Gemaakt door: Suzanne Haarhuis Anne Hartman Laurien Maas Klas: 3H3 Vak: Aardrijkskunde en geschiedenis Project: Kulturhus

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemaakt door: Suzanne Haarhuis Anne Hartman Laurien Maas Klas: 3H3 Vak: Aardrijkskunde en geschiedenis Project: Kulturhus"

Transcriptie

1 Gemaakt door: Suzanne Haarhuis Anne Hartman Laurien Maas Klas: 3H3 Vak: Aardrijkskunde en geschiedenis Project: Kulturhus

2 - Voorkant - Inhoud - Voorzieningen vragen 1 t/m 7 - Tekening plattegrond beneden verdieping - Tekening plattegrond boven verdieping - Tekening voorkant en zijkant van het Proäthoes - Taakverdeling - Reflectie

3 1) Wij zijn een dag naar Denekamp geweest en hebben aan heel veel mensen gevraagd wat zij graag in een kulturhus zouden willen hebben. Veel mensen wilden bijv. Bibliotheek, aan arts, Theater, Bioscoop, discotheek, iets voor jongeren en ouderen, supermarkt, apotheek, zwembad. Wij hebben naar de mogelijkheden gekeken, wat er allemaal in het kulturhus zou moeten komen. Wij hebben voor een bibliotheek, iets voor jongeren en ouderen, een zaal voor iedereen (waar ze kunnen knutselen, spelletjes doen, disco houden, vergaderen, film kijken), een barretje, computerlokaal, keukentje, muziek zaal, EHBO, extra vergaderzalen, wc, noodtrap en dingen die de brandweer er in wil hebben, trap/lift, studieruimte, zithoek, peuter/kleuterzaal (voorleesuurtje, overblijven, spelen), plekje voor de jassen, een apotheek, een arts, een winkel en een film/theater zaal gekozen. Dit lijken ons wel activiteiten voor in een kulturhus, omdat iedereen er wat kan doen en wat aan heeft. Wij hebben ook gekeken naar de wensen van de mensen uit Denekamp. Die zitten er natuurlijk ook in. Op de plattegrond kun je zien wat er op de boven en beneden verdiep te vinden is en wat er te doen is. 2) A. De voorzieningen die wij gebruiken zijn er nog niet, dus we kunnen niet opzoeken wanner de voorzieningen zijn geplaatst in Denekamp. B. Zodat er meer voorzieningen kwamen, doordat er steeds meer mensen in Denekamp gingen wonen en dat ze anders naar andere plaatsen moesten gaan om boodschappen te doen. Een bank is gekomen op een moment dat veel mensen het eng vonden om zoveel geld thuis te hebben, omdat er nog wel eens wordt gestolen. Daarom is er een bank nodig. Mensen verdienden meer geld, zodat ze ook meer geld uit konden geven. Mensen hadden een bank nodig. C. De bibliotheek dreigt te verdwijnen, omdat kinderen op school boeken halen en niet in de bibliotheek. De meeste voorzieningen verdwijnen niet, tenzij mensen gaan verhuizen of steeds hun boodschappen ergens anders halen. Verder is alles er al, er komt alleen een soort huis, waar alles wordt samen gevoegd.

4 3) Wij hebben alle locaties bezocht, waarvan wij coördinaten hadden. Boterbloem straat: Het is een te kleine locatie, er is weinig parkeerruimte. Het is wel in het dorp, maar het is een beetje moeilijk bereikbaar. Hopmanstraat: Het is een grote locatie, het ziet er nogal oud uit. Het is in het dorp. Het is makkelijk vindbaar, maar er is niet zo heel veel parkeerplaats. Kolkensteeg: Het is een grote locatie. Het ligt in het dorp, maar heeft weinig plaats voor een parkeerplaats. Molendijk: Veel parkeerruimte. Het is een grote locatie. Ligt vlak naast het zwembad en de sportzaal. En ligt aan de buitenkant van het dorp. Vledderstraat: Er is weinig parkeerplaats. Het is een grote kavel. Ligt in het centrum, maar aan een kleine weggetje. Er zijn winkels in de buurt. Grote straat: Het is een grote locatie. Het ligt in het dorp. Er zijn winkels in de buurt. Er is weinig parkeerplaats. Scholtenerf/Sloetsstraat: Het is een kleine locatie. Er staat al een gebouw, dus je zou er een stuk aan kunnen bouwen. Er is weinig parkeerplaats. Het is best wel moeilijk om te vinden. Wij hebben uiteindelijk voor de Molendijk gekozen, omdat deze locatie dicht bij het zwembad ligt en bij de sporthal en de voetbalvelden. Er is een hele grote parkeerplaats, die hoeven wij dan al niet meer te bouwen. Het is makkelijk te vinden. Deze locatie ligt aan de buitenkant van het dorp.

5 4) Initiatief kulturhus Denkamp Oldenzaal, 24 oktober 2007 Provinciale Staten van Provincie Overijssel Postbus GB Zwolle Betreft: Aanvraag provinciale subsidie kulturhus Denekamp Geachte Gedeputeerde Staten, Begin oktober van dit jaar hebben wij een onderzoek* onder de verschillende leeftijdsgroepen van Denekamp gedaan. We wilden graag weten wat men in Denekamp qua voorzieningen mist en ik welke vorm dit soort voorzieningen gerealiseerd zouden kunnen worden. De conclusie van dit onderzoek is dat de gemeente Denekamp behoefte heeft aan een kulturhus. 80% van de ondervraagde burgers was namelijk voor. Zij wilden graag de volgende voorzieningen: - Een kinderopvang - Een filmzaal - Een activiteitencentrum voor ouderen/ ouderen - Een zaal voor culturele en creatieve evenementen - Vergadergelegenheden Deze voorzieningen zouden wij dus graag terug zien in de vorm van een kulturhus. De beste plaats om een kulturhus te bouwen is volgens het onderzoek naastzwembad De Dorper Esch, op de kruising van de Molendijk en de Oranjestraat. De ruimte is groot genoeg en er is voldoende parkeerruimte. De Denekampse bevolking is bereid bij te dragen aan de in stand houding van het kulturhus, door bijvoorbeeld een jaarlijkse contributie. Het een en ander is financieel haalbaar, als wij in aanmerking komen voor een provinciale subsidie. Daarom vragen wij u ons initiatief te ondersteunen door middel van een provinciale subsidie. In afwachting van uw antwoord, Initiatief kulturhus Denekamp Suzanne Haarhuis, Anne Hartman en Laurien Maas *De gegevens van dit onderzoek vindt u in de bijlage.

6 5) Wij gebruiken voor het bouwen van het kulturhus bakstenen, vierkante ramen. Op de begane grond grotere ramen als boven. Het kulturhus gaat op een huis lijken zodat het in het straatbeeld past. Het lijkt op twee huizen aan elkaar. De dakpannen passen bij het straatbeeld en bij het gebouw. De kleur is bruin/rood. De bakstenen zijn óók rood. Het gebouw is gezellig, voor alle leeftijden en bijna altijd open. Alle eisen zoals brandblusser, EHBO koffer, nooduitgang, brandtrap, blusdekens, enzovoort zitten in het gebouw. Zo wordt het een veiliger gebouw. Er is ruimte voor extra voorzieningen omdat er zalen zijn waarin je meerdere dingen kunt doen. De eisen van een kulturhus is dat het bestemd is voor alle leeftijden en dat hebben wij ook. Wij hebben ook gezelligheid en je kunt erin terecht wanneer je wilt behalve na acht uur ong. Als naam hebben wij gekozen voor Het Proäthoes omdat het een leuke en gezellige naam is dat past bij ons kulturhus, omdat we vergaderzalen, een zithoek, een barretje hebben en een activiteiten zaal. Al deze ruimtes zijn ruimtes waarbij je veel praat.

7 - Plattegrond beneden verdieping - Plattegrond boven verdieping - Zij/voor aanzicht

8

9

10 6) Vergunning:

11 6) Vergunning Je hebt een aanvraagformulier nodig.. Deze is te vinden via de site van het VROM. In dit formulier staat ook een lijst van alle documenten en gegevens die je nodig hebt als je een bouwvergunning wilt aanvragen. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om bouwtekeningen. De gemeente heeft dezelfde formulieren als het VROM, alleen dan met het eigen logo. Na de aanvraag Je aanvraag wordt in bijvoorbeeld een krant geplaatst. Hierdoor kan iedereen op de hoogte zijn van je plannen en als het moet een bezwaar indienen. De gemeente ondertussen controleert of aan alle voorwaarden is gedaan en laat je binnen een bepaalde termijn weten of je de bouwvergunning krijgt. Bij een licht-bouwvergunningplichtig bouwwerk moet de gemeente binnen zes weken laten weten of je toestemming hebt om te bouwen of niet. Bij een aanvraag voor een reguliere bouwvergunning moet de gemeente binnen twaalf weken informatie geven. In beide gevallen kan deze termijn één keer worden verlengd met zes weken. Dit wordt gemeld. Als de termijn afgelopen is en de gemeente niets van zich heeft laten horen, zijn er twee mogelijkheden - Je mag gaan bouwen, je krijgt een vergunning. - Je bouwplan word geweigerd. Bij het laatste geval hoeft een gemeente je niet persé te informeren. In bijna alle gevallen zal dit wel gebeuren. Maar je kan altijd beter bij de gemeente informeren naar het bestemmingsplan. Als de gemeente niet gereageerd heeft informeer dan naar de bouwvergunning voordat je met het bouwen begint.

12 Taakverdeling: Datum/Tijd/P laats Verrichte taken Door: Resultaten/ Bron Afspraken op school in de mediatheek. Overleggen, hoe we het gaan aanpakken en wat wie gaat doen. En de taakverdeling. Laurien Suzanne Anne We hebben een kulturhus getekend, wat wij er allemaal in wilden hebben, we gaan de echte tekening nog maken met de wensen van de bewoners. Ieder probeert met zijn opdracht bezig te gaan thuis. Gewerkt aan het verslag van het kulturhus. Anne Aan verslag gewerkt Gewerkt aan het verslag. Aan de overgebleven vragen Gewerkt aan opdracht 2 en 5 en verder gegaan met de plattegrond Reflectie ingevuld en dingetjes verandert Anne Suzanne Laurien We hebben de vragen redelijk goed kunnen beantwoorden, maar sommige vragen waren nogal lastig. Zoals de brief en de opzoek vraag over de voorzieningen in Denekamp. Suzanne Het is op dit moment bijna klaar, Laurien doet de brief van het subsidie aanvragen. Anne Verslag bijna kaar. Laurien moet nog de subsidie brief maken Ouders vragen over de brief en zelfstandig verder werken. Suzanne kan goed tekenen, dus zij maakt de plattegrond en de buitenkant. Bestand naar Anne sturen. Opsturen naar Suzanne Gewerkt aan brief subsidie Plattegrond afgemaakt, gescand en toegevoegd. Verslag afgemaakt en ingeleverd. Laurien Subsidie brief af Opsturen naar Anne. Anne Alles af en ingeleverd. Opsturen naar Laurien en Suzanne.

13 Reflectie van Suzanne: Ik vond het project maken niet zo leuk. Het was veel werk en je was er lang mee bezig. De opdracht in Denekamp was wel wat leuker, alleen de mensen ondervragen ging niet zo goed want de mensen wisten geen antwoord, hadden geen tijd of waren Duits. De locaties opzoeken was ook niet echt gemakkelijk want we moesten een paar keer de weg vragen ook al hadden wij een plattegrond. Bij opdracht zes kon je niet veel vinden want één site deed het niet. We hebben wel op andere sites gekeken maar daar stonden niet veel nuttige informatie op. Reflectie van Anne: Ik vond het ook een mooi project om te maken. Het was heel veel werk, want je moest allemaal dingen uitwerken enzo en je was er lang mee bezig. De opdracht in Denekamp was op zich wel leuk, maar het ondervragen van mensen iets minder, omdat er heel veel Duitsers waren, omdat ze een vrije dag hadden. Zij konden ons dan ook geen antwoord geven. Verder hebben wij de locaties bezocht. Dit was een heel gedoe, om alle wegen te vinden op de plattegrond. Ik vond een paar opdrachten wel moeilijk. Bijv. subsidie aanvragen. Ik vond het ook moeilijk om op sommige vragen te antwoorden. Ik vond het een leuk project om te doen. Reflectie van Laurien: Ik vond het een lang project. Het meeste moest thuis doen en dat was heel veel werk. Ik vond de opdrachten in Denekamp leuker dan die je thuis af moest maken. Ik vond het best lastig om een subsidie brief te maken. We hebben veel na school tijd gewerkt in de mediatheek. Dat was soms wel moeilijk, want de een moest wat eerder weg dan de ander. Ik heb het leuk gevonden om dit project te doen.

Kulturhus Denekamp. Van: Corné ligtermoet Brian van Zandbeek Michelle Reijmer

Kulturhus Denekamp. Van: Corné ligtermoet Brian van Zandbeek Michelle Reijmer Kulturhus Denekamp Van: Corné ligtermoet Brian van Zandbeek Michelle Reijmer Inhoud: 1. De voorzieningen 2. Verklaring van verdwijning van voorzieningen 3. De locatie 4. Financiering 5. Plattegrond en

Nadere informatie

Kulturhus. Naam? (Cultuurhus in Rossum ) Gemaakt door: Anne Winter, Mirthe Scholte Lubberink en Timo Harmelink. Klas: 3H4.

Kulturhus. Naam? (Cultuurhus in Rossum ) Gemaakt door: Anne Winter, Mirthe Scholte Lubberink en Timo Harmelink. Klas: 3H4. Kulturhus. Naam? (Cultuurhus in Rossum ) Gemaakt door: Anne Winter, Mirthe Scholte Lubberink en Timo Harmelink. Klas: 3H4. Opdracht 1 : In ons cultuurhuis komt een apotheek, bibliotheek, Rabobank, schaakclub,

Nadere informatie

Kulturhus Denekamp. Projectgroep: Monique Groener, Merlijn ten Haaf, Heleen Scholten, Jonne Kuipers

Kulturhus Denekamp. Projectgroep: Monique Groener, Merlijn ten Haaf, Heleen Scholten, Jonne Kuipers Kulturhus Denekamp Projectgroep: Monique Groener, Merlijn ten Haaf, Heleen Scholten, Kuipers Inhoudsopgave 1. Voorzieningen in het kulturhus 2. Verklaring verdwijnen voorzieningen 3. Locatie 4. Financiering

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

Professioneel in ondersteuning. Woon- en werkvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Frion komt naar Zwartsluis

Professioneel in ondersteuning. Woon- en werkvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Frion komt naar Zwartsluis Professioneel in ondersteuning Woon- en werkvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking Frion komt naar Zwartsluis In de loop van dit jaar gaat er iets veranderen in Zwartsluis. Frion, een

Nadere informatie

De Architect. Luuk de Boer & Bas de Boer

De Architect. Luuk de Boer & Bas de Boer De Architect Luuk de Boer & Bas de Boer 1. Wat is een architect? Iedereen woont of werkt in een gebouw, bijvoorbeeld: - een huis - een kantoorgebouw - fabriek - een school Soms heeft zo iemand een

Nadere informatie

JE EIGEN BUURT OMSTREEKS 1935

JE EIGEN BUURT OMSTREEKS 1935 JE EIGEN BUURT OMSTREEKS 1935 1 Wat moet je doen? 1. Maak een presentatie over hoe jouw buurt er omstreeks 1935 uitzag of over de mensen die in die tijd in jouw buurt leefden. Wat kun je te weten komen

Nadere informatie

VERLOST UIT HET DONKER

VERLOST UIT HET DONKER Anders in de rij Veldstraat 59 VERLOST UIT HET DONKER Het huis in de Veldstraat is dit jaar precies 100 jaar oud. In de stadsarchieven staat het ingeschreven als een realisatie van ene A. Vandenberghe.

Nadere informatie

WERKBLADEN. Lessenserie prehistorie Groep 5/6

WERKBLADEN. Lessenserie prehistorie Groep 5/6 WERKBLADEN Lessenserie prehistorie Groep 5/6 Op school: Beste jongens en meisjes, Hallo Jongens en meisjes, Handvaardigheid Kleding maken van vroeger en nu Als je kleding van nu, gaat vergelijken met de

Nadere informatie

SAMEN VERDER BOUWEN AAN EEN LEEFBAAR EN SOCIAAL ROSSUM, LEMSELO EN VOLTHE

SAMEN VERDER BOUWEN AAN EEN LEEFBAAR EN SOCIAAL ROSSUM, LEMSELO EN VOLTHE SAMEN VERDER BOUWEN AAN EEN LEEFBAAR EN SOCIAAL ROSSUM, LEMSELO EN VOLTHE ENQUÊTE DORPSRAAD ROSSUM LEMSELO VOLTHE 2012 1 Nu en in de nabije toekomst: wat leeft er bij u? Januari 2012 Geachte inwoner(s)

Nadere informatie

Kluswijzer 8 Plaatsen van een aanbouw, uitbouw of bijgebouw

Kluswijzer 8 Plaatsen van een aanbouw, uitbouw of bijgebouw Kluswijzer 8 Plaatsen van een aanbouw, uitbouw of bijgebouw De Wassenaarsche Bouwstichting heeft voor de doe-het-zelvers onder de huurders een reeks Kluswijzers ontwikkeld. Gemakkelijk leesbare handleidingen

Nadere informatie

Beeldverslag van een Haagse wijk

Beeldverslag van een Haagse wijk Beeldverslag van een Haagse wijk In deze opdracht maken de leerlingen een beeldverslag van een Haagse wijk of een deel daaruit over de situatie in de periode van rond en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Nadere informatie

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij?

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij? Naam: Waar woon jij? Wonen over de hele wereld Heb jij wel eens in een tent gewoond? Waarschijnlijk niet. In de vakantie is het leuk. Maar voor altijd? Toch zijn er mensen op de wereld die altijd in een

Nadere informatie

Meer Lauwe on Light?

Meer Lauwe on Light? Onderzoeksrapport studenten ; Meer? Rapport gemaakt door : Marvin van Dinteren Erik de Veer Jelle Schenkels Freek Hogenkamp 4 september 2008 Inhoudsopgave Inleiding blz. 2 Werkwijze blz. 3 Verwerking blz.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 5 Juni/Juli 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Aan- en uitbouwen Wanneer bouwvergunningsvrij, wanneer een bouwvergunning nodig?

Aan- en uitbouwen Wanneer bouwvergunningsvrij, wanneer een bouwvergunning nodig? Aan- en uitbouwen Wanr bouwvergunningsvrij, wanr een bouwvergunning nodig? Is uw woning toch een beetje te klein geworden en is een serre dé oplossing? Of wilt u een garage voor uw auto? Als de ruimte

Nadere informatie

College van gedeputeerde Staten. Provincie Overijssel. Postbus 10078, 8000 GB Zwolle. Geachte gedeputeerde,

College van gedeputeerde Staten. Provincie Overijssel. Postbus 10078, 8000 GB Zwolle. Geachte gedeputeerde, College van gedeputeerde Staten Provincie Overijssel Postbus 10078, 8000 GB Zwolle Geachte gedeputeerde, Graag willen wij als inwoners en belangenorganisaties van Giethoorn middels deze brief reageren

Nadere informatie

Branding van een wijk

Branding van een wijk Het Nieuwe Westen Branding van een wijk Het doel van het project Branding NW en aanpak Het Nieuwe Westen Thema s 1.Altijd anders Altijd anders Maike: Ik heb ook iets in mijn huis wat niet mag hoor.

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Het huis van je leven. Het Bosje. in het hart van Elst

Het huis van je leven. Het Bosje. in het hart van Elst Het huis van je leven Het Bosje Nieuwe levensloopbestendige woningen in het hart van Elst Een leven lang lekker wonen Een levensloopbestendig huis ziet er op het oog niet zo heel anders uit als een traditionele

Nadere informatie

Top molen. Onderkant molen. Een korte beschrijving van wat je gedaan hebt: We hebben opgemeten hoe hoog de molen was met een geodriehoek.

Top molen. Onderkant molen. Een korte beschrijving van wat je gedaan hebt: We hebben opgemeten hoe hoog de molen was met een geodriehoek. Verslag Wiskunde Singraven 2.onderzoeksvraag: wat is de gemiddelde windsnelheid per jaar? 3.Werkplan: Benodigheden grote geo-driehoek Rolmaat papier Tekening van de opstelling die je gemaakt hebt: Top

Nadere informatie

Algemene informatie Wmo

Algemene informatie Wmo Algemene informatie Wmo Informatie over de Wmo Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de Wmo. Wmo betekent Wet maatschappelijke ondersteuning. Veel mensen met een beperking krijgen daar mee te maken. Het

Nadere informatie

Dakopbouw Uitbouw Samenvoegen. Maak van twee woningen één, en verdubbel uw woonoppervlak!

Dakopbouw Uitbouw Samenvoegen. Maak van twee woningen één, en verdubbel uw woonoppervlak! Dakopbouw Uitbouw Samenvoegen Maak van twee woningen één, en verdubbel uw woonoppervlak! Vergroot je woning Voor meer informatie kunt u vrijblijvend langskomen bij de Serviceorganisatie op de Apeldoornselaan

Nadere informatie

Ontwerp je eigen prefabhuis

Ontwerp je eigen prefabhuis Ontwerp je eigen prefabhuis Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Wist jij dat er in Nederland iets meer dan 7 miljoen huizen staan? Tegenwoordig worden de meeste

Nadere informatie

Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin)

Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin) Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin) Lay-out Bob Snel (trainer ATC Amstelduin) Document Versie maart 2007 Meer informatie E-mail:

Nadere informatie

De olifant die woord hield

De olifant die woord hield De olifant die woord hield Een voorstelling van verhalenverteller Peter Faber www.peterfaber.eu Inleiding Aan het eind van haar leven las Annie MG Schmidt al haar sprookjes nog eens door. Genadeloos streepte

Nadere informatie

Onderzoek draagvlak voor monumenten Nationaal Restauratiefonds 4 september 2014

Onderzoek draagvlak voor monumenten Nationaal Restauratiefonds 4 september 2014 Nationaal Restauratiefonds 4 september 2014 Nationaal Restauratiefonds Inleiding In augustus 2014 is in opdracht van het Nationaal Restauratiefonds een onderzoek uitgevoerd onder Nederlanders over hun

Nadere informatie

Klantmeting Bijzondere bijstand. Onderzoek in het kader van Ontwikkelagenda AmSZ

Klantmeting Bijzondere bijstand. Onderzoek in het kader van Ontwikkelagenda AmSZ Klantmeting Bijzondere bijstand Onderzoek in het kader van Ontwikkelagenda AmSZ Gemeente 's-hertogenbosch Afdeling Onderzoek & Statistiek Oktober 2010 1 Samenvatting In september en oktober 2010 heeft

Nadere informatie

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 1 Vera Kleuskens groep 7 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Wat is E.H.B.O... 5 2. E.H.B.O. vereniging... 6 3. Cursus... 7+8+9 4. Reanimatie en A.E.D....

Nadere informatie

Onderzoeksdocument. Creatieve Bloeiplaats

Onderzoeksdocument. Creatieve Bloeiplaats Onderzoeksdocument Creatieve Bloeiplaats HVA Instituut voor Interactieve Media Amsterdam oktober 2008 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Doelstellingen...4 Doelgroep...5 De vragen...6 De resultaten...7

Nadere informatie

Aanvraag evenementenvergunning

Aanvraag evenementenvergunning Aanvraag evenementenvergunning A Een goede voorbereiding Aan de hand van dit formulier beoordelen we wat er geregeld moet worden. Zoals het afsluiten van wegen, inzet van politie en brandweer. We kijken

Nadere informatie

groep 8 de toetsen nieuwe school

groep 8 de toetsen nieuwe school De dijk Wij gingen met de hele klas naar de dijk. We gingen podiumkunsten doen en je mocht zelf kiezen of je ging zingen of dansen. Ik had dansen gekozen en dat was super leuk. Alleen de danslerares was

Nadere informatie

Opdracht U bekijkt uw leven tot nu toe en denkt na over wat u allemaal heeft meegemaakt.

Opdracht U bekijkt uw leven tot nu toe en denkt na over wat u allemaal heeft meegemaakt. Uw levensweg U bekijkt uw leven tot nu toe en denkt na over wat u allemaal heeft meegemaakt. a Kijk naar de levensweg. Waar bent u nu? Wat bent u op uw weg tegengekomen? Mist u nog iets op de tekening?

Nadere informatie

Groepsweekend evaluatie

Groepsweekend evaluatie Groepsweekend evaluatie 1 Groepsweekend evaluatie Sjoerd Langkemper 10 december 2001 Groepsweekend evaluatie 2 Inhoud Inleiding...3 Over het groepsweekend...3 Over deze evaluatie...3 Onderwerpen...4 Locatie...4

Nadere informatie

De opdracht Met de hele klas maken jullie een straat met huizen. Hoe? Jullie werken in groepjes van 3. Bouwen is namelijk teamwerk.

De opdracht Met de hele klas maken jullie een straat met huizen. Hoe? Jullie werken in groepjes van 3. Bouwen is namelijk teamwerk. Bouw jullie eigen straat De opdracht Met de hele klas maken jullie een straat met huizen. Hoe? Jullie werken in groepjes van 3. Bouwen is namelijk teamwerk. Elk groepje: 1) ontwerpt zijn eigen huis, 2)

Nadere informatie

Miranda Jansen. Jarigen in februari 7 februari Raouya Ouhammou groep 4 16 februari Siham El Bouchihi groep 4 18 februari Youssef Amrir groep 1

Miranda Jansen. Jarigen in februari 7 februari Raouya Ouhammou groep 4 16 februari Siham El Bouchihi groep 4 18 februari Youssef Amrir groep 1 Nieuwsbrief Februari Rembrandt van Rijnschool: Jozef Isräelslaan 31 3443 CR Woerden Tel: 0348-483150 / e-mail: directie@rembrandtvanrijnschool.nl / www.rembrandtvanrijnschool.nl Belangrijke data 3 februari:

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Op de volgende pagina volgen wat foto s

Op de volgende pagina volgen wat foto s Wat is een IT biografie?: In een IT biografie beschrijf je alles wat je kan op het gebied van IT en wat je nog wilt leren op het gebied van IT. Je leert de persoon kennen (mij) op het gebied van IT. In

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementen

Aanvraagformulier evenementen Aanvraagformulier evenementen Dit formulier dient volledig ingevuld en met de gevraagde bijlagen minimaal 8 weken voor het evenement te worden ingediend. Incomplete aanvragen en aanvragen die minder dan

Nadere informatie

Bouw je eigen stad. Bronnen: Pictogrammen van

Bouw je eigen stad. Bronnen: Pictogrammen van Bouw je eigen stad Korte omschrijving werkvorm: Wat is politiek? Het besturen van het land. Maar je kunt het ook kleiner maken: het besturen van een stad of een dorp. Waar moet je allemaal aan denken als

Nadere informatie

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al:

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al: Niet meer overgeven Vaak is de eerste zin die de klant uitspreekt een aanwijzing voor de hulpvraag. Paula zat nog maar net toen ze zei: ik ben bang om over te geven. Voor deze angst is een mooie naam:

Nadere informatie

JE CULTURELE ZELFPORTRET

JE CULTURELE ZELFPORTRET JE CULTURELE ZELFPORTRET Dit is het culturele zelfportret van Vul alles in hele antwoordzinnen in. Gebruik een ander lettertype of een andere kleur voor de antwoorden. Plak hier je pasfoto Film/tv 1 Ga

Nadere informatie

Veelgestelde vragen n.a.v. gebruik e-formulier

Veelgestelde vragen n.a.v. gebruik e-formulier Veelgestelde vragen n.a.v. gebruik e-formulier Moet ik inloggen met mijn DigiD of met eherkenning? ***Nee, dit is niet verplicht. Echter als u tussentijds het formulier wilt opslaan dan moet u wel met

Nadere informatie

BSN nummer: Naam en voorletters: Straatnaam en huisnummer:... Postcode en plaats: E-mailadres:...

BSN nummer: Naam en voorletters: Straatnaam en huisnummer:... Postcode en plaats: E-mailadres:... Gemeente Veghel Afdeling Vergunningen en Handhaving Postbus 10.001 5460 DA VEGHEL AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTENVERGUNNING De aanvraag dient minimaal 8 weken voordat het evenement plaatsvindt te worden

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUÊTE LEEFBAARHEID OLLAND

RESULTATEN ENQUÊTE LEEFBAARHEID OLLAND RESULTATEN ENQUÊTE LEEFBAARHEID OLLAND April 2018 Deze enquête is een initiatief van de Dorpsraad Olland, Welzijn De Meierij en Gemeente Meierijstad. Resultaten Enquête Volwassenen Aantal respondenten:

Nadere informatie

Alle kerktorens zijn verschillend. Ze zitten vast aan de kerk of staan er los naast.

Alle kerktorens zijn verschillend. Ze zitten vast aan de kerk of staan er los naast. De geschiedenis van onze toren Alle kerktorens zijn verschillend. Ze zitten vast aan de kerk of staan er los naast. De vorm is spits of rond. Soms zit er een dakruiter op. Hoe ziet de kerktoren bij jou

Nadere informatie

Slim zoeken op internet

Slim zoeken op internet Op internet kun je heel veel informatie vinden. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel iets over te vinden. Internet is daarom wel te vergelijken met een hele grote hooiberg waar jij op zoek bent

Nadere informatie

Internet en gemeentelijke website

Internet en gemeentelijke website Internet en gemeentelijke website Aanwezigheid aansluiting op Internet Het bezit van een computer; al dan niet met een internetaansluiting, is de afgelopen jaren gestaag gegroeid. Het lijkt erop dat aan

Nadere informatie

Tweede wereldoorlog:

Tweede wereldoorlog: geschiedenis Tweede wereldoorlog: Een bekende Omschrijving van de opdracht: Wat doe je als leerkracht? Introductie Thema: Tweede Wereldoorlog: een bekende Introduceren thema Tweede Wereldoorlog: een bekende

Nadere informatie

Onderzoek Metropoolregio

Onderzoek Metropoolregio Onderzoek Metropoolregio April 2012 Gemeente Schiedam Onderzoek & Statistiek O n d e r z o e k M e t r o p o o l r e g i o P a g i n a 1 Inleiding Belangrijke items in de samenwerking binnen de metropoolregio

Nadere informatie

Stichting Kinderpostzegels

Stichting Kinderpostzegels Stichting Kinderpostzegels gemaakt door Eva Prince 10/10/15 voorwoord Ik doe mijn werkstuk over Kinderpostzegels. Want ik vind dat kinderpostzegels verkopen leuk is. Ik vind dat Stichting Kinderpostzegels

Nadere informatie

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Als je ouders uit elkaar gaan is dat heel ingrijpend. Vaak verandert er nogal wat in je leven. Een rechter wil hierover met je praten tijdens een kinderverhoor.

Nadere informatie

WikiKids Atlas. Lerarenhandleiding Project WikiKids Atlas

WikiKids Atlas. Lerarenhandleiding Project WikiKids Atlas WikiKids Atlas Lerarenhandleiding Project WikiKids Atlas 1. Inhoudsopgave. 1. Inhoudsopgave. p. 43 2. Inleiding. p. 44 3. Uitleg en kerndoelen WikiKids Atlas. p. 46 3.1. Inleiding. p. 46 3.2. Uitleg WikiKids.

Nadere informatie

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe Bevraging aan de inwoners van Alveringem Beste inwoner, Het meerjarenplan moet worden opgemaakt voor de periode 2014-2020. In zo n meerjarenplan staat wat het bestuur allemaal zou willen en moeten kunnen

Nadere informatie

Stap je toekomst in... Informatie voor de leerlingen. Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo

Stap je toekomst in... Informatie voor de leerlingen. Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo Stap je toekomst in... Informatie voor de leerlingen Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo Op zoek Je zoekt een nieuwe school, want op de basisschool ben je (bijna) klaar. De basisschool was wel erg

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Nanuru, MH (Anna) Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Hans Ganzeboom [hejganzeboom@gmail.com] vrijdag 29 januari 2016 10:00 Statengriffie commissie verkeer en vervoer op 3 februari 2016 MKBA-briefPS290116.docx;

Nadere informatie

ADHD: je kunt t niet zien

ADHD: je kunt t niet zien ➂ ADHD: je kunt t niet zien Je ziet het niet aan de buitenkant. Je kunt niet gelijk naar iemand kijken en zeggen: die heeft ADHD. Dat kan een voordeel zijn. Als iemand niet weet dat jij het hebt, dan kunnen

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Vanavond hebben we een wisselend actief en informatief programma van 19.30 tot 21.30 uur.

Vanavond hebben we een wisselend actief en informatief programma van 19.30 tot 21.30 uur. Vanavond hebben we een wisselend actief en informatief programma van 19.30 tot 21.30 uur. We beginnen gezamenlijk in de aula om 19.30 uur met een welkomstwoord van de heer Anne Terpstra, directeur Park

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

Dakkapel. Voldoet uw bouwplan aan de vergunningvrije criteria op grond van de Woningwet? Zie ook folder van VROM

Dakkapel. Voldoet uw bouwplan aan de vergunningvrije criteria op grond van de Woningwet? Zie ook folder van VROM Dakkapel Voldoet uw bouwplan aan de vergunningvrije criteria op grond van de Woningwet? Zie ook folder van VROM ja nee U kunt direct gaan bouwen. De bouw moet veilig (bijv. stevige constructie) en gezond

Nadere informatie

11 PREVENTIE II 12 ONVEILIGE PLEKKEN 13 AANVULLENDE VRAAG ONVEILIGE PLEKKEN. pagina 31. Komt het wel eens voor dat u:

11 PREVENTIE II 12 ONVEILIGE PLEKKEN 13 AANVULLENDE VRAAG ONVEILIGE PLEKKEN. pagina 31. Komt het wel eens voor dat u: PREVENTIE II Komt het wel eens voor dat u:. s avonds of s nachts niet open doet, omdat u het niet veilig vindt? 2. in uw eigen buurt omloopt of omrijdt om onveilige plekken te vermijden? 3. uw kind(eren)

Nadere informatie

Werkstukken maken op PCBO-Het Mozaiek Groep 6

Werkstukken maken op PCBO-Het Mozaiek Groep 6 We gaan een werkstuk maken en je mag het helemaal zelf doen. Het is helemaal jouw eigen werkstuk. Maar om je even goed op weg te helpen hebben we hieronder alle stapjes even op een rij gezet. Wat moet

Nadere informatie

Je geldzaken goed geregeld: een rustig gevoel!

Je geldzaken goed geregeld: een rustig gevoel! Je geldzaken goed geregeld: een rustig gevoel! Samen je centen de baas GELD EN GELDZAKEN. SOMS BEST LASTIG. Het gebeurt iedereen wel eens. Dat je een brief krijgt die je niet goed begrijpt. Of dat je een

Nadere informatie

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook?

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Inhoud Waarom hebben we dit gemaakt?... 3 De instellingen en de gevolgen ervan... 4 Het tabblad Privacy... 4

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

Growth & Reflection. Opleverdatum: 18 juni 2014

Growth & Reflection. Opleverdatum: 18 juni 2014 Growth & Reflection Growth & Reflection Opleverdatum: 18 juni 2014 Multimediaal Reclamebureau 2013/2014 Inleiding Er zit alweer een half jaar bij MMR op en ik heb weer veel nieuwe dingen geleerd en nieuwe

Nadere informatie

GARANTWONINGEN WZH Hoge Veld

GARANTWONINGEN WZH Hoge Veld GARANTWONINGEN WZH Hoge Veld Zelfstandig wonen met zorg, service en gemak WZH Hoge Veld gelegen aan de Laan van Wateringse Veld in Den Haag, tussen Rijswijk en Wateringen, biedt Garantwoningen voor ouderen

Nadere informatie

Werkwoorden in uitvoering - Werkwoorden schrijven - leerboek - 1

Werkwoorden in uitvoering - Werkwoorden schrijven - leerboek - 1 Werkwoorden in uitvoering - Werkwoorden schrijven - leerboek - 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 6 2. Werkwoorden schrijven, een verhaal (1). 9 We missen iemand Werkwoorden: een begin 3. Werkwoorden

Nadere informatie

Hoofdstuk 7. Elektronische dienstverlening en website

Hoofdstuk 7. Elektronische dienstverlening en website Hoofdstuk 7. Elektronische dienstverlening en website Samenvatting Van de Leidenaren heeft inmiddels 95% de beschikking over internet. Ruwweg betekent dit dat vrijwel alle Leidenaren tot 65 jaar over internet

Nadere informatie

Thuis films kijken. Acteurs spelen het verhaal na. de acteur = iemand die voor zijn beroep toneelspeelt of in een film speelt

Thuis films kijken. Acteurs spelen het verhaal na. de acteur = iemand die voor zijn beroep toneelspeelt of in een film speelt Speciale les over auteursrecht tekst niveau AA Thuis films kijken 1 Jij kijkt vast wel eens naar een film. 2 Dat kan in de bioscoop. 3 Maar je kunt films ook thuis bekijken. Op internet. 4 Dat is lekker

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrije tijd & Sport

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrije tijd & Sport MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Vrije tijd & Sport Ik wil graag dat mijn kind leert zwemmen, maar hij past niet in zo n grote groep. Kan het ook anders? Er is vast wel een (gezelligheids)

Nadere informatie

Donderdag 4 februari 10-minutengesprekken gr 1t/m 8. Dinsdag 9 februari 10-minutengesprekken gr 1t/m 8.

Donderdag 4 februari 10-minutengesprekken gr 1t/m 8. Dinsdag 9 februari 10-minutengesprekken gr 1t/m 8. Geachte ouders, verzorgers, Voor u ligt het zesde informatiebulletin van dit schooljaar. Agenda Donderdag 4 februari 10-minutengesprekken gr 1t/m 8. Dinsdag 9 februari 10-minutengesprekken gr 1t/m 8. Woensdag

Nadere informatie

Werkloos? Weener XL helpt u op weg naar werk

Werkloos? Weener XL helpt u op weg naar werk Werkloos? Weener XL helpt u op weg naar werk Hulp op weg naar inkomen Soms gebeuren er dingen in het leven die u liever anders had gezien. U wordt werkloos of mag minder uren werken, uw relatie strandt.

Nadere informatie

- evenementenvergunning

- evenementenvergunning BUITENSPEELDAG AANVRAAGFORMULIER : - subsidie - evenementenvergunning Houdt u er rekening mee dat u de aanvraag voor buitenspeeldag op tijd indient. Een aanvraag voor een subsidie en evenementvergunning

Nadere informatie

VEILIG OP DE BANK Opdrachtenblad Niveau:

VEILIG OP DE BANK Opdrachtenblad Niveau: Opdrachten Opdracht 1 Jasmina kan sinds kort zelf internetbankieren. Ze moet nog een beetje wennen dat ze met een apparaatje moet inloggen. a) Wat is dat voor apparaatje? Heb jij dit zelf ook? b) Waarom

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Wonen in het groene hart van Woldwijck

Wonen in het groene hart van Woldwijck Wonen in het groene hart van Woldwijck Wooncomplex met 9 koop- en 10 huurwoningen D i t c o m p l e x w o r d t g e b o u w d i n o p d r a c h t v a n : Mooi en ruim gelegen wooncomplex Nieuw hart voor

Nadere informatie

Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving

Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving Een eigen huis.. Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving M.H. Kwekkeboom (red.) A.H. de Boer (SCP) C.van Campen

Nadere informatie

11.1 Kent men de culturele activiteiten die georganiseerd worden? In welke mate kent de senior de culturele activiteiten in Kampenhout?

11.1 Kent men de culturele activiteiten die georganiseerd worden? In welke mate kent de senior de culturele activiteiten in Kampenhout? 79 11. Cultuur. 11.1 Kent men de culturele activiteiten die georganiseerd worden? In welke mate kent de senior de culturele activiteiten in Kampenhout? 45% 40% 35% 30% 45% 25% 20% 35% 15% 10% 18% 5% 0%

Nadere informatie

Thema In en om het huis.

Thema In en om het huis. http://www.edusom.nl Thema In en om het huis. Les 22. Een huis zoeken Wat leert u in deze les? Praten over uw huis Informatie over het vinden van een nieuwe woning Praten over wat afgelopen is Veel succes!

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

Interview :Dani reporter : frank

Interview :Dani reporter : frank Interview :Dani reporter : frank 1. In welk atelier zit je? Koken. 2. Waarom heb je voor dit atelier gekozen? Omdat mijn stiefmoeder ook heel goed kan koken wou ik het ook proberen. 3. Uit welke groep

Nadere informatie

Verwerking uitslagen enquête Woonbestuur City Campus Max over problemen in en om de woning

Verwerking uitslagen enquête Woonbestuur City Campus Max over problemen in en om de woning Verwerking uitslagen enquête Woonbestuur City Campus Max over problemen in en om de woning Inleiding Voor u ligt de verwerkte uitslag van de enquête van het Woonbestuur over de problemen in en om de woning.

Nadere informatie

Contactpersoon: Naam contactperso(o)n(en) op locatie tijdens evenement:

Contactpersoon: Naam contactperso(o)n(en) op locatie tijdens evenement: Evenementen-/tijdelijke gebruiksvergunning Aanvraagformulier 1. Gegevens aanvrager Naam organisatie: Adres secretariaat: Contactpersoon: m/v Adres: Postcode / Woonplaats: Telefoon: Mobiel nummer: E-mailadres:

Nadere informatie

ditie E Sprengenhof www.atlant.nl

ditie E Sprengenhof www.atlant.nl Wonen in Sprengenhof Sprengenhof ligt op een prachtige locatie Aan de rand van het dorp Ugchelen vindt u in een kleinschalige woonwijk woonzorgcentrum Sprengenhof. Ugchelen heeft een dorps karakter. Dit

Nadere informatie

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 SLB eindverslag Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 Eindverslag De afgelopen periode heb ik een aantal lessen SLB gehad. Hierover ga ik een eindverslag schrijven en vertellen hoe ik de lessen

Nadere informatie

VRAGENLIJST. Veel succes met invullen en bedankt voor uw reactie. Inleiding. Wat doet de gemeente met de onderzoeksresultaten?

VRAGENLIJST. Veel succes met invullen en bedankt voor uw reactie. Inleiding. Wat doet de gemeente met de onderzoeksresultaten? VRAGENLIJST Inleiding De kwaliteit van de gebouwde omgeving in Houten is mede tot stand gekomen dankzij een strakke sturing op stedenbouwkundige uitgangspunten. Voor de verlening van vergunningen worden

Nadere informatie

Tijd voor Activiteit. Plan voor één op één en groepsactiviteiten met. de bewoners van WarmThuis

Tijd voor Activiteit. Plan voor één op één en groepsactiviteiten met. de bewoners van WarmThuis Tijd voor Activiteit Plan voor één op één en groepsactiviteiten met de bewoners van WarmThuis Versie 8 maart 2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Wat gaan we doen?... 3 Hoe gaan we dit doen?... 3 Hoe weten

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Vanuit de directie Gevonden voorwerpen In de ruimte naast de voordeur staat een bak met gevonden voorwerpen. In deze bak liggen jassen, shirtjes, broodtrommels, bekers etc.

Nadere informatie

Brief van de gemeente Etten-Leur aan de bewoner(s) van dit pand origineel en vertaling

Brief van de gemeente Etten-Leur aan de bewoner(s) van dit pand origineel en vertaling Brief van de gemeente Etten-Leur aan de bewoner(s) van dit pand origineel en vertaling Vooraf: wie de hele brief heeft gelezen (en begrepen), weet dat er twee boodschappen in staan. De eerste is dat voor

Nadere informatie

Een bouwvergunning. aanvragen. Uit de reeks: bouwregelgeving

Een bouwvergunning. aanvragen. Uit de reeks: bouwregelgeving Een bouwvergunning aanvragen Uit de reeks: bouwregelgeving Een bouwvergunning aanvragen Wie heeft een bouwvergunning nodig? Waar moet mijn aanvraag aan voldoen? Waar wordt mijn plan op getoetst? Hoe weet

Nadere informatie

Voor verbetering vatbaar Joanna Siccama GAR1-B Leraar: Leon Kranenburg

Voor verbetering vatbaar Joanna Siccama GAR1-B Leraar: Leon Kranenburg Voor verbetering vatbaar Joanna Siccama GAR1-B Leraar: Leon Kranenburg 2 Hier vond ik het lettertype veel te zakelijk voor een herdenkingsbordje. Het bordje deed mij meer denken aan een bedrijf die de

Nadere informatie

Boodschappenservice Binnenstad Amsterdam

Boodschappenservice Binnenstad Amsterdam Boodschappenservice Binnenstad Amsterdam Draagvlakmeting Projectnummer: 10063 In opdracht van: Ingenieursbureau Amsterdam (IBA) Rogier van der Groep Willem Bosveld Oudezijds Voorburgwal 300 Postbus 658

Nadere informatie

Interview met de Spaanse arts Betty Cerda de Palou, 63 jaar oud en sinds 32 jaar in Maastricht

Interview met de Spaanse arts Betty Cerda de Palou, 63 jaar oud en sinds 32 jaar in Maastricht 1 Interview met de Spaanse arts Betty Cerda de Palou, 63 jaar oud en sinds 32 jaar in Maastricht Betty: Ik ben Betty Cerda de Palou. Ik woon in Maastricht al 32 jaar. Ik ben 63 jaar. Ik ben arts, maar

Nadere informatie

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje jan-mrt 2011 Contactenkrant Wie vindt het leuk om samen af en toe te koken? Wie wil samen met mij gaan wandelen? Samen zwemmen? Samen boodschappen doen op de markt? Ik zoek een kaartmaatje Gezocht: vriend(in)

Nadere informatie

MODERNE APPARTEMENTEN

MODERNE APPARTEMENTEN MODERNE AARTEMENTEN Lekker naar de stad ZWOLLE BRUISENDE STAD MET DORS KARAKTER Zwolle heeft alles wat je van een grote stad mag verwachten. Stappen, shoppen, sporten, het kan er allemaal! Maar het bijzondere

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. O M G E VI N G S D i E N S T. Plaatsing van een stalen damwand Baggerdepot IJsseloog IJsseloog 1 Dronten

Omgevingsvergunning. O M G E VI N G S D i E N S T. Plaatsing van een stalen damwand Baggerdepot IJsseloog IJsseloog 1 Dronten O M G E VI N G S D i E N S T FLEVOLAND & GOOf EN VECHTSTREEK Omgevingsvergunning ing van een stalen damwand Baggerdepot IJsseloog IJsseloog 1 Dronten Kenmerk aanvraag: OLO 1615505 van 2 februari 2015 Aanvrager:

Nadere informatie