Reparatie voor de doorgebrande weerstanden van de ventilatoren.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reparatie voor de doorgebrande weerstanden van de ventilatoren."

Transcriptie

1 Reparatie voor de doorgebrande weerstanden van de ventilatoren. Zoals bij een hoop mensen al bekend is, komt het relmatig voor dat de voorschakelweerstanden van de eerste trap, van de koelventilatoren doorbranden. Hoe weet ik of de mijne ook stuk zijn? Hier kun je achter komen d.m.v. een test. Kijk eerst de 40A zekering na bovenop de accu (het is de middelste) (Als deze doorgebrand is heb je dus geen enkele koeling meer van je airco en je motor.) Koude motor en geen airco aanzetten motor laten lopen: beide ventilatoren draaien niet Koude motor en airco aan : beide ventilatoren draaien in stand 1 (kijken, je hoort ze niet) Gebeurd dit dan is er niks aan de hand, en werkt het goed. Gaan de ventilatoren niet op stand 1 draaien, maar springen ze constant aan en uit op stand 2, dan is er dus iets mis, en het is zeer waarschijnlijk dat je voorschakelweerstanden doorgebrand zijn, dit komt door de slechte constructie van de ventilatoren, deze kun je vervangen door nieuwe maar dat is erg kostbaar, dit is dan wel een vernieuwde (herkenbaar aan gele of groene stip) maar deze zijn niet veel beter dan de oude en na verloop van tijd branden ook hier de weerstanden door. En door het constant inslaan van de ventilatoren op stand 2 brand na verloop van tijd de 40A zekering op je accu, door. Als je metalen 40 A zekering stuk is, dan merk je dat de airco niet meer goed koelt (vooral goed te merken als je stil staat) Dit omdat hij zichzelf uitschakeld omdat de aircodruk te hoog wordt. En dit is natuurlijk niet echt goed voor de aircopomp. Er is echter een relatief goedkope oplossing voor: En dat is mogelijk door externe voorschakelweerstanden te plaatsen, zonder de fans uit te bouwen.

2 BENODIGDHEDEN: -2 weerstanden 1ohm, 100 watt (Conrad, artikel ) -Een aantal meter stroomkabel (2.5 mm2 en 1.5 mm2) -Hittegeleidingspasta -Koelblok -Wat boutjes, moertjes en ringetjes -Amp stekkers -Krimpkous -Soldeertin -Soldeerbout -Evt een multimeter -Amp-tang -Normale tangenset -Een doppenset / steek of ringsleutelset -dremel / slijpsteen De kosten: De weerstanden kosten rond de 12 euro p/stuk Stroomkabel had ik gratis bij de lokale audio winkel Hittegeleidingspasta rond de 18 euro per spuit / tube Koelblok is rond 15 euro of je neemt er eentje van een computer. Reken voor de rest van het kleine spul een tientje. Dus voor rond de 60 euro kun je dit probleem oplossen, en 2 nieuwe fans kost ong 450 euro excl inbouw. Dus het loont de moeite. Tijd om te beginnen... Ik zal het schrijven in de volgorde die ik aangehouden heb. 1. Je begint met het opkrikken van de auto, voldoende hoog zodat je eronder kan liggen. Je kunt ook je auto op een paar oprijbokken rijden of op een paar stoeptegels, ik heb gekozen voor opkrikken, en heb er daarna bokjes onder gezet, NOOIT JE AUTO OP DE KRIK LATEN STAAN!!!! 2. je demonteert nu, de motorbeschermingsplaat, deze zit met een aantal torx / kruiskop schroeven vast, en aan de voorzijde (onderkant) zit een schroef die je met dopje 10 los moet maken, als de plaat eraf is, schuif je deze naar achteren en laat m daar onder de auto liggen. 3. als de plaat weg is, en je gaat op je rug onder de auto liggen, kun je links de stekkers zien zitten, deze zitten achter de intercooler slang (150 pk tdi) om er makkelijk bij te kunnen, verwijder je deze slang (2 klemmen) daarna kun je de stekkers goed zien, het is even priegelen om ze uit hun houder te halen, waarna je de stekkers uit elkaar klikt.

3 Dit is de intercooler slang.

4 hier zijn de stekkers zichtbaar, let niet op de draden, hier is de mod al uitgevoerd. 4. als je de stekkers los hebt, laat je alles even zoals het is, en ga je de weerstanden op het koelblok monteren, zet ook alvast je soldeerbout aan, zodat ie alvast op kan warmen. Ik zal hier beschrijven zoals ik het gedaan heb, want er zijn meerdere oplossingen voor, kijk als eerste waar en hoe je het koelblok gaat monteren ik heb gekozen om het koelblok onder de accu te plaatsen, aan de stalen balk, daar zitten namelijk al een aantal gaten, alleen als je hier de bout goed wil aandraaien dan zul je de accu, accubak en luchtfilterhuis uit moeten bouwen, het is ook mogelijk om de koelblok op de plasticplaat te monteren of aan de binnenkant van de bumper, dit is iets wat je zelf moet bepalen wat je zelf het makkelijkste vindt. Als je erachter bent, waar en hoe je het koelblok gaat plaatsen, (let er wel op dat er ruimte moet zijn voor de weerstanden) dan kun je m evt ook nog op maat zagen, o.i.d. Daarna ga je kijken hoe je je weerstanden op het koelblok kunt monteren, en of je goed uitkomt met de koelribben i.v.m. het boren van de gaten, als je dit gedaan hebt, Boor je de 8 gaten in het koelblok (4 voor elke weerstand) wel goed ontbramen, want het contact tussen weerstand en koelblok moet goed zijn. Daarna ga je de boutjes bijwerken zodat ze tussen de koelribben passen, ik heb 4 mm boutjes gebruikt, en ik heb de schroefkop smaller gemaakt met de dremel, met een slijpsteen kan het ook, nu ga je de hittegeleidende pasta aanbrengen, deze dient ervoor om oneffenheden op te heffen, zodat de warmte overdracht van de weerstand naar het koelblok goed is, dus gebruik liever teveel dan te weinig, daarna monteer je de weerstanden op het koelbok, en draai ze stevig vast, haal evt het overschot aan

5 geleidingspasta weg met een doekje, ga nu nogmaals je koelblok passen, als ie past en het is naar je zin, dan meet je de gaten op voor de plaats waar het koelblok moet komen, als je dit gedaan hebt, dan kun je nu de gaten in het koelbok boren voor de bevestiging. hierna ga je de draden eraan solderen, ik heb aan elke kant van de weerstand een lengte van een meter aangehouden zodat je voldoende speelruimte hebt, aan de ene weerstand soldeer je de draden van 1.5. mm2 en de andere voorzie je van 2.5 mm2. Na het solderen schuif je er krimpkous omheen om de solderingen te beschermen, even verwarmen met een fohn, gasbrander of verfstripper, en het zit er netjes en strak omheen, het koelblok is nu klaar om gemonteerd te worden, deze monteer je op de plaats die je zelf hebt uitgezocht, of op de plek die ik heb gekozen. Dit zijn de weerstanden, 1ohm 100 watt, behoorlijke dingen die tot 300 graden warm kunnen worden.

6 Hier een weerstand met de draden eraan gesoldeert, en beschermd met krimpkous. Hier het complete koelblok.

7 Hier het koelbok in gemonteerde toestand, boven de claxon.

8 Hier nog een andere mogelijkheid d.m.v. een koelplaat i.p.v. een koelblok

9 Hier de koelplaat met weerstanden, in gemonteerde toestand.

10 5. als je de koelplaat met de weerstanden erop gemonteerd hebt op de auto, dan kunnen we het hele spul aan gaan sluiten, gebruik hiervoor de onderstaande tekening. Deze is in het engelands maar is duidelijk genoeg. Je knipt dus de rood / witte en de rood / zwarte draad door, aan de ventilator zijde van de stekker, hou genoeg draad over om deze weer aan elkaar te kunnen maken. Zelf vond ik het handig om alle draden te verlengen zodat ik meer werkruimte kreeg.

11 De rood / witte draad die van de fan afkomt heb je niet meer nodig,tape deze af en laat deze voor wat ie is, de rood / witte draad, die van de stekker afkomt maak je vast aan een draad die naar de weerstand gaat, de draad die van de andere zijde van de weerstand komt, voeg je samen, met de rood / zwarte draad en verbindt deze met de roodzwarte draad die naar de fan gaat, gebruik voor het verbinden van de draden amp stekkertjes deze geven een goede verbinding, en zijn niet duur, zorg er wel voor dat je voordat je alles aan elkaar verbindt je er eerst krimpkous omheen schuift, anders moet je alles achteraf weer doorknippen, en kun je weer van voor af aan beginnen, je kunt de draden ook aan elkaar solderen, en dan beschermen met krimpkous, alleen er is niet veel ruimte om alles te solderen en amp stekkertjes voldoen prima. Dit doe je dus bij beide stekkers, daarna sluit je de stekkers weer aan, en je monteert ze weer terug, werk alles af en zet de draden evt vast met ty-wraps. Hou er wel rekening mee, dat 2 verschillende diktes, in draad zijn (1.5 mm2 & 2.5 mm2) Dus verbindt de goede dikte met elkaar, als je op veilig wil spelen dan neem je gewoon voor elke fan 2.5 mm2.

12 Hier zie je alles afgewerkt met krimpkous, en vastgezet met ty-wraps 6. nu ga je testen of je alles goed gedaan hebt, je start de motor, zonder de airco aan de ventilatoren draaien niet, zet nu de airco aan, en als je alles goed gedaan hebt, dan gaan de ventilatoren op staan 1 draaien (kijken je hoort ze niet) als ze het dan nog niet doen, controleer je de zekeringen en de bedrading, als alles goed en het werkt nog niet, kun je je weerstanden nog doormeten, om te kijken of het daar aan ligt, is alles goed, en het werkt nog steeds niet, dan is er iets anders aan de hand, (de hele motor doorgebrandt, het regelapparaat kapot of een draadbreuk) 7. als alles naar behoren werkt, monteer je alles weer terug, en kijk daarnaa, nog eens of het naar behoren werkt.

13 Bronnen: website.lineone.net/~alan.james.lorely/fan%20mod/repair.html met dank aan: veex, jaydee, Kevin84, voor het geven van informatie. fouten onder voorbehoudt. IK BEN NIET VERANTWOORDELIJK VOOR EVT SCHADE AAN JE AUTO, DIT IS OP EIGEN RISICO.

Ik weet niet of dit al een keer eerder is vermeld, maar ik kon het niet vinden en dus lijkt het me handig een keer te vermelden.

Ik weet niet of dit al een keer eerder is vermeld, maar ik kon het niet vinden en dus lijkt het me handig een keer te vermelden. Hallo Slotracers, Ik weet niet of dit al een keer eerder is vermeld, maar ik kon het niet vinden en dus lijkt het me handig een keer te vermelden. Ik heb zojuist een Parma regelaar omgebouwd zodat nu ook

Nadere informatie

Handleiding inbouw SMG-Stuur icm Steptronic automaat

Handleiding inbouw SMG-Stuur icm Steptronic automaat Handleiding inbouw SMG-Stuur icm Steptronic automaat Handleiding voor het aansluiten van een SMG stuur met flippers in een BMW E46 met een steptronic automaat. Benodigdheden: -SMG stuur -SMG sleepring

Nadere informatie

- HOW TO - TREKHAAK MONTEREN Exclusief voor E30FANSITE.NL

- HOW TO - TREKHAAK MONTEREN Exclusief voor E30FANSITE.NL - HOW TO - TREKHAAK MONTEREN Exclusief voor E30FANSITE.NL Stap 1 - Koop een trekhaak (2e hands of nieuw) o Zorg voor het juiste type: er zijn meerdere typen en merken. Afneembaar, vast, contactdoos links,

Nadere informatie

Bouw zelf een windmolen

Bouw zelf een windmolen Bouw zelf een windmolen Met dit bouwplan is een windmolen maken niet moeilijk! Bouw thuis of op school een echte windmolen die een klein lampje (LED) laat branden. Aan het einde van de beschrijving vind

Nadere informatie

Montage instructie Mechanisch codeslot. Montage instructie Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP

Montage instructie Mechanisch codeslot. Montage instructie Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP Mechanisch codeslot Situatie : Op bestaand DIN slot Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP Mechanisch codeslot Situatie : Met

Nadere informatie

Accu ipod Touch 4G Installatie handleiding

Accu ipod Touch 4G Installatie handleiding 1. Het scherm van de ipod Touch 4G is vastgelijmd. Het is daarom aan te raden een heteluchtpistool (of een föhn) te gebruiken, om de lijm weer zacht te maken. Begin met het verwarmen van het onderste gedeelte

Nadere informatie

Handleiding Waeco MS50 Tempomat

Handleiding Waeco MS50 Tempomat Handleiding Waeco MS50 Tempomat Met onderstaande handleiding in afbeeldingen wil ik het wat eenvoudiger te maken voor de gemiddelde hobbyist om een cruise control / tempomat in zijn Aygo/107/C1 te plaatsen.

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 5 Dock connector vervangen

Handleiding voor: iphone 5 Dock connector vervangen Handleiding voor: iphone 5 Dock connector vervangen Gereedschap - PhoneGigant Reparatieset Onderdelen - iphone 5 Dock connector Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat je aan de

Nadere informatie

LED-leeslamp metaal

LED-leeslamp metaal 111.264 LED-leeslamp metaal Benodigd gereedschap: Metaalboor ø2,/3/4/6 mm Draadsnijder M3mm 90 -verzinkboor IJzerzaag Werkplaatsvijl + sleutelvijl Bankschroef met beschermbekken Potlood Liniaal Soldeerbout,

Nadere informatie

PROJECT 1: Zorgen voor veilig voedsel - koelkastalarm Blz. 1/6

PROJECT 1: Zorgen voor veilig voedsel - koelkastalarm Blz. 1/6 NAAM:........ Nr.:...... KLAS:. DATUM:..... Leerkracht:.... Schooljaar:.... TECHNIEK: COOL2 PROJECT 1 ZORGEN VOOR VEILIG VOEDSEL HET KOELKASTALARM: WERKVOLGORDE A) Onderdelen controleren: 1) controleer

Nadere informatie

Deel II : Montagehandleiding Van n Bike model 2018

Deel II : Montagehandleiding Van n Bike model 2018 MONTAGE VAN HET DRAAGSYSTEEM: Deel II : Montagehandleiding Van n Bike model 2018 Montage adapter rechtsboven Opmerking Foto A. Open de doos en leg alle onderdelen overzichtelijk. B. Verwijder voorzichtig

Nadere informatie

Restauratie Commodore 64-wigvoeding

Restauratie Commodore 64-wigvoeding Restauratie Commodore 64-wigvoeding Het probleem Veel Commodore 64's werden geleverd met een wigvormige voeding. Deze voeding heeft de eigenschap de Commodore 64 op te blazen als hij defect gaat. De componenten

Nadere informatie

Manual voor het de-/monteren van dashboard en tellerplaatunit (Mazda 323F BA)

Manual voor het de-/monteren van dashboard en tellerplaatunit (Mazda 323F BA) Manual voor het de-/monteren van dashboard en tellerplaatunit (Mazda 323F BA) Benodigdheden: - Indiglo plasma tellerplaten - 2 kruiskopschroevendraaiers (groot en klein) - platbek schroevendraaier - zaklamp

Nadere informatie

Boor de gaten in het spatbord. Diameter van de montagegaten: 5,5 mm, het gat voor de draaddoorvoer 10 mm.

Boor de gaten in het spatbord. Diameter van de montagegaten: 5,5 mm, het gat voor de draaddoorvoer 10 mm. G. Lampen en electriciteit. Plaats een krik onder het zijspanframe en demonteer het zijspanwiel. Vanzelfsprekend komt het wit/gele lampje aan de voorzijde. Demonteer het lampglas van de voorste unit. Plaats

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6 Batterij vervangen

Handleiding voor: iphone 6 Batterij vervangen Handleiding voor: iphone 6 Batterij vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6 Batterij - iphone 6 Batterij Sticker Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat

Nadere informatie

Montage handleiding CL200T:

Montage handleiding CL200T: Montage handleiding CL200T: Inhoudsopgave: A Onderdelen lijst B Assemblage -b1- Rail op lengte maken -b2- Rail assembleren -b3- Carriers monteren -b4- Muur/plafond steunen monteren -b5- Motor monteren

Nadere informatie

(De-)montage dashboard Z3, lederreparatie

(De-)montage dashboard Z3, lederreparatie (De-)montage dashboard Z3, lederreparatie Deze HOWTO is gebaseerd op informatie van aubrey op het Z3 Forum. Accu afkoppelen radio uitbouwen denk om de code bij originele BMW radio. middenconsole uitbouwen

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 5S Dock Connector vervangen

Handleiding voor: iphone 5S Dock Connector vervangen Handleiding voor: iphone 5S Dock Connector vervangen Gereedschap - PhoneGigant Reparatieset - Evt: Dubbelzijdige tape rol Onderdelen - iphone 5S Dock Connector Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je

Nadere informatie

Module Installatiehandleiding E46 Module

Module Installatiehandleiding E46 Module Module Installatiehandleiding E46 Module Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Installatie... 3 1.1 Benodigdheden... 3 1.2 Voorbereiden... 4 1.3 Aansluiten... 11 1.4 Afwerken... 20 P a g i n a 2 24 1 Installatie

Nadere informatie

Zelf een trekhaak monteren

Zelf een trekhaak monteren Zelf een trekhaak monteren Is dit voor iedereen te doen? Dat is een vraag die moeilijk te beantwoorden is. Het zal er van afhangen hoe handig je bent, maar ook het juiste gereedschap is belangrijk.. Zonder

Nadere informatie

Breadboard voeding 5V / 3,3V

Breadboard voeding 5V / 3,3V www.budgetronics.eu - www.budgetronics.nl - www.budgetronics.com - www.budgetronics.tel Breadboard voeding 5V / 3,3V Een handige breadboard voeding die je project van de juiste spanning voorziet. Het gewenste

Nadere informatie

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N MONTAGE-INSTRUCTIES DEUREN Inhoudsopgave Inleiding. Inleiding. Voorbereiding voor montage. Waterpas zetten. Vlakke deuren en paneeldeuren Deuren monteren Deuren stellen Paneeldeurrand verstellen Paneeldeuren

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 5C scherm vervangen

Handleiding voor: iphone 5C scherm vervangen Handleiding voor: iphone 5C scherm vervangen Gereedschap - PhoneGigant Reparatieset Onderdelen - iphone 5C Scherm Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat je aan de reparatie begint.

Nadere informatie

Bouwbeschrijving slagboom

Bouwbeschrijving slagboom Bouwbeschrijving slagboom Materiaal: 2mm messing buisje 0.3 wand dikte verkrijgbaar bij bv Hornbach bouwmarkt. 4 mm x 4mm u profiel verkrijgbaar bij o.a Conrad kijk bij messing profielen. Rondkopnageltjes

Nadere informatie

Montagehandleiding terrasoverkappingen

Montagehandleiding terrasoverkappingen Montagehandleiding terrasoverkappingen Benodigde gereedschappen Hamer Rolmaat Waterpas Winkelhaak Stanleymes Stap 1: Indien breedte inkorten Stap 2: Indien breedte inkorten Stap 3: Indien breedte inkorten

Nadere informatie

Handleiding Elektrische fietsen. service.easybike 1 3 2009

Handleiding Elektrische fietsen. service.easybike 1 3 2009 Handleiding Elektrische fietsen service.easybike 1 3 2009 Inhoudsopgave: 1. Vragen te stellen aan de consument bij actieradius problemen Pagina 03 2. Vragen aan de consument voor het testen Pagina 04 3.

Nadere informatie

Verstralers, montageset

Verstralers, montageset Installation instructions, accessories Instructienr. 31373824 Versie 1.0 Ond. nr. 9487111 Verstralers, montageset IMG-235751 Volvo Car Corporation Verstralers, montageset- 31373824 - V1.0 Pagina 1 / 24

Nadere informatie

Gebruik van een 13.8V 27MC Voeding

Gebruik van een 13.8V 27MC Voeding Gebruik van een 13.8V 27MC Voeding Hallo Slotracers, Veelal wordt er gebruik gemaakt van redelijk dure regelbare gestabiliseerde voedingen. Nu is het zo dat dit veel goedkoper opgelost kan worden dan dat

Nadere informatie

Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een elektrospel maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school.

Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een elektrospel maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school. Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een elektrospel maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school. Dat gaan we samen doen. Ik hoop dat je veel plezier beleeft aan deze opdracht!

Nadere informatie

Bouw je eigen BEAM Photovore

Bouw je eigen BEAM Photovore www.budgetronics.eu www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel Bouw je eigen BEAM Photovore Een milieuvriendelijke robot die leeft van de zon. Een Photovore is een

Nadere informatie

Nooit dorst. Zuigers met aandrijfmotor N Groep / klas:

Nooit dorst. Zuigers met aandrijfmotor N Groep / klas: Zuigers met aandrijfmotor Nooit dorst Werkblad Bijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.nl Naam: Groep / klas: Inhoud: Delen: Gereedschap: 1 Triplex 255 / 110 / 10 mm C, D Potlood, liniaal,

Nadere informatie

E n e r g i e e x p e r i m e n t e n Science

E n e r g i e e x p e r i m e n t e n Science 1 2 3. 9 8 7 E n e r g i e e x p e r i m e n t e n Science N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 Wat je nodig hebt: Voor de motorhouder: Voor de ventilator: 1 grote houten schijf

Nadere informatie

JoyCon Modificatie Handleiding. Door: XxWiReDxX. Dutch / Nederlands. Versie 1.0

JoyCon Modificatie Handleiding. Door: XxWiReDxX. Dutch / Nederlands. Versie 1.0 JoyCon Modificatie Handleiding Door: XxWiReDxX Dutch / Nederlands Versie 1.0 Joycon Modificatie handleiding Hoe het werkt & hoe te gebruiken Na het uitvoeren van de modificatie kun je deze gebruiken als

Nadere informatie

Raam mechaniek en anti dreunplaten monteren

Raam mechaniek en anti dreunplaten monteren Raam mechaniek en anti dreunplaten monteren Deze HOWTO is gebaseerd op de informatie die Floor op het Z3 Forum heeft geplaatst. Het BMW Z3 Forum Nederland > Z4 Techniek lounge > Algemene Z4 techniek >

Nadere informatie

113.185 B l i k s e m b o l Let op!. Benodigd gereedschap: Stuklijst Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr.

113.185 B l i k s e m b o l Let op!. Benodigd gereedschap: Stuklijst Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr. is uniek 113.185 Bliksembol Let op!. Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgoed, maar leermiddelen als ondersteuning in het pedagogisch vakgebied.dit bouwpakket mag door kinderen en jongeren alleen

Nadere informatie

Op onderstaande foto (Photoshop-produkt van twee foto s) zie je het schot met afgeklapt en met opgeklapt middendeel:

Op onderstaande foto (Photoshop-produkt van twee foto s) zie je het schot met afgeklapt en met opgeklapt middendeel: Vandaag bij de lokale Mazda dealer een soundboard/windschot gekocht, het betrof een gebruikt exemplaar dat ik voor een prikkie van hem mocht overnemen ( 60,00) Op onderstaande foto (Photoshop-produkt van

Nadere informatie

Montage-instructie upgrade nieuw elektrisch systeem. Babboe City & Babboe Curve

Montage-instructie upgrade nieuw elektrisch systeem. Babboe City & Babboe Curve Montage-instructie upgrade nieuw elektrisch systeem Babboe City & Babboe Curve De instructies voor het ombouwen van uw elektrische Babboe City of Curve bakfiets (met A36-systeem) naar het nieuwste elektrische

Nadere informatie

Inbouwhandleiding 80cc 4takt GY6 / 139QMB blok

Inbouwhandleiding 80cc 4takt GY6 / 139QMB blok Inbouwhandleiding 80cc 4takt GY6 / 139QMB blok De plaatjes en beschrijving zijn voor Kymco/Sym/China blokken. Gebruikers van een Piaggio 4takt scooter kunnen deze tekst ook gebruiken, het blok lijkt sterk

Nadere informatie

Gebruik van een tuimelplug. door Serge de Beer

Gebruik van een tuimelplug. door Serge de Beer Gebruik van een tuimelplug (versie 1.0 NL, 29-04-2009) door Serge de Beer Introductie en leerdoel Wanneer een plafond hol is biedt dit meestal niet voldoende steun om bijvoorbeeld lampen aan op te hangen.

Nadere informatie

NCV 2.1 Nixie Klok. extra montage aanwijzingen

NCV 2.1 Nixie Klok. extra montage aanwijzingen NCV 2.1 Nixie Klok extra montage aanwijzingen 1 NCV 2.1 Nixie Klok (IN-14 type cijferbuisjes) Volg de Engelse handleiding, dit zijn extra aanwijzingen voor de montage: Gebruik een puntige soldeerbout met

Nadere informatie

IR guns. Montage instruc0es

IR guns. Montage instruc0es IR guns Montage instruc0es Voor het maken van een IR gun hebben we nood aan een afstandsbediening en een speelgoed wapen. Anderzijds hebben we ook nog een IR ontvanger, Arduino printplaat. Na het maken

Nadere informatie

Henks Reparatie Werkplaats - Van IJsendijkstraat 152-1442LC - Purmerend - www.hksservices.nl. Bedienings display

Henks Reparatie Werkplaats - Van IJsendijkstraat 152-1442LC - Purmerend - www.hksservices.nl. Bedienings display Bedienings display T4 koelkast storing zoeken Dit artikel omschrijft het fout zoeken en om de juiste diagnose te stellen als de koelkast problemen geeft. Het betreft de volgende modellen. Compressor type

Nadere informatie

DE BROEDMACHINE van MARIUS

DE BROEDMACHINE van MARIUS DE BROEDMACHINE van MARIUS Voor het maken van een broedmachine heb ik een beginnerspakket gekocht bij kleinveeservice.nl. Broedmachine maken of broedmachine bouwpakket voor 119,95 Euro. Er ontbreekt dan

Nadere informatie

Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een elektrospel maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school.

Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een elektrospel maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school. Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een elektrospel maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school. Dat gaan we samen doen. Ik hoop dat je veel plezier beleeft aan deze opdracht!

Nadere informatie

Het vervangen van de hall effect sensor op BMW 2 kleps motorfietsen met door de fabriek geïnstalleerde elektronische ontsteking.

Het vervangen van de hall effect sensor op BMW 2 kleps motorfietsen met door de fabriek geïnstalleerde elektronische ontsteking. Het vervangen van de hall effect sensor op BMW 2 kleps motorfietsen met door de fabriek geïnstalleerde elektronische ontsteking. Waarom? Wanneer de hall effect sensor kapot is dan is de methode die BMW

Nadere informatie

Draai al deze bouten stevig vast.

Draai al deze bouten stevig vast. Draai al deze bouten stevig vast. Neem alle onderdelen uit het zakje gemarkeerd met 33. Wees extra voorzichtig met de kleine NTC-thermistor. Leg de KARTONNEN ISOLATOR op het PRINTFRAME en lijn de gaten

Nadere informatie

Binnenschip met elektrische aandrijving

Binnenschip met elektrische aandrijving is uniek 111.688 Binnenschip met elektrische aandrijving 111688#2 Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo- ed, maar leermiddelen als ondersteuning in het ped- agogisch vakgebied.it bouwpakket

Nadere informatie

Versterkerschakeling (voor Sound Box)

Versterkerschakeling (voor Sound Box) Versterkerschakeling (voor ound Box) 200.654 200.717 200.747 Werkblad Bijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.nl aam: Groep / klas: Inhoud: nderdelen: Gereedschap: 1 triplex 90 / 80 /

Nadere informatie

BEL. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs.

BEL. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 105.129 BEL Denk erom, dat de plus en de min goed worden aangesloten! Informatie voor de leerkracht De werkinstructie voor deze bouwset is zo opgezet, dat u vooraf of achteraf de mogelijke problemen met

Nadere informatie

Spijkermotor. Het maken van de stator

Spijkermotor. Het maken van de stator 1 Spijkermotor Het maken van de stator Materialen: 2 spijkers 5x120mm; Wikkeldraad van 0,5 mm doorsnede; Tape Gereedschap: Maatlat Potlood Hamer Mes Kniptang. Werkwijze: Buigen van de spijkers: Pak 2 spijkers

Nadere informatie

Airco Electra kabel Afstandsbediening

Airco Electra kabel Afstandsbediening Haal de airco uit de doos, controleer deze op beschadigingen en controleer of de inhoud compleet is met instructie manual: Airco Electra kabel Afstandsbediening Verwijder de plakband op de airco binnenunit

Nadere informatie

Handleiding voor: Voorgemonteerd iphone 5S scherm vervangen

Handleiding voor: Voorgemonteerd iphone 5S scherm vervangen Handleiding voor: Voorgemonteerd iphone 5S scherm vervangen Gereedschap - PG Reparatieset Onderdelen - Voorgemonteerd iphone 5S Scherm Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat je

Nadere informatie

BOOTZEIL. Zie BOOTZEIL.NL voor instructiefilmpjes HANDLEIDING. Amstel UVX. web. v: 4/2011

BOOTZEIL. Zie BOOTZEIL.NL voor instructiefilmpjes HANDLEIDING. Amstel UVX. web. v: 4/2011 NL BE Zie.NL voor instructiefilmpjes HANDLEIDING Amstel UVX web v: 4/0 Notities Type: Amstel UVX Het pakket TYPE AMSTEL UVX Elastieken Spanelastieken Bevestigingknoppen Stokken 4,3 4,6 5, 5,9 6,4 7,0 7,7

Nadere informatie

GEBRUIKERS- HANDLEIDING SLOTKASTFREES

GEBRUIKERS- HANDLEIDING SLOTKASTFREES GEBRUIKERS- HANDLEIDING SLOTKASTFREES Houten deuren AANBEVOLEN PROCEDURE Gebruik het slot als mal en markeer de boven en onderkant van de slotkast en de voorplaat. (Zie A,B,C en D) Selecteer een frees

Nadere informatie

Handleiding revisie verdamper Koltec VG392 / Necam Mega

Handleiding revisie verdamper Koltec VG392 / Necam Mega Handleiding revisie verdamper Koltec VG392 / Necam Mega 1. Demontage Met de demontage van de verdamper beginnen we met de voorzijde. Draai eerst de 2 korte boutjes die naast de uitgang van de verdamper

Nadere informatie

U hebt meerdere aansluitpunten. of + B. U hebt geen 6-polig aansluitpunt. 1 Leg het benodigde materiaal klaar.

U hebt meerdere aansluitpunten. of + B. U hebt geen 6-polig aansluitpunt. 1 Leg het benodigde materiaal klaar. U hebt meerdere aansluitpunten B. U hebt geen 6-polig aansluitpunt Een woning kan meerdere aansluitpunten bevatten. Slechts bij een van deze aansluitpunten komt de Belgacom-lijn de woning binnen. Dit aansluitpunt

Nadere informatie

Elektrische installatie op voertuigen

Elektrische installatie op voertuigen Elektrische installatie op voertuigen Doel Je kunt in een 12- of 24-voltinstallatie een storing opsporen en verhelpen. antwoorden Oriëntatie Voordat je met een trekker en een werktuig de openbare weg op

Nadere informatie

Bouw van 2 combi-antennes voor VHF-UHF SDR ontvangst

Bouw van 2 combi-antennes voor VHF-UHF SDR ontvangst Bouw van 2 combi-antennes voor VHF-UHF SDR ontvangst De totaal benodigde lengte kabel is 1308 mm. Knip of zaag een stuk kabel af van 1308mm ( 130,8cm) De antennes zijn gebouwd volgens nevenstaande figuur.

Nadere informatie

Parkeersensoren installeren!

Parkeersensoren installeren! Parkeersensoren installeren! De benodigdheden: Kruiskop schroevendraaier Sleuf schroevendraaier Punttangetje Dopsleutel met dop 10 Een boormachine of accuboormachine De parkeersensoren http://www.fiatbravoclub.nl/

Nadere informatie

DUMAN US-Module V1.5 2 ste druk Inbouw handleiding. Bedankt voor de aanschaf van de DUMAN US-Light Module V1.5

DUMAN US-Module V1.5 2 ste druk Inbouw handleiding. Bedankt voor de aanschaf van de DUMAN US-Light Module V1.5 Inbouw handleiding Bedankt voor de aanschaf van de DUMAN US-Light Module V1.5 Eigenschappen: - Geen hitte-ontwikkeling (in tegenstelling tot andere modules)! - Instelbare helderheid van de US-Lights van

Nadere informatie

Float Control Installatie handleiding

Float Control Installatie handleiding Float Control Installatie handleiding Fig. 1 Het display met de hinderlijke gele driehoek, te wijten aan een defect foliesensor. Fig. 2 De pompunit van boven gezien, na kalibratie met een nieuwe foliesensor

Nadere informatie

De voorste 2 staanders moeten 25 cm korter zijn dan de staanders aan de vlonder e

De voorste 2 staanders moeten 25 cm korter zijn dan de staanders aan de vlonder e SHTB Handleiding Gereedschap: Potlood/pen, rolmaat, stanleymes, duimstok, winkelhaak (accu)boormachine (accu) schroefmachine Torx bitten set Handzaag Afkortzaag en/of Decoupeerzaag Lijmtangen (lange) Waterpas

Nadere informatie

Mini-reuzenrad met kettingaandrijving

Mini-reuzenrad met kettingaandrijving is uniek 111.552 ini-reuzenrad met kettingaandrijving Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo- ed, maar leermiddelen als ondersteuning in het ped- agogisch vakgebied.dit bouwpakket mag

Nadere informatie

OPI-Robo R3O3

OPI-Robo R3O3 is uniek 111.666 OPI-Robo R3O3 Benodigd gereedschap: figuurzaag liniaal, potlood schuurpapier kruiskopschroevendraaier/schroevendraaier priem machinebankschroef steeksleutel M4 striptang + zijsnijtang

Nadere informatie

Shield V 1.0. Montage handleiding (voor dummies)

Shield V 1.0. Montage handleiding (voor dummies) Shield V 1.0 Montage handleiding (voor dummies) De opzetprint is specifiek gemaakt voor gebruikers van het hobbyproject Nodo, een domotica-oplossing op basis van een Arduino. Voor verdere informatie over

Nadere informatie

Speedboot met o p w i n d - m o t o r

Speedboot met o p w i n d - m o t o r 109.427 Speedboot met o p w i n d - m o t o r N.B.: Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs! Benodigd gereedschap: Priem Figuurzaag + toebehoren Hamer Werkplaatsvijl, verzinkboor Houtlijm tweecomponentenlijm

Nadere informatie

MP3-speler stereo luidspreker

MP3-speler stereo luidspreker 109.999/110.349/ 110.350/ 110.361 MP3-speler stereo luidspreker Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo- ed, maar leermiddelen als ondersteuning in het ped- agogisch vakgebied.dit bouwpakket

Nadere informatie

Waarschuwingssysteem achteruitrijden

Waarschuwingssysteem achteruitrijden Installation instructions, accessories Instructienr. 9172606 Versie 1.0 Ond. nr. Waarschuwingssysteem achteruitrijden A8600231 Volvo Car Corporation Waarschuwingssysteem achteruitrijden- 9172606 - V1.0

Nadere informatie

Voorwoord: Cool 150/250 Basis set. Cool 150/250 DeLuxe set. Lees eerst de hele handleiding door alvorens met de installatie te beginnen.

Voorwoord: Cool 150/250 Basis set. Cool 150/250 DeLuxe set. Lees eerst de hele handleiding door alvorens met de installatie te beginnen. Voorwoord: Lees eerst de hele handleiding door alvorens met de installatie te beginnen. De installatie is zeer eenvoudig en voor iedereen goed te doen. Cool 150/250 Basis set Maar voorzichtigheid is geboden.

Nadere informatie

Werkinstructie. Aanbrengen lintverwarming onder Capitôle installaties

Werkinstructie. Aanbrengen lintverwarming onder Capitôle installaties Blad : 1 van 11 1. DOELSTELLING Per veld 2,5 m lintverwarming aanbrengen onder een Capitôle MS installatie. 2. TOEPASSINGSGEBIED, Capitôle en NVC00 installaties. 3. TERMEN EN DEFINITIES Veldverwarming

Nadere informatie

Radiator verwijderen of vervangen

Radiator verwijderen of vervangen Radiator verwijderen of vervangen Radiator verwijderen of vervangen Materialen Gereedschap Schroeven Pluggen Koppelingen Ontbramer Boorhamer IJzerzaag Rolmaat Waterpas Pijpsnijder Boormachine Waterpomptang

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 5C Front camera en sensor kabel vervangen

Handleiding voor: iphone 5C Front camera en sensor kabel vervangen Handleiding voor: iphone 5C Front camera en sensor kabel vervangen Gereedschap - PhoneGigant Reparatieset Onderdelen - iphone 5C Front camera en sensor kabel Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone

Nadere informatie

Wonderfoon. Bouwbeschrijving en gebruikshandleiding. Ivo Schooneman - 3 mei 2019 WONDERFOON BOUWBESCHRIJVING EN GEBRUIKSHANDLEIDING 1

Wonderfoon. Bouwbeschrijving en gebruikshandleiding. Ivo Schooneman - 3 mei 2019 WONDERFOON BOUWBESCHRIJVING EN GEBRUIKSHANDLEIDING 1 Wonderfoon Bouwbeschrijving en gebruikshandleiding Ivo Schooneman - 3 mei 2019 WONDERFOON BOUWBESCHRIJVING EN GEBRUIKSHANDLEIDING 1 Hoe bouw je een Wonderfoon? Een Wonderfoon is een oud jaren 60 toestel

Nadere informatie

OC-27143.1 Het onderhouden van mechanische onderdelen 2012

OC-27143.1 Het onderhouden van mechanische onderdelen 2012 Krachtstroom antwoorden Doel Je kunt een stekker of een contrastekker aan een krachtstroomsnoer monteren. Oriëntatie Bij het werken met elektriciteit speelt de veiligheid een zeer grote rol. Een onveilige

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6 Voorgemonteerd scherm vervangen

Handleiding voor: iphone 6 Voorgemonteerd scherm vervangen Handleiding voor: iphone 6 Voorgemonteerd scherm vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6 Voorgemonteerd Scherm Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat

Nadere informatie

Het kratje: Knip of zaag uit de ijslolly houtjes: Vier stukjes van 41x10x2mm. (A) Drie stukjes van 45x10x2mm. (B) Vier stukjes van 32x10x2mm.

Het kratje: Knip of zaag uit de ijslolly houtjes: Vier stukjes van 41x10x2mm. (A) Drie stukjes van 45x10x2mm. (B) Vier stukjes van 32x10x2mm. In dit pakketje: IJslollie houtjes, Koffieroerhoutjes, Dikke lucifers, Stukje verfroerhoutje. Stukje messingdraad 0.8mm Nietstift Stukjes zwarte krimpkous Vier nudges GD006 Kraaltje 2mm GD016 Daisy spacer

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41 Montage-instructie Rolluik RV40 - RV41 Inhoud verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. handbediening: koord- of bandopwinder b. elektrisch: schakelaar + stekker c. afstandbediend: afstandbediening

Nadere informatie

Ombouwen van de LGB Stainz van analoog naar digitaal.

Ombouwen van de LGB Stainz van analoog naar digitaal. Ombouwen van de LGB Stainz van analoog naar digitaal. van analoog naar digitaal, een handleiding die u stap voor stap laat zien dat ook u een lastige loc kunt ombouwen. Waarschijnlijk uw eerste trein liefde.

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6S batterij vervangen

Handleiding voor: iphone 6S batterij vervangen Handleiding voor: iphone 6S batterij vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6S Batterij - iphone 6S Batterij Sticker Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is

Nadere informatie

Wegverlichting- en homologatieset Workman HD multifunctionele voertuigen uit 2012 en later

Wegverlichting- en homologatieset Workman HD multifunctionele voertuigen uit 2012 en later Form No. Wegverlichting- en homologatieset Workman HD multifunctionele voertuigen uit 202 en later Modelnr.: 20-5030 Modelnr.: 20-5045 3386-93 Rev A Installatie-instructies WAARSCHUWING CALIFORNIË Proposition

Nadere informatie

Accu ipod Touch 3G Installatie handleiding

Accu ipod Touch 3G Installatie handleiding 1. Op deze foto zijn de punten rood gemarkeerd, waar het kunststof frame vast zit met metalen clips. Probeer in de volgende stappen de voorkant los te wrikken in de ruimte tussen de metalen clips. Let

Nadere informatie

ijzerdraadbouwsels en ander gaaf spul*

ijzerdraadbouwsels en ander gaaf spul* let op: al het klooien is op eigen risico! ;) Lekker samen klooien! Klooikoffer voor ouders & kinderen die samen aan de slag willen ijzerdraadbouwsels en ander gaaf spul* klooikoffer #3: de soldeerbout!

Nadere informatie

Accu ipod Nano 1G Installatie handleiding

Accu ipod Nano 1G Installatie handleiding 1. Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u hem openmaakt. 2. Op het achterpaneel zitten elf klemmetjes, waarmee deze aan de voorkant is bevestigd. Om de ipod te openen, moeten de klemmetjes naar

Nadere informatie

Solar voertuig met aandrijfmotor

Solar voertuig met aandrijfmotor is uniek 109.793 Solar voertuig met aandrijfmotor Let op!. Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgoed, maar leermiddelen als ondersteuning in het pedagogisch vakgebied.dit bouwpakket mag door kinderen

Nadere informatie

MONTAGEHAND- LEIDING ONDERDELENLIJST

MONTAGEHAND- LEIDING ONDERDELENLIJST Accessoire Toepassing Uitgavenummer MONTAGEHAND- LEIDING Ond.nr. 08T70-MJN-A00 CRF1000/A/D MII Uitgiftedatum Juni 2016 ONDERDELENLIJST MONTAGESET Afzonderlijk verkocht (10) (2) (1) (4) (2) (3) (3) (4)

Nadere informatie

Maak een Love Seat voor jou en je geliefde

Maak een Love Seat voor jou en je geliefde Maak een Love Seat voor jou en je geliefde Maak een Love Seat voor jou en je geliefde Materialen Gereedschap Teck universele schroeven 'Torx' RVS 25 x 3,5 mm - 50 stuks Teck terrasschroeven 'Torx' 80 x

Nadere informatie

Verbetering koeling Koelkast (RM 200 B) Eribelle 1988.

Verbetering koeling Koelkast (RM 200 B) Eribelle 1988. Verbetering koeling Koelkast (RM 200 B) Eribelle 1988. Woord vooraf: Als je niet zeker van je zaak bent begin dan niet aan het veranderen van de koeling van de koelkast. Als je de koelkast uit de caravan

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 5C Batterij vervangen

Handleiding voor: iphone 5C Batterij vervangen Handleiding voor: iphone 5C Batterij vervangen Gereedschap - PhoneGigant Reparatieset - Schaartje - Evt. Heat Gun Onderdelen - iphone 5C Batterij - iphone 5C Batterij sticker Stap 1 - iphone openen Zorg

Nadere informatie

www.r2motorsport.nl info@r2motorsport.nl

www.r2motorsport.nl info@r2motorsport.nl www.r2motorsport.nl info@r2motorsport.nl Vervangen waterpomp +spanrollen M50B25 Uitgevoerd door Ramon de Ceuninck & Patrick van Boven bij een BMW E36 325i Coupe 1993 M50B25 blok Auteur: Ramon de Ceuninck

Nadere informatie

1. Installatie van de e-thermostaat 3. 2. Installatie van de hub 8

1. Installatie van de e-thermostaat 3. 2. Installatie van de hub 8 v.120110 1. Installatie van de e-thermostaat 3 2. Installatie van de hub 8 3. De webportal en smart phone app 10 Webportal...10 Smart phone App...10 4. Problemen oplossen - E-thermostaat 11 Het display

Nadere informatie

Montage-instructie upgrade nieuw elektrisch systeem. Babboe City-E & Babboe Curve-E

Montage-instructie upgrade nieuw elektrisch systeem. Babboe City-E & Babboe Curve-E Montage-instructie upgrade nieuw elektrisch systeem Babboe City-E & Babboe Curve-E 1 2 Montage-instructie upgrade nieuw elektrisch systeem Babboe City-E & Babboe Curve-E De instructies voor het ombouwen

Nadere informatie

105.663. Bouwpak ket Escape robot. Productinformatie: Benodigd gereedschap voor de bouw van de Escape robot: Stuklijst elektronische onderdelen:

105.663. Bouwpak ket Escape robot. Productinformatie: Benodigd gereedschap voor de bouw van de Escape robot: Stuklijst elektronische onderdelen: k e i n u s i 105.663 Bouwpak ket Escape robot Productinformatie: De Escape robot (ontsnappings-robot) werkt als een robot met kunstmatige intelligentie. Hij slaagt er altijd in zijn weg uit een doolhof

Nadere informatie

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK VOERTUIGEN HANDLEIDING Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem INHOUDSOPGAVE DIC laadzuil met plug and play systeem 1 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Voor welke materialen/voorwerpen gebruik je het. Naam gereedschap. Gereedschapkennis Klas 2. Wat doe je er mee (Vaak kun je meer dan 1 ding noemen)

Voor welke materialen/voorwerpen gebruik je het. Naam gereedschap. Gereedschapkennis Klas 2. Wat doe je er mee (Vaak kun je meer dan 1 ding noemen) Gereedschapkennis Klas 2 Naam gereedschap Wat doe je er mee (Vaak kun je meer dan 1 ding noemen) Voor welke materialen/voorwerpen gebruik je het 1 Draadkniptang Knippen van t/m 5 mm 2 Nijptang Voor het

Nadere informatie

Bliksembol Benodigd gereedschap. ø 2 ø 3,5 ø 4 Schrijf-/tekenpotloden. Boortjes. Liniaal. Figuurzaag. Lijmpistool.

Bliksembol Benodigd gereedschap. ø 2 ø 3,5 ø 4 Schrijf-/tekenpotloden. Boortjes. Liniaal. Figuurzaag. Lijmpistool. 113.185 Benodigd gereedschap ø 2 ø 3,5 ø 4 Schrijf-/tekenpotloden Liniaal Boortjes Figuurzaag Handzaag met metaalblad Schuurpapier Lijmpistool soldeerbout Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen

Nadere informatie

S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ S E T 4-14 P A N E L E N ]

S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ S E T 4-14 P A N E L E N ] S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ S E T 4-14 P A N E L E N ] U ontvangt een complete set, inclusief alle kabels en connectoren. Installatie is heel eenvoudig, hieronder staat alles in een eenvoudig

Nadere informatie

Handleiding voor het vervangen van de kachelradiateur Volkswagen Golf II zonder airco

Handleiding voor het vervangen van de kachelradiateur Volkswagen Golf II zonder airco Handleiding voor het vervangen van de kachelradiateur Volkswagen Golf II zonder airco Een kachelradiateur gaat gemiddeld zo'n 15 tot 20 jaar mee. Daarna is het vaak over. De frisse lucht ruikt schimmelachtig,

Nadere informatie

019 - DE HOTEND MONTEREN

019 - DE HOTEND MONTEREN 019 - DE HOTEND MONTEREN Neem het zakje gemarkeerd met 31 uit de doos. U zou de volgende onderdelen moeten hebben: Wees EXTRA voorzichtig met de kleine NTC-thermistor. Deze is zeer breekbaar. Beschikt

Nadere informatie

DRAWDIO. Welk gereedschap heb je nodig? BBZZZ.. 1. Soldeerbout 2. Tang 3. Soldeerdraad. Een pen waarmee je muziek tekent!

DRAWDIO. Welk gereedschap heb je nodig? BBZZZ.. 1. Soldeerbout 2. Tang 3. Soldeerdraad. Een pen waarmee je muziek tekent! DRAWDIO Een pen waarmee je muziek tekent! Handleiding BBZZZ.. Maak je eigen Drawdio! Deze handleiding helpt je bij het maken van je eigen Drawdio. LET WEL OP! Een soldeerbout wordt heel heet! Vraag een

Nadere informatie