QuickScan Groot podium Gorinchem. Een podium voor sociaal-culturele activiteiten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "QuickScan Groot podium Gorinchem. Een podium voor sociaal-culturele activiteiten"

Transcriptie

1 QuickScan Groot podium Gorinchem Een podium voor sociaal-culturele activiteiten

2 Cultuur verbindt, het is het cement van de samenleving. Definitie van de onderzoeksvraag Een podium voor de sociaal-culturele activiteiten in de stad Gorinchem. Mogelijke scenario s: 1. verbouwing van De Nieuwe Doelen light -variant grondige aanpak 2. nieuwbouw vlakke-vloerzaal, eventueel door herbestemming 3. een Stadspodium zonder eigen gebouw.

3

4 Analyse van de onderzoeksvraag VSCD: Landelijk gezien in 2014, was 46% van de inkomsten die de Nederlandse podia zich verwierven afkomstig uit overheidsbijdragen. VSCD: Landelijk gezien in 2014, was 11% van alle theatervoorstellingen er één van amateurs. De Nieuwe Doelen werd in 2014 door verenigingen en scholen nog relatief goed bezocht, maar dat nam in het seizoen sterk af. De Nieuwe Doelen in 2014: 71 sociaal-culturele activiteiten 80 professionele voorstellingen, en slechts 8 commerciële verhuringen, tegen nog 17 in 2013 (en 2 in 2015).

5 Conclusies bij analyse van de onderzoeksvraag: Het pand in de huidige staat biedt nauwelijks kansen voor commercieel uitbaten Er is voldoende aanbod van professioneel theater in de binnenstad en de regio Omdat op sociaal-culturele evenementen in hoofdzaak eigen publiek afkomt hoeft het Stadspodium niet per se in de binnenstad te worden gehuisvest, maar Binnensteden hebben het moeilijk, ook in Gorinchem; de te verwachten spin-off voor horeca-ondernemers en winkeliers is een goede reden het nieuwe podium tóch in (of heel dichtbij) de binnenstad onder te brengen.

6 Antwoorden op de onderzoeksvraag Om multifunctioneel gebruik van het beoogde podiumgebouw te bevorderen moet worden gedacht aan: 1. optimaliseren en eventueel uitbreiden van het pand voor commerciële verhuringen 2. toevoegen van programma (m 2 ) van het Huis van Inspiratie 3. het gecombineerd gebruik van de theaterzaal als: bioscoopzaal (filmhuis) muziekpodium vlakke-vloerzaal met een geheel vrij te maken vloer.

7 Wat is er eigenlijk nodig voor sociaal-culturele activiteiten alleen? 1. Ruimte, meer dan technisch equipment, voor: een groot eigen publiek (rekenend op 500 á 600 belangstellenden) een groot aantal spelers (kleden/grimeren, zijtoneel). 2. Gelegenheid om enige geluidhinder naar de omgeving te veroorzaken. Drie varianten voor herbestemming of nieuwbouw (vlakke-vloerzaal): minimaal (ca m 2 NVO, 250 stoelen) gemiddeld (ca m 2 NVO, 350 stoelen) maximaal (ca m 2 NVO, 500 stoelen). De Nieuwe Doelen (ca m 2 NVO, 535 stoelen): 300 m 2 overmaat foyerruimte te klein zijtoneel gebruik hijs- en hefinstallaties problematisch stoelen verouderd, matige zit- en zichtkwaliteit.

8 In stand houden De Nieuwe Doelen De light -versie versus de grondige aanpak: interieur stoelenplan, zitcomfort en zichtlijnen theatertechniek, met nadruk op de trekkenwand. Light -versie met beoogd gebruik decortrekken categorie C in plaats van A: dubbele remmen en vervangen staalkabels % onvoorzien Een periodieke keuring door het Liftinstituut kort na verschijnen van het PBTA-rapport, doet vermoeden dat hogere kosten te verwachten zijn. Grondige aanpak: kosten trekkenwand volgens prognose vervangen en optimaliseren stoelenplan Prognose kosten trekkenwand 2015 is exclusief bouwkundige voorzieningen.

9 Vergelijking De Nieuwe Doelen met 11 alternatieve locaties op grond van: 1. Maatschappelijke component 2. Ruimtelijke/programmatische/economische component 3. Financiële component. In de binnenstad Buiten de binnenstad Gemeentelijk vastgoed Niet-gemeentelijk vastgoed Ontwikkeling, grond niet in gem. eigendom Gemeentelijk vastgoed Niet-gemeentelijk vastgoed grondgebied in buurthuis, hotel met schouwburg winkelpand middelbare school middelbare school sporthal sporthal evenementenhal bedrijfshallen middelbare school ontwikkeling poppodium nevenfuncties De Nieuwe Doelen 'light' V&Dwarenhuis Bastion 2 - gebied De Haarhorst Lyceum Oudehoven Fortes Lyceum Van Rappardhal De Hoefslag Evenementen hal Van der Valk WLP-loodsen Wellantcollege gedeeltelijk in bedrijf wacht op herbestemming ruimte voor nieuwbouw ruimte voor nieuwbouw in bedrijf in bedrijf in bedrijf in bedrijf in bedrijf in ontwikkeling herbestemming of nieuwbouw wacht op herbestemming Meerwaarde voor binnenstad Meerwaarde voor Stadspodium en beleving culturele leven Aantrekkelijkheid, duur en frequentie van het bezoek Verwachting gecombineerd bezoek binnenstad Bereikbaarheid en parkeren Logistieke, functionele en operationele eisen Exploitatie Financiële impact Positief = Neutraal = Negatief =

10 Vraag te stellen bij herbestemming: Past (ten minste) het programma van de minimale variant erin? 1. warenhuis voormalig V&D nee 2. WLP-loodsen Spijksedijk ja 3. gymzaal voormalig Wellantcollege nee WLP-loodsen: pand in bouwkundig slechte staat, op vervuilde grond een bijzondere plek op de Linge-oever, heel dichtbij de binnenstad ruimte voor gecombineerd programma en horeca niet-gemeentelijk ontwikkelingsvastgoed wijziging bestemmingsplan nodig.

11 Overwegingen bij nieuwbouw: bij nieuwbouw wordt exact verkregen wat nodig is stichtingskosten zijn in alle gevallen hoger dan bij het in stand houden van De Nieuwe Doelen nieuwbouw maakt onderhoud en vervanging op langere termijn in het bestaande pand overbodig. Locaties die zich lenen voor nieuwbouw: 4. het Bastion 2 -gebied, binnen de vesting 5. grondgebied achter buurthuis De Haarhorst / Podium Gorcum 6. de ontwikkeling door Van der Valk op bedrijfsterrein Oost II. Ook is nieuwbouw na sloop van het bestaande denkbaar op de locaties van de WLP-loodsen en de bestaande schouwburg, waarbij men na sloop van de schouwburg anderhalf tot twee jaar op een podium zonder eigen gebouw is aangewezen.

12 Overwegingen bij nieuwbouw theater bij Van der Valk in huis : Synergie hotel, congrescentrum, speelautomatenhal, bioscoop (600 stoelen) en theater Multifunctionele vlakke-vloerzaal (245 stoelen) geschikt voor theater en film Projectontwikkelaar Bogor beschouwt combineren theater en film als kans voor beide partijen, wetende dat het podium niet bijzonder intensief bespeeld zal worden Prioriteit bioscoopfunctie; beperkte beschikbaarheid voor bespelingen Onder de vlag van het sterke merk Van der Valk zal het Stadspodium mogelijk geen eigen gezicht hebben Inpassen backstage -programma wordt door architect onderzocht, waarschijnlijk zijn programmatische concessies nodig Spin-off horeca voor Van der Valk, niet voor de binnenstad Opening nieuwbouw eind 2018 (na één tot anderhalf jaar bouwen), zodat besluitvorming urgent is. De optie Van der Valk biedt meer nadelen dan voordelen.

13 Vraag te stellen bij Stadspodium zonder eigen gebouw : Past (ten minste) het programma van de minimale variant erin? 7. aula Lyceum Oudenhoven nee 8. aula Fortes Lyceum nee 9. sporthal De Hoefslag ja 10. de Van Rappardhal centrale hal nee sporthal ja 11. Evenementenhal Gorinchem beurshal ja congresruimten nee Hoewel drie van deze vijf locaties zich lenen voor eenmalige evenementen, is bespelen ervan in alle gevallen zeer kostbaar.

14 Vastgoedlasten 1. Incidentele kosten: verwerven eigendom terrein en gebouwen of verkrijgen beheersrecht notaris-, taxatie- en overdrachtskosten. 2. Structurele kosten, over meerdere jaren te verdelen: onderhoud, afschrijving en personeelskosten, voor zover gerelateerd aan instandhouding van het pand verzekeringskosten, belastingen en heffingen. Voor theaters leent zich het berekenen van de kostendekkende huur om zich van de structurele kosten een beeld te vormen. Daartoe wordt een netto contante-waarde berekend op basis van de stichtingskosten. Vastgoedlasten zijn hier berekend exclusief grondkosten en kosten bouwrijp maken, financieringskosten en precario, verhuiskosten en kosten die een tijdelijke locatie betreffen, en kapitaallasten die al op een pand rusten als gevolg van investeringen in het verleden.

15 Stichtingskosten [ ] Stichtingskosten MINIMALE variant, excl. BTW Stichtingskosten GEMIDDELDE variant, excl. BTW Stichtingskosten MAXIMALE variant, excl. BTW Stichtingskosten VERBOUWING DND 'Light', excl. BTW Stichtingskosten VERBOUWING DND 'Grondig', excl. BTW Exploitatieperiode: 20 jaar 50 jaar Kostendekkende huur/jaar [ ] [ ] Nieuwbouw minimale variant Nieuwbouw gemiddelde variant Nieuwbouw maximale variant Verbouw DND 'light'-variant Verbouw DND grondige variant

16 Conclusies Geen van de onderzochte scenario s verdient op QuickScan-niveau de voorkeur in alle opzichten. 1. Conclusies ten aanzien van de maatschappelijke component: er is nauwelijks wederzijdse versterking van podium en andere maatschappelijke functies te verwachten, op enige spin-off voor horeca en winkeliers na (bij vestiging van het podium in de binnenstad) alleen een vitale, eigentijdse culturele HotSpot biedt de binnenstad écht meerwaarde.

17 2. Conclusies ten aanzien van de ruimtelijke/programmatische/economische component: revitaliseren van De Nieuwe Doelen is alleen verantwoord als het gebouw voor multifunctioneel gebruik geoptimaliseerd wordt en weer commercieel aantrekkelijk gemaakt multifunctioneel gebruik moet zichtbaar bedrijvigheid bewerkstelligen, dagelijks en zoveel mogelijk ook overdag onderzocht moet worden of er daadwerkelijk een markt voor commercieel verhuren is (concurrentie) een locatie in of heel dichtbij de binnenstad is, beter dan een andere plek commercieel verhuurbaar, met als uitzondering de locatie Van der Valk.

18 3. Conclusies ten aanzien van de financiële component: opknappen van De Nieuwe Doelen zal minder duur dan nieuwbouw zijn, mits de light -variant wordt gehanteerd nieuwbouw laat zich beter duurzaam uitvoeren, wat leidt tot lagere lasten voor de gebruiker en een pand dat een langer leven beschoren is (50 in plaats van 20 jaar) mogelijkheden voor een gezonde exploitatie zijn bij nieuwbouw het meest effectief te realiseren de optie Van der Valk kan voor de gemeente gunstig uitvallen wanneer met de investeerders overeenstemming bereikt wordt over de bijdrage in de kosten die de gemeente eventueel bereid is te leveren.

19 De meest verantwoorde keuze Aanbevolen wordt in een haalbaarheidsstudie de meest kansrijke scenario's nader te onderzoeken, waarna op basis van de investeringsraming inclusief exploitatiebegroting zal zijn vast te stellen welke weg in te slaan. Vooralsnog worden de volgende scenario s het meest kansrijk geacht: het in stand houden van De Nieuwe Doelen door meer light dan grondig te renoveren nieuwbouw van een podium ter grootte van de minimale of gemiddelde variant op een locatie in of heel dichtbij de binnenstad, óf op het terrein achter buurthuis De Haarhorst.

Raadsvoorstel: Onderwerp: Definitief rapport PBTA Quick Scan Groot Podium

Raadsvoorstel: Onderwerp: Definitief rapport PBTA Quick Scan Groot Podium Raadsvoorstel: 2016-1720 Onderwerp: Definitief rapport PBTA Quick Scan Groot Podium Datum: 23 november 2016 Portefeuillehouder: E.L. Dansen I & O: 13 oktober 2016 B &A / Raadsvergadering: 1 / 8 december

Nadere informatie

HAALBAARHEIDSSTUDIE Nieuwbouw basisschool St. Jan te Leenderstrijp. Opdrachtgever Gemeente Heeze-Leende Jan Deckersstraat 2 5590 GA HEEZE

HAALBAARHEIDSSTUDIE Nieuwbouw basisschool St. Jan te Leenderstrijp. Opdrachtgever Gemeente Heeze-Leende Jan Deckersstraat 2 5590 GA HEEZE HAALBAARHEIDSSTUDIE Nieuwbouw basisschool St. Jan te Leenderstrijp Opdrachtgever Gemeente Heeze-Leende Jan Deckersstraat 2 5590 GA HEEZE Huisvestingsconsultancy Laride, Hart voor huisvesting Bastion 58

Nadere informatie

Bibliotheek De Meierij Haalbaarheidsstudie huisvestingsopties Boxtel. ir. Steven Biesiot / ir. Dominique de Wit 15 januari 2015

Bibliotheek De Meierij Haalbaarheidsstudie huisvestingsopties Boxtel. ir. Steven Biesiot / ir. Dominique de Wit 15 januari 2015 Bibliotheek De Meierij Haalbaarheidsstudie huisvestingsopties Boxtel ir. Steven Biesiot / ir. Dominique de Wit 15 januari 2015 INHOUD 1. Samenvatting en conclusies 2. Detailinformatie huidige locatie 3.

Nadere informatie

Haalbaarheidsonderzoek Cultureel en ontmoetingscentrum De Kei te Reusel

Haalbaarheidsonderzoek Cultureel en ontmoetingscentrum De Kei te Reusel Haalbaarheidsonderzoek Cultureel en ontmoetingscentrum De Kei te Reusel Raadscommissie gemeente Reusel - De Mierden 8 september 2015 Laride Vastgoedstrategie Procesmanagement Projectmanagement Beheer en

Nadere informatie

Stand van zaken huisvesting Vrijdag. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

Stand van zaken huisvesting Vrijdag. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Stand van zaken huisvesting Vrijdag A. van der Molen De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN 0650255191 2 7123239 - Geachte heer, mevrouw, Bij de besluitvorming over de fusie van Kunstencentrum

Nadere informatie

Alternatief plan nieuwbouw Theater aan de Parade

Alternatief plan nieuwbouw Theater aan de Parade College van B&W 24 / 05 / 17 Alternatief plan nieuwbouw Theater aan de Parade Raadsvoorstel Theater aan de Parade 1a. Historie: 2011, 2012 2011, keuze voor nieuwbouw - op basis van brede discussie over

Nadere informatie

MFC Heerewaarden Investering en exploitatiekosten Datum: 27 mei 2014 Opdrachtgever: Gemeente Maasdriel Auteur: Wendie Hardeman en Edwin van de Voort

MFC Heerewaarden Investering en exploitatiekosten Datum: 27 mei 2014 Opdrachtgever: Gemeente Maasdriel Auteur: Wendie Hardeman en Edwin van de Voort MFC Heerewaarden Investering en exploitatiekosten Datum: Opdrachtgever: Auteur: 27 mei 2014 Gemeente Maasdriel Wendie Hardeman en Edwin van de Voort Inleiding In de periode februari mei 2014 is door en

Nadere informatie

FINANCIËLE BIJLAGE VOORSTEL MFC. Inleiding

FINANCIËLE BIJLAGE VOORSTEL MFC. Inleiding FINANCIËLE BIJLAGE VOORSTEL MFC Inleiding Om een solide financiële basis onder het Multifunctioneel Centrum (hierna: MFC) te realiseren is gezocht naar aanvullende partners. Inmiddels zijn de deelnemende

Nadere informatie

Scenariostudie Stadspark Kasteelterrein IJsselstein, april 2012 Marieke Visser (Registratienummer 2012/09069)

Scenariostudie Stadspark Kasteelterrein IJsselstein, april 2012 Marieke Visser (Registratienummer 2012/09069) Scenariostudie Stadspark Kasteelterrein IJsselstein, april 2012 Marieke Visser (Registratienummer 2012/09069) De aanleiding voor de visieontwikkeling is de in november 2011 door de raad vastgestelde Kaders

Nadere informatie

Denken in Kansen 40+ club s-hertogenbosch 3 februari 2014

Denken in Kansen 40+ club s-hertogenbosch 3 februari 2014 Denken in Kansen 40+ club s-hertogenbosch 3 februari 2014 NV Monumenten Fonds Brabant Introductie NV Monumenten Fonds Brabant - Missie: NV Monumenten Fonds Brabant wil professioneel en risicodragend bijdragen

Nadere informatie

Bijlage 4. Toelichting op de financiële paragraaf

Bijlage 4. Toelichting op de financiële paragraaf Bijlage 4 Toelichting op de financiële paragraaf Toelichting op de financiële paragraaf De twee mogelijke scenario s zijn financieel doorgerekend. Dit wil zeggen dat op basis van kengetallen een berekening

Nadere informatie

Ravenstein uitvoering Voorzieningenkaart 2030

Ravenstein uitvoering Voorzieningenkaart 2030 6 september 2016 1 Ravenstein uitvoering Voorzieningenkaart 2030 Startbijeenkomst 6 september 2016 http://www.oss.nl/voorzieningenkaart 6 september 2016 2 Agenda Welkom door Dorpsraad Stand van zaken en

Nadere informatie

Uitwerking ontwerp Cichoreifabriek

Uitwerking ontwerp Cichoreifabriek BIJLAGE 2 Uitwerking ontwerp Cichoreifabriek Beschrijving van varianten De Cichoreifabriek bestaat constructief uit een vloer, verdieping en kapconstructie die een onlosmakelijke verbinding met elkaar

Nadere informatie

Breder gebruik Pius X en OLV Geboortekerk

Breder gebruik Pius X en OLV Geboortekerk Breder gebruik Pius X en OLV Geboortekerk Eindpresentatie onderzoek naar mogelijkheden voor de toekomst Parochieavond 2 december 2015 Vanavond Eindpresentatie Juni: analyse Nu: vooral conclusies Pius X

Nadere informatie

GEZOCHT: CULTURELE ONDERNEMER VOOR EXPLOITATIE DAVO PUBLIEKSRUIMTEN

GEZOCHT: CULTURELE ONDERNEMER VOOR EXPLOITATIE DAVO PUBLIEKSRUIMTEN GEZOCHT: CULTURELE ONDERNEMER VOOR EXPLOITATIE DAVO PUBLIEKSRUIMTEN HAVENKWARTIER DEVENTER: ATTRACTIEF EN VEELZIJDIG Het Havenkwartier is een unieke plek. Een gebied met oude industriële panden, vergezichten

Nadere informatie

Korte samenvatting onderwerp: Afronding van de definitiefase nieuwbouw kantoor GGD Gelderland-Zuid te Nijmegen.

Korte samenvatting onderwerp: Afronding van de definitiefase nieuwbouw kantoor GGD Gelderland-Zuid te Nijmegen. Algemeen bestuur Vergadering 4 april 2018 Agendapunt 8 Onderwerp Huisvesting GGD, locatie Nijmegen Korte samenvatting onderwerp: Afronding van de definitiefase nieuwbouw kantoor GGD Gelderland-Zuid te

Nadere informatie

B & W datum 3 april 2017 Team Concern Naam steller Roel Reijnders Portefeuillehouder Ike Busser/Lucien Peeters

B & W datum 3 april 2017 Team Concern Naam steller Roel Reijnders Portefeuillehouder Ike Busser/Lucien Peeters Onderwerp Tariefberekening accommodatie Jerusalem Zaaknummer Teammanager B & W datum 3 april 2017 Team Concern Naam steller Roel Reijnders Portefeuillehouder Ike Busser/Lucien Peeters Openbaarheid Ja,

Nadere informatie

Uitwerking beheer en exploitatie

Uitwerking beheer en exploitatie A gemeente Eindhoven Uitwerking beheer en exploitatie NatLab mediacluster Oktober 2011 bba/jg11035236 Colofon Uitgave Gemeente Eindhoven Datum Oktober 2011 gemeente Eindhoven Inleiding Proces schema: De

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Permanent Theater

Voortgangsrapportage Permanent Theater Voortgangsrapportage Permanent Theater 18 februari 2013 Agenda Rapportage - pauze - Marktconsultatie Vervolgproces 1 Rapportage Afspraken met de raad Vragen vooraf Financiën Theaterconcepten Locaties Investering

Nadere informatie

Schouwburg de Kampanje Den Helder

Schouwburg de Kampanje Den Helder Schouwburg de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners Inzending Arie Keppler Prijs 016 SCHOUWBURG DE KAMPANJE DEN HELDER INTRODUCTIE EEN MARITIEM ENSEMBLE Schouwburg De Kampanje

Nadere informatie

Rapportage eind Fase 2 Kulturhus Trefkoele+ Bijlage 11a: Memo ICSadviseurs

Rapportage eind Fase 2 Kulturhus Trefkoele+ Bijlage 11a: Memo ICSadviseurs Rapportage eind Fase 2 Kulturhus Trefkoele+ Bijlage 11a: Memo ICSadviseurs 14-5-2013 Memo Aan Plaats, datum Zwolle, 13 mei 2013 Onderwerp Exploitatiemodel De Trefkoele+ Ons kenmerk Behandeld door Martijn

Nadere informatie

Rechtbank Maastricht NOTITIE. 1. Inleiding. Gemeente Maastricht

Rechtbank Maastricht NOTITIE. 1. Inleiding. Gemeente Maastricht NOTITIE Rechtbank Maastricht Aan: T.a.v. Gemeente Maastricht Fred Sijben Van: Aeisso Boelman en Iris van Donselaar Datum: 29 september 2015 Onderwerp: Second opinion business case rechtbank Maastricht

Nadere informatie

Vrijblijvende projectinformatie. Kantoren Timorplein Amsterdam Stadsdeel Oost

Vrijblijvende projectinformatie. Kantoren Timorplein Amsterdam Stadsdeel Oost Vrijblijvende projectinformatie Kantoren Timorplein Amsterdam Stadsdeel Oost Type : kantoorruimten Kamers : van circa 27 m² tot 163 m² Prijs : vanaf circa 300,=, excl. servicekosten, exclusief btw per

Nadere informatie

BIJLAGE 1: Overzicht economische activiteiten AFWEGINGEN / GEVOLG. ACTIVITEIT BETREFT GEBRUIKERS BEOORDELING Wet Markt en Overheid Exploitatie

BIJLAGE 1: Overzicht economische activiteiten AFWEGINGEN / GEVOLG. ACTIVITEIT BETREFT GEBRUIKERS BEOORDELING Wet Markt en Overheid Exploitatie BIJLAGE 1: Overzicht economische activiteiten Exploitatie Sportverenigingen sportaccommodaties en particulieren Verhuur en in gebruik geven van sporthal en -zalen en een zwembad Dit zijn economische Kosten:

Nadere informatie

Besluitvorming Dans- en Muziekcentrum

Besluitvorming Dans- en Muziekcentrum Besluitvorming Dans- en Muziekcentrum Max Jeleniewski Projectdirecteur DMC Den Haag, 16 februari 2011 Internationaal Cultuurforum Spui Fotoalbum door soverhl Structuurvisie Visie op de stad Internationale

Nadere informatie

OUD GEBOUW, NIEUW GEBRUIK

OUD GEBOUW, NIEUW GEBRUIK PROJECT UITGELICHT: HET GROOT ZIEKENGASTHUIS IN S-HERTOGENBOSCH OUD GEBOUW, NIEUW GEBRUIK Maakt werk van leegstand Hoofdkantoor Dr. Kuyperstraat 9 2514 BA Den Haag T: 070 335 20 30 F: 070 347 07 77 3 Oud

Nadere informatie

ANBI. Algemene Gegevens. Adres De Hofnar DA Valkenswaard. Statutaire Naam: Stichting Cultuurcentrum de Hofnar KvK nummer

ANBI. Algemene Gegevens. Adres De Hofnar DA Valkenswaard. Statutaire Naam: Stichting Cultuurcentrum de Hofnar KvK nummer ANBI Algemene Gegevens Adres De Hofnar 10 5554 DA Valkenswaard Statutaire Naam: Stichting Cultuurcentrum de Hofnar KvK nummer 17107516 Contactgegevens: Post-bezoekadres: De Hofnar10 5554 DA Valkenswaard

Nadere informatie

Uitbreiding Binnensportaccommodaties Sliedrecht

Uitbreiding Binnensportaccommodaties Sliedrecht Uitbreiding Binnensportaccommodaties Sliedrecht Opdracht Onderzoek haalbaarheid uitbreiding De Stoep Is er met een vergelijkbare last meer kwaliteit te realiseren? parkeerdruk voor omgeving niet geschikt

Nadere informatie

Raadsvoorstel *BR *

Raadsvoorstel *BR * Raadsvoorstel Datum Raad Portefeuillehouder 26 oktober 2017 Ankie van Tatenhove Registratienummer BR1700114 Onderwerp Scenario s toekomst de Snip Gevraagde beslissing Op basis van het vastgestelde vastgoedbeleid

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 1083956 Datum:19juni 2013 Behandeld door: C.F.J.Mens Afdeling/Team: RO-Beleid Onderwerp: gewijzigd raadsvoorstel: krediet t.b.v. aankoop pand Kerkstraat

Nadere informatie

RUIMTE VOOR CREATIEF UTRECHT IN OVERVECHT

RUIMTE VOOR CREATIEF UTRECHT IN OVERVECHT RUIMTE in Overvecht VOOR CREATIEF UTRECHT IN OVERVECHT Op de voormalige NPD-strook, naast Winkelcentrum Overvecht, realiseert gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM in samenwerking met Sophies Kunstprojecten

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Verhuur en exploitatie multifunctionele sporthal Duinwijck BBV nummer: 2013/520442

Raadsstuk. Onderwerp: Verhuur en exploitatie multifunctionele sporthal Duinwijck BBV nummer: 2013/520442 Raadsstuk Onderwerp: Verhuur en exploitatie multifunctionele sporthal Duinwijck BBV nummer: 2013/520442 1. Inleiding De gemeenteraad heeft middelen gereserveerd voor de bouw van een multifunctionele badmintonhal

Nadere informatie

HERONTWIKKELING CENTRUM, BERGEN AAN ZEE

HERONTWIKKELING CENTRUM, BERGEN AAN ZEE OPDRACHT: Herontwikkeling centrum STATUS: DEFINITIEF PEILDATUM: 1 januari 2014 BVO (M²): 1,0 BOUWKOSTEN: 13.561.857 1 GRONDKOSTEN excl. BTW a. Verwervingskosten excl. - blok 1 0,85 1.020 m² 1.900 1.938.000

Nadere informatie

Tonok Bwefar Brederostraat AT Zwolle +31 (0)

Tonok Bwefar Brederostraat AT Zwolle +31 (0) Tonok Bwefar Brederostraat 20 8023 AT Zwolle +31 (0) 6 27 028 131 voorzitter@zac-basketbal.nl Wethouder en Raadsleden met de portefeuille sport Gemeente Zwolle Zwolle, 7 november 2015 Betreft: voorgestelde

Nadere informatie

Memo. Datum 15 juni Ons kenmerk /MR. Onderwerp Toetsing plannen Kulturhus Harfsen. Behandeld door Igor Grevers Mark van Rotterdam

Memo. Datum 15 juni Ons kenmerk /MR. Onderwerp Toetsing plannen Kulturhus Harfsen. Behandeld door Igor Grevers Mark van Rotterdam Memo Aan Gemeente Lochem ICSadviseurs Burg. Drijbersingel 25 8021 DA Zwolle Postbus 652 8000 AR Zwolle T +31 (0)88 235 04 27 F +31 (0)38 423 77 16 www.icsadviseurs.nl Datum 15 juni 2012 Onderwerp Toetsing

Nadere informatie

Gemeente Delft. Ter informatie zenden wij u een aanvulling op de 'Rapportage stand van zaken Lijm & Cultuur'

Gemeente Delft. Ter informatie zenden wij u een aanvulling op de 'Rapportage stand van zaken Lijm & Cultuur' Gemeente Delft Retouradres; Wijk- en Stadszaken, Postbus 340, 2600 AH Detfl Gemeenteraad van Delft Doc/bljlage Productnr.. Dalum 16-4-2009 Ons kenmerk 964885 l>w brief van Ondenwerp Toezending stukken

Nadere informatie

FINANCIEELPLAN GROND & VASTGOED BOUWEN EN ONDERHOUDEN. werkplaatsen/kantoren/keuken/kantine. BDB index op peildatum:

FINANCIEELPLAN GROND & VASTGOED BOUWEN EN ONDERHOUDEN. werkplaatsen/kantoren/keuken/kantine. BDB index op peildatum: GROND & VASTGOED BOUWEN EN ONDERHOUDEN FINANCIEELPLAN PROJECT OMSCHRIJVING: Gebouw 3 Casco, Nachtegaallaan Eindhoven SOORT GEBOUW werkplaatsen/kantoren/keuken/kantine BOUW FASE: PEILDATUM: BDB index op

Nadere informatie

Organisatie en Huisvesting. Organisatie en Ontwikkeling. Vastgoed en Financiering. Huurbeleid voor scholen. Inhoud. Inleiding

Organisatie en Huisvesting. Organisatie en Ontwikkeling. Vastgoed en Financiering. Huurbeleid voor scholen. Inhoud. Inleiding Huurbeleid voor scholen 29 maart 2012 Karin Soldaat Inhoud Inleiding Huur en medegebruik door kinderopvang Wettelijk kader verhuur en medegebruik Hoogte huurtarief Belangrijke aspecten huurbeleid 2 Wie

Nadere informatie

Vergadering Deelraad. Voordracht 2011/INT/558

Vergadering Deelraad. Voordracht 2011/INT/558 Bezoekadres Pieter Calandlaan 1 1065 KH Amsterdam Postbus 2003 1000 CA Amsterdam Telefoon 14 020 Fax 020 253 6009 www.nieuwwest.amsterdam.nl Vergadering Deelraad Datum Reg.nr./DECOS nr. Onderwerp Besluit

Nadere informatie

Van gemeentehuis naar gemeenschapshuis toelichting proces & aan te leveren stukken septembercyclus. Datum: 11-6-2015 Kenmerk: 0525lspr010a

Van gemeentehuis naar gemeenschapshuis toelichting proces & aan te leveren stukken septembercyclus. Datum: 11-6-2015 Kenmerk: 0525lspr010a Van gemeentehuis naar gemeenschapshuis toelichting proces & aan te leveren stukken septembercyclus Datum: 11-6-2015 Kenmerk: 0525lspr010a Coalitieakkoord Het gemeentehuis wordt duurzamer, energiezuiniger

Nadere informatie

Maatschappelijk Vastgoed als Businesscase. 20 april 2012 Ger van der Zanden

Maatschappelijk Vastgoed als Businesscase. 20 april 2012 Ger van der Zanden Maatschappelijk Vastgoed als Businesscase 20 april 2012 Ger van der Zanden Agenda Verdienen met duurzame casco s Geschiedenis van de bouw Multifunctioneel bouwen Aanbevelingen Vragen Relatie MFA s en vloeren?

Nadere informatie

Aan de commissie VROM

Aan de commissie VROM Made, 8 januari 2002 Commissievergadering d.d. 22 januari 2002 Aan de commissie VROM Agendapunt: Onderwerp: Herontwikkeling Burg. Smitsplein Toelichting: Bijgaand treft u een concept raadsvoorstel aan

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier 1 B&W.nr.: 08.0205, d.d. 18 maart 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Haalbaarheidsonderzoek kunstijsbaan Leiden. BESLUITEN 1 Kennis te nemen van het Haalbaarheidsonderzoek kunstijsbaan Leiden, Grontmij/Marktplan,

Nadere informatie

Opfrissen van de Zeeuws- Vlaamse woningmarkt. Bijeenkomst VNG, 27 maart 2013 Marco van Dorst marco@moveo.nu, 0114-630998 / 06-22110077

Opfrissen van de Zeeuws- Vlaamse woningmarkt. Bijeenkomst VNG, 27 maart 2013 Marco van Dorst marco@moveo.nu, 0114-630998 / 06-22110077 Opfrissen van de Zeeuws- Vlaamse woningmarkt Bijeenkomst VNG, 27 maart 2013 Marco van Dorst marco@moveo.nu, 0114-630998 / 06-22110077 Intentieverklaring UPGRADE 24 januari 2013 ondertekende groot aantal

Nadere informatie

Sport- en (be)leefcampus De Braak. Hotspot voor beweging, gezondheid en onderwijs

Sport- en (be)leefcampus De Braak. Hotspot voor beweging, gezondheid en onderwijs Sport- en (be)leefcampus De Braak Hotspot voor beweging, gezondheid en onderwijs Voorwoord In 2016 hebben wij de Strategische Agenda van Helmond gepresenteerd. Bedoeld om kansen te verzilveren en de basis

Nadere informatie

FINANCIELE HAALBAARHEID ZWEMBAD GEMEENTE ALBRANDSWAARD

FINANCIELE HAALBAARHEID ZWEMBAD GEMEENTE ALBRANDSWAARD FINANCIELE HAALBAARHEID ZWEMBAD GEMEENTE ALBRANDSWAARD Analyse Datum: 20 januari 2010 Avec Da Vinci BV Auteursrecht voorbehouden Kenmerk: 2009.008/BM/0.1-0.3 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING.....3 2. OUD VERSUS

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 61265 Datum : 10 juni 2014 Programma : Alle programma's Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. H.C.V. Veldhuijsen

Nadere informatie

Vastgoed op afstand. Datum: 11 maart 2016

Vastgoed op afstand. Datum: 11 maart 2016 Vastgoed op afstand Datum: 11 maart 2016 Waarom dit onderzoek? Het vertrekpunt Wat komt er uit? Treasury aspecten Vragen en discussie Vastgoedbedrijf Enschede Waarom dit onderzoek? 3 Waarom dit onderzoek?

Nadere informatie

Rapport quickscan Bingelrade

Rapport quickscan Bingelrade Fotografie DigiDaan, Stock.xchng en istock Rapport quickscan Bingelrade 5 juli 2013 101469/ Quickscan Bingelrade ERO/ 128496 Coresta Group bv Postbus 1650 5602 BR Eindhoven T +31 (0)40-235 22 77 KvK 17161540

Nadere informatie

Onderwerp: Krediet t.b.v. aankoop pand Kerkstraat 20. Subsidie in de huisvestingskosten Duiventil.

Onderwerp: Krediet t.b.v. aankoop pand Kerkstraat 20. Subsidie in de huisvestingskosten Duiventil. Onderwerp: Krediet t.b.v. aankoop pand Kerkstraat 20. Subsidie in de huisvestingskosten Samenvatting: Voorgesteld wordt om een krediet beschikbaar te stellen van 325.000,- voor de aankoop van de benedenverdieping

Nadere informatie

18 oktober Herhuisvesting beheer buitenruimte

18 oktober Herhuisvesting beheer buitenruimte Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 18 oktober 2018 Onderwerp: Herhuisvesting beheer buitenruimte Gevraagde Beslissing: Aan de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel Te besluiten om: a.

Nadere informatie

Aanpassingen Structuurvisie Albrandswaard 2025

Aanpassingen Structuurvisie Albrandswaard 2025 Aanpassingen Structuurvisie Albrandswaard 2025 Pagina 46 Kaart 7: het recreatief en langzaam verkeer netwerk van Albrandswaard Kaart 7: De recreatieve netwerken van Albrandswaard Pagina 48 Aanleg van een

Nadere informatie

Geef Kleur aan uw bijeenkomst Agora, trefpunt van mensen, dromen en ideeën

Geef Kleur aan uw bijeenkomst Agora, trefpunt van mensen, dromen en ideeën Geef Kleur aan uw bijeenkomst Agora, trefpunt van mensen, dromen en ideeën congres vergadering bedrijfsfeest training theater op maat productpresentatie receptie workshop presentatie tv uitzending EEN

Nadere informatie

mm 2 0 15-180 Inleiding Gebiedsontwikkeling Voortgangrapportage Project Binnenstad Nummer 59 maart 2015

mm 2 0 15-180 Inleiding Gebiedsontwikkeling Voortgangrapportage Project Binnenstad Nummer 59 maart 2015 Nieuweqein mm 2 0 15-180 Ay^m Voortgangrapportage Project Binnenstad Nummer 59 maart 2015 Inleiding In de toekomst ontvangt u naast de voortgangsrapportage Binnenstad ook een voortgangrapportage van het

Nadere informatie

EXPLOITATIEBEGROTING DE BLINKERD 2.0

EXPLOITATIEBEGROTING DE BLINKERD 2.0 Concept Door Pirovano Planeconomie en Grondbeleid In opdracht van de Gemeente Bergen 12 januari 2013 Hoofdstuk: Doel en uitgangspunten INHOUD 1 Doel en uitgangspunten... 3 1.1 Doel van dit rapport... 3

Nadere informatie

6.540.000 9.008.591 afschrijven in aantal jaren 25 15 25 40 15 25 kapitaallasten per jaar 261.600 127.255 185.247 225.215 172.007 257.

6.540.000 9.008.591 afschrijven in aantal jaren 25 15 25 40 15 25 kapitaallasten per jaar 261.600 127.255 185.247 225.215 172.007 257. Vergelijking 40/25 afschrijven en 25/15 jaar afschrijven 0 0 0 1 1 1 Brongevens, overzicht college, corsa 2011055441, datum 28 november 2011 Kosten exclusief BTW ter activering en afschrijving Bekostiging

Nadere informatie

18 MEI Gemeente Sluis NR. Aan de Raadsleden en College van Burgemeester en Wethouders. Postbus AA Oostburg. Aardenburg, 15 mei 2011.

18 MEI Gemeente Sluis NR. Aan de Raadsleden en College van Burgemeester en Wethouders. Postbus AA Oostburg. Aardenburg, 15 mei 2011. NR. Gemeente Sluis Ingekomen 18 MEI 2011 Aan de Raadsleden en College van Burgemeester en Wethouders. Postbus 27. 4500 AA Oostburg. Betreft: Stadhuis Multifunctioneel Cultureel centrum Aardenburg. Aardenburg,

Nadere informatie

Kennisnetwerk Leefbaarheid en gemeenschapsvoorzieningen Igor Grevers (ICSadviseurs)

Kennisnetwerk Leefbaarheid en gemeenschapsvoorzieningen Igor Grevers (ICSadviseurs) Kennisnetwerk Leefbaarheid en gemeenschapsvoorzieningen Igor Grevers (ICSadviseurs) ICSadviseurs Inhoud 1. Voorstellen 2. Waarom de BTW-startersgids? 3. Wat is BTW? 4. Heffing van BTW 5. Verricht u BTW

Nadere informatie

In beweging voor u COMPLEXEN IN EXPLOITATIE

In beweging voor u COMPLEXEN IN EXPLOITATIE Complexen in exploitatie Het betreft exploitaties waarvoor een op uitvoering gebaseerde exploitatieopzet is vastgesteld. In deze complexen is per 31 december 2013 totaal een bedrag geïnvesteerd van ca.

Nadere informatie

MIGRATIE MUSEUM. Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag,

MIGRATIE MUSEUM. Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, RIS299395 MIGRATIE MUSEUM Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - de gemeente in de retraitenota 2017 1 mln. dekking beschikbaar gesteld. Dit is het maximale bedrag

Nadere informatie

Nieuwbouw IKC s Hoogwoud en Spanbroek/Opmeer

Nieuwbouw IKC s Hoogwoud en Spanbroek/Opmeer Nieuwbouw IKC s Hoogwoud en Spanbroek/Opmeer Presentatie aan Raadscommissie d.d. 21-6-2017 Hans Heijltjes, senior adviseur Hevo Mede namens Anneke Mezger, senior adviseur Royal HaskoningDHV 1 Agenda Doel

Nadere informatie

Verbouwing theaterzaal COC Amsterdam

Verbouwing theaterzaal COC Amsterdam Verbouwing theaterzaal COC Amsterdam achtergrond voorjaar 2000 kreeg Inbo Amsterdam het verzoek van het Amsterdams COC om mee te denken over de gebruiksmogelijkheden van de bovenzaal in het pand van het

Nadere informatie

Nr Onderwerp Steenhoek Bremlaan Naast De Del 2. 2.824 m2 Circa 10.000 m2 Circa 6.000 m2

Nr Onderwerp Steenhoek Bremlaan Naast De Del 2. 2.824 m2 Circa 10.000 m2 Circa 6.000 m2 1 Beschikbaar grondoppervlak in m2 2 Gewenst bruto oppervlakte incl. parkeren op eigen terrein 2.824 m2 Circa 10.000 m2 Circa 6.000 m2 Passend binnen bouwblok bestemmingsplan, met uitzondering van parkeren

Nadere informatie

Aanhangsel nr. 392403

Aanhangsel nr. 392403 Aanhangsel nr. 392403 Antwoord van burgemeester en wethouders op schriftelijke vragen als bedoeld in artikel 41, eerste lid, van het Reglement van Orde voor de vergaderingen van de raad der gemeente Leeuwarden,

Nadere informatie

Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof, plek van cultuur en ontmoeting

Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof, plek van cultuur en ontmoeting Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof, plek van cultuur en ontmoeting In deze notitie worden de verbouwingsplannen van de Agnietenhof toegelicht. Het is bedoeld om, na de beeldvormende avond van afgelopen

Nadere informatie

Ontwikkelscenario s Klaaswaal

Ontwikkelscenario s Klaaswaal Ontwikkelscenario s Klaaswaal Ontwikkelscenario 1 Twee hotspots In de kern Klaaswaal realiseren we een modern multifunctioneel gebouw, dat het hart van de voorzieningen in deze kern gaat vormen. Door het

Nadere informatie

Behorende bij: Raadsvoorstel ter vaststelling van het verbreed gemeentelijk rioleringsplan 5 (vgrp-5)

Behorende bij: Raadsvoorstel ter vaststelling van het verbreed gemeentelijk rioleringsplan 5 (vgrp-5) Behorende bij: Raadsvoorstel ter vaststelling van het verbreed gemeentelijk rioleringsplan 5 (vgrp-5) Datum: 7-8-2015 Onderwerpen 1. De na te streven afvoercapaciteit van de rioolstelsels; 2. De wijze

Nadere informatie

TE HUUR Kantoorruimte. Enschede Langestraat 45 B. Huurprijs: 99,- per m2 per jaar (excl. BTW)

TE HUUR Kantoorruimte. Enschede Langestraat 45 B. Huurprijs: 99,- per m2 per jaar (excl. BTW) TE HUUR Kantoorruimte Enschede Langestraat 45 B Huurprijs: 99,- per m2 per jaar (excl. BTW) Algemene informatie In de recent herontwikkelde voormalige Twentse Schouwburg, midden in het centrum van Enschede

Nadere informatie

Afdeling besruu rsrcchtspraak Pagina I van 1. Uw kenmerk. Onderwerp

Afdeling besruu rsrcchtspraak Pagina I van 1. Uw kenmerk. Onderwerp Raad vanstate Afdeling besruu rsrcchtspraak Pagina I van 1 16.0040060 Raad van de gemeente Wageningen Postbus 1 6700 AA WAGENINGEN Datum 25 augustus 201 6 Om nummer 201 60541 7/1 /R1 Uw kenmerk Inlichtingen

Nadere informatie

Samenvatting notitie huisvesting GGD Zuid Limburg

Samenvatting notitie huisvesting GGD Zuid Limburg Samenvatting notitie huisvesting GGD Zuid Limburg 17 december 2013 Het huisvestingstraject van de GGD Zuid Limburg kent een aantal actuele ontwikkelingen met financiële gevolgen voor de. Achtereenvolgens

Nadere informatie

Variantenonderzoek poppodium Plato

Variantenonderzoek poppodium Plato Variantenonderzoek poppodium Plato Inleiding: Plato moet een volwaardig poppodium worden met een gezonde organisatie, aansprekende programmering, een duidelijk beleid en verankering in de samenleving van

Nadere informatie

2 Hoeveel vierkante meter kantoorruimte wordt extra verkregen door de verbouwing?

2 Hoeveel vierkante meter kantoorruimte wordt extra verkregen door de verbouwing? MEMO Datum : 16 januari 2015 Van : Ton van Snellenberg Aan : Gemeenteraad Onderwerp : Beantwoording raadsvragen bij het raadsvoorstel Lening aan HET Symfonieorkest voor het optimaliseren van zijn kantoorruimte

Nadere informatie

Het ontwerp van lnbo Architecten voor de combinatie hotel, bioscoop en casino, met vijftig meter hoge hoteltoren langs de A7. BEELD INBO ARCHITECTEN

Het ontwerp van lnbo Architecten voor de combinatie hotel, bioscoop en casino, met vijftig meter hoge hoteltoren langs de A7. BEELD INBO ARCHITECTEN 23 november 2012 NHD Vd Valk hotel, casino en bioscoop te Hoorn Het ontwerp van lnbo Architecten voor de combinatie hotel, bioscoop en casino, met vijftig meter hoge hoteltoren langs de A7. BEELD INBO

Nadere informatie

Variant Van der Valk hotel Heerenveen. Informatieavond gemeenteraad 22 mei 2018

Variant Van der Valk hotel Heerenveen. Informatieavond gemeenteraad 22 mei 2018 Variant Van der Valk hotel Heerenveen Informatieavond gemeenteraad 22 mei 2018 Wat ging vooraf Initiatief Paul v.d. Valk voor een hotel in Heerenveen: marktonderzoek Decisio; verkenningstraject college

Nadere informatie

Accommodatiebeleid Maatschappelijke Voorzieningen

Accommodatiebeleid Maatschappelijke Voorzieningen Maatschappelijke Voorzieningen Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Hilversum 1 Inhoudsopgave Samenvatting 3 1 Inleiding 8 2 Huisvestingsstrategie en eigendomsstrategie 10 3 Cultuur 15 4 Sociale voorzieningen

Nadere informatie

RAPPORTAGE 2 e HALFJAAR 2013 ONTWIKKELINGS- EN EXPLOITATIEMAATSCHAPPIJ WILLEMSOORD B.V. April 2014 ID

RAPPORTAGE 2 e HALFJAAR 2013 ONTWIKKELINGS- EN EXPLOITATIEMAATSCHAPPIJ WILLEMSOORD B.V. April 2014 ID RAPPORTAGE 2 e HALFJAAR 2013 ONTWIKKELINGS- EN EXPLOITATIEMAATSCHAPPIJ WILLEMSOORD B.V. April 2014 ID14.00699 INHOUDSOPGAVE Blz. Samenvatting 3 1. Inleiding 4 1.1 Doelstelling Willemsoord 4 2. Kaders 4

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2004/326

Raadsvoorstel 2004/326 Raadsvoorstel 2004/326 Onderwerp Portefeuillehouder Raadsvergadering H. Tuning Samenleving en Welzijn Datum 28 september 2004/27299 Samenvatting Het inmiddels bijna 140 jaar Oude Raadhuis dient enerzijds

Nadere informatie

Gemeente Coevorden Brede School SOM Poppenhare-Lootuinen VERGELIJKING EIGENDOM EN HUUR INVESTEERDER: DOMESTA. 12 februari 2013

Gemeente Coevorden Brede School SOM Poppenhare-Lootuinen VERGELIJKING EIGENDOM EN HUUR INVESTEERDER: DOMESTA. 12 februari 2013 Gemeente Coevorden Brede School SOM Poppenhare-Lootuinen VERGELIJKING EIGENDOM EN HUUR INVESTEERDER: DOMESTA 12 februari 2013 Inhoudsopgave Inleiding 3 Vergelijking en conclusie 4 1. Exploitatie 5 2. Leegstandsrisico

Nadere informatie

Toelichting raadsvoorstel Haalbaarheid onderwijs in greswarenfabriek

Toelichting raadsvoorstel Haalbaarheid onderwijs in greswarenfabriek Toelichting raadsvoorstel Haalbaarheid onderwijs in greswarenfabriek Tony van Wijk Hans Visser Luc Drost Dirkzwager advocaten & notarissen Zanders Treasury and Finance Solutions Gemeente Beesel 13 april

Nadere informatie

Vastgoed op afstand. Datum: 11 maart 2016

Vastgoed op afstand. Datum: 11 maart 2016 Vastgoed op afstand Datum: 11 maart 2016 Waarom dit onderzoek? Het vertrekpunt Wat komt er uit? Treasury aspecten Vragen en discussie Vastgoedbedrijf Enschede Waarom dit onderzoek? 3 Waarom dit onderzoek?

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B&W.nr. 11.1013, d.d. 11-10-2011 Onderwerp Morspoortgarage, vragen n.a.v. behandeling PRIL 2011 - De Rekening 2010 Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief

Nadere informatie

Financiele verkenning primair onderwijs. Servicecentrum Scholenbouw. ISM: Fakton en Ro Groep

Financiele verkenning primair onderwijs. Servicecentrum Scholenbouw. ISM: Fakton en Ro Groep Financiele verkenning Nieuwbouw Primair onderwijs In samenwerking met: MFA project Testschool 1 Algemene gegevens Datum 25 1 2010 Model steller Renske Schoenmaker Opdrachtgever Jan Schraven Bedrijf Telefoon

Nadere informatie

De Drieslag, een streep er door. en verder gaan

De Drieslag, een streep er door. en verder gaan 2012 De Drieslag, een streep er door. en verder gaan College van B&W Gemeente Ommen 14-3-2012 Inhoud Leeswijzer...2 Hoofdstuk 1 Wat was het doel...2 Hoofdstuk 2 Wat is er bereikt...2 Hoofdstuk 3 Wat is

Nadere informatie

Scholenplan Schoorl-Groet

Scholenplan Schoorl-Groet 1 Scholenplan Schoorl-Groet Opdrachtgever: Gemeente Bergen Samenstelling: Peter Jan Bakker Dennis Coenraad Referentienummer: 970021/20130129Dc01 29 januari 2013 ICSadviseurs Zekeringstraat 46 1014 BT Amsterdam

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 21 november Geachte raad,

Raadsvoorstel. 21 november Geachte raad, Raadsvoorstel Nummer: 170218 Behandeld door: J. van Dijk Datum: 21 november 2017 Agendapunt: 5 Onderwerp: Toekomstbestendige huisvesting brandweer en gemeentewerf Renswoude Geachte raad, Samenvatting:

Nadere informatie

Grondprijzenbrief 2015

Grondprijzenbrief 2015 Grondprijzenbrief 2015 Inleiding De grondprijzenbrief 2015 geeft de door de gemeente Ede te hanteren prijzen weer voor gronden die in Ede door de gemeente worden uitgegeven met verschillende bestemmingen.

Nadere informatie

TE HUUR. WATERINGEN Herenstraat 12 a. huurprijs p.m

TE HUUR. WATERINGEN Herenstraat 12 a. huurprijs p.m TE HUUR WATERINGEN Herenstraat 12 a huurprijs 1.350 p.m. 0174-294652 info@rijnpoort.nl www.rijnpoort.nl Kenmerken & locatie Type BOG pand Winkelruimte Totale oppervlakte: 82 m² Westlandsklasse: B1 BTW

Nadere informatie

TE HUUR. Hamstraat 25A Roermond. Stationsstraat 8A, 6026 CV Maarheeze T +31(0) F +31(0)

TE HUUR. Hamstraat 25A Roermond. Stationsstraat 8A, 6026 CV Maarheeze T +31(0) F +31(0) TE HUUR Hamstraat 25A Roermond 1 Object : Oppervlakte : Het te huur aangeboden object betreft een winkelruimte, gelegen aan de Hamstraat 25A te Roermond. De ruimte is gelegen pal in het centrum van Roermond

Nadere informatie

NOTITIE GRONDPRIJZEN GILZE EN RIJEN Notitie Grondprijzen Gemeente Gilze en Rijen

NOTITIE GRONDPRIJZEN GILZE EN RIJEN Notitie Grondprijzen Gemeente Gilze en Rijen NOTITIE GRONDPRIJZEN GILZE EN RIJEN 2019 Notitie Grondprijzen 2019 1 Gemeente Gilze en Rijen INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEGRIPSBEPALING 5 3. GRONDPRIJZEN WONINGBOUW 6 3.1 Huurwoningen 6 3.1.1 Bereikbare

Nadere informatie

ANBI. Algemene Gegevens. Adres De Hofnar DA Valkenswaard. Statutaire Naam: Stichting Cultuurcentrum de Hofnar KvK nummer

ANBI. Algemene Gegevens. Adres De Hofnar DA Valkenswaard. Statutaire Naam: Stichting Cultuurcentrum de Hofnar KvK nummer ANBI Algemene Gegevens Adres De Hofnar 10 5554 DA Valkenswaard Statutaire Naam: Stichting Cultuurcentrum de Hofnar KvK nummer 17107516 Contactgegevens: Post-bezoekadres: De Hofnar10 5554 DA Valkenswaard

Nadere informatie

Financieer de realisatie van nieuwe distributie footprint

Financieer de realisatie van nieuwe distributie footprint Financieer de realisatie van nieuwe distributie footprint INNOVATION SESSION GROENEWOUT - JUNE 27 TH 2017 Breda June 27th, 2017 Dries Castelein DC&I Development De in dit rapport genoemde conclusies, aanbevelingen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. : Havenkom / De Nieuwe Wipmolen. Voorstel:

Raadsvoorstel. : Havenkom / De Nieuwe Wipmolen. Voorstel: Raadsvoorstel Vergadering : 1 maart 2006 Nummer : Raad 2006/019 Datum voorstel : 31 januari 2006 Portefeuillehouder Primaathouder Onderwerp : Jaap de Gruijter 078 69 21 316 j.de.gruijter@alblasserdam.nl

Nadere informatie

Inhoud. Resultaten peiling Weert-Zuid Waar zijn we mee bezig. Bouwkundige aanpassingen. Bekendmaking prijswinnaars loterij

Inhoud. Resultaten peiling Weert-Zuid Waar zijn we mee bezig. Bouwkundige aanpassingen. Bekendmaking prijswinnaars loterij Welkom Inhoud 19:45 Opening 19:50 Resultaten peiling Weert-Zuid 20:30 Waar zijn we mee bezig 21:00 Pauze 21:30 Organisatie 21:40 Bouwkundige aanpassingen 21:50 Financiën 22:00 Vragen 22:15 Bekendmaking

Nadere informatie

Horen zien en zwijgen - CONFUCIUS -

Horen zien en zwijgen - CONFUCIUS - Horen zien en zwijgen - CONFUCIUS - Ontmoeting aan de Amstel In 2016 opent aan de promenade/boulevard in het hart van Uithoorn een nieuwe ontmoetingsplaats. Onder de naam Confucius wordt een plek gecreëerd

Nadere informatie

Datum: 02 juli 2013 Portefeuillehouder: De heer R. Windhouwer

Datum: 02 juli 2013 Portefeuillehouder: De heer R. Windhouwer Raadsvoorstel Raadsnummer: 2013-057 Registratiekenmerk: Onderwerp: Haalbaarheidsonderzoek Voorzieningen Nijkerkerveen - fase 2 Korte inhoud: De gemeente heeft een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren

Nadere informatie

6-11-2012. Nut en noodzaak energieconcepten in renovatie. Visie renovatie & energiezuinigheid. Programma. Renoveren in bestaande bouw

6-11-2012. Nut en noodzaak energieconcepten in renovatie. Visie renovatie & energiezuinigheid. Programma. Renoveren in bestaande bouw Programma Nut en noodzaak energieconcepten in renovatie van visie tot concept renovatie & energiezuinigheid Voorbeeldprojecten Toekomst + gebruiker (bestaande) bouw ir. H.J.J. (Harm) Valk senior adviseur

Nadere informatie

FINANCIEELPLAN GROND & VASTGOED BOUWEN EN ONDERHOUDEN

FINANCIEELPLAN GROND & VASTGOED BOUWEN EN ONDERHOUDEN GROND & VASTGOED BOUWEN EN ONDERHOUDEN FINANCIEELPLAN PROJECT OMSCHRIJVING: Aanpassen Gebouw 3 NRE terrein, Nachtegaallaan te Eindhoven voor Eindhoven in beeld excl. Archelogie. SOORT GEBOUW bedrijfsgebouw

Nadere informatie

VRAGEN. 2. Wordt er na de verbouwing/herinrichting van de Zandheuvelschool in de toekomst geen gebruik meer gemaakt van de opstallen van Twins.

VRAGEN. 2. Wordt er na de verbouwing/herinrichting van de Zandheuvelschool in de toekomst geen gebruik meer gemaakt van de opstallen van Twins. Raadsvergadering d.d. 21 oktober 2008 Raadsnota nummer 0008064 0nderwerp: Herbestemming Zandheuvelschool Vragen van fractie Gemeentebelangen Naam raadslid: W. Hoosemans 1. Nu de Zandheuvelschool een museale

Nadere informatie

Datum: 5 november 2013 Portefeuillehouder: De Graaf

Datum: 5 november 2013 Portefeuillehouder: De Graaf Raadsvoorstel Raadsnummer: 2013-068 Registratiekenmerk: Onderwerp: raadsvoorstel haalbaarheidsstudie realisatie nieuw zwembad Korte inhoud: U heeft besloten om de haalbaarheid te onderzoeken voor de realisatie

Nadere informatie