Warme feestdagen. Samen met mijn moeder

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Warme feestdagen. Samen met mijn moeder"

Transcriptie

1 Warme feestdagen De kerstdagen gaan weer bijna beginnen en misschien zit jij ook al helemaal in de kerstsfeer. Ik wel hoor, terwijl ik dit blog aan het typen ben kijk ik naar mijn kerstboom, fotolijst met familiefoto s omlijst met kersttakken en meer feestelijkheden in ons nieuwe huis. Het eerste jaar dat ik echt het idee heb dat wij daar echt op ons gemak de feestdagen gaan vieren en dat alles na de verbouwing klaar is. Het doet mij dan ook weer even terug denken aan onze verbouwing, verhuizing en wat wij er voor hebben moeten doen om hier te komen. Best veel en dat heb je ook al kunnen lezen. Extra fijn is het dat we hier nu kunnen zitten, relaxen en kunnen genieten van ons gezin en warme feestdagen. Het doet mij ook terug denken aan de kerstdagen toen ik zelf nog kind was, vooral nu ik zelf mama ben van ons twee-jarige zoontje. Samen met mijn moeder Vroeger was ik regelmatig alleen samen met mijn moeder, mijn ouders zijn nog wel gelukkig getrouwd, maar mijn vader werkte veel en lang in het buitenland. Het hoorde er bij en het was voor ons ook normaal. Nu hij met pensioen is, is hij er altijd bij. Extra leuk. En natuurlijk vieren wij liever de feestdagen met elkaar. Alleen was er ook een kerst toen ik alleen was met mijn moeder en bij ons de cv ketel er net voor de kerstdagen mee stopte. Niet zo leuk! De cv ketel werd pas weer na de kerst gerepareerd. Tegenwoordig zijn er veel meer 24-uur service diensten en bestaat gelukkig het internet om betere diensten te vinden. Wat een geluk, maar wat een drama was dat! Met kaarsen, onder dekens en natuurlijk met warm eten hielden we ons warm. Gelukkig waren mijn opa, oma en tante er ook nog om leuke dingen mee te ondernemen.

2 Naar het kerstcircus Mijn tante verraste mij met een uitje naar het kerstcircus in Den Haag om even heerlijk op te warmen. Kun je ze nog herinneren de kerstdagen met een dik pak sneeuw en dat het nog echt vroor? Dat was toen! Bij aankomst in Den Haag was het daar natuurlijk even koud en deden de verwarmingen bij het kerstcircus het ook niet. Gelukkig na de kerst werd alles weer gerepareerd. Een kerst om nooit meer te vergeten, maar ook één waardoor je voorzieningen gaat waarderen en natuurlijk de luxe die wij hebben. Eten en drinken is belangrijk, maar ook de basis en gezelligheid in huis. Warme feestdagen Toen wij dan ook gingen verbouwen zijn wij direct gaan kijken naar onze verwarming en Nefit cv-ketel in huis. Door de verbouwing, waren er enige aanpassingen in het verwarming systeem. Deze doorgevoerd met twee nieuwe verwarmingen en een cv-ketel kopen en een regelmatige schoonmaak en controle van ons systeem, zodat wij niet moeten vluchten naar een koud kerstcircus. Al is het een kerst om nooit te vergeten en heb ik de liefste tante die er is en is zij altijd als een oma voor mij geweest! Meer blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

3 Kerstdagen in een nieuw huis Twee jaar terug waren mijn kerstdagen wel anders. Niet dramatisch hoor, dat kan ik er wel direct bij zeggen, maar chaotisch dat is misschien wel het juiste woord. Naast alle kerstrecepten, kerst cadeautjes tips en de kerstevenementen is het ook nog wel iets om even aan terug te denken. Wij, Eric en ik, want Florian kan het zich niet herinneren, waren heel erg blij dat ons appartement in Haarlem was verkocht. Iets waar wij al twee jaar naar vooruit aan het kijken waren. Opeens was het zo ver. Rond de kerstdagen kregen wij een akkoord! Ik denk dat het ons aller grootste cadeau was. Ook wel een beetje een chaos, want waar ga je beginnen. Een huis om te kopen hadden wij al op het oog, met twee jaar wachten kun je, je wel oriënteren. Wij wilden als nieuwe ouders graag naar Brabant met onze baby. Onze kerst brachten wij meer door op de woonboulevard bij keukenwinkels, badkamergiganten en vervolgens rond de keukentafel met aannemers. Ook woonden we bij familie in Brabant. Daar begon de planning Toen ging het hele verhuizen en verbouwen ook wel een beetje beginnen. Wel dichter bij familie en veel vrienden, maar wel een project. Even van Haarlem naar Kaatsheuvel verhuizen. Met ook nog een verbouwing in Kaatsheuvel. Veel heen en weer rijden, inpakken in Haarlem, veel weggooien, groter gaan wonen. Vervolgens verbouwen in Kaatsheuvel, bij verbouwen komt een checklist verhuizen kijken, hard werken, controle, inrichting uitzoeken, ieder tegeltje, kraantje en ieder detail. Het is in ieder geval heel veel werk, dat kan ik je vertellen en je onderschat het altijd. Dan ook nog eens de afstand. Die we daarvoor nog nooit zo veel hadden gereden.

4 Een helpende hand bij iedere verhuizing Wat ik achteraf wel had kunnen gebruiken was een externe helpende hand. Je hoort mij niet klagen, want wat zijn wij geholpen! Door familie en vrienden. Met oppassen, inpakken, schoonmaken, verhuizen zelf. Ik ben ze ontzettend dankbaar en ik weet ook dat mij nog veel klussen te doen staan, maar ik had het mij zelf veel makkelijker kunnen maken. Vooral het opleveren van onze oude woning, daar ging meer tijd in zitten dan verwacht. Terwijl je graag naar het nieuwe uitkijkt. Iets wat jou veel tijd kost en geld, kun je makkelijk door een ander verhuisbedrijf laten opknappen. Naar mijn idee bespaart het eerder. Ik moest er toch even aan terug denken nu de kerstdagen voor de deur staan. Heerlijk in ons huis wonen wat helemaal af is en voorlopig even niet aan verhuizen denken. Misschien jij wel en dan wens ik je veel geluk! Alleen denk aan een goede planning, hulp en neem vooral tijd voor je zelf. Meer blogs en ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Het jaar van de verhuizing Het is alweer een jaar geleden dat wij zijn verhuisd van Haarlem naar Kaatsheuvel en eigenlijk is het al weer twee jaar terug dat wij met het grote plannen van onze verhuizing zijn begonnen. Heel eerlijk het voelt als veel minder lang. Maar het jaar van de verhuizing was zonder planning pittig en intensief. Alleen moet ik toegeven dat het wel een heel project was geweest, waar wij lang naar uitgekeken in de

5 huizenmarkt van de afgelopen jaren. Het begon met het idee wat wij al lange tijd hadden om naar Brabant te gaan, met een Brabantse vriend, familie dichterbij, ik zelf uit Zuid, zuid Zuid-Holland, gestudeerd in Brabant, gezinsplannen en vrienden wonend in Brabant niet zo gek. Hoe kom je dan in Haarlem? Vriend heeft gestudeerd in Haarlem en is blijven hangen en ik ben er gaan werken. Wij waren toen nog totaal onbekenden voor elkaar.

6 Kopers gezocht Het begon allemaal zo simpel met het idee om richting Brabant te gaan. Weet je wat; we verkopen het appartement in Haarlem en gaan rustig kijken waar we willen wonen. Regio Breda, regio Den Bosch, regio Tilburg. Eigenlijk wonen we overal wel

7 centraal. Overal wonen vrienden, familie, vinden wij het leuk en zijn we centraal bij restaurantjes, terrasjes, festivals en andere activiteiten. Zo makkelijk ging verkopen niet in de huizenmarkt een aantal jaar terug, totdat 1,5 jaar de huizenmarkt weer een beetje begon toe te nemen. Kijken, kijken, kijken en kopen Misschien ken je de knop wel in je hoofd, als je éénmaal besloten hebt dat je gaat verhuizen dan voelt je huis niet meer als thuis. Nagaan als dit langer duurt dan verwacht. Gelukkig toen ik hoogzwanger was, alsof het zo moest zijn kwamen de kijkers in grote getalen langs, nu de koper nog! Je hebt er maar één nog. Dit gaf ons wel het idee dat wij ook mochten gaan kijken. Al lange tijd suisde er in de familie rond dat mijn schoonvader uit zijn huidige praktijk zou gaan en zou gaan verhuizen met de fysio praktijk. De praktijk bevond zich in een gezinswoning in Brabant. Schot in de roos.

8

9

10

11 De gezinswoning die geen gezinswoning meer was Shoppen gingen we, maar niet voor een woning. De gezinswoning was al jaren geen gezinswoning, maar een praktijk. Geen keuken, geen badkamer. Beneden was een entree, hoge ramen, geen vensterbanken, kleine ruimtes en op de tweede verdieping een open ruimte met sportmateriaal. De elektriciteit en waterleidingen waren er geeneens voor een woonhuis. Een nadeel en een voordeel! To-do-lijstjes en checklijstjes maken voor de verhuizing en de grote verbouwing daar gaan we dan! Alleen bij verhuizen houdt het niet op. Ik begon eigenlijk met het zoeken naar checklijsten op internet voor verhuizen en verbouwen, wat mij best wel een beetje tegenviel. De standaard lijstjes voor een kleine verhuizing, maar die had ik al eerder meegemaakt met studentenkamers. Alleen bij studentenverhuizers stond alles online en niet alleen om je te helpen met verhuizingen voor studenten. Ze helpen je trouwens ook met inpakken als je het nodig hebt. Heel fijn als je druk bent met een nieuw gezinnetje, een paar kasten in elkaar wilt laten zetten.

12

13

14 Slopen en weer opbouwen, het jaar van de verhuizing In januari 2015 begonnen wij met het slopen en weer opbouwen na drie maanden lang alle winkels voor de perfecte badkamers, keukens, tegels, vloeren en meer afgelopen te hebben om vervolgens in twee maanden na het slopen alles weer op te bouwen. Toen we dachten dat het vermoeiend was om alles te zoeken, toen kwamen wij er achter dat het klussen heftig was, want vergeet ook het schilderen niet als je nieuwe deuren hebt en alle deuren en deurposten nog geschilderd moeten worden. In twee maanden was ons huis een soort van af en op 2 april gingen wij officieel verhuizen. Nu een jaar verder kunnen wij zeggen, dat wij officieel echt thuis zijn in ons nieuwe huis, met ons gezin en er geen dag spijt van hebben!

15

16 Meer blogs en ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas 10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas De gezellige maanden zijn begonnen en daarmee eigenlijk ook direct de cadeautjes maanden. Misschien ben je nog wel op zoek naar perfecte cadeautjes

Nadere informatie

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België December Eetdagboek Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België Zo en voor ik het wist was het kerst, zo voelde mijn Decembermaand een beetje aan. Niet als iets vervelends, want December was leuk! Een drukke

Nadere informatie

December Eetdagboek Foodblog Foodinista

December Eetdagboek Foodblog Foodinista December Eetdagboek Foodblog Foodinista December is een heerlijke maand voor een foodblogger. Het December eetdagboek van foodblog Foodinista. Sint, kerstmarkt, etentjes en cadeautjes. Alles is weer vastgelegd

Nadere informatie

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Ik moet heel eerlijk toegeven sinds Florian geboren is zijn wij er niet echt aan toegekomen om hele leuke dingen te doen als gezin, er echt als gezin op uit

Nadere informatie

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Wijnspijs wandeling culinair verslag Wijnspijs wandeling culinair verslag Breda Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig

Nadere informatie

Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista

Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista Het persoonlijk alfabet gaat verder en ondertussen zijn we aardig onderweg in het alfabet, dit betekend ook dat ik het gewoon aan het volhouden ben. De E vind

Nadere informatie

Rustig en pitoresk Agios Prokopios

Rustig en pitoresk Agios Prokopios Rustig en pitoresk Agios Prokopios Naxos Voor ik vertrok naar het Griekse eiland Naxos, één van de misschien wel bekendere Cycladen eilandengroep, was het eiland Naxos voor mij totaal onbekend. Wat ik

Nadere informatie

Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane

Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane Deze maand heb je al regelmatig kunnen lezen over onze avonturen in Oostenrijk en Italië. Ook in september en oktober heb ik er over geschreven, zoals in het

Nadere informatie

Elk seizoen een nieuw interieur

Elk seizoen een nieuw interieur 52 Stijlvol Wonen B i n n e n k i j k e n Elk seizoen een nieuw interieur De kans dat Anke en Geert ooit uitgekeken raken op hun interieur, is wel heel erg klein. De inrichting wordt namelijk regelmatig

Nadere informatie

Bilderberg De Keizerskroon

Bilderberg De Keizerskroon Weekendje Apeldoorn bij Bilderberg De Keizerskroon Ik ben er dol op weekendjes weg. Ik wilde schrijven, vooral in de zomer, maar dat is eigenlijk helemaal niet waar. Het hele jaar door vind ik het heel

Nadere informatie

Pasen en leuke plannen

Pasen en leuke plannen Maart Eetdagboek Koffie, Pasen en leuke plannen Weer een nieuw eetdagboek met niet alleen eten, maar een beetje van alles eigenlijk. Een maand, waarin ik niet heel veel buiten de deur was, helaas, want

Nadere informatie

JONGENS VERSUS MEISJES

JONGENS VERSUS MEISJES 1 JONGENS VERSUS MEISJES Een verfrommeld briefje Woensdagmiddag. Even rust. Dacht ik. Maar neen, ik moest zeker nog bij oma en opa langs en enkele foto s sorteren uit hun kinder- en jonge jaren, hun huwelijk

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

together forever is het motto van het Europees Jaar van de Interculturele Dialoog 2008 in Nederland THE GODFATHER

together forever is het motto van het Europees Jaar van de Interculturele Dialoog 2008 in Nederland THE GODFATHER THE GODFATHER 1. Bekijk het fragment Last scène from Godfather 2. Hierin zie je een boevenfamilie (Italiaanse maffia) gezellig feest vieren met elkaar. De mannen bespreken daarna zaken. In de beroemde

Nadere informatie

Mix en match met je servies en bestek

Mix en match met je servies en bestek Mix en match met je servies en bestek Misschien herken je het wel, tijdens de feestdagen pak je niet alleen uit met het uitgebreid koken en serveer je de meest uitgebreide hapjes en culinaire diners, je

Nadere informatie

Lieve Marianne, Ik mis je, Papa. Gezocht: Kinderrechten. Groep 2: Lieve Marianne. Lieve papa,

Lieve Marianne, Ik mis je, Papa. Gezocht: Kinderrechten. Groep 2: Lieve Marianne. Lieve papa, Gezocht: Kinderrechten Groep 2: Lieve Lieve papa, Mama zei dat ik je een brief kon schrijven. Ik vond het een goed idee. Ik heb ook een tekening gemaakt, die staat op de achterkant. Hoe is het in de gevangenis?

Nadere informatie

Lunchen bij Restaurant Joost

Lunchen bij Restaurant Joost Lunchen bij Restaurant Joost Waarom ga je niet zo snel lunchen of dineren bij een restaurant bij een hotel? Eigenlijk weet ik het zelf niet. Ik ben daar zelf altijd nieuwsgierig naar. Ik heb zelf een aantal

Nadere informatie

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips De laatste tijd ga ik heel graag naar Den Haag geen idee, waarom ik er zo lang niet meer geweest ben. Vroeger, ja vroeger kwam ik er echt veel. Toen woonde

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Plannen... 4 Hoofdstuk 2 Meubels enzo... 6 Hoofdstuk 3 Geld... 8 Hoofdstuk 4 Winkelen... 10 Hoofdstuk 5 Adreswijziging... 12 Hoofdstuk 6 De sleutel!... 14 Hoofdstuk 7 Voorbereiden...

Nadere informatie

Vincent van Gogh. Hier zie je er een afbeelding van.

Vincent van Gogh. Hier zie je er een afbeelding van. Vincent van Gogh Een van de beroemdste schilders die Nederland heeft gehad was Vincent van Gogh. Deze kunstenaar heeft zelfs zijn eigen museum gekregen in Amsterdam. Toch wel heel bijzonder, zeker als

Nadere informatie

DAG 27 Negatieve aandacht

DAG 27 Negatieve aandacht 1 DETOX Challenge - home Relax Academy 2018 DAG 27 Negatieve aandacht Motiveren en stimuleren van datgene wat je wél wilt in je leven. Nu we alles onder de loep hebben genomen is er ruimte gekomen om je

Nadere informatie

#marktplaatspareltjes mijn familietafel

#marktplaatspareltjes mijn familietafel #marktplaatspareltjes mijn familietafel Ondertussen woon ik een half jaar in ons nieuwe huis en langzaam aan is onze inrichting steeds meer naar onze zin en zijn wij steeds meer tevreden. Wat ik dan ook

Nadere informatie

ACTIVITEIT 1 : Verhaaltje «Joris en de Ikkietikkietijd»

ACTIVITEIT 1 : Verhaaltje «Joris en de Ikkietikkietijd» INTRODUCTIE Waarom minder energie verbruiken? We hebben elke dag energie nodig om van alles en nog wat te kunnen doen; koken, onszelf warm houden, machines laten werken Die energie maken kan op heel veel

Nadere informatie

INKIJKEXEMPLAAR. challenges voor ouders en kids! Spelboekje. Samenspel. Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY

INKIJKEXEMPLAAR. challenges voor ouders en kids! Spelboekje. Samenspel. Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY INKIJKEXEMPLAAR 20 challenges voor ouders en kids! Spelboekje Samenspel Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY Samenspel is ontwikkeld voor de Week van de Opvoeding 2018 Concept en tekst:

Nadere informatie

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Veilig Thuis Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Een stukje uitleg Dat je samen met papa/mama, of een andere persoon in dit boekje gaat werken is niet zo maar. Dat komt omdat

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

Naam van gedichtenalbum : De eerste 30

Naam van gedichtenalbum : De eerste 30 Naam van gedichtenalbum : De eerste 30 Kinderen De Roos, een mooie school. Niet te stil of te druk. Kleine kindjes lopen door de gang, ik zie ze stampen en ze zeggen van alles door elkaar. Maar ze kunnen

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94 Inhoud Inleiding 7 deel 1 lees- en kijkbio Hoofdstuk 1 Verhalen vertellen 10 Hoofdstuk 2 Zelf verhalen vertellen 12 Hoofdstuk 3 Voorlezen 16 Hoofdstuk 4 Verhalen lezen 18 Hoofdstuk 5 Verhalen in boeken

Nadere informatie

Glimlachmomentjes #1 China Light Vuurwerk Feestdagen vrij

Glimlachmomentjes #1 China Light Vuurwerk Feestdagen vrij Glimlachmomentjes #1 In het nieuwe jaar horen er ook weer mooie geluk-momentjes, het wordt nu even weer in een nieuw jasje gestoken. Het blijft fijn om te kijken naar de mooie dingen in het leven. Juist

Nadere informatie

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Veilig Thuis Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod 2 Een stukje uitleg Dat je samen met papa/mama, of een andere persoon in dit boekje gaat werken is niet zo maar. Dat komt omdat

Nadere informatie

Rapportage TIP HorstaandeMaas 28 19 mei 2016

Rapportage TIP HorstaandeMaas 28 19 mei 2016 Rapportage TIP HorstaandeMaas 28 19 mei 2016 Inhoudsopgave Verbindingsweg station Horst-Sevenum Avondje uit Zonnen Klusjes 2 Respondenten Klusjes Er gaat wel eens iets kapot in huis tijd om te klussen.

Nadere informatie

INKIJKEXEMPLAAR. Teambuilding voor kersverse ouders! Voor de liefhebbers. Zo houd je je relatie leuk met een kindje erbij VAN DE FAMILY FACTORY

INKIJKEXEMPLAAR. Teambuilding voor kersverse ouders! Voor de liefhebbers. Zo houd je je relatie leuk met een kindje erbij VAN DE FAMILY FACTORY INKIJKEXEMPLAAR Teambuilding voor kersverse ouders! Voor de liefhebbers Zo houd je je relatie leuk met een kindje erbij VAN DE FAMILY FACTORY Voor de liefhebbers Concept en tekst: St. de Family Factory

Nadere informatie

Winter foodtruck evenementen

Winter foodtruck evenementen Winter foodtruck evenementen Heb jij ze ook gemist de afgelopen herfst en winter? Wat? De foodtruck festivals. Dan gaat het tijd worden om er weer één te bezoeken. We gaan nog niet massaal naar buiten,

Nadere informatie

Olten, december 2014,

Olten, december 2014, Olten, december 2014, Hoho! Hoi allemaal! Omdat papa en mama denken, dat ik degene in ons gezinnetje ben die het liefste praat, mag ik jullie alweer voor de tweede keer onze kerstbrief presenteren! Het

Nadere informatie

Aftellen - december/januari 2018

Aftellen - december/januari 2018 Aftellen - december/januari 2018 Het heeft wat extra tijd en moeite gekost, maar gisteren werden we gebeld door de Zuid-Afrikaanse ambassade dat onze visa aanvragen zijn goedgekeurd! Dat betekent dat het

Nadere informatie

Uit eten met kerst Restaurant tips

Uit eten met kerst Restaurant tips Uit eten met kerst Restaurant tips Geen zin om met kerst uitgebreid in de keuken te staan of om één van de twee kerstdagen je ook nog even uitgebreid in de watten te laten leggen bij een restaurant. Eigenlijk

Nadere informatie

Annie van Gansewinkel. Vast

Annie van Gansewinkel. Vast Annie van Gansewinkel Vast 4 Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen De groeten Je krijgt de groeten van je vader. Jim haalt zijn schouders op. Hij blijft tegen de bal schoppen. De bal knalt tegen

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Ik moet heel eerlijk toegeven sinds Florian geboren is zijn wij er niet echt aan toegekomen om hele leuke dingen te doen als gezin, er echt als gezin op uit

Nadere informatie

Melkweg. Waar woont u? Lezen van Alfa B naar Alfa C. Wonen: wie woont waar? Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann

Melkweg. Waar woont u? Lezen van Alfa B naar Alfa C. Wonen: wie woont waar? Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Melkweg Lezen van Alfa B naar Alfa C Waar woont u? Wonen: wie woont waar? Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Colofon Melkweg: Waar woont u?, 2016. Dit boekje is een uitgave van Stichting

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo!! Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen In april was een aantal dagen naar Mallorca. Misschien heb je mijn eerdere blogs al voorbij zien komen over mijn verblijf en heerlijke etentje of de leukste souvenir

Nadere informatie

CELEBESSTRAAT 40 UTRECHT // RVLMAKELAARS.NL //

CELEBESSTRAAT 40 UTRECHT // RVLMAKELAARS.NL // CELEBESSTRAAT 40 UTRECHT INFO@RVLMAKELAARS.NL // RVLMAKELAARS.NL // 030-210 04 01 ADRES CELEBESSTRAAT 40 TE UTRECHT VRAAGRPRIJS 250.000,00 K.K. WOONOPPERVLAKTE CIRCA 66M2 INHOUD CIRCA 240M3 BOUWJAAR 0

Nadere informatie

Mijn budget weekendje Utrecht

Mijn budget weekendje Utrecht Citytrip: Utrecht Budget weekendje Een budgetweekendje in Utrecht! Ja dat kan tegenwoordig. Ik ben er zelf nogal happy mee, want ik moet toegeven dat ik Utrecht een hele leuke stad vind voor een weekendje

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Amel door Zohra Zarouali

Boekverslag Nederlands Amel door Zohra Zarouali Boekverslag Nederlands Amel door Zohra Zarouali Boekverslag door een scholier 1456 woorden 5 januari 2002 7,7 264 keer beoordeeld Auteur Genre Zohra Zarouali Sociale roman Eerste uitgave 1992 Vak Nederlands

Nadere informatie

Pannenkoeken, BBQ en Gin

Pannenkoeken, BBQ en Gin Augustus Eetdagboek Pannenkoeken, BBQ en Gin Augustus is bijna helemaal afgelopen en tegenwoordig gebeurt er zo veel, waar ik heel erg blij mee ben dat ik soms allemaal niet meer kan bijhouden, maar ik

Nadere informatie

Cornelis Vrijschool 22 april 2009 opa en oma-dag groep 3. Opa en oma dag groep 3

Cornelis Vrijschool 22 april 2009 opa en oma-dag groep 3. Opa en oma dag groep 3 Opa en oma dag groep 3 Mats & Daniëlle Bonma, op de boot in 1937, onderweg van Nederlands-Indië naar Nederland. De school van opa van Nils Jonk. Cornelis Vrijschool 22 april 2009 opa

Nadere informatie

Op een gure februaridag worden wij, de stagiare M. Eshuis en ik, warm onthaald door de heer en mevrouw Havik.

Op een gure februaridag worden wij, de stagiare M. Eshuis en ik, warm onthaald door de heer en mevrouw Havik. Slager Cees Havik Op een gure februaridag worden wij, de stagiare M. Eshuis en ik, warm onthaald door de heer en mevrouw Havik. Zij dreven hun slagerij "Havik" op de Zuiddijk nr. 186 in Zaandam. Op een

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo?

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12 Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Heb een Tom, Tom gekocht Bij de ANWB winkel in Drachten Nou ja ik heb hem eigenlijk gekregen Voor mijn verjaardag

Nadere informatie

Cliënten. Een uitgave van Careander Contact. THEMANUMMER: De strategische koers

Cliënten. Een uitgave van Careander Contact. THEMANUMMER: De strategische koers Een uitgave van Careander - 1 2018 Cliënten Contact THEMANUMMER: De strategische koers VAN DE BESTUURDER: Aan de slag Careander heeft een nieuwe visie. We hebben de visie opgeschreven, hier staat in hoe

Nadere informatie

KIES VOOR JEZELF. Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching

KIES VOOR JEZELF. Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching KIES VOOR JEZELF Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching 1 WIE IS DAFNE? Een paar jaar geleden had ik een goede baan bij een vijfsterrenhotel in Amsterdam,

Nadere informatie

C Relaties. C1 Bij wie hoor ik? 3 C2 Vriendschap 7 C3 Verliefd 12 C4 Verkering 16 C5 Trouwen 22

C Relaties. C1 Bij wie hoor ik? 3 C2 Vriendschap 7 C3 Verliefd 12 C4 Verkering 16 C5 Trouwen 22 C Relaties C1 Bij wie hoor ik? 3 C2 Vriendschap 7 C3 Verliefd 12 C4 Verkering 16 C5 Trouwen 22 C1 Bij wie hoor ik Geeft door middel van ja of nee aan of hij iemand aardig/lief vindt (leerlijn vso 4.1)

Nadere informatie

Is jouw doel om ze te overtuigen ook in Nederland te komen wonen? Nee hoor; ik ga ze gewoon kennis laten maken; verder niets.

Is jouw doel om ze te overtuigen ook in Nederland te komen wonen? Nee hoor; ik ga ze gewoon kennis laten maken; verder niets. Een stedentrip is wat Giga (28) het liefste doet tijdens zijn vakanties: het lijstje van steden die hij dit jaar nog gaat bezoeken is enorm; Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Antwerpen, Brugge, Gent, Praag,

Nadere informatie

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Inderdaad geen tapas, maar shapas het is Internationale sherryweek, zoals je in mijn oktober dagboek al kon lezen ben ik in oktober aangeschoven bij een taps lunch,

Nadere informatie

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit Preek Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst Thema: @Home Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Lucas 15:11-32 Een vader had twee zonen zo begint het verhaal. Met de beschrijving van een gezin.

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Het allerleukste meisje

Het allerleukste meisje > > 0 0 0 Het allerleukste meisje Er zijn meisjes die het liefst met poppen spelen er zijn meisjes die vaak voor de spiegel staan er zijn meisjes die zich als een bruid verkleden en dan wensen dat ze ooit

Nadere informatie

Foodie in Florence de tips

Foodie in Florence de tips Foodie in Florence de tips Echt een heerlijke stad om naar te gaan en om te zijn, Florence. Letterlijk en figuurlijk kan ik wel zeggen. De stad stond echt heel hoog op mijn wenselijstje, net zoals eigenlijk

Nadere informatie

Na lang wachten. Een kind nu niet beslis je wel Een kind nu wel beslis je niet *****

Na lang wachten. Een kind nu niet beslis je wel Een kind nu wel beslis je niet ***** Na lang wachten Een kind nu niet beslis je wel Een kind nu wel beslis je niet Een langgekoesterde wens Voor ons wel heel bijzonder Naar jou, een heel klein mens Anouk, je bent een wonder! Soms wordt een

Nadere informatie

Kalender. Voor iedere gelegenheid altijd een passende orchidee! DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES DIE TOT RESPECT VOOR HET MILIEU AANZETTEN

Kalender. Voor iedere gelegenheid altijd een passende orchidee! DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES DIE TOT RESPECT VOOR HET MILIEU AANZETTEN CAMPAGNE GEFINANCIERD MET STEUN VAN DE EUROPESE UNIE Kalender Voor iedere gelegenheid altijd een passende orchidee! DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES DIE TOT RESPECT VOOR HET MILIEU AANZETTEN januari

Nadere informatie

Oktoberfest München we komen eraan

Oktoberfest München we komen eraan Oktoberfest München we komen eraan Afscheid nemen van Bella Italië en op naar een bestemming waar ik ontzettend graag naartoe wil. Niet zo zeer de stad München, daar heb ik eigenlijk niet heel veel verwachtingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. april 2019 BOUW. Lieve vrienden van St. Zo Mooi Wonen,

NIEUWSBRIEF. april 2019 BOUW. Lieve vrienden van St. Zo Mooi Wonen, Lieve vrienden van St. Zo Mooi Wonen, Voor jullie ligt de 7 e editie van de nieuwsbrief over de ontwikkelingen rondom ons woonhuis. De oplevering was begin april een feit en de meeste bewoners zijn inmiddels

Nadere informatie

Melkweg. Een dak boven je hoofd. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: Het huis

Melkweg. Een dak boven je hoofd. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: Het huis Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een dak boven je hoofd Wonen: Het huis Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Een dak boven je hoofd, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn

Nadere informatie

Ik ben BANG. oefenboekje om te leren omgaan met angst. Steef Oskarsson. Copyright Steef Oskarsson

Ik ben BANG. oefenboekje om te leren omgaan met angst. Steef Oskarsson. Copyright Steef Oskarsson Ik ben BANG oefenboekje om te leren omgaan met angst Steef Oskarsson Bang Bang is een emotie. Net als blij, bedroefd en boos. Iedereen is wel eens bang. Sommige mensen zijn vaak bang, sommigen niet. Iedereen

Nadere informatie

Hai, hai, Jij wordt de creator van je eigen leven!

Hai, hai, Jij wordt de creator van je eigen leven! Hai, hai, Hoe was 2018 voor jou? We zijn weer bij het einde van het jaar en dat is een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar wat er volgend jaar komen gaat. De

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

Kwartelstraat 11, 3514 ES Utrecht

Kwartelstraat 11, 3514 ES Utrecht Kwartelstraat 11, 3514 ES Utrecht Vraagprijs 575.000,- k.k. Omschrijving Wonen in één van de gezelligste straten van de Vogelenbuurt? Dat kan in deze goed onderhouden gezinswoning met drie slaapkamers,

Nadere informatie

JAARPLANNER Maak van je huis jouw droomhuis!

JAARPLANNER Maak van je huis jouw droomhuis! JAARPLANNER 2018 Maak van je huis jouw droomhuis! MISSIE DOELGROEP PROFIEL MISSIE WONEN.nl helpt mensen om van hun huis hun droomhuis te maken! Dat doen we op de volgende manier: - Prikkelen met nieuws.

Nadere informatie

TE KOOP. Ringslootpad EW Nieuwkoop k.k.

TE KOOP. Ringslootpad EW Nieuwkoop k.k. TE KOOP Ringslootpad 51 2421 EW Nieuwkoop 279.500 k.k. KENMERKEN Prijs 279.500 k.k. Postcode 2421 EW Ligging Aan water, In centrum, In woonwijk, Aan vaarwater Woningtype Tussenwoning Tuin Ja, Zonneterras,

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en bekenden,

Lieve familie, vrienden en bekenden, Lieve familie, vrienden en bekenden, Hoogste tijd voor wat nieuws uit Oneşti. De tijd gaat zo vlug voorbij, de feestdagen en de jaarwisseling lijken nog maar net achter ons te liggen, maar toch is het

Nadere informatie

TE KOOP ANKEVEENSESTRAAT 23 DEN HAAG. Woningbrochure DIVA MAKELAARS.NL. Landelijk werkzaam, lokaal gespecialiseerd!

TE KOOP ANKEVEENSESTRAAT 23 DEN HAAG. Woningbrochure DIVA MAKELAARS.NL. Landelijk werkzaam, lokaal gespecialiseerd! TE KOOP Woningbrochure 070-4483160 DIVA MAKELAARS.NL Landelijk werkzaam, lokaal gespecialiseerd! INFORMATIE GEZELLIGE JAREN 30 TUSSENWONING MET 3 SLAAPKAMERS EN EEN ZONNIGE ACHTERTUIN Aan een gezellig

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis

Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis De Bron De eerste week zit erop! Een beetje spannend was het wel: een nieuw gebouw, vier trappen op, een nieuw lokaal en voor sommige kleuters ook nieuwe kinderen

Nadere informatie

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd 6.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken Badria wordt vandaag 5 jaar. Jan koopt een boek voor Badria.

Nadere informatie

Tommie, Dik en Esmeralda

Tommie, Dik en Esmeralda Tommie, Dik en Esmeralda Een tijd gelden woonden twee meisjes genaamd Marieke en Ineke met hun vader en moeder op een boerderij in Afrika. Er was geen televisie, er was geen school, er was geen bibliotheek

Nadere informatie

Kerst werkboekje Groep 8

Kerst werkboekje Groep 8 Minipret.nl Kerst werkboekje Groep 8 Naam: Sudoku's Regels 1. Gebruik alleen de cijfers 1 t/m 9. 2. Op elke horizontale rij mag elk cijfer maar e e n keer voorkomen. 3. Op elke verticale rij mag elk cijfer

Nadere informatie

Hoera een papa, hoera een mama! 20 TopTips voor en door kersverse ouders

Hoera een papa, hoera een mama! 20 TopTips voor en door kersverse ouders INKIJKEXEMPLAAR inspiratie boekje Hoera een papa, hoera een mama! 20 TopTips voor en door kersverse ouders Gefeliciteerd met de geboorte van je kindje! Vader of moeder worden is een intense ervaring die

Nadere informatie

Kerst werkboekje Groep 6

Kerst werkboekje Groep 6 Minipret.nl Kerst werkboekje Groep 6 Naam: Kerst Vragen 1. Hoeveel rendieren heeft de kerstman? Je vindt het antwoord in dit boekje. -------------------- 2. Waarom hebben kerstkransjes een gat? --------------------

Nadere informatie

Bilderberg De Keizerskroon

Bilderberg De Keizerskroon Weekendje Apeldoorn bij Bilderberg De Keizerskroon Ik ben er dol op weekendjes weg. Ik wilde schrijven, vooral in de zomer, maar dat is eigenlijk helemaal niet waar. Het hele jaar door vind ik het heel

Nadere informatie

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips Kids kookboek tips Maart en het zou een beetje lente moeten worden, maar zo voelt het toch nog niet, wat is het koud! Gelukkig de lente staat deze maand niet centraal op de blog, maar de kinderen wel,

Nadere informatie

Opstartlessen. Les 2. Wonen. Wat leert u in deze les? Veel succes! Een gesprek voeren over wonen. Zeggen hoe u woont.

Opstartlessen. Les 2. Wonen. Wat leert u in deze les? Veel succes! Een gesprek voeren over wonen. Zeggen hoe u woont. www.edusom.nl Opstartlessen Les 2. Wonen Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over wonen. Zeggen hoe u woont. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag en DWI Amsterdam

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L SIMPEL STAPPENPLAN VAN JE PASSIE JE WERK MAKEN 3.278 VOLGERS FACEBOOK/DEDRESSCOACH WWW.GLANCY.NL Mijn reis: van passie naar ondernemer Gefeliciteerd! Je hebt een eerste stap gezet. Wat fantastisch dat

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Onder de aandacht; Ook deze keer vragen we jullie speciale aandacht voor nu eens 2 zeer ruime woningen!

Onder de aandacht; Ook deze keer vragen we jullie speciale aandacht voor nu eens 2 zeer ruime woningen! Hej, hej, De 2 e maand van het nieuwe jaar is alweer bijna voorbij. Hier ligt de sneeuw nog centimeters dik maar we hopen dat het voorjaar snel van zich laat horen! Wij hebben wel weer zin opkomende tulpen

Nadere informatie

Diary December. Ik maakte voor het eerst warme oatmeal met melk appel kaneel en wat honing om het zoeter te maken.

Diary December. Ik maakte voor het eerst warme oatmeal met melk appel kaneel en wat honing om het zoeter te maken. Diary December December, de laatste maand van het jaar met de kerstdagen en oudejaarsavond. Het is officieel winter nu, maar eigenlijk is er niks van te merken. De kou is nog vrij mild, en het regent in

Nadere informatie

januari 2018 De herinneringen die je later wilt hebben moet je nu maken Mooie herinneringen potje maken:

januari 2018 De herinneringen die je later wilt hebben moet je nu maken Mooie herinneringen potje maken: januari 2018 Mooie herinneringen potje maken: Maak samen met je kinderen een mooi potje of doosje. Schilder, versier Stop er een memo blokje in en maak er een potlood aan vast. Alle mooie momenten van

Nadere informatie

Ben je uitgekeken op je badkamer? Wil je hem eens flink aanpakken? Maar vind je het lastig om een nieuwe indeling te maken voor de ruimte?

Ben je uitgekeken op je badkamer? Wil je hem eens flink aanpakken? Maar vind je het lastig om een nieuwe indeling te maken voor de ruimte? Checklist InLEIDING Ben je uitgekeken op je badkamer? Wil je hem eens flink aanpakken? Maar vind je het lastig om een nieuwe indeling te maken voor de ruimte? Bij het verbouwen van een badkamer komt heel

Nadere informatie

Capuchon. Nardo gaat op een plaats voor invaliden zitten. Niet omdat er geen andere plaatsen meer zijn. De tram is helemaal niet vol.

Capuchon. Nardo gaat op een plaats voor invaliden zitten. Niet omdat er geen andere plaatsen meer zijn. De tram is helemaal niet vol. Capuchon Nardo loopt naar buiten. Het is helemaal niet koud, maar toch doet hij zijn capuchon op. Hij vindt het fijn om zich te verstoppen in zijn capuchon. Hij wil liever niet herkend worden. Daarom heeft

Nadere informatie

Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in

Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in Eigenlijk moet ik heel eerlijk toegeven dat ik na de prachtige zomer met heel veel zonuren, prachtige reizen en gewoon genieten best wel een beetje in een

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

ER IS ALTIJD EEN BRUG (Leren) leven met goesting na een verlies

ER IS ALTIJD EEN BRUG (Leren) leven met goesting na een verlies ER IS ALTIJD EEN BRUG (Leren) leven met goesting na een verlies 7 inzichten die je kunnen helpen na een ingrijpend verlies. Karin Verheyen www.senkaflex.be WELKOM Februari 2010: ik moet afscheid nemen

Nadere informatie

Vivian den Hollander. Kaarsjes. blazen. met illustraties van Alex de Wolf. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam

Vivian den Hollander. Kaarsjes. blazen. met illustraties van Alex de Wolf. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Vivian den Hollander Kaarsjes blazen met illustraties van Alex de Wolf Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Inhoud Bijna Kerst 7 Knutselen: Engeltjes 14 Een heel bijzondere engel 16 Liedje: Er is een kindeke

Nadere informatie

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Als ik kind vond ik ze echt al heerlijk stoofpeertjes en dat is door de jaren heen niet veranderd. Alleen het koken dat duurt wel even. Er zijn heel

Nadere informatie

De jeugd van je opa en oma

De jeugd van je opa en oma De jeugd van je opa en oma Welvaart na de Tweede Wereldoorlog Lesduur: 50 minuten Werkvorm: solo Lesvorm: vragen beantwoorden Opdracht Beantwoord de vragen zo goed mogelijk. Neem ze later mee naar je opa

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Als het snel moet gaan, is bouwen met houtskelet ideaal. www.sibomat.be

Als het snel moet gaan, is bouwen met houtskelet ideaal. www.sibomat.be Als het snel moet gaan, is bouwen met houtskelet ideaal. www.sibomat.be Wie zegt baksteen in de maag, denkt aan Luc D. (46). Bouwen zit in zijn bloed. Nadat hij zijn eerste woning had gerenoveerd, wilde

Nadere informatie