Diana Tjebbes-Padt richt zich met name op arbeidsrechtelijke vraagstukken rondom:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Diana Tjebbes-Padt richt zich met name op arbeidsrechtelijke vraagstukken rondom:"

Transcriptie

1 Omtrend Infobulletin Personeelsbeheer 3 Loonvisie Magazine Nr.3 / jaargang 2 / 2014 Inhoud Even voorstellen: Diana Tjebbes-Padt 1 Werkkostenregeling Tijdelijke premiekorting Jonge Werknemers 3 Informatiebijeenkomsten 4 Participatiewet per 1 januari 2015 een feit 4 Bent u ook ziek van verzuim? 5 Prinsjesdag 2014 : Gepresenteerde plannen 6 Even voorstellen: Diana Tjebbes-Padt In de vorige Omtrend bent u voorgesteld aan arbeidsjuriste Nathalie van Goor. Nu stellen wij u graag voor aan onze andere arbeidsjuriste. Zij is sinds 1 september 2014 voor Loonvisie werkzaam. Diana Tjebbes is meester in Nederlands recht en is actief als allround bedrijfsjurist met een specialisatie op het gebied van arbeidsrecht. De afgelopen jaren heeft Diana verschillende juridische en management functies vervuld bij de overheid en in het bedrijfsleven. Diana spreekt vloeiend Engels en is ook thuis in internationale onderhandelingen van contracten en verdragen. Daarnaast heeft ze een eigen adviesbureau waar zij partijen onder andere bijstaat op gebied van juridische advisering in brede zin, contractenrecht, arbeidsrecht en HRM-beleid. Diana Tjebbes-Padt richt zich met name op arbeidsrechtelijke vraagstukken rondom: Arbeidsovereenkomsten en arbeidsvoorwaarden Sociale verzekeringen Ziekteverzuim Reorganisatie en ontslag Mocht u haar of een van de andere adviseurs vrijblijvend willen spreken, neem gerust contact met ons op, of benader uw contactpersoon.

2 2 Werkkostenregeling 2015 Met ingang van 1 januari 2015 is de werkkostenregeling verplicht voor alle werkgevers. De regeling per 1 januari aanstaande verschilt wel op enige punten ten opzichte van de huidige regeling. Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft de werkkostenregeling vereenvoudigd. De veranderingen die per 1 januari aanstaande waarschijnlijk zullen worden doorgevoerd hebben uiteraard ook gevolgen voor werkgevers die momenteel al gebruik maken van de werkkostenregeling. Mogelijk moeten er nieuwe keuzes gemaakt worden. Het doorvoeren van de wijzigingen moet kosten neutraal gebeuren, er kleven dan ook vooren nadelen aan deze vereenvoudiging van de regeling. De wijzigingen in het kort 1. De vrije ruimte wordt verlaagd van 1,5% naar 1,2%. 2. Het noodzakelijkheidscriterium wordt beperkt ingevoerd voor gereedschappen, computers, mobiele communicatiemiddelen en dergelijke apparatuur. Het noodzakelijkheidscriterium houdt in dat wanneer een werkgever het in het kader van de bedrijfsvoering noodzakelijk acht om een bepaalde vergoeding of verstrekking aan zijn werknemer te geven, hij dat kan doen zonder fiscaal rekening te moeten houden met het privévoordeel voor de werknemer. 3. Er komt een jaarlijks afrekensysteem; de werkgever stelt één keer per jaar vast of er te veel is ondergebracht in de vrije ruimte. Indien dat zo is, dan draagt de werkgever de daarover verschuldigde belasting tegelijk af met de aangifte over het eerste loontijdvak van het nieuwe kalenderjaar. 4. De moedermaatschappij kan de WKR gezamenlijk toepassen met de dochtermaatschappij(en) waar zij een belang in heeft van minimaal 95%. Hierdoor ontstaat een gezamenlijke vrije ruimte over de fiscale loonsom van alle aangewezen concernmaatschappijen. Deze zogeheten concernregeling is optioneel, de werkgever kan kiezen of hij deze regeling al dan niet toepast. Als de concernregeling wordt toegepast geldt er een hoofdelijke aansprakelijkheid voor de loonheffing. 5. Er geldt een gerichte vrijstelling voor personeelskortingen op branche-eigen producten, vergelijkbaar aan de oude regeling. 6. Er komt een nieuwe omschrijving voor gerichte vrijstellingen voor een aantal werkplek gerelateerde voorzieningen met een nihilwaardering. Hierdoor vervalt het fiscale onderscheid tussen het verstrekken, vergoeden of ter beschikking stellen van deze voorzieningen.

3 3 Tijdelijke premiekorting Jonge Werknemers Indien u een werknemer aanneemt met een WW- of bijstandsuitkering van minimaal 18 en maximaal 26 jaar oud, dan heeft u recht op premiekorting. Deze regeling is tijdelijk en duurt tot 1 januari De overheid wil de werkgelegenheid onder jongeren stimuleren en heeft daartoe deze tijdelijke premiekorting in het leven geroepen. De premiekorting is officieel ingegaan op 1 juli 2014, maar geldt voor jongere werknemers die vanaf 1 januari 2014 in dienst zijn gekomen. Hoogte premiekorting De hoogte van de premiekorting bedraagt per jaar. Voor de periode 1 juli 2014 tot en met 1 januari 2015 is de premiekorting dus Voorwaarden Om voor de premiekorting in aanmerking te komen moet de werkgever aan de volgende voorwaarden voldoen: Er wordt op of na 1 januari 2014 en voor 1 januari 2016 een werknemer aangenomen van 18 tot 27 jaar; De werknemer heeft een doelgroepverklaring van het UWV of de gemeente waaruit blijkt dat hij direct voorafgaande aan het dienstverband een WW- of bijstandsuitkering had; De werknemer wordt aangenomen voor minimaal 32 uur per week; De werkgever sluit met de werknemer een arbeidsovereenkomst met minimale duur van 6 maanden. De werkgever heeft recht op de premiekorting zolang de arbeidsovereenkomst van de werknemer duurt, maar maximaal 2 jaar. U dient de betreffende doelgroepverklaring van de werknemer bij de salarisadministratie te bewaren. Premiekorting toepassen De premiekorting kan vanaf 1 juli 2014 toegepast worden in de loonadministratie. Voor jongeren die op of na 1 januari 2014 maar voor 1 juli 2014 zijn aangenomen heeft u recht op premiekorting vanaf 1 juli Daarbij geldt dat de werknemer op 1 juli 2014 nog wel in dienst moet zijn.

4 4 Informatiebijeenkomsten Loonvisie organiseert al enige jaren informatiebijeenkomsten tegen het einde van het jaar om u te informeren over nieuwe wet- en regelgeving. Gezien de hoeveelheid nieuwe regelgeving rondom arbeidsrecht en de definitieve invoering van de werkkostenregeling, worden er nu ook tussentijdse informatiebijeenkomsten georganiseerd. Er zijn al enkele informatiebijeenkomsten geweest en telkens blijkt dat werkgevers veel vragen hebben over wat de wetgeving in de praktijk voor de eigen onderneming voor gevolgen heeft. Deze vragen kunt u ter plekke of na afloop van de bijeenkomst stellen. De eerstvolgende informatiebijeenkomst vindt op maandag 13 oktober 2014 van u tot uur plaats in Geldrop. Mocht u interesse hebben of meer informatie willen ontvangen over het programma of onze informatiebijeenkomsten in het algemeen, dan kunt u dat kenbaar maken door een mail te sturen naar d.timmer@loonvisie.nl. Participatiewet per 1 januari 2015 een feit Op 1 juli jongstleden heeft de Eerste Kamer ingestemd met de Participatiewet. Met de Participatiewet wil het kabinet bereiken dat mensen met een ziekte of handicap die kunnen werken, sneller en gemakkelijker aan het werk gaan. Extra banen voor mensen met arbeidsbeperking De overheid heeft met vakbonden en werkgeversorganisaties afspraken gemaakt over het creëren van garantiebanen, voor mensen die niet in staat zijn om een zelfstandig inkomen op minimumniveau te verdienen. De overheid staat garant voor extra banen en de werkgevers stellen zich garant voor extra banen. Dit aantal extra banen moet vóór 2026 gerealiseerd zijn. Verplicht werkplekkenquotum Indien blijkt dat het aantal extra banen vóór 2026 niet is gehaald, dan wordt er een quotum ingesteld. Dat betekent dat werkgevers met meer dan 25 werknemers worden verplicht om een bepaald aantal mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen. Dit aantal is afhankelijk van de grootte van het bedrijf.

5 5 Bent u ook ziek van verzuim? Loonvisie heeft de afgelopen tijd een aantal informatiebijeenkomsten georganiseerd, waarbij door Alfisure gesproken is over EBEX, een uniek 12-jaarsproduct voor het verzekeren, beperken en begeleiden van het verzuim van uw medewerkers. Hierna volgt een korte toelichting op EBEX. Als een werknemer ziek wordt, dan loopt de werkgever tegen een aantal (extra) kosten aan. Allereerst natuurlijk de verplichte loondoorbetaling voor de eerste twee jaar. Dit risico wordt doorgaans afgedekt door een ziekengeldverzekering. Daarnaast is de werkgever sinds 1 januari 2014 ook verantwoordelijk voor werknemers die ziek uit dienst gaan en in de Ziektewet terecht komen. En als een werknemer langer dan twee jaar ziek blijft, dan komt deze werknemer mogelijk in de WGA. Voor deze twee risico s is de werkgever verzekerd bij het UWV (premie werkhervattingskas) en/of bij een verzekeraar. Tot slot heeft de werkgever een contract met een arbodienst om het re-integratieproces te begeleiden. Vaak is de communicatie tussen al deze (verschillende) partijen niet optimaal. De overdracht van het re-integratie dossier van de arbodienst naar bijvoorbeeld het UWV verloopt zelden vlekkeloos. En als een werknemer uit dienst gaat, wordt hij vaak helemaal uit het oog verloren. Ook moet de werkgever meestal de ziek- en betermeldingen bij zowel de arbodienst als bij de verzekeraar(s) doen. Dat levert extra werk op met als gevolg meer kans op fouten en hogere kosten. Verzekering Verzekeraar A Verzekeraar A of B of UWV e weken Na einde wachttijd Loondoorbetaling WGA Diensten Arbodienst Arbodienst, UWV, begeleiding vanuit verzekeraar? Ziek uit dienst: Verzekering: UWV of private verzekeraar of ERD Begeleiding: UWV of? Veel loketten, dossier overdracht etc. Figuur 1, Schema huidige situatie Deze problemen kunnen voorkomen worden door gebruik te maken van een Alles in één -product zoals EBEX. Daarmee houdt de werkgever grip op de kosten en het verzuim binnen zijn bedrijf.

6 6 Verzekering Diensten 1 e 104 weken Loondoorbetaling Na einde wachttijd WGA Risk en Case Management (no-risk onderzoeken, ondersteuning werkgevers, verzuimbegeleiding etc.) Van dag 1 tot einde jaar 12 Figuur 2, Schema EBEX aanpak Éen polis, één premie, één adviseur, één casemanager. Éen loket voor ondernemer en adviseur Koppeling leidt tot aantoonbaar lagere schadelast EBEX biedt alle verzekeringen en de arbodienstverlening onder één dak. EBEX levert arbodienstverlening doormiddel van een persoonlijke casemanager. Deze casemanager begeleidt de werkgever en de zieke werknemer(s) vanaf dag één via een eventuele Ziektewet naar WIA/WGA. Aansluiting bij een bedrijfsarts en een arbeidsdeskundige zijn bij de prijs inbegrepen. De ziek- en herstelmeldingen doet de werkgever één keer in een digitaal systeem. En bij aanvang van de verzekering worden alle werknemers voor de werkgever in dit systeem gezet. De persoonlijke casemanager kijkt ook naar het financiële belang van de werkgever. Dit is minstens zo belangrijk als het proces en de regie. Daarnaast inventariseert Alfisure met de werkgever of er mogelijk werknemers zijn waarvoor geen loondoorbetalingsplicht geldt. Mocht u interesse hebben in dit product of in een vrijblijvende afspraak met Alfisure, neem dan contact op door te bellen naar of een mail te sturen naar info@alfisure.nl, of benader uw contactpersoon bij Loonvisie. Prinsjesdag 2014: Gepresenteerde plannen Arbeidskorting De arbeidskorting wordt sinds 2014 inkomensafhankelijk afgebouwd: de belastingkorting wordt minder naarmate het inkomen hoger is. Het kabinet wil de afbouwgrens in 2015 fors verhogen tot circa De arbeidskorting voor 2015 bedraagt daarmee minimaal 184 en maximaal per jaar.

7 7 Algemene heffingskorting Ook de algemene heffingskorting wordt sinds 2014 inkomensafhankelijk afgebouwd. Het afbouwpercentage voor 2015 wordt verhoogd naar 2,32%. De algemene heffingskorting voor 2015 bedraagt daarmee minimaal en maximaal per jaar. Belastingverlaging Het tarief van de eerste schijf wordt verlaagd. Het tarief komt uit op 36,56%. Belastingstelsel Voor de langere termijn werkt de regering aan een herziening van het belastingstelsel. De doelstelling is tweeledig: een forse vereenvoudiging en het stimuleren van werkgelegenheid. Gebruikelijk loonregeling DGA s De doelmatigheidsmarge gaat van 30% omlaag naar 25% en de toets voor de vaststelling van het gebruikelijke loon wordt aangepast. Het loon van de DGA wordt voortaan ten minste gesteld op de hoogste van de volgende bedragen: 75% van het loon uit de meest vergelijkbare dienstbetrekking; of het hoogste loon van de overige werknemers die in dienst zijn van de vennootschap of de daarmee verbonden vennootschappen; of de wettelijke ondergrens van per jaar. Introductie van brug-ww Deze maatregel moet ingaan op 1 januari aanstaande en is bedoeld om werkgevers die overtollige werknemers van andere bedrijven willen overnemen worden gestimuleerd. Als die werknemers moeten worden omgeschoold, dan worden die uren betaald uit de WW. Dat drukt de overgangskosten voor de nieuwe werkgever. De maatregel geldt voor werknemers die met ontslag worden bedreigd of mensen met een WW-uitkering. Levenslooptegoed In 2015 geldt weer de 80%-regeling voor opname van al het overgebleven levenslooptegoed. Deze 80%-regeling gold ook in Voorwaarde is dat al het overgebleven tegoed ineens wordt opgenomen. Van dat tegoed wordt dan maar 80% in de belastingheffing betrokken. Pensioencommunicatie De beoogde inwerkingtreding voor de aanpassing van het financieel toetsingskader (FTK) voor de pensioenen is januari Er komt wetgeving voor duidelijkere pensioencommunicatie. Pensioen aftoppen Er kan fiscaal gefaciliteerd pensioen worden opgebouwd tot op het inkomen van COLOFON OMTREND is een kwartaaluitgave van Loonvisie Eindhoven Geldropseweg SJ Eindhoven Tel eindhoven@loonvisie.nl Loonvisie Rhenen Herenstraat JH Rhenen Tel rhenen@loonvisie.nl Loonvisie Brunssum Prins Bernhardstraat 2B 6443 AM Brunssum Tel brunssum@loonvisie.nl OMTREND is met uiterste zorg samengesteld. Wij aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van handelingen gebaseerd op de door ons gepubliceerde informatie. Alle teksten uit deze uitgave mogen worden overgenomen, mits met bronvermelding.

PRINSJESDAG 2014 Beknopt overzicht aangekondigde maatregelen Prinsjesdag 2014

PRINSJESDAG 2014 Beknopt overzicht aangekondigde maatregelen Prinsjesdag 2014 PRINSJESDAG 2014 Beknopt overzicht aangekondigde maatregelen Prinsjesdag 2014 Inhoud 1 Veranderingen belastingtarieven en kortingen inkomstenbelasting... 3 a Belastingtarief eerste schijf verhoogd... 3

Nadere informatie

Uit de Miljoenennota en het Belastingplan 2015 hebben wij de belangrijkste onderwerpen op het gebied van loonheffingen voor u op een rijtje gezet.

Uit de Miljoenennota en het Belastingplan 2015 hebben wij de belangrijkste onderwerpen op het gebied van loonheffingen voor u op een rijtje gezet. Miljoenennota 2015 Uit de Miljoenennota en het Belastingplan 2015 hebben wij de belangrijkste onderwerpen op het gebied van loonheffingen voor u op een rijtje gezet. Let op: de aangekondigde maatregelen

Nadere informatie

HR Salarisservice Juli 2014

HR Salarisservice Juli 2014 HR Salarisservice Juli 2014 Inhoud Wettelijk minimumloon per 1 juli 2014... 3 Werkkostenregeling: Per 1 januari 2015 definitief van toepassing... 4 Premiekorting jongere werknemer... 6 Vakantiemedewerker

Nadere informatie

Omtrend. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer. Wettelijk minimumloon. Loonvisie Magazine Nr. 2 / jaargang 3 / 2015

Omtrend. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer. Wettelijk minimumloon. Loonvisie Magazine Nr. 2 / jaargang 3 / 2015 Omtrend Infobulletin Personeelsbeheer 2 Loonvisie Magazine Nr. 2 / jaargang / 205 Inhoud Wettelijk minimumloon Opzegverbod bij ziekte Bijtelling auto van de zaak Subsidieregeling praktijkleren weer beschikbaar

Nadere informatie

Addendum bij het rapport Knelpunten werkkostenregeling: inventarisatie en mogelijke alternatieven

Addendum bij het rapport Knelpunten werkkostenregeling: inventarisatie en mogelijke alternatieven Addendum bij het rapport Knelpunten werkkostenregeling: inventarisatie en mogelijke alternatieven Op 3 juli 2014 heeft staatssecretaris Wiebes in zijn brief aan de Tweede Kamer aangekondigd dat hij met

Nadere informatie

Gezondheids-RisicoManagement

Gezondheids-RisicoManagement Gezondheids-RisicoManagement - Onafhankelijk advieskantoor - Advisering - Afdekken risico s - Second opinion Informatie over EBEX: eenvoud en gemak bij beheersen van verzuim-, ziektewet- en WIA-risico

Nadere informatie

Werkkostenregeling (WKR)

Werkkostenregeling (WKR) Werkkostenregeling (WKR) Met ingang van 1 januari 2015 wordt de werkkostenregeling definitief ingevoerd: een nieuw systeem voor alle vergoedingen en verstrekkingen aan personeel. De WKR heeft voor werkgevers

Nadere informatie

Omtrend 2. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer. Wettelijk minimumloon

Omtrend 2. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer. Wettelijk minimumloon Omtrend 2 Infobulletin Personeelsbeheer Inhoud Loonvisie Magazine Nr.2 / jaargang 2 / 2014 Wettelijk minimumloon Met ingang van 1 juli 2014 zijn de wettelijke minimumlonen met 0,65% verhoogd. De nieuwe

Nadere informatie

Werkkostenregeling 2018

Werkkostenregeling 2018 26.01.2018 Werkkostenregeling 2018 De hoofdpunten op een rij E-BOOK In dit e-book: In februari vindt de afrekening van de werkkostenregeling (WKR) voor 2017 plaats. De werkkostenregeling blijft voor velen

Nadere informatie

Ook voor geheel of gedeeltelijk op de werkplek te gebruiken arbovoorzieningen en hulpmiddelen geldt een gerichte vrijstelling.

Ook voor geheel of gedeeltelijk op de werkplek te gebruiken arbovoorzieningen en hulpmiddelen geldt een gerichte vrijstelling. Voor 1 maart vindt de afrekening van de werkkostenregeling (WKR) voor 2018 plaats. Weet u welke vergoedingen en verstrekkingen onder de WKR vallen? En weet u tot welk bedrag u mag gaan? En wat er gebeurt

Nadere informatie

Totale vergoedingen en verstrekkingen inhoudingsplichtige. Belastbaar loon. -/- door inhoudingsplichtige aangewezen belastbaar loon werknemer

Totale vergoedingen en verstrekkingen inhoudingsplichtige. Belastbaar loon. -/- door inhoudingsplichtige aangewezen belastbaar loon werknemer voor cliënten De werkkostenregeling De werkkostenregeling (hierna: WKR) betekent een volledige verandering van de fiscale regels rondom het geven van vergoedingen en verstrekkingen aan personeel. Weet

Nadere informatie

Finc Advieswijzer Werkkostenregeling 2017: de hoofdpunten op een rij

Finc Advieswijzer Werkkostenregeling 2017: de hoofdpunten op een rij Finc Advieswijzer Werkkostenregeling 2017: de hoofdpunten op een rij In februari vindt de afrekening van de werkkostenregeling (WKR) voor 2016 plaats. De werkkostenregeling blijft voor velen nog lastige

Nadere informatie

Vijf maatgerelen voor de WKR in 2015

Vijf maatgerelen voor de WKR in 2015 Gelukkig (of helaas) treedt per 2015 de werkkostenregeling (WKR) in werking en zijn vanaf dat moment de meeste bestaande vergoedings- en verstrekkingsregelingen - allemaal met hun eigen regels - verleden

Nadere informatie

Fiscanet Praktijkmemo

Fiscanet Praktijkmemo Fiscanet Praktijkmemo 21 veelgestelde vragen over de werkkostenregeling Met ingang van 1 januari 2015 wordt de werkkostenregeling (WKR) verplicht voor alle werkgevers. Inmiddels zijn al ruim 100.000 bedrijven

Nadere informatie

LOONHEFFINGEN. Loonheffingen...2

LOONHEFFINGEN. Loonheffingen...2 LOONHEFFINGEN Loonheffingen...2 - In 2015 meer arbeidskorting voor de hogere middeninkomens... 2 - Bent u klaar voor de werkkostenregeling?... 2 - Werkbonus vervalt... 3 - Nieuwe norm voor gebruikelijk

Nadere informatie

Werkkostenregeling De hoofdpunten op een rij. advieswijzer

Werkkostenregeling De hoofdpunten op een rij. advieswijzer Werkkostenregeling 2017 De hoofdpunten op een rij 04.08.16 advieswijzer In deze advieswijzer: In februari vindt de afrekening van de werkkostenregeling (WKR) voor 2016 plaats. De werkkostenregeling blijft

Nadere informatie

Cliëntennieuwsbrief AF&T Special Werkkostenregeling (WKR) December 2014. In dit nummer:

Cliëntennieuwsbrief AF&T Special Werkkostenregeling (WKR) December 2014. In dit nummer: Cliëntennieuwsbrief AF&T Special Werkkostenregeling (WKR) December 2014 In dit nummer: - Wijzigingen Werkkostenregeling 2015 - Gerichte vrijstellingen werkkostenregeling 2015 - Nihil-waarderingen werkkostenregeling

Nadere informatie

Werkkostenregeling. Presentatie gemaakt door: Leijtens & Partners B.V. 1-1-2015

Werkkostenregeling. Presentatie gemaakt door: Leijtens & Partners B.V. 1-1-2015 Werkkostenregeling Presentatie gemaakt door: Leijtens & Partners B.V. 1-1-2015 1 Introductie De werkkostenregeling is op 1 januari 2011 ingegaan en vervangt het systeem van vrije vergoedingen en verstrekkingen.

Nadere informatie

Memorandum werkkostenregeling

Memorandum werkkostenregeling Memorandum werkkostenregeling De werkkostenregeling De werkkostenregeling (hierna: WKR) betekent een volledige verandering van de fiscale regels rondom het geven van vergoedingen en verstrekkingen aan

Nadere informatie

Eshuis Actueel Eindejaarstips 2015

Eshuis Actueel Eindejaarstips 2015 Deze nieuwsbrief bevat tips over zaken voor werkgevers, die u in 2015 nog kunt ondernemen. Daarnaast vindt u op www.eshuis.com nog veel meer interessante eindejaarstips. Wenst u een nadere toelichting?

Nadere informatie

Tarievenlijst Ontzorgdesk Ontzorg abonnement 2015

Tarievenlijst Ontzorgdesk Ontzorg abonnement 2015 Tarievenlijst Ontzorgdesk Ontzorg abonnement 2015 Algemeen Ontzorgdesk is een allround dienstverlener op gebied van personeelszaken waarbij het zwaartepunt ligt op het beheersen van verzuim. Hiervoor maken

Nadere informatie

Meer weten? Lees onze speciale uitgave!

Meer weten? Lees onze speciale uitgave! Omtrend Infobulletin Personeelsbeheer 2 Loonvisie Magazine Nr.2 / jaargang 1 / 2013 Inhoud Tips voor subsidies en fiscale maatregelen om loonkosten te besparen Werkkostenregeling Hoofdlijnen Sociaal akkoord

Nadere informatie

Prinsjesdag 2014 - fiscale actualiteiten

Prinsjesdag 2014 - fiscale actualiteiten 18 september 2014 Prinsjesdag 2014 - fiscale actualiteiten Op Prinsjesdag 2014 is het Belastingplan 2015 gepresenteerd. Het Belastingplan 2015 bevat voor specifiek de vastgoedsector weinig belangrijke

Nadere informatie

1. Arbeidskorting nog verder omhoog in 2015 Het kabinet heeft in totaal 500 miljoen uitgetrokken om de arbeidskorting verder te kunnen verhogen.

1. Arbeidskorting nog verder omhoog in 2015 Het kabinet heeft in totaal 500 miljoen uitgetrokken om de arbeidskorting verder te kunnen verhogen. Kubus Prinsjesdag Special 2014 Via deze speciale Prinsjesdag nieuwsbrief houdt Kubus u op de hoogte van Prinsjesdag 2014. Hierna treft u de hoofdlijnen van de Miljoenennota 2015 en het Belastingplan 2015.

Nadere informatie

Prinsjesdagontbijt 17 september 2014

Prinsjesdagontbijt 17 september 2014 Prinsjesdagontbijt 17 september 2014 Programma Welkom door mr. Sjaak Lagerwerf (directielid Lansigt) Toelichting Miljoenennota Peter Kranendonk MSc LLM Visie van Senne Janssen (ING) Gelegenheid tot het

Nadere informatie

Nieuwsbrief kwartaal 4 Prinsjesdag Bron: Dukers & Baelemans Pagina 1. U als particulier: Algemene heffingskorting en de arbeidskorting

Nieuwsbrief kwartaal 4 Prinsjesdag Bron: Dukers & Baelemans Pagina 1. U als particulier: Algemene heffingskorting en de arbeidskorting U als particulier: Algemene heffingskorting en de arbeidskorting In het belastingplan 2014 was reeds aangekondigd dat het afbouwpercentage in de algemene heffingskorting geleidelijk wordt verhoogd en de

Nadere informatie

Prinsjesdag 2014 en het belastingplan 2015. Teruggaaf BTW op rekeningnummer derde. Per 1 januari 2015 vervalt de tenaamstellingsverplichting

Prinsjesdag 2014 en het belastingplan 2015. Teruggaaf BTW op rekeningnummer derde. Per 1 januari 2015 vervalt de tenaamstellingsverplichting TB Administratie administratie en advieskantoor Prinsjesdag 2014 en het belastingplan 2015 Overheidslichamen vpb-plichtig Per 1 januari 2015 zijn overheidslichamen met economische activiteiten in beginsel

Nadere informatie

Omtrend. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer. Loonvisie Magazine Nr. 4 / jaargang 3 / 2015

Omtrend. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer. Loonvisie Magazine Nr. 4 / jaargang 3 / 2015 Omtrend Infobulletin Personeelsbeheer 4 Loonvisie Magazine Nr. 4 / jaargang 3 / 2015 Inhoud Minimumloon 2016 weer iets hoger Bent u voorbereid op de Wet flexibel werken Verzekeringsplicht DGA wijzigt Kort

Nadere informatie

Veranderende wetgeving voor de salarisadministrateur. Deel 2: einde nihilwaardering personeelslening eigen woning

Veranderende wetgeving voor de salarisadministrateur. Deel 2: einde nihilwaardering personeelslening eigen woning Veranderende wetgeving voor de salarisadministrateur Deel 2: einde nihilwaardering personeelslening eigen woning Veranderende wetgeving voor de salarisadministrateur In eerdere whitepapers informeerden

Nadere informatie

Allereerst. Bibi Gelaudie Salarisadministratie. Anne van Haga Salarisadministratie Fiscaal

Allereerst. Bibi Gelaudie Salarisadministratie. Anne van Haga Salarisadministratie Fiscaal Wegwijs in de WKR 17 november 2014 Allereerst Bibi Gelaudie Salarisadministratie Anne van Haga Salarisadministratie Fiscaal Programma Wat is de WKR? Soorten vergoedingen Fiets en de WKR Arbeidsovereenkomsten

Nadere informatie

Ontwikkelingen Verzuimverzekeringen. 31 januari 2019

Ontwikkelingen Verzuimverzekeringen. 31 januari 2019 Ontwikkelingen Verzuimverzekeringen 31 januari 2019 Introductie Angelo Wiegmans t Dorp 5 7 5384 MA Heesch T: 073-5217136 E: info@bedrijfplus.nl I: www.bedrijfplus.nl Advisering verzuimverzekering Wie is

Nadere informatie

Dienstverlening Ziektewet-eigenrisicodragerschap

Dienstverlening Ziektewet-eigenrisicodragerschap 1 Dienstverlening ENgage Ziektewet-eigenrisicodragerschap Dienstverlening Ziektewet-eigenrisicodragerschap De Wet Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters (kortweg Bezava, maar ook

Nadere informatie

FKR studieochtend 24 september 2014. Werkkostenregeling

FKR studieochtend 24 september 2014. Werkkostenregeling FKR studieochtend 24 september 2014 Werkkostenregeling 1 Werkkostenregeling Geïntroduceerd op 1 januari 2011 Tot en met 2014 toepassing werkkostenregeling facultatief Met ingang van 1 januari 2015 voor

Nadere informatie

Tarievenlijst Ontzorgdesk Basis abonnement 2015

Tarievenlijst Ontzorgdesk Basis abonnement 2015 Tarievenlijst Ontzorgdesk Basis abonnement 2015 Algemeen Ontzorgdesk is een allround dienstverlener op gebied van personeelszaken waarbij het zwaartepunt ligt op het beheersen van verzuim. Hiervoor maken

Nadere informatie

Prinsjesdag 2014: wijzigingen voor de loonheffingen, afdrachtvermindering en de keuzeregeling

Prinsjesdag 2014: wijzigingen voor de loonheffingen, afdrachtvermindering en de keuzeregeling Prinsjesdag 2014: wijzigingen voor de loonheffingen, afdrachtvermindering en de keuzeregeling Op Prinsjesdag, 16 september 2014, heeft het kabinet het Belastingplan 2015 ingediend bij de Tweede Kamer.

Nadere informatie

Nieuwe wetgeving voor de loonadministratie. Wet tegemoetkoming loondomein (Wtl) Deel 2: het loonkostenvoordeel (LKV)

Nieuwe wetgeving voor de loonadministratie. Wet tegemoetkoming loondomein (Wtl) Deel 2: het loonkostenvoordeel (LKV) Nieuwe wetgeving voor de loonadministratie Wet tegemoetkoming loondomein (Wtl) Deel 2: het loonkostenvoordeel (LKV) Nieuwe wetgeving voor de loonadministratie Het loonkostenvoordeel (LKV) In recente whitepapers

Nadere informatie

WERKKOSTENREGELING. Vereniging Nederlandse Gemeenten. Mr. Stan Rethans Mr. Ivon van der Linden Kennisgroep CAO. Utrecht, 14 oktober 2014

WERKKOSTENREGELING. Vereniging Nederlandse Gemeenten. Mr. Stan Rethans Mr. Ivon van der Linden Kennisgroep CAO. Utrecht, 14 oktober 2014 WERKKOSTENREGELING Vereniging Nederlandse Gemeenten Mr. Stan Rethans Mr. Ivon van der Linden Kennisgroep CAO Utrecht, 14 oktober 2014 1 Wat passeert de revue..? Let op: nog steeds voorgenomen wetgeving...

Nadere informatie

Miljoenennota-ontbijt Almere 17 September 2014. Mr. A. (André) Verduijn RB Countus accountants + adviseurs

Miljoenennota-ontbijt Almere 17 September 2014. Mr. A. (André) Verduijn RB Countus accountants + adviseurs Miljoenennota-ontbijt Almere 17 September 2014 Mr. A. (André) Verduijn RB Countus accountants + adviseurs Belastingplan 2015 Inkomensbeleid Tarief 1e schijf inkomstenbelasting minder verhoging: van 36,25%

Nadere informatie

Modernisering Ziektewet Hoofdlijnen van de wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa)

Modernisering Ziektewet Hoofdlijnen van de wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa) Modernisering Ziektewet Hoofdlijnen van de wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa) 1. Inleiding De overheid heeft besloten de Ziektewet (ZW) per 1 januari 2013 aan te

Nadere informatie

Detacheren: werken bij een andere werkgever

Detacheren: werken bij een andere werkgever Detacheren: werken bij een andere werkgever Een oplossing voor de re-integratie van uw zieke werknemer Ik wil meer informatie Meer informatie vindt u op uwv.nl. U kunt ook contact opnemen met UWV Telefoon

Nadere informatie

Programma. 1. Werkkostenregeling 2. 30%-regeling 3. Beschikking geen loonheffingen 4. Stand van zaken beroepsprocedures crisisheffing

Programma. 1. Werkkostenregeling 2. 30%-regeling 3. Beschikking geen loonheffingen 4. Stand van zaken beroepsprocedures crisisheffing Loonheffingen Programma 1. Werkkostenregeling 2. 30%-regeling 3. Beschikking geen loonheffingen 4. Stand van zaken beroepsprocedures crisisheffing 2 Werkkostenregeling - Verplicht sinds 1 januari 2015

Nadere informatie

N.V. Univé Schade. Handleiding Verzuimverzekering met arbodienstverlening. Versie 1, november Informatie voor de werkgever.

N.V. Univé Schade. Handleiding Verzuimverzekering met arbodienstverlening. Versie 1, november Informatie voor de werkgever. N.V. Univé Schade Handleiding Verzuimverzekering met arbodienstverlening Versie 1, november 2017 Informatie voor de werkgever Belangrijk U heeft een verzuimverzekering met arbodienstverlening afgesloten.

Nadere informatie

Welkom bij MODERNISERING ZIEKTEWET EN DE FORSE FINANCIËLE GEVOLGEN VOOR DE WERKGEVER. Teun Prins

Welkom bij MODERNISERING ZIEKTEWET EN DE FORSE FINANCIËLE GEVOLGEN VOOR DE WERKGEVER. Teun Prins Welkom bij MODERNISERING ZIEKTEWET EN DE FORSE FINANCIËLE GEVOLGEN VOOR DE WERKGEVER Teun Prins INHOUD De terugtredende overheid Aanleiding en doel nieuwe Ziektewet De Vangnetter Activering Ziektewet door

Nadere informatie

PRINSJESDAG Roelof van Marrum

PRINSJESDAG Roelof van Marrum Welkom bij PRINSJESDAG Roelof van Marrum INHOUD Fiscaal Arbeidsrecht Sociale verzekeringen Pensioen Page 2 Visma op Reis! 19.09.2013 Even voorstellen Roelof van Marrum, wonende in Franeker (Friesland)

Nadere informatie

Werkkosten- regeling. Hoofdstuk 2.7. Sociaal-economische en maatschappelijke ontwikkelingen

Werkkosten- regeling. Hoofdstuk 2.7. Sociaal-economische en maatschappelijke ontwikkelingen Werkkosten- regeling Hoofdstuk 2.7 Sociaal-economische en maatschappelijke ontwikkelingen Inleiding Kerstpakket, werkkleding en een fiets; het zijn voorbeelden van extra s die werkgevers aan hun personeel

Nadere informatie

Werkkostenregeling: 10 tips voor een goede implementatie

Werkkostenregeling: 10 tips voor een goede implementatie Werkkostenregeling: 10 tips voor een goede implementatie Tip 1: Inventariseer uw personeelsverstrekkingen Bij de implementatie van de werkkostenregeling (WKR) is het essentieel, dat u weet welke vergoedingen

Nadere informatie

Arbeidsrecht en varia

Arbeidsrecht en varia #10 Arbeidsrecht en varia In deze specials treft u de belangrijkste wijzigingen op personeels- en salarisgebied voor 2017 aan, zodat u weer helemaal op de hoogte bent. In deze tiende special wordt het

Nadere informatie

De MKB-ondernemer en de zieke werknemer. Kees Boer MBA RMiA Rccm

De MKB-ondernemer en de zieke werknemer. Kees Boer MBA RMiA Rccm De MKB-ondernemer en de zieke werknemer Kees Boer MBA RMiA Rccm Uitgangspunt van denken en doen Directeur/eigenaar van Lukassen & Boer in Papendrecht Mede-oprichterNoordeloos Groep (NLG) Directeur NLG

Nadere informatie

Minder dan 35% arbeidsongeschikt

Minder dan 35% arbeidsongeschikt Minder dan 35% arbeidsongeschikt Kan de werknemer nog arbeid verrichten voor de huidige werkgever? Ja, de werknemer blijft in dienst bij de werkgever Nee, de werknemer wordt herplaatst bij een andere werkgever

Nadere informatie

Maatregelen Sociale Zaken en Werkgelegenheid per januari 2016

Maatregelen Sociale Zaken en Werkgelegenheid per januari 2016 Maatregelen Sociale Zaken en Werkgelegenheid per januari 2016 Nieuwsbericht 17-12-2015 16:04 In het afgelopen jaar zijn een aantal belangrijke wetten aangenomen die ervoor zorgen dat de arbeidsmarkt beter

Nadere informatie

Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering. Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers

Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering. Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers VSZ ASSURADEUREN Informatie voor de werkgever Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering

Nadere informatie

Cylin Prevent. Verlaag uw risico bij het aannemen van nieuwe medewerkers

Cylin Prevent. Verlaag uw risico bij het aannemen van nieuwe medewerkers Cylin Prevent Verlaag uw risico bij het aannemen van nieuwe medewerkers Verlaag uw risico bij het aannemen van nieuwe medewerkers Stel, u heeft iemand op het oog voor een bepaalde functie. Maar u bent

Nadere informatie

Alles goed geregeld bij ziekte en arbeidsongeschiktheid van uw medewerkers

Alles goed geregeld bij ziekte en arbeidsongeschiktheid van uw medewerkers Alles goed geregeld Inkomensverzekering 0-12 jaar Verzuimverzekering 0-2 jaar Arbeidsongeschiktheids verzekering 3-12 jaar Uitbreidingsmodules Dienstverlening Ziektewetverzekering De WGA Offertefabriek

Nadere informatie

2-10-2013. Actualiteiten Prinsjesdag & Besparingen werkgeverslasten. WerkKostenRegeling. Prinsjesdag 2013. Hans Pekel, sr. payrollconsultant rpp

2-10-2013. Actualiteiten Prinsjesdag & Besparingen werkgeverslasten. WerkKostenRegeling. Prinsjesdag 2013. Hans Pekel, sr. payrollconsultant rpp Actualiteiten Prinsjesdag & Besparingen werkgeverslasten Hans Pekel, sr. payrollconsultant rpp 17,9 Werkkostenregeling (1) Wat biedt het Belastingplan 2014: WerkKostenRegeling De overgangsregeling met

Nadere informatie

Herwin Schrijver. Landelijk Arbo congres Reed Business 7 oktober 2013 Wat kunt u verwachten in 2014

Herwin Schrijver. Landelijk Arbo congres Reed Business 7 oktober 2013 Wat kunt u verwachten in 2014 Herwin Schrijver Landelijk Arbo congres Reed Business 7 oktober 2013 Wat kunt u verwachten in 2014 door Marjol Nikkels-Agema directeur CS Opleidingen B.V. Keuzes overheid en nieuwe ontwikkelingen Werk,

Nadere informatie

Werkkostenregeling in HR2day

Werkkostenregeling in HR2day Werkkostenregeling in HR2day Personeel Salaris Vandaag Morgen Per 1 januari 2015 wordt het toepassen van de werkkostenregeling voor alle werkgevers verplicht. In dit document een korte introductie van

Nadere informatie

Uitwerking examentraining BKL Loonheffingen 2018/2019

Uitwerking examentraining BKL Loonheffingen 2018/2019 Examenopgave 1 1. De heer Van der Ham is dga. Een dga is in het algemeen niet verzekerd voor de werknemersverzekeringen. Daarom hoeven voor hem geen premies werknemersverzekeringen te worden afgedragen.

Nadere informatie

Financiële voordelen voor werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst

Financiële voordelen voor werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Financiële voordelen voor werkgevers Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Werk vinden is niet voor iedereen even gemakkelijk. Bijvoorbeeld voor mensen

Nadere informatie

Maak een nieuw dienstverband aan vanaf 1 maart. Dat doet u via Werknemers, Nieuw, en dan de middelste optie Maak een nieuw dienstverband voor :

Maak een nieuw dienstverband aan vanaf 1 maart. Dat doet u via Werknemers, Nieuw, en dan de middelste optie Maak een nieuw dienstverband voor : Ouderschapsverlof Inhoud Ouderschapsverlof vastleggen in Loon...1 Wat is ouderschapsverlof?...3 Hoe lang mag ik ouderschapsverlof opnemen?...4 Gevolgen voor uw socialezekerheidsrechten bij verlof...4 Ouderschapsverlof

Nadere informatie

Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) Deel 1: Het lage-inkomensvoordeel (LIV)

Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) Deel 1: Het lage-inkomensvoordeel (LIV) Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) Deel 1: Het lage-inkomensvoordeel (LIV) Het lage-inkomensvoordeel (LIV) In recente whitepapers zoomden we in op de Wet aanpak schijnconstructies, het einde van de

Nadere informatie

Werkkostenregeling. Onderwerpen. Fiscaal. aan het werk met de werkkostenregeling

Werkkostenregeling. Onderwerpen. Fiscaal. aan het werk met de werkkostenregeling Werkkostenregeling aan het werk met de werkkostenregeling Oudshoorn & Schoe/Huisman & Partners Woerden, 19 november 2014 mr. Sandra Twigt-Endema RB Dia 1 Onderwerpen De WKR vergt een multidisciplinaire

Nadere informatie

Premiekorting voor jongere werknemer

Premiekorting voor jongere werknemer Regelingen en voorzieningen CODE 3.2.2.9 Premiekorting voor jongere werknemer bronnen http://www.antwoordvoorbedrijven.nl/wetswijziging/premiekorting-jongere-werknemer wijziging van de Wet financiering

Nadere informatie

Krijg grip op verzuim

Krijg grip op verzuim Aon Hewitt Krijg grip op verzuim Risk. Reinsurance. Human Resources. Krijg grip op verzuim Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is dat u uw verzuimproces goed heeft ingericht. Wanneer u

Nadere informatie

Werkkostenregeling (WKR)

Werkkostenregeling (WKR) Werkkostenregeling (WKR) 22 oktober 2014 Werkkostenregeling Inleiding Systematiek Loon Nihilwaardering Gerichte vrijstelling Vrije ruimte Administratie Voorbeelden met kansen en bedreigingen Hoe verder?

Nadere informatie

Omtrend. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer. Wet werken na AOW definitief. Loonvisie Magazine Nr. 3 / jaargang 3 / 2015

Omtrend. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer. Wet werken na AOW definitief. Loonvisie Magazine Nr. 3 / jaargang 3 / 2015 Omtrend Infobulletin Personeelsbeheer 3 Loonvisie Magazine Nr. 3 / jaargang 3 / 2015 Inhoud Wet werken na AOW definitief Besparen op de ziekengeldverzekering Voorstel vijf dagen vaderschapsverlof per 2017

Nadere informatie

Werken met een ziekte of handicap?

Werken met een ziekte of handicap? FNV Bondgenoten Werken met een ziekte of handicap? De mogelijkheden voor u op een rijtje Colofon: Dit is een uitgave van Stichting FNV Pers t.b.v. FNV Bondgenoten Oktober 2007 Oplage: 1500 Opmaak: FNV

Nadere informatie

LOONVISIE: GEEN ZORGEN MEER OVER UW PERSONEEL

LOONVISIE: GEEN ZORGEN MEER OVER UW PERSONEEL LOONVISIE: GEEN ZORGEN MEER OVER UW PERSONEEL Bent u werkgever of adviseur, dan hebben wij een passende oplossing voor u. Wij zijn al ruim 18 jaar specialist op het gebied van salarisverwerking en employee

Nadere informatie

Modernisering Ziektewet

Modernisering Ziektewet Modernisering Ziektewet De Wet BeZaVa staat voor Wet Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters ofwel Modernisering Ziektewet en is ingevoerd per 1 januari 2013. Het doel van deze wet

Nadere informatie

N.V. Univé Schade. Handleiding Verzuimverzekering met arbodienstverlening. Versie 2, december Informatie voor de werkgever.

N.V. Univé Schade. Handleiding Verzuimverzekering met arbodienstverlening. Versie 2, december Informatie voor de werkgever. N.V. Univé Schade Handleiding Verzuimverzekering met arbodienstverlening Versie 2, december 2017 Informatie voor de werkgever Belangrijk U heeft een verzuimverzekering met arbodienstverlening afgesloten.

Nadere informatie

Handreiking aan werkgevers. Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak

Handreiking aan werkgevers. Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak Handreiking aan werkgevers Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak Bedrijven die meedoen aan het uitvoeren van de banenafspraak kunnen in allerlei vormen daarbij ondersteuning van de overheid

Nadere informatie

Financiële voordelen werkgevers

Financiële voordelen werkgevers werk.nl uwv.nl Financiële voordelen werkgevers Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Meer weten? U vindt meer informatie op uwv.nl, werk.nl en op belastingdienst.nl.

Nadere informatie

WERKKOSTENREGELING. Schematisch ziet het systeem er als volgt uit: Nieuwsbrief. werkkostenregeling per 1 januari 2015.

WERKKOSTENREGELING. Schematisch ziet het systeem er als volgt uit: Nieuwsbrief. werkkostenregeling per 1 januari 2015. WERKKOSTENREGELING Vanaf 1 januari 2015 komt er een nieuw systeem voor de fiscale behandeling van vergoedingen, verstrekkingen en ter beschikking gestelde voorzieningen aan uw personeel (kortom: werkkosten).

Nadere informatie

Hierbij informeren wij u over een aantal wijzigingen, die in het komende jaar 2013. - Controleer alle Verklaringen geen privégebruik auto

Hierbij informeren wij u over een aantal wijzigingen, die in het komende jaar 2013. - Controleer alle Verklaringen geen privégebruik auto December 2012. Geachte relatie, Hierbij informeren wij u over een aantal wijzigingen, die in het komende jaar 2013 voor u van belang kunnen zijn. - Algemeen - Uniformering loonbegrip en gevolgen. - Premiekortingen

Nadere informatie

Uitwerking examentraining BKL Loonheffingen 2016/2017

Uitwerking examentraining BKL Loonheffingen 2016/2017 Examenopgave 1 1. De heer Van der Ham is dga. Een dga is in het algemeen niet verzekerd voor de werknemersverzekeringen. Daarom hoeven voor hem geen premies werknemersverzekeringen te worden afgedragen.

Nadere informatie

U kunt het boek bestellen via

U kunt het boek bestellen via 4 Deze tekst is (deels) afkomstig uit de zesde uitgave van het boek Ondernemen in Flex Eigenrisicodragen wordt u ZW aangeboden en WGAdoor Professionals in Flex. Heeft u advies of ondersteuning nodig bij

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2011 341 Besluit van 27 juni 2011 tot wijziging van het Besluit SUWI in verband met gegevensverstrekking tbv van verzekeringen risico ziekte en arbeidsongeschiktheid

Nadere informatie

WerkAttent. Voor een heldere aanpak van verzuim

WerkAttent. Voor een heldere aanpak van verzuim WerkAttent Voor een heldere aanpak van verzuim Wat is het? 1 Wij zijn Interpolis Wij denken met u mee. Over uw toekomst, uw pensioen, uw gezondheid. Over uw woning, uw bedrijf, uw medewerkers. Over brand,

Nadere informatie

In deze Nieuwjaarsbrief Nederlandse Payroll 2014 gaan wij in op een aantal aandachtspunten en wijzigingen met betrekking tot de loonheffingen 2014.

In deze Nieuwjaarsbrief Nederlandse Payroll 2014 gaan wij in op een aantal aandachtspunten en wijzigingen met betrekking tot de loonheffingen 2014. NIEUWJAARSBRIEF NEDERLANDSE PAYROLL 2014 Postbus 504 2300 AM Leiden t +31 71 750 68 00 w www.limes-int.com e info@limes-int.com Beconnummer 500495 In deze Nieuwjaarsbrief Nederlandse Payroll 2014 gaan

Nadere informatie

WERKKOSTENREGELING EN IRIS

WERKKOSTENREGELING EN IRIS WERKKOSTENREGELING EN IRIS Renee Pauli/Werkkostenregeling 1 DE WERKKOSTENREGELING De basis Vervangt huidige systeem van vergoedingen en verstrekkingen Van individuele beoordeling per werknemer naar beoordeling

Nadere informatie

FIDIB ACTUALITEITEN BEZAVA JANTHONY WIELINK

FIDIB ACTUALITEITEN BEZAVA JANTHONY WIELINK FIDIB ACTUALITEITEN BEZAVA JANTHONY WIELINK Programma BeZaVa Premiedifferentiatie Beweging in de markt Het advies BeZaVa Ziektewet premiedifferentiatie en eigen risicodragerschap (al mogelijk) Tussenfase

Nadere informatie

Premiekortingen en premievrijstelling 2013

Premiekortingen en premievrijstelling 2013 Premiekortingen en premievrijstelling 2013 Hebt u werknemers in dienst die ouder zijn dan 50 jaar? Of werknemers die (deels) arbeidsongeschikt zijn? Dan hebt u misschien recht op een korting op de premies

Nadere informatie

Per 1 januari 2015 hebben werknemers met een tijdelijk contract meer bescherming:

Per 1 januari 2015 hebben werknemers met een tijdelijk contract meer bescherming: Themabijlage Wet Werk en Zekerheid (WWZ) per 1 januari 2015 Mensen met een tijdelijk contract hebben vanaf januari 2015 meer rechten, zowel vaste als tijdelijke werknemers krijgen bij ontslag een vergoeding,

Nadere informatie

Informatiemiddag 2015

Informatiemiddag 2015 04-12-2015 1 Informatiemiddag 2015 Programma Actualiteiten 2016 Innovatie: Voor ondernemers die verder willen 04-12-2015 2 Actualiteiten 2016 Onderwerpen Wijzigingen in de loonheffingen Werkkostenregeling

Nadere informatie

Financiële voordelen werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst

Financiële voordelen werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Financiële voordelen werkgevers Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij.

Nadere informatie

Werkkostenregeling 2015

Werkkostenregeling 2015 Werkkostenregeling 2015 Op 1 januari 2015 wordt de werkkostenregeling definitief. Begin tijdig aan de voorbereidingen voor de overgang naar de werkkostenregeling! Zo voorkomt u dat de werkkostenregeling

Nadere informatie

Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen - DEEL 2

Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen - DEEL 2 #5 Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen - DEEL 2 In deze specials treft u de belangrijkste wijzigingen op personeels- en salarisgebied voor 2017 aan, zodat u weer helemaal op de hoogte

Nadere informatie

Financiële voordelen voor werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst

Financiële voordelen voor werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Financiële voordelen voor werkgevers Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij.

Nadere informatie

W at vooraf ging Op 1 januari 2013 is de Wet beperking ziekteverzuim en

W at vooraf ging Op 1 januari 2013 is de Wet beperking ziekteverzuim en Whitepaper BeZaVa - 2015 en verder. inclusief update W at vooraf ging Op 1 januari 2013 is de Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa) ingevoerd. Aanleiding hiervoor was

Nadere informatie

Werkkostenregeling (WKR) 9 december 2014 Gijs van der Voet

Werkkostenregeling (WKR) 9 december 2014 Gijs van der Voet Werkkostenregeling (WKR) 9 december 2014 Gijs van der Voet Programma Achtergrond en historie WKR WKR in hoofdlijnen WKR in de praktijk WKR stappenplan voor invoering Tips en advies Achtergrond en historie

Nadere informatie

ACTIEF VOOR Sportverenigingen Sportorganisaties WERKGEVERSCHAP EN VRIJWILLIGERS

ACTIEF VOOR Sportverenigingen Sportorganisaties WERKGEVERSCHAP EN VRIJWILLIGERS ACTIEF VOOR Sportverenigingen Sportorganisaties WERKGEVERSCHAP EN VRIJWILLIGERS De succesvolle sportvereniging Levensaders voor succes Voldoende schaal Goed bestuur Goede accommodatie Betrokken vrijwilligers

Nadere informatie

Whitepaper Wet tegemoetkomingen loondomein

Whitepaper Wet tegemoetkomingen loondomein Whitepaper Wet tegemoetkomingen loondomein VeReFi Whitepaper 30 Wet tegemoetkomingen loondomein - 1 - Inhoud Inleiding... 3 Het Lage-inkomensvoordeel (LIV)... 4 Ook voor mensen die onder de Participatiewet

Nadere informatie

Loondoorbetaling bij ziekte. Informatie voor werknemers

Loondoorbetaling bij ziekte. Informatie voor werknemers Loondoorbetaling bij ziekte Informatie voor werknemers Betaalt uw werkgever uw loon door als u ziek bent? Uw werkgever betaalt maximaal twee jaar uw loon door als u ziek bent. U krijgt tijdens uw ziekte

Nadere informatie

Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering. Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers

Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering. Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers VSZ ASSURADEUREN Informatie voor de werkgever Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering

Nadere informatie

Loonkostenvoordeel oudere werknemer (56+) U hebt recht op dit voordeel als u een medewerker in dienst neemt die voldoet aan 4 voorwaarden:

Loonkostenvoordeel oudere werknemer (56+) U hebt recht op dit voordeel als u een medewerker in dienst neemt die voldoet aan 4 voorwaarden: Betreft: loonkostenvoordelen per 1-januari 2018 Wezep, december 2017 Loonkostenvoordelen (gaat in per 1-1-2018) Loonkostenvoordelen (LKV s) zijn een nieuwe, jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers op

Nadere informatie

Voorstel van college danwel burgemeester aan gemeenteraad

Voorstel van college danwel burgemeester aan gemeenteraad Ons kenmerk G.15.03422 *G.15.03422* Voorstel van college danwel burgemeester aan gemeenteraad Raadsnummer: ID/232 Datum collegebehandeling: 27 oktober 2015 Steller: Ta'Sangka Portefeuillehouder: Burgemeester

Nadere informatie

Salarispraktijk. Uitstel Werkkostenregeling. Bezwaar eindheffing hoge lonen Pagina 2. Overgangsregeling levensloopregeling Pagina 3

Salarispraktijk. Uitstel Werkkostenregeling. Bezwaar eindheffing hoge lonen Pagina 2. Overgangsregeling levensloopregeling Pagina 3 Nieuwsbrief i KPMG MKB Salarispraktijk Middels onze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte brengen van de laatste wijzigingen op het gebied van salaris- en personeelsadministratie. Heeft u vragen over de

Nadere informatie

Kennissessie: besparen op uw verzuimkosten. Mei 2017

Kennissessie: besparen op uw verzuimkosten. Mei 2017 Kennissessie: besparen op uw verzuimkosten Mei 2017 Update Mandema Sinds 1956, gevestigd in Den Haag Uw bedrijfscontinuïteit staat bij ons centraal Risicomanagement, Pensioen en Zorg & Verzuim Per 1 januari

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF WERKGEVER

INFORMATIEBRIEF WERKGEVER INFORMATIEBRIEF WERKGEVER Werkzoekenden die begeleid worden door JobC hebben zijn Statushouder zonder beperking of iemand met een arbeidsbeperking waardoor zij soms meer moeite hebben om zelfstandig een

Nadere informatie

ST NIEUWSBRIEF 2015 deel 8

ST NIEUWSBRIEF 2015 deel 8 ST NIEUWSBRIEF 2015 deel 8 1. Pensioen in eigen beheer mogelijk afgeschaft Er is nog geen besluit genomen over de problemen met het pensioen in eigen beheer van 140.000 directeuren-grootaandeelhouders

Nadere informatie