ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 NOVEMBER 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 NOVEMBER 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD"

Transcriptie

1 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 NOVEMBER 2002 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke (vanaf punt 4), Maes, Beyaert, Pinoie, Vandenbussche, Callewaert Schepenen, Desmet, Dejonckere, Deprez H., Detavernier, Pattyn R., Daelman, Wanzeele, Coppens, Libert, Coudron, Vandenberghe, Deprez R., Top, Demyttenaere (vanaf punt 3), Six, Pattyn F., Vandenborre, Kindt, Vandekerckhove, Van Themsche Gemeenteraadsleden, en Duyck Gemeentesecretaris. Verontschuldigd : Raadsleden Vanassche en Deblock De zitting begint om 19u30 Openbare zitting DAGORDE GEMEENTERAAD 1. Aanleggen openbaar verlichtingsnet in de verkaveling bouwmaatschappij CV Mijn Huis op de wijk Goudberg. Goedkeuren bestek en raming (90.399,20 EUR + BTW). 2. Definitieve verlichtingsinstallatie voor de Sint-Augustinuskerk te Stasegem. Goedkeuren bestek, raming (2.770,06 EUR + BTW) en gunningswijze. 3. Aanpassen waterleidingnet ten behoeve van de DWA-riool in de Vaarnewijkstraat te Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming (2.987 EUR) en toelating tot het uitvoeren van de werken. 4. Aanpassen huisaansluitingen waterleidingnet in de Groendreef en Ommegangstraat. Goedkeuren bestek, raming ( EUR) en toelating tot het uitvoeren van de werken. 5. Heraanleg Stationsplein en Stationsstraat. Goedkeuren bestek, raming ( ,75 EUR + BTW) en gunningswijze. 6. Verkoop grond met 8 eropstaande resterende woningen in de Twee-Bruggenstraat (Westwijk 2 de fase) aan NV Vastinvest. Goedkeuring.

2 7. Verwerving ten openbare nutte van grond in de Darmstraat jegens het Vlaams Gewest. Goedkeuren ontwerpakte. 8. BPA nr. 21 Koutermolen wijziging B. Definitieve aanvaarding. 9. BPA nr. 53 Bavikhovedorp-West wijziging A. Definitieve aanvaarding. 10. Aankoop van planten voor de aanleg van een groenscherm op de nieuwe begraafplaats te Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming (3.760 EUR + BTW) en gunningswijze. 11. Aankoop van een tuinbouwtrekker voor de groendienst. Goedkeuren bestek, raming ( EUR + BTW) en gunningswijze. 12. Leveren van brandstof voor het voertuigenpark van de Stad Harelbeke. a. Goedkeuren bestek, raming ( EUR + BTW en accijnzen) en gunningswijze. b. Goedkeuring samenwerkingsovereenkomst af te sluiten met de politiezone. 13. Aankoop van leestafels voor de vergaderruimte in de Stedelijke Openbare Bibliotheek. Goedkeuren bestek, raming (3.300 EUR + BTW) en gunningswijze. 14. Reglement mantelzorgtoelage in vervanging van de thuiszorgtoelage. Goedkeuring. 15. Reglement op het lokaal impulsbeleid van het stadsbestuur. Vaststelling. 16. Beleidsplan Lokaal Impulsfonds Goedkeuring. 17. Goedkeuring concessieovereenkomst werkwinkel Harelbeke. 18. Goedkeuring overeenkomst omtrent taak-, doelgroep- en capaciteitsafspraken in functie van de geïntegreerde dienstverlening in de lokale werkwinkel. 19. Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW) : aanwending lestijdenpakket schooljaar Stedelijke Academie voor Beeldende Vorming (SABV) : aanwending lestijdenpakket schooljaar Aankoop van muziekinstrumenten en microfoons voor de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW). Goedkeuren bestek, raming (7.173 EUR + BTW) en gunningswijze. 22. Aankoop van didactisch materieel voor de Stedelijke Academie voor Beeldende Vorming (SABV). Goedkeuren bestek, raming (3.042,88 EUR + BTW) en gunningswijze. 23. Goedkeuring "Charter van de integratie" van personen met een handicap. 24. Aankoop van containers geplaatst op het Stedelijk Forestiersstadion te Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming (16.819,48 EUR + BTW) en gunningswijze.

3 25. Opname van leningen, investeringen Goedkeuren bestek, raming (leningen EUR en intresten ,01 EUR) en gunningswijze. 26. Kerkfabriek St. Amand - begrotingswijziging nr. 1 dienstjaar 2002 : verlenen advies 27. Kerkfabriek St. Salvator - begrotingswijziging nr. 1 dienstjaar 2002 : verlenen advies 28. Kerkfabriek St. Pieter Kuurne - begrotingswijziging nr. 1 dienstjaar 2002 : verlenen advies. 29. Hervaststelling gemeentelijk retributie-, tarief- en gebruiksreglement. 30. Delegatie bevoegdheid inzake overheidsopdrachten aan het College van Burgemeester en Schepenen voor het dienstjaar Aankoop van speeltoestellen voor de inrichting van het speelplein De Mol te Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming (10.243,80 EUR + BTW) en gunningswijze. 32. Inrichting en exploitatie van het geklasseerde en gerestaureerde voormalig Stationsgebouw gelegen aan het Stationsplein te Harelbeke bij wege van concessie van openbare werken : a. goedkeuring bestek, raming ( EUR + BTW) en gunningswijze. b. goedkeuring opstalakte. 33. Voorbereiding van de oprichting van een Intergemeentelijke Vereniging voor Crematoriumbeheer in West-Vlaanderen a) oprichting overlegorgaan b) aanduiding afgevaardigde in overlegorgaan 34. WVEM : aanduiding vertegenwoordiger en plaatsvervanger in de buitengewone algemene vergadering en vaststellen van diens mandaat. 35. Leiedal: goedkeuren statutenwijziging en aanduiden vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger in de algemene vergadering en vaststellen van diens mandaat. 36. Leiedal: voordracht van een niet tot de bestuursmeerderheid behorend gemeenteraadslid als kandidaat-lid van de raad van bestuur met raadgevende stem. 37. West-Vlaamse Intercommunale Vliegveld Wevelgem-Bissegem: aanduiden vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger in de algemene vergadering en de buitengewone algemene vergadering en vaststellen van diens mandaat. 38. Vaststelling contractuele voorwaarden verhuring van lokalen, gelegen in de Marktstraat achter de voormalige kantoren van de stedelijke jeugddienst. 39. Samenwerkingsovereenkomst Stad Harelbeke - Politiezone Deerlijk-Harelbeke inzake logistieke en administratieve ondersteuning. Dienstjaar 2003.

4 40. Politiezone Deerlijk-Harelbeke : vaststelling van de dotatie ten laste van de stadsbegroting op zicht van de tweede begrotingswijziging 2002 van de politiezone. 41. Wijziging algemene politieverordening : aanpassen artikel betreffende de toegang tot het containerpark voor bestelwagens en aanhangwagens. 42. Wijziging van het administratief statuut van het gemeentepersoneel + bijlage Stedelijke brandweer : aanpassing grondreglement. 44. Stadspersoneel : openstellen betrekking jeugdconsulent en aanleggen wervingsreserve voor de duur van 3 jaar. 45. Vragenkwartiertje Geheime zitting 46. Aanstelling vertegenwoordiger gemeenteraad in het dagelijks bestuur werkgelegenheidsforum. 47. Stedelijk basisonderwijs : ontslag op datum van , zonder opzegging en om dringende reden van personeelslid uit de vervangingspool toegewezen aan de ankerschool Zuid. 48. Stedelijk basisonderwijs : aanstelling waarnemend directeur aan de Stedelijke basisschool Zuid. 49. Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW) : tijdelijke aanstellingen voor het schooljaar Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW) : tijdelijke aanstelling a.i. wegens zwangerschapsverlof leerkracht accordeon. 51. Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW) : tijdelijke aanstelling a.i. leerkrachten woord wegens ziekte. 52. Stedelijke Academie voor Beeldende Vorming (SABV) : tijdelijke aanstellingen schooljaar Stedelijke Academie voor Beeldende Vorming (SABV) : wijziging tijdelijke opdrachten n.a.v. beslissing reaffectatiecommissie. Openbare zitting *************** 1. Aanleggen openbaar verlichtingsnet in de verkaveling bouwmaatschappij CV Mijn Huis op de wijk Goudberg. Goedkeuren bestek en raming (90.399,20 EUR + BTW).

5 Overwegende dat naar aanleiding van de goedkeuring van de verkaveling in de wijk 'Goudberg' (CV Mijn Huis) het openbaar verlichtingsnet aangelegd wordt ; Overwegende dat de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij voor de openbare verlichting 59 armaturen Aramis voorziet met hogedruknatriumlamp 70 W ; Overwegende dat in de verkaveling zelf de armaturen geplaatst worden op rechte sierpalen met lichtpunthoogte 6,30 meter ; Overwegende dat langs de wandelpaden en de brandweg de armaturen geplaatst worden op lagere palen van 4 meter ; Overwegende dat aan de ingang van de parkeergarages een Limpet-toestel met vlak glas bevestigd wordt ; Gelet op het bestek met raming ten bedrage van ,20 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen, opgemaakt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, Hoogstraat te 8000 Brugge ; Overwegende dat de kosten van vermelde werken gelet op artikel 80 van de Huisvestingscode en het besluit van de Vlaamse Executieve van 7 maart 1990 houdende uitvoering van artikel 80 - deels ten laste van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Algemene Technische Diensten te Brussel en deels ten laste van de verkavelaar Bouwmaatschappij CV Mijn Huis vallen ; Overwegende dat de Bouwmaatschappij CV Mijn Huis voor het gedeelte lastens het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap een aanvraag moet indienen ; Overwegende dat de openbare verlichting eigendom wordt van de stad ; Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid artikel 117 ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting voer beraadslaagd te hebben ; Met 25 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1. De aanleg van de openbare verlichting ten behoeve van de verkaveling bouwmaatschappij CV Mijn Huis wordt goedgekeurd en de kosten ten bedrage van ,20 EUR + BTW worden - gelet op artikel 80 van de Huisvestingscode en het besluit van de Vlaamse Executieve van 7 maart 1990 houdende uitvoering van artikel 80 - deels ten laste van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Algemene Technische Diensten te Brussel en deels ten laste van de verkavelaar Bouwmaatschappij CV Mijn Huis genomen. De werken worden uitgevoerd door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, Hoogstraat te 8000 Brugge.

6 Artikel 2. De West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, CV Mijn Huis en het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap zullen van de beslissing, voorwerp van onderhavige beraadslaging, in kennis worden gesteld. 2. Definitieve verlichtingsinstallatie voor de Sint-Augustinuskerk te Stasegem. Goedkeuren bestek, raming (2.770,06 EUR + BTW) en gunningswijze. Overwegende dat de huidige verlichtingsopstelling voor het eeuwfeest van de parochie Stasegem in dienst blijft tot na de kerstperiode 2002 en bestaat uit twee door de West- Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij uitgeleende projectoren Decoflood, geplaatst op een rechte crossbuis op een bestaande netpaal ; Overwegende dat de desbetreffende netpaal niet meer gebruikt zal worden tijdens de uitvoering van het ondergronds brengen van de nutsleidingen in de Ommegangstraat voor januari 2003 ; Overwegende dat om de installatie blijvend in dienst te houden een aantal correcties dienen te gebeuren ; Overwegende dat de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij voorstelt om de beide projectoren Decoflood van het type SNF 607/HdNa 250 W te plaatsen op een rechte metalen sierpaal met lichtpunthoogte 10 m. en met T-opzetstuk voor twee projectoren ; Overwegende dat de sierpaal op dezelfde locatie te staan komt als de huidige laagspanningspaal ; Overwegende dat na plaatsing de projectoren terug afgeregeld worden bij duisternis ; Gezien de te leveren projectoren reeds één jaar in dienst zijn, wordt door de West- Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij een premie toegekend van 138,62 euro per toestel ; Overwegende dat tijdens het ondergronds brengen van de netten in de Ommegangstraat reeds een aantal correcties doorgevoerd moeten worden om de voeding van dit lichtpunt voor de kerstverlichting mogelijk te maken ; Overwegende dat bij die correcties de voedingslijn naar de desbetreffende te plaatsen lichtmast doorverbonden wordt met het bestaande net van de openbare verlichting ; Overwegende dat alle koppelingen met het ondergrondse net voor openbare verlichting en het voedingsnet voor de kerstverlichting worden ondergebracht in één voetpadkast van het type EH2-A, die wordt geplaatst naast de bestaande voetpadkast voor teledistributie op de hoek van de Ommegangstraat en Stasegemdorp (apotheek) ; Gelet op het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, Hoogstraat te Brugge ; Overwegende dat de kostprijs van vermeld bestek geraamd wordt op 2.770,06 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ;

7 Gelet op artikel a en f van de wet van 24 december 1993 en artikel 120 van het K.B. van 8 januari 1996 aangepast bij artikel 2 van het K.B. van 20 juli 2000 dat het in deze wet bedoelde bedrag vaststelt ; Overwegende dat de sommen van de bedoelde werken lasten de Stad beneden dit bedrag blijven ; Overwegende dat er op ons grondgebied bovendien slechts één maatschappij actief is, namelijk de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, aan wie onderhavige werken kunnen worden toegewezen ; Overwegende dat het ook om deze redenen bijgevolg past als gunningwijze te opteren voor een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Gelet op de vigerende onderrichtingen betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten ; Gelet op de artikelen 117 en 234 van de Nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Met 25 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij te Brugge en waarbij de definitieve verlichtingsinstallatie voor de Sint-Augustinuskerk te Stasegem geraamd wordt op 2.770,06 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Artikel 2. Het Schepencollege wordt gelast de vereiste formaliteiten te vervullen en de opdracht te gunnen na onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Artikel 3. De geldmiddelen, voor de uitvoering van de werken betreffende de openbare verlichting vereist, zijn voorzien op de buitengewone begroting 2002 ; Artikel 4. De uitgave waartoe het aanpassen van de openbare verlichting aanleiding geeft te bestrijden met eigen middelen. 3. Aanpassen waterleidingnet ten behoeve van de DWA-riool in de Vaarnewijkstraat te Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming (2.987 EUR) en toelating tot het uitvoeren van de werken.

8 Overwegende dat bij de aanleg van de DWA-riool in de Vaarnewijkstraat het mogelijk is dat door de grote omvang van de graafwerken het waterleidingsnet verzakt ter hoogte van huisnummer 12 tot aan het pompstation 1 (door het opbreken van een middengeleider) ; Overwegende dat de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening voorziet dat een 10- tal meter leiding van Ø 100 mm. zal moeten vervangen worden ; Gelet op het ontwerp dd. 19 augustus 2002 voor het aanpassen van het waterleidingsnet ten behoeve van de DWA-riool in de Vaarnewijkstraat met raming ten bedrage van 2.987,00 euro, zonder BTW verschuldigd, opgemaakt door de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening te Kortrijk ; Overwegende dat deze werken kunnen gefinancierd worden met gelden van de 'Autonome Investeringskredieten' ; Overwegende dat er op ons grondgebied één maatschappij actief is, namelijk de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening ; Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid artikel 117 ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting voer beraadslaagd te hebben ; Met 26 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek opgemaakt door de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening te Kortrijk en waarbij het aanpassen van het waterleidingsnet ten behoeve van de DWA-riool in de Vaarnewijkstraat geraamd wordt op 2.987,00 euro, zonder BTW verschuldigd. Aan de VMW wordt toelating gegeven de werken uit te voeren overeenkomstig genoemd bestek ; Artikel 2. De werken onder artikel 1 zijn niet ten laste van de stad en worden gefinancierd met gelden van de autonome investeringskredieten. 4. Aanpassen huisaansluitingen waterleidingnet in de Groendreef en Ommegangstraat. Goedkeuren bestek, raming ( EUR) en toelating tot het uitvoeren van de werken. Overwegende dat in de Groendreef en Ommegangstraat de voetpaden vernieuwd worden ;

9 Overwegende dat de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening voorstelt om tijdens deze werken de loden huisaansluitingen te vernieuwen ; Overwegende dat de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening opmerkt dat er wel percelen aanwezig zijn waarop nog kan gebouwd worden, zodat bij een latere uitvoering van de huisaansluitingen het voetpad zal opengebroken worden ; Gelet op het ontwerp dd. 10 oktober 2002 voor het aanpassen van de huisaansluitingen van het waterleidingsnet in de Groendreef en Ommegangstraat met raming ten bedrage van ,00 euro, zonder BTW verschuldigd, opgemaakt door de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening te Kortrijk en die ten hare laste wordt genomen ; Overwegende dat er op ons grondgebied één maatschappij actief is, namelijk de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening ; Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid artikel 117 ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting voer beraadslaagd te hebben ; Met 27 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek opgemaakt door de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening te Kortrijk en waarbij het aanpassen van de huisaansluitingen van het waterleidingsnet in de Groendreef en Ommegangstraat geraamd wordt op ,00 euro, zonder BTW verschuldigd. Aan de VMW wordt toelating gegeven de werken uit te voeren overeenkomstig genoemd bestek ; Artikel 2. De werken onder artikel 1 zijn niet ten laste van de stad en vallen volledig ten laste van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening. 5. Heraanleg Stationsplein en Stationsstraat. Goedkeuren bestek, raming ( ,75 EUR + BTW) en gunningswijze. Overwegende dat de heraanleg van de Boterpotstraat een eerste stap was in het kader van de stadskernvernieuwing ; Overwegende dat aansluitend aan de gedane restauratiewerken van het oud stationsgebouw en de bouw van het nieuwe NMBS-station wordt voorgesteld om een tweede stap te zetten in het herinrichten van het stadscentrum ; Gezien om die reden werd voorgesteld om een ontwerper aan te stellen voor de opmaak van een dossier voor de heraanleg Stationsplein en Stationsstraat ;

10 Overwegende dat in die studie tevens de realisatie van de conceptstudie inzake de wateroverlast langs de ingekokerde Arendsbeek diende te worden verwerkt ; Overwegende dat in de Gemeenteraad van 13 september 1999 principieel werd beslist tot het goedkeuren van de contractuele voorwaarden ontwerper en de gunningswijze betreffende "Heraanleg Stationsplein en Stationsstraat" ; Gelet op het besluit van het College van Burgemeester en Schepenen dd. 30 november 1999 waarbij : - de N.V. Plantec, gevestigd Nieuwpoortsesteenweg 399 te 8400 Oostende werd aangesteld tot ontwerper van de hierboven vermelde werken ; - het studiecontract goedgekeurd door de Gemeenteraad in zitting van 13 september 1999 onderhands werd gegund aan de N.V. Plantec, voornoemd ; Gelet op het terzake tussen het Stadsbestuur Harelbeke en de N.V. Plantec, voornoemd, afgesloten studiecontract dd. 30 november 1999 ; Overwegende dat de Gemeenteraad in zitting van 10 september 2001 tengevolge van het Koninklijk Besluit van 25 januari 2001 betreffende de tijdelijke of mobiele werkplaatsen dat in werking is getreden op 01 mei 2001 een addendum aan het studiecontract dd. 30 november 1999 ; Gelet op de beraadslaging van het College van Burgemeester en Schepenen in zitting van 26 september 2001 waarbij voormeld addendum aan het studiecontract dd. 30 november 1999 toegewezen wordt aan studiebureau N.V. Plantec, voornoemd ; Gelet op het terzake op 27 september 2001 met N.V. Plantec, voornoemd, afgesloten addendum aan het studiecontract dd. 30 november 1999 ; Gezien het bestek en bijhorende plannen betreffende de uit te voeren werken "Heraanleg Stationsplein en Stationsstraat" opgemaakt door de N.V. Plantec, voornoemd ; Overwegende dat blijkens de bij vermeld bestek horende globale raming de kostprijs van de uit te voeren werken geraamd wordt op ,75 EUR Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Overwegende dat voormelde raming opgesplitst wordt in lot 1 "Heraanleg Stationsstraat / Gaversstraat" voor een bedrag van ,50 EUR Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen en in lot 2 "Heraanleg Stationsplein" voor een bedrag van ,25 EUR Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Gezien het bestek uitdrukkelijk stipuleert dat de aanbesteding voor het volledig pakket der werken "Heraanleg Stationsplein en Stationsstraat" (= lot 1 + lot 2) zal uitgeschreven worden alsook aan eenzelfde aannemer zal gegund worden (afzonderlijk voor lot 1 en lot 2) doch in 2 afzonderlijke loten zal uitgevoerd worden (= verschillende bevel tot aanvang) ;

11 Gezien dit concreet betekent dat de werken betreffende "Heraanleg Stationsplein en Stationsstraat - lot 1" gegund zullen worden in het dienstjaar 2002 en lot 2 in het daaropvolgend dienstjaar ; Gehoord het voorstel van het Schepencollege de opdracht tot uitvoering van de werken te gunnen bij openbare aanbesteding ; Gezien dat deze gunningswijze verantwoord is gezien daardoor de concurrentie maximaal speelt ; Gelet op de vigerende reglementering inzake de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en meer bepaald de wet van 24 december 1993 en het Koninklijk Besluit van 08 januari 1996 ; Overwegende dat de werken, voorwerp van huidige beraadslaging krachtens artikel & 8 van het Decreet van 20 maart 1991 van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap betreffende het Investeringsfonds ter verdeling van subsidies voor bepaalde onroerende investeringen die in de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaamse Gewest door of op initiatief van de Provincies, de Gemeenten of de Vlaamse Gemeenschapscommissie worden gedaan, via het Investeringsfonds betoelaagbaar zijn ; Overwegende dat de Stad de Hogere Overheid overeenkomstig de buitengewone begrotingswijziging 2002 om een toelage uit het Investeringsfonds zal verzoeken ; Overwegende dat de benodigde kredieten voor lot 1 voorzien werden bij de buitengewone begrotingswijziging 2002 en de benodigde kredieten voor lot 2 voorzien zullen worden bij de buitengewone begroting 2003 ; Overwegende dat de Stad de uitgave tot dewelke dit project aanleiding geeft voor lot 1 zal financieren met eigen middelen aangevuld met de op te vragen toelage uit het Investeringsfonds en voor lot 2 zal financieren op de wijze zoals voorzien bij de buitengewone begroting 2003 ; Gelet op de artikelen 117 en 234 van de nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; - Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; - Met 27 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT: Artikel 1 : Het bestek en bijhorende plannen opgemaakt door Studiebureau N.V. Plantec, gevestigd Nieuwpoortsesteenweg 399 te 8400 Oostende en met raming ten bedrage van ,75 EUR (= lot 1 : ,50 EUR + lot 2 : ,25 EUR) Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen, betreffende "Heraanleg Stationsplein en Stationsstraat" wordt goedgekeurd ;

12 Artikel 2 : Het Schepencollege wordt gelast de opdracht tot uitvoering van de werken te gunnen bij openbare aanbesteding en dit conform het bestek aan eenzelfde aannemer voor lot 1 en lot 2 doch afzonderlijk uitvoerbaar ; Artikel 3 : Aan de Hogere Overheid wordt overeenkomst de buitengewone begrotingswijziging 2002 om een toelage gevraagd welke uit het Investeringsfonds en hoofdens de uitvoering van hierboven vermelde werken kan verkregen worden en dit voor lot 1 ; Artikel 4 : De geldmiddelen voor de uitvoering van lot 1 vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begrotingswijziging 2002 en voor lot 2 zullen de vereiste kredieten voorzien worden bij de buitengewone begroting 2003 ; Artikel 5 : De uitgave waartoe "Heraanleg Stationsplein en Stationsstraat" aanleiding geeft voor lot 1 te bestrijden met eigen middelen aangevuld met een toelage uit het Investeringsfonds en voor lot 2 te bestrijden op de wijze zoals voorzien bij de buitengewone begroting Verkoop grond met 8 eropstaande resterende woningen in de Twee- Bruggenstraat (Westwijk 2 de fase) aan NV Vastinvest. Goedkeuring. Gelet op het B.P.A. nr. 44 "Westwijk" goedgekeurd bij Ministerieel Besluit van 9/02/1998; Overwegende dat dit B.P.A. nr. 44 o.a. voorziet in de esthetische en stedenbouwkundig verantwoorde invulling van het huidig, grotendeels braakliggend terrein tussen de Schipstraat en de Abdijstraat via het voorzien van woongelegenheden, openbare ruimtes ; Dat binnen die zone én de grenzen van het B.P.A. nr. 44 een 13-tal onroerende goederen woningen (12 woningen en 1 magazijn in de Tweebruggenstraat 57 t.e.m. 68) gelegen waren die met het oog op realisatie van het B.P.A. opgenomen werden in het onteigeningsplan en op de tabel der innemingen waardoor de stad deze zou kunnen "onteigenen voor herverkaveling"; Overwegende dat het Comité tot Aankoop van Kortrijk - in opdracht en in naam van de stad - de nodige onderhandelingen voerde met de 10 respectievelijke eigenaars van voormelde onroerende goederen teneinde tot een verwerving in der minne te komen in plaats van een onteigening en dit met het oog op de wederverkoop aan de ontwikkelaar/promotor van dit B.P.A.; Overwegende dat de Stad Harelbeke in 1997 de 13 onroerende goederen verwierf, dit in uitvoering van voormeld B.P.A.;

13 Overwegende dat alle aanpalende terreinen eigendom zijn van N.V."Vastinvest" en er uit het BPA blijkt dat het betrokken terrein niet afzonderlijk kan ontwikkeld worden zodat de realisatie van het BPA enkel door deze kan gebeuren; Overwegende dat in samenspraak met de promotor van dit project zijnde N.V. "VASTINVEST" besloten werd dit project in 2 fazen op te splitsen, waarbij de huisnummers57+, 57, 58, 59, 60 en de grond met garage bij nr. 62, zich situeerden binnen de 1ste fase, en de huisnummers 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 zich situeren binnen de 2e fase; Overwegende dat de stad reeds op 25/08/99 de grond met de eropstaande gebouwen uit de eerste fase verkocht aan aanpalend promotor N.V. "Vastinvest" en dit conform de raadsbeslissing van 31/05/99; Overwegende dat het thans aangewezen is ook de grond met de 8 resterende woningen uit de 2e fase te vervreemden; Gelet op de brief dd. 25/01/02 waarin mevrouw Lecointere van het Aankoopcomité te Kortrijk de opdracht kreeg van de Stad Harelbeke over te gaan tot het opstarten van de 2e fase van de verkoop der woningen "Westwijk"; Gelet op de aankoopbelofte opgemaakt door het Comité tot Aankoop van Onroerende Goederen ondertekend op 18/09/02 door de N.V. "VASTINVEST" met maatschappelijke zetel te 8552 Zwevegem-Moen, Den Helder 17b, ontwikkelaar/promotor van voormeld B.P.A., om voor de totale prijs van euro volgende onroerende goederen te verwerven jegens de stad : STAD HARELBEKE - (1e afdeling): a)eén are negentien centiare (1a19ca) huis, Twee-Bruggenstraat 61, gekadastreerd sectie A, perceelnummer 898E; b)vierentachtig centiare (0a 84ca) huis, Twee-Bruggenstraat 62, gekadastreerd sectie A, perceelnummer 898F; c)zevenennegentig centiare (0a97ca) huis, Twee-Bruggenstraat 63, gekadastreerd sectie A nummer 898K; d)eén are 08 centiare (1a08ca) huis, Twee-Bruggenstraat 64, gekadastreerd sectie A, perceelnummer 898L; e)eén are (1a00ca) huis, Twee-Bruggenstraat 65, gekadastreerd sectie A, perceelnummer 898M; f)eén are vier centiare (1a04ca) huis, Twee-Bruggenstraat 66, gekadastreerd sectie A nummer 895N; g)eén are negen centiare (1a09ca) huis, Twee-Bruggenstraat 67, gekadastreerd sectie A perceelnummer 895H, (bezwaard met een kosteloos recht van gebruik); h)vijfennegentig centiare ( 0a95ca) huis, Twee-Bruggenstraat 68, gekadastreerd sectie A nummer 895L, (bezwaard met een kosteloos recht van gebruik). Gelet op het geactualiseerde schattingsverslag (dd.1/08/02) opgemaakt door het Aankoopcomité inzake de verkoop (fase 2) van de woningen "Westwijk"; Van oordeel zijnde dat de stad Harelbeke gezien de bedongen prijs bij deze verkoop geen financieel verlies zal lijden;

14 Overwegende dat voor huidige vervreemding, zijnde fase 2, op volgende wijze de geëigende publiciteit werd gegeven : - aanplakking ten stadhuize en ter plekke van 26/09/02 tot en met 14/10/02; - publicatie in de info-krant dd. 10/10/02; Gelet op het proces-verbaal van sluiting van openbaar onderzoek op 16/10/02 waaruit blijkt dat er geen bezwaren werden ingediend tegen voormelde verkoop; Overwegende dat bodemattesten werden aangevraagd op 27/02/02 door de instrumenterende ambtenaar (zie art. 6C van de aankoopbelofte); Gezien de overige stukken van het dossier; Gelet op de gemeentewet, inzonderheid artikel 117; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na beraadslaging in openbare zitting; Met 27 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1.: Goedkeuring wordt verleend aan de verkoop van volgende goederen : STAD HARELBEKE - (1e afdeling). a)eén are negentien centiare (1a19ca) huis, Twee-Bruggenstraat 61, gekadastreerd sectie A, perceelnummer 898E; b)vierentachtig centiare (0a 84ca) huis, Twee-Bruggenstraat 62, gekadastreerd sectie A, perceelnummer 898F; c)zevenennegentig centiare (0a97ca) huis, Twee-Bruggenstraat 63, gekadastreerd sectie A nummer 898K; d)eén are 08 centiare (1a08ca) huis, Twee-Bruggenstraat 64, gekadastreerd sectie A, perceelnummer 898L; e)eén are (1a00ca) huis, Twee-Bruggenstraat 65, gekadastreerd sectie A, perceelnummer 898M; f)eén are vier centiare (1a04ca) huis, Twee-Bruggenstraat 66, gekadastreerd sectie A nummer 895N; g)eén are negen centiare (1a09ca) huis, Twee-Bruggenstraat 67, gekadastreerd sectie A perceelnummer 895H (bezwaard met een kosteloos recht van gebruik); h)vijfennegentig centiare ( 0a95ca) huis, Twee-Bruggenstraat 68, gekadastreerd sectie A nummer 895L bezwaard met een kosteloos recht van gebruik), aan de N.V. "VASTINVEST" met maatschappelijke zetel te 8530 Harelbeke, Arendsstraat 157, ontwikkelaar/promotor van het B.P.A. nr. 44 "Westwijk", tegen de prijs van vijfenzeventigduizend achthonderd zestig euro (75.860,00 EUR) te vermeerderen met de kosten van de akte. Artikel 2.: Akte wordt genomen dat er bij het sluiten van het openbaar onderzoek geen bezwaren werden ingediend; Artikel 3:

15 Mevrouw Lecointere, Commissaris bij het Aankoopcomité te Kortrijk wordt volmacht verleend om de authentieke akte, houdende verkoop van de onder artikel 1 vermelde goederen, namens de Stad Harelbeke te verlijden in uitvoering van artikel 61 van programmawet van 6 juli 1989; Artikel 4.: Het Schepencollege wordt gelast de vereiste administratieve formaliteiten te vervullen; 7. Verwerving ten openbare nutte van grond in de Darmstraat jegens het Vlaams Gewest. Goedkeuren ontwerpakte. Overwegende dat naar aanleiding van de aanleg en de in gebruikname van de N36 een stukje restgrond van 85 m² nabij de Darmstraat door het Vlaams Gewest, Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Departement Leefmilieu en Infrastructuur, Administratie Wegen en Verkeer Afdeling Wegen, waarvan de burelen gevestigd zijn te 1000 Brussel, gebouw Graaf de Ferraris, Koning Albert II-laan 20bus1, te koop wordt aangeboden; Overwegende dat dit stukje restgrond een grondoverschotje is dat niet nuttig bleek voor de aanleg van de N36 doch wel interessant zou kunnen zijn om aldaar een openbaar draaipunt voor lokaal autoverkeer te realiseren; Gelet op het opmetingsplan voorgelegd door het aankoopcomité en opgemaakt door de heer E. Ameye hoofddeskundige bij de afdeling Wegen van het Vlaams Gewest goedgekeurd op 20/02/01 waarin voormeld stuk grond staat afgebeeld als lot 1; Overwegende dat het Stadsbestuur bij brief d.d. 14/06/02 enerzijds positief antwoordde op het voorstel van het aankoopcomité om voormelde restgrond aan te kopen en anderzijds de opdracht toevertrouwde aan hetzelfde comité om de onderhandelingen inzake deze grondtransactie met het Vlaams Gewest op te starten; Gelet op de thans voorgelegde ontwerp-akte door het comité waarbij de aankoopprijs bepaald wordt op 212 euro; Overwegende dat de akte melding maakt van het bodemattest afgeleverd op 19/04/02. door OVAM, die volgende formule vermeldt : "Voor dit kadastraal perceel is geen gegeven beschikbaar in het register van verontreinigde gronden omdat er geen gegevens beschikbaar zijn bij OVAM"; Dat uit de beschikbare informatie bij de technische dienst blijkt dat het hier geen verontreinigde grond betreft; Dat er geen verder gevolg dient gegeven aan voormeld OVAM-attest; Overwegende dat uit de door het comité aan de stad voorgelegde stukken blijkt dat het Vlaams Gewest eigenaar is van het vooromschreven goed; Gezien het proces-verbaal van schatting d.d. 17/10/02 opgesteld door het aankoopcomité te Kortrijk;

16 Overwegende dat de overeengekomen aankoopprijs in overeenstemming is met het schattingsverslag; Dat het nodige budget voor deze verwerving voorzien is onder artikel 421/ van de buitengewone begrotingswijziging 1 van 2002, en dat de financiering gebeurt met eigen middelen; Gezien de overige stukken van het dossier; Gelet op de gemeentewet, inzonderheid artikel 117; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na beraadslaging in openbare zitting; Met 27.stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1.: Instemming wordt verleend met de aankoop wegens openbaar nut (namelijk in functie van de realisatie van een openbaar draaipunt voor lokaal autoverkeer) en tegen de voorwaarden zoals opgenomen in de ontwerp-akte, opgemaakt door het aankoopcomité, van 85 m² grond gelegen bij de Darmstraat, 4de afdeling Harelbeke/Bavikhove, kadastraal gekend of gekend geweest als sectie B deel perceel nummer 0432/F en deel zonder nummer jegens het Vlaams Gewest; Artikel 2.: De uitgaven voor de aankoop worden verzekerd bij middel van kredieten die voorzien zijn op het artikel 421/ van de buitengewone begrotingswijzgiging 1&2 van De financiering gebeurt met eigen middelen; Artikel 3.: Het Schepencollege wordt gelast de vereiste administratieve formaliteiten te vervullen. 8. BPA nr. 21 Koutermolen wijziging B. Definitieve aanvaarding. Gelet op de bepalingen van de nieuwe gemeentewet, inzonder artikel 117; Gelet op het decreet betreffende de ruimtelijke ordening, gecoördineerd op 22 oktober 1996, inzonderheid de artikelen 12 en 14; Gelet op artikel 171 van het decreet van 18 mei 1999 houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening zoals gewijzigd door artikel 38 het decreet van 26 april 2000; Gelet op het ontwerp van bijzonder plan van aanleg nr. 21 "Koutermolen" - wijziging B en de bijhorende stukken opgemaakt door Buro 2 Plus, Monterreystraat 20 te 9000 Gent, stedenbouwkundig ontwerper, bij raadsbesluit van 15 maart 1999 belast met het opmaken van het bijzonder plan van aanleg;

17 Overwegende dat het bijzonder plan van aanleg nr. 21 Koutermolen wijziging B geen aanleiding kan geven tot regeling van vastgestelde bouwovertredingen; Overwegende dat er geen afwijkingen van het Gewestplan voorzien zijn; Gelet op het verslag van de coördinatievergadering, dd. 18 januari 2002, waaruit blijkt dat het plan gunstig wordt geadviseerd mits te voldoen aan de gemaakte opmerkingen; Gelet op het verslag van de hoorzitting met de betrokken bewoners van 22 januari 2002; Gelet op het eenparig gunstig advies van de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (Gecoro) d.d. 12 juni 2002; Gelet op het eveneens gunstig advies van de Raadscommissie Ruimtelijke Ordening en Milieu d.d. 25 juni 2002; Gelet op de beslissing van de gemeenteraad dd. 15 juli 2002, houdende voorlopige aanvaarding van het bijzonder plan van aanleg nr. 21 "Koutermolen" - wijziging B; Gelet op het proces-verbaal van openen van onderzoek de commodo et incommodo d.d. 11 september 2002; Overwegende dat het openbaar onderzoek liep van 05 september 2002 tot en met op 08 oktober 2002; Gelet op het proces-verbaal van sluiting van onderzoek "de commodo et incommodo" d.d. 10 oktober 2002, waaruit blijkt dat er geen bezwaren werden ingediend; Gelet op het eenparig gunstig advies van de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (Gecoro) in haar vergadering van 16 oktober 2002 voor definitieve aanvaarding van het BPA nr. 21 Koutermolen wijziging B; Gelet op het overeenkomstig gunstig advies uitgebracht door de Raadscommissie Ruimtelijke Ordening in zitting van 22 oktober 2002; Na beraadslaging in openbare zitting; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Met 27 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : ART. 1. : Het bijzonder plan van aanleg nr. 21 Koutermolen wijziging B, omvattend plan van de bestaande toestand en bestemmingsplan met stedenbouwkundige voorschriften, wordt definitief aanvaard. ART. 2. : Het dossier zal, tot het verkrijgen van het Ministerieel Besluit, aan de bevoegde diensten worden overgemaakt.

18 9. BPA nr. 53 Bavikhovedorp-West wijziging A. Definitieve aanvaarding. Gelet op de bepalingen van de nieuwe gemeentewet, inzonder artikel 117; Gelet op het decreet betreffende de ruimtelijke ordening, gecoördineerd op 22 oktober 1996, inzonderheid de artikelen 12 en 14; Gelet op artikel 171 van het decreet van 18 mei 1999 houdend de organisatie van de ruimtelijke ordening zoals vervangen door het decreet van 26 april 2000; Gelet op het ontwerp van bijzonder plan van aanleg nr. 53 Bavikhovedorp - West" wijziging A en de bijhorende stukken opgemaakt door Buro 2 Plus, Monterreystraat 20 te 9000 Gent, stedenbouwkundig ontwerper, bij raadsbesluit van 15 juli 2002 belast met het opmaken van het bijzonder plan van aanleg; Overwegende dat het bijzonder plan van aanleg nr. 53 Bavikhovedorp - West wijziging A geen aanleiding kan geven tot regeling van vastgestelde bouwovertredingen; Overwegende dat er geen afwijkingen van het Gewestplan voorzien zijn; Gelet op het verslag van de coördinatievergadering, dd. 25 juni 2002, waaruit blijkt dat het plan gunstig wordt geadviseerd mits te voldoen aan de gemaakte opmerkingen; Gelet op het eenparig gunstig advies van de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (Gecoro) d.d. 12 juni 2002; Gelet op het eveneens gunstig advies van de Raadscommissie Ruimtelijke Ordening en Milieu d.d. 25 juni 2002; Gelet op de beslissing van de gemeenteraad dd. 15 juli 2002, houdende voorlopige aanvaarding van het bijzonder plan van aanleg nr. 53 Bavikhovedorp-West; Gelet op het proces-verbaal van openen van onderzoek de commodo et incommodo d.d. 11 september 2002; Overwegende dat het openbaar onderzoek liep van 04 september 2002 tot en met op 08 oktober 2002; Gelet op het proces-verbaal van sluiting van onderzoek "de commodo et incommodo" d.d. 10 oktober 2002, waaruit blijkt dat geen bezwaren werden ingediend; Gelet op het eenparig gunstig advies van de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (Gecoro) voor definitieve aanvaarding van het ontwerp van B.P.A. nr. 53 Bavikhovedorp-West wijziging A; Gelet op het overeenkomstig gunstig advies uitgebracht door de Raadscommissie Ruimtelijke Ordening op 22 oktober 2002;

19 Na beraadslaging in openbare zitting; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Met 27 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : ART. 1. : Het bijzonder plan van aanleg nr. 53 Bavikhovedorp-West wijziging A omvattend plan van de bestaande toestand en bestemmingsplan met stedenbouwkundige voorschriften, wordt definitief aanvaard. ART. 2. : Het dossier zal, tot het verkrijgen van het Ministerieel Besluit, aan de bevoegde diensten worden overgemaakt. 10. Aankoop van planten voor de aanleg van een groenscherm op de nieuwe begraafplaats te Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming (3.760 EUR + BTW) en gunningswijze. Overwegende dat het nodig is een opdracht te gunnen met als voorwerp de aankoop van planten voor de aanleg van een groenscherm op de nieuwe begraafplaats te Harelbeke; Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid artikel 117, eerste lid en artikel 234, eerste lid; Gelet op de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, inzonderheid artikel 17 1 en 17 2, 1 punt a; Gelet op het bestek opgemaakt door de Centrale Aankoopdienst van de Stad Harelbeke; Overwegende dat de prijs van de opdracht geraamd wordt op EUR + BTW. Gelet op het K.B. van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, inzonderheid art. 120; Overwegende dat het geraamde bedrag van de opdracht beneden de grens van EUR. blijft zoals vastgesteld bij het aangehaalde art. 120; Gelet op het K.B. van 8 januari 1996 en het K.B. van 26 september 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten; Overwegende dat de onderhandelingsprocedure aangewezen is gezien de aard van de bestelling en gezien deze gunningswijze aan de Stad de meeste waarborgen biedt betreffende prijsvorming en service; Overwegende dat de gepaste kredieten ingeschreven zijn op de buitengewone dienst van de begroting; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting te hebben over beraadslaagd;

20 Met 27 stemmen voor, 0 tegen en 0 onthoudingen; BESLUIT : Artikel 1 Er zal een opdracht worden gegund met als voorwerp de aankoop van planten voor de aanleg van een groenscherm op de nieuwe begraafplaats te Harelbeke. Artikel 2 Goedkeuring wordt verleend aan het bestek met betrekking tot de opdracht waarvan sprake in artikel 1 en die wordt geraamd op EUR + BTW. Artikel 3 De opdracht waarvan sprake in artikel 1 zal worden gegund bij onderhandelingsprocedure. Artikel 4 De bijzondere administratieve contractuele bepalingen toepasselijk op de opdracht waarvan sprake in artikel 1, zijn de volgende : a. de opdracht is een opdracht volgens prijslijst b. de uitvoeringstermijnen zijn vastgesteld op 28 kalenderdagen c. de prijs van de onderneming zal in één keer worden betaald, na volledige uitvoering ervan. d. Er is geen prijsherziening. Artikel 5 De opdracht waarvan sprake in artikel 1 zal als volgt gefinancierd worden door aanwending van eigen middelen. 11. Aankoop van een tuinbouwtrekker voor de groendienst. Goedkeuren bestek, raming ( EUR + BTW) en gunningswijze. Overwegende dat het nodig is een opdracht te gunnen met als voorwerp de aankoop van een tuinbouwtrekker ter vervanging van een de afgeschreven trekker van de groendienst; Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid artikel 117, eerste lid en artikel 234, eerste lid; Gelet op de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, inzonderheid artikel 17 1 en 17 2, 1, punt a; Gelet op het bestek opgemaakt door de technische dienst van de Stad Harelbeke; Overwegende dat de prijs van de opdracht geraamd wordt op EUR + BTW; Gelet op het aankoopadvies van de dienst PBW, dd. 25 oktober 2002; Gelet op het K.B. van 8 januari 1996, inzonderheid artikel 120; Vaststellend dat het geraamd bedrag beneden de grens van EUR. blijft zoals bepaald bij het aangehaalde art. 120;

21 Gelet op het K.B. van 8 januari 1996 en het K.B. van 26 september 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten; Overwegende dat de onderhandelingsprocedure aangewezen is gezien de aard van de bestelling en gezien deze gunningswijze aan de Stad de meeste waarborgen biedt betreffende prijsvorming en service; Overwegende dat de gepaste kredieten ingeschreven zijn op de buitengewone dienst van de begroting; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting te hebben over beraadslaagd; Met 27 stemmen voor, 0 tegen en 0 onthoudingen; BESLUIT : Artikel 1 Er zal een opdracht worden gegund met als voorwerp de aankoop van een tuinbouwtrekker voor de groendienst van de Stad Harelbeke. Artikel 2 Goedkeuring wordt verleend aan het bestek met betrekking tot de opdracht waarvan sprake in artikel 1 en die wordt geraamd op EUR + BTW. Artikel 3 De opdracht waarvan sprake in artikel 1 zal worden gegund bij onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Artikel 4 De algemene administratieve contractuele bepalingen toepasselijk op de opdracht waarvan sprake in artikel 1 zijn deze vervat in het K.B. van 26 september 1996 houdende vaststelling van de algemene aannemingsvoorwaarden van de overheidsopdrachten voor werken, leveringen en diensten. Artikel 5 De bijzondere administratieve contractuele bepalingen toepasselijk op de opdracht waarvan sprake in artikel 1, zijn de volgende : a. de opdracht is een opdracht tegen globale prijs b. de uitvoeringstermijn zijn vastgesteld op 28 kalenderdagen c. de prijs van de onderneming zal in één keer worden betaald na volledige uitvoering ervan. d. Er is geen prijsherziening. Artikel 6 De opdracht waarvan sprake in artikel 1 zal gefinancierd worden door opname van een lening. 12. Leveren van brandstof voor het voertuigenpark van de Stad Harelbeke. a. Goedkeuren bestek, raming ( EUR + BTW en accijnzen) en gunningswijze. b. Goedkeuring samenwerkingsovereenkomst af te sluiten met de politiezone. a)

22 Overwegende dat het nodig is een opdracht te gunnen met als voorwerp de levering van brandstof voor het voertuigenpark van de Stad Harelbeke; Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid artikel 117, eerste lid en artikel 234, eerste lid; Gelet op de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, inzonderheid artikel 17 1 en 17 2, 1, punt a; Gelet op het bestek opgemaakt door de financiële dienst van de Stad Harelbeke; Overwegende dat de prijs van de opdracht geraamd wordt op EUR excl. BTW en accijnzen; Overwegende dat de opdracht gaat over de periode van 1 januari 2003 tot en met 31 december Gelet op het K.B. van 8 januari 1996, inzonderheid artikel 120; Vaststellend dat het geraamd bedrag beneden de grens van EUR blijft zoals bepaald bij het aangehaalde art. 120; Gelet op het K.B. van 8 januari 1996 en het K.B. van 26 september 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten; Overwegende dat de onderhandelingsprocedure aangewezen is gezien de aard van de bestelling en gezien deze gunningswijze aan de Stad de meeste waarborgen biedt betreffende prijsvorming en service; Overwegende dat de gepaste kredieten ingeschreven zijn op de gewone dienst van de begroting; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting te hebben over beraadslaagd; Met 27 stemmen voor, 0 tegen en 0 onthoudingen; BESLUIT : Artikel 1 Er zal een opdracht worden gegund met als voorwerp de levering van brandstof voor het voertuigenpark van de Stad Harelbeke voor de periode van 1 januari 2003 tot en met 31 december Artikel 2 Goedkeuring wordt verleend aan het bestek met betrekking tot de opdracht waarvan sprake in artikel 1 en die wordt geraamd op EUR excl. BTW en accijnzen. Artikel 3 De opdracht waarvan sprake in artikel 1 zal worden gegund bij onderhandelingsprocedure. Artikel 4 De algemene administratieve contractuele bepalingen toepasselijk op de opdracht waarvan sprake in artikel 1 zijn deze vervat in het K.B. van 26 september 1996

23 houdende vaststelling van de algemene aannemingsvoorwaarden van de overheidsopdrachten voor werken, leveringen en diensten. Artikel 5 De bijzondere administratieve contractuele bepalingen toepasselijk op de opdracht waarvan sprake in artikel 1, zijn de volgende : a. de opdracht is een opdracht tegen eenheidsprijs b. de prijs van de leveringen zullen worden betaald deelfacturen. c. Er is geen prijsherziening. Artikel 6 De opdracht waarvan sprake in artikel 1 zal gefinancierd worden door aanwending van eigen middelen b) Gezien de wet van op de geïntegreerde politie gestructureerd op twee niveaus; Overwegende dat tussen de stad Harelbeke en de politiezone een afspraak dient te worden gemaakt betreffende de levering van brandstof voor de politievoertuigen voor de periode van 1 januari 2003 tot en met 31 december 2005; Gezien de wet op de overheidsopdrachten van , artikel 19; Overwegende dat de redenen van algemeen belang zijn die verantwoorden dat er overgegaan wordt tot een gezamenlijke levering van brandstof voor de voertuigen, zowel van de Stad Harelbeke, als de politiezone, gezien daardoor sneller kan worden gehandeld en redelijkerwijze kan worden verwacht dat samen betere condities kunnen worden bereikt dan alleen; Gezien de voorliggende samenwerkingsovereenkomst opgemaakt door de juridische dienst van de stad Harelbeke; Gezien het bestek betreffende deze opdracht, goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van heden; Na er in openbare zitting te hebben over beraadslaagd; Met 27 stemmen voor, 0 tegen en 0 onthoudingen; BESLUIT : Enig artikel. Keurt de genoemde samenwerkingsovereenkomst goed. Tussen : OVEREENKOMST 1. De stad Harelbeke, alhier vertegenwoordigd door het college van burgemeester en schepenen voor wie optreden de heer Luc Decavele burgemeester en de heer Albert Duyck stadsecretaris, handelend in naam en voor rekening van de stad in uitvoering

24 van een raadsbeslissing van 18 november 2002 en onder voorbehoud van voogdijtoezicht. En 2. De politiezone Harelbeke Deerlijk (hierna genoemd de politiezone), alhier vertegenwoordigd door het politiecollege en handelend in uitvoering van een beslissing van de politieraad van..voor wie optreden de heer Luc Decavele, voorzitter van het politiecollege en de heer Eddy Nuyttens, voorzitter van het directiecomité van de politiezone Harelbeke Deerlijk, dewelke verklaren te handelen onder voorbehoud van voogdijtoezicht, IS OVEREENGEKOMEN HETGEEN VOLGT : 1. Deze overeenkomst heeft betrekking op de levering van brandstof voor de voertuigen van de politiezone Harelbeke Deerlijk voor de periode van 2003 tot en met Partijen komen overeen dat de procedure tot verwerving 1. voor de politiezone zal worden gevoerd door de stad Harelbeke en haar diensten. Diensvolgens stellen zij de stad Harelbeke aan als opdrachtgevend bestuur. De stad Harelbeke zal overeenkomstig de wetgeving inzake overheidsopdrachten de procedure voeren aan de voorwaarden van het bestek dat aan onderhavige overeenkomst wordt gehecht om er een geheel mee te vormen. De beslissingen van de organen van de stad Harelbeke zullen ter goedkeuring worden voorgelegd aan de corresponderende organen van de politiezone. 3. Partijen komen verder overeen dat de politiezone de bedragen die zij door de opdracht verschuldigd is, rechtstreeks aan de leverancier zal betalen. Gedaan te Harelbeke in twee exemplaren, elk der partijen erkennend één exemplaar te hebben ontvangen. Voor de stad Harelbeke, Voor de politiezone, De secretaris, de burgemeester, de vz. Van het directiecomité, de voorzitter, 13. Aankoop van leestafels voor de vergaderruimte in de Stedelijke Openbare Bibliotheek. Goedkeuren bestek, raming (3.300 EUR + BTW) en gunningswijze. Overwegende dat het nodig is een opdracht te gunnen met als voorwerp de aankoop van bijkomende leestafels voor de vergaderzaal in de Stedelijke Openbare Bibliotheek te Harelbeke; Overwegende dat het een uitbreiding betreft van het bestaande meubilair; Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid artikel 117, eerste lid en artikel 234, eerste lid;

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2005 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2005 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2005 Aanwezig : Decavele (vanaf punt 25) Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Daelman Schepenen, Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 APRIL 2000

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 APRIL 2000 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 APRIL 2000 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Pinoie, Maes, Vandemeulebroucke, Beyaert, Detavernier, Schepenen, Verhelst, Top, Lano, Dejonckere, Desmet, Opbrouck,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 OKTOBER 2003

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 OKTOBER 2003 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 OKTOBER 2003 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke (vanaf punt 14), Maes, Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Top Schepenen, Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 FEBRUARI 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 FEBRUARI 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD Aanwezig : ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 FEBRUARI 2002 Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Pinoie, Vandenbussche, Callewaert (vanaf punt 14.) Schepenen, Desmet, Dejonckere,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2006

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2006 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2006 l Aanwezig: Vandemeulebroucke waarnemend Burgemeester-voorzitter; Maes, Beyaert, Vandenbussche (vanaf pt. 3), Callewaert, Daelman Schepenen Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 04/607 23 december 2004 Besluit houdende de gunning van een opdracht voor de verbouwing van een kantoorgebouw, Marcqstraat 16 te 1000 Brussel, tot een huis voor het Nederlandstalig onderwijs.

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 FEBRUARI 2000 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 FEBRUARI 2000 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 FEBRUARI 2000 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Pinoie, Maes, Vandemeulebroucke, Beyaert, Detavernier, Callewaert Schepenen, Verhelst, Top, Lano, Dejonckere,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 26 MEI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Pieter. Jaarrekening.

Nadere informatie

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008 POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008 Openbare zitting 1. Zonaal veiligheidsplan 2009 2012. Goedkeuring van de delen die behoren tot de bevoegdheid

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009.

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. Aanwezig: MM. K. Van Herck, Voorzitter; J. Vanschoubroek, Burgemeester; A. Debecker, J. Vicca, G. Holsbeek en M. Saelmaekers, Schepenen

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 APRIL 2004 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 APRIL 2004 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 APRIL 2004 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes (vanaf punt 5), Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Top Schepenen, Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

ZITTING VAN

ZITTING VAN ZITTING VAN 06.12.2018 AANWEZIG. Jan Laurys, burgemeester Diest, voorzitter Manu Claes, burgemeester Scherpenheuvel-Zichem, raadslid Peetermans, De Graef, Pauwels, Buttiens, Schuyten, Sannen, Gybels, Jacobs,

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 12 AUGUSTUS 2004 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelasting. Onwaarden...2

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Nutsvoorzieningen. VMW. Uitbreiding distributienetten

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID EN SCHEPEN RIK LIPS Aan de raad wordt gevraagd akte te willen nemen van het ontslag van dhr. Rik Lips als

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem 1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het onroerend goed (1 199 m²), gelegen Zwevegemstraat 9 te Otegem, aan te kopen om reden van openbaar nut.

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Uittreksel uit het vergunningenregister

Uittreksel uit het vergunningenregister datum 31 januari 2017 uw kenmerk JBesage33B ons kenmerk bijlage(n) / contactpersoon Christel Belpaeme infonot@oostende.be Uittreksel uit het vergunningenregister Voor zover ons bekend, is er 1 dossier

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 NOVEMBER 2005 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 NOVEMBER 2005 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 NOVEMBER 2005 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes (vanaf punt 8), Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Daelman Schepenen, Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 21 februari 2011 ons kenmerk: LDS/DVR/02 datum: 08/02/2011 contactpersoon: Lena De Smaele 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 F E BRUARI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Audomarus.

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 FEBRUARI 2004 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 FEBRUARI 2004 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 FEBRUARI 2004 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche, Top Schepenen, Pinoie, Dejonckere, Deprez H. (vanaf pt 4),

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 1. Verslag vorige zitting zie bijlage TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 2. Kennisname brief minster Homans inzake beslissing van de gemeenteraad d.d.

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00186 Notulen gemeenteraad 7 mei 2019: goedkeuring De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 07/484 13 december 2007 Besluit houdende de toekenning van de elfde verlenging van de uitvoeringstermijn, de goedkeuring van de verrekeningen nr. 11 (in meer) en het afsluiten van een

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 28.05.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 OKTOBER 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 OKTOBER 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD Aanwezig : ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 OKTOBER 2002 Decavele Burgemeester-voorzitter; Maes, Beyaert, Pinoie, Vandenbussche, Schepenen, Desmet, Dejonckere, Deprez H. (afw. pt. 18 en 19), Pattyn R.,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2003

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2003 Aanwezig : ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2003 Callewaert Burgemeester-voorzitter wnd; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche, Daelman Schepenen, Pinoie, Dejonckere (tot en met punt

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014 DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014 1. Aanvraag stedenbouwkundige vergunning voor goedkeuring. 2. Vraag tot het bekomen van toelating tot het verharden

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATI E F TOEZICHT L IJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATI E F TOEZICHT L IJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATI E F TOEZICHT L IJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 25 MAART 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Mededeling van benoeming en van

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 30.08.2007. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 MAART 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Heraanleg Zeelaan, gedeelte tussen

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 februari 2012 om 18.30u.

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 februari 2012 om 18.30u. TOELICHTINGSNOTA zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 februari 2012 om 18.30u. Openbare zitting: Goedkeuring van het verslag van de zitting van de politieraad

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van 29 november 2005

Zitting Gemeenteraad van 29 november 2005 Zitting Gemeenteraad van 29 november 2005 AANWEZIG: Jean-Pierre De Clercq, Burgemeester - Luc Vandekerckhove, Marie-Thérèse Lapeere, Yves Vercruysse, Marcel Dendauw, Eric D'Hoop, Schepenen - Herman De

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. ===================================== 1. Aanstelling vertegenwoordiging in de Raad van Bestuur Imog en Algemene Vergadering WIV naar

Nadere informatie

Openbare zitting 1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur.

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur. FME/edw a 04 80 00 20141211-P.V..doc 18 december 2014 Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om 16.30 uur. Ten jare tweeduizend en veertien,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Zitting van 5 maart 2008

Zitting van 5 maart 2008 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 5 maart 2008 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie, RICOUR

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

Zitting van 26 april 2010

Zitting van 26 april 2010 Zitting van 26 april 2010 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Bourgeois A., Lepla M., en Buyck V.; Schepenen; Mevr. en de Heren Deman P., Vanacker L.,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 14 MEI 2007

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 14 MEI 2007 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 14 MEI 2007 Aanwezig : De heer Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Mevr. Rita Beyaert, burgemeester De heren, Carlo Daelman, Luc Callewaert, Alain Top,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden.

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 8 JANUARI 2009 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, S. Imbrechts,

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011. Art. 33, par. 2 van

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 23 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 18 SEPTEMBER 2003 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelastingen. Onwaarden...2

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. RvVb/A/1516/1485 van 30 augustus 2016 in de zaak 1314/0012/A/1/0008 In zake: INTERCOMMUNALE WATERLEIDINGSMAATSCHAPPIJ VAN VEURNE-AMBACHT, met zetel te 8670

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst

Samenwerkingsovereenkomst Samenwerkingsovereenkomst TUSSEN : De "Intercommunale Maatschappij voor Ruimtelijke Ordening, Economische Expansie en Reconversie van het Gewest Kortrijk", genoemd "INTERCOMMUNALE LEIEDAL", publiekrechtelijk

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 14 oktober 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00791 Onderwerp: Sluiten van een verkoopovereenkomst m.b.t. het onroerend goed gelegen te Gent (Ledeberg),

Nadere informatie

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993)

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) Gemeente Zedelgem secretariaat LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 oktober 2017

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 oktober 2017 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 oktober 2017 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage.

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage. STAD MECHELEN BESTUURLIJK BEHEER ------------------------ GB/AVDV GENOMEN BESLUITEN : ------------------------- GEMEENTERAAD VERGADERING 23 FEBRUARI 2006 -------------------------------------- OVERZICHTSLIJST

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke,

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, 11 GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI 2012 Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, Willy Van Hove Schepenen Marc Van Wittenberge, Willy

Nadere informatie