Voorwoord JODELA JAARGANG NUMMER 405 Oktober DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorwoord JODELA JAARGANG NUMMER 405 Oktober DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN"

Transcriptie

1 Oktober

2

3 1 JODELA JAARGANG NUMMER 405 Oktober DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Hej everyiedereen, een hele goede dag voor jullie allen. Ik zit hier weer te typen en wil jullie eerst en vooral bedanken om alle nieuwe gezichten de wonderlijke wereld van de KSA te doen ontdekken. Let op, deze ontdekkingsreis kan nog steeds voor iedereen die de weg nog niet gevonden heeft beginnen. Je mag met andere woorden of daden ieder moment van iedere zaterdag tussen twee en vijf een nieuwe avonturier uitnodigen. Deze maand is het de eerste volledige herfstmaand. Ja, lekker bladrijven en harken. Moeder natoer is een moeder die zich even als een bejaarde gedraagt tijdens de herfst en dan moeten wij, de bangelijkste creaturen en bengels van deze godheid, haar een handje helpen. Het is niet leuk om in je eigen vuiligheid te gaan slapen. Er komt ook een vakantie aan, met de typische naam de herfstvakantie omdat dit een vakantie is en in de herfst valt. Heb je nog hulp nodig voor in de tuin dan mag je alle leiders en leidsters vragen of ze misschien hun vrijwilligers werk willen voortzetten. Of ze het willen doen, weet je natuurlijk pas nadat je het gevraagd hebt. Een herfst wijsheid voor deze herfst is: niet alle blaadjes zijn hetzelfde, oordeel niet op de kleur en nerf alleen. Ik hoor jullie volgende week of volgende maand. Het gaat jullie goed of slecht, in beide gevallen kan je bij mij op gesprek komen. Groeoeoeoeoeoeoeoeoeoeoeoetjes, De KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN verwoorder

4 Informatio 2 Dag van de Jeugdbeweging Op vrijdag 21 oktober is het na 366 dagen gewacht te hebben eindelijk weer één van de allerleukste dagen van het jaar! Namelijk de Dag van de Jeugdbeweging waar je je trots voor je jeugdbeweging kan en mag laten zien door in je uniform naar school te gaan! Opscheppen over hoe geweldig de KSA wel niet is hoeft niet, maar een beetje propaganda heeft nog nooit iets of iemand kwaad gedaan. ;) Lidgeld Nu het jaar weer al een paar weken bezig is, komt ook de leiding deze maand nog eens een heel belangrijke vraag stellen. Ze komen vragen of je nog in de beweging wil blijven. Als je antwoord Jaaah!!!! is, is het de bedoeling dat je ouders lidgeld betalen. Het lidgeld bedraagt dit jaar weeral 50euro en per extra kind gaat er 5euro af. Als u 2 kinderen in de KSA heeft zitten betaald u dus 50euro voor het eerste kind en 45euro voor het tweede, Het rekeningnummer waarop het geld gestort mag worden is: of BE Met vermelding van naam en groep. Alvast bedankt!!

5 3 Uniformen Aan alle nieuwe (en oude) leden: We zouden het heel erg fijn vinden als jullie een uniform zouden aanschaffen. Heb je er nog geen, of is jou uniform te klein of kapot? Meldt dit dan zeker aan leidsters Wietske of Anne. Zij gaan je met plezier helpen een nieuw uniform aan te schaffen. Foto s Op kamp worden er elk jaar tal van foto s getrokken en nu onze befaamde fotoavond officieel voorbij is, is het tijd dat we ze met de rest van de wereld delen. Dit doen we door alle foto s tentoon te stellen op de sociale netwerksite facebook. Ook alle andere foto s van vorige kampen of activiteiten zijn op onze pagina te vinden. BKV Elk jaar organiseert de provinciale koepel KSA Antwerpen-Brabant een cursus voor nieuwe leiding en leden van de oudste groep. Hier leer je niet alleen alle basis en wat gevorderde trucjes om een fantastische leiding te worden, maar ontmoet je ook tal van nieuwe potentiële vrienden! Als je Jonghernieuwer bent en je mee wil op dit fantastisch evenement, laat het dan zeker voor 10 oktober weten aal leidster Wietske. Zij zorgt er dan voor dat je ingeschreven wordt. BKV zal doorgaan in de herfstvakantie, van 30 oktober tot en met 5 november. Meer informatie kan je vinden op:

6 In t Potje 4 Cake! Deze maand is de cake aan de beurt. Geleerd van een keukenprinses en het is zo simpel als iets. Ingrediënten: 4 eieren, bloem (200g), suiker (200g), vanillesuiker (2 pakjes) en boter (200g). Bereiding: U weegt de eieren af (bijvoorbeeld 200 gram). Dan wast u de handen omdat op de eieren misschien salmonella zit. Dan weegt u dezelfde hoeveelheid boter af (200 hier). Die zet u even in de microgolf om te laten smelten. Dan weegt u de suiker (zelfde hoeveelheid, 200 hier) af en die kapt u bij de boter. Voeg er de vanillesuiker aan toe. Het geel in de eieren doe je er ook bij en het wit klop je in een ander potje tot het stijf is. Neem de mixer in plaats van de vork om een tenniselleboog te voorkomen. Nu doet u het stijve mengsel bij de rest en klopt u alles door elkaar. U doet dit in een bakvorm en klaar is kees. Noten, fruit of zo mag u er altijd bijdoen, zie wel dat het niet bovenop ligt want het verbrandt in de oven. Laten bakken tot u er in kan met de breipriem van oma en als er dan geen deeg aanhangt is de cake klaar.

7 5 Moppentrommel Waarom neemt een dom blondje stro mee naar haar bed? Om de nachtmerries te voederen! Wie gaat er eerst slapen? Een konijn of een krokodil? Een konijn want die moet maar 2 tanden poetsen. -Waarom lakken olifanten hun nagels rood? Omdat ze dan niet opvallen in een veld aardbeien. -Heb jij dan al eens een olifant in een veld aardbeien zien staan? Nee, zie wel dat het werkt. Jantje komt met een geschrokken gezicht bij zijn moeder. "Mama, de ladder die in de woonkamer stond is net omgevallen!" "Ik zei toch dat je rustig moest spelen", zegt moeder boos. "Wacht maar tot je vader dit hoort!" "Oh, die weet het al", zegt Jantje. "Die hangt namelijk aan de kroonluchter!"

8 6 Kwik, Kwek en Kwak vragen aan oom Donald: "Hoeveel tandpasta zit er in een tube?". Donald kijkt raar op en zegt: "Uh... geen idee!" Waarop de neefjes antwoorden: "Van de keuken tot de voordeur, en weer terug!" Mickey en Goofy zitten naast elkaar te vissen. Na een tijdje zegt Goofy tegen Mickey "Mag ik jouw dobber lenen? Die van mij is stuk, want hij gaat steeds onder water!" Waarom is een jachtluipaard zo snel en lenig? Omdat hij op katletiek heeft gezeten!

9 Tijdrover 7 Kan jij alle puntjes met elkaar verbinden en zo een mooie tekening uitkomen?

10 8 Wie kan deze sudoku zonder fouten oplossen? Deze muis wilt heel graag kaas. Kan jij de muis naar de kaas brengen?

11 Oudjes 9 In deze rubriek krijgt elke maand een leiding de kans om wat meer over zichzelf te zeggen zonder zichzelf te onthullen. Als jij kan raden welke leiding we zoeken krijg jij misschien wel een mooie prijs!! Dag leidster, hoe gaat het ermee? Hey hoi met mij helemaal prima, met jou? Met mij gaat alles toppie! Maar zeg eens, sinds wanneer zit jij al in de KSA? Ik ben pas gekomen bij de sjowers dus dit is nu mijn 6de jaar nog maar. Dus jij bent nog niet zo lang in de beweging? Maar je zult ongetwijfeld al wel eens een topactiviteit hebben gehad. Wat was voor jou de leukste activiteit? Pff dat is wel moeilijk er waren veel dingen die ik wel leuk vond, ik denk dat ik quiz en stratego wel het leukste vond! Super! En had je ook een lievelingsleiding? Ik had niet echt een favoriet ik vond ze stuk voor stuk allemaal leuk! Dat zal iedereen zeker en vast graag horen! Heb je nog andere hobby's buiten de KSA? Nee enkel KSA eigenlijk als echte hobby.

12 Dan kan je dus al je tijd in deze fantastische 10 jeugdbeweging steken! Had je ook een hekel aan een bepaald soort activiteit? Zeker en vast! Ik had echt een hekel aan looktocht! Ik at nadien een hele zak muntjes op maar dat hielp helemaal niet tegen de geur! Bluh look! Haha, die look toch! Vertel nog eens wat over jezelf, zodat de lezertjes kunnen uitvinden wie je bent. Wat is je favoriete muziek, lievelings eten,... Favoriete muziek, eeuhm vanalles van voor de 2000 vind ik zeer aangenaam om naar te luisteren. En ik eet echt heeeel graag lasagne! Hmmmm Ik vond het heel fijn om met jou te praten, maar moet nu wel stoppen Heb je nog een laatste levenswijsheid dat je wil meedelen? Levenswijsheid. Goh ik ben nog maar 19 dus zo wijs ben ik niet. Als je de zon niet ziet, betekent niet dat de zon niet schijnt ;) Dankjewel meneer of mevrouw X die ik aan het begin van dit interview leidster heb genoemd en tot de volgende! Doei!!! Weet jij wie meneer of mevrouw X is? Laat het dan zeker weten aan iemand van de leiding!

13 Uit de oude doos 11 Hier zijn enkele foto s van een lang vervlogen tijd. Herken jij nog (oud) leid(st)ers? Ga het ze zeker zeggen!

14 12

15 Verslagen 13 Ik ga ze allemaal vangen: startdag Eindelijk was het zover, na lang zwoegen en zweten stond hij daar: de startdag. Het thema dit jaar was niet minder dan Pokémon, inderdaad de hype uit de jaren 90 die helemaal terug het leven in is geblazen. De activiteit begon met het vreselijke nieuws dat Jessie (die rosse van team Rocket) alle KSA-Pokémon had gestolen en Pokémontrainer Sam deze wou terug krijgen door alle KSA ers te trainen. Zo geschiedde het dat iedereen direct aan zijn training begon. De meeste hadden al wel eens Pokémon gevangen met de gsm van de mama of papa maar voor de groentjes in het vak was het al snel ook een peulenschil. De piepers konden zelfs een diploma halen als ze een aantal opdrachten goed deden zoals een Pokéball in een ton gooien. De leeuwkes speelden dan weer heuse Pokékringspelen. De deugnieten konden zich concentreren op het verslaan van team Rocket door te oefenen met Pokéstratego, waar ze alle sterkten en zwakten leerden kennen van alle 150 Pokémon. De rakkers deden iets heel mysterieus en de sjowers konden hun eigen Pokémon kiezen om deze dan te level uppen zodat hij/zij daarna klaar was om te gaan vechten tegen die gemene Jessie. Eind goed al goed, was het niet dat we het gevecht nog moesten aangaan met Jessie. Het bleek uiteindelijk wel mee te vallen, Jessie was pacifist geworden en gaf tot slot alle gekke wezentjes terug aan trainer Sam. Dat was me toch wel weer een avontuur, jeejtje minah.

16 14 Verjaardagen Oktober, de blaadjes vallen van de bomen, de zomer is volledig voorbij! De wintermaanden komen weer dichterbij om s avonds gezellig onder een dekentje te kruipen bij de tv een warme chocomelk te drinken! Maar voor sommige is het niet enkel warme chocomelk drinken maar ook heerlijke verjaardagstaarten eten natuurlijk! We beginnen deze maand bij onze jongste groep want op 4 oktober verjaart Kobe Aerts van de piepers en wordt 6 jaar. Twee daagjes later is het feest bij de leeuwkes want dan wordt Nienke Truyens al 8 jaar. De volgende jarige vinden we terug bij de rakkers en is jongedame Duije Knappers. Zij wordt op 16 oktober 12 jaar. Op 19 oktober zitten we dan met dubbel feest bij de deugnieten want dan verjaren Livi Hendrickx en Senne Struyf en zij worden beide 10 jaar. Een dagje later is het aan onze oudste groep om eens uit zen dak te gaan want op 20 oktober wordt Sofie Vinck van de jonghernieuwers 16 jaar. Op 26 oktober is het dan aan sjower Didier Kools die 14 jaar wordt. Op 28 oktober is het de beurt aan Free Maas van de leeuwkes. Deze jongedame wordt al 8 jaar. Als laatste van de maand gaan we naar waar we begonnen zijn. Bij de piepers want op 29 oktober verjaart Emelie Reka en zij wordt 6 jaar. De leiding wenst alle jarige een super gelukkige verjaardag toe!

17 Kiekjesrubriekje 15

18 16

19 16

20 18 Activiteiten piepers 1/10: Hoe vettiger, hoe prettiger. (meenemen: reserve kledij) 8/10: Rode rozen, roze rekken, rosse ronken. 15/10: Euro s in mijn zakken daarom loop ik traag. 22/10: Donald duik herstelt zijn dak. 29/10: Hatse flatse pannenkoek. Leeuwkes 1/10: De kat komt uit de mouw. 8/10: Twee vliegen uit de boom kijken. 15/10: Beter zo sluw als een vos dan tien in de lucht. 22/10: Oude koeien stoten zich geen twee keer aan de zelfde steen. 29/10: Een ezel uit de gracht halen. (meenemen: reserve kledij)

21 19 Deugnieten 1/10: Mijn man is antiquair. 8/10: Joe spiek nederlands? 15/10: Hey daar is John Deere trekker. (meenemen: reserve kledij) 22/10: Schatjes van patatjes. 29/10: Ik ben bekend van tv. Rakkers 1/10: Pieter post. 8/10: Thomas de trein. 15/10: In de mix. 22/10: De dag na Dag van de jeugdbeweging. 29/10: vetzak- doedelen (meenemen: reservekledij)

22 20 Sjowers 1/10: Rundfunk 8/10: Stappen doe je veilig. (meenemen: fiets) 15/10: Kwaliteit moet je verdienen door te dansen. 22/10: Vies is gewoon een mooi woord voor vuil. (meenemen: reservekledij en douche spullen) 29/10: Bezoekers zaandam Jonghernieuwers 1/10: Schilderen, schilderen en nog meer schilderen. 8/10: master chef 15/10: veroveren! Veroveren! Veroveren! (meenemen: reservekledij) 22/10: DVDJB after party. Vrijdag 29/10 van 20u00 tot 23u00 : popcorntime en relax Bart, Jef, Sam, Manitas, Wietske, Jordy, Thomas, Bob, Alissa, Anne

23

24

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord De rapporten zijn uitgedeeld, de Roefel is achter de rug en de Werchtergangers hebben hun typische festivalgeur al lang van hun lijf gewassen. De zomervakantie is dus definitief begonnen. Oef!

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN juli-augustus 1 Voorwoord Allereerst heet ik iedereen van harte welkom in dit nieuwe KSJ-jaar. Niet alleen de vaste leden en ouders horen hierbij, maar net zoals elk jaar hoop ik nu ook weer enkele nieuwe

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN oktober 1 JODELA JAARGANG 2015-2016 NUMMER 396 Oktober DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Goede en trouwe vrienden, wanneer de blaadjes beginnen te vallen en de egels beginnen te bouwen aan hun winterslaapbuikje

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN September 1 JODELA JAARGANG 2015-2016 NUMMER 395 September Voorwoord Hallowa en welkom bij de eerste zin van de eerste jodela van het eerste KSA-jaar sinds vele. Na twee maandjes alles te vergeten wat

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 JODELA JAARGANG 2014-2015 NUMMER 384 oktober DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Voorwoord Tschüss sagen sie oft im Deutsche Sprache, maar ook wel eens in de lagelanden. Ik hoor jullie

Nadere informatie

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail. 't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.com Het aapje en de sleutels Er was eens een man en die had de sleutels

Nadere informatie

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht.

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. September Oktober 2018 Zondag 2 september 2018 Geen activiteit De +14 en leiding hebben zaterdag 1 september oudijzerslag om de kas van KLJ te

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 JODELA JAARGANG 2014-2015 NUMMER 384 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Voorwoord Hallokes aan alle KSJ-kindjes en mama s en papa s. Na twee maanden in mijn bed te liggen

Nadere informatie

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3 THEMA ENERGIE > Kleuter & Eerste graad > Lessuggesties en activiteiten 2. 1. Lessuggesties Leon en de ikkietikkietijd en activiteiten op klasniveau Het verhaal Tekening 1 Hallo iedereen ik ben Leon. Ik

Nadere informatie

Okie Dokie Programmaboekje In samenwerking met:

Okie Dokie Programmaboekje In samenwerking met: Okie Dokie Programmaboekje 2018 In samenwerking met: Welkom! Dit is het eerste aangepast exemplaar van het Okie Dokie Programmaboekje. Belangrijk om te vermelden is dat de groepsleiding van de hutjes tijdens

Nadere informatie

Vriendschap op de middelbare school. Een zoektocht naar echte vrienden

Vriendschap op de middelbare school. Een zoektocht naar echte vrienden Vriendschap op de middelbare school Een zoektocht naar echte vrienden De laatste 2 dagen van het 6 de leerjaar Hallo Laura! Dag Jolein! Kom, we gaan naar de speelplaats. Op de speelplaats Tring, tring

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 7 Delen maakt blij Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 7 blz. 1 Als je niet wilt delen krijg je ruzie.

Nadere informatie

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 12/11/14 1 LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 1. (lezen) Ik.... een lange tekst. 2 Hij.... een moeilijk boek. 3. Zij.... een gemakkelijk tekstje. 4..... jullie veel? Ja, wij.... graag kinderboeken.

Nadere informatie

Welkomstwoord. Wij stellen voor

Welkomstwoord. Wij stellen voor HET VRIENDENHUISKRANTJE Vrijdag 29 maart 2013, 5de editie Welkomstwoord Beste lezers, Hier bij stellen we jullie met trots onze nieuwskrant voor van februari & maart Veel leesplezier! Wij stellen voor

Nadere informatie

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC8116. Erkenningsnr. P3A9031 V.U.: KSA Aarschot Bekaflaan Aarschot

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC8116. Erkenningsnr. P3A9031 V.U.: KSA Aarschot Bekaflaan Aarschot België - Belgique P.B. P.P. 3200 Aarschot 1 BC8116 Braggel Erkenningsnr. P3A9031 V.U.: KSA Aarschot Bekaflaan 65 3200 Aarschot 29ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus EDITIE

Nadere informatie

Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit!

Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit! enthousiast oktober Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit! Zaterdag 10 oktober kan je op de Chiro lekkere kip eten

Nadere informatie

JRKRANT December Januari

JRKRANT December Januari JRKRANT December Januari 2016 2017 Voorbije activiteiten Deze maand in onze JRKRANT Voorbije activiteiten 1 Volgende activiteiten 1 Junior Helper + initiaties Nieuws van de afdeling Verjaardagen 3 Woordzoeker

Nadere informatie

Stan. Geschreven door. Eline Willemse. Illustraties van. Dick Rink

Stan. Geschreven door. Eline Willemse. Illustraties van. Dick Rink Stan Geschreven door Eline Willemse Illustraties van Dick Rink http://www.dickrink.nl Copyright 2013 Stan is een beer. Een hele lieve beer. Een beer die zich af en toe een beetje alleen voelt. En weet

Nadere informatie

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS)

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Stel dat dat (te grote wonder) gebeurt, ik betwijfel of dat zal gebeuren, maar stel je voor dat, wat zou je dan doen dat je nu niet doet? (p36)

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 JODELA JAARGANG 2007-2008 NUMMER 312 Januari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Goede dag beste lezers van de Jodela. Er is weer een maand voorbij en de nieuwe staat alweer voor de deur. Deze keer

Nadere informatie

Paashopsadeke

Paashopsadeke Paashopsadeke 2017 1 Voorwoord Dag allerbeste Chirowietjes, Na de jaarlijkse winterstop zijn we er weer onmiddellijk ingevlogen. De koude en de regen hielden jullie niet tegen en er is waarschijnlijk nog

Nadere informatie

ZWAAR VERLIEFD. Chantal van Gastel. in makkelijke taal

ZWAAR VERLIEFD. Chantal van Gastel. in makkelijke taal ZWAAR VERLIEFD Chantal van Gastel in makkelijke taal Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen 1 Hij past niet. Shit, hoe kan dat nou? Het is de grootste maat in deze winkel. Ik heb geen andere keus.

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN OKTOBER 1 Voorwoord Hallo allemaal welkom bij het voorwoord van de jodela van de KSA van de maand oktober. Deze maand gaat het ook weer elke zaterdag van 14 uur tot 17 uur activiteit zijn, hou deze dagen

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

ACTIVITEIT 1 : Verhaaltje «Joris en de Ikkietikkietijd»

ACTIVITEIT 1 : Verhaaltje «Joris en de Ikkietikkietijd» INTRODUCTIE Waarom minder energie verbruiken? We hebben elke dag energie nodig om van alles en nog wat te kunnen doen; koken, onszelf warm houden, machines laten werken Die energie maken kan op heel veel

Nadere informatie

Scouting Frederik Hendrik

Scouting Frederik Hendrik Scouting Frederik Hendrik Programmaboekje Welpen September t/m December 2017 Hoi allemaal! Het eerste deel van het scouting seizoen is weer begonnen. Dit programma boekje is voor september 2017 t/m december

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

DE WEKROEP VNJ MORTSEL JANUARI

DE WEKROEP VNJ MORTSEL JANUARI DE WEKROEP VNJ MORTSEL JANUARI 2011 Inhoud 1. gele lintjes 2. rode lintjes 3. groene lintjes 4. speelplezier 5. knappe foto s 6. periodethema 7. kalender 8. nieuwtjes Beste VNJ-ers en ouders, Voorwoord

Nadere informatie

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Veilig Thuis Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Een stukje uitleg Dat je samen met papa/mama, of een andere persoon in dit boekje gaat werken is niet zo maar. Dat komt omdat

Nadere informatie

DAN MOET NATUURLIJK HET LEUKSTE NOG KOMEN

DAN MOET NATUURLIJK HET LEUKSTE NOG KOMEN SCOUTSENGIDSENBEERSE JUNI 1 juni KAPOENEN JUNI 2013 Nu het eindelijk lekker warm gaat worden, wordt het is dringend tijd voor alle Kapoentjes om nog eens kennis te maken met een groot estafette spel!!

Nadere informatie

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse nieuwsbrief 30 schooljaar 2014-2015 12 juni 2015 1. Projectweek Woensdag 17 juni start de projectweek. Dit jaar is het thema geschiedenis. Een heel breed thema waar we veel mee kunnen. Elke bouw heeft

Nadere informatie

Het scoutsblad. oktober. Het scoutsblad oktober 1

Het scoutsblad. oktober. Het scoutsblad oktober 1 Het scoutsblad oktober Het scoutsblad oktober 1 Het scoutsblad oktober 2 Inhoudsopgave Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Speelhoekje... 6 Doolhof... 6 Maandbrief kapoenen... 7 Maandbrief welpen...

Nadere informatie

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Veilig Thuis Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod 2 Een stukje uitleg Dat je samen met papa/mama, of een andere persoon in dit boekje gaat werken is niet zo maar. Dat komt omdat

Nadere informatie

EBOOK WE KRIJGEN ER EEN KINDJE BIJ :)

EBOOK WE KRIJGEN ER EEN KINDJE BIJ :) MINI EBOOK WE KRIJGEN ER EEN KINDJE BIJ :) KINDERMEDITATIE WWW.DEBOEZEMVRIENDIN.NL KINDERMEDITATIE Meditatie voor kinderen kan ervoor zorgen dat het kind zich rustiger gaat voelen. Het kind is meer ontspannen,

Nadere informatie

Beste ouder/verzorger,

Beste ouder/verzorger, 1 - Wonderland BSO Mariastraat Middenbouw en Topgroep April 2019 Beste ouder/verzorger, Wil je standaard een extra setje kleding, en schoenen die vies mogen worden meegeven alsjeblieft? Wil je deze ook

Nadere informatie

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het boek van VISJE BLUB Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het is 8 juni, een paar dagen voor de Slootjesdag in Diessen. Een vrijwilligster van de groep zit rustig wat te lezen bij t Turkaa tot

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

INKIJKEXEMPLAAR. challenges voor ouders en kids! Spelboekje. Samenspel. Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY

INKIJKEXEMPLAAR. challenges voor ouders en kids! Spelboekje. Samenspel. Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY INKIJKEXEMPLAAR 20 challenges voor ouders en kids! Spelboekje Samenspel Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY Samenspel is ontwikkeld voor de Week van de Opvoeding 2018 Concept en tekst:

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN mei 1 JODELA JAARGANG 2010-2011 NUMMER [349] [Mei] DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Zo, de maand april is weeral eens gedaan. Meestal zeggen ze dat april de maand is van jawel, de aprilse grillen.

Nadere informatie

Help me, Zoey, zeg ik. Zoey kijkt verbaasd. Waarmee?, vraagt ze.

Help me, Zoey, zeg ik. Zoey kijkt verbaasd. Waarmee?, vraagt ze. 1 Ik wou dat ik een vriendje had. Ik wou dat hij in mijn kast zat. Dan kon ik hem tevoorschijn halen wanneer ik maar wilde. Hij zou naar me kijken alsof ik mooi ben. Zwijgend. Hij zou zijn leren jack uittrekken

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT?

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT? Inleiding Gevoelens: we hebben ze allemaal. Maar soms is het lastig te weten hoe je je nu écht voelt. Je bent blij, maar ook zenuwachtig. Of je weet niet of je boos of verdrietig bent. Of je snapt niet

Nadere informatie

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor Het verhaal op reis groep 1-2 melle de muis Bijlagen Les 1 Les 1 - Bijlage 1 - brief kunstenaar 1 Lieve kinderen, Vandaag begint er een bijzonder project: HET VERHAAL OP REIS. Jullie gaan vandaag met elkaar

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

De Nationale. Smaaktest Groep 5 t/m 8. Beste Smaakprins of Smaakprinses, Veel plezier met de Nationale Smaaktest!

De Nationale. Smaaktest Groep 5 t/m 8. Beste Smaakprins of Smaakprinses, Veel plezier met de Nationale Smaaktest! De Nationale Smaaktest 2009 Beste Smaakprins of Smaakprinses, Mag ik me even voorstellen? Ik ben kok Pierre Wind. Die kale, die drukke. Misschien ken je me wel van de televisie of de smaaktest van andere

Nadere informatie

Na al dat feesten zijn wij ook moe geworden. Vandaag dus jammer genoeg geen KLJ.

Na al dat feesten zijn wij ook moe geworden. Vandaag dus jammer genoeg geen KLJ. Zondag 8 september Hallo, lieve twinkeltjes willen jullie weten wie jullie nieuwe leiding is? Dan is vandaag de dag dat jullie naar de KLJ moeten komen. Het zal een leuke dag worden, je leiding kijkt er

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein

Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein brengt zijn dochter Ama naar school. Hij praat met een moeder van een ander kind op het schoolplein. De moeder heet. Waar werkt? Wat leert u in

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden, ouders, sympathisanten De eerst maand van het jaar is weeral voorbijgevlogen, januari was weer een topmaand weer enkele extra leden voor de jongste

Nadere informatie

Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning

Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning Ernst Knijff Tineke van der Meer De Ware Koning en andere verhalen van meester Karel tekeningen: Anne van Buul NARRATIO CIP-gegevens Koninklijke Bibliotheek,

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Vrijdag 12 oktober t/m vrijdag 19 oktober. Welkom op De Kurenpolder Recreatie Wij wensen u een fijn verblijf!

Recreatieprogramma. Vrijdag 12 oktober t/m vrijdag 19 oktober. Welkom op De Kurenpolder Recreatie Wij wensen u een fijn verblijf! Recreatieprogramma Vrijdag 12 oktober t/m vrijdag 19 oktober Welkom op De Kurenpolder Recreatie Wij wensen u een fijn verblijf! Kijk snel verder voor het complete programma van het recreatieteam! LET OP!

Nadere informatie

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE?

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE? Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Veilig Thuis, tel.: 0800 2000 Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een uitgave van JIP Den Haag en Middin.

Nadere informatie

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt.

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. UW MENING GEVEN spreken inleiding en doel Een mening is wat iemand denkt of vindt. U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. U leert ook uw mening geven. Uw mening geven

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG Hoera Hoera Hoera! NUMMER 374 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG Hoera Hoera Hoera! NUMMER 374 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN oktober september 1 JODELA JAARGANG 2013-2014 NUMMER 374 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Beste jongelui, bij deze wens ik jullie alvast een aangenaam oktober toe. Dat is eigenlijk niet

Nadere informatie

Beste leden, ouders en sympathisanten

Beste leden, ouders en sympathisanten Beste leden, ouders en sympathisanten 2018 is van start gegaan, en ook dit jaar staat de volledige leidingsploeg weer helemaal klaar om het beste van zichzelf te geven! Dit kan natuurlijk niet als er weinig

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting :

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : 1.Wat vind je leuk aan korfbal? Dat het een teamsport is. Dat het een gemengde sport is. Dat het twee vakken heeft, 1 verdedigen en 1 aanvallen. 2.Wat

Nadere informatie

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van:

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van: NASCHOOLSE DAGBEHANDELING Figaro Welkom! Binnenkort kom je kennismaken op Figaro. In dit boekje leggen we je alvast wat dingen uit. Het boekje is gemaakt voor kinderen die hier voor de eerste keer komen,

Nadere informatie

inhoud 1. Groeien 2. In de buik 3. De baby 4. De peuter 5, De kleuter 6. Het schoolkind 7. De puber 8. Volwassen 9. Bejaard 10. Filmpje Pluskaarten

inhoud 1. Groeien 2. In de buik 3. De baby 4. De peuter 5, De kleuter 6. Het schoolkind 7. De puber 8. Volwassen 9. Bejaard 10. Filmpje Pluskaarten Groeien inhoud 1. Groeien 3 2. In de buik 4 3. De baby 5 4. De peuter 7 5, De kleuter 9 6. Het schoolkind 10 7. De puber 11 8. Volwassen 12 9. Bejaard 13 10. Filmpje 14 Pluskaarten 15 Bronnen en foto s

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG Gegroet out. NUMMER 399 Februari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG Gegroet out. NUMMER 399 Februari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Februari 1 JODELA JAARGANG 2015-2016 NUMMER 399 Februari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Alaaf maal elf en je komt op de sesam open u van het carnaval. Het carnaval jaar is al van elf na elf op

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A1 THEMA 2 BOODSCHAPPEN

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A1 THEMA 2 BOODSCHAPPEN ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A1 THEMA 2 BOODSCHAPPEN Opdracht 1 de groente pinnen de suiker de supermarkt Opdracht 7 Hoi Ramon! Ik eet graag rijst met kip. En ik drink altijd water bij het eten. Maar ik vind

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN mei juli-augustus 1 Voorwoord Het is wat allemaal. Beste vrienden, ik kan jullie zeggen dat april weer een geweldig intensieve én succesvolle maand was. We kunnen terugkijken op een paar schitterende

Nadere informatie

Melkweg. Een dak boven je hoofd. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: Het huis

Melkweg. Een dak boven je hoofd. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: Het huis Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een dak boven je hoofd Wonen: Het huis Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Een dak boven je hoofd, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

P.S. En onthoud: met een fiets in de hand kom je door het ganse land!

P.S. En onthoud: met een fiets in de hand kom je door het ganse land! 39 Jonghernieuwers Beste jonghernieuwers Misschien wat laat, maar toch willlen we jullie een gelukkig nieuwjaar wensen! We hebben het jaar opnieuw met heel wat mooie herinneringen kunnen afsluiten. Al

Nadere informatie

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever.

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Vos en Waar is Haas het ijs? NAAM Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Wat een raar beest! lacht Uil.

Nadere informatie

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. September Oktober

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. September Oktober Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. September Oktober Zondag 6 September 2015 Geen activiteit: De +14 en leiding hebben zaterdag 5 september oud-ijzerslag gehad om de kas van KLJ

Nadere informatie

Beste leden, ouders en sympathisanten

Beste leden, ouders en sympathisanten Beste leden, ouders en sympathisanten Met nu ook het eetfestijn, de ledenuitstap en al 2 weekends achter de rug komt het einde van het jaar al bijna in zicht. De Knim, PieKrie en SJO kunnen nog aftellen

Nadere informatie

Eva geeft geen antwoord. Ze leest samen met Lieke in het kookboek. Nu moet er suiker en boter bij, zegt Lieke. En een snufje

Eva geeft geen antwoord. Ze leest samen met Lieke in het kookboek. Nu moet er suiker en boter bij, zegt Lieke. En een snufje 1 Logeren Het is vrijdagmiddag. Eindelijk gaat de bel. Alle kinderen springen op. Het is weekend! Ik ga zo met mijn opa naar boer Jan, zegt Sam tegen Lieke. Heb je zin om mee te gaan? Lieke schudt haar

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Jaargang 2010-2011 1 Voorwoord Een goede september iedereen! Ik ben blij dat ik na een volle maand vakantie opnieuw het woord tot jullie mag richten. Het kamp in Edingen was gemakkelijk een succes te

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 1

De Kapoenen seintoren 1 De Kapoenen seintoren 1 Liefste kapoenen en beste ouders, De vakantie is weer voorbij. Het school is weer begonnen. Het is dus hoog tijd voor weer eens wat ontspanning in het weekend. Dit jaar moeten we

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari - Februari

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari - Februari Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari - Februari Mededelingen Er wordt werk gemaakt van de nieuwe truien! We zullen het goed aankondigen wanneer de truien er zijn. We bestellen

Nadere informatie

Sint-Janske. September. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T:

Sint-Janske. September. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T: Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp Groepsnummer: 03306G T: 0470 41 92 60 0471 10 64 19 E: robinpiessens@hotmail.com bryssinck.larissa@hotmail.com Sint-Janske September 2017 Voorwoord september 2017

Nadere informatie

Maandlijst April - Mei - Juni

Maandlijst April - Mei - Juni Maandlijst April - Mei - Juni Algemene informatie Aangezien dat iedereen in juni moet studeren, gaan er die maand minder activiteiten doorgaan. Geen nood, op kamp wordt dit zeker ingehaald Elke activiteit

Nadere informatie

t GraGo tje juni 2018

t GraGo tje juni 2018 t GraGo tje juni 2018 Kleuterschool Grammene Grijsbulckstraat 3 051 63 64 17 Lagere school Gottem Ardense Jagersstraat 6 051 63 51 47 www.wongrago.be directie@wongrago.be PEUTER- & EERSTE KLEUTERKLAS Dieren

Nadere informatie

Interview met Pam M Jones

Interview met Pam M Jones Interview met Pam M Jones Door Timen van Ark, Radio presentator bij www.countryland.nl Programma Countryland Café Uitzending 10-09-2016 We hebben vandaag hier een artiest die ook een beetje bekendheid

Nadere informatie

Donderdag 16 augustus

Donderdag 16 augustus Donderdag 16 augustus Programma 08.30 Opstaaaaaaan 09.00 09.30 Ontbijt 10.00 12.20 Eerste training 12.45 13.45 Lunch 14:30 16:45 Tweede training 16:45 17:45 Douchen, rust, kletsen etc. 18.00 19.00 Diner

Nadere informatie

Het allerleukste meisje

Het allerleukste meisje > > 0 0 0 Het allerleukste meisje Er zijn meisjes die het liefst met poppen spelen er zijn meisjes die vaak voor de spiegel staan er zijn meisjes die zich als een bruid verkleden en dan wensen dat ze ooit

Nadere informatie

uur uur

uur uur 08.30 uur Ontbijt 09.45 09.55 uur Voorbereiden 1ste training 09.55 12.20 uur 1ste training 12.45 13.45 uur Lunch 13.45 14.15 uur Rust, klein spelletje, T-shirts 14.15 14.30 uur Voorbereiden 2de training

Nadere informatie

maandlijst Oktober-november

maandlijst Oktober-november maandlijst Oktober-november 1 Algemene informatie Ons kamp zal dit jaar doorgaan in Limburg, meer bepaald in Meeuwengruitrode. Het kamp zal begin augustus zijn, de juiste datum moeten we nog beslissen.

Nadere informatie

Hand-outs ouderavond jaar 2

Hand-outs ouderavond jaar 2 Hand-outs ouderavond jaar 2 Inhoudsopgave Werkblad: Uitdagingen in gedrag 2 Overzicht voorwaarden voor gedragsverwachtingen 3 Matrix voor Thuis (leeg) 4 Matrix voor Thuis (ingevuld) 5 Les in goed gedrag

Nadere informatie

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink Poekie is verdrietig Want zijn papa en mama gaan scheiden Geschreven door Mariska van der Made Illustraties van Dick Rink Poekie is een lief klein monstertje van vijf jaar oud. Hij woont samen met zijn

Nadere informatie

Wij kunnen alvast niet meer wachten! Tot dan! De leiding

Wij kunnen alvast niet meer wachten! Tot dan! De leiding , Hierbij willen we jullie overtuigen om mee te komen op bivak! Het paasweekend was zonder twijfel beregoed, ons 10-daags kamp (1-10 aug) zal nog vele malen beter worden. Zoals geweten, maken veel zielen

Nadere informatie

Heikleuters. KSA Frisse Heikracht Bree

Heikleuters. KSA Frisse Heikracht Bree Heikleuters KSA Frisse Heikracht Bree 0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave & foto s p. 1 Colofon p. 2 Voorwoord p. 3 Pastoraal woord p. 4 Informatie & moppentrommel p. 5 Activiteitenkalender p. 6-7 1 Colofon

Nadere informatie

Animatieprogramma. Lieve vakantiegangers,

Animatieprogramma. Lieve vakantiegangers, Animatieprogramma Lieve vakantiegangers, Welkom op ons gezellige vakantiepark midden in de Brabantse bossen. Het animatieteam staat klaar met een heleboel leuke en gezellige activiteiten voor alle leeftijden.

Nadere informatie

ju ju nli-iau gustus

ju ju nli-iau gustus juni juli-augustus 1 Voorwoord Hallo hallo! Je hebt op de moment de nieuwste jodela in je handen en dat betekent deze keer niet alleen dat er weer een nieuwe maand is aangebroken, maar ook dat het de

Nadere informatie

Avonturen van K nijn op Algemene School Oost

Avonturen van K nijn op Algemene School Oost Avonturen van K nijn op Algemene School Oost Op maandag 12 november 2018 ben ik begonnen aan mijn rondreis langs veel klassen van Algemene School Oost te Bergen op Zoom. Superspannend, want het was de

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema "water" In dit thema staat water centraal.

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema water In dit thema staat water centraal. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus Seizoen 2013 / 2014 Thema "water" In dit thema staat water centraal. Water komt uit de kraan maar zit ook in een fles, je kunt het drinken maar je

Nadere informatie

BACK TO SCHOOL Calculator BIJLAGE. bij programma back 4 to school

BACK TO SCHOOL Calculator BIJLAGE. bij programma back 4 to school BACK TO SCHOOL Calculator BIJLAGE 3 bij programma back 4 to school 8 BACK TO SCHOOL Calculator 3 4 8 1 2 3 5 4 6 7 9 + 8 = 0 Opdrachtkaartjes behorende bij : uitbeelden Overhoring Huiswerk maken Appel

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie