: mevrouw L. Meinsma, mevrouw M. Said en mevrouw K. van der Velde en de heren P. van der Zwan, R. van der Leck, C. Bolt en K. van Veelen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download ": mevrouw L. Meinsma, mevrouw M. Said en mevrouw K. van der Velde en de heren P. van der Zwan, R. van der Leck, C. Bolt en K. van Veelen."

Transcriptie

1 Concept-besluitenlijst van de gecombineerde raadscommissie Algemene, Economische en Financiële Zaken en van de raadscommissie Ruimte, Infrastructuur en Milieu van 5 juli 2012 Aanwezig Afwezig : de leden de heer J. van der Schaaf, de heer H. Balgobind, mevrouw D. Mulder, de heer J. Groen, de heer J. van Kampen, de heer R. van der Galiën, de heer M. Hofman, de heer Y. de Vries, de heer F. de Groot, de heer D. Oosterhof, de heer S. Sijtsma, de heer P. de Ruiter, de heer J. van der Horst, de heer M. van Riezen, de heer R. Haverkort, de heer C. Kuipers, de heer P. Fortuin, mevrouw M. de Voor-Veenstra, mevrouw S. de Jong-Snip, mevrouw T. Soldaat-Stuivenberg, mevrouw A.Y. Feenstra, de heer G.J. van Binsbergen, de heer R. Vos, de heer B. Pietersma en de heer R.A.F. Pronk. Mevrouw T. Flapper (voorzitter) en de heer F. van der Heide (griffie). : mevrouw L. Meinsma, mevrouw M. Said en mevrouw K. van der Velde en de heren P. van der Zwan, R. van der Leck, C. Bolt en K. van Veelen. Tevens : aanwezig wetouder Z. Zweers vergezeld door een aantal ambtenaren. Ook zijn er vijf insprekers aanwezig. 1. Opening De voorzitter, mevrouw Flapper, opent de vergadering. Zij heet iedereen welkom. 2. Mededelingen Er is bericht van verhindering ontvangen van de dames Meinsma, Saïd en Van der Velde en van de heren Van der Zwan, Van der Leck en Van Veelen. De heer Pietersma vervangt de heer Bolt. De voorzitter meldt dat het om een bijzondere gezamenlijke commissievergadering gaat en dat het vanwege die reden mogelijk is dat er meerdere woordvoerders per fractie zijn. 3. Vaststelling agenda De agenda wordt conform het voorstel vastgesteld. 4. De vaart erin! Hercontractering en herfinanciering van de realisatie van het onderdeel Moleneind van het project Drachtstervaart Beslispunten 1. Neem kennis van de voorliggende contractsstukken inzake de realisatie van het onderdeel Moleneind van het project Drachtstervaart en maak uw wensen en bedenkingen daarover aan het college kenbaar. 2. Stel een krediet ad ,-- voor de realisatie van het onderdeel Moleneind van het project Drachtstervaart beschikbaar en stem in met het onderliggende dekkingsplan. 3. Stel een voorziening in voor de vordering die op VGN ontstaat als gevolg van de voorliggende contractstukken. 4. Bekrachtig de door het college vanwege het bedrijfsbelang opgelegde geheimhouding aan bijlage 5 van de vaststellingsovereenkomst op grond van artikel 25 lid 2 en lid 3 van de Gemeentewet juncto artikel 10 WOB. Er zijn vijf insprekers die eerst het woord voeren. De heer Steenstra, garagehouder op het Moleneind, vraagt in zijn betoog aandacht voor een aantal strookjes grond waar nog afspraken over moeten komen. De heer Bosma stelt dat er straks twee conflicterende groepen zijn, nl. automobilisten en watersporters. In dat kader stelt hij voor een aquaduct te maken.

2 Concept-besluitenlijst van de raadscommissie Ruimte infrastructuur en Milieu d.d. 19 september 2012 Aanwezig Afwezig : de leden mevrouw T. Flapper, de heer R. Haverkort, de heer C. Kuipers, de heer P. Fortuin, mevrouw M. de Voor-Veenstra, mevrouw S. de Jong-Snip, de heer M. Hofman, de heer K. van Veelen, de heer B.J. Hakvoort, mevrouw A.Y. Feenstra, de heer G.J. van Binsbergen, de heer D. Oosterhof, de heer S. Sijtsma, mevrouw M. Said, mevrouw L. Meinsma, de heer R. Vos, de heer J.M. Bolt en de heer R.A.F. Pronk. De heer F. de Groot (voorzitter) en mevrouw J. Faber (griffie). : mevrouw K. van der Velde-Ronda. Tevens : aanwezig wethouder mevrouw N. Ketelaar alsmede de heren J. Lobbezoo en L. Trimp. 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet speciaal de heer Hakvoort welkom, die vanavond voor de eerste keer als commissielid aanwezig is. 2. Mededelingen / ingekomen stukken Er is bericht van verhindering ontvangen van mevrouw Van der Velde. Verder meldt de voorzitter dat er bij punt 6 (aanpassing Nota Reclamebeleid) een gewijzigde bijlage is verspreid. De ingekomen stukken worden conform het voorstel afgehandeld. 3. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. 4. Vaststelling besluitenlijst van 10 juli 2012 De besluitenlijst wordt ongewijzigd vastgesteld. 5. Woningbouw De Tike Beslispunt 1. Spreek u uit over het mailbericht van Dorpsbelang De Tike en de reactie van het college aan de raad hierover. Inspreker - De heer Van der Zee namens Dorpsbelang De Tike. In zijn bijdrage spreekt de heer Van der Zee zorg uit over de leefbaarheid in De Tike en, in verband hiermee, de woningbouw in het dorp. Vanaf 2005 zijn er geen nieuwe woningen meer gebouwd. Er is behoefte aan sociale woningbouw voor starters en jongeren. Omdat dit op deze schaal voor corporaties niet interessant is, zal het met name uit particulier initiatief moeten komen. Om dit rendabel te kunnen realiseren is een uitbreiding van het aantal te bouwen woningen op het perceel Master de Jongwei nodig. In de eerste termijn van de commissie stellen alle fracties de leefbaarheid van de dorpen belangrijk te vinden. De wethouder wordt uitgenodigd om te reageren op datgene dat door de inspreker naar voren is gebracht.

3 - 2 - Wethouder Ketelaar geeft aan dat leefbaarheid in de dorpen ook een belangrijke zaak voor het college is. Er is inmiddels een notitie over dit onderwerp opgesteld waar het college graag met de dorpen en de raad over in gesprek gaat. Eén van de elementen van leefbaarheid is woningbouw. Voor De Tike stonden voor 2006 zes woningen gepland, waarvan twee in het aanloopgebied. Er is over diverse locaties gesproken, waarbij vanuit het dorp de locatie Master de Jongwei is aangedragen. Dit perceel is echter particulier eigendom en tot nu toe waren er geen concrete plannen; inmiddels is dat dus wel het geval. Als er een goed plan opgesteld wordt met een goede ruimtelijke inpasbaarheid is het college bereid om over het aantal te bouwen woningen te praten. Zij zegt toe nog na te zullen gaan hoe de studie van Bügel Hajema, waarin gesproken wordt over zeven woningen in De Tike, in dit verhaal past. Deze studie heeft in ieder geval geen officiële status. De commissie spreekt de hoop uit dat de betrokken partijen in onderling overleg op korte termijn tot een goede oplossing komen. Het onderwerp is hiermee voldoende behandeld en zal niet meer voor de raad geagendeerd worden. 6. Aanpassing Nota Reclamebeleid Beslispunt 1. Stel de aanpassing van de reclamenota voor de woonboulevard en samengestelde kantoorgebouwen vast. Er is bij aanvang van de vergadering een gewijzigde bijlage bij dit onderwerp verspreid; op enkele plaatsen in de bijlage werd gesproken over een afmeting van 6 meter, dit moet 7 meter zijn. Er worden enkele technische vragen gesteld die door wethouder Ketelaar beantwoord worden. Advies commissie De commissie adviseert positief over het voorstel, dat als B-voorstel voor de raad wordt geagendeerd. 7. Ontwerp-structuurvisie Smallingerland Beslispunt 1. Bespreek de structuurvisie opiniërend in de raadscommissie. Diverse fracties constateren dat het een erg breed geformuleerd stuk betreft; zij zien met belangstelling uit naar de reacties vanuit het maatschappelijk middenveld en naar de uitvoeringsagenda. Door de commissieleden worden verschillende opmerkingen gemaakt. Wethouder Ketelaar licht toe dat de structuurvisie een ruimtelijke vertaling van de integrale visie is. Met behulp van de structuurvisie kunnen nieuwe ontwikkelingen beoordeeld worden, de visie is richtinggevend daarvoor. De nadruk in het stuk mag dan op Drachten liggen, er is nadrukkelijk óók aandacht voor de dorpen, met name waar het de leefbaarheid betreft. De dorpen zullen naar aard en schaal minder groeien dan Drachten. Dit is al in de integrale visie afgesproken en dit wordt nu vertaald in de structuurvisie. Zoals ook al bij punt 5 van de agenda van vanavond is aangekondigd, zal er nog een discussie over de leefbaarheid in de dorpen volgen. Het begrip duurzaamheid loopt naar de mening van mevrouw Ketelaar als een rode draad door het hele stuk.

4 - 3 - De wethouder geeft aan dat het college de opmerkingen die vanavond gemaakt zijn zal bespreken. Daarna zal het stuk, eventueel aangepast, met het maatschappelijk middenveld besproken worden en zal het naar verwachting in het eerste kwartaal van 2013 nogmaals in de commissie en de raad aan de orde komen maar dan ter vaststelling. 8. Sluiting

5 - 2 - De heer Van der Wijk, eigenaar van een fysiotherapiepraktijk in het gebied, stelt dat zijn bedrijfsvoering onder druk kan komen te staan. Vanwege het langdurige uitstel van het project stelt hij een aantal investeringen te hebben gedaan waarover hij met de gemeente in gesprek wil. Hij vraagt bovendien een loopbrug voor zijn praktijk. De heer Kamsma stelt voorstander van het project te zijn maar is van mening dat de gemeente zich bedient van een trukendoos. Er moet volgens hem een nieuwe aanbesteding komen. Hij vindt ook de algemene informatie onvoldoende. Tot slot spreekt de heer Schroor. Hij vindt het jammer dat de hoofdpersonen niet aanwezig zijn. Hij vindt dat er in het verleden gebrek aan toezicht is geweest. Hij is positief over het plan maar is bang dat de NMA zal ingrijpen in de afspraken die gemaakt zijn over de renteloze terugbetaling uit het voorstel. Hij heeft ook vraagtekens bij de wijze waarop de bijdrage vanuit het GRP wordt beredeneerd. Tot slot biedt hij een kunstwerk aan wethouder Zweers aan. Daaropvolgend wordt het woord gevoerd door alle aanwezige fracties. In deze eerste termijn blijkt dat er waardering is voor de inzet van het college. Daarnaast zijn er veel kritische vragen en opmerkingen. De heer Van der Horst van de fractie van de SP geeft met redenen omkleed als enige woordvoerder aan onomwonden tegen het voorstel te zijn. Na een schorsing gaat wethouder Zweers in eerste termijn in op de reacties en vragen vanuit de commissie. Hij start met een aantal algemene opmerkingen en een kort overzicht van de geschiedenis van het Drachtstervaartproject. Toen er een conflict is ontstaan tussen de partijen is gekozen voor mediation. Uitkomst daarvan is geweest dat de intentie is uitgesproken om er in gezamenlijkheid uit te komen. In die fase is ook professor Nozeman bij het project betrokken. Het voorstel dat er nu ligt is het resultaat van dit traject. De wethouder gaat vervolgens dieper in op de inhoud van het voorliggende plan. Hij stelt dat dit gegeven de omstandigheden het maximaal haalbare is. Er zijn financiële risico's maar die zijn aanvaardbaar en te overzien. De wethouder benadrukt dat de voorliggende overeenkomst een schikking is. Vervolgens gaat wethouder Zweers in op de vragen en opmerkingen. Tijdens zijn beantwoording wordt hij diverse malen geïnterrumpeerd en wordt kort gedebatteerd. Wethouder Zweers stelt dat de terugbetaling renteloos is omdat dit gezien de situatie van VGN het maximaal haalbare is. Staatssteun is niet aan de orde omdat het voorstel een schikking betreft. Vanwege die reden is ook een nieuwe aanbesteding niet aan de orde, er ligt immers een overeenkomst. De wethouder gaat vervolgens in op de werkgelegenheidsaspecten. Hij zegt toe hier voor de raadsvergadering meer informatie over te zullen verstrekken. Naar aanleiding van de vraag over provinciale middelen stelt de wethouder dat de provincie ook hier een forse bijdrage geeft. Dit is dinsdag door GS besloten. Voorwaarde is wel dat het project dit jaar start. Er zit voldoende ruimte in het GRP om dit op een verantwoorde wijze uit te kunnen voeren. Het project zal niet tot tariefsverhogingen leiden, zo zegt wethouder Zweers toe. Het college zal niet voorstellen spoorwegmiddelen in dit project te stoppen. Het college had deze oplossing al in de maak voordat de spoorlijn werd afgeblazen. Daarna gaat de wethouder kort in op de opmerkingen van de insprekers. Hij zegt toe met betrokkenen in overleg te gaan om naar oplossingen te zoeken voor de gememoreerde problemen.

6 - 3 - Vervolgens geeft de wethouder een reactie op een aantal specifieke vragen en opmerkingen. De betalingen zullen rechtstreeks aan Van der Wiel worden gedaan. Er zal geen zogeheten 403 verklaring komen omdat dit niet haalbaar is. De regie van het project is een gedeelde verantwoordelijkheid. De wethouder stelt dat de raad hem mag aanspreken op zijn deel daarvan. De voorgestelde onttrekking uit de reserve is naar mening van de wethouder verantwoord. De verwijzing naar de WMO problematiek door de heer Van der Horst vindt de wethouder apert onjuist. Deze relatie is er naar zijn mening niet, de gemeente staat voor het belang van deze doelgroep en zorgt ook voor voldoende middelen daarvoor. De mogelijke zondagsopening van de winkels zal niet bij dit project worden betrokken. Er kan geen hypotheek gevestigd worden op de grond die de gemeente ooit ingebracht heeft omdat deze grond geen eigendom meer is van de gemeente. De wethouder zegt toe een specificatie te zullen verstrekken van de toenmalige opbrengsten van de grond. Ook over de meerkosten, o.a. vanwege een beweegbare brug zal hij de raad nader en schriftelijk informeren voorafgaand aan de raadsbehandeling. In de tweede termijn komen de woordvoerders vervolgens kort aan het woord. Op een vraag van de heer De Ruiter over juridische toetsing antwoordt wethouder Zweers dat een dergelijk toetsing heeft plaatsgevonden door Trip advocaten. In de tweede termijn wordt duidelijk dat alle fracties het stuk in de fractie willen bespreken, zodat het als A- voorstel geagendeerd zal worden voor de raadsvergadering. Advies commissie Alle fracties nemen het stuk mee terug naar de fractie. Het voorstel wordt als A-voorstel voor de raad geagendeerd. 5. Sluiting De voorzitter sluit de vergadering.

BESLUITENLIJST VAN DE RAADSVERGADERING VAN 12 JUNI 2012

BESLUITENLIJST VAN DE RAADSVERGADERING VAN 12 JUNI 2012 BESLUITENLIJST VAN DE RAADSVERGADERING VAN 12 JUNI 2012 Aanwezig de leden: mevrouw S. Akkerman, mevrouw T. Flapper, de heer H. Balgobind, de heer C. Kuipers, de heer L. van der Meulen, de heer J. van der

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 21 mei uur B.J. Schouten. Raadzaal

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 21 mei uur B.J. Schouten. Raadzaal Vergadering Presidium Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 21 mei 2013 20.00 uur B.J. Schouten Plaats vergadering Doorkiesnummer Raadzaal 5229499 Verslag Zeewolde Agendapunt Onderwerp 1. Opening 2

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal Vergadering Presidium Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 19 september 2017 20.00 uur L. van Heezik Plaats vergadering Doorkiesnummer raadzaal 5229499 Verslag Zeewolde Agenda Onderwerp Pagina punt

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE RAADSVERGADERING VAN 5 JANUARI 2010

BESLUITENLIJST VAN DE RAADSVERGADERING VAN 5 JANUARI 2010 BESLUITENLIJST VAN DE RAADSVERGADERING VAN 5 JANUARI 2010 Aanwezig de leden: mevrouw S. Akkerman, de heer H.K. Balgobind, de heer J.I. Pultrum, de heer L. van der Meulen, de heer J. Leegwater, de heer

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie van 12 mei 2010

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie van 12 mei 2010 Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie van 12 mei 2010 Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie 1 19:00 uur Opening De voorzitter heet iedereen welkom

Nadere informatie

De voorzitter van de commissie van de gemeente Terschelling roept de leden van de commissie op tot het houden van een openbare vergadering op:

De voorzitter van de commissie van de gemeente Terschelling roept de leden van de commissie op tot het houden van een openbare vergadering op: Agenda De voorzitter van de commissie van de gemeente Terschelling roept de leden van de commissie op tot het houden van een openbare vergadering op: Dinsdag 3 november 2015 aanvang 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Doel van de activiteit Bespreken van het raadsvoorstel en bepalen of het raadsvoorstel besluitrijp is t.b.v. de raadsvergadering van 16 januari 2014

Doel van de activiteit Bespreken van het raadsvoorstel en bepalen of het raadsvoorstel besluitrijp is t.b.v. de raadsvergadering van 16 januari 2014 POLITIEKE MARKT APELDOORN Voorzitter: G.L.Y. Bos Secretaris: A. Oudbier Notulist: J. Versteeg Onderwerp Voorstel Subsidieaanvraag i.h.k.v. de Beleidslijn gemeenten Datum 9 januari 2014 Tijdstip 19.00 20.00

Nadere informatie

Verslag Agendacommissie 19 juli 2016

Verslag Agendacommissie 19 juli 2016 Verslag Agendacommissie 19 juli 2016 Aanwezig: W. Buijs Glaudemans (voorzitter), B van de Burgt, I. van Dinther, J. van Orsouw, H. Renders, M. Zondag (i.p.v. H. Smits), D. Warris, H. Wijnstekers, J. Zoll,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Verordening op de raadscommissies gemeente Heemstede 2017 De raad van de gemeente Heemstede; gelet op artikel 82, eerste lid, van de Gemeentewet; gezien het advies van de commissie Middelen van 15 februari

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 26 maart Dhr. Jongenelen, dhr. Langedijk, dhr. Nieuwenhuizen en dhr.

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 26 maart Dhr. Jongenelen, dhr. Langedijk, dhr. Nieuwenhuizen en dhr. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 26 maart 2019 Voorzitter: Wethouders: Ambtenaren: Griffier: Aanwezig: Afwezig: RAAD 1. Opening 2. 2A. Vaststelling agenda Besluit toelating Mw. G.N.

Nadere informatie

Voor het overige stelt de raad de agenda ongewijzigd vast.

Voor het overige stelt de raad de agenda ongewijzigd vast. Corsanr. 14.0031652 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP MAANDAG 22 SEPTEMBER 2014 OM 20.00 UUR IN LOODS 2 VAN DE TRAMWERKPLAATS TE WINSCHOTEN VOORTGEZET OP DINSDAG 23

Nadere informatie

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven.

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven. Griffie Torenhove kamer 7.19 Martinus Nijhofflaan 2 Delft Behandeld door Anja van den Berg Telefoon 015 260 2416 Fax - afmvdberg@delft.nl Aan Werkgroep enquêteverzoek Telefoon 14015 Fax 015 260 24 29 Internet

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Verordening op de raadscommissies Krimpen aan den IJssel 2018 De raad van de gemeente Krimpen aan den IJssel; Gelezen het voorstel van het presidium d.d. 8 maart 2018 Gelet op artikel 82, eerste lid, van

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 27 oktober 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 27 oktober 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 27 oktober 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 maart 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

Aan de bewoners van. Geachte mevrouw, heer,

Aan de bewoners van. Geachte mevrouw, heer, Aan de bewoners van Datum: 26 februari 2015 Zaaknummer: Afdeling: Contactpersoon: Uw brief van: Onderwerp: Ontwikkeling Prinsessenflats Geachte mevrouw, heer, Door middel van deze brief wil ik u graag

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het presidium op dinsdag 19 maart 2002.

Verslag van de vergadering van het presidium op dinsdag 19 maart 2002. Verslag van de vergadering van het presidium op dinsdag 19 maart 2002. Aanwezig: De heren De Hart, Van Helvoort, Van den Hoven, Kamps, Van Mierlo, Nieuwkerk, Van Spaandonk en Verboven. Verder aanwezig:

Nadere informatie

E. Leeger, E. Daandels, J. van den Akker, G. Verstegen, T. van Vugt, M. Bosch, J. Akkermans (commissieleden).

E. Leeger, E. Daandels, J. van den Akker, G. Verstegen, T. van Vugt, M. Bosch, J. Akkermans (commissieleden). .~~ Besluitenlijst vergadering raadscommissie Ruimtelijke Zaken op 24 februari 2016 Aanwezig: F. van de Ven (voorzitter), L. Kilian (commissiegriffier), M. Smits,, E. van Kessel, R. Monteiro, C. van Erp,

Nadere informatie

Insprekers: J.E. Vlottes namens de heer D. van der Meer en de Provinciale Commissie Heemschut Zeeland

Insprekers: J.E. Vlottes namens de heer D. van der Meer en de Provinciale Commissie Heemschut Zeeland BESLUITENLIJST RAADSCOMMISSIE OMGEVING Datum: 24 oktober 2012 AANWEZIG: Voorzitter: Mw. A.D.W. Dijkhuis-Dieleman Commissiegriffier: Mw. mr. N.G.E. Haars Commissieleden: Mw. M.P.E. de Feijter-de Feijter

Nadere informatie

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 28 januari 2016 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

Gemeente Hattem Verordening op de raadscommissies gemeente Hattem. gelezen het voorstel van het presidium d.d. 16 februari 2017,

Gemeente Hattem Verordening op de raadscommissies gemeente Hattem. gelezen het voorstel van het presidium d.d. 16 februari 2017, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Hattem Nr. 38584 15 maart 2017 Gemeente Hattem Verordening op de raadscommissies gemeente Hattem 2017 De raad van de gemeente Hattem; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Registratienummer: GF12.20060 Datum: 21 mei 2012 Agendapunt: 21

Registratienummer: GF12.20060 Datum: 21 mei 2012 Agendapunt: 21 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF12.20060 Datum: 21 mei 2012 Agendapunt: 21 Portefeuillehouder: de heer T. Waterlander Behandelend ambtenaar: Mevrouw W.J.M.A. Jansen, griffier Onderwerp: Verordening

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 26-02-2013 AGENDAPUNT B1 REG.NR. 12G201670 PORTH./SECTOR Lievers Wijziging CAR-UWO per 1 januari 2013 ten behoeve van het personeel van de

Nadere informatie

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD)

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD) - C O N C E P T - KORT VERSLAG VAN DE EXTRA OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE SOCIALE INFRASTRUCTUUR, GEHOUDEN OP WOENSDAG 24 MAART 2010 OM 19.30 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS IN ZEVENBERGEN

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE RAADSVERGADERING VAN 4 DECEMBER 2007

BESLUITENLIJST VAN DE RAADSVERGADERING VAN 4 DECEMBER 2007 BESLUITENLIJST VAN DE RAADSVERGADERING VAN 4 DECEMBER 2007 Aanwezig de leden: mevrouw S. Akkerman, de heer H.K. Balgobind, de heer J.I. Pultrum, de heer A.J.A. Weitenberg, de heer L. van der Meulen, de

Nadere informatie

Aanpassingen vergaderstructuur. Voorstel. Inleiding. Toelichting vergaderstructuur

Aanpassingen vergaderstructuur. Voorstel. Inleiding. Toelichting vergaderstructuur Aanpassingen vergaderstructuur Voorstel 1. kennis nemen van de concept jaaragenda 2. vaststellen thematische indeling commissies 3. toevoegen beeldvormend deel, voorafgaand aan de reguliere commissievergadering

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk :

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : Afsprakenlijst opinieraad GEMEENTE REIMERSWAAL Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : 16.028114 Onderwerp Overzicht van conclusies en handelingen in de vergadering van de opinieraad van

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen* In deze verordening wordt verstaan onder: - commissiegriffier: griffier van een raadscommissie of diens plaatsvervanger; - commissielid: lid

Nadere informatie

Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) 14 februari Status verslag Concept

Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) 14 februari Status verslag Concept Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) Vergaderdatum 14 februari 2018 Kenmerk Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer De heer L. Guilonard (extern) 070 4417507 Verslag

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Besluitenlijst agendacommissie 27 augustus 2013

Besluitenlijst agendacommissie 27 augustus 2013 enlijst agendacommissie 27 augustus 2013 1 Opening, mededelingen en vaststellen agenda Aanwezig zijn de dames De Smoker, Ruisch, Van Dongen, Witsen Elias, Veldhuijzen- ten Kate en Van Hall (griffier) en

Nadere informatie

Agenda Commissie Bestuur

Agenda Commissie Bestuur Agenda Commissie Bestuur Datum 15-09-2017 Tijd 9:00-12:30 Locatie Louise de Colignyzaal Voorzitter Dhr. Hans van Geesbergen Nr. 17020984 Link naar Webcast http://player.companywebcast.com/provinciezeeland/20170915_1/nl/player

Nadere informatie

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0 VERSLAG vergadering Constituerende vergadering Algemeen Bestuur RUD Utrecht 2.0 vergaderdatum 8 januari 2014 Aanwezig : J. Baerends (gemeente Baarn), mw. A.J.M. van Beek (gemeente Leusden), C. van Eijk

Nadere informatie

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 2, de heer Mark Timmermans.

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 2, de heer Mark Timmermans. Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 26 april 2016 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent

Nadere informatie

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE BRUNSSUM GEHOUDEN OP DINSDAG 23 OKTOBER 2018 OM 19.00 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET BESTUURSCENTRUM

Nadere informatie

Wijziging Reglement van Orde Algemeen Bestuur en Verordening op de voorbereidende commissies

Wijziging Reglement van Orde Algemeen Bestuur en Verordening op de voorbereidende commissies Wijziging Reglement van Orde Algemeen Bestuur en Verordening op de voorbereidende commissies De veranderingen in de vergaderstructuur van de bestuurscommissie van stadsdeel Zuid, n.a.v. het voorstel van

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 oktober 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 oktober 2016 1. 9041 Afvalstoffenverordening gemeente Lisse 2017 1. handel de zienswijze af overeenkomstig de bijgevoegde nota. 2. stel de nota van inspraak van de concept Afvalstoffenverordening Lisse 2017 vast. 3.

Nadere informatie

Om dit te kunnen doen, is een aantal besluiten door de gemeenteraad vereist.

Om dit te kunnen doen, is een aantal besluiten door de gemeenteraad vereist. Aan de bewoners van Datum: 26 februari 2015 Zaaknummer: Afdeling: Contactpersoon: Uw brief van: Onderwerp: Datum Tuincentrum De Wilgen verzending: Geachte heer, mevrouw, Door middel van deze brief wil

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens

Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens Rucphen, 7 november 2012 INHOUD; 1. Procedure 2. Ingediende zienswijzen 3. Inhoud zienswijzen en inhoudelijke

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Voorzitter: Dhr. drs. J. Th. Hoekema Wethouders: Dhr. Beers, dhr. Rep Ambtenaren: -- Griffier: Dhr. drs. G.J. de Graaf Aanwezig: Mw.

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet IBAproject

Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet IBAproject Aan de Gemeenteraad Raad Status 26 maart 2009 Besluitvormend Onderwerp Beschikbaar stellen krediet IBAproject Punt no. 15b Korte toelichting Het voorstel dat voor u ligt is gebaseerd op de uitkomsten van

Nadere informatie

Verslag van de openbare vergadering van de commissie Welzijn en Onderwijs. in de raadzaal van het gemeentehuis te Ouderkerk aan den IJssel

Verslag van de openbare vergadering van de commissie Welzijn en Onderwijs. in de raadzaal van het gemeentehuis te Ouderkerk aan den IJssel Verslag van de openbare vergadering van de commissie Welzijn en Onderwijs gehouden op 16 september 2008 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Ouderkerk aan den IJssel Aanwezig: Voorzitter:

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 25 AUGUSTUS 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG:

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 25 AUGUSTUS 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: 15.107570 No. 35 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN, BURGEMEESTER R. VAN HEMERT, WETHOUDER R.A.J. VAN DER

Nadere informatie

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017 BESLUITENLIJST Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017 U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website van de provincie

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsvergadering 22 november 2018

Besluitenlijst. Raadsvergadering 22 november 2018 Besluitenlijst Raadsvergadering 22 november 2018 Griffie 26 november 2018 PAGINA 2 VAN 5 Besluitenlijst Raadzaal 22 november 2018 Besluiten Raadzaal Aanwezig: K.B. Loohuis (voorzitter), K.F.J. Bertels,

Nadere informatie

Beschikbaarstelling krediet overdracht woonwagenlocaties Geulweg en Taandel

Beschikbaarstelling krediet overdracht woonwagenlocaties Geulweg en Taandel Betreft: Raadsvergadering 23 mei 2013 Beschikbaarstelling krediet overdracht woonwagenlocaties Geulweg en Taandel Wij stemmen CDA fractie in met het voorstel om de woonwagenlocaties over te dragen en daarvoor.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om 19.30 uur in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN 04 apr 2017 WETHOUDERS VAN LISSE. Definitief

LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN 04 apr 2017 WETHOUDERS VAN LISSE. Definitief LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN 04 apr 2017 WETHOUDERS VAN LISSE Status Openbaar Aanwezig Definitief Ja Dhr. A.D. de Roon, wethouder;dhr. C.J. Ruigrok, wethouder;dhr.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 12 oktober 2010 om uur.

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 12 oktober 2010 om uur. (Vastgesteld) Besluitenlijst Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 12 oktober 2010 om 19.30 uur. Aanwezig: Voorzitter : de heer J. D. Alssema Griffier :

Nadere informatie

Raadsbesluit llllllllllllll

Raadsbesluit llllllllllllll e Gemeenteraad Echt-Susteren Raadsbesluit llllllllllllll 5 1 0 8 2 2 De raad van de gemeente Echt-Susteren, gezien het voorstel van de griffier van Echt-Susteren d.d. 11 oktober 2016 met BBV nummer510818;

Nadere informatie

Renovatie gemeentehuis en het Raadhuisplein. Voorzitter,

Renovatie gemeentehuis en het Raadhuisplein. Voorzitter, Renovatie gemeentehuis en het Raadhuisplein Voorzitter, Het dossier renovatie van het gemeentehuis is voor vele raadsleden een bijzonder dossier, een dossier waar we niet nog eens mee te maken zullen krijgen.

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR620221_1

CVDR. Nr. CVDR620221_1 CVDR Officiële uitgave van Hoeksche Waard. Nr. CVDR620221_1 15 januari 2019 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Hoeksche Waard houdende regels omtrent de raadscommissie Verordening op de raadscommissie

Nadere informatie

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 3 november 2016 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA

Nadere informatie

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid.

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid. Agenda Gemeenteraad Extra besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 november 2016 19:30-21:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : 1 Opening De voorzitter opent om 19.30

Nadere informatie

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn Verslag Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening Vergaderdatum Kenmerk 15 april 2009 COR2008-11 Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer W.L. Walkate (Notuleerservice Nederland)

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

Conceptbesluitenlijst van de vergadering van de raadscommissie

Conceptbesluitenlijst van de vergadering van de raadscommissie Conceptbesluitenlijst van de vergadering van de raadscommissie Datum: 20 november 2012 met voortzetting op 21 november 2012 Plaats: raadszaal gemeentehuis, Vendelweg 1 te Steenwijk Tijd: 19.30 uur ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU)

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de, gehouden op dinsdag 10 december 2013, 20.00 uur in de vergaderzaal van het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Aanwezig: De leden de

Nadere informatie

wethouder H.C.V.Veldhuijsen Blok 1 Opening De voorzitter heet het nieuwe clusterlid van de PvdA-fractie welkom, te weten de heer D.Kilic.

wethouder H.C.V.Veldhuijsen Blok 1 Opening De voorzitter heet het nieuwe clusterlid van de PvdA-fractie welkom, te weten de heer D.Kilic. Besluitenlijst vergadering cluster Ruimte d.d. 19 mei 2015 Plaats: Tijd: Aanwezig Voorzitter: griffier: raadzaal, Stadhuis 20.00u-21.41u mevr. A.van der Lugt de heer J.A.M.Kleene de heer P.Bekker (D66)

Nadere informatie

Reglement van orde Rekenkamercommissie Stichtse Vecht

Reglement van orde Rekenkamercommissie Stichtse Vecht REKENKAMERCOMMISSIE De rekenkamercommissie Stichtse Vecht, gelet op artikel 8 van de van de Verordening Rekenkamercommissie gemeente Stichtse Vecht; BESLUIT: vast te stellen het navolgende Reglement van

Nadere informatie

Verordening op de raadscommissies

Verordening op de raadscommissies Verordening De raad van de gemeente Steenbergen; *BM1300479* BM1300479 gelezen het voorstel van het presidium van 18 maart 2013; gelet op: de Gemeentewet artikel 16. besluit vast te stellen de volgende

Nadere informatie

Voor wat deze agenda betreft komen de agendapunten 3 en 13 voor het spreekrecht in aanmerking.

Voor wat deze agenda betreft komen de agendapunten 3 en 13 voor het spreekrecht in aanmerking. Vergadering Besluitvormende raadsbijeenkomst 23-06-2016 Plaats: Raadzaal Tijd: 19:30-23:00 Voorzitter: dhr. E.R. Jaensch Griffier: dhr. F. Kromhout 1 Opening en mededelingen omtrent de vergadering. tijd:

Nadere informatie

Voorzitter Secretaris Lid Lid Lid Lid Wethouder Accountant Financiën Hoofd Financiën Rekenkamercommissie

Voorzitter Secretaris Lid Lid Lid Lid Wethouder Accountant Financiën Hoofd Financiën Rekenkamercommissie Raadsnummer 2014-432 Nieuwegein Auditcom missie Vergaderdatum Maandag 27 oktober 2014 Begin- en eindtijd 18.30-20.00 uur Aantal bijlagen verslag Voorzitter G. Bamberg Notulist Y. Mes Aanwezi Afwezig (m.k.)

Nadere informatie

Verordening van de gemeenteraad van Heerlen houdende regels omtrent de raadscommissies. (verordening op de raadscommissies gemeente heerlen 2018)

Verordening van de gemeenteraad van Heerlen houdende regels omtrent de raadscommissies. (verordening op de raadscommissies gemeente heerlen 2018) CVDR Officiële uitgave van Heerlen. Nr. CVDR613851_1 24 december 2018 Verordening van de gemeenteraad van Heerlen houdende regels omtrent de raadscommissies. (verordening op de raadscommissies gemeente

Nadere informatie

Besluitenlijst openbare vergadering commissie Samenleving d.d. woensdag 11 oktober mevrouw L. Kamphaus (ambtenaar)

Besluitenlijst openbare vergadering commissie Samenleving d.d. woensdag 11 oktober mevrouw L. Kamphaus (ambtenaar) Besluitenlijst Besluitenlijst openbare vergadering commissie Samenleving d.d. woensdag 11 oktober 2017 Plaats: Tijd: Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezig: Tevens aanwezig: raadzaal, Stadhuis 20:00 uur tot

Nadere informatie

R.T.G. - Ruimte. Kort verslag van de vergadering van RTG Ruimte II 5 oktober 2010; aanvang uur.

R.T.G. - Ruimte. Kort verslag van de vergadering van RTG Ruimte II 5 oktober 2010; aanvang uur. R.T.G. - Ruimte Kort verslag van de vergadering van RTG Ruimte II 5 oktober 2010; aanvang 21.00 uur. Aanwezig: Voorzitter: de heer Meerdink Leden Rtg: de heren.migchelbrink, Navis, Luiten, Leemreise, Klein

Nadere informatie

iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415

iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415 Registratiedatum:24A)972013 iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415 Titel/onderwerp: Beslissen over het initiatiefvoorstel 'Verbeteren omgeving Station Veiperpoorť Datum: 23 september 2013 Van:

Nadere informatie

Raadsvoorstel Registratienummer: Portefeuillehouder: J. Boskeljon

Raadsvoorstel Registratienummer: Portefeuillehouder: J. Boskeljon gemeente Den Helder Raadsvoorstel Registratienummer: Portefeuillehouder: J. Boskeljon Van afdeling: Griffie Ter inzage gelegde stukken / bijlagen: Behandelend ambtenaar: R. De Jonge Rapport van de Rekenkamercommissie

Nadere informatie

Verslag. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

Verslag. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Verslag VERSLAG VAN BESPREKING OPGEMAAKT DOOR BESPREKING Algemeen Bestuur G.A. Posthumus-Hakvoort DEELNEMERS De heer Boersma, de heer Doorn, de heer Van Bergen, de heer Stegeman, de heer Brink, de heer

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015

Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015 Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen Wethouder Van Balken is verlaat vanwege werkverplichtingen 2 Vaststelling van de agenda De agenda

Nadere informatie

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch. Informerende Commissie. Bespreken.

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch. Informerende Commissie. Bespreken. Raad VOORBLAD Onderwerp IJsbaan Ruurlo Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch Domein Informerende Commissie

Nadere informatie

Stukken ter bespreking, opinievorming, etc., vooralsnog niet gericht op advisering aan PS

Stukken ter bespreking, opinievorming, etc., vooralsnog niet gericht op advisering aan PS Provinciale Staten Agenda SI Commissie : Sociale Infrastructuur Datum commissievergadering : 27 april 2005 Aanvangstijd en locatie : 9.30 uur 13.00 uur, 2 e koffiekamer, Dreef 3 Haarlem Commissievoorzitter

Nadere informatie

Raadadviescommissie Welzijn BESLUITENLIJST

Raadadviescommissie Welzijn BESLUITENLIJST BESLUITENLIJST (17549\...) Datum : dinsdag 2 december 2014 Tijd : 19.30 uur Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig : de heer C. Nijhoff (commissievoorzitter), de heer G.J. van Weelden (raadslid

Nadere informatie

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Betreft vergadering van dinsdag 6 oktober 2015, locatie Raadszaal/Commissiekamer, aanvang 20:15 uur Wijzigingenregister: 13-10:

Nadere informatie

Belangstellenden zijn van harte welkom de vergadering bij te wonen.

Belangstellenden zijn van harte welkom de vergadering bij te wonen. Agenda Raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 27 oktober 2011 19:30-22:00 uur, locatie Raadzaal Voorzitter : Frank Duijnhouwer 1 Opening Belangstellenden zijn van harte welkom de

Nadere informatie

De raadsvergadering is openbaar en wordt gehouden in het raadhuis in Schaijk (Pastoor van Winkelstraat 5).

De raadsvergadering is openbaar en wordt gehouden in het raadhuis in Schaijk (Pastoor van Winkelstraat 5). Vergadering Gemeenteraad 24-05-2007 Plaats: Raadshuis van Landerd, Pastoor van Winkelstraat 5, Schaijk Tijd: 18:30 Voorzitter: De raadsvergadering is openbaar en wordt gehouden in het raadhuis in Schaijk

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 10 december 2014, locatie commissiekamer Stadhuis, aanvang 16.30 uur, einde 19.15 uur.

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 10 december 2014, locatie commissiekamer Stadhuis, aanvang 16.30 uur, einde 19.15 uur. gemeente Eindhoven Concept Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Behandeld door M. Honing Telefoon (040) 238 24 88 Verzenddatum 9 januari 20143 Verslagcommissie Financiën en Bestuur (cie FB) Betreft

Nadere informatie

Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 21 oktober Voorrondes

Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 21 oktober Voorrondes Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 21 oktober 2014 Witte Zaal Algemene Zaken Voorrondes Aanwezig: H.G. Roeleveld (CDA), F.Th. Koelemeijer (GL), R.P. Hendriks (VLW), H.W.F.

Nadere informatie

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op:

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Agenda Raad De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Dinsdag 24 november 2015, aanvang 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Bundel van de Vergadering algemeen bestuur van 12 juli 2018

Bundel van de Vergadering algemeen bestuur van 12 juli 2018 Bundel van de Vergadering algemeen bestuur van 12 juli 2018 4.a Vaststellen verslag vergadering d.d. 14 juni 2018 4a. Concept verslag AB vergadering 14 juni 2018.pdf 4.b Vaststellen besluitenlijst, ontleend

Nadere informatie

Verordening op de raadscommissies

Verordening op de raadscommissies Steenbergen min i ii i ii i in i ii i ii BM1202928 De raad van de gemeente Steenbergen; gelezen het voorstel van het presidium van 10 december 2012; gelet op: de gemeentewet artikel 82 en 147. besluit

Nadere informatie

Besluitenlijst van commissie Fysieke Leefomgeving 24 oktober 2017

Besluitenlijst van commissie Fysieke Leefomgeving 24 oktober 2017 enlijst van commissie Fysieke Leefomgeving 24 oktober 2017 Agendadeel 1 Opening, mededelingen en vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. 2 Vaststellen besluitenlijst adviescommissie

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Uitkomsten commissie Stadsontwikkeling d.d. 1 april 2008

Uitkomsten commissie Stadsontwikkeling d.d. 1 april 2008 Uitkomsten Uitkomsten commissie Stadsontwikkeling d.d. 1 april 2008 Onderstaand de uitkomsten van de raadscommissie Stadsontwikkeling van 1 april 2008, vooruitlopend op de notulen. Gaarne aandacht voor

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 16 mei 2018

Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 16 mei 2018 Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 16 mei 2018 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter, mevrouw Oosterop - van Leussen, opent de procedurevergadering om 10.00

Nadere informatie

gelet op artikel 84 van de Gemeentewet; gelezen het voorstel van het presidium d.d. 7 november 2005, nr. 57;

gelet op artikel 84 van de Gemeentewet; gelezen het voorstel van het presidium d.d. 7 november 2005, nr. 57; CVDR Officiële uitgave van Deurne. Nr. CVDR385492_1 31 juli 2018 Verordening op de Rekeningcommissie 2005 Nr. 1.7 DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE gelet op artikel 84 van de Gemeentewet; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Wijziging Verordening op de raadscommissiescapelle aan den IJssel 2014

Wijziging Verordening op de raadscommissiescapelle aan den IJssel 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Capelle aan den IJssel Nr. 133710 25 juni 2018 Wijziging Verordening op de raadscommissiescapelle aan den IJssel 2014 De raad van de gemeente Capelle aan

Nadere informatie

Er zijn 2 insprekers m.b.t. agendapunt 15 (onttrekking zandpad) te weten: 1. de heer Toine de Haas en 2. de heer Armand de Haas

Er zijn 2 insprekers m.b.t. agendapunt 15 (onttrekking zandpad) te weten: 1. de heer Toine de Haas en 2. de heer Armand de Haas Agenda Gemeenteraad Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 24 november 2009 19:30 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent om 19.30 uur de vergadering. 2 Inspreekrecht

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

Raadsvoorstel Registratienr: [ 38917] Onderwerp Raadsvoorstel benoeming en herbenoeming van leden voor de commissie Ruimtelijke Kwaliteit.

Raadsvoorstel Registratienr: [ 38917] Onderwerp Raadsvoorstel benoeming en herbenoeming van leden voor de commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Agendapuntnummer: Aantal bijlagen: -- Onderwerp Raadsvoorstel benoeming en herbenoeming van leden voor de commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Voorgesteld besluit 1. te benoemen als lid voor de commissie Ruimtelijke

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W. 2013 RA13.0092 B 2 13/965. Raad

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W. 2013 RA13.0092 B 2 13/965. Raad Raadsvoorstel jaar Raad categorie/agendanr. B. en W. 2013 RA13.0092 B 2 13/965 Onderwerp: Woonwagenbeleid en herstructurering kleine woonwagencentra Portefeuillehouder: A.J. Sleeking Dorpen en Wijken Team

Nadere informatie