Extra-Nieuwsbrief. 1. Hoe werken we op De Korenbloem aan de kwaliteit van het onderwijs?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Extra-Nieuwsbrief. 1. Hoe werken we op De Korenbloem aan de kwaliteit van het onderwijs?"

Transcriptie

1 Extra-Nieuwsbrief Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat EN Raalte tel: korenbloem@mijnplein.nl website: november 2014 Thema: Wat vinden de ouders van De Korenbloem? 1. Hoe werken we op De Korenbloem aan de kwaliteit van het onderwijs? De afgelopen jaren is er al veel gebeurd op De Korenbloem in het kader van het werken aan goed onderwijs. We werken als directie en leerkrachten, samen met de ouders en kinderen, steeds aan het optimaliseren van ons onderwijs. Hoe doen we dit? We werken volgens de zeven gewoontes van The leader in Me. Jaarlijks verzamelen we veel gegevens. Met deze informatie komen de sterke punten van onze school naar voren. Ook worden aandachts- of werkpunten aangegeven. We zijn natuurlijk blij met onze sterke punten en dat vieren we ook! Aan de verbeterpunten proberen we te werken: we stellen hierbij prioriteiten en zetten deze punten in een planning van vier jaar; de schoolplancyclus van 2015 tot Jaarlijks wordt er een operationeel werkplan gemaakt, dat we steeds publiceren in de schoolgids. Ook evalueren we jaarlijks dit werkplan. Zo werken we cyclisch aan de kwaliteit van ons onderwijs(zie schema).

2 2. Welke gegevens gebruiken we? Om de kwaliteit van ons onderwijs te bepalen gebruiken we de volgende gegevens: Door de leerkrachten: - WMK(werken met kwaliteitskaarten), afgenomen in oktober Jaarevaluatie van het team, gehouden in mei 2014 Door de ouders: - Enquête, afgenomen in mei Ouderpanel, gehouden in mei Exit-enquête groep 8, afgenomen in juni 2014 Door de kinderen: - Welbevindingslijsten(groep 1 t/m 8), ingevuld in voorjaar SVL(Schoolvragenlijst) groep 8, ingevuld in juni Leerlingenraad, die zes keer per jaar vergadert met de directeur Opbrengstdocumenten: - Trendanalyse van de resultaten, gemaakt in september Document Opbrengsten, samengesteld door directie, op basis van toezichtkader onderwijsinspectie, gemaakt in september Wat vinden de ouders van De Korenbloem? In deze extra-nieuwsbrief bespreken we de resultaten van de ouderenquête en van het ouderpanel. U snapt het al, dat hieruit veel gegevens naar voren zijn gekomen. Vooral positieve zaken, maar ook punten, waarop we ons kunnen verbeteren. Alle gegevens zijn in de teamvergaderingen, de medezeggenschapsraad en de inspiratiegroep Leader in Me besproken en samen zijn we gekomen tot een evenwichtige afweging van verbeterpunten. Zodoende kunnen we De Korenbloem nog beter maken Algemeen: 1. De resultaten van de oudervragenlijst zijn erg goed te noemen. Ook in het verleden(2007) constateerden we dat ouders in grote lijnen erg tevreden waren over het onderwijs op De Korenbloem. We zijn blij, dat we nu deze constatering kunnen herhalen. Als team hebben we besloten om de lat hoog te leggen: we zijn pas tevreden als 75 % van de ouders een item als goed beoordeelden. Onderdelen, die de 75%-norm niet halen, worden in een verbeterplan opgenomen. Wel is het jammer, dat het aantal ingevulde enquêtes relatief laag was, namelijk maar 20 % 2. In 2013 werd op De Korenbloem weer een ouderpanel gehouden. Ongeveer dertig ouders discussieerden in groepen middels een aantal stellingen over het thema: pesten op school. De avond zelf werd door de deelnemende ouders erg positief en met een 8,5 beoordeeld. De resultaten ziet u hieronder bij ad 2..

3 Ad 1 - resultaten oudervragenlijst: Hieronder ziet u de cijfermatige weergave van de hoofdrubrieken. Sessie ouders Vraag Gem. % Gem. % Oudervragenlijst Korenbloem 2014 Percentage respondenten: 20 % Welke items scoren hoog? Kwaliteitszorg Aanbod Tijd Pedagogisch Handelen Didactisch Handelen Afstemming Actieve en zelfstandige rol van de leerlingen Schoolklimaat Zorg en begeleiding Opbrengsten Visie en doorgaande lijn Schriftelijke informatie Overblijven Algemeen Zoals u in de scores kunt zien, zitten alle indicatoren boven de 75%-norm en dit stemt ons tot grote tevredenheid. Opvallend is dat ouders zeer tevreden zijn over: De opbrengsten: - De school streeft hoge resultaten na voor lezen, taal en rekenen - De school besteedt veel aandacht aan coöperatieve werkvormen - De school geeft inzicht in de eindresultaten Actieve en zelfstandige rol van de leerlingen: - De leerkrachten van mijn kinderen laat voldoende samenwerken - De leerkrachten geven mijn kind(eren) voldoende eigen verantwoordelijkheid - De leerkrachten laten mijn kind(eren) voldoende zelfstandig werken Overblijven: - De overblijfcoördinator is goed bereikbaar - Ik ben tevreden over het aanmeldsysteem - Ik ben tevreden over de overblijfkrachten Zorg en begeleiding: - De aanwezigheid van de leerlingen van de groepen 7 en 8 bij de gesprekken is zinvol. - De huisbezoeken van de leerkrachten van de groepen 1 en 2 zijn zinvol - De school heeft een goede doorgaande lijn m.b.t. de overdracht van leerlingendossiers.

4 Schriftelijke informatie: - Ik ben tevreden over de wijze van informeren, zoals die nu is(o.a. toetsmap) - Ik ontvang graag informatie per mail en/of op de website Pedagogisch handelen: - De leerkrachten zorgen voor een veilig klimaat in de klas(sen) - De leerkrachten tonen respect voor mijn kind(eren) - De leerkrachten stellen zich positief op naar mijn kind(eren) Didactisch handelen: - De leerkrachten zorgen voor een goede structuur in de onderwijsactiviteiten. - De leerkrachten passen verschillende werkvormen toe - De leerkrachten realiseren een taakgerichte werksfeer Welke items scoren minder hoog? Uit de resultaten van de vragenlijst blijken dat er weinig grote aandachtspunten naar voren komen. Relatief wat lager scores: Er wordt regelmatig aan mij gevraagd of ik tevreden ben met de school(63%) De school geeft te weinig/ te veel huiswerk ( 65 % en 67%) Vertellen de kinderen thuis over The Leader in Me? (71%) Uit de open vragen kwamen de volgende goede punten van De Korenbloem naar voren: Goede sfeer, onderwijs is goed en kinderen voelen zich prettig Duidelijke structuur en iedereen denkt mee The Leader in me Goede leerkrachten, die betrokken zijn bij de school en bij de kinderen Goede communicatie naar ouders Veel aandacht voor cultuur en voor de normen en waarden Punten, waarop De Korenbloem zich kan verbeteren: Nieuw gebouw geen overbodige luxe Eventueel continue-rooster Meer uitdaging op het gebied van wetenschap en technologie De website zou nog actueler en moderner kunnen In sommige klassen zitten erg veel leerlingen

5 ad 2 : Resultaten ouderpanel Thema: Pesten op school Hieronder vermelden we de vragen, waarover in de ouderpanelgroepen open en vrijuit gediscussieerd werd. Onder de vragen vindt u een samenvatting van de aandachtspunten van de diverse groepen. Stelling 1 Ouders moeten het internetgebruik van hun kinderen controleren Controleren staat niet voorop. Het winnen van vertrouwen van de kinderen en een voeren van een goed gesprek met je kind wordt belangrijker gevonden. Controleren is ook lastig in de praktijk en kan wel eens een tegengesteld effect bewerkstelligen. Kinderen dus bewust maken van datgene wat ze doen en wat de consequenties (kunnen) zijn van hun handelen is belangrijk. Het maken van een fout kan zelfs op positieve wijze bijdragen aan de ontwikkeling van een kind. Een vertrouwenspersoon op school kan tevens positief bijdragen aan het kanaliseren en oplossen van pestgedrag. De school zou het bestaan van een vertrouwenspersoon nog beter kunnen communiceren. Daarnaast kan de school ook aangeven dat er in het kader van mediawijsheid andere mogelijkheden zijn, zoals de Kindertelefoon. Stelling 2 Ouders vinden tegenwoordig wel heel snel dat hun kind wordt gepest Over het algemeen valt dit wel mee en de beleving is dat dit niet significant meer of minder is dan vroeger. Er is natuurlijk verschil tussen plagen en pesten. Bij pesten gaat het de richting op van structurele schade toebrengen aan een kind door misbruik te maken van een machtsverschil. Aan de andere kant wordt het bepalen of het pesten of plagen is geheel ingevuld door de beleving van het kind en mede afhankelijk van de weerbaarheid van het betreffende kind. Stelling 3 Als er gepest wordt op school, dan moet de school dat oplossen De school en de ouders zijn samen aan zet om de problemen op te lossen, al zal de school wel de eerste zijn die signaleert. Ouders moeten bewust zijn van / open staan voor mogelijkheden tot (professionele) hulp. Feit is dat de school ouders moet helpen met handreikingen om het gesprek met het kind (gepest of pestend) te voeren. Aan de andere kant is duidelijk aangegeven dat weerbaarheid ook belangrijk is in de opvoeding, zeker in de relatief veilige bescherming die onze regio kent (vergeleken met bijvoorbeeld de grote steden). Stelling 4- Ouders die zich zorgen maken over pesten worden serieus genomen De ouders geven aan dat er voldoende aandacht aan wordt gegeven door de school. Ouders die zich zorgen maken en dit kenbaar maken (want anders kan de school(leiding) hier niets mee), kunnen hun verhaal kwijt en er zijn geen gevallen bekend waarin de school hier niet op een adequate wijze mee is omgegaan.

6 Stelling 5 Meer dan 15% van de kinderen wordt op internet gepest Deze stelling is moeilijk en erg lastig te plaatsen in eigen situatie. Het zou een idee zijn om kinderen aan hun ouders uit te laten leggen wat ze doen in de nieuwe digitale wereld en hoe dat werkt. Stelling 6 Als mijn kind van school komt, vraag ik altijd hoe het met / haar en de klasgenootjes gaat Alle ouders geven aan dit te doen, soms bij het thuiskomen van school en soms bij het avondeten of het naar bed brengen. Aangegeven wordt dat het welzijn van het kind in Nederland duidelijk het hoogst is (internationaal onderzoek van Unicef) in een vergelijking van de 29 meest ontwikkelde landen ter wereld. Het tonen van interesse in jouw kind is zeker onderdeel van dit welzijn. Dat wil niet meteen alles zeggen, maar is wel een belangrijke aanwijzing. Daarnaast spelen andere factoren een belangrijke rol: sociale omgeving, dorp, opleidingsniveau ouders, etc. Tips voor school naar aanleiding van dit ouderpanel: Vertrouwenspersoon voorstellen aan de kinderen School kan ook andere mogelijkheden aangeven, zoals bijvoorbeeld de kindertelefoon School kan werken aan mediawijsheid Ouderavond organiseren over mediawijsheid Inmiddels stelt de vertrouwenspersoon zich elk schooljaar voor in de groepen 5 t/m 8 en is er in het voorjaar van 2014 al een ouderavond over mediawijsheid gehouden. Ook zijn er lessen over mediawijsheid gegeven in de groepen 7 en 8. Hoe gaan we als Korenbloem verder met al deze gegevens? Dit schooljaar gaan we druk bezig als team en MR om uit al deze gegevens de belangrijkste zaken te halen en deze in een planning van vier jaar te zetten. Deze planning zal opgenomen worden in het nieuwe schoolplan ( ). We willen iedereen van harte bedanken voor het invullen van de digitale vragenlijst en het deelnemen aan ons ouderpanel! Wilt u de complete uitslag van de digitale oudervragenlijst en het complete verslag van ons ouderpanel? Stuur even een mailtje naar korenbloem@mijnplein.nl

Vragenlijst Ouders 2105

Vragenlijst Ouders 2105 Vragenlijst Ouders 2105 Uitslagen Vragenlijst PCBS De Bron Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 4 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname... 6 Aantal respondenten...

Nadere informatie

Tevredenheisonderzoek Nbs Teteringen

Tevredenheisonderzoek Nbs Teteringen Tevredenheisonderzoek Nbs Teteringen Uitslagen Vragenlijst NBS Teteringen Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten Waardering

Nadere informatie

oudervragenlijst 2018

oudervragenlijst 2018 oudervragenlijst 2018 Uitslagen Vragenlijst Inleiding In dit rapport worden de resultaten beschreven van de oudervragenlijst 2018 van. De gebruikte vragenlijst is afkomstig van het kwaliteitszorgsysteem

Nadere informatie

Vragenlijst ouders Uitslag Vragenlijst

Vragenlijst ouders Uitslag Vragenlijst Vragenlijst ouders 2015 Uitslag Vragenlijst De vragenlijst Kwaliteitszorg is: zorgen voor kwaliteit. Scholen die dat systematisch doen, stellen zichzelf permanent de volgende vragen: 1. Wat beloven wij?

Nadere informatie

oudervragenlijst 2018

oudervragenlijst 2018 oudervragenlijst 2018 Uitslagen Vragenlijst Inleiding In dit rapport worden de resultaten beschreven van de oudervragenlijst 2018 van. De gebruikte vragenlijst is afkomstig van het kwaliteitszorgsysteem

Nadere informatie

Vragenlijst Uitslagen Vragenlijst. CBS De Opdracht

Vragenlijst Uitslagen Vragenlijst. CBS De Opdracht Vragenlijst 2015 Uitslagen Vragenlijst CBS De Opdracht Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 4 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname... 6 Aantal respondenten...

Nadere informatie

Ouderenquête 2014 CBS De Bron

Ouderenquête 2014 CBS De Bron Ouderenquête 2014 CBS De Bron Inhoud Voorwoord... 3 Kwaliteitszorg... 4 Aanbod... 11 Tijd... 16 Pedagogisch handelen... 19 Didactisch handelen... 25 Afstemming... 28 Schoolklimaat... 31 Zorg en begeleiding...

Nadere informatie

Algemene vragenlijst ouders 2015

Algemene vragenlijst ouders 2015 Algemene vragenlijst ouders 2015 Uitslagen Vragenlijst Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname... 6 Aantal respondenten...

Nadere informatie

Oudertevredenheid en veiligheid 2015

Oudertevredenheid en veiligheid 2015 Oudertevredenheid en veiligheid 2015 Uitslagen Vragenlijst OBS De Kameleon Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname... 6

Nadere informatie

Verbeterplan n.a.v. uitslagen enquête onder ouders van obs de Dubbele Punt april 2013

Verbeterplan n.a.v. uitslagen enquête onder ouders van obs de Dubbele Punt april 2013 Verbeterplan n.a.v. uitslagen enquête onder ouders van obs de Dubbele Punt april 2013 Aanleiding In april 2013 is er een vragenlijst uitgezet onder de ouders van obs de Dubbele Punt om de ouders te bevragen

Nadere informatie

oudervragenlijst 2014

oudervragenlijst 2014 oudervragenlijst 2014 Uitslagen Vragenlijst C.B.S. De Ark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 6 Organisatiegegevens... 6 Periode van afname... 6 Aantal respondenten...

Nadere informatie

Oudertevredenheidspeiling 2015

Oudertevredenheidspeiling 2015 Oudertevredenheidspeiling 2015 Uitslagen Vragenlijst Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname... 6 Aantal respondenten...

Nadere informatie

ouder-enquête 2015 Uitslagen Vragenlijst Oranjeschool

ouder-enquête 2015 Uitslagen Vragenlijst Oranjeschool ouder-enquête 2015 Uitslagen Vragenlijst Oranjeschool Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname... 6 Aantal respondenten...

Nadere informatie

oudervragenlijst 2014

oudervragenlijst 2014 oudervragenlijst 2014 Uitslagen Vragenlijst Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname... 6 Aantal respondenten... 6 Waardering

Nadere informatie

Uitslagen. School. Oudervragenlijst 2011. Archipelschool "de Sprong"

Uitslagen. School. Oudervragenlijst 2011. Archipelschool de Sprong Uitslagen Oudervragenlijst 2011 School Archipelschool "de Sprong" Inhoudsopgave Rapportage vragenlijst... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 5 Schoolgegevens... 5 Periode van afname... 5

Nadere informatie

Leerlingvragenlijst januari 2019

Leerlingvragenlijst januari 2019 Leerlingvragenlijst januari 2019 Uitslagen Vragenlijst Inleiding In dit rapport worden de resultaten beschreven van de Leerlingvragenlijst januari 2019 van. De gebruikte vragenlijst is afkomstig van het

Nadere informatie

Oudertevredenheid. Uitslagen Vragenlijst. Prisma Gespecialiseerd Onderwijs Kampen

Oudertevredenheid. Uitslagen Vragenlijst. Prisma Gespecialiseerd Onderwijs Kampen Oudertevredenheid Uitslagen Vragenlijst Prisma Gespecialiseerd Onderwijs Kampen Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten Waardering

Nadere informatie

ouder-enquête 2016 Uitslagen Vragenlijst Oranjeschool

ouder-enquête 2016 Uitslagen Vragenlijst Oranjeschool ouder-enquête 2016 Uitslagen Vragenlijst Oranjeschool Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname... 6 Aantal respondenten...

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek De Skulpe Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders Skulpe december 2018

Tevredenheidsonderzoek De Skulpe Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders Skulpe december 2018 Tevredenheidsonderzoek De Skulpe Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders Skulpe december 2018 In december 2018 hebben alle Gearhing-scholen deelgenomen aan een tevredenheidsonderzoek onder ouders, leerlingen

Nadere informatie

Vragenlijst ouders 2016

Vragenlijst ouders 2016 Vragenlijst ouders 2016 Uitslagen Vragenlijst OBS de Swetten Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De vragenlijst... 2 Gegevens... 5 Schoolgegevens... 5 Periode van afname... 5 Aantal respondenten...

Nadere informatie

Welkom op de informatie-avond!

Welkom op de informatie-avond! Welkom op de informatie-avond! Programma: Presentatie over de uitslag van de tevredenheidsonderzoeken, de verbeterplannen en de resultaten van vorig schooljaar. Interactief met elkaar van gedachten wisselen

Nadere informatie

Vragenlijst ouders (compact)

Vragenlijst ouders (compact) Vragenlijst ouders (compact) Uitslagen Vragenlijst Inleiding In dit rapport worden de resultaten beschreven van de Vragenlijst ouders (compact) van. De gebruikte vragenlijst is afkomstig van het kwaliteitszorgsysteem

Nadere informatie

Oktober 2018 Resultaten tevredenheidsonderzoek leerlingen op De Apollo 11 Opbouw vragenlijsten

Oktober 2018 Resultaten tevredenheidsonderzoek leerlingen op De Apollo 11 Opbouw vragenlijsten Oktober 2018 Resultaten tevredenheidsonderzoek leerlingen op De Apollo 11 In de afgelopen periode hebben de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 een vragenlijst ingevuld over hoe zij het onderwijs op De Apollo

Nadere informatie

Uitslagen. School. Vragenlijst ouders Eben Haezerschool

Uitslagen. School. Vragenlijst ouders Eben Haezerschool Uitslagen Vragenlijst ouders 2009-2010 School Eben Haezerschool Inhoudsopgave Rapportage vragenlijst... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 5 Schoolgegevens... 5 Periode van afname... 5 Aantal

Nadere informatie

Oudervragenlijst

Oudervragenlijst Oudervragenlijst 20162017 Uitslagen Vragenlijst De Wegwijzer Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten Waardering van het responspercentage

Nadere informatie

Ouderenquete Uitslagen Vragenlijst. Openbare basisschool de Torenuil

Ouderenquete Uitslagen Vragenlijst. Openbare basisschool de Torenuil Ouderenquete 2016 Uitslagen Vragenlijst Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname... 6 Aantal respondenten... 6 Waardering

Nadere informatie

Uitslagen. School. Vragenlijst ouders CBS De Burcht

Uitslagen. School. Vragenlijst ouders CBS De Burcht Uitslagen Vragenlijst ouders 2011-2012 School CBS De Burcht Inhoudsopgave Rapportage vragenlijst... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 5 Schoolgegevens... 5 Periode van afname... 5 Aantal

Nadere informatie

Kwaliteitszorg is: zorgen voor kwaliteit. Scholen die dat systematisch doen, stellen zichzelf permanent de volgende vragen:

Kwaliteitszorg is: zorgen voor kwaliteit. Scholen die dat systematisch doen, stellen zichzelf permanent de volgende vragen: 1 Inleiding In dit rapport worden de resultaten beschreven van de oudervragenlijst die in juni en juli 2013 bij de ouders van OBS Nicolaas Beets is afgenomen. De gebruikte vragenlijst is afkomstig van

Nadere informatie

vragenlijst ouders 2013

vragenlijst ouders 2013 vragenlijst ouders 2013 Uitslagen Vragenlijst Oranjeschool Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname... 6 Aantal respondenten...

Nadere informatie

Vragenlijst ouders. Uitslagen Vragenlijst. KBS St. Joseph

Vragenlijst ouders. Uitslagen Vragenlijst. KBS St. Joseph Vragenlijst ouders Uitslagen Vragenlijst KBS St. Joseph Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname... 6 Aantal respondenten...

Nadere informatie

Aan de ouders, Vriendelijke groet, team prinses Beatrixschool. Verbeterpunten en acties

Aan de ouders, Vriendelijke groet, team prinses Beatrixschool. Verbeterpunten en acties Aan de ouders, Voor u ligt het verbeterplan wat is opgesteld door het team naar aanleiding van de resultaten van de oudervragenlijst afgelopen november. Per onderdeel geven we aan welke items minder scoorden

Nadere informatie

Oudervragenlijst 2014

Oudervragenlijst 2014 Oudervragenlijst 2014 Uitslagen Vragenlijst Beatrixschool Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname... 6 Aantal respondenten...

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek ouders

Tevredenheidsonderzoek ouders Tevredenheidsonderzoek ouders Uitslagen Vragenlijst Prisma Gespecialiseerd Onderwijs Kampen Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten

Nadere informatie

Uitslagen. School. Ouderenquete School met de Bijbel

Uitslagen. School. Ouderenquete School met de Bijbel Uitslagen Ouderenquete 2011 School School met de Bijbel Inhoudsopgave Rapportage vragenlijst... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 5 Schoolgegevens... 5 Periode van afname... 5 Aantal respondenten...

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek 2014-2015

Tevredenheidsonderzoek 2014-2015 Tevredenheidsonderzoek 2014-2015 Uitslagen Vragenlijst PCBS De Zonnewijzer Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname... 6

Nadere informatie

Ouder. Uitslagen Vragenlijst. Basisschool De Wilakkers

Ouder. Uitslagen Vragenlijst. Basisschool De Wilakkers Ouder Uitslagen Vragenlijst Basisschool De Wilakkers Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De vragenlijst... 2 Gegevens... 4 Schoolgegevens... 4 Periode van afname... 4 Aantal respondenten...

Nadere informatie

Vragenlijst oudertevredenheid 2017

Vragenlijst oudertevredenheid 2017 Vragenlijst oudertevredenheid 2017 Uitslagen Vragenlijst Nutsbasisschool De Hoogakker Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten

Nadere informatie

Rapportage Tevredenheidsonderzoek

Rapportage Tevredenheidsonderzoek R.k.b.s. Rapportage Tevredenheidsonderzoek November-december 2015 Auteur: Ariane Zijlstra-Breimer, directeur school 21-3-2016 [Geef tekst op] 1. Inleiding Eén keer in de vier jaar wordt op alle scholen

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek ouders 2015

Tevredenheidsonderzoek ouders 2015 Tevredenheidsonderzoek ouders 2015 Uitslagen Vragenlijst Basisschool 't Stekske Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname...

Nadere informatie

Oudertevredenheidspeiling TriVia

Oudertevredenheidspeiling TriVia Oudertevredenheidspeiling TriVia Uitslagen Vragenlijst Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten Waardering van het responspercentage

Nadere informatie

Quickscan voor personeel

Quickscan voor personeel Quickscan 2018-2019 voor personeel Uitslagen Quick Scan SBO De Vlieger Inleiding In dit rapport worden de resultaten beschreven van de Quickscan 2018-2019 voor personeel van SBO De Vlieger. De gebruikte

Nadere informatie

Hoe tevreden zijn ouders over onze school?

Hoe tevreden zijn ouders over onze school? Samenvatting van de uitkomsten van de oudervragenlijst in maart / april 2017 Hoe tevreden zijn ouders over onze school? Opzet van het onderzoek Er is een vragenlijst uitgezet onder alle ouders. De vragenlijst

Nadere informatie

Vragenlijst ouders. Uitslagen Vragenlijst. Montessorischool Loenersloot

Vragenlijst ouders. Uitslagen Vragenlijst. Montessorischool Loenersloot Vragenlijst ouders Uitslagen Vragenlijst Montessorischool Loenersloot Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten Waardering van

Nadere informatie

Schooldiagnose najaar 2014

Schooldiagnose najaar 2014 Schooldiagnose najaar 2014 In het najaar van 2014 hebben we de medewerkers, ouders, leerlingen en oud-leerlingen van De Springplank gevraagd onze school en ons onderwijs te beoordelen. Op een schaal van

Nadere informatie

Vragenlijst Ouders

Vragenlijst Ouders Vragenlijst Ouders 20122013 Uitslagen Vragenlijst De Wegwijzer Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname... 6 Aantal respondenten...

Nadere informatie

Vragenlijst ouders. Uitslagen Vragenlijst. obs Panta Rhei

Vragenlijst ouders. Uitslagen Vragenlijst. obs Panta Rhei Vragenlijst ouders Uitslagen Vragenlijst obs Panta Rhei Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname... 6 Aantal respondenten...

Nadere informatie

Vragenlijst ouders compact

Vragenlijst ouders compact Vragenlijst ouders compact Uitslagen Vragenlijst Bs De Zonnewijzer Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname... 6 Aantal respondenten...

Nadere informatie

vragenlijst ouders Uitslagen Vragenlijst De Toermalijn

vragenlijst ouders Uitslagen Vragenlijst De Toermalijn vragenlijst ouders Uitslagen Vragenlijst De Toermalijn Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname... 6 Aantal respondenten...

Nadere informatie

vragenlijst leerlingen

vragenlijst leerlingen vragenlijst leerlingen Uitslagen Vragenlijst CBS De Bernebrêge Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De vragenlijst... 3 Gegevens... 3 Schoolgegevens... 4 Periode van afname... 4 Aantal respondenten...

Nadere informatie

Kwaliteitszorg is zorgen voor kwaliteit. Om dit systematisch te doen, moet de school zich permanent vragen blijven stellen als:

Kwaliteitszorg is zorgen voor kwaliteit. Om dit systematisch te doen, moet de school zich permanent vragen blijven stellen als: Rapport OBS De Zeijer Hoogte naar aanleiding van de ouderenquête Inleiding In de periode voor de zomervakantie 2018 is er onder de ouders van OBS De Zeijer Hoogte een ouderenquête uitgezet. Gebruikt is

Nadere informatie

Vragenlijst ouders. Uitslagen Vragenlijst. CBS De Stifthorst

Vragenlijst ouders. Uitslagen Vragenlijst. CBS De Stifthorst Vragenlijst ouders Uitslagen Vragenlijst CBS De Stifthorst Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 4 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname... 6 Aantal respondenten...

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek De Meiboom Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders De Meiboom december 2018

Tevredenheidsonderzoek De Meiboom Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders De Meiboom december 2018 Tevredenheidsonderzoek De Meiboom Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders De Meiboom december 2018 In december 2018 hebben alle Gearhing-scholen deelgenomen aan een tevredenheidsonderzoek onder ouders, leerlingen

Nadere informatie

Vragenlijst oudertevredenheid 2017

Vragenlijst oudertevredenheid 2017 Vragenlijst oudertevredenheid 2017 Uitslagen Vragenlijst Nutsbasisschool Teteringen Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten Waardering

Nadere informatie

Oudertevredenheidsenquête Ark Oud-Beijerland 2017

Oudertevredenheidsenquête Ark Oud-Beijerland 2017 Oudertevredenheidsenquête Ark Oud-Beijerland 2017 Uitslagen Vragenlijst Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten Waardering van

Nadere informatie

Vragenlijst ouders oktober 2017

Vragenlijst ouders oktober 2017 Vragenlijst ouders oktober 2017 Uitslagen Vragenlijst OBS It Iepen Stee Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten Waardering van

Nadere informatie

Vragenlijst ouders. Uitslagen Vragenlijst. Johannes Bogermanschool

Vragenlijst ouders. Uitslagen Vragenlijst. Johannes Bogermanschool Vragenlijst ouders Uitslagen Vragenlijst Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten Waardering van het responspercentage Waardering

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek De Pipegaal Analyse Tevredenheid ouders De Pipegaal, december 2018

Tevredenheidsonderzoek De Pipegaal Analyse Tevredenheid ouders De Pipegaal, december 2018 Tevredenheidsonderzoek De Pipegaal Analyse Tevredenheid ouders De Pipegaal, december 2018 In december 2018 hebben alle Gearhing-scholen deelgenomen aan een tevredenheidsonderzoek onder ouders, leerlingen

Nadere informatie

tevredenheidspeiling ouders 2019

tevredenheidspeiling ouders 2019 tevredenheidspeiling ouders 2019 Uitslagen Vragenlijst Inleiding In dit rapport worden de resultaten beschreven van de tevredenheidspeiling ouders 2019 van. De gebruikte vragenlijst is afkomstig van het

Nadere informatie

Vragenlijst Ouders De Klimop Amsterdam

Vragenlijst Ouders De Klimop Amsterdam Vragenlijst Ouders De Klimop Amsterdam Uitslagen Vragenlijst Cees Bos Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Gegevens... 3 Schoolgegevens... 4 Periode van afname... 4 Aantal respondenten... 4

Nadere informatie

Oudertevredenheid februari 2019

Oudertevredenheid februari 2019 Oudertevredenheid februari 2019 Uitslagen Vragenlijst Julianaschool Inleiding In dit rapport worden de resultaten beschreven van de Oudertevredenheid februari 2019 van Julianaschool. De gebruikte vragenlijst

Nadere informatie

Vragenlijst ouders - november 2018

Vragenlijst ouders - november 2018 Vragenlijst ouders - november 2018 Uitslagen Vragenlijst De Schakel Inleiding In dit rapport worden de resultaten beschreven van de Vragenlijst ouders - november 2018 van De Schakel. De gebruikte vragenlijst

Nadere informatie

Vragenlijst ouders (compact)

Vragenlijst ouders (compact) Vragenlijst ouders (compact) Uitslagen Vragenlijst Daltonschool Klaverweide Inleiding In dit rapport worden de resultaten beschreven van de Vragenlijst ouders (compact) van Daltonschool Klaverweide. De

Nadere informatie

Vragenlijst leerlingen 2015

Vragenlijst leerlingen 2015 Vragenlijst leerlingen 2015 Uitslagen Vragenlijst KBS Gerardus Majella Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 4 Gegevens... 4 Schoolgegevens... 5 Periode van afname... 5 Aantal

Nadere informatie

Vragenlijst ouders/verzorgers 2018

Vragenlijst ouders/verzorgers 2018 Vragenlijst ouders/verzorgers 2018 Uitslagen Vragenlijst Koningin Wilhelmina School Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten Waardering

Nadere informatie

ouders feb/mrt 2018 Uitslagen Vragenlijst Airborneschool

ouders feb/mrt 2018 Uitslagen Vragenlijst Airborneschool ouders feb/mrt 2018 Uitslagen Vragenlijst Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten Waardering van het responspercentage Waardering

Nadere informatie

Leraren Algemeen Op Kop 2014

Leraren Algemeen Op Kop 2014 Leraren Algemeen Op Kop 2014 Uitslagen Vragenlijst School B voor daltononderwijs Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 5 Schoolgegevens... 5 Periode van afname...

Nadere informatie

Resultaten oudertevredenheidpeiling maart Paasbergschool

Resultaten oudertevredenheidpeiling maart Paasbergschool Resultaten oudertevredenheidpeiling maart 2012 Paasbergschool 1. algemeen In maart 2012 hebben de ouders van de leerlingen van de Paasbergschool meegedaan aan een tevredenheidsonderzoek aan de hand van

Nadere informatie

1 ALGEMEEN. 1.1 Inleiding

1 ALGEMEEN. 1.1 Inleiding 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Binnen de stichting Akkoord! wordt eens per twee à drie jaar op alle scholen een tevredenheidonderzoek afgenomen. Zo n tevredenheidonderzoek is een hulpmiddel om de kwaliteit

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in NOVEMBER 2014 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

Exit vragenlijst ouders 2015

Exit vragenlijst ouders 2015 Exit vragenlijst ouders 2015 Uitslagen Vragenlijst Nutsbasisschool De Hoogakker Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname...

Nadere informatie

Samenvatting van de uitkomsten van de oudervragenlijst WMK-PO (Werken Met Kwaliteit Primair Onderwijs) Basisschool De Wegwijzer april 2013

Samenvatting van de uitkomsten van de oudervragenlijst WMK-PO (Werken Met Kwaliteit Primair Onderwijs) Basisschool De Wegwijzer april 2013 Samenvatting van de uitkomsten van de oudervragenlijst WMK-PO (Werken Met Kwaliteit Primair Onderwijs) Basisschool De Wegwijzer april 2013 Opzet van het onderzoek Er is een vragenlijst uitgezet onder alle

Nadere informatie

KMPO 2015/2016. Rapportcijfer: Ouders 7,6 Leerkrachten 7,9 (-0,1) Leerlingen 8,0 (-0,2)

KMPO 2015/2016. Rapportcijfer: Ouders 7,6 Leerkrachten 7,9 (-0,1) Leerlingen 8,0 (-0,2) KMPO 2015/2016 Plan van aanpak Inleiding De kwaliteitsmeter PO is afgenomen in april 2015. In de richtlijnen zijn criteria voor zwakke en sterke punten opgesteld. Hieronder de analyse van de zwakke en

Nadere informatie

Vragenlijst ouders (compact)

Vragenlijst ouders (compact) Vragenlijst ouders (compact) 2018-2019 Uitslagen Vragenlijst SBO De Vlieger Inleiding In dit rapport worden de resultaten beschreven van de Vragenlijst ouders (compact) 2018-2019 van SBO De Vlieger. De

Nadere informatie

kindervragenlijst

kindervragenlijst kindervragenlijst 2014-2015 Uitslagen Vragenlijst Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De vragenlijst... 3 Gegevens... 3 Schoolgegevens... 4 Periode van afname... 4 Aantal respondenten... 4

Nadere informatie

Vragenlijst leraren. Uitslagen Vragenlijst. KBS De Tweemaster

Vragenlijst leraren. Uitslagen Vragenlijst. KBS De Tweemaster Vragenlijst leraren Uitslagen Vragenlijst KBS De Tweemaster Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 4 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname... 6 Aantal respondenten...

Nadere informatie

Oudervragenlijst december 2018

Oudervragenlijst december 2018 Oudervragenlijst december 2018 Uitslagen Vragenlijst Inleiding In dit rapport worden de resultaten beschreven van de Oudervragenlijst december 2018 van. De gebruikte vragenlijst is afkomstig van het kwaliteitszorgsysteem

Nadere informatie

RESULTATEN. Rapportage bs Franciscus, Bunde ouders en leerlingen. EXTERNE BENCHMARK (overige scholen in Nederland)

RESULTATEN. Rapportage bs Franciscus, Bunde ouders en leerlingen. EXTERNE BENCHMARK (overige scholen in Nederland) RESULTATEN Rapportage bs Franciscus, Bunde ouders en leerlingen EXTERNE BENCHMARK (overige scholen in Nederland) Legenda gebruikte kleuren: Scores >3,0 Groene arcering: tevredenheid is goed. Geen actie

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek ouders/verzorgers

Tevredenheidsonderzoek ouders/verzorgers Tevredenheidsonderzoek ouders/verzorgers Uitslagen Vragenlijst De Regenboog Basisschool Inleiding In dit rapport worden de resultaten beschreven van de Tevredenheidsonderzoek ouders/verzorgers van De Regenboog

Nadere informatie

De Vogelveste. speciale school voor basisonderwijs

De Vogelveste. speciale school voor basisonderwijs De Vogelveste speciale school voor basisonderwijs Onderwijskundig Jaarplan 2010-2011 Onderwijskundig jaarplan Jaar 2010 2011 School SBO De Vogelveste Schoolleider Annette Pool a.i. Datum 20 08 2010 Inleiding

Nadere informatie

RESULTATEN. Rapportage bs Franciscus, Bunde ouders en leerlingen. INTERNE BENCHMARK = scholen van INNOVO

RESULTATEN. Rapportage bs Franciscus, Bunde ouders en leerlingen. INTERNE BENCHMARK = scholen van INNOVO RESULTATEN Rapportage bs Franciscus, Bunde ouders en leerlingen INTERNE BENCHMARK = scholen van INNOVO Legenda bij gebruikte kleuren: Scores >3,0 Groene arcering: tevredenheid is goed. Geen actie Scores

Nadere informatie

PlatOO vragenlijst ouders 2016

PlatOO vragenlijst ouders 2016 PlatOO vragenlijst ouders 2016 Uitslagen Vragenlijst OBS de Driehoek Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname... 6 Aantal

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Juni/ Juli Beste ouder(s), verzorger(s), Korte terugblik. Planning juni activiteiten

NIEUWSBRIEF. Juni/ Juli Beste ouder(s), verzorger(s), Korte terugblik. Planning juni activiteiten NIEUWSBRIEF Juni/ Juli 2014 Beste ouder(s), verzorger(s), Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Inmiddels zijn de voortgangsgesprekken in volle gang en zijn de schoolverlaters druk bezig

Nadere informatie

Onderwijskundig Jaarplan ( OKJP) OnderwijsKundig JaarVerslag ( OKJV)

Onderwijskundig Jaarplan ( OKJP) OnderwijsKundig JaarVerslag ( OKJV) Werken aan kwaliteit op De Schakel Hieronder leest u over hoe wij zorgen dat De Schakel een kwalitatief goede (excellente) school is en blijft. U kunt ook gegevens vinden over de recent afgenomen onderzoeken

Nadere informatie

oudervragenlijst 2015

oudervragenlijst 2015 oudervragenlijst 2015 Uitslagen Vragenlijst Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 4 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname... 6 Aantal respondenten... 6 Waardering

Nadere informatie

Samenvatting. resultaten ouder/leerling tevredenheidspeiling. Kbs Noorderpoort Samenvatting resulaten ouder/leerlingtevredenheidspeiling

Samenvatting. resultaten ouder/leerling tevredenheidspeiling. Kbs Noorderpoort Samenvatting resulaten ouder/leerlingtevredenheidspeiling Samenvatting resultaten ouder/leerling tevredenheidspeiling Dongen, februari 2011 Beste ouders/verzorgers, In november 2010 heeft u deelgenomen aan de oudertevredenheidspeiling voor onze school. 143 ouders/verzorgers

Nadere informatie

kindervragenlijst Uitslagen Vragenlijst Oranje Nassauschool

kindervragenlijst Uitslagen Vragenlijst Oranje Nassauschool kindervragenlijst Uitslagen Vragenlijst Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 4 Gegevens... 4 Schoolgegevens... 5 Periode van afname... 5 Aantal respondenten... 5 Waardering

Nadere informatie

ouderenquete 2015 goed

ouderenquete 2015 goed ouderenquete 2015 goed Uitslagen Vragenlijst Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De vragenlijst... 3 Gegevens... 3 Schoolgegevens... 4 Periode van afname... 4 Aantal respondenten... 4 Waardering

Nadere informatie

Algemene vragenlijst Leerlingen 2015

Algemene vragenlijst Leerlingen 2015 Algemene vragenlijst Leerlingen 2015 Uitslagen Vragenlijst R.K.basisschool Johannes Paulus Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De vragenlijst... 3 Gegevens... 3 Schoolgegevens... 4 Periode

Nadere informatie

Vragenlijst Sociale Veiligheid (lln)

Vragenlijst Sociale Veiligheid (lln) Vragenlijst Sociale Veiligheid (lln) Uitslagen Vragenlijst De Bakelgeert Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De vragenlijst... 3 Gegevens... 3 Schoolgegevens... 4 Periode van afname... 4 Aantal

Nadere informatie

RESULTATEN. Rapportage OBS de Klimop 2015

RESULTATEN. Rapportage OBS de Klimop 2015 RESULTATEN Rapportage OBS de Klimop 2015 december 2015 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school en/of het schoolbestuur

Nadere informatie

2018 oudervragenlijst sociale veiligheid de Molenhoek

2018 oudervragenlijst sociale veiligheid de Molenhoek 2018 oudervragenlijst sociale veiligheid de Molenhoek Uitslagen Vragenlijst Basisschool de Molenhoek Inleiding In dit rapport worden de resultaten beschreven van de 2018 oudervragenlijst sociale veiligheid

Nadere informatie

Nbs Boeimeer scoort volgens de ouders als school een 3.38, een ruim voldoende. Zij geven de school als eindcijfer een 7,9

Nbs Boeimeer scoort volgens de ouders als school een 3.38, een ruim voldoende. Zij geven de school als eindcijfer een 7,9 1 Tevredenheidspeilingen november 2017 Middels een digitale vragenlijst van het kwaliteitssysteem van WMK (Werken Met Kwaliteit) van Bos Onderwijs Consultancy is in november 2017 aan ouders, leerkrachten

Nadere informatie

Conclusies Kwaliteitsonderzoek

Conclusies Kwaliteitsonderzoek Conclusies Kwaliteitsonderzoek Obs De Moespot, mei 2016 In mei 2016 is er een kwaliteitsonderzoek gehouden onder leerlingen, ouders, medewerkers en management ten aanzien van het onderwijs op obs De Moespot

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in maart 2017 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

Vragenlijst kinderen 2017

Vragenlijst kinderen 2017 Vragenlijst kinderen 2017 Uitslagen Vragenlijst Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten Waardering van het responspercentage

Nadere informatie

vragenlijst leerlingen

vragenlijst leerlingen vragenlijst leerlingen Uitslagen Vragenlijst Beatrixschool Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De vragenlijst... 3 Gegevens... 3 Schoolgegevens... 4 Periode van afname... 4 Aantal respondenten...

Nadere informatie

Rapportage Tevredenheidsonderzoek. Januari februari 2018

Rapportage Tevredenheidsonderzoek. Januari februari 2018 Rapportage Tevredenheidsonderzoek Januari februari 2018 Ariane Breimer, directeur St. Maartenschool 21-3-2018 0 1 1. Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt op alle scholen van de Stichting Atrium een

Nadere informatie

Leerkrachtentevredenheidspeiling

Leerkrachtentevredenheidspeiling Leerkrachtentevredenheidspeiling Uitslagen Vragenlijst Basisschool De Eendragt Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 4 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname...

Nadere informatie

Vragenlijst leerlingen

Vragenlijst leerlingen Vragenlijst leerlingen 2018-2019 Uitslagen Vragenlijst Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden Inleiding In dit rapport worden de resultaten beschreven van de Vragenlijst leerlingen 2018-2019 van KBS

Nadere informatie

Vragenlijst leerlingentevredenheid 2017

Vragenlijst leerlingentevredenheid 2017 Vragenlijst leerlingentevredenheid 2017 Uitslagen Vragenlijst Nutsbasisschool De Hoogakker Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten

Nadere informatie