Jaarbeeld 2015 Kinderopvang de eerste stap

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarbeeld 2015 Kinderopvang de eerste stap"

Transcriptie

1 Jaarbeeld 2015 Kinderopvang de eerste stap Korte terugblik 2015 was voor de kinderopvang branche een bewogen jaar, zeker ook voor de eerste stap! Wat hebben we samen veel gedaan! Ons prachtige nieuwbouw kinderdagverblijf De Warmoezenier in de Huurlingsedam werd officieel geopend, maar we hebben ook locaties moeten sluiten en groepen samengevoegd. Er is hard gewerkt om kosten en baten met elkaar in balans te brengen. Contracten met toeleveranciers zijn opnieuw uitonderhandeld en er is gereorganiseerd in het service office, management en in de dagopvang. Deze keer zijn niet alleen pedagogisch medewerkers in Grave maar ook in Wijchen en Ravenstein boventallig verklaard. Er is afscheid genomen van fijne collega s. Na de overgang naar het 5 gelijke dagen model zijn we op verschillende BSO s aan de slag gegaan met de invulling van de langere middagen; vol enthousiasme krijgen de workshops en activiteiten vorm. Uit twee COC s is er één gesmeed voor Wijchen/Ravenstein en Grave samen. Ook is één GOR ontstaan uit 2 ondernemingsraden Er zijn projecten groene opvang en papierloos werken gestart. We hebben de communicatie met onze klanten, de ouders, onder de loep genomen, nieuwsbrieven aangepast en het gebruik van social media een impuls gegeven. Er wordt inmiddels volop getwitterd vanuit de locaties. Naast een interne facebook pagina waarop medewerkers ideeën voor activiteiten en best practices delen is in december ook een facebook pagina voor ouders live gegaan. Eind 2016 hopen we terug te kunnen kijken op een jaar waarin we ipads in gebruik hebben genomen op alle groepen, Kijk! digitaal wordt ingevuld, we een ruilapp hebben waardoor ouders makkelijk dagen kunnen ruilen en we nog beter zichtbaar zijn op social media zodat ouders nog meer kunnen meegenieten van de mooie momenten die pedagogisch medewerkers elke dag met de kinderen beleven. Want waar doen we het allemaal voor? Om de kinderen te stimuleren, te laten ontdekken en ervaren, zodat ze vol zelfvertrouwen de wereld gaan verkennen en dat ze zich ontwikkelen en groeien, ieder op hun eigen manier. Dat is waar onze pedagogisch medewerkers dag in dag uit aan werken: een prachtig vak. De eerste stap bestaat in 2016 maar liefst 40 jaar, dat gaan we vieren!

2 De opvang Opvang, het is zo n simpel woord. Maar wie dagelijks van dichtbij ziet wat kinderopvang allemaal inhoudt weet dat het dagverblijf, de peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang een grote meerwaarde hebben voor kinderen. Op verschillende terreinen wordt er spelenderwijs veel geleerd. Want waar ontmoet je zoveel vriendjes en vriendinnetjes als in onze centra waar pedagogisch medewerkers dag in dag uit de kinderen begeleiden. Waar je als ouder je zoon of dochter met een gerust hart brengt omdat je weet dat de kwaliteit van de locatie goed is. Omdat er mensen werken die hun vak serieus nemen en die houden van hun werk. Ook in 2015 hebben we gewerkt aan het welbevinden van de kinderen in al onze centra. Het is goed te weten dat kinderopvang bijdraagt aan een hoger inkomen voor moeders, betere schoolprestaties voor kinderen en meer kans op werk op latere leeftijd. Zo bleek eind 2015 uit een onderzoek van SEO (Sociaal Economisch Onderzoeksbureau). Kinderopvang gaat dus een heel leven lang mee! Groene buitenruimten Als organisatie hebben we bewust gekozen voor groene buitenruimten bij onze KDO locaties. In maart is de aanleg van de groene buitenruimte bij de locatie Warmoezenier gestart. De locaties met groene buitenruimten beschikken over een natuurbelevingstuin. De paadjes, heuvels, zandbak en tunneltjes zorgen ervoor dat de kinderen zich volop kunnen bewegen en uitleven. Ook zijn er boomstammen en gestapelde tegels om overheen te klimmen en af te springen. Tussen stenen kunnen kinderen op ontdekkingstocht naar kleine beestjes. Door de verschillende planten, gras, kruiden en (fruit)bomen, beleven de kinderen actief de natuur en haar vier seizoenen. Speel- ontdektuin in Ravenstein Met buiten slapen hebben we nog meer plezier van de groene buitenruimten. Kinderen slapen buiten doorgaans beter en komen meer uitgerust uit bed. Daardoor kunnen ze zich beter concentreren op hun spel, wat ervoor zorgt dat zij meer informatie opnemen. Alle kinderdagopvanglocaties zijn nu voorzien van buitenbedden. Papierloos werken In 2015 hebben we besloten om het gebruik van papier zoveel mogelijk te beperken uit het oogpunt van het milieubewust ondernemen. Op de verschillende afdelingen en binnen de locaties wordt kritisch gekeken naar mogelijkheden om papierstromen te beperken door gebruik te maken van digitale verzending en archivering. De facturen worden digitaal verzonden, ouders kunnen de formulieren die op onze website staan invullen en en het kwaliteitshandboek voor medewerkers is digitaal te raadplegen.

3 PR Naast de gebruikelijke PR acties zoals het plaatsen van advertenties en advertorials en het ondersteunen van evenementen hebben we twee speciale acties georganiseerd voor onze klanten. Met de acties willen we onze waardering uiten voor het vertrouwen dat ouders in ons hebben. Tijdens deze acties was het mogelijk om de kinderen te laten genieten van een fijne avond bij de eerste stap terwijl de ouders de avond een eigen invulling konden geven. De reacties van ouders waren hartverwarmend. Kwaliteit Het jaar 2015 heeft in het teken gestaan van het in stand houden en het evalueren van de protocollen die betrekking hebben op het primaire proces binnen het Kwaliteit Management Systeem (KMS). Een aantal evaluaties zijn voor ouders digitaal gemaakt. Door middel van interne audit rondes is er op verschillende locaties op een waarderende wijze gekeken of de werkinstructies nageleefd worden en of de processen vloeiend verlopen. Hieruit zijn verbeterpunten en aandachtspunten gekomen. Ook controleerde de GGD de kwaliteit van de opvang. Zowel bij de Klachtencommissie als de Geschillencommissie zijn er in 2015 geen klachten ingediend. In het kader van kwaliteitsverbetering zijn we overgestapt naar een ander trainingsbureau voor BHV trainingen. Opleiden In 2015 heeft de eerste stap opnieuw ingezet op de scholing voor medewerkers. De verplichte scholing bestond uit BHV, Knap Lastig, Vroegsignalering en KIJK! De verplichte VVE (voor- en vroegschoolse educatie) scholing wordt aangeboden aan medewerkers van de KDO en PSZ. De eerste stap werkt met het programma Startblokken. De scholing bestaat uit een combinatie van training en videobegeleiding. Voor de medewerkers die de stap hebben gemaakt van de kinderdagopvang naar de BSO is de training Knap Lastig aangeboden. Binnen deze training is aandacht voor het begeleiden van kinderen met lastig gedrag. In Grave is dit jaar nadruk gelegd op het trainen van de communicatie vaardigheden (Effectief communiceren van Thomas Gordon) en de implementatie van Startblokken. Workshop BSO proefjes doen Binnen de vrijwillige scholing is naast vaktechnische vaardigheden zoals het aanbieden van buitenactiviteiten, BSO activiteiten en muziek ook aandacht geweest voor persoonlijke effectiviteit en vitaliteit. Ook zijn er coachingstrajecten aangeboden aan individuele medewerkers. Voor het eerst zijn er twee workshops georganiseerd voor ouders: Grenzen Stellen en Actief Luisteren. In Wijchen en Ravenstein gaat het om 360 en in Grave om 246 verplicht gevolgde dagdelen training (exclusief de BHV). Vrijwillig hebben de medewerkers 74 dagdelen en de ouders 51 dagdelen training afgenomen.

4 Centrale Oudercommissie (COC) In de loop van 2015 zijn COC Wijchen en COC Grave opgegaan in één COC. De reglementen zijn aangepast. We hebben ervoor gekozen om te gaan werken met vaste vertegenwoordigers in de COC. De bestaande lokale verschillen in dienstverlening zijn geen belemmering. Duidelijk is dat de eerste stap in Grave een andere positie inneemt dan in Wijchen. De behoefte van ouders verschilt en hetzelfde geldt voor de beleving van de opvang. De discussie in de COC is levendig, de sfeer is goed, we leren van elkaar. Er is geadviseerd over de tarieven en op diverse momenten meegedacht over communicatie (ook rondom de reorganisatie), PR en positionering. Op aandringen van de COC worden formulieren voor ouders zoveel mogelijk gedigitaliseerd en is het minimaal aantal af te nemen uren bij flexibele opvang verlaagd. Oudercommissie peuterspeelzalen Dank zij de betrokkenheid van ouders was het in 2015 mogelijk om met een voltallige OC peuterspeelzalen te werken. De leden die afkomstig zijn van verschillende peuterspeelzalen in Wijchen behartigen samen de belangen van de ouders die gekozen hebben voor het peuterspeelzaalwerk. Onderwerpen die zijn besproken met de oudercommissie zijn o.a. het plaatsingsprotocol, evaluatie gezamenlijke ouderavond 2014, nieuwsbrief, pedagogisch werkplan en voorbereiden ouderavond OR De OR Grave en de OR Wijchen/Ravenstein zijn samengegaan in één GOR waarin behalve medewerkers van de dagopvang en de buitenschoolse opvang nu ook de medewerkers van de peuterspeelzalen vertegenwoordigd zijn. Na verkiezingen zijn 6 van de 9 zetels ingevuld. Er is geadviseerd over danwel ingestemd met het reorganisatieplan voor Wijchen/Ravenstein en Grave, het arbobeleid, de werkinstructie verzuim, het protocol geschenken en beloningen, de reiskostenregeling voor Grave, de besteding van vitaliteitsuren in de CAO WMD en het opleidingsbeleid voor Tweets van de locaties RvT/AvA De RvT/AvA heeft in 2015 zes keer vergaderd. De reorganisatieplannen en de noodzakelijke bezuinigingen zijn uitgebreid aan de orde geweest. Ook is gesproken over sluiting van KDO Kasteellaan, samenvoeging van diverse locaties, de brand op KDO Fazantstraat, IKC ontwikkeling in Ravenstein en de deelname aan de nieuw te bouwen brede school in Grave Oost. Esther Lubberding verlaat de AvA aan het eind van Zij is maar liefst 12 jaar lid geweest van de AvA. De eerste stap heeft volop gebruik kunnen maken van haar kennis en kunde. Dankzij Esther blijven wij ook in de toekomst alert op paarse krokodillen. De AvA is voldoende op sterkte. Er is voor gekozen om de ontstane vacature niet direct in te vullen.

5 Financiën De eerste stap heeft in 2015 een positief resultaat behaald. De opbrengsten zijn in 2015 weliswaar verder gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar, maar dit werd gecompenseerd door de kosten die sterker daalden. Met name in de kinderdagopvang is een afname te zien van het aantal kinderen en de uren opvang die ouders voor hun kinderen afnemen. De omzetontwikkeling in de BSO is gedurende 2015 stabiel gebleven. De solvabiliteit van de eerste stap is onveranderd hoog en de liquiditeit goed. Toekomst De economische situatie waarin de sector zich bevindt, vraagt naast blijvende aandacht voor kwaliteit ook een scherp kostenbewustzijn. Meer hoogwaardige managementinformatie draagt bij aan het adequaat kunnen reageren op veranderende marktomstandigheden en het effectiever in kunnen spelen op wensen en behoeften van klanten. Het verder digitaliseren van werkprocessen, het terugdringen van papieren stromen en aandacht voor de communicatie met klanten blijven belangrijke speerpunten. Tevens vormt de voorbereiding van de harmonisatie van de kinderopvang en peuterspeelzaalwerk een belangrijk dossier. Kengetallen Som der bedrijfsopbrengsten (x 1.000) Resultaat na belastingen (x 1.000) Resultaat na belastingen als percentage omzet 0,7% -1,7% Solvabiliteit (EV/TV) 63,5% 60,3% Liquiditeit (current ratio) 2,0 1,7 Gemiddeld aantal FTE 132,1 150,2 Kinderopvang de eerste stap adres Laantje 11, 6602 AA Wijchen telefoon internet

Projecten De tuinen worden steeds groener, dieren doen hun intrede: konijnen, kippen, cavia s en zelfs een (leen)varken.

Projecten De tuinen worden steeds groener, dieren doen hun intrede: konijnen, kippen, cavia s en zelfs een (leen)varken. Korte terugblik de eerste stap bestaat in 2016 40 jaar en dat laten we niet ongemerkt voorbij gaan! In week 40 was het een week lang feest op alle locaties met ouders en kinderen. We hebben dit jubileumjaar

Nadere informatie

Korte terugblik Opvang

Korte terugblik Opvang Korte terugblik 2017 stond vooral in het teken van voorbereiding op twee nieuwe wetten die per januari 2018 zijn ingegaan: Wet Harmonisatie Peuterspeelzalen en Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK).

Nadere informatie

Jaarverslag Aandacht voor elkaar

Jaarverslag Aandacht voor elkaar Jaarverslag 2017 - Aandacht voor elkaar Kwaliteitsverbetering, verbondenheid en groei Als je mij vraagt om 2017 samen te vatten, zou ik zeggen dat het jaar werd gekenmerkt door gewijzigde wetgeving en

Nadere informatie

opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT

opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT SAMEN OPGROEIEN Bent u op zoek naar goede opvang voor uw zoon of dochter? Wij bieden kinderen een plek om met plezier naar toe te gaan op verschillende

Nadere informatie

Verwonder, ontdek en ervaar!

Verwonder, ontdek en ervaar! PEDAGOGISCH BELEID Versie Januari 2015, versie 07 Verantwoordelijke Beleidsmedewerker Kwaliteit Aantal pagina s 6 Geldig tot 31 december 2016 Akkoord cliëntenraad Februari 2013 Verwonder, ontdek en ervaar!

Nadere informatie

Als gevolg hiervan kan bovenstaande verordening worden ingetrokken.

Als gevolg hiervan kan bovenstaande verordening worden ingetrokken. Onderwerp : Peuterwerk integreren in dagopvang / intrekken Verordening Kwaliteitsregels Peuterspeelzalen Bijlage nr. : 48 2012. AAN de gemeenteraad; TOELICHTING Samenvatting: Geadviseerd wordt om kennis

Nadere informatie

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Oosthuizen Hoofdlocatie

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Oosthuizen Hoofdlocatie Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Oosthuizen Hoofdlocatie 1. Openingstijden De hele dagopvang is geopend op maandag tot en met vrijdag van 7:00 uur tot 18:30 uur. De halve dagopvang is open van 7:00 uur

Nadere informatie

Verslag klantentevredenheidsonderzoek kinderopvang Zus & Zo. November Uitgevoerd door: Door Internet Meer Klanten

Verslag klantentevredenheidsonderzoek kinderopvang Zus & Zo. November Uitgevoerd door: Door Internet Meer Klanten Verslag klantentevredenheidsonderzoek kinderopvang Zus & Zo November 2017 Uitgevoerd door: Door Internet Meer Klanten 1 Inleiding Voor u ligt het verslag van het klantentevredenheidsonderzoek dat is uitgevoerd

Nadere informatie

SKSG Roezemoes Kinderdagopvang

SKSG Roezemoes Kinderdagopvang SKSG Roezemoes Kinderdagopvang SKSG Roezemoes is te vinden in de wijk Oosterpoort. Een muzikale wijk waar je onder andere het conservatorium vindt en cultuurcentrum de Oosterpoort. Bij SKSG Roezemoes willen

Nadere informatie

Lorem Ipsum. NIEUWSBRIEF oktober 2015. Wist-u-dat. Beste ouders, en andere betrokkenen en geïnteresseerde lezers,

Lorem Ipsum. NIEUWSBRIEF oktober 2015. Wist-u-dat. Beste ouders, en andere betrokkenen en geïnteresseerde lezers, Lorem Ipsum Beste ouders, en andere betrokkenen en geïnteresseerde lezers, In onze nieuwsbrief kunt u lezen over allerlei wetenswaardigheden en leuke gebeurtenissen, vanuit onze vestigingen. Zo proberen

Nadere informatie

Waarom VVE? Overleg tussen leiding en ouders. Het Peutervolgsysteem

Waarom VVE? Overleg tussen leiding en ouders. Het Peutervolgsysteem Waarom VVE? Omdat het goed is de kinderen in hun ontwikkeling te volgen, daar waar nodig te stimuleren en bij de oudste kinderen gericht met voorbereiding voor de basisschool aan de slag te gaan. Kinderdagverblijf

Nadere informatie

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Enkhuizen Sebastiaan Centenweg

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Enkhuizen Sebastiaan Centenweg Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Enkhuizen Sebastiaan Centenweg 1. Openingstijden De hele dagopvang is geopend van maandag tot en met vrijdag van 7:00 uur tot 18:30 uur. De peuterplusgroep is geopend

Nadere informatie

1. Kinderopvang Friesland: Visie en kwaliteit. 2. Kinderopvang Friesland en Thomas Gordon. 3. Kinderopvang Friesland en opvoeden

1. Kinderopvang Friesland: Visie en kwaliteit. 2. Kinderopvang Friesland en Thomas Gordon. 3. Kinderopvang Friesland en opvoeden Pagina 1 van 5 1. Kinderopvang Friesland: Visie en kwaliteit 2. Kinderopvang Friesland en Thomas Gordon 3. Kinderopvang Friesland en opvoeden 4. Kinderopvang Friesland en talenten 5. Kinderopvang Friesland

Nadere informatie

ELKE DAG EEN AVONTUUR

ELKE DAG EEN AVONTUUR ELKE DAG EEN AVONTUUR dagopvang peuterwerk buitenschoolse opvang warmemaaltijd-service en meer professionele pedagogisch medewerkers leuke activiteiten ontwikkelingsgericht altijd in de buurt Op zoek naar

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagpaleis Eigenwijs (KDV) De Wendelstraat 55 6372VV LANDGRAAF Registratienummer 208714315

Inspectierapport Kinderdagpaleis Eigenwijs (KDV) De Wendelstraat 55 6372VV LANDGRAAF Registratienummer 208714315 Inspectierapport Kinderdagpaleis Eigenwijs (KDV) De Wendelstraat 55 6372VV LANDGRAAF Registratienummer 208714315 Toezichthouder: GGD Zuid Limburg In opdracht van gemeente: LANDGRAAF Datum inspectie: 10-03-2014

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Colofon

Inhoudsopgave. Colofon welkom bij Colofon Inhoudsopgave Tekst Vlietkinderen Vormgeving Dare to Design Kantoor Vlietkinderen, maatwerk in kinderopvang Bucaillestraat 6 2273 CA Voorburg Tel (070) 317 59 59 Fax (070) 327 53 69

Nadere informatie

Jaarplan 2016 ondernemingsraad

Jaarplan 2016 ondernemingsraad Jaarplan 2016 ondernemingsraad Jaarplan 2016 ondernemingsraad Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen Pagina 3 Hoofdstuk 2 Vergaderstructuur en data 2016 Pagina 4 Hoofdstuk 3 De ondernemingsraad Pagina 5 Hoofdstuk

Nadere informatie

Samen op ontdekkingsreis

Samen op ontdekkingsreis Samen op ontdekkingsreis Dagopvang & Buitenschoolse opvang Ga je mee op REIS? Stichting Kids2b, de leukste kinderopvang in Noord-Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar ontwikkelen zich bij

Nadere informatie

In Kindcentrum De Zevensprong vullen onderwijs en opvang elkaar aan en ondersteunen elkaar.

In Kindcentrum De Zevensprong vullen onderwijs en opvang elkaar aan en ondersteunen elkaar. TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM DE ZEVENSPRONG In Kindcentrum De Zevensprong vullen onderwijs en opvang elkaar aan en ondersteunen elkaar. Opvang én onderwijs Eén team, één leiding Opvang passend bij de

Nadere informatie

Bijlage 1 Locatiegebonden bijlage Den Ilp

Bijlage 1 Locatiegebonden bijlage Den Ilp Bijlage 1 Locatiegebonden bijlage Den Ilp 1. Openingstijden De hele dagopvang is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 7:00 uur tot 18:30 uur. De peuterspeelgroep is geopend op maandag

Nadere informatie

Sector Kinderopvang 2015: feiten, cijfers & ontwikkelingen

Sector Kinderopvang 2015: feiten, cijfers & ontwikkelingen Publieksversie Brancherapport 2015 Het volledige Brancherapport 2015 vindt u op www.kinderopvang.nl Sector Kinderopvang 2015: feiten, cijfers & ontwikkelingen 2 Sector Kinderopvang 2015: feiten, cijfers

Nadere informatie

Kleine Mensen Grote Wensen. Voor de betere kinderopvang

Kleine Mensen Grote Wensen. Voor de betere kinderopvang Kleine Mensen Grote Wensen Voor de betere kinderopvang Dit boekje laat je kinderopvang zien door de ogen van kinderen. Een praktische gids voor iedereen die nadenkt over de opvang van kinderen van 0 tot

Nadere informatie

Inspectierapport DOL FIJN Peuteropvang Eigenwijs (KDV) Lijsterhof AA Barneveld Registratienummer

Inspectierapport DOL FIJN Peuteropvang Eigenwijs (KDV) Lijsterhof AA Barneveld Registratienummer Inspectierapport DOL FIJN Peuteropvang Eigenwijs (KDV) Lijsterhof 4 3772AA Barneveld Registratienummer 223860438 Toezichthouder: Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden In opdracht van gemeente:

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier, peuters

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier, peuters Informatiebrochure Hoera Maasbree Locatie de Violier, peuters Inhoudsopgave 1. Hoera Maasbree... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Maasbree, locatie Violier... 3 2.1. Dagopvang... 3 2.1.a Reguliere dagopvang...

Nadere informatie

Inspectierapport KDV de Hoepel Groenoordlaan (KDV) Groenoordlaan 18A 7322 HW Apeldoorn Registratienummer

Inspectierapport KDV de Hoepel Groenoordlaan (KDV) Groenoordlaan 18A 7322 HW Apeldoorn Registratienummer Inspectierapport KDV de Hoepel Groenoordlaan (KDV) Groenoordlaan 18A 7322 HW Apeldoorn Registratienummer 123697463 Toezichthouder: GGD Noord- en Oost-Gelderland In opdracht van gemeente: Apeldoorn Datum

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek 2016 Buitenschoolse opvang (BSO) Resultaten & Aanbevelingen

Klanttevredenheidsonderzoek 2016 Buitenschoolse opvang (BSO) Resultaten & Aanbevelingen Klanttevredenheidsonderzoek 2016 Buitenschoolse opvang (BSO) Resultaten & Aanbevelingen Inhoudsopgave Inleiding Blz. 2 Vragenlijsten klanttevredenheidsonderzoek 2016. Blz. 4 Totaal beoordeling Kindercentrum

Nadere informatie

UW KIND, ONS KLAVERTJE VIER. Het pedagogisch beleidsplan van

UW KIND, ONS KLAVERTJE VIER. Het pedagogisch beleidsplan van UW KIND, ONS KLAVERTJE VIER Het pedagogisch beleidsplan van Wij willen u graag laten weten hoe wij bij Spelenderwijs ons werk doen. Daarom hebben we dit boekje met de basis van ons pedagogisch beleidsplan

Nadere informatie

4-14 JAAR BUITENSCHOOLSE OPVANG KOM BIJ ONS KIJKEN!

4-14 JAAR BUITENSCHOOLSE OPVANG KOM BIJ ONS KIJKEN! 4-14 JAAR BUITENSCHOOLSE OPVANG KOM BIJ ONS KIJKEN! Zo vertrouwd en zo veel te beleven! Vanaf vier jaar is je kind van harte welkom op onze buitenschoolse opvang. Onze bso-locaties vind je in elke wijk

Nadere informatie

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN KLEINE MENSEN GROTE WENSEN Voor de betere kinderopvang DOOR DE OGEN VAN KINDEREN Dit boekje laat je kinderopvang zien door de ogen van kinderen. Een praktische gids voor iedereen die nadenkt over de opvang

Nadere informatie

Wenbeleid Voor de kinderopvang van KieKeBoe

Wenbeleid Voor de kinderopvang van KieKeBoe Wenbeleid Voor de kinderopvang van KieKeBoe Akkoord leidsters april 2012 Vastgesteld door OWG juni 2012 Geëvalueerd juli 2014 Aangepast april 2015 Wenbeleid dagopvang en buitenschoolse opvang Het wenbeleid

Nadere informatie

0-4 jaar dagopvang en peuterspeelzaal. Zo vertrouwd en zo veel te beleven!

0-4 jaar dagopvang en peuterspeelzaal. Zo vertrouwd en zo veel te beleven! 0-4 jaar dagopvang en peuterspeelzaal Zo vertrouwd en zo veel te beleven! Wij zorgen voor een vertrouwde, veilige en uitdagende omgeving om in op te groeien. Een omgeving die uitdaagt tot ontdekken en

Nadere informatie

Welkom bij GO! Kinderdagverblijf. Een kinderdagverblijf is er voor kinderen van 0-4 jaar van ouders die werken of studeren.

Welkom bij GO! Kinderdagverblijf. Een kinderdagverblijf is er voor kinderen van 0-4 jaar van ouders die werken of studeren. Welkom bij GO! Kinderdagverblijf Een kinderdagverblijf is er voor kinderen van 0-4 jaar van ouders die werken of studeren. Het is belangrijk dat het een veilige en geborgen plek is waar u met een gerust

Nadere informatie

Ouderbeleid van BSO De Bosuil

Ouderbeleid van BSO De Bosuil Ouderbeleid van BSO De Bosuil BSO De Bosuil vindt het belangrijk dat de ouders van de kinderen die in onze opvang zitten actief worden betrokken. Het is belangrijk dat ouders zich op hun gemak voelen,

Nadere informatie

TARIEVENBRIEF SOLIDOE, november 2013

TARIEVENBRIEF SOLIDOE, november 2013 Solidoe doet het goed! We zijn niet gewend om onszelf op de borst te slaan, maar deze keer zetten we deze uitroep gewoon bovenaan de nieuwsbrief. Want Solidoe doet het goed in deze moeilijke tijden! Dit

Nadere informatie

TARIEVENKRANT KINDCENTRUM DE VAART. kindcentrumdevaart.nl. Alles inclusief! Je groeit hier samen!

TARIEVENKRANT KINDCENTRUM DE VAART. kindcentrumdevaart.nl. Alles inclusief! Je groeit hier samen! TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM DE VAART Je groeit hier samen! Bij De Vaart kunt u terecht voor onderwijs, opvang en naschoolse activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar. We staan voor Verbinden, Vertrouwen,

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag. INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.2 4. Het Personeel Pag.3 4.1 Management Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Een goede. keuze. Welkom bij 2Samen Peuterspeelzaal

Een goede. keuze. Welkom bij 2Samen Peuterspeelzaal Een goede keuze Welkom bij 2Samen Peuterspeelzaal Kinderopvang 2Samen: een goede keuze Thuis in kinderopvang Voor kinderen vanaf 2½ jaar, die niet naar het kinderdagverblijf gaan, is de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Inspectierapport incidenteel onderzoek Doomijn KDV Stokmeesterslaan (KDV) Stokmeesterslaan GM Zwolle Registratienummer

Inspectierapport incidenteel onderzoek Doomijn KDV Stokmeesterslaan (KDV) Stokmeesterslaan GM Zwolle Registratienummer Inspectierapport incidenteel onderzoek Doomijn KDV Stokmeesterslaan (KDV) Stokmeesterslaan 1 8014GM Zwolle Registratienummer 630715683 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: Zwolle Datum

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Juni 2014 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Wij bieden kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang in Egmond Binnen, Egmond aan Zee en Bergen.

Wij bieden kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang in Egmond Binnen, Egmond aan Zee en Bergen. TARIEVENKRANT 2018 Kinderopvang in De Egmonden en Bergen Forte Kinderopvang biedt professionele kinderopvang voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. We willen een veilige basis bieden waarin uw kind wordt

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagopvang Laantje 6 (KDV) Laantje 6 6602AA WIJCHEN Registratienummer 843822594

Inspectierapport Kinderdagopvang Laantje 6 (KDV) Laantje 6 6602AA WIJCHEN Registratienummer 843822594 Inspectierapport Kinderdagopvang Laantje 6 (KDV) Laantje 6 6602AA WIJCHEN Registratienummer 843822594 Toezichthouder: GGD Gelderland-Zuid, vestiging Nijmegen In opdracht van gemeente: WIJCHEN Datum inspectie:

Nadere informatie

Pedagogisch beleid. buitenschoolse opvang. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd en/-of verspreid zonder. maatwerk kinderopvang voor elk gezin

Pedagogisch beleid. buitenschoolse opvang. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd en/-of verspreid zonder. maatwerk kinderopvang voor elk gezin Pedagogisch beleid buitenschoolse opvang maatwerk kinderopvang voor elk gezin Pedagogisch beleidsplan 1.1 Visie 1.2 Missie 1.3 Uitgangspunten 1.4 Pedagogische doelen 1.4.1. Emotionele en lichamelijke veiligheid

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: TintelTuin Hoorn opgemaakt d.d.: 28 januari 2014 door: Leonie Hooyberg, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 24 kinderen per dag

Nadere informatie

Jaarverslag Klachten 2013 Stichting Kinderopvang Maassluis

Jaarverslag Klachten 2013 Stichting Kinderopvang Maassluis Jaarverslag Klachten 2013 Stichting Kinderopvang Maassluis Mei 2014 Z:\Huidige mappen\algemeen/klachten/2014/jaarverslag klachten 2013 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag Klachten 2013 van Stichting

Nadere informatie

Tarievenoverzicht 2017 Locaties in de gemeente Sliedrecht 2017 (voorheen SKA)

Tarievenoverzicht 2017 Locaties in de gemeente Sliedrecht 2017 (voorheen SKA) Tarievenoverzicht 2017 Locaties in de gemeente Sliedrecht 2017 (voorheen SKA) De tarieven in onderstaande tabellen zijn brutokosten. Wat de daadwerkelijke kosten voor u zijn is afhankelijk van uw (gezamenlijk)

Nadere informatie

ABBW Kinderopvang en Buitenschoolse opvang. Klanttevredenheidsmeting

ABBW Kinderopvang en Buitenschoolse opvang. Klanttevredenheidsmeting ABBW Kinderopvang en Buitenschoolse opvang Klanttevredenheidsmeting Inhoud Inleiding... 3 De werkwijze... 3 Respons gegevens... Algemene aspecten dienstverlening... 6 De communicatie met de pedagogisch

Nadere informatie

Samen op ontdekkingsreis

Samen op ontdekkingsreis Samen op ontdekkingsreis Dagopvang & Buitenschoolse opvang Ga je mee op REIS Stichting Kids2b, de leukste kinderopvang in Noord-Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar ontwikkelen zich bij

Nadere informatie

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave Informatieboekje kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen tel 0592-271179 mob 06-18458678 debolderkids@gmail.com kvk nummer: 01124850 giro: 2452950 Inhoudsopgave 1. Kinderopvang de Bolderkids

Nadere informatie

Verslag Gastouderonderzoek Ziezo B.V.

Verslag Gastouderonderzoek Ziezo B.V. Verslag Gastouderonderzoek Ziezo B.V. Mark Paardekooper 1 Inleiding Voor u ligt het verslag van het onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van gastouderbureau Ziezo B.V. onder haar gastouders. De gastouderopvang,

Nadere informatie

Wat is de doelstelling van Uk en Puk:

Wat is de doelstelling van Uk en Puk: Datum 18 mei 2016 Beste ouders en/of verzorgers, Op de groepen van de dagopvang en peuterspeelzaal werken we met thema s. Was er vroeger nog een groot verschil tussen het aanbod op de peuterspeelzaal en

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagopvang Fazantstraat 64 (KDV) Fazantstraat BP WIJCHEN Registratienummer

Inspectierapport Kinderdagopvang Fazantstraat 64 (KDV) Fazantstraat BP WIJCHEN Registratienummer Inspectierapport Kinderdagopvang Fazantstraat 64 (KDV) Fazantstraat 64 6601BP WIJCHEN Registratienummer 119288175 Toezichthouder: GGD Gelderland-Zuid, vestiging Nijmegen In opdracht van gemeente: Wijchen

Nadere informatie

Samenvatting klanttevredenheidsonderzoek bij Kinderopvang Achtkarspelen

Samenvatting klanttevredenheidsonderzoek bij Kinderopvang Achtkarspelen Samenvatting klanttevredenheidsonderzoek bij Kinderopvang Achtkarspelen Ouders zeer tevreden over de dienstverlening F.A. van der Weg-Brugge, MSc Paterswolde, november 2012 onderzoek@vyvoj.nl www.vyvoj.nl

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek 2016 Kinderdagverblijf (KDV) Resultaten & Aanbevelingen

Klanttevredenheidsonderzoek 2016 Kinderdagverblijf (KDV) Resultaten & Aanbevelingen Klanttevredenheidsonderzoek 2016 Kinderdagverblijf (KDV) Resultaten & Aanbevelingen Inhoudsopgave Inleiding Blz. 2 Vragenlijsten klanttevredenheidsonderzoek 2016. Blz. 4 Totaal beoordeling Kindercentrum

Nadere informatie

Inspectierapport Agrarisch kinderopvang Het Kalfje (KDV) Hardenbergerweg 19a 7691PC BERGENTHEIM Registratienummer 650235757

Inspectierapport Agrarisch kinderopvang Het Kalfje (KDV) Hardenbergerweg 19a 7691PC BERGENTHEIM Registratienummer 650235757 Inspectierapport Agrarisch kinderopvang Het Kalfje (KDV) Hardenbergerweg 19a 7691PC BERGENTHEIM Registratienummer 650235757 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: HARDENBERG Datum inspectie:

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 4. Observatie en Overdracht naar de basisschool Pag.3 4.1 Observatie 4.2 Overdracht naar de basisschool

Nadere informatie

Inspectierapport Muis (KDV) Rolklaverpad 29 1314PD ALMERE Registratienummer 504419110

Inspectierapport Muis (KDV) Rolklaverpad 29 1314PD ALMERE Registratienummer 504419110 Inspectierapport Muis (KDV) Rolklaverpad 29 1314PD ALMERE Registratienummer 504419110 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: Almere Datum inspectie: 08-07-2015 Type onderzoek: Incidenteel

Nadere informatie

Pedagogisch beleid Flexkidz

Pedagogisch beleid Flexkidz Pedagogisch beleid Flexkidz Voor u ligt het verkorte pedagogisch beleidsplan van Flexkidz. Hier beschrijven we in het kort de pedagogische visie en uitgangspunten. In dit pedagogisch beleidsplan beschrijven

Nadere informatie

Nieuwsbrief SKOC. Februari 2016. Jubileum SKOC. Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen

Nieuwsbrief SKOC. Februari 2016. Jubileum SKOC. Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen Nieuwsbrief SKOC Februari 2016 Nieuwsbrief Beste ouder/verzorger, In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen - Jubileum SKOC - Reglement SKOC en intern klachtreglement - Voorlezen we hebben er een geitje

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderwoud Kinderopvang locatie Duinterpen (KDV) Keizersmantel GM SNEEK Registratienummer

Inspectierapport Kinderwoud Kinderopvang locatie Duinterpen (KDV) Keizersmantel GM SNEEK Registratienummer Inspectierapport Kinderwoud Kinderopvang locatie Duinterpen (KDV) Keizersmantel 1 8607 GM SNEEK Registratienummer 218226470 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: Súdwest-Fryslân Datum inspectie:

Nadere informatie

Inspectierapport Kindercentrum de Tovertún (KDV) Voorstraat CK Kollum Registratienummer

Inspectierapport Kindercentrum de Tovertún (KDV) Voorstraat CK Kollum Registratienummer Inspectierapport Kindercentrum de Tovertún (KDV) Voorstraat 34 9291 CK Kollum Registratienummer 355610012 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: Kollumerland c.a. Datum inspectie: 27-11-2018

Nadere informatie

Openbaar jaarverslag Bink

Openbaar jaarverslag Bink Openbaar jaarverslag Bink Klachten 2015 1. Klachtenreglement Bink kinderopvang Bink verzorgt professionele kinderopvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar in speciaal daarvoor ingerichte kinderdagverblijven,

Nadere informatie

Samen verder bouwen aan onze bron van groei

Samen verder bouwen aan onze bron van groei Samen verder bouwen aan onze bron van groei STRATEGIE DOOMIJN 2018-2022 samen de wereld ontdekken STRATEGIE DOOMIJN 2018-2022 Samen verder bouwen aan onze bron van groei De wereld ontdekken. Bij Doomijn

Nadere informatie

Jaarverslag Klachten Stichting Wijzer in Opvang

Jaarverslag Klachten Stichting Wijzer in Opvang Jaarverslag Klachten 2016 Stichting Wijzer in Opvang Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag Klachten 2016 van Wijzer in Opvang & Onderwijs. Dit jaarverslag betreft de stichting Wijzer in Opvang. Wijzer

Nadere informatie

Samenvatting klanttevredenheidsonderzoek bij Kinderopvang Baarn

Samenvatting klanttevredenheidsonderzoek bij Kinderopvang Baarn Samenvatting klanttevredenheidsonderzoek bij Kinderopvang Baarn F.A. Brugge, MSc Paterswolde, mei 2012 onderzoek@vyvoj.nl www.vyvoj.nl Samenvatting KTO bij Kinderopvang Baarn 2012 1 Hoe tevreden zijn klanten

Nadere informatie

Jaarverslag Klachten Stichting Wijzer in Opvang

Jaarverslag Klachten Stichting Wijzer in Opvang Jaarverslag Klachten 2017 Stichting Wijzer in Opvang Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag Klachten 2017 van Wijzer in Opvang & Onderwijs. Dit jaarverslag betreft de stichting Wijzer in Opvang. Wijzer

Nadere informatie

Inspectierapport KDV Sinne Schooldijkje (KDV) Schooldijkje BN Leeuwarden Registratienummer

Inspectierapport KDV Sinne Schooldijkje (KDV) Schooldijkje BN Leeuwarden Registratienummer Inspectierapport KDV Sinne Schooldijkje (KDV) Schooldijkje 38 8934 BN Leeuwarden Registratienummer 214776992 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: Leeuwarden Datum inspectie: 04-09-2018

Nadere informatie

Wat belooft de ondernemer? analyse van de pedagogische klantbelofte. Tilburg dinsdag 1 november 2016

Wat belooft de ondernemer? analyse van de pedagogische klantbelofte. Tilburg dinsdag 1 november 2016 Wat belooft de ondernemer? analyse van de pedagogische klantbelofte Tilburg dinsdag 1 november 2016 Aanleiding... BKK verwacht dat ondernemers steeds vaker het pedagogisch beleid zullen gebruiken als een

Nadere informatie

Op 1 januari 2012 bestaat de oudercommissie uit de volgende 6 leden:

Op 1 januari 2012 bestaat de oudercommissie uit de volgende 6 leden: JAARVERSLAG 2012 Inleiding Dit jaarverslag 2012 is van de oudercommissie (OC) van Kinderdagverblijf (KDV) Domino te Roosendaal. Door middel van dit jaarverslag willen wij de ouders, de pedagogische medewerkers

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoeken PIKO

Klanttevredenheidsonderzoeken PIKO Klanttevredenheidsonderzoeken PIKO Samenvatting Juni 2013 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding en respons p. 3 2. Algemene tevredenheid & loyaliteit p. 6 3. Communicatie & informatievoorziening p. 7 4. Opvangtijden

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Korein Kinderplein Kiplinglaan BSO Datum: Oktober 2017 Ingevuld door: Elke Pijnenburg

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015

Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015 Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015 Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478 586 498 info@kinderwereldvenray.nl KINDERDAGOPVANG KinderWereld

Nadere informatie

Kids2b. Een koffer vol bagage. Kleine kinderen worden groot. REIS vormt de kern van ons handelen; RES PEC VOOR. Het pedagogisch beleid

Kids2b. Een koffer vol bagage. Kleine kinderen worden groot. REIS vormt de kern van ons handelen; RES PEC VOOR. Het pedagogisch beleid Op REIS met Kids2b Kids2b Kids2b is zeer verheugd dat u uw kind aan ons toevertrouwd. Wij begrijpen dat het voor S I E R u als ouder een grote stap is om een deel van de zorg en opvoeding van uw kind te

Nadere informatie

Inspectierapport Kids Society Erica locatie Jacobushoek (KDV) Jacobushoek HZ Nuenen Registratienummer

Inspectierapport Kids Society Erica locatie Jacobushoek (KDV) Jacobushoek HZ Nuenen Registratienummer Inspectierapport Kids Society Erica locatie Jacobushoek (KDV) Jacobushoek 5 5672HZ Nuenen Registratienummer 181887216 Toezichthouder: GGD Brabant-Zuidoost In opdracht van gemeente: Nuenen c.a. Datum inspectie:

Nadere informatie

Inspectierapport PSZ Zuiderkwartier (PSZ) Wassenaerlaan 38 5021VS TILBURG

Inspectierapport PSZ Zuiderkwartier (PSZ) Wassenaerlaan 38 5021VS TILBURG Inspectierapport PSZ Zuiderkwartier (PSZ) Wassenaerlaan 38 5021VS TILBURG Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: TILBURG Datum inspectie: 06-06-2014 Type onderzoek : Regulier onderzoek

Nadere informatie

Facit-Kwaliteitsbingo Mogen uw medewerkers ook meedoen?

Facit-Kwaliteitsbingo Mogen uw medewerkers ook meedoen? Facit-Kwaliteitsbingo Mogen uw medewerkers ook meedoen? Tips: Noem bij het oplezen van de vragen niet het vraagnummer, de oplettende speler zal snel ontdekken dat deze ook op het bingo-formulier staan.

Nadere informatie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK INSTELLINGEN VOOR KINDEROPVANG EN SCHOLING IN CHAAM DORPSRAAD CHAAM

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK INSTELLINGEN VOOR KINDEROPVANG EN SCHOLING IN CHAAM DORPSRAAD CHAAM RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK INSTELLINGEN VOOR KINDEROPVANG EN SCHOLING IN CHAAM DORPSRAAD CHAAM Chaam, 15 juli 2015 INHOUD 1. INLEIDING 3 2. BASISSCHOOL DE DRIESPRONG 4 3. BASISSCHOOL HET BEEKDAL

Nadere informatie

Samenwerkingscontract tussen Bibliotheek Dommeldal en Kids Society Erica

Samenwerkingscontract tussen Bibliotheek Dommeldal en Kids Society Erica Nieuwsbrief van en voor Kids Society Erica Van de redactie Na een warme en natte winterperiode, lijkt de échte winter eindelijk te zijn begonnen. Ondanks de vrieskou en de sneeuw is het nieuwe jaar echter

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderopvang LittlePeople, Joh. Verleunstraat 27 (KDV) (KDV) Johannes Verleunstraat TT Best Registratienummer

Inspectierapport Kinderopvang LittlePeople, Joh. Verleunstraat 27 (KDV) (KDV) Johannes Verleunstraat TT Best Registratienummer Inspectierapport Kinderopvang LittlePeople, Joh. Verleunstraat 27 (KDV) (KDV) Johannes Verleunstraat 27 5684TT Best Registratienummer 937917746 Toezichthouder: GGD Brabant-Zuidoost In opdracht van gemeente:

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018

Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018 Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de overeenkomst, die is gesloten tussen Kinderdagpaleis Het Kroontje,

Nadere informatie

TARIEVENKRANT ALLES INCLUSIEF. De Helix Oosterweg Noord AA Heerhugowaard

TARIEVENKRANT ALLES INCLUSIEF. De Helix Oosterweg Noord AA Heerhugowaard TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM DE HELIX De Helix is gevestigd in een modern en duurzaam pand in nieuwbouwwijk De Draai. In deze brede school wordt het basisonderwijs gecombineerd met een peuteropvang,

Nadere informatie

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Hoorn Huesmolen

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Hoorn Huesmolen Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Hoorn Huesmolen 1. Openingstijden De hele dagopvang is geopend op maandag tot en met vrijdag van 7:00 uur tot 18:30 uur. De peuterspeelgroep is geopend op maandag tot

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda SCHOOLJAAR NR. 3, NOVEMBER AGENDA OC vergadering opvang

NIEUWSBRIEF. Agenda SCHOOLJAAR NR. 3, NOVEMBER AGENDA OC vergadering opvang KINDEROPVANG Topaas 18 2719 VD Zoetermeer 079 3620035 opvang@ikcdeedelsteen.nl DALTONONDERWIJS Sieraadlaan 100 2719 SN Zoetermeer 079 3617629 onderwijs@ikcdeedelsteen.nl NIEUWSBRIEF www.ikcdeedelsteen.nl

Nadere informatie

Informatie voor Ouders

Informatie voor Ouders Informatie voor Ouders Tjil! Kinderopvang Vermeulenstraat 52 5012 HB Tilburg 013-455 92 98 www.tjil.net info@tjil.net Voorwoord: Dit document bevat algemene informatie over Tjil! Kinderopvang. Tjil! Kinderopvang

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2013

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2013 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2013 Voorschoolse opvang Naschoolse opvang Vakantieopvang Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray

Nadere informatie

Inspectierapport Pip (KDV) Caeciliastraat GM Heerlen Registratienummer

Inspectierapport Pip (KDV) Caeciliastraat GM Heerlen Registratienummer Inspectierapport Pip (KDV) Caeciliastraat 17 6413GM Heerlen Registratienummer 844809743 Toezichthouder: GGD Zuid Limburg In opdracht van gemeente: Heerlen Datum inspectie: 23-10-2018 Type onderzoek : Nader

Nadere informatie

Inspectierapport Ribbelhoek (PSZ) Van Hogendorplaan 1B 1215EG HILVERSUM

Inspectierapport Ribbelhoek (PSZ) Van Hogendorplaan 1B 1215EG HILVERSUM Team Toezicht Kinderopvang Burg. de Bordesstraat 80, 1404 GZ Bussum Postbus 251, 1400 AG Bussum T (035) 692 62 22 www.ggdgv.nl Inspectierapport Ribbelhoek (PSZ) Van Hogendorplaan 1B 1215EG HILVERSUM Inspectierapport

Nadere informatie

Inspectierapport Pino (KDV) Laurierstraat RR Heerlen Registratienummer

Inspectierapport Pino (KDV) Laurierstraat RR Heerlen Registratienummer Inspectierapport Pino (KDV) Laurierstraat 72 6413RR Heerlen Registratienummer 205559803 Toezichthouder: GGD Zuid Limburg In opdracht van gemeente: Heerlen Datum inspectie: 23-10-2018 Type onderzoek : Nader

Nadere informatie

Welkom bij Vlietkinderen Tussenschoolse opvang

Welkom bij Vlietkinderen Tussenschoolse opvang Tussenschoolse opvang Welkom bij Vlietkinderen Tussenschoolse opvang 1 VOORWOORD Ontdek Vlietkinderen TSO! Colofon Redactie Robert Heusinkveld Yvonne Bood Vormgeving Dare to Design* Contact Tussenschoolse

Nadere informatie

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 Bijlage bij Pedagogisch beleid inclusief VVE, locatie specifieke deel Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderopvang De Groei en Bloei (BSO) Walt Disneyplantsoen SX Almere Registratienummer

Inspectierapport Kinderopvang De Groei en Bloei (BSO) Walt Disneyplantsoen SX Almere Registratienummer Inspectierapport Kinderopvang De Groei en Bloei (BSO) Walt Disneyplantsoen 92 1325SX Almere Registratienummer 308647944 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: Almere Datum inspectie: 12-07-2018

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2012

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2012 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2012 Voorschoolse opvang (start bij minimaal 3 aanmeldingen) Naschoolse opvang Vakantieopvang Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan. Goed toegerust op ontdekkingsreis

Pedagogisch beleidsplan. Goed toegerust op ontdekkingsreis Pedagogisch beleidsplan Goed toegerust op ontdekkingsreis Inhoudsopgave Inleiding Welkom! 5 Colofon Uitgangspunten Met alle respect 9 Tekst Vlietkinderen Allemaal anders 11 Op weg naar een zelfstandig

Nadere informatie

Informatieboekje Christelijke kinderopvang de Parel

Informatieboekje Christelijke kinderopvang de Parel Informatieboekje Christelijke kinderopvang de Parel Visie 3 Algemeen 4 Hele dagopvang 4 Halve dagopvang 5 Flexibele opvang 5 Ruilen van dagen 6 Extra dagen 6 Plaatsingscriteria 6 Intake gesprek/wendagen

Nadere informatie