DIEREN OPDRACHTENKRANT 1 TECHNIEK IN DE BASISSCHOOL. An Jacobs

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DIEREN OPDRACHTENKRANT 1 TECHNIEK IN DE BASISSCHOOL. An Jacobs"

Transcriptie

1 OPDRACHTENKRANT 1 DIEREN TECHNIEK IN DE BASISSCHOOL An Jacobs

2 Kleuterschool: Kip Toketoketok 1ste graad BaO: 3D-konijntjes 2de graad BaO: Meneer Pinguin 3de graad BaO: sss de magische slang

3 DIERENDAG - 4 OKTOBER Op vier oktober is het weer werelddierendag! Die dag besteden we extra aandacht aan alle dieren. Door deze dag samen met alle mensen en dieren over heel de wereld te vieren, laten we zien dat dieren ook rechten hebben en dat zij beschermd moeten worden! In deze opdrachtenkrant willen we stilstaan bij de dieren om ons heen. Dierendag is het thema bij uitstek om met techniek aan de slag te gaan. We bieden je dan ook graag enkele concrete voorbeelden aan voor klein en groot. Wil jij deze activiteiten met je leerlingen uitproberen? Kom het dan eerst zelf proberen in onze werkbib! Maak een afspraak via info@supermegaknap.be De materialen en het gereedschap dat u nodig heeft voor deze activiteiten kan u aan zeer voordelige prijzen kopen en/of huren in onze werkbib! leden genieten bovendien 5% korting!

4 Kip Toketoketok STAP 1 Neem de eierdoos en trek er voorzichtig alle plakkers af. Verf de eierdoos in de gewenste kleur. Laat ze goed drogen voordat je verder werkt. STAP 2 Maak met een schaar een gleufje in de vouwlijn van de eierdoos. Het gleufje moet groot genoeg zijn om het tuitje van de ballon er gemakkelijk door te kunnen steken. STAP 3 Versier de eierdoos zodanig dat ze op een kip gaat lijken. Je kan er veren op kleven, je kan ze ogen geven, een snavel maken met rubber, enz. STAP 4 Neem de ballon en blaas hem op. Zo rekt de rubber waardoor je hem achteraf gemakkelijker kunt opblazen. Laat de lucht er terug uit. Stop de ballon langs binnen met het blaastuitje door het gleufje naar buiten.

5 wat heb je nodig? een lege eierdoos van 6 eieren gele of oranje verf penseel, potje, doekje plastic om je bank te beschermen een rode ballon een schaar rubber voor de ogen en de bek knutselmaterialen om je kip te versieren OD systemen proces begrijpen 2.1, Hulpmiddelen Keuzes hanteren , 2.6, 2.7 duiden 2.5, 2.8 HOE WERKT HET? LUCHTDRUK Lucht is overal om ons heen maar daar merk je meestal niets van. Denk maar aan de wind die de bladeren van de bomen doet bewegen of een haardroger die door je haren blaast. De lucht duwt overal tegenaan en is heel sterk. Dat noemen we luchtdruk. We kunnen van dit principe gebruik maken om dingen te laten bewegen. De bek van Kip Toketoketok gaat open, telkens we lucht in de ballon blazen. De ballon vult zich met lucht waardoor hij heel dik en sterk wordt. Door de kracht van de lucht in de ballon wordt de eierdoos opengeduwd.

6 3D-konijntjes STAP 1 Knip alle onderdelen van de mal uit met een schaar. Leg de onderdelen netjes naast en/of onder elkaar op het plankje en teken ze over op het hout. STAP 2 Neem een figuurzaag en zaag voorzichtig alle stukken uit. Zorg dat je netjes op de lijntjes zaagt. De gleufjes om het konijn mee in elkaar te zetten, moet je ook uitzagen. STAP 3 Schuur de zijkanten van de onderdelen mooi glad zodat alle hoekjes en puntjes weg zijn. Steek elk onderdeel één voor één tussen de bankschroef om de gleuven mooi glad te kunnen schuren. STAP 4 Pas de onderdelen in elkaar. Als alles mooi past kan je het 3D-konijntje afwerken met een laagje verf.

7 wat heb je nodig? Plankje MDF3mm van 20cm x 20cm Figuurzaag met toebehoren Schuurpapier potlood en schaar mal bruine verf penseel plastic om je bank te beschermen bankschroef Kinderen van het eerste leerjaar die nog maar net leren hoe ze met een figuurzaag moeten werken kan je deze 3D-puzzel ook in dik karton laten maken. ET 3D De afkorting 3D staat voor driedimensionaal. Het begrip driedimensionaal duidt aan dat iets drie meetkundige dimensies heeft, namelijk diepte, breedte en hoogte. systemen proces begrijpen 2.1, hanteren 2.2, , 2.7, 2.11, 2.13 duiden Hulpmiddelen Keuzes 2.16* 2.12 FIGUURZAGEN HOE WERKT HET? Een figuurzaag is een zeer fijn zaagje dat opgespannen wordt in een figuurzaagbeugel. Het wordt speciaal gebruikt voor het zagen van bochten en ander zeer fijn werk. Het zaagblad in de figuurzaag zit altijd met de tandjes naar beneden (richting handvat) gericht. Om het zaagblad te vervangen knijp je de beugel van de figuurzaag een beetje dicht en zet je het zaagblad aan beide beugeleinden goed vast. Om te voorkomen dat het zaagje snel breekt, kan je een aantal regels en instructies volgen: Zorg er voor dat je zaagblad goed opgespannen zit in de beugel. Zorg er voor dat je op de juiste hoogte kan zagen. De figuurzaagbeugel moet recht naar je schouder gericht zijn, je zaagje moet recht op je plankje gericht zijn. Zitten mag alleen maar als je werkbank de juiste hoogte heeft. Is de tafel te laag, zet dan je stoel opzij en steun met je knie op de grond. Gebruik een figuurzaagplankje dat je vastklemt op de werkbank, eerder dan je hout vast te klemmen. Je stuurt immers met het hout en niet met de zaag. Zaag rustig op en neer en met zeer lichte druk vooruit. Stuur en klem met je vrije hand het hout in de juiste richting. Als je een bocht of hoek moet zagen, blijft je zaag op één plaats zagen terwijl je met je vrije hand het hout draait en stuurt.

8 Meneer Pinguin STAP 1 Knip alle onderdelen van de mal uit met een schaar. Leg de onderdelen netjes naast en/of onder elkaar op het plankje en teken ze over op het hout. STAP 2 Neem een figuurzaag en zaag voorzichtig alle stukken uit. Zorg dat je netjes op de lijntjes zaagt. STAP 3 Schuur de zijkanten van de onderdelen mooi glad zodat alle hoekjes en puntjes weg zijn. Verf de onderdelen in de juiste kleur. Kleef de verschillende onderdelen op elkaar STAP 4 Kleef de voorkant op de wasknijper. Wacht tot het droog is en kleef dan de achterkant stevig vast op de andere kant van de wasknijper. Laat goed drogen alvorens meneer pinguin te gebruiken.

9 wat heb je nodig? Plankje triplex 4mm van 20cm x 20cm Figuurzaag met toebehoren Schuurpapier potlood en schaar mal verf, penseel plastic om je bank te beschermen grote wasknijper houtlijm De mal kan je vergroten of verkleinen naargelang de maat van je wasknijper. Je hebt dan ook meer of minder hout nodig. ET systemen proces begrijpen 2.1, Hulpmiddelen Keuzes hanteren 2.2, , 2.7, 2.11, 2.13 duiden * 2.12 HOE WERKT HET? WASKNIJPER Een wasknijper bestaat uit twee stokjes met een veer in het midden. Door aan de achterzijde beide delen samen te knijpen, opent de bek van de wasknijper. De veer zorgt ervoor dat er altijd voldoende druk op de wasknijper zit waardoor de was niet wegwaait. Een wasknijper is dus een voorbeeld van een technische realisatie met veerenergie. Het is ook een voorbeeld van een hefboom. De houten stokjes aan de wasknijper dienen om de wasknijper gemakkelijk open te knijpen en zijn dus eigenlijk hefbomen. De wasknijper is een hele simpele technische realisatie die al sinds jaren nog dagelijks door heel veel mensen wordt gebruikt.

10 sssss de magische slang STAP 1 Meet van je houten lat 5cm van de kant. Zaag het stukje van 5 cm af met de toffelzaag en verstekbak. Herhaal dit nog 11 maal. Schuur elk stukje mooi glad met schuurpapier. STAP 2 Verf 6 stukjes hout in één kleur en de zes overige in een andere kleur. Laat goed drogen. Leg ze in twee rijen naast elkaar zoals in het patroon. De gele bijvoorbeeld van boven en de onderste rij bijvoorbeeld allemaal groene. STAP 3 Leg de drie linten klaar. Je hebt er twee van één kleur en een derde in een andere kleur. Je moet de verbindingen van de blokjes met de drie linten tegelijkertijd doen. Dit vraagt een goede concentratie. Kijk goed naar het patroon. De blauwe lijn staat voor de twee linten! Zorg ervoor dat het enkele lint ongeveer 5cm buiten het eerste blokje steekt want dat is de tong van de slang. STAP 4 Verbindt blokje per blokje aan elkaar. De blokjes moeten op elkaar vastgelijmd worden, met hier en daar één of meerdere linten ertussen. Als de linten op de bovenof onderkant van de blokjes zitten, moet je ze niet vastlijmen! Maak de verbindingen niet te vast, zorg dat er ongeveer een halve cm tussen elke set blokjes zit.

11 STAP 5 Maak heel de slang af. Kijk stap voor stap op het patroon om de verbindingen juist te maken. Probeer de slang uit. STAP 6 Versier je slang door ze bijvoorbeeld ogen te geven, tekens of lijntjes op de blokjes te schilderen, enz. ET systemen proces begrijpen 2.1, hanteren 2.2, , 2.7, 2.13 duiden Hulpmiddelen 2.16* Keuzes wat heb je nodig? houten lat van 62cm lang met schuine randen kopmaat: 5cm x ca 0.5cm toffelzaag verstekbak potlood en lat schuurpapier verf, penseel plastic om je bank te beschermen houtlijm 3 stoffen linten van telkens 50cm (2 verschillende kleuren) HOE WERKT HET? VERBINDINGEN Om een magische slang te maken moet je de blokjes op de juiste manier met elkaar verbinden. Dit patroon geeft weer hoe je dat moet doen. Het patroon is langs de zijkant bekeken!

12 WIL JE ER MEER OVER WETEN? Op zoek naar meer... informatie - materialen - praktijkvoorbeelden - begeleiding - gereedschap - stappenplannen - mallen -... U kan ook steeds terecht in onze werkbib. Voor meer informatie of een afspraak: info@supermegaknap.be

VALENTIJN OPDRACHTENKRANT 2 TECHNIEK IN DE BASISSCHOOL. An Jacobs

VALENTIJN OPDRACHTENKRANT 2 TECHNIEK IN DE BASISSCHOOL. An Jacobs OPDRACHTENKRANT 2 VALENTIJN TECHNIEK IN DE BASISSCHOOL An Jacobs timmeren houten sleutelhanger duo-zenuwspiraal hartendief sleutelhanger valentijn - 14 februari Op veertien februari is het weer valentijn!

Nadere informatie

RATEL retteketetteketet

RATEL retteketetteketet v z w Februari 2013 RATEL retteketetteketet Alle materialen voor deze activiteit kan je kopen bij onze organisatie. Het gereedschap dat je nodig hebt om de ratel te monteren en af te werken kan je bij

Nadere informatie

Hoe kunnen we er voor zorgen dat de juf vlug de namen kent van de leerlingen in jouw klas?...

Hoe kunnen we er voor zorgen dat de juf vlug de namen kent van de leerlingen in jouw klas?... Een nieuwe schooljaar heel wat nieuwe gezichten! En al die namen de juf kan dit moeilijk uit elkaar houden. Dat duurt nog eventjes. Ze onthoudt wel dat bruin gezichtje, die mooie ogen, die lange blonde

Nadere informatie

Naam:. Datum :.. Realisatie : lesrooster afstudeerproject 2010-2011 Steffi Dekinder KHL

Naam:. Datum :.. Realisatie : lesrooster afstudeerproject 2010-2011 Steffi Dekinder KHL Naam:. Klas :. NR. : Vak : Techniek Datum :.. Realisatie : lesrooster afstudeerproject 200-20 Steffi Dekinder KHL ) Probleemstelling : Je bent al enkele keren je boek van techniek vergeten mee te brengen

Nadere informatie

Werk niet te snel, een fout is snel gemaakt. Lees de tekst heel goed. Als je iets niet begrijpt vraag je eerst je leerkracht om hulp.

Werk niet te snel, een fout is snel gemaakt. Lees de tekst heel goed. Als je iets niet begrijpt vraag je eerst je leerkracht om hulp. Werk niet te snel, een fout is snel gemaakt. Lees de tekst heel goed. Als je iets niet begrijpt vraag je eerst je leerkracht om hulp. Vraag eerst aan de leerkracht om het stukjesblad en het schietroosblad

Nadere informatie

Thema 0 Bouwstenen Naam Klas. Startdatum / lesnr. cijfer

Thema 0 Bouwstenen Naam Klas. Startdatum / lesnr. cijfer Thema 0 Bouwstenen Naam Klas Startdatum / lesnr cijfer BOUWSTENEN NATUURKUNDE INSTRUCTIE GEREEDSCHAP Blokhaak gebruiken... 18 Figuurzagen... 19 Rillen en ritsen... 18 Stik-, Rijg en Festonsteek... 20 Solderen...

Nadere informatie

Vlinder maken met een koffiefilter

Vlinder maken met een koffiefilter Kinderactiemodel klimaatcampagne 2011 Knutseltips vlinders maken Maak een vlinder-knutselhoek waar kinderen allerlei vlinders kunnen knutselen. Hierna geven we een overzicht van enkele concrete voorbeelden

Nadere informatie

Plaatselijke Regenbui

Plaatselijke Regenbui Plaatselijke Regenbui Deze projectbundel is van:... Jelle Defoort hogeschool Vives campus Torhout Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Probleem... 3 Brainstorm... 4 2 Onderzoek... 5 Werken met de kapzaag/houtzaag...

Nadere informatie

In deze opdracht gaan we een houten vogelhuisje maken.

In deze opdracht gaan we een houten vogelhuisje maken. MPo 2008 In deze opdracht gaan we een houten vogelhuisje maken. Je krijgt een stuk hout van 12 cm breed en 122 cm lang. Dit is genoeg om een vogelhuisje te maken zoals het voorbeeld. We zagen het hout

Nadere informatie

Maak je eigen Frankenstein! Uitleg om zelf een monster te klussen van hout. Zagen, timmeren, lijmen en verven maar!

Maak je eigen Frankenstein! Uitleg om zelf een monster te klussen van hout. Zagen, timmeren, lijmen en verven maar! Maak je eigen Frankenstein! Uitleg om zelf een monster te klussen van hout. Zagen, timmeren, lijmen en verven maar! WAT HEB JE NODIG? Spullen: een blok of balkje hout, een paar stukjes hout, enkele spijkers,

Nadere informatie

USB - lieveheersbeestje

USB - lieveheersbeestje USB - lieveheersbeestje Met Halloween verkleden mensen zich. Ze trekken griezelige kostuums aan. Maar eigenlijk zijn ze allemaal heel aardig. Precies het tegenovergestelde is het geval met computervirussen.

Nadere informatie

Bouw zelf een windmolen

Bouw zelf een windmolen Bouw zelf een windmolen Met dit bouwplan is een windmolen maken niet moeilijk! Bouw thuis of op school een echte windmolen die een klein lampje (LED) laat branden. Aan het einde van de beschrijving vind

Nadere informatie

WERKSTUK. Houten letter

WERKSTUK. Houten letter Houten letter Triplex 50 x 80 x 3 mm Figuurzaag + plankje Schuurpapier Zoek in T0 Bouwstenen op hoe je een figuurzaag moet gebruiken. Als je nog nooit met een figuurzaag gewerkt hebt, vraag dan je docent

Nadere informatie

Modelvliegtuigbouw. Leerlingenhandleiding. De Fantra VMBO II. Auteur; Wout Heijne. Lay out Jeroen van den Brand

Modelvliegtuigbouw. Leerlingenhandleiding. De Fantra VMBO II. Auteur; Wout Heijne. Lay out Jeroen van den Brand Modelvliegtuigbouw Leerlingenhandleiding. De Fantra VMBO II Auteur; Wout Heijne Lay out Jeroen van den Brand De Romp De romp Stap 1 - Mal - Figuurzaag - Potlood - Plaatje triplex 1. Teken met behulp van

Nadere informatie

N Voetbalflipper

N Voetbalflipper N 200.422 Voetbalflipper F C F G Werkblad Video s en werkbladen kunnen gratis op het internet worden gedownload www.aduis.com nu afspelen: Naam: Groep/ klas: Inhoud: elen: Gereedschap: 2 Latjes 480 / 50

Nadere informatie

Zweefvleigtuig Marathon

Zweefvleigtuig Marathon N 200.674 Zweefvleigtuig Marathon K F E L D H J C A B M Naam: Groep/ klas: Inhoud: Delen: Gereedschap: 2 Latjes 490 / 10 / 3 mm C, D Potlood, liniaal, knutselondergrond 2 Latjes 125 / 10 / 3 mm B Boormachine,

Nadere informatie

De MP3-speler kan met een elastiekje direct op de koptelefoon. bevestigd.

De MP3-speler kan met een elastiekje direct op de koptelefoon. bevestigd. Niemand storen koptelefoon e MP3-speler kan met een elastiekje direct op de koptelefoon worden bevestigd. Werkblad ijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.nl ls men kijkt naar de designontwikkeling,

Nadere informatie

LUCHTKASTEEL. moeilijkheidsgraad. Klustijd:6 uur

LUCHTKASTEEL. moeilijkheidsgraad. Klustijd:6 uur LUCHTKSTEEL moeilijkheidsgraad Klustijd:6 uur MTERILEN Materiaalkosten ca. 15,- antal Materiaal Dikte Breedte Lengte CM Plank 1 Plank 2 1 Geïmpregneerde tuinplank 1,6 13,5 180 1 Geïmpregneerde tuinplank

Nadere informatie

Bureaukwartsklok

Bureaukwartsklok 120.324 Bureaukwartsklok Onderdelenlijst: 1 x grenen triplex 4 x 100 x 125 mm 1 x grenen triplex 4 x 135 x 300 mm 3 x grenen lat 5 x 15 x 300 mm 1 x grenen lat 10 x 30 x 200 mm 2 x grenen lat 10 x 15 x

Nadere informatie

Patroon Een bijzonder mooie tas

Patroon Een bijzonder mooie tas Patroon Een bijzonder mooie tas Ik heb deze tas gemaakt met een combinatie van Kimara van Adriafil en Catania. Van de Kimara had ik 5 bollen nodig, van de Catania 4 bollen. Verder gebruikte ik 4 ringen

Nadere informatie

Leerlingenbundel. Naam:... Klas:... Nummer:...

Leerlingenbundel. Naam:... Klas:... Nummer:... Leerlingenbundel Naam:... Klas:... Nummer:.. Inhoudsopgave 1. Probleem... 2 2. Mogelijke oplossingen... 2 2.1. Materialen kennis... 2 2.1.1. Van waar komt het hout?... 4 3. Uitvoering... 10 3.1. Lijst

Nadere informatie

Pocket-kegelbaan

Pocket-kegelbaan is uniek 1.741 Pocket-kegelbaan Benodigd gereedschap: potlood, liniaal, geodriehoek figuurzaag of decoupeerzaag schuurpapier, schuurklos werkplaatsvijl, ronde vijl machinebankschroef boortjes ø 2/6/ mm

Nadere informatie

Schuifmaat zelf maken

Schuifmaat zelf maken Index Blz. 1 Blz. 2 Blz. 3 Blz. 4 Doel, materiaal en hulpmiddelen Stap 2 t/m 5 Stap 6 t/m 8 Stap 9, KLAAR! Aanwijzingen bij het gebruik van dit bestand. In dit bestand wordt veel met knoppen gewerkt die

Nadere informatie

De lente in kruissteek. I. Borduren op hout - algemeen. Dit heb je nodig

De lente in kruissteek. I. Borduren op hout - algemeen. Dit heb je nodig De lente in kruissteek I. Borduren op hout - algemeen Dit heb je nodig Voor het bewerken van het hout: - een houten voorwerp om te borduren (zie de gedetailleerde werkbeschrijvingen) - centerpons - standaard

Nadere informatie

Tafelvoetbalspel Inhoud: Delen: Gereedschap:

Tafelvoetbalspel Inhoud: Delen: Gereedschap: N 200.688 Tafelvoetbalspel nu afspelen: Naam: Groep / klas: Inhoud: Delen: Gereedschap: 1 Triplex 450 / 250 / 6 mm A Potlood, liniaal, plakband (Tesa) 2 Triplex 450 / 30 / 10 mm oormachine, boortje Ø 3

Nadere informatie

Racecircuit Scherpe bochten

Racecircuit Scherpe bochten Racecircuit Scherpe bochten 200.240 p de achtergrond vinden de voorbereidingen voor de race plaats: pitstop, training, teamafspraken, olie verversen, bijvullen brandstof, de laatste interviews, het stoplicht

Nadere informatie

Werkblad. Bijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden

Werkblad. Bijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden Stel je eens voor, vandaag knutselen we voor vrede. Hiervoor neem je twee houten blokken en slaat... NEEEE!!!! us, nogmaals vanaf het begin. Je neemt twee houten blokken en wat triplex. aarna teken je

Nadere informatie

Bouwtekening voor de BijenBungalow

Bouwtekening voor de BijenBungalow ouwtekening voor de ijenungalow Met dit PDF-bestand kun je de ijenungalow van architect Rietstengel uit het boek Fleur de ij zelf gaan bouwen. Lees eerst rustig alle pagina s door voordat je aan de slag

Nadere informatie

Het kratje: Knip of zaag uit de ijslolly houtjes: Vier stukjes van 41x10x2mm. (A) Drie stukjes van 45x10x2mm. (B) Vier stukjes van 32x10x2mm.

Het kratje: Knip of zaag uit de ijslolly houtjes: Vier stukjes van 41x10x2mm. (A) Drie stukjes van 45x10x2mm. (B) Vier stukjes van 32x10x2mm. In dit pakketje: IJslollie houtjes, Koffieroerhoutjes, Dikke lucifers, Stukje verfroerhoutje. Stukje messingdraad 0.8mm Nietstift Stukjes zwarte krimpkous Vier nudges GD006 Kraaltje 2mm GD016 Daisy spacer

Nadere informatie

Schoonwerken Hout gereedschap is scherp. Eigenlijk zijn het allemaal messen die houtvezels doorsnijden. Ook een boormachine draait heel snel rond.

Schoonwerken Hout gereedschap is scherp. Eigenlijk zijn het allemaal messen die houtvezels doorsnijden. Ook een boormachine draait heel snel rond. Naam Klas Opdracht Hout bewerken. Dobbelsteen. Het doel is het maken van een grote dobbelsteen van hout Je leert werkhouding -Alles over hout. -presies aftekenen en omzetten met een blokhaak. -Zagen met

Nadere informatie

:18:39 Uhr. Paradijsvogel. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N106175#1

:18:39 Uhr. Paradijsvogel. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N106175#1 20.12.2004 9:18:39 Uhr 1 0 6. 1 7 5 Paradijsvogel N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 20.12.2004 9:18:39 Uhr 1. Technische informatie: Artikel: Bestemd voor: Gebruiksvoorwerp/bouwpakketmodel

Nadere informatie

Spaarpot Uil. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N108362#1

Spaarpot Uil. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N108362#1 1 0 8. 3 6 2 Spaarpot Uil N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 1. Technische informatie: Artikel: Bestemd voor: Gebruiksvoorwerp/bouwpakketmodel Technieklessen 2. Materiaalinformatie:

Nadere informatie

Staande klok Aduis Royal sinds 1996

Staande klok Aduis Royal sinds 1996 Staande klok duis Royal sinds 1996 1 3 Één bouwpakket met 3 uitvoeringen. e mooiste kunst is tijd te nemen! Variant 2 Variant 3 et een handig geheim vak! et op: uurwerk mag niet vallen! aam: las / groep:

Nadere informatie

CD Toren Chaos-hoek Inhoud: Delen: Gereedschap:

CD Toren Chaos-hoek Inhoud: Delen: Gereedschap: N 200.429 Toren haos-hoek Naam: Groep / klas: Inhoud: elen: Gereedschap: 2 Triplex planken 470 / 150 / 6 mm, Potlood, Liniaal 4 Triplex planken 150 / 127 / 6 mm, obbylijm, outlijm, amer 1 Triplex plank

Nadere informatie

Rupsje nooit genoeg. Instructievel Traktaties maken Jumpin

Rupsje nooit genoeg. Instructievel Traktaties maken Jumpin Rupsje nooit genoeg Voor rupsje nooit genoeg: prikker, 5 à 6 druiven, cherrytomaat, zelfklevende wiebeloogjes Rijg de prikker bijna vol met druiven () Prik de cherrytomaat aan het eind van de prikker ()

Nadere informatie

Pasen. Vrolijke paaskaart Leuke kaart om te kleuren die je met Pasen aan iemand kan geven. Bijvoorbeeld je vader, moeder, opa of oma.

Pasen. Vrolijke paaskaart Leuke kaart om te kleuren die je met Pasen aan iemand kan geven. Bijvoorbeeld je vader, moeder, opa of oma. Pasen Hallo, Ik heb me alweer bezig gehouden met pasen en ben voor jullie op zoek gegaan naar leuke knutselwerkjes om thuis te gaan maken.ik hoop dat jullie er veel plezier mee zullen hebben. Zo vind je

Nadere informatie

Eeuwige kalender. Bouwhandleiding N ONE. Gereedschap: Naam: Klas: Inhoud: afmetingen: Onderdelen: MORE. Variant 1 Variant 2

Eeuwige kalender. Bouwhandleiding N ONE. Gereedschap: Naam: Klas: Inhoud: afmetingen: Onderdelen: MORE. Variant 1 Variant 2 ouwhandleiding euwige kalender MOR THN ON Varianten Variant 1 Variant 2 Variant 3 Variant 4 Gereedschap: potlood, liniaal houtlijm figuurzaag schaar schuurpapier schroevendraaier boor transparant plakband

Nadere informatie

MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART

MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART De kinderen met een handicap die door het Liliane Fonds geholpen worden komen uit arme landen. Zij hebben meestal geen geld om een muziekinstrument te

Nadere informatie

Minibieb groot formaat

Minibieb groot formaat Minibieb groot formaat Deze beschrijving is gemaakt door Anton van Arem en gratis te gebruiken en verspreiden Het origineel te vinden op www.demaeckerij.nl Wat heb je nodig? een plaat watervast multiplex

Nadere informatie

Karel de Kwartel Internationaal

Karel de Kwartel Internationaal Karel de Kwartel Internationaal Werkblad! Werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.nl Niet boren! Naam: Groep / klas: Inhoud: elen: Gereedschap: 1 triplex plank 205 x 120 x 6 mm potlood, liniaal,

Nadere informatie

Opdracht 1 Nodig: kleurpotloden of stiften, poster Maak je huis mooi.

Opdracht 1 Nodig: kleurpotloden of stiften, poster Maak je huis mooi. Opdracht 1 Nodig: kleurpotloden of stiften, poster Maak je huis mooi. Hoe ziet de woonkamer in jouw huis eruit? Hebben jullie behang met bloemen, zijn de muren in een mooie kleur geverfd of hebben jullie

Nadere informatie

Inhoud: Delen: Gereedschap:

Inhoud: Delen: Gereedschap: ey, niet zo snel, neem ten minste de tijd om dit verhaal te lezen, want: Wijsheid is nooit haastig en haast is zelden wijs. Nou ben ik met mijn Japanse wijsheid aan het eind, maar een ding moet je me beloven:

Nadere informatie

Thom de boormachine. Harry Valkenier Sitan van Sluis. In samenwerking met Specials4Schools

Thom de boormachine. Harry Valkenier Sitan van Sluis.   In samenwerking met Specials4Schools Thom de boormachine Harry Valkenier Sitan van Sluis www.spielwelle.nl In samenwerking met Specials4Schools Thom - de boormachine Met deze boormachine is het boren van gaten voor kinderen van vrijwel alle

Nadere informatie

Valentijn Hout. Deze projectbundel is van:... Jelle Defoort hogeschool Vives campus Torhout

Valentijn Hout. Deze projectbundel is van:... Jelle Defoort hogeschool Vives campus Torhout Valentijn Hout Deze projectbundel is van:... Jelle Defoort hogeschool Vives campus Torhout Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Probleem... 3 Brainstorm... 4 2 Onderzoek... 5 Werken met de figuurzaag...

Nadere informatie

De wondere wereld van Eusebius

De wondere wereld van Eusebius De wondere wereld van Eusebius Jouw Eusebius is een heel bijzondere vogel. Hij laat door moeder raaf het ontbijt op bed brengen. Hij kraait uit volle borst, als hij s morgens een bad neemt en heeft ook

Nadere informatie

S C I E N C E C E N T E R

S C I E N C E C E N T E R EEN ADEMBENEMEND INSTRUMENT Een liedje fluiten is niet zo makkelijk. Je lippen en je tong moet je in allerlei bochten wringen. Met een muziekinstrument gaat het al een stukje makkelijker. Even blazen en

Nadere informatie

Benodigd materiaal Artikelnummer Aantal

Benodigd materiaal Artikelnummer Aantal Handleiding Gemodelleerde kippen Papier-maché kip Benodigd materiaal Artikelnummer Aantal Papier-maché 250 g 608817 2 Papier-maché 2500 g 492458 alternatief Ballonnen ca. ø 180 mm, kleurrijk, 100 stuks

Nadere informatie

It's Dreamtime! Goedemorgen allemaal!

It's Dreamtime! Goedemorgen allemaal! It's Dreamtime Goedemorgen allemaal Vandaag start de workshop "Dreamtime". De eerste online workshop die iedereen via dit weblog kan volgen. We gaan in 6 weken tijd een schattig kastje maken met alles

Nadere informatie

zeilboot zonneschijn

zeilboot zonneschijn zeilboot zonneschijn Met veel plezier kijkt de Graaf van Yorkshire terug op de tijd dat hij in dienst van de koningin in India gestationeerd was. Naast alle grote vrachtschepen van de Britse Oost Indische

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt Het voorjaarszonnetje heeft zich de afgelopen paar dagen al vaak laten zien. Vergeet niet het is eigenlijk nog winter, maar tegen het einde van deze maand maart, begint officieel de lente! En dit gaan

Nadere informatie

Wasmand met hoekkastje

Wasmand met hoekkastje 1/2004 p r a x i s P r a c h t p l a n Wasmand met hoekkastje Dit praktische wasmandmeubel benut een loze hoek maar laat de vloer vrij. Het hoekkastje erboven biedt plek voor de wasmiddelen of andere spulletjes.

Nadere informatie

Huisje voor insecten

Huisje voor insecten uisje voor insecten nu afspelen: Naam: Werkblad Video s en werkbladen kunnen gratis op het internet worden gedownload www.aduis.com Onder de insecten zijn er twee totaal verschillende types: hommels en

Nadere informatie

Tover-tol. Materiaal Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr.

Tover-tol. Materiaal Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr. 114.561 Tover-tol Benodigd gereedschap: Potlood, liniaal Figuurzaag of decoupeerzaag Werkplaatsvijl/schuurpapier Boortjes ø3, 4, 6, 8 mm Houtlijm, alleslijm, lijmpistool Hobbymes evt. soldeerbout, soldeer

Nadere informatie

Loungebank van pallets

Loungebank van pallets Loungebank van pallets Loungebank van pallets Materialen Gereedschap Schroeven Verf Houtlijm watervast Pallet Tuinplanken Potlood Schuurmachine Hamer Beitel Rolmaat Afkortzaag Verfrollers Winkelhaak Accuboormachine

Nadere informatie

N Raceboot Miami

N Raceboot Miami N 200.293 Raceboot Miami Werkblad Bijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.nl Naam: Groep / klas: nhoud: Delen: Gereedschap: 1 hardschuimplaat 305 / 115 / 40 mm potlood 1 triplex 300 /

Nadere informatie

Savonius windvoertuig

Savonius windvoertuig is uniek 110.660 Savonius windvoertuig Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo- ed, maar leermiddelen als ondersteuning in het ped- agogisch vakgebied.dit bouwpakket mag door kinde- ren

Nadere informatie

Kerstpiramide N Let op: laat brandende kaarsen nooit onbeheerd achter!!!

Kerstpiramide N Let op: laat brandende kaarsen nooit onbeheerd achter!!! N 200.145 Kerstpiramide G E B Let op: laat brandende kaarsen nooit onbeheerd achter!!! Naam: Groep/klas: Inhoud: elen: Gereedschap: 1 Triplex 220 / 220 / 6 mm Potlood, liniaal, passer 1 Triplex 240 / 190

Nadere informatie

Sinterklaas knutselen

Sinterklaas knutselen Sinterklaas knutselen Stoomboot Materiaal: een melkpak, gekleurd karton en papier, evt. watten, keukenrol en verf. Leg het melkpak op z'n kant en pak twee stroken en niet die aan beide kanten aan elkaar.

Nadere informatie

Inhoud: Onderdelen: Gereedschap:

Inhoud: Onderdelen: Gereedschap: Op een gegeven ogenblik dooft het gezellige vuur. Dan wordt het koud en een beetje donker. De batterijen in de zaklampen van je vrienden hebben allang de geest gegeven. Tot de volgende ochtend duurt nog

Nadere informatie

Zelf papier maken!? Hoe doe je dat?

Zelf papier maken!? Hoe doe je dat? Zelf papier maken!? Hoe doe je dat? Hoe belangrijk is papier? Wat voor heb je papier nodig? Met papier kan je bijvoorbeeld: schrijven, tekenen of boeken maken. Van oud papier zoals kranten, kun je zelf

Nadere informatie

STERREN DANSEN OP DE MUUR WAT HEB JE NODIG? BOUWTEKENING

STERREN DANSEN OP DE MUUR WAT HEB JE NODIG? BOUWTEKENING STERREN DANSEN OP DE MUUR Als je op een onbewolkte avond naar de hemel kijkt zie je overal sterren. Net zoals je soms in wolken gekke figuren kunt ontdekken, kun je dat in sterren ook. Door lijnen te trekken

Nadere informatie

Houten bureau "Organizer"

Houten bureau Organizer 6.94 Houten bureau "Organizer" Benodigd gereedschap: Decoupeerzaag of figuurzaag Schuurpapier Houtlijm Hamer Potlood, liniaal Schaar Verzinkboor Boortjes ø,5, Vijl Let op! Opitec bouwpakketten zijn gericht

Nadere informatie

Sleutelkastje Nietverliezen & Altijdvinden

Sleutelkastje Nietverliezen & Altijdvinden Sleutelkastje Nietverliezen & Altijdvinden 1 2 Één bouwpakket met 2 uitvoeringen. Naam: Groep/ klas: Inhoud: Gereedschap: 1 Witblik 200 / 200 / 0,6 mm Potlood, liniaal, passer 1 Koperblik 165 / 50 / 0,6

Nadere informatie

LEPELGANZEN HOE GA JE TE WERK:

LEPELGANZEN HOE GA JE TE WERK: LEPELGANZEN WAT HEB JE NODIG: - een houten lepel van 30 cm: T810 - witte pluimpjes: T208 - geel en wit fotokarton: 141725-141700 - wiebeloogjes zelfklevend: T2281 - witte verf: H021 - lijm: T054 - natuurraffia

Nadere informatie

Windmolen met wip. Benodigd gereedschap en hulpmiddelen:

Windmolen met wip. Benodigd gereedschap en hulpmiddelen: 1 0 6. 0 6 1 Windmolen met wip Benodigd gereedschap en hulpmiddelen: liniaal, passer, potlood schuurpapier goudsmid-of ijzerschaar steeksleutel (M4 = 7 mm) schroevendraaier+kruiskopschroevendraaier boortjes

Nadere informatie

Vertical garden oftewel verticale tuin!

Vertical garden oftewel verticale tuin! Vertical garden oftewel verticale tuin! Vertical garden oftewel verticale tuin! Materialen Gereedschap Schuurpapier korrel 120 Worteldoek Beits Buitenlak Schroeven Schroeven 60 x 5mm Steigerhout 250 x

Nadere informatie

Mooie geschenkverpakkingen

Mooie geschenkverpakkingen Eigenlijk moet je geen aandacht schenken aan uiterlijkheden... maar bij geschenken is een mooie verpakking een extra hoogtepunt! Een mooi verpakt cadeau is gewoon iets heel bijzonders! Golfkartonrol Knip

Nadere informatie

Voor een vliegtuig op co2 te maken hebben we enkele onderdelen nodig vooraleer we beginnen, deze staan opgesomd in volgende lijst.

Voor een vliegtuig op co2 te maken hebben we enkele onderdelen nodig vooraleer we beginnen, deze staan opgesomd in volgende lijst. Vliegtuig op co 2 Voor een vliegtuig op co2 te maken hebben we enkele onderdelen nodig vooraleer we beginnen, deze staan opgesomd in volgende lijst. Onderdelen: - een balsa lat van 15 op 15 mm en 1 m lang

Nadere informatie

BOUW JE EIGEN WEERSTATION

BOUW JE EIGEN WEERSTATION BOUW JE EIGEN WEERSTATION Als je wilt weten wat voor weer het is, dan moet je de verschillende weerselementen kunnen meten. Met enkele heel gewone dingen kan je jouw eigen weerstation bouwen. De thermometer

Nadere informatie

Happy Easter. Happy Easter Ca. 28 x 35 cm. Ellie s Quiltplace

Happy Easter. Happy Easter Ca. 28 x 35 cm. Ellie s Quiltplace Happy Easter Ca. 28 x 35 cm Benodigdheden: - 27 x 22 cm witte stof1 voor de achtergrond - 12 x 27 cm witte stof2 voor de achtergrond - 10 x 110 cm roze voor de tussenbiezen en de afwerkbiezen - 20 x 15

Nadere informatie

Metamorfose achtertuin

Metamorfose achtertuin Metamorfose achtertuin Metamorfose achtertuin Materialen Gereedschap Scharnieren Acrylaatkit Verf Doeken Touw Houtschroeven 3 & 4 cm lang Lijm Houten planken Nietjes Terpentine Balken Geel zand Deurbeslag

Nadere informatie

Even voorstellen. Verkenningsgebieden: Hout Informatie en communicatie

Even voorstellen. Verkenningsgebieden: Hout Informatie en communicatie Even voorstellen Verkenningsgebieden: Hout Informatie en communicatie Een nieuwe school, een nieuwe klas heel wat nieuwe gezichten! En al die namen moeilijk uit elkaar te houden. Dat duurt nog eventjes.

Nadere informatie

Technologische opvoeding

Technologische opvoeding Chinees voederhuisje vetbol appelhuisje glazen voederring voederhuisjes voederplank Voederhuisje met staander Naam: Technologische opvoeding 1 Werkvolgorde Uitleg 1. We hebben een probleem!! Start In de

Nadere informatie

Modern koper krukje maken (ontwerp door Daan Kayser)

Modern koper krukje maken (ontwerp door Daan Kayser) Modern koper krukje maken (ontwerp door Daan Kayser) Modern koper krukje maken (ontwerp door Daan Kayser) Materialen Gereedschap HG bijenwas transparant 500ml Ronde stok grenen Ø 22mm 270cm Populieren

Nadere informatie

Eindtermen: aan deze eindtermen kan gewerkt worden tijdens deze activiteit.

Eindtermen: aan deze eindtermen kan gewerkt worden tijdens deze activiteit. v z w Maart 2013 Willy de paashaas Deze activiteit omvat verschillende activiteiten en kan je best opsplitsen in verschillende lessen. U kiest zelf welke onderdelen u aan bod laat komen. Alle materialen

Nadere informatie

AVONTURENPAKKET DE UITVINDERS

AVONTURENPAKKET DE UITVINDERS LESBRIEVEN LEERLINGEN WERKBLAD LESBRIEF 3: VLIEGEN Verhaal: De Uitvinders en De Verdronken Rivier (deel 3) Vliegen Opdracht 1: Opdracht 2: Opdracht 3: Ontwerp een vliegmachine Proefvliegen: drijven op

Nadere informatie

Helikopter N102713#1

Helikopter N102713#1 is uniek 2.713 Helikopter Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo- ed, maar leermiddelen als ondersteuning in het ped- agogisch vakgebied.dit bouwpakket mag door kinde- ren en jongeren

Nadere informatie

Stuklijst: Benodigd gereedschap:

Stuklijst: Benodigd gereedschap: is uniek 1 0 6. 6 6 9 R o m e i n s e k a t a p u l t Stuklijst: 4x grenenhout (1) 15 x 15 x 250 mm grenenhout (2) 10 x 15 x 300 mm grenenhout (3) 10 x 30 x 300 mm 1x grenenhout (4) 5 x 15 x 125 mm 1x

Nadere informatie

breipatroon Zo ga je te werk

breipatroon Zo ga je te werk BAGSHAWL 9 bollen Nigar; 4 bollen wit en 1 bol van 5 andere kleuren 1 set breinaalden van 9 mm (je kunt ook recht breien op een rondbreinaald van 9 mm) en een haaknaald 5 of groter Recht 22 x 240 cm LET

Nadere informatie

Tegendraads-schoepenradschip

Tegendraads-schoepenradschip is uniek.745 Tegendraads-schoepenradschip Benodigd gereedschap: Figuurzaag of decoupeerzaag Boortjes ø 8mm Priem Werkplaatsvijl Houtlijm (watervast) Potlood, liniaal Verf, penseel Let op! Opitec bouwpakketten

Nadere informatie

Kruidenparadijs Eden

Kruidenparadijs Eden Kruidenparadijs den rbeitsblatt Werkblad! ijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.nl lke keer als het regent buiten, en je niet eens de kat naar buiten laat, en in de keuken de kachel

Nadere informatie

Werkblad. Bijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden Inhoud: Onderdelen: Gereedschap:

Werkblad. Bijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden  Inhoud: Onderdelen: Gereedschap: Pixel storm Variant 1 ventilator Variant 2 Werkblad ijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.com Wie nog steeds gelooft dat wind alleen uit bewegende lucht bestaat, heeft nog niet van de

Nadere informatie

Concordia of Pipe 77

Concordia of Pipe 77 200.513 Concordia of Pipe 77 A D C L P K Q H J M M Werkblad 1 2 Één bouwpakket met 2 uitvoeringen. ijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.com aam: roep / Klas: inhoud: Pipe77: Concordia:

Nadere informatie

How to Gehaakte Tas Taart

How to Gehaakte Tas Taart Brennies CakeHouse How to Gehaakte Tas Taart Benodigdheden: - Onderplaatje of drum - 3 Hotelcakes (even snel voor deze show taart) - Botercreme - Douwels - 3 Taartkartons - Paletmes - Antracietgrijze fondant

Nadere informatie

De bouwonderdelen bij dit nummer

De bouwonderdelen bij dit nummer De bouwonderdelen bij dit nummer U ontvangt onderdelen voor rompen dekdetails en voor de tuigage. Houten latten 1 houten lat van 2 x 3mm, 0 mm lang Beslag 0 mm messingdraad van 1 mm dik Bruin garen van

Nadere informatie

L e t t e r b a k Kwartsklok. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N120047#1

L e t t e r b a k Kwartsklok. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N120047#1 120.047 L e t t e r b a k Kwartsklok N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 1. Technische informatie: Artikel: Bestemd voor: Meubelstuk met klok als bouwpakket Technieklessen 2.

Nadere informatie

Poppenhuis of garage maken

Poppenhuis of garage maken Poppenhuis of garage maken Poppenhuis of garage maken Materialen Gereedschap Populieren triplex 61 x 122cm 6mm Populieren triplex 61 x 122cm 18mm Glaslat grenen 20 x 20mm 270cm Tesa afplaktape Premium

Nadere informatie

De kleine rosendrager

De kleine rosendrager 200.233 De kleine rosendrager 1 4 Één bouwpakket met 4 uitvoeringen. Werkblad Bijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.nl Variant 1 Variant 3 Variant 2 Variant 4 aam: Groep/ klas: Inhoud:

Nadere informatie

Schijvenspel

Schijvenspel 104.11 Schijvenspel Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo- ed, maar leermiddelen als ondersteuning in het ped- agogisch vakgebied.dit bouwpakket mag door kinde- ren en jongeren alleen

Nadere informatie

Arthur & Norbert N Groep / klas:

Arthur & Norbert N Groep / klas: N 200.239 Arthur & Norbert Werkblad Bijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.nl 1 2 Één bouwpakket met 2 uitvoeringen. Naam: Groep / klas: Inhoud: Delen: Gereedschap: 1 Triplex 255 / 185

Nadere informatie

GSM-houder N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. D100078#1

GSM-houder N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. D100078#1 100.078 GSM-houder 103N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 1. Technische informatie: Artikel: Bestemd voor: Gebruiksvoorwerp als bouwpakketmodel Technieklessen Algemeen: De GSM-houder

Nadere informatie

Welke deuren doe je steeds op slot thuis?

Welke deuren doe je steeds op slot thuis? We hebben allerlei deuren die we op slot moeten doen, wanneer we vertrekken. Voor de sleutels willen wij zorg dragen. We willen er geen kwijt spelen en iedere keer wanneer we die nodig hebben, willen we

Nadere informatie

Zirrus Inhoud: Delen: Gereedschap:

Zirrus Inhoud: Delen: Gereedschap: Zirrus D E C A Niet boren! G H Naam: Groep/ klas: Inhoud: Delen: Gereedschap: 1 Latje balsahout 500 / 32 / 8 mm A Potlood, liniaal 2 Profiel balsahout 340 / 75 / 8 mm oormachine, boortje Ø 4 mm 1 Plankje

Nadere informatie

:40:52 Uhr GSM-houder N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. D100078#1

:40:52 Uhr GSM-houder N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. D100078#1 1.06.00 8:0: Uhr 100.078 GSM-houder 103N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 1.06.00 8:0: Uhr 1. Technische informatie: Artikel: Gebruiksvoorwerp als bouwpakketmodel Bestemd voor:technieklessen

Nadere informatie

Genaaide organizer. Knutselidee. com N 103.633

Genaaide organizer. Knutselidee. com N 103.633 Een nuttige helper die u helpt om orde te houden en een frisse wind door uw huiskamer laat waaien! Eerst worden de afzonderlijke stoffen op maat geknipt en op de bruine basisstof de latere rangschikking

Nadere informatie

Knutselen met. Papier-Maché

Knutselen met. Papier-Maché Knutselen met Papier-Maché Papier-Maché Pritt Papier-Maché is een poederlijm die door kinderen of volwassenen kan worden gebruikt om makkelijke of moeilijke knutselwerken te maken. Om een papier-maché-knutselwerk

Nadere informatie

Nodig: Het is belangrijk dat het genoemde materiaal gebruikt wordt, zodat de nachtegalen weersbestendig zijn!

Nodig: Het is belangrijk dat het genoemde materiaal gebruikt wordt, zodat de nachtegalen weersbestendig zijn! Nodig: Per leerling 1 sheet van 50 x 50 cm. Tekenpotloden Goede scharen Pandakrijtjes (óf acrylverf+penselen+water) Onderleggers Nietmachines Duct tape (duck tape) Het is belangrijk dat het genoemde materiaal

Nadere informatie

Lcd scherm ipod Classic Installatie handleiding

Lcd scherm ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Hard driver flexkabel ipod Classic Installatie handleiding

Hard driver flexkabel ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

r a c e a u t o Let op!

r a c e a u t o Let op! is uniek 0. 7 raceauto Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo- ed, maar leermiddelen als ondersteuning in het ped- agogisch vakgebied.dit bouwpakket mag door kinde- ren en jongeren alleen

Nadere informatie