Procedure voor het melden van een veronderstelde integriteitsschending in de federale administratieve overheid door haar personeelsleden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Procedure voor het melden van een veronderstelde integriteitsschending in de federale administratieve overheid door haar personeelsleden"

Transcriptie

1 Procedure voor het melden van een veronderstelde integriteitsschending in de federale administratieve overheid door haar personeelsleden Wie kan melden? - Elk statutair personeelslid, elke stagiair of personeelslid met een arbeidsovereenkomst, - in dienst bij een federale administratieve overheidsdienst: o De federale overheidsdiensten (FOD s) en het ministerie van Defensie o De programmatorische overheidsdiensten (POD s) o De federale wetenschappelijke instellingen o De federale instellingen van openbaar nut (ION) o De openbare instellingen van sociale zekerheid (OISZ) Waarover kan je melden? Je kan melden over de veronderstelling van: a) een handeling of het nalaten van een handeling door een personeelslid die een inbreuk is op de wetten, de besluiten, de omzendbrieven, de interne regels en de interne procedures die van toepassing zijn op de federale administratieve overheden en hun personeelsleden; b) een handeling of het nalaten van een handeling door een personeelslid die een onaanvaardbaar risico inhoudt voor het leven, de gezondheid of de veiligheid van personen of voor het milieu; c) een handeling of het nalaten van een handeling door een personeelslid die getuigt van een ernstige tekortkoming in de professionele verplichtingen of in het beheer van een federale administratieve overheid; d) het welbewust bevelen of adviseren door een personeelslid om een integriteitsschending te begaan zoals bedoeld in a), b) en c). Je kan ook melden als je meent dat dergelijke feiten zich voordoen of hebben voorgedaan in een andere federale administratieve overheidsdienst dan die waar je in dienst bent. Uitgesloten zijn : - meldingen over pesten op het werk; - meldingen over discriminatie. Voor deze meldingen heeft de wetgever andere instanties voorzien die u zeker willen helpen, zoals de vertrouwenspersoon, de preventieadviseur en het Interfederaal Gelijkekansencentrum.

2 Bij wie kan je melden? Volgens de wet heb je de keuze om te melden: - via de vertrouwenspersoon integriteit van je federale administratieve overheid, als interne component van het meldsysteem. - via het Centrum Integriteit bij de federale Ombudsman, als externe component van het meldsysteem. Om te weten of je organisatie een vertrouwenspersoon integriteit heeft, kan je informeren bij het Bureau Ambtelijke Ethiek en Deontologie (Integriteit- Integrite@budget.fed.be). Heeft je organisatie geen vertrouwenspersoon integriteit of werk je voor een andere federale administratieve overheidsdienst dan deze waarover de melding gaat, dan kan je je rechtstreeks wenden tot het Centrum Integriteit Hoe werkt het meldsysteem? De procedure bestaat uit twee fasen. 1. De eerste fase: de vraag om voorafgaand advies Je vraagt schriftelijk een advies aan de vertrouwenspersoon integriteit van je organisatie of aan het Centrum Integriteit. Voorafgaand advies kan je aanvragen door het standaardformulier vraag om voorafgaand advies in te vullen, te ondertekenen en, per post of per mail (scan) door te sturen naar de vertrouwenspersoon integriteit van je organisatie of het Centrum Integriteit. Let op : door het invullen en versturen van dit formulier start je effectief het meldsysteem zoals bepaald in de wet. Wil je vooraleer dat te doen toch nog eerst bijkomende informatie, maak dan nog geen gebruik van dit formulier, maar stuur een gewone naar de vertrouwenspersoon integriteit van je organisatie, het Centrum Integriteit (integriteit@federaalombudsman.be) of het Bureau Ambtelijke Ethiek en Deontologie. De vertrouwenspersoon integriteit / het Centrum Integriteit bevestigt de ontvangst van de vraag om voorafgaand advies en gaat na of de vraag kadert in het meldsysteem voor veronderstelde integriteitsschendingen. Het gaat ook na of alle elementen aanwezig zijn om de veronderstelde integriteitsschending te kunnen onderzoeken. Concreet zal de vertrouwenspersoon integriteit / het Centrum Integriteit bij het onderzoek van de vraag om voorafgaand advies nagaan of:

3 1. je vraag ontvankelijk is. Daartoe moet de vraag een aantal elementen bevatten: a. je identiteit. Anoniem melden kan niet; b. de omschrijving van de veronderstelde integriteitsschending om na te gaan of het gaat over een handeling zoals hierboven omschreven; c. de naam van de federale administratieve overheid waar je werkt; d. de naam van de federale administratieve overheid waar de integriteitsschending zich voordoet; e. de datum of de periode waarin de feiten zich hebben voorgedaan of zich zullen voordoen. De feiten mogen niet meer dan 5 jaar oud zijn. 2. het niet gaat over pesterijen of discriminatie 3. het redelijk vermoeden dat je melding van de veronderstelde integriteitsschending overeenstemt met de realiteit door de vertrouwenspersoon integriteit / het Centrum Integriteit als dusdanig kan worden beoordeeld op basis van je omschrijving van de veronderstelde integriteitsschending en van de elementen en documenten die je toevoegt om de echtheid ervan aan te tonen. 4. Je melding (niet) kennelijk (on)gegrond is. De vertrouwenspersoon integriteit / het Centrum Integriteit kan je eventueel uitnodigen om tijdens een gesprek een aantal punten verder te komen toelichten. Binnen de 8 weken na de vraag om voorafgaand advies, krijg je bericht over het resultaat. 2. De tweede fase: de melding Als je vraag tot voorafgaand advies gunstig wordt beoordeeld, dan kan de tweede fase een aanvang nemen. Je kan kiezen om de veronderstelde integriteitsschending te melden bij : - je functionele of hiërarchische meerdere; - de vertrouwenspersoon integriteit van je organisatie; - rechtstreeks bij het Centrum Integriteit. Pas na de melding bij de vertrouwenspersoon integriteit of bij het Centrum Integriteit start het onderzoek naar de veronderstelde integriteitsschending. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Centrum Integriteit. Je moet op dat moment ook nog kiezen voor een open of vertrouwelijke melding. In het laatste geval zal je identiteit niet worden bekend gemaakt. Het Centrum Integriteit zal, eventueel bijgestaan door deskundigen, de gemelde integriteitsschending onderzoeken. Na afloop van het onderzoek brengt het Centrum Integriteit verslag uit aan de betrokken administratie. Het kan daarbij ook maatregelen aanbevelen. Indien er sprake lijkt te zijn van een misdaad of wanbedrijf, wordt de zaak doorgestuurd naar het parket. De melder wordt hiervan telkens op de hoogte gebracht.

4 Is er bescherming? Bij de melding van een veronderstelde integriteitsschending bij de vertrouwenspersoon integriteit of bij het Centrum Integriteit, krijg je automatisch bescherming. Bij een melding aan de functionele of hiërarchische meerdere geniet je geen bescherming zoals bepaald door de wet. De bescherming geldt met terugwerkende kracht vanaf je vraag om voorafgaand advies en duurt in principe tot twee jaar na het afsluiten van het onderzoek of een definitieve gerechtelijke uitspraak. De bescherming zal echter aflopen bij het afsluiten van het onderzoek indien je zelf bij de integriteitsschending betrokken blijkt of indien blijkt dat je gemeld hebt, wetend dat de melding niet eerlijk was. Als je werkgever tijdens de beschermingsperiode iets wijzigt aan je arbeidsvoorwaarden en je bent ervan overtuigd dat er een verband is tussen de melding en die negatieve maatregel, dan kan je klacht indienen bij de federale Ombudsman. De werkgever moet dan bewijzen dat er geen verband is tussen de genomen maatregel en de melding. Slaagt hij er niet in dat bewijs te leveren, dan zal een tuchtprocedure worden gestart tegen de persoon die de maatregel heeft genomen. Anderzijds kan je zelf het voorwerp worden van een tuchtprocedure indien je bewust oneerlijk en niet waarheidsgetrouw gebruik zou hebben gemaakt van de mogelijkheid om klacht in te dienen. De bescherming geldt ook voor personeelsleden die betrokken worden bij het onderzoek en de personeelsleden-raadsmannen die hen bijstaan. Voor hen gaat de bescherming in vanaf het ogenblik dat ze bij het onderzoek worden betrokken. Is er vertrouwelijkheid verzekerd? In elke fase van het meldsysteem kan je rekenen op vertrouwelijkheid. Dat betekent dat we, tenzij je uitdrukkelijk opteert voor een open melding, je identiteit niet bekend maken en de veronderstelde integriteitsschending in alle discretie behandelen. Wat met de meldingsplicht van ambtenaren in het kader van het Wetboek van Strafvordering (SV)? Artikel 29 SV. bepaalt: ieder openbaar officier of ambtenaar die in de uitoefening van zijn ambt kennis krijgt van een misdaad of van een wanbedrijf is verplicht daarvan dadelijk bericht te geven aan de Procureur des Konings ( ). Personeelsleden die menen kennis te hebben van een misdaad of wanbedrijf en daarbij correct gebruik maken van het meldsysteem, worden vrijgesteld van artikel 29 SV. Indien een personeelslid na een gunstig advies toch beslist niet verder te gaan met melden, valt hij eventueel terug onder de verplichting van artikel 29 SV.

5 Als het Centrum Integriteit een sterk vermoeden heeft dat de melding overeenstemt met een misdaad of een wanbedrijf, dan geldt ook voor het Centrum Integriteit artikel 29 SV : de Procureur des Konings wordt op de hoogte gesteld. Wat bij bedrieglijke meldingen? Als uit het onderzoek blijkt dat je je melding bewust oneerlijk en nietwaarheidsgetrouw hebt gedaan, of tijdens het onderzoek bewust oneerlijk, niet waarheidsgetrouw of onvolledige informatie ter beschikking hebt gesteld, zal een tuchtprocedure tegen jou gestart worden.

Melden van integriteitsschendingen in een beschermde omgeving

Melden van integriteitsschendingen in een beschermde omgeving Melden van integriteitsschendingen in een beschermde omgeving Dr. Gudrun Vande Walle Forensic auditor Centrum Integriteit bij de federale Ombudsman CPS-studiedag: Accountability en politie 11 maart 2016

Nadere informatie

Protocol tot regeling van de bescherming van de klokkenluiders

Protocol tot regeling van de bescherming van de klokkenluiders Protocol tot regeling van de bescherming van de klokkenluiders Tussen de Vlaamse Regering, vertegenwoordigd door de heer Yves Leterme, minister-president van de Vlaamse Regering en de heer Geert Bourgeois,

Nadere informatie

PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 31 JANUARI, 21 FEBRUARI EN 2 MEI 2005 DIE GEVOERD WERDEN IN HET

PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 31 JANUARI, 21 FEBRUARI EN 2 MEI 2005 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 216.693 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 31 JANUARI, 21 FEBRUARI EN 2 MEI 2005 DIE GEVOERD WERDEN IN HET

Nadere informatie

Onderzoeksprotocol voor de meldingen van integriteitsschendingen

Onderzoeksprotocol voor de meldingen van integriteitsschendingen 1. Algemeenheden 1.1. Doelstelling Onderzoeksprotocol voor de meldingen van integriteitsschendingen 1.1.1. Dit protocol bepaalt de procedures die van toepassing zijn voor de uitvoering van de onderzoeken

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling. Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een ernstige misstand binnen het Regius College Schagen

Klokkenluidersregeling. Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een ernstige misstand binnen het Regius College Schagen Klokkenluidersregeling Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een ernstige misstand binnen het Regius College Schagen Versie: 18 november 2014 Inhoud INLEIDING...3 INTERNE PROCEDURE VOOR HET

Nadere informatie

15. Ombudsdienst: reglement behandeling klachten en meldingen: vaststelling

15. Ombudsdienst: reglement behandeling klachten en meldingen: vaststelling Gemeenteraad Openbare zitting 26 juni 2015 klanten- en ombudsdienst (SA) 15. Ombudsdienst: reglement behandeling klachten en meldingen: vaststelling Beleidscontext 1 Algemeen beleid en veiligheid - 0190

Nadere informatie

Goedgekeurd door de medezeggenschapsraad: [datum] Vastgesteld door het bestuur van de Stichting Gemeentelijk Gymnasium Hilversum: [datum]

Goedgekeurd door de medezeggenschapsraad: [datum] Vastgesteld door het bestuur van de Stichting Gemeentelijk Gymnasium Hilversum: [datum] REGELING MELDEN VERMOEDEN VAN EEN MISSTAND Goedgekeurd door de medezeggenschapsraad: [datum] Vastgesteld door het bestuur van de Stichting Gemeentelijk Gymnasium Hilversum: [datum] Regeling melden vermoeden

Nadere informatie

Regeling melden vermoeden van een misstand in de sector VO

Regeling melden vermoeden van een misstand in de sector VO Regeling melden vermoeden van een misstand in de sector VO Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 1. In deze regeling wordt verstaan onder: a. bestuur: de natuurlijke persoon/personen of het orgaan

Nadere informatie

KLOKKENLUIDERSREGELING. Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een ernstige misstand binnen het St. Michaël College

KLOKKENLUIDERSREGELING. Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een ernstige misstand binnen het St. Michaël College KLOKKENLUIDERSREGELING Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een ernstige misstand binnen het St. Michaël College Augustus 2015 INHOUD Inleiding Interne procedure voor het melden van een ernstige

Nadere informatie

Regeling melding misstand woningcorporaties (klokkenluidersregeling)

Regeling melding misstand woningcorporaties (klokkenluidersregeling) Regeling melding misstand woningcorporaties (klokkenluidersregeling) Regeling van de procedure voor het melden van een vermoeden van een misstand en van de (rechts)bescherming van de melder en de vertrouwenspersoon

Nadere informatie

Landelijk model klachtenregeling. Introductie

Landelijk model klachtenregeling. Introductie Landelijk model klachtenregeling Introductie Op 1 januari 2002 is voor alle gerechten in Nederland een uniforme klachtenregeling in werking getreden. De regeling is gebaseerd op een gemeenschappelijk model

Nadere informatie

Regeling melden vermoeden van een misstand

Regeling melden vermoeden van een misstand Regeling melden vermoeden van een misstand 1 Inleiding... 3 1. BEHANDELING VAN DE KLACHTEN... 3 Artikel 1... 3 2. RECHTSBESCHERMING MELDER... 4 Artikel 2... 4 3. AANSTELLING, TAAK EN RECHTSBESCHERMING

Nadere informatie

Landelijk model klachtenregeling

Landelijk model klachtenregeling Landelijk model klachtenregeling Introductie Op 1 januari 2002 is voor alle bedrijven in Nederland een uniforme klachtenregeling in werking getreden. De regeling is gebaseerd op een gemeenschappelijk model

Nadere informatie

Regeling melden vermoeden van een misstand bij de Stichting Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden voor Primair en Voortgezet Onderwijs

Regeling melden vermoeden van een misstand bij de Stichting Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden voor Primair en Voortgezet Onderwijs Regeling melden vermoeden van een misstand bij de Stichting Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden voor Primair en Voortgezet Onderwijs (Klokkenluidersregeling OZHW voor PO en VO) Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Nadere informatie

Regeling melden (vermoeden van een) misstand of schending integriteit

Regeling melden (vermoeden van een) misstand of schending integriteit Regeling melden (vermoeden van een) misstand of schending integriteit November 2013, Buitenpost vastgesteld door (P)MR in februari 2014 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 1. In deze regeling wordt

Nadere informatie

Klachtenregeling De opleidingsorganisatie Suzanne Niemeijer hanteert de werkwijze van het Landelijk Modelklachtenregeling :

Klachtenregeling De opleidingsorganisatie Suzanne Niemeijer hanteert de werkwijze van het Landelijk Modelklachtenregeling : Klachtenregeling De opleidingsorganisatie Suzanne Niemeijer hanteert de werkwijze van het Landelijk Modelklachtenregeling : Landelijk model klachtenregeling Introductie Op 1 januari 2002 is voor alle gerechten

Nadere informatie

Regeling melding misstand woningcorporaties

Regeling melding misstand woningcorporaties Regeling melding misstand woningcorporaties Regeling van de procedure voor het melden van een vermoeden van een misstand en van de (rechts)bescherming van de melder en de vertrouwenspersoon integriteit.

Nadere informatie

(voor de wetgevende macht) en om corruptiezaken voor de rechter te brengen (voor de wethandhavingsorganen).

(voor de wetgevende macht) en om corruptiezaken voor de rechter te brengen (voor de wethandhavingsorganen). POLICY PAPER #1 STANDPUNT VAN DE KANDIDATEN VOOR DE GEMEENTERAADS - VERKIEZINGEN VAN 2012 OVER DE NIS -AANBEVELINGEN INZAKE DE HERINVOERING VAN EEN ADMINISTRATIEVE ONDERZOEKS - DIENST EN DE WETGEVING OVER

Nadere informatie

Klachtenregeling Stichting Voedselallergie

Klachtenregeling Stichting Voedselallergie Klachtenregeling Stichting Voedselallergie De Stichting Voedselallergie (SVA) doet haar uiterste best om haar leden/donateurs zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch is het mogelijk dat er zaken fout

Nadere informatie

Klachtenregeling Huis voor Klokkenluiders

Klachtenregeling Huis voor Klokkenluiders Klachtenregeling Huis voor Klokkenluiders Doelstelling van het klachtrecht Het Huis voor Klokkenluiders vindt het van groot belang om op zorgvuldige wijze om te gaan met de personen die contact hebben

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het College van de Ombudsmannen voor de Pensioenen (B.S. van )

Huishoudelijk reglement van het College van de Ombudsmannen voor de Pensioenen (B.S. van ) Bijlage 2 Huishoudelijk reglement van het College van de Ombudsmannen voor de Pensioenen (B.S. van 16.12.2000) Tekst goedgekeurd door de Minister van Pensioenen Definities Artikel 1 Voor de toepassing

Nadere informatie

Klokkenluiderregeling

Klokkenluiderregeling Klokkenluiderregeling Interne regeling met betrekking tot klachten en vermoedens van een misstand Artikel 1 Definities In deze regeling wordt verstaan onder: - De Jong Koster: De Jong Koster Accountants

Nadere informatie

Regeling voor het melden van het vermoeden van een misstand en voor het onderzoek ernaar

Regeling voor het melden van het vermoeden van een misstand en voor het onderzoek ernaar Regeling voor het melden van het vermoeden van een misstand en voor het onderzoek ernaar Strabrecht College, Geldrop Inleiding Een misstand is een op redelijke gronden gebaseerd vermoeden van: - een schending

Nadere informatie

Regeling melden van vermoeden van een misstand ( klokkenluidersregeling )

Regeling melden van vermoeden van een misstand ( klokkenluidersregeling ) Preambule Stichting openbaar primair onderwijs IJmond vindt het belangrijk dat medewerkers en ouders op adequate en veilige wijze vermeende (ernstige) onregelmatigheden binnen de organisatie aan de orde

Nadere informatie

Klachtenregeling ME/CVS-Stichting Nederland

Klachtenregeling ME/CVS-Stichting Nederland Klachtenregeling ME/CVS-Stichting Nederland De ME/CVS-Stichting Nederland doet haar uiterste best om haar donateurs zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch is het mogelijk dat er zaken fout gaan of niet

Nadere informatie

Gepubliceerd in Staatscourant 17 september 2007, nr. 179 / pag. 11

Gepubliceerd in Staatscourant 17 september 2007, nr. 179 / pag. 11 Gepubliceerd in Staatscourant 17 september 2007, nr. 179 / pag. 11 Klachtenregeling IGZ Artikel 1 1 Een ieder heeft het recht om over de wijze waarop de inspectie zich in een bepaalde aangelegenheid jegens

Nadere informatie

KLACHTENPROCEDURE VOOR EXTERNE GESCHILLEN

KLACHTENPROCEDURE VOOR EXTERNE GESCHILLEN Kattenstraat 65 8800 Roeselare www.clbroeselare.be tel 051 259 700 info@clbroeselare.be Vrij Centrum voor leerlingenbegeleiding Soort document Definitieve tekst Gebruikt voor Klachtenbehandelding Datum

Nadere informatie

Klachtenregeling Alopecia Vereniging

Klachtenregeling Alopecia Vereniging Klachtenregeling Alopecia Vereniging De Alopecia Vereniging doet haar uiterste best om haar leden zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch is het mogelijk dat er zaken fout gaan of niet zoals afgesproken.

Nadere informatie

KLACHTENBEHANDELINGSPROCEDURE

KLACHTENBEHANDELINGSPROCEDURE KLACHTENBEHANDELINGSPROCEDURE Gemeente Kampenhout 9 Aanleiding : Iemand heeft een klacht en uit die klacht Wie : burgers (externe klachten) medewerkers (interne klachten) Mogelijke manieren om een klacht

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Federale Deontologische Commissie aangenomen op 8 september 2016

Huishoudelijk reglement van de Federale Deontologische Commissie aangenomen op 8 september 2016 Huishoudelijk reglement van de Federale Deontologische Commissie aangenomen op 8 september 2016 Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de werking en de nadere regels volgens dewelke de Federale

Nadere informatie

Klachtenregeling Stichting Weerklank Nederland

Klachtenregeling Stichting Weerklank Nederland Klachtenregeling Stichting Weerklank Nederland De Stichting Weerklank doet haar uiterste best om haar leden zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch is het mogelijk dat er zaken fout gaan of niet zoals

Nadere informatie

KLOKKENLUIDERSREGELING KALISTO BOEIEND BASISONDERWIJS!

KLOKKENLUIDERSREGELING KALISTO BOEIEND BASISONDERWIJS! KLOKKENLUIDERSREGELING KALISTO BOEIEND BASISONDERWIJS! Definitieve versie Besluitvormingstraject: DR: 16 mei 2017 AC PenO: 8 juni 2017 RvT: 15 juni 2017 GMR instemming: 29 juni 2017 Def.besluit CvB: 7

Nadere informatie

Klachtenregeling. Het Expertisecentrum Conflictmanagement heeft een klachtenregeling opgesteld. Hieronder volgt de tekst van onze klachtenregeling.

Klachtenregeling. Het Expertisecentrum Conflictmanagement heeft een klachtenregeling opgesteld. Hieronder volgt de tekst van onze klachtenregeling. Klachtenregeling Het Expertisecentrum Conflictmanagement heeft een klachtenregeling opgesteld. Hieronder volgt de tekst van onze klachtenregeling. Artikel 1 Definities Klacht Beslissing Seksuele intimidatie

Nadere informatie

Protocol Ongewenst Gedrag. Richtlijnen bij ongewenst gedrag binnen Badmintonvereniging Conquesto

Protocol Ongewenst Gedrag. Richtlijnen bij ongewenst gedrag binnen Badmintonvereniging Conquesto Protocol Ongewenst Gedrag Richtlijnen bij ongewenst gedrag binnen Badmintonvereniging Conquesto 0 Inhoud Inhoud... 1 Intro... 2 Ongewenst gedrag... 2 Ongewenste intimiteiten... 2 Uitgangspunten / Gedragscode...

Nadere informatie

Procedure seksueel grensoverschrijdend gedrag

Procedure seksueel grensoverschrijdend gedrag VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-23-06-2015 1. Doel OCMW Maldegem respecteert de integriteit van de gebruiker en neemt maatregelen om deze te waarborgen. OCMW Maldegem neemt in het bijzonder

Nadere informatie

gemeente Eindhoven integriteitschendingen politieke ambtsdragers gemeente Eindhoven

gemeente Eindhoven integriteitschendingen politieke ambtsdragers gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Besluit De raad, het college en de burgemeester van Eindhoven, besluiten: vast te stellen het navolgende Protocol vermoedens integriteitschendingen politieke ambtsdragers gemeente Eindhoven

Nadere informatie

Klachtenregeling personeel Hogeschool Viaa

Klachtenregeling personeel Hogeschool Viaa Klachtenregeling personeel Hogeschool Viaa Vastgesteld door college van bestuur d.d.11 januari 2016 Positief advies beleidsoverleg d.d. 15 april 2015 Instemming MR d.d. 5 oktober 2015 Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand Ons Middelbaar Onderwijs. ( Klokkenluidersregeling )

Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand Ons Middelbaar Onderwijs. ( Klokkenluidersregeling ) Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand Ons Middelbaar Onderwijs ( Klokkenluidersregeling ) Preambule De regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand Ons Middelbaar

Nadere informatie

Klachtenregeling van Smartonderwijs

Klachtenregeling van Smartonderwijs Klachtenregeling van Smartonderwijs Wanneer kunt u een klacht indienen? U kunt een klacht indienen als u vindt dat Bernadette Sanders, eigenaar Smartonderwijs, niet heeft geleverd wat in het contract is

Nadere informatie

Reglement Klachtencommissie Huidpatiënten Nederland

Reglement Klachtencommissie Huidpatiënten Nederland Reglement Klachtencommissie Huidpatiënten Nederland Huidpatiënten Nederland doet haar uiterste best om haar leden zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch is het mogelijk dat er zaken fout gaan of niet

Nadere informatie

Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand binnen de Stichting Keizer Karel

Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand binnen de Stichting Keizer Karel Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand binnen de Stichting Keizer Karel Inleiding Klokkenluiden staat in de belangstelling. Steeds meer raken we ervan doordrongen dat het maatschappelijk

Nadere informatie

Toelichting Regeling melding vermoeden misstand Krimpen aan den IJssel 2012

Toelichting Regeling melding vermoeden misstand Krimpen aan den IJssel 2012 Ter introductie In 2003 is in de Ambtenarenwet een nieuw artikel opgenomen (artikel 125 quinquies, vierde lid, en deels een uitwerking van artikel 125, eerste lid onder f, van de Ambtenarenwet) met de

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT DEONTOLOGISCHE CODE. van de Vlaamse volksvertegenwoordigers inzake dienstverlening aan de bevolking REGLEMENT VAN ORDE

VLAAMS PARLEMENT DEONTOLOGISCHE CODE. van de Vlaamse volksvertegenwoordigers inzake dienstverlening aan de bevolking REGLEMENT VAN ORDE Stuk 7-B (1998-1999) Nr. 1 VLAAMS PARLEMENT Zitting 1998-1999 17 maart 1999 DEONTOLOGISCHE CODE van de Vlaamse volksvertegenwoordigers inzake dienstverlening aan de bevolking REGLEMENT VAN ORDE van de

Nadere informatie

Het bevoegd gezag van Stichting Ultiem, gehoord de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad, stelt de volgende Klachtenregeling vast.

Het bevoegd gezag van Stichting Ultiem, gehoord de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad, stelt de volgende Klachtenregeling vast. Stichting Ultiem Openbaar Basisonderwijs Hoogezand-Sappemeer Postbus 202, 9600 AE Hoogezand Gorecht-Oost 157, 9603 AE Hoogezand Formele klachtenregeling Stichting Ultiem Het bevoegd gezag van Stichting

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING OCMW KALMTHOUT

REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING OCMW KALMTHOUT REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING OCMW KALMTHOUT Heuvel 39, 2920 Kalmthout provincie Antwerpen België Art. 1 Een klacht is het mondeling, schriftelijk of elektronisch manifest uiten van een ongenoegen met

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT: VOORLEGGEN VAN EEN KLACHT AAN DE STICHTING JA:

KLACHTENREGLEMENT: VOORLEGGEN VAN EEN KLACHT AAN DE STICHTING JA: KLACHTENREGLEMENT: Het klachtenreglement geeft duidelijkheid hoe iemand een klacht kan worden ingediend binnen stichting Jong Actief. De basis van een klacht is dat deze dient opgelost te worden. Het is

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE KLACHTENBEHANDELING VOOR GEMEENTE ENOCMW MOERBEKE

REGLEMENT INZAKE KLACHTENBEHANDELING VOOR GEMEENTE ENOCMW MOERBEKE Gemeente Moerbeke-Waas REGLEMENT INZAKE KLACHTENBEHANDELING VOOR GEMEENTE ENOCMW MOERBEKE Artikel 1 - Visie en doel 1 Elke gebruiker van de dienstverlening van het gemeentebestuur Moerbeke die een klacht

Nadere informatie

Klachtenreglement Gemeentelijke Kredietbank

Klachtenreglement Gemeentelijke Kredietbank Klachtenreglement Gemeentelijke Kredietbank INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 AANHEF... 3 HOOFDSTUK 1. INLEIDENDE BEPALINGEN... 4 ARTIKEL 1 BEGRIPSBEPALINGEN... 4 ARTIKEL 2 TOEPASSELIJKHEID... 4 HOOFDSTUK

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT GEMEENTE EN OCMW VAN KALMTHOUT

KLACHTENREGLEMENT GEMEENTE EN OCMW VAN KALMTHOUT KLACHTENREGLEMENT GEMEENTE EN OCMW VAN KALMTHOUT Kerkeneind 13 2920 Kalmthout provincie Antwerpen - België Artikel 1 1 Een klacht is het mondeling, schriftelijk of elektronisch manifest uiten van een

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Juni 2016 Inleiding: Een misstand is een op redelijke gronden gebaseerd vermoeden van: een schending van wettelijke voorschriften of beleidsregels; een gevaar voor de gezondheid, de veiligheid of het milieu,

Nadere informatie

Regeling toezicht verwerking persoonsgegevens door gerechten en het parket bij de Hoge Raad 1

Regeling toezicht verwerking persoonsgegevens door gerechten en het parket bij de Hoge Raad 1 Regeling toezicht verwerking persoonsgegevens door gerechten en het parket bij de Hoge Raad 1 Gelet op artikel 55 lid 3 Verordening EU 2016/679 en artikel 45 lid 2 van de Richtlijn EU 2016/680, gehoord

Nadere informatie

N. (Nienke) Daniels Senior adviseur, VBS Helpdesk. VBS, september VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 1

N. (Nienke) Daniels Senior adviseur, VBS Helpdesk. VBS, september VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 1 N. (Nienke) Daniels Senior adviseur, VBS Helpdesk VBS, september 2018 VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 1 INHOUD VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 2 Artikel 1 1. In deze regeling

Nadere informatie

Afdeling Bestuurlijke en Juridische Zaken

Afdeling Bestuurlijke en Juridische Zaken Klokkenluidersregeling Eigenaar: Auteur: Afdeling Bestuurlijke en Juridische Zaken Colette Polak Vastgesteld door het CvB op: 1 november 2016 Preambule De Vrije Universiteit Amsterdam: hierna: Vrije Universiteit,

Nadere informatie

KLACHTREGELING WETENSCHAPPELIJKE INTEGRITEIT UNIVERSITEIT LEIDEN LEIDS UNIVERSITAIR MEDISCH CENTRUM

KLACHTREGELING WETENSCHAPPELIJKE INTEGRITEIT UNIVERSITEIT LEIDEN LEIDS UNIVERSITAIR MEDISCH CENTRUM KLACHTREGELING WETENSCHAPPELIJKE INTEGRITEIT UNIVERSITEIT LEIDEN & LEIDS UNIVERSITAIR MEDISCH CENTRUM Inhoudsopgave Preambule... 1 1. Definities... 2 2. Algemeen... 3 3. Vertrouwenspersoon... 3 4. Commissie;

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling Woonpartners Midden-Holland

Klokkenluidersregeling Woonpartners Midden-Holland Klokkenluidersregeling Woonpartners Midden-Holland Waddinxveen, 15 december 2014 Doc.nr.: 1412025 / # Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1 Inleiding 3 1.1 Waarom een klokkenluidersregeling... 3 1.2 Definities...

Nadere informatie

a. bestuur: de directie van P-Centrum Nederland B.V. b. betrokkene: degene op wiens handelen of nalaten de klacht betrekking heeft.

a. bestuur: de directie van P-Centrum Nederland B.V. b. betrokkene: degene op wiens handelen of nalaten de klacht betrekking heeft. Klachtenregeling van P-Centrum Nederland B.V. Artikel 1 Definities In deze regeling wordt verstaan onder: a. bestuur: de directie van P-Centrum Nederland B.V. b. betrokkene: degene op wiens handelen of

Nadere informatie

Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoogeveen Meldingsregeling vermoeden van een misstand

Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoogeveen Meldingsregeling vermoeden van een misstand Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoogeveen Meldingsregeling vermoeden van een misstand versie 31-1- 2013 voorlopig vastgesteld door directeur-bestuurder 31-1- 2013 Instemming GMR 25-4-2013 definitief

Nadere informatie

Tweede advies inzake artikel 17novies Ziekenhuiswet

Tweede advies inzake artikel 17novies Ziekenhuiswet FOD VOLKSGEZONDHEID, 22/01/2007 VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU --- DIRECTORAAT-GENERAAL ORGANISATIE GEZONDHEIDSZORGVOORZIENINGEN --- FEDERALE COMMISSIE RECHTEN VAN DE PATIËNT --- Ref. : FCRP/17novies2/erratum

Nadere informatie

Ombudsfunctie. - telefonisch (tijdens de telefonische permanenties van de ombudspersoon of op het antwoordapparaat buiten de permanentie-uren);

Ombudsfunctie. - telefonisch (tijdens de telefonische permanenties van de ombudspersoon of op het antwoordapparaat buiten de permanentie-uren); Ombudsfunctie Artikel 1 Het doel van dit huishoudelijk reglement is om de regels inzake organisatie, werking en procedures van de ombudsfunctie van de Kliniek Sint-Jan vast te leggen. Artikel 2 Dit huishoudelijk

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling

Klokkenluidersregeling Stichting Standvast Wonen Klokkenluidersregeling Vastgesteld door Raad van Bestuur d.d. 18 september 2014 Goedgekeurd door Raad van Commissarissen d.d. 26 september 2014 Henri van Hees Controller d.d.

Nadere informatie

2. Klachten die anoniem worden ingediend worden uitgesloten van behandeling.

2. Klachten die anoniem worden ingediend worden uitgesloten van behandeling. Klachtenregeling Dwarslaesie Organisatie Nederland De Dwarslaesie Organisatie Nederland (DON) doet haar uiterste best om haar leden/donateurs zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch is het mogelijk dat

Nadere informatie

Meldingsregeling vermoeden van een misstand

Meldingsregeling vermoeden van een misstand Meldingsregeling vermoeden van een misstand (klokkenluidersregeling) Pagina 1 van 6 Inhoud Inhoud... 2 Algemene bepalingen... 3 Artikel 1... 3 Rechtsbescherming melder... 3 Artikel 2... 3 Aanstelling,

Nadere informatie

Maak kennis met onze dienst Pensioenservice Goede afspraken maken goede vrienden

Maak kennis met onze dienst Pensioenservice Goede afspraken maken goede vrienden Maak kennis met onze dienst Pensioenservice Goede afspraken maken goede vrienden 1. Wat is de dienst Pensioenservice? Onze dienst Pensioenservice helpt en ondersteunt je bij vragen en problemen over je

Nadere informatie

Klachtenregeling Modus Vivendi

Klachtenregeling Modus Vivendi Klachtenregeling Modus Vivendi Artikel 1 Definitie 1. In deze regeling wordt verstaan onder: a. De directie: de directie van Modus Vivendi of een door de directie aangewezen persoon. b. Klager: de persoon

Nadere informatie

Klachtenregeling gemeentelijke ombudsman

Klachtenregeling gemeentelijke ombudsman Klachtenregeling gemeentelijke ombudsman Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 1. Een ieder heeft het recht om over de wijze waarop de ombudsman zich in een bepaalde aangelegenheid jegens hem of haar

Nadere informatie

5. Onder de betrokkene wordt verstaan degene(n) wiens gedragingen een (vermoedelijke) integriteitsschending opleveren.

5. Onder de betrokkene wordt verstaan degene(n) wiens gedragingen een (vermoedelijke) integriteitsschending opleveren. 1 7.j. Protocol integriteitsschendingen provincie Fryslân Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen 1. Dit protocol heeft betrekking op de melding van een integriteitsschending of vermoeden daarvan als bedoeld

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling PThU

Klokkenluidersregeling PThU Klokkenluidersregeling PThU Hoofdstuk 1 Algemene Bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan onder: a. een melder: degene die (het vermoeden) van een misstand meldt. b. bevoegd

Nadere informatie

KLOKKENLUIDERREGELING WONINGSTICHTING VOLKSBELANG

KLOKKENLUIDERREGELING WONINGSTICHTING VOLKSBELANG KLOKKENLUIDERREGELING WONINGSTICHTING VOLKSBELANG 1. Algemeen In de Governancecode Woningcorporaties d.d. november 2006 wordt gesteld dat de directeurbestuurder ervoor zorgt dat werknemers zonder gevaar

Nadere informatie

STRAFVERVOLGING VAN PROCES-VERBAAL TOT VEROORDELING

STRAFVERVOLGING VAN PROCES-VERBAAL TOT VEROORDELING STRAFVERVOLGING VAN PROCES-VERBAAL TOT VEROORDELING Christophe THIEBAUT Advocaat PAQUES, NOPERE & THIEBAUT Assistent UCL Maître de conférences FUCAM II- DE OPSPORING * Basisstuk van de strafprocedure *

Nadere informatie

KLACHTENPROCEDURE. Een klacht moet goed onderscheiden worden van een melding en van een vraag om informatie.

KLACHTENPROCEDURE. Een klacht moet goed onderscheiden worden van een melding en van een vraag om informatie. KLACHTENPROCEDURE 1. UITGANGSPUNTEN 1.1. Klachtendecreet De klachtenprocedure wordt geregeld door het decreet van 1 juni 2001 houdende toekenning van een klachtrecht ten aanzien van bestuursinstellingen

Nadere informatie

Procedure klachtenbehandeling

Procedure klachtenbehandeling Procedure klachtenbehandeling Wie Wat Verwijzingen/opmerkingen Klager na oerleg met 1 of meerdere leden van de Dient schriftelijk klacht in bij de Beoordeelt of klacht in behandeling wordt genomen. Klager

Nadere informatie

Regeling Bescherming Wetenschappelijke Integriteit VU en VUmc

Regeling Bescherming Wetenschappelijke Integriteit VU en VUmc Regeling Bescherming Wetenschappelijke Integriteit VU en VUmc 1. Algemeen Binnen de Vrije Universiteit (VU) en het VU medisch centrum (VUmc) rust op alle betrokkenen bij het wetenschappelijk onderwijs

Nadere informatie

Klachtenregeling Ongewenst Gedrag TEMPO ATLETIEK VERENIGING

Klachtenregeling Ongewenst Gedrag TEMPO ATLETIEK VERENIGING Klachtenregeling Ongewenst Gedrag TEMPO ATLETIEK VERENIGING Algemeen Tempo Atletiek Vereniging streeft er in zijn verenigingsbeleid naar een goed en veilig klimaat te scheppen binnen onze vereniging. Daarbij

Nadere informatie

Regeling Melding Vermoeden Misstand Purmerend 2015

Regeling Melding Vermoeden Misstand Purmerend 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Purmerend. Nr. 43362 8 april 2016 Regeling Melding Vermoeden Misstand Purmerend 2015 Het college van burgemeester en wethouders gelet op het bepaalde in artikel

Nadere informatie

Artikel 1. - Er wordt een Ombudsdienst Pensioenen bij het Ministerie van Sociale Zaken, Volksgezondheid en Leefmilieu opgericht.

Artikel 1. - Er wordt een Ombudsdienst Pensioenen bij het Ministerie van Sociale Zaken, Volksgezondheid en Leefmilieu opgericht. Bijlage 1 Koninklijk besluit van 27 april 1997 tot instelling van een Ombudsdienst Pensioenen met toepassing van artikel 15, 5 van de wet van 26 juli 1996 tot modernisering van de sociale zekerheid en

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 29; Advies nr 35/2011 van 21 december 2011

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 29; Advies nr 35/2011 van 21 december 2011 1/5 Advies nr 35/2011 van 21 december 2011 Betreft: vermelding van de identiteit van een klokkenluider in interne communicatie via e-mail en in de notulen van de vergadering van de raad van bestuur (CO-A-2011-045)

Nadere informatie

Klachtenreglement ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1

Klachtenreglement ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1 Klachtenreglement Dit Reglement heeft, na goedkeuring van de leden op de ledenraadpleging d.d. 31 maart 2017, bindende kracht voor alle leden van de NVVS/dan wel bij de Stichting NRVS geregistreerde seksuologen.

Nadere informatie

BOOR Klokkenluidersregeling

BOOR Klokkenluidersregeling BOOR Klokkenluidersregeling Regeling melden van vermoeden van een misstand op de scholen en het bestuurskantoor van de stichting BOOR voor het personeel, leerlingen en ouders Vastgesteld door het bestuur

Nadere informatie

Onafhankelijke klachtencommissie. Wet BOPZ en Wkkgz

Onafhankelijke klachtencommissie. Wet BOPZ en Wkkgz Onafhankelijke klachtencommissie Wet BOPZ en Wkkgz Inhoud 1. Inleiding 4 2. Klachtenregeling 4 3. De Klachtencommissie 4 4. Twee soorten klachten 4 5. Wie kan een klacht indienen? 5 6. Advies en ondersteuning

Nadere informatie

Protocol vermoedens integriteitsschendingen politieke ambtsdragers gemeente Stichtse Vecht

Protocol vermoedens integriteitsschendingen politieke ambtsdragers gemeente Stichtse Vecht Protocol vermoedens integriteitsschendingen politieke ambtsdragers gemeente Stichtse Vecht I. ALGEMENE BEPALINGEN 1. Algemeen 1.1. Onder politieke ambtsdrager worden verstaan: de burgemeester, de leden

Nadere informatie

Klachtenregeling Stichting AA & PNH Contactgroep

Klachtenregeling Stichting AA & PNH Contactgroep Klachtenregeling Stichting AA & PNH Contactgroep De Stichting AA & PNH Contactgroep (hierna; Contactgroep) doet haar uiterste best om haar contribuanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch is mogelijk

Nadere informatie

Protocol ongewenste omgangsvormen

Protocol ongewenste omgangsvormen Protocol ongewenste omgangsvormen 1. Inleiding Het protocol ongewenste omgangsvormen is onderdeel van de Integriteitscode van Vidomes. De Integriteitscode bestaat uit de onderdelen: Zakelijke Integriteit

Nadere informatie

Klachten kunnen betrekking hebben op het niet correct handelen van een personeelslid of dienst van de gemeente.

Klachten kunnen betrekking hebben op het niet correct handelen van een personeelslid of dienst van de gemeente. GR 16.12.2010 REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING Artikel 1 Een klacht is een manifeste uiting waarbij een ontevreden burger bij de lokale overheid klaagt over een door de lokale overheid al dan niet verrichte

Nadere informatie

KLACHTENPROCEDURE STAD HALEN

KLACHTENPROCEDURE STAD HALEN KLACHTENPROCEDURE STAD HALEN COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden - https://pixabay.com/

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn van 23 februari Reglement klachtenbehandeling

Raad voor maatschappelijk welzijn van 23 februari Reglement klachtenbehandeling Raad voor maatschappelijk welzijn van 23 februari 2012 Reglement klachtenbehandeling 1. Wettelijk kader Dit reglement is gebaseerd op de volgende wettelijke en reglementaire bepalingen: Het OCMW - decreet

Nadere informatie

Artikel 1 Definities... 2 Artikel 2 Algemeen... 2

Artikel 1 Definities... 2 Artikel 2 Algemeen... 2 Klachtenregeling SKJ Inhoudsopgave Artikel 1 Definities... 2 Artikel 2 Algemeen... 2 2.1 Wie kan de klacht indienen?... 2 2.2 Kan ik mijn klacht anoniem indienen?... 2 2.3 Tegen wie is mijn klacht gericht?...

Nadere informatie

Regeling omgaan met melden vermoeden misstand of onregelmatigheid

Regeling omgaan met melden vermoeden misstand of onregelmatigheid Regeling omgaan met melden vermoeden misstand of onregelmatigheid In de Aanvullende Arbeidsvoorwaarden heeft Hieselaar Nederland BV beleid omtrent privacy, veiligheid, gezondheid, welzijn, milieu en informatie

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN 19 FEBRUARI 2003. - Omzendbrief over de toepassing van artikel 9, derde lid, van de wet van 15 december 1980 betreffende de toegang tot het grondgebied, het

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer,

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, KONINKRIJK BELGIE 1000 Brussel, Zetel : Ministerie van Justitie Poelaertplein 3 Tel. : 02/504.66.21 tot 23 Fax : 02/504.70.00 COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER O. ref. : 10

Nadere informatie

Verklaring bescherming persoonsgegevens personeel

Verklaring bescherming persoonsgegevens personeel Versie: 2019-01 01-04-2019 1 DSO neemt de beveiliging en bescherming van persoonsgegevens van haar medewerkers serieus. Wij gaan vertrouwelijk en zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om en houden ons hiermee

Nadere informatie

KLACHTENPROCEDURE OCMW HALEN

KLACHTENPROCEDURE OCMW HALEN KLACHTENPROCEDURE OCMW HALEN COLOFON Uitgave OCMW Halen, Sportlaan 2B, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - OCMW Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden - https://pixabay.com/ Contactgegevens

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag > Retouradres Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag DGOBR Directie Organisatie- en Personeelsbeleid Rijk www.facebook.com/minbzk www.twitter.com/minbzk

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO / 2013 / 03 / / 18 FEBRUARI 2013., wonende te, bijgestaan door, advocaat te,

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO / 2013 / 03 / / 18 FEBRUARI 2013., wonende te, bijgestaan door, advocaat te, 1 KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO / 2013 / 03 / / 18 FEBRUARI 2013 Inzake, wonende te, bijgestaan door, advocaat te, Verzoekende partij Tegen,, te, vertegenwoordigd door, algemeen

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2016 147 Wet van 14 april 2016, houdende de oprichting van een Huis voor klokkenluiders (Wet Huis voor klokkenluiders) 0 Wij Willem-Alexander, bij

Nadere informatie

Regeling Bescherming Wetenschappelijke Integriteit Rijksuniversiteit Groningen

Regeling Bescherming Wetenschappelijke Integriteit Rijksuniversiteit Groningen bureau van de universiteit abjz Regeling Bescherming Wetenschappelijke Integriteit Rijksuniversiteit Groningen Preambule Binnen de Rijksuniversiteit Groningen rust op alle betrokkenen bij het wetenschappelijk

Nadere informatie

GEMEENTE SLUIS KLACHTENREGELING GEMEENTE SLUIS. gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en Hoofdstuk 9 van de Algemene wet bestuursrecht;

GEMEENTE SLUIS KLACHTENREGELING GEMEENTE SLUIS. gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en Hoofdstuk 9 van de Algemene wet bestuursrecht; GEMEENTE SLUIS DE RAAD VAN DE GEMEENTE SLUIS; KLACHTENREGELING GEMEENTE SLUIS gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en Hoofdstuk 9 van de Algemene wet bestuursrecht; BESLUIT vast te stellen de volgende

Nadere informatie

Afdeling I. - Toepassingsgebied en definities

Afdeling I. - Toepassingsgebied en definities Koninklijk besluit van 17 mei 2007 betreffende de voorkoming van psychosociale belasting veroorzaakt door het werk, waaronder geweld, pesterijen en ongewenst seksueel gedrag op het werk (B.S. 6.6.2007)

Nadere informatie