Veiligheidsprotocol. Parket van de procureur des Konings. Politie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Veiligheidsprotocol. Parket van de procureur des Konings. Politie"

Transcriptie

1 Veiligheidsprotocol Parket van de procureur des Konings Politie

2 Page 1 Inhoud De gemandateerden I. Doelstellingen II. Verbintenissen Artikel 1: Het Sint-Franciscuscollege Artikel 2: De burgemeester Artikel 3: De lokale politie Artikel 4 : De procureur des Konings III. Duurtijd en andere modaliteiten

3 Page 2 De gemandateerden de heer Eddy Willems, algemeen directeur van het Sint-Franciscuscollege, en de heer Mario Borremans burgemeester van de gemeente Heusden-Zolder, en de heer Geert Luypaert, korpschef van de lokale politie Heusden-Zolder, en de heer Guido Vermeiren, procureur des Konings van het gerechtelijk arrondissement Limburg, sluiten het, conform de bepalingen van de wet op de jeugdbescherming, het wetboek van strafvordering en de regelgeving inzake onderwijs. * * *

4 Page 3 I. DOELSTELLINGEN a) Dit protocol dient om de veiligheid en de bescherming van personeelsleden en leerlingen uit bovengenoemde school te bevorderen. In de eerste plaats willen de ondertekenaars voorkomen dat op school of in schoolverband strafbare feiten worden gepleegd. In de tweede plaats willen ze de slachtoffers van strafbare feiten opvangen en hen tegen represailles beschermen. En tenslotte willen ze voor de daders voorzien in vormen van opvang en begeleiding, liever dan in bestraffende maatregelen. b) Dit protocol is van toepassing op de aanpak van strafbare feiten die een weerslag hebben op het schoolgebeuren en die door de schooldirecteur of door derden, eigen of vreemd aan de school, aan de lokale politie of de diensten van het parket worden gemeld. c) Vóór er op school of in schoolverband een politionele of gerechtelijke actie in gang wordt gezet, overleggen de betrokken ondertekenaars van dit protocol en maken ze goede afspraken, opdat de veiligheid en de bescherming van personeelsleden en leerlingen maximaal worden gegarandeerd. Alle partijen zorgen ervoor dat de acties discreet verlopen en dat de goede naam van de school en de betrokken leerlingen niet onnodig in het gedrang komen. d) Wanneer personeelsleden, leerlingen of derden over strafbare feiten informatie verstrekken, zorgen de ondertekenaars van dit protocol voor een strikte geheimhouding en geven zij de identiteit van de betrokkenen niet prijs aan de daders of mogelijke daders, wanneer de informatieverstrekkers dat uitdrukkelijk hebben gevraagd. Wanneer echter blijkt dat de doelstellingen van dit protocol niet kunnen worden bereikt (zie bepalingen onder hfst. 1, a en hfst. 2 artikel 4, c van dit protocol) en de procureur des Konings zoals zijn functie dat toestaat overgaat tot een strikte toepassing van de wet, gelden alle wettelijke bepalingen omtrent het inzagerecht in een dossier.

5 Page 4 II. VERBINTENISSEN Artikel 1: Het Sint-Franciscuscollege De directeur van de ondertekenende school verbindt er zich toe: a) de lokale politie op de hoogte te brengen van strafbare feiten die door leerlingen alleen of in groep worden begaan. Ook wanneer de scholen ernstige vermoedens over zulke feiten hebben, brengen zij de lokale politie op de hoogte; b) de korpschef van de lokale politie tijdig te informeren, wanneer de veiligheid en de bescherming van personeelsleden en leerlingen in het gedrang komen; c) vervolgens maar steeds na onderling overleg aan de lokale politie toestemming te verlenen om op school preventieve of gerichte acties te voeren, die tot doel hebben de veiligheid van personeelsleden en leerlingen te garanderen. De scholen verlenen aan zulke acties hun actieve medewerking; d) dezelfde handelwijze toe te passen, wanneer derden aan politie of justitie melding hebben gemaakt van door leerlingen gepleegde strafbare feiten of van het ernstige vermoeden daarvan en de korpschef van de lokale politie vraagt om op school of in schoolverband een gerichte actie te voeren; e) in principe in te gaan op elke aanvraag van de lokale politie om op school preventief of gericht op te treden. Indien de directeur uitzonderlijk aan zulke vraag geen gevolg kan geven, pleegt hij hierover overleg met de betrokken ondertekenende partijen van dit protocol; f) in het belang van de school, het personeel, de leerlingen en het onderzoek aan de media geen mededelingen te verstrekken omtrent acties die op school of in schoolverband worden ondernomen, zonder eerst te overleggen met de betrokken partners in dit veiligheidsprotocol; g) geregeld overleg te plegen met de schoolagent, d.i. de politiebeambte die door de korpschef van de lokale politie werd aangeduid om de uitvoering van dit Veiligheidsprotocol op te volgen; h) over dit Veiligheidsprotocol jaarlijks overleg te plegen met de ondertekenende burgemeester, de korpschef van de lokale politie en de procureur des Konings of met hun vertegenwoordigers.

6 Page 5 Artikel 2: De burgemeester De burgemeester van de gemeente Heusden-Zolder verbindt er zich toe: a) elk initiatief te ondersteunen dat de veiligheid en de bescherming van personeelsleden en leerlingen uit bovengenoemde school bevordert. Hij houdt daarbij rekening met het pedagogisch project van elke school en zoekt in overleg met alle betrokken partijen mee naar goede pedagogisch verantwoorde oplossingen; b) binnen zijn bevoegdheid alle middelen en mogelijkheden te verstrekken, die bijdragen tot de realisatie van de doelstellingen van dit protocol; c) dat de gemeentelijke preventiedienst haar initiatieven naar de scholengemeenschap blijft verderzetten en in het kader van dit protocol preventieve acties ondersteunt; d) in het belang van de school, het personeel, de leerlingen en het onderzoek aan de media geen mededelingen te verstrekken omtrent acties die op school of in schoolverband worden ondernomen, zonder eerst te overleggen met de betrokken partners in dit Veiligheidsprotocol. e) over dit Veiligheidsprotocol jaarlijks overleg te plegen met de ondertekenende schooldirecteur, de korpschef van de lokale politie en de procureur des Konings of met hun vertegenwoordigers.

7 Page 6 Artikel 3: De lokale politie De korpschef van de lokale politie Heusden-Zolder verbindt er zich toe: a) een schoolagent aan te stellen, dit is een politiebeambte die speciaal belast is met de opvolging van dit Veiligheidsprotocol en die voor de scholen fungeert als aanspreekpunt; b) zonodig na overleg met de procureur des Konings deze schoolagent op te dragen om altijd eerst contact op te nemen met de betrokken school, wanneer melding wordt gemaakt van strafbare feiten die door leerlingen (mogelijk) werden gepleegd en die een weerslag hebben op het schoolgebeuren, zodat de bepalingen van dit Veiligheidsprotocol kunnen worden uitgevoerd; c) ervoor te zorgen dat de politieambtenaren hun optreden op school aanpassen aan de aard van het onderzoek of de actie en hierover vooraf overleg plegen met de schooldirectie. Zo zullen ze een verhoor van leerlingen op school bij voorkeur niet in uniform verrichten en zich dan met een anoniem voertuig verplaatsen. In andere gevallen, bv. bij een controle van bromfietsen, zullen zij juist wel hun uniform dragen. d) in principe op elke vraag van de schooldirectie in te gaan om preventief of gericht op te treden. Indien de korpschef uitzonderlijk aan zulke vraag geen gevolg kan geven, pleegt hij hierover overleg met de betrokken ondertekenende partijen van dit protocol; e) in het belang van de school, het personeel, de leerlingen en het onderzoek aan de media geen mededelingen te verstrekken omtrent acties die op school of in schoolverband worden ondernomen, zonder eerst te overleggen met de betrokken partners in dit Veiligheidsprotocol; f) over dit Veiligheidsprotocol jaarlijks overleg te plegen met de ondertekenende burgemeester, de schooldirecteur en de procureur des Konings of met hun vertegenwoordigers.

8 Page 7 Artikel 4: De procureur des Konings De procureur des Konings van het gerechtelijk arrondissement Limburg verbindt er zich toe: a) ruime medewerking te verlenen aan de correcte uitvoering van dit protocol en samen te werken met de betrokken burgemeester, de schooldirecteur en de korpschef van de lokale politie, onder meer door de aanduiding van een zonemagistraat, die binnen het parket afdeling Hasselt voor de toepassing van dit protocol als aanspreekpunt fungeert; b) wanneer door de schooldirectie ernstige strafbare feiten worden gemeld, deze te bespreken met de betrokken partners die dit Veiligheidsprotocol hebben ondertekend; c) steeds oog te hebben voor de primaire pedagogische opdracht van de school en dus in de eerste plaats te zoeken naar educatieve, niet-repressieve oplossingen. Het resultaat van deze opstelling moet zijn dat leerlingen ervoor zorgen dat zij weer in orde geraken met de wet of de regelgeving of dat hun normbesef hersteld is. Slechts wanneer blijkt dat dit doel niet werd bereikt, gaat de procureur des Konings zoals zijn functie dat toestaat zonder verder overleg over tot een strikte toepassing van de wet; d) in het belang van de school, het personeel, de leerlingen en het onderzoek aan de media geen mededelingen te verstrekken omtrent acties die op school of in schoolverband worden ondernomen, zonder eerst te overleggen met de betrokken partners in dit Veiligheidsprotocol; e) over dit Veiligheidsprotocol jaarlijks overleg te plegen met de ondertekenende burgemeester, de schooldirecteur en de korpschef van de lokale politie of met hun vertegenwoordigers.

9 Page 8 III. DUURTIJD EN ANDERE MODALITEITEN a) Dit Veiligheidsprotocol trad in voege op 18 april 2006 voor onbepaalde duur en werd de dato 7 oktober 2014 aangepast. b) Tijdens de evaluatievergadering die jaarlijks zal plaatsvinden, beraden alle betrokken partijen zich grondig over de inhoud van dit Veiligheidsprotocol en beslissen zij over de eventuele voortzetting ervan. Tijdens andere evaluatievergaderingen, vermeld in hfst. 2, art. 3, f, kan het protocol ook tussentijds maar slechts na consensus tussen alle partijen worden aangepast. Opgemaakt te Heusden-Zolder op 7 oktober 2014, in één exemplaar voor elk van de ondertekenaars De heer Guido Vermeiren procureur des Konings De heer Geert Luypaert korpschef politiezone Heusden-Zolder De heer Eddy Willems algemeen directeur Sint-Franciscuscollege De heer Mario Borremans burgemeester

VEILIGHEIDSPROTOCOL Gerechtelijk Arrondissement Kortrijk

VEILIGHEIDSPROTOCOL Gerechtelijk Arrondissement Kortrijk VEILIGHEIDSPROTOCOL Gerechtelijk De procureur des Konings van het gerechtelijk arrondissement Kortrijk, Dhr. Frits Verhaeghe De hierna vermelde burgemeesters, Dhr. Stefaan De Clerck, Dhr. Luc Martens,

Nadere informatie

Protocol. Sint-Franciskusziekenhuis. Politie

Protocol. Sint-Franciskusziekenhuis. Politie Protocol Sint-Franciskusziekenhuis Politie Page 1 Inhoud De gemandateerden I. Doelstellingen II. Verbintenissen Artikel 1: Het Sint-Franciskusziekenhuis Artikel 2: De burgemeester Artikel 3: De lokale

Nadere informatie

Samenwerkingsakkoord tussen Parket lokale politie Halse secundaire scholen CLB s - stad Halle

Samenwerkingsakkoord tussen Parket lokale politie Halse secundaire scholen CLB s - stad Halle Samenwerkingsakkoord tussen Parket lokale politie Halse secundaire scholen CLB s - stad Halle 1. Doelstellingen 1.1. Dit samenwerkingsakkoord dient om de veiligheid en de bescherming van personeelsleden

Nadere informatie

Convenant Veiligheid in rn om de school Gemeente Hengelo

Convenant Veiligheid in rn om de school Gemeente Hengelo Convenant Veiligheid in rn om de school Gemeente Hengelo Hengelo, 21 oktober 2010 1. Doelstelling Dit convenant heeft tot doel om een eenduidig en sluitend stelsel van afspraken te maken ten behoeve van

Nadere informatie

CONVENANT VEILIGE SCHOOL. Voortgezet onderwijs

CONVENANT VEILIGE SCHOOL. Voortgezet onderwijs CONVENANT VEILIGE SCHOOL Voortgezet onderwijs Gemeente Vlaardingen en Lentiz Onderwijs Groep Openbare Scholengroep Vlaardingen Schiedam St. Sint Jozefmavo Politie Rotterdam-Rijnmond 2 Ondergetekenden 1.

Nadere informatie

Convenant Veiligheid in en om de school Veiligheid in en om de school

Convenant Veiligheid in en om de school Veiligheid in en om de school Convenant Veiligheid in en om de school Veiligheid in en om de school Gemeenten Weert, Nederweert en Cranendonck Convenant voor: Voortgezet Onderwijs Voortgezet Speciaal Onderwijs Middelbaar Beroeps Onderwijs

Nadere informatie

REACTIEPLAN LOKAAL NIVEAU. groen geel rood zwart Inschatten mate van ernst bij vermoeden, onthulling of vaststelling

REACTIEPLAN LOKAAL NIVEAU. groen geel rood zwart Inschatten mate van ernst bij vermoeden, onthulling of vaststelling WAT? Dit plan beschrijft de stappen die een lokale groep kan zetten bij een vermoeden, onthulling of vaststelling van seksueel (grensoverschrijdend) gedrag of seksueel misbruik t.a.v. de leden. Het is

Nadere informatie

INTENTIEVERKLARING TOT SAMENWERKING met betrekking tot DE VERMISSING VAN DEMENTE PERSONEN

INTENTIEVERKLARING TOT SAMENWERKING met betrekking tot DE VERMISSING VAN DEMENTE PERSONEN INTENTIEVERKLARING TOT SAMENWERKING met betrekking tot DE VERMISSING VAN DEMENTE PERSONEN tussen: - HET PARKET GENT ; - DE LOKALE POLITIE REGIO RHODE & SCHELDE ; - DE WOONZORGCENTRA EN DAGVERZORGINGSCENTRA

Nadere informatie

OPVANG PERSONEEL BIJ INCIDENTEN M.B.T. AGRESSIE, GEWELD OF (SEKSUELE) INTIMIDATIE

OPVANG PERSONEEL BIJ INCIDENTEN M.B.T. AGRESSIE, GEWELD OF (SEKSUELE) INTIMIDATIE OPVANG PERSONEEL BIJ INCIDENTEN M.B.T. AGRESSIE, GEWELD OF (SEKSUELE) INTIMIDATIE Apeldoorn, 1 december 2006 Auteur M.H. Luikinga Afdeling Personeel & Organisatie December 2006 INHOUD blz. 1 Inleiding...

Nadere informatie

KLACHTENREGELING. Inhoudsopgave

KLACHTENREGELING. Inhoudsopgave N.B.: Momenteel wordt gewerkt aan een klachtenregeling voor de organisatie SCO Delft e.o. Tot de nieuwe regeling beschikbaar is, zijn de twee bestaande regelingen van kracht (één voor het voortgezet onderwijs,

Nadere informatie

OPVANG LEERLINGEN BIJ INCIDENTEN M.B.T. AGRESSIE, GEWELD OF (SEKSUELE) INTIMIDATIE

OPVANG LEERLINGEN BIJ INCIDENTEN M.B.T. AGRESSIE, GEWELD OF (SEKSUELE) INTIMIDATIE OPVANG LEERLINGEN BIJ INCIDENTEN M.B.T. AGRESSIE, GEWELD OF (SEKSUELE) INTIMIDATIE Apeldoorn, 1 december 2006 Auteur M.H. Luikinga Afdeling Personeel & Organisatie December 2006 INHOUD blz. 1 Inleiding...

Nadere informatie

Scholenprotocol Stad - Scholen - Politie - Parket

Scholenprotocol Stad - Scholen - Politie - Parket Scholenprotocol Stad - Scholen - Politie - Parket Een samenwerking van de secundaire scholen, de lokale politie, de CLB s, stad Sint-Truiden en het parket Een project van in samenwerking met INHOUD Inleiding

Nadere informatie

Scholenprotocol Stad - Scholen - Politie - Parket

Scholenprotocol Stad - Scholen - Politie - Parket Scholenprotocol Stad - Scholen - Politie - Parket Een samenwerking van de secundaire scholen, de lokale politie, de CLB s, stad Sint-Truiden en het parket Een project van in samenwerking met INHOUD INLEIDING

Nadere informatie

gemeente Eindhoven integriteitschendingen politieke ambtsdragers gemeente Eindhoven

gemeente Eindhoven integriteitschendingen politieke ambtsdragers gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Besluit De raad, het college en de burgemeester van Eindhoven, besluiten: vast te stellen het navolgende Protocol vermoedens integriteitschendingen politieke ambtsdragers gemeente Eindhoven

Nadere informatie

PROTOCOL CAMERATOEZICHT WOONCOMPLEX WESTERHAGHE, NIEUWENDAMLAAN 308 T/M 560

PROTOCOL CAMERATOEZICHT WOONCOMPLEX WESTERHAGHE, NIEUWENDAMLAAN 308 T/M 560 PROTOCOL CAMERATOEZICHT WOONCOMPLEX WESTERHAGHE, NIEUWENDAMLAAN 308 T/M 560 Inhoudsopgave protocol cameratoezicht reglement cameratoezicht in en om Westerhaghe, bijlage 1 verklaring van geheimhouding,

Nadere informatie

Herstelgericht werken: een politiële tijdsinvestering die opbrengt? STELLINGEN PROJECT: POLITIËLE SCHADEBEMIDDELING EN POLITIE

Herstelgericht werken: een politiële tijdsinvestering die opbrengt? STELLINGEN PROJECT: POLITIËLE SCHADEBEMIDDELING EN POLITIE Herstelgericht werken: een politiële tijdsinvestering die opbrengt? Sigrid Van Grunderbeeck Wim D haese Congres Restorative Policing - Blankenberge 14-15 mei 2009 STELLINGEN Politie moet zich afhouden

Nadere informatie

Klachtenprotocol Montessori Scholengemeenschap Amsterdam voor klachten inzake vermoeden tot zeden misdrijf

Klachtenprotocol Montessori Scholengemeenschap Amsterdam voor klachten inzake vermoeden tot zeden misdrijf Klachtenprotocol Montessori Scholengemeenschap Amsterdam voor klachten inzake vermoeden tot zeden misdrijf 24 november 2015 Pagina 1 van 10 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. stroomschema 3. de rol van de medewerker

Nadere informatie

SPEAK-UP MELDREGELING STICHTING ANTARES WOONSERVICE

SPEAK-UP MELDREGELING STICHTING ANTARES WOONSERVICE SPEAK-UP MELDREGELING STICHTING ANTARES WOONSERVICE Status: 6 februari 2019 Vastgesteld door de Raad van Commissarissen d.d. 28-01-2019 Vastgesteld door de Directeur-Bestuurder P.J.C.W. Stelder d.d. 28-01-2019

Nadere informatie

Heijmans. Meldprocedure integriteit en misstanden. Pagina 1 van 6

Heijmans. Meldprocedure integriteit en misstanden. Pagina 1 van 6 Heijmans Meldprocedure integriteit en misstanden Pagina 1 van 6 1. Algemeen Deze Heijmans Meldprocedure integriteit en misstanden, die door de Raad van Bestuur is goedgekeurd, biedt iedere Heijmans medewerker

Nadere informatie

Convenant voor gegevensuitwisseling tussen Politie en beveiligingsorganisaties en organisatoren van evenementen

Convenant voor gegevensuitwisseling tussen Politie en beveiligingsorganisaties en organisatoren van evenementen Convenant voor gegevensuitwisseling tussen Politie en beveiligingsorganisaties en organisatoren van evenementen Partijen: A. De politie, het district., hierna te noemen "politie"; B..., hierna te noemen

Nadere informatie

KLOKKENLUIDERREGELING WONINGSTICHTING VOLKSBELANG

KLOKKENLUIDERREGELING WONINGSTICHTING VOLKSBELANG KLOKKENLUIDERREGELING WONINGSTICHTING VOLKSBELANG 1. Algemeen In de Governancecode Woningcorporaties d.d. november 2006 wordt gesteld dat de directeurbestuurder ervoor zorgt dat werknemers zonder gevaar

Nadere informatie

BIN Z: Doelstelling. Wederzijdse informatie uitwisseling

BIN Z: Doelstelling. Wederzijdse informatie uitwisseling BIN Z: WAT? Is een samenwerking tussen: - De burger (handelaar of bedrijf) - De lokale overheid en de lokale politie - In een afgelijnd gebied (Industriepark) BIN Z: Doelstelling Wederzijdse informatie

Nadere informatie

Bijlage 1: Checklist voor het maken van een crisisdraaiboek

Bijlage 1: Checklist voor het maken van een crisisdraaiboek SB.10.090-Bijlage 1 Bijlage 1: Checklist voor het maken van een crisisdraaiboek Het is onmogelijk een checklist van een crisisdraaiboek te maken die perfect past bij alle crisissen waarmee een school te

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling a.s.r.

Klokkenluidersregeling a.s.r. Klokkenluidersregeling a.s.r. December 2017 1 a.s.r. Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doel van de Klokkenluidersregeling 3 3. Reikwijdte 3 4. Hoe werkt de Klokkenluidersregeling 4 5. Vertrouwelijke omgang

Nadere informatie

Regeling melden vermoeden van een misstand bij de Stichting Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden voor Primair en Voortgezet Onderwijs

Regeling melden vermoeden van een misstand bij de Stichting Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden voor Primair en Voortgezet Onderwijs Regeling melden vermoeden van een misstand bij de Stichting Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden voor Primair en Voortgezet Onderwijs (Klokkenluidersregeling OZHW voor PO en VO) Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Nadere informatie

Nr Melding. vermoedens misstanden gemeente Alkmaar (voormalig Klokkenluidersregeling)

Nr Melding. vermoedens misstanden gemeente Alkmaar (voormalig Klokkenluidersregeling) Dit gebied vrijhouden Begin onder de streep van gemeenteblad Via menu kunt u een nieuw artikel beginnen, met de [Tab] toets is het niveau aan te passen. Met ga je naar de

Nadere informatie

CONVENANT. Veiligheid op scholen van het Voortgezet en Middelbaar Beroepsonderwijs in LELYSTAD

CONVENANT. Veiligheid op scholen van het Voortgezet en Middelbaar Beroepsonderwijs in LELYSTAD CONVENANT Veiligheid op scholen van het Voortgezet en Middelbaar Beroepsonderwijs in LELYSTAD Partijen komen het volgende overeen: De scholen zijn op grond van de Wet op de Arbeidsomstandigheden verantwoordelijk

Nadere informatie

Regeling melden van vermoeden van een misstand ( klokkenluidersregeling )

Regeling melden van vermoeden van een misstand ( klokkenluidersregeling ) Preambule Stichting openbaar primair onderwijs IJmond vindt het belangrijk dat medewerkers en ouders op adequate en veilige wijze vermeende (ernstige) onregelmatigheden binnen de organisatie aan de orde

Nadere informatie

IBAN: NL45 ABNA BIC: ABNANL2A. De Ronde CZ Best yolknet.nl. KvK: BTW NL B01

IBAN: NL45 ABNA BIC: ABNANL2A. De Ronde CZ Best yolknet.nl. KvK: BTW NL B01 Deze verwerkersovereenkomst is van toepassing op alle vormen van verwerking van persoonsgegevens die Yolknet, gevestigd te Best, (hierna: Verwerker) uitvoert ten behoeve van een wederpartij aan wie zij

Nadere informatie

Convenant Schoolveiligheid Voortgezet Onderwijs Wassenaar

Convenant Schoolveiligheid Voortgezet Onderwijs Wassenaar Convenant Schoolveiligheid Voortgezet Onderwijs Wassenaar Convenant Schoolveiligheid Voortgezet Onderwijs Wassenaar Een veilige schoolomgeving is een voorwaarde voor een optimale ontwikkeling van ieder

Nadere informatie

BUURTINFORMATIENETWERKEN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS

BUURTINFORMATIENETWERKEN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS COD24_BROCH BlauwOK2deV_NL 26-09-2005 14:33 Page 1 BUURTINFORMATIENETWERKEN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS OPSTART - PROCEDURE Preventie ter bevordering van veiligheidsgevoel en sociale betrokkenheid Stap mee

Nadere informatie

CONVENANT VEILIGHEID IN EN OM SCHOOL

CONVENANT VEILIGHEID IN EN OM SCHOOL CONVENANT VEILIGHEID IN EN OM SCHOOL Convenant Veiligheid in en om de school Gemeenten Weert, Nederweert en Cranendonck Convenant voor: Voortgezet Onderwijs Voortgezet Speciaal Onderwijs Middelbaar Beroeps

Nadere informatie

Reglement Melding (vermoeden van een) misstand (Klokkenluidersreglement)

Reglement Melding (vermoeden van een) misstand (Klokkenluidersreglement) Reglement Melding (vermoeden van een) misstand (Klokkenluidersreglement) Vastgesteld op 18 november 2013 en bijgewerkt d.d. 9 februari 2015. Kenmerk: 2015000820 Algemene bepalingen Begrippen Artikel 1

Nadere informatie

KLOKKENLUIDERSREGELING. Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een ernstige misstand binnen het St. Michaël College

KLOKKENLUIDERSREGELING. Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een ernstige misstand binnen het St. Michaël College KLOKKENLUIDERSREGELING Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een ernstige misstand binnen het St. Michaël College Augustus 2015 INHOUD Inleiding Interne procedure voor het melden van een ernstige

Nadere informatie

KlachtenProtocol SKPOOV

KlachtenProtocol SKPOOV KlachtenProtocol SKPOOV Voorwoord In iedere organisatie waarin mensen samen werken worden fouten gemaakt. Dit geldt zowel voor de medewerkers als voor de leerlingen op onze school. Belangrijk hierin is

Nadere informatie

Klokkenluiderregeling Antoni van Leeuwenhoek

Klokkenluiderregeling Antoni van Leeuwenhoek Klokkenluiderregeling Antoni van Leeuwenhoek Vastgesteld door de Raad van Bestuur na instemming OR d.d. 1 september 2015 (onder voorbehoud van goedkeuring Raad van Toezicht) Goedgekeurd door de Raad van

Nadere informatie

Protocol ongewenst gedrag Stichting Mensen Met Mogelijkheden.

Protocol ongewenst gedrag Stichting Mensen Met Mogelijkheden. Protocol ongewenst gedrag Stichting Mensen Met Mogelijkheden. 1. DOEL Deze procedure is bedoeld om zorgvuldig handelen te waarborgen bij constatering van ongewenst gedrag op de werkplek. 2. REIKWIJDTE

Nadere informatie

PROTOCOL SEKSUELE INTIMIDATIE EN SEKSUEEL GEWELD - SCALA COLLEGE

PROTOCOL SEKSUELE INTIMIDATIE EN SEKSUEEL GEWELD - SCALA COLLEGE PROTOCOL SEKSUELE INTIMIDATIE EN SEKSUEEL GEWELD - SCALA COLLEGE ingestemd MR 2-7-2015 INLEIDING Op elke school voor voortgezet onderwijs is sinds 1 augustus 1998 een klachtenregeling verplicht. Deze garandeert

Nadere informatie

Klokkenluiderregeling Stichting Woonplus Schiedam Maart 2009

Klokkenluiderregeling Stichting Woonplus Schiedam Maart 2009 Klokkenluiderregeling Stichting Woonplus Schiedam Maart 2009 (Beleid)\Klokkenluidersregeling\090402 Klokkenluidersregeling Woonplus.doc 1/6 Inleiding Deze regeling is bedoeld om alle medewerkers van Woonplus

Nadere informatie

Regeling melden vermoeden van een misstand in de sector VO

Regeling melden vermoeden van een misstand in de sector VO Regeling melden vermoeden van een misstand in de sector VO Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 1. In deze regeling wordt verstaan onder: a. bestuur: de natuurlijke persoon/personen of het orgaan

Nadere informatie

Webapplicatie Salduz. Salduz-wet

Webapplicatie Salduz. Salduz-wet Webapplicatie Salduz Johan Van Driessche Bestuurder IT en financiën Orde van Vlaamse balies Salduz-wet De wet van 13 augustus 2011 tot wijziging van het wetboek van strafvordering en van de wet van 20

Nadere informatie

Rapport. Datum: 29 november 2001 Rapportnummer: 2001/374

Rapport. Datum: 29 november 2001 Rapportnummer: 2001/374 Rapport Datum: 29 november 2001 Rapportnummer: 2001/374 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het regionale politiekorps Limburg-Noord onvoldoende onderzoek heeft verricht naar aanleiding van zijn aangifte

Nadere informatie

een als misdrijf omschreven feit proces-verbaal procureur des Konings parket of van het Openbaar Ministerie

een als misdrijf omschreven feit proces-verbaal procureur des Konings parket of van het Openbaar Ministerie uitgave juni 2015 Minderjarigen kunnen volgens de Belgische wet geen misdrijven plegen. Wanneer je als jongere iets ernstigs mispeutert, iets wat illegaal is, pleeg je een als misdrijf omschreven feit

Nadere informatie

Samenwerking aanpak verzekeringsfraude en gerelateerde criminaliteit

Samenwerking aanpak verzekeringsfraude en gerelateerde criminaliteit Samenwerking aanpak verzekeringsfraude en gerelateerde criminaliteit Kaderconvenant Samenwerking aanpak verzekeringsfraude en gerelateerde criminaliteit Vertrouwelijk 1 Alleen voor intern gebruik De partijen:

Nadere informatie

Beroepsgeheim Ontwerp tot wijziging van artikel 458bis van het Strafwetboek

Beroepsgeheim Ontwerp tot wijziging van artikel 458bis van het Strafwetboek Beroepsgeheim Ontwerp tot wijziging van artikel 458bis van het Strafwetboek Doc: a135005 Tijdschrift: 135 Datum: 17/09/2011 Origine: NR Thema's: Beroepsgeheim Kwetsbare personen Mishandeling van een kind,

Nadere informatie

Goedgekeurd door de medezeggenschapsraad: [datum] Vastgesteld door het bestuur van de Stichting Gemeentelijk Gymnasium Hilversum: [datum]

Goedgekeurd door de medezeggenschapsraad: [datum] Vastgesteld door het bestuur van de Stichting Gemeentelijk Gymnasium Hilversum: [datum] REGELING MELDEN VERMOEDEN VAN EEN MISSTAND Goedgekeurd door de medezeggenschapsraad: [datum] Vastgesteld door het bestuur van de Stichting Gemeentelijk Gymnasium Hilversum: [datum] Regeling melden vermoeden

Nadere informatie

Klachtenregeling ongewenste intimiteiten openbaar

Klachtenregeling ongewenste intimiteiten openbaar Klachtenregeling ongewenste intimiteiten openbaar onderwijs Deze regeling is in werking getreden op 14-03-1995. Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van

Nadere informatie

Koninkrijksdeel Curaçao. Wetstechnische informatie. Zoek regelingen op overheid.nl

Koninkrijksdeel Curaçao. Wetstechnische informatie. Zoek regelingen op overheid.nl Zoek regelingen op overheid.nl Koninkrijksdeel Curaçao Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! LANDSVERORDENING van de 27 ste juli 1998 houdende regels, ter uitvoering

Nadere informatie

Politionele slachtofferbejegening

Politionele slachtofferbejegening Politionele slachtofferbejegening Lokale politie? Slachtofferbejegenaar Lokale politie Interventieploeg (combi) 2 Inspecteurs Terreinondersteuner 1 Hoofdinspecteur Federale politie? Labo Wetsgeneesheer

Nadere informatie

I.a Beleid klachtenregeling

I.a Beleid klachtenregeling I.a Beleid klachtenregeling Regelgeving CAO-PO art. 11.5 lid 2 onder a en b ARBO-wet Wet op de Kwaliteitszorg Wet preventie en bestrijding van seksueel geweld en seksuele intimidatie in het onderwijs GMR:

Nadere informatie

Regeling melden (vermoeden van een) misstand of schending integriteit

Regeling melden (vermoeden van een) misstand of schending integriteit Regeling melden (vermoeden van een) misstand of schending integriteit November 2013, Buitenpost vastgesteld door (P)MR in februari 2014 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 1. In deze regeling wordt

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling. Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand

Klokkenluidersregeling. Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand Klokkenluidersregeling Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand Inhoudsopgave Inleiding... 3 Doelstelling... 3 Hoofdstuk 1. Definities... 4 Hoofdstuk 2. Intern melden... 5 Hoofdstuk

Nadere informatie

Draaiboek voor een geïntegreerde aanpak van

Draaiboek voor een geïntegreerde aanpak van Draaiboek voor een geïntegreerde aanpak van Versie 01.07.2015 Aanleiding Hoe kwam dit initiatief tot stand? N aar aanleiding van de dodelijke verkeersongevallen tijdens het oogstseizoen van het jaar 2000

Nadere informatie

Klachtenregeling. Deel. Van Beleid Klachten bij Scholengroep LeerTij

Klachtenregeling. Deel. Van Beleid Klachten bij Scholengroep LeerTij Klachtenregeling Deel 1 Van Beleid Klachten bij Scholengroep LeerTij 1 Het bevoegd gezag van Scholengroep LeerTij, stichting voor openbaar, PC en RK-onderwijs, statutair gevestigd te Terneuzen, gelet op

Nadere informatie

Regeling inzake het omgaan met een (vermoeden van) een ernstige misstand ( Klokkenluidersregeling 1 )

Regeling inzake het omgaan met een (vermoeden van) een ernstige misstand ( Klokkenluidersregeling 1 ) Regeling inzake het omgaan met een (vermoeden van) een ernstige misstand ( Klokkenluidersregeling 1 ) G:\AOD\CD\02 CvB & management - CvB\02-Beleidsstukken\100824 Klokkenluidersregeling.docx datum instemming

Nadere informatie

Procedurereglement op de Gemeentelijke administratieve sancties

Procedurereglement op de Gemeentelijke administratieve sancties REGLEMENT Procedurereglement op de Gemeentelijke administratieve sancties Hoofdstuk 1: Toepassingsgebied, vaststellingsmodaliteiten en aangewezen ambtenaar Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2017 489 Wet van 6 december 2017 tot wijziging van het Wetboek van Strafvordering en de Wet op de economische delicten strekkende tot aanpassing van

Nadere informatie

Klokkenluiderregeling Oosterpoort. Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand

Klokkenluiderregeling Oosterpoort. Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand Klokkenluiderregeling Oosterpoort Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand Groesbeek Juni 2008 1 Inhoudsopgave Bladzijde 1. Inleiding 3 2. Definities 4 3. Het melden van een (vermoeden

Nadere informatie

Procedure voor het melden van een veronderstelde integriteitsschending in de federale administratieve overheid door haar personeelsleden

Procedure voor het melden van een veronderstelde integriteitsschending in de federale administratieve overheid door haar personeelsleden Procedure voor het melden van een veronderstelde integriteitsschending in de federale administratieve overheid door haar personeelsleden Wie kan melden? - Elk statutair personeelslid, elke stagiair of

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. GVO / 2010 / 8 / 23 juni vertegenwoordigd door meester, advocaat,

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. GVO / 2010 / 8 / 23 juni vertegenwoordigd door meester, advocaat, KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING GVO / 2010 / 8 / 23 juni 2010 Inzake,, vertegenwoordigd door meester, advocaat, verzoekende partij, tegen de inrichtende macht vzw, met maatschappelijke

Nadere informatie

Buurtinformatienetwerken nieuwe omzendbrief Deze omzendbrief vervangt punt II van de omzendbrief I/VSPP/8 van 9 april 1998 betreffende de

Buurtinformatienetwerken nieuwe omzendbrief Deze omzendbrief vervangt punt II van de omzendbrief I/VSPP/8 van 9 april 1998 betreffende de Buurtinformatienetwerken nieuwe omzendbrief 2.7.2001 Deze omzendbrief vergt punt II de omzendbrief I/VSPP/8 9 april 1998 betreffende de buurtinformatienetwerken. De overige behandelde onderwerpen de omzendbrief

Nadere informatie

HERSTELBEMIDDELING (slachtoffer- dader bemiddeling)

HERSTELBEMIDDELING (slachtoffer- dader bemiddeling) HERSTELBEMIDDELING (slachtoffer- dader bemiddeling) DIENST Gent - Oudenaarde EEDVERBONDKAAI 285 9000 GENT DIENST Dendermonde OLV KERKPLEIN 30 9200 Dendermonde OOST-VLAANDEREN Voor wie? Slachtoffer/ daders

Nadere informatie

Schoolveiligheidsconvenant 10 november 2014

Schoolveiligheidsconvenant 10 november 2014 Schoolveiligheidsconvenant 10 november 2014 CONVENANT VEILIG IN EN OM SCHOOL VOORTGEZET EN MIDDELBAAR ONDERWIJS Doelstelling Dit convenant heeft ten doel om tot eenduidige en sluitende afspraken te komen

Nadere informatie

Convenant Veilige School. tussen

Convenant Veilige School. tussen Convenant Veilige School tussen School : Gemeente : Politie Noord-Holland Noord, Afdeling Openbaar Ministerie Arrondissement Alkmaar : HALT Bureau Noord-Holland Noord : Convenant Veilige School Blz.1 1.1

Nadere informatie

Protocol Ongewenste Omgangsvormen

Protocol Ongewenste Omgangsvormen Protocol Ongewenste Omgangsvormen 1. Uitgangspunten Om een veilig sociaal sportklimaat te waarborgen wordt van ieder lid, trainer, vrijwilliger, ouder of gast bij de vereniging (nader samenvattend genoemd:

Nadere informatie

HET VOORTGEZET ONDERWIJS

HET VOORTGEZET ONDERWIJS Partijen overwegen het volgende: CONVENANT DE VEILIGE SCHOOL HET VOORTGEZET ONDERWIJS Gemeente Krimpen aan den IJssel De gemeente Krimpen aan den IJssel is verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering

Nadere informatie

Bijlage 1. Voorbeeld bestuursovereenkomst gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc. 1 van 8

Bijlage 1. Voorbeeld bestuursovereenkomst gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc. 1 van 8 Bijlage 1 Voorbeeld bestuursovereenkomst gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc 1 van 8 Let op: Aan dit document kunnen derden geen rechten aan ontlenen! CONCEPT BESTUURSOVEREENKOMST INZAKE DE

Nadere informatie

Algemene verordening gegevensbescherming

Algemene verordening gegevensbescherming Algemene verordening gegevensbescherming Deze Verwerkersovereenkomst maakt integraal onderdeel uit van de afspraken tussen Partijen zoals overeengekomen (de Overeenkomst ). Op deze Verwerkersovereenkomst

Nadere informatie

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Zoetwarenindustrie;

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Zoetwarenindustrie; Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Zoetwarenindustrie Reglement incidenten- en klokkenluidersregeling Artikel 1 pensioenfonds: incident: Definities Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Zoetwarenindustrie;

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal erste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2003 2004 28 980 Wijziging van het Wetboek van Strafrecht, het Wetboek van Strafvordering en de Penitentiaire beginselenwet (plaatsing in een inrichting voor

Nadere informatie

Protocol machtsmisbruik / meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Protocol machtsmisbruik / meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling geweld en kindermishandeling Doelgroep: Directies, leerkrachten en interne contactpersonen in primair onderwijs In deze protocollen beperken we ons tot een korte beschrijving van de taken die de interne

Nadere informatie

Klokkenluiderregeling

Klokkenluiderregeling Klokkenluiderregeling Inleiding In de Governancecode Woningcorporaties van Aedes is in artikel II.1.6 gesteld dat het bestuur ervoor zorgt dat medewerkers zonder gevaar voor hun rechtspositie de mogelijkheid

Nadere informatie

CONVENANT De Veilige School 2014-2015

CONVENANT De Veilige School 2014-2015 CONVENANT De Veilige School 2014-2015 CONVENANT DE VEILIGE SCHOOL Preambule Onderstaande partijen hebben een gezamenlijk belang bij: Het maken van een eenduidig en sluitend stelsel van afspraken binnen

Nadere informatie

Het bevoegd gezag van Vivente, stichting voor christelijke primair onderwijs, gevestigd te Zwolle,

Het bevoegd gezag van Vivente, stichting voor christelijke primair onderwijs, gevestigd te Zwolle, Het bevoegd gezag van Vivente, stichting voor christelijke primair onderwijs, gevestigd te Zwolle, gelet op de bepalingen van de Wet op het primair onderwijs, de Wet op de expertisecentra en de Wet op

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst tussen u en Van den Heuvel Logistiek B.V.

Verwerkersovereenkomst tussen u en Van den Heuvel Logistiek B.V. Verwerkersovereenkomst tussen u en Van den Heuvel Logistiek B.V. Ondergetekenden: U wordt als klant van Van den Heuvel Logistiek B.V. volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gezien als:

Nadere informatie

Klokkenluiderregeling

Klokkenluiderregeling Klokkenluiderregeling Inleiding In de Governancecode voor Woningcorporaties is gesteld dat de directeur-bestuurder ervoor zorgt dat werknemers zonder gevaar voor hun rechtspositie de mogelijkheid hebben

Nadere informatie

Protocol schorsing en verwijdering Praktijkonderwijs, vmbo en mbo

Protocol schorsing en verwijdering Praktijkonderwijs, vmbo en mbo Protocol schorsing en verwijdering Praktijkonderwijs, vmbo en mbo Groenhorst Stafdienst Telefonisch bereikbaar op 088 0207020 Vastgesteld: augustus 2011 2 Protocol schorsing en verwijdering Inhoudsopgave

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST SERVICEOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid [NAAM], statutair gevestigd en kantoorhoudende aan de [adres] te [(postcode)] [plaats], ten deze rechtsgeldig

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2006/122/.

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2006/122/. 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2006/122/. Inzake : Verzoekende partij, wonende te. bijgestaan door de heer J.H., jurist. Tegen : de GEMEENTE., Verwerende partij

Nadere informatie

Overleg- en aangifteplicht

Overleg- en aangifteplicht 1.e. Op 28 juli 1999 is de Wet bestrijding van seksueel misbruik en seksuele intimidatie in het onderwijs in werking getreden. Deze wet is een uitwerking van de voorstellen die de toenmalige staatssecretaris

Nadere informatie

IBAN: NL 63 INGB BIC: INGBNL2A K.v.K. Rivierenland: BTW nr. NL B01. zaterdag 12 mei 2018 Pagina 1 van 8

IBAN: NL 63 INGB BIC: INGBNL2A K.v.K. Rivierenland: BTW nr. NL B01. zaterdag 12 mei 2018 Pagina 1 van 8 Verwerkersovereenkomst Deze verwerkersovereenkomst maakt integraal onderdeel uit van de afspraken tussen partijen zoals overeengekomen bij totstandkoming van de samenwerking. Op deze verwerkersovereenkomst

Nadere informatie

Meldregeling Batenburg Techniek N.V.

Meldregeling Batenburg Techniek N.V. Meldregeling Batenburg Techniek N.V. Batenburg Techniek Meldregeling versie 2.3 mei 2018 1 Inhoudsopgave Algemeen 3 1. Definities 3 2. Geheimhouding 4 3. Rechtsbescherming 4 4. Vertrouwelijkheid 4 5. Eisen

Nadere informatie

Internet versie augustus 2011. Protocol schorsing en verwijdering

Internet versie augustus 2011. Protocol schorsing en verwijdering Internet versie augustus 2011 Protocol schorsing en verwijdering Inhoud 1. Toepassing protocol schorsing en verwijdering... 3 2. Verantwoordelijkheid... 3 3. Werkwijze... 3 3.1 Constatering maatschappelijk

Nadere informatie

Voor iedereen die beroepshalve met kinderen te maken heeft INFORMATIE

Voor iedereen die beroepshalve met kinderen te maken heeft INFORMATIE Voor iedereen die beroepshalve met kinderen te maken heeft INFORMATIE Als beroepskracht krijgt u soms of regelmatig te maken met kinderen van wie van u vermoedt dat zij thuis mishandeld worden. In deze

Nadere informatie

Categorie (a): bij het op heterdaad betrappen op het plegen van een strafbaar feit

Categorie (a): bij het op heterdaad betrappen op het plegen van een strafbaar feit Stappenplan strafbare feiten Een stappenplan strafbare feiten geeft richtlijnen over de acties die er kunnen of moeten worden ondernomen als de school wordt geconfronteerd met een strafbaar feit. De noodzakelijkheid

Nadere informatie

Calamiteitenprotocol instellingen Wmo, gemeenten in de regio Eemland

Calamiteitenprotocol instellingen Wmo, gemeenten in de regio Eemland Calamiteitenprotocol instellingen Wmo, gemeenten in de regio Eemland Inleiding Calamiteiten bij zorg en ondersteuning kunnen helaas niet altijd voorkomen worden. Ze hebben een grote impact op betrokkenen

Nadere informatie

Protocol Sociale Veiligheid. Onderwerp: agressie & geweld

Protocol Sociale Veiligheid. Onderwerp: agressie & geweld Versie 2010-11-29 Protocol Sociale Veiligheid Onderwerp: agressie & geweld Aanvullend op het handboek van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Op 2 maart 2010 is het Handboek agressie en

Nadere informatie

IBAN: BE08 3631 0166 3013 - BIC: BBRU BE BB - BTW: BE 844.231.976

IBAN: BE08 3631 0166 3013 - BIC: BBRU BE BB - BTW: BE 844.231.976 1 Disclaimer en algemene voorwaarden SAMMAN Fonds vzw, Excelsiorlaan, 4B, 1930 Zaventem met ondernemingsnummer 0841.212.605 SAMMAN VSO, Excelsiorlaan, 4B, 1930 Zaventem met ondernemingsnummer 0844.231.976

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling

Klokkenluidersregeling Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland Klokkenluidersregeling Versie 1 december 2016 NB met het verschijnen van een nieuwe klokkenluidersregeling komt de vorige te vervallen. Wil

Nadere informatie

Rapport. Datum: 2 maart 2004 Rapportnummer: 2004/068

Rapport. Datum: 2 maart 2004 Rapportnummer: 2004/068 Rapport Datum: 2 maart 2004 Rapportnummer: 2004/068 2 Klacht Verzoeker, slachtoffer van poging doodslag gepleegd door zijn ex-vriendin op 10 december 1999, klaagt erover dat het arrondissementsparket te

Nadere informatie

Protocol vermoedens integriteitsschendingen politieke ambtsdragers gemeente Stichtse Vecht

Protocol vermoedens integriteitsschendingen politieke ambtsdragers gemeente Stichtse Vecht Protocol vermoedens integriteitsschendingen politieke ambtsdragers gemeente Stichtse Vecht I. ALGEMENE BEPALINGEN 1. Algemeen 1.1. Onder politieke ambtsdrager worden verstaan: de burgemeester, de leden

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling. Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een ernstige misstand binnen het Regius College Schagen

Klokkenluidersregeling. Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een ernstige misstand binnen het Regius College Schagen Klokkenluidersregeling Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een ernstige misstand binnen het Regius College Schagen Versie: 18 november 2014 Inhoud INLEIDING...3 INTERNE PROCEDURE VOOR HET

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BIN (naam) POLITIEZONE REGIO TURNHOUT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BIN (naam) POLITIEZONE REGIO TURNHOUT HUISHOUDELIJK REGLEMENT BIN (naam) POLITIEZONE REGIO TURNHOUT Een buurtinformatienetwerk is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen burgers en de lokale politie in een afgelijnd gebied dat bijdraagt

Nadere informatie

Bijlage 3. Protocol bij ernstige incidenten

Bijlage 3. Protocol bij ernstige incidenten Bijlage 3 Protocol bij ernstige incidenten Vooral naar aanleiding van geweldincidenten die in ons land plaatsvonden tussen leerlingen, tussen een leerling en een personeelslid en tussen een ouder en een

Nadere informatie

Protocol 2: het vermoeden van seksuele intimidatie tussen kinderen onderling in de schoolsituatie.

Protocol 2: het vermoeden van seksuele intimidatie tussen kinderen onderling in de schoolsituatie. Pagina 1 van 7 2.2.10. PROTOCOL PREVENTIE MACHTSMISBRUIK Bron:: JGZ protocol PMM - concept 4 GGD Hart voor Brabant Moet iedereen het weten? Draaiboek bij crisissituaties seksuele intimidatie in het primair

Nadere informatie

PROTOCOL CAMERATOEZICHT WONINGSTICHTING GOEDESTEDE

PROTOCOL CAMERATOEZICHT WONINGSTICHTING GOEDESTEDE PROTOCOL CAMERATOEZICHT WONINGSTICHTING GOEDESTEDE Inhoudsopgave protocol cameratoezicht - reglement cameratoezicht GoedeStede - bijlage 1 verklaring van geheimhouding - bijlage 2 inzage verklaring - bijlage

Nadere informatie

Wij gaan er vanuit dat betrokkenen van onze school klachten en verschillen van inzicht altijd eerst

Wij gaan er vanuit dat betrokkenen van onze school klachten en verschillen van inzicht altijd eerst Klachtenregeling Veruit de meeste klachten over de dagelijkse gang van zaken in de school zullen in eerste instantie in goed overleg tussen leerlingen, ouders, leerkrachten (en/of overig personeel) en

Nadere informatie

Justitiehuis Dendermonde

Justitiehuis Dendermonde Justitiehuis Dendermonde Dienst Slachtofferonthaal Treinongeval Wetteren op 4 mei 201 Info op 0 november 2016 Wat vooraf ging Als gevolg van het treinongeval werd een gerechtelijk onderzoek geopend bij

Nadere informatie