Nieuwsbrief voor SOS-vrijwilligers en donateurs

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief voor SOS-vrijwilligers en donateurs"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief voor SOS-vrijwilligers en donateurs Kerstmis Mooie kerstdagen en een fantastisch 2014 Wij wensen al onze vrienden, donateurs en sympathisanten mede namens de dove kinderen en hun ouders van Jiboro (Gambia) mooie en sfeervolle kerstdagen en voor 2014 een fantastisch Nieuwjaar. Samen luisteren wij naar de dove kinderen van Jiboro en helpen hen aan goed onderwijs omdat elk kind recht heeft op onderwijs. Bestuur SOS Meerlo-Wanssum Dionne Boks (voorzitter), Carla Hanreats (secretsris), Peter Lenders (penningmeester) en Julienne van Well.

2 Activiteiten SOS Meerlo-Wanssum De afgelopen maanden hebben vrijwilligers van SOS en het hele gezin Goumans-Coenders (de indieners van het mooie project in Gambia) zich ingezet voor het nieuwe project in Gambia. Een greep uit alle activiteiten. Naar aanleiding van een goede presentatie van de familie Goumans besloot de Serviceclub Raam en Maas om het project van de dovenschool te omarmen en er actie voor te voeren. Zo werd begin november een Walking Dinner georganiseerd waarvan de opbrengst voor ons project is. Onze oud-voorzitter René Poels heeft in september een lezing gehouden over SOS en onze manier van werken voor de MOV-groepen in het dekenaat Venlo-Tegelen. Vrijwilligers van SOS hebben gedurende de Venrayse Derde werelddag onze SOS kraam bemenst. Er is een presentatie gehouden door SOS bij het Vrouwengilde Horst waarna dit gilde een kienavond organiseerde ten behoeve van de dovenschool. Open Coffee Meerlo-Wanssum bij Tante Jet hield een Bubbling Breakfast waarna Jan en Kitty Bartels de opbrengst van 300 aan ons project schonken. Op SOS was present bij het gezamenlijke kerstconcert Kemmerekoor, Gemengd koor en kopergroep Wanssum en Gemengd koor Lottum in Wanssum. Het SOS programma de komende tijd: De werkgroep scholen heeft een mooi pakket samengesteld zodat de zes basisscholen in Meerlo-Wanssum de komende jaren ook aandacht aan het project in Gambia kunnen besteden. In het voorjaar van 2014 houdt SOS weer een informatieavond voor alle Vrienden van SOS Meerlo-Wanssum. Op Moederdag 2014 (11 mei) staat SOS weer met een stand op de traditionele Gtroter Internationale Kunstmanifestatie in Geijsteren Op mei is SOS ook van de partij tijdens de grote beurs, genaamd Zomervrouwen in de grote HAL te Venray SOS bekijkt of het zinvol is om ook dit jaar acte de presence te geven tijdens de HILTHO in Horst van 3 t/m 8 oktober 2014.

3 Luister even naar het SOS-verhaal.. Wij bouwen nu een speciale school voor dove kinderen in het dorpje Jiboro (Gambia) In het west-afrikaanse land Gambia worden op het platteland opvallend veel dove kinderen geboren. In Gambia zijn ongeveer dove mensen. Dit is een hoog aantal en is het gevolg van malaria infecties, meningitis (hersenvliesontsteking). Publieke acceptatie van dove mensen is zeer beperkt. Veel van hen worden verborgen voor de gemeenschap, omdat hun ouders zich schamen en ze beschouwen als een straf van God voor zonden van de ouders. Veel dove meisjes en jongens moeten thuis blijven, omdat hen onderwijzen als een verspilling wordt gezien. De publieke mening is vaak; dove mensen kunnen niet leren en dragen niet bij aan de gemeenschap. Soms worden ze ook als boze geesten gezien. In het dorpje Jiboro heeft de Nederlandse Stichting Care Foundation The Gambia in samenspraak met het dorpscomité het initiatief genomen om een speciale school te bouwen voor dove kinderen. Dit project is omarmd door het Meerlose gezin Leo en Anita Goumans-Coenders uit Meerlo en hun vier zonen, Karel, Noud, Frans en Wim. Samen met de vrijwilligers van SOS Meerlo-Wanssum worden de komende jaren acties gevoerd om de dove kinderen aan een school te helpen. *Geacht bestuur van SOS en iedereen van SOS Meerlo-Wanssum, Nieuwjaarswens van papa Steven uit Chennai: Groeten en bedankt voor jullie waardevolle bijdrage. De Mobile School on Wings is een wiel van veranderingen geworden voor de migranten kinderen in Chennai. Veel kinderen hebben er profijt van. We hebben een goed team ter plekke, bestaande uit sociaal werkers, leerkrachten en assistenten. Dagelijks gaat de bus naar bouwplaatsen en de kinderen zijn uitzonderlijk blij wanneer de bus komt. Het is de enige plek waar ze gewoon kind kunnen zijn. Wij zorgen voor een basis onderwijs van waaruit ze straks een volwaardige school in hun eigen dorp kunnen gaan bezoeken. Jullie bijdrage heeft deze kinderen een droom en hoop

4 gegeven. Heel veel dank aan ieder van jullie. Bijgevoegd heb ik een verslag van het mobiele school project. Bedankt voor het vervullen van de wensen van de kleintjes. Tenslotte behoort de toekomst aan hen. Ik zou graag willen besluiten met een speciale wens, een ontspannen geest, een vredige ziel, een vreugdevolle bezieling, een gezond lichaam en een hart vol liefde dit alles zit in mijn gebeden voor ieder van jullie. Ik wens jullie allemaal een Gelukkig Nieuwjaar. Jullie dienstbare Pappa Vidyaakar. *Exclusief verslag van ons project in India: Wings Mobile School (School op wielen): Wings Mobile School is een uniek breed maatschappelijk project van Udavum Karangal, dat is opgezet met het doel om de kinderen van arbeidsmigranten, die gehuisvest zijn op bouwplaatsen in en rond Chennai (India), van onderwijs te kunnen voorzien. Het hoofddoel van het project is om kennis, vaardigheden en sociale houding te verbeteren middels kwaliteitsonderwijs in hun moedertaal. Daarnaast willen we hen beschermen tegen alle gevaren die het rondhangen op zo n bouwplaats met zich kan meebrengen. Wings Mobile School organiseert bijzondere maatschappelijke activiteiten, zoals onderwijskundige activiteiten, activiteiten op gezondheidsgebied en daarnaast diverse bezigheidsactiviteiten die zoveel mogelijk aangepast zijn aan hun levenswijze. Belangrijk is de kinderen in hun moederstaal te benaderen zoals Telugu, Odiya, Hindi and Tamil waarbij onderwerpen als rekenen, grammatica en maatschappij leer aan de orde komen, echter alles zoveel mogelijk op een informatief niveau. De gehanteerde lesmethoden zijn gebaseerd op Montessori, klassikaal onderwijs en audio-visule technieken.

5 Op gezondheidsgebied leren de kinderen bijvoorbeeld zich te wassen, haar- en huidverzorging. Een maal per week worden nagels en vingers verzorgd. Elke 2 maanden worden hun haren extra verzorgd. Medewerkers aan het project, maar ook mensen van buitenaf geven input over netheid en verzorging, voeding, hygiëne, manieren, gezondheid. Elke 2 maanden kunnen ouders met hun kinderen terecht voor een algemeen medische controle en speciaal voor ogen en tanden. Daarnaast is er aandacht voor extra activiteiten zoals tekenen, zingen, handvaardigheden, dansen, rijmen, spel en sport, schilderen en groepsactiviteiten. Ook wordt gewerkt met ontspanning oefeningen om kinderen te leren zich te concentreren op lesstof en andere bezigheden. Daarnaast wordt er ook 2 x per week aandacht besteed aan lichamelijke oefeningen. Eenmaal per week wordt er aan balsporten gedaan. Aan het begin en eind van lesbijeenkomsten wordt een gebed in Hindi en Engels uitgesproken. Elke dag besteden de kinderen een half uur aan spel om ontspanning te hebben en ook even los te zijn van de leaseactiviteiten. Echter in deze spellen zitten ook leerelementen verstopt. Ook eenmaal per week worden er in de bus kinderfilms vertoont in diverse talen.

6 Tweemaal per maand nemen onderwijzers toetsen af en 3 x per jaar is er een soort examen. Eenmaal per jaar is er een Fund Day, een picnic en een talentenshow waar ieder kind kan laten zien waar hij/zij goed in is. Elk jaar in mei is er een zomerkamp. Tijdens dit kamp wordt speciaal aandacht besteed dat de kinderen onderling leren communiceren in de talen Engels, Hindi, Telugu. Op het programma staat verder het streven om te proberen de algemene feestdagen gezamenlijk met kinderen en ouders te vieren, zoals Onafhankelijkheidsdag, Kinderdag, hun eigen verjaardag, Kerstmis, nieuwjaar etc. Op het eind van elke lesdag krijgen kinderen gezonde voeding zoals gekookte bonen, brood, jam, melk, biscuits etc. We proberen voor een gezond gewicht van de kinderen te zorgen. Een van de project medewerkers brengt huisbezoeken en geeft adviezen aan de ouders op het gebied van het schoonhouden van de woning en persoonlijke verzorging en hygiëne Ouders van kinderen die staan ingeschreven bij het project krijgen verder eenmaal per maand voorlichting over wat er met hun kinderen wordt gedaan binnen het project. Dit komt vanuit de Parent Teacher Association (PTA). Alle gegevens van de kinderen worden vastgelegd voor verder gebruik in het onderwijs in hun regio van herkomst. Diverse instanties zoals Loyola College in Chennai and the VGN Developers in Chennai zijn erg medewerkzaam om het Mobile School Project op hun bouwplaatsen toe te laten. Het verhaal van Shalini Shalini, onze Mobiele School onderwijzeres, is een levend bewijs van liefde. Ze is als een phoenix uit de as herrezen. Ze is 15 jaar geleden gered door Pappa Vidyaakar. Ze leed toen ernstig aan schizofrenie en was verstoten. Na een langzaam maar geleidelijk herstel begon ze geleidelijk kleine verantwoordelijkheden op zich te nemen en spoedig bleek ze aanleg te hebben om met kinderen om te gaan en hen ook iets te kunnen leren.

7 Pappa Vidyakaar besloot om haar talenten te benutten en ze kreeg opleiding om de migranten kinderen voor het Mobile School Bus project te gaan onderwijzen en begeleiden. De liefde en zorg die ze van hem kreeg draagt ze nu over op de kinderen. Tijdens de eerste jaardag van het project vertelde ze dat iemand niet de hele wereld kan veranderen, maar dat je als eenling wel hoop in andermans wereld kan brengen. Haar eenvoudige woorden weerspiegelen een diepgewortelde overtuiging. Dankwoord van papa Steven aan het adres van bestuur, vrijwilligers en de vele donateurs: Dear baord and everyone at SOS Meerlo - Wanssum, Greetings- Thank you for your valuable contribution. The mobile bus has become a wheel of change for the migrant children in Chennai. It is benefiting many children. We have a good team in place consisting of social workers,language teachers and helpers. Daily the bus goes to the building sites and the children are extremely happy to see the bus as it it is the only palace where they can be just children. We provide the basic education as it helps them to join a fully functional school in their villages. Your contribution has helped the children to dream and hope. A big thank you to each one of you. Please find attached a report on the mobile school. Thank you for fulfilling dreams of the little ones. After all the future belongs to them. I would like to end with special wish, a relaxed mind, a peaceful soul, a joyful spirit, a healthy body & heart full of Love All these are my Prayers for each one of you..wish you all a Happy New Year. Yours in Service Pappa Vidyaakar www-sos-meerlowanssum.nl De website van SOS Meerlo-Wanssum is gemaakt door Loes Janssen van TVI Computers, Venrayseweg 10, 5961 AG Horst. Tel: loes@tvicomputers.com en website Word Vriend van SOS. Een van de mogelijkheden om het project van SOS structureel te steunen is om Vriend te worden van SOS. Dat kan door b.v. jaarlijks, maandelijks of wekelijks en bedrag over te maken. U ontvangt dan regelmatig de Nieuwsbrief en wordt uitgenodigd voor speciale SOS-bijeenkomsten. U kunt het zelf organiseren via de bank, of stuur een mail naar SOS (info@sos-meerlowanssum.nl) of neem contact op met penningmeester Peter Lenders: of en bespreek met hem de mogelijkheden. SOS heeft de ANBI status en dayt betekent dat u uw giften kunt aftrekken van de belastingen. Onze bankrekening bij de Rabobank is: IBAN-nr: NL49RABO

8 Kent u een bestuurslid? We zijn erg enthousiast over de inzet van veel mensen die het mogelijk maken dat SOS doet wat we doen. Toch zijn we nog op zoek naar een of twee nieuwe bestuursleden. Twee enthousiaste, creatieve en gedreven bestuurders. Leeftijd is niet van belang. Het mooie is dat het niet zo heel veel werk is en dat je de tijd zelf kunt indelen. Heb jij interesse of ken jij iemand waarvan je denkt dat hij/zij de man/vrouw is die in het SOS bestuur een bijdrage kan leveren, laat het ons meteen weten en bel Dionne Boks of schrijf een mailtje naar de secretaresse van SOS Meerlo- Wanssum Carla Hanraets chanraets@ziggo.nl.

Nieuwsbrief voor SOS-vrijwilligers en donateurs

Nieuwsbrief voor SOS-vrijwilligers en donateurs Nieuwsbrief voor SOS-vrijwilligers en donateurs September 2015 Website: www.sos-meerlowanssum.nl SOS Meerlo Wanssum E-Mail: info@sos-meerlowanssum.nl De zomervakantie is voor de meesten achter de rug en

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor SOS-vrijwilligers en donateurs

Nieuwsbrief voor SOS-vrijwilligers en donateurs Nieuwsbrief voor SOS-vrijwilligers en donateurs December 2014 Website: www.sos-meerlowanssum.nl SOS Meerlo Wanssum E-Mail: info@sos-meerlowanssum.nl Het tweede half jaar van 2014 ligt bijna achter ons

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor SOS-vrijwilligers en donateurs

Nieuwsbrief voor SOS-vrijwilligers en donateurs Nieuwsbrief voor SOS-vrijwilligers en donateurs zomer 2013 www.sos-meerlowanssum.nl info@sos-meerlowanssum.nl Luister even naar het SOS-verhaal.. Wij bouwen nu een speciale school voor dove kinderen in

Nadere informatie

Wijs & Eigen. Magazine. Wijs en eigen. Koffer vol geluk. Eigenwijze feiten. Special Edition N Achter de schermen

Wijs & Eigen. Magazine. Wijs en eigen. Koffer vol geluk. Eigenwijze feiten.  Special Edition N Achter de schermen Wijs & Eigen Magazine Wijs en eigen Achter de schermen Koffer vol geluk In 6 stappen een relatie met jezelf beginnen! Eigenwijze feiten Dingen die jij niet wilt horen, maar wel écht wilt weten! Special

Nadere informatie

Stichting Clown Bijouxxx Buitenland Foundation

Stichting Clown Bijouxxx Buitenland Foundation VVmese Vietnamese Clowns reis van 8 maart tot 23 maart 2009 Clown Boris ( Nina Gladkowa uit Denemarken), Clown Bellefleur ( Chelly van Maurik), Clown Twiedel ( Heleen Biekart uit Zwitserland ) en Clown

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 december Beste ouders/ verzorgers,

Nieuwsbrief 23 december Beste ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief 23 december 2016 Beste ouders/ verzorgers, Uitgaan na de kerstvakantie Niet vergeten: na de kerstvakantie komen alle kinderen met hun groepsleerkracht naar buiten om 14.00 uur. Naschoolse activiteiten

Nadere informatie

Jeugddienst zondagmorgen 15 januari 2017 Thema: ik wens jou

Jeugddienst zondagmorgen 15 januari 2017 Thema: ik wens jou Jeugddienst zondagmorgen 15 januari 2017 Thema: ik wens jou Zingen: Opw: 573 Heer, U bent welkom, welkom, U bent welkom, grote koning. Wij heffen onze handen op naar de God van alle eeuwen. Heer, U bent

Nadere informatie

English is everywhere. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game. Lees de tekst. Omcirkel de Engelse woorden.

English is everywhere. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game. Lees de tekst. Omcirkel de Engelse woorden. one English is everywhere Test Luister naar wat Daniel vertelt. Welke Engelse woorden hoor je? Kruis ze aan. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game Lees de tekst. Omcirkel de

Nadere informatie

9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training

9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training 9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training In 9 dagen jezelf volledig op de kaart zetten Je energie aangevuld en in staat om die batterij op peil te houden. Aan het eind heb jij Een goed gevoel in je

Nadere informatie

News: Tours this season!

News: Tours this season! 1 Do you remember? Lees de zinnen en vul de juiste woorden in. Kies uit: like listen presenter too loud great show number next crowd singer. Let op: je houdt twee woorden over. Welcome back to the best

Nadere informatie

Informatiefolder. Kinderopvang 2Samen

Informatiefolder. Kinderopvang 2Samen Informatiefolder Kinderopvang 2Samen Ruim 70 jaar thuis in kinderopvang 2Samen verzorgt al meer dan 70 jaar professionele kinderopvang. Naast het bieden van opvang die veilig en verantwoord is, streven

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Last call! Vrijdag 17 mei Nieuwsbrief. Commissieleden: Phoenix Business Trophy Inschrijving toernooi

NIEUWSBRIEF. Last call! Vrijdag 17 mei Nieuwsbrief. Commissieleden: Phoenix Business Trophy Inschrijving toernooi NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief Via de website www.phoenixbusinesstrophy.nl is deze nieuwsbrief voor het toernooi van 2019 ook te downloaden. Commissieleden: Ben van der Deen (Voorzitter) Hans Beersma (Wedstrijdsecretariaat)

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016

Nieuwsbrief december 2016 Nieuwsbrief december 2016 Jong geleerd, oud gedaan Leuk om een verrassing te krijgen zo vlak voor Sinterklaas. Wij hadden Putu Ari en Komang gevraagd om een stukje te schrijven voor de nieuwsbrief over

Nadere informatie

Vrijdag 12 januari NIEUWSBRIEF. Opzegging 3de termijn schooljaar Schooljaar INHOUD

Vrijdag 12 januari NIEUWSBRIEF. Opzegging 3de termijn schooljaar Schooljaar INHOUD Schooljaar 2017-2018 NIEUWSBRIEF 19 INHOUD Opzegging 3 de termijn Directie Assembly voorstellen nieuwe leerlingen Uitschrijfformulier groep 8 leerlingen NSA Bibliotheek vrijwilligers GESS Volkswagen Cup

Nadere informatie

We heten Ashley van der Burg (groep 1B) en Feylin Schouten (1B) van harte welkom bij ons op school! We wensen hen een hele fijne tijd toe.

We heten Ashley van der Burg (groep 1B) en Feylin Schouten (1B) van harte welkom bij ons op school! We wensen hen een hele fijne tijd toe. Samenwijzer, 29 e jaargang, nummer 9, 9 januari 2019 Welkom op school We heten Ashley van der Burg (groep 1B) en Feylin Schouten (1B) van harte welkom bij ons op school! We wensen hen een hele fijne tijd

Nadere informatie

Kerstviering 2018 Thema: iedereen telt mee

Kerstviering 2018 Thema: iedereen telt mee Kerstviering 2018 Thema: iedereen telt mee Basisschool St. Victor, Benschop Lied: Zingend naar kerst Het wordt weer kerst. Eén kaars gaat branden, de donk re aarde licht weer op. We dromen van een nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Joris Foundation

Nieuwsbrief van de Joris Foundation Nieuwsbrief van de Joris Foundation Lieve familie en vrienden van ons maar ook van Joris, 5 oktober j.l. was het Joris zijn geboortedag. Hij zou 30 jaar geworden zijn. Het was die dag ook precies 8 maanden

Nadere informatie

Jaarverslag 2011 en Jaarplan 2012

Jaarverslag 2011 en Jaarplan 2012 Jaarverslag 2011 en Jaarplan 2012 Inleiding Stichting Ontwikkelingssamenwerking (SOS) Meerlo-Wanssum JAARVERSLAG 2011 mensen in beweging brengen, hier en daar Het doel van SOS Meerlo-Wanssum is om bewustwordingsactiviteiten

Nadere informatie

MyDHL+ Van Non-Corporate naar Corporate

MyDHL+ Van Non-Corporate naar Corporate MyDHL+ Van Non-Corporate naar Corporate Van Non-Corporate naar Corporate In MyDHL+ is het mogelijk om meerdere gebruikers aan uw set-up toe te voegen. Wanneer er bijvoorbeeld meerdere collega s van dezelfde

Nadere informatie

nieuwsbrief Nepaldag Poush, geen geschikte maand om te verhuizen 1 ste jaargang/3 december 2003

nieuwsbrief Nepaldag Poush, geen geschikte maand om te verhuizen 1 ste jaargang/3 december 2003 Deze nieuwsbrief is bedoeld voor de vaste donateurs en belangstellenden van Stichting Kumari en verschijnt twee maal per jaar. Reacties kunt u sturen naar het correspondentieadres. nieuwsbrief 1 ste jaargang/3

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Kushe Foundation

Jaarverslag 2014 Kushe Foundation Jaarverslag 2014 Kushe Foundation Stichting Kushe Foundation Harderwijk, 1 maart 2015 KVK 09220335 1 Inleiding 2014 was een jaar van overgang voor stichting Kushe Foundation. In augustus 2014 werd afscheid

Nadere informatie

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel.

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. Puzzle a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. een beloning voor de winnaar iemand die piano speelt een uitvoering 4 wat je wil gaan doen; voornemens 5 niet dezelfde 6 deze heb je

Nadere informatie

1. will + hele werkwoord (Future Simple) 2. shall + hele werkwoord 3. to be (am/is/are) going to + hele werkwoord

1. will + hele werkwoord (Future Simple) 2. shall + hele werkwoord 3. to be (am/is/are) going to + hele werkwoord FUTURE TENSE ( TOEKOMENDE TIJD ) Hoe? 1. will + hele werkwoord (Future Simple) 2. shall + hele werkwoord 3. to be (am/is/are) going to + hele werkwoord Wanneer? Ad 1. Als iets in de toekomst zal gebeuren

Nadere informatie

Inleiding. ANBI beleidsplan 2016 www.vriendenvanpalmtree.nl

Inleiding. ANBI beleidsplan 2016 www.vriendenvanpalmtree.nl ANBI beleidsplan Januari 2016 Inleiding Voor u treft u het beleidsplan van 2016. De stichting is opgericht op 14 januari 2016. Het komende jaar staat onder andere in het teken om alles voor de stichting

Nadere informatie

Empowerment project. Driejarig project van Rotaryclub Rhenen-Veenendaal

Empowerment project. Driejarig project van Rotaryclub Rhenen-Veenendaal Empowerment project Awasi Kenya Driejarig project van Rotaryclub Rhenen-Veenendaal Empowerment*van* kinderen*in*kenia De#afgelopen#drie#jaren# hebben#we#met#steun#van#de# Rotaryclub##Rhenen: Veenendaal#een#

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 13 december 2014

Nieuwsbrief nr. 13 december 2014 Nieuwsbrief nr. 13 december 2014 Beste vriendinnen en vrienden van KiBaHome, Graag willen we u, zoals gebruikelijk, aan het einde van het jaar bijpraten over de laatste ontwikkelingen in het St. Kizito

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2014

Nieuwsbrief september 2014 Nieuwsbrief september 2014 Afscheid nemen Altijd weer een moeilijk moment, voor ons, maar ook voor de kinderen zelf. 13 kinderen verlaten het voortgezet onderwijs en worden dus ook niet meer geholpen door

Nadere informatie

Juli 2015. Aan alle ouders/verzorgers en kinderen van De Bongerd, Het is alweer bijna het einde van het schooljaar. Tijd voor de Engelse schoolkrant!

Juli 2015. Aan alle ouders/verzorgers en kinderen van De Bongerd, Het is alweer bijna het einde van het schooljaar. Tijd voor de Engelse schoolkrant! Juli 2015 Aan alle ouders/verzorgers en kinderen van De Bongerd, Het is alweer bijna het einde van het schooljaar. Tijd voor de Engelse schoolkrant! Als ik door de school loop, hoor ik regelmatig uit de

Nadere informatie

possessive determiners

possessive determiners personal pronouns possessive determiners SirPalsrok @meestergijs Ik = I (altijd met een hoofdletter schrijven) I am William. I have no brothers or sisters. I play tennis and love to play videogames. I

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor Vrienden

Nieuwsbrief voor Vrienden Nieuwsbrief voor Vrienden Stichting Ontwikkelingssamenwerking (SOS) Meerlo-Wanssum Aan de SOS-vrijwilligers en Vrienden van SOS nr. 14, september 2010 Inleiding In deze nieuwsbrief informeren wij u graag

Nadere informatie

B1 Woordkennis: Spelling

B1 Woordkennis: Spelling B1 Woordkennis: Spelling Bestuderen Inleiding Op B1 niveau gaan we wat meer aandacht schenken aan spelling. Je mag niet meer zoveel fouten maken als op A1 en A2 niveau. We bespreken een aantal belangrijke

Nadere informatie

3 I always love to do the shopping. A Yes I do! B No! I hate supermarkets. C Sometimes. When my mother lets me buy chocolate.

3 I always love to do the shopping. A Yes I do! B No! I hate supermarkets. C Sometimes. When my mother lets me buy chocolate. 1 Test yourself read a Lees de vragen van de test. Waar gaat deze test over? Flash info 1 In the morning I always make my bed. A Yes. B No. C Sometimes, when I feel like it. 2 When I see an old lady with

Nadere informatie

Onze beste wensen voor iedereen: ver en dichtbij!

Onze beste wensen voor iedereen: ver en dichtbij! 1: Nieuwsbrief januari 2015 vzw SAmen projecten voor kinderen in Zuid-Afrika Onze beste wensen voor iedereen: ver en dichtbij! 1.Jaarlijkse algemene vergadering Op zaterdag 14 maart 2015 houden we onze

Nadere informatie

Welkom! Happiness Café. creativiteit & geluk. Veel geluk & plezier!

Welkom! Happiness Café. creativiteit & geluk. Veel geluk & plezier! Welkom! & Happiness Café creativiteit & geluk Veel geluk & plezier! Sprekers Nathalie Bosch Nathalie is creatief, muzikaal, spiritueel, liefdevol, gevoelig en speels. Al vanaf jongs af aan is ze aan het

Nadere informatie

Update Empowermentproject Awasi Kenia september 2013

Update Empowermentproject Awasi Kenia september 2013 Update Empowermentproject Kenia september 2013 Het Empowerment-project in Kenia van de Rotaryclub Rhenen-Veendaal begint aan de derde fase: een derde en laatste bezoek, met een Empowerment workshop voor

Nadere informatie

Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1

Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1 Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1 Vraagzinnen: Je kunt in het Engels vraagzinnen maken door vaak het werkwoord vooraan de zin te zetten. Bijv. She is nice. Bijv. I am late. Bijv. They are

Nadere informatie

Engels op Niveau A2 Workshops Woordkennis 1

Engels op Niveau A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Woordkennis 1 Bestuderen Hoe leer je 2000 woorden? Als je een nieuwe taal wilt spreken en schrijven, heb je vooral veel nieuwe woorden nodig. Je

Nadere informatie

Nieuwsbrief herfst 2017, Stichting Onderwijs voor India. Leer alsof je voor eeuwig zou leven Leef alsof je morgen zou sterven Mahatma Gandhi

Nieuwsbrief herfst 2017, Stichting Onderwijs voor India. Leer alsof je voor eeuwig zou leven Leef alsof je morgen zou sterven Mahatma Gandhi Nieuwsbrief herfst 2017, Stichting Onderwijs voor India In deze nieuwsbrief: We vieren ons 10-jarig bestaan met een pannenkoeken middag in Stal op de Kaag. We zoeken nieuwe bestuursleden. Leer alsof je

Nadere informatie

Netwerk. Je Weg. Naar Succes

Netwerk. Je Weg. Naar Succes Netwerk Je Weg Naar Succes NETWERKDOELEN EEN GOEDE WERKRELATIE ONDERHOUDEN MET BESTAANDE NETWERKEN DIENSTVERLENING EN VERKOOP BIJ BESTAANDE NETWERKEN UITBREIDEN VERGROTEN DOOR NIEUWE NETWERKEN EN MARKTEN

Nadere informatie

Vergaderen in het Engels

Vergaderen in het Engels Vergaderen in het Engels In dit artikel beschrijven we verschillende situaties die zich kunnen voordoen tijdens een business meeting. Na het doorlopen van deze zinnen zal je genoeg kennis hebben om je

Nadere informatie

Joël & Dagmar. Vrijdag 15 september 2017 C.G.K. de Voorhof

Joël & Dagmar. Vrijdag 15 september 2017 C.G.K. de Voorhof Joël & Dagmar Vrijdag 15 september 2017 C.G.K. de Voorhof Trouwdienst Joël en Dagmar Predikant: ds. H. de Bruijne Muziek: Gitaar: André Louw Piano: Hester Louw Binnenkomst bruidspaar Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Engelse mail schrijven

Engelse mail schrijven Engelse mail schrijven Hoe schrijf je een Engelse mail? In dit artikel gaan we dit uigebreid bespreken. In dit artikel ga je leren hoe je een zakelijke mail opstelt, hoe iemand aan te spreken, welke standaardzinnen

Nadere informatie

Ius Commune Training Programme 2015-2016 Amsterdam Masterclass 16 June 2016

Ius Commune Training Programme 2015-2016 Amsterdam Masterclass 16 June 2016 www.iuscommune.eu Dear Ius Commune PhD researchers, You are kindly invited to attend the Ius Commune Amsterdam Masterclass for PhD researchers, which will take place on Thursday 16 June 2016. During this

Nadere informatie

Jaarthema Samen bloeien. Flourish together

Jaarthema Samen bloeien. Flourish together Jaarthema 2017-2018 Jesaja 35:1 Samen bloeien Flourish together In Christus Jezus zijn! Psalm 119: 105 Uw woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad. Your word is a lamp to my feet and a

Nadere informatie

ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM

ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM Read Online and Download Ebook ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM DOWNLOAD EBOOK : ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK STAFLEU

Nadere informatie

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen.

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Lesbrief Les 2.1: My family Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Nouns: brother, sister, cousin, mother, father, aunt, uncle, grandmother,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juni Schooljaar Beste ouders, INHOUD

NIEUWSBRIEF juni Schooljaar Beste ouders, INHOUD Schooljaar 2014-2015 NIEUWSBRIEF 35 5 juni 2015 INHOUD Beste ouders, Ø Directie Ø NSA Ø Vertrekkende leerlingen Ø Jaarboek 2014 2015 Ø NSA trial J&J Ø Bibliotheek Ø Belangrijke data BIJLAGE BIJ E-MAIL

Nadere informatie

Hulpwerkwoorden (een selectie)

Hulpwerkwoorden (een selectie) Hulpwerkwoorden (een selectie) SirPalsrok @meestergijs Ik kan... Ik moet modal verbs We zouden moeten Ik kon Ik ben in staat Ik wil heel graag Ik mag Ik kan... Ik moet modal verbs We zouden moeten Ik kon

Nadere informatie

Interactive Grammar leert de belangrijkste regels van de Engelste spelling en grammatica aan.

Interactive Grammar leert de belangrijkste regels van de Engelste spelling en grammatica aan. Interactive Grammar Interactive Grammar leert de belangrijkste regels van de Engelste spelling en grammatica aan. Doelgroep Interactive Grammar Het programma is bedoeld voor leerlingen in de brugklas van

Nadere informatie

Dagelijks melk en brood voor 21 leerlingen uit onze armste families Winterkleding voor 325 kinderen in december/januari

Dagelijks melk en brood voor 21 leerlingen uit onze armste families Winterkleding voor 325 kinderen in december/januari Beste allen, Het afgelopen half jaar heb ik wederom voor S4KI in Varanasi, India mogen werken aan onze doelstellingen. Ik kijk terug op een goede periode vol vooruitgang. Dit is de eerste periode waarin

Nadere informatie

Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus thema:

Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus thema: Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus 2016 thema: voorganger: ds. Co Janssen Ouderling van dienst: Dinie Kossink mmv: The Ballad Singers aanvang: 9.30 uur Orde van dienst The Ballad Singers zingen enkele

Nadere informatie

om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren

om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren tips 11 om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren Mandy Israel Fantastisch dat je dit ebook hebt aangevraagd! Ontbreekt er wat in je leven? Voel je je niet voldaan? Wil jij RIJK zijn? Rijkdom gaat voor

Nadere informatie

Inleiding. ANBI beleidsplan 2017

Inleiding. ANBI beleidsplan 2017 ANBI beleidsplan Januari 2017 Inleiding Voor u treft u het beleidsplan van 2017. De stichting is opgericht op 14 januari 2016. In dit beleidsplan treft u onze visie, missie, doelen, beloningsbeleid en

Nadere informatie

SOS Meerlo-Wanssum Jaarverslag 2012 Het jaar van Wings Mobile School

SOS Meerlo-Wanssum Jaarverslag 2012 Het jaar van Wings Mobile School SOS Meerlo-Wanssum Jaarverslag 2012 Het jaar van Wings Mobile School Inleiding Twintig jaar geleden, op 13 april 2013, is de gemeentelijke mondiale groep Stichting Ontwikkelingssamenwerking (SOS) Meerlo-Wanssum

Nadere informatie

NICKY EN ABDULAI update maanden september en oktober 2016

NICKY EN ABDULAI update maanden september en oktober 2016 NICKY EN ABDULAI update maanden september en oktober 2016 Lieve vrienden en familie, Hartelijke groet vanuit Kaapstad waar het weer een stuk zonniger wordt en wij het weer tijd vonden om een update te

Nadere informatie

Cambridge Assessment International Education Cambridge International General Certificate of Secondary Education. Published

Cambridge Assessment International Education Cambridge International General Certificate of Secondary Education. Published Cambridge Assessment International Education Cambridge International General Certificate of Secondary Education DUTCH 055/02 Paper 2 Reading MARK SCHEME Maximum Mark: 45 Published This mark scheme is published

Nadere informatie

1. In welk deel van de wereld ligt Nederland? 2. Wat betekent Nederland?

1. In welk deel van de wereld ligt Nederland? 2. Wat betekent Nederland? First part of the Inburgering examination - the KNS-test Of course, the questions in this exam you will hear in Dutch and you have to answer in Dutch. Solutions and English version on last page 1. In welk

Nadere informatie

THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE

THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE DUTCH THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE 4 0 0 W O R D S T O G E T S T A R T E D I N A N Y L A N G U A G E BY THE FOREIGN LANGUAGE COLLECTIVE Verbs Werkwoorden To be zijn I ik ben You jij bent He/She/It hij/zij/het

Nadere informatie

Een groot moment binnen Stichting Chimwemwe Malawi; De kleuterschool in Mkandira is geopend!

Een groot moment binnen Stichting Chimwemwe Malawi; De kleuterschool in Mkandira is geopend! Een groot moment binnen Stichting Chimwemwe Malawi; De kleuterschool in Mkandira is geopend! Op 23 februari 2015 was het zo ver; de eerste kleuters kwamen naar de spiksplinternieuwe school in Mkandira.

Nadere informatie

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt.

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt. Don t you worry There s an eternity behind us And many days are yet to come, This world will turn around without us Yes all the work will still be done. Look at ever thing God has made See the birds above

Nadere informatie

Sectie Infectieziekten

Sectie Infectieziekten Sectie Infectieziekten 1 December 2015 U kunt helpen de HIV / AIDS epidemie te beëindigen You can help to end the HIV / AIDS epidemic Sectie Infectieziekten Weet uw HIV status Know your HIV status by 2020

Nadere informatie

Borstkanker: Stichting tegen Kanker (Dutch Edition)

Borstkanker: Stichting tegen Kanker (Dutch Edition) Borstkanker: Stichting tegen Kanker (Dutch Edition) Stichting tegen Kanker Click here if your download doesn"t start automatically Borstkanker: Stichting tegen Kanker (Dutch Edition) Stichting tegen Kanker

Nadere informatie

Ius Commune Training Programme Amsterdam Masterclass 15 June 2018

Ius Commune Training Programme Amsterdam Masterclass 15 June 2018 www.iuscommune.eu Dear Ius Commune PhD researchers, You are kindly invited to participate in the Ius Commune Amsterdam Masterclass for PhD researchers, which will take place on Friday, 15 June 2018. This

Nadere informatie

Welkom en mededelingen door de ouderling van dienst. Aansteken van de twee kaarsen bij de opengeslagen Bijbel

Welkom en mededelingen door de ouderling van dienst. Aansteken van de twee kaarsen bij de opengeslagen Bijbel ZAL HET JOU EEN ZORG ZIJN? DIACONALE ZONDAG 24 SEPTEMBER 2017 PROTESTANTSE GEMEENTE WASSENAAR Klokluiden Orgelspel VOORBEREIDING Welkom en mededelingen door de ouderling van dienst Aansteken van de twee

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 15 AUGUSTUS 2010

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 15 AUGUSTUS 2010 LIEDERENBLAD TIME 2 SING 15 AUGUSTUS 2010 19.00 uur WIJ ZIJN BIJ ELKAAR EN ZINGEN DIT LIED Wij zijn bij elkaar en zingen dit lied. Wij zingen een lied voor de Here. Wij zijn bij elkaar en prijzen Zijn

Nadere informatie

Writing 1 WRITING 1 PART A KGT 3

Writing 1 WRITING 1 PART A KGT 3 Writing 1 Isn t it incredible? After only two years of learning English you can write your own English WhatsApp messages, tweets and emails. You can also post some lines on an international website. Don

Nadere informatie

Om onze dankbaarheid extra te benadrukken nodigen wij jou graag uit voor de jaarlijkse ICF Thank You Party. Meer info hierover krijg je binnenkort.

Om onze dankbaarheid extra te benadrukken nodigen wij jou graag uit voor de jaarlijkse ICF Thank You Party. Meer info hierover krijg je binnenkort. PRAISE REPORT 2014 2015 ICF LEIDEN Wat een fantastisch jaar hebben we achter de rug als kerk! Heerlijke celebrations, bijzondere evenementen, fantastische smallgroups en sterke teams. En al deze celebrations,

Nadere informatie

Free time! Better skills. Free time with Brenda and Brian. Worksheet

Free time! Better skills. Free time with Brenda and Brian. Worksheet 1 Free time! read a Stel je hebt een dag vrij van school. Schrijf op wat je dan gaat doen. b Lees de tekst en schrijf op welke dingen Brian en Brenda voorstellen om te doen op een vrije dag. Free time

Nadere informatie

Grammatica overzicht Theme 5+6

Grammatica overzicht Theme 5+6 Past simple vs. Present perfect simple Past simple: Ww + ed OF 2 e rijtje van onregelmatige ww. I walked I went Ontkenningen past simple: Did not + hele ww He did not walk. Present perfect: Have/has +

Nadere informatie

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City!

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! 1 Meet and greet read Lees de tekst. Wat is de prijs die je kunt winnen? early too late on time vroeg te laat op tijd Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! Do you have a special

Nadere informatie

NSL Newsletter January 2017

NSL Newsletter January 2017 NSL Newsletter January 2017 Dear Parents and Guardians, A very happy 2017 to you all. We had a wonderful Christmas celebration this year. The Concerts were magical. We are extremely grateful to have such

Nadere informatie

Stichting Blessed Sun. Jaarverslag 2011

Stichting Blessed Sun. Jaarverslag 2011 Stichting Blessed Sun Jaarverslag 2011 INHOUDSOPGAVE Voorwoord Pagina 3 Activiteitien Pagina 4-5 Publiciteit Pagina 6 Interne organisatie Pagina 7 Financieel Jaaroverzicht Pagina 8 Conclusies en Aanbevelingen

Nadere informatie

NLP Practitioner: De weg naar succes!

NLP Practitioner: De weg naar succes! NLP Practitioner: De weg naar succes! Kracht ervaren en gebruiken Sneller en diepgaander communiceren Emoties leren beheersen Onderscheidend zijn Genieten van het leven Jouw eigen weg leren gaan Waarom

Nadere informatie

they stay they are staying they will stay Past Simple Past Continuous Future Continuous

they stay they are staying they will stay Past Simple Past Continuous Future Continuous 74 stay (ver)blijven Present Simple Present Continuous Future I stay I am staying I will stay you stay you are staying you will stay he/she/it stays he/she/it is staying he/she/it will stay we stay we

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en bekenden,

Lieve familie, vrienden en bekenden, Lieve familie, vrienden en bekenden, Hoogste tijd voor wat nieuws uit Oneşti. De tijd gaat zo vlug voorbij, de feestdagen en de jaarwisseling lijken nog maar net achter ons te liggen, maar toch is het

Nadere informatie

Writing 1 WRITING 1 PART D BK 3

Writing 1 WRITING 1 PART D BK 3 Writing 1 WRITING 1 PART D BK 3 Isn t it incredible? After only two years of learning English you can write your own English WhatsApp messages, tweets and emails. You can also post some lines on an international

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 8 januari 2017 driekoningenzondag Theo Overduin, Loes Pieper, Carel van Gestel, Esther Nijholt-Faber, John Verhoeven, Arjen Dijkstra en Thea Dorrestijn nemen afscheid als ambtsdragers.

Nadere informatie

De Bem SEPTEMBER 2014 BEMACADEMY IN OPRICHTING

De Bem SEPTEMBER 2014 BEMACADEMY IN OPRICHTING De Bem JAARGANG 5 2014-2015 8 september 2014 3 SEPTEMBER 2014 BEMACADEMY IN OPRICHTING De Bem is met het plan voor het starten van de Bem Academy geselecteerd voor de landelijke wedstrijd Onderwijs Pioniers.

Nadere informatie

Vertaling Engels Gedicht / songteksten

Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling door een scholier 1460 woorden 23 januari 2002 5,4 399 keer beoordeeld Vak Engels Songtekst 1 Another day in paradise Artiest: Brandy & Ray J She calls

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord

Inhoudsopgave. Voorwoord Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Voorwoord Juf Eva Hoopman Juf Linda Serious Request groep 6/7B (Leon) Terugblik kerstmarkt Heb jij ook een foto op de kerstmarkt laten maken? Informatieavond groep 7 en 8 Luizenpluizen

Nadere informatie

Voor wie is dit E-book bedoeld?

Voor wie is dit E-book bedoeld? Voor wie is dit E-book bedoeld? Heb je het gevoel dat je vastzit, maar je weet niet wat je moet veranderen om je weer goed te voelen? Verlang jij naar een baan waar je energie van krijgt in plaats van

Nadere informatie

Naast dit registratieformulier ontvangen wij graag het volgende : (Besides this application form, we kindly ask for the following )

Naast dit registratieformulier ontvangen wij graag het volgende : (Besides this application form, we kindly ask for the following ) Wij willen u bedanken voor uw interesse in DB International Study en heetten u van harte welkom! (Welcome and thank you for your interest in DB International Study) Naast dit registratieformulier ontvangen

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Oecumenische Vredesviering. AndreasKerk - Lucas parochie-h. Maria Zuivering Zondagavond 25 september 2016

Oecumenische Vredesviering. AndreasKerk - Lucas parochie-h. Maria Zuivering Zondagavond 25 september 2016 Oecumenische Vredesviering AndreasKerk - Lucas parochie-h. Maria Zuivering Zondagavond 25 september 2016 ORDE VAN DIENST Allen gaan staan Zingen Zo vriendelijk en veilig als het licht. Zo vriendelijk en

Nadere informatie

Vrijdag 23 februari NIEUWSBRIEF. Schooljaar Beste ouders, INHOUD

Vrijdag 23 februari NIEUWSBRIEF. Schooljaar Beste ouders, INHOUD Schooljaar 2017-2018 NIEUWSBRIEF 24 INHOUD Ø Directie Ø HSL Spring Concert 2018 Ø Vaccinatie documenten Ø Ouderbijeenkomst kinderpsychologie Ø Belangrijke data Ø BIJLAGE BIJ EMAIL Flyer How2Talk2Kids Beste

Nadere informatie

Live special van Asha uit India!

Live special van Asha uit India! NIEUWSBRIEF nr.3 december2017 Licht & hoop voor kinderen en vrouwen in India Live special van Asha uit India! Beste donateurs en belangstellenden, In deze nieuwsbrief een speciaal verslag van Asha, die

Nadere informatie

Firewall van de Speedtouch 789wl volledig uitschakelen?

Firewall van de Speedtouch 789wl volledig uitschakelen? Firewall van de Speedtouch 789wl volledig uitschakelen? De firewall van de Speedtouch 789 (wl) kan niet volledig uitgeschakeld worden via de Web interface: De firewall blijft namelijk op stateful staan

Nadere informatie

Healthy people want everything, sick people want only one thing. would love to see a Hospital Teacher

Healthy people want everything, sick people want only one thing. would love to see a Hospital Teacher Healthy people want everything, sick people want only one thing. would love to see a Hospital Teacher Consultant Education Sick Pupils Educational Service Centre University Medical Centre The Netherlands

Nadere informatie

Desperate Housewife??!!

Desperate Housewife??!! N I E U W S B R I E F NOVEMBER 2017 Desperate Housewife??!! Lieve Vriend, Familielid, Partner. We zijn blij je deze nieuwsbrief te sturen, ik hoop dat dit je in goede gezondheid en geluk mag treffen. Want

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Thomas. Contactgegevens:

Jaarplan Stichting Thomas. Contactgegevens: Jaarplan 2017 Stichting Thomas Contactgegevens: Stichting Thomas Terrahof 13, 5044 RM Tilburg T: 06 1230 1226 E: info.stichting.thomas@gmail.com W: www.stichting-thomas.nl KvK nummer: 41189730 RSIN: 009740235

Nadere informatie

Inleiding. Het bestuur van de Stichting Vrienden voor Roemenië,

Inleiding. Het bestuur van de Stichting Vrienden voor Roemenië, Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Vrienden voor Roemenië. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht in de werving en het beheer van de fondsen.

Nadere informatie

Animals 1 - Describe your Pet

Animals 1 - Describe your Pet Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Gonnie de Vries 27 October 2015 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/67811 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs Maken van Kennisnet.

Nadere informatie

Begin Bij Het Eind Met Smart Requirements Synergio

Begin Bij Het Eind Met Smart Requirements Synergio We have made it easy for you to find a PDF Ebooks without any digging. And by having access to our ebooks online or by storing it on your computer, you have convenient answers with begin bij het eind met

Nadere informatie

Ius Commune Training Programme Amsterdam Masterclass 22 June 2017

Ius Commune Training Programme Amsterdam Masterclass 22 June 2017 www.iuscommune.eu INVITATION Ius Commune Masterclass 22 June 2017 Amsterdam Dear Ius Commune PhD researchers, You are kindly invited to participate in the Ius Commune Amsterdam Masterclass for PhD researchers,

Nadere informatie

VAN HET VAGEVUUR IN DE HEL PDF

VAN HET VAGEVUUR IN DE HEL PDF VAN HET VAGEVUUR IN DE HEL PDF ==> Download: VAN HET VAGEVUUR IN DE HEL PDF VAN HET VAGEVUUR IN DE HEL PDF - Are you searching for Van Het Vagevuur In De Hel Books? Now, you will be happy that at this

Nadere informatie

Webstask 2D. Bernard Brouwer. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs.nl/90861

Webstask 2D. Bernard Brouwer. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs.nl/90861 Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Bernard Brouwer 21 november 2016 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie https://maken.wikiwijs.nl/90861 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet.

Nadere informatie

garage Preferred period: 4 weeks, May 2012 Preferred destination: France

garage Preferred period: 4 weeks, May 2012 Preferred destination: France Madness 1 Home swap Flash info read Bekijk de website en lees de tekst. Wat is het Nederlandse woord voor home swap? studeerkamer open haard bad douche http://www.homeswapinternational.com/greatbritain-cheltenham

Nadere informatie