NIEUWSBRIEF KINDCENTRUM WIJ. November Het is bijna zover!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF KINDCENTRUM WIJ. November Het is bijna zover!"

Transcriptie

1 1 NIEUWSBRIEF KINDCENTRUM WIJ November 2018 Het is bijna zover! Kindcentrum WIJ opent na de kerstvakantie haar deuren. WIJ zijn ontzettend trots als eerste Kindcentrum in IJsselstein een doorlopend aanbod aan te bieden voor kinderen van 2 tot 13 jaar; peuterschool, VVE, basisschool en naschools aanbod onder één dak. Als Kindcentrum werken WIJ op een unieke manier samen in een spiksplinternieuw gebouw. Uitdagende thema s, faciliteiten op het gebied van koken, techniek, handvaardigheid en dans, en vernieuwend unitonderwijs zorgen voor een aantrekkelijk aanbod. Op donderdag 10 januari wordt het pand geopend voor alle kinderen. De leerlingen worden deze dag verrast met een aantrekkelijk aanbod gericht op talent. Melchior Hendriks, directeur Kindcentrum WIJ.

2 2 Opening Kindcentrum WIJ: 20 maart 2019 WIJ nemen u mee terug in de tijd. Op 12 maart jl. organiseerde WIJ een feestelijke bijeenkomst op het bouwterrein voor alle kinderen, ouders/verzorgers, omwonenden en betrokken partijen. Dit ter ere van het laatste vloerdeel dat symbolisch werd gelegd en het plaatsen van de tijdcapsule. Twee maanden later hesen we de vlag voor het bereiken van het hoogste punt. Onder begeleiding van juf Suzanne dansten de kinderen van basisschool WIJ de WIJ-dans. Nu kijken we met zijn allen vol trots uit naar de opening van het Kindcentrum WIJ. Op 20 maart 2019 gaan WIJ dit moment met elkaar vieren!

3 3 Voorschoolse educatie Pulse in Kindcentrum WIJ Met trots participeert Pulse in het Kindcentrum met voorschoolse educatie. Bedoeld voor peuters waarvan het consultatiebureau denkt dat zij wat extra s nodig hebben om goed aan de basisschool te kunnen beginnen. Vaak omdat hun taalontwikkeling wat achterblijft. Of vanwege de motorische ontwikkeling die wat langzamer gaat. Daarom werken WIJ graag samen met een school zodat onze peuters samen met kleuters activiteiten kunnen doen. Dat is vooral leerzaam voor de peuters. Maar ook voor de kleuters. Zij ervaren op school af en toe dat zij de groten zijn en dat is een positieve ontwikkeling. Nu wij in het Kindcentrum stappen is die samenwerking tussen deze twee groepen gegarandeerd. Onze werkwijze is afgestemd op die van de school en de BSO. Voor het kind heeft het zeker voordelen. Doordat de aanpak overal identiek is voelt een kind zich veilig. Hierdoor kan alle energie worden gestoken in het leren van nieuwe dingen. Geweldig! Een eigentijds gebouw Het ontwerp van KOW Architecten en Merosch wordt gebouwd door de aannemer, Nieuwenhuizen Daandels. Het is een gebouw met moderne technieken. Het gebouw heeft bijvoorbeeld geen gasaansluiting, is flink geïsoleerd en op het dak liggen zonnepanelen. Het is een duurzaam gebouw, dat voor een groot deel in haar eigen elektriciteit voorziet. Natuurlijk kunnen de ramen gewoon open gezet worden, maar ook met gesloten ramen zorgt het ventilatiesysteem voor de aan- en afvoer van lucht. De aannemer is al bijna klaar. In december wordt het gebouw opgeleverd aan Trinamiek en dan kan het inrichten beginnen. Over de voorgenomen verhuizing leest u elders in deze nieuwsbrief. En in 2019 gaat het gebouw echt in gebruik genomen worden.

4 4 Voor de ontwikkeling van kinderen De bestuurders van Trinamiek, Pulse en BSO IJsselstein ondersteunen van harte de ontwikkeling van Kindcentrum WIJ. Het is van grote betekenis om al zo vroeg mogelijk bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge kinderen vanuit een ononderbroken ontwikkelingslijn. Wanneer alle medewerkers binnen het Kindcentrum vanuit een gedeelde visie samenwerken wordt een belangrijke basis gelegd voor de ontwikkeling van alle talenten voor de jongste bewoners van IJsselstein waarvan de ouders kiezen voor unit-onderwijs. Er is in de afgelopen twee jaar door alle betrokkenen hard gewerkt aan de ontwikkeling van het Kind-centrum dat binnenkort mag gaan werken in het prachtige nieuwe gebouw aan de Europalaan. René van Harten, voorzitter college van bestuur Trinamiek, Marion Wiendels, directeur Pulse en Beate Brouwers, directeur-bestuurder BSO IJsselstein. Verhuizing Op donderdag 20 en vrijdag 21 december vindt de verhuizing plaats van basisschool WIJ naar het nieuwe pand. Deze dagen zal het verhuisbedrijf heen en weer rijden tussen de oude en nieuwe locatie. In de kerstvakantie zal de verdere inrichting plaatsvinden. BSO WIJ en peuterschool WIJ gaan de ruimtes inrichten in de kerstvakantie. De kinderen zullen op donderdag 20 december nog op de huidige locaties worden opgevangen. Vanaf 7 januari 2019 zijn de ruimtes helemaal ingericht en worden de peuterschool en BSO op maandag, dinsdag en donderdag op locatie WIJ ontvangen.

5 5 Zo denken WIJ dat onze schooldag er aan toe gaat: Door: Maya mucavele Dos Santos & Robine Hunter, leerlingen van Kindcentrum WIJ. Naar school: We komen het schoolplein op vanuit ons huis, we wachten op het schoolplein totdat de bel gaat, je geeft je ouders een knuffel en je gaat naar binnen. Binnenkomen: Je hangt je spullen op en je gaat vervolgens naar je basisgroep. Je gaat de kring in en je juf of meester vertelt wat je die dag gaat doen. De lessen: Dan is het 8:45 en je moet naar je eerste vak, bijv. niveau groep 8 gaat naar begrijpend/technisch lezen, niveau groep 7 naar spelling/taal, en niveau groep 6 naar rekenen. Verwerking: Rond 9:00 is je instructie klaar, en ga je aan je weekplanning of je vak wat je net hebt gehad. Om 9:15 begint je tweede vak, dat gebeurt precies hetzelfde als je eerste instructie, dus eindig je om 9:45 met je verwerking en daarna heb je Ik-tijd. Eten: Als je klaar bent met je tweede instructie is het al bijna 10:00. Als het 10:00 is ga je naar je eigen basisgroep om te eten. Buiten spelen: Om 10:15 ga je naar buiten, je gaat met je vrienden gezellig spelen, en als je ruzie hebt ga je naar een mediator. Weer binnen: Rond 10:45 ga je weer naar binnen, en krijg je gelijk je laatste/3e instructie, maar het loopt wat uit dus rond 11:05 ben je pas klaar en dan heb je tot 11:15 verwerking, dan is het een kwartier je blokje op rood, dan mogen de juffen/meesters ook niks meer zeggen en om 11:30 heb je ik-tijd. Pauze: Gaat eigenlijk hetzelfde als uur maar dan om 12:00 tot 12:45 Weer binnen: 12:45 ben je weer binnen, je gaat een half uur een boek lezen tot 13:15, dan heb je kernconcept of vreedzame school tot 14:00 Afsluiting: Om 14:00 ga je opruimen, en daarna aan de tafels zitten, om 14:15 ga je naar huis, en geef je een hand aan je juf of meester en dan ga je naar huis.

6 6 Diensten van het Kindcentrum WIJ WIJ biedt een doorlopend aanbod aan voor kinderen van 2 tot 13 jaar. Peuterschool WIJ biedt opvang aan kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar in unit 1. WIJ zijn open op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend van uur in schoolweken. Het doel is om peuters een veilige en leuke speelplek te bieden en de ontwikkeling in brede zin te stimuleren. Daarmee is het kind goed voorbereid op de stap naar de basisschool. De samenwerking met school en de VVE in ons Kindcentrum zorgt hier optimaal voor. WIJ willen uw kind graag een uitdagende en gezellige tijd bieden. Er is volop 1 op 1 aandacht, de ontwikkeling van uw kind wordt gestimuleerd en hij of zij leert samen te spelen. Bij VVE WIJ spelen peuters van 2 ½ tot 4 jaar drie dagdelen per week in unit 1. Al spelenderwijs leert uw peuter samen met leeftijdsgenootjes. Terwijl uw kind een hele leuke tijd heeft, wordt er ook aan zijn of haar ontwikkeling gewerkt. Er is aandacht voor taal, motoriek en sociaal-emotionele vaardigheden. Speciaal ontwikkelde methodieken voor peuters worden hiervoor gebruikt. Uw kind wordt hier goed voorbereid op de basisschool. De voorschool is bedoeld voor peuters die op het gebied van taalontwikkeling, motoriek of sociaal - emotionele vaardigheden extra aandacht nodig hebben. Jeugdgezondheidszorg (het consultatiebureau) bespreekt in overleg met u of het goed is voor uw kind om naar de voorschool te gaan. Wanneer dit zo is wordt u uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Daarna beslist u zelf of uw peuter wel of niet deelneemt. De basisschool bestaat uit 3 units van minimaal 50 tot maximaal 80 kinderen afkomstig uit 2-3 leerjaren. Iedere unit bestaat weer uit 2 tot 3 heterogene basisgroepen van ongeveer 25 kinderen. Dat betekent dat twee tot drie volwassenen vanuit gezamenlijke verantwoordelijkheid dagelijks het onderwijs verzorgen voor 50 tot maximaal 80 kinderen. Er zijn in onze nieuwe school dan ook geen traditionele klaslokalen meer. Het gebouw verdeeld zal zijn in drie transparante en open zones specifiek ingericht voor de 3 WIJ-landen.

7 7 WIJ-land Naast activiteiten in de basisgroepen, wordt er dagelijks gewerkt in het WIJ-land en in instructiegroepen. De instructiegroepen zijn maximaal 15 kinderen groot en zij kunnen bestaan uit kinderen van diverse basisgroepen. Kinderen ontvangen daar instructies van volwassenen en/of oudere kinderen. Het werken in het WIJ-land betekent dat diverse kinderen uit diverse basisgroepen met diverse activiteiten tegelijk bezig zijn in de grote ruimte zoals: samenwerken, individueel (stil) werken, staand werken, instructie of ondersteuning bij het werk ontvangen, onderzoek doen, presentaties voorbereiden enzovoorts. Vaak naar voorkeur, keuze, eigen planning of op uitnodiging of volgens rooster van de leerkracht. De schooltijden zijn dagelijks van 8.30 uur tot uur. BSO WIJ biedt opvang aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar binnen unit 1 t/m 3. Op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag worden de kinderen vanuit school opgevangen tot uur. In een huiselijke sfeer zetten wij de dag op Kindcentrum WIJ voort. U kent dat wel: de schooldeur gaat open en de kinderen stormen naar buiten. Ze zijn vrij en blij, omdat ze niet meer hoeven stil te zitten. Ze gaan ervan genieten. Dat gevoel wil BSO WIJ vasthouden. Daarom bepalen de kinderen in principe zelf hoe ze de uren willen vullen. Dat vinden wij belangrijk. Het gaat immers om hun vrije tijd! Er wordt gezocht naar een goede mix tussen de vrijheid om zelf te beslissen wat je wil doen en georganiseerde (groeps)activiteiten. BSO WIJ wil het thuisgevoel creëren en dat vind je terug in onze huiselijk ingerichte BSO ruimte waar ruimte is voor activiteiten, chillen, huiswerk, ontdekken en relaxen. Bij studiedagen en/of vakantiedagen zijn wij gehele dagen open van uur Hiervoor moeten de kinderen aangemeld worden. Naar gelang het aantal aanmeldingen kijken wij naar de plaats van opvang. In vakanties zijn wij open op locatie Planetenbaan. WIJ hebben een breng- en haalservice om kinderen die op de BSO zitten naar (sport-)clubs of andere verenigingen te brengen. Een vaste chauffeur haalt de kinderen op bij Kindcentrum WIJ en brengt de kinderen door naar de clubs. Wanneer nodig kunnen de kinderen ook weer terug gebracht worden naar Kindcentrum WIJ.

8 8 VSO wordt momenteel aangeboden op locatie Planetenbaan. Op het moment dat er meer interesse in de VSO is voor kinderen afkomstig van basisschool WIJ, kijken wij naar de mogelijkheid om de VSO-kinderen in Kindcentrum WIJ op te vangen. De kinderen kunnen om 7.30 uur op de VSO gebracht worden. De pedagogisch medewerker van de VSO zorgt ervoor dat de kinderen om 8.30 uur in de klas zitten. Tijdens de VSO is er voor de kinderen een gratis ontbijt beschikbaar. Deze wordt aangeboden tussen 07:30 en 08:00 uur. Heeft u interesse in 1 van onze diensten? Of wilt u iets vragen over onze diensten? Neem dan contact op met WIJ: directie@kindcentrum-wij.nl website: adres tijdelijke locatie: Televisiebaan 106, 3402 VH IJsselstein adres nieuwe locatie: Europalaan 1, 3402 TZ IJsselstein telefoonnummer: Meer weten? Via deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte. Of loop eens binnen bij een van de samenwerkende organisaties. Mailen kan ook naar Melchior Hendriks, directie@kindcentrum-wij.nl

9 9 Colofon Deze nieuwsbrief is een uitgave van de gezamenlijke partners van Kindcentrum WIJ. Met de nieuwsbrief willen we omwonenden, ouders en toekomstige gebruikers informeren over de vorderingen van de bouw en de inhoudelijke ontwikkeling van Kindcentrum WIJ. De nieuwsbrief is ook te vinden op de websites van alle betrokken organisaties. Regie, vormgeving en redactie: Job van Velsen, EtuConsult.

NIEUWSBRIEF KINDCENTRUM TOUWLAAN. December Inleiding

NIEUWSBRIEF KINDCENTRUM TOUWLAAN. December Inleiding 1 NIEUWSBRIEF KINDCENTRUM TOUWLAAN December 2018 Inleiding Aan de Touwlaan wordt een prachtig en krachtig kindcentrum gerealiseerd. In dit spiksplinternieuwe gebouw zal de fusieschool Fatima/Nicolaas,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF IKC De Kreek

NIEUWSBRIEF IKC De Kreek 1 WINTER 2018 NIEUWSBRIEF IKC De Kreek Kinderen voorop In deze eerste nieuwsbrief, die bestemd is voor alle ouders en betrokkenen van IKC De Kreek, informeren we u over de ontwikkelingen rond IKC De Kreek.

Nadere informatie

B e s t e l e z e r,

B e s t e l e z e r, 1 NIEUWSBRIEF PARKSCHOOL December 2018 D e W e g w ij z e r S t i c h t i n g K i n d e r o p v a n g V i a n e n D e V o o r h o f B e s t e l e z e r, Het kan u niet ontgaan, de bouw van De Parkschool

Nadere informatie

TARIEVENKRANT KINDCENTRUM DE VAART. kindcentrumdevaart.nl. Alles inclusief! Je groeit hier samen!

TARIEVENKRANT KINDCENTRUM DE VAART. kindcentrumdevaart.nl. Alles inclusief! Je groeit hier samen! TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM DE VAART Je groeit hier samen! Bij De Vaart kunt u terecht voor onderwijs, opvang en naschoolse activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar. We staan voor Verbinden, Vertrouwen,

Nadere informatie

SCHOOLMAGAZINE

SCHOOLMAGAZINE SCHOOLMAGAZINE 2016-2017 SAMENWERKEN AAN GEÏNSPIREERD ONDERWIJS! ONZE WAARDEN Als team staan wij voor de taak om uw kind(eren) een zo goed mogelijke basisschool tijd te bieden. Goed onderwijs waarbij ook

Nadere informatie

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef (BSO) Naar de buitenschoolse opvang Het team van Kindercentra De Roef doet enorm zijn best om het uw kind naar de zin te maken. Waar niets hoeft en bijna alles mag. Uw kind kan knutselen, vrij spelen,

Nadere informatie

Paradijsplein NJ Amsterdam T E

Paradijsplein NJ Amsterdam T E Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 2e nieuwsbrief vrijdag 22 september 2017 Beste ouders, Stakende leerkrachten op 5 oktober Alle ouders hebben deze

Nadere informatie

Spelen en leren. Naar de Basischool

Spelen en leren. Naar de Basischool Onze prachtige locatie is het voormalig schoolgebouw de Brandaris gelegen aan de Oude Gest 3 in Bunschoten-Spakenburg. Daar beschikken wij over 2 ruime lokalen waar wij dagelijks opvang bieden aan peuters

Nadere informatie

we voor een veilige, tweetalige (=taalrijke), stimulerende en prikkelende omgeving voor de kinderen.

we voor een veilige, tweetalige (=taalrijke), stimulerende en prikkelende omgeving voor de kinderen. TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM ATALANTA Kindcentrum Atalanta is een tweetalig Kindcentrum voor kinderen van 0 tot 13 jaar. We staan voor verbinden van opvoeding, opvang, onderwijs en ontspanning, gericht

Nadere informatie

In Kindcentrum De Zevensprong vullen onderwijs en opvang elkaar aan en ondersteunen elkaar.

In Kindcentrum De Zevensprong vullen onderwijs en opvang elkaar aan en ondersteunen elkaar. TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM DE ZEVENSPRONG In Kindcentrum De Zevensprong vullen onderwijs en opvang elkaar aan en ondersteunen elkaar. Opvang én onderwijs Eén team, één leiding Opvang passend bij de

Nadere informatie

Samen op ontdekkingsreis

Samen op ontdekkingsreis Samen op ontdekkingsreis Dagopvang & Buitenschoolse opvang Ga je mee op REIS Stichting Kids2b, de leukste kinderopvang in Noord-Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar ontwikkelen zich bij

Nadere informatie

Betreft: Informatiebrief nieuwe school

Betreft: Informatiebrief nieuwe school Betreft: Informatiebrief nieuwe school Inleiding Voor u ligt de tweede gezamenlijke nieuwsbrief over de voortgang van onze nieuwe school! Het is een uitgebreide nieuwsbrief geworden met veel informatie

Nadere informatie

TARIEVENKRANT KINDCENTRUM ATALANTA. kinderopvang-heerhugowaard.nl. Alles inclusief!

TARIEVENKRANT KINDCENTRUM ATALANTA. kinderopvang-heerhugowaard.nl. Alles inclusief! TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM ATALANTA Kindcentrum Atalanta is een tweetalig Kindcentrum voor kinderen van 0 tot 13 jaar. We staan voor verbinden van opvoeding, opvang, onderwijs en ontspanning, gericht

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen...

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... NIEUWSBRIEF Talenten kleure n kinderen... Belangrijke data: Maandag 13 t/m donderdag 16 februari KANVAS afname Maandag 19 februari Oud papier. Donderdag 22 februari Klassenmail. Beste ouders, Het alweer

Nadere informatie

Aanbod Buitenschoolse Opvang SpelenderWijs IJsselgraaf. Algemeen

Aanbod Buitenschoolse Opvang SpelenderWijs IJsselgraaf. Algemeen Aanbod Buitenschoolse Opvang SpelenderWijs IJsselgraaf Algemeen De buitenschoolse opvang (BSO) is voor kinderen die naar de basisschool gaan, dus in de leeftijd van vier tot dertien jaar. Het bijzondere

Nadere informatie

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK je d r o w r a a d! n a v r e z j i w Judy Menger Directeur Kindcentrum Vroondaal Meester Jelle Ik ben meester Jelle en werk als adjunct-directeur op deze school. Ik ben

Nadere informatie

ONZE WAARDEN. r k i j k h e i k k e. i n g i d l i n g l t a a t P l e z i e. S a m e n w e D u O n. i d e l t w R e s u. r i l i g h e i d.

ONZE WAARDEN. r k i j k h e i k k e. i n g i d l i n g l t a a t P l e z i e. S a m e n w e D u O n. i d e l t w R e s u. r i l i g h e i d. 1 ONZE WAARDEN Als team staan wij voor de taak om uw kind(eren) een zo goed mogelijke basisschool tijd te bieden. Goed onderwijs waarbij ook de creativiteit en de sociaal-emotionele ontwikkeling belangrijk

Nadere informatie

kinderdagopvang peutergroep basisschool bso alles in huis voor kinderen van 0 tot 13 jaar

kinderdagopvang peutergroep basisschool bso alles in huis voor kinderen van 0 tot 13 jaar kinderdagopvang peutergroep basisschool bso alles in huis voor kinderen van 0 tot 13 jaar educatief centrum Educatief centrum de Bongerd is een plek waar kinderen van 0 tot 13 jaar de hele dag kunnen leren,

Nadere informatie

Betreft: Eerste informatiebrief nieuwe school

Betreft: Eerste informatiebrief nieuwe school Betreft: Eerste informatiebrief nieuwe school Inleiding Voor u ligt de eerste gezamenlijke informatiebrief van de en de Overkant. Middels deze brief willen wij de ouders van beide scholen informeren over

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Baexem

Informatiebrochure Hoera Baexem Informatiebrochure Hoera Baexem Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Mogelijkheden bij Hoera Baexem... 3 1.1. Peuterprogramma... 3 1.2. Buitenschoolse opvang BSO Hoera Baexem... 3 1.3. Strippenkaart... 3 2.

Nadere informatie

Het ontmoetingspunt voor groot en klein. Locatie Zwijsenstraat

Het ontmoetingspunt voor groot en klein. Locatie Zwijsenstraat Het ontmoetingspunt voor groot en klein Locatie Zwijsenstraat Kindcentrum De Kiezel, Mgr Zwijsenstraat 85, 5683 HB Best 0499-714214, www.kindcentrumdekiezel.nl Welkom op de kindcentrum De Kiezel. Samen

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Ell

Informatiebrochure Hoera Ell Informatiebrochure Hoera Ell Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Mogelijkheden bij Hoera Ell... 3 1.1. Peuterprogramma... 3 1.2. Buitenschoolse opvang BSO Hoera Ell... 3 1.3. Vakantiepreturen... 4 2. Openingstijden...

Nadere informatie

Visie Kindcentrum Vroondaal

Visie Kindcentrum Vroondaal Visie Kindcentrum Vroondaal Daar word je wijzer van! Den Haag, mei 2017 Deze visietekst is tot stand gekomen via stuurgroepbijeenkomsten met professionals vanuit SCOH en Triodus, gesprekken met teamleden

Nadere informatie

In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. 2015/2016. Daar krijg je zin in leren.

In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. 2015/2016. Daar krijg je zin in leren. In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. 2015/2016 Daar krijg je zin in leren. Op onze school krijg je zin in leren. Wie enthousiast is, presteert beter. Dat geldt voor volwassenen, maar

Nadere informatie

Samen op ontdekkingsreis

Samen op ontdekkingsreis Samen op ontdekkingsreis Dagopvang & Buitenschoolse opvang Ga je mee op REIS? Stichting Kids2b, de leukste kinderopvang in Noord-Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar ontwikkelen zich bij

Nadere informatie

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Maassluis

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Maassluis Hele dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Opvangpakket Aantal uren Aantal weken per jaar HELE DAGOPVANG 52 weken op vaste dagen van 07:30 tot 18:00 uur. Nieuw!! HELE DAGOPVANG - 40 weken Op vaste dagen

Nadere informatie

Informatiebrochure. Hoera Grathem

Informatiebrochure. Hoera Grathem Informatiebrochure Hoera Grathem Inhoudsopgave 1. Mogelijkheden bij Hoera Grathem... 3 1.1. Peuterprogramma... 3 1.2. Buitenschoolse opvang BSO Hoera Grathem... 3 1.3. Strippenkaart... 3 2. Openingstijden...

Nadere informatie

Basisschool St. Bernardus Postbus 27, 4750 AA Oud Gastel telefoon: website :

Basisschool St. Bernardus Postbus 27, 4750 AA Oud Gastel telefoon: website : 2014-2015 Basisschool St. Bernardus Postbus 27, 4750 AA Oud Gastel telefoon: 0165-511870 e-mail: bsbernardus@bsbernardus.nl website : www.bsbernardus.nl NIEUWSBRIEF 121a De afgelopen week is er een informatieavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2014

Nieuwsbrief juli 2014 In deze nieuwsbrief: Kalender Aanmelding nieuwe kinderen Sjouwhulp gevraagd Groep 3 nieuws Uitglijden en uitluiden Vakanties en vrije dagen schooljaar 2014/2015 Vossenjacht Ontruimingsoefening Kom op tijd!

Nadere informatie

Betreft: WIJzer 15 december 2017

Betreft: WIJzer 15 december 2017 Betreft: WIJzer 15 december 2017 Inleiding Voor u ligt de nieuwste nieuwsbrief van basisschool WIJ! Een unieke inspirerende school, die de wereld naar binnen haalt en kinderen voorbereidt op deelname aan

Nadere informatie

13 juni 2014. www.tkoggeschip.nl

13 juni 2014. www.tkoggeschip.nl 13 juni 2014 Abraham Kuyperplein 2 Amsterdam tel.: 5061980 www.tkoggeschip.nl BIJLAGE In de bijlage vindt u uitleg over de nieuwe normering van de CITO toetsen. Ook is er nieuws van de Peuterschool (een

Nadere informatie

In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. Daar krijg je zin in leren.

In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. Daar krijg je zin in leren. In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. Daar krijg je zin in leren. Op onze school krijg je zin in leren. Wie enthousiast is, presteert beter. Dat geldt voor volwassenen, maar natuurlijk

Nadere informatie

Schooljaar 2018/2019 nr. 1

Schooljaar 2018/2019 nr. 1 Beste ouder(s)/verzorger(s), Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Hopelijk heeft u met uw kind(eren) genoten van een fijne vakantie en was iedereen weer uitgerust voor de start van 2018-2019. Als het

Nadere informatie

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Locatie de Kleurencirkel Algemeen 2 Doelstelling 2 Openingstijden 2 Haaltijden 2 Vakanties 3 Groepsindeling en dagindeling 3 Hele dag opvang op vrijdag 4 Activiteiten

Nadere informatie

Stoelmatter 7a 2292 JM Wateringen T E. I. Kvk ING Bank NL89 INGB

Stoelmatter 7a 2292 JM Wateringen T E. I.  Kvk ING Bank NL89 INGB Tarieven buitenschoolse opvang (BSO) Tarieven gelden voor de locaties: cvv Berkel, DHL, Hercules en Wateringseveld Tarieven 1 gelden vanaf 1 januari 2017 Het tarief voor buitenschoolse opvang: 6,97 Naschoolse

Nadere informatie

BOSCHBLAD. nummer 1, september 2018 Peuterschool: Basisschool: Website:

BOSCHBLAD. nummer 1, september 2018 Peuterschool: Basisschool: Website: Nieuwsbrief voor ouders en leerlingen van de Ds. D.A. v.d. Boschschool en Peuterschool v.d. Bosch BOSCHBLAD nummer 1, september 2018 Peuterschool: 393 00 10 Basisschool: 394 86 87 Website: www.vdboschschool.nl

Nadere informatie

Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. Spring, BSO kindercentrum Voorschoolse opvang, nieuwe schooltijden, Rots en Water

Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. Spring, BSO kindercentrum Voorschoolse opvang, nieuwe schooltijden, Rots en Water Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Borgh Nieuwsbrief juni2016 NB Nr 10 Inhoudsopgave: IKC Spring, BSO kindercentrum Voorschoolse opvang, nieuwe schooltijden, Rots en Water NB Oud

Nadere informatie

Locatiecoördinator Julianaweg 28 willemalexanderschool.

Locatiecoördinator Julianaweg 28   willemalexanderschool. 1 Koninginnenlaan 5 infowillemalexander@fluenta.nl Directeur 3433 CT Nieuwegein www.was-nieuwegein.nl Roelof Kremer T 030-6060525 twitter.com/wasnieuwegein Locatiecoördinator Julianaweg 28 Koninginnenlaan

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO Johanna Margaretha, februari 2016 Ellen Hemmelder, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO Johanna Margaretha, februari 2016 Ellen Hemmelder, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden opgevangen op BSO Johanna Margaretha De samenstelling van de groepen: Naam van de basisgroep Johanna Margaretha

Nadere informatie

Wij bieden kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang in Egmond Binnen, Egmond aan Zee en Bergen.

Wij bieden kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang in Egmond Binnen, Egmond aan Zee en Bergen. TARIEVENKRANT 2018 Kinderopvang in De Egmonden en Bergen Forte Kinderopvang biedt professionele kinderopvang voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. We willen een veilige basis bieden waarin uw kind wordt

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Vrijbuiters Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Vrijbuiters BSO De Vrijbuiters

Nadere informatie

Verderop in deze nieuwsbrief zetten we de belangrijkste wijzigingen uit de schoolgids voor u onder elkaar.

Verderop in deze nieuwsbrief zetten we de belangrijkste wijzigingen uit de schoolgids voor u onder elkaar. Beste ouder(s) en verzorger(s), Vol trots openen we maandag 5 januari om 16.00 uur (tot 18.00 uur) onze deuren zodat u (ouders en leerlingen) een kijkje kunt nemen in onze nieuwe brede school. In deze

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Nederweert Locatie Budschop

Informatiebrochure Hoera Nederweert Locatie Budschop Informatiebrochure Hoera Nederweert Locatie Budschop Inhoudsopgave 1. Hoera Nederweert... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Nederweert, locatie Budschop... 3 2.1. Peuterprogramma... 3 2.1.1 Peuterprogramma

Nadere informatie

Talent nl: een uniek kindcentrum!

Talent nl: een uniek kindcentrum! Welkom bij Talent.nl, de christelijke basisschool van de Nieuwveense Landen. Met ons onderwijs sluiten wij aan bij de unieke manier van leren van uw kind - met hoofd, hart en handen. Belangrijk op onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Disselboom

Nieuwsbrief de Disselboom VERJAARDAGEN De komende periode zijn jarig: Suze (gr 5), Jorg (gr 4), Wies (gr 1), Harm (gr 2) en Amber (gr 8), van harte gefeliciteerd! BELANGRIJKE DATA 17-01: 15.00 16.30 uur, inschrijfmiddag voor nieuwe

Nadere informatie

Agenda voor de maand oktober en november 2016

Agenda voor de maand oktober en november 2016 Agenda voor de maand oktober en november 2016 Nieuwsbrief nummer 2016-02 Almere, 13 oktober 2016 17 t/m 21 oktober Herfst vakantie Maandag 24 oktober Studiedag voor de leerkrachten, alle leerlingen zijn

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Ooievaar

Pedagogische werkwijze BSO De Ooievaar Locatie: opgemaakt d.d: 1 juli 2014 door: Ellen van Foeken, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Dagelijks kunnen 70 kinderen buitenschoolse opvang De Ooievaar bezoeken.

Nadere informatie

Samen groeien. Maak kennis met onze pedagogische visie

Samen groeien. Maak kennis met onze pedagogische visie Samen groeien Maak kennis met onze pedagogische visie Best spannend, de zorg voor je kind overdragen op een ander. Hoe prettig is het als je weet dat het in goede handen is. Kober kinderopvang biedt je

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Capelle, februari 2019 Renate Piet, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Capelle, februari 2019 Renate Piet, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Capelle. Wij bieden opvang voor kinderen van De Buikslotermeer en Het Wespennest.

Nadere informatie

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken!

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken! De Bem JAARGANG 4 2013-2014 19 mei 2014 22 NME project in de groepen 1 en 2 Afgelopen week hebben alle kleuters een les gevolgd van het NME-centrum (natuur en milieu educatie). Voor de kleuters heeft NME

Nadere informatie

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Speelleerplein De Fonkeling Ingevuld door: Trees

Nadere informatie

Peuters die spelen leren voor later. Stichting PAS. Peuteropvang: leuk en leerzaam!

Peuters die spelen leren voor later. Stichting PAS. Peuteropvang: leuk en leerzaam! Peuters die spelen leren voor later Stichting PAS Peuteropvang: leuk en leerzaam! Peuteropvang: leuk en leerzaam! Op het consultatiebureau is met u gesproken over spelen in een peutergroep. Dit is belangrijk

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Amarant Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Amarant BSO Amarant heeft alles

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Heythuysen. BSO Hoera Chill out

Informatiebrochure Hoera Heythuysen. BSO Hoera Chill out Informatiebrochure Hoera Heythuysen BSO Hoera Chill out Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. BSO Hoera Heythuysen... 3 2. Mogelijkheden bij BSO Hoera Heythuysen... 3 2.1 Vakantiepreturen... 3 3. Openingstijden...

Nadere informatie

Samen groeien. Maak kennis met onze pedagogische visie

Samen groeien. Maak kennis met onze pedagogische visie Samen groeien Maak kennis met onze pedagogische visie Best spannend, de zorg voor je kind overdragen op een ander. Hoe prettig is het als je weet dat het in goede handen is. Kober kinderopvang biedt je

Nadere informatie

Informatiebrochure. Hoera Ell

Informatiebrochure. Hoera Ell Informatiebrochure Hoera Ell Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Mogelijkheden bij Hoera Ell... 4 1.1. Peuterprogramma... 4 1.2. Buitenschoolse opvang BSO Hoera Ell... 4 1.3. Strippenkaart... 5 2. Openingstijden...

Nadere informatie

[Geef de titel van het document op] Goed inspectierapport! Anita Verweij Schoolleider. Inspectiebezoek 2 Teddybear hospital.

[Geef de titel van het document op] Goed inspectierapport! Anita Verweij Schoolleider. Inspectiebezoek 2 Teddybear hospital. [Geef de titel van het document op] Nieuwsbrief 15 KBS De Kameleon 17 maart 2016 1 inspectierapport! Oog voor talent Ik ben heel trots dat ik u kan melden dat de inspectie van onderwijs onze school een

Nadere informatie

Neem voor persoonlijk advies contact op met onze afdeling Klantcontact: 072-571 20 45 MA - VR 09.00-17.00. klantcontact@skhhw.nl

Neem voor persoonlijk advies contact op met onze afdeling Klantcontact: 072-571 20 45 MA - VR 09.00-17.00. klantcontact@skhhw.nl SPELEN, ONTDEKKEN & G Kinderdagopvang Peuterspeelzaal Buitenschoolse Opvang R O E I VOOR JOUW KIND! Stichting Kinderopvang De Egmonden Stichting Kinderopvang De Egmonden biedt professionele kinderopvang

Nadere informatie

Daar krijg je zin in leren. In deze folder lees je alles wat je weten wil over ons.

Daar krijg je zin in leren. In deze folder lees je alles wat je weten wil over ons. Daar krijg je zin in leren. In deze folder lees je alles wat je weten wil over ons. Op onze school krijg je zin in leren. Wie enthousiast is, presteert beter. Dat geldt voor volwassenen, maar natuurlijk

Nadere informatie

Peuteropvang Dolfijn

Peuteropvang Dolfijn Peuteropvang Dolfijn Samen spelen, leren en ontdekken VVE Leuk en leerzaam Vriendjes maken Voorwoord Beste ouders en peuters, In deze brochure kunt u allerlei praktische informatie lezen over onze peutergroep.

Nadere informatie

Uw kind in vertrouwde handen. Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar

Uw kind in vertrouwde handen. Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar Uw kind in vertrouwde handen Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar SKSG verzorgt alle vormen van professionele kinderopvang op kindercentra en bij gastouders. Voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar. Onze

Nadere informatie

Innovatieve leerkrachten en onderwijsassistenten gezocht!

Innovatieve leerkrachten en onderwijsassistenten gezocht! Innovatieve leerkrachten en onderwijsassistenten gezocht! Ben jij de leerkracht die kwalitatief hoogwaardig, toetsbaar en eigentijds onderwijs kan verzorgen voor leerlingen in het primair onderwijs? Wij

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018 Nieuwsbrief juni 2018 AGENDA Week 26: Kind-ouderleerkrachtgesprekken groepen 3 t/m 7 Woensdag 27 juni: Kennismakingsmorgen: kennis maken met de nieuwe leerkracht(en) en groep: 10.30u tot 12.00u. Vrijdag

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost

Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost Maart 2015 Wat is een Peuterschool? De Peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de

Nadere informatie

MAANDINFORMATIE DECEMBER 2012

MAANDINFORMATIE DECEMBER 2012 MAANDINFORMATIE DECEMBER 2012 OBS Het Startblok Burgemeester van Haarenlaan 871 Telefoon: 010-4737889 www.hetstartblok.net Ma 03 Di 04 Wo 05 Week 49 Sinterklaasfeest! 08.20 uur ontvangst Sint en Pieten

Nadere informatie

Pedagogisch beleid. buitenschoolse opvang. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd en/-of verspreid zonder. maatwerk kinderopvang voor elk gezin

Pedagogisch beleid. buitenschoolse opvang. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd en/-of verspreid zonder. maatwerk kinderopvang voor elk gezin Pedagogisch beleid buitenschoolse opvang maatwerk kinderopvang voor elk gezin Pedagogisch beleidsplan 1.1 Visie 1.2 Missie 1.3 Uitgangspunten 1.4 Pedagogische doelen 1.4.1. Emotionele en lichamelijke veiligheid

Nadere informatie

Terugblik op het Schoolcafé Andere Schooltijden, 23 mei 2013

Terugblik op het Schoolcafé Andere Schooltijden, 23 mei 2013 Terugblik op het Schoolcafé Andere Schooltijden, 23 mei 2013 Op 23 mei woonden circa 30 ouders het 'Schoolcafe' over andere schooltijden bij. Net als veel andere scholen, oriënteert ook De Schelven zich

Nadere informatie

De Maatjes Kinderopvang en basisschool De Kreek Spelenderwijs van kinderopvang naar onderwijs

De Maatjes Kinderopvang en basisschool De Kreek Spelenderwijs van kinderopvang naar onderwijs De Maatjes Kinderopvang en basisschool De Kreek Spelenderwijs van kinderopvang naar onderwijs Samen op weg naar een IKC baby/dreumes, peuter, bso en basisschool onder één dak Ondertekening intentieverklaring

Nadere informatie

Kinderpostzegels

Kinderpostzegels 1 Nieuwsbrief Nummer 6 23-11-2018 Vanuit de directie Agenda 29-11-2018 Kinderpostzegels Afgelopen week ben ik gebeld door een medewerker van de Kinderpostzegels. Deze mevrouw vertelde vol trots dat de

Nadere informatie

Welkom bij Campus Columbus: Wereldwijd, het eerste officiële Daltonkindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar!

Welkom bij Campus Columbus: Wereldwijd, het eerste officiële Daltonkindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar! TARIEVENKRANT 2018 CAMPUS COLUMBUS Welkom bij Campus Columbus: Wereldwijd, het eerste officiële Daltonkindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar! Op Campus Columbus komen kinderen samen om te groeien, te

Nadere informatie

Januari 2015 JANUARI 2015

Januari 2015 JANUARI 2015 Spectrum Nieuwsbrief van Samenwerkingsschool De Regenboog Graaf Florisstraat 6 4121EL Everdingen 0347351252 E-mail: regenboog@deregenboogeverdingen.nl www.deregenboogschooleverdingen.nl Januari 2015 JANUARI

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik Nieuwsbrief obs De Tunnel Boomweidelaan 44 4423 AP SCHORE E-mail: school@obsdetunnel.nl Website: www.obsdetunnel.nl Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016 Start van het schooljaar en terugblikken

Nadere informatie

Vervolg. 2 e informatieavond Andere schooltijden?

Vervolg. 2 e informatieavond Andere schooltijden? Vervolg 2 e informatieavond Andere schooltijden? Agenda Doel van deze avond Terugblik Concrete invulling van voorkeursmodellen Ouderraadpleging Vragen en slot Terugblik Twee informatieavonden in mei: Aanleiding

Nadere informatie

De beste start voor uw kind. Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

De beste start voor uw kind. Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) De beste start voor uw kind Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Wat is peuteropvang De peuteropvang is een veilige omgeving waar kinderen tussen de twee en vier jaar de ruimte hebben

Nadere informatie

TARIEVENKRANT ALLES INCLUSIEF. De Helix Oosterweg Noord AA Heerhugowaard

TARIEVENKRANT ALLES INCLUSIEF. De Helix Oosterweg Noord AA Heerhugowaard TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM DE HELIX De Helix is gevestigd in een modern en duurzaam pand in nieuwbouwwijk De Draai. In deze brede school wordt het basisonderwijs gecombineerd met een peuteropvang,

Nadere informatie

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Kindcentrum De Bongerd_BSO Datum: 7 januari 2018

Nadere informatie

Receptie om het schooljaar in te luiden

Receptie om het schooljaar in te luiden Nieuwsbrief 1 ( 8 september 2017) Beste ouders, Het schooljaar 2017 2018 is gestart. Op De Borgh hebben in het team veel nieuwe leerkrachten mogen verwelkomen. Samen gaan we er weer een fantastisch jaar

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 04 05 oktober 2015

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 04 05 oktober 2015 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 04 05 oktober 2015 Kalender 07-10: Start kinderboekenweek 09-10: Voorstelling groep ½ Planetarium 16-10: Inloopochtend Voorleeswedstrijd

Nadere informatie

Spelen en ontwikkelen. bij de peuteropvang in Alkmaar

Spelen en ontwikkelen. bij de peuteropvang in Alkmaar Spelen en ontwikkelen bij de peuteropvang in Alkmaar Is uw kind tussen de twee en vier jaar? Dan mag hij of zij naar de peuteropvang: Een leuke en leerzame plek waar uw kind onder deskundige begeleiding

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 juli

Nieuwsbrief 8 juli Nieuwsbrief 8 juli 2015-2016 Data: 9 juli: Oud Papier: succes deze laatste keer van het schooljaar! 11 juli: Tour de Funbus van 10.00-12.00 op school Prijs voor winnaar Fiets- en Loopweken! En dat is De

Nadere informatie

Protocol Continurooster. OBS t MONTFERLAND

Protocol Continurooster. OBS t MONTFERLAND Protocol Continurooster OBS t MONTFERLAND Inleiding t Montferland heeft vanaf 24 augustus 2015 een continurooster. Dit wil zeggen dat alle kinderen op school eten en pauzeren. Het eten gebeurt in de klas

Nadere informatie

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Locatie D n Dulper Algemeen Stichting kinderopvang Le Papillon is gespecialiseerd in buitenschoolse en naschoolse opvang voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Nadere informatie

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie!

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie! Geachte ouders en verzorgers, Nieuwsbrief 7 schooljaar 2014-2015 Laatste nieuwsbrief schooljaar 2014-2015 Volgende week is de laatste schoolweek van het schooljaar. Voor de schoolverlaters is het de afsluiting

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 7

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 7 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 7 23 maart 2018 Beste ouders, Zoals het bestuur u onlangs heeft laten weten zal ik per 1 april 2018 worden benoemd als directeur van De kleine Nicolaas. Via deze weg

Nadere informatie

In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons.

In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. Wie enthousiast is, presteert beter. Dat geldt voor volwassenen, maar natuurlijk ook voor jonge kinderen. Op de Rudolf Steinerschool ervaren wij

Nadere informatie

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2 Welkom op de Kogge Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare basisschool de Kogge in IJlst! In het begin is het voor u en uw kind best even wennen op school. Een spannende

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Start schooljaar Informatieochtend Gymtijden Afscheid Damion Hulp ouders gezocht Onderbouwnieuws Middenbouwnieuws Ander nieuws Beste ouders,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Jaargang 2015-2016 nummer 18 Vrijdag 10 juni Agenda Vrijdag 10 juni Nieuwsbrief 18 Maandag 13 juni Ouderavond inloop vanaf 19.45 uur Woensdag 15 /m 17 juni Schoolkamp

Nadere informatie