De evenementen checklist

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De evenementen checklist"

Transcriptie

1 De evenementen checklist

2 Hey, Of het nu de eerste of de honderdste keer is dat je een evenement organiseert, je wil steeds dat het resultaat perfect is en dat er zo weinig mogelijk verrassingen zijn. Daarom stelden we deze evenementen checklist op. Print ze snel af en je kan meteen starten met plannen en verantwoordelijken aanduiden.. Heb je nog vragen over jouw evenement? Laat ons het gerust weten! Met vriendelijke groeten, Het PrintConcept.com team

3 1. Start Algemene informatie over het evenement Vul hieronder algemene informatie in over het evenement. Wees kort en bondig zodat iedereen die betrokken is bij het evenement snel deze informatie kan opvragen Concept Beschrijf hier kort het evenement Datum Op welke datum gaat het evenement door? 1.3. Locatie Waar gaat het evenement door? 1.4. Budget Wat is het totale budget beschikbaar voor dit evenement? 1.5. Hoofdsponsors Zijn er grote sponsors beschikbaar? Wie? 1.6. Eindverantwoordelijke Wie is de organisatieverantwoordelijke?

4 maanden voor evenement Deze zaken moeten zo snel mogelijk besproken worden Vaak duren ze wat langer om in orde te brengen dan je verwacht. Vul ook steeds een verantwoordelijke en deadline in DJ of bands vastleggen Moet er een DJ gevonden worden, welke stijl? 2.2. Inrichting Zoek een partij/partijen voor de inrichting zoals verlichting, tenten, decoratie, computers, projectors, geluid, podia, 2.3. Sponsors zoeken Maak een plan op om lokale sponsors aan te trekken.

5 2.4. Publiciteit Maak een gedetailleerd plan op om het evenement bekend te maken bij de doelgroep. Inclusief flyers, affiches, panelen, 2.5. Grafische benodigdheden inplannen Toegangstickets, drankbonnen, programmaboekje en bewegwijzering Verkooppunten Bepaal op welke manier er tickets verkocht zullen worden Registratieformaliteiten Onderzoek welke administratieve formaliteiten er geregeld moeten worden op de locatie.

6 2.8. Vervoer van en naar locatie Bied je bustransport aan? Neem dan nu reeds contact op met een busdienst maanden voor evenement Nu is het tijd om de grote lijnen volledig af te werken Het evenement begint dichter bij te komen, het aftellen is begonnen Drukwerk bestellen Bestel nu je flyers, affiches, boekjes en ander promotiemateriaal Brandveiligheid en andere verzekeringen Brandveiligheid, burgerlijke aansprakelijkheid en verzekering alle risico s nakijken en eventueel vernieuwen.

7 3.3. Tapinstallatie en drank Contact opnemen met de leverancier voor een tapinstallatie en drank Materiaal aanvragen Als je de inrichting zelf doet, moet deze nu zo snel mogelijk besteld/gehuurd worden Cateringbedrijf contacteren Indien nodig, ga op zoek naar een cateringbedrijf Fotograaf Kiezen van en contact opnemen met een fotograaf.

8 3.7. Verspreiding affiches Eerste ronde voor het verspreiden van affiches Security contacteren Veiligheidsmensen boeken maanden voor evenement Nu zou het evenement bijna volledig georganiseerd moeten zijn Tijd om de puntjes op de i te plaatsen Draaiboek voor de dag zelf opmaken Plan het verloop van het volledige evenement nauwkeurig in zodat er geen verrassingen zijn op de dag zelf.

9 4.2. Online promotie maken Facebook, Linkedin, Twitter, aanmelden op evenementenkalender, persbericht uitsturen, uitnodigingen via uitsturen, 4.3. Plakplaatsen Plakplaatsen uitzoeken en plakroutes opstellen Flyerplaatsen Flyerplaatsen uitzoeken en flyerlijsten maken Verdeling van voorverkoopkaarten Zorg dat voor alle verkooppunten de kaarten beschikbaar zijn.

10 4.6. Verspreiding affiches Tweede ronde voor het verspreiden van affiches Service diensten contacteren Schoonmaakbedrijf en afvalorganisatie contacteren voor na het evenement weken voor evenement Zorg dat alles tot in de kleinste details voorbereid wordt Over minder dan 1 maand start het evenement Sabam en billijke vergoeding in orde brengen Breng beide vergoedingen in orde zodat je muziek van auteurs en artiesten mag gebruiken.

11 5.2. Persconferentie organiseren Tijd om je contacten bij de pers aan te spreken en hen te informeren over het evenement Eerste taakverdeling Maak een eerste gedetailleerde taakverdeling voor alle medewerkers weken voor evenement Focus nu vooral op bezoekers! De belangrijkste zaken moeten nu afgerond zijn Definitieve taakverdeling opstellen Opstellen van de definitieve taakverdeling voor alle medewerkers.

12 6.2. Toelating publiciteitswagen Toelating aanvragen om met een publiciteitswagen rond te rijden Reclame maken Affiches, internet, flyers, direct mailing, 6.4. Drukken van menu s, badges, naamkaartjes Drukken van badges voor Vips, bezoekers, security. Ook menu s en eventueel naamkaartjes.

13 dagen voor evenement controleer of alles 100% in orde is Nu wordt het druk en spannend 7.1. Reclame blijven maken Rondrijden bv. met de publiciteitswagen 7.2. Bewegwijzering Ophangen bewegwijzering 7.3. Locatie klaar maken De volledige zaal in orde brengen. Ook ophalen van al het nodig materiaal.

14 7.4. Bericht buurtbewoners Maak een berichtje voor de buurtbewoners met meer informatie over het evenement Voorverkoop ophalen en afrekenen Ophalen en afrekenen van alle voorverkochte tickets Nuttige telefoonnummers Lijst met nuttige telefoonnummers opmaken Wisselgeld halen Voorzie indien nodig voldoende wisselgeld voor de bar en de inkom.

15 7.8. Klein barmateriaal voorzien Flessenopeners, handdoeken, afwasmiddel, plateaus, Briefing Briefing aan alle medewerkers, een goeie groepssfeer zorgt voor een aangename ervaring voor de medewerkers uur voor evenement Toch nog eens goed controleren. De laatste loodjes, nu zou alles in orde moeten zijn Bevestiging veiligheidsmensen Bevestig dat de veiligheidsmensen aanwezig zullen zijn.

16 8.2. Bevestig cateringdiensten Check bij de cateringdiensten of alle afspraken zullen nagekomen worden Bevestigen muzikanten Neem contact op met de geboekte muzikanten en ga na of alle afspraken zullen nagekomen worden Controle zaal Controleer alle inrichting van de zaal. Test ook muziek, verlichting, decoraties, airco, 8.5. Bewegwijzering Check de bewegwijzering.

17 9. tot 5 dagen na het evenement ook nu zijn er nog een aantal zaken die opvolging nodig hebben Een goeie nazorg en evaluatie verzekeren een succesvol volgend evenement Bedankingskaartjes Bedankingskaartjes drukken en versturen naar alle medewerkers Evaluatie schrijven Gedetailleerd evaluatierapport schrijven, met suggesties voor toekomstige evenementen Deelnemerslijst updaten Deelnemerslijst aanvullen en gegevens bewaren voor komende evenementen.

18 9.4. Rekeningen betalen DJ, schoonmaakploeg, catering, drukwerk, huur, SABAM, podium, zaaldecoratie, eventuele schade, drank, tapinstallatie, 9.5. Financieel verslag maken Maak een gedetailleerd verslag van de kosten en inkomsten.

19 PrintConcept.com Staat voor Kwaliteit Innovatie Service Wil je zeker zijn dat je drukwerk op tijd en correct geleverd wordt, kies dan voor PrintConcept.com. Standaard controleren we jouw drukwerk 5x alvorens we het naar jou verzenden. PrintConcept.com is ook de eerste online aanbieder van 3D spotlak, de meest luxueuze afwerking voor elk drukwerkproject. Daarbij hebben we een zeer groot productgamma dat heel regelmatig nog verder uitgebreid wordt. Ten slotte denkt PrintConcept.com graag mee met jouw project. Heb je een project waarvoor je drukwerk nodig hebt? Laat het ons weten, onze expertise voor vele projecten staat gratis voor jou ter beschikking. Meer dan 10 jaar lang verzorgen we het drukwerk voor meer dan klanten. KMO of grote organisatie, jij staat 100% centraal! Veel succes, Het PrintConcept.com team Heb je opmerkingen over deze checklist, laat het ons gerust weten. Wij vullen hem graag aan!

De evenementen checklist

De evenementen checklist De evenementen checklist #iedereenflyer FLYER.BE Drukwerk voor iedereen! Evenementen doe je zo! Of het nu de eerste of de honderdste keer is dat je een evenement organiseert, je wil steeds dat het resultaat

Nadere informatie

&+(&./,67,17,-' 0,167(16-$$50$$1'(19225$)

&+(&./,67,17,-' 0,167(16-$$50$$1'(19225$) &+(&./,67VOOR)8,9(1 Met deze uitgebreide checklist laat je niets aan het toeval over! Gebruik deze checklist als leidraad tijdens het organiseren van je evenement. Bekijk nauwkeurig elk onderdeel en alle

Nadere informatie

Chronologisch. DOCUMENT: Checklist voor fuiven, pagina 1 van 6 DOELGROEP: Organisatoren MINSTENS 1 JAAR 6 MAANDEN VOORAF 3 MAANDEN VOORAF

Chronologisch. DOCUMENT: Checklist voor fuiven, pagina 1 van 6 DOELGROEP: Organisatoren MINSTENS 1 JAAR 6 MAANDEN VOORAF 3 MAANDEN VOORAF DOCUMENT: Checklist voor fuiven, pagina 1 van 6 CHECKLIST voor FUIVEN Met deze uitgebreide checklist laat je niets aan het toeval over! Gebruik deze checklist als leidraad tijdens het organiseren van je

Nadere informatie

FUIFBUDDIE OPLEIDING 2018

FUIFBUDDIE OPLEIDING 2018 FUIFBUDDIE OPLEIDING 2018 Fuifbuddie opleiding - Attest: voorwaarden - Opleiding volledig volgen - 18 jaar - Na positief advies van de politie - Bewijs van deelname - Uitnodiging voor de uitreiking Fuifbuddie

Nadere informatie

FUIFBUDDIE OPLEIDING 2014. Organiseren van evenementen en fuiven

FUIFBUDDIE OPLEIDING 2014. Organiseren van evenementen en fuiven FUIFBUDDIE OPLEIDING 2014 Organiseren van evenementen en fuiven Fuifbuddie opleiding Sessie 1 Organiseren van evenementen en fuiven E.H.B.O op fuiven Sessie 2 Systeem Safe Party Zone, hoe en wat Drugsproductinfo

Nadere informatie

1. Ongeveer een half jaar van tevoren

1. Ongeveer een half jaar van tevoren 68 Er bestaat geen ideaal recept voor het organiseren van een concert. Er spelen immers honderden dingen mee in het welslagen van de avond en de moeilijkheidsgraad om dit te realiseren. Maar we doen toch

Nadere informatie

Uur Wat Plaats Wie Info (zeker contactgegevens) Uur Wat Plaats Wie Info (zeker contactgegevens)

Uur Wat Plaats Wie Info (zeker contactgegevens) Uur Wat Plaats Wie Info (zeker contactgegevens) Bijlages 1 Voorbeeld draaiboek 2 Voorbeeld begroting 3 Voorbeeld checklist 4 Voorbeeld shiftlijst 1.1 Voorbeeldje draaiboek Pride-actie op de Grote Markt Voorbeeld 1 Vrijdag 26/03 Uur Wat Plaats Wie Info

Nadere informatie

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Inhoud... 1 Info voor website, Facebook en beelscherm... 2 Affiches en Flyers... 3 Materiaal... 4 Aanvragen en toelatingen... 4 Financieel... 4 Takenlijst en

Nadere informatie

Copyricht Schepers Audiotechniek 2014 Goudenregenstraat 10 9581 KS Musselkanaal +31 (0) 6 5229 8804 www.schepers-audiotechniek.nl

Copyricht Schepers Audiotechniek 2014 Goudenregenstraat 10 9581 KS Musselkanaal +31 (0) 6 5229 8804 www.schepers-audiotechniek.nl Checklist evenementen Een checklist voor evenementen helpt u om uw evenement succesvol te plannen, te organiseren en te evalueren. Om u te helpen uw evenement tot een succes te maken, bieden we u graag

Nadere informatie

Zelfregulering: Checklist toernooien binnen BSVV

Zelfregulering: Checklist toernooien binnen BSVV Zelfregulering: Checklist toernooien binnen BSVV Een checklist voor toernooien helpt leiders/trainers van BSVV om een ieder van jullie je eigen georganiseerde voetbaltoernooi succesvol te plannen, te organiseren

Nadere informatie

Checklist Beursdeelname

Checklist Beursdeelname Checklist Beursdeelname Waarom deelnemen aan een beurs? Er zijn verschillende redenen om deel te nemen aan een beurs. Het is belangrijk om voor jezelf op een rijtje te hebben wat je precies wilt bereiken

Nadere informatie

Potgrond als basis voor een goede organisatie? Het geheim recept van t Kroegske en i see clouds

Potgrond als basis voor een goede organisatie? Het geheim recept van t Kroegske en i see clouds Potgrond als basis voor een goede organisatie? Het geheim recept van t Kroegske en i see clouds Even voorstellen: i seeclouds I see clouds = jongerencultuur collectief Wat juist? I see clouds ondersteunt

Nadere informatie

Aanvraagformulier. Aanvraag stedelijke subsidie voor de ondersteuning van een project rond jeugdcultuur. Naam van het project:

Aanvraagformulier. Aanvraag stedelijke subsidie voor de ondersteuning van een project rond jeugdcultuur. Naam van het project: Aanvraagformulier Contact : Dienst jeugd, info@pingjeding.be Grote Markt 1 9100 Sint-Niklaas Aanvraag stedelijke subsidie voor de ondersteuning van een project rond jeugdcultuur Naam van het project:..

Nadere informatie

Free Hands wil graag een debat organiseren over jongeren en vrije tijd. Hoe begint zij hieraan?

Free Hands wil graag een debat organiseren over jongeren en vrije tijd. Hoe begint zij hieraan? ORGANISEREN [ ORGANISEREN Veel gestelde vragen: Free Hands wil graag een debat organiseren over jongeren en vrije tijd. Hoe begint zij hieraan? African Child vzw organiseert een congres voor 100 personen.

Nadere informatie

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Het Duisenberg Gebouw met haar prachtige Plaza en onderwijsruimtes is een uitstekende plek voor studenten, staf en externen om een evenement

Nadere informatie

WAT DETAILS DEADLINE VERANT WOORD ELIJKE Eten en overnachten

WAT DETAILS DEADLINE VERANT WOORD ELIJKE Eten en overnachten WAT DETAILS DEADLINE VERANT WOORD ELIJKE Eten en overnachten Eten zaterdagmorgen Bestellen bij bloso: laten weten hoeveel Annuleren van deze nacht voor een heel aantal (alle pakketnemers), maar ook aantal

Nadere informatie

Stappenplan X-ZJON! activiteit

Stappenplan X-ZJON! activiteit Stappenplan X-ZJON! activiteit Je wilt een X-ZJON! activiteit organiseren met behulp van subsidie van de gemeente. In dit plan vind je zes stappen die jou helpen bij de voorbereidingen. Deze stappen zijn

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor culturele projectsubsidies

Aanvraagformulier voor culturele projectsubsidies Aanvraagformulier voor culturele projectsubsidies 1. Gegevens aanvrager(s) Naam van aanvrager (vereniging of individu) :... Naam contactpersoon (enkel in te vullen indien de aanvrager een vereniging is)

Nadere informatie

Draaiboek voor opvolging van een lopende permanente vorming

Draaiboek voor opvolging van een lopende permanente vorming Draaiboek voor opvolging van een lopende permanente vorming CPV 2011-2012-005 Dit document kan je gebruiken als draaiboek om het ganse verloop van je permanente vorming op te volgen en in goede banen te

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Baanwielrennen

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Baanwielrennen PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Baanwielrennen Volgende pagina s tonen een voorbeeld van een draaiboek zoals gebruikt kan worden voor de organisatie van een baanwedstrijd. Dit

Nadere informatie

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Inhoud... 1 Info voor website, Facebook en beelscherm... 2 Affiches en Flyers... 3 Materiaal... 4 Aanvragen en toelatingen... 4 Financieel... 5 Takenlijst en

Nadere informatie

Opzet Draaiboek Symposium Februari 2008

Opzet Draaiboek Symposium Februari 2008 Opzet Draaiboek Symposium Datum Programma TITEL (Overgang VMBO-ROC) Ondertitel. Locatie,,. Doelgroep Leerlingen van het. Communicatiedoelen Door vervolgopleidingen op het ROC vanuit diverse gezichtspunten

Nadere informatie

Evenementen Checklist

Evenementen Checklist Categorie Activiteit Check Categorie Activiteit Check 1. Algemeen 5. Drank en catering Lijst (eind)verantwoordelijken 5.2 Algemeen Aanwijzen verantwoordelijke. 1.2 Aandachspunten Inventarisatie afbreukrisico

Nadere informatie

Actie checklist Statusoverzicht

Actie checklist Statusoverzicht Actie checklist Statusoverzicht Actie Status Verantwoordelijk Deadline Opmerkingen Aanmelden van de actie Z.s.m. Aanmelden kan op: Actie.kankeronderzoekfondslimburg.nl Bepaal uw plan Z.s.m. Afhankelijk

Nadere informatie

A Good Way To Party!

A Good Way To Party! A Good Way To Party! 1. Inleiding. Weg met die eeuwenoude tradities, voorbijgestreefde ideeën en thema s! Niet weer de zoveelste saaie party maar een nieuw concept met als sleutelfactoren: Trendy, origineel

Nadere informatie

Draaiboek evenement. Tip: maak 1 draaiboek en verdeel dit onder alle betrokkenen, maak geen meerdere draaiboeken.

Draaiboek evenement. Tip: maak 1 draaiboek en verdeel dit onder alle betrokkenen, maak geen meerdere draaiboeken. Draaiboek evenement Een draaiboek voor een evenement zorgt ervoor dat uw evenement op de dag zelf voorspoedig verloopt. Een draaiboek is een planning voor uw evenement, met nauwkeurige tijdstippen waarop

Nadere informatie

Format checklist bijeenkomst

Format checklist bijeenkomst Format checklist bijeenkomst Betreft : Datum : Team : Taken Projectleider/Coördinator Projectplan schrijven Bepalen en verantwoordelijk voor budget Vergoeding (reiskosten) deelnemers? Projectgroep samenstellen

Nadere informatie

Hoe vraag je subsidies aan?

Hoe vraag je subsidies aan? 1 Hoe vraag je subsidies aan? Startgids Heb je een idee voor een project? Zoek je nog extra geld? In Borgerhout kan je subsidies aanvragen om projecten te organiseren. We weten dat zo n aanvraag ingewikkeld

Nadere informatie

Tijdsplan Evenementen

Tijdsplan Evenementen Categorie Activiteit Aantal weken voor begin toernooi 1. Algemeen 8 7 6 5 4 3 2 1 0-1 Lijst (eind)verantwoordelijken 1.2 Aandachtspunten Inventarisatie afbreukrisico s Tijdsplannen voor de toernooidagen

Nadere informatie

Aanvraagformulier activiteit in het kader van 800 jaar Sint-Niklaas

Aanvraagformulier activiteit in het kader van 800 jaar Sint-Niklaas Aanvraagformulier activiteit in het kader van 800 jaar SintNiklaas A. Contactinformatie organisator HOOFDAANVRAGER Datum aanvraag: 1. (naam): 2. (adres): 3. (tel.): 4. (email): 5. (website): VZW / Feitelijke

Nadere informatie

Routbeschrijving aanwezig ja / nee Aantal zalen nodig Zaalgrootte Zaal 1 personen Naam zaal

Routbeschrijving aanwezig ja / nee Aantal zalen nodig Zaalgrootte Zaal 1 personen Naam zaal Checklist organisatie workshops / bijeenkomsten / congressen bijeenkomst Datum Verantwoordelijke persoon Doelgroep Tijdstip aanvang Tijdstip einde Tijdstip organisatie aanwezig Locatiegegevens Adres Postcode,

Nadere informatie

Draaiboek Wmo Event Weert en Stramproy

Draaiboek Wmo Event Weert en Stramproy Dit draaiboek heeft betrekking op het te organiseren WMO event op zaterdag 25 oktober van 14:00 17:00 in de Poort van Limburg te Weert en op dinsdag 4 november van 16:30 19:00 in gemeenschapscentrum de

Nadere informatie

Opzet Draaiboek Symposium Maart 2008 Versie van 11 oktober 2007

Opzet Draaiboek Symposium Maart 2008 Versie van 11 oktober 2007 Opzet Draaiboek Symposium Versie van 11 oktober Datum 11 oktober Programma TITEL (Overgang VMBO-ROC) Ondertitel. Locatie,,. Doelgroep Leerlingen van het. Communicatiedoelen Door vervolgopleidingen op het

Nadere informatie

3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden!

3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden! 3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden! Dit jaar organiseert de KNMvD voor de vierde keer de Landelijke Open Dag Dierenartsen.

Nadere informatie

PROJECTPLAN. Wat staat er in?

PROJECTPLAN. Wat staat er in? PROJECTPLAN Er zijn heel veel manieren hoe je een projectplan (of plan van aanpak) maakt. Een projectplan hoeft echt niet uit heel veel pagina s te bestaan, als je maar over een aantal dingen goed hebt

Nadere informatie

Aanvraagformulier projecttoelage jeugdinitiatieven

Aanvraagformulier projecttoelage jeugdinitiatieven Aanvraagformulier projecttoelage jeugdinitiatieven Heb je vragen of hulp nodig bij het invullen van dit formulier: mail of bel gerust naar jeugddienst.berchem@stad.antwerpen.be of 03 239 14 86 Gegevens

Nadere informatie

Aanvraagformulier projectsubsidie integratie

Aanvraagformulier projectsubsidie integratie Aanvraagformulier projectsubsidie integratie In te vullen door de aanvragers 1. Vul hieronder enkele gegevens van je organisatie in: IBAN: B E - - 2. Vul hieronder enkele gegevens van de verantwoordelijke

Nadere informatie

Draaiboek bewonersactiviteit

Draaiboek bewonersactiviteit Draaiboek bewonersactiviteit Het organiseren van een bewonersactiviteit is voor de meesten geen dagelijkse bezigheid. Dit draaiboek kan u wellicht helpen bij de organisatie van een activiteit. Hierin vindt

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie

HANDLEIDING. Kom In Actie HANDLEIDING Kom In Actie Inhoudsopgave Checklist voor het plannen van je actie... 3 Kominactie.rodekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede organisatoren toevoegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

Beoordeling: Het belangrijkste is altijd je argumentatie. Denk ook aan bronvermelding. Daarnaast let je op je Nederlandse spelling en vormgeving.

Beoordeling: Het belangrijkste is altijd je argumentatie. Denk ook aan bronvermelding. Daarnaast let je op je Nederlandse spelling en vormgeving. Periode 1 & 2 Leerjaar: 3 Vak: Economie : In de eerste twee periodes van het 3 e studiejaar ga je tijdens het vak economie bezig met het organiseren van een relatie dag voor jou stagebedrijf. Het doel,

Nadere informatie

Financiële richtlijnen: activiteitensubsidie gezondheidspromotie

Financiële richtlijnen: activiteitensubsidie gezondheidspromotie Financiële richtlijnen: activiteitensubsidie gezondheidspromotie Het invullen van het financieel plan (aanvraagformulier) Op het aanvraagformulier vindt u een financieel plan. In dit plan vult u de verwachte

Nadere informatie

Draaiboek CCN weekeinden

Draaiboek CCN weekeinden Draaiboek CCN weekeinden CUENT CAMPER CLUB NEDERLAND N A A M D O Versie 25 augustus 2018 1 DRAAIBOEK BOLLEN BIETEN Datum Jaarplanning. Jaar daarvoor Ruim van te voren Jaarplanning Twee weken van Uiterlijk

Nadere informatie

Draaiboek voetbaltoernooien bij BSVV

Draaiboek voetbaltoernooien bij BSVV Draaiboek voetbaltoernooien bij BSVV Een draaiboek voor een voetbaltoernooi bij BSVV zorgt ervoor dat het toernooi op de dag zelf voorspoedig zal verlopen. Een draaiboek is een planning voor het senioren

Nadere informatie

Organiseer een feestdag!

Organiseer een feestdag! Er is altijd wel reden om een feestje te vieren. Ook op school. Maar hoe organiseer je een spetterend feest? Bijvoorbeeld een klassenavond of een speciale feestdag? Daarover gaat deze lesbrief. TIP! Nog

Nadere informatie

INFO LOKAAL. ondersteuning voor de lokale hujo-groepen!

INFO LOKAAL. ondersteuning voor de lokale hujo-groepen! INFO LOKAAL ondersteuning voor de lokale hujo-groepen! Maart: Evenementenorganisatie In deze infolokaal richten we ons op alle lokale groepen die een evenement organiseren en hierbij graag een leidraad

Nadere informatie

Als eerste te regelen (ten minste een maand maar liever langer van tevoren)

Als eerste te regelen (ten minste een maand maar liever langer van tevoren) Checklist voor een feest Het organiseren van een feestje kan behoorlijk stressvol zijn. Er moet vaak veel (tegelijk) geregeld worden, waardoor je snel iets kunt vergeten. Een checklist kan uitkomst bieden.

Nadere informatie

REGLEMENT SAMENWERKINGSACTIVITEITEN

REGLEMENT SAMENWERKINGSACTIVITEITEN REGLEMENT SAMENWERKINGSACTIVITEITEN A. NIET-SUBSIDIEERBARE ACTIVITEITEN (door nationale overheden) 1) WINSTVERDELING. Opbrengst inkomgelden : voor het Cultureel Centrum Opbrengst tap : voor de medewerkende

Nadere informatie

Inhoud. Reüniepakket. Bijlage I 9 Bijlage II 15 Bijlage III 17 Bijlage IV 19

Inhoud. Reüniepakket. Bijlage I 9 Bijlage II 15 Bijlage III 17 Bijlage IV 19 1 Inhoud 1 Voorbereiding 4 1.1 Begin tijdig met plannen 4 1.2 Bepaal de datum, locatie en tijdstip 4 1.3 Stel een reüniecommissie samen 4 1.4 Maak een actielijst na elke vergadering 4 1.5 Doe een aankondiging

Nadere informatie

Organiseren van evenementen. Bart Van de Paer - Projectleider evenementen Stad Antwerpen

Organiseren van evenementen. Bart Van de Paer - Projectleider evenementen Stad Antwerpen Organiseren van evenementen Bart Van de Paer - Projectleider evenementen Stad Antwerpen Organiseren van evenementen Inhoud Inleiding De weg door de stad Soorten evenementen Evenementenaanvraag? Organisatiedraaiboek

Nadere informatie

Taakverdeling e Fotosalon. Zie ook onze website.

Taakverdeling e Fotosalon. Zie ook onze website. Taakverdeling 2019 38 e Fotosalon Zie ook onze website www.visueel.be 1 Salondagen 2019 Vrijdag 1 november: open van 10.30 u tot 21 u Projecties reeks A: Projecties reeks B: 11 14 16 18 u 12 15 17 18.45

Nadere informatie

Tips voor de organisatie van een succesvol event

Tips voor de organisatie van een succesvol event In cl us dr ie f aa ib oe k & ch ec kl is t Tips voor de organisatie van een succesvol event Inhoud Inhoud 1. Doelgroep 2. Datum 3. Locatie 4. Catering 5. Invulling 6. Uitnodiging 7. Checklist 8. Draaiboek

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor de subsidiëring van gemeenschapsvormende culturele evenementen

Aanvraagformulier voor de subsidiëring van gemeenschapsvormende culturele evenementen 1/5 Aanvraagformulier voor de subsidiëring van gemeenschapsvormende culturele evenementen 1. Algemeen 1.1. De gegevens van de aanvrager (= de persoon die het formulier invult) Adres: Gemeente: Telefoon:

Nadere informatie

Taakverdeling e Fotosalon. Zie ook onze website.

Taakverdeling e Fotosalon. Zie ook onze website. el Taakverdeling 2018 37 e Fotosalon Zie ook onze website www.visueel.be 1 Salondagen 2018 Donderdag 1 november: open van 10.30 u tot 21 u Projecties reeks A: Projecties reeks B: 11 14 16 18 u 12 15 17

Nadere informatie

Voorbereiding Planning: weken van te voren Totale voorbereidingstijd: 12 uur (gem. 3 uur per persoon)

Voorbereiding Planning: weken van te voren Totale voorbereidingstijd: 12 uur (gem. 3 uur per persoon) Stappenplan: organisatie van een padel toernooi Wil je als club een padel toernooi organiseren? Dan kan de KNLTB je daarbij helpen! Het organiseren van een padel toernooi op jouw club biedt niet alleen

Nadere informatie

Actie toolkit voor personen

Actie toolkit voor personen Actie toolkit voor personen Augustus 2016 Introductie Introductie Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat jij in actie wil komen voor Spieren voor Spieren! Zoals je wellicht weten zijn wij voor een groot

Nadere informatie

Inhoud 1. Evenementencommunicatie:deel van de communica tiemix 2. Het bedrijfsevenement versus publieksevenement 3. Het evenementenbureau

Inhoud 1. Evenementencommunicatie:deel van de communica tiemix 2. Het bedrijfsevenement versus publieksevenement 3. Het evenementenbureau 5 Inhoud 1. Evenementencommunicatie:deel van de communica tiemix 11 1.1. Communicatiemix van de onderneming 11 1.2. Plaats van evenementencommunicatie in de communicatiemix 12 2. Het bedrijfsevenement

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor subsidies internationale projecten

Aanvraagformulier voor subsidies internationale projecten Aanvraagformulier voor subsidies internationale projecten 1. Gegevens aanvrager(s) Naam van aanvrager (vereniging of individu) :... Naam contactpersoon (enkel in te vullen indien de aanvrager een vereniging

Nadere informatie

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Je hebt als groep ouders een idee van wat je rond cultuur, ouderbetrokkenheid en taalstimulering zou willen doen op de school van je kind(eren)? Dit doe

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Wegwielrennen

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Wegwielrennen PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Wegwielrennen Volgende pagina s tonen een voorbeeld van een draaiboek zoals gebruikt kan worden voor de organisatie van een veldrijwedstrijd.

Nadere informatie

Charter voor exposanten

Charter voor exposanten Charter voor exposanten Basisrichtlijnen bij deelname Beste exposant, Wij helpen u graag om uw deelname zo succesvol en aangenaam mogelijk te maken. Dit technisch handboek bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

Plan van aanpak ZOJP-carrousel

Plan van aanpak ZOJP-carrousel Plan van aanpak ZOJP-carrousel Organisatie algemeen Definitieve datum hangt samen met de beschikbaarheid van de locatie en de sprekers. Check vooraf of er geen andere belangrijke bijeenkomsten zijn op

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Veld

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Veld PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Veld Volgende pagina s tonen een voorbeeld van een draaiboek zoals gebruikt kan worden voor de organisatie van een veldrijwedstrijd. Dit draaiboek

Nadere informatie

Doet je buurt bruisen.

Doet je buurt bruisen. Doet je buurt bruisen. Gratis tool Organiseer op www.planidoo.be Samen. Sneller. Beter. 1 Een event in je straat, dorp, gemeente of stad? Gratis tool Ben je een vat vol wervelende ideeën voor toffe activiteiten

Nadere informatie

5 Ik tel mee. in mijn vrije tijd

5 Ik tel mee. in mijn vrije tijd 5 Ik tel mee in mijn vrije tijd [A] Zet eens een feestje op! Inhoudsopgave 1. Twaalf kaarten (taken)... p. 146 2. Checklist (stappenplan): chronologisch... p. 148 3. Checklist per opdracht... p. 153 4.

Nadere informatie

Zoek een terrein dat goed gelegen is en geschikt is voor je activiteit. Bestel eventueel al een eettent of kraam, podiumelementen en toiletcabines.

Zoek een terrein dat goed gelegen is en geschikt is voor je activiteit. Bestel eventueel al een eettent of kraam, podiumelementen en toiletcabines. N o 2 Checklist Met onderstaande checklist proberen we je een helpende hand te reiken. De bron voor al deze informatie over fuiven is fuifpunt.be. Op deze website vind je tal van tips en trucs voor de

Nadere informatie

opmerking Draaiboek voorafgaand evenement BREAKOUT THE WORLD Concept taak x <naam> x x <naam> <naam> <naam> <naam> <naam> <naam> <naam> <naam>

opmerking Draaiboek voorafgaand evenement BREAKOUT THE WORLD Concept taak x <naam> x x <naam> <naam> <naam> <naam> <naam> <naam> <naam> <naam> 1 Draaiboek voorafgaand evenement BREAKOUT THE WORLD Concept Inventarisatie maken voor benodigde materialen Materialenlijst uitwerpen met punten van verkoop verhuur Concept verder uitwerken en visualiseren

Nadere informatie

Stappenplan Jongeren in Actie evenement

Stappenplan Jongeren in Actie evenement Stappenplan Jongeren in Actie evenement Je wilt een Jongeren in Actie evenement organiseren met behulp van subsidie van de gemeente. In dit plan vind je zes stappen die jou helpen bij de voorbereidingen.

Nadere informatie

Sponsorpakketten 2015

Sponsorpakketten 2015 www.alphendhuez.nl 2015 Sponsorpakketten 2015 Inhoud Benefietfestival (sinds 2011) Doel 2015 Sponsormogelijkheden Productpakketten Contactgegevens Benefietfestival Alphen d Huez Alphen d Huez is in 2011

Nadere informatie

DRAAIBOEK FUIVEN EN VATEN OC KASTERLEE

DRAAIBOEK FUIVEN EN VATEN OC KASTERLEE DRAAIBOEK FUIVEN EN VATEN OC KASTERLEE 2019-1- Draaiboek fuiven en vaten in OC KLT Voorwoord Bij het organiseren van een fuif of vat komt heel wat kijken. De gemeente Kasterlee helpt je graag op weg en

Nadere informatie

De finale: Het laatste Project!

De finale: Het laatste Project! De finale: Het laatste Project! SOLAR FESTIVAL Muziekfestival sinds 2005 Roermond - Maasplassen (recreatiepark de Weerd) Cross Over Programmering Elk klein hoekje waar je in en uit, onder of op gaat

Nadere informatie

Sponsorpakketten 2014

Sponsorpakketten 2014 www.alphendhuez.nl 2014 Sponsorpakketten 2014 Inhoud document Het festival Doel 2014 Sponsorpakketten Materialen & benodigheden Contactgegevens Benefietfestival Alphen d Huez Alphen d Huez is in 2011 ontstaan

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging?

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Heeft u altijd al eens iets willen doen voor de Mucovereniging, maar u weet niet goed wat? Dan helpen wij u daar graag mee verder! In deze informatiegids

Nadere informatie

Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor.

Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. STAPPENPLAN LEES DE FESTIVALGIDS Zo weet je wat het project inhoudt en wat je te wachten staat. www.stressfactor.be/organisator/2016 OVERTUIG JE MEDELEERLINGEN Jij bent vast niet de enige die een festival

Nadere informatie

Periode 1 & 2: Manier van inleveren.

Periode 1 & 2: Manier van inleveren. Periode 1 & 2 Leerjaar: 3 Vak: Economie In de eerste twee periodes van het 3 e studiejaar ga je tijdens het vak economie bezig met het organiseren van een relatie dag voor jou stagebedrijf. Het doel, budget,

Nadere informatie

ondernemers die een boek willen schrijven

ondernemers die een boek willen schrijven TIPS voor ondernemers die een boek willen schrijven BESTSELLER-checklist Daisy Goddijn BESTSELLER-checklist Inleiding Van harte gefeliciteerd met je aanschaf van het boek Experttips voor ondernemers die

Nadere informatie

Opzet Draaiboek Symposium 20 Maart 2008

Opzet Draaiboek Symposium 20 Maart 2008 1 Opzet Draaiboek Symposium 20 Maart Versie van 2 november Datum 11 oktober Programma TITEL : Overgang VMBO-ROC Ondertitel:. Locatie Economisch College Maarssen, Pauwenkamp 152, 3607 GK Maarssen. Doelgroep

Nadere informatie

Algemeen. Opmerking

Algemeen. Opmerking 4.3.3.2. Algemeen Via opties en instellingen - algemeen kunt u de instellingen van de algemene instellingen van het softwareprogramma configureren naargelang de wensen van uw vastgoedkantoor. Voor de configuratie

Nadere informatie

Handleiding. De Regiotour organiseren in jouw ziekenhuis. Handleiding : Organiseren regiotour in eigen ziekenhuis Pagina 1

Handleiding. De Regiotour organiseren in jouw ziekenhuis. Handleiding : Organiseren regiotour in eigen ziekenhuis Pagina 1 Handleiding De Regiotour organiseren in jouw ziekenhuis Handleiding : Organiseren regiotour in eigen ziekenhuis Pagina 1 Inleiding Voor je ligt een handleiding over het organiseren van de regiotour binnen

Nadere informatie

Voorbeeld Praktijkopdracht. Secretaresse niveau 3. Betreft: Zorgt voor de schriftelijke informatie-uitwisseling

Voorbeeld Praktijkopdracht. Secretaresse niveau 3. Betreft: Zorgt voor de schriftelijke informatie-uitwisseling Voorbeeld Praktijkopdracht Secretaresse niveau 3 Betreft: Zorgt voor de schriftelijke informatie-uitwisseling Kwalificatiedossier Secretariële beroepen 2011-2012 Kwalificatie Secretaresse Kerntaak 1 Voert

Nadere informatie

C-MINE CULTUURCENTRUM Handleiding online abonnementen en/of losse tickets bestellen

C-MINE CULTUURCENTRUM Handleiding online abonnementen en/of losse tickets bestellen C-MINE CULTUURCENTRUM Handleiding online abonnementen en/of losse tickets bestellen STAP 1: website Surf naar www.c-minecultuurcentrum.be en klik rechts onder online ticketing op Bestel hier je ticket

Nadere informatie

PR-BEGELEIDING. Na initiatie van een evenement

PR-BEGELEIDING. Na initiatie van een evenement PR-BEGELEIDING Na initiatie van een evenement Voorwoord Jouw evenement gaat er komen bij SETUP! Naast de productie en inhoud is de PR & Communicatie van het evenement bij SETUP een belangrijk onderdeel.

Nadere informatie

Checklist Fuiven De Mast Torhout

Checklist Fuiven De Mast Torhout Checklist Fuiven De Mast Torhout 1 jaar tot 6 maanden vooraf 1. Datum Zoek een geschikte datum voor je activiteit Ga na of er geen soortgelijke activiteiten op dezelfde dag doorgaan in de gemeente of megafuiven

Nadere informatie

HANDLEIDING SPRAAKAFZIEN EN NmG

HANDLEIDING SPRAAKAFZIEN EN NmG HANDLEIDING SPRAAKAFZIEN EN NmG Voorwoord Er zijn in Nederland naar schatting 1,5 miljoen mensen met een gehooraandoening. Stichting Hoormij is dé patiëntenorganisatie voor mensen met een gehooraandoening.

Nadere informatie

Lesbrief: Backoffice Thema: Hoe kom ik daar?

Lesbrief: Backoffice Thema: Hoe kom ik daar? Lesbrief: Backoffice Thema: Hoe kom ik daar? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Zou het profiel Economie & Ondernemen bij jou passen? Een onderdeel van dit

Nadere informatie

Jouw marketingplan voor 2015 opstellen? 5 tips!

Jouw marketingplan voor 2015 opstellen? 5 tips! Jouw marketingplan voor 2015 opstellen? 5 tips! 1. Communiceer slim² x slimmer² x slimst² S.M.A.R.T. betekent communiceren met een duidelijk doel. Door elke communicatievorm van jouw bedrijf te linken

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

Voorbeeld Praktijkopdracht. Directiesecretaresse-management assistent niveau 4. Betreft: Zorgt voor de schriftelijke informatie-uitwisseling

Voorbeeld Praktijkopdracht. Directiesecretaresse-management assistent niveau 4. Betreft: Zorgt voor de schriftelijke informatie-uitwisseling Voorbeeld Praktijkopdracht Directiesecretaresse-management assistent niveau 4 Betreft: Zorgt voor de schriftelijke informatie-uitwisseling Kwalificatiedossier Secretariële beroepen 2011-2012 Kwalificatie

Nadere informatie

s-hertogenbosch Koning Willem I College I Stichting Abinbono I Donderdag 17 januari 2013

s-hertogenbosch Koning Willem I College I Stichting Abinbono I Donderdag 17 januari 2013 Offerte Stichting Abinbono s-hertogenbosch Koning Willem I College I Stichting Abinbono I Donderdag 17 januari 2013 Kerngegevens In opdracht van Stichting Abinbono Naam Emke Molnar Telefoonnummer - Email

Nadere informatie

VOORBEREIDING BEURSDEELNAME

VOORBEREIDING BEURSDEELNAME VOORBEREIDING BEURSDEELNAME Bij een beursdeelname komt veel kijken. Om alles overzichtelijk te houden, geven we je hier checklists, tips en ideeën voor een goede beursvoorbereiding. De eerste stap bestaat

Nadere informatie

EVALUATIEFORMULIER ONDERSTEUNING JEUGDMUZIEKFESTIVALS

EVALUATIEFORMULIER ONDERSTEUNING JEUGDMUZIEKFESTIVALS EVALUATIEFORMULIER ONDERSTEUNING JEUGDMUZIEKFESTIVALS Uiterlijk 80 kalenderdagen na het jeugdmuziekfestival dit document volledig ingevuld (incl. bijlagen) terugbezorgen aan Dienst Jeugd (Jeugdcentrum

Nadere informatie

HANDLEIDING AANVULLENDE HOORHULPMIDDELEN

HANDLEIDING AANVULLENDE HOORHULPMIDDELEN HANDLEIDING AANVULLENDE HOORHULPMIDDELEN Voorwoord Er zijn in Nederland naar schatting 1,5 miljoen mensen met een gehooraandoening. Stichting Hoormij is dé patiëntenorganisatie voor mensen met een gehooraandoening.

Nadere informatie

Jouw Training Online. Wiepke de Jong. Online Business Trainer Online Training Websites

Jouw Training Online. Wiepke de Jong. Online Business Trainer Online Training Websites Jouw Training Online Wiepke de Jong Online Business Trainer Online Training Websites INLEIDING BEDRIJFSLEVEN DIENST INNOVATIE MARKETING PROCES VERBETERING INTERNET MOGELIJKHEDEN JOUW TRAINING ONLINE INTERNET

Nadere informatie

Succesvol deelnemen aan een beurs. Hoe doe je dat?

Succesvol deelnemen aan een beurs. Hoe doe je dat? WHITEPAPER Succesvol deelnemen aan een beurs. Hoe doe je dat? Deze whitepaper word je aangeboden door Alpha producties, totaal leverancier op het gebied van presentatie. Effectief resultaat Dag kan alleen

Nadere informatie

Checklist. Een nieuwe website, hoe begin ik er aan?

Checklist. Een nieuwe website, hoe begin ik er aan? Checklist Een nieuwe website, hoe begin ik er aan? 1 1. DOEL Een goede website maakt geïntegreerd deel uit van de communicatie van het bedrijf. :: Doelstellingen. Wat zijn op heden de belangrijkste doelstellingen

Nadere informatie

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING INTRODUCTIE INTRODUCTIE Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat jullie in actie willen komen voor Spieren voor Spieren! Zoals

Nadere informatie

De schoolact Een optreden organiseren

De schoolact Een optreden organiseren De schoolact Een optreden organiseren Leerlingenopdracht Checklists per subgroep Het is belangrijk dat iedereen weet wat de taakverdeling is en wie waarvoor verantwoordelijk is. Schrijf dus jullie taakverdeling

Nadere informatie

Was het nu 80, 90 of 2000? van Studio Brussel Een succesformule

Was het nu 80, 90 of 2000? van Studio Brussel Een succesformule Was het nu 80, 90 of 2000? van Studio Brussel Een succesformule Vaak gekopieerd, nooit geëvenaard De Was het nu 80, 90 of 2000? -party van Studio Brussel is een begrip bij jongere en minder jongere fuifnummers.

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot stedelijke ondersteuning voor culturele initiatieven en activiteiten

Aanvraagformulier tot stedelijke ondersteuning voor culturele initiatieven en activiteiten Cel cultuurcoördinatie Dries Peeters Cultuurbeleidscoördinator Elisabethlaan 103 3200 Aarschot 016 63 02 80 dries.peeters@aarschot.be DP/CBC Voorbehouden aan de administratie 76230/332-02 Schepencollegebeslissing

Nadere informatie