Nieuwsbrief 04/2014 MBP

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief 04/2014 MBP"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief 04/2014 MBP Beste lezers, De examens zijn voor het grootste gedeelte weer achter de rug. Mooi die vlaggen met tassen; dat moet toch een opgelucht gevoel zijn. Voor diegene die gezakt zijn, kop op er komen betere tijden. De vakantie staat voor ons bijna voor de deur. Groep 8 is zich al aan het voorbereiden op musicals zo her en der en vanaf half juli gaan de deuren van de scholen weer voor een aantal weken dicht. Sommigen gaan naar het buitenland, anderen blijven in eigen land of kunnen misschien niet weg. Het Spektakel kondigt zich ook weer aan en onze hulp zal daar zeker weer bij gevraagd worden. De bandjes mogen dit jaar pas vanaf 18 jaar verstrekt worden en dat is best even wennen. Toch zullen wij ons daar goed aan moeten houden, want de boetes voor een feestcommissie zijn hoog. Ze hebben al een keer een boete hiervoor gehad, dus dat willen we graag helpen voorkomen. Wat vindt u zoal in deze nieuwsbrief?: Omdat er de laatste tijd wat signalen zijn dat inbrekers weer actief zijn in en rondom Maasdijk willen we u graag tips geven hoe U dit kunt voorkomen. Want hoe alerter u bent, hoe minder makkelijk een inbreker in onze dorpskern zal komen. En hoe meer preventen op straat, hoe meer die inbreker weg blijft en Maasdijk een gemoedelijk dorp blijft. Vandaar dat we constant aan het werven zijn. Op verzoek van de politie Westland hebben we onze ervaringen als buurtpreventie gedeeld met de politie Zeeland. U leest de impressie van de leidinggevende van Midden- en West-Brabant. Daarnaast wordt u op de hoogte gebracht van de laatste stand van zaken van the Firehouse. Een plek voor jongeren waar wij als buurtpreventie nog steeds, achter de schermen, bij betrokken zijn. Genoeg te lezen voor u. We wensen u veel leesplezier. Het bestuur

2 Algemene wervingsactie nieuwe buurtpreventen Samen met de gemeente Westland zijn we bezig geweest om een algemene wervingcampagne voor buurtpreventen te maken. Alle buurtpreventies in het Westland zijn op zoek naar nieuwe leden. En dat valt tegenwoordig niet mee. Met een terugtrekkende overheid is het logische gevolg dat er steeds meer een beroep gedaan wordt op burgers. Het is daarom dat U en wij onze vrije tijd anders besteden. De sportvereniging van onszelf of de kinderen vraagt om vrijwilligers, de verzorging van hulpbehoevende ouderen, de school vraagt uw hulp, kortom: er zijn veel vrijwilligers nodig. Daar komt nog bij dat je als buurtprevent wel over straat moet lopen en mensen aan moet durven spreken. De nieuwe leden komen vanuit allerlei initiatieven en dat is mooi. We merken dat zo n campagne van de gemeente de mensen toch weer aan het denken zet. Vaak worden bestuursleden dan benaderd met vragen. We zijn dit keer niet de huizen langs geweest om nieuwe preventen te werven. Dat gaan we zeker nog een keer doen, maar er zijn toch wel verschillende nieuwe preventen bij. Wij mogen de volgende mensen van harte welkom heten als buurtprevent Maasdijk: - Jacco Noordam - Jacinta Koop - Angelo Cancedda - Dennis Zeeman Angelo was al cirkelhoofd en heeft (net als Jan Frans Vreugdenhil) besloten om ook buurtprevent te worden en 1 avond per 2 maanden te reserveren voor het dorp Maasdijk. Mooi dat dit zo gaat! Helaas zijn er ook wat opzeggingen te betreuren. Hilbert van Dijk, Gwen vd Meer en Jan van Loenen hebben aangegeven niet meer te kunnen lopen. Natuurlijk worden ze hartelijk bedankt voor hun inzet de afgelopen jaren.

3 De teller staat op dit moment op 73 buurtpreventen voor het tweede half jaar van Daarmee zijn we, naast de oudste buurtpreventie van het Westland, nog steeds de grootste en dat doet ons natuurlijk wel deugd. Het doet nog steeds goed om vaak het rood op straat te zien. Weet U nog iemand die buurtprevent wil worden, laat het ons weten via het adres van het secretariaat of via een van de bestuursleden. Verkeersregelaars gezocht voor activiteit EMM 20/9 In verband met het 100 jarig bestaan van onze muziekvereniging EMM wordt er een Taptoe georganiseerd. Om dit evenement in goede banen te leiden zijn verkeersregelaars nodig. Men heeft ons, van de buurtpreventie, gevraagd om hierbij te helpen. Welke verkeersregelaars willen daarom helpen op om dit evenement in goede banen te leiden?. U kunt uzelf opgeven bij Denise de Zeeuw via denisekorderijnk25@hotmail.com. De exacte tijden zijn nog niet bekend, maar het zal ergens zijn tussen en uur. Zodra hierover meer informatie bekend is, zullen wij dit uiteraard z.s.m. aan U doorgeven. Hebt u in ieder geval interesse om verkeersregelaar te worden? Dan hoeft u alleen maar een mailtje te sturen naar het secretariaat via secretariaatmbp@gmail.com. Het examen is digitaal, dus daar hoeft u geen lange cursusdagen voor te verwachten. Ook als u deelnemer van een telefooncirkel bent en u wilt helpen met verkeer te regelen kan u zichzelf opgeven voor dit examen. Alle hulp is welkom. Spektakel 2014 De eerste bespreking voor het Spektakel zijn weer geweest. Zoals U wellicht gezien of gehoord hebt begint het dit jaar op woensdag met de wielerronde. Aansluitend op daarop is er een feest in verband met het 60 jarig bestaan. We zijn gevraagd om vanaf woensdagavond mensen te leveren voor het uitreiken van de bandjes. Soms al in de middag ivm activiteiten die dan al plaats vinden. Daarnaast zoeken we ook verkeersregelaars die willen helpen tijdens de feestdagen. Wie wil helpen kan zich opgeven bij Denise de Zeeuw via denisekorderijnk25@hotmail.com Alvast bedankt namens het bestuur van het Spektakel.

4 Bijeenkomst met politie Zeeland en Brabant Op verzoek van de politie Westland hebben wij onze ervaringen gedeeld met de politie uit Zeeland en Brabant. Tijdens een bijeenkomst op het bureau Westland hebben wij ons verhaal kort kunnen doen. Daarna was het leuk om nog even bij te praten met de politiemensen uit dat gebied. Op ons verzoek heeft Dick Schouten, directeur politie Midden- en West-Brabant, zijn blog toegestuurd waarin u zijn ervaring kunt lezen. Kijken bij de buren Het is veelal goed om eens bij de buren te kijken hoe zij het doen. Of we misschien iets van ze kunnen leren? Nou iets leren van de buren is mij overkomen in het team Westland in de eenheid Den Haag. Het in de volle breedte implementeren van burgerparticipatie blijkt de sleutel tot succes bij de aanpak van woninginbraken en meer specifiek in het verbeteren van de oplossingspercentages. Structureel meer als 20% oplossen van de woninginbraken lijkt een droom. Het is werkelijkheid in het team Westland. Met deze informatie vooraf trok een delegatie van onze eenheid op vrijdag 6 mei naar Naaldwijk. Een blauwe loper was voor ons uitgerold bij de ingang van het bureau. Wat een leuke en spannende ontvangst. Wat kunnen we hier leren van onze collega s en slim weghalen? Workshop We kregen een echt fantastische workshop voorgeschoteld. Het team Westland draait het programma de blauwe loper. Het is wat je zou kunnen noemen, een verbeter traject. Er is binnen het team een soort van beweging ontstaan waarbij participatie van burgers en ondernemers een heel hoge urgentie heeft gekregen. Met name in de aanpak van woninginbraken zie je prachtige successen. Structureel is het oplossingspercentage woninginbraken zoals gezegd boven de 20% en dat is super hoog. Welke ontwikkelingen zijn er doorgevoerd in het team? Ten eerste is het benutten van de social media door het team omarmt. Alle wijkagenten, maar dan ook alle in het team twitteren. Steeds weer worden veiligheidstips gegeven aan de buurtbewoners, wordt er alertheid gevraagd en wordt informatie ingewonnen. Naast de wijkagenten maakt vrijwel het hele team gebruik van Twitter. Iedere twee weken hier had ik nog niet eerder van gehoord- is er een zgn. twitterspreekuur. Gedurende zo n twee uur is er twittercontact met buurtbewoners. Vele tips en suggesties komen bij het team binnen. De extra informatie is prachtige bijvangst. Leuk is te melden, dat de jongste collega van het team hij weet er tenslotte het meest vanaf-, projectleider is van de social media aanpak. Naast de social media zijn er in het teamgebied zo n 63 telefooncirkels actief.

5 Per cirkel participeren zo n 30 burgers. Iedere cirkel heeft een cirkelhoofd. Dit cirkelhoofd staat in directe verbinding met de wijkagent. Hoe ontstaan nu die telefooncirkels? Dat gaat zo, bij een inbraak stimuleren onze collega s de bewoners zich aan te sluiten bij een bestaande telefooncirkel of een nieuwe cirkel op te starten. Gestaag is de situatie gegroeid naar nu ongeveer 63 cirkels. Een fenomeen wat wij ook al goed kennen in de eenheid is het buurtpreventieteam. Het stikt er van in het team Westland. Opvallend is, dat deze teams relatief groot zijn. Ongeveer 50 bewoners doen mee in een dergelijk buurtpreventie team. Burgermobilisatie Als je op een afstandje kijkt naar wat er gebeurt in Westland, dan zie je, dat de burgerij op een diverse en inspirerende manier door de politie is gemobiliseerd en betrokken wordt in de aanpak van criminaliteit. Wat een prachtig partnership. De burger helpt echt in de aanpak van de criminaliteit en in het bijzonder bij de aanpak van de inbraken. Het is nogal wiedes dat ook het vertrouwen van de burgers in de politie ter plaatse van een hoog niveau is. Complimenten aan het team Westland. Het is goed om zo nu en dan eens bij de buren te kijken of er iets te leren valt. Dat was hier zeker het geval. Het is nu de kunst dit concept ook handen en voeten te geven in onze eenheid. Een prachtige uitdaging voor de nieuwe basisteams wat mij betreft. Dick Schouten Nieuwe kleding nodig? We zijn druk doende met onze kleding(lijn). Er zijn buurtpreventen die al lange tijd in het bezit zijn van hun kleding die wellicht aan vernieuwing toe is. Hebt u kleding die vervangen moet worden, neem dan even contact op met Hanneke vd Steenhoven (j.vandersteenhoven@kabelfoon.net) Zij zal, samen met Denise de Zeeuw, kijken naar vervanging van de kledingstukken. Samenwerking Boa s (bijzondere opsporingsambtenaar) In de vorige nieuwsbrief hebben ze zichzelf voorgesteld. We hebben nieuwe Boa s en die nemen sinds kort deel aan onze bestuursvergadering. Daarmee zijn de afstemming tussen het werk wat de boa s

6 doen en wat wij doen weer wat beter geworden. We hebben goede afspraken met hen over parkeerhinder en andere zaken waar zij mee van doen hebben. Mocht u, als buurtprevent, geïnteresseerd zijn in het werk van een boa, dan is het best een keer mogelijk om met hen mee te lopen. Stuur een reactie naar het secretariaat en wij zorgen dat er wat geregeld wordt. Ook met jongerenwerk (Vitis Welzijn) is er nog steeds een goede samenwerking en wij zijn ook nog betrokken bij de Firehouse, voor het geval u dat vergeten was. Door goed samen te werken met onze partners in Maasdijk, lukt het ons steeds beter om Maasdijk een leefbaar dorp te houden waar het leuk vertoeven is. Huizen markeren Wij hebben u laatst een mail verstuurd omdat we signalen kregen dat er huizen in Maasdijk gemarkeerd werden met papiertjes tussen de voordeur. Om u wat meer informatie hierover te geven hebben we het volgende stuk van internet af gehaald. Politie: inbrekers steeds innovatiever 18 februari 2014 Inbrekers hebben een nieuw middel bedacht om te zien of bewoners thuis zijn, waarschuwt het Algemeen Dagblad. Ze plaatsen propjes papier tussen de deur en het kozijn om na te gaan of bewoners thuis zijn. De politie waarschuwt bewoners voor de komende vakantieperiode, want er worden veel inbraken verwacht als velen voor wintersport naar het buitenland zijn. Het markeren van objecten voor inbraak is niet nieuw. Maar inbrekers worden wel steeds innovatiever. Volgens het Algemeen Dagblad worden zelfs al gratis sleutelhangers met een chip erin gebruikt om na te gaan of bewoners thuis zijn. Sommige verhalen zijn waar, andere volledig verzonnen. Maar simpele propjes papier of kleine takjes die tussen deur en deurpost geschoven worden, dat kwamen agenten in en rond Den Haag het afgelopen jaar in elk geval tegen, zegt Rinus van Ruitenburg, projectleider woninginbraken van de politie-eenheid Den Haag tegen het ochtendblad. Het is niet altijd even makkelijk om een broodje aap van de werkelijkheid te onderscheiden. Maar deze methode kwamen we in het afgelopen jaar wel vaak tegen. De truc met de propjes werd onder meer toegepast in de Asperenstraat in Zoetermeer. Bij een woning zaten tussen de deurpost en de voordeur stukjes wit papier. Bij dat adres mislukte de inbraak, maar bij buren werd wel ingebroken. In de Haagse nieuwbouwwijk Wateringse Veld markeerden inbrekers een woning met een takje tussen de deur en het kozijn. Dat werd opgemerkt door een surveillerende agent. De politie ging vervolgens onopvallend posten bij de woning, waarna drie inbrekers konden worden aangehouden.

7 JEUGD IN DE FIREHOUSE Doelgroep 10 t/m 12 jaar: De Firehouse heeft zoals de meeste Maasdijkers wel weten inmiddels al aardig wat jeugd over de vloer gehad in de afgelopen weken. De aandacht gaat naar een schildersproject met de woensdagmiddag kids van 10 tot 12 jaar. Binnenkort starten we voor een aantal enthousiaste vaste bezoekers met een project waarbij uiteindelijk de binnenmuren van De Firehouse (achterste gedeelte) door de jeugd wordt beschilderd op de manier zoals zij willen. Ze kunnen in een aantal weken hun creativiteit en talent ontwikkelen en het eindresultaat op een grote muurplaat zetten. Deze weken worden begeleid door vrijwilligers die verstand hebben van tekenen en schilderen. Wel zijn we nog op zoek naar verf (overgebleven na een verbouwing) en of kwasten die we kunnen gebruiken. Deelname aan de woensdagmiddagen kost 1 euro per keer (incl. limonade). Doelgroep 14 t/m 16 jaar: Speciale aandacht gaat naar de oudere groep van zowel jongens als meiden van 14 t/m 16 jaar. Deze groep organiseert met ondersteuning van jongerenwerker Koos en vrijwilliger Emir dat ze de accommodatie zelfstandig kunnen draaien. De vriendengroep is wekelijks op woensdagavond in De Firehouse te vinden en regelt zelf de bar en de boodschappen, ze ruimen de hele ruimte netjes op via afgestemde corvee lijsten en wat speciaal is dat ze zijn begonnen met het achtertuinproject. Hiermee laten ze zien wat ze zelf van de achtertuin willen maken om er straks bij mooi weer ook op een leuke manier gebruik van te maken. Inmiddels is al het onkruid verwijderd en ligt er zand en tegels om er een strak terras aan te leggen, ook is er al een schutting geregeld. De groep gaat zelf op pad voor materialen. Ze benaderen ouders, vrienden of kennissen om alle benodigdheden bij elkaar te schrapen om er een mooie en leuke achtertuin van te maken. Er wordt zelfs nog gedacht aan een kleine overkapping en een moestuin voor eigen groente bij de BBQ. Voor meer informatie, overgebleven verf of verfmaterialen kan je terecht bij de jeugdcoördinator Jaco Lemckert, Prinses Marianneplein 8, via t of mail: j.lemckert@vitiswelzijn.nl. Een interessante video impressie van De Firehouse is te zien via het Vitis journaal; en klik op het logo links van het Vitis Journaal of ga naar en bekijk het Vitis Journaal aflevering 11.

8 Facebook Pagina Ons Maasdijk : Er bestaat sinds kort een Facebook pagina van Maasdijk, n.l. ons Maasdijk. Deze digitale samenleving is te gebruiken voor alle inwoners en organisaties van de kern Maasdijk. Iedereen kan er wat opzetten en iedereen kan deze pagina liken. Het is een pagina van en voor de gemeenschap waarop je allerlei onderwerpen zoals activiteiten, vragen, foto s, aankondigingen kwijt kan die dan door alle volgers gelezen worden. Het is dus in eerste instantie de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen deze pagina gaan liken. De pagina is dus ook niet eigendom van iemand of een organisatie! Het kan een verzameling worden van alle evenementen en al het nieuws van Maasdijk. Als je al op Facebook zit, zoek deze pagina Ons Maasdijk op en LIKE de pagina!

Nieuwsbrief 06/2014 MBP

Nieuwsbrief 06/2014 MBP Nieuwsbrief 06/2014 MBP Beste lezers, Voor u ligt het 6 e exemplaar Van de nieuwsbrief van buurtpreventie Maasdijk weliswaar! Ook dit keer hebben we weer heel wat te vertellen, Zodat we het niet rond hoeven

Nadere informatie

17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie

17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie Beste lezer, Fijn dat je de moeite hebt genomen om dit e-book te downloaden, met daarin 17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie. Veel ondernemers worstelen met het maken van kwaliteitsafspraken

Nadere informatie

Voorwoord. Investeren in fijn wonen. Inbraak? Het zal je maar gebeuren! Resultaten onderzoek : Hoe tevreden bent u over uw woning

Voorwoord. Investeren in fijn wonen. Inbraak? Het zal je maar gebeuren! Resultaten onderzoek : Hoe tevreden bent u over uw woning 2 NWS Magazine nr. 3 3 Resultaten onderzoek : Hoe tevreden bent u over uw woning Voorwoord Investeren in fijn wonen Als u dit leest zijn de voorbereidingen voor de Uitbreiding dienstverlening begroting

Nadere informatie

Oranje Fonds Collecte 2016

Oranje Fonds Collecte 2016 Tips werving en communicatie Fijn dat u meedoet aan de landelijke collecteweek van het Oranje Fonds. Hieronder vindt u verschillende tips om collectanten te werven en uw omgeving op de hoogte te houden

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren Enthousiasmeren Talentenverkenning Mensen willen best graag wat doen voor hun buurt, maar dan moet u ze er wel voor vragen. Een algemene oproep voor vrijwilligers is niet altijd even effectief. Het werkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 3 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Hij volgt erg snel op de tweede nieuwsbrief. Dat doe ik om even digiduif te testen

Nadere informatie

J U N I 2 0 1 4. Tevens maken wij graag van deze gelegenheid gebruik om u een fijne zomer(vakantie) te wensen! Hartelijke groeten, Het Cucu bestuur

J U N I 2 0 1 4. Tevens maken wij graag van deze gelegenheid gebruik om u een fijne zomer(vakantie) te wensen! Hartelijke groeten, Het Cucu bestuur J U N I 2 0 1 4 Beste nieuwsbrieflezers, De zomer is in volle gang, het Oranje elftal heeft zichzelf de groepsfase door geschopt en ook Cucu gaat voortvarend door met haar activiteiten. In deze nieuwsbrief

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad Geslaagde stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! Zwolle is een stad zijn waarin iedere inwoner meetelt en meedoet, wat je inkomen ook is. Dat is het

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.2 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE.

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE. 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram Instagram is één van de meest populaire social media netwerken op dit moment.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER VAN HET BESTUUR Het zomerreces is weer voorbij. Als u deze nieuwsbrief leest zijn de eerste commissievergaderingen en raadsvergaderingen al weer achter de rug. Er is veel wat aandacht vraagt, de zondagsontheiliging

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor SDWNIEUWS Informatie voor cliënten, ouders en cliëntvertegenwoordigers oktober 2010 BELANGRIJKE Informatie voor jou, lees dit blad goed! Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord > Lees verder op

Nadere informatie

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 Agenda voor de komende weken: 08-02-2013 Carnaval 18-02 t/m 22-2 Voorjaarsvakantie Hoofdluiscontrole Aanstaande maandag is er een hoofdluiscontrole.

Nadere informatie

Hyves handleiding voor de Groenteman

Hyves handleiding voor de Groenteman Hyves handleiding voor de Groenteman In deze speciale Hyves handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist Hyves

Nadere informatie

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +...

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... Handleiding Google+ Inhoud V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +..... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... 7 3 F O T O S B E K I J K E N... 14

Nadere informatie

Verslag College Tour. Boter bij de vis 10 november 2016

Verslag College Tour. Boter bij de vis 10 november 2016 Verslag College Tour Boter bij de vis 10 november 2016 1 Introductie Opening en introductie door Carlieke van Staalduinen, bestuurscoach. Na een lekker broodje, volop netwerken en een warm welkom, trapte

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

TUNNISKE. Telekids Green Kids op bezoek

TUNNISKE. Telekids Green Kids op bezoek TUNNISKE Telekids Green Kids op bezoek Beste ouders en verzorgers, Jaargang 12 nummer 41 18-02-2014 We hebben inmiddels al van veel ouders complimenten ontvangen over de nieuwe website www.antschot.nl.

Nadere informatie

juni 2012 opening 4 tuinkassen Tiracancha-Alta

juni 2012 opening 4 tuinkassen Tiracancha-Alta Gelukkig... hebben we van niemand een mail ontvangen met de vraag of we nog wel iets aan het doen zijn, hier in Peru. Want het duurde even. Maar hier zijn we dan weer met een update over de moestuinen,

Nadere informatie

Blog handleiding voor de Groenteman

Blog handleiding voor de Groenteman Blog handleiding voor de Groenteman In deze speciale bloggers handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist een

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Werkboek Road to success

Werkboek Road to success Werkboek Road to success Stappenplan naar een website die gevonden wordt en klanten van bezoekers maakt Deel 1: Een goede website begint met een goed plan Helpt je ideeën in kaart te brengen en geeft je

Nadere informatie

Voor de groepen 1-2 is het schoolreisgeld 15,- per kind, voor de overige groepen is het schoolreisgeld 22,- per kind.

Voor de groepen 1-2 is het schoolreisgeld 15,- per kind, voor de overige groepen is het schoolreisgeld 22,- per kind. SCHOOLFOTOGRAAF Vorige week zijn de inlogkaarten van de schoolfotograaf uitgedeeld. Vergeet niet de foto van uw kind te bekijken. U heeft 10 dagen om te profiteren van de gratis groepsfotoactie. SCHOOLREIS

Nadere informatie

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer.

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer. Beste leden, Voor jullie weer een nieuwe nieuwsbrief, met nieuws en ouds! Rhinopneumonie Zoals jullie allemaal wellicht al weten hebben we de lessen hervat nadat de KNHS meldde dat er na zaterdag 3 maart

Nadere informatie

Ich bön d r väör dich!

Ich bön d r väör dich! Ich bön d r väör dich! Wie zijn wij? NaoberzorgPunt is een vereniging van betrokken inwoners en ondernemers in Roggel. Wij zijn een netwerkorganisatie en werken samen met de huisartsenzorg, ondernemersvereniging,

Nadere informatie

Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer. Introductiefase: 2. Vraag: "Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het voorspellen?

Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer. Introductiefase: 2. Vraag: Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het voorspellen? Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer "Welkom:... " Introductiefase: 1. "Vorige week zijn we begonnen met voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

Aanjagers 1 december 2015 Ctylab

Aanjagers 1 december 2015 Ctylab Ctylab zoekt aanjager(s) Je hebt misschien al eens van ons gehoord. Een online platform voor klein nieuws en frisse ideeën uit je eigen omgeving. Nu doen we dat nog op Facebook met een kleine groep. Maar

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

BUURTPREVENTIE TEAM EFFEN - LIESBOS

BUURTPREVENTIE TEAM EFFEN - LIESBOS BUURTPREVENTIE TEAM EFFEN - LIESBOS 4E JAARGANG. DECEMBER 2014. Email adres: Buurtpreventieeffen@ziggo.nl Telefoonnr : 076-5153309 b.g.g. 076-5146337. BUURTPREVENTIE EFFEN LIESBOS Buurtpreventie Team Effen

Nadere informatie

41 december 2010. MAT Afbouw Zaltbommel. Ale van der Veen van Gerko Afbouw op het project Wave. MATinfo 1

41 december 2010. MAT Afbouw Zaltbommel. Ale van der Veen van Gerko Afbouw op het project Wave. MATinfo 1 MAT Afbouw Zaltbommel # 41 december 2010 Ale van der Veen van Gerko Afbouw op het project Wave #37 - januari 2009 Hotel Zwolle MATinfo 1 Ale van der Veen 26 jaar, lts, werken/leren als timmerman, bij MAT

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 2014-2015 NR. 4 30 JAN. 2015

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 2014-2015 NR. 4 30 JAN. 2015 Fivelingo 84-86 2716 BG Zoetermeer 079 3211055 info@ikcdepiramide.nl www.ikcdepiramide.nl Van een brede basis naar de top! NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 2014-2015 NR. 4 30 JAN. 2015 Facebook Sinds dit schooljaar

Nadere informatie

Nieuwskrant. Een heel voorspoedig nieuwjaar gewenst namens de kinderen van de stichting!!!

Nieuwskrant. Een heel voorspoedig nieuwjaar gewenst namens de kinderen van de stichting!!! Nieuwskrant Nummer 34, december 2011 Namens ons hartelijk dank voor de steun afgelopen jaar. Dankzij de activiteiten van de stichting hebben wij de mogelijkheid te bloeien tot personen met dromen. Hopelijk

Nadere informatie

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L 2 0 1 7 Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Op 25 mei 2007 is de Wijkraad Duiven-West opgericht. Dit betekent dat de wijkraad 10 jaar

Nadere informatie

Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS. Waarde voor ondernemers POWERED BY

Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS. Waarde voor ondernemers POWERED BY Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS Waarde voor ondernemers POWERED BY Stop met adverteren met events bereik je meer! Hoe bereik ik nieuwe klanten voor mijn

Nadere informatie

FW: Gecombineerde nieuwsbrief VKKL, Spirato, Knooppunt zorg

FW: Gecombineerde nieuwsbrief VKKL, Spirato, Knooppunt zorg A.van Beerendonk Van: Griffie Verzonden: woensdag 4 mei 2016 14:44 Aan: A.van Beerendonk Onderwerp: FW: Gecombineerde nieuwsbrief VKKL, Spirato, Knooppunt zorg Digitale leeszaal Van: VKKL, Spirato, Knooppunt

Nadere informatie

Infopunt 13 9 juni 2014

Infopunt 13 9 juni 2014 Infopunt 13 9 juni 2014 Heeft iedereen genoten van dit prachtige Pinksterweekend? Was het een gezellige kermis in ons mooie dorp Aartswoud? Wij zijn bezig met de laatste loodjes wat school betreft. Nog

Nadere informatie

HET WEZBLOG. Rol wezblog in schoolcommunicatie

HET WEZBLOG. Rol wezblog in schoolcommunicatie HET WEZBLOG Het wespennest heeft al drie jaar zijn eigen blog genaamd Wezblog gevuld door kinderen uit groep zes en zeven, zie: www.wezb.wordpress.com. De kinderen worden hierbij begeleid door ouders.

Nadere informatie

Werkloos? Weener XL helpt u op weg naar werk

Werkloos? Weener XL helpt u op weg naar werk Werkloos? Weener XL helpt u op weg naar werk Hulp op weg naar inkomen Soms gebeuren er dingen in het leven die u liever anders had gezien. U wordt werkloos of mag minder uren werken, uw relatie strandt.

Nadere informatie

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla 12-1-2015 NETIDENTITY SOCIAL MEDIA PLAN MySuperfood Priscilla Inhoud Je bedrijf in één zin... 3 Wat wordt er over je gezegd?... 3 Formuleer de doelstellingen... 3 Analyse zoekresultaten... 3 Analyseer

Nadere informatie

Een goed leven voor.

Een goed leven voor. Een goed leven voor. Juultje Holla - Perspectief - maart 2013 Als onderdeel van het ZonMW project Zeggenschap en Inclusie Met dank aan Rob, die mij hierbij enorm geholpen heeft. Een goed leven voor. Een

Nadere informatie

Overzicht van de criminaliteit in Nederland

Overzicht van de criminaliteit in Nederland Overzicht van de criminaliteit in Nederland Organisatie: Team Create Auteurs: Pim Delfos Joost de Ruijter Swendley Sprott Zahay Boukich Hoye Lam Overzicht van de criminaliteit in Nederland Organisatie:

Nadere informatie

nr. 22, schooljaar 2011-2012

nr. 22, schooljaar 2011-2012 nr. 22, schooljaar 2011-2012 Dries Hawinkels in Limbrugs hockey elftal Dries Hawinkels uit groep 8 heeft zich geplaatst in het Limburgs hockey elftal. Na een speciale training in Weert mocht Dries deelnemen

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Hierbij ontvangen jullie de nieuwsbrief van ZieZaZo. De verbouwing op de benedenverdieping is klaar! Het kinderdagverblijf zit weer op de begaande grond en wat is het mooi!!

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

Redacteur gezocht. Mooiste vakantiefoto!! Nieuwe bestuursleden gezocht. Brandbrief. Fantastische TIP

Redacteur gezocht. Mooiste vakantiefoto!! Nieuwe bestuursleden gezocht. Brandbrief. Fantastische TIP Mooiste vakantiefoto!! Super, we zijn weer begonnen! En dat doen we door de vakantie op een leuke manier af te sluiten aan de hand van leuke vakantiefoto s Als je het leuk vindt om je eigen foto terug

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni 2019 Social media Social media wordt ongelooflijk veel gebruikt. 96% van de 35- tot 45- jarigen gebruiken sociale media Hoe gebruik ik social media? Boodschap bij de

Nadere informatie

Alles weten over. Twitter? Bekijk onze website met de Qr-code!

Alles weten over. Twitter?  Bekijk onze website met de Qr-code! Alles weten over Twitter? Bekijk onze website met de Qr-code! www.communicatiedatbenjij.weebly.com Twitter De snelste en makkelijkste manier om dichtbij hetgeen te blijven waar jij om geeft. Als er in

Nadere informatie

CHECKLIST: KLOPT JOUW SOCIAL MEDIASTRATEGIE VOOR RECRUITMENT?

CHECKLIST: KLOPT JOUW SOCIAL MEDIASTRATEGIE VOOR RECRUITMENT? CHECKLIST: KLOPT JOUW SOCIAL MEDIASTRATEGIE VOOR RECRUITMENT? BONU S: TIPS DRUK VOOR DE ONDE BEZETTE RNEM ER DIT IS EEN UITGAVE VAN ONDERNEMERS DIE IN CONTACT WILLEN KOMEN MET NIEUWE, TALENT- VOLLE MEDEWERKERS

Nadere informatie

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF Klantenbinding Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Toolkit Jij hebt als

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 juli 2015

Nieuwsbrief 3 juli 2015 Beste kinderen, ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 3 juli 2015 Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met belangrijke informatie over de Blokpoelschool. De nieuwsbrief wordt ook op de website www.blokpoelschool.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Onderzoek Je wordt 18 jaar en dan? De gevolgen voor je geldzaken

Onderzoek Je wordt 18 jaar en dan? De gevolgen voor je geldzaken Onderzoek Je wordt 18 jaar en dan? De gevolgen voor je geldzaken Rapportage Juli 2013 Meer informatie: info@wijzeringeldzaken.nl Samenvatting (1/3) 1. Veel 17-jarigen maken de indruk verstandig om te gaan

Nadere informatie

Growth & Reflection. Opleverdatum: 18 juni 2014

Growth & Reflection. Opleverdatum: 18 juni 2014 Growth & Reflection Growth & Reflection Opleverdatum: 18 juni 2014 Multimediaal Reclamebureau 2013/2014 Inleiding Er zit alweer een half jaar bij MMR op en ik heb weer veel nieuwe dingen geleerd en nieuwe

Nadere informatie

Hoe BlueAssist een succesvolle sociale-netwerksitecampagne opzette. In samenwerking met

Hoe BlueAssist een succesvolle sociale-netwerksitecampagne opzette. In samenwerking met Hoe BlueAssist een succesvolle sociale-netwerksitecampagne opzette In samenwerking met INHOUD Wat is BlueAssist Bekendmaken algemeen Campagne Basisplan Concept Concrete uitwerking / Drempels Resultaat

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 januari

Nieuwsbrief 23 januari Nieuwsbrief 23 januari Trefwoord In deze nieuwsbrief Thema: Dat heb je verdiend! Trefwoord Rapporten Lezen 2 Wist u dat? 3 Eerste H Communie. Tafeltennistoernooi LeerKRACHT 5 De komende weken werken de

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

ENQUÊTE BEZOEKERS GAASPERPLAS ONDERWERP SCHOON, VEILIG EN HEEL.

ENQUÊTE BEZOEKERS GAASPERPLAS ONDERWERP SCHOON, VEILIG EN HEEL. ENQUÊTE BEZOEKERS GAASPERPLAS ONDERWERP SCHOON, VEILIG EN HEEL. 2014 GEACHTE BEZOEKER/RECREANT GAASPERPLAS, MIDDELS DEZE ENQUÊTE WIL DE AFDELING TOEZICHT VAN GROENGEBIED AMSTELLAND MEER INZICHT KRIJGEN

Nadere informatie

Horecaoverleg 14 oktober 2015. Gemeente Hollands Kroon, De Verwachting 1, Anna Paulowna

Horecaoverleg 14 oktober 2015. Gemeente Hollands Kroon, De Verwachting 1, Anna Paulowna Overleg Datum Horecaoverleg 14 oktober 2015 Locatie Tijdstip Gemeente Hollands Kroon, De Verwachting 1, Anna Paulowna 10.00 uur Voorzitter Burgemeester Nawijn Aanwezig Burgemeester Nawijn, Frans van der

Nadere informatie

Advertentiepakket. Chr. Harmonievereniging Crescendo Sassenheim

Advertentiepakket. Chr. Harmonievereniging Crescendo Sassenheim Advertentiepakket Chr. Harmonievereniging Crescendo Sassenheim Advertentiepakket Chr. Harmonievereniging Crescendo Wie is Crescendo Sassenheim? Crescendo Sassenheim is een harmonieverenging van inmiddels

Nadere informatie

Nieuwskraker. nr. 14, 11 maart 2016

Nieuwskraker. nr. 14, 11 maart 2016 Nieuwskraker nr. 14, 11 maart 2016..met deze week de special van groep 1/2C, je vindt deze op pagina 3! Agenda Mededelingen 14, 15, 16 maart: Oudergesprekken 15 maart: Gespreksavond en bijeenkomst over

Nadere informatie

nieuwsbrief Dit leest u in deze nieuwsbrief:

nieuwsbrief Dit leest u in deze nieuwsbrief: nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 05-02-2016 U leest de nieuwsbrief van februari. De nieuwsbrief die nét voor de krokusvakantie uitkomt. Vandaag stond in het teken van carnaval. En wat was het een leuk

Nadere informatie

BEHEERDER ZIJN BIJ DE DORPSBOERDERIJ IN WASPIK Het is inmiddels al een jaar geleden (maart 2012) dat onze Dorpsboerderij haar deuren officieel opende. Dankzij de inzet van een team van ongeveer 30 beheerders

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina 1 In dit nummer 2. De gemeente laat weten 2. Veilig en weer goed zicht 3. Pendelbus is succes 3. Interne verhuizing loopt goed 4. Mevr. Reijneke over haar interne

Nadere informatie

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI H.A.N.G. PLEKKEN Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI Binnenkort ga je met je klas op bezoek bij het Nederlands Architectuur instituut (NAi). Daar zal je het programma H.A.N.G. plekken volgen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief t Talent. Even vooraf. Voorleeswedstrijd. November 2015. Jarig!

Nieuwsbrief t Talent. Even vooraf. Voorleeswedstrijd. November 2015. Jarig! Nieuwsbrief t Talent Jarig! 23-11 Title Rattana 5/6 25-11 Fabiënne vd Loo 7/8 28-11 Juffr. Bianca 29-11 Ryan v. Roosmalen3/4 Levi Schellekens 5/6 November 2015 Even vooraf Beste ouder(s), verzorger(s),

Nadere informatie

Oktober 2013 In deze nieuwsbrief:

Oktober 2013 In deze nieuwsbrief: Oktober 2013 In deze nieuwsbrief: Uurtarieven 2014 definitief VOG-aanvraag gaat per regio Oproep nieuwe oudercommissieleden MooiZooi Workshop: Omgaan met ruzie en agressie (0-12 jaar) Beer Kiki: Veelzijdig

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL

BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL Voorbeeld uitvoeringsprotocol faciliterende regierol Algemeen Het uitvoeringsprotocol heeft betrekking op de volgende onderwerpen: A. Het

Nadere informatie

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2 Nieuws uit groep 1/2 20 februari 2015 (nr 8) Deze week hebben we het thema Sneeuw en ijs afgesloten. Donderdagmiddag hebben we met z n allen genoten van een circuit rondom dit thema. We hebben o.a. vetbollen

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 April 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 2 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: jongeren praten mee over de toekomst Jongeren 12 23 jaar We willen graag met jongeren in gesprek over de toekomst

Nadere informatie

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag Thema Op het werk. Demet TV Lesbrief 8. De eerste werkdag Deze les gaat over de eerste werkdag. gaat voor het eerst werken bij een snoepfabriek. Hij komt binnen en maakt kennis met de chef. De chef vertelt

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Vanuit de directie Gevonden voorwerpen In de ruimte naast de voordeur staat een bak met gevonden voorwerpen. In deze bak liggen jassen, shirtjes, broodtrommels, bekers etc.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 1 Regio Waardenlanden Januari 2016 Van de redactie Hallo, Een nieuw jaar en ook weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. In deze nieuwsbrief natuurlijk weer kort nieuws. Wil je weten wat er allemaal

Nadere informatie

Hand-out Methodiek Lookalike

Hand-out Methodiek Lookalike Hand-out Methodiek Lookalike Methodiek Lookalike www.lookalike-traject.nl Amsterdam 2011 INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE LOOKALIKE... 3 FILOSOFIE EN WERKWIJZE... 3 INTRODUCTIE VOOR HET ONDERWIJS... 3 KUNSTZINNEGE

Nadere informatie

Iedereen moet kunnen meedoen

Iedereen moet kunnen meedoen Nieuwe wet voor maatschappelijke ondersteuning in uw gemeente Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Inhoud 2 Voorwoord 5 Wat is de Wmo? 5 Waarom is de Wmo belangrijk? 9 Negen taken voor uw

Nadere informatie

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers,

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers, Berkenblad nr. 10 27 januari 2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het tiende Berkenblad van het school jaar 2014-2015! Vanaf vandaag ontvangt u onze nieuwsbrief alleen nog via de mail! Zo besparen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 4 juni 2015

Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 4 juni 2015 Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 4 juni 2015 Vanuit de directie Uitwisseling Voor de groepen 7 zit de uitwisseling met de school uit Oostkamp er weer op. De kinderen hebben hele fijne en leerzame dagen gehad.

Nadere informatie

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook?

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Inhoud Waarom hebben we dit gemaakt?... 3 De instellingen en de gevolgen ervan... 4 Het tabblad Privacy... 4

Nadere informatie

de Oehoe de Tamboerijn Het om-de-week-bericht van openbare basisschool Jaargang 2014-2015, nummer 16 juni 2015

de Oehoe de Tamboerijn Het om-de-week-bericht van openbare basisschool Jaargang 2014-2015, nummer 16 juni 2015 de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2014-2015, nummer 16 juni

Nadere informatie

Ambassadors Club Nieuwsbrief #6

Ambassadors Club Nieuwsbrief #6 Ambassadors Club Nieuwsbrief #6 Beste leden, Onder andere in nieuwsbrief nummer zes: - Examenorganisatie World Travel Academy zoekt surveillanten / assessoren - Zomerstop 2013 - Stageproject Drieuit Creatief

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: zet ideeën van jongeren om in daden Jongeren 12 23 jaar We willen graag in gesprek met jongeren die een positieve

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

KERST-LADIES NIGHT bij Holland Fotostudio

KERST-LADIES NIGHT bij Holland Fotostudio KERST-LADIES NIGHT bij Holland Fotostudio Datum: vrijdag, 12 december 2014 Tijden: 19-22 uur Beste standhouder, Wat leuk dat je mee wilt doen met onze KERST Ladies Night! Wij gaan er van uit dat het weer

Nadere informatie

Adverteren op one2xs

Adverteren op one2xs Adverteren op one2xs GPT advertenties die wél rendabel zijn. Laat u overtuigen door de vele mogelijkheden die one2xs u biedt. www.one2xs.com 28-11-2008 Adverteren op one2xs. Waarom? Enorm brede doelgroep

Nadere informatie

* 1. Wat is uw geslacht? Beste oud-studenten,

* 1. Wat is uw geslacht? Beste oud-studenten, Beste oud-studenten, Hogeschool de Kempel doet onderzoek naar de loopbaan van afgestudeerden. De gegevens zijn van belang om verbeteringen aan te brengen in de huidige opleiding en om de huidige studenten

Nadere informatie

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Social media voor ouderen? 2 S o c i a l e n e t w e r k e n Communicatie tussen mensen, bedrijven en organisaties in een online

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

Vanuit de groep van Carina/Ellen De ouderkring van volgende week donderdag 19 mei gaat NIET door! Een nieuwe datum volgt nog.

Vanuit de groep van Carina/Ellen De ouderkring van volgende week donderdag 19 mei gaat NIET door! Een nieuwe datum volgt nog. Vanuit het team Langs deze weg kondigen wij het vertrek van onze gewaardeerde collega Jordi Erbé aan. Jordi gaat dichter bij huis, in Amersfoort, werken. Hij wil alle kinderen en ouders onwijs bedanken

Nadere informatie