hardware en aanvullende dienstverlening gemeente Den Helder

ICT hardware en aanvullende dienstverlening gemeente Den Helder Nota van Inlichtingen ICT hardware en aanvullende dienstverlening gemeente Den Helder Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: ICT hardware en aanvullende dienstverlening gemeente Den Helder Gemeente

Nadere informatie

Format C Weggestraat 13, 2170 Merksem Tel.:

Format C Weggestraat 13, 2170 Merksem Tel.: Format C Weggestraat 13, 2170 Merksem Tel.: 03 641 63 30 E-mail: info@formatc.be Code: Vendor code: EAN code: Intel Core i7-7700hq (6MB Cache, 2.8GHz), 16GB DDR4-SDRAM, 1000GB HDD, 256 SSD, 43.9 cm (17.3")

Nadere informatie

Aanbiedingen juni 2016

Aanbiedingen juni 2016 Aanbiedingen juni 2016 Windows 10 wordt uitgeleverd op al onze modellen! Kom langs en informeer! Al onze laptops worden custom-made gebruiksklaar gemaakt (geen probeer nu-koop later-software meer) in ongeveer

Nadere informatie

HP ENVY X "FHD I7-8565U 8GB 256SSD+1TB MX150-4 W10

HP ENVY X FHD I7-8565U 8GB 256SSD+1TB MX150-4 W10 HP ENVY X360 15.6"FHD I7-8565U 8GB 256SSD+1TB MX150-4 W10, Tel.: E-mail: Code: NOTHP4869514 Vendor code: 4XD79EA#UUG EAN code: 193424004904 Intel Core i7-8565u (1.8GHz, 8MB), 39.624 cm (15.6") FHD IPS

Nadere informatie

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement IJsselcollege De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Wie zijn wij Waarom Informatie Communicatie Technologie (ICT) Algemene

Nadere informatie

The power to engage ACCESSOIRES VOOR LASER NOVA/SKY

The power to engage ACCESSOIRES VOOR LASER NOVA/SKY The power to engage ACCESSOIRES VOOR LASER NOVA/SKY PRAKTISCHE ACCESSOIRES VOOR EEN NOG BETERE TOUCHSCREEN-ERVARING GROTERE DEELNAME VAN STUDENTEN EN DOCENTEN Zoekt u naar een geavanceerdere manier om

Nadere informatie

Chromebookproject Vechtstede College Ronald van den Boogaard

Chromebookproject Vechtstede College Ronald van den Boogaard Chromebookproject Vechtstede College 2017-2018 Ronald van den Boogaard info@rentcompany.nl Waarom Informatie Communicatie Technologie (ICT) Algemene vaststelling Kennisnet Met behulp van ICT bied je leerlingen

Nadere informatie

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Titus Brandsmalyceum De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Wie zijn wij 350 scholen 125.000 gebruikers 12 jaar educatie

Nadere informatie

Nota van inlichtingen Openbare Europese aanbesteding Levering hardware en randapparatuur Stichting Salomo

Nota van inlichtingen Openbare Europese aanbesteding Levering hardware en randapparatuur Stichting Salomo Opdrachtgever Salomo Europese aanbesteding levering Hardware Projectnummers: 2013.022 1 Nota van inlichtingen Openbare Europese aanbesteding Levering hardware en randapparatuur Stichting Salomo Anculus

Nadere informatie

New Office Devices. 150 jaar Kies je nieuwe apparaat in 3 stappen

New Office Devices. 150 jaar Kies je nieuwe apparaat in 3 stappen New Office Devices 150 jaar Kies je nieuwe apparaat in 3 stappen Klaar om een selectie te maken? Ja 150 jaar Nog niet, ik heb een overzicht nodig Start Heb je mobiliteit nodig? Ja 150 jaar Nee Stap 1 Hoeveel

Nadere informatie

Lenovo P330_C246_ES_SFF_i7_8700 8gb 256GB SSD

Lenovo P330_C246_ES_SFF_i7_8700 8gb 256GB SSD V-Sys Donk 41, 2400 Mol Tel.: 014 330640 E-mail: info@v-sys.be Lenovo P330_C246_ES_SFF_i7_8700 8gb 256GB SSD Code: 4863052 Vendor code: 30C70009MB EAN code: 193124159911 Intel Core i7-8700 (12MB Cache,

Nadere informatie

2

2 2 ELECTROWORLD.NL 3 4 ELECTROWORLD.NL 5 6 ELECTROWORLD.NL 7 8 ELECTROWORLD.NL 9 10 ELECTROWORLD.NL 11 service EN ADVIES TIP Beveilig uw laptop of PC met G Data software. Nu vanaf 15,-! De Computer Specialist

Nadere informatie

Notebooks. Daarom een notebook van Computershop Arnhem:

Notebooks. Daarom een notebook van Computershop Arnhem: Notebooks Juni 2018 Bij Computershop Arnhem kunt u ook prima terecht voor u nieuwe notebook. Wij verkopen notebooks van Acer, Asus, HP, Lenovo en Toshiba. In deze folder staan de populairste modellen,

Nadere informatie

Laptop Folder. April 2015

Laptop Folder. April 2015 Laptop Folder April 2015 Dit is onze laptop folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis". De

Nadere informatie

VALENTIJN PROMOTIE STIJLVOLLE WITTE ASUS NOTEBOOK met gratis toebehoren aan stuntprijs van 249

VALENTIJN PROMOTIE STIJLVOLLE WITTE ASUS NOTEBOOK met gratis toebehoren aan stuntprijs van 249 speciale aanbiedingen geldig vanaf vrijdag 10 februari geldig tot einde voorraad nu alle notebooks en computers met gratis uitbreidingen en/of toebehoren. Bij ons krijgt u altijd méér notebook of computer

Nadere informatie

10 x ASUS notebookpromotie met gratis toebehoren aan stuntprijs. Geldig vanaf vrijdag 23 juni. Op = op!

10 x ASUS notebookpromotie met gratis toebehoren aan stuntprijs. Geldig vanaf vrijdag 23 juni. Op = op! speciale aanbiedingen geldig vanaf vrijdag 23 juni tot einde voorraad. nu alle notebooks en computers met gratis uitbreidingen en/of toebehoren. Bij ons krijgt u altijd méér notebook of computer voor minder

Nadere informatie

Productinformatie Losse Systemen. Computerdoc Losse systemen

Productinformatie Losse Systemen. Computerdoc Losse systemen Computerdoc Losse systemen Systeem 1:Computerdoc Lenovo Thinkcenter Een pc waar het hele gezin mee uit de voeten kan. Uitpakken, aansluiten en gaan. De lenovo/ IBM thinkcenter is erg compact en levert

Nadere informatie

SEPTEMBER. Lenovo. Acer. Terra tablet. Sequrebox set. Daxis telefonie. D-Link NAS. Camera beveiliging. Eizo deal. Colofon DE KRACHT VAN DE COMBINATIE

SEPTEMBER. Lenovo. Acer. Terra tablet. Sequrebox set. Daxis telefonie. D-Link NAS. Camera beveiliging. Eizo deal. Colofon DE KRACHT VAN DE COMBINATIE SEPTEMBER 2014 Lenovo HP Acer Terra tablet Sequrebox set Daxis telefonie D-Link NAS Camera beveiliging Eizo deal Colofon DE KRACHT VAN DE COMBINATIE DAXIS MAAGDENBURGSTRAAT 22 7421 ZC DEVENTER T: 0570-633242

Nadere informatie

Werkplekhardware en aanverwante producten en diensten Aanbestedende Dienst: Stichting Saxion Referentie:

Werkplekhardware en aanverwante producten en diensten Aanbestedende Dienst: Stichting Saxion Referentie: Nota van Inlichtingen Werkplekhardware en aanverwante producten en diensten Aanbesteding Werkplekhardware en aanverwante producten en diensten Aanbestedende Dienst: Stichting Saxion Referentie: 2015000739

Nadere informatie

Laptop Folder. November 2015

Laptop Folder. November 2015 Laptop Folder November 2015 Dit is onze laptop folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis".

Nadere informatie

PROMOTIES OP NOTEBOOKS EN COMPUTERS

PROMOTIES OP NOTEBOOKS EN COMPUTERS Kingston Flash Drive DataTraveler 100 G3 64 Gb 25 PROMOTIES OP NOTEBOOKS EN COMPUTERS WESTERN DIGITAL SSD SCHIJF 250GB SATA3 Blue Retail 99 Uva Speciale promoties op alle onderstaande notebooks en computers

Nadere informatie

Microsoft Surface Laptop Toolkit

Microsoft Surface Laptop Toolkit Microsoft Surface Laptop Toolkit Inhoud Windows Surface Book Toolkit Pag 3 Pag 4 Pag 5 Pag 6 Pag 8 Pag 9 Pag 10 Pag 11 Pag 12 Pag 13 Pag 14 Pag 15 Pag 16 Pag 17 Pag 18 Introductie Surface Laptop huisstijl

Nadere informatie

1000 Gb USB3.0 59,99 2000 Gb USB3.0 89,99 Toshiba 3000 Gb USB3.0 139

1000 Gb USB3.0 59,99 2000 Gb USB3.0 89,99 Toshiba 3000 Gb USB3.0 139 draagbare externe harde schijven van WESTERN DIGITAL & TOSHIBA met USB3.0-aansluiting 1000 Gb USB3.0 59,99 2000 Gb USB3.0 89,99 Toshiba 3000 Gb USB3.0 139 monitor SAMSUNG 24"(61 cm) CURVED speciale aanbiedingen

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen dd 3 juli Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening

Nota van Inlichtingen dd 3 juli Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening A gemeente Eindhoven Nota van Inlichtingen dd 3 juli 2014 Behorende bij offerteaanvraag Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening Referentienummer : 140602-2300 Juli 2014

Nadere informatie

Chromebookproject Dongemond College. Ronald van den Boogaard

Chromebookproject Dongemond College. Ronald van den Boogaard Chromebookproject Dongemond College Ronald van den Boogaard info@rentcompany.nl Waarom Informatie Communicatie Technologie (ICT) Algemene vaststelling Kennisnet Met behulp van ICT bied je leerlingen gelijke

Nadere informatie

speciale aanbiedingen geldig vanaf 3 februari. nu alle notebooks en computers met gratis uitbreidingen en/of toebehehoren. Bij ons krijgt u altijd

speciale aanbiedingen geldig vanaf 3 februari. nu alle notebooks en computers met gratis uitbreidingen en/of toebehehoren. Bij ons krijgt u altijd speciale aanbiedingen geldig vanaf 3 februari. nu alle notebooks en computers met gratis uitbreidingen en/of toebehehoren. Bij ons krijgt u altijd méér notebook of computer voor minder geld! Ook printers,

Nadere informatie

Opruimingsaanbieding ADVERTENTIE NV Cuijk. Bank: NL80 RABO ICTLVC (ICT Land van Cuijk) De Nieuwe Erven 3

Opruimingsaanbieding ADVERTENTIE NV Cuijk. Bank: NL80 RABO ICTLVC (ICT Land van Cuijk) De Nieuwe Erven 3 ICTLVC (ICT Land van Cuijk) De Nieuwe Erven 3 5431 NV Cuijk voorheen computers.fam-schraven ADVERTENTIE Opruimingsaanbieding 06-54773339 computers@ictlvc.nl KvK: 17218877 BTW: NL0523.49.483.B01 Bank: NL80

Nadere informatie

MINIMALE SYSTEEMEISEN. Vakware 6

MINIMALE SYSTEEMEISEN. Vakware 6 MINIMALE SYSTEEMEISEN Vakware 6 INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 1. BESTURINGSSYSTEMEN... 4 2. WEBAPPLICATIES... 5 2.1 Vakware Digitale Werkbon... 5 3. HARDWARE-EISEN... 6 3.1 Database server(s)... 6 3.2 Werkstation(s)/client(s)...

Nadere informatie

Nota van inlichtingen Europese aanbesteding

Nota van inlichtingen Europese aanbesteding Nota van inlichtingen Europese aanbesteding ICT-HARDWARE HYBRIDE LAPTOPS Gemeente Lochem 1 Aanvullende informatie Deze nota van inlichtingen is aan alle bekende bestekhouders op woensdag 21 juni 2017 via

Nadere informatie

Surface Pro 4. Productsheet - Oktober 2015

Surface Pro 4. Productsheet - Oktober 2015 Surface Pro 4 Productsheet - Oktober 2015 Surface Pro 4 is het perfecte huwelijk tussen laptop en tablet, met alle kracht en prestaties van een premium laptop. Ontworpen voor Windows en Office heeft hij

Nadere informatie

Welkom op de voorlichting notebooks en onderwijs klas 1. CS Vincent van Gogh Salland

Welkom op de voorlichting notebooks en onderwijs klas 1. CS Vincent van Gogh Salland Welkom op de voorlichting notebooks en onderwijs klas 1 CS Vincent van Gogh Salland Programma Notebooks Rentcompany Onderwijs in klas 1 Keuzes maken Waarom werken met een notebook? Meer gepersonaliseerd

Nadere informatie

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Nota van Inlichtingen IT-dienstverlening Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: IT-dienstverlening Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Omschrijving: De Zeeuwse VO scholen

Nadere informatie

Onderwijs & ICT veelgestelde vragen over laptops (locaties Burgum, Raai en Waskemeer)

Onderwijs & ICT veelgestelde vragen over laptops (locaties Burgum, Raai en Waskemeer) Onderwijs & ICT veelgestelde vragen over laptops (locaties Burgum, Raai en Waskemeer) Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over kosten, visie, gebruik en aanschaf van de

Nadere informatie

Perceel Nr. 1: vervaardigen, leveren en plaatsen van een infomeubel

Perceel Nr. 1: vervaardigen, leveren en plaatsen van een infomeubel ALGEMENE OMSCHRIJVING In november 2013 sloot het toeristisch infokantoor UiT in Genk de deuren. Om de service voor toeristen in het centrum zo goed mogelijk te garanderen en volgens beslissing college

Nadere informatie

1. Algemene eisen aan de Producten

1. Algemene eisen aan de Producten 1. Algemene eisen aan de Producten E1.1 De te leveren Producten zijn nieuw en zijn niet refurbished, remarketed of renewed. E1.2 De Producten worden geleverd uit een standaard serie van een fabrikant die

Nadere informatie

Vragenlijst Erasmus MC Vragenformulier voor Nota van Inlichtingen (Ronde 1) EA Medisch Veilige Werkstations

Vragenlijst Erasmus MC Vragenformulier voor Nota van Inlichtingen (Ronde 1) EA Medisch Veilige Werkstations Vragenlijst Erasmus MC Vragenformulier voor Nota van Inlichtingen (Ronde 1) EA Medisch Veilige Werkstations 1 Technische specificaties programma van Eisen onderdeel A en AA 2 Programma van eisen Werkstations"

Nadere informatie

1 e Nota van Inlichtingen Servers, core- en SAN switches Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden 2015

1 e Nota van Inlichtingen Servers, core- en SAN switches Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden 2015 1 e Nota van Inlichtingen Servers, core- en SAN switches Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden 2015 Betreft 1. WA.5 De leverancier dient voor de aangeboden onderdelen in deze aanbesteding

Nadere informatie

Onderwijs & ICT veelgestelde vragen over laptops (locaties Burgum, Raai en Waskemeer)

Onderwijs & ICT veelgestelde vragen over laptops (locaties Burgum, Raai en Waskemeer) Onderwijs & ICT veelgestelde vragen over laptops (locaties Burgum, Raai en Waskemeer) Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over kosten, visie, gebruik en aanschaf van de

Nadere informatie

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Vitus College De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Ronald van den Boogaard Wie zijn wij Waarom Informatie Communicatie

Nadere informatie

Elde College. De juiste laptop voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid. Start het nieuwe schooljaar. Lynn Laarakker

Elde College. De juiste laptop voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid. Start het nieuwe schooljaar. Lynn Laarakker Elde College De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Lynn Laarakker Wie zijn wij 350 scholen 125.000 gebruikers 12 jaar

Nadere informatie

Altijd en overal online?

Altijd en overal online? Altijd en overal online? Smartphone Tablet E-Reader Netbook Notebook Chromebook Smartphones Bekende merken en types: Apple iphone 4 Samsung Galaxy S II HTC Desire HD Blackberry bold Steeds minder: Nokia

Nadere informatie

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement De Boerhaave De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Ronald van den Boogaard Waarom Informatie Communicatie Technologie

Nadere informatie