HER-INSTALLATIE VAN EEN PC

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HER-INSTALLATIE VAN EEN PC"

Transcriptie

1 HER-INSTALLATIE VAN EEN PC INSTALLATIE PROCEDURE In het netwerk van Unilogic kunt u een pc automatisch opnieuw laten installeren. Hoe installeert u de pc opnieuw: Let op: 1. Ze de PC aan. 2. Druk direct nadat de PC is ingeschakeld een aantal keren op F12 tot dat er DHCP op het scherm staat en er IP adres wordt toegekend aan de pc. Voor sommige systemen moet er een andere toets worden ingedrukt dan F12. Dit kan bijvoorbeeld F6 of F10 zijn waarna een boot menu verschijnt en u vervolgens de Netwerkkaart moet selecteren. Bij vragen kunt u contact opnemen met Unilogic. Windows wordt vervolgens geheel automatisch geïnstalleerd. Na de installatie zal de pc automatisch worden uitgeschakeld waarna de pc weer bruikbaar is. Afhankelijk van het type pc zal de installatie procedure 15 tot 45 minuten duren. U kunt meerdere Pc s tegelijk her-installeren. Echter als er meer dan 5 worden aangezet zullen de overige Pc s in een wacht rij worden geplaatst. Hierdoor wordt het netwerk efficiënter gebruikt. De zesde Pc zal zijn image gaan binnen halen nadat de eerste hiermee klaar is. De zevende pc zal dan zijn image gaan binnen halen als de tweede Pc hiermee klaar is. Etc.. De volgorde vanaf de zesde Pc is willekeurig en het maakt dus niet uit welke pc eerder wordt aangezet. Bij een pas geïnstalleerde pc moet u rekening houden dat bepaalde programma s opnieuw geïnstalleerd moeten worden. Dit gaat geheel automatisch bij het aanklikken van de het gewenste programma. Afhankelijk van het pakket kan dit een paar seconden tot een paar minuten duren. Diverse AVG (virusscanner) en Windows updates worden tevens op de achtergrond geïnstalleerd. Het systeem zal de eerste paar dagen dus trager kunnen functioneren.

2 RANDAPPARATUUR Randapparatuur (b.v. printer of scanner) die aan een werkstation is gekoppeld zal tijdens de her-installatie automatisch worden geïnstalleerd. Voorwaarden is dat de randapparatuur AAN staat tijdens het installatie proces. Er bestaat een kans dat de randapparatuur tijdens de installatie niet wordt herkent omdat het merk/type bij ons niet bekend is. De drivers moeten dan handmatig na de installatie via het beheerder account geïnstalleerd worden. Het is ook mogelijk dat Unilogic de installatie voor u uitvoert. Hiervoor kunt u een call aanmaken waarbij u het merk/type randapparatuur en het IP adres van de gekoppelde PC aan ons doorgeeft. Zorg er dan voor dat de Pc aanstaat zodat wij deze kunnen overnemen. We istalleren dan de randapparatuur en zullen er voor zorgen dat de drivers in onze database worden opgenomen. Dit betekend dat bij een eerst volgende her-installatie de printer of scanner wel automatisch geïnstalleerd wordt. LOKALE DATA Bij laptops kan het voorkomen dat gebruikers software hebben geïnstalleerd onder een lokaal account. Tevens kunnen er documenten op de hardeschijf zijn opgeslagen. Controleer voor de herinstallatie of er eventuele aanwezig data moet worden bewaard. U dient hier zelf een back-up van te maken door de data bijvoorbeeld op een USB stick te plaatsen.

3 TOOLKIT In de map Toolkit (onder Start>Programma s) bevinden zich een aantal opties. RESOLUTIE AANPASSEN Hiermee kunt u de resolutie van het scherm aanpassen. De meeste schermen staan standaard ingesteld op een resolutie van 1024 x bits. Een hogere resolutie kan ervoor zorgen dat het beeld scherper wordt en dat u meer informatie op het scherm krijgt. Het nadeel hiervan is dat de letters kleiner worden. Indien de standaard resolutie niet gewenst is kunt u dit dus zelf aanpassen. FLASHPLAYER 10 Standaard staat Flashplayer 9 op de computer. Indien u versie 10 wilt gebruiken kunt u op de Flashplayer 10 snelkoppeling klikken in de map Toolkit. Flashplayer zal automatisch geïnstalleerd worden voor de desbetreffende computer. Op aanvraag kan Unilogic ervoor zorgen dat Flashplayer op alle computer binnen u netwerk automatisch wordt voorzien van versie 10. INSTALL MS COMPATIBILITY PACK OFFICE 2007 Indien u met Office 2007 documenten werkt en deze toch graag wilt openen en bewerken, dan kunt u de MS Compatibility Pack installeren. Dit pakket zorgt ervoor dat u met Office 2003 (o.a. Word) een Office 2007 document kunt openen. Unilogic kan er voor zorgen dat het pakket automatisch op alle pc s wordt geïnstalleerd. Dit is alleen aan te rade als veel gebruikers met Office 2007 documenten werken. IPADRES OPVRAGEN Hiermee kunt u het IPadres en andere gegevens tonen die betrekking hebben op het netwerk. Unilogic kan voor ondersteuning vragen om het IPadres van een pc of laptop.

4 OUTLOOK PROFIEL RESETTEN Bij problemen met Outlook kunt u voordat er een call wordt aangemaakt op Outlook profiel resetten klikken. Het Outlook profiel zal verwijderd worden waarna Outlook automatisch wordt opgestart. Outlook zal u vervolgens vragen om u gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw in te voeren. Dit zijn dezelfde inlog gegevens als waar u zich mee op de computer aanmeld. Indien de problemen niet zijn verholpen kunt u een call aanmaken. PRINTER DRIVERS OPSCHONEN Indien er problemen zijn met printers of er zijn printers geïnstalleerd die niet meer gebruikt worden dan kunt u op Printers Drivers Opschonen klikken. Alle aanwezige printers worden verwijderd en vervolgens opnieuw toegevoegd. PROFIEL OPSCHONEN Het kan voorkomen dat een Windows profiel beschadigd raakt door een storing in het netwerk of een conflict met een software pakket. In de meeste gevallen ontdekt u een beschadigd profiel als Windows foutmeldingen vertoond die zich alleen onder u gebruikersaccount voordoen op meerdere Pc s. Indien de foutmeldingen op dezelfde pc ook verschijnen bij een ander gebruikersaccount dan zal de oorzaak ergens anders liggen. Een beschadigd profiel kan er o.a. ook voor zorgen dat u niet meer toegang heeft tot bepaalde internet websites, mijn documenten, data schijf, printers of zelfs het start-menu. Indien u in het Start-Menu niet bij Start>Programma s>toolit kunt komen zult u contact moeten opnemen met Unilogic. U kunt dan namelijk niet meer klikken op Profiel Opschonen. UNILOGIC HELP Voor Unilogic en u kan het makkelijk zijn om de pc op afstand te laten over nemen door Unilogic. Wij kunnen op deze manier u snel helpen en een eventueel probleem makkelijker oplossen. Indien Unilogic hier gebruik van wilt maken zal er contact worden opgenomen met de school. U dient vervolgens op Unilogic Help te klikken waarna er om een sessienummer wordt gevraagd. Dit sessienummer krijgt u van Unilogic telefonisch door. De muis en het toetsenbord kan vervolgens op afstand bestuurd worden om zo het probleem te onderzoeken/verhelpen. WINRAR Winrar is een pakket dat gebruikt wordt voor het in en uitpakken van RAR bestanden. Door er op te klikken wordt het automatisch geïnstalleerd.

5 BACKUP Elke nacht (7 dagen per week) wordt er een volledige Backup gemaakt van de server. Alle aanwezige data op de server zal worden veiliggesteld, dus ook uw Mijn Documenten. De oudste back-up is 30 dagen oud. We kunnen dus data terughalen van maximaal 30 dagen geleden. U dient een call aan te maken bij een beschadigd bestand of een bestand/map dat een gebruiker per ongeluk heeft gewijzigd/verwijderd. Vermeld duidelijk in de call welke bestanden/mappen u graag uit de backup wilt terug hebben. Geef tevens de datum aan waarvan u de back-up wilt hebben. Wij zorgen er vervolgens voor dat zo snel mogelijk de bestanden/mappen worden terug geplaatst. DIGIBORDEN Het kan voorkomen dat de pen van een Digibord niet goed functioneert. De pen kan bijvoorbeeld haperen of schrijft zelfs helemaal niet. Voordat u contact opneemt met Unilogic kunt u het onderstaande stappen eerst zelf doorlopen om het probleem op te lossen. 1. Controleer of de verbinding van het digibord naar de pc goed is ingeplugd. Afhankelijk van het type digibord kan dit een USB of seriële kabel zijn. Vergis u niet met de VGA kabel die er veel op lijkt. Een seriële stekker is bijna altijd een female en een VGA stekker een male. Tevens bevat een VGA stekker meer contactpunten dan een seriële stekker. USB Serieel VGA 2. De meeste digiborden hebben een aparte stroom kabel. Koppel deze een aantal seconden los en plug deze vervolgens weer in. Het bord wordt zo gereset wat eventuele problemen kan verhelpen. 3. Probeer een andere pen van een ander bord binnen de school. Indien het bord daarna correct functioneert ligt de oorzaak bij de pen. 4. Heutink (HD-Borden) hebben verschillende versies van borden gemaakt met verschillende stuurprogramma s. Indien u een Heutkink bord heeft en geen verbinding krijgt met het bord en de bovenstaande stappen hebt doorlopen, dan bestaat de kans dat de verkeerde versie van het stuurprogramma is geïnstalleerd. Heutink heeft sinds kort een nieuwe versie uitgebracht die geschikt is voor alle borden. Om deze versie te installeren kunt u contact opnemen met Unilogic.

6 NETWERKOMSCHRIJVING In een TOP-ICT 2 glas omgeving bevind zich de server niet op de school maar in het datacenter van Unilogic Networks te Sittard. Op de school bevinden zich alleen een aantal switches, werkstations, printers en eventuele overige randapparatuur. Een glasvezel lijn zorgt voor betrouwbare en snelle verbinding tussen de patchkast op school en het datacenter te Sittard. De mijn documenten, programma s, databases en overige data van gebruikers worden opgeslagen in het datacenter. Tevens worden hier elke dag back-up s gemaakt van de volledige servers. Bij het aanklikken van een software pakket op een werkstation volgt een automatische installatie waarbij er via de glasvezel lijn de data wordt aangeleverd. Veel pakketten worden geïnstalleerd op de hardeschijf van het werkstation om zo de werking van het programma te versnellen. Hieronder vind u een schema van het TOP-ICT 2 netwerk: BEHEER Unilogic zal de taken van het beheer zoveel mogelijk op zich nemen. Wij installeren voor u de aangevraagde software en zorgen dat het netwerk probleemloos blijft draaien. Bij incidenten, vragen of wijzigingen kunt u een call aanmaken via de onderwijs site. Wij zullen de call zo spoedig mogelijk in behandeling nemen en u zult altijd per mail of telefonisch een afhandelings bericht ontvangen.

7 BEHEERDERS ACCOUNT Het TOP-ICT 2 concept beschikt over een beheerders account. Het wachtwoord voor dit account kunt u wijzigingen in Schoolbeheer (zie handleiding Schoolbeheer). U kunt op elke pc binnen het netwerk inloggen met de gebruikersnaam beheerder en het bijbehorende wachtwoord. Met dit account kunt u hardware installeren en heeft u volledige toegang tot een aantal netwerk locaties. Hieronder vind u een overzicht: Station Netwerkpad Toegang Omschrijving F \\nt2000\users\ De aangemelde Hierin bevinden zich de documenten, outlook archieven, favorieten gebruikersnaam gebruiker en applicatie data van de gebruiker die op het moment is aangemeld op de Pc. G \\nt2000\public Iedereen Op deze locatie heeft iedereen toegang (ook de leerlingen). De public schijf is bedoeld voor het tijdelijk plaatsen van documenten die voor iedereen bedoeld zijn. Tevens kan het makkelijk zijn om snel bestanden uit te wisselen met andere gebruikers. L \\nt2000\data Verschillend per map. Beheerder heeft rechten tot alle mappen. Op de data locatie bevinden zich voor elke groep (o.a administratie, docenten etc..) aparte mappen. Hierin kunnen documenten worden opgeslagen die alleen voor een bepaalde groep zijn bedoeld. De rechten voor gebruikers kunnen per map op aanvraag worden aangepast. De standaard rechten vind u in het onderstaande overzicht. Map: Administratie Directie Docenten Leerlingen OOP Overig Lees en schrijf rechten: Beheerder, Administratie, Directie Beheerder, Directie Beheerder, Docenten, Administratie, Directie Iedereen Beheerder, OOP, Administratie, Directie Beheerder, Overig, Directie O \\nt2000\stdprofile Beheerder, alleen in de map Background en favorieten In de map background kunt u een achtergrond plaatsen voor iedere groep. Dit kunnen alleen Bitmap (.bmp) bestanden zijn dus geen JPEG (.jpg) bestanden. De naam van de afbeelding dient exact hetzelfde te zijn als een van de groepen in schoolbeheer. Na het plaatsen van een bmp bestand zal nadat de gebruikers opnieuw inloggen de achtergrond worden ingeladen. Indien u geen achtergrond wenst kunt u de bmp bestanden verwijderen. De volgende bestandsnamen kunnen gebruikt worden: Administratie.bmp Directie.bmp Docenten.bmp Leerlingen.bmp OOP.bmp Overig.bmp

8 H \\nt2000\apps Beheerder Programma s die op het netwerk draaien worden op deze locatie opgeslagen. Hier bevinden zich ook de databases van diverse Educatieve pakketten. U \\nt2000\users Beheerder toegang tot alle mappen. Docenten, Directie en administratie toegang tot de leerling mappen. I \\nt2000\cds Beheerder alleen leesrechten In deze map bevinden zich alle gebruikersmappen die de data van station F bevatten. Op deze lokatie bevinden zich virtuele CD s/dvd s en eventuele licenties.

9 GEBRUIK KIDSWEB HET ACTIVEREN VAN KIDSWEB Kidsweb is zeer eenvoudig te activeren via schoolbeheer. Als eerste dient u uiteraard ingelogd te zijn in schoolbeheer om de wijziging door te kunnen voeren. Vervolgens dient u het volgende uit te voeren: Selecteer de aan te passen groep. Scroll naar onderaan de pagina. Hier heeft u onderaan in hoofdstuk 5 de optie webpagina s staan, deze dient u aan te vinken. Nadat u deze aangevinkt heeft klikt u op de knop verzend wijzigingen, en vervolgens op Er staan items in de wachtrij! Klik hier om deze te verzenden. De wijzigingen zijn nu doorgevoerd en de Kidsweb is actief voor de geselecteerd groep.

10 KIDSWEB IN DE PRAKTIJK Kinderen kunnen eenvoudig met een website maken met bijvoorbeeld Microsoft Office Frontpage of Word. Deze website dient dan opgeslagen te worden in de map Mijn Webs. De hoofdpagina dient default.htm genoemd te worden om zodat deze website benaderbaar is op het web. De algemene kidsweb site is te benaderen via kidsweb.domeinnaam.nl. Als u deze website in de adresbalk van Internet Explorer invoerd komt u op een pagina waarop alle groepen staan die kidsweb geactiveerd hebben. Klikt u op zo n groep dan krijgt u een overzicht te zien van alle gebruikers waarvoor kidsweb is geactiveerd. Unilogic biedt alleen de dienst aan, Wij hebben helaas geen templates voor het ontwerpen van een kidsweb website, dit is geheel aan de school.

OpenVPN voor Windows XP en Windows Vista

OpenVPN voor Windows XP en Windows Vista OpenVPN voor Windows XP en Windows Vista Een VPN (Virtual Private Network) biedt de mogelijkheid om bestanden op de schoolserver via een beveiligde verbinding over het Internet te benaderen. Voorbereiding

Nadere informatie

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u te werk dient te gaan om uw computer voor te bereiden en in te loggen op VANAD Comvio SBC. Bestemming Dit document

Nadere informatie

HANDLEIDING WINDOWS INTUNE

HANDLEIDING WINDOWS INTUNE HANDLEIDING WINDOWS INTUNE In deze handleiding beschrijven we de stappen die nodig zijn om Windows-apparaten op te nemen in de Windows Intune-omgeving van de school en deze lokaal te beheren. INHOUD 1.

Nadere informatie

Handleiding installatie Rental Dynamics

Handleiding installatie Rental Dynamics Handleiding installatie Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 9 januari 2015 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Rental Dynamics en de benodigde software. In hoofdstuk

Nadere informatie

1. Introductie 2. Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2. 2. Algemeen 3

1. Introductie 2. Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2. 2. Algemeen 3 HANDLEIDING Digitale Harddisk Recorder DVR DigitAll CCTV Doornseweg 2a Tel.: 0183-4016346 1. Introductie 2 Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2 2. Algemeen 3 Opstarten systeem 3

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Pervasive Server V9 Installatiegids

Pervasive Server V9 Installatiegids Pervasive Server V9 Installatiegids 1 Inhoudsopgave 1. Om te beginnen... 3 2. Systeemeisen... 3 2.1 Server... 3 2.1.1 Hardware... 3 2.1.2 Software... 3 2.2 Client... 3 2.2.1 Hardware... 3 2.2.2 Software...

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet Dit document beschrijft hoe u de software of content van uw navigatiesysteem kunt bijwerken. De screenshots die in deze

Nadere informatie

mydesktop Anywhere Deze mydesktop Anyhwere oplossing biedt een aantal voordelen:

mydesktop Anywhere Deze mydesktop Anyhwere oplossing biedt een aantal voordelen: mydesktop Anywhere Binnen A-Hak bestaat er de mogelijkheid om te werken op een online virtuele werkplek, dit noemen wij de mydesktop Anyhwere. Deze werkplek bieden wij aan vanuit de A-Hak Private Cloud.

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Hoe installeert u EdiSoap op uw computer?

Hoe installeert u EdiSoap op uw computer? Hoe installeert u EdiSoap op uw computer? Met dit stappenplan kunt u succesvol EdiSoap op uw computer installeren en activeren binnen uw software programma. 1. Aanmaken abonnement op EdiSoap.nl Om gebruik

Nadere informatie

Voorbereiden: dingen om rekening mee te houden

Voorbereiden: dingen om rekening mee te houden WINDOWS 10 (HER)INSTALLATIE Voorbereiden: dingen om rekening mee te houden Het is niet verstandig de installatie zomaar te starten, dit moet u goed voorbereid doen. Hieronder staan punten waar u rekening

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online

Handleiding Back-up Online Handleiding Back-up Online April 2015 2015 Copyright KPN Zakelijke Markt Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Zakelijke Markt mag niets uit dit document worden

Nadere informatie

Inlogprocedure Comvio SBC Online

Inlogprocedure Comvio SBC Online Inlogprocedure Comvio SBC Online Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u gebruik kunt maken van Comvio SBC. Bestemming Dit document is bestemd voor klanten van Comvio b.v. Versie 1.0 Juli

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014 Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Installatie procedure vanuit de installatie-email 4 2.2 Installatie procedure

Nadere informatie

Uitleg van de Systeeminstellingen in Ubuntu.

Uitleg van de Systeeminstellingen in Ubuntu. Uitleg van de Systeeminstellingen in Ubuntu. In Windows kun u in het configuratiescherm de computer aanpassen naar uw wensen. In Ubuntu heet dit Systeeminstellingen. Ik zal in deze handleiding de meest

Nadere informatie

Handleiding installatie Visual Rental Dynamics

Handleiding installatie Visual Rental Dynamics Handleiding installatie Visual Rental Dynamics Versie: 1.4 Datum: 10 oktober 2017 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Visual Rental Dynamics en de benodigde software.

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Installatie en Gebruik Barcode Scanner en Barcode App

Installatie en Gebruik Barcode Scanner en Barcode App Installatie en Gebruik Barcode Scanner en Barcode App Efficiënt Inkopen Een kleine en handzame scanner heeft het bestellen aanzienlijk makkelijker gemaakt. Samen met software zal deze scanner trouwe klanten

Nadere informatie

Installatie van Linux Mint 13

Installatie van Linux Mint 13 Installatie van Linux Mint 13 De installatie van Linux Mint 13 is zeer eenvoudig. Download de Mint 13 DVD ISO image van http://www.linuxmint.com/download.php en brand deze op een dvd en start uw computer

Nadere informatie

Handleiding 3CX Centrale. Handleiding 3CX Centrale. Pagina 1. 12Connect 03/2011 versie2.1

Handleiding 3CX Centrale. Handleiding 3CX Centrale. Pagina 1. 12Connect 03/2011 versie2.1 Pagina 1 Handleiding 3CX Centrale Inhoudsopgave Accountinformatie opvragen... 3 3CX Downloaden en Installeren.... 5 3CX Wizzard... 7 3CX laten verbinden met 12Connect... 9 Aanmelding Controle... 11 12Connect

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R 2 0 1 6 0 8 2 4 INHOUDSOPGAVE 1. Software in 3 stappen geïnstalleerd...1 Stap 1: Downloaden van de software...1 Stap 2: Starten met de installatie...2

Nadere informatie

BASIS HANDLEIDING CLOUD ASSISTENT

BASIS HANDLEIDING CLOUD ASSISTENT BASIS HANDLEIDING CLOUD ASSISTENT 2018 web2work Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. Instellingen... 5 3. Problemen/oplossingen... 7 2018 web2work Pagina 2 van 8 1. Installatie In dit hoofdstuk

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Facto minifmis

Installatiehandleiding. Facto minifmis Installatiehandleiding Facto minifmis 1. Installatie Facto MiniFMIS 1.1 Achtergrond Facto MiniFMIS biedt facilitaire organisaties een eenvoudige en gebruikersvriendelijke hulpmiddel bij het uitvoeren van

Nadere informatie

Installatiehandleiding bij overzetten op nieuwe computer

Installatiehandleiding bij overzetten op nieuwe computer Installatiehandleiding bij overzetten op nieuwe computer Dit stappenplan kunt u gebruiken als u een nieuwe computer heeft aangeschaft om een oude computer te vervangen. Er is een ander document voor de

Nadere informatie

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content MEDIA NAV Handleiding voor het online downloaden van content In deze handleiding leest u hoe u software- en contentupdates voor het navigatiesysteem kunt uitvoeren. Hoewel de schermafbeeldingen nog niet

Nadere informatie

Installatie NemaDecide en eerste gebruik

Installatie NemaDecide en eerste gebruik Installatie NemaDecide en eerste gebruik Installeren NemaDecide NemaDecide kan worden geïnstalleerd op alle computer vanaf Windows 95. De interface is toegesneden op een beeldschermresolutie van 1280 x

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Optifile Server Installatie

Optifile Server Installatie Optifile Server Installatie Datum: Versie: de koppeling tussen Essibox en 2 mei 2012 1.0 Omschrijving: Dit document beschrijft de installatieprocedure voor Optifile software op een nieuwe server. Optifile

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

Handleiding - Nieuwe werkomgeving (medewerkers)

Handleiding - Nieuwe werkomgeving (medewerkers) Handleiding - Nieuwe werkomgeving (medewerkers) Onderwerp : Nieuwe werkomgeving (medewerkers) Datum : Januari 2014 Versie : 1.0 Auteur(s) Organisatie : Team Functioneel Applicatiebeheer : IT-Workz Dit

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 2-6-2016 Versie: 0.2 Auteur: Stefan de Vries en Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Navigeren

Nadere informatie

Snel aan de slag met DWR Next

Snel aan de slag met DWR Next Snel aan de slag met DWR Next Snel aan de Slag met DWR Next. Als je voor het eerst gaat werken met de nieuwe DWR Next werkomgeving, adviseren wij je de onderstaande instructies te doorlopen en uit te voeren

Nadere informatie

Handleiding Beveiligen van Wordpress

Handleiding Beveiligen van Wordpress Handleiding Beveiligen van Wordpress Deze handleiding beschrijft de stappen die u dient te nemen om uw Wordpress website te beveiligen Versie 1.0 Kies een sterk wachtwoord Gebruik als wachtwoord een combinatie

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles

Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles S e r v i c e b u r e a u O S G P I t e r J e l l e s L e e u w a r d e n 2 0 1 5 Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles OSG Piter

Nadere informatie

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Handleiding- CrashplanPRO - Online Backup Download de clients hier: Windows 32- bit: http://content.cloud2.nl/downloads/back01- cra.backupnoc.nl/crashplan_x86.exe Windows

Nadere informatie

Handleiding Demo account inloggen op NDC-IT Cloud Infrastructuur

Handleiding Demo account inloggen op NDC-IT Cloud Infrastructuur Handleiding Demo account inloggen op NDC-IT Cloud Infrastructuur Versie : 1.0 Datum : 01-01-2015 Inhoud Citrix Receiver installeren... 4 Stap 1 Citrix Receiver installatie... 4 Stap 2 Inloggen op de NDC-IT

Nadere informatie

Installatiehandleiding software

Installatiehandleiding software Installatiehandleiding software In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de software via een USB- of netwerkverbinding installeert. Netwerkverbinding is niet beschikbaar voor de modellen SP 200/200S/203S/203SF/204SF.

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van software 4 2.3 Installeren van de software

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding Introductie In deze handleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe u SOLIDWORKS als stand alone systeem kunt installeren. Om dit proces snel en probleemloos te doorlopen, adviseren

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Portal. Eekels Elektrotechniek

Gebruikershandleiding Portal. Eekels Elektrotechniek Gebruikershandleiding Portal Eekels Elektrotechniek Inhoudsopgave 1 Installatie gebruikerssoftware... 3 1.1 Installatie Citrix Receiver... 5 2 Aanmelden op de Portal... 6 2.1 Werkwijze... 6 3 Extra instellingen

Nadere informatie

Acer erecovery Management

Acer erecovery Management 1 Acer erecovery Management Acer erecovery Management is een hulpprogramma dat door het softwareteam van Acer werd ontwikkeld en u een eenvoudig, betrouwbaar en veilig middel biedt om uw computer opnieuw

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Handleiding voor het werken met VPN van Noorderboog. Versie 1.1

Handleiding voor het werken met VPN van Noorderboog. Versie 1.1 Handleiding voor het werken met VPN van Noorderboog. Versie 1.1 Als u deze handleiding leest heeft u toegang gekregen tot de VPN verbinding. Om aan te kunnen loggen op het netwerk van Noorderboog, moet

Nadere informatie

Handleiding: Telewerken op Windows

Handleiding: Telewerken op Windows Versie 1.0 Handleiding: Telewerken op Windows Verbinden en telewerken op de GGD@work desktop middels Citrix Workspace App Auteur(s): Automatisering Inleiding GGD Amsterdam biedt aan al haar medewerkers

Nadere informatie

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm:

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Log in met je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gekregen.

Nadere informatie

Gebruik Self-service applicatie

Gebruik Self-service applicatie Gebruik Self-service applicatie Algemene informatie Met de applicatie Self-service heeft u de mogelijkheid om zelf diverse beheertaken uit te voeren voor uw relatie. Aan de hand van o.a. de hoeveelheid

Nadere informatie

TECHNISCHE HANDLEIDING AVISTAR 1.1 SERVER- en CLIENTPANEEL. 1 Inleiding blz. 2. 2 Montage/ophanging paneel blz. 3

TECHNISCHE HANDLEIDING AVISTAR 1.1 SERVER- en CLIENTPANEEL. 1 Inleiding blz. 2. 2 Montage/ophanging paneel blz. 3 TECHNISCHE HANDLEIDING AVISTAR 1.1 SERVER- en CLIENTPANEEL Uitgave 8-2-2008 1 Inleiding blz. 2 2 Montage/ophanging paneel blz. 3 3 - Aansluiten voeding/tcp-ip kabel blz. 4 4 - Invoeren Subnetmask en IP

Nadere informatie

Test Joomla op je PC 1

Test Joomla op je PC 1 1 Disclaimer Bij de samenstelling van dit ebook is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid en correctheid van de informatie die in dit ebook wordt verstrekt. De auteur van dit ebook kan op geen

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

Handleiding. Gemeentelijk DVS beheerder

Handleiding. Gemeentelijk DVS beheerder Handleiding Gemeentelijk DVS beheerder Versie 1 oktober 2007 Deze handleiding heeft 28 pagina s Versie 1.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Introductie 3 1.2 Gebruik van de handleiding 3 2 Installatie certificaat

Nadere informatie

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken op de Fiery-server en de printer beheren vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

Handleiding Online Boekhouden

Handleiding Online Boekhouden Handleiding Online Boekhouden Het online boekhoudprogramma kan gestart worden op de site van Horeca Boekhouden.nl (http://www.horecaboekhouden.nl/fin_administratie.php). Om verbinding te maken, moet op

Nadere informatie

Installatie en Gebruik Barcode Scanner

Installatie en Gebruik Barcode Scanner Installatie en Gebruik Barcode Scanner Efficiënt Inkopen Een kleine en handzame scanner heeft het bestellen aanzienlijk makkelijker gemaakt. Samen met software zal deze scanner trouwe klanten ter beschikking

Nadere informatie

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be Kluwer Office DMS Basic Medewerker Software.kluwer.be Contents 1 Document Management System... 4 1.1 Alure Desktop... 4 1.1.1 IPad... 4 1.1.2 IMail... 6 1.2 CRM... 8 1.2.1 Algemeen... 8 1.2.2 Padvinder...

Nadere informatie

Aanmelden op het Office 365 portaal

Aanmelden op het Office 365 portaal Aanmelden op het Office 365 portaal Met bovenstaande accountgegevens kan je je aanmelden op het Office 365 portaal op http://portal.office.com In het bovenste tekstveld vul je jouw gebruikersnaam in. Vergeet

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

DWR Next. Snel aan de Slag met DWR Next.

DWR Next. Snel aan de Slag met DWR Next. DWR Next Snel aan de Slag met DWR Next. Als je voor het eerst gaat werken met de nieuwe DWR Next werkomgeving, adviseren wij je de onderstaande instructies te doorlopen en uit te voeren in de volgorde

Nadere informatie

Handleiding - Nieuwe virtuele werkomgeving (medewerkers)

Handleiding - Nieuwe virtuele werkomgeving (medewerkers) Handleiding - Nieuwe virtuele werkomgeving (medewerkers) Onderwerp : Nieuwe virtuele werkomgeving (medewerkers) Datum : Januari 2014 Versie : 1.0 Auteur(s) Organisatie : Team Functioneel Applicatiebeheer

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

Outlookkoppeling installeren

Outlookkoppeling installeren Outlookkoppeling installeren Voordat u de koppeling kunt installeren, moet outlook afgesloten zijn. Stappenplan Controleer of het bestand VbaProject.OTM aanwezig is. (zie 3.2) Controleer of de map X:\RADAR\PARAMETERS\

Nadere informatie

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8 Gebruikershandleiding Versie 2.8 november 2012 Inhoud 1 Voor toegang tot Shell Card Online e-invoicing Service... 3 1.1 Inloggen in Shell Card Online... 3 1.2 Wat als u uw wachtwoord bent vergeten... 3

Nadere informatie

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail Handleiding Installatie / Configuratie E-mail Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met onze telefonische helpdesk op 020 430 90 33 of per email op helpdesk@ezorg.nl.

Nadere informatie

Thuisgebruik Fontys mail met Outlook 2003

Thuisgebruik Fontys mail met Outlook 2003 Thuisgebruik Fontys mail met Outlook 2003 ICT Services Fontys Hogescholen Datum, 18.04.2006 Versie: 2 Versiebeheer Versie Datum Auteur Wijzigingen 1 11.04.2006 M.Wolvekamp Eerste aanzet 2 18.04.2006 M.Wolvekamp

Nadere informatie

F-Series Desktop Gebruikershandleiding

F-Series Desktop Gebruikershandleiding F-Series Desktop Gebruikershandleiding F20 nl Nederlands Inhoudsopgave Toets naar iconen in tekst...3 Wat is F-Series Desktop?...4 Hoe installeer ik F-Series Desktop op mijn computer?...4 Hoe abonneer

Nadere informatie

Handmatig je lokale mailbox migreren

Handmatig je lokale mailbox migreren Handmatig je lokale mailbox migreren Mailbox data locatie opsporen: Start Outlook en ga naar de hoofdmap van de mailbox, klik hier met de rechtermuisknop en kies voor Open File Location of Open bestands

Nadere informatie

WebDAV. Gebruik bestanden op de server alsof ze lokaal op uw computer staan. Microsoft Word / Internet Explorer / Mijn netwerklocaties

WebDAV. Gebruik bestanden op de server alsof ze lokaal op uw computer staan. Microsoft Word / Internet Explorer / Mijn netwerklocaties WebDAV Gebruik bestanden op de server alsof ze lokaal op uw computer staan Microsoft Word / Internet Explorer / Mijn netwerklocaties Datum: November 2010 Aantal pagina's: 7 Versie: 1.30 Doelgroep: Content

Nadere informatie

Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc

Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc Heeft U een nieuwe laptop of pc gekocht/gekregen en wilt U Compustam overzetten van Uw oude laptop-pc naar Uw nieuwe laptop -pc Ik ga in

Nadere informatie

BRIGHT-NET INSTALLATIE HANDLEIDING

BRIGHT-NET INSTALLATIE HANDLEIDING BRIGHT-NET INSTALLATIE HANDLEIDING JOS VAN DER SANDEN VERSIE 0.10 29 DEC 2015 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 4 2. Server... 5 2.1 Installatie... 5 2.2 Configuratie... 9 2.3 Waarschuwingen... 9 2.4 Beschikbaarheid

Nadere informatie

Welkom bij BOEKLEZER

Welkom bij BOEKLEZER Welkom bij BOEKLEZER Claro Boeklezer is een boek lezer die gebruikers in staat stelt om PDF bestanden te lezen of laten voorlezen met de ingebouwde schermlezer. Met deze boeklezer is het mogelijk om digitale

Nadere informatie

Remote Back-up Personal

Remote Back-up Personal handleiding Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

Nederlands Normalisatie Instituut

Nederlands Normalisatie Instituut Nederlands Normalisatie Instituut CITRIX / SSL VPN Helpdesk NEN kmc@nen.nl T: 0152690268 http://portal.nen.nl Versie 2.0.1 VPN hoe en wat Bij NEN kan er vanaf extern worden ingelogd op het netwerk. Dit

Nadere informatie

Handleiding voor MS Office 365 online Burgemeester Walda School

Handleiding voor MS Office 365 online Burgemeester Walda School Handleiding voor MS Office 365 online Burgemeester Walda School Helpdesk P I t e r J e l l e s L e e u w a r d e n 2 0 1 6 Handleiding voor MS Office 365 online Burgemeester Waldaschool De BWS biedt voor

Nadere informatie

Instellen Microsoft Outlook e-mail.

Instellen Microsoft Outlook e-mail. Instellen Microsoft Outlook e-mail. Om ook je e-mail van het kantoor te kunnen bekijken heb je Microsoft Outlook nodig. Dit is een onderdeel van Microsoft Office. De meeste pc gebruikers maken voor hun

Nadere informatie

2. Uw digitale fotocamera en de computer

2. Uw digitale fotocamera en de computer 67 2. Uw digitale fotocamera en de computer Fotograferen met een digitale fotocamera is vandaag de dag erg populair. Het voordeel van een digitale camera is dat u de foto s direct kunt bekijken op uw camera.

Nadere informatie

6. Gebruikersaccounts

6. Gebruikersaccounts 1 6. Gebruikersaccounts Wanneer u met uw gezinsleden van dezelfde computer gebruikmaakt, is het een goed idee om voor iedere gebruiker een eigen gebruikersaccount aan te maken. In een gebruikersaccount

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

ZIEZO Remote Back-up Personal

ZIEZO Remote Back-up Personal handleiding ZIEZO Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

OneDrive handleiding

OneDrive handleiding OneDrive handleiding Voorwoord OneDrive for Business is een dienst die Mondia beschikbaar stelt voor medewerkers en leerlingen om bestanden op te slaan op het internet. De dienst wordt aangeboden via het

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Verbinden met Fiery servers. Verbinding maken met een Fiery server bij het eerste gebruik

Fiery Remote Scan. Verbinden met Fiery servers. Verbinding maken met een Fiery server bij het eerste gebruik Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken beheren op de Fiery server en de printer vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

D-Link AirPlus G. Telenet WiFi Home Network

D-Link AirPlus G. Telenet WiFi Home Network D-Link AirPlus G Telenet WiFi Home Network 2 Telenet WiFi Home Network: je draadloze verbinding met het internet De installatie en beveiliging van WiFi Home Network is niet moeilijk en met deze installatiegids

Nadere informatie

Handleiding Magister 5.2. leerlingen SG WILLEM DE ZWIJGER, KAMERLINGH ONNESDREEF 4, 2871JN SCHOONHOVEN.

Handleiding Magister 5.2. leerlingen SG WILLEM DE ZWIJGER, KAMERLINGH ONNESDREEF 4, 2871JN SCHOONHOVEN. Handleiding Magister 5.2 leerlingen SG WILLEM DE ZWIJGER, KAMERLINGH ONNESDREEF 4, 2871JN SCHOONHOVEN. INHOUDSOPGAVE ALGEMEEN... 3 OVERZICHT VAN BESTURINGSSYSTEEM EN WEB BROWSERS DIE TE GEBRUIKEN ZIJN...

Nadere informatie

Bij sommige laptops staat het icoon van de antenne direct al in de werkbalk als dit het geval is sla dan de stap bij pijl 1.0 over.

Bij sommige laptops staat het icoon van de antenne direct al in de werkbalk als dit het geval is sla dan de stap bij pijl 1.0 over. Instructie wifi 1.0 Verbinden met het netwerk thuis Bij een herinstallatie of een nieuw systeem moet u de laptop verbinden met u netwerk thuis. De onderstaande uitleg laat zien hoe u dit kunt doen: Open

Nadere informatie

Installatie van een update Versie 10

Installatie van een update Versie 10 Installatie van een update Versie 10 Inhoudsopgave 1 INLEIDING 4 2 NOTEER BELANGRIJKE GEGEVENS 5 3 MAAK EEN BACKUP 6 4 DOWNLOAD HET INSTALLATIEPROGRAMMA 7 5 INSTALLEER DE NIEUWE UPDATE OP ÉÉN WERKSTATION

Nadere informatie

Installatie van WerkMeester

Installatie van WerkMeester Installatie van WerkMeester WerkMeester is een WIN32 database-applicatie op basis van een enkele executable, met een aantal werkbestanden en een MySQL database. De software is niet ontwikkeld voor gebruik

Nadere informatie