DE VRIJWILLIGER CENTRAAL (analysemodel)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE VRIJWILLIGER CENTRAAL (analysemodel)"

Transcriptie

1 ? cultuur betrokkenheid Belevingsaspecten vaardigheden taken middelen Taak gerelateerde aspecten DE VRIJWILLIGER CENTRAAL (analysemodel) aansturing andere vrijwilligers klanten Relationele aspecten Waarom wil ik wel of niet vrijwilliger zijn? Zakelijke aspecten beloning organisatie zaken buiten de organisatie

2 WAAROM WIL IK WEL OF NIET VRIJWILLIGER ZIJN? Als organisatie is het een kunst om te ontdekken welke zaken van invloed zijn op de keuze van de vrijwilliger om wel of niet actief te zijn en te blijven. Als je weet welke zaken dat zijn kun je hier als organisatie aan gaan werken. In het schema zie je een aantal zaken die invloed kunnen hebben op de keuze van een vrijwilliger om wel of niet actief te blijven binnen een organisatie. Als je die 12 punten bekijkt zijn er een aantal zaken waarop je als organisatie weinig of geen invloed kunt uitoefenen, maar er zijn ook een aantal zaken die je wel degelijk kunt beïnvloeden. Naast deze 12 punten is er ook de factor tijd. Je kunt als organisatie vrij goed aangeven hoeveel tijd je minimaal van een vrijwilliger vraagt. Als dit duidelijk is kan de vrijwilliger zelf bepalen of hij of zij de benodigde tijd hiervoor vrij kan of wil maken. In het schema wordt het vrijwilliger zijn bekeken vanuit vier verschillende invalshoeken: - Zakelijke aspecten. - Taak gerelateerde aspecten. - Relationele aspecten. - Belevingsaspecten. Bij deze aspecten wordt gekeken naar hoe je de organisatie ervaart en beleeft. Het gaat hier met name om gevoelszaken. volgende (Zakelijke aspecten)

3 ZAKELIJKE ASPECTEN Zakelijke aspecten beloning organisatie zaken buiten de organisatie Dit zijn die aspecten die je als vrijwilliger direct merkt als je aan de slag gaat. Het heeft te maken met organisatorische zaken, praktische zaken rond de activiteiten en wat het vrijwilligerswerk jou als vrijwilliger persoonlijk oplevert. volgende (beloning)

4 TAAK GERELATEERDE ASPECTEN Taak gerelateerde aspecten vaardigheden taken middelen Dit zijn de aspecten die direct betrekking hebben op de taken/werkzaamheden die je binnen de organisatie uitvoert. volgende (vaardigheden)

5 RELATIONELE ASPECTEN Relationele aspecten klanten andere vrijwilligers aansturing Hierbij wordt gekeken hoe je om kunt gaan/ omgaat met de verschillende geledingen binnen de organisatie. volgende ( klanten )

6 BELEVINGS ASPECTEN Belevings aspecten betrokkenheid cultuur? Bij deze aspecten wordt gekeken naar hoe je de organisatie ervaart en beleeft. Het gaat hier met name om gevoelszaken. volgende (betrokkenheid)

7 KLANTEN klanten relationeel functioneel individuele klant klanten als groep Of je het wel of niet leuk vindt als vrijwilliger wordt voor een groot deel bepaald door de klanten/leden waarvoor of waarmee je werkt. Natuurlijk moet je met een open mind naar de klanten/leden toe stappen, maar soms liggen de klanten/leden je beter dan een andere keer. Het gaat hierbij zowel om de individuele klanten/leden als ook om de klanten/leden als groep. Vrijwilligers zullen gemotiveerder zijn naarmate het beter klikt met de klanten/leden. volgende (andere vrijwilligers) terug (Relationele aspecten)

8 ANDERE VRIJWILLIGERS andere vrijwilligers relationeel functioneel directe collega vrijwilligers overige vrijwilligers Zoals het wel of niet kan klikken tussen vrijwilliger en klant, zo kan het ook wel of niet klikken tussen vrijwilligers onderling. De onderlinge band tussen vrijwilligers is van groot belang voor de organisatie, maar ook voor de vrijwilliger zelf. Vaak genoeg leidt deze band tot langdurige vriendschappen die verder gaan dan de carrière binnen de organisatie. Hierbij gaat het om de vrijwilligers waar je samen mee voor een bepaalde taak staat, maar ook om vrijwilligers binnen de organisatie waar je voor de uitvoering van je taak niet direct mee te maken hebt. volgende (aansturing) terug ( klanten )

9 AANSTURING aansturing relationeel functioneel door bestuur directe aansturing De manier waarop je als vrijwilliger wordt aangestuurd kan een bron van inspiratie zijn, maar kan ook zorgen voor de nodige frustraties. De relatie met diegene die je direct aanstuurt moet open en eerlijk zijn om te voorkomen dat er zaken al sluimerend voor een verstoorde relatie gaan zorgen. Ook geldt dit voor de relatie met het bestuur van de organisatie. De band met het bestuur hoeft niet zo innig te zijn, maar voorkomen moet worden dat er een wij (de uitvoerende vrijwilligers) en zij (het bestuur) ontstaat. Er dient voorkomen te worden dat de vrijwilliger zich niet serieus genomen voelt. volgende (Belevingsaspecten) terug (andere vrijwilligers)

10 VAARDIGHEDEN vaardigheden de theorie de praktijk Als een vrijwilliger niet beschikt over de juiste vaardigheden om zijn taak uit te voeren, dan zal dit tot frustraties leiden. Het gaat hierbij om de praktische uitvoering van de taak (het hoe) als ook om de theorie achter de activiteiten (het waarom). Elke vrijwilligersorganisatie kent verschillende taken en elke taak vraagt specifieke vaardigheden. Het is de kunst om de vaardigheden waarover vrijwilligers beschikken zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de taken die zij binnen een organisatie verrichten. volgende (taken) terug (Taak gerelateerde aspecten)

11 TAKEN taken heldere kaders eigen inbreng Voor het uitvoeren van taken is het van belang dat duidelijk is wat er van jou als vrijwilliger verwacht wordt. Heldere kaders zijn in dit verband van belang. Er wordt gesproken over kaders, omdat bij de concrete invulling van de kaders de eigen inbreng van vrijwilligers belangrijk is. De kaders moeten de richting bepalen, de vrijwilliger zelf moet verantwoordelijk zijn voor de weg. volgende (middelen) terug (vaardigheden)

12 MIDDELEN middelen beschikbaarheid eigen inbreng Voor het uitvoeren van je taken heb je meestal materialen/hulpmiddelen nodig. Het stimuleert vrijwilligers ook als zij zelf aan kunnen geven welke (soort) materialen/hulpmiddelen zij graag willen gebruiken en/of nodig hebben. Vervolgens is van belang dat de materialen/hulpmiddelen beschikbaar zijn op het moment dat ze nodig zijn en dat de kwaliteit van die materialen voldoende is. volgende (Relationele aspecten) terug (taken)

13 BELONING beloning financieel waardering plezier in woorden in daden Een vrijwilliger krijgt geen salaris. Het enige waarmee je een vrijwilliger kunt betalen is waardering voor zijn werk. Laat dit als organisatie ook duidelijk merken. Een feestje, een kaartje met de verjaardag of met de feestdagen, een bedankbriefje na een geslaagde grotere activiteit zijn kleine attenties die de vrijwilligers zeer op prijs zullen stellen. Denk daarnaast ook eens na over de kosten die vrijwilligers soms maken, hoe zit het met reiskosten, portokosten, telefoonkosten? Niet alles hoeft betaald te worden maar alles moet wel op zijn waarde geschat worden. volgende (organisatie) terug (Zakelijke aspecten)

14 ORGANISATIE organisatie tijd organisatie structuur ondersteunende processen sturings processen De vrijwilliger moet zich (als dat niet zijn specifieke taak is) geen zorgen hoeven te maken over de contacten met de gemeente, de ruimte die gebruikt moet worden, de contributie enz. enz. Als organisatie dien je ervoor te zorgen dat dit soort zaken goed geregeld zijn. Op deze manier kan de vrijwilliger zich volledig concentreren op zijn eigenlijke taak. Wel kan/moet de vrijwilliger betrokken worden bij het nemen van besluiten over deze zaken. De organisatie zorgt vervolgens voor de uitwerking. Een ander belangrijk middel dat nodig is om de taken uit te kunnen voeren is tijd. De hoeveelheid tijd die een vrijwilliger wil investeren is sterk gebonden aan de tevredenheid van de vrijwilliger over de organisatie. Het vakje tijd heeft dan ook een andere kleur: TIJD IS NIET BEPALEND VOOR DE TEVREDENHEID VAN DE VRIJWILLIGER MAAR EEN RESULTANTE VAN DIE TEVREDENHEID. volgende (zaken buiten de organisatie) terug (beloning)

15 ZAKEN BUITEN DE ORGANISATIE zaken buiten de organisatie werk/opleiding status Als je als organisatie binnen de gemeenschap een goede naam hebt, dan levert het een zekere status op als je kunt zeggen dat je als vrijwilliger verbonden bent aan zo n organisatie. Is dit niet het geval, dan zal een goede vrijwilliger zich nog wel een keer bedenken voor hij actief wordt. De werkzaamheden als vrijwilliger kunnen ook iets opleveren voor je werk of opleiding. Dit kan zijn door de ervaringen die je opdoet, maar ook door de contacten die je hebt. volgende (Taak gerelateerde aspecten) terug (organisatie)

16 BETROKKENHEID betrokkenheid bij de klanten of het doel bij de organisatie Hoe meer een vrijwilliger zich betrokken voelt bij de organisatie, hoe kleiner de kans is dat hij vertrekt. Als organisatie heb je hier niet altijd grip op. Je kunt wel zorgen voor goede werkomstandigheden maar betrokkenheid kun je verder niet aanleren of meten, die heb je of die heb je niet. Het gaat hierbij niet alleen om betrokkenheid bij je directe klanten maar ook om betrokkenheid bij de totale organisatie. volgende (cultuur) terug (Belevingsaspecten)

17 CULTUUR cultuur cultuur van de organisatie de werk cultuur Elke organisatie heeft zijn eigen cultuur. De cultuur van de organisatie moet bij je passen. Als je zelf vrij formeel met anderen omgaat en binnen de organisatie gaat men informeel met elkaar om, dan zal dat op termijn tot onvrede leiden. Dit geldt ook voor de cultuur van het werk. Is alles tot in de puntjes voorgeschreven en geregeld en hou je zelf van improviseren, dan kan dat tot spanningen leiden. volgende (?) terug (betrokkenheid)

18 ?? Het kan zijn dat als je de minnen en plussen van alle onderwerpen optelt de balans naar de negatieve kant doorslaat. Maar er is iets dat we niet kunnen meten of aantonen waardoor iemand zich toch met hart en ziel zal blijven inzetten voor de organisatie. Ook kan het gebeuren dat een organisatie haar uiterste best doet en er in slaagt om alle punten positief te beïnvloeden, maar dat de vrijwilliger er toch voor kiest om te vertrekken en dat er geen nieuwe vrijwilligers te vinden zijn. Dit ongrijpbare punt maakt het dus ook per definitie onmogelijk om een vrijwilligersplan op te stellen dat altijd werkt. Gelukkig kunnen we nog niet alles verklaren en indelen wat het menselijk gedrag aangaat, maar dit laatste mag nooit een excuus zijn voor een organisatie om niet serieus aandacht te besteden aan de andere punten. terug (cultuur)

In dit boekje worden de volgende onderdelen besproken:

In dit boekje worden de volgende onderdelen besproken: Voorwoord Voor een geslaagd festival ben je vaak afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Als organisatie van een festival loont het dan ook om een gedegen vrijwilligersbeleid te voeren. De vraag is

Nadere informatie

Succescirkel van Werkgeluk

Succescirkel van Werkgeluk Succescirkel van Werkgeluk Ken jezelf en je succesfactoren! Zodat je je eigen werkgeluk en dat van anderen positief kunt beïnvloeden www.kristadewolff.nl Over Goed dat je het ebook hebt gedownload. Wat

Nadere informatie

Inge Test

Inge Test 08.05.204 / 08.05.204 / Krachtvelden 2 Dit is een rapport over jouw krachtvelden We hebben daarvoor in ieder geval de vragenlijst gebruikt die jij zelf hebt ingevuld. De waarde en bruikbaarheid van het

Nadere informatie

Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Ben Projectmanager

Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Ben Projectmanager Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Ben Projectmanager 9-10-2013 Beste Ben, Dit rapport geeft een totaaloverzicht van jouw energie- en stressbronnen op organisatie- en functieniveau. De antwoorden die jij

Nadere informatie

Rapport Duurzame Inzetbaarheid

Rapport Duurzame Inzetbaarheid Rapport Duurzame Inzetbaarheid Naam Adviseur Piet Pieterse Reinier van der Hel Datum 31-08-2015 Inleiding Duurzame inzetbaarheid is talenten optimaal benutten, gezond en met plezier werken, nu en in de

Nadere informatie

Werkbeleving 21 maart Bea Voorbeeld

Werkbeleving 21 maart Bea Voorbeeld Werkbeleving 21 maart 2018 Bea Voorbeeld Hoe beleef je je werk? De meeste mensen functioneren het best en beleven het meeste plezier aan hun werk wanneer er evenwicht is tussen de eisen die aan hen gesteld

Nadere informatie

LOOPBAAN-ANKERTEST. Wat zijn loopbaan-ankers? Welke baan past bij je?

LOOPBAAN-ANKERTEST. Wat zijn loopbaan-ankers? Welke baan past bij je? LOOPBAAN-ANKERTEST Welke baan past bij je? Waarom werk je? Welke aspecten motiveren je in jouw werk? Welke inhoudelijke zaken moet je werk bevatten zodat je het naar je zin hebt en met plezier en resultaat

Nadere informatie

Gedragscode. Gezond verstand, Gezond geweten

Gedragscode. Gezond verstand, Gezond geweten Gedragscode Gezond verstand, Gezond geweten 1 Respect en professioneel gedrag Gelijke behandeling voor iedereen Ieder mens is uniek. Binnen ons bedrijf werken wij op een respectvolle manier met elkaar

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Anneke Accountant

Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Anneke Accountant Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Anneke Accountant 18-11-2016 Beste Anneke, Dit rapport geeft een totaaloverzicht van jouw energie- en stressbronnen op organisatie- en functieniveau. De antwoorden die

Nadere informatie

Signaalkaart Werkgeluk

Signaalkaart Werkgeluk Naam: Datum: Herman Westerhof 16 februari 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2. Herman Westerhof... 3. Toelichting op de uitslag... 4. Tot slot... 3 5 6 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Op 16 februari 2013 heb

Nadere informatie

Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Chris de Coach

Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Chris de Coach Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Chris de Coach 4-5-2014 Beste Chris, Dit rapport geeft een totaaloverzicht van jouw energie- en stressbronnen op organisatie- en functieniveau. De antwoorden die jij hebt

Nadere informatie

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU?

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? Thuis en op school heb je allerlei waarden meegekregen. Sommigen passen bij je, anderen misschien helemaal niet. Iedereen heeft waarden. Ken

Nadere informatie

Kenmerken van werkstress en werkplezier en tips en handreikingen

Kenmerken van werkstress en werkplezier en tips en handreikingen Kenmerken van werkstress en werkplezier en tips en handreikingen Ten aanzien van de kenmerken van de gevolgen van werkstress werkplezier wordt een viertal categorieën onderscheiden, t.w. 1. emotionele

Nadere informatie

Ondernemingsplan Opella

Ondernemingsplan Opella Ondernemingsplan Opella 02 08 Op weg naar 2020 Bijzonder en gewoon Zorgdienstverlener Opella ondersteunt mensen op allerlei manieren, waarbij het zo zelfstandig mogelijk leven en wonen voorop staat. Ondanks

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

https://pws5.parantion.nl/index.php?a=print

https://pws5.parantion.nl/index.php?a=print pagina 1 van 8 Welkom bij het Fontys Medewerkerheidsonderzoek 2016 In deze enquête wordt gevraagd naar uw heid over een aantal aspecten van uw werk. Het onderzoek start met enkele achtergrondvragen. Denk

Nadere informatie

Human Performance Contextscan Persoonlijke rapportage

Human Performance Contextscan Persoonlijke rapportage Human Performance Contextscan Persoonlijke rapportage Bedrijf FlowQ Coach Max Wildschut Cliëntcode 2167 Wachtwoord u295gr Datum 26 oktober 2008 2008 FlowQ www.flowq.nl V-HPC0801 Rapportage 2167 Pagina

Nadere informatie

Anders kijken, anders leren

Anders kijken, anders leren Anders kijken, anders leren Inleiding De transformatie van het sociaal domein stelt andere eisen aan de competenties van de professionals. Multidisciplinair, met oog voor participatie en eigen regie van

Nadere informatie

Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan

Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan De zorg en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking moet erop gericht zijn dat de persoon een optimale kwaliteit

Nadere informatie

RAPPORT CARRIEREWAARDEN I

RAPPORT CARRIEREWAARDEN I RAPPORT CARRIEREWAARDEN I Van: B Steerneman Administratienummer: Datum: 31 Aug 2011 Normgroep: Advies de heer Consultant Orga Prepublish 1. Inleiding Carrièrewaarden zijn persoonlijke kenmerken die maken

Nadere informatie

Ontdekken, leren, werken. Traineeprogramma waterschap Vechtstromen

Ontdekken, leren, werken. Traineeprogramma waterschap Vechtstromen Ontdekken, leren, werken Traineeprogramma waterschap Vechtstromen Ontdekken, leren, werken Traineeprogramma waterschap Vechtstromen Trainee bij Vechtstromen Waterschap Vechtstromen geeft ruimte aan jouw

Nadere informatie

Training Communicatievaardigheden

Training Communicatievaardigheden Training Communicatievaardigheden Communicatie vaardigheden: succesvol en verbindend communiceren Wat zou het fijn zijn als Jan een keer normaal zou communiceren. Mijn leidinggevende communiceert ook nooit

Nadere informatie

7 TIPS. Om meer rust en ontspanning te ervaren voor en na een werkdag

7 TIPS. Om meer rust en ontspanning te ervaren voor en na een werkdag 7 TIPS Om meer rust en ontspanning te ervaren voor en na een werkdag Dit ebook is voor jou als hardwerkende jongvolwassenen met autisme spectrum stoornis of als je jezelf herken in de kenmerken van ASS.

Nadere informatie

Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties

Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties Het gaat om de volgende zeven verandercompetenties. De competenties worden eerst toegelicht en vervolgens in een vragenlijst verwerkt. Veranderkundige

Nadere informatie

Breda s Toetsingskader

Breda s Toetsingskader Breda s Toetsingskader Inleiding De organisaties die samenwerken in Zorg voor elkaar Breda delen het uitgangspunt dat welzijn en zorg in de eerste plaats van mensen zelf zijn. Zij hebben als doel dat kwetsbare

Nadere informatie

HOE LAAT IK MEDEWERKERS

HOE LAAT IK MEDEWERKERS MANAGEMENT Een zelfstandige medewerker is een tevreden medewerker HOE LAAT IK MEDEWERKERS ZELFSTANDIG FUNCTIONEREN? De ene mens is de andere niet. Sommigen zijn blij met een chef die aan hen geducht leiding

Nadere informatie

Rapportage Droombaan. BIJ Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Droombaan. BIJ Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Droombaan Naam: BIJ Voorbeeld Datum: 02.04.2015 Email: support@meurshrm.nl BIJ Voorbeeld / 02.04.2015 / Rapportage droombaan QBN 2 Met de Q1000 Droombaan krijg je snel en duidelijk inzicht in

Nadere informatie

Workshop Persoonlijke doelen stellen: sturing en overzicht, zakelijk en privé

Workshop Persoonlijke doelen stellen: sturing en overzicht, zakelijk en privé Workshop Persoonlijke doelen stellen Workshop Persoonlijke doelen stellen: sturing en overzicht, zakelijk en privé Wanneer jij weet wat jouw persoonlijke doelen zijn, haal jij meer resultaat uit jezelf

Nadere informatie

Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Gerrit Groothandel

Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Gerrit Groothandel Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Gerrit Groothandel 4-5-2014 Beste Gerrit, Dit rapport geeft een totaaloverzicht van jouw energie- en stressbronnen op organisatie- en functieniveau. De antwoorden die

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Training Passie en missie, maak gebruik van elkaars unieke bijdrage Iedereen heeft een unieke bijdrage, maar niet iedereen weet welke dat is. Weet jij het wel? Wanneer je dit

Nadere informatie

Hoe haal ik het optimale uit onze corporate familiedag? 10 tips voor een onvergetelijk event op eigen bedrijfslocatie

Hoe haal ik het optimale uit onze corporate familiedag? 10 tips voor een onvergetelijk event op eigen bedrijfslocatie Hoe haal ik het optimale uit onze corporate familiedag? 10 tips voor een onvergetelijk event op eigen bedrijfslocatie Een bedrijfsfeest organiseren waarbij de complete familie uitgenodigd is? Yes, we zien

Nadere informatie

Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Anneke Onderwijs 9-10-2013

Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Anneke Onderwijs 9-10-2013 Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Anneke Onderwijs 9-10-2013 Beste Anneke, Dit rapport geeft een totaaloverzicht van jouw energie- en stressbronnen op organisatie- en functieniveau. De antwoorden die jij

Nadere informatie

EHBOnrust in. EHBOnrust in een (werk)relatie. EHBOnrust als leidinggevende. EHBOnrust in teams

EHBOnrust in. EHBOnrust in een (werk)relatie. EHBOnrust als leidinggevende. EHBOnrust in teams EHBOnrust in Er zijn nog 3 brieven die wellicht interessant voor je zijn of voor iemand die je kent: EHBOnrust in een (werk)relatie EHBOnrust als leidinggevende EHBOnrust in teams Briska Smit Briska ontspant

Nadere informatie

Vrijwilligers plan: stichting DE BRUG provincie Groningen

Vrijwilligers plan: stichting DE BRUG provincie Groningen Vrijwilligers plan: stichting DE BRUG provincie Groningen Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoofdstuk 1: vrijwilligers... 4 Hoofdstuk 2: koers komende jaren..... 5 Hoofdstuk 3: uitwerken

Nadere informatie

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Coachend leidinggeven Coachend leidinggeven, motiveren en inspireren Wil jij het optimale uit jouw medewerkers halen, dan moet je ze motiveren en inspireren. Naast hun leidinggevende ben je ook

Nadere informatie

M&S Breda. M&S Toetsingskader. Een reflectie- en leerinstrument voor welzijn- en zorg

M&S Breda. M&S Toetsingskader. Een reflectie- en leerinstrument voor welzijn- en zorg M&S Toetsingskader Een reflectie- en leerinstrument voor welzijn- en zorg 1 Inleiding M&S Breda is een netwerk van en voor organisaties die als uitgangspunt hebben dat zorg en welzijn in de eerste plaats

Nadere informatie

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Medewerkerstevredenheidsonderzoek Medewerkerstevredenheidsonderzoek Dit medewerkerstevredenheidsonderzoek bestaat uit een aantal standaard onderwerpen die vaak gebruikt worden in medewerkerstevredenheidsonderzoeken. Afhankelijk van de

Nadere informatie

Vrijwilligerstevredenheid

Vrijwilligerstevredenheid Vrijwilligerstevredenheid Algemeen 1. Wat zijn de afgesproken inzetbare uren per week? * uur 2. Ik vind dit: * te veel goed te weinig Bijdrage aan kwaliteit van leven van de cliënt 3. Stelling: Ik stem

Nadere informatie

Workshop Stressmanagement, minder werkdruk en meer ontspanning

Workshop Stressmanagement, minder werkdruk en meer ontspanning Workshop Stressmanagement Workshop Stressmanagement, minder werkdruk en meer ontspanning Stress op de werkvloer is onoverkomelijk. Wel kun je leren hiermee om te gaan. Tijdens de workshop Stressmanagement

Nadere informatie

GEZOND VERSTAND GEZOND GEWETEN. Gedragscode

GEZOND VERSTAND GEZOND GEWETEN. Gedragscode GEZOND VERSTAND GEZOND GEWETEN Gedragscode 1 Respect en professioneel gedrag Gelijke behandeling voor iedereen Ieder mens is uniek. Binnen ons bedrijf werken wij op een respectvolle manier met elkaar en

Nadere informatie

TRIAS LEGITIMATIE- CHECK DENKRAAM

TRIAS LEGITIMATIE- CHECK DENKRAAM TRIAS LEGITIMATIE- CHECK DENKRAAM THEORIE: HET DENKRAAM VAN DE TRIAS LEGITIMATIECHECK Wat is en hoe krijgt u er grip op binnen uw corporatie? Lees hier meer over het concept en de -uitingen, aspecten,

Nadere informatie

Chauffeur en/of bijrijder

Chauffeur en/of bijrijder Chauffeur en/of bijrijder Iedere woensdagmorgen halen onze chauffeurs voedsel op uit het Distributie Centrum van de VoedselBanken in Amsterdam. Wekelijks rijden zij naar diverse lokale leveranciers van

Nadere informatie

boeien stoeien groeien

boeien stoeien groeien Opgesteld door: S. van Rooijen STUDIEDAG 110915 - HIPPE JIPPE KINDERDAGVERBLIJF 1 SAMENWERKEN Werkplezier maak je voor een groot deel samen en voor een groot deel zelf. Een goed draaiend team en een prettige

Nadere informatie

GRIP OP JE LOOPBAAN. Praktische checklist

GRIP OP JE LOOPBAAN. Praktische checklist GRIP OP JE LOOPBAAN Praktische checklist GRIP OP JE LOOPBAAN PRAKTISCHE CHECKLIST Hoe krijg je grip op je loopbaan? Nadenken over wie je bent, wat je wilt en wat je kan, helpt om meer grip te krijgen

Nadere informatie

MOTIVATIE-ONDEZOEK MEDEWERKERS

MOTIVATIE-ONDEZOEK MEDEWERKERS MOTIVATIE-ONDEZOEK MEDEWERKERS Instructie voor het invullen van de vragenlijst: Deze vragenlijst bestaat uit vijf modules: Module 1: De samenwerking tussen medewerkers en collega s binnen het eigen team

Nadere informatie

Bankcultuur. Presentatie Irene van Staveren (ISS EUR) ABN AMRO Amsterdam, 30 oktober 2014. #susfinlab. www.sustinablefinancelab.nl. mobiel stil s.v.p.

Bankcultuur. Presentatie Irene van Staveren (ISS EUR) ABN AMRO Amsterdam, 30 oktober 2014. #susfinlab. www.sustinablefinancelab.nl. mobiel stil s.v.p. Bankcultuur Presentatie Irene van Staveren (ISS EUR) ABN AMRO Amsterdam, 30 oktober 2014 mobiel stil s.v.p. #susfinlab www.sustinablefinancelab.nl Deel I: Uitkomsten enquete: cultuur en klantbelang Deel

Nadere informatie

Verrichten: proeverij van tools

Verrichten: proeverij van tools Verrichten: proeverij van tools 1. WIFA voor en met vrijwilligers Aspecten van samenwerking tussen vrijwilligers en beroepskrachten Waarderen Informeren Faciliteren Afstemmen Wat houdt het in? Welkome

Nadere informatie

COACHEN: niets nieuws onder de zon?

COACHEN: niets nieuws onder de zon? COACHEN: niets nieuws onder de zon? Een coachende stijl van leidinggeven en begeleiden heeft altijd al bestaan, nog voor dat die term er op werd losgelaten. En coachen is zeker niet alleen voorbehouden

Nadere informatie

Krachtvelden 30 januari Daan Demo

Krachtvelden 30 januari Daan Demo Krachtvelden 30 januari 2019 Waar ligt jouw kracht? Weet jij waar je echt goed in bent? Heb jij verborgen kwaliteiten? Hoe zien anderen jou? Als je je kwaliteiten kent, weet je wat je te bieden hebt en

Nadere informatie

De mantelzorg DER LIEFDE

De mantelzorg DER LIEFDE De mantelzorg DER LIEFDE Ongeveer 3,5 miljoen Nederlanders zorgen onbetaald en langdurig voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner of familielid. Ook op de HAN zijn veel medewerkers

Nadere informatie

Nota vrijwilligersbeleid Milieudefensie

Nota vrijwilligersbeleid Milieudefensie Nota vrijwilligersbeleid Milieudefensie 1 Inleiding Bij Milieudefensie kunnen vrijwilligers op allerlei manieren aan de slag. Werken met vrijwilligers én met betaalde krachten is binnen onze organisatie

Nadere informatie

DEVELOPLAND HUMAN RESOURCE

DEVELOPLAND HUMAN RESOURCE DEVELOPLAND HUMAN RESOURCE A I AANDACHT INZICHT voor de kern in de richting M MAATWERK voor blijvend resultaat HR BINNEN JOUW BEDRIJF Als ondernemer sta je voor je organisatie, heb je doelen gesteld en

Nadere informatie

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden.

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden. Workshop Leiderschap Leiderschap, krachtig in elke situatie Wat maakt iemand tot een goede leidinggevende? Natuurlijk moeten er doelen gehaald worden en het liefst binnen een bepaald budget. Maar zonder

Nadere informatie

Veda Consultancy kunt u daar, met onze vele jaren ervaring in organisaties en veel jaren ervaring als coaches en trainers, uitstekend bij helpen.

Veda Consultancy kunt u daar, met onze vele jaren ervaring in organisaties en veel jaren ervaring als coaches en trainers, uitstekend bij helpen. Informatie voor cliënten coachingstrajecten U wilt een coachingstraject volgen omdat u zichzelf op professioneel gebied en op persoonlijk gebied wilt ontwikkeling en verbeteren. U werkt als professional

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek onder vrijwilligers Gelre ziekenhuizen

Tevredenheidsonderzoek onder vrijwilligers Gelre ziekenhuizen ALGEMENE VRAGEN 1. Op welke locatie doet u vrijwilligerswerk? Gelre ziekenhuizen Apeldoorn Gelre ziekenhuizen Zutphen beide locaties 2. Hoe bent u in aanraking gekomen met vrijwilligerswerk bij Gelre ziekenhuizen?

Nadere informatie

Lesbrief: Motivatieplan Thema: Mens & Dienstverlenen aan het werk

Lesbrief: Motivatieplan Thema: Mens & Dienstverlenen aan het werk Lesbrief: Motivatieplan Thema: Mens & Dienstverlenen aan het werk Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Dienstverlenen is niet zomaar helpen, je hebt een doel.

Nadere informatie

Managementworkshops. Communicatie: alle gedrag is communicatie. Gespreksvaardigheden: succesvol praten en luisteren

Managementworkshops. Communicatie: alle gedrag is communicatie. Gespreksvaardigheden: succesvol praten en luisteren Managementworkshops Door de toenemende dynamiek in de zorg verandert de rol van de leidinggevende. Een leidinggevende krijgt te maken met: Decentralisatie van verantwoordelijkheden Groter wordende span

Nadere informatie

Managementworkshops. Communicatie: alle gedrag is communicatie. Gespreksvaardigheden: succesvol praten en luisteren

Managementworkshops. Communicatie: alle gedrag is communicatie. Gespreksvaardigheden: succesvol praten en luisteren Managementworkshops Door de toenemende dynamiek in de zorg verandert de rol van de leidinggevende. Een leidinggevende krijgt te maken met: Decentralisatie van verantwoordelijkheden Groter wordende span

Nadere informatie

Ethiek bij Best Buy. Wat we geloven. Waarom we dat geloven. Wat we er aan doen.

Ethiek bij Best Buy. Wat we geloven. Waarom we dat geloven. Wat we er aan doen. Ethiek bij Best Buy Wat we geloven. Waarom we dat geloven. Wat we er aan doen. ONTKETEN DE KRACHT VAN ONZE MENSEN LEER VAN UITDAGINGEN EN VERANDERINGEN TOON RESPECT, NEDERIGHEID EN INTEGRITEIT GENIET,

Nadere informatie

QUICK SCAN KWALITEITSZORG VRIJWILLIGERS ORGANISATIES (ZELFEVALUATIE)

QUICK SCAN KWALITEITSZORG VRIJWILLIGERS ORGANISATIES (ZELFEVALUATIE) vrijwilligers info juni 2003 QUICK SCAN KWALITEITSZORG VRIJWILLIGERS ORGANISATIES (ZELFEVALUATIE) informatie voor deelnemende organisaties Inleiding Vrijwilligersorganisaties zijn organisaties in beweging.

Nadere informatie

Bronnen: Toolkit familieparticipatie, Poster goed verbonden, juridische aspecten van informele zorg, invoormantelzorg en exptertisecentrum mantelzorg

Bronnen: Toolkit familieparticipatie, Poster goed verbonden, juridische aspecten van informele zorg, invoormantelzorg en exptertisecentrum mantelzorg Betrokken mantelzorger(s) en/of sociaal netwerk Bronnen: Toolkit familieparticipatie, Poster goed verbonden, juridische aspecten van informele zorg, invoormantelzorg en exptertisecentrum mantelzorg Twee

Nadere informatie

De 10 tips om. Aantrekkelijk te blijven als Werknemer

De 10 tips om. Aantrekkelijk te blijven als Werknemer De 10 tips om Aantrekkelijk te blijven als Werknemer Tip 1 van 10 Werk aan werkgeluk Aangeboden door mkbasics.nl De 10 tips om Aantrekkelijk te blijven als Werknemer 3 e druk - speciale uitgave voor mkbasics.nl,

Nadere informatie

Samenwerken: ieder vogeltje zingt zoals hij gebekt is, maar.

Samenwerken: ieder vogeltje zingt zoals hij gebekt is, maar. Samenwerken: ieder vogeltje zingt zoals hij gebekt is, maar. Situering: Werken in een groep is soms niet eenvoudig. Verschillende karakters kunnen elkaar aanvullen, maar ook elkaar in de weg zitten. Het

Nadere informatie

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijk leiderschap Persoonlijk leiderschap, je leven leiden vanuit je kracht Hoe geef je leiding aan jezelf? En wat is daar eigenlijk het belang van? Het is heel verstandig om eens in de

Nadere informatie

Secundaire arbeidsvoorwaarden van primair belang. Sandra Terwolbeck, Amstelveen 8 oktober 2008

Secundaire arbeidsvoorwaarden van primair belang. Sandra Terwolbeck, Amstelveen 8 oktober 2008 Secundaire arbeidsvoorwaarden van primair belang Sandra Terwolbeck, Amstelveen 8 oktober 2008 Secundaire arbeidsvoorwaarden van primair belang Huidige uitdagingen voor organisaties Veranderd werknemersperspectief

Nadere informatie

Rapportage onderzoek tevredenheid vrijwilligers ZGAO oktober Wat is uw geslacht? Onderzoek tevredenheid vrijwilligers ZGAO :08

Rapportage onderzoek tevredenheid vrijwilligers ZGAO oktober Wat is uw geslacht? Onderzoek tevredenheid vrijwilligers ZGAO :08 Onderzoek tevredenheid vrijwilligers ZGAO 8--27 9:8 Rapportage onderzoek tevredenheid vrijwilligers ZGAO oktober 27. Wat is uw geslacht? 4 4 39 3 3 2 2 3 Man Vrouw Man 3 Vrouw 39 N 2 Onderzoek tevredenheid

Nadere informatie

Ontdekken hoe je je tijd goed kunt beheren, bestaat voor. Jezelf voorbereiden op succes. Hoofdstuk 1. Leer jezelf kennen.

Ontdekken hoe je je tijd goed kunt beheren, bestaat voor. Jezelf voorbereiden op succes. Hoofdstuk 1. Leer jezelf kennen. Hoofdstuk 1 Jezelf voorbereiden op succes In dit hoofdstuk: Een solide timemanagementsysteem opbouwen De grootste uitdagingen van timemanagement het hoofd bieden Het verband zien tussen doelen stellen

Nadere informatie

Skills in Beeld EVC Rianne Burgers

Skills in Beeld EVC Rianne Burgers Skills in Beeld EVC Rianne Burgers Talentverkenners Jolanda Looije Talenten: verbinden, vertrouwen, eigen kracht en inzicht & helderheid. Rick Wagner Talenten: ik kan goed verbinden, mensen met mensen,

Nadere informatie

Vragenlijst Samen Werken

Vragenlijst Samen Werken TNO Arbeid TNO-vragenlijst 01830254 V0312563.v2 Vragenlijst Samen Werken Polarisavenue 151 Postbus 718 2130 AS Hoofddorp www.arbeid.tno.nl T 023 554 93 93 F 023 554 93 94 Datum Februari 2003 Auteurs Aukje

Nadere informatie

Business Principles, Kernwaarden, Strategie; hoe zit dat?

Business Principles, Kernwaarden, Strategie; hoe zit dat? Business Principles Business Principles, Kernwaarden, Strategie; hoe zit dat? De Business Principles zijn een nadere uitwerking van de kernwaarden en de strategische thema s. Samen met onze purpose, missie,

Nadere informatie

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer 10 GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer www.fokjeritsma.nl info@fokjeritsma.nl 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wees je bewust van je doel... 6 Bellen: een uitstekend instrument... 6 Systeem... 7

Nadere informatie

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer 2 Inhoudsopgave Inleiding ----------------------------------------------------------- 5 Wees je bewust van je doel -------------------------------------- 6 Bellen: een uitstekend instrument -------------------------------

Nadere informatie

LIMBURG POSITIEF GEZONDHEID

LIMBURG POSITIEF GEZONDHEID positieve gezondheid Je gezond voelen Fitheid Klachten en pijn Slapen Eten Conditie Bewegen Zorgen voor jezelf Je grenzen kennen Kennis van gezondheid Omgaan met tijd Omgaan met geld Kunnen werken Hulp

Nadere informatie

die je direct meer winst opleveren

die je direct meer winst opleveren 3 PRIKKELENDE VRAGEN AAN JE MEDEWERKERS die je direct meer winst opleveren 3 simpele, prikkelende vragen. Die jij vergeet te stellen, maar die veel resultaat kunnen opleveren Dé drie vragen die je jouw

Nadere informatie

Mentale Veerkracht. Presentatie Mentale Veerkracht SAM Netwerk. Ella van Toorn & Chrissie Schoonhoven

Mentale Veerkracht. Presentatie Mentale Veerkracht SAM Netwerk. Ella van Toorn & Chrissie Schoonhoven Mentale Veerkracht Presentatie Mentale Veerkracht SAM Netwerk Ella van Toorn & Chrissie Schoonhoven Zorg van de Zaak Chrissie Schoonhoven Ella van Toorn Nieuw in het netwerk: Verwachtingen Doel bijeenkomst:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Zakelijk 2017

Klanttevredenheidsonderzoek Zakelijk 2017 Klanttevredenheidsonderzoek Zakelijk 17 Centraal Beheer Achmea Centraal Beheer Achmea Rapportcijfer - Centraal Beheer Achmea Rapportcijfer 8, Rapportcijfer (1-1) voor tevredenheid over verzekeraar 7,5

Nadere informatie

19. Reflectie op de zeven leerfuncties

19. Reflectie op de zeven leerfuncties 19. Reflectie op de zeven leerfuncties Wat is het? Wil een organisatie kennisproductief zijn, dan heeft zij een leerplan nodig: een corporate curriculum dat de organisatie helpt kennis te genereren, te

Nadere informatie

Training Netwerken. Netwerken: wat is jouw bijdrage?

Training Netwerken. Netwerken: wat is jouw bijdrage? Training Netwerken Netwerken: wat is jouw bijdrage? Of je nou op zoek bent naar nieuwe klanten, wilt werken aan je carrière of effectiever wilt samenwerken met je collega s: het hebben van een goed netwerk

Nadere informatie

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld:

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld: Inleiding Deze Loopbaan-stappenwijzer is bestemd voor OBP-medewerkers en geeft praktische tips over loopbaanpaden, carrièremogelijkheden en mobiliteit. Ben je toe aan nieuwe uitdaging? Heb je behoefte

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Zakelijk 2018

Klanttevredenheidsonderzoek Zakelijk 2018 Klanttevredenheidsonderzoek Zakelijk 18 Interpolis Interpolis Rapportcijfer - Interpolis Rapportcijfer 8, Rapportcijfer (1-1) voor tevredenheid over verzekeraar 7,5 7, 6,5 7,41 7,64 7,52 7,41 7,34 7,18

Nadere informatie

Gedragscode. Gewoon goed doen

Gedragscode. Gewoon goed doen Gedragscode Gewoon goed doen 2 Inhoudsopgave pagina 1. Missie, ambitie en kernwaarden 4 2. Gewoon goed doen 5 3. Waarom een gedragscode? 6 4. Omgaan met de patiënt/klant: respectvol en gastvrij 7 5. Professioneel

Nadere informatie

NMV Museumcongres 2011 Musea en onderzoek

NMV Museumcongres 2011 Musea en onderzoek NMV Museumcongres 2011 Musea en onderzoek 1. In welk museum werkt u? 61 2. Type museum? Kunst 36,1% 22 Cultuurhistorisch 47,5% 29 Natuurhistorisch 3,3% 2 Bedrijf en techniek 6,6% 4 Wetenschap 3,3% 2 Volkenkundig

Nadere informatie

E E N É C H T G E L U K K I G

E E N É C H T G E L U K K I G E E N É C H T G E L U K K I G 2019 W E R K B O E K Miriam Jager www.geluksjager.nl INLEIDING Werkboek geluk Ian Schneider on Unsplash MIRIAM JAGER Je kunt niet beïnvloeden wat je in je leven meemaakt maar

Nadere informatie

Conclusie enquête 2015 onder vrijwilligers SWS

Conclusie enquête 2015 onder vrijwilligers SWS Conclusie enquête 2015 onder vrijwilligers SWS De meeste vragen in de enquête zijn gesloten vragen. De vrijwilligers konden de stellingen beoordelen m.b.v. een zevenpunts Lickertschaal. In dit document

Nadere informatie

Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Anneke Accountant

Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Anneke Accountant Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Anneke Accountant --09 Beste Anneke, Dit rapport geeft een totaaloverzicht van jouw energie- en stressbronnen op organisatie- en functieniveau. De antwoorden die jij hebt

Nadere informatie

Je gezond voelen Fitheid Klachten en pijn Slapen Eten Conditie Bewegen

Je gezond voelen Fitheid Klachten en pijn Slapen Eten Conditie Bewegen Je gezond voelen Fitheid Klachten en pijn Slapen Eten Conditie Bewegen Zorgen voor jezelf Je grenzen kennen Kennis van gezondheid Omgaan met tijd Omgaan met geld Kunnen werken Hulp kunnen vragen Onthouden

Nadere informatie

Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Rene Risk

Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Rene Risk Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Rene Risk 27-2-2014 Beste Rene, Dit rapport geeft een totaaloverzicht van jouw energie- en stressbronnen op organisatie- en functieniveau. De antwoorden die jij hebt gegeven,

Nadere informatie

Analyse WMO thuiszorg

Analyse WMO thuiszorg 2017 Analyse WMO thuiszorg DAT 6-3-2018 Pagina 1 van 8 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Uitkomsten van de PMO... 4 3. Conclusies... 9 Bijlage(n)... 10 Pagina 2 van 8 1. Inleiding Één keer in de twee jaar zijn

Nadere informatie

Bespreek de huisregels

Bespreek de huisregels Voorwoord Al jaren geef ik lezingen en workshops over opvoeden. En bijna altijd ontmoet ik daar ouders die, net als ik, hun kinderen al best goed opvoeden. Want opvoeden kunnen we eigenlijk allemaal wel.

Nadere informatie

In 5 stappen een werkoverleg houden dat wél het verschil maakt

In 5 stappen een werkoverleg houden dat wél het verschil maakt In 5 stappen een werkoverleg houden dat wél het verschil maakt Vergaderen, je hebt er vaak geen zin in. Toch is het belangrijk om af en toe belangrijke zaken met elkaar als team te bespreken. Met deze

Nadere informatie

Geef nieuwe medewerkers een vliegende start met deze onboarding-tips (+ gratis checklist)

Geef nieuwe medewerkers een vliegende start met deze onboarding-tips (+ gratis checklist) Geef nieuwe medewerkers een vliegende start met deze onboarding-tips (+ gratis checklist) Flashback! Blik eens even terug op de allereerste werkdag van jouw loopbaan. Werd je warm ontvangen? Kon je rustig

Nadere informatie

Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Wilma Zorg 18-10-2013

Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Wilma Zorg 18-10-2013 Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Wilma Zorg 18-10-2013 Beste Wilma, Dit rapport geeft een totaaloverzicht van jouw energie- en stressbronnen op organisatie- en functieniveau. De antwoorden die jij hebt

Nadere informatie

Spaarne Coaching 360º 360º feedback is een krachtig instrument, maar dient op de juiste wijze gebruikt te worden.

Spaarne Coaching 360º 360º feedback is een krachtig instrument, maar dient op de juiste wijze gebruikt te worden. Haal het maximale uit Spaarne Coaching 360º Hartelijk dank voor het gebruiken van Spaarne Coaching 360º 360º feedback is een krachtig instrument, maar dient op de juiste wijze gebruikt te worden. Lees

Nadere informatie