Lees alle interviews met deelnemers aan dit bijzondere project op

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Lees alle interviews met deelnemers aan dit bijzondere project op"

Transcriptie

1 Samenwerking praktijkonderwijs, werf en Warande Met een goede baan red ik het in het leven Voor de leerlingen van praktijkschool De Zwaaikom in Oosterhout is het vinden van een stageplek waar zij voor het eerst kunnen proeven aan het werkende leven enorm belangrijk. De afgelopen periode hebben De Zwaaikom en de gemeente Oosterhout daarom de handen ineen geslagen om stageplekken te creëren waar leerlingen kunnen leren, werken én fouten mogen maken. Op de gemeentewerf en De Warande lopen nu dagelijks leerlingen stage en het project is een groot succes. Onze leerlingen moeten echt stap voor stap léren werken. Daarom zijn die stageplekken voor hen zo belangrijk, dat vergroot hun kans op een baan, zegt directeur Salo Timmermans. Het werk op de gemeentewerf is best zwaar, en soms ook heel smerig. Dat merkte ook Yari (15): Er zit vaak schimmel op de lege glazen potten. En de blikken kattenvoer stinken vreselijk. Ik moest iedere dag na het werk onder de douche om de geur van me af te krijgen. Maar de jongens leren ook veel, zoals Randy (15) vertelt: Ik heb op de werf geleerd dat het heel leuk kan zijn om samen te werken met collega s. Ook op tijd komen heb ik hier geleerd. En natuurlijk weet ik nu heel veel over afval scheiden, daar wist ik nog niks vanaf. Lees alle interviews met deelnemers aan dit bijzondere project op Heeft u als werkgever interesse in het bieden van stage- en/of werkplekken voor leerlingen van het praktijkonderwijs? De Zwaaikom kan u inzichtelijk maken wat de leerlingen uw bedrijf te bieden hebben. Vooral stages in de zorg en logistiek zijn gewenst. U kunt contact opnemen met stagecoördinatoren John Beerens of Maurits van der Vlist via telefoonnummer (0162) of via adres info@dezwaaikom.nl.

2 Geen geld voor zwemles van uw kind? Doe de check In een waterrijk land als Nederland is het belangrijk dat kinderen kunnen zwemmen en dus zwemles krijgen. Maar dat kost wel wat. Voor ouders die de zwemles niet kunnen betalen, vergoedt de gemeente de zwemlessen. De gemeente biedt kinderen vanaf vijf jaar de mogelijkheid om via zwemlessen diploma A en B of het Superspettersdiploma te behalen. De gemeente heeft hiervoor met enkele zwembaden afspraken gemaakt. Aanvragen vóór zwemlessen beginnen De vergoeding van de zwemlessen is een vorm van bijzondere bijstand. Vraag de bijzondere bijstand aan vóórdat uw kind op zwemles gaat. Om in aanmerking te komen voor vergoeding van de zwemlessen, moet u voldoen aan de voorwaarden van bijzondere bijstand. Als uw inkomen lager is dan 110% van de bijstandsnorm, komt u in aanmerking voor de vergoeding. Als uw inkomen hoger is, kan het zijn dat u toch in aanmerking komt voor een gedeeltelijke vergoeding. Maak dan een afspraak met de gemeente. 110% van de Vermogensgrens bijstandsnorm, inclusief vakantietoeslag Echtpaar 1.535, ,- Alleenstaande ouder 1.074, ,- Op zoekwoord zwemlessen, is alle informatie beschikbaar. Er zijn ook andere inkomensregelingen voor kinderen en op het gebied van inkomen, wonen en zorg. Op kunt u berekenen welke van deze regelingen ú kunt gebruiken.

3 Stand van zaken hoogspanning 380kV ZuidWest De afgelopen twee jaar is er veel gebeurd rondom de geplande hoogspanningsverbinding 380kV ZuidWest. Waar ging het ook alweer over en wat zijn de laatste ontwikkelingen? Achtergrond Er moet een nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Borssele en de landelijke ring komen. Deze hoogspanningsverbinding wordt aangeduid als de 380kV ZuidWest. De verbinding zou oorspronkelijk ten noorden van Oosterhout komen te lopen. In augustus 2014 hebben de ministers van Economische Zaken (EZ) en Infrastructuur en Milieu (I&M) echter laten weten dat ze het tracé voor de nieuwe hoogspanningsverbinding wensen te wijzigen naar een zuidelijk tracé. Dat zuidelijke tracé zou ongeveer vanaf de Vrachelse Heide, langs de Burg. Materlaan en door het Landgoed Oosterheide naar het Wilhelminakanaal lopen en grote delen van het landschapspark De Open Linie (waar ook de boswachterij Dorst onderdeel van uitmaakt) doorkruisen. Dit zou ingrijpende gevolgen hebben voor het woon- en leefklimaat in Oosterhout. Verder zou ook een groot aantal ondernemers in met name de recreatiebranche worden gedupeerd. Vandaar dat de gemeente probeert de ministers te bewegen alsnog een ander tracé te kiezen. Onderzoek naar alternatieve tracés Sinds augustus 2014 is er een hoop gebeurd. Er liggen inmiddels alternatieve tracés op tafel en het blijkt ook mogelijk te zijn om een deel van de nieuwe hoogspanningsverbinding onder de grond te brengen ( te verkabelen ). Naast het oorspronkelijke zuidelijke en noordelijke tracé zullen er twee nieuwe tracéalternatieven worden onderzocht: een middentracé en een noordelijk middentracé die op Oosterhouts grondgebied langs de A59 zouden komen te lopen. Voor een uitgebreidere toelichting verwijzen wij naar de 380kV pagina op Informatieavonden ministerie en TenneT De komende weken organiseren het ministerie van EZ (Economische Zaken) en de netbeheerder TenneT informatieavonden (inloopavonden). Daar geven zij een toelichting op de tracéalternatieven die zullen worden onderzocht en het vervolgproces.

4 Data en locatie inloopavonden: Dinsdag 28 juni, Het Experience Island, Baan achter de Plakken 1, 5175 NP Loon op Zand Donderdag 30 juni, Partycentrum Roozenoord, Beukenlaan 14, 4624 AE Bergen op Zoom Maandag 4 juli, Van der Valk Princeville, Princenhagelaan 5, 4813 DA Breda Dinsdag 5 juli, De Witte Leeuw, Prins Hendrikstraat 6, 4941 JV Raamsdonksveer Woensdag 6 juli, Het Veerhuis, Veerkensweg 22, 4751 CS Oud- Gastel Alle inloopavonden vinden plaats van tot uur.

5 Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 19 juli 2016 Aanvang: uur Plaats: Raadzaal DEEL A: VASTSTELLING AGENDA EN VERSLAGEN 1. BI Definitieve raadsagenda 2. BI Notulen van de raadsvergadering van 24 mei BI Notulen van de raadsvergadering van 25 mei BI Notulen van de raadsvergadering van 13 juni BI Notulen van de raadsvergadering van 16 juni 2016 DEEL B: LIJST VAN INGEKOMEN STUKKEN 1. Lijst van aan de gemeenteraad geadresseerde brieven lis Schrijven van brieven voor gevangenen IO DEEL C: OPINIERENDE BEHANDELING 1. Raadsnota BI Sportaccommodatiebeleid DEEL D: BESLUITVORMENDE BEHANDELING 1. Raadsnota BI Jaarverslag en jaarrekening Raadsnota BI Saldobestemming jaarrekening Raadsnota BI Cultuurnota 4. Raadsnota BI Vaststellen archiefverordening 5. Raadsnota BI Rapport Rekenkamer Onderzoek subsidies maatschappelijke zorg en welzijn gemeente Oosterhout

6 6. Raadsnota BI Beleidsnota Verbindend Bestuur Van meedenken tot meedoen 7. Raadsnota BI Raadsvoorstel tot vaststelling bestemmingsplan Oosterhout-Zuid, herziening 3 bouwmarkt Meerpaal Inspreken over een agendapunt? Ziet u in de conceptagenda een punt waar u de raadsleden graag wat meer over wilt vertellen? Een mening, kritiek, aanvullende informatie of een tip? Dit kan op 12 juli 2016 tijdens de informatieavond van de raad. U hebt dan vijf minuten de tijd om in te spreken bij de raad. U moet zich wel vooraf opgeven bij de Griffie, op telefoonnummer (0162) (opgeven voor maandag 11 juli 2016). De besluitenlijst van de raadsvergadering van 13 en 16 juni 2016 kunt u vinden op

7 Nieuwe inrichting in deel Kegelstraat Vanaf 4 juli start de herinchting van het gedeelte Kegelstraat tussen de van Liedekerkestraat en de kruising met de Rulstraat. De rijbaan krijgt gebakken klinkers en de trottoirs krijgen nieuwe tegels. Ter hoogte van Kegelstraat nr. 2 en aan de achterzijde van Arendsplein 58 komen plantvakken met daarin enkele bomen. Er komt nieuwe bebording die de 30 km/h zone aangeeft. Met deze nieuwe inrichting wordt de veiligheid en leefbaarheid verhoogd. De straat wordt afgesloten voor doorgaand verkeer, met borden wordt een omleiding aangegeven. De Rulstraat, Kruisstraat en van Reesstraat zijn bereikbaar via Prins Frederikstraat - Giethuiserf. De werkzaamheden duren naar verwachting ongeveer 4 weken. Meer informatie Deze informatie, inclusief de betreffende tekeningen van het definitief ontwerp vindt u op via inwoners > openbare ruimte > projecten > herinrichting Kegelstraat.

8 Budget voor starterslening uitgeput Het budget voor de startersleningen is uitgeput. Dit betekent dat de gemeente Oosterhout per direct geen aanvragen voor de starterslening meer in behandeling neemt. De starterslening is in oktober 2013 in de gemeente Oosterhout geïntroduceerd om koopstarters een steuntje in de rug te bieden en de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Tot en met juni 2016 zijn in totaal ruim 50 startersleningen verstrekt. Met het verstrekken van deze startersleningen, is het fonds dat de gemeente Oosterhout voor de starterslening beschikbaar had, volledig uitgeput. Dit betekent dat per direct geen nieuwe aanvragen voor de starterslening in behandeling worden genomen. De gemeente Oosterhout gaat de starterslening dit jaar evalueren. Op basis van de evaluatie wordt bepaald of de gemeente Oosterhout opnieuw budget beschikbaar stelt voor nieuwe startersleningen.

9 Project ZomerOndernemer zoekt nieuwe deelnemers Geen vakantiebaan, maar eigen bedrijf voor jongeren in regio Amerstreek-Breda Deze zomer vindt het project ZomerOndernemer voor de tweede keer plaats in regio Amerstreek-Breda. Dit project helpt jongeren tussen de 15 en 22 jaar met het opzetten van een eigen bedrijf tijdens de zomervakantie. Onder professionele begeleiding leren de deelnemers de beginselen van het ondernemerschap kennen en zij gaan vervolgens zes weken aan de slag met hun eigen bedrijf. Deelname is gratis en het project is nog op zoek naar nieuwe deelnemers. Op 26 juli start het project ZomerOndernemer in regio Amerstreek- Breda. Tijdens het project leren de deelnemers onder andere hoe zij moeten netwerken, boekhouden en bovenal ook geld verdienen dankzij ondernemerschap. Daarnaast zijn zij wekelijks te gast bij ondernemers uit de regio die hun kennis overdragen. Deelnemers kunnen gratis meedoen en zij zijn vrij om na afloop van het project zelf te bepalen of zij verdergaan met hun bedrijf. Uit voorgaande jaren blijkt dat ongeveer een derde van de deelnemers zich na het project inschrijft bij de Kamer van Koophandel. Jongeren kunnen zich aanmelden voor het project via ZomerOndernemer Het project ZomerOndernemer vindt dit jaar voor de zevende keer plaats in Nederland en wordt uitgevoerd door de stichting The New Entrepreneur. In 2015 won het project de Nederlandse en Europese finale van de European Enterprise Promotion Awards in de categorie ondernemerschapsbevordering. Deze award werd uitgereikt door de Europese Commissie. Sinds het begin van het project zijn bijna 500 jongeren in aanraking gekomen met het ondernemerschap.

10 Lancering Oosterhout City App Uitnodigende presentatie voor bezoekers en inwoners Oosterhout Op initiatief van de gemeente Oosterhout is de Oosterhout City App tot stand gekomen en afgelopen week live gegaan. De app geeft een uitnodigende presentatie van winkels en horecagelegenheden in Oosterhout, zodat bezoekers en inwoners van Oosterhout kunnen zien waar ze kunnen shoppen of uitgaan. Ook evenementen en acties staan overzichtelijk bij elkaar. De app is gratis te downloaden op Appleen Android-toestellen. De Oosterhout City App is een product van het bedrijf Stappen en Shoppen, dat al jaren een succes is in Breda en sinds een jaar ook in Etten-Leur. Door contacten binnen ons streeknetwerk te gebruiken hebben we voor weinig geld een uitstekend communicatiemiddel weten te ontwikkelen. Deze Oosterhout City app is nuttig en handig voor onze bezoekers, inwoners en ondernemers en past binnen een actieve gemeente, aldus wethouder Willemsen, die Horeca en de Bruisende Binnenstad in zijn portefeuille heeft. Ook de VVV is zeer te spreken over de Oosterhout City App en prijst deze aan op de website van de VVV. Via diverse kanalen zullen bezoekers van Oosterhout gewezen worden op het bestaan van de app. Winkeliers en horecagelegenheden uit heel Oosterhout kunnen gratis worden opgenomen in de app met een standaardvermelding met foto. De meeste winkels in uitgaansgelegenheden in het centrum staan al vermeld, maar ook de winkelcentra en meubelboulevard zijn welkom op de app voor een gratis vermelding. Voor een uitgebreid account (bijvoorbeeld eigen vermelding beheren en aanmelden van evenementen) kunnen ondernemers een abonnement nemen. Downloaden of aanmelden Downloaden van de Oosterhout City App is gratis. Alle informatie staat ook op Ondernemers kunnen zich aanmelden voor vermelding op de Oosterhout City App via

11 Kastelenbuurt, Kruidenbuurt en Kanaleneiland Vanaf 29 juni inspecteren en reinigen van riolering Ieder jaar voert de gemeente haar jaarlijkse reinigings- en inspectieprogramma van riolen uit. In de periode 29 juni tot en met 5 augustus 2016 wordt het riool in de Kastelenbuurt, Kruidenbuurt en Kanaleneiland geïnspecteerd en gereinigd. Het hoofdriool wordt gereinigd door water onder hoge druk door de leiding te spuiten. Hierdoor kan er water uit de zwanenhals terug spatten of borrelen in de toiletruimte. Na het reinigen van het hoofdriool kan er een rioollucht ontstaan. Dit komt doordat het water uit de zwanenhalzen van de waterafvoeren getrokken wordt. Door bij alle afvoeren de kranen even te laten lopen en het toilet door te trekken zal de meeste stankoverlast verdwijnen. Let daarbij ook op het vullen van de afvoeren onder bijvoorbeeld de verwarmingsketel en schrobputjes. Tijdens de werkzaamheden kan er verkeershinder of stankoverlast ontstaan, wij proberen de eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken. Meer informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer K. Michielsen, Objectbeheerder water en riolering van de gemeente Oosterhout, via telefoonnummer

Denk mee over uw WOZ

Denk mee over uw WOZ Denk mee over uw WOZ De Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) stelt o.a. in de gemeente Oosterhout de waarde vast van alle woningen. Dit is verplicht volgens de Wet waardering onroerende zaken (Wet

Nadere informatie

Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 20 oktober 2015

Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 20 oktober 2015 Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 20 oktober 2015 Aanvang: 19.30 uur Plaats: raadzaal DEEL A: VASTSTELLING AGENDA EN VERSLAGEN 1. BI.0150434 Definitieve raadsagenda 2. BI.0150435 Notulen van de raadsvergadering

Nadere informatie

Nog maar korte tijd voor indienen voordracht Koninklijke onderscheiding

Nog maar korte tijd voor indienen voordracht Koninklijke onderscheiding Aanvragen dienen uiterlijk 1 juli binnen te zijn Nog maar korte tijd voor indienen voordracht Koninklijke onderscheiding Volgens traditie vindt de uitreiking van Koninklijke onderscheidingen aan mensen

Nadere informatie

Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus

Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus In november en december vindt in Oosterhout voor het eerst de cursus Politiek Actief plaats. Inwoners die geïnteresseerd zijn in hoe de lokale

Nadere informatie

OPROEP. Voor de vergadering van de raad van de gemeente Oosterhout, te houden in het stadhuis op dinsdag 19 juli 2016 om uur CONCEPT-AGEN DA

OPROEP. Voor de vergadering van de raad van de gemeente Oosterhout, te houden in het stadhuis op dinsdag 19 juli 2016 om uur CONCEPT-AGEN DA gemeente WW w Oosterhout llllllil III IIMIII MIMI Bl.0160328 OPROEP Voor de vergadering van de raad van de gemeente Oosterhout, te houden in het stadhuis op dinsdag 19 juli 2016 om 19.30 uur Oosterhout,

Nadere informatie

Moeite om de eindjes aan elkaar te knopen? Bereken uw recht!

Moeite om de eindjes aan elkaar te knopen? Bereken uw recht! Moeite om de eindjes aan elkaar te knopen? Bereken uw recht! Gebruikt u uw vakantiegeld om de gaten in uw portemonnee te dichten? Of houdt u altijd een stuk maand over aan het eind van uw portemonnee?

Nadere informatie

1. BI.0150211 Definitieve raadsagenda 2. BI.0150212 Notulen van de raadsvergadering van 21 en 22 april 2015

1. BI.0150211 Definitieve raadsagenda 2. BI.0150212 Notulen van de raadsvergadering van 21 en 22 april 2015 Concept-agenda raadsvergadering dinsdag 26 mei 2015 Aanvang: 19.30 uur Plaats: Raadzaal DEEL A: Vaststelling agenda en verslagen 1. BI.0150211 Definitieve raadsagenda 2. BI.0150212 Notulen van de raadsvergadering

Nadere informatie

In de maanden augustus, september en oktober vinden er in verschillende delen van Oosterhout werkzaamheden plaats aan de riolering.

In de maanden augustus, september en oktober vinden er in verschillende delen van Oosterhout werkzaamheden plaats aan de riolering. Werkzaamheden riolering In de maanden augustus, september en oktober vinden er in verschillende delen van Oosterhout werkzaamheden plaats aan de riolering. Reiniging riolen Slotjes In de maanden september

Nadere informatie

Buurtpreventieteams in de spotlight

Buurtpreventieteams in de spotlight Buurtpreventieteams in de spotlight In dorpen, wijken en buurten maken mensen de stad. Buurtcoördinatoren van de gemeente werken samen met tal van bewoners en instanties. Dit keer in het licht: De buurtpreventieteams!

Nadere informatie

In de bijlagen bij deze brief leest u meer over de motivatie voor de keuze van het voorgenomen tracé en over het vervolgproces.

In de bijlagen bij deze brief leest u meer over de motivatie voor de keuze van het voorgenomen tracé en over het vervolgproces. > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Aan de bewoners van Directoraat-generaal Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Overheidsidentificatienr

Nadere informatie

Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 22 september 2015

Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 22 september 2015 Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 22 september 2015 Aanvang: 19.30 uur Plaats: Raadzaal DEEL A: VASTSTELLING AGENDA EN VERSLAGEN 1. BI.0150397 Definitieve raadsagenda 2. BI.0150395 en BI.0150396 Notulen

Nadere informatie

Tijdelijke verkeersmaatregelen en omleidingen bij Oosterhout-Zuid Tijdens de werkzaamheden worden enkele rijstroken afgezet.

Tijdelijke verkeersmaatregelen en omleidingen bij Oosterhout-Zuid Tijdens de werkzaamheden worden enkele rijstroken afgezet. Eind augustus werkzaamheden viaduct A27 Vijf Eiken Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus vinden er van ca. 7.00 uur tot ongeveer 19.00 uur werkzaamheden plaats onder het viaduct Vijf Eiken bij de afrit

Nadere informatie

Vanaf 18 april werkzaamheden in de Sint Josephstraat

Vanaf 18 april werkzaamheden in de Sint Josephstraat Vanaf 18 april werkzaamheden in de Sint Josephstraat Vanaf maandag 18 april worden er bestratingswerkzaamheden uitgevoerd in de Sint Josephstraat in het gedeelte tussen de Catharinastraat en de Zandheuvel.

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

II Nil IIIIIIIIII III IIIII I0.1440720 28/08/2014

II Nil IIIIIIIIII III IIIII I0.1440720 28/08/2014 II Nil IIIIIIIIII III IIIII I0.1440720 28/08/2014 Ministerie van Economische Zaken > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Gemeente Oosterhout T.a.v. het College van Burgemeester en Wethouders SLOTJESVELD

Nadere informatie

Voor particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren! Alleen voor inwoners van de gemeente Geertruidenberg en Oosterhout.

Voor particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren! Alleen voor inwoners van de gemeente Geertruidenberg en Oosterhout. COMPOST AFHAALDAGEN NAJAAR 2014 Ook dit najaar is er een compostactie voor de inwoners van de gemeente Oosterhout. Hiervoor is compostering De Hillen, Statendamweg 100, op de volgende data open: Vrijdag

Nadere informatie

Subsidie aanvragen vóór 27 april. Op 8 juni Buitenspeeldag; doet u ook mee?

Subsidie aanvragen vóór 27 april. Op 8 juni Buitenspeeldag; doet u ook mee? Subsidie aanvragen vóór 27 april Op 8 juni Buitenspeeldag; doet u ook mee? Op woensdag 8 juni is het Nationale Buitenspeeldag. Ook de gemeente Oosterhout doet hier aan mee. Op deze dag worden straten afgesloten

Nadere informatie

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering Vanaf 30 september Werkzaamheden riolering In de week van 30 september wordt gestart met het vervangen van delen van de riolering in Hoogeind en de weg die parallel loopt aan Provincialeweg 42a tot en

Nadere informatie

REGIONALE SPONSORMOGELIJKHEDEN ZOMERONDERNEMER HELP NEDERLAND ONDERNEMENDER TE MAKEN

REGIONALE SPONSORMOGELIJKHEDEN ZOMERONDERNEMER HELP NEDERLAND ONDERNEMENDER TE MAKEN REGIONALE SPONSORMOGELIJKHEDEN ZOMERONDERNEMER HELP NEDERLAND ONDERNEMENDER TE MAKEN JONGEREN TRAINEN TOT ÉCHTE ONDERNEMERS Het project ZomerOndernemer helpt jongeren tussen de 15 en 22 jaar oud met het

Nadere informatie

Trace-alternatieven Zuid-West 380 kv. Zuid West. Concept

Trace-alternatieven Zuid-West 380 kv. Zuid West. Concept Zuid West Concept Trace-alternatieven Zuid-West e minister van Economische Zaken en VROM werken samen met Tennet TSO B.V. aan de Zuid_West -verbinding. Concept tracé alternatieven (oktober 2009) Hoogspanningsverbinding

Nadere informatie

Trace-alternatieven Zuid-West 380 kv. Zuid West. Concept

Trace-alternatieven Zuid-West 380 kv. Zuid West. Concept Zuid West Concept Trace-alternatieven Zuid-West e minister van Economische Zaken en VROM werken samen met Tennet TSO B.V. aan de Zuid_West -verbinding. Concept tracé alternatieven (oktober 2009) Hoogspanningsverbinding

Nadere informatie

SPONSORMOGELIJKHEDEN STICHTING THE NEW ENTREPRENEUR HELP MEE NEDERLAND ONDERNEMENDER TE MAKEN

SPONSORMOGELIJKHEDEN STICHTING THE NEW ENTREPRENEUR HELP MEE NEDERLAND ONDERNEMENDER TE MAKEN SPONSORMOGELIJKHEDEN STICHTING THE NEW ENTREPRENEUR HELP MEE NEDERLAND ONDERNEMENDER TE MAKEN Stichting The New Entrepreneur (TNE) is opgericht in 2012 met als doel het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten

Nadere informatie

Nota bene: wijzigingen ten opzichte van planning mei 2013 staan cursief aangegeven).

Nota bene: wijzigingen ten opzichte van planning mei 2013 staan cursief aangegeven). PLANNING RAADSNOTA S 2013, STAND VAN ZAKEN AUGUSTUS 2013 Nota bene: wijzigingen ten opzichte van planning mei 2013 staan cursief aangegeven). Dit overzicht van raadsnota s kent een nieuwe opzet. Er is

Nadere informatie

Raad besluit op 27 maart over rioolheffing bedrijven

Raad besluit op 27 maart over rioolheffing bedrijven Raad besluit op 27 maart over rioolheffing bedrijven Burgemeester en wethouders willen de hoogte van de rioolbelasting voor bedrijven in 2013 koppelen aan de hoeveelheid afvalwater die deze bedrijven in

Nadere informatie

Open huis voor ondernemers op woensdag 30 september

Open huis voor ondernemers op woensdag 30 september Open huis voor ondernemers op woensdag 30 september Op woensdag 30 september houdt de gemeente haar inmiddels traditionele open huis voor alle ondernemers in Oosterhout. Vanaf 16.30 uur is de publiekshal

Nadere informatie

draadswijzer week 14 Zwolle

draadswijzer week 14 Zwolle draadswijzer week 14 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 11 april 2016 Raadzaal Debatronde 19.30 uur Start debatronde met aan het begin de mogelijkheid voor inwoners om in te spreken over onderwerpen die

Nadere informatie

Raadsvergadering 23 juni 2016

Raadsvergadering 23 juni 2016 Raadsvergadering 23 juni 2016 Aanvang: 19.30 uur Locatie: Het Klavier, raadzaal, Anton Pieckplein 1, Kaatsheuvel In verband met de grote hoeveelheid stukken is er een extra raadsvergadering ingepland op

Nadere informatie

uw inkomen is de afgelopen 36 maanden niet (veel) hoger geweest dan 110% van de voor u geldende bijstandsnorm:

uw inkomen is de afgelopen 36 maanden niet (veel) hoger geweest dan 110% van de voor u geldende bijstandsnorm: Eén keer per jaar financieel steuntje in de rug Mensen met een laag inkomen, kunnen in aanmerking komen voor een jaarlijkse tegemoetkoming: de individuele inkomenstoeslag. Na toekenning van deze toeslag,

Nadere informatie

U kunt op deze websites ook een stemwijzer invullen, zodat u uw keuze kunt maken op 18 maart.

U kunt op deze websites ook een stemwijzer invullen, zodat u uw keuze kunt maken op 18 maart. Landmacht kondigt oefeningen niet meer aan Een groot deel van de Vrachelse Heide is bestemd als militair oefenterrein. In het bosgebied dat grenst aan de woonwijk Vlindervallei wordt door Defensie regelmatig

Nadere informatie

Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen. Juli 2018

Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen. Juli 2018 Juli 2018 Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen Juli 2018 2 Inhoud 1. Heeft u een laag inkomen? 4 2. Bijzondere bijstand 7 3. Bijdrageregeling Sociale Activiteiten 9 4. Collectieve

Nadere informatie

Mirjam Sterk opent eerste Stagestraat in Amsterdam-Zuid. Dinsdag 11 maart uur Maasstraat - Hoofddorppleinbuurt

Mirjam Sterk opent eerste Stagestraat in Amsterdam-Zuid. Dinsdag 11 maart uur Maasstraat - Hoofddorppleinbuurt UITNODIGING - PERSBERICHT - PROGRAMMA Mirjam Sterk opent eerste Stagestraat in -Zuid Dinsdag 11 maart 10.00-11.30 uur - Stichting Nederland PERSBERICHT 5 maart 2014 Mirjam Sterk opent eerste in -Zuid (Locatie:

Nadere informatie

Nieuwe raad met een open blik! Anders vergaderen, anders omgaan met elkaar en met onze inwoners

Nieuwe raad met een open blik! Anders vergaderen, anders omgaan met elkaar en met onze inwoners Nieuwe raad met een open blik! Anders vergaderen, anders omgaan met elkaar en met onze inwoners 1 Waarom veranderen? We willen dualer debatteren We willen korter/ efficiënter vergaderen We willen meer

Nadere informatie

Tracé-alternatieven ten behoeve van het milieueffectonderzoek. Zuid West. Definitief

Tracé-alternatieven ten behoeve van het milieueffectonderzoek. Zuid West. Definitief Zuid West Definitief Tracé-alternatieven ten behoeve van het milieueffectonderzoek De minister van Economische Zaken en VROM werken samen met Tennet TSO B.V. aan de Zuid-West 80 kv-verbinding. Definitief

Nadere informatie

Januari Inkomensondersteuning. Regelingen voor mensen met een laag inkomen

Januari Inkomensondersteuning. Regelingen voor mensen met een laag inkomen Januari 2019 Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen Juli 2019 2 Inhoud 1. Heeft u een laag inkomen? 4 2. Bijzondere bijstand 7 3. Bijdrageregeling Sociale Activiteiten 9 4. Collectieve

Nadere informatie

Uitnodiging Meet & Greet Samen voor de jeugd

Uitnodiging Meet & Greet Samen voor de jeugd Uitnodiging Meet & Greet Samen voor de jeugd Op dinsdag 23 februari vindt in het NAC Stadion de Meet & Greet Samen voor de Jeugd plaats. Professionals, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen uit het jeugdwerkveld

Nadere informatie

HET WAALWIJKS VERGADERMODEL

HET WAALWIJKS VERGADERMODEL De Raad Gemeente Waalwijk PRAAT MET DE RAAD HET WAALWIJKS VERGADERMODEL Het Waalwijks vergadermodel 1 Het vergadermodel in het kort Om alle inwoners van de gemeente Waalwijk goed te kunnen vertegenwoordigen,

Nadere informatie

Onze Nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief Vanaf dit schooljaar informeert het team van Produs alle ouders met regelmaat via een Nieuwsbrief.

Onze Nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief Vanaf dit schooljaar informeert het team van Produs alle ouders met regelmaat via een Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 4-2017 Onze Nieuwsbrief Vanaf dit schooljaar informeert het team van Produs alle ouders met regelmaat via een Nieuwsbrief. Bijzondere activiteiten en vrije dagen vindt u in deze Nieuwsbrief

Nadere informatie

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen VERGADERING van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD Datum: woensdag 1 februari 2017 Tijdstip: Locatie: 19.30 uur Raadzaal, Stadhuis, Vianen Voorzitter: A.F. (André) Bonthuis, waarnemend burgemeester gemeente Zederik

Nadere informatie

Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015

Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015 Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015 Landschapspark De Open Linie nodigt u uit om op vrijdag 10 juli twee

Nadere informatie

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Sinds 1 oktober 2013 heeft de gemeente Oosterhout met behulp van de starterslening al 40 starters geholpen bij de aankoop van hun eerste woning. Per 1 mei

Nadere informatie

Raadsvergadering 8 juli 2015

Raadsvergadering 8 juli 2015 Raadsvergadering 8 juli 2015 Aanvang: 19.30 uur Locatie: Raadzaal De Westkant, Vossenbergselaan 72, Kaatsheuvel De avond begint om 19.30 uur met het Vragenhalfuur. De raadsvergadering begint onmiddellijk

Nadere informatie

Tracévoorstel. Alternatief voor het Zuidelijke Tracé hoogspanningsverbinding Rilland Tilburg ( Zuid-West 380kV Oost ) Voorkeurstracé A17- Amer 380kV

Tracévoorstel. Alternatief voor het Zuidelijke Tracé hoogspanningsverbinding Rilland Tilburg ( Zuid-West 380kV Oost ) Voorkeurstracé A17- Amer 380kV Tracévoorstel Alternatief voor het Zuidelijke Tracé hoogspanningsverbinding Rilland Tilburg ( Zuid-West 380kV Oost ) Voorkeurstracé A17- Amer 380kV Halderberge380kV 380kVEtten-Leur Breda380kVNEE Mede namens:

Nadere informatie

Oosterhout zoekt naar opvanglocatie voor 300 vluchtelingen

Oosterhout zoekt naar opvanglocatie voor 300 vluchtelingen Oproep aan inwoners en (landbouw)bedrijven Oosterhout zoekt naar opvanglocatie voor 300 vluchtelingen Oosterhout heeft afspraken gemaakt met gemeenten in de Baronie (pact van Brabant) om op zoek te gaan

Nadere informatie

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen In de periode van 11 juni tot en met 19 juni. Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen Op donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni en van maandag 15 juni tot en met vrijdag 19 juni repareert

Nadere informatie

gemeente Eindhoven II Vaststellen van de volgorde van de agenda. Nadere toeli cb ti ng en herzien ontvverpraadsbeslui t zijn bijgevoegd.

gemeente Eindhoven II Vaststellen van de volgorde van de agenda. Nadere toeli cb ti ng en herzien ontvverpraadsbeslui t zijn bijgevoegd. gemeente Eindhoven Agendanummer zs z6 juli zozo Concept-voor de raad van de gemeente Eindhoven Agenda Betreft openbare vergadering op 20 juli 2010, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 20:30 uur,

Nadere informatie

draadswijzer week 14 Zwolle

draadswijzer week 14 Zwolle draadswijzer week 14 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 11 april 2016 Raadzaal Debatronde 19.30 uur Start debatronde met aan het begin de mogelijkheid voor inwoners om in te spreken over onderwerpen die

Nadere informatie

Evaluatie haalbaarheid alternatieven. Jasperien de Weert

Evaluatie haalbaarheid alternatieven. Jasperien de Weert Evaluatie haalbaarheid alternatieven Jasperien de Weert Inhoud presentatie 1. Korte introductie Deltares 2. Presentatie van de ingebrachte alternatieven 3. Criteria voor analyse van de alternatieven 4.

Nadere informatie

Horeca en Facility 2016/2017

Horeca en Facility 2016/2017 novacollege.nl/horecafacility Facilitair management Gastheer/gastvrouw Horeca management en ondernemen Kok Horeca en Facility 2016/2017 Op het Nova College leer ik niet alleen veel over eten, drinken en

Nadere informatie

Waarom een visie voor de binnenstad?

Waarom een visie voor de binnenstad? Waarom een visie voor de binnenstad? De gemeente Zaltbommel is bezig met het opstellen van een integrale visie voor de binnenstad. Het doel van de visie is om sturing te geven aan toekomstige ontwikkelingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord Juli 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De provincie

Nadere informatie

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 2 november 2015 Agenda nr: Onderwerp: Uitbreiding grot en overkapping podium Openluchttheater. Aan de gemeenteraad,

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 2 november 2015 Agenda nr: Onderwerp: Uitbreiding grot en overkapping podium Openluchttheater. Aan de gemeenteraad, Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 2 november 2015 Agenda nr: Onderwerp: Uitbreiding grot en overkapping podium Openluchttheater Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel

Nadere informatie

Verkeersomleidingen t.b.v. bomenkap Meerzichtlaan

Verkeersomleidingen t.b.v. bomenkap Meerzichtlaan Verkeersomleidingen t.b.v. bomenkap Meerzichtlaan Trace A > Ligt tussen de Afrikaweg en het Bredewater Periode van maandag 12 november t/m vrijdag 23 november Verkeer blijft gewoon rijden, wanneer een

Nadere informatie

Welkom. bij de. gemeenteraad

Welkom. bij de. gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Aan het hoofd van de gemeente staat de gemeenteraad. De raad neemt beslissingen over allerlei belangrijke zaken in de gemeente. Of het nu gaat om toeristenbelasting

Nadere informatie

Programmaraad vergadert 7 februari in Oosterhout

Programmaraad vergadert 7 februari in Oosterhout Programmaraad vergadert 7 februari in Oosterhout De Programmaraad Breda en omstreken vergadert op 7 februari in Oosterhout. De Programmaraad Breda en omstreken adviseert kabelmaatschappij Ziggo, die de

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. Elke Leerling Doet Ertoe

Praktijkonderwijs. Elke Leerling Doet Ertoe Praktijkonderwijs Elke Leerling Doet Ertoe Op het Praktijkonderwijs van het Elde College leer je door te doen. Je leert vaardigheden die nodig zijn om later te gaan werken en zelfstandig te kunnen wonen

Nadere informatie

Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 19 januari 2016

Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 19 januari 2016 Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 19 januari 2016 Aanvang: 19.30 uur Locatie: Raadzaal BI.0150636 Benoeming en beëdiging wethouder DEEL A: VASTSTELLING AGENDA EN VERSLAGEN 1. BI. 0150637 Definitieve

Nadere informatie

Aangepaste planning werkzaamheden De rioolwerkzaamheden hebben vertraging opgelopen. De planning is nu als volgt:

Aangepaste planning werkzaamheden De rioolwerkzaamheden hebben vertraging opgelopen. De planning is nu als volgt: Rioolinspecties in delen van Oosterhout In de maand mei vinden in Statendam Noord, Statendam Zuid en de Donkenbuurt rioolinspecties plaats. In de Molenbuurt, de Kruidenbuurt en Vrachelen Zuid Oost worden

Nadere informatie

Evaluatie werkwijze gemeenteraad Bloemendaal Verslag & Uitslag Enquête

Evaluatie werkwijze gemeenteraad Bloemendaal Verslag & Uitslag Enquête Evaluatie werkwijze gemeenteraad Bloemendaal 2014-2018 Verslag & Uitslag Enquête Bloemendaal, 23 februari 2018 Evaluatie werkwijze gemeenteraad Bloemendaal 2014-2018 1 Inleiding Verslag & Uitslag Enquête

Nadere informatie

Ambtelijke bijstand: Mw. Drs. J. Bolt 1

Ambtelijke bijstand: Mw. Drs. J. Bolt 1 Raadsvoorstel Agendapunt: 05 Onderwerp Starterslening Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 29 januari 2013 4 maart 2013 Aan de gemeenteraad, 0. Samenvatting Sinds 1 januari 2008 is

Nadere informatie

Dienstverlening. Zo doen we dat in Landsmeer! Duidelijkheid over wat u van ons mag verwachten! Gemeente Landsmeer

Dienstverlening. Zo doen we dat in Landsmeer! Duidelijkheid over wat u van ons mag verwachten! Gemeente Landsmeer Dienstverlening Zo doen we dat in Landsmeer! Duidelijkheid over wat u van ons mag verwachten! Gemeente Landsmeer Dienstverlening Landsmeer De gemeente Landsmeer is er voor u: inwoners en ondernemers van

Nadere informatie

Openbare vergadering Dorpsraad Halsteren - Burgerparticipatie donderdag 02 april 2015

Openbare vergadering Dorpsraad Halsteren - Burgerparticipatie donderdag 02 april 2015 Openbare vergadering Dorpsraad Halsteren - Burgerparticipatie donderdag 02 april 2015 Zwembad De Melanen Inzet tot behoud Stichting Behoud Zwembad De Melanen Natuurgebied Groote Melanen Inzet tot behoud

Nadere informatie

Vrijdag 15 juli werkzaamheden onder viaduct Vijf Eiken op de A27

Vrijdag 15 juli werkzaamheden onder viaduct Vijf Eiken op de A27 Vrijdag 15 juli werkzaamheden onder viaduct Vijf Eiken op de A27 Op vrijdag 15 juli vinden er van 19.00 uur tot ongeveer 05.00 uur werkzaamheden plaats onder het viaduct Vijf Eiken op de A27 bij afrit

Nadere informatie

Bulletin. Kath Basisschool De Triangel. Datum: 21 november Bijlages: Kies ouderbrief Kies leerlingbrief Kies toestemmingsformulier

Bulletin. Kath Basisschool De Triangel. Datum: 21 november Bijlages: Kies ouderbrief Kies leerlingbrief Kies toestemmingsformulier Bulletin Kath Basisschool De Triangel Gerard Terborghstraat 1 \ 7545 BV Enschede \ telefoon 053 483 70 60 E-mail info-triangel@skoe.nl \ Internet www.skoe.nl/detriangel \ Directeur: Mevr. A.A.M. Frieser-Scholten

Nadere informatie

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder.

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder. Vergadering Gemeenteraad, besluitvormende raadsvergadering 12-11-2009 Plaats: Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 12 november 2009 1 Opening 2 Vaststellen

Nadere informatie

Ronde tafel Geertruidenberg TenneT projecten

Ronde tafel Geertruidenberg TenneT projecten Bijpraatmoment gemeenteraad Geertruidenberg 11 september 2018 Susan van den Berg William Hartman William Hartman 1. Planproces ZWO 380 kv Oost 2. Planproces verkabeling 150 kv Geertruidenberg 3. Transformatorvervanging

Nadere informatie

Hoge kosten - Laag inkomen?

Hoge kosten - Laag inkomen? Hoge kosten - Laag inkomen? Financiële tegemoetkomingen gemeente Olst-Wijhe juni 2017 Hoge kosten Eten en drinken, wonen en kleding. Het zijn normale uitgaven die we allemaal hebben. Maar soms krijgt u

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL

BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL Voorbeeld uitvoeringsprotocol faciliterende regierol Algemeen Het uitvoeringsprotocol heeft betrekking op de volgende onderwerpen: A. Het

Nadere informatie

Voorbereidende werkzaamheden Als voorbereiding op het project zijn de bomen langs de Venloseweg inmiddels gekapt en zijn er diverse kabels verlegd.

Voorbereidende werkzaamheden Als voorbereiding op het project zijn de bomen langs de Venloseweg inmiddels gekapt en zijn er diverse kabels verlegd. Kenmerk: Onderwerp: VP-279316-BR02 Start werkzaamheden Erp, 2 mei 2016 Geachte bewoner, Zoals reeds aangekondigd voert aannemersbedrijf Vissers Ploegmakers bv uit Erp het project Rioolverzwaring Venloseweg

Nadere informatie

Uitgangspunten en richtingen van de raad voor programma 5.2. integrale veiligheid thema sluitingstijden horeca.

Uitgangspunten en richtingen van de raad voor programma 5.2. integrale veiligheid thema sluitingstijden horeca. 342794 Raadsvoorstel Raadsvergadering : 5 februari 2013 Voorstel : 2013-008 Agendapunt : Zaaknummer : 1894/2012/86525 Documentnummer : 1894/2012/137267 Datum : 9 januari 2013 Onderwerp Uitgangspunten en

Nadere informatie

ZWEMLESSEN Lesperiodes 2019 Examendata Lesschema Tarieven

ZWEMLESSEN Lesperiodes 2019 Examendata Lesschema Tarieven ZWEMLESSEN 2019 Lesperiodes 2019 Examendata Lesschema Tarieven WWW.GOLFBAD.NL GOLFBAD OSS Euterpelaan 1 5344 CA OSS Tel. 0412-647575 www.golfbad.nl Email info@golfbad.nl Algemene informatie: Hartelijk

Nadere informatie

Datum Agendapunt Documentnummer. 23 mei R06S013/z Verslag werkgroep Participatie en Digitalisering over Raad op Straat 12 april 2017

Datum Agendapunt Documentnummer. 23 mei R06S013/z Verslag werkgroep Participatie en Digitalisering over Raad op Straat 12 april 2017 Datum Agendapunt Documentnummer 13 R06S013/z170025597 Onderwerp Verslag werkgroep Participatie en Digitalisering over Raad op Straat 12 april 2017 Raadsvoorstel Zeewolde Beoogd effect Kennisnemen van de

Nadere informatie

Stappenplan Communicatie Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen

Stappenplan Communicatie Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen Stappenplan Communicatie Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen STAPPENPLAN COMMUNICATIE / PERS Bij aanvang van ieder project dient er naast een projectleider ook direct een persoon verantwoordelijk

Nadere informatie

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Gemeente Utrechtse Heuvelrug Agenda Gemeenteraad Naar verwachting worden de volgende onderwerpen behandeld. Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 12 oktober 2017 19:30 uur, locatie Raadzaal Cultuurhuis Doorn Voorzitter : Jasper

Nadere informatie

ZWEMLESSEN Lesperiodes 2017/2018 Examendata Lesschema Tarieven

ZWEMLESSEN Lesperiodes 2017/2018 Examendata Lesschema Tarieven ZWEMLESSEN 2017 Lesperiodes 2017/2018 Examendata Lesschema Tarieven WWW.GOLFBAD.NL GOLFBAD OSS Euterpelaan 1 5344 CA OSS Tel. 0412-647575 www.golfbad.nl Email info@golfbad.nl Algemene informatie: Hartelijk

Nadere informatie

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast Augustus 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten Raadsstuk Onderwerp Beschikbaar stellen krediet voor realisatie van het Definitief Ontwerp (DO) voor uitbreiding van de Autoluwe Binnenstad. Nummer 2018/389960 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 6 oktober 2015

Nieuwsbrief 3 6 oktober 2015 Heerlen, dinsdag 6 oktober 2015 Nieuwsbrief 3 6 oktober 2015 Beste ouders/verzorgers, In deze 3 e nieuwsbrief van schooljaar 2015-2016 leest u over : - Dag van de leraar - Ouderbijdrage - Ouderparticipatie

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie AH

Haalbaarheidsstudie AH Januari 2016 Nieuwsbrief Bruisend Dorpshart Heeze Raadsbesluit 9 mei 2016 over haalbaarheid locatie naast het gemeentehuis Haalbaarheidsstudie AH Start Centrumvisie 3 december 2013 Opstellen Centrumvisie

Nadere informatie

Hallo (Nummer 21, 3 april 2015 )

Hallo (Nummer 21, 3 april 2015 ) Hallo (Nummer 21, 3 april 2015 ) Beste ouders en leerlingen, In deze extra Hallo informatie over: Paasfeest Koningsdag op 24 april 2015 Kinderopera voor de groepen 3 en 4 (en de grootouders van deze leerlingen)

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 Regio Waardenlanden Oktober 2016 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. In deze nieuwsbrief natuurlijk weer kort nieuws met daarin een oproep voor Superhelpers.

Nadere informatie

STAGEBOEKJE VIJFDAAGSE SNUFFELSTAGE

STAGEBOEKJE VIJFDAAGSE SNUFFELSTAGE STAGEBOEKJE VIJFDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: 8 11 OKTOBER 2018 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Tel: 0416-691722 INLEIDING Van 8 tot en met 11 oktober 2018 ga jij 5 dagen stage lopen.

Nadere informatie

Agenda. Welkom Dorpsraad 3.0 Update vanuit de werkgroepen Pauze Plenaire sessies Samenvatting & Rondvraag Afsluiting

Agenda. Welkom Dorpsraad 3.0 Update vanuit de werkgroepen Pauze Plenaire sessies Samenvatting & Rondvraag Afsluiting 29 maart 2018 Agenda Welkom Dorpsraad 3.0 Update vanuit de werkgroepen Pauze Plenaire sessies Samenvatting & Rondvraag Afsluiting www.dorpsraadulvenhout.nl Dorpsraad Ulvenhout In Ulvenhout (AC), het prachtige

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Nr

Raadsinformatiebrief Nr gemeente Hilvarenbeek *16int03002* 16int03002 Zaaknummer:2015001234 Raadsinformatiebrief Nr. 2016-64 Aan : Raad Van : College van B&W Behandeld in collegevergadering van : 14 juni 2016 Datum : 16 juni

Nadere informatie

De Kleurrijker Schooljaar september 2018 nummer 1

De Kleurrijker Schooljaar september 2018 nummer 1 De Kleurrijker Schooljaar 2018-2019 6 september 2018 nummer 1 NIEUWE SCHOOLJAAR VOORSTELLEN OUDERBIJDRAGE ZWEMLESSEN KLANKBORDGROEP SCHOOLONTWIKKELING OUDERPORTAAL TRAKTATIE BELEID KENNISMAKINGSONTBIJT

Nadere informatie

Registratienummer: GF Datum: 12 november 2010 Agendapunt: 7

Registratienummer: GF Datum: 12 november 2010 Agendapunt: 7 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF10.20105 Datum: 12 november 2010 Agendapunt: 7 Portefeuillehouder: L. Buwalda Behandelend ambtenaar: Wike Swart Onderwerp: Kostenbeheersing open einde regelingen

Nadere informatie

Activiteitenbudget Cultuur Vragen? Invulinstructie

Activiteitenbudget Cultuur Vragen? Invulinstructie Activiteitenbudget Cultuur 2013-2016 Met het Activiteitenbudget Cultuur geven wij uitvoering aan de Cultuurnota Het Verhaal van Groningen 2013 2016. Met dit budget wil de Provincie Groningen de volgende

Nadere informatie

Veranderingen in de Wet werk en bijstand in 2015

Veranderingen in de Wet werk en bijstand in 2015 Veranderingen in de Wet werk en bijstand in 2015 1. Gevolgen voor de alleenstaande ouder Alleenstaande ouderkop Vanaf 1 januari 2015 ontvangen de meeste alleenstaande bijstandsouders een lagere uitkering.

Nadere informatie

Participatiewet vanaf 2015 Wat betekent dit voor u?

Participatiewet vanaf 2015 Wat betekent dit voor u? Participatiewet vanaf 2015 Wat betekent dit voor u? Participatiewet vanaf 2015 Wat betekent dit voor u? Vanaf 2015 is er veel veranderd rondom werk en inkomen. Zo is de Participatiewet ingevoerd, zijn

Nadere informatie

Nummer 39, 7 juni 2019 Tel: De komende periode

Nummer 39, 7 juni 2019 Tel: De komende periode Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 39, 7 juni 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip We kijken weer terug

Nadere informatie

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 11 mei 2009 Agenda nr: Onderwerp: Coördinatie evenementen in Valkenburg aan de Geul. Aan de gemeenteraad,

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 11 mei 2009 Agenda nr: Onderwerp: Coördinatie evenementen in Valkenburg aan de Geul. Aan de gemeenteraad, Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 11 mei 2009 Agenda nr: Onderwerp: Coördinatie evenementen in Valkenburg aan de Geul Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel Op 9 mei

Nadere informatie

MAANDMEDEDELINGEN BOMBARDON

MAANDMEDEDELINGEN BOMBARDON MAANDMEDEDELINGEN BOMBARDON Bereikbaarheid: ma, di, do, vr van 8.15 uur tot 16.30 uur woe van 8.15 uur tot 14.30 uur tel. 036-5373560 e-mail: administratie@bombardon.asg.nl website: www.bombardon.asg-almere.nl

Nadere informatie

Datum Agendapunt Documentnummer. 23 augustus 2016 R09S007/z Bestemmingsreserve ten behoeve van jeugdsportfonds en jeugdcultuurfonds

Datum Agendapunt Documentnummer. 23 augustus 2016 R09S007/z Bestemmingsreserve ten behoeve van jeugdsportfonds en jeugdcultuurfonds Datum Agendapunt Documentnummer R09S007/z160033911 Onderwerp Bestemmingsreserve ten behoeve van Raadsvoorstel Zeewolde Beoogd effect Alle kinderen moeten kunnen meedoen in de samenleving. Ze hebben recht

Nadere informatie

Bulletin. Kath Basisschool De Triangel. Datum: 9 januari 2017

Bulletin. Kath Basisschool De Triangel. Datum: 9 januari 2017 Bulletin Kath Basisschool De Triangel Gerard Terborghstraat 1 \ 7545 BV Enschede \ telefoon 053 483 70 60 E-mail info-triangel@skoe.nl \ Internet www.skoe.nl/detriangel \ Directeur: Mevr. A.A.M. Frieser-Scholten

Nadere informatie

Hoogspanningsverbinding Noord-West 380 kv

Hoogspanningsverbinding Noord-West 380 kv Hoogspanningsverbinding Noord-West 380 kv Zienswijze indienen Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken? Vanaf vrijdag 23 juni tot en met donderdag 3 augustus 2017 kan iedereen schriftelijk en mondeling zienswijzen

Nadere informatie

vrijdag carnaval

vrijdag carnaval www.mariareginaschool.nl 16-01-2014 collectieve vrije dagen hele dag namiddag vrijdag 17 01 2014 1 2 3 4 5 vrijdag 07 02 2014 1 5 vrijdag 21 03 2014 1 2 3 4 5 vrijdag 16 05 2014 1 5 vrijdag 04 07 2014

Nadere informatie

Vanaf 2 september. Werkzaamheden riolering Spechtstraat

Vanaf 2 september. Werkzaamheden riolering Spechtstraat Vanaf 2 september Werkzaamheden riolering Spechtstraat Vanaf 2 september wordt de riolering vervangen in de Spechtstraat ter hoogte van huisnummers 22 tot en met 46 (even) en 23 tot en met 45 (oneven).

Nadere informatie

HOTELSCHOOL 2020/2021

HOTELSCHOOL 2020/2021 novacollege.nl/hotelschool Facility Fastservice Gastheer/gastvrouw Manager/ondernemer horeca Kok HOTELSCHOOL 2020/2021 Om een goede gastvrouw te worden moet ik veel oefenen. Tijdens mijn stages ben ik

Nadere informatie

Wijziging opvragen bouwvergunningen

Wijziging opvragen bouwvergunningen Wijziging opvragen bouwvergunningen Een deel van het gemeentelijk bouwarchief wordt op 5 maart overgebracht naar het Regionaal Archief Tilburg (RAT). Het gaat hier om de dossiers van 1947 tot en met 1990.

Nadere informatie