Nieuws Tinel Home Leven & Wonen Stadsvernieuwing Stadsdelen, wijken en gebouwen Tinelsite Nieuws Tinel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuws Tinel Home Leven & Wonen Stadsvernieuwing Stadsdelen, wijken en gebouwen Tinelsite Nieuws Tinel"

Transcriptie

1 Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. VERBERG MEER INFORMATIE Nieuws Tinel Home Leven & Wonen Stadsvernieuwing Stadsdelen, wijken en gebouwen Tinelsite Nieuws Tinel Nieuws Tinel Auwegemvaart Clarenhof

2 Gasthuis- en schouwburgsite Guldendal Hombeek Huis van Lorreinen Keerdok- en Eandissite Ouwen Dok Papenhof Predikherenklooster Ragheno Spreeuwenhoek Stuivenberg Tinelsite Wat is de Tinelsite? Wat doen we met de Tinelsite? Het woonproject Predikherenklooster Ontwerpers en architecten Nieuws Bewoner-begeleidingsgroep Tinel Parkeerplaatsen voor buurtbewoners Infofolder Tinelsite Verbeemen Woonproject Sint-Katelijnestraat - Zelestraat Zorro Infodag op de Tinelsite (november 2016) Historische grafstenen gevonden onder vloer Predikherenklooster (januari 2016) Archeologische opgravingen op de Tinelsite (september 2015) Infowandeling op de Tinelsite (juni 2013) Inspraakvergadering verrijkt plannen Predikherenklooster (sept 2011) Infodag op de Tinelsite (november 2016)

3 Op zondag 6 november 2016 organiseerde de Stad Mechelen samen met de private partner een infodag op de Tinelsite. Geïnteresseerden konden deelnemen aan een begeleide wandeling op de site. Tijdens die wandeling werd er halt gehouden bij de verschillende deelprojecten en uitleg gegeven over het Predikherenklooster, het Tinelpark, de archeologische opgravingen, de woningen en de ondergrondse parking. Aansluitend werd er een presentatie gegeven over de nieuwe bibliotheek die op de site zal komen. Dit bleek een groot succes te zijn: op 4 uur tijd werden maar liefst een 300-tal wandelaars ontvangen. In de garage van het voormalige politiegebouw waar enkele weken voordien nog zwaantjes geparkeerd stonden werden er infopanelen geplaatst. De ontwikkeling van de volledige site, de verkoop van parkeerplaatsen voor buurtbewoners, de toekomstige bibliotheek, het archeologisch onderzoek en de verkoop van woningen werden toegelicht. In dezelfde ruimte vond er ook een mini-expo plaats, waar de archeologische opgravingen werden tentoongesteld. De aanwezigen konden hun bezoek afronden met een drankje in de voormalige politiebar en een brochure naar huis meenemen met alle info.

4 Historische grafstenen gevonden onder vloer Predikherenklooster (januari 2016) Tijdens restauratiewerken in het Predikherenklooster kwamen grafstenen uit de 17de en 18de eeuw aan het licht. De grafstenen werden gevonden onder de vloer van de oostelijke pandgang en behoren toe aan de oorspronkelijke bewoners van het klooster, de dominicanen en de dominicanenzusters. Het imposante Predikherenklooster op de Tinelsite heeft een belangrijke architecturale- en erfgoedwaarde en werd in 1980 als monument beschermd. Initieel was de restauratie van het 17de-eeuwse klooster in het noorden van Mechelen opgedeeld in vier fases: fase A - dakwerken, fase B - gevelrestauratie, fase C - technieken, binnenrestauratie en afwerking en tot slot fase D - restauratiewerken aan de daken, gevels en het interieur van de kerk. Om organisatorische reden en om het klooster van verder verval te behoeden, besliste de stad met goedkeuring van het agentschap Onroerend Erfgoed om fases A en B samen uit te voeren. In deze fase werd ook een beperkt archeologisch onderzoek voorzien. Het klooster wordt sinds september 2015 gerestaureerd, met de bedoeling om hier in 2018 de toekomstige bibliotheek in te richten.

5 Foto's: Jan Smets Archeologische opgravingen op de Tinelsite (september 2015) Eind augustus is de eerste fase van het archeologisch onderzoek op de Tinelsite aangevat op de plaats waar de toekomstige ondergrondse parking zal worden gebouwd. In het najaar vinden de opgravingen plaats op de onbebouwde zones. Voor de zomer van 2016 zullen de opgravingen op de nog bebouwde zones worden uitgevoerd. De opgravingen bleven in september niet gespaard van wateroverlast. Maar er was ook goed nieuws: zo werd een Romeinse munt van keizer Claudius (41-54 na Christus) gevonden. Op de ene zijde prijkt zijn naam, titel en beeltenis. Op de andere zijde staat het altaar van Rome. De munt dateert van het midden van de eerste eeuw na Christus. De munt is zeer goed bewaard en wijst op Romeinse aanwezigheid in Mechelen. Ook tijdens andere opgravingen in het Mechelse werden dergelijke Romeinse munten al teruggevonden. Meer info vind je hier.

6 Infowandeling op de Tinelsite (juni 2013) Op zaterdag 1 juni 2013 organiseerde de Stad Mechelen samen met ontwerpbureau Omgeving een infowandeling op de Tinelsite. Tijdens de wandeling werden de plannen voor het openbaar domein toegelicht, maar werd ook de stand van zaken gemeld over de publiek-private ontwikkeling op de site en over de bibliotheek die naar het Predikherenklooster verhuist. Vele buurtbewoners waren die voormiddag nieuwsgierig naar het ontwerp voor het toekomstig park op de Tinelsite. Diezelfde ochtend waren ook de verschillende focusgroepen uitgenodigd. Zij hadden immers tijdens een inspraakmoment over het Tinelpark in oktober 2012 vele positieve ideeën en voorstellen geformuleerd. Ontwerpbureau Omgeving ging met al die ideeën en aanbevelingen aan de slag en tekende de plannen voor het park uit, waarbij het ook rekening hield met de randvoorwaarden van de brandweer, erfgoed, De gewenste ontwikkeling van de publieke ruimte vertrekt in dat plan vanuit de eigen identiteit van de plek. Een belangrijk uitgangspunt is dat de inrichting van de Tinelsite beleefd wordt als park. Dit betekent dat de hoeveelheid verharding zo veel mogelijk

7 beperkt blijft en grote groene ruimtes ontstaan die een sereen kader voor de imposante gebouwen vormen. In de openbare ruimte varieert de sfeer en het gebruik van de ceremoniële ruimte voor Kazerne Dossin, naar een open publieke parkruimte tussen museum en bibliotheek tot een groene ruimte met spelgelegenheden en functies voor de buurt. Het ontwerp gaat voor een maximaal groen park en is afgestemd op Kazerne Dossin, de bibliotheek in het Predikherenklooster (ingangen, bibliotheekcafé met terras, laden en lossen, ), de heraanleg van de Goswin de Stassartstraat, de bouw van de ondergrondse parking, de 80 nieuwe woningen op de site, enz. De assen van de vroegere kloostertuin worden bewaard. Voor fietsers die een bezoek brengen aan het museum of aan de bibliotheek wordt een lange fietsenstalling voorzien ter hoogte van de voormalige kloostermuur in de Goswin de Stassartstraat. Achter het museum komen grastredes en langs de historische stadsmuur een lange zitbank in de zon. Richting Kattenbleekstraat komen spelprikkels en een voetbalkooi. Ook een waterpartij is geïntegreerd in het ontwerp. De timing voor de realisatie van het park wordt afgestemd op de realisatie van de overige gebouwen op de Tinelsite (bibliotheek in Predikherenklooster, ondergrondse parking, nieuwe woningen). Na de infowandeling kon er in het jeugdhuis ROJM een bevragingsformulier ingevuld worden over het voorgestelde ontwerp en kon er worden nagepraat bij een drankje.

8 Inspraakvergadering verrijkt plannen Predikherenklooster (september 2011) In 2018 wordt de stadsbibliotheek in het Predikherenklooster op de Tinelsite onderbracht. Daarom organiseerde de stad eind september in de Lessius Hogeschool een brainstorm met 12 focusgroepen over dit nieuwe project. Zo kwam de stad te weten wat de bewoners van Mechelen willen en kan ze helpen hun wensen waar te maken. De stad vindt het immers belangrijk dat de ontwerpers van de toekomstige bibliotheek hier rekening mee houden. De 12 focusgroepen werden voornamelijk samengesteld uit adviesraden, waarvan de voorzitters op hun beurt een oproep deden aan hun achterban om deel te nemen aan de brainstorm. Gemiddeld zetelden in de focusgroepen een 5-tal personen. Opvallend was de diversiteit onder de deelnemende respondenten. De stadsorganisatie (Marketing & Communicatie, Bibliotheek, Wijken & Dorpen, Stadsontwikkeling, Cultuurontwikkeling) meent dat het leeuwendeel van de Mechelse bevolking in een focusgroep representatief was. Volgende groepen waren vertegenwoordigd: senioren, Cultuurraad en Bibliotheekadviesraad, personen met een handicap, basis- en secundair onderwijs, niet-leerplichtonderwijs, Kinderraad, Jeugdraad en cultuur-divers Mechelen, bewonersbegeleidingsgroep Tinelsite, bibliotheekgebruikers, Wijk-en Dorpsraden. De deelnemers werden eerst samen ontvangen en verwelkomd door schepen van Cultuur Frank Nobels. Daarna werd het project van het Predikherenklooster toegelicht en werd vertelt hoe het past in de ontwikkeling van de Tinelsite. Vervolgens begaf iedere focusgroep zich naar een afzonderlijke ruimte om in beraad te gaan. Een eerste opdracht bestond uit het kiezen van een reeks foto's die volgens de deelnemers de sfeer van hun toekomstige bibliotheek weergaf. Ze verzamelden ook vijf trefwoorden en tenslotte mochten de deelnemers suggesties en ideeën aanbrengen op een groot bord. Iedere focusgroep had een voorzitter die achteraf telkens een woordje uitleg gaf bij de gekozen woorden en beelden. Zo werden stellingen verdedigd en keuzes kracht bijgezet. Alle input van de focusgroepen werd samengevoegd in een verslag. De resultaten werden met elkaar gestaafd en de gemeenschappelijke elementen werden eruit gefilterd. In grote lijnen bevat het verslag volgende bevindingen:

9 De meeste focusgroepen waren het erover eens dat de nieuwe bibliotheek een ontmoetingsplaats moet zijn waar het fijn vertoeven is. Ze moet multifunctioneel zijn waar verschillende taken met elkaar versmelten. 'Open karakter' was een trefwoord dat vaak terugkwam. Iedereen moet er op zijn gemak buiten kunnen lopen en ook via het park de bibliotheek betreden. Ook 'laagdrempeligheid', dit zowel fysiek (openbaar vervoer, auto's en fietsenstallen,...) als wat betreft uitstraling naar doelgroepen, was een belangrijke onderwerp. De focusgroepen willen ook rekening houden met personen met een handicap. Het personeel moet aanspreekbaar en klantgericht zijn, actief contact maken met een zoekende of aarzelende klant. De term 'diversiteit' kwam herhaaldelijk terug in al zijn vormen. Zowel wat het aanbod (verschillende media, verschillende genres,...) als wat betreft doelgroepen, als het personeel. De respondenten hechten ook belang aan een rustige werkplek waar ze zich kunnen verdiepen in lectuur. De prijs van alle bibliotheekdiensten moet goedkoop of betaalbaar zijn. De nieuwe bib moet ook kindvriendelijk zijn. De deelnemers reageerden enthousiast op een leuke inkleding en uitstraling naar de straat toe. Veiligheid vormt een belangrijk punt bij de focusgroepen. Bezoekers moeten hun laptops, smartphones e.d. kunnen opbergen in lockers. Ook moet men over de leefbaarheid van de buurt waken. Parkeer- en geluidsoverlast moeten worden vermeden. De nieuwe bibliotheek zou een nauwe samenwerking met de scholen moeten beogen. Daarbij wordt best gebruik gemaakt van nieuwe media. De geselecteerde kandidaat-ontwerpers krijgen van elke focusgroep het verslag, alsook een samenvattend verslag met de voornaamste gemeenschappelijke elementen. Deze informatie kunnen zij gebruiken bij de opmaak van hun voorontwerp. Onder meer op basis van dat voorontwerp zal een professionele jury het ontwerpteam kiezen dat de opdracht krijgt toegewezen. Externe websites Mechelen Morgen Gerelateerde aanverwante pagina s Tinelsite: vraag over het project STADSBESTUUR MECHELEN

10 Huis van de Mechelaar Reuzenstraat 1, 2800 Mechelen T , onthaal@mechelen.be Correspondentieadres Grote Markt 21, 2800 Mechelen stadsbestuur@mechelen.be Privacy & Gebruiksvoorwaarden

WAT DOEN WE MET DE TINELSITE?

WAT DOEN WE MET DE TINELSITE? Wat Doen We Met De Tinelsite? WAT DOEN WE MET DE TINELSITE? Auwegemvaart Clarenhof Cortenbach site Gasthuis- en schouwburgsite Guldendal Hof van Cortenbach Hombeek Huis van Lorreinen Keerdok- en Eandissite

Nadere informatie

TINEL VOLOP IN BEWEGING

TINEL VOLOP IN BEWEGING TINEL VOLOP IN BEWEGING NOVEMBER 2016 3 2b 1a 1b 4 2c 4 1c 1d 2a 6 2 5 De stad Mechelen investeert volop in het noorden van de binnenstad met o.a. het nieuwe museum Hof van Busleyden, het Caputsteenpark,

Nadere informatie

Ontwerpteam voor de herbestemming van de Heilig Hartkerk en het Heilig-Hartplein in Sint- Amandsberg is gekend

Ontwerpteam voor de herbestemming van de Heilig Hartkerk en het Heilig-Hartplein in Sint- Amandsberg is gekend Ontwerpteam voor de herbestemming van de Heilig Hartkerk en het Heilig-Hartplein in Sint- Amandsberg is gekend Eind vorig jaar ging sogent - het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf - op zoek naar een ontwerpteam

Nadere informatie

Keizerpoort terug op de kaart

Keizerpoort terug op de kaart Keizerpoort terug op de kaart Toegangspoort tot de Gentse stadskern Tussen Brusselsesteenweg en De Keizerpoort of Brusselsepoort is de verdwenen stadspoort die de zuidoostelijke toegang tot de stadskern

Nadere informatie

Keerdok/Eandis start van een nieuwe stadswijk. Raadscommissie Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Ordening en Openbare Werken

Keerdok/Eandis start van een nieuwe stadswijk. Raadscommissie Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Ordening en Openbare Werken Keerdok/Eandis start van een nieuwe stadswijk Raadscommissie Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Ordening en Openbare Werken 14/11/2018 Keerdok/Eandis, situering Loods Keerdok/Eandis, situering Loods Keerdok/Eandis,

Nadere informatie

Expo en maquette over plannen wijk Nieuw Gent

Expo en maquette over plannen wijk Nieuw Gent Expo en maquette over plannen wijk Nieuw Gent Zes verouderde sociale woontorens in Nieuw Gent maken plaats voor nieuwe sociale woningen. Ook het park in de wijk en het Rerum Novarumplein veranderen de

Nadere informatie

CORTENBACH HERLEEFT JUNI

CORTENBACH HERLEEFT JUNI CORTENBACH HERLEEFT JUNI 2017 2a 2b De stad Mechelen investeert volop in het zuiden van de binnenstad. Na de vernieuwing van de Hoogstraat-Korenmarkt is de aanpak van de Cortenbach-site een logisch vervolg.

Nadere informatie

Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein

Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein Juli 2016 Jo Steyaert Partner jo@indiville.be +32(0)472 530941 Jurgen Minnebo Partner jurgen@indiville.be +32(0)478 380369

Nadere informatie

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas in opdracht van het OCMW Sint-Niklaas FASE 2 ontwerpend onderzoek inspraakbijeenkomst 12 januari 2013 BRUT ism LAND en Talboom TENTOONSTELLINGSWEEK

Nadere informatie

Lokale overheid als regisseur. Winvorm 20 maart 2018 Cindy Deprez - omgevingsambtenaar

Lokale overheid als regisseur. Winvorm 20 maart 2018 Cindy Deprez - omgevingsambtenaar Lokale overheid als regisseur Winvorm 20 maart 2018 Cindy Deprez - omgevingsambtenaar Stadsvernieuwing centrum Lelijkste Marktplein van Vlaanderen Planverleden Marktplein Beschermd gesloopt schepenhuis

Nadere informatie

Herwaardering Euroshoppingsite en haar omgeving

Herwaardering Euroshoppingsite en haar omgeving December 2006 Herwaardering Euroshoppingsite en haar omgeving I n f o r m a t i e b r o c h u r e n r. 2 Inhoud Herwaardering Euroshoppingsite en haar omgeving Euroshopping verdwijnt - woongebied verschijnt.................

Nadere informatie

Stadsontwikkeling en ruimtelijke kwaliteit in Mechelen

Stadsontwikkeling en ruimtelijke kwaliteit in Mechelen Stadsontwikkeling en ruimtelijke kwaliteit in Mechelen Congres Publieke Ruimte 19/05/2016 Greet Geypen, schepen van stadsvernieuwing Situering Mechelen Mechelen: 1 van de 5 Vlaamse Kunststeden 1 Stadsontwikkeling

Nadere informatie

G, DE STASSARTSTRAAT, SCHOUTETSTRAAT EN SINT JANSTRAAT. bewoners 10 september 2015

G, DE STASSARTSTRAAT, SCHOUTETSTRAAT EN SINT JANSTRAAT. bewoners 10 september 2015 G, DE STASSARTSTRAAT, SCHOUTETSTRAAT EN SINT JANSTRAAT bewoners 10 september 2015 INLEIDING Tompy Hoedelmans Kobe Raeymaekers Wim Vermonden Frans Andy 2 INLEIDING ligging 3 INLEIDING context 4 Goswin De

Nadere informatie

HOMBEEK ONTWERP DORPSPLEIN EN CLUSTER DIEPESTRAAT - STATIONSPLEIN OPDRACHTGEVER AANBESTEDINGSBEDRAG LOOPTIJD STUDIE PROJECTTEAM.

HOMBEEK ONTWERP DORPSPLEIN EN CLUSTER DIEPESTRAAT - STATIONSPLEIN OPDRACHTGEVER AANBESTEDINGSBEDRAG LOOPTIJD STUDIE PROJECTTEAM. OPDRACHTGEVER Gemeente Mechelen AANBESTEDINGSBEDRAG 1.837.280 euro (excl. BTW) LOOPTIJD STUDIE 2015 2016 PROJECTTEAM Koen Stuyven Geert Vercruysse Maarten Vrebos Ciska Geysens ONTMOETEN IN In de zone rond

Nadere informatie

OW0301 Site Capellegoed, Ledegem (Rollegem-Kapelle)

OW0301 Site Capellegoed, Ledegem (Rollegem-Kapelle) OW0301 Site Capellegoed, Ledegem (Rollegem-Kapelle) Figuur 1: orthofoto het Capellegoed en omgeving Figuur 2: foto s van het Capellegoed en omgeving Figuur 3 : site Capellegoed in het voorontwerp RUP

Nadere informatie

STADSVERNIEUWING IN DAMPOORT EN SINT-AMANDSBERG Focus op Heilig hartplein en omgeving

STADSVERNIEUWING IN DAMPOORT EN SINT-AMANDSBERG Focus op Heilig hartplein en omgeving STADSVERNIEUWING IN DAMPOORT EN SINT-AMANDSBERG Focus op Heilig hartplein en omgeving STADSVERNIEUWING IN DAMPOORT EN SINT-AMANDSBERG Samen met de bewoners en heel wat buurtpartners neemt de Stad Gent

Nadere informatie

(rond 2011-2012) wordt vlakbij het Predikherenklooster. creatieve projecten van Mechelaars.

(rond 2011-2012) wordt vlakbij het Predikherenklooster. creatieve projecten van Mechelaars. Mechelen pakt uit met bijzonder ambitieus eerste lefproject De Tinelsite wordt kunstig, 6 4 stassartstraat 1 2 7 Ed. tinellaan 5 7 jodenstraat 8 Lefwereld jeugdig, leefbaar én groen Er beweegt heel wat

Nadere informatie

Enquête over de heraanleg van het Koningin Paolaplein

Enquête over de heraanleg van het Koningin Paolaplein Enquête over de heraanleg van het Koningin Paolaplein Ann Manhaeve, november 2014 1. Inleiding Het project Gent Sint-Pieters wil het station en zijn ruime omgeving de komende tien jaar aanpassen aan de

Nadere informatie

Thuis in de Stad -prijs 2013 Inschrijvingsformulier. Digitaal opsturen naar U krijgt een ontvangstmelding.

Thuis in de Stad -prijs 2013 Inschrijvingsformulier. Digitaal opsturen naar U krijgt een ontvangstmelding. Thuis in de Stad -prijs 2013 Inschrijvingsformulier Digitaal opsturen naar info@thuisindestad.be U krijgt een ontvangstmelding. Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier dingt u mee naar de Thuis

Nadere informatie

Sogent zoekt ontwerpteam voor nieuwe vleugel voor Design Museum Gent

Sogent zoekt ontwerpteam voor nieuwe vleugel voor Design Museum Gent Sogent zoekt ontwerpteam voor nieuwe vleugel voor Design Museum Gent Design Museum Gent wordt uitgebreid met een nieuwe vleugel. Het nieuwe gebouw aan de Drabstraat zal de reeds bestaande gebouwen van

Nadere informatie

Bouw mee aan het Houtdokpark

Bouw mee aan het Houtdokpark Nero Uitnodiging infowandeling Bouw mee aan het Houtdokpark Vrijdag 25 april 2014, om 19 uur Clubhuis voor senioren, Roerstraat 5, 9000 Gent Bouw mee aan het Houtdokpark De komende jaren krijgt uw wijk

Nadere informatie

Ontwerp RUP KEERDOK - EANDIS. Openbaar onderzoek 18 april juni 2017

Ontwerp RUP KEERDOK - EANDIS. Openbaar onderzoek 18 april juni 2017 Ontwerp RUP KEERDOK - EANDIS Openbaar onderzoek 18 april 2017 16 juni 2017 Inleiding Stijging inwonersaantal : 84.000 100.000 Stad investeert in renovatie binnenstad en privaat/publieke samenwerkingen

Nadere informatie

VERSLAG INFORMATIEVERGADERING HERAANLEG HEILIG HARTSTRAAT & VLAMINGENSTRAAT 24 NOVEMBER 2016

VERSLAG INFORMATIEVERGADERING HERAANLEG HEILIG HARTSTRAAT & VLAMINGENSTRAAT 24 NOVEMBER 2016 VERSLAG INFORMATIEVERGADERING HERAANLEG HEILIG HARTSTRAAT & VLAMINGENSTRAAT 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: 18 buurtbewoners, Marc Boogers Schepen Stad Turnhout, Steven Mateusen Diensthoofd Wegen, Groen en

Nadere informatie

VTS project. Toelichting excursiereeks wonen in de 21 ste eeuw 17/10/2014

VTS project. Toelichting excursiereeks wonen in de 21 ste eeuw 17/10/2014 VTS project Toelichting excursiereeks wonen in de 21 ste eeuw 17/10/2014 Inhoud presentatie Masterplan / RUP - Bouwhistorisch onderzoek en bescherming - Toelichting Masterplan Verdeling partners Publieke

Nadere informatie

College van 25 september 2015

College van 25 september 2015 College van 25 september 2015 Stad keurt projectdefinitie voor heraanleg openbaar domein Gedempte Zuiderdokken goed (AG VESPA A93 nr. 07896)... 2 Groep stad Antwerpen zet maximaal in op digitale synergie

Nadere informatie

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum:

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum: ENQUÊTE BEVOLKING Status: Afgesloten Begindatum: 10-07-2013 Einddatum: 02-09-2013 Live: 55 dagen Vragen: 33 Talen: nl Panelgrootte: 700 Bounced: 0 (0%) Geweigerd: 0 (0%) Gedeeltelijk geantwoord: 0 (0%)

Nadere informatie

Nieuw woonzorgcentrum naast Sint Anna. Infovergadering buurtbewoners Woensdag 28 september 2016

Nieuw woonzorgcentrum naast Sint Anna. Infovergadering buurtbewoners Woensdag 28 september 2016 Nieuw woonzorgcentrum naast Sint Anna Infovergadering buurtbewoners Woensdag 28 september 2016 Wat bouwen we in uw buurt? Floraliënlaan Fase 1 nieuw woonzorgcentrum met 180 kamers, 5 zorgflats, een dagverzorgingscentrum

Nadere informatie

een nieuwe nevenbestemming voor de Sint-Laurentiuskerk te Wielsbeke: BIB in de kerk

een nieuwe nevenbestemming voor de Sint-Laurentiuskerk te Wielsbeke: BIB in de kerk een nieuwe nevenbestemming voor de Sint-Laurentiuskerk te Wielsbeke: BIB in de kerk presentatie 7 juni 2017 INLEIDING Sint-Laurentiuskerk - heropbouwkerk uit 1952 - nieuw gemeenteplein INLEIDING marktplein

Nadere informatie

MP1701 Herbestemmingsproject kloosterkapel in Wervik Opdrachtdefinitie projectdossier 24 april 2017

MP1701 Herbestemmingsproject kloosterkapel in Wervik Opdrachtdefinitie projectdossier 24 april 2017 MP1701 Herbestemmingsproject kloosterkapel in Wervik Opdrachtdefinitie projectdossier 24 april 2017 Foto Kris Vandevorst / Agentschap OE MP1701 Herbestemming kapel t Susterhuus in relatie met de ontwikkeling

Nadere informatie

Informatiemoment PRUP Zonevreemd Jeugdverblijf De Horizon (Bredene) Infomoment 6 september 2018

Informatiemoment PRUP Zonevreemd Jeugdverblijf De Horizon (Bredene) Infomoment 6 september 2018 Informatiemoment PRUP Zonevreemd Jeugdverblijf De Horizon (Bredene) Infomoment 6 september 2018 Algemeen - Tijdens de periode van publieke inspraak van 12 maart 2018 tot en met 12 mei 2018 zijn er verschillende

Nadere informatie

Infomoment. 5 oktober 2016

Infomoment. 5 oktober 2016 Infomoment 5 oktober 2016 Agenda 1 Proces Meerle, ons dorp 2 Publiek Private Samenwerking (PPS) 3 Eisen voor 4 Vragen 5 Nieuws volgen 1 Proces 1 Proces tijdlijn sept 13 febr 14 jan 15 juni 15 okt 15 Apr

Nadere informatie

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Academiejaar 2014-2015 Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg 1 9000 Gent Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Seppe De Meyer Bachelor in het Vastgoed: Landmeten 2014-2015 1. Infomarkt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015 NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015 INHOUD Hart van haven biedt ruimte aan tijdelijke invulling, Lage Zwaluwe Ontwerp tuin woon/zorgcomplex Twikkelstraat, Breda Nieuwe layout nieuwsbrief Plancompagnons HART VAN

Nadere informatie

1. situering van het RUP - ligging: wijk nekkerspoel - motivering tot opmaak - afbakening van het plangebied - ruimtelijke context

1. situering van het RUP - ligging: wijk nekkerspoel - motivering tot opmaak - afbakening van het plangebied - ruimtelijke context RUP PAPENHOF stad mechelen 1. situering van het RUP - ligging: wijk nekkerspoel - motivering tot opmaak - afbakening van het plangebied - ruimtelijke context 1 1. situering van het RUP - ligging - motivering

Nadere informatie

Klankbordgroep Oude Dokken 21 maart 2009

Klankbordgroep Oude Dokken 21 maart 2009 Project Oude Dokken - een nieuwe thuishaven Klankbordgroep Oude Dokken 21 maart 2009 Project Oude Dokken - klankbordgroep 1 Klankbordgroep 21 maart 2009 Verloop van de dag - Kennismaking - Verwelkoming

Nadere informatie

Nieuw Zurenborg informatievergadering

Nieuw Zurenborg informatievergadering Nieuw Zurenborg informatievergadering 15.06.07 NZB situering grenzen spoorwegberm Singel - Ring Pretoriastraat projectgebied percelen spoorwegen parking particuliere woningen busstelplaats gassite transformator

Nadere informatie

Bèta Sciences & Technology Zuyd Hogeschool

Bèta Sciences & Technology Zuyd Hogeschool wonderful day design architectuur met de focus op interieurontwerp Bèta Sciences & Technology Zuyd Hogeschool Het nieuwe werken en het nieuwe onderwijs Het onderwijs verandert, de huisvesting verandert

Nadere informatie

JURYRAPPORT PRIJSVRAAG WATERLINIECENTRUM NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE FORT VECHTEN

JURYRAPPORT PRIJSVRAAG WATERLINIECENTRUM NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE FORT VECHTEN JURYRAPPORT PRIJSVRAAG WATERLINIECENTRUM NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE FORT VECHTEN Opdrachtgever: Provincie Utrecht Oktober 2011 2 Aanle id ing: Voor het ontwerp van het nieuw te bouwen Waterliniecentrum

Nadere informatie

Restauratie voor monument de Kleine Sikkel in de Nederpolder

Restauratie voor monument de Kleine Sikkel in de Nederpolder Restauratie voor monument de Kleine Sikkel in de Nederpolder Het monument de Kleine Sikkel in de Nederpolder is volledig uitgeleefd en toe aan een dringende totaalrenovatie. Met respect voor de historische

Nadere informatie

park appartementen sterke architectuur terras & park exclusief monumentenzicht en stadszicht www.groenkwartier.be

park appartementen sterke architectuur terras & park exclusief monumentenzicht en stadszicht www.groenkwartier.be park appartementen sterke architectuur terras & park exclusief monumentenzicht en stadszicht www.groenkwartier.be wonen in het park van morgen De volledige site van t Groen Kwartier wordt een autovrij

Nadere informatie

Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis

Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis Verslag Informatieavond Woensdagavond 25 april, Goede Rede Almere Aanleiding Woensdagavond 25 April vond de eerste informatieavond plaats in de Goede Rede, rondom de

Nadere informatie

Vismarkt participatietraject najaar 2016

Vismarkt participatietraject najaar 2016 1 1. Context Waarom participatietraject op dit moment? Binnen enkele jaren wordt de Vismarkt en omgeving vernieuwd. Daarom laat stad Leuven in het voorjaar van 2017 een masterplan opmaken. Op basis van

Nadere informatie

rhenen schets-museumkwartier deel 1

rhenen schets-museumkwartier deel 1 rhenen schets-museumkwartier deel 1 Opdrachtgever: Gemeente Rhenen Stedenbouwkundig ontwerp: Aad Trompert, Amersfoort Architectuur: Van Leeuwen Architecten, Veenendaal 2 mei 2011 rhenen museumkwartier

Nadere informatie

WONINGENT BOUWT VOLOP AAN KWALITEITSVOL SOCIAAL WONEN IN GENT

WONINGENT BOUWT VOLOP AAN KWALITEITSVOL SOCIAAL WONEN IN GENT Persinformatie Zomerse projecten WoninGent goed voor 161 nieuwe sociale woningen Deze zomer gaan vijf projecten van start, samen goed voor 94 sociale huurwoningen en 39 sociale koopwoningen. Daarnaast

Nadere informatie

Het nieuwe Kerckebosch met 6 Scheggen (buurten)

Het nieuwe Kerckebosch met 6 Scheggen (buurten) De belangrijkste opbrengst van de eerste meedenkbijeenkomst Klantenpanel Kerckebosch Vernieuwt 5 juli 0 Aan drie ronde tafels hebben meer dan 30 mensen meegedacht over de nieuwbouw in de eerste fase. Met

Nadere informatie

15 juni 2017, stadhuis

15 juni 2017, stadhuis Buurtplatform Beringen-centrum: workshop Herinrichting markt en omgeving 15 juni 2017, stadhuis Agendapunten 1. Vorig verslag 2. Projecten: stand van zaken 3. Communicatietraject: toelichting 4. Varia

Nadere informatie

Resultaten online bevraging Gedempte Zuiderdokken

Resultaten online bevraging Gedempte Zuiderdokken Resultaten online bevraging Gedempte Zuiderdokken 9/9/2015 De resultaten werden bezorgd aan de ontwerpteams van de ontwerpwedstrijd Heraanleg openbaar domein Gedempte Zuiderdokken Bekendmaking Persconferentie

Nadere informatie

www.degrootefabrieke.be

www.degrootefabrieke.be www.degrootefabrieke.be Deze oude spinnerij die sinds 1907 het dorpsgezicht van Avelgem meebepaalt en een halve eeuw geleden nog de belangrijkste werkgever was in de gemeente, is in een zeldzaam goede

Nadere informatie

Stad Gent start twee proeftuinen voor ontharding

Stad Gent start twee proeftuinen voor ontharding 15 januari 2019, 14:50 (CET) Stad Gent start twee proeftuinen voor ontharding Door de klimaatverandering hebben we te kampen met hogere temperaturen en hevige regenval. We kunnen de klimaatverandering

Nadere informatie

Het (Boxtels) landschap is de leesbare biografie van Boxtel.

Het (Boxtels) landschap is de leesbare biografie van Boxtel. Het (Boxtels) landschap is de leesbare biografie van Boxtel. Erfgoednota gemeente Boxtel COMMUNICATIE Erfgoednota communicatie gemeente Boxtel 1 Inleiding en leeswijzer Boxtel is een prachtige gemeente

Nadere informatie

HUIDIGE SITUATIE DC VAN HALL. Meer informatie www.dcvanhall.amsterdam BRAAK LIGGENDE KAVEL BEDRIJFS VERZAMEL GEBOUW MERKELBACH

HUIDIGE SITUATIE DC VAN HALL. Meer informatie www.dcvanhall.amsterdam BRAAK LIGGENDE KAVEL BEDRIJFS VERZAMEL GEBOUW MERKELBACH DC VAN HALL HUIDIGE SITUATIE NAARGEESTIGE U ITSTRALING DONKER CURTIUS ZIJDE (DEELS) VERVANGEN LIFTEN ONSAMENHANGEND GEHEEL PAND IN SLECHTE CONDITIE SLECHTE GALLERIJEN BRAAK LIGGENDE KAVEL BEDRIJFS VERZAMEL

Nadere informatie

Verslag klankbordgroep 10 maart 2010 (nr. 19)

Verslag klankbordgroep 10 maart 2010 (nr. 19) p.1/5 Verslag klankbordgroep 10 maart 2010 (nr. 19) Agenda: de toekomstige ontwikkelingen van de zonesofa langsheen de Koningin Fabiolalaan Aanwezigen: 1. Situering zone SOFA wedstrijd 2. Verloop van de

Nadere informatie

COMPLEXE STADSPROJECTEN

COMPLEXE STADSPROJECTEN KENNISCENTRUM VLAAMSE STEDEN - interlokale vereniging COMPLEXE STADSPROJECTEN draaiboek Naam website KCVS PARTICIPATIETRAJECT Oorspronkelijke naam document Gebiedsgerichte werking voorstel participatie

Nadere informatie

ROMMY S MONUMENTALE ZOEK- EN DOETOCHT

ROMMY S MONUMENTALE ZOEK- EN DOETOCHT ROMMY S MONUMENTALE ZOEK- EN DOETOCHT Hallo lieve bezoekers, Dienst Monumentenzorg en de kinderraad van Mechelen hebben de handen in elkaar geslagen en dagen jullie uit. Ontdek op vijf (meer mag uiteraard

Nadere informatie

Centraal wonen en toch heerlijk genieten van de rust? Het kan in residentie Ter Heiveld in Opwijk! Laatste appartementen te koop vanaf euro.

Centraal wonen en toch heerlijk genieten van de rust? Het kan in residentie Ter Heiveld in Opwijk! Laatste appartementen te koop vanaf euro. Centraal wonen en toch heerlijk genieten van de rust? Het kan in residentie Ter Heiveld in Opwijk! Laatste appartementen te koop vanaf 257.245 euro. TER HEIVELD Stijlvol wonen in Opwijk Het nieuwe residentiële

Nadere informatie

Verkeersafwikkeling. Luchtfoto van het gebied met fases A, B, C

Verkeersafwikkeling. Luchtfoto van het gebied met fases A, B, C A B C Luchtfoto van het gebied met fases A, B, C Verkeersafwikkeling Ook de impact op mobiliteit voor dit project is onderzocht. Er wordt voldoende ondergrondse parking voorzien op niveaus -1 en -2 voor

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: - Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel en

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: - Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel en gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 januari 2018 Besluit nummer: 2018_GR_00024 Onderwerp: Aanvraag om stedenbouwkundige vergunning nr. 2017/01184 Dig - Voorhavenlaan, 9000 Gent - zaak van

Nadere informatie

D NBW. site ZuidBoulevard. te koop nieuwbouwproject. waregem

D NBW. site ZuidBoulevard. te koop nieuwbouwproject. waregem D8790-15003-NBW site ZuidBoulevard te koop nieuwbouwproject waregem D8790-15003-NBW laatste appartementen site ZuidBoulevard te te koop nieuwbouwproject waregem ligging site ZuidBoulevard De ZuidBoulevard

Nadere informatie

Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten

Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten De gemeenteraad heeft het ontwerp van de Structuurvisie 2030 Ruimte voor Gent voorlopig vastgesteld op 27 juni 2017. Daarmee komt de opmaak van de nieuwe

Nadere informatie

Handleiding voor de aanwijzing van zaken en terreinen als gemeentelijk monument en gemeentelijk beschermd stads- of dorpsgezicht

Handleiding voor de aanwijzing van zaken en terreinen als gemeentelijk monument en gemeentelijk beschermd stads- of dorpsgezicht Handleiding voor de aanwijzing van zaken en terreinen als gemeentelijk monument en gemeentelijk beschermd stads- of dorpsgezicht Inhoud Inleiding 3 Bovengrondse monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten

Nadere informatie

3.000 Nazareners geven hun mening

3.000 Nazareners geven hun mening 3.000 Nazareners geven hun mening Persbericht woensdag 3 juli 2019 Zegget ne keer! Met deze slogan riep het lokaal bestuur alle inwoners op deel te nemen aan de grote bevolkingsbevraging in mei 2019. 2.910

Nadere informatie

10 jaar Project Gent Sint-Pieters

10 jaar Project Gent Sint-Pieters 10 jaar Project Gent Sint-Pieters Resultaten van de enquête Infopunt Project Gent Sint-Pieters Prinses Clementinalaan 215, 9000 Gent info@projectgentsintpieters.be 09 241 24 11 Tussen 24 januari en 12

Nadere informatie

Campus Kortrijk Weide. Infomoment 18 september 2014

Campus Kortrijk Weide. Infomoment 18 september 2014 Infomoment 18 september 2014 Infomoment 18 september 2014 Verwelkoming Het stadsproject Kortrijk Spreekt: voorjaar 2014 - wat namen we mee in het ontwerp? Voorstelling van de plannen door het ontwerpbureau

Nadere informatie

Onroerend erfgoed en toegankelijkheid

Onroerend erfgoed en toegankelijkheid Onroerend erfgoed en toegankelijkheid Een toenadering 28 maart 2014 _ Onroerend Erfgoed en Toegangkelijkheid _ Onroerend Erfgoed _ Rudy De Graef _ pagina 1 Overzicht lezing 1 Introductie Thema, problematiek

Nadere informatie

Nieuws uit Sint-Bernadette

Nieuws uit Sint-Bernadette Nieuws uit Sint-Bernadette De komende jaren staat heel wat te gebeuren in uw wijk. Lees in deze brochure alles over de belangrijkste projecten. november 2014 Renovatie school Gustaaf Callier Na enkele

Nadere informatie

Site Clarenhof en haar omgeving. Informatiebrochure nr. 6 April 2010

Site Clarenhof en haar omgeving. Informatiebrochure nr. 6 April 2010 Site Clarenhof en haar omgeving Informatiebrochure nr. 6 April 2010 Inhoud Site Clarenhof en haar omgeving Voorwoord.................................................. p. 3 Een uitgestrekte vlakte......................................

Nadere informatie

EEN AANTREKKELIJK EN AANGENAAM WINKELCENTRUM

EEN AANTREKKELIJK EN AANGENAAM WINKELCENTRUM EEN AANTREKKELIJK EN AANGENAAM WINKELCENTRUM MEERWAARDE VOOR ONZE STAD (1) De heraanleg van de Grote Markt van gevel tot gevel zal tot positieve effecten leiden waardoor veiligheid, mobiliteit, huisvesting

Nadere informatie

Handelsdokbrug. Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Informatievergadering Donderdag 2 februari 2012, om 20 uur

Handelsdokbrug. Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Informatievergadering Donderdag 2 februari 2012, om 20 uur Nero Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Handelsdokbrug Informatievergadering Donderdag 2 februari 2012, om 20 uur De Centrale, Kraankindersstraat 2, 9000 Gent Openbaar onderzoek van 9 januari tot 8

Nadere informatie

Herinrichting openbaar domein Meulestede Noord

Herinrichting openbaar domein Meulestede Noord Herinrichting openbaar domein Meulestede Noord werfbijeenkomst 25/10/2016 In Meulestede Noord kan de kwaliteit van het openbaar domein verbeterd worden door een groenere inrichting en nieuwe verbindingen

Nadere informatie

Inspiratiedag nieuw wonen op oude plekken. Gemeenschappelijk wonen in de kern Kortrijk: Kop van Prado

Inspiratiedag nieuw wonen op oude plekken. Gemeenschappelijk wonen in de kern Kortrijk: Kop van Prado Inspiratiedag nieuw wonen op oude plekken Gemeenschappelijk wonen in de kern Kortrijk: Kop van Prado Ben Mertens, manager stadsontwikkelingsbedrijf Kortrijk 20/05/2016 Kop van Prado cohousing Info site

Nadere informatie

Info & Verkoop. Site Peutiebos - Aarschotseweg 50, 1800 Peutie. URBIS GROUP Keizer Karelstraat 103 9000 Gent. Tel.: 09 233 15 30 Fax: 09 233 17 29

Info & Verkoop. Site Peutiebos - Aarschotseweg 50, 1800 Peutie. URBIS GROUP Keizer Karelstraat 103 9000 Gent. Tel.: 09 233 15 30 Fax: 09 233 17 29 Site Peutiebos - Aarschotseweg 50, 1800 Peutie Info & Verkoop URBIS GROUP Keizer Karelstraat 103 9000 Gent Tel.: 09 233 15 30 Fax: 09 233 17 29 info@urbis.be www.urbis.be www.peutiebos.be Voorwoord Geachte

Nadere informatie

WOONTUIN DE PLATAAN 8 APPARTEMENTEN MET GROOT TERRAS & BINNENTUIN

WOONTUIN DE PLATAAN 8 APPARTEMENTEN MET GROOT TERRAS & BINNENTUIN WOONTUIN DE PLATAAN 8 APPARTEMENTEN MET GROOT & BINNENTUIN 2 EEN BIJZONDER PROJECT Sint Annastraat 27, Sluis Woontuin De Plataan is een bijzonder project in het bruisende Sluis. Gelegen bij het centrum

Nadere informatie

Participatie Gedempte Zuiderdokken- Resultaten

Participatie Gedempte Zuiderdokken- Resultaten Nota Datum: 15 juni 2015 Van: Inge Sleegers Betreft: resultaten participatie Gedempte zuiderdokken Participatie Gedempte Zuiderdokken- Resultaten 1. Historiek 2. Verwerking resultaten suggestieformulieren

Nadere informatie

Inschrijvinsformulier Onroerenderfgoedprijs 2017

Inschrijvinsformulier Onroerenderfgoedprijs 2017 Inschrijvinsformulier Onroerenderfgoedprijs 2017 Met de Onroerenderfgoedprijs beloont Vlaanderen mensen die erfgoed op een goede manier beheren. De editie van 2017 staat volledig in het teken van monumenten,

Nadere informatie

Stadsproject Ragheno

Stadsproject Ragheno Stadsproject Ragheno Historisch overzicht Verlaten industrie Algemene ambitie Een kwalitatieve mix van wonen en werken Werken met een grensverleggende stadsplanning De unieke ligging achter het station

Nadere informatie

Wat vindt de Stadjer (van) erfgoed?

Wat vindt de Stadjer (van) erfgoed? Wat vindt de Stadjer (van) erfgoed? Laura de Jong November 2016 Marjolein Kolstein Met medewerking van Leontien Spoelstra (Geo-Informatie) www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoud 1. Inleiding... 2

Nadere informatie

Watersnood. op Marken. Versie 3 d.d

Watersnood. op Marken. Versie 3 d.d Watersnood op Marken Versie 3 d.d. 11-10-2013 Watersnood op Marken Beste puzzelaar, Je bent nu waarschijnlijk via de dijk op het eiland Marken aangekomen. Maar wist je dat deze dijk er tot 1957 niet lag?

Nadere informatie

Verslag buurtplatform Beringen-Mijn 8 mei 2017, 19u30, mijnmuseum

Verslag buurtplatform Beringen-Mijn 8 mei 2017, 19u30, mijnmuseum Verslag buurtplatform Beringen-Mijn 8 mei 2017, 19u30, mijnmuseum Agendapunten 1. Vorig verslag 2. Terugkoppeling rondwandeling 3. Kolenwasserijen: behoud, restauratie en sloop 4. Varia 5. Volgende vergadering

Nadere informatie

De mening van de bewoners in onze gemeente. Resultaten Participatieonderzoek Voorjaar 2019

De mening van de bewoners in onze gemeente. Resultaten Participatieonderzoek Voorjaar 2019 De mening van de bewoners in onze gemeente Resultaten Participatieonderzoek Voorjaar 2019 Inhoudsopgave 1. Aanleiding 2. Digitale peiling 3. Straatinterviews 4. Conclusies en aanbevelingen 5. Het vervolg

Nadere informatie

Lespakket 4: Archeologie in een kistje

Lespakket 4: Archeologie in een kistje Lespakket 4: Archeologie in een kistje (Illustratie: Naomi Woolfitt) Lespakket in het kort Dit lespakket is gericht op de kunst van het sieraden maken uit de tijd van de Romeinen en gaat over een Romeinse

Nadere informatie

la loge Verhuur La Loge Kluisstraat 86 - rue de l Ermitage B-1050 Brussels +32 (0)2 644 42 48 info@la-loge.be asbl-vzw architecture museum la loge

la loge Verhuur La Loge Kluisstraat 86 - rue de l Ermitage B-1050 Brussels +32 (0)2 644 42 48 info@la-loge.be asbl-vzw architecture museum la loge Kluisstraat 86 - rue de l Ermitage B-1050 Brussels +32 (0)2 644 42 48 info@la-loge.be Verhuur La Loge asbl-vzw architecture museum la loge Het gebouw La Loge is een uniek stuk erfgoed, gelegen in het centrum

Nadere informatie

6 ROYALE VRIJE KAVELS Creëer

6 ROYALE VRIJE KAVELS Creëer 6 ROYALE VRIJE KAVELS Creëer ORANJEWOUD UW DROOMVILLA AAN DE RAND VAN PARKLANDSCHAP ORANJEWOUD villa UW DROOM IN HET GROEN Uw droomwoning bouwen in Oranjewoud? Dat kan! Aan de Koningin Julianaweg, bij

Nadere informatie

Reisverslag Oostelijk Duitsland 2012 Deel 4 [1]

Reisverslag Oostelijk Duitsland 2012 Deel 4 [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Oostelijk Duitsland 2012 Deel 4 Reisverslag Oostelijk Duitsland 2012 Deel 4 [1] Door wjvanderzanden [2] op vr, 07/13/2012-22:25

Nadere informatie

atelier tom vanhee t/f februari 2016

atelier tom vanhee t/f februari 2016 atelier tom vanhee t/f 02 245 16 18 tom@ateliertomvanhee.be www.ateliertomvanhee.be februari 2016 BESCHERMDE DIEPHUIZEN BRUGGE PROJECT LOCATIE OPDRACHTGEVER ONTWERPTEAM STUDIE STABILITEIT FOTOGRAAF BRUTO

Nadere informatie

Chartreuse 49 HUURAPPARTEMENTEN IN UTRECHT STAD. zorgeloos huren nabij het stadshart. Oplevering. woneninchartreuse.nl.

Chartreuse 49 HUURAPPARTEMENTEN IN UTRECHT STAD. zorgeloos huren nabij het stadshart. Oplevering. woneninchartreuse.nl. zorgeloos huren nabij het stadshart van Utrecht Oplevering 1 februari 2013 Diverse woningtypes Woonoppervlak van 56,9 tot 112,7 m 2 Inclusief parkeerplaats Voorzien van tuin, terras, balkon of loggia Huurprijs

Nadere informatie

ZANDHOVEN - MASTERPLAN OPENBARE GEBOUWEN. bewonersavond 20 september 2016

ZANDHOVEN - MASTERPLAN OPENBARE GEBOUWEN. bewonersavond 20 september 2016 ZANDHOVEN - MASTERPLAN OPENBARE GEBOUWEN bewonersavond 20 september 206 AGENDA. conclusies bewonersavond 2. algemene visie. opbouw masterplan - algemeen - fasering. uitwerkingen deelsites CONCLUSIES BEWONERSAVOND

Nadere informatie

Groen in de Stad project: Kandidaat voor Vlaams Laureaat. Campus Kortrijk Weide. April 2014

Groen in de Stad project: Kandidaat voor Vlaams Laureaat. Campus Kortrijk Weide. April 2014 Groen in de Stad project: Kandidaat voor Vlaams Laureaat Campus Kortrijk Weide April 2014 Deel 1: Algemene gegevens Titel van het project Park Kortrijk Weide Adres openbaar bestuur Stad Kortrijk, Grote

Nadere informatie

HOOFDSTUK 2 Gebiedsanalyse

HOOFDSTUK 2 Gebiedsanalyse HOOFDSTUK 2 Gebiedsanalyse 2.1 Inleiding In dit hoofdstuk zijn achtereenvolgens de ruimtelijke structuur en de functionele structuur van het plangebied uiteengezet. De ruimtelijke structuur is beschreven

Nadere informatie

ONTMOETINGSPLAATS OP EEN UNIEKE HISTORISCHE LOCATIE

ONTMOETINGSPLAATS OP EEN UNIEKE HISTORISCHE LOCATIE ONTMOETINGSPLAATS OP EEN UNIEKE HISTORISCHE LOCATIE House de Neuf, een unieke locatie voor al uw feesten. Het neoclassicistisch kasteel met koetshuizen dateert uit de achttiende eeuw en is omgeven door

Nadere informatie

Inhoud: Stijlvol wonen 13 Groen tot aan je voordeur 15 Wonen volgens je eigen smaak 17 Woonpark met oog voor de toekomst 19 Zin om hier te wonen?

Inhoud: Stijlvol wonen 13 Groen tot aan je voordeur 15 Wonen volgens je eigen smaak 17 Woonpark met oog voor de toekomst 19 Zin om hier te wonen? Inhoud: Samen sterk 3 Kortrijk, de bruisendste stad van de Leiestreek 5 Een gezellig groen gevoel van thuiskomen 7 Eigentijdse appartementen 9 Ruime woningen 11 Stijlvol wonen 13 Groen tot aan je voordeur

Nadere informatie

Meer parkeerplaatsen

Meer parkeerplaatsen 7 voorstellen: 1) Meer parkeerplaatsen 2) Goedkoper parkeren 3) Minder gereserveerde plaatsen 4) Park en Ride invoeren 5) Betere parkeersignalisatie 6) Parkeren bewoners verbeteren 7) Groot Hasselt De

Nadere informatie

RAPPORTAGE VONDSTMELDING Lier, Kardinaal Mercierplein

RAPPORTAGE VONDSTMELDING Lier, Kardinaal Mercierplein RAPPORTAGE VONDSTMELDING Lier, Kardinaal Mercierplein I. Verslaggever: Sofie Debruyne Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed Koning Albert II-laan 19 bus 5 1210 Brussel 02-481 80 41 / 0473-96 70 71

Nadere informatie

Verslag infomoment verbouwing KMSKA 19-04-2011 om 19 u Auditorium Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

Verslag infomoment verbouwing KMSKA 19-04-2011 om 19 u Auditorium Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen Verslag infomoment verbouwing KMSKA 19-04-2011 om 19 u Auditorium Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen Uitgenodigd: buren (5.261) & leden districtsraad Antwerpen (34) Informatie over het infomoment

Nadere informatie

Richtlijnen communicatieplan evenement

Richtlijnen communicatieplan evenement Richtlijnen communicatieplan evenement Inleiding Voor u ligt de richtlijn communicatieplan evenement. Voordat u verder gaat is er een aantal belangrijke punten over deze richtlijn. Deze richtlijn is bedoeld

Nadere informatie

Stadsbibliotheek Roermond

Stadsbibliotheek Roermond Stadsbibliotheek Roermond Leren / Werken / Multifunctioneel #bibliotheek - #interieur - #transformatie In het centrum van Roermond, aan het pleintje waar de Neerstraat en de Bergstraat elkaar ontmoeten,

Nadere informatie

Multifunctionele accommodatie Ligne Sittard

Multifunctionele accommodatie Ligne Sittard Multifunctionele accommodatie Ligne Sittard Het ontwerp Het noordblok is twee tot drie lagen hoog en kent aan de Schootsvelden nog een vierde bouwlaag waarin de appartementen zijn gepositioneerd. De openheid

Nadere informatie

Toegewijde zorg voor het religieus erfgoed in Vlaanderen Koen Anciaux, schepen Financiën, Gebouwen, Eigendommen, Monumenten, Landbouw en

Toegewijde zorg voor het religieus erfgoed in Vlaanderen Koen Anciaux, schepen Financiën, Gebouwen, Eigendommen, Monumenten, Landbouw en Koen Anciaux, schepen Financiën, Gebouwen, Eigendommen, Monumenten, Landbouw en Dierenwelzijn Vlaanderen: - 300 gemeenten - ca. 1750 parochiekerken Dertien centrumsteden: - ca. 300 parochiekerken Elk dorp

Nadere informatie

Zorgcentrum Symfonie, Boxmeer

Zorgcentrum Symfonie, Boxmeer Zorgcentrum Symfonie, Boxmeer Uniek gelegen locatie met stijlvolle uitstraling Voelt beter Uniek gelegen locatie met stijlvolle uitstraling Zorgcentrum Symfonie in Boxmeer trekt mensen vanuit alle omliggende

Nadere informatie

Ecowijk Gantoise maakt plannen bekend en vraagt verkavelingsvergunning aan

Ecowijk Gantoise maakt plannen bekend en vraagt verkavelingsvergunning aan Ecowijk Gantoise maakt plannen bekend en vraagt verkavelingsvergunning aan In Gentbrugge maken de terreinen van het voormalige Ottenstadion en de tennisen hockeyclub La Gantoise plaats voor een nieuwe,

Nadere informatie

Zit je straks gezellig te lezen in de daktuin van de bib?

Zit je straks gezellig te lezen in de daktuin van de bib? Page 1 of 6 Bib Couwelaar in Deurne heeft volop plannen om hun grote dak om te toveren in een daktuin voor de bib bezoekers. Hiervoor gaan ze samen met Stadslab2050 de uitdaging aan om hun dak-dromen een

Nadere informatie