notulen 4e MR vergadering schooljaar (definitief)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "notulen 4e MR vergadering schooljaar (definitief)"

Transcriptie

1 datum: tijd: uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 4e MR vergadering schooljaar (definitief) aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Doortje van Munster (pg), Ellen ter Averst (og, voorzitter), René Zevenbergen (og), Nancy Tadey (og, vice voorzitter) Margreeth Barendregt (pg) Leonie Kasten onderwerp (voorgenomen) besluiten / actiepunten / mededelingen verantwoordelijk datum 1 welkom 2.1 notulen 2.2 actiepunten 2.3 agenda Ellen opent de vergadering om uur. De voorbespreking duurt tot uur. Om uur schuiven Aad (directeur) en Claudia (voorzitter OR) aan. De notulen van vergadering zijn goedgekeurd. Wijziging in: - enkele tekstuele wijzigingen / verbeteringen zijn reeds verwerkt in concept versie 2 De website versie zal vanwege de personele bezetting en het recht op privacy anders zijn dan de definitieve notulen voor intern gebruik. Een ouder met expertise op het gebied van privacy heeft opmerkingen geplaatst bij 1 van de privacy documenten. Deze heeft Leonie doorgezet naar de secretaris van de gmr. Het schoolplan wordt verschoven naar het einde van de vergadering, in verband met de aanwezigheid van Claudia (6.12). Ook voegen we de samenstelling MR (afvloeiingslijst en verkiezingen) toe aan de agenda (6.1). Het MR jaarverslag is als agendapunt 6.11 toegevoegd. 3 ingekomen stukken Documenten dienen tenminste 7 dagen voor de vergadering bij de MR aangeleverd te worden. De deadline voor deze vergadering is 11 februari 2018.

2 4 5 mededelingen directie mededelingen GMR 3.1 groepsindeling MR jan 2018 (aangepast) (Aad Kal d.d ) 3.2 MR 29 jan. uitleg formatieplaatje jan (aangepast) (Aad Kal d.d ) 3.3 formatie AV Vrijenburg scholen (Aad Kal d.d ) Bovenstaande 3 stukken worden besproken bij agendapunt Tropenprotocol febr (aangepast) 2 (Aad Kal d.d ) Dit stuk wordt besproken bij agendapunt Vacature directeur CBS De Vrijenburg (Ad Dogger d.d ) Deze mail wordt besproken bij agendapunt 6.6 Op 13 februari 2018 is door Petra Zonneveld het schooljaarverslag aan de MR aangeboden. Deze wordt geagendeerd voor de MR vergadering van 19 april Er is een voorbespreking geweest tussen Nancy, Ellen en Aad. 4.1 personeel Niet al wat besproken is staat hier beschreven. Wij, de MR, hebben de zorg dat de MT taken in het nauw komen. Ook vragen we om de veranderingen te communiceren. De meest recente GMR vergadering was op De stakingsgelden gaan terug naar de school. De privacy documenten zijn goedgekeurd. De vragen en opmerkingen vanuit de betrokken ouder zijn doorgezonden naar de secretaris van gmr. Het inspectiebezoek en het gesprek tussen inspectie en gmr is afgerond. Alle scholen hebben groen licht. De pmr wil graag als verdiepingscursus taakbeleid. Op de GMR is gevraagd worden of er nog meer (g)mr leden hierin interesse hebben. De reacties waren positief maar er zijn geen aanmeldingen via de mail ontvangen. Wij pakken dit dan zelf op. 6 agenda 6.1 samenstelling MR Op basis van de afvloeiingslijst treden eind dit schooljaar Leonie (als pmr) en Ellen (als omr) af. Aan hen is de vraag gesteld of zij zich verkiesbaar stellen voor schooljaar In de nieuwsbrief zal de vacature en de bijbehorende procedure kenbaar gemaakt worden. Reglement wordt hierop nogmaals nagelezen.

3 Leonie zal dit communiceren op de website, in de komende nieuwsbrief en interne memo. secretaris 6.2 Niet al wat besproken is staat hier beschreven. Advies omr: allen positief met kanttekening Instemming pmr: beide aanwezig positief met kanttekening Vanaf eerste ontvangst formatie heeft de mr bezwaar aangetekend op de inzet van de stagiaires/ niet gediplomeerden. De directeur heeft hier tot op de dag van vandaag geen passende oplossing voor kunnen vinden. Vaste gezichten voor de groep zorgen voor rust en continuïteit voor de kinderen. We verwachten nu geen formele oplossingen meer omdat we het belang van de kinderen voorop zetten. Bij wet gebeuren er dingen die niet volgens de regelgeving zijn. Hierop kan de inspectie een kanttekening van maken. De verantwoordelijkheid ligt bij Aad. Voor volgende jaar kunnen wij dit niet accepteren. Voor het belang van het onderwijs aan de kinderen. 6.3 tropenprotocol In het document wordt gesproken om de buitentemperatuur. Kibeo heeft voor dit schooljaar zijn medewerking toegezegd. De evaluatie staat gepland in juni begroting Aad heeft de budgetten ontvangen voor kalenderjaar Aad heeft nu gevraagd om de eindcijfers. Deze verwacht hij deze week. De mr bekijkt graag de budgetten en de jaarrekening tezamen en zal als agendapunt op de volgende vergadering staan. Het verzoek van de mr aan Aad is om deze documenten gaarne bij ontvangst direct door te zenden. 6.5 zorgbeleid Aanstaande donderdag gaat de IB de hei op. Aad geeft aan dat het beleid voor vergadering 5, 17 april 2018, af zal zijn. De omr benadrukt dat het belangrijk is dat ook alle bijlagen en documenten waarnaar verwezen wordt aanwezig zijn. Aad 6.6 vacature directeur BAC Vanuit Ad Dogger hebben we een mail gehad. Bij deze mail is de procedure meegezonden. Tevens wil hij (en Janneke den Besten) met de voltallige mr samenkomen.

4 Aanstaande 15 maart uur schikt. (Leonie beantwoordt de mail van Ad Dogger) 6.7 ingehouden salaris Er is 2300 euro beschikbaar De geopperde opties zijn: administratief medewerker cursus woordenschat opgeruimde school is opgeruimd hoofd teambuilding secretaris De MR stemt in met sociale interactie. Hier hebben alle personeelsleden wat aan. 6.8 kascontrole OR René zal vanuit de MR en Claudia vanuit de OR de kascontrole uitvoeren. Sylvia is op dit moment de administratie aan het bijwerken. Wanneer deze volledig up-to-date is, zal op korte termijn door hen een datum geprikt worden. 6.9 Rots en Water In de klassen wordt er volgens afspraak aandacht aanbesteed. Hans is voornemens de opleiding Rots en Water te volgen. Ook in de donderdagse gymlessen zullen bij regelmaat Rots en Water activiteiten worden aangeboden. De tweewekelijkse bordsessies van een kwartier staan de komende tijd in het teken van Rots en Water. Bij de formatie voor volgend schooljaar wordt de afweging gemaakt of er dat schooljaar wel (meer) formatie beschikbaar is voor Rots en Water trainingen voor de leerlingen. Dit stemt de mr positief cursus CNV taakbeleid Aad heeft tijdens het vooroverleg de vraag bij de omr neergelegd dat hij graag de urenlijst van de pmr wil ontvangen. De pmr geeft aan dat zij deze nog niet heeft. De pmr geeft aan dat de lijst die er nu ligt onvolledig is en dat advies bij cnv gevraagd wordt aangezien de know how bij de pmr ontbreekt. Het proces heeft vertraging opgelopen daar de eerst aangeboden lijst niet correct was en we hier pas in een laat stadium op gewezen zijn. We gaan met cnv om de tafel voor begeleiding rondom dit proces. Aad dient dit nog schriftelijk te accorderen, vanwege de kosten.

5 Aad geeft aan op 13 maart een cursus Cupella te hebben. In april wil hij Cupella gevuld hebben zodat hij in mei gesprekken kan voeren met de individuele leerkrachten MR jaarverslag Leonie heeft eerder aangegeven het jaarverslag niet meer te willen reviseren. Annelies en Ellen nemen de opmerkingen vanuit MT mee in het reviseren Schoolplan Vanuit het vooroverleg legt de omr en Aad bij de pmr de vraag neer waarom het schoolplan deze vergadering niet besproken wordt. Mondeling heeft Petra in december 2017 aangegeven dat het schoolplan af is en dat deze bij Aad ligt. Op 6 februari ontvangt de pmr het schoolplan. Het tijdspad tot 11 februari (deadline documenten mr; de omr heeft het plan immers nog niet gezien of gelezen) is tekort om het plan zorgvuldig door te lezen, te overleggen, feedback geven en een mogelijke aangepaste versie opnieuw te ontvangen. Er is verbazing ten opzichte van het proces. Er zijn duidelijke afspraken zijn gemaakt. Deze afspraken tussen de teamleiders en de mr zijn en vastgelegd en gecommuniceerd met het voltallige mt waaronder Aad. We willen allen, zowel mr als mt het beleidsdocument graag af tikken. Als mr hebben we afgesproken dat de pmr Petra / MT de feedback op 9 maart geeft. Op uiterlijk 29 maart ontvangt de pmr graag de tweede versie. Waarna de definitieve versie op 6 april naar de voltallige mr gezonden kan worden. Zes april is de deadline voor de 5e mr vergadering van 17 april. Wanneer het schoolplan op de 5e vergadering ontbreekt zal de omr naar het bestuur gaan. Dat is niet om Aad zijn kop eraf te hakken. Het gaat om dat het beleid voor de kinderen goed staat en dat de mr een serieuze rol heeft in dit proces. Het schoolplan en het zorgbeleid is de basis voor het onderwijs van de kinderen. Iets wat de lange termijn visie die het onderwijs van de dag bepaalt. Uiteindelijke doel: het schoolplan afronden en zorgen voor een schone lei voor de nieuwe directeur, kijkend naar de toekomst en samen een bijdrage leveren aan het onderwijs.

6 7 WVTTK 8 rondvraag 8.1 Vanuit Claudia: De OR is steeds minder gemotiveerd. Ieder jaar lopen de leden tegen dezelfde problemen aan. Aan het eind van dit schooljaar treden meerdere leden af omdat hun kind dan van school is. Het aantal leden van de OR neemt af. Mogelijk zijn activiteitencommissies passender, deelname aan de bepaalde commissies rondom feesten. Hierdoor is het voor ouders mogelijk meer behapbaar en duidelijker. Ook is het fijn om duidelijke lijnen uit te zetten en afspraken tussen OR en het team te maken. 9 agendapunten volgende vergadering dinsdag 17 april 2018 deadline documenten en agendapunten uiterlijk vrijdag 6 april 2018 Afspraken en/of actiepunten met een datum in het verleden ontvangen wij zo spoedig mogelijk. Documenten schoolplan jaarverslag school jaarverslag MR financiën (budgetten en jaarrekening) zorgbeleid Agendapunten taakbeleid / schooltaken BAC (benoemingsadviescommissie) Rots & Water 10 sluiting om uur

7 actielijst MR onderwerp datum (start) van wie? door wie? schoolplan september 2016 Aad Aad zorgbeleid maart 2017 MTZ Aad datum (vernieuwde afspraak) 19 februari 2018 (op vergadering) 17 april 2018 (op vergadering) oktober 2017 maart 2018 (aan pmr) 17 april 2018 (op vergadering) afgehandeld overzicht beleidsdocumenten completeren oktober 2017 IB Aad maart (aan pmr) 17 april 2018 formatie conciërge 0,75 wtf januari 2018 Aad Aad x formatie na kerstvakantie januari 2018 Aad Aad x jaarverslag school januari 2018 Petra Aad 19 februari 2018 (eerst via pmr) 17 april 2018 Robert Jan uitnodigen voor MR vergadering augustus 2017 René 11 januari 2018 x tropenprotocol MT Aad 11 januari 2018 x MR partnerschap inclusief cursus taakbeleid februari 2018 Doortje zsm uitzetten vacatures MR 19 februari 2018 Leonie 14 maart 2018 (nieuwsbrief) agenderen Tropenprotocol juni 2018 (na evaluatie)

8 B onderwerp besluitenlijst MR schooljaar Schoolgids (De zaken waarop wij instemmings en/of adviesrecht hebben zijn reeds geaccordeerd) goedgekeurd datum B Schoolplan is niet door de mr goedgekeurd. Janneke den Beste heeft het reeds wel ondertekend B kascontrolecommissie (bestaande uit 1 OR en 1 MR lid; jaarlijks in september controle) B MR krimpt in wegens daling onder 400 leerlingen (3 og / 3 pg) B budget 2016 / begroting besluitenlijst MR schooljaar onderwerp datum B decharge penningmeester OR B communicatieplan versie december B tropenprotocol versie januari B formatie schooljaar (instemming pmr & positief advies omr) B vaststelling vakantierooster B vasstelling ouderbijdrage B vaststelling formatie

9 besluitenlijst MR schooljaar onderwerp datum B zorgbeleid - niet goedgekeurd B schoolplan niet goedgekeurd B formatie niet goedgekeurd (nb: formatie start schooljaar is anders dan formatie in juni is voorgesteld) B formatie goedgekeurd (nb: formatie in januari 2018 behoeft nog informatie) B binnendruppelen: unaniem positief advies omr en pmr B tropenprotocol goedgekeurd B formatie januari 2018 goedgekeurd (informatie verkregen) B stakingsgelden besteding aan sociale interactie B schoolplan het plan ontbrak ondanks de gemaakte afspraken

notulen 5e MR vergadering schooljaar

notulen 5e MR vergadering schooljaar : 17-04-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 5e MR vergadering schooljaar 2017 2018 aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt (pg), René Zevenbergen

Nadere informatie

notulen 1e MR vergadering schooljaar

notulen 1e MR vergadering schooljaar notulen 1e MR vergadering schooljaar 2019 : 25-09- tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg aanwezig: afwezig: notulist: Doortje van Munster (pg, secretaris), René Zevenbergen (og, voorzitter), Margreeth

Nadere informatie

notulen 1 e MR vergadering schooljaar (definitief)

notulen 1 e MR vergadering schooljaar (definitief) datum: 13 09 2016 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 1 e MR vergadering schooljaar 2016 2017 (definitief) aanwezig: afwezig: notulist: Ellen ter Averst, (voorzitter, og), Bertwin Leentvaar,

Nadere informatie

notulen 3 e MR vergadering schooljaar (definitief)

notulen 3 e MR vergadering schooljaar (definitief) datum: 14 12 2016 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 3 e MR vergadering schooljaar 2016 2017 (definitief) aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Bertwin Leentvaar (pg),

Nadere informatie

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie),

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Afwezig met bericht: - 1.Opening, vaststelling agenda Agenda wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 21 maart 2016 Aanwezig: Michiel, Natascha, Sanne, Folkert, Carola en Marielle Afwezig: Annet Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 1 april 2016 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad

Jaarplan Medezeggenschapsraad Jaarplan 2012 2013 Medezeggenschapsraad Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Samenstelling MR 4 3. Functies en taken 4 4. Bevoegdheden MR 5 5. Werkwijze 5 6. Vergaderdata 2012 2013 5 7. Vaste Agenda

Nadere informatie

Datum Actiepunt uit notulen d.d. vorige vergadering Wie

Datum Actiepunt uit notulen d.d. vorige vergadering Wie Medezeggenschapsraad Tafelronde Aanwezig Alinde,, Manon, Gepke Afwezig Janneke, Eva Datum 26-06-2018 Waar Tafelronde locatie Joris 19.30-21.30 (MT vanaf 20.15) Datum Actiepunt uit notulen d.d. vorige vergadering

Nadere informatie

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely.

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely. NOTUEN VERGADERING MR De Firtel Datum: Dinsdag 30 juni 2015 Aanvang: Aanwezig: 19.30 uur Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, inda, Kristel, Claudia en Ely. Afwezig: / Notulen MR en directie 1. Opening/mededelingen

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad

Jaarplan Medezeggenschapsraad Inleiding De Medezeggenschapsraad (MR) van CBS de Brandaris zet in dit jaarplan de uitgangspunten, planning en taakverdeling voor het komende schooljaar uiteen. Het jaarplan biedt de MR houvast bij de

Nadere informatie

MR Jaarverslag OBS De Watermolen

MR Jaarverslag OBS De Watermolen MR Jaarverslag OBS De Watermolen Voor schooljaar 2017-2018 Versie 1.0 Definitief 16 oktober 2018 MR Jaarplan 2017-2018 OBS De Watermolen Definitief Versie 1.0 16 oktober 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2015-2016 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

Desiree, Agnes, Bernadette, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk

Desiree, Agnes, Bernadette, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 FEBRUARI PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Desiree, Agnes, Bernadette,, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk

Nadere informatie

Kaardebol scoort vergeleken met de andere vier scholen van OPO-R in Culemborg goed in het rapport van de inspectie.

Kaardebol scoort vergeleken met de andere vier scholen van OPO-R in Culemborg goed in het rapport van de inspectie. Notulen MR-vergadering maandag 20 april 2015 OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, Anja, Corrie, Ilse en Janneke Afwezig: Tim, Yvonne Notulist: Janneke 1. Opening/ vaststellen agenda Haiko opent de

Nadere informatie

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken.

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20171115 Datum : 15-11-17 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Daniëlle Groothedde, Leon Rokker,

Nadere informatie

3. Aanvullingen agenda Geen aanvullingen.

3. Aanvullingen agenda Geen aanvullingen. Notulen MR vergadering 12 januari 2015 Aanwezig: Michiel, Ellen, Sanne, Joep, Natascha, Annet en Marielle. Afwezig: -- Ouders: Tamara Luiken en Michiel Dullaert Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord:

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 23 maart 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha en Marielle. Afwezig: Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 1 april 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Iedereen stelt zich voor aan de hand van een meegenomen voorwerp.

Iedereen stelt zich voor aan de hand van een meegenomen voorwerp. Notulen MR-vergadering CBS de Ark 2 oktober 2018 Aanwezig: Sanne Clarissa Mariette Aad Ay-Ming Marijn Afwezig: Michiel Mandy 1. Opening Iedereen stelt zich voor aan de hand van een meegenomen voorwerp.

Nadere informatie

Notulen MR vergadering d.d. 1 april 2014

Notulen MR vergadering d.d. 1 april 2014 Notulen MR vergadering d.d. 1 april 2014 Aanwezig: Paul de Haan (directeur) Joël Scherrenberg (OMR), voorzitter Martine Kramer (OMR), Rob van Maanenberg (OMR), Annemarieke van Vliet (PMR), Sarah Kortekaas

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 01 02 2018 Datum verslaglegging Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet naar

Nadere informatie

MR 5 Arcade Verslag vergadering

MR 5 Arcade Verslag vergadering MR 5 Arcade Verslag vergadering Datum: 14 mei 2018 Plaats: Arcade, Pauwoogvlinder 12 te Utrecht Aanvang: 19.00 uur (start vergadering) Aanwezig: Anne (vz), Florinda (pers), Linda (ouder) Ouder: Erwin (toehoorder)

Nadere informatie

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan.

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan. Notulen MR vergadering Datum: 12 september 2016 Aanwezig André Baardwijk a.w.baardwijk@delagewaard.nl Karin van den Berg k.vandenberg@csgdewaard.nl Esther van Efferen e.vanefferen@cedgroep.nl Helma Heesterman

Nadere informatie

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering.

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20180305 Datum : 18-03-05 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Leon Rokker, Urminde van Holland,

Nadere informatie

2. Bijgekomen agendapunten - De gang van zaken mbt groepsindeling doornemen. (te bespreken met Edith)

2. Bijgekomen agendapunten - De gang van zaken mbt groepsindeling doornemen. (te bespreken met Edith) MR notulen Datum: dinsdag 19 januari Locatie: Gevers Deynoot Notulist: Ronald Voorzitter: Ine Aanwezig: Ine Koevoet, Henri Koopman, Nellie Ligthart, Margreet van Ommen, Ronald de Lange, Arnaud Ouwehand

Nadere informatie

Jaarplan medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool

Jaarplan medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool 2015 2016 Jaarplan medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool Erik Emmelkamp versie 1.3 2015 2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 3. Regelingen en beleidsplannen 5 4. Bezetting

Nadere informatie

Notulen van de vergadering

Notulen van de vergadering Notulen van de vergadering 26-06-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 21.45 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Diana met kennisgeving Aanwezig: Jürgen Kroot namens OV Notulen: Diana: 17-10 / 26-6 Leona: 16-1

Nadere informatie

MR vergadering d.d 12 mei 2014

MR vergadering d.d 12 mei 2014 MR vergadering d.d 12 mei 2014 Aanwezig: Erik (vz), Rijk, Janet, Ingeborg, Loes, Jan, Margriet, Jeroen en Saskia (notulist) Afwezig: -- Agendapunt 1. Opening, Voorzitter heet iedereen welkom. mededelingen

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Titia Woudwijk (lid/ ouder), Astrid Schoonhoven (lid/personeel), Ubbo Elzinga (directie), Karin Baars (lid/personeel), Lottie Kramer- Haarsma

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016

Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016 1. Voorwoord Als medezeggenschapsraad van basisschool Al-Iman willen we de belangen van onze kinderen en school zo goed mogelijk behartigen. Samen werken

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele

Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele schooljaar 2017-2018 + Jaarverslag MR 2016-2017 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

Notulen MR vergadering De Bras Donderdag 29 juni 2015, Aanvang 20:00

Notulen MR vergadering De Bras Donderdag 29 juni 2015, Aanvang 20:00 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD RKBS DE BRAS Notulen MR vergadering De Bras Donderdag 29 juni 2015, Aanvang 20:00 Aanwezig: Inge Overing, Sandra Kuster, Daniela Smeman, Giovanni Vierling Aanwezig nieuwe MR leden:

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1 Jaarverslag 2013-2014 van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke Jaarverslag Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wat doet de MR 4 3. Leden van de Medezeggenschapsraad in 2013 2014 6 4.

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen. Notulen MR vergadering 2 november 2015 Aanwezig: Sanne, Michiel, Annet, Folkert en Marielle. Afwezig: Natascha en Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 15-11-2015 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Aanwezig: Bram Schloesser, Marc van der Meulen, Stephan Gerards, Chantal Pijls, Angèle Gubbels en Ron van Wessel Afwezig: Abe Brouns Gast: Andrew

Nadere informatie

1. Opening Monic heet iedereen welkom. 2. Vaststellen agenda Goedgekeurd. 3. Mededelingen van de directie

1. Opening Monic heet iedereen welkom. 2. Vaststellen agenda Goedgekeurd. 3. Mededelingen van de directie datum 14 oktober 2015 datum bespreking september 2015 van Natasja Kwaaitaal bespreking MR-vergadering De Wegwijzer aanwezig Personeelsgeleding: Monic van Boesschoten Jeroen van der Ploeg Claudia van den

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Tafelronde St. Joris Aanwezig

Medezeggenschapsraad Tafelronde St. Joris Aanwezig Medezeggenschapsraad Tafelronde St. Joris Aanwezig Marieke, Kevin, Agnes, Gepke, Karin vertegenwoordiging OR: Marcel, Loubna, Petri, Casper Afwezig Datum 27-11-2018 Locatie/tijd Joris 19.30-21.30 (OR en

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip 1. Visie Medezeggenschapsraad t Ruimteschip Wij bewaken de ruimte die de kinderen krijgen Motto t Ruimteschip is de school waar het kind de ruimte krijgt De MR bewaakt de ruimte die het kind op t Ruimteschip

Nadere informatie

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS Da Vinci

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS Da Vinci Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015 OBS Da Vinci Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 4 3. Regelingen en beleidsplannen... 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden...

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip 1. Visie Medezeggenschapsraad t Ruimteschip Wij bewaken de ruimte die de kinderen krijgen Motto t Ruimteschip is de school waar het kind de ruimte krijgt De MR bewaakt de ruimte die het kind op t Ruimteschip

Nadere informatie

a. Verslag : notulen 19 januari wordt goedgekeurd. notulen 1 maart wordt na aanpassing goed gekeurd.

a. Verslag : notulen 19 januari wordt goedgekeurd. notulen 1 maart wordt na aanpassing goed gekeurd. Notulen MR-vergadering dinsdag 29 maart OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, An, Ilse, Janneke, Tim, Corrie, Marga en Yvonne Afwezig: Notulist: Marga 1. Opening/ vaststellen agenda De schoolgids en

Nadere informatie

Notulen Ondersteuningsplanraad

Notulen Ondersteuningsplanraad Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: 15-01-2019 Aanvangstijd: 19.30 uur Locatie: gebouw SWV: Jean Monnetpark 15 Lid SWV-MT aanwezig: Anja OPR leden aanwezig: Arco, E, Alice, Annet, René, Sylvia, Annelies,

Nadere informatie

Notulen MR-overleg over het formatieplan op

Notulen MR-overleg over het formatieplan op Notulen -overleg over het formatieplan op 17-4-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. Mededelingen vanuit de directie en de actiepuntenlijst stonden niet op de

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad CBS Het Krijt

Jaarplan Medezeggenschapsraad CBS Het Krijt Jaarplan 2016-2017 Medezeggenschapsraad CBS Het Krijt 1 Inhoud Inleiding... 3 Taken MR... 4 Samenstelling en taakverdeling... 5 Onderwerpen... 7 Vergaderingen... 6 Communicatie... 7 Aanwending van financiële

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR Het Springtij augustus 2014 juli 2016

JAARVERSLAG MR Het Springtij augustus 2014 juli 2016 1. Algemeen JAARVERSLAG MR Het Springtij augustus 2014 juli 2016 1.1 Samenstelling en taakverdeling Ineke Wijkhuijs personeel (voorzitter) Saskia Eggermont personeel (secretaris) (tot augustus 2015, i.v.m.

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Datum: 11-06-2018 Tijd: 19.30 Aanvang 21.30 Sluiting Aanwezig Oudergeleding: Ralph, Monique Personeelsgeleding: Marije, Annemieke,(MR Antonius)Irma (MR Zeearend) Directie: Danielle

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad

Huishoudelijk reglement Ouderraad Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool t Hout, Helmond Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. Bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School : Openbare

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout. Schooljaar 2015-2016

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout. Schooljaar 2015-2016 Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout 1. Voorwoord Als medezeggenschapsraad van basisschool St. Jozef willen we de belangen van onze kinderen en school zo goed mogelijk

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam Jaarverslag 2014-2015 van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool te Amsterdam 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van onze school

Nadere informatie

Notulen DEEL I. Medezeggenschapsraad. Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid

Notulen DEEL I. Medezeggenschapsraad. Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid Medezeggenschapsraad Overleg Datum en tijd Plaats Deelnemers Notulist Van Medezeggenschapsraad Titus Brandsma 18 september 2014 van 19.00 tot 21.30 uur Basisschool Titus Brandsma DEEL I: MR-leden DEEL

Nadere informatie

a. Verslag : pag. 2: Naam van Tim is van de website gehaald, adres in de voetnoot wordt nog aangepast.

a. Verslag : pag. 2: Naam van Tim is van de website gehaald, adres in de voetnoot wordt nog aangepast. Notulen MR-vergadering maandag 20 juni OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, An, Ilse, Janneke, Marga, Corrie en Yvonne Afwezig: - Notulist: Janneke 1. Opening/ vaststellen agenda Punt 5 Vaststelling

Nadere informatie

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018 GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Abe Brouns (Plv. vz), Chantal Pijls en Richard de Wilde, Angèle Gubbels en Stephan Gerards en Marc Meulen CvB Ryszard,

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 3. Regelingen en beleidsplannen 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 6

Nadere informatie

DATUM / TIJD / PLAATS

DATUM / TIJD / PLAATS TYPE VERGADERING DATUM / TIJD / PLAATS VOORZITTER NOTULIST AANWEZIGEN AFWEZIGEN AGENDA MR-vergadering 13-12-2016 / 19:30 uur / restaurant LAA Geluidsopname i.p.v. notulist DOO/LAA/KIV/AHA/ERP/Marjan/Mieke

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-01-2017 Aanwezig: Monic Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn en Cecile op het Veld Notulist:

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker Notulen MR Vergadering Datum: 23 april 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Bonte Tol Aanwezig: Sadhana Bacha (SB) Marina Hoos (MH) Myra Lissenberg (notulist) (ML) Linda Muller (secretaris) (LM) Marcel Pronk

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering op

Notulen MR-vergadering op Notulen -vergadering op 20-9-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Schoolgids Examenreglement ter instemming ter instemming

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Tafelronde St. Joris Aanwezig

Medezeggenschapsraad Tafelronde St. Joris Aanwezig Medezeggenschapsraad Tafelronde St. Joris Aanwezig Marieke, Kevin, Agnes, Gepke, Karin Afwezig Datum 16-04-2019 Locatie/tijd Joris 19.00 MR en vanaf 19.15 met directie Datum Actiepunt uit notulen d.d.

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering p.a. Strijthagerweg 10 donderdag 04-09-2008 6372 AC Landgraaf Tijd:19:30-22.00 uur

Notulen MR-vergadering p.a. Strijthagerweg 10 donderdag 04-09-2008 6372 AC Landgraaf Tijd:19:30-22.00 uur MR OBS Harlekijn Notulen MR-vergadering p.a. Strijthagerweg 10 donderdag 04-09-2008 6372 AC Landgraaf Tijd:19:30-22.00 uur mr@obsharlekijn.net Plaats: directiekamer Aanwezig waren: MR-leden: ouders: Nicole

Nadere informatie

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage)

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage) Aanwezig Afwezig Directie Locatie Bas ter Weel (voorzitter), Marian Pronk, Nienke Weelink, Ronkje Voogt, Ria van Eede, Marian Sempel, Mirjam Post, Clarissa Pahud de Mortanges, Jolanda Topfer, Simone Schreurs,

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 1 7 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke inbreng

Nadere informatie

Toelichting. Formatie

Toelichting. Formatie MR overleg CBS Het Kompas Assen Datum: Dinsdag 12 juni 2018 Aanvang: 19:30 uur Aanwezig: Ellen Sonnemans, Marike Bremmer, Linda Wessels (vz), Jenny Arkema, Martine Maris (notulist) Afwezig: Marleen Mulderij,

Nadere informatie

Aanwezig: Haiko, André, Anja, Ilse, Janneke, Tim, Corrie, Marga en Yvonne

Aanwezig: Haiko, André, Anja, Ilse, Janneke, Tim, Corrie, Marga en Yvonne Notulen MR-vergadering dinsdag 1 maart 2016 OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, An, Ilse, Janneke, Tim, Corrie, Marga en Yvonne Afwezig: Notulist: Yvonne 1. Opening/ vaststellen agenda Besloten wordt

Nadere informatie

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883 Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Aanwezig: Maurice Driessens (Directie) Geert van den Eertwegh (PMR) Jacqueline Goedegebure

Nadere informatie

5. Bestuurlijk Jaarplan. Het door het bestuur en Anne gepresenteerde plan is door de MR besproken.

5. Bestuurlijk Jaarplan. Het door het bestuur en Anne gepresenteerde plan is door de MR besproken. Besproken op vergadering van MR Driemaster Alkmaar 24-11-2015 Aanwezig: : Leerkrachten: Trudy, Inge, Saskia, Sabine. Ouders: Jelly, Karolien, Laurent. Afwezig met bericht: Charlotte. Namens directie, tot

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 27 oktober 2011

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 27 oktober 2011 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 27 oktober 2011 Aanwezig Rol Inge Stassar N Team Jolande Hondius Y Team Coby Markerink Y Team Anja Brugman N Ouder Snel Y Ouder Cilia van Veen Y Ouder Wim Boog

Nadere informatie

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 14 december 2017 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Abe Brouns (plv. voorzitter), Richard de Wilde, Chantal Pijls, Bram Schloesser, Melanie Verbeek Petra Ozek Daisy

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip 1. Visie Medezeggenschapsraad t Ruimteschip Wij bewaken de ruimte die de kinderen krijgen Motto t Ruimteschip is de school waar het kind de ruimte krijgt De MR bewaakt de ruimte die het kind op t Ruimteschip

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG 2014-2015. Inleiding. Samenstelling MR

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG 2014-2015. Inleiding. Samenstelling MR MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG 2014-2015 Openbare Ba sisscho o l De Kring o.b.s. De Kring Ka stee lpa d 4 3223 GE Hellevoetsluis Telefoon 0181 318759 Inleiding Bij de wet is geregeld dat ouders inspraak

Nadere informatie

Jaarverslag. C.B.S. De Wegwijzer C.B.S. De Wegwijzer. De Wegwijzer: Persoonlijk, Betrokken, Positief

Jaarverslag. C.B.S. De Wegwijzer C.B.S. De Wegwijzer. De Wegwijzer: Persoonlijk, Betrokken, Positief Jaarverslag C.B.S. De Wegwijzer 2015-2016 De Wegwijzer: Persoonlijk, Betrokken, Positief C.B.S. De Wegwijzer Tel 0341-416780 Kennedylaan 1-3 3844 BA Harderwijk info@cbsdewegwijzerhw.nl www.cbsdewegwijzerhw.nl

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella 1/8 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 2 Regelingen en beleidsplannen 4 3 Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

- MR-actueel nr. 3, maart 2014 - MR magazine nr. 2 maart 2014 - MR magazine nr. 3 mei 2014 - Info MR nr.1 maart 2014

- MR-actueel nr. 3, maart 2014 - MR magazine nr. 2 maart 2014 - MR magazine nr. 3 mei 2014 - Info MR nr.1 maart 2014 Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.30 uur, Datum: woensdag 21-5-2014 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Jan Provily Notulist: Anja 1. Vaststellen agenda 2. Post / mededelingen 5 minuten 3. Notulen

Nadere informatie

Cindy. controleren en goedkeuren goedgekeurd 10 minuten vergadering Werven nieuwe MR leden bespreken

Cindy. controleren en goedkeuren goedgekeurd 10 minuten vergadering Werven nieuwe MR leden bespreken Tijd: locatie: 19.30 uur teamkamer Datum 4 september 2018 Onderwerpen Voorzitter Cindy Notulist Natascha Voorbereiding: - doorlezen concept schoolgids Onderwerp doel aanpak tijd notulen vaststellen vorige

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 3. Regelingen en beleidsplannen 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij Jaarverslag 2014-2015 medezeggenschapsraad basisschool t Getij 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van t Getij 4. Activiteiten van de

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee Agenda MR MT: OV: Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette Jack Nathalie, Susan Agendapunt * 19.30 uur: Overleg MR - Update ledenlijst

Nadere informatie

Mike,Diana, Ron, Marjorie, Jessy, Petra, Nicolle, Ilona Afwezig met kennisgeving: - Verder aanwezig: -

Mike,Diana, Ron, Marjorie, Jessy, Petra, Nicolle, Ilona Afwezig met kennisgeving: - Verder aanwezig: - Notulen vergadering Datum: 2 juli Tijd: 20.00 22.00 uur Locatie: Eygelshoven Aanwezig: Mike,Diana, Ron, Marjorie, Jessy, Petra, Nicolle, Ilona Afwezig met kennisgeving: - Verder aanwezig: - Agendapunten

Nadere informatie

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst 16 oktober 2014, Kroeten Aanwezig: Kroeten: Masja de Pender (LL), Audrey Dankers (LL) Helga Spelt (VZ, OL) Jaimy Sormani (OL) Groene Hil: Carin Smit (OL) Anjo Schaerlaeckens(LL), Ellen Schellekens (LL)

Nadere informatie

1. Kennismaking nieuwe MR leden Koen heet iedereen welkom en stelt voor dat we een kennismakingsrondje doen. Dit wordt gedaan.

1. Kennismaking nieuwe MR leden Koen heet iedereen welkom en stelt voor dat we een kennismakingsrondje doen. Dit wordt gedaan. Verslag vergadering MR d.d. 24 augustus 2015 Aanwezig: Afwezig: Koen Vos, Corine Wierdsma, Jelle Bosma, Corry Bouma, Sonja Ruiter, Canésia Veenstra, Maike te Braak, Sietske van der Zijl (interim directrice)

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Basisschool de Akker Schooljaar 2018-2019 Inleiding Zoals iedere basisschool heeft ook de Akker een medezeggenschapsraad (MR). De MR oefent invloed

Nadere informatie

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is.

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is. Notulen van de vergadering 09-10-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 22.00 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Aanwezig: Jörgen Kroot op uitnodiging Notulen: Diana: 18-12 Leona: 12-03 Will: 07-05 Joris: 09-10

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum Puur Sang (MR) Schooljaar V0.1

Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum Puur Sang (MR) Schooljaar V0.1 Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum Puur Sang (MR) Schooljaar 2016-2017 V0.1 Inhoud Vergaderschema... 2 Agenda... 2 Aandachtsgebieden... 2 Onderwerpen naar seizoen... 3 Overzicht van

Nadere informatie

Vergader- en agendaplanning MR de Voorde 2014-2015. Terugkoppeling eerste overleg SC/MR/Dir. Wel/niet en zo ja, wanneer? Aanluiten bij 3 maart?

Vergader- en agendaplanning MR de Voorde 2014-2015. Terugkoppeling eerste overleg SC/MR/Dir. Wel/niet en zo ja, wanneer? Aanluiten bij 3 maart? Vergadering 1 Onderwerp Bijzonderheden/opmerkingen Datum: Vasstellen Jaarplan MR Vaststellen rollen/taken MR bestuur woe 3 september 2014 Vaststellen doelstellingen/focus lopend jaar Punten vanuit MR Instellen/verdeling

Nadere informatie

X Het niveau van het Engelse taalonderwijs. X De sociaal-emotionele ontwikkeling in relatie met de veiligheid en de uitvoering van het pestprotocol

X Het niveau van het Engelse taalonderwijs. X De sociaal-emotionele ontwikkeling in relatie met de veiligheid en de uitvoering van het pestprotocol 1. Jaarplan en werkafspraken MR. Datum Maandag 26 September 2016 Maandag 7 november 2016 Maandag 12 december 2016 Agenda punten en Diepte-onderwerp De rode punten komen jaarlijks terug - Concept jaarverslag

Nadere informatie

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure NOTULEN GMR Datum: donderdag 27 maart 2014 Aanvang: 19.30 uur Locatie: It Haskerfjild in Joure Aanwezig: Corrie Cornelder Karien Dijk (voorzitter) Eddy Libbenga Minke Prinsen Aafje Terlaak Poot Elly Vegt

Nadere informatie

Agenda. Save the date. In deze nieuwsbrief. Start schoolvakantie. Nieuwe schooltijden: Nieuwsbrief juni 2019

Agenda. Save the date. In deze nieuwsbrief. Start schoolvakantie. Nieuwe schooltijden: Nieuwsbrief juni 2019 Nieuwsbrief juni 2019 Agenda 15 juli koffieochtend (hulpouders) 15 juli musical van groep 8 19 juli start schoolvakantie 2 september eerste schooldag 4 september luizencontrole 10 en 11 september informatieavonden

Nadere informatie

Activiteitenplan 2014-2015

Activiteitenplan 2014-2015 Activiteitenplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Samenstelling MR 2014-2015 Oudergeleding: Ankie Eleveld, voorzitter Machteld de Wit / Angelina Sinnige Personeelsgeleding: Annemarie Roemer Hilma Groot Pauline

Nadere informatie

Jaarplan 2018/ Medezeggenschapsraad. OBS De Bonckert

Jaarplan 2018/ Medezeggenschapsraad. OBS De Bonckert Jaarplan 2018/ 2019 Medezeggenschapsraad OBS De Bonckert 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Visie en bevoegdheden. Visie Bevoegdheden 3. Kalender 4. Samenstelling + taakverdeling Ouders Leerkrachten Scholing

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum PuurSang (MR) Schooljaar 2015-2016 V1.00

Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum PuurSang (MR) Schooljaar 2015-2016 V1.00 Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum PuurSang (MR) Schooljaar 2015-2016 V1.00 Inhoud Agenda... 1 Vergaderschema... 2 September... 2 Oktober... 3 November/december... 3 Januari/februari...

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Theo Thijssenschool Schooljaar

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Theo Thijssenschool Schooljaar Jaarverslag Medezeggenschapsraad Theo Thijssenschool Schooljaar 2015-2016 Amsterdam, november 2016 2 Inhoud Inleiding...3 Wat doet de MR?...3 Samenstelling MR schooljaar 2015-2016...4 Activiteiten en resultaten

Nadere informatie

2015-2016. Jaarplan MR

2015-2016. Jaarplan MR 2015-2016 Jaarplan MR MR Griendencollege 2015-2016 Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 4 3. Regelingen en beleidsplannen... 4 4. Structurele onderwerpen... 6 5. Vergaderdata

Nadere informatie

IKC de triviant heeft een medezeggenschapsraad (hierna te noemen: "MR").

IKC de triviant heeft een medezeggenschapsraad (hierna te noemen: MR). Medezeggenschapsreglement van IKC de triviant te Stein. Medezeggenschapsraad. IKC de triviant heeft een medezeggenschapsraad (hierna te noemen: "MR"). Op grond van de voorgeschreven wet, is de MR aangewezen

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 6 maart 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie