Postbus AK Gouda Sociale voorzieningen en maatschappelijke dienstverlening Algemeen Maatschappelijk Werk (inclusief jeugdhulpverlening)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Postbus AK Gouda Sociale voorzieningen en maatschappelijke dienstverlening Algemeen Maatschappelijk Werk (inclusief jeugdhulpverlening)"

Transcriptie

1 Organisatie Programma Cluster Stichting Kwadraad Postbus AK Gouda Sociale voorzieningen en maatschappelijke dienstverlening Algemeen Maatschappelijk Werk (inclusief jeugdhulpverlening) Verlening 2013 Vaststelling 2013 Aangevraagd bedrag AMW Gezinscoaching Balie Totaal AMW Gezinscoaching 0 Balie Totaal Toets ASV Op 1 mei 2012 en 17 januari 2013 (herziene) is de aanvraag ingediend. De aanvraag voldoet aan de voorwaarden in artikel 1 en 10 van de ASV. De uiterste deadline voor verlening van de subsidie is 15 maart Afwijkingen t.o.v. Geen. ASV Samenvatting aanvraag Subsidie voor Algemeen Maatschappelijk Werk (inclusief jeugdhulpverlening) en Bereikbaarheid Buiten Kantooruren (BBK). De navolgende trajecten zijn afgesproken: 143 korte contacten, 210 begeleidingstrajecten algemeen, 10 waakvlamcontacten, 228 sociale raadslieden, 40 hulpverleningstrajecten intensief, 20 contactmomenten internethulpverlening, 6 hulpverleningstrajecten (gezinscoaching), 4 netwerkoverleggen CJG, 4 netwerkoverleggen Huiselijk Geweld, 4 netwerkoverleggen Overig (LZN), 212 contacten balie 2e stoel, 10 zorgcoördinatie en bereikbaarheidsdienst buitenkantooruren (BBK, basis inwoners). Aanvraag is binnen gekomen op 4 april Tevens is op 25 augustus op ons verzoek mondeling aanvullende informatie verstrekt door Kwadraad. Geen Subsidie voor Algemeen Maatschappelijk Werk (inclusief jeugdhulpverlening) en Bereikbaarheid Buiten Kantooruren (BBK). De navolgende trajecten zijn gerealiseerd: 258 korte contacten, 252 begeleidingtrajecten algemeen, 3 waakvlamcontacten, 253 sociale raadslieden, 33 hulpverleningstrajecten intensief, 21 contactmomenten internethulpverlening, 4 hulpverleningstrajecten (gezinscoaching) 18 netwerkoverleggen CJG, 10 netwerkoverleggen Huiselijk Geweld, 12 netwerkoverleggen Overige 128 contacten balie 2 de stoel, 2 zorgcoördinatie en bereikbaarheidsdienst buiten kantooruren (BBK, basis inwoners) Activiteiten Algemeen Maatschappelijk Werk en Bereikbaarheid Buiten Kantooruren (BBK) - Het geven van informatie en advies; - Het bieden van laagdrempelige hulp; - Aansluiten bij de attitude om via internet snel, veilig en persoonlijk vragen te stellen; - Bemiddeling, belangenbehartiging en pleitbezorging; - Het verwijzen naar andere Voor Algemeen Maatschappelijk Werk bedroeg het aantal korte contacten in , dit is meer dan het in de subsidieovereenkomst afgesproken aantal van 143. In 252 gevallen was er sprake van procesmatige hulpverlening. Dit aantal ligt boven het aantal van 210 zoals afgesproken in de subsidieovereenkomst.

2 (hulpverlenende) instanties en het geven van consultaties; - Het signaleren van problemen, het stimuleren van cliënten om problemen zelf op te lossen en het entameren van zelfhulp; - Het voorkomen van verdere escalatie van problemen; - Het uitvoeren van crisisinterventie; - Het verzorgen van sociaal juridische dienstverlening; - Het voeren van een registratiesysteem volgens het zogenaamde Informatiemodel AMW 2000 en het voeren van dossier volgens het landelijke NIZW-model; - Het samenwerken met ketenpartners; - Participeren in CJG, LZN en LTHG. - De wachtlijst beheersen door: a. Bij 90% van de cliënten vindt er binnen 2 weken na aanmelding een intakegesprek plaats. b. Met alle cliënten vindt uiterlijk 4 weken na aanmelding een intakegesprek plaats. c. Bij 90% van de cliënten wordt er binnen 2 weken na het intakegesprek gestart met de hulpverlening. d. Met alle cliënten start uiterlijk 4 weken na het intakegesprek de hulpverlening. Indien dit streven op enig moment niet gehaald wordt, zal contact met de gemeente worden opgenomen. - Het clusteren van cliëntgroepen en deze hulp aanbieden door middel van groepsmaatschappelijk werk (i.v.m. efficiency winst of een methodische keuze). - Binnen Centrum voor Jeugd en Gezin, Lokaal Zorgnetwerk en Lokaal Team Huiselijk Geweld wordt gewerkt aan het actief benaderen van cliënten, waar nodig het afleggen van huisbezoeken en het inventariseren van problemen en probleemverheldering. - Het opzetten en onderhouden van de noodzakelijke netwerken en samenwerkingsverbanden. - Met de verstrekte subsidie verleent Kwadraad medewerking aan het Krimpens Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Het Convenant CJG Krimpen aan den IJssel, Convenant balie gezondheidscentrum Krimpen aan den IJssel en werkplan CJG Krimpen aan den IJssel is Kwadraad heeft om de toenemende vraag aan te kunnen beantwoorden extra aandacht gegeven aan de online-hulpverlening. In Krimpen heeft Kwadraad het meeste te maken gehad met financiele problematiek. Daarna volgt psychosociale problematiek en relatieproblematiek. De overproductie bij preventief en basis compenseert de onderproductie bij intensief. Voor de beschikbaarheid buiten kantooruren wordt normvergoeding per inwoner verstrekt. Er zijn in meldingen geweest vanuit onze gemeente. In 2013 is er geen wachtlijst geweest voor het Algemeen Maatschappelijk Werk. Door de veranderingen in het sociaal domein (toegang) is het aantal overleggen fors gestegen. Kwadraad denkt mee rondom de vorming van het toegang en participeert in het Lokaal Zorgnetwerk en het Lokale Team Huiselijk Geweld.

3 hiervoor de basis. De komende jaren zal het Centrum voor Jeugd en Gezin verder versterkt worden. Kwadraad participeert in de stuurgroep CJG. Bijzonderheden Intensieve begeleiding /- gezinscoaching De prestaties worden geleverd aan gezinnen binnen de gemeente Krimpen aan den IJssel, die ondersteuning nodig hebben in verband met verhoogde opvoedingsspanning. Afhankelijk van de problematiek en de omstandigheden van het gezin levert Kwadraad de meest efficiënte en tijdige hulpverlening. De ondersteuning sluit aan bij de vraag van de gezinnen. Voor de aanmelding van de gezinnen neemt Kwadraad de werkafspraken ten aanzien van de inzet van de jeugdhulpverlening in acht. De toeleiding vindt plaats via het Centrum voor Jeugd en Gezin. Kwadraad is partner in de netwerkorganisatie CJG AMW In de gemeentebegroting is een bedrag van ,- opgenomen. Dit bedrag is gebaseerd op de begroting van 2012 met een taakstellende korting van -1,25%. Met Kwadraad is diverse malen contact geweest over een verdere verbetering van subsidiëring door productcontractering. Dit sluit namelijk beter aan bij de manier van registreren van Kwadraad. Hierdoor zijn er meerdere producten (activiteiten en prestaties) dan voorheen opgenomen in de subsidiebeschikking en overeenkomst. Om deze nieuwe manier van productcontractering te kunnen monitoren is met Kwadraad afgesproken dat zij kwartaalrapportages gaan overleggen aan de gemeente. Kwadraad vraagt voor algemeen maatschappelijk werk een bedrag van aan. Het budget is toereikend. Balie Aangezien Kwadraad in de balie participeert en hierin meer uren draait, dan de uren die voorheen in spreekuren werden gegeven wordt Kwadraad is voor 4 gezinnen de hulpverlening in 2012 gestart. Deze trajecten liepen door in 2013 maar hoeven daardoor niet afgerekend te worden (is reeds in 2012 gebeurd). Dit klopt met de gegevens in het jaarverslag van CJG Krimpen De vier trajecten zijn allemaal toegeleid via het CJG. Kwadraad is als kernpartner vertegenwoordigd in de stuurgroep CJG Krimpen. De budgetsubsidie over het jaar 2013 vast te stellen op een bedrag van voor Algemeen Maatschappelijk Werk. Dit houdt een overbesteding van in t.o.v. de overeenkomst. Omdat de vraag naar AMW groter bleek te zijn dan de afgesproken aantal producten in de subsidieovereenkomst De overproductie bij preventief en basis compenseert de onderproductie bij intensief. AMW verlening AMW vaststelling Extra subsidie AMW De subsidie AMW voor Kwadraad worden vastgesteld op de daadwerkelijke kosten. Voor 2013 zijn subsidieafspraken gemaakt voor participatie in de balie ( ). In het convenant van de balie zijn de afspraken vastgelegd

4 door Kwadraad gevraagd de subsidie hoger dan vorig jaar vast te stellen zodat hopelijk geen wachtlijsten zullen ontstaan. Deze verhoging van kan gefinancierd worden uit het beleidsplan Samen verder Wmo Krimpen aan den IJssel. Hierin is een budget ( ) beschikbaar gesteld. De prestatie die Kwadraad hiervoor moet leveren is het vormgeven aan de balie conform het convenant balie gezondheidscentrum en het daaruit vloeiende werkplan. Analyseren en beantwoorden van ondersteuningsvragen. Tevens informeren en adviseren van inwoners. Deze prestatie is opgenomen in de subsidieovereenkomst. Gezinscoaching In de gemeentebegroting is naast AMW van (budget 2012 minus 1,25% bezuiniging) ook een bedrag van opgenomen voor jeugdhulpverlening/versterking CJG. ( Centrum voor Jeugd en Gezin). Kwadraad ontvangt het door hen gevraagde bedrag van ,- i.v.m. de inzet van 6 gezinscoachingstrajecten, die toegeleid worden via het CJG Krimpen. rond de werkzaamheden van de balie. De werkelijke uren (128) liggen iets boven de in de subsidieovereenkomst overeengekomen uren van 121. Daardoor komen de werkelijk kosten ( ) hoger uit. Kwadraad is voor 4 gezinnen de hulpverlening in 2012 gestart. Deze trajecten liepen door in 2013 maar hoeven daardoor niet afgerekend te worden (is reeds in 2012 gebeurd). Gezinscoaching verlening Gezinscoaching vaststelling 0 Overschot gezinscoaching Er wordt voorgesteld de subsidieposten te verrekenen zodat er een tekort overblijft van 900. Onderstaand is dit uitgewerkt. AMW tekort Overschot gezinscoaching Kosten participatie balie Tekort Dit geringe tekort kan Kwadraad uit eigen middelen bekostigen. In 2011 hebben wij Kwadraad toestemming verleend een bestemmingsreserve t.b.v. de baliefunctie in het nieuwe gezondheidscentrum te vormen voor aanschaf van een registratiesysteem. De storting in deze reserve is ,05. Kwadraad heeft in 2012 een verzoek ingediend de reserve

5 Inhoudelijke toetsing beleidskader De aanvraag voldoet aan de subsidiecriteria gesteld in de Beleidsregel subsidiëring 2012, 5.2. algemeen maatschappelijk werk en 3.2. centrum voor jeugd en gezin. over te hevelen naar In 2013 heeft Kwadraad de reserve niet aangewend om een registratiesysteem aan te schaffen. Daarom wordt geadviseerd de bestemmingsreserve terug te vorderen. De aanvraag voldoet aan de subsidiecriteria gesteld in het Beleidskader subsidiëring , algemeen maatschappelijk werk en jeugdhulpverlening. Begroting 2013 Maatschappelijk werk Te verlenen subsidie Kwadraad Het resterende bedrag is bestemd voor de subsidie Harttrimgroep, Rechtshulpwinkel en Bureau Slachtofferhulp en inkoop van coördinator voor het Lokaal Zorgnetwerk en Lokaal Team Huiselijk Geweld (LTHG). In begroting 2013 is een budget van opgenomen voor het beleidsplan Samen verder Wmo Krimpen aan den IJssel voor de overheveling Begeleiding AWBZ en evaluatie en doorontwikkeling gevolgen pakketmaatregelen AWBZ. Hieruit kan de participatie van Kwadraad in de balie voor een budget van gefinancierd worden. Bezuiniging In de begroting 2013 zijn voor jeugdhulpverlening binnen het budget van Centrum voor Jeugd en Gezin middelen beschikbaar. In 2010 en 2011 heeft Kwadraad de bezuiniging van 1,25% weten te realiseren. In 2012 was dit niet mogelijk omdat het aantal internethulpverleningstrajcten en trajecten sociale raadslieden in onze gemeente enorm aan het toenemen zijn. In 2012 was beschikbaar en Kwadraad heeft een subsidie aangevraagd van ,00 en verleend gekregen. In 2013 lukt het Kwadraad wel om de bezuiniging te realiseren. Vanaf maart 2012 participeert Kwadraad in de balie van het gezondheidscentrum. De subsidie wordt vastgesteld op de werkelijke kosten en onderling verrekend. Hiermee wordt aan de subsidieplatform van de gemeente voldaan. Omdat de gemeente het (geringe) tekort niet dekt.

6 Post / Budget Kwadraad besteedt hieraan meer uren dan waar vooraf rekening mee werd gehouden (vervanging bij vakantie en ziekte). De extra uren kunnen bekostigd worden uit de middelen vanuit het beleidsplan Samen verder Wmo. Kwadraad heeft het navolgende aangevraagd: AMW Gezinscoaching Balie Totaal Budget-subsidies/ Maatschappelijk werk (Subsidies Kwadraad, Harttrimpgroep en Rechtshulpwinkel) Project-subsidies/ Jeugdhulpverlening De vaststelling van de subsidie 2013 leidt tot terugvordering van ,05. Omdat het boekjaar 2013 reeds is afgesloten, komt het terug te vorderen bedrag t.g.v en zal worden geboekt op de post Maatschappelijk werk Project-subsidies/ Collectieve voorzieningen ex-awbz Beslissing Kwadraad een subsidie voor 2013 verlenen van De subsidie voor het Algemeen Maatschappelijk Werk (inclusief balie en jeugdhulpverlening) verlenen overeenkomstig de conceptbeschikking en de conceptsubsidieovereenkomst. De subsidie vast te stellen op de werkelijke kosten en de bedragen onderling te verrekenen (zie ook bovenstaande berekeningen). Verleend/vastgesteld Totaal gemaakte kosten Tekort Kwadraad 900 Dit tekort dient Kwadraad uit eigen middelen te dekken. De bestemmingsreserve van ,05 terug te vorderen.

ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG

ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG Organisatie Programma Cluster ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG Verlening 2017 Vaststelling 2017 Aangevraagd bedrag - Budgetsubsidie: 340.007

Nadere informatie

ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG

ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG Organisatie Programma Cluster ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG Verlening 2016 Vaststelling 2016 Aangevraagd bedrag - Budgetsubsidie: 376.930,-

Nadere informatie

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ingekomen d.d. 2 6 m, 2012. Cl- n0 :_ 2cASHT

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ingekomen d.d. 2 6 m, 2012. Cl- n0 :_ 2cASHT KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ingekomen d.d. 2 6 m, 2012 opstap naar een beter bestaan Kwadraad Rfig.no. Cl- n0 :_ 2cASHT Gemeente Krimpen aan den IJssel College van Burgemeester en Wethouders Postbus 200 2920

Nadere informatie

5.0 Basishulp Krimpens Sociaal Team Verlening 2017 Vaststelling 2017 Aangevraagd bedrag Geen afwijkingen

5.0 Basishulp Krimpens Sociaal Team Verlening 2017 Vaststelling 2017 Aangevraagd bedrag Geen afwijkingen Organisatie Stichting FlexusJeugdplein Postbus 258 3000 AG Rotterdam Programma 4. Preventie 5. Basishulp Cluster 4.5 Opvoed- en opgroeiondersteuning 2017 5.0 Basishulp Krimpens Sociaal 2017 Verlening 2017

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Verlening budgetsubsidies 2015 (2 e tranche)

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Verlening budgetsubsidies 2015 (2 e tranche) COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Verlening budgetsubsidies 2015 (2 e tranche) Te besluiten om 1. Op grond van de verleningsinformatie en subsidieovereenkomsten over te gaan tot subsidieverlening aan de instellingen

Nadere informatie

B&W Vergadering. 2. het college heeft besloten om akkoord te gaan met het verzoek van het Stichting

B&W Vergadering. 2. het college heeft besloten om akkoord te gaan met het verzoek van het Stichting 2.1.2 Budgetsubsidie Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg 2017 1 Dossier 1040 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1040 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 22 november 2016 Agendapunt 2.1.2 Omschrijving

Nadere informatie

Inhoudelijke registratiegegevens

Inhoudelijke registratiegegevens Inhoudelijke registratiegegevens Problematiek (in %) Geslacht (in %) Leeftijd (in %) Onbekend Man Vrouw 20 40 60 80 Etniciteit (in %) Westers allochtoon! Turks Surinaams Overig niet westerse allochtonen

Nadere informatie

Geen afwijkingen. (Een volledig overzicht van activiteiten staat in het subsidiecontract)

Geen afwijkingen. (Een volledig overzicht van activiteiten staat in het subsidiecontract) Organisatie Programma Cluster Stichting Christelijk peuterspeelzaal De Madelief Patrijzenstraat 55 2922 GN Krimpen aan den IJssel 3. Samenleven 3.9. Peuterspeelzaalwerk, incl. VVE Verlening 2017 Vaststelling

Nadere informatie

1 Verlening 2016 Vaststelling 2016

1 Verlening 2016 Vaststelling 2016 Organisatie Programma Cluster Stichting Christelijk peuterspeelzaal "De Madelief Patrijzenstraat 53 2922 GN Krimpen aan den IJssel 3. Samenleven 3.9. Peuterspeelzaalwerk, incl. VVE 1 Verlening 2016 Vaststelling

Nadere informatie

Onderwerp Verlening budgetsubsidies 2017 inclusief projectsubsidies ContourdeTwern, Herstart junior en Psychologenpraktijk Krimpen

Onderwerp Verlening budgetsubsidies 2017 inclusief projectsubsidies ContourdeTwern, Herstart junior en Psychologenpraktijk Krimpen COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Verlening budgetsubsidies 2017 inclusief projectsubsidies ContourdeTwern, Herstart junior en Psychologenpraktijk Krimpen Te besluiten om 1. Op grond van de verleningsinformatie

Nadere informatie

ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer en informele zorg door vrijwilligersorganisaties

ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer en informele zorg door vrijwilligersorganisaties Organisatie Programma Cluster ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer en informele zorg door vrijwilligersorganisaties Verlening 2015 Vaststelling 2015 Aangevraagd bedrag - Budgetsubsidie: 366.047 - Projectsubsidie

Nadere informatie

SUBSIDIEOVEREENKOMST 2015

SUBSIDIEOVEREENKOMST 2015 SUBSIDIEOVEREENKOMST 2015 Gemeente Krimpen aan den IJssel Stichting Kwadraad In deze overeenkomst worden afspraken gemaakt tussen de gemeente Krimpen aan den IJssel en Stichting Kwadraad voor de periode

Nadere informatie

Convenant Balie Gezondheidscentrum Krimpen aan den IJssel Convenant Balie Gezondheidscentrum Krimpen aan den IJssel

Convenant Balie Gezondheidscentrum Krimpen aan den IJssel Convenant Balie Gezondheidscentrum Krimpen aan den IJssel Convenant Balie Gezondheidscentrum Krimpen aan den IJssel 1 Partijen 1. Gemeente Krimpen aan de IJssel A. Hofstra, Wethouder. De gemeente is regisseur en subsidient van de partijen die deelnemen in de

Nadere informatie

Registratienr.: BP

Registratienr.: BP Registratienr.: BP16.00160 Openbaar Onderwerp Dienstenpakket 2016 en (gewijzigde) subsidie 2016 ContourdeTwern Samenvatting De gemeente Boxtel heeft verschillende diensten op het gebied van hulpverlening,

Nadere informatie

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL. 2 * m 2015

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL. 2 * m 2015 ^ GGD KRIMPEN AAN DEN IJSSEL Rotterdam-Rijn mond ingekomen d.d. Staf directie Publieke Gezondheid en Zorg Afdeling Beleidscoördinatie Cluster Maatschappelijke ontwikkeling B00060 2 * m 2015 Aïc Bezoekadres:

Nadere informatie

UITVOERINGSPROGRAMMA WELZIJN/WMO 2012

UITVOERINGSPROGRAMMA WELZIJN/WMO 2012 UITVOERINGSPROGRAMMA WELZIJN/WMO 2012 1. INLEIDING Op 7 januari 2008 is de Integrale Welzijnsnota door de gemeenteraad vastgesteld. Daarnaast hanteert de gemeente een Algemene subsidieverordening, op basis

Nadere informatie

Overeenkomst tussen MEE Rotterdam Rijnmond en de Gemeente Krimpen a/d IJssel 2013 en 2014

Overeenkomst tussen MEE Rotterdam Rijnmond en de Gemeente Krimpen a/d IJssel 2013 en 2014 Overeenkomst tussen MEE Rotterdam Rijnmond en de Gemeente Krimpen a/d IJssel 2013 en 2014 Stichting MEE Rotterdam Rijnmond ten dezen vertegenwoordigd door de directeur bestuurder, mevrouw M.C. Lewis En

Nadere informatie

B&W Vergadering. 1. de visienotitie cliëntondersteuning sociaal domein 2017 e.v. vast te stellen;

B&W Vergadering. 1. de visienotitie cliëntondersteuning sociaal domein 2017 e.v. vast te stellen; 2.2.13 Visienotitie clientondersteuning sociaal domein 1 Dossier 799 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 799 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 13 september 2016 Agendapunt 2.2.13 Omschrijving Visienotitie

Nadere informatie

ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG

ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG Organisatie Programma Cluster ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG Verlening 2016 Vaststelling 2016 Aangevraagd bedrag - Budgetsubsidie: C 376.930,

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 19 juni 2018 Zaaknummer: 479483 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Team Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

DECENTRALISATIES SOCIAAL DOMEIN. Raadsvoorstellen 2014

DECENTRALISATIES SOCIAAL DOMEIN. Raadsvoorstellen 2014 DECENTRALISATIES SOCIAAL DOMEIN Raadsvoorstellen 2014 Presentatie: 11-12 12-20132013 Planning raadsbesluiten Beleidskader (nieuwe Wmo en Jeugdwet): januari 2014 Transitiearrangement Zorg voor Jeugd: :

Nadere informatie

In grote lijnen houdt het jongerenwerk zich bezig met: - Ambulant jongerenwerk

In grote lijnen houdt het jongerenwerk zich bezig met: - Ambulant jongerenwerk Organisatie Programma Cluster Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland Noordkade 64 a 2741 EZ Waddinxveen 4. Preventie Jeugd Verlening 2017 Vaststelling 2017 Aangevraagd bedrag 337.830 364.420, waarvan

Nadere informatie

B&W Vergadering. 2. Besloten de gemeenteraad te informeren conform bijgevoegde (concept) raadsinformatiebrief.

B&W Vergadering. 2. Besloten de gemeenteraad te informeren conform bijgevoegde (concept) raadsinformatiebrief. 2.1.12 Werving Jeugdhulp en WMO 2017 1 Dossier 1238 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1238 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 20 december 2016 Agendapunt 2.1.12 Omschrijving Werving Jeugdhulp en

Nadere informatie

Onderwerp Aanpassen begroting Zorg en Welzijn i.v.m. regionale subsidiëring jeugdzorg en WIZ-portaal

Onderwerp Aanpassen begroting Zorg en Welzijn i.v.m. regionale subsidiëring jeugdzorg en WIZ-portaal Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 17 december 2014 / 155/2014 Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Onderwerp Aanpassen begroting Zorg en Welzijn i.v.m. regionale subsidiëring jeugdzorg

Nadere informatie

Stationsplein MJ Capelle aan den IJssel. Verlening 2016 Vaststelling 2016 Aangevraagd bedrag C C

Stationsplein MJ Capelle aan den IJssel. Verlening 2016 Vaststelling 2016 Aangevraagd bedrag C C Organisatie Programma Cluster Bibliotheek aan den IJssel Stationsplein 16 2907 MJ Capelle aan den IJssel 3. Samenleven Cultuur Verlening 2016 Vaststelling 2016 Aangevraagd bedrag C 833.702 C 752.656 Toets

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Combinatiefuncties, Brede School en Cultuur

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Combinatiefuncties, Brede School en Cultuur COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Combinatiefuncties, Brede School en Cultuur Te besluiten om 1. De aanloopkosten à 15.000 als projectsubsidie in 2012 aan stichting SYnerKri te verlenen en, met toepassing van

Nadere informatie

Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat

Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat Afdeling Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat Be z o e k a d r e s Kreupelstraat 1 Leden van de gemeenteraad O p e n i n g s t i j d

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 286734 Datum : 25 april 2016 Programma : Wmo, Jeugd, W&I Blad : 1 van 6 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G.

Nadere informatie

Afdeling Sociaal Beleid Participatie en Onderwijs. Aan de leden van de gemeenteraad. Onderwerp: Afronding project economische crisis

Afdeling Sociaal Beleid Participatie en Onderwijs. Aan de leden van de gemeenteraad. Onderwerp: Afronding project economische crisis Aan de leden van de gemeenteraad ambtenaar : Hr. Jan Willem Steeman uw brief d.d. : doorkiesnr : 0180 451 362 uw kenmerk : fax : ons kenmerk : RU11/00946/SPO/jws email : J.W.Steeman@ridderkerk.nl bijlage(n)

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND. Budgetsubsidie 2014 Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND. Budgetsubsidie 2014 Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 9 september 2013 datum/agendapunt B&Wvergadering: 170913/402 afdeling: Welzijn Onderwerp: Budgetsubsidie

Nadere informatie

ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG

ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG Organisatie Programma Cluster ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG Verlening 2017 Vaststelling 2017 Aangevraagd bedrag - Budgetsubsidie: 340.007

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.1118., d.d. 27 oktober 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp afdoening motie Broeyer - Voorwaarden bezuiniging migrantenorganisaties (RV 09.0068/14) BESLUITEN Behoudens advies van de commissie

Nadere informatie

prestatieafspraken, verplichtingen en voorwaarden van bijgevoegde beschikking -

prestatieafspraken, verplichtingen en voorwaarden van bijgevoegde beschikking - ONDERWERP Budgetsubsidie 2017 t/m 2018 Stichting WIJ Heemstede SAMENVATTING De huidige subsidiëring voor de uitvoering van de taken van respectievelijk de Stichting WIJ Heemstede en de Stichting Kontext

Nadere informatie

In dit verzameladvies zitten de instellingen die verplaatst zijn naar de 2 e tranche. Dit zijn de instellingen ContourdeTwern, JJMH en Synerkri.

In dit verzameladvies zitten de instellingen die verplaatst zijn naar de 2 e tranche. Dit zijn de instellingen ContourdeTwern, JJMH en Synerkri. COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Vaststelling budgetsubsidies 2016 van de 2 e tranche Te besluiten om 1. Op basis van de originele aanvragen in te stemmen met vaststellingsinformatie per instelling. 2. De budgetsubsidies

Nadere informatie

Aanpak: Signalerings- en vangnetfunctie. Beschrijving

Aanpak: Signalerings- en vangnetfunctie. Beschrijving Aanpak: Signalerings- en vangnetfunctie De gemeente heeft de vragenlijst betreffende deze aanpak ingevuld en relevante documentatie toegestuurd. Een beperktere vragenlijst over deze aanpak is ingevuld

Nadere informatie

Aanpak: CJG-aanpak. Beschrijving

Aanpak: CJG-aanpak. Beschrijving Aanpak: CJG-aanpak De gemeente heeft de vragenlijst betreffende deze aanpak ingevuld en relevante documentatie toegestuurd. Een beperktere vragenlijst over deze aanpak is ingevuld door: CJG Icare Deze

Nadere informatie

Onderwerp Subsidieverlening Het Inter-lokaal inzake dienstverlening in het kader van Werk & Inkomen en de Papierwinkel

Onderwerp Subsidieverlening Het Inter-lokaal inzake dienstverlening in het kader van Werk & Inkomen en de Papierwinkel Openbaar Onderwerp Subsidieverlening Het Inter-lokaal inzake dienstverlening in het kader van Werk & Inkomen en de Papierwinkel Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

De subsidieaanvraag is gebaseerd op:

De subsidieaanvraag is gebaseerd op: Organisatie Programma Cluster Stichting Synerkri Allegro 99 2915 BB Krimpen aan den IJssel 3. Samenleving 3.13 Beheer Binnensportaccommodaties Verlening 2018 Vaststelling 2018 Aangevraagd bedrag Een totaal

Nadere informatie

ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Datum B&W-vergadering : 21-4-2009 Openbaar Onderwerp :

ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Datum B&W-vergadering : 21-4-2009 Openbaar Onderwerp : ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Datum B&W-vergadering : 21-4-2009 Openbaar Onderwerp : Portefeuillehouder(s) : P. H. Roos, Afdelingshoofd/hoofd BMO: R. Schaatsbergen Paraaf : Paraaf: Afdeling : Samenleving

Nadere informatie

Uitkomsten verbeterpunten toezichtonderzoek Bergen op Zoom

Uitkomsten verbeterpunten toezichtonderzoek Bergen op Zoom Uitkomsten verbeterpunten toezichtonderzoek Bergen op Zoom Aanpak: Signalerings- en vangnetfunctie Juni 2015 Samenwerkend Toezicht Jeugd (STJ) verstaat onder een gezin met geringe sociale redzaamheid een

Nadere informatie

Onderwerp: advies beleidsplan schuldhulp- Assen, 6 december 2012. verlening

Onderwerp: advies beleidsplan schuldhulp- Assen, 6 december 2012. verlening Cliëntenraad Assen WWB / WSW p/a Gemeente Assen Noordersingel 33 9401 JW ASSEN Het College van Burgemeester en Wethouders Postbus 30018 9400 RA Assen. Onderwerp: advies beleidsplan schuldhulp- Assen, 6

Nadere informatie

SUBSIDIEOVEREENKOMST 2018

SUBSIDIEOVEREENKOMST 2018 SUBSIDIEOVEREENKOMST 2018 Gemeente Krimpen aan den IJssel MEE Rotterdam Rijnmond In deze overeenkomst worden afspraken gemaakt tussen de gemeente Krimpen aan den IJssel en MEE Rotterdam Rijnmond voor de

Nadere informatie

SUBSIDIEOVEREENKOMST 2015 Opvoed- en opgroeiondersteuning (opvoedondersteuning en schoolmaatschappelijk werk)

SUBSIDIEOVEREENKOMST 2015 Opvoed- en opgroeiondersteuning (opvoedondersteuning en schoolmaatschappelijk werk) SUBSIDIEOVEREENKOMST 2015 Opvoed- en opgroeiondersteuning (opvoedondersteuning en schoolmaatschappelijk werk) Gemeente Krimpen aan den IJssel FlexusJeugdplein In deze overeenkomst worden afspraken gemaakt

Nadere informatie

Toelichting BenW-adviesnota

Toelichting BenW-adviesnota Onderwerp: Toelichting BenW-adviesnota Afdeling/team : Welzijn Regionaal beleids- en afsprakenkader Wmo 2015 Afdelingshoofd : Bremmers, P.H.M. Auteur : Bankers, J. Datum vergadering : 08 december 2014

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. De raad der gemeente Sliedrecht. Onderwerp: Agendapunt 7. Sliedrecht, 20 mei Voortgang Home Start

RAADSVOORSTEL. De raad der gemeente Sliedrecht. Onderwerp: Agendapunt 7. Sliedrecht, 20 mei Voortgang Home Start RAADSVOORSTEL De raad der gemeente Sliedrecht. Agendapunt 7 Sliedrecht, 20 mei 2005 Onderwerp: Voortgang Home Start Home-Start algemeen. Home-Start is een programma dat ondersteuning, praktische hulp en

Nadere informatie

Besluitvorming aan de Raad Formele advisering van de Raad. Conform advies Aanhouden Anders, nl. Collegevoorstel Advies: Openbaar

Besluitvorming aan de Raad Formele advisering van de Raad. Conform advies Aanhouden Anders, nl. Collegevoorstel Advies: Openbaar Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp Ontwikkeling OGGZ-loket als meldpunt voor onrust en overlast Programma / Programmanummer Maatschappelijke zorg en dienstverlening / 7320 Portefeuillehouder G.

Nadere informatie

Nadere regels subsidieverstrekking gemeente Medemblik 2014

Nadere regels subsidieverstrekking gemeente Medemblik 2014 1 Nadere regels subsidieverstrekking gemeente Medemblik 2014 GRONDSLAG 1. Op grond van artikel 2, lid 2 van de Algemene Subsidieverordening Gemeente Medemblik (ASV) kan het college nadere regels stellen

Nadere informatie

Aanpassen begroting Zorg en Welzijn

Aanpassen begroting Zorg en Welzijn Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Aanpassen begroting Zorg en Welzijn Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Met dit voorstel leggen wij een begrotingswijziging

Nadere informatie

PRESTATIEVERANTWOORDING DIEMEN 2013

PRESTATIEVERANTWOORDING DIEMEN 2013 PRESTATIEVERANTWOORDING DIEMEN 2013 MaDi MaDi Amsterdam Zuidoost en Diemen Prestatieverantwoording Diemen 2013 INHOUD INLEIDING 1 Algemeen Maatschappelijk Werk 2 MaDi Raadsvrouw 3 Ouderenadviseur 4 Algemeen

Nadere informatie

Subsidieverlening 2014 Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel

Subsidieverlening 2014 Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel Nota Voor burgemeester en wethouders Datum vergadering: 2 5 MÂARĨ 2014 Nummer: 14INT01073 Nota openbaar: Ja lil mum mill in i Onderwerp: Subsidieverlening 2014 Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel

Nadere informatie

Startnotitie beleidsplan Wet maatschappelijke ondersteuning 2012-2015

Startnotitie beleidsplan Wet maatschappelijke ondersteuning 2012-2015 Startnotitie beleidsplan Wet maatschappelijke ondersteuning 2012-2015 juli 2011: sector Inwonerszaken, team Openbare Orde, Welzijn en Onderwijs 1 Inleiding Voor u ligt de startnotitie beleidsplan Wet Maatschappelijke

Nadere informatie

Offerte gemeente Scherpenzeel MEE Veluwe

Offerte gemeente Scherpenzeel MEE Veluwe Offerte gemeente Scherpenzeel - MEE Veluwe Meedoen mogelijk maken in de gemeente Scherpenzeel 1 september 2016 Gemeente Scherpenzeel Scherpenzeel 9.515 Autisme/ASS 95 Motorische beperking 581 LVB zwakbegaafd

Nadere informatie

Programma Drie Decentralisaties. 2. Inkoop / aanbesteding

Programma Drie Decentralisaties. 2. Inkoop / aanbesteding Programma Drie Decentralisaties 2. Inkoop / aanbesteding Datum: 16 april 2014 1 Opdrachtgever: Stuurgroep drie d s Projectleider: Reitse Keizer 2. PROJECTPLAN INKOOP/AANBESTEDING Projectgroep: Marjolein

Nadere informatie

Concept Verordening jeugdhulp gemeente Velsen 2015

Concept Verordening jeugdhulp gemeente Velsen 2015 Concept Verordening jeugdhulp gemeente Velsen 2015 De raad van de gemeente Velsen; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 2014 met nummer..; gelet op de artikelen 2.9,

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp KST Basisteam Complexe Volwassenen Zorg

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp KST Basisteam Complexe Volwassenen Zorg COLLEGEVOORSTEL Onderwerp KST Basisteam Complexe Volwassenen Zorg Te besluiten om 1. Binnen het KST een basisteam Complexe Volwassenen Zorg op te richten. 2. Aan de Zellingen en Leliezorggroep een projectsubsidie

Nadere informatie

Stichting CJG Rijnmond Organisatie voor jeugdgezondheidszorg en opvoedingsondersteuning. 23 maart 2011 Joy Ek en Els van t Klooster

Stichting CJG Rijnmond Organisatie voor jeugdgezondheidszorg en opvoedingsondersteuning. 23 maart 2011 Joy Ek en Els van t Klooster Stichting CJG Rijnmond Organisatie voor jeugdgezondheidszorg en opvoedingsondersteuning 23 maart 2011 Joy Ek en Els van t Klooster Functies Centrum voor Jeugd en Gezin Gemeentelijke taken en functies vanuit

Nadere informatie

Raadsvoorstel Overheveling DU VO brede aanpak huiselijk geweld en ouderenmishandeling (incl. begrotingswijziging)

Raadsvoorstel Overheveling DU VO brede aanpak huiselijk geweld en ouderenmishandeling (incl. begrotingswijziging) Toelichting over de behandeling van: HAMERSTUK Raadsvoorstel Overheveling DU VO brede aanpak huiselijk geweld en ouderenmishandeling (incl. begrotingswijziging) Van: Het college van B&W van 2 juli 2013

Nadere informatie

Aanpak: Gezinscoaching. Beschrijving

Aanpak: Gezinscoaching. Beschrijving Aanpak: Gezinscoaching De gemeente heeft de vragenlijst betreffende deze aanpak ingevuld en relevante documentatie toegestuurd. Een beperktere vragenlijst over deze aanpak is ingevuld door: BJZ Flevoland

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 74/2014 Datum : 22 april 2014 B&W datum : 29 april 2014 Portefeuillehouder : H.J. Rijks Onderwerp : Samenwerkingsovereenkomst Achterhoekse gemeenten en MEE - Oost Gelderland

Nadere informatie

Raadsvergadering : 17 mei 2010 Agendanr. 15

Raadsvergadering : 17 mei 2010 Agendanr. 15 Raadsvergadering : 17 mei 2010 Agendanr. 15 Voorstelnr. : R 6769 Onderwerp : subsidie Stichting Leergeld Stadskanaal, Veendam, Winschoten (SLS) Stadskanaal, 29 april 2010 Beslispunten De SLS vanaf het

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d week 08 VASTGESTELD

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d week 08 VASTGESTELD Aanwezig: G.J.A.M. Nijpels (voorzitter), E. Deutekom-Muntjewerff, H. Stoker en R.A.H.P. Heijtink Secretaris: M.A.S. Winder Volgnr: 001 Poststuk: 17.0002069 PZI Omschrijving: Besluitenlijst B&W Opmeer d.d.

Nadere informatie

Jeugdhulp in Nissewaard

Jeugdhulp in Nissewaard Jeugdhulp in Nissewaard Projectleider decentralisatie jeugdhulp Angela van den Berg Regisseur jeugd en gezin JOT kernen Jolanda Combrink Inhoud 1. Wat verandert er? 2. Beleidskaders 3. Jeugdhulpplicht

Nadere informatie

Bedrijfsmaatschappelijk werker

Bedrijfsmaatschappelijk werker Bedrijfsmaatschappelijk werker Doel Verlenen van hulp aan werknemers met (dreigende) (psycho)sociale moeilijkheden, alsmede adviseren van leidinggevenden over (psycho)sociale vraagstukken, binnen het sociaal

Nadere informatie

Bijlage bij BURAP 2016-1 - Monitor sociaal domein gemeente Cranendonck

Bijlage bij BURAP 2016-1 - Monitor sociaal domein gemeente Cranendonck Bijlage bij BURAP 216-1 - Monitor sociaal domein gemeente Cranendonck Inleiding De monitor is een instrument waarmee gevolgd kan worden of de transformatie gerealiseerd wordt en of de gestelde doelen worden

Nadere informatie

Factsheet pedagogische hulp in de stadsregio Rotterdam 1 2013: welke plaats in het nieuwe jeugdbeleid?

Factsheet pedagogische hulp in de stadsregio Rotterdam 1 2013: welke plaats in het nieuwe jeugdbeleid? Factsheet pedagogische hulp in de stadsregio Rotterdam 1 213: welke plaats in het nieuwe jeugdbeleid? Inleiding Met de invoering van de nieuwe Jeugdwet in 215 is er veel veranderd in het jeugdbeleid van

Nadere informatie

Subsidieregeling Wmo en Jeugdhulp 2016

Subsidieregeling Wmo en Jeugdhulp 2016 Subsidieregeling Wmo en Jeugdhulp 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Apeldoorn, Overwegende dat het noodzakelijk is nadere regels vast te stellen voor het subsidiëren van algemene

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/51

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/51 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 23-9-2014 Nummer voorstel: 2014/51 Voor raadsvergadering d.d.: 07-10-2014 Agendapunt: 10 Onderwerp:

Nadere informatie

PRESTATIEVERANTWOORDING DIEMEN 2014

PRESTATIEVERANTWOORDING DIEMEN 2014 PRESTATIEVERANTWOORDING DIEMEN 2014 MaDi MaDi Amsterdam Zuidoost en Diemen Prestatieverantwoording Diemen 2014 INHOUD INLEIDING 1 Algemeen Maatschappelijk Werk 2 MaDi Raadsman 3 Ouderenadviseur 4 Algemeen

Nadere informatie

Werkplan Deelnemersraad MJD 2015

Werkplan Deelnemersraad MJD 2015 Werkplan Deelnemersraad MJD 2015 Inleiding Sinds december 2006 heeft de MJD de beschikking over een officiële deelnemersraad Deze raad gaat sinds 2014, na de fusie met Stiel, door het leven als 'De Deelnemersraad

Nadere informatie

gelet op artikel 3 van de Algemene Subsidieverordening Weert 2017, de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht;

gelet op artikel 3 van de Algemene Subsidieverordening Weert 2017, de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Weert. Nr. 21832 10 februari 2017 Subsidieregeling Professionele Instellingen Weert 2017 Burgemeester en wethouders van Weert; gelet op artikel 3 van de Algemene

Nadere informatie

Toelichting BenW-adviesnota

Toelichting BenW-adviesnota Onderwerp: Subsidierelatie MEE Toelichting BenW-adviesnota Afdeling/team: Afdelingshoofd: Welzijn Bremmers, P.H.M. Auteur: Bankers, J. Datum vergadering: 27 juni 2016 1. Aanleiding In het Sociaal Deelfonds

Nadere informatie

SUBSIDIEOVEREENKOMST 2013

SUBSIDIEOVEREENKOMST 2013 SUBSIDIEOVEREENKOMST 2013 Gemeente Krimpen aan den IJssel Bibliotheek aan den IJssel In deze overeenkomst worden afspraken gemaakt voor de periode 1 januari tot en met 31 december 2013. Gelet op de beleidsregel

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT Rita Stekelenburg BP Otten. Effecten veranderingen AWBZ Zorg voor de mens

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT Rita Stekelenburg BP Otten. Effecten veranderingen AWBZ Zorg voor de mens SAMENVATTING RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT REGISTRATIENR. BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORTEFEUILLEHOUDER 299791 Rita Stekelenburg BP Otten ONDERWERP Effecten veranderingen AWBZ AGENDANUMMER D1 BELEIDSPROGRAMMA/BELEIDSLIJN

Nadere informatie

De slimste route? Vormgeven toegang

De slimste route? Vormgeven toegang De slimste route? Vormgeven toegang Grote veranderingen in zorg en ondersteuning Taken vanuit AWBZ, Jeugdzorg, Werk en inkomen. Passend onderwijs (toegang tot onderwijs) De slimste route (voor Hengelo)

Nadere informatie

Gelet op artikel 4 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lingewaard 2016;

Gelet op artikel 4 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lingewaard 2016; Subsidieregels lokaal innovatiefonds gemeente Lingewaard Burgemeester en wethouder van de gemeente Lingewaard; Gelet op artikel 4 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lingewaard 06; Overwegende

Nadere informatie

Uitkomsten verbeterpunten toezichtonderzoek Venlo

Uitkomsten verbeterpunten toezichtonderzoek Venlo Uitkomsten verbeterpunten toezichtonderzoek Venlo Aanpak: Sociale wijkteams Juni 2015 Samenwerkend Toezicht Jeugd (STJ) verstaat onder een gezin met geringe sociale redzaamheid een gezin met chronische

Nadere informatie

Aanpak: OGGz. Beschrijving

Aanpak: OGGz. Beschrijving Aanpak: OGGz De gemeente heeft de vragenlijst betreffende deze aanpak ingevuld en relevante documentatie toegestuurd. Een beperktere vragenlijst over deze aanpak is ingevuld door: OGGz Z.O. Drenthe GGD

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING JEUGD DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

SUBSIDIEREGELING JEUGD DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS RIS294594 SUBSIDIEREGELING JEUGD DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Overwegende dat: - subsidieverstrekking binnen jeugdbeleid in overeenstemming moet worden gebracht met de Algemene

Nadere informatie

ANBI-data per 1-1-2014

ANBI-data per 1-1-2014 Tenaamstelling Statutair: ANBI-data per 1-1-2014 "Stichting fondsenwerving ter bekostiging van opleiding en ontplooiing van leerplichtige kinderen" Roepnaam: "Stichting Leergeld Breda" Fiscaal nummer 8127

Nadere informatie

Alleen activiteiten die vrij en openbaar toegankelijk zijn komen voor subsidie in aanmerking

Alleen activiteiten die vrij en openbaar toegankelijk zijn komen voor subsidie in aanmerking ALGEMEEN DEEL SUBSIDIEBELEID De aanvraag moet voldoen aan de bepalingen van de Algemene subsidieverordening In de subsidieverordening is de procedure beschreven om in aanmerking te komen voor subsidie

Nadere informatie

Datum : Status : Monitoring Sociaal Domein Krimpen aan den IJssel 1 e kwartaal 2015

Datum : Status : Monitoring Sociaal Domein Krimpen aan den IJssel 1 e kwartaal 2015 Datum : Status : Monitoring Sociaal Domein Krimpen aan den IJssel 1 e kwartaal 2015 Inleiding Met ingang van 1 januari 2015 heeft de gemeente er enkele nieuwe taken en verantwoordelijkheden bij gekregen

Nadere informatie

Subsidie Kinderfonds 2015

Subsidie Kinderfonds 2015 Openbaar Onderwerp Subsidie Kinderfonds 2015 Programma Inkomen & Armoedebestrijding Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Stichting Leergeld en Stichting Jeugdsportfonds hebben in 2014 een subsidieaanvraag

Nadere informatie

Welke AFSPRAKEN gelden bij partijen die betrokken zijn bij de JEUGDZORG in Zeeland?

Welke AFSPRAKEN gelden bij partijen die betrokken zijn bij de JEUGDZORG in Zeeland? Welke AFSPRAKEN gelden bij partijen die betrokken zijn bij de JEUGDZORG in Zeeland? overheden Welke AFSPRAKEN gelden bij partijen die betrokken zijn bij de JEUGDZORG in Zeeland? overheden zorginstellingen

Nadere informatie

Wat kunt u van Helder bewindvoeringen verwachten?

Wat kunt u van Helder bewindvoeringen verwachten? Wat kunt u van Helder bewindvoeringen verwachten? Het beheer van uw budget Zodra het bewind is uitgesproken, wordt u door de rechtbank ingeschreven in het bewindsregister. Als de beschikking vanuit de

Nadere informatie

Decentralisatie Jeugdzorg. Regionale Visie. en Stappenplan

Decentralisatie Jeugdzorg. Regionale Visie. en Stappenplan Decentralisatie Jeugdzorg Regionale Visie en Stappenplan Regio IJmond Visie en Stappenplan Transitie Jeugdzorg IJmond versie 8 februari 2012 1 1. Aanleiding Gemeenten worden volgens het Regeerakkoord 2010-2014

Nadere informatie

B&W Vergadering. Besluit 1. het college heeft besloten om geen gebruik te maken van artikel 12, lid 2, van de

B&W Vergadering. Besluit 1. het college heeft besloten om geen gebruik te maken van artikel 12, lid 2, van de 2.1.4 Budgetsubsidie Talentvolle Ondernemende Proactieve vrouwen 1 Dossier 958 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 958 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 1 november 2016 Agendapunt 2.1.4 Omschrijving

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Maatschappelijk werk voor 18 tot 23 jarigen. M. Steffens-van de Water. J.T.M. Aalbers ( )

Nota van B&W. onderwerp Maatschappelijk werk voor 18 tot 23 jarigen. M. Steffens-van de Water. J.T.M. Aalbers ( ) gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Maatschappelijk werk voor 18 tot 23 jarigen Portefeuillehouder Collegevergadering Inlichtingen M. Steffens-van de Water J.T.M. Aalbers (023 567 6680) Registratienummer

Nadere informatie

Zorgcoördinatie door de Jeugdgezondheidszorg. Paul van der Velpen Directeur GGD Hart voor Brabant

Zorgcoördinatie door de Jeugdgezondheidszorg. Paul van der Velpen Directeur GGD Hart voor Brabant Zorgcoördinatie door de Jeugdgezondheidszorg Paul van der Velpen Directeur GGD Hart voor Brabant Definitie - Taakverdeling - Opschaling - Combinatie van taken - Taken en prestaties - Randvoorwaarden Zorgcoördinatie

Nadere informatie

Voorgesteld wordt aan Stichting Leergeld een eenmalig subsidie te verlenen voor het jaar 2013 ter grootte van maximaal 61.000,-.

Voorgesteld wordt aan Stichting Leergeld een eenmalig subsidie te verlenen voor het jaar 2013 ter grootte van maximaal 61.000,-. Collegevoorstel Sector : MO Reg.nr. : 4472358 Opsteller : M.I.M. van Berkum Telefoon : (033) 469 44 97 User-id : BERZ Onderwerp Subsidie voor Stichting Leergeld 2013 Voorstel: Voorgesteld wordt aan Stichting

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 9 oktober 2013 datum/agendapunt B&Wvergadering: 221013/201 afdeling: Welzijn Onderwerp: Stichting ECl

Nadere informatie

Bestuurlijke afspraken in het kader van de voorbereiding transitie Jeugdzorg

Bestuurlijke afspraken in het kader van de voorbereiding transitie Jeugdzorg Bestuurlijke afspraken in het kader van de voorbereiding transitie Jeugdzorg Ter voorbereiding op de transitie maken gemeenten, georganiseerd in zes regio s, en Gedeputeerde Staten van provincie Utrecht,

Nadere informatie

B&W Vergadering. 2. Het college heeft bijlage 1 Berekening definitieve verevening Jeugdhulp 2015 o.b.v. de

B&W Vergadering. 2. Het college heeft bijlage 1 Berekening definitieve verevening Jeugdhulp 2015 o.b.v. de 2.1.3 Grondslagen en Uitwerking definitieve Verevening Jeugdhulp 2015 1 Dossier 2158 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 2158 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 12 september 2017 Agendapunt 2.1.3 Omschrijving

Nadere informatie

De KrimpenWijzer is er voor al uw vragen en ondersteuning op het gebied van welzijn, zorg, opvoeden en opgroeien.

De KrimpenWijzer is er voor al uw vragen en ondersteuning op het gebied van welzijn, zorg, opvoeden en opgroeien. De KrimpenWijzer is er voor al uw vragen en ondersteuning op het gebied van welzijn, zorg, opvoeden en opgroeien. Zit u niet lekker in uw vel en wilt u hier wat aan veranderen? Vindt u het moeilijk om

Nadere informatie

Subsidiebeleidsregels ten behoeve van het subsidiebeleid Maatschappelijke Ontwikkeling

Subsidiebeleidsregels ten behoeve van het subsidiebeleid Maatschappelijke Ontwikkeling Subsidiebeleidsregels ten behoeve van het subsidiebeleid Maatschappelijke Ontwikkeling 2014-2018 Addendum voor culturele activiteiten Subsidiejaar 2017 Auteur: Elsa van Kempen Afdeling: Team Maatschappelijke

Nadere informatie

Gemeente Oss. Pilot Duurzame Financiële Dienstverlening

Gemeente Oss. Pilot Duurzame Financiële Dienstverlening Gemeente Oss Pilot Duurzame Financiële Dienstverlening Robert Peters Neeltje van Haandel 3 december 2017 Duurzame Financiële Dienstverlening voor de inwoners van Oss 1. Aanleiding: de kosten en kwaliteit

Nadere informatie

Artikel 1 Begripsomschrijving

Artikel 1 Begripsomschrijving UITVOERINGSREGELING VERGOEDING VOOR PEUTEROPVANG GEMEENTE BOXTEL. Burgemeester en Wethouders van de gemeente Boxtel: overwegende dat het wenselijk is om peuteropvang voor alle peuters in de gemeente Boxtel

Nadere informatie

Onderwerp Voorstel tot het instemmen met de evaluatie nota Plan van aanpak transformatie jeugdhulp

Onderwerp Voorstel tot het instemmen met de evaluatie nota Plan van aanpak transformatie jeugdhulp Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 19 november 2018 9 n.v.t. wethouder M. Blind Zaaknummer 9820-2018 Datum B&W-besluit

Nadere informatie

Onderwerp Afdoening toezegging nota 'Een Sterke Basis' Wij gaan er van uit dat toezegging 15-06, lid 2 hiermee is afgedaan.

Onderwerp Afdoening toezegging nota 'Een Sterke Basis' Wij gaan er van uit dat toezegging 15-06, lid 2 hiermee is afgedaan. Besturing Controlling Communicatie Besturing Gemeente Delft De Torenhove Martinus Nijhoffiaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Besturing, Postbus 78, 2600

Nadere informatie

Hulp van een jeugdprofessional: hoe werkt dat?

Hulp van een jeugdprofessional: hoe werkt dat? Hulp van een jeugdprofessional: hoe werkt dat? U bent met een jeugdprofessional in contact over het opgroeien of het opvoeden van uw kind. Maar hoe werkt een jeugdprofessional? Wat kunt u eigenlijk van

Nadere informatie

Aanpak: Er op af aanpak vanuit zorgnetwerken. Beschrijving

Aanpak: Er op af aanpak vanuit zorgnetwerken. Beschrijving Aanpak: Er op af aanpak vanuit zorgnetwerken De gemeente heeft de vragenlijst betreffende deze aanpak ingevuld en relevante documentatie toegestuurd. Een beperktere vragenlijst over deze aanpak is ingevuld

Nadere informatie