Gebruikershandleiding Installatie Firmware & Software Mediaplayer X9

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebruikershandleiding Installatie Firmware & Software Mediaplayer X9"

Transcriptie

1 1 Gebruikershandleiding Installatie Firmware & Software Mediaplayer X9

2 2 Om uw Mediaplayer X9 te voorzien van de nieuwste firmware, downloadt u op uw computer het firmwarebestand via Firmware_Android.zip. Het gedownloade bestand final_x9v2-firmware_android.zip bevat drie bestanden als u deze uitpakt. Dit doet u door met de rechtermuisknop op dit bestand te klikken en te kiezen voor de optie Hier uitpakken. Vervolgens kunt u deze drie bestanden op uw USB-stick of SDkaart plaatsen. Let op: Zorg er voor dat u de USB-stick of SD-kaart heeft geformatteerd op FAT32 vóórdat u de bestanden er op zet. U zou nu drie bestanden op de USB-stick of SD-kaart moeten zien: Nu volgen er drie opties om de Mediaplayer X9 te voorzien van de nieuwste firmware: Voor optie 1 heeft u een FAT32-geformatteerde USB-stick nodig met de firmwarebestanden; Voor optie 2 heeft u een FAT32-geformatteerde SD-kaart nodig met de firmwarebestanden; Voor optie 3 heeft u een toetsenbord met USB-aansluiting, muis met USB-aansluiting of een flymouse nodig en de FAT32-geformatteerde USB-stick met de firmwarebestanden; Wij raden aan het eerst zelf te proberen. Mocht u er desondanks niet zelf uitkomen, dan kunt u uw Mediaplayer X9 naar ons opsturen. U betaalt geen onderzoekskosten, wij updaten uw Mediaplayer X9 kosteloos. U hoeft alleen de verzendkosten te voldoen. Kijk voor de voorwaarden en informatie over verzending en betaling op

3 3 Uitleg optie 1: Updaten met een FAT32-geformatteerde USB-stick met de firmwarebestanden Stap 1. Om uw Mediaplayer X9 te voorzien van de nieuwste firmware, downloadt u op uw computer het firmwarebestand via Firmware_Android.zip. Het gedownloade bestand final_x9v2-firmware_android.zip bevat drie bestanden als u deze uitpakt. Dit doet u door met de rechtermuisknop op dit bestand te klikken en te kiezen voor de optie Hier uitpakken. Vervolgens kunt u deze drie bestanden op uw USB-stick of SDkaart plaatsen. Let op: Zorg er voor dat u de USB-stick of SD-kaart heeft geformatteerd op FAT32 vóórdat u de bestanden er op zet. U zou nu drie bestanden op de USB-stick moeten zien: Stap 2. Start de Mediaplayer X9. Steek de USB-stick met de nieuwe firmware in de USB-ingang van de Mediaplayer X9 en klik op het middelste icoontje.

4 4 Stap 3. Klik vervolgens op UPDATE&BACKUP Stap 4. Druk met de pijltjestoetsen van de Mediaplayer X9 afstandsbediening naar links zodat u Wipe Data en Wipe Media kunt aanvinken. Klik hiervoor op OK op de Mediaplayer X9 afstandsbediening. Kies vervolgens Select.

5 5 Stap 5. Klik op het bestand /storage/external_storage/sda1/m201-ota zip en klik vervolgens op Update. Stap 6. U krijgt een melding dat u de stroom niet van uw apparaat moet halen omdat dit ernstige gevolgen kan hebben voor de Mediaplayer X9. Klik op Update zodat de Mediaplayer X9 wordt voorzien van de nieuwe firmware. Stap 7. Wacht tot de Mediaplayer X9 opnieuw is opgestart. Let op: dit kan ongeveer 10 minuten duren. Klik vervolgens tweemaal op Next.

6 6 Stap 8. Vervolgens is er de optie om de grootte van het display aan te passen aan uw televisie. Pas deze eventueel aan naar uw voorkeur. Stap 9. Ten slotte wordt de optie gegeven om de internetaansluiting te kiezen, wij raden aan om voor de vaste internetverbinding te kiezen: de optie Ethernet.

7 7 Stap 10. Klik op Finish. De Mediaplayer X9 is geüpdatet met onze nieuwe firmware. Tot slot moet alleen nog de X9 software te worden geïnstalleerd. Kijk voor de handleiding op pagina 14.

8 8 Uitleg optie 2: Updaten met een FAT32-geformatteerde SD-kaart met de firmwarebestanden Stap 1. Om uw Mediaplayer X9 te voorzien van de nieuwste firmware, downloadt u op uw computer het firmwarebestand via Firmware_Android.zip. Het gedownloade bestand final_x9v2-firmware_android.zip bevat drie bestanden als u deze uitpakt. Dit doet u door met de rechtermuisknop op dit bestand te klikken en te kiezen voor de optie Hier uitpakken. Vervolgens kunt u deze drie bestanden op uw USB-stick of SDkaart plaatsen. Let op: Zorg er voor dat u de USB-stick of SD-kaart heeft geformatteerd op FAT32 vóórdat u de bestanden er op zet. U zou nu drie bestanden op de SD-kaart moeten zien: Stap 2. Haal de Mediaplayer X9 van het stroom en steek vervolgens de SD-kaart in de SD-ingang van de Mediaplayer X9. Stap 3. Steek een schroevendraaier (of een ander dun voorwerp) en steek deze in de AV-ingang van de Mediaplayer X9 totdat u een klik hoort. Houd de schroevendraaier ingedrukt.

9 9 Stap 4. Houd de schroevendraaier ingedrukt en steek daarna de stroomstekker in de Mediaplayer X9. Wacht tot u de groene Androidrobot in beeld ziet komen. Verwijder pas dan de schroevendraaier. Stap 5. Wacht tot de Mediaplayer X9 opnieuw is opgestart. Let op: dit kan ongeveer 10 minuten duren. Klik vervolgens tweemaal op Next.

10 10 Stap 6. Vervolgens is er de optie om de grootte van het display aan te passen aan uw televisie. Pas deze eventueel aan naar uw voorkeur.

11 11 Stap 7. Ten slotte is de optie gegeven om de internetaansluiting te kiezen, wij raden aan om voor de vaste internetverbinding te kiezen: de optie Ethernet. Stap 8. Klik op Finish. De Mediaplayer X9 is geüpdatet met onze nieuwe firmware. Tot slot moet alleen nog de X9 software te worden geïnstalleerd. Kijk voor de handleiding op pagina 14.

12 12 Uitleg optie 3: Updaten met een toetsenbord met USB-aansluiting, muis met USBaansluiting of een flymouse en de FAT32-geformatteerde USB-stick met de firmwarebestanden Stap 1. Om uw Mediaplayer X9 te voorzien van de nieuwste firmware, downloadt u op uw computer het firmwarebestand via Firmware_Android.zip. Het gedownloade bestand final_x9v2-firmware_android.zip bevat drie bestanden als u deze uitpakt. Dit doet u door met de rechtermuisknop op dit bestand te klikken en te kiezen voor de optie Hier uitpakken. Vervolgens kunt u deze drie bestanden op uw USB-stick of SDkaart plaatsen. Let op: Zorg er voor dat u de USB-stick of SD-kaart heeft geformatteerd op FAT32 vóórdat u de bestanden er op zet. Stap 2. Haal de stroom van uw Mediaplayer X9 en sluit een toetsenbord of muis met USB-aansluiting aan op de Mediaplayer X9. Stap 3. Steek een schroevendraaier (of een ander dun voorwerp) in de AV-poort van de Mediaplayer X9 totdat u een klik hoort en houd deze ingedrukt. Stap 4. Houd de schroevendraaier ingedrukt en steek daarna de stroomstekker in de Mediaplayer X9. Wacht tot u de groene Androidrobot in beeld ziet komen. Verwijder pas dan de schroevendraaier.

13 13 Stap 5. Wacht tot u het volgende scherm te zien krijgt en steek vervolgens de FAT32-geformatteerde USB-stick met de nieuwe firmware in de Mediaplayer X9 en kies voor apply update from EXT. Stap 6. Navigeer naar Update from udisk en klik op het bestand: m201-ota zip. Stap 7. Klik op reboot system now om de installatie af te ronden. De Mediaplayer X9 is geüpdatet met onze nieuwe firmware. Tot slot moet alleen nog de X9 software te worden geïnstalleerd. Kijk voor de handleiding op pagina 14.

14 14 Gefeliciteerd! U heeft de nieuwste firmware succesvol geïnstalleerd op de Mediaplayer X9. Neem tot slot de volgende stappen om de X9 software te installeren. Stap 1. Start de speler. Stap 2. Kies uw internetaansluiting door op Settings te klikken met uw Mediaplayer X9 afstandsbediening. Wij raden aan om uw Mediaplayer X9 via het Ethernet aan te sluiten. Nadat u uw internetinstellingen heeft aangepast drukt u op uw Mediaplayer X9 afstandsbediening op Return om terug te keren naar het hoofdmenu. Stap 3. Kies X9/Kodi en druk op OK op uw Mediaplayer X9 afstandsbediening. Vervolgens klikt u op X9 Installation Wizard. Stap 4. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

15 15 Stap 5. Kies voor X9.VXX.X* installer en klik vervolgens op Continue. *) Op de plaats van de X staat een cijfer, dit kan veranderen als er nieuwere versies van de software uitkomen. Stap 6. De X9 software wordt nu op uw Mediaplayer X9 gedownload en geïnstalleerd. Nadat de software is gedownload en geïnstalleerd, klikt u op het huisje van uw afstandsbediening. Stap 7. U komt nu in het hoofdmenu. Navigeer naar Reboot en klik hier op. Uw Mediaplayer X9 is nu helemaal geïnstalleerd. Klik op X9/Kodi om de software te openen.

X9 Extended Software Installatie procedure Inhoudsopgave

X9 Extended Software Installatie procedure Inhoudsopgave X9 Extended Software Installatie procedure Inhoudsopgave 1. Mediaplayer (Android) V1 en V2 installatie procedure Pagina 2 2. X9 Open Elec/IOS/PC installatie procedure.. Pagina 10 3. Kodi/X9 Installer onder

Nadere informatie

Handleiding Dacia Media Nav Evolution Toolbox. apparaat eind 2018

Handleiding Dacia Media Nav Evolution Toolbox. apparaat eind 2018 Handleiding Dacia Media Nav Evolution Toolbox apparaat eind 2018 Handleiding Dacia Media Nav Evolution Toolbox U kunt de kaart op uw navigatiesysteem updaten met behulp van de Dacia Media Nav Evolution

Nadere informatie

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken:

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken: Lees dit goed door! Middels dit stappenplan zullen wij u stap voor stap uitleggen hoe een flashcard geïnstalleerd dient te worden. Wij kiezen ervoor op een universele handleiding aan te bieden, maar elke

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX

HANDLEIDING STREAMBOX HANDLEIDING STREAMBOX Inhoud 1. Eerste gebruik... 3 2.1 De afstandsbediening... 3 3 De Kodi app openen en gebruiken... 5 4. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk... 6 5. Streambox verbinden met internetkabel...

Nadere informatie

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken:

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken: Lees dit goed door! Middels dit stappenplan zullen wij u stap voor stap uitleggen hoe een flashcard geïnstalleerd dient te worden. Wij kiezen ervoor op een universele handleiding aan te bieden, maar elke

Nadere informatie

Handleiding FileZilla

Handleiding FileZilla Handleiding FileZilla Deze handleiding beschrijft de installatie en configuratie van FileZilla. Met dit programma is het mogelijk om bestanden van uw computer te verplaatsen naar een zogeheten (web)server.

Nadere informatie

HANDLEIDING RENAULT MEDIA NAV EVOLUTION TOOLBOX

HANDLEIDING RENAULT MEDIA NAV EVOLUTION TOOLBOX HANDLEIDING RENAULT MEDIA NAV EVOLUTION TOOLBOX (apparaat eind 2018) U kunt de kaart op uw navigatiesysteem updaten met behulp van de Renault Media Nav Evolution Toolbox. Dit is een gratis applicatie waarmee

Nadere informatie

EM7680 Firmware Update by Micro SD card

EM7680 Firmware Update by Micro SD card EM7680 Firmware Update by Micro SD card 2 NEDERLANDS/ENGLISH EM7680 Firmware update by Micro SD card Table of contents 1.0 (NL) Introductie... 2 2.0 (NL) Firmware installeren... 2 3.0 (NL) Opmerking...

Nadere informatie

Installatie Today s Pro

Installatie Today s Pro Installatie Today s Pro Ga je voor de eerste keer met Today s Pro aan de slag, heb je een nieuwe computer aangeschaft, of wil je Today s Pro gewoon opnieuw installeren? In deze instructie lees je hoe je

Nadere informatie

1. Algemene informatie Eerste gebruik Streambox koppelen met Wifi Streambox verbinden met internetkabel De afstandsbediening 5

1. Algemene informatie Eerste gebruik Streambox koppelen met Wifi Streambox verbinden met internetkabel De afstandsbediening 5 HANDLEIDING Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 3 2. Eerste gebruik 3 2.1 Streambox koppelen met Wifi 3 2.2 Streambox verbinden met internetkabel 4 3. De afstandsbediening 5 4. Apps installeren 6 5. De

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN. 1. Hoe start de FixMeStick voor Mac? 2. Hoe start de FixMeStick voor Windows? 3. Hoe start de FixMeStick vanuit BIOS?

VEELGESTELDE VRAGEN. 1. Hoe start de FixMeStick voor Mac? 2. Hoe start de FixMeStick voor Windows? 3. Hoe start de FixMeStick vanuit BIOS? SUPPORT HANDLEIDINGEN VEELGESTELDE VRAGEN 1. Hoe start de FixMeStick voor Mac? 2. Hoe start de FixMeStick voor Windows? 3. Hoe start de FixMeStick vanuit BIOS? 4. Hoe kan je de FixMeStick voor Mac een

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX PRO

HANDLEIDING STREAMBOX PRO HANDLEIDING STREAMBOX PRO Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 Aansluitingen... 3 2.2 De afstandsbediening... 4 2.3 Internetconnectie installeren... 4 2.4 Schermverhouding aanpassen...

Nadere informatie

Handmatig je lokale mailbox migreren

Handmatig je lokale mailbox migreren Handmatig je lokale mailbox migreren Mailbox data locatie opsporen: Start Outlook en ga naar de hoofdmap van de mailbox, klik hier met de rechtermuisknop en kies voor Open File Location of Open bestands

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Plato3

Gebruikershandleiding Plato3 Gebruikershandleiding Plato3 Versie: 8-12-2011 Pagina 1 van 10 Inloggen op Plato3 Ga in internet explorer naar: https://plato3.minez.nl Type bij Gebruikersnaam de gebruikersnaam van je EZ account Type

Nadere informatie

Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP.

Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP. Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP. Datum: 05-01-2010 Door: B. Boonstra / J. Brouwer Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1.0 DE SOFTWARE EN DE INSTELLINGEN... 4 1.1 DOWNLOADEN....

Nadere informatie

HOW-TO GUIDE: Installatie van de Renault Media Nav Toolbox? HOW-TO GUIDE: Een "vingerafdruk" van uw apparaat maken op een USB-opslagapparaat?

HOW-TO GUIDE: Installatie van de Renault Media Nav Toolbox? HOW-TO GUIDE: Een vingerafdruk van uw apparaat maken op een USB-opslagapparaat? HOW-TO GUIDE: Installatie van de Renault Media Nav Toolbox? HOW-TO GUIDE: Een "vingerafdruk" van uw apparaat maken op een USB-opslagapparaat? HOW-TO GUIDE: Gebruik van uw Renault Media Nav Toolbox? HOW-TO

Nadere informatie

NIEUWE RELEASE PAGERTOOLS V17_006 EN FIRMWARE VERSIE 29

NIEUWE RELEASE PAGERTOOLS V17_006 EN FIRMWARE VERSIE 29 NIEUWE RELEASE PAGERTOOLS V17_006 EN FIRMWARE VERSIE 29 Sinds de release van de nieuwe pager zijn we in samenwerking met onze klanten en eindgebruikers continu aan het streven om het product te verbeteren

Nadere informatie

Installeren update KLA

Installeren update KLA Installeren update KLA Wanneer KLA al op de computer geïnstalleerd is, dan dient het programma periodiek bijgewerkt te worden met de nieuwste versie. Het is niet noodzakelijk om dit te doen, maar we raden

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Instellen van de WiFi-Repeater in Repeater mode

Instellen van de WiFi-Repeater in Repeater mode Instellen van de WiFi-Repeater in Repeater mode U kunt de repeater eenvoudig draadloos configureren voor uw netwerk. 1) Steek de repeater in een stopcontact welke in het bereik ligt van uw draadloze netwerk

Nadere informatie

Hoe installeert u EdiSoap op uw computer?

Hoe installeert u EdiSoap op uw computer? Hoe installeert u EdiSoap op uw computer? Met dit stappenplan kunt u succesvol EdiSoap op uw computer installeren en activeren binnen uw software programma. 1. Aanmaken abonnement op EdiSoap.nl Om gebruik

Nadere informatie

Tool Installatiehandleiding E46 Mods. Versie 1.0

Tool Installatiehandleiding E46 Mods. Versie 1.0 Tool Installatiehandleiding E46 Mods Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Vereisten... 3 1.1 Begrippenlijst... 3 2 E46 Tool... 4 2.1 Downloaden... 4 2.2 Installeren... 6 3 Driver... 10 3.1 Installatie...

Nadere informatie

Installatiehandleiding. WNP-RP-001 WiFi-repeater, 300 mbps

Installatiehandleiding. WNP-RP-001 WiFi-repeater, 300 mbps Installatiehandleiding WNP-RP-001 WiFi-repeater, 300 mbps NL Instellen van de WiFi-Repeater in Repeater mode In deze handleiding leest u stap voor stap hoe u uw Gembird WNP-RP-001 WiFi-repeater kunt instellen.

Nadere informatie

ZorgInlogPortaal.nl. Geachte gebruiker, Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0

ZorgInlogPortaal.nl. Geachte gebruiker, Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0 Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0 ZorgInlogPortaal.nl Geachte gebruiker, Er zijn door ons een aantal aanpassingen gedaan in de achterliggende infrastructuur op de Mijn Virtuele schijf omgeving

Nadere informatie

USB NAAR SERIËLE CONVERTER

USB NAAR SERIËLE CONVERTER USB NAAR SERIËLE CONVERTER Snel installatiegids Windows 2000/XP DA-70159 Stap 1: Stap 2: Stap 3: Plaats het CD-stuurprogramma van dit product in de CD-ROM. Sluit het apparaat aan op een vrije USB-poort

Nadere informatie

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content MEDIA NAV Handleiding voor het online downloaden van content In deze handleiding leest u hoe u software- en contentupdates voor het navigatiesysteem kunt uitvoeren. Hoewel de schermafbeeldingen nog niet

Nadere informatie

4.5 Een IP camera toevoegen

4.5 Een IP camera toevoegen 4.5 Een IP camera toevoegen 4.5.1 De IP camera gebruiksklaar maken 1 Draai de antenne vast op de IP camera. 2 Sluit de adapterkabel aan op de IP camera. Steek hierna de stekker van de IP camera in het

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Benodigdheden 5 Installatie-overzicht 5 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 5 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 5

Nadere informatie

Handleiding installatie Kluwer Belastingpraktijk

Handleiding installatie Kluwer Belastingpraktijk Handleiding installatie Kluwer Belastingpraktijk Inleiding Bij de installatie van Kluwer Belastingpraktijk (KBP) kunnen de volgende situaties (configuraties) van toepassing zijn op het systeem waarop het

Nadere informatie

Handleiding voor het downloaden en installeren van

Handleiding voor het downloaden en installeren van Handleiding voor het downloaden en installeren van i-link Software Handleiding software i-link ver-1.0 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1 Downloaden van i-link Software met Windows XP of Windows Vista pagina 3

Nadere informatie

Instalatie Handleiding TWS. Voor Windows en Mac

Instalatie Handleiding TWS. Voor Windows en Mac Instalatie Handleiding TWS Voor Windows en Mac Inhoudsopgave 1 Installatie Windows 3 1.1 Indeling Trader Workstation 6 2 Instalatie Mac 7 3 Instalatie Java 9 1. Installatie Windows Om het platform te installeren

Nadere informatie

Transmitter. Firmware Upgrade Procedure

Transmitter. Firmware Upgrade Procedure Transmitter Firmware Upgrade Procedure Deze handleiding begeleid je door alle stappen van de installatie van de Hähnel Viper TTL Firmware Upgrade. Noot De firmware installatie en upgraden kunnen alleen

Nadere informatie

Instellen back up Microsoft SQL database Bronboek Professional

Instellen back up Microsoft SQL database Bronboek Professional Instellen back up Microsoft SQL database Bronboek Professional In deze handleiding word een drietal punten besproken. Deze punten zijn allen noodzakelijk voor het inrichten van een goede back up voor de

Nadere informatie

Hoe kan ik extern werken?

Hoe kan ik extern werken? Hoe kan ik extern werken? Versie: 28-03-2017 Inhoudsopgave Hoe kan ik extern werken?... 3 Verbinden met de werkplek... 3 (OPTIONEEL) Geïnstalleerde versie View Client... 5 Fouten bij inloggen... 8 Tokencode

Nadere informatie

Handleiding installatie Rental Dynamics

Handleiding installatie Rental Dynamics Handleiding installatie Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 9 januari 2015 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Rental Dynamics en de benodigde software. In hoofdstuk

Nadere informatie

HANDLEIDING Streamnet Box Pro

HANDLEIDING Streamnet Box Pro HANDLEIDING Streamnet Box Pro Inhoudsopgave 1. Algemene Informatie... 3 2. De Streamnet Box Pro voor het eerst gebruiken... 4 2.2 De afstandsbediening... 5 2.3 Installeren van internetconnectie... 6 2.4

Nadere informatie

Opstarten Nadat u de speler d.m.v. de stroomkabel en de hdmi kabel hebt aangesloten (en evt een ethernetkabel) dan komt u in het volgende scherm:

Opstarten Nadat u de speler d.m.v. de stroomkabel en de hdmi kabel hebt aangesloten (en evt een ethernetkabel) dan komt u in het volgende scherm: Opstarten Nadat u de speler d.m.v. de stroomkabel en de hdmi kabel hebt aangesloten (en evt een ethernetkabel) dan komt u in het volgende scherm: Klik op de knop SettingsX9 (A). Klik vervolgens Display

Nadere informatie

Secure File Sync - Quick Start Guide

Secure File Sync - Quick Start Guide Secure File Sync - Quick Start Guide Secure File Sync Quick Start Guide 1. Installatie van de applicatie op een computer; 2. Gebruik van de applicatie; 3. Bestanden delen vanuit de applicatie; 4. Gebruik

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX

HANDLEIDING STREAMBOX HANDLEIDING STREAMBOX Inhoud 1. Eerste gebruik... 3 2.1 De afstandsbediening... 3 3 De Kodi app openen en gebruiken... 5 4. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk... 9 5. Streambox verbinden met internetkabel...

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX PRO

HANDLEIDING STREAMBOX PRO HANDLEIDING STREAMBOX PRO Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 3 2. Eerste gebruik 3 2.1 Aansluitingen 3 2.2 Streambox verbinden met Wifi 4 2.3 Streambox verbinden met een internetkabel 5 3. De afstandsbediening

Nadere informatie

Installatie Handleiding TWS. Voor Windows en Mac

Installatie Handleiding TWS. Voor Windows en Mac Installatie Handleiding TWS Voor Windows en Mac Inhoudsopgave 1 Installatie Windows 3 1.1 indeling TraderWorkstation 6 2 Instalatie Mac 7 3 instalatie Java 9 1. Installatie Windows Om het platform te installeren

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAM BOX

HANDLEIDING STREAM BOX HANDLEIDING STREAM BOX 1 Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 De afstandsbediening... 3 3 De stream software installeren... 4 2. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk... 8 3.

Nadere informatie

Controleer eerst welke toepassing u moet gebruiken voor de firmware-update. Dit is afhankelijk van het serienummer van uw speler:

Controleer eerst welke toepassing u moet gebruiken voor de firmware-update. Dit is afhankelijk van het serienummer van uw speler: Firmware-update voor GoGear SA4RGA Controleer eerst welke toepassing u moet gebruiken voor de firmware-update. Dit is afhankelijk van het serienummer van uw speler: Serial number starting with: MTxx13

Nadere informatie

(Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN

(Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN (Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN Inhoud thuiswerkomgeving... 3 Installeren software op thuiswerkplek(eenmalig)... 5 Verbinding maken met de werkplek vanaf thuis... 9 Verbinding maken met de werkplek

Nadere informatie

Aanmelden op het Office 365 portaal

Aanmelden op het Office 365 portaal Aanmelden op het Office 365 portaal Met bovenstaande accountgegevens kan je je aanmelden op het Office 365 portaal op http://portal.office.com In het bovenste tekstveld vul je jouw gebruikersnaam in. Vergeet

Nadere informatie

Mobile Device Management Gebruikershandleiding

Mobile Device Management Gebruikershandleiding Mobile Device Management Gebruikershandleiding Inhoud Inleiding.......................................................... 3 Een gebruiker aanmaken met toegang tot PRO 83xx/82xx.............. 4 SD-kaartupdates

Nadere informatie

1. Hardware Installatie...3 2. Installatie van Quasyscan...6 A. Hoe controleren of je een actieve internetverbinding hebt?...6 B.

1. Hardware Installatie...3 2. Installatie van Quasyscan...6 A. Hoe controleren of je een actieve internetverbinding hebt?...6 B. Quasyscan 1. Hardware Installatie...3 2. Installatie van Quasyscan...6 A. Hoe controleren of je een actieve internetverbinding hebt?...6 B. Zodra er een internetverbinding tot stand is gebracht...7 C.

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen 2005 NCS Commissie Wedstrijdzwemmen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Handleiding (v1.5): O.R.S. Lek en Linge Thuiswerken

Handleiding (v1.5): O.R.S. Lek en Linge Thuiswerken Handleiding (v1.5): O.R.S. Lek en Linge Thuiswerken Deze handleiding en de hierin vermelde software is te vinden op onze website https://www.lekenlinge.nl/mijn/thuiswerken en vereist dat u ingelogd bent

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van software 4 2.3 Installeren van de software

Nadere informatie

Raspberry pi snel start handleiding

Raspberry pi snel start handleiding Raspberry pi snel start handleiding G.L.J. Quellhorst V _NL_2.0 Maart 2 0 15 Raspberry pi, snel start handleiding Deze informatie is onder ander verkrijgbaar via: http://www.raspberrypi.org http://www.zoekutuit.nl

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Instellen van de WiFi-Repeater

Instellen van de WiFi-Repeater Instellen van de WiFi-Repeater In deze handleiding leest u stap voor stap hoe u uw Gembird WNP RP 002 WiFi repeater kunt instellen. Deze instellingen hoeft u in principe slechts eenmalig uit te voeren.

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 4 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 4 Stap 3: Windows

Nadere informatie

PlayNow Box. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5.

PlayNow Box. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5. Pagina 1 van 24 PlayNow Box 1. Uitpakken en aansluiten 2. Afstandsbediening leren kennen 3. Opstarten 4. Internet instellen 5. In gebruik nemen 6. Een film of serie aanzetten 7. PlayNow Box besturen met

Nadere informatie

Apparaten met Device Manager

Apparaten met Device Manager Firmware-update voor GoGear SA4VBE Controleer eerst welke toepassing u moet gebruiken voor de firmware-update. Dit is afhankelijk van het serienummer van uw speler: Serial number starting with MTxx1339

Nadere informatie

Handleiding SteamOS op VirtualBox

Handleiding SteamOS op VirtualBox Handleiding SteamOS op VirtualBox Inleiding wij zijn Tomas Berends, Vincent Darwinkel & Zubin Mathoera. In deze handleiding gaan we u laten zien hoe je SteamOS op Virtualbox kan installeren! We zullen

Nadere informatie

Handleiding inloggen in I-Muis via Citrix Receiver.

Handleiding inloggen in I-Muis via Citrix Receiver. Handleiding inloggen in I-Muis via Citrix Receiver. Deze handleiding beschrijft het inloggen in I-Muis voor Apple gebruikers. Belangrijk is dat u uw contract van First-line bij u heeft. Hierop staan de

Nadere informatie

HANDLEIDING. Aan de slag met je Retropie. SOS Solutions

HANDLEIDING. Aan de slag met je Retropie. SOS Solutions HANDLEIDING Stap 1 Wanneer je je pakketje thuis uitpakt, kun je de volgende onderdelen in je pakket terugvinden: Raspberry Pi Behuizing naar keuze Voeding HDMI kabel 2 controllers naar keuze Stap 2 Monteer

Nadere informatie

Installatie en autorisatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Concurrent Use licenties

Installatie en autorisatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Concurrent Use licenties Installatie en autorisatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Concurrent Use licenties Installatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Concurrent Use licenties Deze procedure legt u in detail de verschillende stappen

Nadere informatie

TAB07-210 XENTA 7c TAB07-211 XENTA 7c TAB07-212 XENTA 7c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES. Pagina 1 van 8

TAB07-210 XENTA 7c TAB07-211 XENTA 7c TAB07-212 XENTA 7c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES. Pagina 1 van 8 TAB07-210 XENTA 7c TAB07-211 XENTA 7c TAB07-212 XENTA 7c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Pagina 1 van 8 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Windows 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Windows 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Windows computer,

Nadere informatie

Handleiding. Kodistreamers.nl Pantherpro.nl

Handleiding. Kodistreamers.nl Pantherpro.nl Handleiding Kodistreamers.nl Pantherpro.nl Handleiding Let op zet de mediaspeler nooit terug naar fabrieksinstellingen want dan bent u alles kwijt U sluit de mediaspeler aan d.m.v. de bijgeleverde voeding

Nadere informatie

2. een upgrade van de firmware uitvoeren

2. een upgrade van de firmware uitvoeren Inleiding: Philips streeft ernaar zijn producten voortdurend te verbeteren, voor de allerbeste gebruikservaring. Voor de nieuwste functies raden we u aan een upgrade uit te voeren van de firmware van uw

Nadere informatie

Snelle Installatiehandleiding

Snelle Installatiehandleiding USB NAAR SERIËLE OMVORMER Snelle Installatiehandleiding (DA-70146-BA) Hartelijk dank voor de aanschaf van de DIGITUS USB naar seriële omvormer Stap 1: Plaats het cd-besturingsprogramma van dit product

Nadere informatie

Hoe kan ik extern werken?

Hoe kan ik extern werken? Hoe kan ik extern werken? Versie: 08-06-2015 Inhoudsopgave Hoe kan ik extern werken?... 3 Installatie View Client... 3 Éénmalig instellen van je token (pincode)... 6 Verbinden met de werkplek... 8 Fouten

Nadere informatie

HANDLEIDING. Aan de slag met je Retropie. SOS Solutions

HANDLEIDING. Aan de slag met je Retropie. SOS Solutions HANDLEIDING Stap 1 Wanneer je je pakketje thuis uitpakt, kun je de volgende onderdelen in je pakket terugvinden: Raspberry Pi Behuizing naar keuze Voeding HDMI kabel 2 controllers naar keuze Stap 2 Monteer

Nadere informatie

De kaart op uw Garmin navigatiesysteem updaten

De kaart op uw Garmin navigatiesysteem updaten Klik AUB op onderstaande link https://my.garmin.com Zorg ervoor dat uw toestel is aangesloten aan de computer met een USB-kabel voordat u de rest van deze handleiding volgt Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord

Nadere informatie

Het SDT200 en SDT270-stuurprogramma installeren

Het SDT200 en SDT270-stuurprogramma installeren Het SDT200 en SDT270-stuurprogramma installeren Het SDT200 en SDT270-stuurprogramma installeren in windows XP Het SDT200 en SDT270-stuurprogramma installeren in Windows 7 of Vista Het SDT200 en SDT270-stuurprogramma

Nadere informatie

Macrium Reflect Free. Mirror Back-up:

Macrium Reflect Free. Mirror Back-up: Macrium Reflect Free. Mirror Back-up: Een ideaal programma voor een reserve kopie van uw werkende computer is Macrium Reflect Free. Op dit moment nog versie 6 maar op korte termijn verschijnt hiervan de

Nadere informatie

Drivers van het internet op je computer installeren

Drivers van het internet op je computer installeren Drivers van het internet op je computer installeren 1 Drivers van het internet op je computer installeren Op de websites van de verschillende fabrikanten kan je drivers terug vinden van al hun producten.

Nadere informatie

Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp.net Datum: 8-6-2011

Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp.net Datum: 8-6-2011 Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp.net Datum: 8-6-2011 Whisper380-computerhulp.net 1 Inhoudsopgave Libreoffice downloaden:...3 Libreoffice installeren...4 Java runtime

Nadere informatie

INSTRUCTIES SYNC-SOFTWARE UPDATE

INSTRUCTIES SYNC-SOFTWARE UPDATE INSTRUCTIES SYNC-SOFTWARE UPDATE Deze instructies helpen je met het updaten van je SYNC 3 systeem naar de nieuwste softwareversie. Tijdens de update kan je gewoon blijven rijden. Het kan zijn dat het systeem

Nadere informatie

Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP.

Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP. Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP. Datum: 05-01-2010 Door: B. Boonstra / J. Brouwer Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1.0 DE SOFTWARE EN DE INSTELLINGEN... 4 1.1 DOWNLOADEN....

Nadere informatie

Het downloaden, installeren en autoriseren van ArcGIS for Desktop 10.1 voor Concurrent Use licenties

Het downloaden, installeren en autoriseren van ArcGIS for Desktop 10.1 voor Concurrent Use licenties 1 15 Het downloaden, installeren en autoriseren van ArcGIS for Desktop 10.1 voor Concurrent Use licenties Inhoudsopgave 1. Download de software... 1 1.1 Creëer een Global Account... 2 1.2 Verwerf het recht

Nadere informatie

TomTom 6 geluiden instellen

TomTom 6 geluiden instellen TomTom 6 geluiden instellen Voor alle versies van TomTom 6 Auteur : Martin Kleinman Datum : 02-01-2007 Versie : 1.0.0.0 Pagina 1 van 11 Inhoudsopgave Inleiding...3 Leeswijzer...4 Versiebeheer... 4 1. Doelgroep

Nadere informatie

Snel op weg met de PepperPlayer.

Snel op weg met de PepperPlayer. Snel op weg met de PepperPlayer. Dit is een korte leidraad voor de installatie van de PepperPlayer. Hierin wordt zo simpel mogelijk beschreven hoe u de PepperPlayer kunt instaleren. Kijk voor uitgebreide

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX 4K

HANDLEIDING STREAMBOX 4K HANDLEIDING STREAMBOX 4K 1 Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 De afstandsbediening... 5 3 De stream software installeren... 6 4. Schermverhouding aanpassen... 10 5 Mogelijkheden

Nadere informatie

Handleiding mobridge Bluetooth update CAN-Bus

Handleiding mobridge Bluetooth update CAN-Bus Update per Bluetooth Hiervoor heeft u nodig: - Een pc of laptop met Bluetooth functie of Bluetooth dongle - De mobridge Update Wizard ; het programma om updates uit te voeren (te downloaden via www.deynos.nl)

Nadere informatie

Installatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Single Use licenties

Installatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Single Use licenties Installatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Single Use licenties Deze procedure legt u in detail de verschillende stappen uit die u moet volgen om de software van ArcGIS for Desktop 10.2 (single use licenties)

Nadere informatie

Magento 1.9 Koppeling installatiehandleiding

Magento 1.9 Koppeling installatiehandleiding Magento 1.9 Koppeling installatiehandleiding Datum 30 april 2019 Versie 1.0 Dit document is vertrouwelijk en mag niet zonder toestemming van Packs aan derden worden verstrekt. 1 Magento 1.9 Installatiehandleiding

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Installatiehandleiding Vóór ingebruikname 1. Controleer of u installatierechten heeft op uw Windows-computer. Macintosh wordt niet ondersteund.

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

HANDLEIDING TWOFACTOR- AUTHENTICATION

HANDLEIDING TWOFACTOR- AUTHENTICATION HANDLEIDING TWOFACTOR- AUTHENTICATION ACCARE Algemene informatie Auteur Hans Doesburg Doelgroep Gebruikers Accare Bestandsnaam Accare HL TwoFactor-Authentication.docx Datum 24 november 2016 Versie 3.0

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding H e t g e m a k v a n I n t r a m e d Inleiding Welkom bij Intramed. Met dit softwarepakket kunt u uw complete praktijkadministratie op eenvoudige en efficiënte wijze automatiseren.

Nadere informatie

Stap 1 Controleer welke firmware momenteel op de router staat geïnstalleerd:

Stap 1 Controleer welke firmware momenteel op de router staat geïnstalleerd: Upgraden Firmware Siemens Speedstream 5450 Router De Siemens SpeedStream 5450 routers die door KPN geleverd zijn, zijn alleen geschikt voor ADSL2+ na het upgraden van de firmware. De Siemens SpeedStream

Nadere informatie

gebruikershandleiding

gebruikershandleiding gebruikershandleiding 1. ONDERHOUDEN VAN FOTOALBUM OPLADEN VAN FOTO S VIA PC Surf naar www.framashoe.be/wp-admin & log in op de website. Vink Onthoud mij aan zodat je niet telkens opnieuw je gebruikersnaam

Nadere informatie

Update Solid Edge naar Keyshot 8 Solid Edge 2019

Update Solid Edge naar Keyshot 8 Solid Edge 2019 Solid Edge 2019 Afbeelding van https://www.keyshot.com/press/luxion-releases-keyshot-8/ Keyshot 7 wordt standaard mee-geïnstalleerd met Solid Edge 2019. Keyshot 8 is nu ook beschikbaar. Gebruik deze handleiding

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Documentversie: 1 Installatiehandleiding Vóór ingebruikname 1. Controleer of u installatierechten heeft op uw Windows-computer. Macintosh wordt

Nadere informatie

Start de VPN client op. U kan het programma terugvinden vinden via Start Alle programma s Cisco Systems VPN Client (zie afbeelding hieronder)

Start de VPN client op. U kan het programma terugvinden vinden via Start Alle programma s Cisco Systems VPN Client (zie afbeelding hieronder) Inloggen op het bekabeld netwerk met een laptop Om in de PC-lokalen uw laptop via kabel op het bestaande netwerk aan te sluiten, moet u éénmalig een VPN client (software voor beveiligde communicatie) installeren

Nadere informatie

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u te werk dient te gaan om uw computer voor te bereiden en in te loggen op VANAD Comvio SBC. Bestemming Dit document

Nadere informatie

Het downloaden, installeren en autoriseren van de software van ArcGIS 10.1 for Desktop for Single Use licenties

Het downloaden, installeren en autoriseren van de software van ArcGIS 10.1 for Desktop for Single Use licenties 1 15 Het downloaden, installeren en autoriseren van de software van ArcGIS 10.1 for Desktop for Single Use licenties Inhoudsopgave 1. Download de software... 1 1.1 Creëer een Global Account... 2 1.2 Verwerf

Nadere informatie

AVG ANTIVIRUS NIEUWE INSTALLATIE OF UPGRADE NAAR VERSIE 8.0 FREE. Klik in het linkse vak Basic protection op de knop Get it now

AVG ANTIVIRUS NIEUWE INSTALLATIE OF UPGRADE NAAR VERSIE 8.0 FREE. Klik in het linkse vak Basic protection op de knop Get it now AVG ANTIVIRUS NIEUWE INSTALLATIE OF UPGRADE NAAR VERSIE 8.0 FREE VOORBEREIDING : INSTALLATIEBESTAND DOWNLOADEN Surf naar http://free.grisoft.com/ Klik in het linkse vak Basic protection op de knop Get

Nadere informatie

VPN verbinding maken met MAI

VPN verbinding maken met MAI VPN verbinding maken met MAI Inleiding Met behulp van de WatchGuard Mobile VPN with SSL client kan je van thuis uit verbinding maken met het schoolnetwerk. Op deze manier kan je toegang krijgen tot je

Nadere informatie

Deze procedure beschrijft de handelingen die verricht moeten worden voor het verbinden van uw laptop met het wireless netwerk van de HU

Deze procedure beschrijft de handelingen die verricht moeten worden voor het verbinden van uw laptop met het wireless netwerk van de HU Inleiding Deze procedure beschrijft de handelingen die verricht moeten worden voor het verbinden van uw laptop met het wireless netwerk van de HU Doel Het doel van deze instructie is inzicht te geven in

Nadere informatie

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Uw omvormer van Samil Power is uitgerust met een Wi-Fi module, waarmee u uw omvormer op afstand uit kunt lezen. Samil power biedt het programma V-IPlant

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

DRAADLOZE HDMI STICK

DRAADLOZE HDMI STICK DRAADLOZE HDMI STICK G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Ondersteuning na aankoop. Gefeliciteerd met de aankoop van deze Draadloze HDMI Stick. Met de aankoop van dit apparaat krijgt u niet alleen een 3-jarige

Nadere informatie

Handleiding. Handleiding

Handleiding. Handleiding Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave Inleiding 2 1 Installatie op pc s met Windows 2 2 Handmatig installeren 4 2.1 Microsoft Internet Explorer/Google Chrome

Nadere informatie