Beantwoording vragen gesteld op de bewonersbijeenkomst van 4 september 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beantwoording vragen gesteld op de bewonersbijeenkomst van 4 september 2012"

Transcriptie

1 Beantwoording vragen gesteld op de bewonersbijeenkomst van 4 september Wat heeft Eteck betaald aan Essent voor het warmtenet in Ouverture? Deze informatie is niet relevant en wij doen daar geen uitspraak over. 2. Essent heeft standen geschat voor de eindafrekening. Hoe wordt dit opgelost? Wij hebben met Essent afgesproken dat er wordt afgerekend op werkelijke meterstanden. Dit moet ook zo gebeuren omdat er sprake is van een eindafrekening.eventuele meetfouten/schattingen kunnen daarna niet meer door Essent worden verrekend met u.voor de bewoners geldt dat de eerstvolgende afrekening van Eteck uitgaat van de werkelijke eindstand van de afrekening van Essent, welke wij van Essent ontvangen. 3. Waarom is Essent niet aanwezig bij deze bijeenkomst? De overdracht is reeds een feit en in het kader van overdracht hebben de Gemeente en Eteck met Essent diverse gesprekken gevoerd. Daarbij geldt dat het een bijeenkomst was van de Gemeente en Eteck, waarbij de aanwezigheid van Essent niet noodzakelijk was. 4. Wat gaat er gebeuren met het systeem na 2017, blijft het in tact? Naar verwachting functioneert het systeem in 2017 zoals het bedoeld is. Dit betekent dat het systeem volledig in tact zal zijn, maar dat er nu wel componenten op korte termijn vervangen moeten worden. Daarnaast zullen op termijn voor een verlenging van de contractperiode nog diverse herinvesteringen gedaan moeten worden door de nieuwe consessiehouder. 5. Welke investeringen zijn nodig na 2017 en welke bijdrage wordt er van bewoners gevraagd? Na de meest urgente aanpassingen in de komende maanden zal Eteck in overleg gaan met de gemeente als concessiehouder over de mogelijkheden van contractverlenging en de daarbij behorende financiële consequenties voor partijen. 6. Welke investeringen gaat Eteck voor 2017 doen aan het systeem? Die investeringen die noodzakelijk zijn om het systeem naar behoren te laten functioneren zodat Eteck aan alle leveringsverplichtingen aan de bewoners kan voldoen. In ieder geval gaan we op korte termijn de gehele systeembesturing vervangen en de aansluiting per woning aanpassen (hierover wordt u nader geïnformeerd). 7. Wat is de technische staat van onderhoud van het systeem in Ouverture, heeft Eteck daar onderzoek naar gedaan? We hebben voorafgaand aan de overname een intensief onderzoek uitgevoerd, waaruit is gebleken dat het systeem op een aantal punten te kort schiet. Momenteel zijn we bezig met nader en gedetailleerd onderzoek, om op zo kort mogelijke termijn noodzakelijke verbeteringen uit te voeren. De bij antwoord 6 gemelde zaken zijn daarvan al een direct gevolg.

2 Pagina 2 8. Waarom is Eteck akkoord gegaan met de geheimhoudingsplicht? Dit is een normale gang van zaken bij overnames. Wanneer wij ons niet gehouden hadden aan deze verplichting, dan hadden wij de installaties in Ouverture niet kunen overnemen. 9. Wat gebeurt er met het onderhoud van Wolter & Dros? Voorlopig blijft Wolter & Dros onze onderhoudspartij. Echter Eteck is uw aanspreekpunt, dus bij storingen moet u niet Wolter & Dros bellen maar Eteck op nummer Wat gebeurt er als ik de leveringsovereenkomst niet teken? Wij willen graag een (nieuwe) overeenkomst met u afsluiten, omdat die dangelijk op naam van Eteck staat en wij uw correcte gegevens hebben. Daarmee is alles dan netjes vastgelegd. Echter indien u dit echt niet wilt omdat u van mening bent dat u er al een heeft (met rechtsvoorganger Essent), kunt u volstaan met het afgeven van een machtiging voor een automatische incasso. Het formulier kunt u downloaden op onze websitewww.eteck.nl. 11. Waarom is mijn voorschotbedrag hoger dan bij Essent, kan het omlaag worden gebracht? De tarieven zijn door Essent per geïndexeerd. Deze tarieven, incl. de nieuwe voorschotten, hebben wij overgenomen van Essent. U kunt uw voorschot ten alle tijden wijzigen door in te loggen op uw persoonlijke pagina op Houdt u er echter wel rekening dat als u uw voorschotbedrag te laag zet, de kans groter is dat er een hogere jaarafrekening wordt vastgestelden en u mogelijk moet bijbetalen. 12. Hoe worden de flowmeters afgelezen op afstand, met name Presleypark? Deze worden radiografisch op afstand uitgelezen, u hoeft hiervoor dus niemand toe te laten tot uw woning. 13. Hoe worden de warmwatermeters opgenomen? Deze worden met de hand uitgelezen, u moet hiervoor dus wel iemand toe laten tot uw woning. 14. Is de RWS op de hoogte van de overname door Eteck? RWS is (via de Gemeente) geïnformeerd maar hebben aangegeven op dit moment geen behoefte aan nadere informatie of toelichting te hebben. 15. Kan er helder en betrouwbaar worden gecommuniceerd over het oplossen van problemen met geschatte standen door Essent? Zodra wij alle standen van Essent binnen hebben gekregen zullen wij deze aan elke bewoner communiceren. Mocht er dan nog sprake zijn van onjuiste standen, dan treden wij hierover in contact.zoals gemeld bij antwoord 2 zult u niet de risico drager zijn van verkeerde standen.

3 Pagina Kan Eteck op voorhand aangeven wanneer standen worden opgenomen, zodat bewoners dit kunnen controleren? Als wij de meterstanden gaan opnemen, zullen wij dat tijdig kenbaar maken, zodat u deze zelf in uw woning kunt controleren. 17. Mogen mensen nu Essent het contract heeft opgezegd naar een andere aanbieder? Voor zover dit een overeenkomst voor de levering van elektriciteit betreft is dat mogelijk, voor warmte niet omdat u op het collectieve net bent aangesloten. 18. Waarom heeft Eteck nu een leveringsovereenkomst voorgelegd, bij Essent is nooit wat ondertekend? Wij zijn er voorstander van om zaken goed af te speken en vast te leggen, middels een leveringsovereenkomst. 19. Waarom geen formulier voor automatische incasso, maar een leveringsovereenkomst Dit formulier hebben wij ook en kunt u downloaden op onze website. 20. Waarom communiceert Eteck alles per brief, het zou duurzamer zijn per ? Wij communiceren bij voorkeur via , echter in sommige gevallen is dat niet mogelijk. U kunt daarbij denken aan officiele stukken (contracten) en correspondentie die iedereen, dus ook mensen zonder adres, moet bereiken. 21. Waarom zijn er in de leveringsovereenkomst (belachelijke) voorwaarden opgenomen als: 24 uur toegang tot de woning en leidingen mogen aanleggen in de woning, ook in het zicht? Deze voorwaarden kunnen wij niet direct in relatie brengen tot onze leveringsvoorwaarden. In onze leveringsvoorwaarden wordt in artikel 10 Verplichtingen contractant omschreven dat wij toegang kunnen hebben tot de woning/perceel tussen 07:00 en 22:00, behoudens zon- en feestdagen. Aanpassingen van het leidingwerk worden altijd in overleg met de klant uitgevoerd. 22. Aangaande appartementengebouw Sinfonia: artikel 8 van de leveringsovereenkomst, continuïteit warmte/koudelevering. Wat kan men verwachten? Met continuïteit van de levering wordt bedoeld dat dit zonder onderbreken plaatsvindt op het moment dat er geleverd moet worden. Dus in de winter zal er continu warmte beschikbaar moeten zijn, in de zomer koude. Warm tapwater is altijd gedurende het gehele jaar beschikbaar. M.b.t. de regeling en instelling van de levering loopt een onderzoek (zie vraag 24). 23. Gaat er op korte termijn speciale aandacht uit naar de problematiek van het appartementengebouw in Sinfonia; dit naar aanleiding van het rapport van Dubourgraaf? Wij hebben het rapport inmiddels ontvangen en na analyse zullen wij de nodige stappen zetten. U mag daar van ons adequate aandacht en opvolging verwachten.

4 Pagina Is Greenchoice wel betrouwbaar gelet op de berichtgeving uit de krant? Greenchoice verzorgt voor ons het factureren en incasseren van de maandelijkse voorschotbedragen en eindafrekeningen. Dit doet Greenchoice uitstekend en is in die zin voor ons een betrouwbare partner ongeacht de berichtgeving in de media. 25. Aangaande het onderhoud aan de warmtepomp. Welke verplichtingen neemt Eteck op zich, welke kwaliteit wordt geleverd? De kwaliteit zoals die in het verleden is afgespoken en is herbevestigd bij de overgang naar Eteck. 26. In de leveringsovereenkomst staat een bedrag genoemd voor schadevergoeding. Op wat heeft dit betrekking? Dit bedrag heeft betrekking op schade die wij bij bewoners zouden kunnen veroorzaken door bijv. lekkage of beschadiging wat ontstaat tijdens het vervangen van bijv. de warmtepomp % betrouwbaarheid van meters, wat betekent dat? De warmtemeter waar wij op afrekenen mag maximaal 2% te veel of te weinig meten, om nog betrouwbaar te zijn. 28. Het tarief voor e-compensatie gaat elk jaar omlaag, dat voor gas omhoog. Hoe komt dit? Gasprijzen stijgen sterker dan de elektricitietsprijzen, van daling is helaas geen sprake zoals bij elekrticiteiet wel het geval kan zijn. De warmteprijs is gekoppeld aan de gasprijs. 29. Wat moet ik aan onderhoud doen wat betreft mijn vloerverwarming? Het onderhouden van uw vloerverwarming is uw eigen verantwoordelijkheid. Dit onderhoud heeft betrekking op het controleren van de dichtheid van het syteem, het ontluchten van de vloerverwarming, het controleren en evt. vervangen van thermostaten. 30. Aangaande de capaciteit van het systeem: zijn er twijfels, waarom wordt er mogelijk een gasaansluiting aangelegd? Er loopt een aanvraag voor een gasaansluiting voor de WKO ruimte. Dit zou één van de mogelijkheden kunnen zijn om (tijdelijk) het tekort aan warmte door onbalans in bodem in de komende winter op te vangen. Daardoor kunnen wij er voor zorgen dat al onze klanten in Goes de komende winter voldoende warmte zullen krijgen. Of daadwerkelijk een gasleiding wordt aangelegd of dat we uiteindelijk kiezen voor een andere (tijdelijke) verwarmingsbron is nog in onderzoek.maar bij zorgvuldige voorbereiding moet je meerdere/alle mogelijkheden onderzoeken. 31. Hoe lang loopt het contract met Greenchoice? Wij hebben met Greenchoice een overeenkomst gesloten voor het factureren en incasseren van de maandelijkse voorschotten en jaarnota s voor een periode van 10 jaar.

5 Pagina Kan Eteck de Leveringsbijeenkomst in leesbaar formaat opsturen, zoals Essent toentertijd ook heeft gedaan? Onze leveringsvoorwaarden zijn helaas niet in brochure (boekvorm) beschikbaar. U kunt onze leveringsvoorwaaarden in pdf format downloaden op onze website. Met pdf-reader software kunt u deze dan uitzoomen tot elk leesbaar formaat. Als u niet beschikt over een computer dan zullen wij desgevraagd de digitale versie op groter formaat uitprinten en aan u toezenden. 33. Waarom laat Eteck/Gemeente mensen die dat willen niet investeren in een eigen WKO-bron, in plaats van Gas/Olie. Een individuele oplossing is geen oplossing voor het collectieve systeem. Vooralsnog moeten oplossingen gericht zijn op het verbeteren/optimaliseren van het collectieve systeem. 34. Hoe lang hoort een systeem als in Ouverture mee te gaan? Warmtepompen hebben een gemiddelde levensduur die iets langer is dan die van een normale gas- cvketel. Het bronsysteem en de daaraan gekoppelde buizen in de grond, hebben een levensduur van meer dan 30 jaar. 35. Mag men een individueel WKO-systeem aanleggen na 2017? In principe niet, privaatrechtelijk ligt voor onbepaalde tijd vast dat aansluiting op het collectieve systeem verplicht is voor alle woningen in Ouverture. 36. Wat gebeurt er als Eteck failliet gaat? Vooropgesteld dat dit niet onze doelstelling is, wij momenteel (incl. partners) een prima financiële basis hebben en verantwoord ondernemen hoog in ons vaandel hebben staan, zal bij een onverhoopt faillissement de curator bepalen wat er gaat gebeuren. 37. Opmerking: beslissingen dienen aan alle bewoners te worden voorgelegd. De wijkvereniging is niet gemandateerd. Besluitvorming over de verlenging wordt ten alle tijden besproken/voorbereid met de concessiehouder (Gemeente) en zal vervolgens altijd leiden tot overleg met eigenaren. 38. Kan er geen evaluatie-nieuwsbrief komen met de jaarrekening? Dit vinden wij een goed initiatief en het is een goede mogelijkheid om elkaar geinformeerd te houden. Wij zullen ons beraden hoe wij hieraan op korte termijn invulling kunnen geven. Eteck 2012, aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Uitleg van uw jaarafrekening

Uitleg van uw jaarafrekening Uitleg van uw jaarafrekening Algemeen: Wij maken uw jaar- of eindrekening op met uw meterstanden. Wij bepalen uw verbruik aan de hand van het verschil tussen de begin- en eindstanden van de verbruiksperiode

Nadere informatie

Op koers In Ouverture. Eteck Energie Bedrijven: AGENDA WIE ZIJN WIJ? HOE ZIJN WIJ GEORGANISEERD? WAT DOET ETECK

Op koers In Ouverture. Eteck Energie Bedrijven: AGENDA WIE ZIJN WIJ? HOE ZIJN WIJ GEORGANISEERD? WAT DOET ETECK AGNDA Wie is teck Wat doen wij Overname van ssent Wat betekent dat voor U Rechten en plichten Ingekomen vragen Vragen Op koers In Ouverture WI ZIJN WIJ? en duurzaam energiebedrijf, exploitant voor collectieve

Nadere informatie

100% Algemene informatie. duurzame energie van eigen bodem. 0zorgen

100% Algemene informatie. duurzame energie van eigen bodem. 0zorgen 100% duurzame energie van eigen bodem Algemene informatie 0zorgen Algemene informatie Welkom bij Eteck, uw leverancier van duurzame energie van eigen bodem. Eteck is verheugd om u voor lange tijd te mogen

Nadere informatie

VOORDELIGE ENERGIETARIEVEN

VOORDELIGE ENERGIETARIEVEN VOORDELIGE ENERGIETARIEVEN Zoals u wellicht weet, bent u vrij in het kiezen van uw energieleverancier. Vereniging Gebra heeft een kortingsregeling voor elektriciteit en gas met MAIN Energie te Amsterdam.

Nadere informatie

Teken overeenkomst voor lagere kosten

Teken overeenkomst voor lagere kosten Tekst website Ennatuurlijk Onenigheid opgelost: vaste kosten warmte gaan in Tilburg flink omlaag Teken overeenkomst voor lagere kosten Ennatuurlijk en Stichting Reeshofwarmte hebben samen een oplossing

Nadere informatie

Hoe licht je de bewoner goed in over de nieuwe aardgasvrije technieken? Teun Vercauteren en Claudia Esveldt

Hoe licht je de bewoner goed in over de nieuwe aardgasvrije technieken? Teun Vercauteren en Claudia Esveldt Hoe licht je de bewoner goed in over de nieuwe aardgasvrije technieken? Teun Vercauteren en Claudia Esveldt Voor de meeste bedrijven is een 10 het hoogst haalbare. Bij Eteck niet. Als vernieuwer in

Nadere informatie

Contractvoorwaarden voor Greenchoice Maximaal Groen oktober Pagina 1/ 5

Contractvoorwaarden voor Greenchoice Maximaal Groen oktober Pagina 1/ 5 www.greenchoice.nl Pagina 1/ 5 Nederlandse Wind en bosgecompenseerd gas 2018 met 2 gratis WindVangers van Greenchoice. De looptijd van dit contract is 3 jaar met een opzegtermijn van 30 dagen. Start Greenchoice

Nadere informatie

Productvoorwaarden Leveringscontract Consumenten

Productvoorwaarden Leveringscontract Consumenten Productvoorwaarden Leveringscontract Consumenten 1. Toepassing Deze Productvoorwaarden zijn een aanvulling op de Leveringsovereenkomst voor Elektriciteit en/of Gas aan consumenten en de daarop geldende

Nadere informatie

tariefopbouw collectief warmtenet warmtelevering door Cogas

tariefopbouw collectief warmtenet warmtelevering door Cogas tariefopbouw collectief warmtenet warmtelevering door Cogas tariefopbouw collectief warmtenet Uw woning wordt duurzaam verwarmd door een collectief warmtenet van Cogas. Wij brengen hiervoor kosten in rekening,

Nadere informatie

Contractvoorwaarden voor Nederlandse Windstroom + Windvangers april Pagina 1/ 7

Contractvoorwaarden voor Nederlandse Windstroom + Windvangers april Pagina 1/ 7 www.greenchoice.nl Pagina 1/ 7 Groene stroom uit Nederlandse Wind en/of bosgecompenseerd gas met 2 gratis WindVangers van Greenchoice. De looptijd van dit contract is 3 jaar met een opzegtermijn van 30

Nadere informatie

+ + Contractvoorwaarden voor Greenchoice Wind uit NL + Welkomstkorting februari Pagina 1/ 5

+ + Contractvoorwaarden voor Greenchoice Wind uit NL + Welkomstkorting februari Pagina 1/ 5 Contractvoorwaarden voor Greenchoice Wind uit NL Welkomstkorting februari 2019 www.greenchoice.nl Pagina 1/ 5 Groene stroom uit Nederlandse Wind en/of bosgecompenseerd gas. De looptijd van dit contract

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij MAIN Energie, we zijn blij u als nieuwe klant te kunnen begroeten.

Hartelijk welkom bij MAIN Energie, we zijn blij u als nieuwe klant te kunnen begroeten. Onderwerp: Bevestiging van uw aanmelding bij MAIN Energie Geachte [aanhef] [achternaam], Hartelijk welkom bij MAIN Energie, we zijn blij u als nieuwe klant te kunnen begroeten. Indien u vragen heeft over

Nadere informatie

Vraag en Antwoord over de Warmtewet

Vraag en Antwoord over de Warmtewet Vraag en Antwoord over de Warmtewet Vraag Antwoord 1 Wat is de Warmtewet? De Warmtewet is er om huurders te beschermen tegen het betalen van te hoge kosten voor energieverbruik en meer inzicht te geven

Nadere informatie

Levering duurzame warmte (Y)ours Leiden. Brochure. Bewoners

Levering duurzame warmte (Y)ours Leiden. Brochure. Bewoners Levering duurzame warmte (Y)ours Leiden Brochure Bewoners 1. Inleiding De collectieve duurzame energievoorziening in het project Yours is gebaseerd op Energie Opslag in de bodem als natuurlijke bron, aangevuld

Nadere informatie

Memo. De gemeente zal dit onderwerp aan de orde stellen in de klankbordgroep.

Memo. De gemeente zal dit onderwerp aan de orde stellen in de klankbordgroep. Ja Memo 1. Graag aangeven waar vermeld staat dat de bewoner moet bijdragen in de vervanging van de warmtepomp bij een grondgebonden woning. De bijdrage aan het vervangen van de warmtepomp is nergens zo

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij MAIN Energie, we zijn blij u als nieuwe klant te kunnen begroeten.

Hartelijk welkom bij MAIN Energie, we zijn blij u als nieuwe klant te kunnen begroeten. Onderwerp: Bevestiging van uw aanmelding bij MAIN Energie Geachte [aanhef] [achternaam], Hartelijk welkom bij MAIN Energie, we zijn blij u als nieuwe klant te kunnen begroeten. Indien u vragen heeft over

Nadere informatie

VOORDELIGE ENERGIETARIEVEN

VOORDELIGE ENERGIETARIEVEN VOORDELIGE ENERGIETARIEVEN Zoals u wellicht weet, bent u vrij in het kiezen van uw energieleverancier. Vereniging Gebra heeft een kortingsregeling voor elektriciteit en gas met MAIN Energie te Amsterdam.

Nadere informatie

MAIN Energie Modelcontractvoorwaarden

MAIN Energie Modelcontractvoorwaarden MAIN Energie Modelcontractvoorwaarden 1. Energielevering Op deze overeenkomst zijn de bijgevoegde Algemene Voorwaarden voor de levering van elektriciteit aan consumenten en kleinverbruikers en de Algemene

Nadere informatie

Contractvoorwaarden voor Nederlandse Windstroom april Pagina 1/ 10

Contractvoorwaarden voor Nederlandse Windstroom april Pagina 1/ 10 www.greenchoice.nl Pagina 1/ 10 Groene stroom uit Nederlandse Wind en/of bosgecompenseerd gas. De looptijd van dit contract is 1 jaar met een opzegtermijn van 30 dagen. Start Greenchoice de levering niet

Nadere informatie

Energiezuinig en optimaal comfort

Energiezuinig en optimaal comfort SUPER DUURZAAM WONEN OP HET ZEEBURGEREILAND AMSTERDAM Energiezuinig en optimaal comfort ZEEBURGEREILAND * AMSTERDAM APPARTEMENTEN MET EEN DUURZAAM KLIMAATSYSTEEM Duurzaam klimaat systeem in De BrouwerIJ

Nadere informatie

BUNGALOWPARK SCHATZENBURG ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN

BUNGALOWPARK SCHATZENBURG ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN BUNGALOWPARK SCHATZENBURG ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN 1 OKTOBER 2008 1 DEFINITIES EN INTERPRETATIE 1.1 Tenzij uit deze algemene leveringsvoorwaarden duidelijk anders blijkt hebben de volgende woorden

Nadere informatie

Contractvoorwaarden voor Apeldoorn Groen april Pagina 1/ 6

Contractvoorwaarden voor Apeldoorn Groen april Pagina 1/ 6 www.greenchoice.nl Pagina 1/ 6 Groene stroom uit een mix van Nederlandse bronnen (Nederlandse Wind en Nederlandse Biomassa) en/of bosgecompenseerd gas. De looptijd van dit contract is 1 jaar met een opzegtermijn

Nadere informatie

Productvoorwaarden EnergieFlex

Productvoorwaarden EnergieFlex Productvoorwaarden EnergieFlex 2015 Inhoudsopgave Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Energielevering Machtiging Gegevensbescherming

Nadere informatie

Contractvoorwaarden voor Nederlandse Windstroom en Groengas april Pagina 1/ 9

Contractvoorwaarden voor Nederlandse Windstroom en Groengas april Pagina 1/ 9 www.greenchoice.nl Pagina 1/ 9 Groene stroom uit Nederlandse Wind en/of groen gas. De looptijd van dit contract is 1 jaar met een opzegtermijn van 30 dagen. Start Greenchoice de levering niet per de 1

Nadere informatie

Productvoorwaarden EnergieFlex. Augustus 2015

Productvoorwaarden EnergieFlex. Augustus 2015 Productvoorwaarden EnergieFlex Augustus 2015 Inhoudsopgave Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Energielevering Machtiging Gegevensbescherming

Nadere informatie

Contractvoorwaarden voor Groen uit Nederland mei Pagina 1/ 7

Contractvoorwaarden voor Groen uit Nederland mei Pagina 1/ 7 www.greenchoice.nl Pagina 1/ 7 : Dit contract heeft een vaste looptijd van 1 jaar. Deze looptijd gaat in op de startdatum van levering. Voor het contract geldt een opzegtermijn van 30 dagen tegen het einde

Nadere informatie

Informatiemiddag. 13 december 2012

Informatiemiddag. 13 december 2012 Informatiemiddag 13 december 2012 Welkom Inhoud presentatie 1. Wie zijn wij? 2. Waarom dit systeem? 3. Toelichting energievoorziening 4. Afleverset in uw woning 5. Meters en meterstanden 6. Kamerthermostaten

Nadere informatie

Informatie over de Warmtewet Volkshuisvesting December 2014

Informatie over de Warmtewet Volkshuisvesting December 2014 Informatie over de Warmtewet Volkshuisvesting December 2014 1. Warmtewet algemeen Het waarom van de Warmtewet Als een huurder is aangesloten op stadsverwarming of blokverwarming (1 grote installatie voor

Nadere informatie

Contractvoorwaarden voor Lokaal Groen mei Pagina 1/ 7

Contractvoorwaarden voor Lokaal Groen mei Pagina 1/ 7 www.greenchoice.nl Pagina 1/ 7 Groene stroom uit Nederlandse Zon en/of bosgecompenseerd gas. De looptijd van dit contract is 1 jaar met een opzegtermijn van 30 dagen. Start Greenchoice de levering niet

Nadere informatie

PRODUCTVOORWAARDEN APRIL 2016

PRODUCTVOORWAARDEN APRIL 2016 PRODUCTVOORWAARDEN APRIL 2016 Vragen? Bel 088-304 10 00 Elke werkdag bereikbaar tussen 08:30 19:00 energieflex.nl Inhoudsopgave Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel

Nadere informatie

Contractvoorwaarden voor Nederlandse Windstroom april Pagina 1/ 12

Contractvoorwaarden voor Nederlandse Windstroom april Pagina 1/ 12 www.greenchoice.nl Pagina 1/ 12 Groene stroom uit Nederlandse Wind en/of bosgecompenseerd gas. De looptijd van dit contract is 1 jaar met een opzegtermijn van 30 dagen. Start Greenchoice de levering niet

Nadere informatie

Contractvoorwaarden Nederlandse Windstroom + gratis WindVangers 1 juni Pagina 1/ 5 + +

Contractvoorwaarden Nederlandse Windstroom + gratis WindVangers 1 juni Pagina 1/ 5 + + www.greenchoice.nl Pagina 1/ 5 + + Groene stroom uit Nederlandse Wind en/of bosgecompenseerd gas met 2 gratis WindVangers van Greenchoice. Dit contract heeft een vaste looptijd van 3 jaar. Deze looptijd

Nadere informatie

Uitleg van uw jaarnota

Uitleg van uw jaarnota Uitleg van uw jaarnota Algemeen: Wij maken uw jaar- of eindnota op met uw meterstanden. Wij bepalen uw verbruik aan de hand van het verschil tussen de begin- en eindstanden van de verbruiks periode waarvoor

Nadere informatie

(dit is een voorbeeld o.b.v. fictieve gegevens) Mijn dossier Mijn dossier Informatie over zonnepanelen

(dit is een voorbeeld o.b.v. fictieve gegevens) Mijn dossier Mijn dossier Informatie over zonnepanelen uw nota Op uw jaar- of eindnota worden uw werkelijke energieverbruik en kosten verrekend. Zijn de werkelijke kosten lager dan het totaal van de door u betaalde termijnbedragen? Dan krijgt u geld terug.

Nadere informatie

Verwarming, koeling, warm water en ventilatie in uw woning

Verwarming, koeling, warm water en ventilatie in uw woning Verwarming, koeling, warm water en ventilatie in uw woning Uw woning is aangesloten op een collectief, duurzaam energiesysteem. Deze installatie verwarmt in de winter, koelt in de zomer en zorgt voor warm

Nadere informatie

Brochure verwarmen en koeling Noorderlicht

Brochure verwarmen en koeling Noorderlicht Brochure verwarmen en koeling Noorderlicht In uw appartementencomplex bevindt zich een centrale techniekruimte. Vanuit deze ruimte wordt verwarming of koeling geleverd aan uw woning. In elke kamer in uw

Nadere informatie

Contractvoorwaarden voor Greenchoice Maximaal Groen oktober Pagina 1/ 5

Contractvoorwaarden voor Greenchoice Maximaal Groen oktober Pagina 1/ 5 www.greenchoice.nl Pagina 1/ 5 Nederlandse Zonnestroom opgewekt door een Campina melkveehouder en/of bosgecompenseerd gas van Greenchoice. Greenchoice behoudt zich in alle gevallen het recht voor om indien

Nadere informatie

Duurzame energie. Warmte- en koudelevering door Cogas. www.cogas.nl

Duurzame energie. Warmte- en koudelevering door Cogas. www.cogas.nl Duurzame energie Warmte- en koudelevering door Cogas www.cogas.nl Duurzame energie Stelt u zich eens voor: een woning die u warmte biedt in de winter, heerlijke verkoeling in de zomer en dat zelfs op milieuvriendelijke

Nadere informatie

Warmtewet. Wat houd dit nu in? Maart 2014

Warmtewet. Wat houd dit nu in? Maart 2014 Warmtewet Wat houd dit nu in? Maart 2014 1 Inleiding Per 1 januari 2014 is de Warmtewet van kracht. Vanaf deze datum is de invulling van het Niet Meer Dan Anders beginsel (NMDA) gereguleerd door de overheid.

Nadere informatie

Brochure Collectieve warmte voorziening Centrumplan - Stad van de Zon te Heerhugowaard

Brochure Collectieve warmte voorziening Centrumplan - Stad van de Zon te Heerhugowaard 11. Adres gegevens De adres gegevens van Eteck B.V. zijn als volgt: Eteck B.V. Postbus 58 2740 AB Waddinxveen Coenecoop 12 2741 PG WADDINXVEEN Brochure Collectieve warmte voorziening te Heerhugowaard Telefoon

Nadere informatie

Dienstenpakket De Rendant

Dienstenpakket De Rendant Dienstenpakket De Rendant A. Administratie en Financiën 1. Het uitvoeren van het administratief beheer, naar beste weten en kunnen en met inachtneming van de belangen van de vereniging. Ledenbestand en

Nadere informatie

Contractvoorwaarden voor Greenchoice Maximaal Groen oktober Pagina 1/ 5

Contractvoorwaarden voor Greenchoice Maximaal Groen oktober Pagina 1/ 5 www.greenchoice.nl Pagina 1/ 5 Nederlandse Wind en bosgecompenseerd gas van Greenchoice. De looptijd van dit contract is 3 jaar met een opzegtermijn van 30 dagen. Start Greenchoice de levering niet per

Nadere informatie

Productvoorwaarden EnergieFlex

Productvoorwaarden EnergieFlex Productvoorwaarden EnergieFlex 2015 Inhoudsopgave Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Energielevering Machtiging Gegevensbescherming

Nadere informatie

Contractvoorwaarden Nederlandse Windstroom 1 juni Pagina 1/ 8

Contractvoorwaarden Nederlandse Windstroom 1 juni Pagina 1/ 8 www.greenchoice.nl Pagina 1/ 8 Groene stroom uit Nederlandse Wind en/of bosgecompenseerd gas. Dit contract heeft een vaste looptijd van 1 jaar. Deze looptijd gaat in op de startdatum van levering. Voor

Nadere informatie

Informatiepakket. duurzame energievoorziening WKO

Informatiepakket. duurzame energievoorziening WKO Informatiepakket duurzame energievoorziening WKO 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Het principe en de werking van een Warmte- Koudeopslag (WKO)... 4 3. De collectieve levering van

Nadere informatie

Presentatie verbeterplan warmtevoorziening Ouverture Goes

Presentatie verbeterplan warmtevoorziening Ouverture Goes Presentatie verbeterplan warmtevoorziening Ouverture Goes Presentatie verbeterplan warmtevoorziening Ouverture Goes Inleiding door wethouder Jo-Annes de Bat, Korte algemene uitleg door Cees Verloop, Technische

Nadere informatie

Duurzame warmte. Hoe werkt de warmte. Tips en adviezen. Warmte van HVC comfortabel en duurzaam

Duurzame warmte. Hoe werkt de warmte. Tips en adviezen. Warmte van HVC comfortabel en duurzaam Duurzame warmte Hoe werkt de warmte in mijn woning? de warmte unit Hoe lees ik mijn warmtemeter af? Hoe werkt de warmte unit? Hoe lees ik mijn warmtemeter af? Op de warmte unit is een warmtemeter geplaatst.

Nadere informatie

Aangenaam duurzaam. Informatieboekje

Aangenaam duurzaam. Informatieboekje Aangenaam duurzaam Informatieboekje Handige informatie Uw woning is aangesloten op Warmtenet Hengelo. Warmtenet Hengelo zorgt ervoor dat u het in huis aangenaam warm hebt en dat u warm water uit de kraan

Nadere informatie

Productvoorwaarden EnergieFlex

Productvoorwaarden EnergieFlex Productvoorwaarden EnergieFlex 2015 Inhoudsopgave Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Energielevering Machtiging Gegevensbescherming

Nadere informatie

verrekenbare servicekosten

verrekenbare servicekosten Bij 3B Wonen betaalt u naast de huur ook servicekosten. Deze servicekosten betaalt u maandelijks via een voorschot, tegelijk met de huur. Voorbeelden van servicekosten zijn schoonmaken van de algemene

Nadere informatie

Duurzame energie voorziening Ouverture. 20 dec. door: Projectteam WKO

Duurzame energie voorziening Ouverture. 20 dec. door: Projectteam WKO Duurzame energie voorziening Ouverture Presentatie 20 dec. door: Projectteam WKO Duurzame energievoorziening in Ouverture Opening Programma Alternatieven Financiële mogelijkheden Vervolg, hoe nu verder?

Nadere informatie

Bilthoven, april 2011. Betreft: Saentoren Appartementen Ankersmidplein te Zaandam. Geachte bewoner,

Bilthoven, april 2011. Betreft: Saentoren Appartementen Ankersmidplein te Zaandam. Geachte bewoner, Bilthoven, april 2011 Betreft: Saentoren Appartementen Ankersmidplein te Zaandam Geachte bewoner, Hartelijk gefeliciteerd met uw woning. Voor de levering van warmte en koude ten behoeve van de woning is

Nadere informatie

ACN Energy in samenwerking met energiedirect.nl. Overstappen naar energiedirect.nl

ACN Energy in samenwerking met energiedirect.nl. Overstappen naar energiedirect.nl ACN Energy in samenwerking met energiedirect.nl Overstappen naar energiedirect.nl Inhoudsopgave Geen moeite Welke klanten komen in aanmerking? Informatie over overstappen Huidige situatie van uw klant

Nadere informatie

Presentatie Warmtewet. Marijn Huijbers VBTM Advocaten m.huijbers@vbtm.nl 06-48 54 46 51

Presentatie Warmtewet. Marijn Huijbers VBTM Advocaten m.huijbers@vbtm.nl 06-48 54 46 51 1 Presentatie Warmtewet Marijn Huijbers VBTM Advocaten m.huijbers@vbtm.nl 06-48 54 46 51 Beschermingsinstrumenten Warmtewet 2 Maximumprijs Leveringsovereenkomst Verplichting tot zo nauwkeurig mogelijk

Nadere informatie

ENERGIE voor de zakelijke markt

ENERGIE voor de zakelijke markt VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE ENERGIE voor de zakelijke markt DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen.

Nadere informatie

Brochure Zo gaat u voor nul! uitstoot 100% Uw nieuwe woning is EPC = 0. duurzame energie van eigen bodem

Brochure Zo gaat u voor nul! uitstoot 100% Uw nieuwe woning is EPC = 0. duurzame energie van eigen bodem 0% uitstoot Brochure 2017 Zo gaat u voor nul! 0 Uw nieuwe woning is EPC = 0 100% duurzame energie van eigen bodem U gaat voor nul! Welkom in uw energieneutrale woning Eteck, aangenaam Al meer dan 10 jaar

Nadere informatie

SLUIT ALLE NUTSVOORZIENINGEN IN één KEER AAN!

SLUIT ALLE NUTSVOORZIENINGEN IN één KEER AAN! SLUIT ALLE NUTSVOORZIENINGEN IN één KEER AAN! BESTE HUURDER, Met dit formulier kunt u alle nutsvoorzieningen in één keer aanvragen. Tegelijk worden de contracten voor gas, stroom, water en kabel TV & internet

Nadere informatie

TOELICHTING OP DE ALGEMENE VOORWAARDEN 2006 VOOR AANSLUITING EN TRANSPORT ELEKTRICITEIT EN GAS VOOR KLEINVERBRUIKERS

TOELICHTING OP DE ALGEMENE VOORWAARDEN 2006 VOOR AANSLUITING EN TRANSPORT ELEKTRICITEIT EN GAS VOOR KLEINVERBRUIKERS TOELICHTING OP DE ALGEMENE VOORWAARDEN 2006 VOOR AANSLUITING EN TRANSPORT ELEKTRICITEIT EN GAS VOOR KLEINVERBRUIKERS Deze Algemene Voorwaarden zijn tot stand gekomen in overeenstemming met de Consumentenbond

Nadere informatie

Toelichting voor consumenten en zakelijke afnemers op de Algemene Leveringsvoorwaarden voor de levering van elektriciteit en gas Kleinverbruik

Toelichting voor consumenten en zakelijke afnemers op de Algemene Leveringsvoorwaarden voor de levering van elektriciteit en gas Kleinverbruik Toelichting voor consumenten en zakelijke afnemers op de Algemene Leveringsvoorwaarden voor de levering van elektriciteit en gas Kleinverbruik Deze toelichting dient als een praktische uitleg van de Algemene

Nadere informatie

Bijlage 1: Principeschema behorende bij de Leveringsovereenkomst inzake Mannee te Goes

Bijlage 1: Principeschema behorende bij de Leveringsovereenkomst inzake Mannee te Goes Bijlage 1: Principeschema behorende bij de Leveringsovereenkomst inzake Mannee te Goes Bijlage 2: Aansluitwaarden en prestaties Combiwarmtepompen behorende bij de Leveringsovereenkomst inzake Mannee te

Nadere informatie

service kosten en gratis diensten wonen met karakter

service kosten en gratis diensten wonen met karakter service kosten en gratis diensten wonen met karakter Lefier zorgt ervoor dat uw woning in orde is en blijft zodat u kunt wonen in een woning waarin u zich thuis voelt. Daarnaast leveren wij diensten om

Nadere informatie

Energie volgens Robin

Energie volgens Robin Energie volgens Robin Onduidelijk In dit boekje beschrijft Robin hoe wij werken, en voor wie! Ook bieden wij u hier een kijkje in de keuken van de Nederlandse energiemarkt. Aan de hand van veel voorkomende

Nadere informatie

Om u 24 uur per dag van dienst te kunnen zijn is Enera Services op verschillende manieren te bereiken voor al uw vragen en/of storingen.

Om u 24 uur per dag van dienst te kunnen zijn is Enera Services op verschillende manieren te bereiken voor al uw vragen en/of storingen. Om er zeker van te zijn dat u een storing heeft die u niet zelf kunt verhelpen verzoeken wij u eerst te controleren of de storing voorkomt op de onderstaande lijst. Doorloop dan eerste het bij de klacht

Nadere informatie

Toelichting voor consumenten op de Algemene Leveringsvoorwaarden voor de levering van elektriciteit en gas.

Toelichting voor consumenten op de Algemene Leveringsvoorwaarden voor de levering van elektriciteit en gas. Toelichting voor consumenten op de Algemene Leveringsvoorwaarden voor de levering van elektriciteit en gas. Deze toelichting dient als een praktische uitleg van de Algemene Voorwaarden voor consumenten.

Nadere informatie

Productvoorwaarden EnergieFlex. Augustus 2015

Productvoorwaarden EnergieFlex. Augustus 2015 Productvoorwaarden EnergieFlex Augustus 2015 Inhoudsopgave Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Energielevering Machtiging Gegevensbescherming

Nadere informatie

servicekosten wonen met karakter

servicekosten wonen met karakter servicekosten wonen met karakter Lefier zorgt ervoor dat uw woning in orde is en blijft zodat u kunt wonen in een woning waarin u zich thuis voelt. Daarnaast leveren wij diensten om uw woongenot verder

Nadere informatie

De slimme meter. Informatie over de nieuwe energiemeter

De slimme meter. Informatie over de nieuwe energiemeter De slimme meter Informatie over de nieuwe energiemeter De slimme meter in vogelvlucht Alle huishoudens in Nederland krijgen een nieuw soort energiemeter aangeboden: de zogenaamde slimme meter. Deze digitale

Nadere informatie

BEKOM vs Ennatuurlijk 20-08-2014

BEKOM vs Ennatuurlijk 20-08-2014 BEKOM vs Ennatuurlijk 20-08-2014 Mijn naam is Jan Willems Ik woon in de Haagse Beemden en ben een van de verbruikers die een klacht heeft ingediend bij de Geschillencommissie Energie Ik zal mij even voorstellen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen ACN Energy in samenwerking met energie:direct

Veelgestelde vragen ACN Energy in samenwerking met energie:direct Veelgestelde vragen ACN Energy in samenwerking met energie:direct Algemeen 1. Zijn er voorwaarden aan verbonden als ik klant wil worden van energie:direct? Ja, u dient: - uw eigen aansluiting te hebben

Nadere informatie

Een comfortabele, gasloze en toekomstbestendige woning

Een comfortabele, gasloze en toekomstbestendige woning Een comfortabele, gasloze en toekomstbestendige woning Bent u voorbereid op de toekomst? Een toekomst zónder gas? Heijmans ontwikkelt op Forteneiland comfortabele, gasloze en toekomstbestendige woningen.

Nadere informatie

Collectieve verwarming versus Individuele (centrale) verwarming

Collectieve verwarming versus Individuele (centrale) verwarming Collectieve verwarming versus Individuele (centrale) verwarming Dit document is geschreven door een Technische VvE commissie. In dit document wordt een vergelijking gemaakt tussen een collectief verwarmingssysteem

Nadere informatie

Bestuur bewonersvereniging Het Breed p/a F. Witzen Het Hoogt 249 1025 GX AMSTERDAM. 22 maart 2010 stookkosten Eneco. Geachte bestuursleden,

Bestuur bewonersvereniging Het Breed p/a F. Witzen Het Hoogt 249 1025 GX AMSTERDAM. 22 maart 2010 stookkosten Eneco. Geachte bestuursleden, Bestuur bewonersvereniging Het Breed p/a F. Witzen Het Hoogt 249 1025 GX AMSTERDAM Datum Onderwerp 22 maart 2010 stookkosten Eneco Geachte bestuursleden, In het informatieboekje dat u aan alle bewoners

Nadere informatie

ECLI:NL:RBASS:2011:BU9407

ECLI:NL:RBASS:2011:BU9407 ECLI:NL:RBASS:2011:BU9407 Instantie Rechtbank Assen Datum uitspraak 15-11-2011 Datum publicatie 27-12-2011 Zaaknummer 319836 - CV EXPL 11-4342 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

voorletters : telefoonnummer overdag : naam : telefoonnummer s avonds :

voorletters : telefoonnummer overdag : naam : telefoonnummer s avonds : VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE ENERGIE DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen. *Aanvinken wat van toepassing

Nadere informatie

100% Warmte, warm tapwater en koude. Comfortabel én milieuvriendelijk wonen. duurzame energie van eigen bodem

100% Warmte, warm tapwater en koude. Comfortabel én milieuvriendelijk wonen. duurzame energie van eigen bodem 100% duurzame energie van eigen bodem Warmte, warm tapwater en koude Comfortabel én milieuvriendelijk wonen U gaat voor nul! Comfortabel én milieuvriendelijk wonen Warmte, warm tapwater en koude van Eteck

Nadere informatie

Duurzame energie voorziening Ouverture nov. door: Projectteam WKO

Duurzame energie voorziening Ouverture nov. door: Projectteam WKO Duurzame energie voorziening Ouverture Presentatie 29 + 30 nov. door: Projectteam WKO Duurzame energievoorziening in Ouverture Welkom Eric Holm Gespreksleider van de avond Duurzame energievoorziening in

Nadere informatie

Overstappen. Waarom overstappen?

Overstappen. Waarom overstappen? Overstappen Waarom overstappen? De meeste mensen stappen over naar een andere leverancier omdat zij hier flink wat geld mee kunnen besparen. Er bestaan namelijk grote verschillen in energietarieven van

Nadere informatie

VERRASSEND WARM, VERFRISSEND ANDERS

VERRASSEND WARM, VERFRISSEND ANDERS warmtenet Antwerpen Zuid VERRASSEND WARM, VERFRISSEND ANDERS Infobrochure warmte@zuid 2 ZORGELOOS, DUURZAAM VERWARMEN Waarom in elke woning een verwarmingsketel plaatsen als het ook eenvoudiger en vooral

Nadere informatie

Gebruikerspakket. Duurzaam energiesysteem Warmte en Koude. Dr. Struyckenplein

Gebruikerspakket. Duurzaam energiesysteem Warmte en Koude. Dr. Struyckenplein Gebruikerspakket Duurzaam energiesysteem Warmte en Koude Dr. Struyckenplein 1 Inhoud 1. Introductie 2. Hoe werkt het WKO(warmte koude opwekking) systeem 3. De duurzame levering van warmte en koude in uw

Nadere informatie

Een comfortabele, gasloze en toekomstbestendige woning

Een comfortabele, gasloze en toekomstbestendige woning Een comfortabele, gasloze en toekomstbestendige woning Bent u voorbereid op de toekomst? Een toekomst zónder gas? AM ontwikkelt in Park Centraal comfortabele, gasloze en toekomstbestendige woningen. Deze

Nadere informatie

Duurzame energie voorziening Ouverture. 8 dec. door: Projectteam WKO

Duurzame energie voorziening Ouverture. 8 dec. door: Projectteam WKO Duurzame energie voorziening Ouverture Presentatie 8 dec. door: Projectteam WKO Duurzame energievoorziening in Ouverture Opening Programma Alternatieven Financiële mogelijkheden Vervolg, hoe nu verder?

Nadere informatie

100% Warmte, warm tapwater en koude. Comfortabel én milieuvriendelijk wonen. duurzame energie van eigen bodem

100% Warmte, warm tapwater en koude. Comfortabel én milieuvriendelijk wonen. duurzame energie van eigen bodem 100% duurzame energie van eigen bodem Warmte, warm tapwater en koude Comfortabel én milieuvriendelijk wonen U gaat voor nul! Comfortabel én milieuvriendelijk wonen Warmte, warm tapwater en koude van Eteck

Nadere informatie

HUUR OPZEGGEN. Daarvoor geldt het volgende:

HUUR OPZEGGEN. Daarvoor geldt het volgende: HUUR OPZEGGEN U gaat verhuizen naar een andere woning en wilt de huur van uw huidige woning bij WSG opzeggen. Voordat u definitief de deur achter u dicht kunt trekken, moet u nog een aantal belangrijke

Nadere informatie

Energie voor ondernemers

Energie voor ondernemers Energie voor ondernemers Leveringsprijzen zakelijk kleinverbruik Per 1 januari 2009 www.delta.nl Energie? DELTA! Energie is van levensbelang voor uw onderneming. Het verlichten van uw bedrijfsruimtes,

Nadere informatie

LJN: BJ4855,Sector kanton Rechtbank Haarlem, zaak/rolnr.: 415843 / CV EXPL 09-1336

LJN: BJ4855,Sector kanton Rechtbank Haarlem, zaak/rolnr.: 415843 / CV EXPL 09-1336 LJN: BJ4855,Sector kanton Rechtbank Haarlem, zaak/rolnr.: 415843 / CV EXPL 09-1336 Datum uitspraak: 23-07-2009 Datum publicatie: 10-08-2009 Rechtsgebied: Civiel overig Soort procedure: Eerste aanleg enkelvoudig

Nadere informatie

Workshopmiddag Warmtewet

Workshopmiddag Warmtewet Workshopmiddag Warmtewet Femke Heine en Mahir Sari 31 oktober 2013 Disclaimer: Aan deze presentatie kunnen geen rechten worden ontleend. Algemeen 2 Op welke wijze gaat er door ACM gecommuniceerd worden

Nadere informatie

OVEREENKOMST PERSOONSALARMERING

OVEREENKOMST PERSOONSALARMERING OVEREENKOMST PERSOONSALARMERING Artikel 1 Onderwerp van overeenkomst Aanbieder verzorgt voor de klant de dienstverlening m.b.t. persoonsalarmering, te weten: 1.1 Het invoeren van relevante gegevens van

Nadere informatie

Partnerschap energie met energiedirect.nl

Partnerschap energie met energiedirect.nl Partnerschap energie met energiedirect.nl Inhoudsopgave Belangrijke informatie over het product en de bestelprocedure Vragen 1 16 Extra productinformatie Vragen 17 32 Overstappen Vraag 33 Facturering en

Nadere informatie

Bijlage 1: Principeschema behorende bij de Leveringsovereenkomst inzake de Nutsvoorziening in het Project De Blauwe Zoom te Hardinxveld-Giessendam

Bijlage 1: Principeschema behorende bij de Leveringsovereenkomst inzake de Nutsvoorziening in het Project De Blauwe Zoom te Hardinxveld-Giessendam Bijlage 1: Principeschema behorende bij de Leveringsovereenkomst inzake Bijlage 2: Aansluitwaarden en prestaties Nutsvoorziening behorende bij de Leveringsovereenkomst inzake Specificatie voorziening voor

Nadere informatie

Energie volgens Robin

Energie volgens Robin Energie volgens Robin Onduidelijk In dit boekje beschrijft Robin hoe wij werken, en voor wie! Ook bieden wij u hier een kijkje in de keuken van de Nederlandse energiemarkt. Aan de hand van veel voorkomende

Nadere informatie

Toelichting voor consumenten op de Algemene Leveringsvoorwaarden voor de levering van elektriciteit en gas

Toelichting voor consumenten op de Algemene Leveringsvoorwaarden voor de levering van elektriciteit en gas Toelichting voor consumenten voor de levering van elektriciteit en gas september 2014 v.42-01 Deze algemene toelichting is opgesteld door EnergieNed en dient als een praktische uitleg van de Algemene Voorwaarden

Nadere informatie

Algemene voorwaarden ihelpu

Algemene voorwaarden ihelpu Algemene voorwaarden ihelpu Algemene voorwaarden ihelpu 1.Definities Klant: een natuurlijke persoon of rechtspersoon die met ihelpu een overeenkomst tot het leveren van diensten sluit. ihelpu, wilhelminastraat

Nadere informatie

Huur opzeggen bij Woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland

Huur opzeggen bij Woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland Huur opzeggen bij Woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland Wie gaat verhuizen heeft een drukke tijd voor de boeg. U moet van alles regelen voor het eenmaal zover is. Het is daarom belangrijk tijdig de huur

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Vip

Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Vip Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Vip Gastouderbureau Vip (hierna te noemen GOB Vip), Adres Scheumergats 1, 6305 BM te Schin op Geul. Geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang onder nummer:

Nadere informatie

PRODUCTVOORWAARDEN DECEMBER 2016

PRODUCTVOORWAARDEN DECEMBER 2016 PRODUCTVOORWAARDEN DECEMBER 2016 Inhoudsopgave Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Energielevering Overstappen Gegevensbescherming Slimme meter Correspondentie

Nadere informatie

Slimme energiemeters vanaf 1.1.2012 ingevoerd

Slimme energiemeters vanaf 1.1.2012 ingevoerd Regelingen en voorzieningen CODE 5.1.4.22 Slimme energiemeters vanaf 1.1.2012 ingevoerd bronnen vraag en antwoord ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I), 23.2.2011, www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Algemene voorwaarden en privacy verklaring DICO Breedband B.V. Kaag en Braassem

Algemene voorwaarden en privacy verklaring DICO Breedband B.V. Kaag en Braassem Algemene voorwaarden en privacy verklaring DICO Breedband B.V. Kaag en Braassem Artikel 1: Definities ALGEMEEN Artikel 2: Onderwerp Artikel 3: Algemene bepalingen Artikel 4: Toepasselijkheid Artikel 5:

Nadere informatie

Wat u moet regelen voordat u de sleutels inlevert

Wat u moet regelen voordat u de sleutels inlevert Opzeggen van de huur Wat u moet regelen voordat u de sleutels inlevert Wat u moet regelen voordat u d Huur opzeggen U kunt de huur van uw woning op elke dag van de maand opzeggen. Er geldt een opzegtermijn

Nadere informatie