Modelvliegtuigbouw. Leerlingenhandleiding. De Fantra VMBO II. Auteur; Wout Heijne. Lay out Jeroen van den Brand

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Modelvliegtuigbouw. Leerlingenhandleiding. De Fantra VMBO II. Auteur; Wout Heijne. Lay out Jeroen van den Brand"

Transcriptie

1 Modelvliegtuigbouw Leerlingenhandleiding. De Fantra VMBO II Auteur; Wout Heijne Lay out Jeroen van den Brand

2 De Romp

3 De romp Stap 1 - Mal - Figuurzaag - Potlood - Plaatje triplex 1. Teken met behulp van de mal het middenstuk op het stuk 4 mm berkentriplex af. 2. Zaag deze met een figuurzaag of een figuurzaagmachine uit. Let goed op de grootte van de loodkamer.

4 De romp Stap 2 - Het gezaagde triplex deel van de romp - Grenen lat van 400 mm lang, 4 mm dik en 8 mm hoog Plaats de 400 mm lange grenen lat in het achterste deel van de romp. De grenen stok zit op een bepaalde hoek in de romp. Wanneer de hoek niet klopt, zal het modelvleigtuig een afwijkend vleigkarakter hebben.

5 De romp Stap 3 - Twee stukken 5 mm balsa, vraag aan je lera(a)r(es) welke. - Mes, let op een scherp mes 1. Snij twee rompdelen uit de twee stukken 5 mm balsa. Deze dienen als linker- en rechterzijde van de romp. 2. Snij ze iets groter uit dan de man van de romp. Schuren doen we pas als de romp gelijmd en droog is.

6 De romp Stap 4 - Houtlijm - Wasknijpers of lijmtangetjes. 1. Plak met behulp van houtlijm de delen van de romp aan elkaar, vergeet niet de lat ook vast te lijmen! 2. Laat het geheel twee uur drogen.

7 De romp Stap 5 Het hoogteroer. - Mal van het hoogteroer - Mes en liniaal - Stuk balsa 2 mm, vraag welk stuk je mag pakken. 1. Snij met behulp van de hoogteroer mal het hoogteroer uit de plank balsa. 2. Geef met behulp van een liniaal het midden aan met een potloodstreepje. Het hoogteroer is 22 cm lang, dus het midden is

8 De romp Stap 6 Het richtingsroer. - Mal van het hoogteroer - Mes en liniaal - Plaatje balsa 2 mm, vraag welk stuk je mag pakken. 1. Snij met behulp van de mal en een mes het richtingsroer uit, let goed op de draad van het hout, die moet van beneden naar boven wijzen. Pas dan is het een stevig roer. 2. Snij, zoals afgebeeld een stuk van 58 en 15 mm uit het richtingsroer langs een liniaal, let op je vingers.

9 - Mes - Schaar - Frisdrankblikje - Tube UHU-hard De romp Stap 7 Het richtingsroer. 1. Knip van een frisdrankblikje twee scharnieren 2. Snij met een mes twee inkepingen boven en onder in het richtingsroer én de daarbij behorend deel van het richtingsroer. 3. Plaats de twee scharniertjes met een druppel UHU-hard in het roertje en het richtingsroer.

10 - Schuurpapier - Davidschaafje De romp Stap 8 1. Schuur de romp met het davidschaafje en schuurpapier tot een mooi glad model, met uitzondering van de bovenzijde waar de vleugelsteun op gelijmd wordt. Maak die zo breed en valk mogelijk 2. De bovenzijde is die kant waar het gat voorin de romp zit.

11 - Kolomboormachine - Boor 4 mm. De romp Stap 9 Boor het gat naar de loodkamer op tot 4 mm.

12 - Vleugelsteun - UHU-hard - Liniaal en potlood De romp Stap Lijm de vleugelsteun op de romp met UHU-hard en breng na het eerste drogen een extra lijmrand aan op de naad. 2. Zet in het midden van de vleugelsteun, aan beide kanten een streepje, want dit is namelijk het zwaartepunt van het vliegtuig. Dit is belangrijk voor een latere step; het uitbalanceren.

13 De romp Stap 11 - Tekening - Stukje rond 4 mm beuken Omschrijving; Boor een gat van 4 mm net voor de vleugelsteun (zie tekening) aan de kant van de neus. Plaats hier in een 40 mm lang stukje rondhout, met houtlijm. Dit dient voor de bevestiging van de vleugel met een elastiek.

14 De romp Stap 12 - Starthaak. Draai de starthaak 1 cm vóór het zwaartepunt aan de onderzijde van de romp. Voorboren met een boortje van 2 mm.

15 De romp Stap 13 - Hoogteroer - Wasknijper en speld - UHU-hard Lijm met UHU-hard het hoogteroer vast. Gebruik een speld aan de voorzijde en een wasknijper om het hoogteroer op zijn plaats te houden tijdens het drogen.

16 De romp Stap 14 - Richtingsroer - 2 wasknijpers - UHU-hard - Bankschroef of steuntje. 1. Lijm het richtingsroer net voor het hoogteroer op de lat, en wel haaks op de stok ten opzichte van de vleugel. 2. Laat alles drogen b.v. in een bankschroef of een speciale houder.

17 De Fantra VMBO II De vleugel.

18 De vleugel Stap 1-2 mm balsa, 37 cm lang, 10 cm breed - 5 mm balsa, idem - Potlood en liniaal - Stalen liniaal - Mes 1. Snij twee stukken van 2 mm balsa (achterste deel van de vleugel) en twee stukken 5 mm (voorste deel) in de maat 370 x 45 mm. 2. Bewaar de overgebleven stukken van 1 cm breed voor een volgende stap.

19 De vleugel Stap 2-5 mm balsa delen voorzijde vleugel 45 en 370 mm. - Davidschaafje, - Schuurpapier en schuurblok. 1. Maak de 55 mm stukken aan de voorzijde rond met een Davidschaafje, let goed op de vorm. 2. De andere zijde moet een deel van 2 mm hoog blijven staan om de achterzijde aan vast te plakken. Let goed op hoe het voorgedaan wordt.

20 De vleugel Stap 3 - Bouwplank - 2 mm en 5 mm delen van de vleugel - Spelden - Platte bektang - Overgebleven resten balsa 1. Plaats de 2 mm vleugeldelen met behulp van spelden en een platte bektang zorgvuldig op de bouwplank, let op de tekening. Gebruik het 5 mm restant om de hoek in te stellen. 2. Plaats de voorkant van de vleugel tegen het 2 mm deel aan, bepaal de hoek met behulp van de ribben, lijm met houtlijm. 3. De ribben prik je vast door spelden er doorheen te steken, tot op de bouwplank. 2 uur drogen.

21 De vleugel Stap 4 - Overgebleven strip 2 mm balsa - Snijmal rib - Mes 1. Met behulp van een snijmal kun je 7 ribben uit dit stukje balsa snijden, de 8 e moet je uit een restant halen. 2. Controleer met behulp van de vleugelverbinder of joiner (engels) of je de ribben in de goede vorm hebt gesneden.

22 De vleugel Stap 5 - Vleugeldelen - Ribben - Houtlijm - Platte bektang - Spelden 1. We kunnen nu het voorste en het achterste deel van de vleugel aan elkaar lijmen, gebruik spelden om er voor te zorgen dat er niets verschuift. 2. Lijm nu ook de 8 ribben van de vleugels met houtlijm, kijk goed op de tekening waar ze moeten komen en maak een linker en een rechter deel van de vleugel. 3. Lijm moet 2 uur drogen.

23 De vleugel Stap 6 - Stalen liniaal - Potlood - Mes 1. Snij aan beide kanten van de vleugel, van het 2 mm deel (achterzijde) twee hoeken af. Doe dit door aan de buitenzijde 2 cm af te tekenen; zie afbeelding 2. Snij met een veiligheidsliniaal, vanaf de eerste rib, een hoekje van de vleugel af. Kijk ook eens op de tekening.

24 De vleugel Stap 7 - Twee vleugeldelen - Vleugelverbinder of joiner. - UHU-hard Om 1. Schuur de binnenzijde van de vleugels zo, dat de twee delen strak tegen elkaar passen zonder naad.. 2. Plak met UHU-hard de twee vleugeldelen op de joiner en tegen elkaar, en zet ze vast met 4 of 5 wasknijpers en laat de lijm goed drogen.

25 De Fantra VMBO II Uitbalanceren

26 Monteren de vleugel - Romp - Vleugel - Elastiek ( klein formaat postbode elastiek) Stap 1 1. Haal de romp door het elastiek 2. Plaats de vleugel met de joiner of vleugelverbinder op het vleugelbed. Let erop dat de 5 mm delen aan de voorzijde zijn. 3. Haal de elastiek van de achterzijde naar voren en haak die om de uitstekende beuken stokjes.

27 Balanceren van de romp - Weegschaal - Lood - Schilderstape Stap 2 1. Plaats de romp op de weegschaal. Plaats de twee plaatjes precies onder de streepjes van het zwaartepunt. 2. Vul de loodkamer met kogeltjes totdat het model zweeft en in balans is. Doe er twee extra kogeltjes bij en plak het gat dicht met een stukje schilderstape.

28 Balanceren van de vleugel - Touw - Loodkogels - UHU-hard - O 1. Hang het modelvliegtuig aan de starthaak aan een touwtje. Je ziet dat het model of iets naar links, of iets naar rechts hangt. Het kan ook recht hangen, maar dan hoef je niets te doen. 2. Leg loodkogels tegen de laatste rib totdat de vleugel aan beide zijden even hoog hangt. 3. Lijm de kogels vast (min één) met UHU-hard en laat dat goed drogen.

29 Vliegen. Stap 2 - Je vliegtuig - Goed weer, windkracht 1 of 2 Beaufort. - Een beetje zon - Een leuk grasveld zonder bomen, palen, hekken of prikkeldraad. - Één instructeur die het meer gedaan heeft met een touwtje van dertig meter.

Zweefvleigtuig Marathon

Zweefvleigtuig Marathon N 200.674 Zweefvleigtuig Marathon K F E L D H J C A B M Naam: Groep/ klas: Inhoud: Delen: Gereedschap: 2 Latjes 490 / 10 / 3 mm C, D Potlood, liniaal, knutselondergrond 2 Latjes 125 / 10 / 3 mm B Boormachine,

Nadere informatie

Modelvliegtuigbouw Leerkrachtenhandleiding. De Fantra VMBO II

Modelvliegtuigbouw Leerkrachtenhandleiding. De Fantra VMBO II Modelvliegtuigbouw Leerkrachtenhandleiding De Fantra VMBO II Auteur; Wout Heijne (KNVvL) Lay Out; Jeroen van den Brand (Technific) 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Het doel van de les... 4 Benodigdheden...

Nadere informatie

Bouwbeschrijving RBC Delta 400 door Ben Caris.

Bouwbeschrijving RBC Delta 400 door Ben Caris. Bouwbeschrijving RBC Delta 400 door Ben Caris. Lees eerst de bouwbeschrijving helemaal door, alvorens met de bouw te beginnen! Gebruik voor het lijmen van alle onderdelen secondelijm, bedoeld voor balsahout

Nadere informatie

Zirrus Inhoud: Delen: Gereedschap:

Zirrus Inhoud: Delen: Gereedschap: Zirrus D E C A Niet boren! G H Naam: Groep/ klas: Inhoud: Delen: Gereedschap: 1 Latje balsahout 500 / 32 / 8 mm A Potlood, liniaal 2 Profiel balsahout 340 / 75 / 8 mm oormachine, boortje Ø 4 mm 1 Plankje

Nadere informatie

In deze opdracht gaan we een houten vogelhuisje maken.

In deze opdracht gaan we een houten vogelhuisje maken. MPo 2008 In deze opdracht gaan we een houten vogelhuisje maken. Je krijgt een stuk hout van 12 cm breed en 122 cm lang. Dit is genoeg om een vogelhuisje te maken zoals het voorbeeld. We zagen het hout

Nadere informatie

STAP 1 Bekijk de doebladen goed. Kijk vooral goed naar de tekeningen. Probeer nu al zoveel mogelijk te snappen van wat je allemaal gaat doen.

STAP 1 Bekijk de doebladen goed. Kijk vooral goed naar de tekeningen. Probeer nu al zoveel mogelijk te snappen van wat je allemaal gaat doen. doeblad WAT GA JE DOEN? Je gaat een elektrospel maken. Je leert hoe je elektrische verbindingen moet maken en hoe je een batterij en een fitting moet aansluiten. Het werkstuk mag je meenemen naar huis.

Nadere informatie

Kleine zwever. Onderdelenlijst: Deel Omschrijving Aantal Materiaal Afmetingen

Kleine zwever. Onderdelenlijst: Deel Omschrijving Aantal Materiaal Afmetingen 102.032 Kleine zwever Onderdelenlijst: Deel Omschrijving Aantal Materiaal Afmetingen 1 Cockpittussenstuk 1 Triplex 5 x 50 x 250 mm 2 Opbouwdrager 1 Grenen lat 5 x 10 x 500 mm 3 Zijwanden cockpit 2 Balsa

Nadere informatie

103.060 VIS-KOTTER. Onderdelenlijst

103.060 VIS-KOTTER. Onderdelenlijst 103.060 VIS-KOTTER N.B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. Onderdelenlijst Onderdeel Omschrijving Aantal Materiaalsoort Afmetingen nr. 1 Schipbodem 1 grenenhout 15 x 100 x 250 mm 2

Nadere informatie

De bouwonderdelen bij dit nummer

De bouwonderdelen bij dit nummer De bouwonderdelen bij dit nummer U ontvangt onderdelen voor rompen dekdetails en voor de tuigage. Houten latten 1 houten lat van 2 x 3mm, 0 mm lang Beslag 0 mm messingdraad van 1 mm dik Bruin garen van

Nadere informatie

zeilboot zonneschijn

zeilboot zonneschijn zeilboot zonneschijn Met veel plezier kijkt de Graaf van Yorkshire terug op de tijd dat hij in dienst van de koningin in India gestationeerd was. Naast alle grote vrachtschepen van de Britse Oost Indische

Nadere informatie

STERREN DANSEN OP DE MUUR WAT HEB JE NODIG? BOUWTEKENING

STERREN DANSEN OP DE MUUR WAT HEB JE NODIG? BOUWTEKENING STERREN DANSEN OP DE MUUR Als je op een onbewolkte avond naar de hemel kijkt zie je overal sterren. Net zoals je soms in wolken gekke figuren kunt ontdekken, kun je dat in sterren ook. Door lijnen te trekken

Nadere informatie

Handleiding. Bouw je eigen zeilboot

Handleiding. Bouw je eigen zeilboot Bouw je eigen zeilboot Handleiding BENODIGDHEDEN - Steigerhouten plank geschaafd 18,5 x 250 x 3 cm - Ronde grenen stok ø 18 mm x 270 cm - Stanley speedboor ø 18 mm - ø 3mm boortje - Schoeven 2 stuks 70

Nadere informatie

Deurharp Amadeus Inhoud: Delen: Gereedschap:

Deurharp Amadeus Inhoud: Delen: Gereedschap: Deurharp Amadeus Wie op de hoogte is van muziekgeschiedenis weet dat elke muzikale genie een oorsprong heeft. Bij Wolgang Amadeus Mozart was dat net zo. Op een koude winternacht hing papa Leopold Mozart

Nadere informatie

Phantomion JET N Plakken - verven - klaar! SUPAFIX

Phantomion JET N Plakken - verven - klaar! SUPAFIX Phantomion JET Plakken - verven - klaar! SUPIX D B E Naam: roep/ klas: Inhoud: Delen: ereedschap: 14 estanste balsahout delen -D, - Potlood, liniaal, schuurpapier 1 Rondhout 90 / Ø 10 mm Troffelzaag, figuurzaag,

Nadere informatie

It's Dreamtime! Goedemorgen allemaal!

It's Dreamtime! Goedemorgen allemaal! It's Dreamtime Goedemorgen allemaal Vandaag start de workshop "Dreamtime". De eerste online workshop die iedereen via dit weblog kan volgen. We gaan in 6 weken tijd een schattig kastje maken met alles

Nadere informatie

Kangoeroe Mvr. Florijn

Kangoeroe Mvr. Florijn Kangoeroe Mvr. Florijn A D Ik ben het wapendier van de minister van financiën. Met een lege buidel maak in ook nog grote sprongen!!! E Werkblad E Werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.nl Naam:

Nadere informatie

Bankkluis. Kleingeld N Groep/ klas:

Bankkluis. Kleingeld N Groep/ klas: N 200.117 ankkluis Kleingeld D J Werkblad ijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.com C A Naam: Groep/ klas: Inhoud: Onderdelen: Gereedschap: 1 Triplex 240 / 90 / 6 mm A, Potlood, liniaal,

Nadere informatie

Concordia of Pipe 77

Concordia of Pipe 77 200.513 Concordia of Pipe 77 A D C L P K Q H J M M Werkblad 1 2 Één bouwpakket met 2 uitvoeringen. ijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.com aam: roep / Klas: inhoud: Pipe77: Concordia:

Nadere informatie

Kerstster N Groep/klas:

Kerstster N Groep/klas: N 200.310 Kerstster Werkblad ijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.com uiten is het somber en koud. Mensen zijn door de hectiek van alledag op zoek naar een beetje rust en vrede. Hang

Nadere informatie

CD Toren Koning N

CD Toren Koning N C Toren Koning Werkblad Bijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.com Naam: Groep/ klas: Inhoud: elen: Gereedschap: 2 Triplex 470 / 150 / 6 mm 2x A Potlood, liniaal 4 Triplexr 150 / 127

Nadere informatie

Appelhuis. materiaal. gereedschap

Appelhuis. materiaal. gereedschap Appelhuis Prik een appel aan de pin en hang het Appelhuis buiten in een boom, zodat de vogels lekker kunnen smullen. Voor dit werkstuk heb je een zetbank, een puntlasmachine en een hefboomschaar nodig.

Nadere informatie

Bouwtekening voor de BijenBungalow

Bouwtekening voor de BijenBungalow ouwtekening voor de ijenungalow Met dit PDF-bestand kun je de ijenungalow van architect Rietstengel uit het boek Fleur de ij zelf gaan bouwen. Lees eerst rustig alle pagina s door voordat je aan de slag

Nadere informatie

Tegendraads-schoepenradschip

Tegendraads-schoepenradschip is uniek.745 Tegendraads-schoepenradschip Benodigd gereedschap: Figuurzaag of decoupeerzaag Boortjes ø 8mm Priem Werkplaatsvijl Houtlijm (watervast) Potlood, liniaal Verf, penseel Let op! Opitec bouwpakketten

Nadere informatie

Naam:. Datum :.. Realisatie : lesrooster afstudeerproject 2010-2011 Steffi Dekinder KHL

Naam:. Datum :.. Realisatie : lesrooster afstudeerproject 2010-2011 Steffi Dekinder KHL Naam:. Klas :. NR. : Vak : Techniek Datum :.. Realisatie : lesrooster afstudeerproject 200-20 Steffi Dekinder KHL ) Probleemstelling : Je bent al enkele keren je boek van techniek vergeten mee te brengen

Nadere informatie

Stuklijst: Benodigd gereedschap:

Stuklijst: Benodigd gereedschap: is uniek 1 0 6. 6 6 9 R o m e i n s e k a t a p u l t Stuklijst: 4x grenenhout (1) 15 x 15 x 250 mm grenenhout (2) 10 x 15 x 300 mm grenenhout (3) 10 x 30 x 300 mm 1x grenenhout (4) 5 x 15 x 125 mm 1x

Nadere informatie

Luchtkussenvaartuig. Onderdelenlijst

Luchtkussenvaartuig. Onderdelenlijst 103.185 Luchtkussenvaartuig Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo- ed, maar leermiddelen als ondersteuning in het ped- agogisch vakgebied.dit bouwpakket mag door kinde- ren en jongeren

Nadere informatie

Houten bureau "Organizer"

Houten bureau Organizer 6.94 Houten bureau "Organizer" Benodigd gereedschap: Decoupeerzaag of figuurzaag Schuurpapier Houtlijm Hamer Potlood, liniaal Schaar Verzinkboor Boortjes ø,5, Vijl Let op! Opitec bouwpakketten zijn gericht

Nadere informatie

CD Toren Chaos-hoek Inhoud: Delen: Gereedschap:

CD Toren Chaos-hoek Inhoud: Delen: Gereedschap: N 200.429 Toren haos-hoek Naam: Groep / klas: Inhoud: elen: Gereedschap: 2 Triplex planken 470 / 150 / 6 mm, Potlood, Liniaal 4 Triplex planken 150 / 127 / 6 mm, obbylijm, outlijm, amer 1 Triplex plank

Nadere informatie

Karel de Kwartel Internationaal

Karel de Kwartel Internationaal Karel de Kwartel Internationaal Werkblad! Werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.nl Niet boren! Naam: Groep / klas: Inhoud: elen: Gereedschap: 1 triplex plank 205 x 120 x 6 mm potlood, liniaal,

Nadere informatie

Jetski met motorboot-aandrijving

Jetski met motorboot-aandrijving Benodigd gereedschap: bankschroef met buighulp houtlijm watervast schaar liniaal potlood ronde vijl ø2 ø3 ø4 boortjes figuurzaag schuurpapier secondelijm Let op! Opitec bouwpakketten zijn gericht op het

Nadere informatie

versie 23-10-2004 01. Ik ga een standaard 4 inch ophangrand verkleinen. Een grotere ophangrand is eenvoudiger te verkleinen.

versie 23-10-2004 01. Ik ga een standaard 4 inch ophangrand verkleinen. Een grotere ophangrand is eenvoudiger te verkleinen. Beschrijving verkleining ophangrand: Benodigdheden: 1. Scherp Stanley mes. 2. Metalen liniaal op rechte metalen lat om langs te snijden. 3. Ondergrond om op te snijden. 4. standaard plakband. 5. schaar.

Nadere informatie

Metalen vliegtuig met solar aandrijving

Metalen vliegtuig met solar aandrijving is uniek 114.066 Metalen vliegtuig met solar aandrijving Benodigd gereedschap: Potlood, liniaal Figuurzaag, decoupeerzaag met houtzaagblad en ijzerzaagblad of blikschaar Werkplaatsvijl Boortjes ø3,5/ ø4/

Nadere informatie

Acryl lichtbal met candle-light

Acryl lichtbal met candle-light 116.404 Benodigd gereedschap: houtlijm schaar liniaal potlood ø boor figuurzaag schuurpapier lijmpistool Let op! Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs! Dit bouwpakket mag door kinderen alleen

Nadere informatie

Tover-tol. Materiaal Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr.

Tover-tol. Materiaal Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr. 114.561 Tover-tol Benodigd gereedschap: Potlood, liniaal Figuurzaag of decoupeerzaag Werkplaatsvijl/schuurpapier Boortjes ø3, 4, 6, 8 mm Houtlijm, alleslijm, lijmpistool Hobbymes evt. soldeerbout, soldeer

Nadere informatie

Schuifmaat zelf maken

Schuifmaat zelf maken Index Blz. 1 Blz. 2 Blz. 3 Blz. 4 Doel, materiaal en hulpmiddelen Stap 2 t/m 5 Stap 6 t/m 8 Stap 9, KLAAR! Aanwijzingen bij het gebruik van dit bestand. In dit bestand wordt veel met knoppen gewerkt die

Nadere informatie

draaibios funplexx Groep / klas:

draaibios funplexx Groep / klas: N 200.544 draaibios funplexx Het voornaamste bij een film is, dat het publiek niet in slaap valt. Alfred Hitchcock Engels filmregisseur (1899-1980) Werkblad ijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden

Nadere informatie

Solar lamp/huisnummerverlichting

Solar lamp/huisnummerverlichting 7.37 Benodigd gereedschap: werkplaatsvijl liniaal potlood ø,5 ø 3 ø 5 centerpons boor schuurpapier figuurzaag met ijzerzaag ijmpistool/ siliconenlijm kruiskopschroevendraaier Let op! Opitec bouwpakketten

Nadere informatie

Quad met elektro aandrijfmotor

Quad met elektro aandrijfmotor is uniek 114.044 Quad met elektro aandrijfmotor Benodigd gereedschap: Potlood en liniaal Figuurzaag of decoupeerzaag Werkplaatsvijl en schuurpapier Boortjes ø 1, of ø2, ø 3, ø 6mm Blikschaar, striptang

Nadere informatie

Het reviseren gebeurt geheel op eigen risico. Lees de brochure eerst geheel door.

Het reviseren gebeurt geheel op eigen risico. Lees de brochure eerst geheel door. versie 05-02-2007 ---------- aanwijzingen reviseren zonder verwijderen van de afdekdop: ---------- Het reviseren gebeurt geheel op eigen risico. Lees de brochure eerst geheel door. 1. De unit vóór de revisie

Nadere informatie

Willem Bravenboer Kits

Willem Bravenboer Kits pagina 1 van 41 Willem Bravenboer Kits Holiday 280 Constructie Benodigde gereedschappen: Scherp (nieuw) mes, schuurpapier 180-400, eventueel schuurblokje, papier schilderstape, punttangetje, kniptang,

Nadere informatie

Montagehandleiding Speeldroom

Montagehandleiding Speeldroom Stap 1-2 balken van 4,5 x 9 x 180 cm - 2 balken van 4,5 x 9 x 111 cm - 8 schroeven van 6 x 100 mm 1. Leg de balken neer zoals op de tekening is aangegeven. 2. Teken met een potlood de balken van 180 cm

Nadere informatie

Spaarpot Uil. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N108362#1

Spaarpot Uil. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N108362#1 1 0 8. 3 6 2 Spaarpot Uil N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 1. Technische informatie: Artikel: Bestemd voor: Gebruiksvoorwerp/bouwpakketmodel Technieklessen 2. Materiaalinformatie:

Nadere informatie

De bouwonderdelen bij dit nummer

De bouwonderdelen bij dit nummer De bouwonderdelen bij dit nummer Behalve houten latten ontvangt u rooster elementen, frames voor de galjoensrelings teunen, oogbouten en een aantal metalen versieringen. Houten latten houten latten van

Nadere informatie

Het maken van traditionele pijlen - Hans V. http://home.planet.nl/~nieuwefletcher

Het maken van traditionele pijlen - Hans V. http://home.planet.nl/~nieuwefletcher Het maken van traditionele pijlen - Hans V. Het maken van traditionele pijlen - Hans V. Het maken van traditionele pijlen begint met de aanschaf van de benodigde materialen. Natuurlijk zijn er ook wat

Nadere informatie

Lesmateriaal bovenbouw

Lesmateriaal bovenbouw Lesmateriaal bovenbouw Workshopdag Satellieten 8 oktober 2008 Space Expo, Noordwijk Bouw je eigen telescoop Benieuwd naar het oppervlak van de maan? Of de ringen van Saturnus? Deze dingen staan te ver

Nadere informatie

2,9 x 6,5. Groep / klas:

2,9 x 6,5. Groep / klas: fstandsbediening 2,9 x 13 M4 Werkblad 2,9 x 6,5 ijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.nl 2,9 x 9,5 Naam: Groep / klas: Inhoud: elen: Gereedschap: 1 Triplex 160 / 95 / 4 mm, Potlood,

Nadere informatie

LESBRIEF DAN LIEVER DE LUCHT IN

LESBRIEF DAN LIEVER DE LUCHT IN LESBRIEF DAN LIEVER DE LUCHT IN In dit hoofdstuk over bionica in de luchtvaart ga je zelf een propellervliegtuig bouwen en als het mag van je docent er misschien zelf wel een ontwerpen. Maar eerst verdiep

Nadere informatie

kangoeroe mvr. florijn

kangoeroe mvr. florijn kangoeroe mvr. florijn A D E E Werkblad Werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.nl Naam: Groep / Klas: inhoud: delen: gereedschap: 2 Triplex planken 230 / 130 / 6 mm A,, E Potlood, Liniaal 1 Triplex

Nadere informatie

WATER EN VUUR, EEN POP-POP-BOOTJE

WATER EN VUUR, EEN POP-POP-BOOTJE WATER EN VUUR, EEN POP-POP-BOOTJE Vooraf Het onderstaande is een bewerking van een artikel dat verschenen is in De Modelbouwer nr.1, 2013. In de beschrijving hebben we de jonge bouwer voor ogen gehad.

Nadere informatie

De bouwonderdelen bij dit nummer

De bouwonderdelen bij dit nummer De bouwonderdelen bij dit nummer Bij deze aflevering ontvangt u de onderdelen voor de pompen en nog meer vaten voor in het laadruim. Beslag 4 grote vaten 4 kleine vaten 2 onderstukken voor iepen pompen

Nadere informatie

Slingeraar. Materiaal Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr.

Slingeraar. Materiaal Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr. 5224 Slingeraar Opgepast! Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. it bouwpakket mag door kinderen alleen onder toezicht van een ter zake kundige volwassene worden gemaakt en gebruikt. Niet

Nadere informatie

Solar-catamaran. Materiaal Aant. Afm. (mm) Omschrijving Nr.

Solar-catamaran. Materiaal Aant. Afm. (mm) Omschrijving Nr. is uniek 111.714 Solar-catamaran enodigd gereedschap: liniaal en potlood figuurzaag of decoupeerzaag kolomboormachine schroevendraaier steeksleutel M4 boortjes ø 4, 5, 8 mm schuurpapier, werkplaatsvijl

Nadere informatie

De bouwonderdelen bij dit nummer

De bouwonderdelen bij dit nummer De bouwonderdelen bij dit nummer Bij deze aflevering ontvangt u de onderdelen die u nodig hebt voor de bouw van het koebrugdek. Houten latten houten latten, x mm, 00 mm lang, houten latten, x mm, 00 mm

Nadere informatie

Kerstpiramide N Let op: laat brandende kaarsen nooit onbeheerd achter!!!

Kerstpiramide N Let op: laat brandende kaarsen nooit onbeheerd achter!!! N 200.145 Kerstpiramide G E B Let op: laat brandende kaarsen nooit onbeheerd achter!!! Naam: Groep/klas: Inhoud: elen: Gereedschap: 1 Triplex 220 / 220 / 6 mm Potlood, liniaal, passer 1 Triplex 240 / 190

Nadere informatie

Owl. Uil. www.kitepassion.nl

Owl. Uil. www.kitepassion.nl of Uil MATERIAAL ± 1,5 m 1 32 grams spinnakerdoek restjes witte en zwarte stof voor ogen en snavel 1 stuks RCF Ø 4 mm voor de spanner 1,50 m lang 1 stuks RCF Ø 4 mm voor de staander 1 m lang 1 stuks

Nadere informatie

let op: het maken van een schild is veruit het makkelijkst met twee personen.

let op: het maken van een schild is veruit het makkelijkst met twee personen. HOE MAAK IK EEN VROEGMIDDELEEUWS RONDSCHILD? Door Imme Strang Vereniging voor Militaire Living History Werkgroep Milites Francorum Versie 12-2016 let op: het maken van een schild is veruit het makkelijkst

Nadere informatie

Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier.

Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier. Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier. Sinds enige tijd vertegenwoordigen wij de producten van MKB Modelle uit Duitsland. Alle modellen zijn gemaakt van meerlaags papier en hebben hun

Nadere informatie

MAAK JE EIGEN ZWEEFVLIEGTUIG

MAAK JE EIGEN ZWEEFVLIEGTUIG MAAK JE EIGEN ZWEEFVLIEGTUIG DOELGROEP Middenbouw basisonderwijs SPRING SCIENCE De lente komt eraan en behalve krokussen en eendenkuikens betekent dat een nieuwe afl evering van Spring Science, het jaarlijkse

Nadere informatie

WERKSTUK. Houten letter

WERKSTUK. Houten letter Houten letter Triplex 50 x 80 x 3 mm Figuurzaag + plankje Schuurpapier Zoek in T0 Bouwstenen op hoe je een figuurzaag moet gebruiken. Als je nog nooit met een figuurzaag gewerkt hebt, vraag dan je docent

Nadere informatie

Nooit dorst. Zuigers met aandrijfmotor N Groep / klas:

Nooit dorst. Zuigers met aandrijfmotor N Groep / klas: Zuigers met aandrijfmotor Nooit dorst Werkblad Bijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.nl Naam: Groep / klas: Inhoud: Delen: Gereedschap: 1 Triplex 255 / 110 / 10 mm C, D Potlood, liniaal,

Nadere informatie

vaardigheden [ TO ] gereedschappen oefeningen 1 2 3 klas 1 graa 3 werkstukken

vaardigheden [ TO ] gereedschappen oefeningen 1 2 3 klas 1 graa 3 werkstukken vaardigheden [ TO ] gereedschappen oefeningen 1 2 3 klas 1 graa 3 werkstukken Voordat je zelf gaat ontwerpen, leer je eerst hoe je van een tekening een werkstuk maakt. In het werkboek leer je wat een stroomkring

Nadere informatie

Werk niet te snel, een fout is snel gemaakt. Lees de tekst heel goed. Als je iets niet begrijpt vraag je eerst je leerkracht om hulp.

Werk niet te snel, een fout is snel gemaakt. Lees de tekst heel goed. Als je iets niet begrijpt vraag je eerst je leerkracht om hulp. Werk niet te snel, een fout is snel gemaakt. Lees de tekst heel goed. Als je iets niet begrijpt vraag je eerst je leerkracht om hulp. Vraag eerst aan de leerkracht om het stukjesblad en het schietroosblad

Nadere informatie

PICK-UP OLDTIMER

PICK-UP OLDTIMER 108.97 PICK-UP OLDTIMER N.B.: Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs! Benodigd gereedschap: Schaar Stalen liniaal + potlood Figuurzaag met toebehoren + metaalzaagblad of Decoupeerzaag Fijne

Nadere informatie

Solar vliegtuig Saint- Exupéry

Solar vliegtuig Saint- Exupéry Solar vliegtuig Saint- xupéry Werkblad! nu afspelen: ijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.com Ja, het is wel eens gebeurd dat een vliegtuig brandstof verloor en daardoor in niemandsland

Nadere informatie

Pocket-kegelbaan

Pocket-kegelbaan is uniek 1.741 Pocket-kegelbaan Benodigd gereedschap: potlood, liniaal, geodriehoek figuurzaag of decoupeerzaag schuurpapier, schuurklos werkplaatsvijl, ronde vijl machinebankschroef boortjes ø 2/6/ mm

Nadere informatie

Geluksbrenger. Sleutelhouder N 200.502

Geluksbrenger. Sleutelhouder N 200.502 Sleutelhouder Geluksbrenger Hier willen we het een keer niet over jou of het werkstuk hebben. Ja, je hebt gelijk, dat is ook heel belangrijk. Ook willen we niet praten over het opruimen of laten rondslingeren

Nadere informatie

N Raceboot Miami

N Raceboot Miami N 200.293 Raceboot Miami Werkblad Bijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.nl Naam: Groep / klas: nhoud: Delen: Gereedschap: 1 hardschuimplaat 305 / 115 / 40 mm potlood 1 triplex 300 /

Nadere informatie

Windbloem N Groep / klas:

Windbloem N Groep / klas: N 200.270 Windbloem Nieuwe kweek uit de kassen van Aduis!!! Werkblad Bijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.nl Naam: Groep / klas: Inhoud: Delen: Gereedschap: 1 Latje 350 / 20 / 10 mm

Nadere informatie

Bouw instructies voor F3P model Xerces.

Bouw instructies voor F3P model Xerces. Bouw instructies voor F3P model Xerces. Er zijn veel manieren waarop een indoor model gebouwd kan worden. Deze instructies zijn dan ook meer bedoeld als ʻhintsʼ!! De fotoʼs zijn van een model wat niet

Nadere informatie

USB - lieveheersbeestje

USB - lieveheersbeestje USB - lieveheersbeestje Met Halloween verkleden mensen zich. Ze trekken griezelige kostuums aan. Maar eigenlijk zijn ze allemaal heel aardig. Precies het tegenovergestelde is het geval met computervirussen.

Nadere informatie

Werkbeschrijving tekenmap met elastiek

Werkbeschrijving tekenmap met elastiek Werkbeschrijving tekenmap met elastiek Materiaal 2 stukken grijs karton 35 x 50 cm, 2,5 mm dik Stevige katoenen stof 80 x 60 cm 2 stroken boekbinderslinnen: 1 van 10 x 59 cm (buitenrugstrook) en 1 van

Nadere informatie

Stap 1. M o n t a g e h a n d l e i d i n g S p e e l p e r c e e l

Stap 1. M o n t a g e h a n d l e i d i n g S p e e l p e r c e e l Stap 1-2 balken van 4,5 x 9 x 210 cm - Een balk van 4,5 x 9 x 145,5 cm - Een balk van 4,5 x 9 x 141 cm - 4 schroeven van 6 x 100 mm 1. Leg de balken neer zoals op de tekening is aangegeven. 2. Teken met

Nadere informatie

Maak je eigen Frankenstein! Uitleg om zelf een monster te klussen van hout. Zagen, timmeren, lijmen en verven maar!

Maak je eigen Frankenstein! Uitleg om zelf een monster te klussen van hout. Zagen, timmeren, lijmen en verven maar! Maak je eigen Frankenstein! Uitleg om zelf een monster te klussen van hout. Zagen, timmeren, lijmen en verven maar! WAT HEB JE NODIG? Spullen: een blok of balkje hout, een paar stukjes hout, enkele spijkers,

Nadere informatie

Houten stormlantaarn

Houten stormlantaarn is uniek 112.961 Houten stormlantaarn Let op!. Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgoed, maar leermiddelen als ondersteuning in het pedagogisch vakgebied.dit bouwpakket mag door kinderen en jongeren

Nadere informatie

PSO HOUTBEWERKING. I - Phone houder. Mathieu Peters Daan Kivit Richard Vosters

PSO HOUTBEWERKING. I - Phone houder. Mathieu Peters Daan Kivit Richard Vosters I - Phone houder OPDRACHT 1 Mathieu Peters Daan Kivit Richard Vosters 2013 2014 Vul onderstaande tabel in: GEGEVENS Naam deelnemer School Opleiding Klas mentor Datum 2 In deze opdracht ga je een I-Phone

Nadere informatie

113.185 B l i k s e m b o l Let op!. Benodigd gereedschap: Stuklijst Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr.

113.185 B l i k s e m b o l Let op!. Benodigd gereedschap: Stuklijst Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr. is uniek 113.185 Bliksembol Let op!. Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgoed, maar leermiddelen als ondersteuning in het pedagogisch vakgebied.dit bouwpakket mag door kinderen en jongeren alleen

Nadere informatie

De bouwonderdelen bij dit nummer

De bouwonderdelen bij dit nummer De bouwonderdelen bij dit nummer Bij deze aflevering ontvangt u houten latten voor de verschansingen en onderdelen voor het dekbeslag. Gevormde houten onderdelen 0 roosterelementen, 33 mm lang rondhout

Nadere informatie

Groep 6 - Extra opdrachten

Groep 6 - Extra opdrachten Leerkrachtinformatie Groep 6 - Extra opdrachten Lesduur: 90 minuten (zelfstandig) DOEL De leerlingen kunnen een elektrisch circuit maken dat goed werkt. De leerlingen kunnen met verschillende materialen

Nadere informatie

MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART

MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART De kinderen met een handicap die door het Liliane Fonds geholpen worden komen uit arme landen. Zij hebben meestal geen geld om een muziekinstrument te

Nadere informatie

Opitec Wesp. Aanbevolen leeftijd: vanaf 10 jaar

Opitec Wesp. Aanbevolen leeftijd: vanaf 10 jaar is uniek 1 0 0. 9 9 5 Opitec Wesp Technische gegevens: Spanwijdte Lengte Gewicht Oppervlaktebelasting : 1000 mm : 570 mm : 135 gr. : 10,8 g/dm2 Bouwtijd in een groep ca. 10 uur Aanbevolen leeftijd: vanaf

Nadere informatie

Bureaukwartsklok

Bureaukwartsklok 120.324 Bureaukwartsklok Onderdelenlijst: 1 x grenen triplex 4 x 100 x 125 mm 1 x grenen triplex 4 x 135 x 300 mm 3 x grenen lat 5 x 15 x 300 mm 1 x grenen lat 10 x 30 x 200 mm 2 x grenen lat 10 x 15 x

Nadere informatie

Draaispel draai-ze-eruit

Draaispel draai-ze-eruit Draaispel draai-ze-eruit 5 allen zijn bij het begin van het spel in de trechter Wie van jullie kan multi-dimensionaal denken? Het model kan je op zich vrij gemakkelijk vervaardigen. Het tweede deel is

Nadere informatie

De wondere wereld van Eusebius

De wondere wereld van Eusebius De wondere wereld van Eusebius Jouw Eusebius is een heel bijzondere vogel. Hij laat door moeder raaf het ontbijt op bed brengen. Hij kraait uit volle borst, als hij s morgens een bad neemt en heeft ook

Nadere informatie

Windmolen met wip. Benodigd gereedschap en hulpmiddelen:

Windmolen met wip. Benodigd gereedschap en hulpmiddelen: 1 0 6. 0 6 1 Windmolen met wip Benodigd gereedschap en hulpmiddelen: liniaal, passer, potlood schuurpapier goudsmid-of ijzerschaar steeksleutel (M4 = 7 mm) schroevendraaier+kruiskopschroevendraaier boortjes

Nadere informatie

Wheels at work Katrol Stel je eens voor dat je een zware piano een verdieping omhoog moet tillen. Hoe zou het zijn om deze piano de trap op de tillen? Als je de piano met een paar katrollen omhoog hijst,

Nadere informatie

Tafelvoetbalspel Inhoud: Delen: Gereedschap:

Tafelvoetbalspel Inhoud: Delen: Gereedschap: N 200.688 Tafelvoetbalspel nu afspelen: Naam: Groep / klas: Inhoud: Delen: Gereedschap: 1 Triplex 450 / 250 / 6 mm A Potlood, liniaal, plakband (Tesa) 2 Triplex 450 / 30 / 10 mm oormachine, boortje Ø 3

Nadere informatie

Benodigd gereedschap: potlood en liniaal papierlijm of alleslijm schaar of hobbymes. Hoe TechCard te gebruiken:

Benodigd gereedschap: potlood en liniaal papierlijm of alleslijm schaar of hobbymes. Hoe TechCard te gebruiken: 204.758 Tech Card - TechBot 2 De TechBot 2 is ontworpen om door het ruwste terrein te gaan. Kijk of hij over je hand kan rijden, maar pas op: hij kietelt! Stuklijst: 3 x U-strip 2 x wiel, ø 30 mm 2 x excentrisch

Nadere informatie

N Bijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden nu afspelen: Inhoud

N Bijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden  nu afspelen: Inhoud Werkblad! Naam: ijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.nl roep/klas: nu afspelen: Inhoud: Onderdelen: enodigd gereedschap: 1 triplex 125 x 60 x 10 mm potlood, liniaal 2 triplex 230 x

Nadere informatie

Heftruck N 200.131. Inhoud

Heftruck N 200.131. Inhoud Heftruck Werkblad Naam: Inhoud Groep: Inhoud: Onderdelen: enodigd gereedschap: 1 Triplex 235 / 110 / 6 mm A Potlood, liniaal, fijnschrijver 1 Triplex 210 / 110 / 6 mm P chuurpapier, schaar 1 Triplex 90

Nadere informatie

Multimedia station. voor mobiele telefoon, MP3 speler, USB stick en oplaadapparaat.

Multimedia station. voor mobiele telefoon, MP3 speler, USB stick en oplaadapparaat. Multimedia station Up to date 1 2 Één bouwpakket met 2 uitvoeringen. variant Werkblad ijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.com variant voor mobiele telefoon, MP3 speler, US stick en

Nadere informatie

Level 2 project deel 4: Bevestiging voorste Airframe Tube aan Electronica-Bay.

Level 2 project deel 4: Bevestiging voorste Airframe Tube aan Electronica-Bay. Level 2 project deel 4: Bevestiging voorste Airframe Tube aan Electronica-Bay. De voorste Airframe Tube waarin de main parachute komt te zitten Moet nu worden vastgemaakt aan de bovenkant van de Electronica-Bay.

Nadere informatie

Pinball Flipper N Groep / klas:

Pinball Flipper N Groep / klas: inball lipper Werkblad! nu afspelen: Video s en werkbladen kunnen gratis op het internet worden gedownload www.aduis.com Naam: roep / klas: Inhoud: nderdelen: ereedschap: 1 triplex 270 / 60 / 10 mm 2 x,

Nadere informatie

Bi-power voertuig met kabel-afstandbesturing

Bi-power voertuig met kabel-afstandbesturing 1855 Bi-power voertuig met kabel-afstandbesturing Benodigd gereedschap: Fijne zaag of decoupeerzaag Schuurpapier Schaar, liniaal, potlood Boortjes ø 2,5, ø 4, ø 7, ø mm Houtlijm + alleslijm Hobbymes Soldeerbout,

Nadere informatie

AVONTURENPAKKET DE UITVINDERS

AVONTURENPAKKET DE UITVINDERS LESBRIEVEN LEERLINGENBESTAND LESBRIEF 1: WATER VERZAMELEN Verhaal: De Uitvinders en De Verdronken Rivier Opdracht 1: Opdracht 2: Opdracht 3: Opdracht 4: Brainstorm over water Bouw een water-takel-kraan

Nadere informatie

Uw eigen broedhok bouwt u zo

Uw eigen broedhok bouwt u zo 1 Zelf aan de slag Uw eigen broedhok bouwt u zo Dit hebt u nodig: spijkertjes schroeven 3,5 x 30 mm schroeven 3,5 x 10 mm 2 scharnieren 7 x 7 cm 2 eierkist-sluitingen 1 drukschakelaar met maakcontact elektriciteitsdraad

Nadere informatie

Raderstoomboot met solar aandrijving

Raderstoomboot met solar aandrijving 117.167 Raderstoomboot met solar aandrijving Benodigd gereedschap: houtlijm watervast schaar liniaal potlood werkplaatsvijl ø1 ø2 ø3 ø5 boor figuurzaag schuurpapier secondelijm ø3 handboor Kreuzschlitz-

Nadere informatie

MAAK JE EIGEN JERKBAIT. Emiel van Dijk

MAAK JE EIGEN JERKBAIT. Emiel van Dijk MAAK JE EIGEN JERKBAIT Emiel van Dijk Stap 1 De tekening Deze knippen we uit om als mal te dienen. De vorm bepaald al of de jerkbait neutraal door het water gaat of deze juist diep duikt of naar de oppervlakte

Nadere informatie

Draaifiguur solaraandrijving

Draaifiguur solaraandrijving is uniek 114.055 Draaifiguur solaraandrijving Benodigd gereedschap: Potlood en liniaal Figuurzaag of decoupeerzaag Kruiskopschroevendraaier Houtlijm Boortjes ø4, ø 8mm Schuurpapier Werkplaatsvijl Let op!

Nadere informatie

lesbrieven De ontdekking avonturenpakket de uitvinders en het zonnewiel leerlingenbestand Lesbrief 3: Verhaal deel 1: De laatste ansichtkaart

lesbrieven De ontdekking avonturenpakket de uitvinders en het zonnewiel leerlingenbestand Lesbrief 3: Verhaal deel 1: De laatste ansichtkaart lesbrieven leerlingenbestand Lesbrief 3: De ontdekking Verhaal deel 1: De laatste ansichtkaart Opdracht 1: Horizonverfraaiing Verhaal deel 2: De ontdekking Opdracht 2: Laat maar draaien Opdracht 3: Steentjes

Nadere informatie

LUCHTKASTEEL. moeilijkheidsgraad. Klustijd:6 uur

LUCHTKASTEEL. moeilijkheidsgraad. Klustijd:6 uur LUCHTKSTEEL moeilijkheidsgraad Klustijd:6 uur MTERILEN Materiaalkosten ca. 15,- antal Materiaal Dikte Breedte Lengte CM Plank 1 Plank 2 1 Geïmpregneerde tuinplank 1,6 13,5 180 1 Geïmpregneerde tuinplank

Nadere informatie