Bijlage. Voorschriften

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlage. Voorschriften"

Transcriptie

1 Bijlage Voorschriften Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van Theo Pouw Beheer B.V. te Utrecht d.d. 5 december 2006, nr. 2006WEM004958i Provincie Utrecht 1 Theo Pouw Beheer B.V.

2 Inhoudsopgave 1 ACCEPTATIE VAN AFVALSTOFFEN Acceptatiereglement Vooracceptatie afvalstoffen Eindacceptatie: weging en controle van afvalstoffen Te accepteren afvalstoffen Acceptatie van vergelijkbare afvalstoffen Proefnemingen Registratie afvalstoffen 9 2 SPECIFIEKE BEDRIJFSONDERDELEN EN -ACTIVITEITEN Was- en grondreinigingsinstallatie Puinbreekinstallatie Op- en overslag afval- en grondstoffen Grond(stoffen)bank Granulaatmenginstallatie / betonmortelcentrale Container Terminal Utrecht (CTU) Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2.7 Garage en werkplaats Opslag oliën in de garage en de werkplaats Wasstraat voor rijdend materieel Elektrische installaties Verwarming Luchtdrukvaten Opslaan en afleveren van dieselolie Opslag en gebruik van acetyleen, koolzuur en zuurstof Laboratorium Op- en overslag wegenzout Op- en overslag voormalige dakpannenfabriek Laad- en loswal 32 3 MILIEUASPECTEN EN -COMPONENTEN Externe veiligheid Geluid- en trillinghinder Luchtverontreiniging Stof Energie Afvalwater Bodem Afvalstoffen welke vrijkomen in de inrichting 45 Provincie Utrecht 2 Theo Pouw Beheer B.V.

3 4 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN FOUT! BLADWIJZER NIET GEDEFINIEERD. 4.1 Algemeen Openingstijden Terreinen en wegen Gedragsvoorschriften en instructies 48 5 MONITORING, REGISTRATIE EN NAZORG Monitoring milieubelasting Registratie en rapportage Beëindiging van de inrichting 50 Bijlage 1: Begrippenlijst 582 Bijlage 2: Concentratiegrenswaarden 58 Provincie Utrecht 3 Theo Pouw Beheer B.V.

4 1 ACCEPTATIE VAN AFVALSTOFFEN 1.1 Acceptatiereglement De acceptatie en administratie van afvalstoffen dient plaats te vinden conform bijlage 28 van de vergunningaanvraag (acceptatie- en administratieplan). Indien dit plan wordt uitgebreid en/of aangepast op punten die betrekking hebben op hetgeen in deze vergunning is voorgeschreven, dient vergunninghoudster dit vier weken voorafgaand aan de invoering hiervan ter goedkeuring voor te leggen aan het bevoegd gezag. De vergunninghoudster mag pas werken conform het uitgebreide dan wel aangepaste acceptatie- en administratieplan nadat daarmee door het bevoegd gezag is ingestemd Vergunninghoudster dient het acceptatie- en administratieplan binnen drie maanden na het in werking treden van deze vergunning aan te vullen met de volgende gegevens: - een lijst met te accepteren afvalstoffen, inclusief Euralcodes en interne codes; - een lijst met af te voeren afvalstoffen, inclusief Euralcodes en interne codes. Tevens dient het acceptatie- en administratieplan aangevuld te worden met de na november 2002 vergunde/ gemelde afvalstromen, te weten asbesthoudende grond, asbesthoudende bagger en residuen van bouw- en sloopafval, afkomstig van sorteerbedrijven. De aanvullingen dienen overeenkomstig de Richtlijn basis acceptatie- en verwerkingsbeleid, zoals vastgelegd in de nota De verwerking verantwoord (A&Vbeleid) te worden opgesteld en ter goedkeuring aan het bevoegd gezag te worden voorgelegd Binnen drie maanden na het in werking treden van deze vergunning dient vergunninghoudster een beschrijving van de administratieve organisatie en interne controle (AO/IC-beleid) betrekking hebbend op de (gevaarlijke) afvalstoffen die binnen de inrichting worden geaccepteerd in te dienen bij het bevoegd gezag. Deze procedure behoeft de goedkeuring van het bevoegd gezag Vergunninghoudster dient te allen tijde te handelen conform het aangevulde acceptatie- en administratieplan en het goedgekeurde AO/IC-beleid Wijzigingen in de in voorschrift bedoelde procedures waarbij niet wordt afgeweken van de richtlijnen zoals opgesteld in de Richtlijn basis acceptatie- en verwerkingsbeleid, de uitgangspunten voor het AO/IC en de randvoorwaarden voor de monstername- analyseprocedure, zoals vastgelegd in de nota De verwerking verantwoord, dienen, indien aanwezig, binnen twee weken na afloop van elk kalenderkwartaal aan het bevoegd gezag te worden gezonden Wijzigingen in de in voorschrift bedoelde procedures waarbij wordt afgeweken van de richtlijnen zoals opgesteld in de Richtlijn basis acceptatie- en verwerkingsbeleid, de uitgangspunten voor het AO/IC en de randvoorwaarden voor de monstername- analyseprocedure, zoals vastgelegd in de nota De Provincie Utrecht 4 Theo Pouw Beheer B.V.

5 verwerking verantwoord, dienen ter goedkeuring aan het bevoegd gezag te worden voorgelegd. In het verzoek tot goedkeuring dient de aard en de reden van de wijziging aangegeven te worden De in voorschrift bedoelde wijzigingen mogen doorgevoerd worden nadat schriftelijke goedkeuring door het bevoegd gezag heeft plaatsgevonden Vergunninghoudster moet het reeds goedgekeurde acceptatiereglement dat dient ten behoeve van het informeren van (potentiële) ontdoeners aanvullen met de in voorschrift genoemde afvalstromen. De aanvullingen dienen binnen één maand na het in werking treden van de vergunning ter goedkeuring aan het bevoegd gezag te worden voorgelegd Indien het acceptatiereglement na de goedkeuring als bedoeld in voorschrift wederom wordt aangepast omdat vergunninghoudster een nieuwe afvalstof wenst te accepteren, dan dient deze aanvulling binnen een maand nadat het bevoegd gezag toestemming heeft verleend tot acceptatie of binnen een maand nadat een vergunning waarin de acceptatie van deze afvalstroom is geregeld, ter goedkeuring te worden voorgelegd aan het bevoegd gezag De vergunninghoudster mag pas werken conform het aangepaste acceptatiereglement indien daarmee door het bevoegd gezag is ingestemd De vergunninghoudster dient het acceptatiereglement op verzoek te verstrekken aan (potentiële) ontdoeners. Hiertoe dient het acceptatiereglement in ieder geval voor ontdoeners beschikbaar te zijn bij de registratiepost van de inrichting. 1.2 Vooracceptatie afvalstoffen Alvorens afvalstoffen worden geaccepteerd dienen de volgende gegevens aan de vergunninghoudster te zijn aangeleverd: - naam en adres van ontdoener/producent en contactpersoon; - naam en adres van transporteur en contactpersoon; - locatie waar het afval vrijkomt; - omschrijving afval; - Euralcode; - geschatte totale hoeveelheid afvalstoffen; - geschatte hoeveelheid per transport In aanvulling op voorschrift dient alvorens afvalstromen worden geaccepteerd die verwerkt gaan worden in de was- en grondreinigingsinstallatie, ten behoeve van het vaststellen van de reinigbaarheid, inzicht te bestaan in de fysische en chemische samenstelling In aanvulling op voorschrift dienen, alvorens dak- en ballastgrind geaccepteerd worden die verwerkt gaan worden in de puinbreekinstallatie, hiervan kwaliteitsgegevens (fysische en chemische samenstellingen) bekend te zijn. Provincie Utrecht 5 Theo Pouw Beheer B.V.

6 1.2.4 Het inzicht in chemische samenstelling zoals bedoeld in voorschrift en dient minimaal te bestaan uit de parameters zoals opgenomen in de NEN 5740, met uitzondering van de stromen calamiteitengrond en verontreinigde grond afkomstig van saneringen van benzine-/tankstations. Bij de aangeleverde analyseresultaten dient duidelijk te blijken op welke partij c.q. locatie de analyses betrekking hebben en op welke wijze monstername heeft plaatsgevonden Ingeval van de verwerking van processtromen met een constante samenstelling zoals sorteerzeefzand, veegzand, riool-, kolken- en gemalenzand moet de in de voorschriften tot en met bedoelde keuring plaatsvinden conform de betreffende procedures (werkinstructies monstername) zoals opgenomen in bijlage 28 van de vergunningaanvraag Indien de in voorschriften en bedoelde gegevens door de ontdoener niet of in onvoldoende mate worden overgelegd, dient vergunninghoudster zelf de fysische en chemische samenstelling van de te accepteren afvalstoffen te bepalen middels inkeuring overeenkomstig de betreffende procedures (werkinstructies monstername) zoals opgenomen in bijlage 28 van de vergunningaanvraag. 1.3 Eindacceptatie: weging en controle van afvalstoffen Alle per as aangevoerde afvalstoffen dienen gewogen te worden. Hiertoe dient binnen de inrichting ten minste één weegbrug aanwezig te zijn De binnen de inrichting aanwezige weegbruggen dienen geijkt te zijn en onderhouden te worden overeenkomstig de daarvoor geldende voorschriften van het Nederlands Meetinstituut. Een rapport van de meest recente ijking dient binnen de inrichting aanwezig te zijn Bij de hoofdtoegang van de inrichting moet een registratiepost zijn ingericht ten behoeve van de registratie van de aangevoerde en afgevoerde (afval)stoffen. Tijdens de openingstijden en tijdens de aan- en afvoer van incidentele vrachten buiten de openingstijden, dient de registratiepost continu bemand te zijn Voor het accepteren van de ter be- en verwerking aangeboden afvalstoffen en het uitvoeren van de daarmee samenhangende acceptatieprocedures, dient voor deze werkzaamheden gekwalificeerd en geïnstrueerd personeel aanwezig te zijn bij de registratiepost en op de terreingedeelten waar de feitelijke acceptatie (i.c. eigendomsoverdracht) bij de verschillende installaties plaatsvindt Ten behoeve van de acceptatie moeten alle aangeboden afvalstoffen zowel visueel als administratief worden gecontroleerd De visuele controle bij de weegbrug dient te bestaan uit een (be)schouwing van de aangevoerde partij afvalstoffen door de weegbrugmedewerker. Provincie Utrecht 6 Theo Pouw Beheer B.V.

7 1.3.7 Bij de administratieve controle dient nagegaan te worden of de afvalstoffen die aangeboden worden overeenkomen met de in het kader van de vooracceptatie (zie voorschrift 1.2.1) verstrekte gegevens, alsmede met de begeleidingsbrief. Er dient inzicht te bestaan in: - datum afvoer naar de inrichting; - frequentie van afvoer bij de ontdoener; - soort verpakking; - verwerkingsmethode; - ondertekening ontdoener Indien niet toegestane afvalstoffen incidenteel in een geaccepteerde vracht onverwacht toch worden aangetroffen en dus onvrijwillig zijn verkregen, moeten deze uit de vracht worden verwijderd en naar soort in een daartoe geschikt opslagmedium gescheiden worden opgeslagen en naar een daartoe vergunde be- of verwerkingsinrichting worden afgevoerd. 1.4 Te accepteren afvalstoffen Acceptatie ten behoeve de wasinstallatie Binnen de inrichting mogen met inachtneming van de overige voorschriften in deze vergunning de navolgende afvalstromen worden geaccepteerd: - verontreinigde grond, waaronder grond die (tevens) is verontreinigd met asbest; - baggerspecie en baggerslib; - zeefzand; - riool-, kolken- en gemalenzand; - veegzand - dakgrind; - ballastgrind; - steenachtige fractie uit bouw- en sloopafval; - puingranulaten; - al dan niet teerhoudend asfalt en asfaltgranulaat; - (afval)stoffen voor overslag en/of opslag, te weten residuen afkomstig van sorteerbedrijven (zoals gips, brandbare restfractie(s), kunststof, papier e.d.); - andere (afval)stoffen voor overslag en/of opslag na toestemming van gedeputeerde staten De afvalstoffen mogen niet worden geaccepteerd indien deze: a. (zelf)ontplofbaar zijn, zelfontbrandbaar zijn; b. met water, lucht of andere afvalstoffen exotherme reacties kunnen aangaan; c. brandbare of giftige gassen kunnen ontwikkelen (m.u.v. zeefzand); d. vlees- of visafval bevatten; e. explosieve stoffen bevatten Partijen afvalstoffen (zoals verontreinigde grond en baggerspecie) mogen slechts worden geaccepteerd indien deze niet leiden tot geurhinder, dan wel indien voldoende maatregelen worden getroffen om geurhinder te voorkomen. Provincie Utrecht 7 Theo Pouw Beheer B.V.

8 1.5 Acceptatie van vergelijkbare afvalstoffen De navolgende met in voorschrift vergelijkbare afvalstoffen mogen voor bewerking in de puinbreker(s) en/of de was- en grondreinigingsinstallatie worden geaccepteerd: - vormzand - kernzand; - restfracties van sorteerbedrijven; - snijzand; - filterzand; - grout De in voorschrift genoemde afvalstoffen mogen pas worden geaccepteerd nadat het bevoegd gezag daarvoor schriftelijke toestemming heeft verleend. Ten behoeve van het verkrijgen van deze schriftelijke toestemming dienen de volgende gegevens te worden overgelegd: - aard en fysische en chemische samenstelling van de te accepteren en be- /verwerken afvalstoffen; - de voorgenomen wijze van be- en/of verwerking en de verwachte kwaliteit van de te produceren secundaire bouwstoffen; - de aard en het aandeel van de na be-/verwerking ontstane reststromen Indien na de verkregen toestemming voor het be-/verwerken van één of meerdere in voorschrift genoemde afvalstoffen, vergunninghoudster voornemens is één of meerdere van deze afvalstoffen met een zwaardere en/of andere verontreiniging te accepteren en vervolgens te be-/verwerken, dan dient hiervoor wederom een verzoek als omschreven in de voorschriften en te worden ingediend bij het bevoegd gezag. 1.6 Proefnemingen Het is vergunninghoudster toegestaan om proeven te nemen met andere dan in voorschrift en toegestane afvalstoffen en/of andere be- of verwerkingsmethoden, ten behoeve van een voorgenomen aanpassing van de verwerkingsinstallaties of verandering van de be-/verwerkingswijze van de afvalstoffen Voorafgaand aan een proefneming dient schriftelijk toestemming te zijn verkregen van het bevoegd gezag Een verzoek, zoals bedoeld in voorschrift 1.6.2, moet in ieder geval aandacht besteden aan de volgende punten: - het beoogde doel van de proef; - een technische beschrijving van de installatie en van de proef zelf; - de veranderingen in en beheersing van de bedrijfsvoering; - de te verwachten milieubelasting (emissies) en de eventuele veiligheidsrisico's; - de periode waarin de proef gaat plaatsvinden (start- en einddatum); Provincie Utrecht 8 Theo Pouw Beheer B.V.

9 - de aard, hoeveelheid, herkomst en samenstelling van te reinigen (gevaarlijke) afvalstoffen alsmede de producten en de reststromen/-fracties; - de registratie van de procesvoering en de controle van de emissie; - de wijze van rapportage van de resultaten Het bevoegd gezag kan een proefneming weigeren. Ook kan het naar aanleiding van het verzoek om proefneming nadere eisen stellen aan de onderzoeksbeschrijving. Deze nadere eisen kunnen betrekking hebben op alle in voorschrift genoemde aandachtspunten. Daarnaast kunnen aan de schriftelijke goedkeuring voorwaarden worden verbonden waaraan de uitvoering van de beoogde proef moet voldoen Om de toezichthouders in de gelegenheid te stellen om bij een proefneming aanwezig te zijn, dient de vergunninghoudster de datum van de uitvoering van de proefneming ten minste twee werkdagen van te voren aan het bevoegd gezag kenbaar te maken. 1.7 Registratie afvalstoffen Van alle geaccepteerde, geweigerde en af te voeren (delen van) partijen afvalstoffen en vrijkomende (rest)fracties moet(en) in een register op een overzichtelijke wijze in ieder geval worden geregistreerd: a. de datum van ontvangst c.q. afvoer; b. de NAW-gegevens van de ontdoener; c. een omschrijving van de herkomst, aard en samenstelling; d. de Euralcode; e. de verwerkingsmethode binnen de inrichting (geldt niet voor geweigerde vrachten); de hoeveelheid in gewichtseenheid (tonnen); g. de op basis van de in voorschriften1.2.2 tot en met bedoelde bemonsteringswijze verkregen analysegegevens dan wel de daarvoor in aanmerking komende vervangende f product- of procescertificaten (geldt niet voor geweigerde vrachten); h. de reden van weigering en de be-/verwerker waarnaar is doorverwezen (indien van toepassing). i. welke afvalstoffen wanneer, met welke hoeveelheden en in welke installatie(s) gezamenlijk zijn verwerkt Van de afvalstoffen die overeenkomstig de voorschriften in deze vergunning niet geaccepteerd hadden mogen worden, maar desalniettemin tussen het aangeboden afval zijn aangetroffen (i.c. onvrijwillig verkregen afvalstoffen), dienen de gegevens op overeenkomstige wijze te worden geregistreerd als in voorschrift 1.7.1a, b, en c is aangegeven. De datum en de hoeveelheid van de afvoer van deze onvrijwillig verkregen afvalstoffen dienen per afvalstof te worden geregistreerd De volgens voorschrift geregistreerde gegevens dienen dagelijks te worden bijgehouden en in een door het bevoegd gezag goedgekeurde overzichtelijke vorm Provincie Utrecht 9 Theo Pouw Beheer B.V.

10 te worden vastgelegd, waarbij de geregistreerde hoeveelheden minimaal op kwartaalbasis moeten zijn getotaliseerd. 2 SPECIFIEKE BEDRIJFSONDERDELEN EN -ACTIVITEITEN 2.1 Was- en grondreinigingsinstallatie In de was- en grondreinigingsinstallatie mag jaarlijks maximaal ton van de in tabel vermelde afvalstoffen met de in de tabel genoemde samenstelling worden verwerkt. Tabel 2.1.1: samenstellingseisen afvalstoffen Afvalstof Samenstelling Verontreinigde grond, - < concentratiegrenswaarden waaronder bentoniethoudende grond - PAK (10 VROM): 400 mg/kg d.s. - Cyaniden en arseen: 100 mg/kg d.s. - asbest: tot mg/kg d.s. (gewogen concentratie) Baggerspecie / baggerslib Sorteer- en voorzeefzand riool-, kolken- en gemalenzand, veegzand Dakgrind en ballastgrind verontreinigd Steenachtige fractie uit bouw- en sloopafval en puingranulaat - < concentratiegrenswaarden - Cyaniden en arseen: 100 mg/kg d.s. - PAK (10 VROM): 400 mg/kg d.s. - asbest: tot mg/kg d.s. (gewogen concentratie) - < concentratiegrenswaarden - Cyaniden en arseen: 100 mg/kg d.s. - PAK (10VROM): 750 mg/kg d.s. - < concentratiegrenswaarden - Cyaniden en arseen: 100 mg/kg d.s. - PAK (10 VROM): 750 mg/kg d.s. - < concentratiegrenswaarden - PAK (10 VROM): 750 mg/kg d.s. - < concentratiegrenswaarden - Cyaniden en arseen: 100 mg/kg d.s. - PAK (10 VROM): 750 mg/kg d.s. N.B. Met de aanduiding < concentratiegrenswaarden wordt bedoeld dat in de betreffende afvalstof geen componenten aanwezig mogen zijn welke de concentratiegrenswaarden van het inmiddels ingetrokken Besluit Aanwijzing Gevaarlijke Afvalstoffen overschrijden, uitgezonderd cyaniden, arseen en PAK s waarvoor nadere eisen zijn opgenomen. In bijlage 2 bij deze voorschriften zijn de concentratiegrenswaarden opgenomen De inkeuring van de te reinigen (gevaarlijke) afvalstoffen dient plaats te vinden conform de voorschriften tot en met De uitkeuring van gereinigd zand dient te geschieden conform BRL 9309 dan wel op basis van de van toepassing zijnde protocollen van het Bouwstoffenbesluit. De analysegegevens die voortkomen uit de in- en uitkeuringen dienen gedurende een periode van vijf jaar te worden bewaard en aan daartoe bevoegde toezichthouders op verzoek ter inzage te worden gegeven. Provincie Utrecht 10 Theo Pouw Beheer B.V.

11 Voorschriften met betrekking tot de reiniging van asbesthoudende grond Indien na visuele controle van een partij asbesthoudende grond op het monsternamebordes het vermoeden bestaat dat de concentratiegrenswaarde zoals genoemd in voorschrift overschreden wordt, dan dient een inkeuring plaats te vinden conform NEN De uitkeuring van gereinigd zand dient te geschieden conform NEN 5707 en NEN 5897, waarbij de monsters door middel van natte zeving moeten worden voorbehandeld. De uitkeuring van de slibfractie dient te geschieden volgens de NEN 5707 (REM/RMA conform ISO 14966) De verwerking van asbesthoudend afval dient altijd separaat te geschieden van de verwerking van andere afvalstromen. De verwerking van asbesthoudende grond dient in een aaneengesloten periode plaats te vinden Na reiniging van asbesthoudend afval, dient de was- en grondreinigingsinstallatie uitwendig gereinigd te worden met water en inwendig gereinigd te worden door verwerking van een partij van maximaal 3000 ton asbestvrije verontreinigde grond. De bij deze reiniging vrijkomende eind- en restproducten dienen te worden gevoegd bij de eind en restproducten die bij de reiniging van asbesthoudend afval zijn vrijgekomen. Gezamenlijke verwerking In de was- en grondreinigingsinstallatie mogen de volgende (gevaarlijke) afvalstoffen (in afwijking van de Regeling scheiden en gescheiden houden van gevaarlijke afvalstoffen ) gezamenlijk worden verwerkt, mits de verwerking resulteert in een toepasbare categorie 1 bouwstof als bedoeld in het Bouwstoffenbesluit - verontreinigde grond; - riool-, kolken- en gemalenzand; - veegzand; - zeefzand Andere dan in bedoelde verschillende gevaarlijke en niet-gevaarlijke afvalstoffen mogen gezamenlijk in de was- en grondreinigingsinstallatie worden verwerkt, indien de vergunninghoudster aantoont dat de gezamenlijke verwerking resulteert in een toepasbare secundaire bouwstof met een gelijke dan wel betere milieuhygiënische kwaliteit als bedoeld in het Bouwstoffenbesluit dan ingeval van een separate verwerking Voorafgaand aan een gezamenlijke verwerking zoals bedoeld in voorschrift 2.1.8, dient vergunninghoudster aan het bevoegd gezag (analyse)gegevens te overleggen waaruit blijkt dat aan voorschrift wordt voldaan. De gezamenlijke verwerking mag pas dan plaatsvinden nadat het bevoegd gezag op basis van deze gegevens goedkeuring heeft gegeven voor de gezamenlijke verwerking. Provincie Utrecht 11 Theo Pouw Beheer B.V.

12 De volgende (gevaarlijke) afvalstoffen mogen (in afwijking van hetgeen vastgesteld in de Regeling scheiden en gescheiden houden van gevaarlijke afvalstoffen) gezamenlijk worden verwerkt in de was- en grondreinigingsinstallatie: verontreinigde grond (gevaarlijk afval) met verontreinigde grond (niet gevaarlijk afval); baggerspecie/baggerslib (gevaarlijk afval) met baggerspecie/baggerslib (niet gevaarlijk afval); sorteer- en voorzeefzand (gevaarlijk afval) met sorteer- en voorzeefzand (niet gevaarlijk afval); riool-, kolken- en gemalenzand en veegzand (gevaarlijk afval) met riool-, kolken- en gemalenzand en veegzand (niet gevaarlijk afval); dakgrind verontreinigd (gevaarlijk afval) met dakgrind (niet gevaarlijk afval); ballastgrind verontreinigd (gevaarlijk afval) met ballastgrind (niet gevaarlijk afval); steenachtige fractie uit bouw- en sloopafval en puingranulaat (gevaarlijk afval) met steenachtige fractie uit bouw- en sloopafval en puingranulaat (niet gevaarlijk afval). Registraties Voor de was- en grondreinigingsinstallatie dient een logboek te worden bijgehouden conform hoofdstuk 3 van bijlage 28 van de vergunningaanvraag. Het logboek dient dagelijks te worden bijgehouden. Het logboek dient ter inzage te zijn voor het bevoegd gezag. Naast de in bijlage 28 van de vergunningaanvraag genoemde geregistreerde gegevens dient voorts te worden geregistreerd: de herkomst (van buiten de inrichting geaccepteerd, dan wel afkomstig van binnen de inrichting); of sprake is van een unieke partij dan wel van een partij die is ontstaan door samenvoeging van verschillende partijen; het logboek moet voorts in overeenstemming zijn met de algemene registratie van (gevaarlijke) afvalstoffen zoals opgenomen in voorschrift De volgende gegevens met betrekking tot storingen, calamiteiten en onderhoud van de was- en grondreinigingsinstallatie moeten geregistreerd worden: - datum; - technische oorzaken en gevolgen; - getroffen maatregelen ter voorkoming van nieuwe storingen; - duur; - de tijdelijke emissies met betrekking tot geluid, geur en stof; - de gevolgen voor de in reiniging zijnde afvalstoffen. 2.2 Puinbreekinstallatie In de puinbreekinstallatie mag jaarlijks in totaal maximaal ton van de hieronder genoemde steenachtige afvalstoffen worden bewerkt: - de steenachtige fractie uit bouw- en sloopafval; Provincie Utrecht 12 Theo Pouw Beheer B.V.

13 - afgekeurde partijen beton- of steenwaren; - ballastgrind; - dakgrind (categorie 1 Bsb of schoon); - al dan niet teerhoudend asfalt; De volgende afvalstoffen mogen pas in de puinbreekinstallatie bewerkt worden, nadat toestemming van het bevoegd gezag, zoals aangegeven in voorschrift 1.5, is verkregen: - vormzand; - kernzand; - restfracties van sorteerbedrijven; - snijzand; - filterzand; - grout De acceptatie van de in de puinbreekinstallatie te bewerken afvalstoffen dient plaats te vinden op basis van de voorschriften uit hoofdstuk 1 (met uitzondering van het gestelde in paragraaf 1.6). De gegevens die ten behoeve van deze acceptatie zijn overgelegd, moeten gedurende ten minste vijf jaar worden bewaard en aan de daartoe bevoegde toezichthouders op verzoek ter inzage worden gegeven. Gezamenlijke bewerking Partijen bestaande uit de steenachtige fractie uit bouw- en sloopafval en/of afgekeurde beton- en steenwaren (zowel afval dat is aangewezen als gevaarlijk afval en niet-gevaarlijk afval), mogen gezamenlijk worden opgeslagen en bewerkt (in afwijking van hetgeen gesteld in de Regeling scheiden en gescheiden houden van gevaarlijke afvalstoffen) indien de acceptatie en bewerking plaatsvindt conform de voorschriften uit hoofdstuk 1 (m.u.v. paragraaf 1.6) en paragraaf 2.3 van deze vergunning en conform het gecertificeerde kwaliteitszorgsysteem op grond van de BRL Indien de fijne (0-8 mm) en de grove (> 8 mm) fractie van de partij ballastgrind (zowel afval dat is aangewezen als gevaarlijk afval en niet-gevaarlijk afval) op basis van de door ontdoener overgelegde gegevens indicatief voldoen aan de eisen gesteld aan een categorie 1 bouwstof op grond van het Bouwstoffenbesluit, mag gezamenlijke bewerking (in afwijking van hetgeen gesteld in de Regeling scheiden en gescheiden houden van gevaarlijke afvalstoffen) met andere in voorschriften en genoemde afvalstoffen plaatsvinden Indien de fijne (0-8 mm) en de grove (> 8 mm) fractie van de partij ballastgrind (zowel afval dat is aangewezen als gevaarlijk afval en niet-gevaarlijk afval) op basis van de door ontdoener overgelegde gegevens indicatief voldoen aan de eisen gesteld aan een categorie 2 Bouwstof op grond van het Bouwstoffenbesluit, mag gezamenlijke bewerking (in afwijking van hetgeen gesteld in de Regeling scheiden en gescheiden houden van gevaarlijke afvalstoffen) met andere in voorschriften Provincie Utrecht 13 Theo Pouw Beheer B.V.

14 2.2.1 en genoemde afvalstoffen plaatsvinden, mits deze afvalstoffen dezelfde milieuhygiënische kwaliteit hebben (i.c. categorie 2 bouwstof) Asfalt dient separaat van andere afvalstromen te worden opgeslagen en bewerkt. Teerhoudend asfalt en niet-teerhoudend asfalt dienen separaat te worden opgeslagen en bewerkt Als aanvulling op de voorschriften tot en met mogen (gevaarlijke) afval- en bouwstoffen zoals genoemd in voorschriften en met uitzondering van ballastgrind- met verschillende milieuhygiënische kwaliteit samengevoegd dan wel gezamenlijk bewerkt worden (in afwijking van hetgeen gesteld in de Regeling scheiden en gescheiden houden van gevaarlijke afvalstoffen), indien dat op basis van het gecertificeerde kwaliteitszorgsysteem op grond van de BRL2506 toegestaan is. Registraties Voor de puinbreekinstallatie dient een logboek te worden bijgehouden conform hoofdstuk 3 van bijlage 28 van de vergunningaanvraag. Het logboek dient dagelijks te worden bijgehouden. Het logboek dient ter inzage te zijn voor het bevoegd gezag De volgende gegevens met betrekking tot storingen, calamiteiten en onderhoud van de puinbreekinstallatie moeten eveneens in het logboek zoals bedoeld in voorschrift geregistreerd worden: - datum; - technische oorzaken en gevolgen; - getroffen maatregelen ter voorkoming van nieuwe storingen; - duur; - de tijdelijk optredende emissies met betrekking tot geluid en stof; - de gevolgen voor de in bewerking zijnde afvalstoffen Indien een partij afvalstoffen op grond van de voorschriften tot en met niet gezamenlijk met andere (partijen) afvalstoffen kan worden bewerkt en derhalve separate bewerking moet plaatsvinden, dienen voorafgaand aan deze separate bewerking de volgende maatregelen te worden genomen: - de herkomst van de afvalstoffen, de bewerkte hoeveelheid en de bestemming moeten worden geregistreerd in het logboek zoals bedoeld in voorschrift 2.2.9; - de puinbreekinstallatie moet voorafgaand aan en na afronding van de bewerking van deze partij veegschoon worden gemaakt. Afzeving en productiecontrole Indien geen gecertificeerd granulaat wordt geproduceerd conform de BRL 2506, dan dient de steenachtige fractie uit bouw- en sloopafval, voordat het feitelijke breekproces plaatsvindt, te worden ontdaan van de aanhangende zand- en grondfractie (voorzeefzand). Provincie Utrecht 14 Theo Pouw Beheer B.V.

15 Het voorzeven van de steenachtige fractie uit bouw- en sloopafval, zoals bedoeld in voorschrift , is niet noodzakelijk indien: gecertificeerd granulaat wordt geproduceerd conform de BRL 2506; er sprake is van bewerking van al dan niet teerhoudend asfalt; een gehele partij integraal in de was- en grondreinigingsinstallatie verwerkt zal gaan worden, nadat de partij in de puinbreker is bewerkt Het voorzeven, zoals bedoeld in voorschrift , van ballastgrind is niet noodzakelijk indien bij acceptatie vaststaat dat de fijne fractie (0-8mm) voldoet aan de eisen gesteld aan een categorie 1 bouwstof op grond van het Bouwstoffenbesluit en indien de partij ballastgrind niet meer dan 15% (m/m) aan fijne fractie ( 8 mm) bevat Ten behoeve van het -indien nodig- afzeven van voorzeefzand als bedoeld in de voorschriften tot en met , dient binnen de inrichting een: - voor het voorafzeven geschikte zeefinstallatie aanwezig te zijn; - apart opslagvak te worden aangewezen, waar het voorzeefzand in afwachting van monstername en analyse wordt opgeslagen Binnen de inrichting dient een plattegrond aanwezig te zijn waarop het actuele depot voor voorzeefzand (indien aanwezig) staat aangegeven. In het depot moet een onderverdeling zijn aangebracht in vakken alwaar het voorzeefzand, nadat de categorie-indeling ingevolge het Bouwstoffenbesluit is bepaald, gescheiden wordt opgeslagen. Productiecontrole bij afzet als bouwstof De productiecontrole van de geproduceerde granulaten dient plaats te vinden conform het gecertificeerde kwaliteitszorgsysteem op basis van de BRL2506. Indien dit niet het geval is (bijvoorbeeld bij bewerking van separate partijen), dienen de uitgaande partijen granulaat te zijn voorzien van een (ander) bewijsmiddel als bedoeld in het Bouwstoffenbesluit De kwaliteitsgegevens van de binnen de inrichting geproduceerde granulaten dienen gedurende ten minste vijf jaar te worden bewaard en op verzoek aan bevoegde toezichthouders ter inzage te worden gegeven. Provincie Utrecht 15 Theo Pouw Beheer B.V.

16 2.3 Op- en overslag afval- en grondstoffen Binnen de inrichting mogen de in tabel genoemde maximale hoeveelheden afval- en bouwstoffen worden opgeslagen. Tevens is de maximale opslaghoogte opgenomen. Tabel 2.3.1: maximale opslagcapaciteit en -hoogte Afval- / bouwstof Maximale opslagcapaciteit [m 3 ] Maximale opslaghoogte [m] Minerale bouwstoffen (zand, grind e.d.) Steenachtige fractie uit bouw- en sloopafval Puingranulaat Asfalt Asfaltgranulaat Residu bouw- en sloopafval (voor op- en overslag) Te reinigen afvalstoffen in de was- en grondreinigingsinstallatie Waaronder asbesthoudende grond en asbesthoudend korrelvormig afval Slib / drijfvuil Gewassen granulaat Gewassen zand Noodopslag van bovengenoemde afval- en bouwstoffen Binnen de inrichting mogen op jaarbasis maximaal ton primaire bouwstoffen worden overgeslagen Asbesthoudend afval dient separaat van alle andere (afval)stoffen te worden opgeslagen. Opslag dient plaats te vinden in de zogenaamde vuile zone (conform bijlage 3 van de aanvraag om veranderingsvergunning) Om te voorkomen dat asbesthoudend afval in aanraking komt met andere afval-, grond- en bouwstoffen die binnen de inrichting aanwezig zijn, dient vergunninghoudster in ieder geval de maatregelen te nemen die zijn beschreven in bijlage 3 van de aanvraag om een veranderingsvergunning De binnen de vuile zone vrijgekomen dan wel verspreide grond dient regelmatig te worden verzameld en vervolgens in de opslagvakken voor asbesthoudende grond of asbesthoudend afval, niet zijnde grond (indien na proefneming toegestaan) te worden gebracht Vergunninghoudster dient te registreren wat de samenstelling c.q. het gehalte aan asbest van de in de opslagvakken aanwezige afvalstoffen bedraagt, teneinde te waarborgen dat de in voorschrift genoemde concentratiegrenswaarde niet wordt overschreden. Provincie Utrecht 16 Theo Pouw Beheer B.V.

17 2.3.7 Indien slib en drijfvuil uit de was- en grondreinigingsinstallatie asbesthoudend zijn dan dienen deze apart van andere uit de was- en grondreinigingsinstallatie komende reststromen te worden opgeslagen De opslagvakken voor te reinigen asbesthoudend afval dienen te zijn voorzien van keerwanden van minimaal drie meter hoog dan wel vergelijkbare voorzieningen met minimaal dezelfde hoogte Teerhoudend asfalt(-granulaat) en het niet-teerhoudend asfalt(-granulaat) dienen gescheiden van elkaar te worden opgeslagen en bewerkt. Hiertoe dienen de aangeboden partijen asfalt(-granulaat) gescheiden te worden opgeslagen totdat vastgesteld is dat de betreffende partij teerhoudend of niet-teerhoudend is Afvalstoffen mogen gezamenlijk in een depot worden opgeslagen indien vaststaat dat een gezamenlijke be- en/of verwerking ingevolge de voorschriften uit paragraaf 2.1 en/of 2.2 toegestaan is. Andere afvalstromen dienen separaat te worden opgeslagen Indien ten behoeve van het antwoord op de vraag of na acceptatie gezamenlijke been verwerking mag plaatsvinden nog aanvullend onderzoek (monstername en analyse) noodzakelijk is, dienen de geaccepteerde partijen, in afwachting van de resultaten hiervan, separaat opgeslagen te worden Categorie 1 bouwstoffen moeten separaat van categorie 2 bouwstoffen worden opgeslagen. Bouwstoffen zijnde grond en bouwstoffen niet-zijnde grond moeten eveneens separaat worden opgeslagen De separate opslag zoals aangegeven in de voorschriften tot en met , dient te geschieden middels keerwanden of middels een onderlinge afstand tussen twee partijen van minimaal twee meter Met betrekking tot de opslag moet op elk moment zowel administratief als fysiek duidelijk zijn welke afvalstof en welke secundaire bouwstof in welk opslagvak ligt opgeslagen en wat de hoeveelheden daarvan zijn Afvalstoffen die (na bewerking) nuttig zullen worden toegepast mogen worden opgeslagen voor een periode van drie jaar. Afvalstoffen, waaronder reststoffen, die moeten worden verwijderd, mogen maximaal een jaar worden opgeslagen. Hulpstoffen De opslag van gevaarlijke stoffen, zoals zoutzuur, fosforzuuroplossing en waterstofperoxide dient te voldoen aan het gestelde in hoofdstuk 3 van PGS De opslag van polyelektrolyt dient inpandig te geschieden en wel in afgesloten bigbags. Provincie Utrecht 17 Theo Pouw Beheer B.V.

18 De opslag van antifoam en oilbreak dient plaats te vinden in multiboxen van maximaal 1000 liter De fosforzuuroplossing moet opgeslagen zijn in een afgesloten container Polyelektrolyt moet zijn opgeslagen in big bags van 500 kg De opslag van chemicaliën moet tot onderstaande hoeveelheden beperkt blijven. - zoutzuur: 800 liter - natronloog en chloorbleekloog: totaal 800 liter: - waterstofperoxide: liter - fosforzuuroplossing: liter - polyelektrolyt: kg - antifoam: liter - oilbreak (detergent): liter Ten behoeve van de verwarming van de loods van de was- en grondreinigingsinstallatie mogen maximaal twee tanks voor HBO met elk een inhoud van 1 m 3 aanwezig zijn. De opslag dient te voldoen aan het gestelde in de PGS Grond(stoffen)bank In de grond(stoffen)bank mag in totaal maximaal ton van de onderstaande typen grond worden opgeslagen (dit is exclusief de (afval)stoffen die ten behoeve van verwerking in de wgi zijn opgeslagen, dan wel van bewerking in de was- en grondreinigingsinstallatie afkomstig zijn): a. schone grond; b. primaire bouw- en grondstoffen; c. grond categorie 1 zijnde grond en niet-zijnde grond (Bsb); d. grond categorie 2 zijnde grond en niet-zijnde grond (Bsb); e. verontreinigde niet-reinigbare grond, in afwachting van afvoer naar een hiertoe vergunde stortplaats; f. grond voor inkeuring; g. (elders) thermisch te reinigen grond De grond mag zowel afkomstig zijn van buiten de inrichting (bodemsanering dan wel grondverzet) als van de eigen was- en grondreinigingsinstallatie. Binnen de grond(stoffen)bank mag tevens stalling plaatsvinden van materieel ten behoeve van het uitvoeren van bodemsaneringswerkzaamheden De grond(stoffen)bank, bestaande uit een of meer opslagvakken omgeven door keerwanden, dient fysiek herkenbaar te zijn als apart onderdeel van de inrichting. De situering van het terreingedeelte dat gebruikt wordt voor de grond(stoffen)- bank, dient door middel van borden met daarop Grond(stoffen)bank te worden aangegeven. Provincie Utrecht 18 Theo Pouw Beheer B.V.

19 2.4.4 Bij de verschillende opslagvakken moet door middel van borden worden aangegeven welke grondkwaliteit in het betreffende vak ligt opgeslagen Partijen van verschillende categorieën (zoals bedoeld in voorschrift 2.4.1) dienen fysiek van elkaar te worden gescheiden middels keerwanden of middels een onderlinge afstand tussen twee partijen van minimaal twee meter. De maximale opslaghoogte mag maximaal vijftien meter bedragen In de grond(stoffen)bank mogen uitsluitend de onder genoemde stoffen worden geaccepteerd voor zover zij bij acceptatie voorzien zijn van kwaliteitsgegevens betreffende samenstelling en/of uitloging. De in- en uitkeuring van de stoffen voor de grond(stoffen)bank dient plaats te vinden conform bijlage 28 van de vergunningaanvraag Binnen de inrichting dient een specifieke registratie aanwezig te zijn ten behoeve van de grond(stoffen)bank. In deze registratie dienen de bij acceptatie van ontdoeners ontvangen kwaliteitsgegevens, dan wel kwaliteitsgegevens van de uitkeuring van de eigen was- en grondreinigingsinstallatie te worden bewaard. In de registratie moeten voorts minimaal de volgende gegevens staan opgenomen: a. datum van ontvangst en van afvoer; b. hoeveelheid (tonnage) van geaccepteerde partijen dan wel partijen afkomstig van de eigen reiniging; c. welke partijen bijeengevoegd zijn; d. wijze van herbepaling van kwaliteit op samenstelling en uitloging, na bijeenvoeging van partijen De registratie dient wekelijks administratief te worden geactualiseerd, waarbij tevens een feitelijke controle plaatsvindt van de feitelijke opslag in de grond(stoffen)bank. De bevindingen van de controle moeten worden vastgelegd en gedurende een termijn van ten minste vijf jaar worden bewaard. De geregistreerde gegevens dienen op verzoek aan daartoe bevoegde ambtenaren ter inzage te worden gegeven. 2.5 Granulaatmenginstallatie / betonmortelcentrale Betoncentrale In de betonmortelcentrale mogen de volgende bouw- en grondstoffen worden gemengd met cement: Schoon zand en grind en het grindvervangende Eurolite; Granulaten (categorie 1 en 2 Bsb); Gewassen zand uit de was- en grondreinigingsinstallatie (categorie 1 en 2 Bsb) In de betonmortelcentrale mag jaarlijks maximaal m 3 betonmortel en betonwaren worden geproduceerd. Provincie Utrecht 19 Theo Pouw Beheer B.V.

20 2.5.3 De productie van betonmortel dient plaats te vinden conform BRL Bij de productie van betonmortel mag geen AVI-vliegas worden verwerkt. granulaatmenginstallatie In de granulaatmenginstallatie mogen de volgende (afval)stoffen worden gemengd met primaire en/of secundaire bouwstoffen en cement: Zeefzand (categorie 1 en 2 Bsb); Asfaltgranulaat (categorie 1 en 2 Bsb) Indien vergunninghoudster in plaats van cement een ander bindmiddel wil toevoegen in asfaltgranulaatcement (AGRAC), is dit mogelijk nadat daartoe de schriftelijke goedkeuring van het bevoegd gezag is verkregen. Het alternatieve bindmiddel dient minimaal gelijkwaardig te zijn voor wat betreft de reductie van de uitloging van verontreinigingen uit AGRAC met cement Bij de granulaatmenginstallatie dient een logboek aanwezig te zijn dat dagelijks wordt bijgehouden. Het logboek dient ter inzage te zijn voor het bevoegd gezag. In dit specifieke logboek dienen in ieder geval de volgende gegevens te worden opgenomen: - datum productie; - de gemengde bouwstoffen en hulpstoffen, met opgave van bijbehorende hoeveelheden; - gegevens met betrekking tot de fysische kwaliteit (vormgegeven of nietvormgegeven) en chemische kwaliteit (samenstelling en uitloging) van het gemengde materiaal/ product. cementsilo s De stijfheid en de sterkte van een cementsilo moeten voldoende zijn om schadelijke vervorming als gevolg van respectievelijk overdruk door overvulling of onderdruk door afzuiging te voorkomen. De dichtheid van een cementsilo moet onder alle bedrijfsomstandigheden zijn verzekerd Het uitwendige van een cementsilo, inclusief de leidingen, moet deugdelijk tegen corrosie zijn beschermd. De ondersteunende constructie van een cementsilo moet uit onbrandbaar materiaal bestaan Een cementsilo mag maximaal voor 95% zijn gevuld. Op een cementsilo moet een zodanige niveausignalering zijn aangebracht, dat bij een vullingsgraad boven deze 95% een signaal wordt afgegeven. Dit signaal moet duidelijk zichtbaar en hoorbaar zijn voor de bedieningsman, welke is belast met het lossen van cement. Bij een alarmering moet het laden onmiddellijk worden gestaakt De luchtuitlaatopeningen van de cementsilo s moeten zijn voorzien van een doekenfilter. Voor de hiervoor van toepassing zijnde voorschriften wordt verwezen naar hoofdstuk 3 van deze vergunning. Provincie Utrecht 20 Theo Pouw Beheer B.V.

21 2.6 Container Terminal Utrecht (CTU) Algemeen Binnen de CTU mogen op jaarbasis maximaal containers worden overgeslagen Tevens mogen op het terrein van de CTU maximaal ton primaire bouwstoffen per jaar worden overgeslagen Op enig moment mag maximaal ton aan primaire bouwstoffen op het CTUterrein aanwezig zijn. Opslag mag geschieden tot een hoogte van acht meter. Opslag dient te geschieden tussen keerwanden van minimaal drie meter. Containers met niet-gevaarlijke stoffen De stapelhoogte van de containers mag maximaal vier met goederen gevulde containers bedragen en de vrije ruimte aan de deurzijden moet ten minste 0,5 meter bedragen Op een open top-container mag geen andere container worden gestapeld De containers met brandbare inhoud dienen zodanig te zijn opgesteld dat ingeval van brand het blussen altijd mogelijk is In het kader van de containeroverslag mogen stuk- en bulkgoederen worden omen overgepakt. Het gaat daarbij om overslag: - vanuit één of meerdere containers in andere containers; - vanuit containers tot losse stuk- en bulkgoederen; - van losse stuk- en bulkgoederen in een container De om- en overpakking van de stuk- en bulkgoederen dient inpandig te geschieden. Containers met gevaarlijke stoffen Algemeen Op de CTU mogen uitsluitend gevaarlijke stoffen van de gevarenklasse 2, 3, 4 5, 6, 8 en 9 zoals genoemd in de IMDG-code of het ADR, in gesloten boxcontainers worden op- en overgeslagen. Van alle IMDG-containers moeten Dangerous Goods Declarations (DGD s) aanwezig zijn Op de CTU mogen per jaar maximaal 1000 containers met gevaarlijke stoffen worden overgeslagen. Er mogen uitsluitend containers met gevaarlijke stoffen worden op- en overgeslagen die gesloten zijn Containers met gevaarlijke stoffen moeten zijn opgeslagen in een speciaal daarvoor aangewezen opslagplaats. Op deze opslagplaats mogen maximaal 30 containers met gevaarlijke stoffen aanwezig zijn. Provincie Utrecht 21 Theo Pouw Beheer B.V.

22 De totale hoeveelheden gevaarlijke stoffen mogen de drempelwaarden uit kolom 2 van zowel deel 1 als deel 2 uit bijlage I van het BRZO niet overschrijden Op het terreingedeelte zelf voor de op- en overslag van containers met gevaarlijke stoffen mag geen brandgevaarlijke begroeiing aanwezig zijn. De afstand tussen brandgevaarlijke begroeiing en de opgeslagen containers met gevaarlijke stoffen moet minimaal tien meter bedragen De vloer van een containeropslagplaats, waar gevaarlijke stoffen in containers worden opgeslagen, moet van onbrandbaar en verhard materiaal zijn en moet voldoende stabiliteit bieden en geëgaliseerd zijn Containers met gevaarlijke stoffen mogen maximaal twee containers hoog worden gestapeld. De vrije ruimte tussen de containers moet aan de deurzijden ten minste twee meter bedragen Rondom de containers met gevaarlijke stoffen moet een strook van minimaal twaalf meter worden vrijgehouden om bij brand brandoverslag te voorkomen. Indien er op het CTU-terrein bewaking aanwezig is en er regelmatige controle plaatsvindt, dan dient de vrije strook rondom de containers met gevaarlijke stoffen ten minste vijf meter te bedragen Containers in opslag en geladen met gevaarlijke stoffen moeten zijn voorzien van de daarvoor voorgeschreven gevaarsaanduidingen (gevaarsetiketten overeenkomstig de bepalingen in de IMDG-code of het ADR) Containers moeten zodanig worden geplaatst, dat ten minste één gevaarsetiket zichtbaar blijft Op het daarvoor aangewezen terreingedeelte voor containers met gevaarlijke stoffen mag niet worden gerookt en mag geen open vuur aanwezig zijn, anders dan voor noodzakelijke herstelwerkzaamheden, mits voor elk zodanig geval een schriftelijk bewijs van de bedrijfsleiding aanwezig is waaruit blijkt dat bedoelde werkzaamheden op dat ogenblik zijn toegelaten De toe- en afvoerroutes naar en van de laad- en losplaatsen, en de opslagplaatsen moeten duidelijk zijn aangegeven en een veilige route garanderen voor de daarvan gebruikmakende voertuigen. Behoudens in noodsituaties mogen geen andere routes door voertuigen met gevaarlijke stoffen worden gebruikt De containers bestemd voor het vervoer van gevaarlijke stoffen, dienen altijd in een veilige staat van onderhoud te verkeren Containers die met gevaarlijke stoffen zijn geladen moeten, alvorens in de inrichting te worden opgeslagen, uitwendig worden gecontroleerd op schade en lekkage. Wanneer schade wordt geconstateerd waardoor een veilig vervoer niet wordt gegarandeerd, mag de container niet worden vervoerd. Provincie Utrecht 22 Theo Pouw Beheer B.V.

23 Containers met gevaarlijke stoffen moeten zodanig zijn opgesteld dat ze altijd bereikbaar zijn voor inspectie en voor hulpverleningsdiensten bij incidenten. Incidenten Indien aan of in een container met gevaarlijke stoffen lekkage wordt geconstateerd, moet deze onmiddellijk geplaatst worden op het daarvoor aangewezen terreingedeelte. Dit terreingedeelte moet: altijd goed bereikbaar zijn van ten minste twee zijden; zijn voorzien van een vloeistofdicht vloeroppervlak, dat bestand is tegen eventueel aanwezige gevaarlijke stoffen; voorzieningen moeten zijn getroffen om te voorkomen dat gemorste gevaarlijke stoffen in de bodem, in de openbare riolering of in het oppervlakte water kunnen geraken. duidelijk zijn gemarkeerd of duidelijk door borden zijn aangegeven; zodanig zijn gedimensioneerd dat een productomvang van minimaal 100% van de inhoud van de grootste containerinhoud + de omvang van het bluswater kan bevatten; voorzien zijn van bluswaterwinplaatsen op een minimale afstand van 25 meter t.o.v. de opslagplaats van de containers Een lekkage aan containers, IBC's, drums of cans met gevaarlijke stoffen moet in situaties met acuut gevaar onmiddellijk en zodanig verholpen worden dat er geen giftige of explosieve dampen zich kunnen verspreiden respectievelijk ontwikkelen dan wel stankstoffen kunnen vrijkomen. Hiertoe dienen in de inrichting voldoende en adequate middelen voorhanden te zijn Indien containers, IBC's, drums of cans als bedoeld in voorschrift niet zijn geopend, dan mag opening van de in voorschrift bedoelde containers alleen plaatsvinden onder toezicht van vertegenwoordigers van het bevoegd gezag en van door hen erkende deskundigen Beschadigde en afgekeurde containers, drukhouders, drums of cans en dergelijke met gevaarlijke stoffen zoals bedoeld in voorschrift , dienen binnen een door het bevoegd gezag te bepalen milieuhygiënisch verantwoorde wijze en termijn uit de inrichting te worden verwijderd Het overpompen van gevaarlijke stoffen uit containers, drums, cans en dergelijke, alsmede het stuffen en strippen van containers met gevaarlijke stoffen en bestrijdingsmiddelen is verboden, tenzij dat ingevolge voorschrift en/of noodzakelijk is In geval van een incident en/of voorval waarvan te verwachten dan wel zeker is dat de effecten waarneembaar zijn buiten de inrichting of die zich als zodanig kunnen ontwikkelen, moet binnen 15 minuten via het Centraal Incident Nummer (telefoon 112) aangifte worden gedaan aan de politiemeldkamer van de politie te Utrecht Bij een voorval, waarbij een ontsnapping plaatsvindt of dreigt plaats te vinden van verstikkende, giftige of anderszins gevaarlijke, schadelijke of hinder veroorzakende stoffen, moeten, onverminderd het in andere voorschriften Provincie Utrecht 23 Theo Pouw Beheer B.V.

24 bepaalde, de buurbedrijven onmiddellijk worden gewaarschuwd, indien deze gevaar, schade of hinder te duchten hebben. Met de buurbedrijven die gevaar lopen moet gedurende deze alarmsituatie contact worden onderhouden. Registratie en rapportage Van de opslag van gevaarlijke stoffen die in de inrichting aanwezig zijn moet dagelijks een journaal worden bijgehouden door de gebruiker van de inrichting. Het journaal moet gedagtekend zijn en ten minste zes maanden worden bewaard. Het journaal moet in de inrichting op een centrale plaats ter inzage liggen. Het journaal moet tevens ter inzage liggen voor de brandweer bij calamiteiten en brand Het journaal moet van iedere gevaarlijke stof ten minste de volgende gegevens bevatten: - de naam en de klasse zoals vermeld in het ADR / de IMDG-code; - het cijfer en de letter zoals vermeld in het ADR of de verpakkingsgroep zoals vermeld in de IMDG-code; - het UN-nummer; - de hoeveelheid van de stof; - de aanduiding van de plaats van de opslag; - het containernummer, waarin de gevaarlijke stof is opgeslagen; - de datum van aanvoer Ieder jaar moet aan het bevoegd gezag een overzicht worden overhandigd van de in het voorafgaande jaar overgeslagen gevaarlijke stoffen. Dit overzicht moet de volgende gegevens bevatten: de naam en de klasse zoals vermeld in het ADR/de IMDG-code; het cijfer en de letter zoals vermeld in het ADR of de verpakkingsgroep zoals vermeld in de IMDG-code; het UN-nummer; de overgeslagen hoeveelheid van de stof Indien het bevoegd gezag aan de hand van de op basis van voorschriften en/of geleverde gegevens verwachten dat de risicocontouren -zoals die in de aanvraag (i.c. TNO-rapport R 2002/297) zijn aangegeven- overschreden zijn of dreigen te worden, dan dient vergunninghoudster op aanwijzen binnen een door het bevoegd gezag te stellen termijn de kwantitatieve risicoanalyse (QRA) aan te passen dan wel aan te vullen De in voorschrift bedoelde aangepaste QRA moet worden goedgekeurd door het bevoegd gezag Indien aan de hand van de aangepaste QRA een overschrijding van de risicocontouren is vastgesteld, kan het bevoegd gezag nadere eisen stellen aan de op- en overslagactiviteiten van containers met gevaarlijke stoffen. Provincie Utrecht 24 Theo Pouw Beheer B.V.

Acceptatie- en verwerkingbeleid

Acceptatie- en verwerkingbeleid Acceptatiereglement voor de ontvangst van afvalstoffen binnen de inrichting van Rijssense Gebouwensloperij b.v., gevestigd aan de Noordermorssingel 1 te Rijssen. Artikel 1 Toepassingsgebied Dit reglement

Nadere informatie

Acceptatie- en verwerkingsbeleid afvalstoffen (A&V-beleid) en de Administratieve organisatie en interne controle (AO/IC)

Acceptatie- en verwerkingsbeleid afvalstoffen (A&V-beleid) en de Administratieve organisatie en interne controle (AO/IC) Acceptatie- en verwerkingsbeleid afvalstoffen (A&V-beleid) en de Administratieve organisatie en interne controle (AO/IC) Inrichtinghouder: Enzerink B.V. Varsselseweg 49 7255 NR HENGELO Adres inrichting:

Nadere informatie

Reglement en Voorwaarden Acceptatie afval

Reglement en Voorwaarden Acceptatie afval Reglement en Voorwaarden Acceptatie afval Artikel 1 Doel en toepassingsgebied Het vastleggen van de acceptatie eisen die op de inrichtingen van Post & Haveman van toepassing zijn op derden en eigen personeel.

Nadere informatie

Acceptatie- en verwerkingsbeleid afvalstoffen (A&V-beleid) en de Administratieve organisatie en interne controle (AO/IC)

Acceptatie- en verwerkingsbeleid afvalstoffen (A&V-beleid) en de Administratieve organisatie en interne controle (AO/IC) Acceptatie- en verwerkingsbeleid afvalstoffen (A&V-beleid) en de Administratieve organisatie en interne controle (AO/IC) Inrichtinghouder: Enzerink B.V. Varsselseweg 49 7255 NR HENGELO Adres inrichting:

Nadere informatie

BIJLAGE: AV beleid en AO/IC rondom de afvalstromen

BIJLAGE: AV beleid en AO/IC rondom de afvalstromen BIJLAGE: AV beleid en AO/IC rondom de afvalstromen D2 1 Inleiding Aannemersbedrijf Van Ooijen is gecertificeerd voor de diverse bewerkingen die binnen de inrichting worden uitgevoerd. Daarom geldt dat

Nadere informatie

Steenbrekerij en Slopersbedrijf V.d. Kraats en Bouw B.V. pagina 1 van 5 Algemeen acceptatiereglement stationaire breker

Steenbrekerij en Slopersbedrijf V.d. Kraats en Bouw B.V. pagina 1 van 5 Algemeen acceptatiereglement stationaire breker Steenbrekerij en Slopersbedrijf V.d. Kraats en Bouw B.V. pagina 1 van 5 Algemeen acceptatiereglement voor steenachtige afvalstoffen, dat wordt aangeboden bij de bewerkingsinrichting van V.d. Kraats en

Nadere informatie

Theo Beheer BV. Kenmerken project. Groenafval en uitbreiding veegvuil. Verwerkingslocatie Lelystad

Theo Beheer BV. Kenmerken project. Groenafval en uitbreiding veegvuil. Verwerkingslocatie Lelystad Theo Beheer BV Kenmerken project Groenafval en uitbreiding veegvuil Verwerkingslocatie Lelystad Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Huidige bedrijfsactiviteiten 3 3 Relatie vigerende omgevingsvergunning 3 4

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. Theo Pouw Secundaire Bouwstoffen B.V.

OMGEVINGSVERGUNNING. Theo Pouw Secundaire Bouwstoffen B.V. OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Theo Pouw Secundaire Bouwstoffen B.V. ten behoeve van de activiteit het milieuneutraal veranderen van de inrichting. (Locatie: Kwelderweg 15, 9979 XN te Eemshaven) Groningen,

Nadere informatie

Algemeen acceptatiebeleid

Algemeen acceptatiebeleid Pagina 1 van 7 Algemeen acceptatiebeleid Acceptatiereglement voor de ontvangst van afvalstoffen binnen de inrichting van Hellinga BV, gevestigd aan de Oevers 15 te Steenwijk. Artikel 1 Toepassingsgebied

Nadere informatie

Algemene voorwaarden behorende bij de omgevingsvergunning voor de activiteit slopen.

Algemene voorwaarden behorende bij de omgevingsvergunning voor de activiteit slopen. Algemene voorwaarden behorende bij de omgevingsvergunning voor de activiteit slopen. 1. Het slopen, moet voor zo ver dat betrekking heeft op asbest, worden opgedragen aan een deskundig verwijderingsbedrijf.

Nadere informatie

Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3)

Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3) Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3) 1 Veranderingen Beschrijf de voorgenomen veranderingen van de inrichting. 1. De volgende afvalwaterstromen

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Aanvrager : Reststoffen Centrum Almelo B.V. Aanvraag : gedeeltelijk intrekking omgevingsvergunning Locatie : Buitenhaven Oostzijde 12 te Almelo Datum

Nadere informatie

Implementatie administratieve organisatie en interne controle.

Implementatie administratieve organisatie en interne controle. Implementatie administratieve organisatie en interne controle. BLOK A Algemeen U dient een beschrijving van de interne organisatie aan te leveren. Deze beschrijving dient te bevatten: A3 Een organogram

Nadere informatie

Acceptatievoorwaarden Afval Energie Bedrijf

Acceptatievoorwaarden Afval Energie Bedrijf Bezoekadres Australiëhavenweg 21 1045 BA Amsterdam Postbus 58292 1040 HG Amsterdam Telefoon 020 587 6250 Fax 020 587 6270 wcs@afvalenergiebedrijf.nl www.afvalenergiebedrijf.nl Acceptatievoorwaarden Voor

Nadere informatie

29-5-2013. Inhoud presentatie. Immobilisaten. Taken BG s uit Bbk. Taken Bbk art 28

29-5-2013. Inhoud presentatie. Immobilisaten. Taken BG s uit Bbk. Taken Bbk art 28 Inhoud presentatie Immobilisaten Vast en (on)zeker Richard Welling OMWB Chris Schuurbiers ILT Taken van bevoegde gezagen bij productie en toepassing van immobilisaten Taken Bbk art 28 / memo NBr Eisen

Nadere informatie

Rapport. Afvalstoffenlijst en acceptatiebeleid. Datum: 11 februari 2013. RJ/AKo/DSm/FA 17040-17-RA. 1. Afvalstoffenlijst

Rapport. Afvalstoffenlijst en acceptatiebeleid. Datum: 11 februari 2013. RJ/AKo/DSm/FA 17040-17-RA. 1. Afvalstoffenlijst 5 Rapport Lid NLingenieurs ISO 9001 gecertificeerd Betreft: Rapportnummer: Afvalstoffenlijst en acceptatiebeleid FA 17040-17-RA Datum: 11 februari 2013 Ref.: RJ/AKo/DSm/FA 17040-17-RA 1. Afvalstoffenlijst

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij de veranderingsvergunning Wm

VOORSCHRIFTEN. behorende bij de veranderingsvergunning Wm VOORSCHRIFTEN behorende bij de veranderingsvergunning Wm betreffende het voornemen tot het reinigen van afvalwater van derden in de bestaande Biologische Voorzuivering Installatie (BVZI) Attero Noord BV

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het besluit. betreffende de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de inrichting. DSM Advanced Polyesters Emmen BV

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het besluit. betreffende de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de inrichting. DSM Advanced Polyesters Emmen BV VOORSCHRIFTEN behorende bij het besluit betreffende de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de inrichting DSM Advanced Polyesters Emmen BV 2 INHOUDSOPGAVE 1 VOORWAARDEN ONDERDEEL BOUW 3 2 VOORWAARDEN

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2040247/2803136 op de op 14 juli 2011 bij hen ingekomen aanvraag van Heijmans Facilitair Bedrijf BV, om vergunning krachtens

Nadere informatie

GEDEPUTEERDE STATEN. Alphense Puin Recycling BV. Vondelingenplaat KL VONDELINGENPLAAT. UW KENMERK BlJLAGEN DATUM

GEDEPUTEERDE STATEN. Alphense Puin Recycling BV. Vondelingenplaat KL VONDELINGENPLAAT. UW KENMERK BlJLAGEN DATUM GEDEPUTEERDE STATEN HOLLAND DIRECTIE GROEN, WATER EN MILIEU afdeling Vergunningen Alphense Puin Recycling BV Vondelingenplaat 17 3196 KL VONDELINGENPLAAT CONTACTPERSOON DOORKIESNUMMER E-MAIL 2006/15124

Nadere informatie

ODMH Omgevingsdienst Midden-Holland

ODMH Omgevingsdienst Midden-Holland WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT BESCHIKKING MILIEUASPECT INRICHTINGEN (artikel 3.10 lid 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Datum Nummer aanvraag Gegevens aanvrager Naam aanvrager Postbus

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Industrieweg 16 te Noordhorn. datum besluit: 13 oktober 2017

OMGEVINGSVERGUNNING. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Industrieweg 16 te Noordhorn. datum besluit: 13 oktober 2017 OMGEVINGSVERGUNNING voor: het wijzigen van een inrichting bedoeld voor het op- en overslaan en bewerken van afvalstoffen van derden en op- en overslaan van gevaarlijke afvalstoffen van meer dan 50 ton.

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Provincie Zeeland Middelburg: 28 juli 2009 Nummer: 09027212 Afdeling: Milieuhygiene BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND 1. AANLEIDING Op 31 januari 2006 hebben wij aan Demontagebedrijf Schroot

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Voor de activiteit milieuneutrale verandering

Omgevingsvergunning Voor de activiteit milieuneutrale verandering Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor de activiteit milieuneutrale verandering Milieu Service Zuid B.V. te Maasbracht Zaaknummer 2012-0105 d.d. 8 maart 2012 Verzonden: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Toelichting op het vervoer van asbest SC-531F

Toelichting op het vervoer van asbest SC-531F blad 1 van 5 (-houdend afval) 1 Deze paragraaf is een toelichting op SC-530 par. 7.17 Afvoer asbesthoudende materiaal. Om het vervoer van afvalstoffen (met asbesthoudend afval in het bijzonder) volgens

Nadere informatie

Stroomdiagrammen melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen

Stroomdiagrammen melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen Stroomdiagrammen melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen December 2015 De Roever Omgevingsadvies Postbus 64 5480 A SCHIJNDEL T 073-5941011 F 073-5941120 E deroever@deroever.nl I www.deroever.nl

Nadere informatie

ecycling Recycling Hergebruik voor een schoner millieu

ecycling Recycling Hergebruik voor een schoner millieu ecycling Recycling Hergebruik voor een schoner millieu Jansen Recycling B.V. Puinrecycling Extractieve (grond)reiniging Thermische reiniging Grondstoffen Jansen Recycling B.V. is het bedrijfsonderdeel

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Sunny-Egg-Systems BV te Rogat

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Sunny-Egg-Systems BV te Rogat 1 VOORSCHRIFTEN behorende bij het ontwerpbesluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting Sunny-Egg-Systems BV te Rogat INHOUDSOPGAVE 1 AFVALSTOFFEN 3 1.1. Afvalscheiding 3 2 BODEM 3 2.1. Doelvoorschriften

Nadere informatie

Acceptatiereglement Versie: 6 Datum: 13/12/2016 Pagina: 1 van 5

Acceptatiereglement Versie: 6 Datum: 13/12/2016 Pagina: 1 van 5 Pagina: 1 van 5 Algemeen acceptatiereglement voor BSA, dat wordt aangeboden bij de bewerkingsinrichtingen van Schipper Recycling BV: Industrieweg 19, 9636DAZuidbroek Schaappad 3, 9936 HT Delfzijl Alle

Nadere informatie

Asbest in de milieuregelgeving toegespitst op granulaten

Asbest in de milieuregelgeving toegespitst op granulaten Asbest in de milieuregelgeving toegespitst op granulaten Hans Delcourt Studiedag ASBEST, 28 september 2010, Vlaamse Overheid Vlaamse Overheid Departement Leefmilieu, Natuur en Energie Afdeling Milieu-inspectie

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Avebe u.a. te Gasselternijveen

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Avebe u.a. te Gasselternijveen 1 VOORSCHRIFTEN behorende bij het ontwerpbesluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting Avebe u.a. te Gasselternijveen 2 INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMEEN 3 1.1. Algemeen 3 2 AFVALSTOFFEN 3 3 BODEM

Nadere informatie

Schema voor het bepalen van de meldplicht aan het LMA: voor toezichthouders, d.d. 6 juni 2016

Schema voor het bepalen van de meldplicht aan het LMA: voor toezichthouders, d.d. 6 juni 2016 Schema voor het bepalen van de meldplicht aan het LMA: voor toezichthouders, d.d. 6 juni 2016 Moet een inrichting aan het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen (LMA)? Valt de inrichting onder categorie 28.4

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2095349/3372519 op de op 10 februari 2012, met kenmerk 2889735, verleende vergunning aan Dalm Werkendam BV voor het

Nadere informatie

Kenmerken van het project

Kenmerken van het project Kenmerken van het project Inleiding Rewinn is opgericht in 2015 als samenwerking tussen Sagrex Nederland en Theo Pouw Groep en is gevestigd in Amsterdam. Met Rewinn hebben de twee partijen de betonkringloop

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 13. Conceptversie RAW1190

Bladnr. 1 van 13. Conceptversie RAW1190 Colofon Dit bestekbestand bevat standaard bestekteksten, bepalingen en een aantal voorbeelden van resultaatsverplichtingen waarin de principes en werkwijzen rond het initiatief Stimulering Hergebruik Infra

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het besluit. betreffende de Wet milieubeheer. voor de inrichting. G. Hindriks, Oosterwijk WZ 24 H te Nieuw-Dordrecht

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het besluit. betreffende de Wet milieubeheer. voor de inrichting. G. Hindriks, Oosterwijk WZ 24 H te Nieuw-Dordrecht VOORSCHRIFTEN behorende bij het besluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting G. Hindriks, Oosterwijk WZ 24 H te Nieuw-Dordrecht 2 INHOUDSOPGAVE VOORSCHRIFTEN BESLUIT BEHEER AUTOWRAKKEN 3

Nadere informatie

Het A&V-Beleid en de AO/IC

Het A&V-Beleid en de AO/IC Het A&V-Beleid en de AO/IC van de Poll oud ijzer en metalen handel Datum: 10-03-2016 versie 2.0 1 Inhoudsopgaaf: 1. Beschrijving Inrichting 1.1 inleiding 1.2 algemene gegevens 2. Acceptatiebeleid. 2.1

Nadere informatie

: Acceptatie, verwerking en toepassing (depot Almere, Poortdreef ong.)

: Acceptatie, verwerking en toepassing (depot Almere, Poortdreef ong.) BIJLAGE 2 AAN : Omgevingsdienst Flevoland Gooi en Vechtstreek/Provincie Flevoland VAN : Bouwcombinatie SAAone KOPIE : DATUM : 29-10-2013 KENMERK : aanvraag om milieuvergunning asfaltdepot Almere (Poortdreef

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SLOOPVERGUNNING

AANVRAAGFORMULIER SLOOPVERGUNNING (door gemeente AANVRAAGFORMULIER SLOOPVERGUNNING Woningwet 2001, artikel 8, lid 2, sub h (gewijzigd bij Staatsblad 518, 2001 Algemene wet bestuursrecht, artikelen 2:1, 4:1 en 4:2 (Model-) Bouwverordening,

Nadere informatie

FUIV[b. Grou, 5 maart 2015 VERZONDEN -6 MRT Friese Uitvoeringsdienst Milieu en Omgeving

FUIV[b. Grou, 5 maart 2015 VERZONDEN -6 MRT Friese Uitvoeringsdienst Milieu en Omgeving FUIV[b Afvalverwerkingsinrichting Skinkeskans V.O.F./ TOP Leeuwarden T.a.v. de heer van Smaalen Postbus 6 9843 ZG GRIJPSKERK Grou, 5 maart 2015 VERZONDEN -6 MRT 2015 Ons kenmerk : 201 5-FUMO-0003748 Afdeling

Nadere informatie

Sectorplan 24 PCB-houdende afvalstoffen

Sectorplan 24 PCB-houdende afvalstoffen Sectorplan 24 PCB-houdende afvalstoffen 1 Achtergrondgegevens 1. Belangrijkste afvalfracties PCB-bevattende apparaten en PCB-houdende olie 2. Belangrijkste bronnen Elektriciteitsbedrijven en industrie

Nadere informatie

sectorplan Ernstig verontreinigde grond

sectorplan Ernstig verontreinigde grond sectorplan Ernstig verontreinigde grond 1 Achtergrondgegevens 1. Belangrijkste afvalstoffen Ernstig verontreinigde grond 2. Belangrijkste bronnen Gemeenten en aannemers 3. Aanbod in 2000 (in Nederland)

Nadere informatie

I. BESLISSING. I.A. Algemeen

I. BESLISSING. I.A. Algemeen Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 10 november 2009 Team Milieubeheer Nummer 2009INT250700

Nadere informatie

tômgevingsd/msŕ jc Midden- ca Wts-t-Brabaat

tômgevingsd/msŕ jc Midden- ca Wts-t-Brabaat tômgevingsd/msŕ jc Midden- ca Wts-t-Brabaat Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant c2ļ2223073472392 Van Gansewinkel Milieutechniek BV, Middenweg 15 te Moerdijk. t9mgevingsdí'm.sŕÿ Midden-

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2070301/3005061 op de op 27 maart 2012 bij hen ingekomen aanvraag van MSD / NV Organon, om vergunning krachtens de Wet

Nadere informatie

Rutte Groep te Amsterdam; beschrijving van de milieuneutrale wijziging van de inrichting aan de Santoriniweg 29 te Amsterdam

Rutte Groep te Amsterdam; beschrijving van de milieuneutrale wijziging van de inrichting aan de Santoriniweg 29 te Amsterdam Rutte Groep te Amsterdam; beschrijving van de milieuneutrale wijziging van de inrichting aan de Santoriniweg 29 te Amsterdam Onderdeel van de vergunningaanvraag voor het veranderen van de inrichtingen

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening Avri 2016

Afvalstoffenverordening Avri 2016 Afvalstoffenverordening Avri 2016 Auteur Avri Versie 1 Datum 3 december 2015 Afvalstoffenverordening Avri 2016 Het algemeen bestuur van Avri besluit, gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouder van 29 december 2009, nummer 14;

Gemeente Langedijk. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouder van 29 december 2009, nummer 14; Gemeente Langedijk De raad van de gemeente Langedijk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouder van 29 december 2009, nummer 14; gelet op artikel 10.23, eerste lid, van de Wet milieubeheer; b

Nadere informatie

Behorende bij schema toepasbare GROND

Behorende bij schema toepasbare GROND Behorende bij Inleiding Het schema toepasbare Grond is een hulpmiddel bij het uitvoeren van ketentoezicht op de stroom grond. Het schema behandelt de keten van in principe toepasbare grond (dus niet de

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING WABO. Bos Recycling B.V. ten behoeve van het overslaan van bouw- en sloopafval en onverwerkte slakken voor metaal verwijdering.

OMGEVINGSVERGUNNING WABO. Bos Recycling B.V. ten behoeve van het overslaan van bouw- en sloopafval en onverwerkte slakken voor metaal verwijdering. OMGEVINGSVERGUNNING WABO verleend aan Bos Recycling B.V. ten behoeve van het overslaan van bouw- en sloopafval en onverwerkte slakken voor metaal verwijdering. de locatie: Rouaanstraat 43 te Groningen

Nadere informatie

23.3.2011 Publicatieblad van de Europese Unie L 77/25

23.3.2011 Publicatieblad van de Europese Unie L 77/25 23.3.2011 Publicatieblad van de Europese Unie L 77/25 VERORDENING (EU) Nr. 284/2011 VAN DE COMMISSIE van 22 maart 2011 tot vaststelling van specifieke voorwaarden en gedetailleerde procedures voor de invoer

Nadere informatie

bepalingen van de Wet milieubeheer (artikel 10.23, eerste lid), de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht

bepalingen van de Wet milieubeheer (artikel 10.23, eerste lid), de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht Onderwerp : Afvalstoffenverordening 2010 Samenvatting Deze verordening geeft onder meer aan hoe de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen gebeurt, wat wel en niet is toegestaan bij het ter inzameling

Nadere informatie

Checklist voor Opslaan van gevaarlijke stoffen in verpakking niet zijnde vuurwerk, nitraathoudende kunstmeststoffen en andere ontplofbare stoffen

Checklist voor Opslaan van gevaarlijke stoffen in verpakking niet zijnde vuurwerk, nitraathoudende kunstmeststoffen en andere ontplofbare stoffen Nr. 4.1.1 Checklist voor Opslaan van gevaarlijke stoffen in verpakking niet zijnde vuurwerk, nitraathoudende kunstmeststoffen en andere ontplofbare stoffen Vindplaats Activiteitenbesluit: 4.1.1, artikel

Nadere informatie

Afdeling Vergunningverlening

Afdeling Vergunningverlening Afdeling Vergunningverlening BESCHIKKING van GS van Utrecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 31 juli 2007 Team Milieubeheer Nummer

Nadere informatie

LEVERINGSVOORWAARDEN GROENAFVAL. Nano KD Zevenaar Postbus AE Zevenaar tel

LEVERINGSVOORWAARDEN GROENAFVAL. Nano KD Zevenaar Postbus AE Zevenaar tel LEVERINGSVOORWAARDEN GROENAFVAL Nano 7-6902 KD Zevenaar Postbus 217-6900 AE Zevenaar tel. 0316 740 777 info@bkcbv.nl GROENAFVAL Tuin- en plantsoenafval is plantaardig en/of organisch afval dat vrijkomt

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Martens Havenontvangstinstallatie Vlissingen B.V. Spanjeweg 2 4455 TW NIEUWDORP Kenmerk: Afdeling: Vergunningverlening Datum: 21 december 2015 Onderwerp:

Nadere informatie

I. BESLISSING. I.A. Algemeen

I. BESLISSING. I.A. Algemeen Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 26 januari 2010 Team Milieubeheer Nummer 2010INT255457

Nadere informatie

De inrichting is gelegen aan De Schans nummers 14 en 16 te Soest, kadastraal bekend gemeente Soest, sectie A, nummers 5385 en 5387.

De inrichting is gelegen aan De Schans nummers 14 en 16 te Soest, kadastraal bekend gemeente Soest, sectie A, nummers 5385 en 5387. Afdeling Vergunningverlening BESCHIKKING van GS van Utrecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 10 juni 2008 Team Milieubeheer Nummer

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten

Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten Inhoudsopgave 1 ALGEMEEN...3 Artikel 1. Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2. Doelstelling... 3 2 HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN...3 Artikel 3. Aanwijzing inzameldienst...

Nadere informatie

Versie Bezoekersreglement Afvalbrengstation gemeente Nissewaard

Versie Bezoekersreglement Afvalbrengstation gemeente Nissewaard Bezoekersreglement Afvalbrengstation gemeente Nissewaard Inhoudsopgave Inleiding... 3 Artikel 1 Begrippen... 3 Artikel 2 Algemene gedragsregels... 3 Artikel 3 handhaving... 4 Artikel 4 aansprakelijkheid...

Nadere informatie

odijmond REGIO WATERLAND

odijmond REGIO WATERLAND Gemeente Waterland - k MRĨ 2015 INGEKOMEN Gemeente Waterland O 4 MRT 2015 GESCAND odijmond REGIO WATERLAND Gemeentewerf Monnickendam De heer J.A.J. Borst Postbus 1000 1140 BA MONNICKENDAM VERZONDEN -3

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting VOORSCHRIFTEN behorende bij het ontwerpbesluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting Jellice Pioneer Europe te Kapitein Antiferstraat 31 te Emmen 2 INHOUDSOPGAVE 1 OPSLAG GEVAARLIJKE STOFFEN

Nadere informatie

Module Nr. BRL KEURCOMPOST Opmerkingen

Module Nr. BRL KEURCOMPOST Opmerkingen BRL Keurcompost Uitgifte: 1 januari 2013 Bijlage: 040 Certificatie Toepassingsgebied GFT compost Groencompost Voorbeeld Checklist Naam bedrijf:... Datum audit:... Auditor(en):... Dit is een toelatingsaudit/opvolgingsaudit

Nadere informatie

Gelet op het bepaalde in de Wet milieubeheer besluiten wij dat:

Gelet op het bepaalde in de Wet milieubeheer besluiten wij dat: Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 www.provincie-utrecht.nl Datum 20 mei 2008 Team Milieubeheer Nummer

Nadere informatie

Wet belastingen op milieugrondslag

Wet belastingen op milieugrondslag Vastgestelde tekst per 1 april 2014 Wet belastingen op milieugrondslag HOOFDSTUK IV. AFVALSTOFFENBELASTING AFDELING 1. BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 22 1. Voor de toepassing van dit hoofdstuk en de daarop

Nadere informatie

1 ALGEMEEN Algemeen BODEMBESCHERMING Voorzieningen en beheermaatregelen Nulsituatiebodemonderzoek 17

1 ALGEMEEN Algemeen BODEMBESCHERMING Voorzieningen en beheermaatregelen Nulsituatiebodemonderzoek 17 INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMEEN 17 1.1 Algemeen 17 2 BODEMBESCHERMING 17 2.1 Voorzieningen en beheermaatregelen 17 2.2 Nulsituatiebodemonderzoek 17 3 AFVALSTOFFEN 18 3.1 Toegestane activiteiten 18 4 GELUID 18

Nadere informatie

Gelet op het bepaalde in de Wet milieubeheer besluiten wij dat:

Gelet op het bepaalde in de Wet milieubeheer besluiten wij dat: Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 www.provincie-utrecht.nl Datum 26 augustus 2008 Team Milieubeheer

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 4.1 Niet samenvoegen Samenwerken met certificaathouder, onder de vlag van erkend intermediair 3

Inhoudsopgave. 4.1 Niet samenvoegen Samenwerken met certificaathouder, onder de vlag van erkend intermediair 3 Informatiebrochure Opslag, bewerking en levering grond op eigen terrein Een handreiking die toelicht hoe te voldoen aan de eisen zoals opgenomen in het Besluit bodemkwaliteit Aanleiding Reeds op 1 januari

Nadere informatie

Kenmerken van het project

Kenmerken van het project Kenmerken van het project Inleiding Theo Pouw Beheer B.V. (hierna: Theo Pouw) richt zich op onder meer op transport en levering van bouw- en grondstoffen alsmede op de overslag en bewerking van bedrijfsafvalstoffen

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2032122/2774502 op de op 26 mei 2011 bij hen ingekomen aanvraag van SABIC Innovative Plastics BV, om vergunning krachtens

Nadere informatie

Acceptatie- en verwerkingsbeleid (A&V-beleid) Administratieve Organisatie en Interne Controle (AO&IC) Beelen Amsterdam B.V.

Acceptatie- en verwerkingsbeleid (A&V-beleid) Administratieve Organisatie en Interne Controle (AO&IC) Beelen Amsterdam B.V. Acceptatie- en verwerkingsbeleid (A&V-beleid) Administratieve Organisatie en Interne Controle (AO&IC) Beelen Amsterdam B.V. Titel Acceptatie- en verwerkingsbeleid (A&V-beleid) Administratieve Organisatie

Nadere informatie

RICHTLIJN BIJ HET OPSTELLEN VAN EEN WERKPLAN

RICHTLIJN BIJ HET OPSTELLEN VAN EEN WERKPLAN Pagina : 1 van 6 RICHTLIJN BIJ HET OPSTELLEN VAN EEN WERKPLAN Inhoudsopgave 1. Doel en toepassingsgebied 2. Principes 3. Indienen van een werkplan 4. Inhoud van het werkplan 4.1. Een duidelijke en overzichtelijke

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. te Roermond

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. te Roermond Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Activiteit milieuneutraal veranderen Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2015-1632 Kenmerk: 2015/95267 d.d. 10 december 2015 Verzonden:

Nadere informatie

Acceptatieprotocol. Asbesthoudend staalschroot. Nedstaal B.V. Datum: 15 juli 2013. Status: versie 2.0

Acceptatieprotocol. Asbesthoudend staalschroot. Nedstaal B.V. Datum: 15 juli 2013. Status: versie 2.0 Acceptatieprotocol Asbesthoudend staalschroot Nedstaal B.V. Datum: 15 juli 2013 Status: versie 2.0 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 1 1.1 Algemeen... 1 1.2 Status en doel van het acceptatieprotocol... 1

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: DE AFVALSTOFFENVERORDENING

HOOFDSTUK 1: DE AFVALSTOFFENVERORDENING HOOFDSTUK 1: DE AFVALSTOFFENVERORDENING Algemene toelichting De afvalstoffenverordening heeft betrekking op die bepalingen die worden gesteld voor het beheer van huishoudelijke en andere afvalstoffen.

Nadere informatie

Bijlage 2: Maatwerkbeleid in het kader van het Activiteitenbesluit

Bijlage 2: Maatwerkbeleid in het kader van het Activiteitenbesluit Bijlage 2: Maatwerkbeleid in het kader van het Activiteitenbesluit Deze bijlage maakt deel uit van de Beleidsregel VTH 2016 provincie Groningen Algemeen Artikel 1 Begripsbepalingen In deze beleidsregel

Nadere informatie

Wijziging Bouwverordening Gemeente Terneuzen. De gewijzigde Bouwverordening van de gemeente Terneuzen vast te stellen.

Wijziging Bouwverordening Gemeente Terneuzen. De gewijzigde Bouwverordening van de gemeente Terneuzen vast te stellen. Lijst agendapunten nummer: Kenmerk: 11b 3869 / 2006016316 Afdeling: Brandweer VERORDENING Datum: 10 mei 2007 Onderwerp: Wijziging Bouwverordening Gemeente Terneuzen De raad van de gemeente Terneuzen; gelezen

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Ontwerpbeschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Van Gansewinkel Nederland B.V. Aangevraagde activiteiten : Ambtshalve wijziging in verband met IPPC toets Locatie

Nadere informatie

(ONTWERP) BESCHIKKING VERANDERINGSVERGUNNING WET MILIEUBEHEER

(ONTWERP) BESCHIKKING VERANDERINGSVERGUNNING WET MILIEUBEHEER (ONTWERP) BESCHIKKING VERANDERINGSVERGUNNING WET MILIEUBEHEER verleend aan Smurfit Kappa Solid Board B.V. ten behoeve van het wijzigen van een inrichting bedoeld voor productie van karton (Locatie: De

Nadere informatie

Omgevingsdienst Regio Nijmegen OMGEVINGSVERGUNNING. Aanvrager Datum besluit Onderwerp

Omgevingsdienst Regio Nijmegen OMGEVINGSVERGUNNING. Aanvrager Datum besluit Onderwerp Omgevingsdienst Regio Nijmegen D161392657 D161392657 OMGEVINGSVERGUNNING Aanvrager Datum besluit Onderwerp Gemeente / locatie OLO-nummer Zaaknummer Activiteit ARN B.V. 25 augustus 2016 Verwerking luiers,

Nadere informatie

... V O O R S C H R I F T E N I N H O U D BEGRIPPEN...2

... V O O R S C H R I F T E N I N H O U D BEGRIPPEN...2 BIJLAGE 1 Gewaarmerkte voorschriften omgevingsvergunning (Milieu) Behoort bij de beschikking van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenbergen van: CZAV, Havenweg 67-69 te Dinteloord.

Nadere informatie

Indelen van gevaarlijke (afval)stoffen. EURAL versus ADR

Indelen van gevaarlijke (afval)stoffen. EURAL versus ADR Indelen van gevaarlijke (afval)stoffen EURAL versus ADR Wie ben ik? Pascal Smetsers Wat doe ik? Bedrijfsadviseur gevaarlijke (afval)stoffen Opslag: PGS Vervoer: Alle vervoersmodaliteiten Gebruik: (EU-)GHS,

Nadere informatie

Toepassing van zeefzand uit groenafval.

Toepassing van zeefzand uit groenafval. Toepassing van zeefzand uit groenafval. Vanuit de praktijk heeft de LWBG de vraag gekregen hoe om te gaan met zeefzand uit groenafval in het kader van het Besluit bodemkwaliteit. Het gaat in deze om groenafval

Nadere informatie

BESCHIKKING D.D. 23 APRIL 2007 - NR. MPM7609 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESCHIKKING D.D. 23 APRIL 2007 - NR. MPM7609 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESCHIKKING D.D. 23 APRIL 2007 - NR. MPM7609 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Algemene wet bestuursrecht/wet milieubeheer INLEIDING Op 6 juni 2006 hebben wij het verzoek van De Jong Gameren B.V.

Nadere informatie

Bijlage 3b Aanwijzing van categorieën van gevallen, beperkingen en

Bijlage 3b Aanwijzing van categorieën van gevallen, beperkingen en Bijlage 3b Aanwijzing van categorieën van gevallen, beperkingen en voorschriften, afwijkingen en nadere eisen Nr. Activiteiten in waterwingebieden en grondwaterbeschermingsgebieden 1. zorgplicht 1. dat

Nadere informatie

Milieuvergunningen. Recycling Dongen BV De Leest RC DONGEN. Uitspraak Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State

Milieuvergunningen. Recycling Dongen BV De Leest RC DONGEN. Uitspraak Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State Recycling Dongen BV De Leest 26 5107 RC DONGEN DEFINITIEVE BESCHIKKING Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl Bank

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 - ALGEMENE BEPALING

HOOFDSTUK 1 - ALGEMENE BEPALING Nr 5A05 De raad van de gemeente Menaldumadeel; overwegende dat het door de inwerkingtreding van de Algemene Wet Bestuursrecht noodzakelijk is om de verordeningen en regelingen aan te passen aan deze wet;

Nadere informatie

Overzicht maatregelen bij AIM-sessie Atbkd25i9m7

Overzicht maatregelen bij AIM-sessie Atbkd25i9m7 Overzicht maatregelen bij AIM-sessie Atbkd25i9m7 08-06-2016 14:42 Nr. Maatregel Activiteit Frequentie Thema Activiteitenbesluit Activiteitenregeling m31 Laden en lossen schepen: Houd bij het laden en lossen

Nadere informatie

(Voorlopige) verwijdering Uitvoer voor storten is op grond van nationale zelfverzorging in beginsel niet toegestaan.

(Voorlopige) verwijdering Uitvoer voor storten is op grond van nationale zelfverzorging in beginsel niet toegestaan. TEKST SECTORPLAN 30 (onderdeel LAP) Sectorplan 30 Zeefzand I Afbakening Zeefzand bestaat in hoofdzaak uit sorteerzeefzand en brekerzeefzand. Sorteerzeefzand ontstaat bij het afzeven van het fijne materiaal

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2037810/2791301 op de op 24 juni 2011 bij hen ingekomen aanvraag van Brabant Alucast The Netherlands - site Oss, om

Nadere informatie

Procedure Deze beschikking is voorbereid met de reguliere voorbereidingsprocedure als beschreven in paragraaf 3.2 van de Wabo.

Procedure Deze beschikking is voorbereid met de reguliere voorbereidingsprocedure als beschreven in paragraaf 3.2 van de Wabo. BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING MILIEUNEUTRAAL VERANDEREN Onderwerp Wij hebben op 17 april 2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het milieuneutraal veranderen van de inrichting ontvangen van

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD KETENTOEZICHT ASBEST 1 versie 9 maart 2009

INFORMATIEBLAD KETENTOEZICHT ASBEST 1 versie 9 maart 2009 INFORMATIEBLAD KETENTOEZICHT ASBEST 1 versie 9 maart 2009 Aanleiding Het Landelijk Overleg Milieuhandhaving (LOM) ondersteunt de samenwerking in de asbestketen door het organiseren van ketentoezicht asbest

Nadere informatie

Besluit. Wabo, Milieuneutraal veranderen. Eerste Lelystadse Schroothandel BV, Staalstraat 19, Lelystad

Besluit. Wabo, Milieuneutraal veranderen. Eerste Lelystadse Schroothandel BV, Staalstraat 19, Lelystad Besluit Wabo, Milieuneutraal veranderen Eerste Lelystadse Schroothandel BV, Staalstraat 19, Lelystad Aanvrager: Eerste Lelystadse Schroothandel BV Staalstraat 19 8211 AH LELYSTAD Locatie: Staalstraat 19

Nadere informatie

NCAE. Toelichting handelsnormen voor eieren - verzamelaars november 2013

NCAE. Toelichting handelsnormen voor eieren - verzamelaars november 2013 1 TOELICHTING HANDELSNORMEN VOOR EIEREN VERZAMELAARS Inhoud 1 Algemeen 2 Vergunning / registratie 3 Ontvangst, transportverpakking, begeleidend document eieren 4 Intraverkeer van eieren 5 Merken van de

Nadere informatie

Besluit Milieuneutraal veranderen. Hoogweg Luttelgeest B.V., Nieuwlandseweg 9 Luttelgeest

Besluit Milieuneutraal veranderen. Hoogweg Luttelgeest B.V., Nieuwlandseweg 9 Luttelgeest Besluit Milieuneutraal veranderen Hoogweg Luttelgeest B.V., Nieuwlandseweg 9 Luttelgeest Aanvraag: OLO-nummer 3312345 Gemachtigde: AAB NL Jupiter 420 2675 LX HONSELERSDIJK Locatie: Nieuwlandseweg 9 8315

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening Lelystad 2010

Afvalstoffenverordening Lelystad 2010 Afvalstoffenverordening Lelystad 2010 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Lelystad Officiële naam regeling Afvalstoffenverordening Lelystad 2010 Citeertitel

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. het in gebruik nemen van een nieuwe voorbreker ter vervanging van de huidige. milieuneutraal veranderen van een inrichting

OMGEVINGSVERGUNNING. het in gebruik nemen van een nieuwe voorbreker ter vervanging van de huidige. milieuneutraal veranderen van een inrichting OMGEVINGSVERGUNNING voor: het in gebruik nemen van een nieuwe voorbreker ter vervanging van de huidige. activiteiten: milieuneutraal veranderen van een inrichting verleend aan: Berger Recycling B.V. locatie:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor het milieuneutraal veranderen. Sappi Maastricht B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor het milieuneutraal veranderen. Sappi Maastricht B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Omgevingsvergunning voor het milieuneutraal veranderen. Sappi Maastricht B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2017-206587 Kenmerk: 2018/2142 d.d. 11 januari 2018

Nadere informatie

1.1.2 De inrichting moet schoon worden gehouden en in een goede staat van onderhoud verkeren.

1.1.2 De inrichting moet schoon worden gehouden en in een goede staat van onderhoud verkeren. Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van Ballast- Van Oord Grondstoffen VOF (Laurum) te Woerden, d.d. 30 september 2008 nummer 2008INT229983. Bijlage I: Voorschriften Bijlage I: Begripsbepalingen

Nadere informatie

stortontheffing artikel WET MILIEUBEHEER

stortontheffing artikel WET MILIEUBEHEER stortontheffing artikel 10.63 WET MILIEUBEHEER verleend aan Maatschap Ten Have-Mellema Storten buiten inrichting Groningen, 31 augustus 2010 Nr. 2010-46.167/35, MV Zaaknummer: 263592 Inhoudsopgave 1. WET

Nadere informatie