Feest commissie. Verslag Ledenvergadering Feestcommissie 5 april Notulen algemene ledenvergadering Feestcommissie Westergeest 5 april 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Feest commissie. Verslag Ledenvergadering Feestcommissie 5 april Notulen algemene ledenvergadering Feestcommissie Westergeest 5 april 2011"

Transcriptie

1 Van de redactie Beste dorpsgenoten, Juni, de hooimaand, we zitten er weer midden in. De vakanties staan binnenkort weer voor de deur. Alhoewel de bouwvak vakantie laat is dit jaar, zal menigeen hiervan gaan genieten van hun wel verdiende rust periode. Wat voor weer het wordt moeten we afwachten, doch zoals altijd moeten we optimistisch blijven. Zoals in de uitgave van maart al stond aangekondigd is de site met het digitale archief van Foestrum de afgelopen periode de lucht in gegaan. We hopen dat u inmiddels reeds een bezoek hebt gebracht aan deze site, waar prachtige foto s en stukjes op staan uit het verleden doch ook uit het heden van Westergeest. Een echte aanrader, en zoals al eerder gezegd mocht u nog oude foto s of krantenknipsels hebben, die nog niet op de site staan, we zouden het zeer op prijs stellen, wanneer u ze even naar Jantsje Wiersma zou brengen, zodat deze de foto s kan inscannen en plaatsen op de site, zodat ze voor iedereen te zien zijn en zo blijven bewaard, alvast bedankt hiervoor Veel meer nieuws is er van redactie zijde niet te melden, zodat we u ook nu weer veel leesplezier toewensen met deze uitgave van de Foestrumer en natuurlijk geniet straks van uw wel verdiende vakantie hier of elders anders. De Redaktie

2 Agenda Juni 24 Uitvoering SVS in de Van der Bij Hal te Kollum Juli 2 Night of Brass, Fokkema s Pleats, 20:00 Augustus Eind Feest van de Vogelwacht ivm 65-jarig bestaan ( exacte datum volgt) November 18 Ledenvergadering IJsclub, aanvang uur in Hústerwald in Oudwoude December 16 Jubileumfeest IJsclub Oudwoude ter ere van het 100-jarig bestaan. Overleden Maart 31 Thomas Kempenaar, 88 jaar April 19 Betty Hoogeboom-Keizer, 85 jaar De redactie van de Foestrumer doet nogmaals een oproep aan de inwoners van Westergeest: Indien U bij geboorte de redactie een geboortekaartje stuurt dan vermelden we deze in de Foestrumer.

3 Feest commissie Verslag Ledenvergadering Feestcommissie 5 april 2011 Notulen algemene ledenvergadering Feestcommissie Westergeest 5 april 2011 Plaats : Fokkema s Pleats Aanvang : uur Aanwezig : bestuur en 8 leden Opening Onder het genot van een kopje koffie/ thee heet de voorzitter Marten Bijlsma de aanwezige leden welkom. Te organiseren activiteiten 2011 worden genoemd: Pasen, Puzzelrit Dropping najaar, St. Maarten Sinterklaas, Krystkuier Voorstel Feest in samenwerking Foestrumer Piraten Jaaroverzicht en notulen ledenvergadering 2010 Jaaroverzicht 2010 wordt voorgelezen evenals de notulen van de ledenvergadering Financieel verslag 2010 Financieel overzicht wordt uitgedeeld. Opmerkingen: Opbrengst Dorpsfeest 2010 was goed, Kostenpost ledenvergadering: veel koffie gedronken!, kostenpost kleding Feestcommissie: fleece-vesten aangeschaft en T-shirts vrijwilligers laten drukken. Kascommissie De kascommissie zijnde Hendrik en Wilfred, hebben de kas gecontroleerd en akkoord bevonden. De heren worden bedankt voor hun inzet. Volgend jaar zal Wilfred door Jan Bijlstra worden bijgestaan, Hendrik wordt als reserve genoteerd.

4 Pauze Ook nu genieten we weer van een bakje koffie Bestuurswisseling Geen. Contributie 2011 Voorstel: verhoging contributie gezin van EUR 6,-- naar EUR 8,50 per jaar Verhoging contributie alleenstaande vanaf 18 jaar van EUR 3,50 naar EUR 5,-- per jaar. De aanwezige leden gaan akkoord met de verhoging. In Foestrumer zal nogmaals worden vermeld dat jongeren vanaf 18 jaar zelf lid moeten worden. Opgave bij Trynke Boersma. Ledenvergadering Omdat er niet veel belangstelling bij de leden is voor het bijwonen van de ledenvergadering van de Feestcommissie is het voorstel van Feestcommissie om het financieel verslag en notulen jaarverslag/ vergadering ter inzage bij een bestuurslid neer te leggen. Aanwezige leden vinden het beter dat voltallige bestuur aanwezig is, en de ledenvergadering dan te plannen voorafgaande een activiteit van de Feestcommissie. Tevens wordt genoemd de mogelijkheid om ideeën en suggesties van leden over te organiseren activiteiten naar mailadres van Feestcommissie te zenden. Uiteindelijk wordt besloten dat er in 2012 toch een ledenvergadering zal worden gehouden. Verder wordt er nog nagedacht over activiteiten voor de jeugd vanaf 13 tot 18 jaar. Wat zou deze categorie aanspreken? Griet merkt op dat de disco voor deze leeftijdsgroep wel aanslaat. Ideeën en suggesties zijn welkom! Rondvraag Tijdens rondvraag worden nog suggesties naar voren gebracht voor activiteiten: Survival / slotenrace/ tafeltennis organiseren/ slingeraap.

5 Dorpsfeest 2010: -opmerking dat bier veel schuim bevatte, komt dit door slepen vaten? Oorzaak was kapotte tap. -is bij MFA ruimte voor feesttent voor komende Dorpsfeest? Feestcommissie heeft begrepen dat dit inderdaad het geval is Krystkuier: voor muziek is het te koud om buiten te spelen, Feestcommissie zal hier voor de komende kuier een oplossing voor bedenken (heaters/tenten?) Verder kreeg de Feestcommissie complimenten voor de organisatie van het Dorpsfeest 2010 en overige activiteiten! Afsluiting De voorzitter bedankt de aanwezigen. Onder het genot van een drankje werd de avond afgesloten. Lidmaatschap Feestcommissie 2011 Contributie 2011 is voor gezinnen zonder of met kinderen onder de 18 jaar EUR 8,50 per jaar. Contributie voor 2011 voor leden vanaf 18 jaar die thuiswonend of alleenstaand zijn is per jaar EUR 5,--. Vanaf 18 jaar moet je zelf lid zijn van de Feestcommissie. Je kunt je dan aanmelden als lid bij Trynke Boersma Tel.: De Feestcommissie incasseert bij voorkeur het ledengeld door middel van een automatische machtiging van uw bankrekening. De mogelijkheid bestaat ook dat je zelf de contributie jaarlijks overmaakt ten gunste van onze bankrekeningnummer T.n.v. Feestcommissie Westergeest. Daarnaast blijft de mogelijkheid bestaan om het ledengeld contant te betalen aan één van onze commissieleden. Informatie en een machtigingsformulier (te downloaden) over lidmaatschap en betaling kunt u vinden op:

6 Verslag Activiteiten: Eieren zoeken en verven Op 25 april 2011 was de Paashaas weer heel erg druk, 300 eieren had hij gekookt en verstopt op het terrein bij de Fokkema s Pleats! Ook dit jaar was de Paashaas zelf weer aanwezig met wat lekkers voor de kinderen..het was prachtig weer en de 39 kinderen die de eieren zochten, kwamen met mandjes/emmertjes vol eieren in het Lyts Hús waar de verfmolens al klaar stonden. Er werd weer fanatiek geschilderd, en de limonade en de chips gingen er wel in na al dat zoeken en verven! Een gezellige morgen, de Paashaas komt volgend jaar graag weer!! Foestrumerarchief.nl Onze archiefsite is volop aan het groeien. Begin juni stonden er ruim 550 berichten op. Dit zijn zowel foto s als krantenknipsels. We mogen Derk van der Kloet erg dankbaar zijn, dat hij voor ons dorp zo n prachtige verzameling heeft opgebouwd. Maar ook zijn er door bewoners en oud-inwoners van ons dorp, zoals Sietske Adema, Anna Idsardi, Jacob de Bruin, Wierd Kooistra, Gaele Sipma, Sijke Dijkstra-Schotanus al heel wat foto s en krantenknipsels aangeleverd. Dus we kunnen nog wel even vooruit. Allen hartelijk bedankt hiervoor. We zijn nog wel op zoek naar foto s van : -Lieuwes en/ of Wessels patatkraam aan de Foarikker -Bouw woningen Flaaksikker, Foarikker en Brede ikker, Bareld Bijmastrjitte enz. -Houten huisje aan het pad ongeveer bij de Brede Ikker (achter de woning van Gooi en Jellie) U kunt hiervoor contact opnemen met Jantsje Wiersma (tel ), E. Meinertswei 11.

7 Gebruik van de site. Onder de categorie algemeen staan alle berichten. De nieuwste berichten staan bovenaan. Als je helemaal onderaan bent klik je naar older posts enz. De krantenknipsels zijn het beste leesbaar als u de % op 125 of 150% zet. Met het zoekveld kunt U zoeken op alle voorkomende woorden, namen en zinnen in de hele site. Mocht het zo zijn, dat iets op de site staat, waar u problemen mee heeft, dan kunt u dit aangeven per aan: pieter.bosch@home.nl of m.wiersma05@knid.nl

8 Plaatselijk Belang NOTULEN Algemene Ledenvergadering Plaatselijk Belang Westergeest. Woensdag 6 april 2011 om uur in de Fokkema s Pleats Aanwezig: 31 leden, 6 raadsleden, 2 wethouders (dhr. Visser en dhr. Boerema), afgevaardigden van Plaatselijk Belang Kollumerzwaag/Veenklooster Afw. m.k.: Burgemeester Bilker; wethouder Schaafstal, P.B. Kollum en P.B. Burum 1. Opening Nadat iedereen is voorzien van een kopje koffie of thee (door Afke van Assen en Griet Nicolai), opent voorzitter Wierd Kooistra de vergadering en heet alle aanwezigen welkom, in het bijzonder de afgevaardigden van onze zustervereniging(en), de raadsleden en wethouders. 2. Mededelingen * Een ingelast agendapunt wordt een stukje informatie over de verkiezing van de energiekste woning door de voorzitter, wethouder Visser. * Een dankwoord wordt uitgesproken richting gemeente voor het toch starten van de bouw van het MFA, nadat Woon Friesland zich heeft teruggetrokken. * Woonplan: Westergeest heeft plannen gemaakt voor woningbouw en dit richting gemeente aangegeven. * Nu het nieuwe MFA er komt, zal er een nieuw bestemmingsplan komen. T.z.t. krijgt het bestuur van P.B. hiervoor een uitnodiging van de gemeente. 3. Notulen Algemene Ledenvergadering 3 februari 2010 Ankie leest de notulen voor en vanuit de zaal komen geen op- of aanmerkingen, zodat de notulen worden goedgekeurd. De voorzitter bedankt haar voor het maken en voorlezen ervan.

9 4. Jaarverslag 2010 Omdat Ankie deze zowel in het Nederlands als in het Fries had gemaakt (vanwege het feit dat het haar laatste keer is), leest ze het jaarverslag met instemming van de zaal voor in het Fries (yn it Frysk). Ook hier zijn geen op- of aanmerkingen over en wederom wordt Ankie bedankt. 5. Financieel verslag 2010 en begroting 2011 Wilfred heeft op alle tafels verslagen gelegd en er zijn vanuit de zaal geen vragen, waardoor ze worden goedgekeurd en Wilfred wordt hiermee decharge verleend door de voorzitter. * Verslag kascommissie: Ymkje en Oebele vonden dat alles er opnieuw prima uitzag! * Er moet een nieuw kascommissielid worden benoemd en omdat de voorzitter blijkbaar niet zonder Ankie kan, wordt zij hiertoe gebombardeerd (er waren geen vrijwilligers uit de zaal). * Contributie 2011: blijft dit jaar nog op 6,00, maar omdat dit niet kostendekkend is, zal het in de toekomst wellicht omhoog moeten. 6. Bestuurswisseling Wilke Koster en Ankie Hoogeboom zijn beide aftredend en niet herkiesbaar. Ze worden bedankt voor hun inzet en krijgen een mooi boeket en een cadeaubon. Het bestuur stelt voor om Ellie Beerda als nieuw bestuurslid te benoemen en alle aanwezigen stemmen hiermee in; Ellie welkom! Ellie en Hein nemen gezamenlijk Ankie haar taken als secretaris over. 7. Vernielingen Oud & Nieuw Burgemeester Bilker zou dit onderwerp toelichten, maar is helaas verhinderd vanavond. In het vervolg zullen de kosten voor het herstellen van schade bij brand (jes) op Oudejaarsavond verhaald worden op de daders (hieronder vallen ook de aanbieders van caravans, autobanden en ander materiaal)! Graag medewerking hiervoor van de aanwezigen en de rest van onze inwoners.

10 7a. Energiekste woning ingelast agendapunt Hilbrand Visser is voorzitter van Platform Wonen; zij proberen Kollumerland c.a. te promoten. Er is daarom een project gestart en elk dorp wordt bezocht door het Platform. Inwoners van elk dorp krijgen eerst huis-aan-huis informatie over dit project en men kan zijn huis opgeven als energiekste woning of iemand anders nomineren hiervoor. Er zijn voor beide partijen (stemmers en genomineerden) prijzen te winnen. PAUZE In de pauze krijgt iedereen een vers bakje koffie of thee aangeboden en een plakje cake. Als de kelen weer zijn gesmeerd, wordt de vergadering voortgezet. 8. AED (Automatische Externe Defibrillator) nummer: In ons dorp hangen 2 apparaten: 1 bij Bartele Kempenaar en 1 bij Jacob de Bruin (camping de Greidpôlle). Er hebben plm. 30 vrijwilligers een cursus gevolgd voor het bedienen ervan en de bijbehorende mobiele telefoon is gratis beschikbaar gesteld door Electroworld Talsma, waarvoor hartelijk dank! Hopelijk gaat het alarmeren in de toekomst via Burgernet, maar voorlopig via onze mobiel. Een aantal vrijwilligers krijgt dan een sms om te komen reanimeren, een andere groep wordt verzocht de AED te halen en te brengen naar het adres dat in het sms staat vermeld. De mobiel wordt gerouleerd en degene die hem heeft, moet deze 24 uur/dag bij zich dragen! Als het oproepen t.z.t. via 112 wordt geregeld, is onze mobiele telefoon niet meer nodig. Het is belangrijk om nu allereerst bij een oproep 112 te bellen! 9. Roekenoverlast Vooral op het kerkhof is de overlast verschrikkelijk! De roeken moeten hier sowieso snel vandaan. P.B. heeft een enquête gekregen van de Provincie en deze ingevuld en retour gestuurd. Wethouder Boerema heeft de kwestie aangekaart bij de Vereniging Friese Gemeentes en deze probeert een ontheffing te krijgen voor verstoring (voor 2012). Het blijft een beschermde vogel, zodat afschieten niet mag. Evt. volgend jaar nesten uit de bomen halen vóór de eieren zijn gelegd. De gemeente zal hier waarschijnlijk een financiële bijdrage voor leveren.

11 10. Ljeppershiem Dit jaar zal het Ljeppershiem weer klaar worden gemaakt voor dagrecreatie. De poel wordt schoongemaakt aan het begin en gevraagd wordt of dit ook nog een keer kan gebeuren na een aantal weken? Er worden ook een nieuw bankje en afvalemmers geplaatst door de gemeente. Er is een Visie Buitengebied Kollumerland c.a./dantumadiel gemaakt en het plan voor invulling van het Ljeppershiem is naar de Provincie gestuurd. Er is een gegadigde die kleinschalige recreatie voor ogen heeft (plm huisjes); het is afwachten wat de Provincie hiervan vindt. Aanhakend op dit punt komt een vraag van de Oudejaarsploeg (zendpiraten) naar voren: men heeft bij de gemeente een aanvraag ingediend voor een vergunning om deze zomer op het Ljeppershiem activiteiten te houden, zoals slingerapen. P.B. is hier zeker vóór en steunt de ploeg en we hopen dat het lukt, eventueel in samenwerking met de feestcommissie. Wordt het weer ouderwets gezellig op het Ljeppershiem! 11. Renovatie wegen Door financiële perikelen komt er van een complete renovatie weinig terecht. Plan is nu om het asfalt op de Eelke Meinertswei te vervangen en bij de kruising bij het café en de kruising met de Kollenswei verkeersremmende maatregelen te treffen. De Kertiersreed wordt gedeeltelijk herstraat en op het stuk Bumawei tot kruising met de Brede Ikker is een verkeersremmende maatregel ook zeer gewenst. Ook de stoep tegenover Eelkje (Van Teyenswei) wordt meegenomen en dit alles zal waarschijnlijk in de 2 e helft van 2011 plaatshebben. Tot die tijd zou het fijn zijn als er puin o.i.d. in de bermen komt ter hoogte van de Greidpôlle aan beide kanten; wethouder Boerema zal dit meenemen. 12. Woningbouw Er ligt een Woonvisie Kollumerland en eigenlijk is Westergeest de eerstkomende jaren niet aan de beurt qua woningbouw. Westergeest wil echter krimp voorkomen en het bestuur heeft onder de jeugd gepolst of er animo is om binnen enkele jaren een huis te gaan bouwen in ons dorp en hierop zijn een aantal reacties gekomen.

12 Volgens wethouder Visser staan er op het bestemmingsplan wel enkele inbreidingsplaatsen, die in het bezit zijn van de gemeente. Als het bestemmingsplan definitief is vastgesteld, kunnen op deze plaatsen vrij snel woningen komen aldus Visser. Men moet de krant in de gaten houden. Wethouder Visser heeft binnenkort ook overleg met het bestuur van de Fokkema s Pleats over de nieuwe bestemming ervan. Hij vraagt iedereen om hierover na te denken. 13. Rondvraag Jaap Adema: - Op de Wâlddyk zijn de berms richting Dokkum erg slecht. Aanwonenden hebben al een brief naar de gemeente (Dantumadeel) gestuurd, maar hij vraagt of het mogelijk is dat P.B. een brief kan sturen om te vragen de berms aan te passen soort parkeerhaventje? Misschien samen met P.B. Driesum. Als zij een brief opstellen wil ons bestuur dit wel onderschrijven. Eventueel ook Doarpsbelangen Aldwâld en Ee erbij vragen? Hierna wil het College wel in overleg met Dantumadeel om dit aan te kaarten; dus het is een voorstel om de brief aan Dantumadeel in afschrift aan Kollumerland te sturen. Niek v.d. Veen: - De spiegelaanvraag van Ymkje Hania bij de brug is toch wel handig, maar volgens de gemeente niet nodig, want het schept een schijnveiligheid. Wethouder Boerema zal de situatie opnieuw bekijken. Henk Hoekstra: - Tussen W geest en Bûnte Houn ligt veel zwerfafval wordt er geen himmeldei meer gehouden via de school? - Jawel. Hij wil dit graag opgeruimd zien. P.B. vindt dit ook een stukje opvoeding van de ouders en moeten hun kinderen hierop aanspreken. - Er ligt ook nog hekkelafval aan de E. Meinertswei; wanneer wordt dat opgeruimd? - Wat gebeurt er straks met het huidige voetbalveldje? - Verbrande bankje op het Ljeppershiem: heeft niemand iets gezien? Is waarschijnlijk veroorzaakt door jeugd uit Kollum (is reeds genoemd in jaaroverzicht).

13 - Is het een idee om de jaarvergadering samen met die van de feestcommissie te houden? Dit is op dit moment niet mogelijk (is al eens geprobeerd). - Roekenoverlast: voor 1 juni moet de enquête worden teruggestuurd naar de Provincie. - Brand Oud & Nieuw: volgens Henk geen schade het afgelopen jaar, dus het kan toch geen kwaad dan? Het gaat niet alleen over schade, ook omwonenden zijn bang. Ging het nu nog knap, een volgende keer kan dat heel anders zijn en dan is het einde op het laatst zoek! Verbieden voorkomt veel narigheid! - De wethouder had het over evt. grond voor woningbouw; valt het voetbalveld daar ook onder? Ja. - De speeltuin wordt geterroriseerd door oudere jeugd ook dit vinden wij een taak van de ouders; zij moeten dit onderling oplossen. Ulbe de Jong: - Hoeveel vaste ligplaatsen zijn er voor woonboten in de Zwemmer? Twee. Er liggen nu teveel. Cor Hellinga (wijkagent) en Henk de Bruyn (gemeente) houden dit extra in de gaten. Sipke v.d. Kooi: - Langs het nieuwe pad langs de Prellewei naar Oudwoude staan vaak auto s van vissers. Met name van de kant van Oudwoude kunnen ze er makkelijk komen. Is het een idee om een paaltje neer te zetten? De wethouder neemt dit mee. Aaltsje Dijkstra: - Verleden week een opening gehad op de Hammerslag en Aaltsje bedankt P.B. voor het presentje. Iedereen is nog steeds welkom. 14. Sluiting Om uur sluit voorzitter Wierd Kooistra de vergadering en bedankt iedereen voor zijn/haar aanwezigheid en inbreng. Men hoeft nog niet gelijk huiswaarts te gaan, want de aanwezigen krijgen nog een (of twee) drankjes aangeboden door Plaatselijk Belang.

14 Ljeppershiem: Op maandag 9 mei zijn scholieren van het Lauwerscollege uit Kollum aktief bezig geweest op it Ljeppershiem, dit in het kader van hun maatschappelijke stage. Zij zijn in het voorjaar ook al behulpzaam geweest bij de inventarisatie van het roekenbestand in Westergeest. Nadat het water uit de zwemvijver was gepompt door Jan Hania, moesten de algen en bladeren worden verwijderd. Dit is door de jeugd gedaan in samenwerking met Mient Wiersma en Wierd Kooistra. Daarna heeft Jan Hania het strandje vlak gemaakt met de kilverbak en vervolgens gefreesd. Daarna zijn door Mient Wiersma een aantal bomen gekapt, zodat de vijver niet snel weer wordt vervuild met bladeren. Ljeppershiem is weer klaar voor het zwemseizoen. Dorpsbelang bedankt alle scholieren en vrijwilligers voor hun hulp. Rinse Andringa is één van de drie finalisten van de Ondernemersprijs Noordoost Friesland Op 1 juni is bekend geworden welke drie bedrijven genomineerd zijn voor de Ondernemersprijs Noordoost Friesland. Op 24 juni reikt Sjoerd Galema, Gedeputeerde van de Provincie Fryslân, tijdens een feestelijke avond in Dokkum voor de derde keer deze ondernemersprijs van Noordoost Friesland uit. De tweede editie van de ondernemersprijs werd vorig jaar gewonnen door De Pleats uit Burgum. Dit gebeurt tijdens een feestelijke avond op het terrein van het Concours Hippique te Dokkum. Wie wint op 24 juni de derde editie van de Ondernemersprijs Noordoost Friesland? Dhr. Rinse Andringa van Cowhouse International, Dhr. Willem Kooistra en dhr. Wijnand Fijnvandraat van PTH Groep, Mw. Amarins Papa van Schoonheidssalon,

15 Foto s Ljeppershiem

16 Voetbalvereniging WTOC Wanneer u deze dorpskrant onder ogen krijgt, is het voetbalseizoen 2010/2011 al weer afgelopen. ONT is kampioen geworden in de klasse van ons heren 1, Friese Boys en Haulerwijkse Boys zijn rechtstreeks gedegradeerd naar de 4 e klasse. Stiens en VIOD kunnen nog promotie afdwingen, WTOC moet tegen Rottevalle proberen om in 3 e klasse te blijven. De eerste wedstrijd heeft WTOC 0 0 thuis tegen Rottevalle gelijk gespeeld, de tweede beslissingswedstrijd uit bij Rottevalle moet nog gespeeld worden ten tijde van dit schrijven. Bij de jeugd hebben veel ploegen bovenin meegedaan, alleen lijkt daar geen kampioen uit te zijn gekomen. Vooral de B s, de F1 en de MP1 zaten er dichtbij. Leden Overschrijving van de ene naar de andere vereniging kan nog tot 15 juni De enige overschrijving die tot nu toe bekend is, is dat Bas van der Leij, voetballer van de tweede selectie, volgend seizoen gaat voetballen voor vv Bergum. Spelers die volgend seizoen een stapje terug doen vanuit het eerste zijn Tjeerd van der Land, Foeke Durk Dijkstra en Gosse Tjalsma. Afmeldingen hadden schriftelijk voor 1 juni bij de secretaris binnen moeten zijn. Leden die zich vanaf nu afmelden zijn contributie verschuldigd tot aan 1 januari 2012 voor junioren en pupillen en tot aan 1 juli 2012 voor de senioren. Voor aan- en afmeldingen van leden kan contact worden opgenomen met Wybe Jan van der Schaaf, de Triemen 6, telefoonnummer , triemen@hetnet.nl Trainers/leiders Het lijkt erop dat de meeste trainers ook volgend seizoen voor vv WTOC trainingen zal verzorgen. Martin Brandsma zal de eerste selectie trainen, John Hofte de tweede, Dolf Versteegh de dames en Meine Kempenaar de keepers. Leider Sipke Kooistra van Dames 2 stopt aan het eind van dit seizoen. Ook de tweede selectie van de heren zal op zoek moeten naar een nieuwe leider. Na 11 jaar trouwe dienst stopt Bauke Krol er mee.

17 Op de foto:matthijs de Vries, Bauke Krol en Bas van der Leij Kledingcontainer Er staat een (groene)container bij de kantine, binnen de hekken naast de zandbak. Deze container is voor het verzamelen van kleding, op de container staat ook wat er wel en niet in mag. De container is voor alle inwoners van Oudwoude, niet alleen voor leden van W.T.O.C. De opbrengst van de kleding is voor een goed doel, de gehandicaptensport. Maak er gebruik van, als de container vol is zal hij worden geleegd, zet geen kleding naast de container. Competitie De laatste uitslagen zijn nog niet bekend, maar dit is de stand bekend in het weekend van 21 mei:

18 Team Plaats Aantal wedstrijden Punten WTOC WTOC WTOC WTOC DA WTOC DA WTOC B WTOC C WTOC D WTOC E WTOC E WTOC E3M WTOC F WTOC MP Kledingcontainer!! Er staat een (groene)container bij de kantine, binnen de hekken naast de zandbak. Deze container is voor het verzamelen van kleding, op de container staat ook wat er wel en niet in mag. De container is voor alle inwoners van Oudwoude, niet alleen voor leden van W.T.O.C. De opbrengst van de kleding is voor een goed doel, de gehandicaptensport. Maak er gebruik van, als de container vol is zal hij worden geleegd, zet geen kleding naast de container. Bestuur voetbalvereniging W.T.O.C.

19 Bazuinklanken Het seizoen is inmiddels al weer een heel eind gevorderd. Begin maart hebben we een concertje gegeven met de leerlingen van groep 5 en 6 van de Bining die enkele weken muziekles gehad hadden op school. Erg leuk om samen met hen aan hun familie en vrienden te laten horen wat ze in de voorgaande weken geleerd hadden. De avond heeft ons twee nieuwe leerlingen opgeleverd. Welkom bij de band! Op 19 maart hebben we mee gedaan aan het federatiefestival van Kollumerland. Overdag deden Douwina Hania en Geartsje Praamstra als solist mee aan het solistenconcours. Alie, Baukje, Marcel en Alie hebben een kwartet uitgevoerd. Voor Marcel was dit alvast een voorbereiding op zijn examen in juli aan de muziekschool. s Avonds deden we met de gehele band mee aan het federatiefestival. We speelden hier drie werken. Het festival hadden we voorbereid met enkele extra repetities. De uitvoering ging goed. Aan het einde van de avond werd bekend gemaakt dat we de tweede prijs hadden gewonnen! Dit jaar doen we voor het eerst sinds tijden mee aan het muziekfestival op Schiermonnikoog. Dat wordt dit jaar op 28 mei georganiseerd. Op het moment van schrijven zijn we bezig met de laatste voorbereidingen. Ook deze keer hebben we ons met enkele extra repetities extra voorbereid op het concours. Behalve dat we meedoen aan het concours zullen we overdag ook een kort concertje geven in de muziekkoepel in het dorp. We hopen op mooi weer! Het is nog niet zover, maar we willen jullie aandacht alvast vestigen op Night of Brass. Deze avond organiseren we dit jaar op 2 juli in de Fokkema s Pleats. Er hebben zich veel bands aangemeld, we hopen op een gezellige avond! We zouden het leuk vinden als er ook veel dorpsgenoten uit Triemen en Westergeest aanwezig zijn, zodat we er samen met jullie een feest van kunnen maken. Aanvang 20:00.

20 Foto s Puzzelrit feestcommissie 30 april

21 Feest commissie Puzzelrit 30 april 2011 Met 16 deelnemers ging de tocht om 9.15 van start. De achterblijvers aan de koffie en wachten maar Wat later dan anders kwamen de eerste deelnemers weer aan. Het bleek weer een hele opgave! Heel goed lezen en opletten geblazen dus. Helaas zat er dit keer een foutje in de opdracht. Als gevolg daarvan waren de deelnemers in de dôlle aan het zoeken naar 2 biersoorten terwijl die even na bar Prins waren in kollumerzwaag. Dit mocht de pret niet drukken natuurlijk en het was voor elke deelnemer een gelijke strijd. Vandaar dat er ook gewoon een winnaar uit de bus kon komen! De dikverdiende poedelprijs ging dit jaar naar Hein Adema. Thea Tjalsma en Alie de jong hadden het zelfde aantal punten dus een gedeelde 2 e prijs. De grote winnaar Riemkje Bijlstra ging er met de 1 e prijs vandoor. De prijzen werden uitgereikt door feestcommissielid Durk Rekker. Als afsluiter werd Durk Bijlstra nog even in het zonnetje gezet voor zijn wekenlange inzet! Het is namelijk een heel karwei om zo n tocht te organiseren. Petje af Durk! En hopelijk tot volgend jaar! Wellicht hebben wij andere dorpsgenoten nu ook een beetje geprikkeld en wie weet durven ze volgend jaar de uitdaging ook aan om mee te doen! Een sportieve groet van de Feestcommissie Gymnastiekvereniging SVS Dit jaar werd er op 14 mei weer een onderlinge wedstrijd georganiseerd in de gymzaal van Oudwoude. Alle leden van de Gymvereniging konden mee doen aan deze wedstrijd. Hier bij nog even de prijs winaars.

22 Niveau 15 1, Lieke de Bruin 2, Chefira Tjoelker 3, Sylke Dijkstra Niveau 14 1, Lyan van der veen 2, Jildou de Boer 3, Rianne van Rooijen Niveau 13 1, Anna Kok 2, Sjoukje Smid 3, Emmy Bloemsma Niveau 12 1, Elbrich de Boer 2, Baukje Kempenaar 3, Gea Wijbenga Niveau 11 1, Sanne Douma 2, Lourentia Golverdingen 3, Petra Bosgraaf Niveau 10 1, Lieneke Hansma 2, Bettina v.d. West 3, Æbelina Kampen Niveau 9 1, Femke de Bruin 2, José de Vries 3, Marielle Hoekstra Niveau 8 1, Marissa Krol 2, Eliza Elzinga 3, Silke Drenth Niveau 7 1, Etje Hania 2, Aafke Steringa 3, Baukje Mellema Niveau 6 1, Douwina Hania 2, Gwenda Krol Van al deze deelnemers waren er nog 3 deelnemers die de wisselbeker mee naar huis mochten. Van niveau 15/14/13 kreeg Lieke de Bruin de beker, Zij was van alle leden de jongste en had bij deze niveau`s de hoogste punten gescoord. Van niveau 12/11/10/9 kreeg Lieneke Hansma de beker, En van niveau 8/7/6 kreeg Marissa Krol de beker. Nu we naar het einde van het seizoen lopen kunnen we de balans van het afgelopen seizoen opmaken. De recreatiegroepen zijn goed bezig en worden steeds een beetje groter.

23 Er is veel geoefend voor de onderlinge wedstrijd en nu voor de uitvoering die we op 24 juni houden in de Van der Bijhal in Kollum. Bij de keurgroepen wordt ook druk geoefend voor de uitvoering maar ook alweer voor het nieuwe seizoen. Want het streven is toch om elk jaar in nivo hoger te komen, wat inhoudt dat er nieuwe elementen geoefend moeten worden. Marissa Krol had zich geplaatst voor de Fries Kampioenschappen op nivo 8 en is daar geëindigd op een hele mooie 4 e plek. Een geweldige prestatie. In de voorjaarsvakantie is er voor alle leden de mogelijkheid geboden om in de turnhal in Sneek te trainen. Met ongeveer 20 deelnemers is er 2 uur getraind. Foto s van deze training staan op de website. Verder is de website bijgewerkt met alle uitslagen van afgelopen seizoen en natuurlijk de bijbehorende foto s. Voor verdere informatie kunt u terecht bij onze site: Met vriendelijke groet, gymnastiekvereniging SVS Lieke de Bruin

24 Westergeest-Polen Het is een poos geleden, dat u wat van ons hoorde, maar we zijn nog altijd bezig met sorteren van kleding. Babykleertjes gaan via fam. R.Nets naar Dokkum, naar de doopsgezinde kerk, die daar kraampakketten van maken en dat gaat naar Albanië. Ook zitten wij in de werkgroep Roemenië van Twijzelerheide. Het sorteren gebeurt hier op de van Teijenswei. Slaapkamer vol, dan halen ze het met liefde op. Romke en Foppe gaan 2 keer per jaar naar Roemenië. Ook zij zitten te springen om geld, want de vervoerskosten zijn hoog. Dat hebben sommigen niet in de gaten. Zelf hebben we een tegenslag te verwerken. Alles hebben we onze voorraad Polen even opgeborgen. 14 februari ben ik aan een wondbreuk geopereerd, veel pijn. Gelukkig is dat over, maar nu sta ik op de wachtlijst voor een kijkoperatie aan mijn knie, daar wordt je echt niet vrolijk van. Wie weet hoe we er in september voor staan.. Hierbij een foto Roemenië, zodat u kunt zien dat onze zakken gesorteerde kleding goed terecht komen.

25 En het geld voor de reis is schrikbarend laag. Wel een paar sponsors, maar elk vervoer kost geld. Dus Radek en Ewa die in mei zouden komen, hebben we eerst even afgezegd. Want je moet wel lekker in je vel zitten als je gasten uit Polen krijgt. Ons banknummer voor Polen hebben opgeheven. Want als er iemand bijvoorbeeld 10 euro stort gaat er 6,70 kosten van af, dat vonden wij te gek. Verders veel paaskaarten gekregen met kusjes en welkom in Polen. Wij zeggen maar zo, maar afwachten hoe alles dit jaar komt. Veel groetjes van ons en onze Poolse vrienden. Geert en Griet Út ús ferline Nijs út De boeren sille it noch wil witte: de lêste molkbusrit foar Fryslâns lytste súvelkoperaasje Huisternoord. No wiene d r al in protte boeren stoppe mei de buorkerij óf wiene al oergien op in molke-tank, dat molkrider Andries van Kammen helle dizze lêste rit noch mar 30 bussen op by 6 boeren (de rit gie fan e Sweag en Feankleaster oer it Paradyske nei Kollum, Aldwâld, Westergeast en de Trieme). Op e foto Andries van Kammen en Bearn Dantuma.

26 De Fûgelwacht Westergeest-Triemen bestie 40 jier en dêrom wie d r yn novimber in feestje yn kafé de Jager. De foarsitter Roel Nicolai koe sa n 40 minsken wolkom hjitte. Doe al waard d r drok praat oer de aaisikerskaart: Wij zijn trouwens ook van mening dat men daar in Den Haag hoe dan ook bezig is ons uit het veld te krijgen sei ien fan de oanwêzigen. Op de foto v.l.n.r.: Derk v/d Kloet, de Jong, Sierd Broersma, Roel Nicolai en Gerke Dijkstra. Op 4 maart kaam Afke Nicolai Minnema te ferstjerren en waard 50 jier. Hja wenne oan e Trekwei mei bêrn en man Roel, mei wa t hja 27 jier trout wie. Ien fan de bêrn, Anco, wie yn t lêst fan maart in protte yn t fjild. Ljipaaisykje, en op 25 maart helle hy achter Hania it earste ljipaai fan Kollumerlân út it nêst. Op 21 oktober kaam Halbe Turkstra te ferstjerren doe t er 55 jier wie. Halbe wenne oan e van Teyenswei. Op 23 september krige G. Kortenbosch in gouden insigne omdat er 40 jier lid wie fan de FNV. It like d r earst op dat de 17 e autocross yn Westergeast net troch gean koe. Mar doe t de cross ien kear oan gien wie, waard it in moaie wedstriid mei yn t earstoan goed waar en in protte minsken. It fjild koe better en foaral de bochten wiene swier te beriden. De finales moasten mei reinwaar riden wurde.

27 Foar in pear Westergeastmers wie it in thúswedstriid: Sportklasse 1600: Theo Kloosterman, hy waard twadde yn dizze klasse; A-finale superklasse: Bauke van der Land, hy waard earste yn dizze klasse en Theo Kloosterman waard hjirre vyfde De famylje Beintema. Yn e krante fan 16 jannewaris skriuwt Johannes Meinerts Beintema: Heden morgen, ongeveer drie uur, behaagde het den vrijmagtigen God, tot mijne en mijner kinderen droefheid, mijne geliefde huisvrouw JEIKE DOUWES, aan de gevolgen eener beroerte, binnen den tijd van twee dagen, door den dood van mijne zijde weg te nemen. Zij stierf in den ouderdom van 77 jaren, 2 maanden en 8 dagen; na eene genoeglijke echtvereeniging van 48 jaren. Langs dezen weg geve ik hiervan kennis aan vrienden en bekenden. Onder WESTERGEEST, den 8 januarij 1821, J. M. BEINTEMA Yn maaie fan dat jier komt hy self te ferstjerren en komt syn rouadvertinsje yn e Ljouwter te stean:

28 Het Nieuws van den Dag, de krante fan tiisdei 4 jannewaris 1881, skriuwt: Verleden week, in den nacnt van Dinsdag op Woensdng, is aan een polderwerker bij het Kanaal de Nieuwe Zwemmer, onder Westergeast, een schaap ontvreemd. De Rijksveldwachter brigadiermajoor titulair Van Vliet heeft het gestolen schaap op de markt te Dockum gevonden; het was reeds in de derde hand verkocht Ybele Steenstra ysteenstra@versatel.nl Iisklup Aldwâld e.o. We hebben een zomerse periode achter ons liggen en zijn de koude winterdagen al bijna vergeten. In het vorige nummer van de dorpskrant in Oudwoude, Westergeest en de Triemen hebben we al verschillende activiteiten van de winter vermeld. Tot 21 december met de disco was het druk op de ijsbaan maar rond de kerst waren er steeds minder mensen en hebben we de baan s avonds niet meer open gesteld. Tijdens het tweede en derde wintertje eind januari en februari is de baan opnieuw dichtgevroren maar was het ijs niet zo sterk dat er geschaatst kon worden. Dan kunnen we vermelden dat er in april onderhoud aan de dijken is gepleegd. We hebben de dijk achter het club gebouwtje over een lengte van 60 meter breder gemaakt en verhoogd. Tevens is het talud aan de zuidkant van het gebouwtje aangepast. Er zijn zes kippers grond aangevoerd. De grond is gestort en uitgevlakt, daarna is er opnieuw gras ingezaaid. Door deze actie kan het waterpeil omhoog worden gebracht en kan de ware grootte van de 400 meter baan in de bochten volledig worden uitgezet. De nieuwe veegmachine die in december was besteld, is inmiddels gearriveerd. We zijn we er voor de volgende winter weer op voorbereidt. Jubileumboek 100 jaar IJsclub Het jubileumboek dat door Reinder Postma met Yvonne te Nijenhuis en drie bestuursleden wordt geschreven, is in een gevorderd stadium gekomen.

29 Er is al overleg met de drukker geweest en het wordt helemaal mooi. Vanaf 1 september kunt u het boek bij voorintekening reserveren bij de volgende personen: Reinder Postma Jan de Boer Ulbe de Jong De Wygeast 49 De Wygeast 33 Bumawei KR Oudwoude 9294 KP Oudwoude 9295 KE Westergeest rhpostma@planet.nl jandeboer@knid.nl u.dejong@knid.nl De prijs bedraagt bij voorintekening 16,00 Na 1 januari 18,50 Verzendkosten binnen Nederland 4,00 Banknummer T.n.v. IJsclub Oudwoude Deze boeken kunnen ook tegen contante betaling na de jubileumavond van 16 december worden afgehaald bij de bovengenoemde adressen Tip: Misschien is dit wel een mooi Sinterklaascadeau De volgende keer meer over de jubileumavond op vrijdag 16 december, de jubileumcommissie is hier druk mee bezig Na de vakanties starten we met de verkoop van loten in de dorpen de trekking van de prijzen is tevens op deze feestavond

30 'Net als vroeger, de wijkzuster is terug. Ouderen wonen steeds langer zelfstandig thuis, het liefst in hun eigen vertrouwde omgeving. De behoefte aan thuiszorg neemt daarom ook steeds meer toe. Ouderen zijn echter ook kritisch en willen graag dat de zorg eenvoudig en optimaal rondom hen georganiseerd wordt. De Friese Wouden stemt haar zorgverlening dan ook precies af op hun wensen. De vertrouwde wijkverpleegkundige is het gezicht van De Friese Wouden. Ze heeft een klein vast team om zich heen: creatief, dynamisch en met kennis van zaken. Samen streven ze naar de meest optimale zorg voor hun cliënten: persoonlijk, vertrouwd en dichtbij. Baukje Ouderkerken, manager zorg De Friese Wouden: De wijkverpleegkundige is verantwoordelijk voor de zorg in een wijk. Ze kent de cliënt en is de spin in het zorgweb rondom hen. Huisarts en cliënten kunnen haar gemakkelijk bereiken. Zij weten door onze kleine wijkteams precies bij wie ze terecht kunnen met hun zorgvragen en wie er bij hen over de vloer komt. Het hele werkgebied van De Friese Wouden in Achtkarspelen is opgedeeld in wijken. In elke wijk werkt een klein wijkteam met vaste verpleegkundigen, ziekenverzorgenden en verzorgenden. Het zorggebied per team is klein gehouden, daarom kan de zorg eenvou-dig worden georganiseerd, volgens Baukje. Het wijkteam is klein en staat daardoor dichtbij de klant. Onze medewerkers zijn nauw betrokken bij de cliënten. Ze zorgen niet alleen voor hen, ze denken ook mee hoe hun dagelijks leven zo aangenaam mogelijk kan zijn. Er kan snel iets geregeld worden en in geval van nood hoeven ze niet van ver te komen, ze zijn er zo. Dichtbij is de kracht van onze kleine wijkteams.

31

32

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018

Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018 Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018 De Reumapatiëntenvereniging Spijkenisse e.o. wordt ondersteund door het Reumafonds en de gemeente Nissewaard en is lid van Ieder(in) (landelijk netwerk

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 2 Juni 2016

Nieuwsbrief nummer 2 Juni 2016 Nieuwsbrief nummer 2 Juni 2016 Beste leden, donateurs en sponsoren, De voorjaarscompetitie 2016 is weer afgelopen. De uitslagen van de teams die hebben deelgenomen aan de competitie zijn: Gemengd dubbel

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht.

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN Lekker eten (1 juni) Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. Voordat iedereen weg is, willen wij nog graag een gezellige avond organiseren

Nadere informatie

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 VERENIGING VAN OUD FOKKER EMPLOYÉS 14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 INDIEN ONBESTELBAAR S.V.P. RETOUR: Kootwijkstraat 135 / 2573 XM Den Haag ===============================================================

Nadere informatie

MEPPELER HOCKEY VERENIGING

MEPPELER HOCKEY VERENIGING Nieuwsbrief mei Het schiet al weer aardig op met het seizoen. Voor een paar teams (o.a. dames 1) breekt een cruciale fase aan in de competitie. Kampioen of niet?? Natuurlijk kijken we met z n allen ook

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Geen opmerkingen, worden definitief gemaakt.

Geen opmerkingen, worden definitief gemaakt. Notulen ledenvergadering WIJHKO 28 mei 2015 Aanwezig: 35 leden inclusief bestuur. Afwezig: Henny vanuit het bestuur en een aantal leden. Opening Moniek opent de vergadering Notulen vorige vergadering Geen

Nadere informatie

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter:

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

Jaarverslag seizoen

Jaarverslag seizoen Jaarverslag seizoen 2015-2016 Beste sportvriend, AGENDA ALGEMENE VERGADERING D.D. 12 JUNI 2017 Hierbij nodig ik U uit tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering van 12 juni a.s., aanvang 20.00 uur,

Nadere informatie

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag.

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag. Notulen Algemene Ledenvergadering c.v.v. Fit Boys Datum: Donderdag 27 oktober 2016 Aanvang: 20:00 uur Locatie: Kantine Fit Boys, Sportpark Noord-West Aanwezig:.. leden, zie: Presentielijst ledenvergadering

Nadere informatie

OFW D1 NIEUWS. Aangezien er nogal wat te melden is, doe ik het op deze manier. Namens de club het volgende:

OFW D1 NIEUWS. Aangezien er nogal wat te melden is, doe ik het op deze manier. Namens de club het volgende: OFW D1 NIEUWS Hallo allemaal, Aangezien er nogal wat te melden is, doe ik het op deze manier. Namens de club het volgende: Algemene Ledenvergadering Old Forward Hierbij nodigen wij de leden uit voor het

Nadere informatie

LTVL NIEUWS januari Jaargang 6 Nummer 1. Beste LTVL-ers,

LTVL NIEUWS januari Jaargang 6 Nummer 1. Beste LTVL-ers, Beste LTVL-ers, Alweer de eerste nieuwtjes voor het tennisseizoen 2014 in de vorm van deze nieuwsbrief. De redactiecommissie gaat weer proberen jullie zo goed mogelijk van informatie te voorzien. Maar

Nadere informatie

SGO zal komend sportseizoen het beleidsplan actualiseren en is voornemens een aanvraag in te dienen voor het project Sportdorp Grolloo.

SGO zal komend sportseizoen het beleidsplan actualiseren en is voornemens een aanvraag in te dienen voor het project Sportdorp Grolloo. De voorzitter opent de vergadering en vraagt de aanwezigen de presentielijst in te vullen. De koffie wordt aangeboden door de supportersvereniging en na afloop biedt SGO nog een borrel aan. De agenda wordt

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Aanwezig van het districtsbestuur: Paul Wesselius, voorzitter Joyce Haarman, secretaris (aanwezig vanaf 19.45,

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Hallo allemaal, De redactie van de nieuwsbrief wil jullie allemaal een goed, gezond en sportief 2013 wensen. We verwachten dat al jullie goede voornemens uit

Nadere informatie

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen.

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen. Dagcompetitie Notulen van de algemene ledenvergadering van de Dagcompetitie, gehouden op 22 mei 2015 bij biljartvereniging Roac te Rijpwetering. Aanwezig van het Bestuur: Hans van Aalst, Piet Volwater,

Nadere informatie

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010 Jaarverslag Sportvereniging OKK 2009 Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010 Het bestuur van Sportvereniging OKK te Nieuwkoop nodigt alle leden van de vereniging uit tot het bijwonen van de jaarvergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 Dorpshuis de Utwyk M. Smitstraat 27, 9072 AL Nij Altoenae. Tel (0518)402753 Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 We staan weer voor een nieuw seizoen en als bestuur en activiteitencommissie kijken we

Nadere informatie

Notulen. Agenda. 1 Opening. 2 Notulen vergadering 9 mei Pagina 1 van 5

Notulen.   Agenda. 1 Opening. 2 Notulen vergadering 9 mei Pagina 1 van 5 Notulen Datum: 13 juni 2017 Locatie: Oostdam te Goedereede Aanwezig: Desirée van Halewijn, William Tanis, Linda Hobbel, Adam van Heest, Afwezig: Erna de Jong Datum volgende vergadering: 6 september 2017

Nadere informatie

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017.

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering door iedereen van harte welkom te heten. 2. Mededelingen. De voorzitter

Nadere informatie

3.GOUD, ZILVER EN BRONS OP DE OPEN TILBURGSE KAMPIOENSCHAPPEN!

3.GOUD, ZILVER EN BRONS OP DE OPEN TILBURGSE KAMPIOENSCHAPPEN! NIEUWSBRIEF december 2016 Alle ingeschreven leden ontvangen deze nieuwsbrief. De leden die met ingang van het nieuwe kwartaal zijn uitgeschreven krijgen deze voor de laatste keer. Mocht uw zoon/dochter

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr In dit nummer o.a.: 1. van het bestuur. 2. de Grote Clubactie. 3.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr In dit nummer o.a.: 1. van het bestuur. 2. de Grote Clubactie. 3. In dit nummer o.a.: 1. van het bestuur 2. de Grote Clubactie 3. nevenactiviteiten 5. wedstrijdprogramma NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 2 27-09-2018 SEIZOEN 2018/2019 Beste deelnemers aan de op 17 april gehouden

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

Aanwezig zijn;a.spinder,r,runia,j.jorritsma,a.van der Meer, B. Jorritsma,A.J. de Vries,J.J.Abma,E. Blaauw,R.Twijnstra

Aanwezig zijn;a.spinder,r,runia,j.jorritsma,a.van der Meer, B. Jorritsma,A.J. de Vries,J.J.Abma,E. Blaauw,R.Twijnstra , Plaatselijk Belang Poppenwier. Jaarvergadering 19-03-2015 Aanwezig zijn;a.spinder,r,runia,j.jorritsma,a.van der Meer, B. Jorritsma,A.J. de Vries,J.J.Abma,E. Blaauw,R.Twijnstra W.Burgers,S.Nammensma,Sj.Blaauw,W.de

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Middels de korte nieuwsflitsen willen wij als bestuur jullie regelmatig op de hoogte brengen van wat er speelt in onze vereniging. Belangrijke en soms ook minder belangrijke, maar

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 20 April 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 19 leden en 4 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015

Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015 Nieuwsbrief 1 - Januari 2015 In dit nummer: Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015 TOZ van Mun Advies Open Dubbeltoernooi Nieuwe trainingscyclus voorjaar 2015! Tennis Op Proef voor jeugd bij

Nadere informatie

Het bestuur. Nieuwsbrief nr. 29 december 2018

Het bestuur. Nieuwsbrief nr. 29 december 2018 Nieuwsbrief nr. 29 december 2018 Inhoud: - Jaarvergadering - Agendatips - Speelotheek gesloten op.. - Website - Adreswijzigingen/mailadressen - Oproep vrijwilligers - Rabobank Clubkas Campagne - Donateurs

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL 2015 Voorwoord Beste ouders/verzorgers van onze mini s Bijgevoegd vindt u weer een nieuwsbrief met veel informatie over de komende periode. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

BELANGRIJKE DATUMS VERJAARDAGEN GROEPSTIJDEN

BELANGRIJKE DATUMS VERJAARDAGEN GROEPSTIJDEN BELANGRIJKE DATUMS Vrijdag 10 september Start seizoen Zondag 10 oktober Open dag Vrijdag 22 t/m zondag 24 oktober Leidingweekend Zaterdag 30 oktober Kerstkaartenactie Zaterdag 6 november Spokentocht Dinsdag

Nadere informatie

2) INGEKOMEN STUKKEN EN MEDEDELINGEN Een aantal afmeldingen. Geboortekaartje van Niek v Vroenhoven zoon van Nienke en Nikkie v Vroenhoeven Cusiel

2) INGEKOMEN STUKKEN EN MEDEDELINGEN Een aantal afmeldingen. Geboortekaartje van Niek v Vroenhoven zoon van Nienke en Nikkie v Vroenhoeven Cusiel NOTULEN ALG. LEDENVERGADERING 8 April 2016 2015/2016 1) OPENING Een Half uurtje later dan gepland kon Cees v Eijk de vergadering openen. Niet iedereen was op tijd en de beamer werkte niet. De opkomst was

Nadere informatie

DORPSRAAD GRUBBENVORST

DORPSRAAD GRUBBENVORST DORPSRAAD GRUBBENVORST Secretariaat@dorpsraadgrubbenvorst.nl www.dorpsraadgrubbenvorst.nl Verslag van de openbare Dorpsraad vergadering. Datum: woensdag 20 september 2017. Locatie: t Haeren te Grubbenvorst.

Nadere informatie

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019.

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019. Nieuwsbrief, Maart 2019 Beste leden, Er is deze week ontzettend hard gewerkt om de banen klaar te krijgen. Hulp van jong en oud hebben er voor gezorgd dat de banen er tip top bij liggen en er vanaf maandag

Nadere informatie

Mei 4 Dodenherdenking, 19.30 bij de Fokkema s Pleats. Juli 2 Night of Brass, 20:00 Fokkema s Pleats, dit jaar met 7 bands.

Mei 4 Dodenherdenking, 19.30 bij de Fokkema s Pleats. Juli 2 Night of Brass, 20:00 Fokkema s Pleats, dit jaar met 7 bands. Beste dorpsgenoten De lente heeft zijn intrede gedaan, wanneer deze uitgave van de Foestrumer bij u op de deurmat valt. De winter, voor zover als we van winter mochten spreken ligt achter ons, we gaan

Nadere informatie

Notulen algemene ledenvergadering gehouden op maandag 5 februari 2018

Notulen algemene ledenvergadering gehouden op maandag 5 februari 2018 Notulen algemene ledenvergadering gehouden op maandag 5 februari Aanwezig: R. Kobes, P. Zijlstra, W. Luchtenburg, H. De Boer, A. Kuperus, Kl. Ten Have, Hielke v/d Veen, J. Kloosterman-Luchtenburg, J.J.

Nadere informatie

Seizoen 2016/ november 2016 Nr

Seizoen 2016/ november 2016 Nr Redactie: Dick Bouman 06-50589322 dickjolien@hotmail.com Wedstrijdsecretariaat: Ruud Snijders, Remco Brand en Gerard Bruijgoms e-mailadres:zwemsecretariaat.mnc@gmail.com Seizoen 2016/2017 22 november 2016

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s- Hertogenbosch en omgeving

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s- Hertogenbosch en omgeving Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s- Hertogenbosch en omgeving Uitgave 3 seizoen 2015-2016 Beste vrijwilligers, Het SVG seizoen 2015-2016 is al weer een tijdje afgelopen. Toch nog even een korte nieuwsbrief.

Nadere informatie

Van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van TV EDOS

Van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van TV EDOS Van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van TV EDOS 2. Verslag ALV 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering 18-2-2009 3. Jaaroverzichten Bestuur Technische commissie Jeugdcommissie 55+ Commissie

Nadere informatie

TEPCI Nieuwsflits 4 sept 2018

TEPCI Nieuwsflits 4 sept 2018 TEPCI Nieuwsflits 4 sept 2018 Beste Tepci-leden, Apeldoornse Tennis Kampioenschappen 2018 Zaterdag en zondag de finales op TEPCI Sportief en sociaal het grootste tennistoernooi van Apeldoorn. Wie wil er

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26.

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering om 20.00 uur en heet de aanwezige leden en in

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND ds Januari 2014 30 Nieuwsbrief www.aquapoldro.nl Bij de afdeling wedstrijdzwemmen van Aquapoldro kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen aan wedstrijden. Of je nu ambities hebt om deel te nemen aan Gelderse

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016.

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. 1. Opening, mededelingen. De voorzitter heet een ieder van harte welkom, een hartelijk welkom aan dhr. Heman Kreuzen oud lid van de Arnhemse Boys en geeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief Buitenlust

Nieuwsbrief Buitenlust Nieuwsbrief 4-2017 Buitenlust 2.0 2017-2021 Beste lezers, De laatste nieuwsbrief is alweer een paar maanden oud. Inmiddels hebben we weer genoeg te melden. Er staan een aantal belangrijke mededelingen

Nadere informatie

HET LEESVERTIER. onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen

HET LEESVERTIER. onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen HET LEESVERTIER onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober 2006 Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen Het Leesvertier is 7 jaar geleden voor het eerst verschenen. Het

Nadere informatie

Van het bestuur. Nederlands Kampioenschappen. 7e jaargang, nummer 30 13 januari 2015. Inschrijfgeld: 5,00 Borg: 50,00

Van het bestuur. Nederlands Kampioenschappen. 7e jaargang, nummer 30 13 januari 2015. Inschrijfgeld: 5,00 Borg: 50,00 Belangrijke telefoonnummers. Trainingstijden en locatie. Boomtoppers mobiel: 06-37221619 Wij trainen in de gymzaal van de Focus. Annie Hart (voorzitter) 072-5744377 Umbriëllaan 1, 1702 AJ, Heerhugowaard.

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering biljartclub de Vliegert Dinsdag 9 mei 2017

Notulen jaarvergadering biljartclub de Vliegert Dinsdag 9 mei 2017 Notulen jaarvergadering biljartclub de Vliegert Dinsdag 9 mei 2017 De voorzitter Hans Janssen opent de vergadering om 13.35 uur en verzoekt alle aanwezigen om een minuut stilte om al onze biljartvrienden

Nadere informatie

Drieëndertigste jaargang 1 e editie. Februari 2015

Drieëndertigste jaargang 1 e editie. Februari 2015 Drieëndertigste jaargang 1 e editie. Februari 2015 U heb alweer onze nieuwe activiteitenkalender ontvangen voor ons nieuwe verenigingsjaar. Naar aanleiding van de jaarvergadering hebben we daar wat aanpassingen

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering 10 februari 2017.

Algemene Leden Vergadering 10 februari 2017. Algemene Leden Vergadering 10 februari 2017. Agenda ALV 2017, 10 februari 2017: 1/ Opening en vaststelling agenda. 2/ Terugblik 2016 door de voorzitter. 3/ Financiën >Verslag kascommissie (2015 én 2016)

Nadere informatie

Concept Notulen Algemene leden vergadering BFN 07 mei 2016.

Concept Notulen Algemene leden vergadering BFN 07 mei 2016. Concept Notulen Algemene leden vergadering BFN 07 mei 2016. Opening: Voorzitter John van den Broek opent om 10.30 uur deze vergadering, met een welkomstwoord aan alle aanwezigen. Hij stelt de huidige bestuursleden

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Nieuwsbrief augustus 2018 Beste leden, Het is alweer een tijdje geleden maar zo voor het nieuwe seizoen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Hierin kijken we terug op een geweldig seizoen en een

Nadere informatie

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar 4 Nr. 5 mei 9 INHOUDSOPGAVE NIEUWSBRIEF... 4. 5. 6. 7. 8. Voorwoord Beëindiging lidmaatschap Vacature Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 5 jaar AED Jeugdkamp 4 5 Voorwoord Het

Nadere informatie

Verslag jaarvergadering van ALV/RVA op 1 juni 2016.

Verslag jaarvergadering van ALV/RVA op 1 juni 2016. Verslag jaarvergadering van ALV/RVA op 1 juni 2016. Aanwezig: Ad Verhagen (voorzitter en penningmeester) Piet vd Wijst (bestuurslid) Rini v Hoogstraten (wedstrijdleider en webmaster) Hans Bervoets (bestuurslid)

Nadere informatie

Afgemeld: Wilfried de Wijs, Theo Verhoeven en Kees van Meggelen (OMBC), Ad van Dongen (Hof van Holland)

Afgemeld: Wilfried de Wijs, Theo Verhoeven en Kees van Meggelen (OMBC), Ad van Dongen (Hof van Holland) Verslag afgevaardigde vergadering Vergadering op Zondag 06 03 2016 (Cafe de Kroeg) Aanwezigen: Peter Stoop, Jack Hoevenaar en (OMBC), Mario Fennema en Peter Warnier (Freggels), Hans Dickens (Hoekske),

Nadere informatie

Belangrijke data. Informatieavond. Groepsvorming

Belangrijke data. Informatieavond. Groepsvorming NUMMER 2 JAARGANG 33 21 september 2018 Belangrijke data 24 september Schoolreis groep 7 Groep 6 Thijssenshof 18.30-19.30 uur Informatie avond Bavolab 19.30-20.30 uur Informatieavond Trainingslab 25 september

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 18 Mei 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 15 leden en 5 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 18 december 2015 05 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Nieuw MR-lid Sinterklaasfeest en Kerstmarkt Voorlichtingsavond Voortgezet Onderwijs Schoonmaakavond Voorleesontbijt CITO-toetsen

Nadere informatie

CLUBBLAD B.S.V. WEST. Editie maart

CLUBBLAD B.S.V. WEST.  Editie maart CLUBBLAD B.S.V. WEST Mail Jeugd: Mail: Website: opgevenbsvwestjeugd@hotmail.com bsvwestleden@hotmail.com www.bsv-west.nl 2018 Editie maart Dagelijks bestuur en bestuursleden: Voorzitter : Jan de Vos Henri

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering

Algemene Leden Vergadering Algemene Leden Vergadering 14-11-2011 Vanuit het bestuur aanwezig; Paul, Wim, Hans, Niek, Henk, Caroline en Monique Presentielijst leden, zie bijlage. Welkom 1. Paul opent de vergadering maar schorst hem

Nadere informatie

Nieuwsflits 8 week 23 naar de website

Nieuwsflits 8 week 23 naar de website Nieuwsflits 8 week 23 nieuwsbrief@huizerhc.nl naar de website Huldiging der kampioenen A.s. zondag vindt vanaf ongeveer 14.00 uur de huldiging plaats van de jeugd en senioren teams die kampioen zijn geworden

Nadere informatie

Deze notulen worden enkel per verzonden

Deze notulen worden enkel per  verzonden Aan: - Leden van de algemene Ledenvergadering (Groepsraad) van Scouting van Maasdijk: leden groepsbestuur praktijkbegeleider leidinggevenden speleenheden afgevaardigde jongerentak wettelijke vertegenwoordiger

Nadere informatie

Zaterdag 29 oktober Kangoeroetraining om uur in de Sporthal.

Zaterdag 29 oktober Kangoeroetraining om uur in de Sporthal. WEEKBERICHT DOS'46 28 JAARGANG NR. 7 24 oktober 30 oktober 2016 5 Redactieadres: A. Baylé Raadhuislaan 40 7948 BX Nijeveen tel: 06-23605498 E-mail adres: weekbericht@dos46.nl KOPY MAILEN OF DOORBELLEN

Nadere informatie

Meivakantie. Agenda t/m Meivakantie Weer naar school tegen 4 voetbaltoernooi Opnames Leraar24

Meivakantie. Agenda t/m Meivakantie Weer naar school tegen 4 voetbaltoernooi Opnames Leraar24 Klik hier om deze email in de browser te lezen Nieuwsbrief 33-29 april Met deze week: Sporten in de meivakantie - 4 tegen 4 voetbal - Maandagen na de meivakantie - Avond4Daagse - Nieuwe leerlingen - Uitslag

Nadere informatie

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief.

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 46/47 15 november 2018 Nieuws Agenda 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans ( nieuw) 24 nov. : De Hongerige Klant (nieuw) 25 nov. : Voetbal FCU

Nadere informatie

Bowling Vereninging Heerlen. Opgericht 30 september 1970

Bowling Vereninging Heerlen. Opgericht 30 september 1970 Bowling Vereninging Heerlen Opgericht 30 september 1970 Betreft: De Algemene leden vergadering op 13 maart 2017. Aanwezig: De bestuursleden: Leo Ederveen, Rob Hensgens, Arthur Swaalf, Dennis Oostveen en

Nadere informatie

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 Van de Jeugdcommissie Aan alle WMHC junioren, hun ouders en de vrijwilligers. WMHC Jeugd Centraal is de plek waar wij jullie centraal willen stellen en dus de

Nadere informatie

Nieuwsbrief APRIL 2018

Nieuwsbrief APRIL 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Het voorjaar is begonnen. Afgelopen weekend is de zomertijd ingegaan en hopelijk kunnen we gaan genieten van een prachtig voorjaar en zomer.

Nadere informatie

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER ALV: 18 november Nieuws vanuit de mini s Foto uit de oude doos Activiteitencommissie Standenlijst ALV MAANDAG 18 NOVEMBER Op maandag 18 november om 21:15 uur is de algemene ledenvergadering in de kantine

Nadere informatie

EDITIE Klik hier voor de website

EDITIE Klik hier voor de website EDITIE 2018 ZONDAG 8 april : MINIOREN & JUNIOREN Klik hier voor de website UITNODIGING Met trots kunnen we ook dit jaar aankondigen dat in de pauze van de Swim Cup the Hague de tweede editie van de Ranomi

Nadere informatie

Nieuwsbrief zwemvereniging Becha

Nieuwsbrief zwemvereniging Becha NUMMER 6 Nieuwsbrief zwemvereniging Becha Augustus 2013 6 e editie Woordje van de voorzitter. In dit nummer 1 Woordje van de voorzitter 2 Nieuwe hoofd trainer 3 Even voorstellen Carla Notermans 4 De laatste

Nadere informatie

Triade nieuwsbrief Editie

Triade nieuwsbrief Editie Triade nieuwsbrief Editie 4 09-09-2016 DE ZOMERVAKANTIE IS VOORBIJ, DUS NIEUW SEIZOEN IS BEGONNEN! We hopen dat jullie allemaal een goede, leuke en vooral ontspannende zomervakantie hebben gehad en dat

Nadere informatie

Verslag ledenvergadering van de Vereniging van Dorpsbelangen Boornbergum Kortehemmen

Verslag ledenvergadering van de Vereniging van Dorpsbelangen Boornbergum Kortehemmen Verslag ledenvergadering van de Vereniging van Dorpsbelangen Boornbergum Kortehemmen Datum: 25 maart 2014 Tijd: 20:00 22:00 uur Plaats: Dorpshuis t Bynt in Boornbergum Aanwezig bestuur: Wim van Loon Anne

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl NIEUWSBRIEF November 2014 Inhoud Algemeen Huidige stand teams Activiteiten op de planning De Hunt Zaalvoetbaltoernooi Zaaltraining Activiteiten terugblik Penaltybokaal Grote Clubactie Aandachtspunten Introductie

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016

Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016 Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016 Locatie: Helperborg tijdstip aanvang: 19.30 uur. Stukken half uur voor aanvang ter inzage Aanwezig: 33 leden inclusief bestuur Afmeldingen:

Nadere informatie

ACTIVITEITEN MAANDAG. Ouderenbiljart uur. Info: dhr. A. Goossens tel Bridge uur. Indo: dhr J. v.d.

ACTIVITEITEN MAANDAG. Ouderenbiljart uur. Info: dhr. A. Goossens tel Bridge uur. Indo: dhr J. v.d. Wijkcentrum Jan Ligthart Bergweg 12, 4461 NB Goes Telefoon 0113-232735 Gironummer 5859466 KvK 22029749 Website: http://site.zeelandnet.nl/goesoost/ BESTUUR Voorzitter Dhr. J. E. Mieras Tulpstraat 74, 4461

Nadere informatie

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Concept - NOTULEN 24 ste ALGEMENE LEDENVERGADERING VERENIGING VAN PENSHONADO S Donderdag 28 februari 2019, aanvang 19.30 uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Aanwezig: 24 leden volgens de presentielijst Bestuur:

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Mededelingen van het Bestuur Nieuwe trainer herhaalde oproep Na lang zoeken is het ons eindelijk gelukt om een nieuwe trainer te vinden. Voor het seizoen 2013/2014

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken Aanwezig: 43 leden. Notulen 79 ste Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering Scheidsrechtersvereniging, 13 april 2015 Genodigden: VCN, COVS Oost, Servicegebied Midden en zustervereniging COVS Winterswijk e.o.

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering (concept) Woensdag 18 december Agenda

Verslag van de Algemene Ledenvergadering (concept) Woensdag 18 december Agenda Verslag van de Algemene Ledenvergadering (concept) Woensdag 18 december 2013 Agenda 1. Opening en vaststellen agenda 2. Vaststellen notulen ALV 23 november 2012 3. Mededelingen en ingekomen stukken 4.

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers,

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers, Nieuwsbrief TC Groot Driene Jaargang 2017 Nummer 09 november Van de voorzitter. Beste medetennissers, We kijken al weer vooruit naar het nieuwe jaar. De nieuwjaarsreceptie is op 14 januari 2018 van 15:00

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2016

NIEUWSBRIEF januari 2016 NIEUWSBRIEF januari 2016 1. 2016 Allereerst willen wij alle leden en hun familie een sportief jaar toewensen. Let op, in deze nieuwsbrief staat bij punt 5 informatie over de lessen in en rondom de carnavalsweek.

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Hengelsportvereniging Ons Genoegen Gemert Gemert 16 oktober 2015 Slide 2 1. Opening Slide 3 2. Notulen: Algemene ledenvergadering 06 maart 2015 Notulen algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Verslag. 1. Voorstellen bestuur

Verslag. 1. Voorstellen bestuur Verslag Vergadering 1 e vergadering Buurtvereniging Ludinga met de buurt Datum Donderdag 24 september 2009; 20.00 uur Gehouden te De Piraat te Harlingen Aanwezig van bestuur Jan Tsjerk Loonstra Tineke

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 7 november 2016

Nieuwsbrief nr. 7 november 2016 Eerste editie September Sportmaand In september 2016 hebben we voor het eerst een September Sportmaand georganiseerd. Een maand waarin we samen met sportaanbieders het sport- en beweegaanbod binnen de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dorpsbelang Froubuurt Juni 2011

Nieuwsbrief Dorpsbelang Froubuurt Juni 2011 Nieuwsbrief Dorpsbelang Froubuurt Juni 2011 Even voorstellen; - Wietske van der Veen (voorzitter) - Ruurd Tadema (secretaris) - Jan van der Plaats (penningmeester) - Jeanette Boek - Hessel Boersma - Herbert

Nadere informatie

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken.

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Nieuwsbrief maart 2019 Beste leden en ouders van leden, In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Bestuurlijk nieuws Zoals gemeld

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

Notulen ledenvergadering vrijdag in de Treemter Balk

Notulen ledenvergadering vrijdag in de Treemter Balk Notulen ledenvergadering vrijdag 16-03-2018 in de Treemter Balk Aanwezig deze avond: 5 bestuursleden en 9 leden. Afwezig met kennisgeving de heren J. Bruinsma, H. Keuning, M. Schram en O. Schram. 1. Opening

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

Afgemeld hebben zich, Richard en Geartsje Twijnstra, Anneke Spinder en Renate Runia.

Afgemeld hebben zich, Richard en Geartsje Twijnstra, Anneke Spinder en Renate Runia. Jaar vergadering P.B. Poppenwier 17-03-2016 Aanwezig.A. de Groot, A de Groot,R Jorritsma,W.Punter,D. van der Meer. R.Hempenius,K. Nieuwland, Y van der Hem, A.Douma, N.Tulner. J van Friesland, T. Douma.H.

Nadere informatie

Nieuwsbrief ODIN april 2015

Nieuwsbrief ODIN april 2015 Nieuwsbrief ODIN april 2015 Beste allen, De 1 ste 3 maanden van 2015 zitten er al weer op. En wat is er allemaal gebeurd in deze periode op ODIN. Januari: Het nieuwe jaar zijn we gestart met een gezellige

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 3 17 NOVEMBER 2014

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 3 17 NOVEMBER 2014 VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 3 17 NOVEMBER 2014 Beste ouders en verzorgers, Hierbij weer een nieuwsbrief vanuit de mini afdeling van Alterno. In deze nieuwsbrief veel informatie over ons Sinterklaas

Nadere informatie

12 september Wijnproeverij

12 september Wijnproeverij Drieëndertigste jaargang 4 e editie. December 2015 Sinterklaas is weer terug naar Spanje en heeft hier in Nederland weer heel wat kindjes blij gemaakt. We mogen al weer genieten van de heerlijke kerstsfeer

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie