2. VVH Begroting 2019 en Jaarstukken 2017 Veiligheidsregio MWB

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2. VVH Begroting 2019 en Jaarstukken 2017 Veiligheidsregio MWB"

Transcriptie

1 1. VVH Convenant Veilig Ondernemen Tijvoort Het keurmerk veilig Ondernemen bedrijventerreinen (KBO-B) is een samenwerkingsverband die als doel heeft het bedrijventerrein schoon, heel en veilig te houden. De werkgroep die dit tot doel heeft bestaat uit; Bedrijventerrein Tijvoort, Gemeente Goirle, Politie, Brandweer en MKB Nederland. Voor het versterken van de samenwerking is er een Plan van aanpak geschreven en een convenant geformuleerd. Aangezien wij als gemeente al goed samenwerken met de betrokken partijen willen we dit graag voortzetten. Dit als om het bedrijventerrein schoon, heel en veilig te houden. 1. In te stemmen met de ondertekening van het Convenant Veilig Ondernemen Bedrijventerrein Tijvoort 2. Kennis te nemen van het Plan van Aanpak Keurmerk Veilig Ondernemen Tijvoort 2. VVH Begroting 2019 en Jaarstukken 2017 Veiligheidsregio MWB De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (VRMWB) heeft de Begroting 2019 en Jaarstukken 2017 aangeboden aan de gemeenteraad. Op grond van artikel 26 van de gemeenschappelijke regeling worden de gemeenteraden in de gelegenheid gesteld om zienswijzen ten aanzien van de begroting 2019 naar voren te brengen. Deze zienswijzen dienen uiterlijk 29 juni 2018 in het bezit te zijn van het secretariaat van de Veiligheidsregio MWB. Op 5 juli 2018 zal het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio MWB een besluit nemen inzake de ingekomen zienswijzen en de begroting definitief vaststellen. 1. Kennis te nemen van de Begroting 2019 en Jaarstukken 2017 Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. 2. Kennis te nemen van de financiële consequenties en deze te verwerken in de begroting. 3. Deze stukken positief voor te leggen aan de gemeenteraad door middel van bijgevoegd raadsvoorstel. 4. De raad adviseren een zienswijze in te dienen over de rol van de Veiligheidsregio bij zaken die niet tot de kerntaken behoren.

2 3. VVH ontwerpbegroting OMWB jaarrekening 2017 Op 30 maart is de ontwerpbegroting 2019 plus meerjarenraming van de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) naar alle deelnemers gestuurd. De gemeenschappelijke regeling geeft de deelnemers tot uiterlijk 15 juni de gelegenheid om zienswijzen tegen de ontwerpbegroting in te dienen bij het dagelijks bestuur. Daarna zal de ontwerpbegroting ter vaststelling worden aangeboden aan het algemeen bestuur van de OMWB. Deze vergadering staat gepland op 4 juli Op 3 april is tevens de voorlopige jaarrekening 2017 naar alle deelnemers gestuurd. Met de voorlopige jaarrekening 2017 wordt door de OMWB verantwoording afgelegd over het gevoerde beleid aan alle deelnemende gemeenten en de provincie. De accountantsverklaring ontbreekt nog. De verwachting is dat er uiteindelijk een positieve accountantsverklaring zal worden afgegeven. 1. Kennis nemen van de voorlopige jaarrekening Kennis nemen van de ontwerpbegroting 2019 en meerjarenraming van de Omgevingsdienst Midden- en West Brabant (OMWB). 3. Kennis nemen van de financiële consequenties en deze verwerken in de begroting. 4. Deze stukken positief voorleggen aan de gemeenteraad door middel van bijgevoegd raadsvoorstel.

3 4. ONT Bestuurlijke fusie openbaar en bijzonder basisonderwijs De besturen van de Stichting Bestuur Openbaar Onderwijs Goirle en de Stichting Katholiek Basisonderwijs Goirle zijn per 1 januari 2015 gaan samenwerken in een personele unie. Voor deze optie is destijds gekozen als voorloper van een bestuurlijke fusie, waarvoor aanvankelijk een ministerieel goedkeuringsproces moest worden doorlopen. Zeer recent is de Wet op het primair onderwijs gewijzigd, waardoor het mogelijk is dat beide besturen alsnog gaan fuseren tot één samenwerkingsstichting. Voordat deze fusie daadwerkelijk wordt gerealiseerd, moeten de besturen een fusieeffectrapportage opstellen (FER). Als onderdeel van deze FER moet advies aan uw college worden gevraagd over de voorgenomen fusie. In het verdere verloop van de procedure dient de gemeenteraad goedkeuring aan het fusievoornemen te verlenen. 1. Kennis te nemen van het voornemen van de besturen van de Stichting Bestuur Openbaar Onderwijs Goirle (SBOOG) en de Stichting Katholiek Basisonderwijs Goirle (SKBG) om per 1 januari 2019 een samenwerkingsstichting te vormen, genaamd Stichting Edu-Ley; 2. Een positief advies te verstrekken aan het bestuur SBOOG met betrekking tot de voorgenomen fusie als bedoeld onder ad a; 3. Na goedkeuring van het concept van de fusieeffectrapportage (incl. het besluit tot voorgenomen fusie) door de Raad van Toezicht Edu-Ley de gemeenteraad verzoeken in te stemmen met de totstandkoming van de samenwerkingsstichting als bedoeld onder ad a.

4 5. VVH Nieuwe beslissing op bezwaar Oude Tilburgseweg 48 Bij brief van 24 oktober 2017 heeft gemachtigde namens bezwaarmaker 1 te Riel, beroep aangetekend en een voorlopige voorziening aangevraagd tegen het besluit van uw college van 26 september Met dat besluit zijn de bezwaren van bezwaarmaker 1 tegen het besluit tot het opleggen van een viertal lasten onder dwangsom van 11 april 2017 ongegrond verklaard. Op 14 december 2017 heeft de rechtbank Zeeland - West-Brabant uitspraak gedaan op het verzoek om voorlopige voorziening en op het beroep. De rechtbank heeft het bestreden besluit voor wat betref twee van de vier opgelegde lasten onder dwangsom vernietigd, en het college opgedragen een nieuw besluit op het bezwaar te nemen, met inachtneming van de uitspraak. In deze adviesnota wordt geadviseerd over de nieuwe beslissing op bezwaar. 1. Bezwaarmaker 1 en bezwaarmaker 2 ontvankelijk te verklaren in hun bezwaren; 2. Het besluit van 11 april 2017 tot het opleggen van lasten onder dwangsom te herroepen 3. Zodanig dat de last onder dwangsom die ziet op het verwijderen van de voerderruif (last 4) vervalt en tevens te besluiten dat de last onder dwangsom die ziet op de opslag van mest (last 2) bij deze beslissing op bezwaar vervalt. De overige lasten in het besluit van 11 april 2017 blijven ongewijzigd; 4. De motivering van het primaire besluit ten aanzien van de vraag of het houden van rundvee past binnen de woonbestemming aan te vullen; 5. Aan bezwaarmaker 1 op grond van artikel 7:15 Awb vergoeding van proceskosten toe te kennen conform het Besluit proceskosten bestuursrecht (Bpb) voor kosten van door een derde beroepsmatig verleende rechtsbijstand, ter hoogte van 990,00.

5 6. VVH Handhaving op het perceel, gelegen aan de Aesvoortsedijk 5 te Goirle. Op 5 juli 2017 is het perceel, gelegen aan de Aesvoortsedijk 5 te Goirle (kadastraal bekend als GLE01.K.0483) door een gemeentelijke toezichthouder gecontroleerd op onrechtmatige bebouwing en met het bestemmingsplan strijdig gebruik. Daarbij zijn enkele overtredingen geconstateerd die bijdragen aan de verrommeling van het buitengebied. De volgende bouwwerken zijn waargenomen: 1. Een schuur annex stal; 2. Een kippenhok annex ren; 3. Een berging; 4. Speeltoestellen, waaronder een speeltoestel met glijbaan en schommel, een plateau op palen en een paal met klimladder. 5. Een schuur met overkapping; 6. Een veestal annex hooischuur. Voor de onder 1 tot en met 5 genoemde bouwwerken is nimmer een bouwvergunning of omgevingsvergunning verleend. Voor het onder 6 genoemde bouwwerk heeft uw college op 20 december 2001 (dossiernummer ) een bouwvergunning verleend. In afwijking van deze bouwvergunning zijn echter in het object voorzieningen (zoals bijvoorbeeld een keuken) aangebracht die het object geschikt maken voor verblijf. Het huisje met glijbaan en schommel is als vergunningvrij aangemerkt. Kortheidshalve wordt verwezen naar het controlerapport van 31 juli 2017 met de daarbij behorende foto's. Bij brief van 4 oktober 2017 is de eigenaar van het perceel in de gelegenheid gesteld om de overtredingen uiterlijk 28 november 2017 te beëindigen. Daartoe dienen de hiervoor aangeduide bouwwerken (met uitzondering van het vergunningvrije huisje met glijbaan en schommel) te worden verwijderd en dient het gebruik van de veestal annex hooischuur als verblijfsruimte te worden gestaakt. De verblijfsvoorzieningen (zoals bijvoorbeeld de keuken) dienen uit het object te worden verwijderd. De vervuilingen in het bos dienen te worden opgeruimd. Op 27 maart 2018 is een hercontrole op het perceel uitgevoerd. Daarbij is gebleken dat uitsluitend het plateau op palen (genoemd onder punt 4) is verwijderd. De overige overtredingen zijn nog steeds aanwezig. De eigenaar van het perceel heeft de brief van uw college van 4 oktober 2017 opgevat als een voorwaarschuwing tot bestuurlijke handhaving. Bij brief van 27 oktober 2017 heeft zij (via Krijger Advies) gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot het indienen van zienswijzen.

6 Vervolg 6. De eigenaar van het perceel, gelegen aan de Aesvoortsedijk 5 te Goirle (kadastraal bekend als GLE01.K.0483) te gelasten de overtredingen binnen een termijn van drie maanden na verzending van de last te beëindigen en beëindigd te houden op straffe van het verbeuren van een dwangsom van ineens per overtreding. 7. ONT Subsidie Veilig Thuis Het voorkomen en aanpakken van geweld in afhankelijkheidsrelaties is een wettelijke verantwoordelijkheid van alle gemeenten in het kader van de Wmo Deze taak voert Veilig Thuis Midden Brabant uit voor de regio Hart van Brabant (HvB). Veilig Thuis doet voor 2018 een aanvullende subsidieaanvraag om de taken die voortvloeien uit het programma van eisen Veilig Thuis 2018 te kunnen uitvoeren. Zij vragen om een aanvullende subsidie te verlenen van ,00. Deze wordt middels een verdeelsleutel uitgezet bij de gemeenten in de regio Hart van Brabant. Aan het college wordt gevraagd om akkoord te gaan met het verstrekken van aan aanvullende subsidie van , Aan Veilig Thuis voor 2018 een eenmalige aanvullende subsidie van ,41 te verlenen voor de taken die voortvloeien uit het Programma van Eisen Veilig Thuis Midden Brabant De subsidie ten laste te brengen van het budget Sociaal Domein (na allocatie van gelden).

7 8. MDV Vaststelling subsidie stichting Leergeld 2017 De gemeenteraad heeft in 2017 besloten de extra structurele middelen voor kinderen die opgroeien in armoede deels met een subsidie aan stichting Leergeld te bestemmen. Op 16 mei is de subsidiebeschikking 2017 van ,00 verzonden. Op 5 februari 2018 heeft de gemeente de eindverantwoording van dit subsidiebedrag ontvangen. Omdat er een substantieel bedrag niet was besteed, heeft er overleg plaatsgevonden met Leergeld en de wethouder om alsnog een goede bestemming te vinden voor het restbedrag. Die bestemming is gevonden binnen de initiële afspraken die in de subsidietoekenning zijn opgenomen. In dit advies leggen wij u het besluit voor in te stemmen met deze afspraak. Hiermee zorgen we ervoor dat de middelen daar terechtkomen waar ze kinderen die opgroeien in armoede ondersteunen. 1. De subsidie aan stichting Leergeld voor 2017 vast te stellen op ,00; 2. Stichting Leergeld toestemming te geven om 2.250,00 toe te voegen aan de algemene reserve; 3. De teveel betaalde subsidie van ,00 als gevolg van te laat gestarte activiteiten - eenmalig ter beschikking te stellen aan alle scholen in de gemeente Goirle.

8 9. ONT Principeverzoek 2 Kerkstraat 10 Riel Er is een nieuw principeverzoek ingediend om het bestaande woonhuis Kerkstraat 10 in Riel te mogen verbouwen en uitbreiden. Na het besluit van het college om geen medewerking te verlenen aan de realisatie van 4 appartementen, wordt nu medewerking gevraagd aan de realisatie van 2 luxe seniorenappartementen op de begane grond met 2 logiesverblijven op de verdieping. Ook dit nieuwe idee past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Overwogen kan worden om mee te werken aan het af wijken van het geldende bestemmingsplan door middel van een planologischjuridische procedure. 1. Geen medewerking te verlenen aan het verbouwen van het pand Kerkstraat 10 Riel tbv 2 appartementen en logiesruimten. 2. Een positieve grondhouding aan te nemen ten opzichte van de verbouwing van het bestaande pand ten behoeve van maximaal 2 grondgebonden woningen/appartementen, mits: a. Deze verbouwing plaatsvindt binnen de kaders van de huidige bouwmassa. b. De woningen levensloopbestendig zijn. c. De woningen beschikken over een buitenruimte. d. Op eigen terrein volledig wordt voorzien in de parkeerbehoefte. e. Bestaande waardevolle bomen behouden blijven.

9 10. VVH Beslissing op verzoek tot handhaving Bij brief van 15 februari 2018, ontvangen op 16 februari 2018, verzocht de Stichting Platform Keelbos ons college om handhavend op te treden tegen het verzetten van meer dan 100 m2 grond op de percelen F4 en F1 in Goirle. De Stichting meent dat daarvoor op grond van artikel a van het bestemmingsplan een vergunning op grond van de Ontgrondingenwet nodig is. Het handhavingsverzoek strekt naar het oordeel van het college niet tot bescherming of behartiging van de belangen die de Stichting krachtens haar doelstelling of blijkens feitelijke werkzaamheden in het bijzonder behartigt. Het college concludeert daarmee dat de Stichting ten aanzien van het verzoek om handhaving van de activiteiten op de percelen F1 en F4 niet is aan te merken als belanghebbende in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Om die reden wordt het verzoek om handhavend op te treden tegen de activiteiten op perceel F1 en F4 buiten behandeling gelaten. Het verzoek tot handhaving van de Stichting Platform Keelbos, gericht tegen uitgevoerde activiteiten op de percelen F4 en F1 in de gemeente Goirle, buiten behandeling te laten.

1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle

1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle 1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle Er zijn bezwaren ingediend tegen de weigering aan aanvrager een omgevingsvergunning te verlenen voor het kappen van een populier op de locatie

Nadere informatie

1. ONT Pilot logeerwoningen voor huishoudens in een crisissituatie

1. ONT Pilot logeerwoningen voor huishoudens in een crisissituatie Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 29 mei 2018 Nr. afd. agendapunt/besluit 1. ONT Pilot logeerwoningen voor huishoudens in een crisissituatie Inleiding Er is in

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. MDV Kadernota Diamantgroep 2019 Op 1 februari 2018 ontving het college, conform afspraak, de Kadernota van de Diamantgroep voor 2019. De informatie uit de Kadernota kan worden gebruikt bij het opstellen

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14-01-2013. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14-01-2013. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Beslissing op bezwaarschrift inzake omgevingsvergunning bouw Dr. Keyzerlaan 23 te Goirle Bij besluit van 10 juli 2013 heeft het college een omgevingsvergunning verleend voor het renoveren, uitbreiden

Nadere informatie

2. ONT Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Boschkens-Surfplas"

2. ONT Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Boschkens-Surfplas 1. MDV Samenwerking arbeidsparticipatie Alle colleges in de regio Midden-Brabant hebben in oktober 2017 besloten tot implementatie van een regionale werkgeversdienstverlening. De achtergronden, stand van

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 03-11-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 03-11-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Evenementen legesvrij in het centrum In het collegeprogramma 2014-2018 staat, in paragraaf 4.8 Aantrekkelijk en levendig centrum, het volgende: Begin 2015 maakt het college een raadsvoorstel waarin

Nadere informatie

- Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking: 14 juli 2015

- Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking: 14 juli 2015 Omgevingsvergunningen Verleende vergunningen Uitgebreide voorbereidingsprocedure Er is een omgevingsvergunningen verleend voor: - Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking:

Nadere informatie

VERZONDEN - 1 SEP 2015

VERZONDEN - 1 SEP 2015 .Gemeente lemen Ons kenmerk Uw kenmerk Uw aanvraag Bijlagen Beh.ambtenaar Telefoonnummer Emailadres mr. D. Walraven 020-3144793 d.walraven@diemen.nl Aan Advocatenkantoor Kerpestein T.a.v. de heer G.M.

Nadere informatie

1 VVH Wijzigen Collectieve festiviteiten met betrekking tot de Kermis van Riel

1 VVH Wijzigen Collectieve festiviteiten met betrekking tot de Kermis van Riel Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 13 maart 2019 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 VVH Wijzigen Collectieve festiviteiten met betrekking tot de Kermis van Riel Op grond

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (22) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 16 juni 2015

BESLUITENLIJST (22) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 16 juni 2015 BESLUITENLIJST (22) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 16 juni 2015 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A. van den Bosch Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2017:2366

ECLI:NL:RBAMS:2017:2366 ECLI:NL:RBAMS:2017:2366 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 01-02-2017 Datum publicatie 12-04-2017 Zaaknummer AMS 16/4084 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2011:BQ4936

ECLI:NL:RVS:2011:BQ4936 ECLI:NL:RVS:2011:BQ4936 Instantie Raad van State Datum uitspraak 18-05-2011 Datum publicatie 18-05-2011 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201008844/1/H1 Bestuursrecht Hoger

Nadere informatie

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 2 SEPTEMBER 2014 besluitenlijst Burgemeester SECR int 14.2414 Betreft: Openbare B&W-besluitenlijst van 26 augustus 2014 Het vaststellen

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNHO:2014:3840

ECLI:NL:RBNHO:2014:3840 ECLI:NL:RBNHO:2014:3840 Instantie Datum uitspraak 28-04-2014 Datum publicatie 13-05-2014 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Noord-Holland AWB-14_1317 bz Bestuursrecht

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar last onder dwangsom perceelafscheiding Tongerloostraat, Elshout

Beslissing op bezwaar last onder dwangsom perceelafscheiding Tongerloostraat, Elshout Zaaknummer 00512286 Onderwerp Beslissing op bezwaar last onder dwangsom perceelafscheiding Tongerloostraat, Elshout Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis Op een perceel aan de Tongerloostraat in

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst B&W-vergadering 9 mei 2017

Openbare Besluitenlijst B&W-vergadering 9 mei 2017 Openbare Besluitenlijst B&W-vergadering 9 mei 2017 Sfeervol Meerssen Regnr Onderwerp Besluit 1 301354 Vaststelling besluitenlijst B&Wvergadering d.d. 25 april 2017. 2 301356 Openbare besluitenlijsten van

Nadere informatie

(ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING

(ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING (ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Mevr. S.D. van der Veen voor het oprichten van een kleinschalige koffie- en theeschenkerij met kleine kaart en tevens verkoop van meubelen, curiosa, planten en

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas 310358 Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Documentnummer: 1894/2012/104364 Besluitnummer: 34 5b Onderwerp: Handhaving Lorbaan 49a in Grashoek Advies: 1. Het bezwaarschrift van

Nadere informatie

. B&W BESLUITENLIJST PERS

. B&W BESLUITENLIJST PERS . B&W BESLUITENLIJST PERS Vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 6 juni 2017 No. 2017-22 Aanwezig: burgemeester H. van Kooten en de wethouders G.P. van den Anker, mevrouw J.H.A. Sørensen

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING voor: Plaatsen schutting activiteiten: bouwen van een bouwwerk gebruik in strijd met het bestemmingsplan verleend aan: De heer A.A. van der Griend locatie: Aurorastraat 6, 9635

Nadere informatie

iihiniiiiniiii Archiefexemplaar VERZONDEN 2 5 FEB 2015 AANGETEKEND en PER GEWONE POST

iihiniiiiniiii Archiefexemplaar VERZONDEN 2 5 FEB 2015 AANGETEKEND en PER GEWONE POST Gemeente lemen Archiefexemplaar iihiniiiiniiii Ons kenmerk : Uw kenmerk Uw brief van Bijlagen : geen Beh.ambtenaar : P. J. van den Hurk Telefoonnummer : 020 3144782 E-mailadres : p.vandenhurk@diemen.nl

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2016:2558

ECLI:NL:RBGEL:2016:2558 ECLI:NL:RBGEL:2016:2558 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 12-05-2016 Datum publicatie 19-05-2016 Zaaknummer AWB - 15 _ 7447 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:RBSHE:2004:AO8345

ECLI:NL:RBSHE:2004:AO8345 ECLI:NL:RBSHE:2004:AO8345 Instantie Datum uitspraak 16-04-2004 Datum publicatie 26-04-2004 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank 's-hertogenbosch Awb 03 / 930 GEMWT

Nadere informatie

Ontwerpbesluit. Omgevingsvergunning

Ontwerpbesluit. Omgevingsvergunning Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 13 mei 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het verbouwen van een kinderdagverblijf naar 4 appartementen

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2016/888870 Besluitnummer: 21 6.4 Onderwerp: Beslissing op bezwaar Advies: Gelet op het gestelde in de uitspraak van de Rechtbank

Nadere informatie

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD1309454 Burgemeester en wethouders hebben op 16 december 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het project herbouw van de stal. De aanvraag

Nadere informatie

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar enlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar Datum 29-01-2019 Tijd 9:00-13:15 uur Locatie Kamer burgemeester Voorzitter Burgemeester Gemeente Sluis 4 NOTA'S OPENBAAR (OND-BB-ED) 4.a.1 OND: enlijst

Nadere informatie

ONTWERP - BESCHIKKING OMGEVINGSVERGUNNING UITGEBREIDE PROCEDURE

ONTWERP - BESCHIKKING OMGEVINGSVERGUNNING UITGEBREIDE PROCEDURE ONTWERP - BESCHIKKING OMGEVINGSVERGUNNING UITGEBREIDE PROCEDURE Nr. VH-2017-0419 Burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle hebben op 21 november 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. ONT Netwerkbijeenkomst sociaal domein We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in een goede ondersteuning voor onze inwoners. Dat heeft vruchten afgeworpen, zoals ook blijkt uit onze benoeming

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (4) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 31 januari 2017

BESLUITENLIJST (4) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 31 januari 2017 BESLUITENLIJST (4) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 31 januari 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A. van den Bosch Wethouder : A.C. Bragt Wethouder

Nadere informatie

1. VVH Benoemen onbezoldigd buitengewoon opsporingsambtenaar

1. VVH Benoemen onbezoldigd buitengewoon opsporingsambtenaar 1. VVH Benoemen onbezoldigd buitengewoon opsporingsambtenaar Conform het collegevoorstel van 26 maart 2013 is een samenwerkingsovereenkomst BOA's aangegaan met de gemeenten Oisterwijk en Hilvarenbeek,

Nadere informatie

ECLI:NL:RBARN:2009:BJ1550

ECLI:NL:RBARN:2009:BJ1550 ECLI:NL:RBARN:2009:BJ1550 Instantie Rechtbank Arnhem Datum uitspraak 15-06-2009 Datum publicatie 06-07-2009 Zaaknummer AWB 08/5874 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2015:5301

ECLI:NL:RBGEL:2015:5301 ECLI:NL:RBGEL:2015:5301 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 18082015 Datum publicatie 19082015 Zaaknummer AWB 14 _ 7236 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Omgevingsrecht Bodemzaak

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 24-02-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 24-02-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. ONT Aanpassing verordening voorzieningen huisvesting onderwijs De Wet op het primair onderwijs en de Wet op de expertisecentra zijn onlangs gewijzigd in verband met de overheveling van de taak en het

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Kenmerk: HZ_WABO

Omgevingsvergunning. Kenmerk: HZ_WABO Omgevingsvergunning Kenmerk: HZ_WABO-18-0550 Burgemeester en wethouders van gemeente Gooise Meren hebben op 6 april 2018 van Livingstone Tree C.V. de heer H. Wilkes een aanvraag om omgevingsvergunning

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ HET RAADSVOORSTEL INZAKE HET BEZWAARSCHRIFT TEGEN HET VOORBEREIDINGSBESLUIT VOOR HET BEDRIJVENTERREIN KOPPELING DE SCHAFT

BIJLAGE BIJ HET RAADSVOORSTEL INZAKE HET BEZWAARSCHRIFT TEGEN HET VOORBEREIDINGSBESLUIT VOOR HET BEDRIJVENTERREIN KOPPELING DE SCHAFT Bijlage bij nr. 2006-151 BIJLAGE BIJ HET RAADSVOORSTEL INZAKE HET BEZWAARSCHRIFT TEGEN HET VOORBEREIDINGSBESLUIT VOOR HET BEDRIJVENTERREIN KOPPELING DE SCHAFT Onderwerp Bezwaarschrift van Van Riet en Associees,

Nadere informatie

besluitenlijst B&W De Friese Meren 20 mei 2014

besluitenlijst B&W De Friese Meren 20 mei 2014 1. : 3168 Ruimtelijke Ontwikkeling Betreft : Herinrichting De Merk Het college besluit akkoord te gaan met de in het voorstel geformuleerde uitgangspunten voor de planvorming van de Merk als onderdeel

Nadere informatie

Jaarverantwoording kinderopvang Antwoorden aanvullende vragen cie P&C 11 april Week mei Portefeuillehouder.

Jaarverantwoording kinderopvang Antwoorden aanvullende vragen cie P&C 11 april Week mei Portefeuillehouder. Week 19 09 mei 2017 Jaarverantwoording kinderopvang 2016 Harry Oosterman 1. De gemeentelijke jaarverantwoording 2016 vast te stellen. 2. Akkoord te gaan met het vrijgeven van de aangeleverde toezichtinformatie

Nadere informatie

Zoekresultaat - inzien document ECLI:NL:RVS:2010:BO9151. Uitspraak. Permanente link: Datum uitspraak Datum publicatie

Zoekresultaat - inzien document ECLI:NL:RVS:2010:BO9151. Uitspraak. Permanente link: Datum uitspraak Datum publicatie Zoekresultaat - inzien document ECLI:NL:RVS:2010:BO9151 Permanente link: http://deeplink.rechtspraa Instantie Raad van State Datum uitspraak 29-12-2010 Datum publicatie 29-12-2010 Zaaknummer Rechtsgebieden

Nadere informatie

Uitspraak /1/A1

Uitspraak /1/A1 Uitspraak 201803876/1/A1 Datum van uitspraak: woensdag 17 oktober 2018 Tegen: het college van burgemeester en wethouders van Cranendonck Proceduresoort: Hoger beroep Rechtsgebied: Kapvergunningen ECLI:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 19 december 2013 van de Gemeente Molenwaard een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 2 JULI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 2 JULI 2019 OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 2 JULI 2019 Samenstelling 1 Zaaknummer Vaststellen openbare agenda Bestuursondersteuning 2 Zaaknummer Vaststellen openbare besluitenlijst

Nadere informatie

B&W Vergadering. B&W Vergadering 29 november Voorgesteld besluit Het college heeft besloten:

B&W Vergadering. B&W Vergadering 29 november Voorgesteld besluit Het college heeft besloten: 2.2.5 Handhaving Villa de Lux en Begijnhofstraat 28 1 Dossier 1075 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1075 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 29 november 2016 Agendapunt 2.2.5 Omschrijving Handhaving

Nadere informatie

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo).

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo). Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ontwerpbeschikking) Burgemeester en Wethouders hebben op 15 maart 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor strijdigheid bestemmingsplan

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 BESLUITENLIJST (14) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A.C. Bragt (loco) Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

(ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING

(ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING (ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Moerdijk hebben op 19 december 2013 een aanvraag om een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2014:2812

ECLI:NL:RVS:2014:2812 ECLI:NL:RVS:2014:2812 Instantie Raad van State Datum uitspraak 18-07-2014 Datum publicatie 23-07-2014 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201404677/1/A1 en 201404677/2/A1 Bestuursrecht

Nadere informatie

Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure

Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure Kennisgeving ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Uitgebreide voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders van Smallingerland

Nadere informatie

2. VVH Beslissing op bezwaren antenne opstelpunt nabij Veertels 9 te Riel

2. VVH Beslissing op bezwaren antenne opstelpunt nabij Veertels 9 te Riel 1. ONT Stand van zaken Gôolse Geheimen In 2016 is www.goolsegeheimen.nl gelanceerd. Deze website is een middel in het kader van de citymarketingscampagne Gôolse Geheimen. Afgelopen jaar is vooral gericht

Nadere informatie

hebben op 23 juli 2015 een aanvraag voor omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van:

hebben op 23 juli 2015 een aanvraag voor omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van: Omgevingsvergunning HZ-2015-0098 Activiteit: handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening Burgemeester en Wethouders van de gemeente Landerd; hebben op 23 juli 2015 een aanvraag voor omgevingsvergunning

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2016:1268

ECLI:NL:RVS:2016:1268 ECLI:NL:RVS:2016:1268 Instantie Raad van State Datum uitspraak 11-05-2016 Datum publicatie 11-05-2016 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201505940/1/A1 Eerste

Nadere informatie

Vragen en handhavingsverzoek omwonenden over Kapelstraat 46a in Elshout

Vragen en handhavingsverzoek omwonenden over Kapelstraat 46a in Elshout Collegevoorstel Aanleiding In de raadsvergadering van 20 december 2016 is het bestemmingsplan Elshout vastgesteld. In dit bestemmingsplan is het perceel Kapelstraat 46a in Elshout opgenomen. Over deze

Nadere informatie

bezwaarschrift tegen weigering omgevingsvergunning uitweg Esdoornstraat 20 in Drunen

bezwaarschrift tegen weigering omgevingsvergunning uitweg Esdoornstraat 20 in Drunen Zaaknummer: OLOGYD35 Onderwerp: bezwaarschrift tegen weigering omgevingsvergunning uitweg Esdoornstraat 20 in Drunen Collegevoorstel Inleiding Op 25 mei 2012 is een omgevingsvergunning verleend voor een

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 23 maart 2015 van de heer H.M. van der Veen een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het planologisch

Nadere informatie

Afweging In dit geval is er geen aanleiding tot het instellen van hoger beroep. Het voorstel is om de uitspraak voor kennisgeving aan te nemen.

Afweging In dit geval is er geen aanleiding tot het instellen van hoger beroep. Het voorstel is om de uitspraak voor kennisgeving aan te nemen. Zaaknummer 00499351 Onderwerp Uitspraak rechtbank last onder dwangsom Groenewoud Drunen Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis De rechtbank Oost-Brabant heeft uitspraak gedaan op het beroep tegen

Nadere informatie

1 MDV Aanbesteding ondersteuning Werkgroep opvang statushouders

1 MDV Aanbesteding ondersteuning Werkgroep opvang statushouders Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 18 september 2018 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 MDV Aanbesteding ondersteuning Werkgroep opvang statushouders

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.:

OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.: gemeente Hardinxveld-Giessendam OMGEVINGSVERGUNNING GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.: 0523010000000798 Gezien het verzoek ingekomen en ontvankelijk verklaard op 17 november 2017 van Stichting

Nadere informatie

uitspraak RECHTBANK LIMBURG

uitspraak RECHTBANK LIMBURG uitspraak RECHTBANK LIMBURG Zittingsplaats: Roermond Bestuursrecht zaaknummers: AWB/ROE 141505 en AWB/ROE 14/506 uitspraak van de voorzieningenrechter van 2 april 2014 op het beroep en het verzoek om voorlopige

Nadere informatie

College van burgemeester en wethouders

College van burgemeester en wethouders College van burgemeester en wethouders Openbare besluitenlijst Zitting van 10 oktober 2017 Samenstelling Aanwezig: de heer Jan Lonink, burgemeester; de heer Cees Liefting, wethouder; de heer Frank van

Nadere informatie

Print deze uitspraak rechtsgebied Kamer 2 - Milieu - Schadevergoeding

Print deze uitspraak rechtsgebied Kamer 2 - Milieu - Schadevergoeding Essentie uitspraak: Beëindiging verkoop LPG. Het college had moeten beoordelen welke schade aan de juridische beëindiging van de activiteit was toe te schrijven. In het thans bestreden besluit heeft het

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1 ONT Akkoord plan van aanpak verhoogde asielinstroom Het concept-plan van aanpak verhoogde asielinstroom is besproken met de gemeenteraad. De raad heeft geen wensen en bedenkingen meegegeven aan B&W.

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W extern. 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen. Afd /Verseon. Zienswijze begroting 2020 Omgevingsdienst Middenen West Brabant

Besluitenlijst B&W extern. 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen. Afd /Verseon. Zienswijze begroting 2020 Omgevingsdienst Middenen West Brabant Besluitenlijst B&W extern 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen BESLUITENLIJST B&W D.D. 14 mei 2019 Nr Poho Afd /Verseon Onderwerp Besluit GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN 1 Hans Wierikx, 18481 2 Thomas

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 26 april 2016 van de heer E.J. van der Grijn een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het tijdelijk plaatsen

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O (13-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 45.O

Nadere informatie

Van 27 mei 2014 openbaar

Van 27 mei 2014 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 20 mei 2014. Akkoord. BW-006768 2 Onderwerp Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) voor de vestiging van een crematorium op de hoek van de Peelterbaan

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOBR:2017:3205

ECLI:NL:RBOBR:2017:3205 ECLI:NL:RBOBR:2017:3205 Instantie Datum uitspraak 12-06-2017 Datum publicatie 21-06-2017 Zaaknummer 17_175 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Oost-Brabant Omgevingsrecht Eerste

Nadere informatie

Uitspraak /1/A1

Uitspraak /1/A1 Uitspraak 201704039/1/A1 Datum van uitspraak: woensdag 18 juli 2018 Tegen: het college van burgemeester en wethouders van Haaren Proceduresoort: Hoger beroep Rechtsgebied: Project strijd bestemmingsplan

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp)

OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp) OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp) verleend aan Rabobank Zuid en Oost Groningen voor het bouwen van een Rabobank geldkiosk aan de Hoofdweg 29 in Bellingwolde Veendam Nummer gemeente: 141114 Nummer Liza: 26644

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Handelsonderneming Gebroeders Rast V.O.F. Aangevraagde activiteiten : Het bouwen van een overkapping Locatie : Dikkersweg

Nadere informatie

Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren

Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren Nummer : 2009.09833V Venlo, Bijlage(n) : Het Dagelijks Bestuur heeft op 12 augustus 2009 een aanvraag om vergunning op grond van de Wet verontreiniging

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders Nummer 17 Locatie Gemeentehuis Den Burg Datum 24 april 2018 Aanwezig De heer M.C. Uitdehaag (voorzitter) De heer T. van

Nadere informatie

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen.

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen. beschikking Omgevingsvergunning Documentnummer: 921860 Aanvraag Op 20 februari 2013 hebben wij, burgemeester en wethouders van de gemeente Alblasserdam, een aanvraag omgevingsvergunning als bedoeld in

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders 27 oktober 2015

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders 27 oktober 2015 Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders 27 oktober 2015 Onderwerp Bijdrage duurzaamheidsmaatregelen TV Tulp. Herbouw woning in strijd met bestemmingsplan en welstandsnota

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2001:AB2287

ECLI:NL:RVS:2001:AB2287 ECLI:NL:RVS:2001:AB2287 Instantie Raad van State Datum uitspraak 31-05-2001 Datum publicatie 13-11-2001 Zaaknummer 200003521/1 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht Omgevingsrecht

Nadere informatie

Feitelijke informatie De Afdeling bestuursrechtspraak heeft samengevat - het beroep gegrond verklaard op de volgende overwegingen.

Feitelijke informatie De Afdeling bestuursrechtspraak heeft samengevat - het beroep gegrond verklaard op de volgende overwegingen. Onderwerp Uitspraak RvS inzake wijzigingsbesluit Duinweg 56 Collegevoorstel Zaaknummer: OLOGMM27 Inleiding Op 30 november 2010 heeft uw college besloten het wijzigingsbesluit Duinweg 56, Drunen vast te

Nadere informatie

Adviesnota aan B en W

Adviesnota aan B en W Adviesnota aan B en W Onderwerp Beslissing op bezwaarschrift tegen het besluit van 31 januari 2012, waarbij omgevingsvergunning is verleend voor het in gebruik nemen van het pand aan de Zuidsingel 14-16

Nadere informatie

Aanvragen omgevingsvergunning en verleende omgevingsvergunningen kunnen bestaan uit diverse activiteiten (bijvoorbeeld bouwen, kap, milieu etc.).

Aanvragen omgevingsvergunning en verleende omgevingsvergunningen kunnen bestaan uit diverse activiteiten (bijvoorbeeld bouwen, kap, milieu etc.). Week 28 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Aanvragen omgevingsvergunning en verleende omgevingsvergunningen kunnen bestaan uit diverse activiteiten (bijvoorbeeld bouwen, kap, milieu etc.). De verleende

Nadere informatie

het college van burgemeester en wethouders van Leeuwarden.

het college van burgemeester en wethouders van Leeuwarden. LJN: AU3784, Raad van State, 200501342/1 Print uitspraak Datum uitspraak: 05-10-2005 Datum publicatie: 05-10-2005 Rechtsgebied: Bestuursrecht overig Soort procedure: Hoger beroep Inhoudsindicatie: Bij

Nadere informatie

Omgevingsvergunning HZ

Omgevingsvergunning HZ Burgemeester en wethouders van de gemeente Leek; Omgevingsvergunning HZ-14-07-157 gezien de op 31 juli 2014 ingediende aanvraag om omgevingsvergunning van: Sylvaphane Vastgoed B.V. Postbus 40 9356 ZG TOLBERT

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 Burgemeester en wethouders hebben op 14 januari 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het legaliseren van appartementen. De aanvraag

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING nr

OMGEVINGSVERGUNNING nr omgevingsvergunning brandveilig gebruik van het zorgcentrum brandveilig gebruik van het zorgcentrum Beschikking 243812 *15.214629* 15.214629 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 243812 Uitgebreide procedure Het College

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREID)

OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREID) Project: nr. W 10403 OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREID) BESLUIT Burgemeester en wethouders van de gemeente Oss hebben op 3 november 2014 van A.A. de Groot, Batterijstraat 23A, 5396 NT te Lithoijen een aanvraag

Nadere informatie

JOM 2017/310 AR 2017/1305 Omgevingsvergunning in de praktijk 2017/7543

JOM 2017/310 AR 2017/1305 Omgevingsvergunning in de praktijk 2017/7543 ECLI:NL:RVS:2017:695 Instantie Raad van State Datum uitspraak 15-03-2017 Datum publicatie 15-03-2017 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201602860/1/A1 Bestuursrecht Hoger beroep

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2015:1791

ECLI:NL:RVS:2015:1791 ECLI:NL:RVS:2015:1791 Instantie Raad van State Datum uitspraak 10-06-2015 Datum publicatie 10-06-2015 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201408896/1/A1 Eerste

Nadere informatie

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK E03.97.1224/1. Datum uitspraak: 10 april 2001 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Uitspraak in het geding tussen: en appellanten, gedeputeerde staten van Limburg, verweerders. E03.97.1224/1 2 10 april 2001 1.

Nadere informatie

gemeente Peel en Maas

gemeente Peel en Maas Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders hebben op 20 januari 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor plaatsen van een stacaravan op het perceel Steenoven 8 te Meijel. De aanvraag

Nadere informatie

ECLI:NL:GHDHA:2017:826

ECLI:NL:GHDHA:2017:826 ECLI:NL:GHDHA:2017:826 Instantie Gerechtshof Den Haag Datum uitspraak 28-03-2017 Datum publicatie 19-04-2017 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie BK-16/00407

Nadere informatie

Besluit Wij besluiten de omgevingsvergunning te verlenen. Voor de motivering wordt verwezen naar de hiervoor vermelde bijlage(n).

Besluit Wij besluiten de omgevingsvergunning te verlenen. Voor de motivering wordt verwezen naar de hiervoor vermelde bijlage(n). FiS i gemeente w 111 PeelenMaas Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders hebben op 12 augustus 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het aanleggen van een 48" stalen aardgastransportleiding

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Aanwijzing toezichthouder Per 1 februari 2016 is X in dienst gekomen bij gemeente Goirle in de functie van toezichthoudster milieu op de afdeling Veiligheid, vergunningverlener en handhaving. Om

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Uitspraak Raad van State Bizetlaan 28 en 30 in Vlijmen

Collegevoorstel. Zaaknummer: Uitspraak Raad van State Bizetlaan 28 en 30 in Vlijmen Zaaknummer: 00352408 Onderwerp: Uitspraak Raad van State Bizetlaan 28 en 30 in Vlijmen Collegevoorstel Inleiding De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 29 mei 2013 uitspraak gedaan

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 19 juli 2011 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 19 juli 2011 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 19 juli 2011 29/3.03 BW11.0591 29/3.04 BW11.0431 29/3.05 BW11.0584 arverslag/arrekening 2010 Opon begroting 2011 Open Primair Onderwijs Noordenveld meerrenbegroting

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 18 april 2017 van de heer J. de Vries een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het vergroten van de schuur,

Nadere informatie

Uitspraak /1/A1

Uitspraak /1/A1 Uitspraak 201701470/1/A1 Datum van uitspraak: woensdag 7 maart 2018 Tegen: het college van burgemeester en wethouders van Staphorst Proceduresoort: Hoger beroep Rechtsgebied: Algemene kamer - Hoger Beroep

Nadere informatie

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo).

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo). Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Burgemeester en Wethouders hebben op 19 februari 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor de bouw van 21 rijwoningen. De aanvraag gaat

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst collegevergadering van Tubbergen 12 juni Besluitenlijst collegevergadering 12 juni 2018

Openbare besluitenlijst collegevergadering van Tubbergen 12 juni Besluitenlijst collegevergadering 12 juni 2018 Openbare besluitenlijst collegevergadering van Tubbergen 12 juni 2018 Zaaknummer 17348 Vergaderdatum 12 juni 2018 Voorzitter Aanwezig W.A.M. Haverkamp-Wenker W.A.M. Haverkamp-Wenker R.H. de Witte U.M.T.

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 1 april 2014 van de heer J. Kraijo een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een mobiele

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave 2. ADV/G/16/01510 Z/G/15/25151 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 16 februari 2016. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W-vergadering wordt in de eerstvolgende vergadering

Nadere informatie

1. MDV Reactie op evaluatie beleidsregels resultaatgebied Huisvesting

1. MDV Reactie op evaluatie beleidsregels resultaatgebied Huisvesting 1. MDV Reactie op evaluatie beleidsregels resultaatgebied Huisvesting 2. ONT Inclusie agenda Vanaf de invoering van de Wmo 2015 voert de gemeente Goirle de lokale maatwerkvoorzieningen voor de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Inzet van Middelen. Risico's. Zaaknummer: OLOGJvB26

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Inzet van Middelen. Risico's. Zaaknummer: OLOGJvB26 Zaaknummer: OLOGJvB26 Onderwerp Beslissing op bezwaarschrift m.b.t. weigering verzoek om wijziging van het bestemmingsplan "Buitengebied Vlijmen" ten behoeve van de bouw van een woonhuis, schuur en kassen

Nadere informatie

besluit op bezwaarschrift tegen besluit toepassing bestuursdwang

besluit op bezwaarschrift tegen besluit toepassing bestuursdwang College Onderwerp besluit op bezwaarschrift tegen besluit toepassing bestuursdwang HHVFW02 Collegevoorstel Inleiding Op 26 februari 2009 heeft het college van Heusden besloten om bestuursdwang toe te passen

Nadere informatie