Het downloaden, installeren en autoriseren van ArcGIS for Desktop 10.1 voor Concurrent Use licenties

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het downloaden, installeren en autoriseren van ArcGIS for Desktop 10.1 voor Concurrent Use licenties"

Transcriptie

1 1 15 Het downloaden, installeren en autoriseren van ArcGIS for Desktop 10.1 voor Concurrent Use licenties Inhoudsopgave 1. Download de software Creëer een Global Account Verwerf het recht om de Global Account te downloaden Het downloaden van de software Deïnstalleer de vorige versies Installeer de software op uw computer Autoriseer de licenties Definieer de License Manager Deze procedure legt u in detail de verschillende stappen uit die u moet volgen om ArcGIS 10.1 for Desktop + extensies voor Concurrent Use licenties te installeren en te autoriseren. De activering van ArcGIS for Desktop gebeurt door gebruik te maken van een licentie autorisatiecode die u ontvangt via . De autorisatie code is een alfanumerieke tekenreeks van de vorm EFL Opgelet, als de code begint met ESU, gebruik dan de procedure opgesteld voor Single Use licenties. Indien er problemen optreden bij het upgraden, aarzel dan niet om de support pagina van Esri Belux te raadplegen : en/of ons te contacteren via support@esribelux.com of via telefoon (kantooruren): +32 (0) Download de software De eerste stap om de ArcGIS 10.1 software en zijn extensies te verkrijgen is door het aanmaken van een Global Account. Aan de hand van een token worden de downloadrechten voor uw organisatie gelinkt met deze global account. Slechts één Global Account per organisatie verkrijgt het recht om te downloaden. Wij raden u dan ook aan een specifieke Global Account aan te maken voor het

2 2 15 downloaden van de software. Deze kan gebruikt worden door meerdere personen van uw organisatie. 1.1 Creëer een Global Account De Global Account van ESRI geeft je toegang tot alle onderdelen van de site die een login vragen, zoals de Customer Service ( en ArcGIS Online ( Om een Global account aan te maken, surft u naar volgende link: Vul het formulier in. Er zal u een bevestigingsmail gestuurd worden door accounts@esri.com. Klik op de link in de mail om het proces te voltooien. 1.2 Verwerf het recht om de Global Account te downloaden Een Token is een reeks van 12 letters (bvb: ABCDEFGHIJKL). Het kent downloadrechten toe voor de ESRI software aangeschaft door uw organisatie. Vraag uw Token aan bij Esri Belux (via volgende link : &idproduct=67). Esri Belux stuurt u vervolgens een met de token en de activatiecodes voor uw licenties. Wanneer u de Token heeft ontvangen, ga dan naar de pagina: Log in met je Global Account en valideer uw Token.

3 Het downloaden van de software Het downloaden van de software gebeurt via de site Log in met de Global Account die werd gebruikt om het token te valideren, klik op het icoontje software download en volg de instructies. 2. Deïnstalleer de vorige versies Als de versie 9.x of ouder geïnstalleerd is op uw computer, moet u deze eerst deïnstalleren. Opgelet, indien u de versie 10 gebruikt, raadpleeg dan het bestand voor de upgrade van versie 10 naar versie 10.1 Ga naar het configuratiescherm van uw computer: Voor Windows 7 : Control Panel\Programs\Programs and Features Voor Windows XP: Control Panel\Add or Remove Programs. Verwijder alle ArcGIS software. 3. Installeer de software op uw computer Voor de installatie van ArcGIS for Desktop moet u als administrator op uw computer ingelogd zijn of moet u gemachtigd zijn om het systeem te beheren. Sluit alle programma s op uw computer af. Nadat u de software heeft gedownload, beschikt u over een «iso» bestand. Dit is een soort van software duplicaat voor DVD. U kan dit bestand op verschillende manieren gebruiken : - Schrijf de inhoud van het bestand op een DVD (de software wordt op de DVD gebrand) - Open het bestand met emulatie software om een CD/DVD te lezen (er zijn verschillende programma s waarmee u dit gratis kan doen beschikbaar op het internet) - Extract de bestanden door gebruik te maken van 7-zip of IsoBuster (ook gratis beschikbaar op het internet)

4 4 15 Als u toegang heeft tot de bestanden (op DVD of uitgepakt op uw computer) klikt u op ESRI.exe. Onderstaand venster zal verschijnen : Installeer de ArcGIS License Manager op de server door op Setup te klikken. Op de computers die de floating license van de License Manager zullen gebruiken, installeert u ArcGIS for Desktop. Het volstaat om de instructies van de standaardinstallatie te volgen. 4. Autoriseer de licenties Op het einde van de installatieprocedure wordt er voorgesteld de autorisatie van de software voort te zetten met de Software Authorization Wizard (SAW). Klik op Yes.

5 5 15 Als u de activering pas later wenst uit te voeren, volstaat het om ArcGIS License Server Administrator te openen. Deze kan u terugvinden via volgende stappen: Start > Alle Programma s > ArcGIS > License Manager > License Server Administrator. In de ArcGIS License Server Administrator klikt u op Autorization in het linkse kader, vervolgens kiest u de versie 10.1 en ten slotte op Authorize Now.

6 6 15 Kies vervolgens de eerste optie: I need to authorize licenses on my license server. Opgelet: indien u een prvs bestand van Esri Belux heeft ontvangen, kiest u voor de derde optie: I have received an authorization file from Esri and am now ready to finish the authorization process. De prvs kan handig zijn wanneer er veel licenties moeten geactiveerd worden. Op die manier hoeft u niet telkens opnieuw de activeringscode te kopiëren in de SAW.

7 7 15 Het uitvoeren van de upgrade vereist een verbinding met het internet. Als de computer, waarop u de software wil autoriseren verbonden is met internet, kiest u voor de eerste optie. Dit is de snelste en gemakkelijkste manier om te autoriseren. Als er geen verbinding is, kies dan de tweede optie. De werkwijze is dezelfde als bij de directe upgrade, maar eindigt met een authorize.txt bestand op de computer. Vergeet niet via een andere computer met toegang tot het internet de laatste stap van de procedure af te werken. Bij de klassieke procedure gebeurt de activering via internet. Klik op Next.

8 8 15 De SAW (Software Authorization Wizard) levert inputschermen voor het ingeven van uw persoonlijke gegevens. Gebruik geen karakters met accenten e.d. (bv. als uw naam Hélène is, schrijf dan Helene ) anders kan de autorisatieprocedure blokkeren tijdens de laatste fase zonder een gedocumenteerde foutboodschap te sturen.

9 9 15

10 10 15 Nadat u uw persoonlijke gegevens heeft ingevoerd, vraagt het systeem om uw autorisatiecodes in te voeren en het aantal licenties voor elk niveau in te geven.

11 11 15 U kan eveneens extensies activeren. Er zijn speciale autorisatiecodes voor elke extensie. Indien gewenst kan u de extensies ook pas later activeren (zie het eerste SAW scherm): Klik op Next. De informatie wordt vervolgens doorgestuurd naar Esri en nadien wordt de software geautoriseerd. Deze is dan klaar voor gebruik.

12 12 15 Als u in het begin gekozen heeft voor de activering zonder toegang tot het internet, is de procedure nog niet afgelopen. Klik op Save, zodat de informatie van de activering geregistreerd wordt in een informatiebestand: «authorize.txt». Kopieer dit bestand op een computer met internetverbinding (bijvoorbeeld door gebruik te maken van een USB-stick of eender welke andere manier om bestanden te verplaatsen). Vervolgens kiest u één van de twee volgende methoden (waarvan de eerste het meest wordt aanbevolen):

13 Laad het informatiebestand (authorize.txt) op via de site Klik vervolgens op «upload» en sla het bestand «Authorization.respc» op. 2 Zend het informatiebestand (authorize.txt) naar volgend adres: authorize@esri.com Esri zal u een bestand getiteld «authorization.respc» opsturen. Sla in beide gevallen het bestand op en kopieer het op de computer die geactiveerd moet worden. Herstart de SAW en klik op Finish. U wordt teruggestuurd naar het venster van de License Server Administrator, klik op Authorization in het linkse kader en dan op Authorize now. Kies vervolgens I have received an update response file from ESRI and am now ready to finish the authorization process.

14 14 15 Klik op Browse en kies de plaats waar het bestand authorization.respc is opgeslagen. Klik op open en vervolgens op next. Klik op Next. Het proces is beëindigd. U krijgt een bericht te zien dat de activering van de licentie bevestigd. Klik op Finish.

15 Definieer de License Manager De activatie op de licentie server is beëindigd. Het gebruik van ArcGIS for Desktop vereist het definiëren van de License Manager op de computer waarop ArcGIS for Desktop is geïnstalleerd. Klik in ArcGIS Administrator (Start > alle programma s > ArcGIS > ArcGIS Administrator) op Desktop (in het linkse kader), kies het beschikbare licentieniveau die u wenst te gebruiken.. Klik vervolgens op Change onder License Manager. Kies de hostname van de computer waar u de License Manager heeft geïnstalleerd en klik op ok. Gefeliciteerd! Vanaf nu kan u met ArcGIS 10.1 aan de slag!

Het downloaden, installeren en autoriseren van de software van ArcGIS 10.1 for Desktop for Single Use licenties

Het downloaden, installeren en autoriseren van de software van ArcGIS 10.1 for Desktop for Single Use licenties 1 15 Het downloaden, installeren en autoriseren van de software van ArcGIS 10.1 for Desktop for Single Use licenties Inhoudsopgave 1. Download de software... 1 1.1 Creëer een Global Account... 2 1.2 Verwerf

Nadere informatie

Het downloaden, installeren en autoriseren van de software van ArcGIS 10.2 for Desktop voor Single Use licenties

Het downloaden, installeren en autoriseren van de software van ArcGIS 10.2 for Desktop voor Single Use licenties Page 1 of 17 Het downloaden, installeren en autoriseren van de software van ArcGIS 10.2 for Desktop voor Single Use licenties Inhoudsopgave 1. Voor u begint... 1 2. Download de software... 2 a. U heeft

Nadere informatie

Het downloaden, installeren en autoriseren van ArcGIS for Desktop 10.2 voor Concurrent Use licenties

Het downloaden, installeren en autoriseren van ArcGIS for Desktop 10.2 voor Concurrent Use licenties Page 1 of 16 Het downloaden, installeren en autoriseren van ArcGIS for Desktop 10.2 voor Concurrent Use licenties Inhoudsopgave 1. Voor u begint... 1 2. Download de software... 2 a. U heeft een Global

Nadere informatie

Installatie en autorisatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Concurrent Use licenties

Installatie en autorisatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Concurrent Use licenties Installatie en autorisatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Concurrent Use licenties Installatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Concurrent Use licenties Deze procedure legt u in detail de verschillende stappen

Nadere informatie

Installatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Single Use licenties

Installatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Single Use licenties Installatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Single Use licenties Deze procedure legt u in detail de verschillende stappen uit die u moet volgen om de software van ArcGIS for Desktop 10.2 (single use licenties)

Nadere informatie

Upgrade ArcGIS 10 naar ArcGIS 10.2 for Desktop Concurrent Use licenties

Upgrade ArcGIS 10 naar ArcGIS 10.2 for Desktop Concurrent Use licenties Page 1 of 10 Upgrade ArcGIS 10 naar ArcGIS 10.2 for Desktop Concurrent Use licenties Inhoudsopgave 1. Voor u begint... 1 2. Download de software... 2 a. U heeft een Global Account... 2 b. Creëer een Global

Nadere informatie

ArcGIS 10.2 for Desktop Handleiding voor het downloaden, installeren en autoriseren van de software

ArcGIS 10.2 for Desktop Handleiding voor het downloaden, installeren en autoriseren van de software ArcGIS 10.2 for Desktop Handleiding voor het downloaden, installeren en autoriseren van de software 9/3/2013 The Support Team 02/461.37.32 Inhoudstabel 1. Voor u begint... 2 2. Schematisch overzicht...

Nadere informatie

Installatie en autorisatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Concurrent Use licenties

Installatie en autorisatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Concurrent Use licenties Installatie en autorisatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Concurrent Use licenties Installatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Concurrent Use licenties Deze procedure legt u in detail de verschillende stappen

Nadere informatie

Installatie en autorisatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Single Use licenties

Installatie en autorisatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Single Use licenties Installatie en autorisatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Single Use licenties Installatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Single Use licenties Deze procedure legt u in detail de verschillende stappen uit die

Nadere informatie

Installatie ArcGIS Desktop Basis, ArcGIS Engine en Download ArcGIS Server

Installatie ArcGIS Desktop Basis, ArcGIS Engine en Download ArcGIS Server Handleiding Installatie ArcGIS Desktop Basis, ArcGIS Engine en Download ArcGIS Server Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE...

Nadere informatie

Installatie SolidWorks.

Installatie SolidWorks. Installatie SolidWorks. Bij de Installatie DVD zijn 2 DVD s beschikbaar.( 32-bit en 64-bit ) Allereerst moet u controleren of uw besturingssysteem 32-bit of 64-bit is. Als dat laatste het geval is moet

Nadere informatie

Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1

Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1 Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1 22 oktober 2015 Voor vragen of problemen kunt u contact opnemen via: telefoonnummer 030-2729976. Of e-mail naar support@powerproject.nl.

Nadere informatie

SmartRevit SmartAssemblies Etcetera

SmartRevit SmartAssemblies Etcetera De-installeer eerst alle tools die u van Itannex heeft. SmartRevit SmartAssemblies Etcetera Zorg dat u de laatste versie van Revit heeft geïnstalleerd, inclusief alle updates. Het systeem moet verbinding

Nadere informatie

INSTALLATIE- EN ACTIVATIEPROCEDURE: SPSS 25

INSTALLATIE- EN ACTIVATIEPROCEDURE: SPSS 25 INSTALLATIE- EN ACTIVATIEPROCEDURE: Installatie - Windows procedure SPSS 25 Hieronder volgt een stap-voor-stap handleiding voor de installatie van SPSS 25. Voer de installatie uit als administrator. 1.

Nadere informatie

Werkinstructie thuiswerken voor het installeren van de software en handleiding. Gemeente Beverwijk

Werkinstructie thuiswerken voor het installeren van de software en handleiding. Gemeente Beverwijk Werkinstructie thuiswerken voor het installeren van de software en handleiding Gemeente Beverwijk Inleiding. De infrastructuur van het netwerk van de Gemeente Beverwijk biedt de mogelijkheid tot thuiswerken.

Nadere informatie

Installatiehandleiding Standard Parts Solid Edge 2019

Installatiehandleiding Standard Parts Solid Edge 2019 Solid Edge 2019 Deze handleiding kan ook gebruikt worden voor het installeren van de van eerdere Solid Edge versies. Gebruik dit document alleen voor de eerste schone installatie van de. Zijn de al een

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Plato3

Gebruikershandleiding Plato3 Gebruikershandleiding Plato3 Versie: 8-12-2011 Pagina 1 van 10 Inloggen op Plato3 Ga in internet explorer naar: https://plato3.minez.nl Type bij Gebruikersnaam de gebruikersnaam van je EZ account Type

Nadere informatie

Installatie Solid Edge ST5

Installatie Solid Edge ST5 Installatie Solid Edge ST5! NEEM DIT DOCUMENT DOOR VOORDAT U UW HUIDIGE SOLID EDGE VERSIE GAAT VERWIJDEREN! LET OP!! SOLID EDGE ST5 KUNT U NIET MEER OP WINDOWS XP INSTALLEREN LET OP!! DE ST5 LICENSE MANAGER

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: whisper380-computerhulp Datum: 22-9-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Virtual PC Downloaden:... 3 Welke moet u kiezen?... 3 Hoe weet u welke versie

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING REKENSOFTWARE MatrixFrame MatrixFrame Toolbox MatrixGeo 1 / 9 SYSTEEMEISEN Werkstation met minimaal Pentium 4 processor of gelijkwaardig Beeldschermresolutie 1024x768 (XGA) Windows

Nadere informatie

Verdelerontwerp- en calculatiesoftware Hagercad. Installatie- en activeringsprocedure

Verdelerontwerp- en calculatiesoftware Hagercad. Installatie- en activeringsprocedure Verdelerontwerp- en calculatiesoftware Hagercad Installatie- en activeringsprocedure Versie: 3.1 Datum: 28 januari 2016 Inhoudsopgave Inleiding... - 3-1. Systeemeisen... - 3-2. Installatie van de software

Nadere informatie

Handleiding installatie Rental Dynamics

Handleiding installatie Rental Dynamics Handleiding installatie Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 9 januari 2015 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Rental Dynamics en de benodigde software. In hoofdstuk

Nadere informatie

Installatie Procedure Femap STAND ALONE & FLOATING LICENTIE

Installatie Procedure Femap STAND ALONE & FLOATING LICENTIE Installatie Procedure Femap STAND ALONE & FLOATING LICENTIE Mocht u niet weten wat voor type licentie u heeft, neem dan contact met ons op voordat u aan de installatie begint. Deze handleiding kan ook

Nadere informatie

Installation Guide for esam

Installation Guide for esam Alvorens met de installatie te beginnen, controleer of er geen eerdere versie van e-sam op uw PC geïnstalleerd is. Versies lager dan 1.00.03 moeten verplicht gedeïnstalleerd worden. Versie lager dan 1.00.03

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1

Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1 Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1 4 september 2012 Voor vragen of problemen kunt u contact opnemen via telefoonnummer 030-2729976. Of e-mail naar support@powerproject.nl.

Nadere informatie

Via de Self Service Portal (SSP) van Topdesk kun je een telewerk voorziening via het formulier Accounts rechten aanvragen of wijzigen aanvragen.

Via de Self Service Portal (SSP) van Topdesk kun je een telewerk voorziening via het formulier Accounts rechten aanvragen of wijzigen aanvragen. In dit document vind je de te volgen stappen om een aanvraag in te dienen om thuis te kunnen werken, het beveiligingstoken in te stellen en de benodigde software op de computer te installeren. Aanvragen

Nadere informatie

Wat heb je ervoor nodig? - pc of laptop met Windows XP, Windows Vista of Windows 7 - internet

Wat heb je ervoor nodig? - pc of laptop met Windows XP, Windows Vista of Windows 7 - internet Handleiding Dropbox Wat doet het programma? Dropbox is een klein programma dat ervoor zorgt dat de inhoud van een speciale blauwe map op verschillende computers synchroon blijft. Wat heb je ervoor nodig?

Nadere informatie

UPGRADE TIMEMANAGER. Wat is uw huidige versie van TimeManager? Opgelet :

UPGRADE TIMEMANAGER. Wat is uw huidige versie van TimeManager? Opgelet : Wanneer het om Tijd gaat Varkensmarkt 1/3 B-2850 Boom Tel.: +32 3 844.35.23 Fax: +32 3 844.35.24 E-mail: support@dotsys.eu Website: www.dotsys.eu UPGRADE TIMEMANAGER Dit document legt stap voor stap uit

Nadere informatie

Pervasive PSQL Product activeren. Hoofdstuk 1 Pervasive PSQL product activeren. Online activeren. Remote activeren

Pervasive PSQL Product activeren. Hoofdstuk 1 Pervasive PSQL product activeren. Online activeren. Remote activeren Hoofdstuk 1 Pervasive PSQL product activeren Vanaf versie 11 van Pervasive is de licentie gekoppeld aan het computer-id. Het is dus niet meer mogelijk om één licentie gelijktijdig op meerdere computers

Nadere informatie

Hoe installeert u EdiSoap op uw computer?

Hoe installeert u EdiSoap op uw computer? Hoe installeert u EdiSoap op uw computer? Met dit stappenplan kunt u succesvol EdiSoap op uw computer installeren en activeren binnen uw software programma. 1. Aanmaken abonnement op EdiSoap.nl Om gebruik

Nadere informatie

U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu op de grote knop Download Dropbox.

U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu op de grote knop Download Dropbox. Dropbox Weg met USB-sticks, leve Dropbox! Met het programma wisselt u eenvoudig bestanden (foto's, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten. Stap 1: Downloaden Klik hierboven

Nadere informatie

Microsoft Windows 8 *

Microsoft Windows 8 * I N S T A L L A T I E G I D S Microsoft Windows 8 * Software licentiecode: U vindt uw Microsoft licentiecode op uw factuur. Bewaar deze goed. Software download locatie: http://www.tresbizz.com/downloads#windows8

Nadere informatie

ROBOMIND ACADEMY DESKTOP LICENTIE HANDLEIDING

ROBOMIND ACADEMY DESKTOP LICENTIE HANDLEIDING ROBOMIND ACADEMY DESKTOP LICENTIE HANDLEIDING Wanneer je een gratis RoboMind Academy Account aanmaakt krijg je daarbij ook een gratis 30-dagen trial licentie voor de offline RoboMind Desktop software.

Nadere informatie

Stap 1: Registreer via de link op de G-schijf beschikbaar na inloggen met de teken-account, verzend via Submit. Nadien krijg je een bevestiging op

Stap 1: Registreer via de link op de G-schijf beschikbaar na inloggen met de teken-account, verzend via Submit. Nadien krijg je een bevestiging op Stap 1: Registreer via de link op de G-schijf beschikbaar na inloggen met de teken-account, verzend via Submit. Nadien krijg je een bevestiging op het scherm met de melding dat de registratie compleet

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding H e t g e m a k v a n I n t r a m e d Inleiding Welkom bij Intramed. Met dit softwarepakket kunt u uw complete praktijkadministratie op eenvoudige en efficiënte wijze automatiseren.

Nadere informatie

Updatehandleiding Standard Parts Solid Edge 2020

Updatehandleiding Standard Parts Solid Edge 2020 Solid Edge 2020 Deze handleiding kan ook gebruikt worden voor het updaten van de Standard Parts naar eerdere Solid Edge versies. Voor een gedetailleerd overzicht en uitleg van alle wijzigingen in Solid

Nadere informatie

SecureLink Customer portal handleiding

SecureLink Customer portal handleiding Inhoudsopgave SecureLink Customer portal handleiding 1. Inloggen in de customer portal 2. Een gebruiker aanmaken 3. Een case aanmaken 4. Een case verder opvolgen 1. Inloggen in de Customer portal Om in

Nadere informatie

Solid Edge Floating licenses. FLEXLM License Manager installatie

Solid Edge Floating licenses. FLEXLM License Manager installatie Solid Edge Floating licenses 1 Floating licentie voor Solid Edge Om met Solid Edge te kunnen werken heeft u een licentie nodig, deze licentie kan op verschillende manieren worden geïnstalleerd. Niet elke

Nadere informatie

Installatie SQL: Server 2008R2

Installatie SQL: Server 2008R2 Installatie SQL: Server 2008R2 Download de SQL Server 2008.exe van onze site: www.2work.nl Ga naar het tabblad: Downloads en meld aan met: klant2work en als wachtwoord: xs4customer Let op! Indien u een

Nadere informatie

Updatehandleiding Standard Parts Solid Edge 2019

Updatehandleiding Standard Parts Solid Edge 2019 Solid Edge 2019 Deze handleiding kan ook gebruikt worden voor het updaten van de Standard Parts naar eerdere Solid Edge versies. Voor een gedetailleerd overzicht en uitleg van alle wijzigingen in Solid

Nadere informatie

BackupPartner installatie van de Client software.

BackupPartner installatie van de Client software. BackupPartner installatie van de Client software. Cloud Products, 2012 BackupPartner[Installatie handleiding] - Nederlands Page 1 Beste klant, Gefeliciteerd met de huur van uw BackupPartner product! U

Nadere informatie

HANDLEIDING Installatie TESTS 2012

HANDLEIDING Installatie TESTS 2012 HANDLEIDING Installatie TESTS 2012 INHOUDSOPGAVE: Algemeen:... 2 Installatie instructies voor stand-alone computer.. 2 Uitsluitend voor netwerk-installatie.. 6 Client installatie deel 1... 6 Deel 2 netwerkinstallatie:

Nadere informatie

Installatie & configuratie Citrix Receiver voor Windows

Installatie & configuratie Citrix Receiver voor Windows Installatie & configuratie Citrix Receiver voor Windows Gebaseerd op : Flevo Office 4.1 Gecreëerd door : Erik Hillebrand Versie : 1.0 Inleiding: Deze handleiding is bestemd voor de installatie en configuratie

Nadere informatie

DuboCalc 4.0. Installatie instructie

DuboCalc 4.0. Installatie instructie DuboCalc 4.0 Installatie instructie Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Verwijderen bestaande installaties... 3 3 Installatie DuboCalc Project... 4 4 Foutmeldingen... 8 1 DuboCalc Project 2.2 Installatie

Nadere informatie

Instructies voor het bekomen en installeren van een door de hogeschool betaalde licentie MS Project 2013.

Instructies voor het bekomen en installeren van een door de hogeschool betaalde licentie MS Project 2013. Instructies voor het bekomen en installeren van een door de hogeschool betaalde licentie MS Project 2013. Opmerking: MS-Project is niet beschikbaar voor het Mac OSX platform. Probeer voor het uitwerken

Nadere informatie

Installatie King Task Centre

Installatie King Task Centre Installatie King Task Centre In deze handleiding wordt beschreven hoe u het King Task Centre moet installeren. Deze handleiding geldt voor zowel een nieuwe installatie, als voor een upgrade van een bestaande

Nadere informatie

SOLIDWORKS Network Licence Manager

SOLIDWORKS Network Licence Manager installatie SOLIDWORKS Network Licence Manager NOVEMBER 2018 Introductie In deze handleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe u de SOLIDWORKS Network License Manager kunt installeren. Om dit proces snel

Nadere informatie

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software Installatiehandleiding voor e.dentifier software De e.dentifier is los en gekoppeld aan de pc met een USB-kabel te gebruiken. Voor gekoppeld gebruik is installatie van software voorwaardelijk. Met het

Nadere informatie

Berry's Internet Club. Berry Westra en het Jack team stellen met gepaste trots Berry's Internet Club (BIC) aan u voor.

Berry's Internet Club. Berry Westra en het Jack team stellen met gepaste trots Berry's Internet Club (BIC) aan u voor. Inhoud 1 Voorwoord... 1 2 Aanvragen van een account... 2 3 BIC account informatie en downloaden... 3 4 BIC programma installeren... 6 5 BIC activeren en updaten... 9 6 Verbinden met de BIC server... 11

Nadere informatie

Handleiding voor het downloaden en installeren van

Handleiding voor het downloaden en installeren van Handleiding voor het downloaden en installeren van i-link Software Handleiding software i-link ver-1.0 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1 Downloaden van i-link Software met Windows XP of Windows Vista pagina 3

Nadere informatie

Zeg gewoon JA. Lees verder.

Zeg gewoon JA. Lees verder. Zeg gewoon JA PartSmart Internet Updating Service is Sneller dan Ooit We zijn verheugd bekend te kunnen maken, dat de PartSmart Internet Updating Service vanaf nu beschikbaar is. Het PartSmart-team heeft

Nadere informatie

MEE Utrecht, Gooi en Vecht

MEE Utrecht, Gooi en Vecht Inhoudsopgave. MEE Utrecht, Gooi en Vecht toegang gekregen worden tot de eigen mailbox én de public folders. bericht dan kan gekozen worden voor de optie Outiook Web Access (Webmail). Via deze optie kan

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

Backup Connect installatie van de Client software

Backup Connect installatie van de Client software Backup Connect installatie van de Client software Connectingpeople Pro, 2012 BackupConnect Installatie handleiding 1/10 Beste klant, Gefeliciteerd met de huur van uw Backup Connect Cloud product! U bent

Nadere informatie

Drupal 7 website op PC installeren

Drupal 7 website op PC installeren Installeren van een Drupal7 website op een PC bestaat uit volgende stappen Installatie van xampp installatie van een server op PC. Een databank installeren. Downloaden van: Drupal7 installatie van Drupal

Nadere informatie

TOEGANGSCONTROLE. Installatie Handleiding. AxiomV Server v5.2.x

TOEGANGSCONTROLE. Installatie Handleiding. AxiomV Server v5.2.x TOEGANGSCONTROLE Installatie Handleiding AxiomV Server v5.2.x Versie 5.2.x uitgave februari 2012 HLB25V1.0 Pagina 1 van 14 Installatie Handleiding Inleiding Geachte klant, Deze handleiding beschrijft de

Nadere informatie

De netwerkversie van een Jabbla softwarepakket installeren

De netwerkversie van een Jabbla softwarepakket installeren De netwerkversie van een Jabbla softwarepakket installeren Copyright Jabbla Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, overgedragen, overgeschreven, opgeslagen in een

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Datum: 17-10-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Het programma downloaden.... 3 Het programma downloaden... 4 De installatie van het programma... 6 Het

Nadere informatie

1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6. 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7

1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6. 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7 NEDERLANDS...5 nl 2 OVERZICHT nl 1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7 3 BLUETOOTH VOORZIENINGEN...8 4 SOFTWARE INSTALLATIE...9 4.1 Voorbereidingen...10

Nadere informatie

Menu. Open een document. Zoomen. Het Claro Boeklezer's menubalk bevat een aantal nuttige functies.

Menu. Open een document. Zoomen. Het Claro Boeklezer's menubalk bevat een aantal nuttige functies. Welkom Claro Boeklezer is een boek lezer die gebruikers in staat stelt om PDF bestanden te lezen of laten voorlezen met de ingebouwde schermlezer. Met deze boeklezer is het mogelijk om digitale boeken

Nadere informatie

Pervasive PSQL Product activeren v2. Hoofdstuk 1 Pervasive PSQL product activeren. Online activeren. Remote activeren

Pervasive PSQL Product activeren v2. Hoofdstuk 1 Pervasive PSQL product activeren. Online activeren. Remote activeren Hoofdstuk 1 Pervasive PSQL product activeren Vanaf versie 11 van Pervasive is de licentie gekoppeld aan het computerid. Het is dus niet meer mogelijk om één licentie gelijktijdig op meerdere computers

Nadere informatie

Installatie responsbox bij Windows XP en Windows Vista

Installatie responsbox bij Windows XP en Windows Vista 1 Installatie responsbox bij Windows XP en Windows Vista Gebruik de USB-kabel om de responsbox aan te sluiten op de computer. De kabel kan rechts achter in de responsbox aangesloten worden. De kabel steekt

Nadere informatie

Nieuwe licentietechnologie EPLAN Versie 2.8 Donderdag 10 januari Licensing EPLAN 2.8

Nieuwe licentietechnologie EPLAN Versie 2.8 Donderdag 10 januari Licensing EPLAN 2.8 Nieuwe licentietechnologie EPLAN Versie 2.8 Donderdag 10 januari 2019 Licensing EPLAN 2.8 1 Roger Scholtes Strategic account manager Martin Versteeg Helpdesk engineer (Pro Panel) Licensing EPLAN 2.8 2

Nadere informatie

HANDLEIDING HOSTED EXCHANGE 2007 (PC-EN)

HANDLEIDING HOSTED EXCHANGE 2007 (PC-EN) HANDLEIDING HOSTED EXCHANGE 2007 (PC-EN) Met de Hosted Exchange oplossing van De Hostfabriek beschik je steeds over al je e-mails, publieke documenten en afspraken. Afhankelijk van de beschikbare mogelijkheden

Nadere informatie

Tips: Stap 1: Op de handleiding van parallels staat een url die je in een webbrowser ingeeft om naar de website te surfen.

Tips: Stap 1: Op de handleiding van parallels staat een url die je in een webbrowser ingeeft om naar de website te surfen. Tips: - Zorg voor een dvd lezer om de Windows dvd te lezen. Hebt u er geen? In de computerzaak kan je deze kopen rond de 28 euro excl. BTW. Ook voor andere software kan zo een externe dvd lezer nuttig

Nadere informatie

Handleiding Standalone-installatie NIEUWE DIAS-VERSIES OP WINDOWS PC

Handleiding Standalone-installatie NIEUWE DIAS-VERSIES OP WINDOWS PC Handleiding Standalone-installatie NIEUWE DIAS-VERSIES OP WINDOWS PC Oktober 2015 Hoofdstuk 1, Standalone-installatie nieuwe Dias versie op Windows PC Inhoud 1 Standalone-installatie nieuwe Dias versie

Nadere informatie

USB NAAR SERIËLE CONVERTER

USB NAAR SERIËLE CONVERTER USB NAAR SERIËLE CONVERTER Snel installatiegids Windows 2000/XP DA-70159 Stap 1: Stap 2: Stap 3: Plaats het CD-stuurprogramma van dit product in de CD-ROM. Sluit het apparaat aan op een vrije USB-poort

Nadere informatie

Installatiehandleiding Netwerk. SOLIDWORKS Educatief. Network Licence Manager MAY /

Installatiehandleiding Netwerk. SOLIDWORKS Educatief. Network Licence Manager MAY / Installatiehandleiding Netwerk SOLIDWORKS Educatief Network Licence Manager 2019-2020 MAY 2019 Introductie In deze handleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe u de SOLIDWORKS Educatief Network License

Nadere informatie

Installatie King Task Centre

Installatie King Task Centre Installatie King Task Centre In deze handleiding wordt beschreven hoe u de King Task Centre moet installeren. King Task Centre is de nieuwe naam van de King MaatwerkBox. In alle documentatie en communicatie

Nadere informatie

Beste LUMIX G gebruiker,

Beste LUMIX G gebruiker, Beste LUMIX G gebruiker, Vooreerst hartelijk gefeliciteerd met de aankoop van uw LUMIX G systeemcamera! We hopen dat u veel plezier beleeft aan uw nieuwe camera en zijn ervan overtuigd dat u fantastische

Nadere informatie

Installatiegids 'Analyse van de Rekenfeiten' PRO versie

Installatiegids 'Analyse van de Rekenfeiten' PRO versie Installatiegids 'Analyse van de Rekenfeiten' PRO versie Algemeen Het programma kan worden geïnstallleerd op zowel standalone desktop pc's, laptops als in een netwerk. De installatie gebeurt op een locatie

Nadere informatie

Hoe ontvang ik de 365 dagen gratis updates (Freshest Data) van Navionics via de Web Store

Hoe ontvang ik de 365 dagen gratis updates (Freshest Data) van Navionics via de Web Store Hoe ontvang ik de 365 dagen gratis updates (Freshest Data) van Navionics via de Web Store April 2012 Het begin: Dit document beschrijft hoe u de eerste keer toegang krijgt tot Freshest Data, update online.

Nadere informatie

Upgrade Web Client met ESS naar 3.5.0

Upgrade Web Client met ESS naar 3.5.0 Upgrade Web Client met ESS naar 3.5.0 I Upgrade Web Client met ESS naar 3.5.0 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Upgrade Web Client met ESS naar versie 3.5.0 1 1.1 Stap... 0 - Voorbereidingen 1 1.2 Stap... 1 -

Nadere informatie

GEBRUIK VAN QNAP-BTB

GEBRUIK VAN QNAP-BTB GEBRUIK VAN QNAP-BTB Inloggen Klik op de link die u ontvangen hebt via mail startend met https:// Vul op deze pagina uw logingegevens in die u via mail ontvangen hebt. Klik nu op File Station 1 Nu krijg

Nadere informatie

Intramed procedure. Intramed en Windows 7. 1. Upgraden naar Windows 7

Intramed procedure. Intramed en Windows 7. 1. Upgraden naar Windows 7 1. Upgraden naar Windows 7 Voorbereiding Als u straks gebruik wilt maken van een applicatie die nu op een andere computer draait, raden wij u aan om voordat u tot de installatie overgaat alle eventuele

Nadere informatie

Online Back-up installatie handleiding. Sikkelstraat 2 4904 VB Oosterhout www.winexpertise.nl. E: info@winexpertise.nl

Online Back-up installatie handleiding. Sikkelstraat 2 4904 VB Oosterhout www.winexpertise.nl. E: info@winexpertise.nl Online Back-up installatie Sikkelstraat 2 4904 VB Oosterhout www.winexpertise.nl E: info@winexpertise.nl Datum: 1-10-2012 Document versie: V1.0 Versie en distributie geschiedenis Versie Datum Auteur Status

Nadere informatie

TOEGANGSCONTROLE. Installatie Handleiding. AxiomV Client v5.2.x

TOEGANGSCONTROLE. Installatie Handleiding. AxiomV Client v5.2.x TOEGANGSCONTROLE Installatie Handleiding AxiomV Client v5.2.x Versie 5.2.x uitgave juni 2012 HLB31V1.0 Pagina 1 van 12 Installatie Handleiding Inleiding Geachte klant, Deze handleiding beschrijft de installatie

Nadere informatie

CONFIGURATIEHANDLEIDING. File Exchange

CONFIGURATIEHANDLEIDING. File Exchange CONFIGURATIEHANDLEIDING File Exchange Contents Contents... 2 1. Benodigde software... 3 1.1. Geostar 200/250... 3 1.1.1. Sync Software... 3 1.1.2. Sync Account... 3 1.1.3. Perceel Manager... 3 1.2. Viper4...

Nadere informatie

Backup Connect installatie van de Client software.

Backup Connect installatie van de Client software. Backup Connect installatie van de Client software. Let s Connect, 2011 Backup Connect [Installatie handleiding] - Nederlands Page 1 Beste klant, gefeliciteert met de huur van uw Backup Connect Cloud product!

Nadere informatie

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 5.0 activeren... 2 Automatisch activeren via

Nadere informatie

Handleiding thuiswerken met VMware Horizon

Handleiding thuiswerken met VMware Horizon Handleiding thuiswerken met VMware Horizon Versie: 1.4 14-10-2014 Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 Remote-werken... 2 Benodigdheden... 2 Internetverbinding... 2 Contactgegevens... 2 Starten van Remote

Nadere informatie

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Versie 1.4 Datum 11 januari 2011 Status definitief Inhoud 1 Downloaden installatiebestand 3 2 SafeSign installeren 4 3 Certificaten toevoegen aan de

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium

Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openen documenten... 4 3. Downloaden documenten... 4 4. Documenten Delen... 5 5. Documenten Toevoegen... 7 6. Herbenoemen documenten... 8 7.

Nadere informatie

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Home Inhoudsopgave Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Automatisch activeren via internet Automatisch opnieuw activeren via internet Licenties beheren en licentiebestand downloaden

Nadere informatie

Winrar. door verhaegen

Winrar. door verhaegen Winrar door verhaegen 1. Inleiding WinRar is software dat gebruikt wordt om bestanden in te pakken en om deze uit te pakken. Het is de Windowsversie van Rar Archiver, een archiefprogramma dat ongeveer

Nadere informatie

ASI. BeAnywhere. Remote Access. Quick Start

ASI. BeAnywhere. Remote Access. Quick Start ASI BeAnywhere Remote Access Quick Start Inhoud Registratie van BeAnywhere 3 Installatie van BeAnywhere-server 6 Aanmelden bij BeAnywhere & remote toegang 10 Opmerking: BeAnywhere Drive controleert automatisch

Nadere informatie

BelgoVault Backup Partner installatie van de Client software.

BelgoVault Backup Partner installatie van de Client software. BelgoVault Backup Partner installatie van de Client software. Cloud Partners, 2011 Backup Partner [Installatie handleiding] - nederlands Page 1 Beste klant, Beste partner, gefeliciteert met de huur van

Nadere informatie

Dropbox installatie. Inhoud

Dropbox installatie. Inhoud Dropbox installatie Inhoud Inleiding... 2 U heeft nog geen Dropbox account... 3 U heeft een Dropbox account!... 8 Waar kan ik Dropbox nu vinden?... 14 Is Dropbox een veilig medium... 15 Kan ik met één

Nadere informatie

Activeringshandleiding

Activeringshandleiding Activeringshandleiding Widgit producten activeringswizard Met de Widgit producten activeringswizard kunt u de licenties van de Widgit producten activeren en beheren. Hieronder vindt u de producten die

Nadere informatie

Softwarehouse Macco. Stap 2: Indien u dit nog niet gedaan heeft, download dan het installatiebestand voor Macco 2013 vanaf onze website.

Softwarehouse Macco. Stap 2: Indien u dit nog niet gedaan heeft, download dan het installatiebestand voor Macco 2013 vanaf onze website. Installatiehandleiding software Macco 2013 (Windows versie) / FWW 2013 (Windows versie) Hieronder zal stap voor stap aan de hand van schermafdrukken uitgelegd worden hoe u de software kunt installeren.

Nadere informatie