Stadsbouwmeester Digitale afhandeling. 4 juli VVH/Welstand/2019. Verslag vergadering stadsbouwmeester

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stadsbouwmeester Digitale afhandeling. 4 juli VVH/Welstand/2019. Verslag vergadering stadsbouwmeester"

Transcriptie

1 directie Stad Postbus AA Zoetermeer Vergunningen, Veiligheid en Handhaving Welstand Stadsbouwmeester Digitale afhandeling Ons kenmerk VVH/Welstand/2019 Uw brief van Datum 4 juli 2019 Doorkiesnummer Bijlage Onderwerp Verslag vergadering stadsbouwmeester Uitnodiging en agenda voor de vergadering van de stadsbouwmeester op donderdag 4 juli De vergadering zal plaatsvinden in het Stadhuis-Forum in Zoetermeer ingang Engelandlaan 502, vergaderzaal 13. Bezoekers worden verzocht plaats te nemen op de oranje bank, direct links naast de entree van de Engelandlaan 502. Daar word u op het afgesproken tijdstip opgehaald. Directie Stad, bezoekadres: Stadhuisplein 1. Het stadhuis is bereikbaar met tram (RandstadRail) 3 en 4, halte Stadhuis, bus 71, 72, 174 en 177, halte Bordeauxstraat en bus 70, 71, 165, 174 en 177, Halte Zwaardslootseweg. Telefoonnr:

2 14:00-15:00 uur Eufraatstroom 35 Het plaatsen van een dakkapel WB Oosterheem Regulier welstandsbeleid Conclusie : Akkoord, niet strijdig met redelijke eisen van welstand. Motivering : Het bouwplan voldoet aan de criteria van het door de raad vastgestelde beleid, mede gelet op de mogelijkheden van vergunningsvrij bouwen. De dakkapel is relatief breed, maar qua breedte gelijk of kleiner dan 70% van de breedte van het dakvlak (gemeten op het midden van het dak). De architectonische uitwerking en het kleur- en materiaalgebruik van de 1,5 meter hoge en 7,3 meter brede dakkapel zijn voldoende hoogwaardig en verzorgd en afgestemd op de bestaande woning en de omgeving. Opmerkingen : - Afbeelding: Eufraatstroom 35 (Bron Google Maps) Afbeelding: Eufraatstroom 35 (Bron Aanvraagdossier Tekenbureau van Assen Ruiter Dakkapellen)

3 Granaat 22 Het plaatsen van een houten schuur tegen de zijgevel van de woning WB Rokkeveen Regulier welstandsbeleid Conclusie : Akkoord, mede gelet op het precedent. Motivering : Het bouwplan voldoet als voorgesteld niet geheel aan de criteria van het door de raad vastgestelde beleid. De bezwaren betreffen ondermeer de situering en het uiterlijk met betrekking tot de architectonische uitwerking en het kleur- en materiaalgebruik. De 3,15 meter brede en 3,20 meter lange/diepe met zwarte dakpanplaten afgedekte houten tuinberging is geplaatst op het voorerfgebied, de zijtuin parallel aan Diamant, naast de woning. De voorgestelde houten berging is onvoldoende afgestemd op het hoofdgebouw(de woning) en de prominente situering langs de openbare weg. De houten berging is meer afgestemd op een plaatsing op het achtererfgebied/in de achtertuin. In het verleden is er echter een vergelijkbare berging vergund bij de hoekwoning aan Jade 22. Opmerkingen : - In de zijtuin staat nu een kleinere houten berging. Naast een vergelijkbare woning aan Jade 22 staat een houten berging die overeenkomt met de aanvraag. - Naast de vergelijkbare woningen aan Granaat 21 en Diabaas 22 is er gekozen voor een 1-laagse gemetselde op het hoofdgebouw (de woning) afgestemde aanbouw. Afbeelding: Granaat 22 (Bron Google Maps) Afbeelding: Granaat 22 en Jade 22 (Bron Aanvraagdossier/Google Maps)

4 Hofwegenstraat 25 Het plaatsen van een damwand aan de achterzijde van de woning WB Oosterheem Regulier welstandsbeleid Conclusie : Akkoord, niet strijdig met redelijke eisen van welstand. Motivering : Het bouwplan voldoet aan de criteria van het door de raad vastgestelde beleid. De architectonische uitwerking en het kleur- en materiaalgebruik van de houten damwand zijn voldoende hoogwaardig en verzorgd en afgestemd op de woning, de bestaande eerder gerealiseerde damwanden en de omgeving. Opmerkingen : - Afbeelding: Hofwegenstraat 25 (Bron Aanvraagdossier/M. van der Spek Groep BV)

5 Nabij Willem Dreeslaan 401 Het bouwen van 46 appartementen met eigen parkeerterrein WBV (vooroverleg) 12 Oosterheem Regulier welstandsbeleid Conclusie : In principe akkoord, niet strijdig met redelijke eisen van welstand. Motivering : Het bouwplan voldoet in hoofdlijnen aan de criteria van het door de raad vastgestelde beleid. De architectonische uitwerking en het kleur- en materiaalgebruik zijn voldoende hoogwaardig en verzorgd en afgestemd op de omgeving. Opmerkingen : - Het plan is door de architect toegelicht. - Er bestaat waardering voor de zorgvuldige aanpak en ambitie van de aanvrager/opdrachtgever en de architect. - De bemonsterde steen is akkoord bevonden. - Het inrichtingsplan van Buro Beuk zal nog worden nagezonden/aangeleverd. - De stedebouwkundige/supervisor voor Oosterheem, de heer W.H. van Proosdij, van de Maatschap van Proosdij & Koster Architectuur en stedenbouw uit Den Haag heeft het plan in principe akkoord bevonden. - Het plan zal mogelijk nog wijzigingen ondergaan om te kunnen voldoen aan de gestelde geluidseisen. Afbeelding: Nabij Willem Dreeslaan 401 (Bron Van de Kooy Klunder Architecten) Afbeelding: Nabij Willem Dreeslaan 401 Monsterbord (Bron Van de Kooy Klunder Architecten)

6 Aluminiumstraat Het realiseren van 28 units WB Kantoor- en Bedrijventerreinen Luw welstandsbeleid Conclusie : Akkoord, niet strijdig met redelijke eisen van welstand. Motivering : Het bouwplan voldoet aan de criteria van het door de raad vastgestelde beleid. De architectonische uitwerking en het kleur- en materiaalgebruik zijn voldoende hoogwaardig en verzorgd en afgestemd op de omgeving. Opmerkingen : Afbeelding: Aluminiumstraat (Bron Aanvraagdossier Toba) Afbeelding: Aluminiumstraat (Bron Aanvraagdossier Toba) Overige/ : Suggesties - De gekozen hoofdvorm en architectonische uitwerking op de hoek van de Chroomstraat en Aluminiumstraat tonen enigszins statisch en komen mogelijk o.a. voort uit de wens om het perceel maximaal te benutten, de opzet van de bedrijfsunits en de gegeven perceelgrenzen. Mede in het belang van de opdrachtiger en de zich hier te vestigen bedrijven wordt ter overweging gegeven te onderzoeken of een rijkere en meer open en op de hoeklocatie afgestemde uitwerking beter aansluit bij de bedrijfsvoering van de geïnteresseerde bedrijven (kantoor, showroom,e.d.).

7 Botterkade 20 Het plaatsen van een tuinhuisje met een veranda eraan vast van douglas hout WB De Leyens Regulier welstandsbeleid Conclusie : Akkoord, niet strijdig met redelijke eisen van welstand, mede gelet op de situatie (o.a.de situering op het achtererfgebied langs een fietspad, de bestaande erfafscheidingen, e.d.). Motivering : Het bouwplan voldoet, mede gelet op de situatie, aan de criteria van het door de raad vastgestelde beleid. De architectonische uitwerking en het materiaalgebruik zijn voldoende hoogwaardig en verzorgd en afgestemd op de bestaande woning, de achtertuin en de omgeving. Opmerkingen : - Afbeelding: Botterkade 20 (Bron Google Maps) Afbeelding: Botterkade 20 (Bron aanvraagdossier) Overige/ : Suggesties - Vrijblijvend wordt aanbevolen de buitenzijde van het tuinhuis en eventueel de erfafscheiding af te werken in een donkere op de woning en de omgeving afgestemde kleur. Zie de bijgaande suggestie. Het tuinhuis zal zich hierdoor meer hoogwaardig en verzorgd tonen. Afbeelding: Botterkade 20 Suggestie zwart potdekselwerk (o.b.v Bron aanvraagdossier)

8 Het Rond 75 Het wijzigen van een winkelpui en het aanbrengen van gevelreclame WB Centrum Intensief welstandsbeleid Conclusie : Het advies wordt aangehouden. Zie de aanbeveling m.b.t. het gesloten rolluik. Motivering : Het bouwplan voldoet in hoofdlijnen aan de criteria van het door de raad vastgestelde beleid. De architectonische uitwerking en het kleur- en materiaalgebruik van de gevelwijziging zijn voldoende hoogwaardig en verzorgd en afgestemd op de omgeving. Tegen de haakse reclame-uiting (0,65 m. x 0,65 m.) voor Game Mania bestaat geen bezwaar. De reclame uiting voldoet qua afmetingen niet geheel aan de Nota Buitenreclame (max 0,60 m. x 0,60 m.), maar wel aan redelijke eisen van welstand. Er zijn in het verleden in het stadshart vergelijkbare haakse reclame-uitingen vergund en geplaatst. De volledig gesloten pantserrolluiken tonen zich buiten de openingsuren te gesloten en afwerend. Opmerkingen : - In de bestaande gevelwand zijn gesloten rolluiken opgenomen. Het afwerende karakter is enigszins verzacht door er een schildering op aan te brengen, maar niet weggenomen. Mede in het belang van de aanvrager/opdrachtgever/vastgoedeigenaar wordt gevraagd te onderzoeken of het ook mogelijk is om een meer open beveiligingshek te plaatsen, in plaats van het huidige volledig gesloten rolluik, of het rolluik te laten vervallen. De winkel en het aangrenzende plein zullen zich hierdoor ook na sluitingstijd meer representatief tonen. - De Shop Design Guide voor het Stadshart Zoetermeer Shopfronts and Interiors van Unibail-Rodamco vormt een goede leidraad voor nieuwe ontwikkelingen. Het gesloten rolluik sluit niet goed aan bij het beoogde beeld. Afbeelding: Het Rond 75 (Bron Cyclomedia GeoWeb)

9 Afbeelding: Het Rond 75 (Bron Cyclomedia GeoWeb) Overige/ : Suggesties - Gevraagd wordt de suggestie met betrekking tot een meer open rolluik voor te leggen aan de aanvrager/opdrachtgever/vastgoedeigenaar. Mede in het belang van de aanvrager/opdrachtgever/vastgoedeigenaar wordt nu de gevel wordt gewijzigd gevraagd te onderzoeken of het ook mogelijk is om een meer open beveiligingshek te plaatsen in plaats van een volledig gesloten rolluik of het rolluik te laten vervallen. De winkel en het aangrenzende plein zullen zich hierdoor ook na sluitingstijd meer representatief tonen. Zie de onderstaande montage/suggestie. - In het dossier ontbreken de tekeningen van de bestaande toestand (geveltekening bestaand, doorsnedetekening bestaand e.d.). Afbeelding: Het Rond 75 Montage/Suggestie (o.b.v Bron Cyclomedia GeoWeb)

10 Tjotterkade 35 Het plaatsen van een dakkapel WB De Leyens Regulier welstandsbeleid Conclusie : Niet akkoord, strijdig met redelijke eisen van welstand. Motivering : Het bouwplan voldoet als voorgesteld niet aan de criteria van het door de raad vastgestelde beleid. De woning aan de Tjotterkade 35 maakt onderdeel uit van een seriematige tweekapper. De dakkapel is qua vormgeving, detaillering en hoogte afwijkend ten opzichte van de direct naast de voorgestelde dakkapel gelegen dakkapel op het dakvlak van de andere helft van de tweekapper. De voorgestelde 4815 mm brede dakkapel is breder dan volgens de sneltoetscriteria voor dakkapellen van het door de raad vastgestelde beleid is toegestaan namelijk maximaal 70% van de breedte van het dakvlak (voor deze woning maximaal 0,7x5800=4060 mm) In de welstandsnota staat bij de sneltoetscriteria voor dakkapellen ondermeer het volgende vermeld: Algemeen: De dakkapel heeft dezelfde hoofdvorm(contour) als de oorspronkelijke of vergunde dakkapellen die al op het dakvlak van de architectuureenheid staan. Hier wordt niet aan voldaan. De dakkapel is circa 170 mm hoger dan de bestaande dakkapel en de dakkapel wijkt qua detaillering af. De architectonische uitwerking en het kleur- en materiaalgebruik zijn verder voldoende hoogwaardig en verzorgd en afgestemd op de bestaande woning en de omgeving. Opmerkingen : - Om de bezwaren weg te nemen wordt gevraagd de vormgeving en hoogtemaatvoering af te stemmen op de naastgelegen/bestaande dakkapel en de breedte te beperken tot 70% van de breedte van het dakvlak (voor deze woning maximaal 0,7x5800=4060 mm) Afbeelding: Tjotterkade 35 (Bron Google Maps)

11 Afbeelding: Tjotterkade 35 Bestaand en conform aanvraag (Bron HAN Visuals) Overige/ : Suggesties - Om de bezwaren weg te nemen wordt mede in het belang van de aanvrager gevraagd de vormgeving en hoogtemaatvoering af te stemmen op de naastgelegen/bestaande dakkapel en de breedte te beperken tot 70% van de breedte van het dakvlak (voor deze woning maximaal 0,7x5800=4060 mm). Afstemming zal bijdragen aan een meer evenwichtig en verzorgd totaalbeeld Afbeelding: Tjotterkade 35 Montage /suggestie (o.b.v. Bron HAN Visuals)

Stadsbouwmeester Digitale afhandeling. 25 juli VVH/Welstand/2019. Verslag vergadering stadsbouwmeester

Stadsbouwmeester Digitale afhandeling. 25 juli VVH/Welstand/2019. Verslag vergadering stadsbouwmeester directie Stad Postbus 15 2700 AA Zoetermeer Vergunningen, Veiligheid en Handhaving Welstand Stadsbouwmeester Digitale afhandeling Ons kenmerk VVH/Welstand/2019 Uw brief van Datum 25 juli 2019 Doorkiesnummer

Nadere informatie

Stadsbouwmeester. 18 juli VVH/Welstand/2019. Verslag vergadering stadsbouwmeester. Aanwezig:

Stadsbouwmeester. 18 juli VVH/Welstand/2019. Verslag vergadering stadsbouwmeester. Aanwezig: directie Stad Postbus 15 2700 AA Zoetermeer Vergunningen, Veiligheid en Handhaving Welstand Stadsbouwmeester Datum 18 juli 2019 Ons kenmerk VVH/Welstand/2019 Uw brief van Doorkiesnummer 14079 Bijlage Onderwerp

Nadere informatie

Aanwezig: Ambtelijke ondersteuning, gemeente Zoetermeer.

Aanwezig: Ambtelijke ondersteuning, gemeente Zoetermeer. directie Stad Postbus 15 2700 AA Zoetermeer Vergunningen, Veiligheid en Handhaving Welstand Stadsbouwmeester Datum 29 mei 2019 Ons kenmerk VVH/Welstand/2019 Uw brief van Doorkiesnummer 14079 Bijlage Onderwerp

Nadere informatie

Verslag vergadering stadsbouwmeester

Verslag vergadering stadsbouwmeester directie Stad Postbus 15 2700 AA Zoetermeer Vergunningen, Veiligheid en Handhaving Welstand Stadsbouwmeester Datum 11 juli 2019 Ons kenmerk VVH/Welstand/2019 Uw brief van Doorkiesnummer 14079 Bijlage Onderwerp

Nadere informatie

Aanwezig: Ambtelijke ondersteuning, gemeente Zoetermeer.

Aanwezig: Ambtelijke ondersteuning, gemeente Zoetermeer. directie Stad Postbus 15 2700 AA Zoetermeer Vergunningen, Veiligheid en Handhaving Welstand Stadsbouwmeester Datum 18 juni 2019 Ons kenmerk VVH/Welstand/2019 Uw brief van Doorkiesnummer 14079 Bijlage Onderwerp

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-03-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-03-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 12 Verslag d.d. 18-03-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND

GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND SNELTOETS- CRITERIA DAKKAPELLEN DEEL 4. VERSNELLING: DE SNELTOETS- CRITERIA 1. DAKKAPELLEN 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDINGEN ROND DAKTERRASSEN 3. DAKRAMEN EN ANDERE

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 1. DAK- KAPELLEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen worden afgehandeld

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 4. ZONNEPANELEN EN -COLLECTOREN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen

Nadere informatie

Actualisatie Welstandsnota (Digitale versie = verkorte versie ten opzichte van analoge versie)

Actualisatie Welstandsnota (Digitale versie = verkorte versie ten opzichte van analoge versie) Actualisatie Welstandsnota (Digitale versie = verkorte versie ten opzichte van analoge versie) Welstandscriteria gebied 1 t/m 16 (als voorbeeld in deze versie alleen gebied 6) Pagina s met de definitieve

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 35 / 2017 Verslag d.d. 29-08-2017 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015

Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015 Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015 Aanwezig : M. Kavsitli, M.Overbeeke, W. Crusio en J. van Bergen REGULIERE AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING 1. WABO/2015/80 Rabobank Bouwadres Lange Zelke

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA 3. DAGLICHT- VOORZIENINGEN IN EEN DAK

DE SNELTOETS- CRITERIA 3. DAGLICHT- VOORZIENINGEN IN EEN DAK DE SNELTOETS- CRITERIA 3. DAGLICHT- VOORZIENINGEN IN EEN DAK Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN

DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen

Nadere informatie

Keizer Karel V Singel 8 Postbus 435 5600 AK Eindhoven tel: 040 2594664 www.milieudienst.sre.nl

Keizer Karel V Singel 8 Postbus 435 5600 AK Eindhoven tel: 040 2594664 www.milieudienst.sre.nl plan 1 : Boxtel datum : 10-3-2010 aanvrager : Zorggroep Elde/tav Financiele administratie, Postbus 74, 5280 AB Boxtel bouwplan : het bouwen van een balkon bwt.nr. : BV2009240 bouwadres : Keefheuvel 17

Nadere informatie

g^atwijk - Strijdig gebruik (art. 2.1 lid ie van de Wabo)

g^atwijk - Strijdig gebruik (art. 2.1 lid ie van de Wabo) g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer 1413151 1. Inleiding Op 12 april 2019 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een dakkapel in het voor- en achterdakvlak

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 7. ZONWERINGEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen worden afgehandeld

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA 9. ERF- EN PERCEEL- AFSCHEIDINGEN

DE SNELTOETS- CRITERIA 9. ERF- EN PERCEEL- AFSCHEIDINGEN DE SNELTOETS- CRITERIA 9. ERF- EN PERCEEL- AFSCHEIDINGEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen

Nadere informatie

ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2

ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2 ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2 2015 Inleiding Dit beeldkwaliteitsplan is een herziening van het beeldkwaliteitsplan voor Diepenheim Noord 2 uit 2008. De huidige inzichten op het gebied van ruimtelijke

Nadere informatie

SPIJKVOORDERHOUT WONEN AAN DE OERDIJK Overzicht kavels

SPIJKVOORDERHOUT WONEN AAN DE OERDIJK Overzicht kavels Overzicht kavels Verkaveling: Oerdijk Koekkoekpad Cees Wilkeshuisstraat Pieter Stuitjesstraat Van Der Marcklaan Willem ten Entelstraat Van Der Marcklaan Deelgebieden: Kavels: opp: 220 772 m 2 224 657 m

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 3 110139 Bouwadres Rading 146 Loosdrecht Soort bouwwerk Winkel Omschrijving supermarkt Aanvrager Walmarkt vastgoed B.V. M.A. Slager Welstandsnota

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 8. ROLHEKKEN, LUIKEN EN ROLLUIKEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen welstandscommissie Haarlemmerliede en Spaarnwoude Vastgesteld: Commissie NH Zuid Aantal adviesaanvragen: 6 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 4

Nadere informatie

Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018

Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018 Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018 Nr Registratienr Omschrijving Advies 1 OMV13263 het bouwen van een inundatie-maquette, Ligneweg (Wet Brabantse Waterlinie) 2 OMV73241

Nadere informatie

criteria 7 schotel-, spriet- en staafantennes Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon

criteria 7 schotel-, spriet- en staafantennes Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon criteria 7 schotel-, spriet- en staafantennes 2013 Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon 2 criteria 7 - schotel-, spriet- en staafantennes

Nadere informatie

Wanneer een bouwplan niet aan de loketcriteria voldoet of wanneer er sprake is van een bijzondere situatie, waarbij twijfel bestaat aan de

Wanneer een bouwplan niet aan de loketcriteria voldoet of wanneer er sprake is van een bijzondere situatie, waarbij twijfel bestaat aan de Welstandsnota gemeente 8 Loketcriteria Dit hoofdstuk behandelt gestandaardiseerde welstandscriteria voor veel voorkomende kleine bouwplannen. Deze criteria dienen als basis voor het gemeentelijk welstandsbeleid

Nadere informatie

Bijlage bij Welstandsnota Diemen 2012, GR 07-06-2012, besluit nr.12-32 CONSEQUENTIES

Bijlage bij Welstandsnota Diemen 2012, GR 07-06-2012, besluit nr.12-32 CONSEQUENTIES CONSEQUENTIES Onderstaand zijn per thema het huidige beleid, het nieuwe beleid en de voordelen en nadelen worden weergegeven wat de consequenties zijn voor de aanpassing van het beleid. Hiermee kunt u

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 6. KOZIJN- EN GEVEL- WIJZIGINGEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 17-09-2013

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 17-09-2013 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 38 Verslag d.d. 17-09-2013 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

Technische vragen. Onderwerp: Welstandsnota Ongewenste trendsetter. Agendapunt: Welstandsnota 2016 Datum: Voorronde 6 juni 2016

Technische vragen. Onderwerp: Welstandsnota Ongewenste trendsetter. Agendapunt: Welstandsnota 2016 Datum: Voorronde 6 juni 2016 Technische vragen Onderwerp: Welstandsnota 2016 Agendapunt: Welstandsnota 2016 Datum: Voorronde 6 juni 2016 Vragen: Proces Afwijkingen De welstandsnota geeft ruimte voor afwijkingen, zoals bij de gewijzigde

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 25-06-2015 Advies over de periode van 12-06-2015 t/m 25-06-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 25-06-2015 Advies over de periode van 12-06-2015 t/m 25-06-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 25-06-2015 15-06077 Adres: Oudegracht 69 te Utrecht het restaureren van een kerk 17-06-2015 Commissie: 30-6-2015 Akkoord Monumentwaarden voldoende

Nadere informatie

Conclusie 18 jan 18 Positief. Niet strijdig met redelijke eisen van welstand.

Conclusie 18 jan 18 Positief. Niet strijdig met redelijke eisen van welstand. Plaats Hulst Datum 18 januari 2018 Afspraken: 1. 14.00 uur, architect Lange Nieuwstraat 12, 14 en 16 te Hulst (zie agendapunt 1.6) 2. 14.45 uur, architect Willem de Zwijgerlaan 2, Kloosterzande (zie agendapunt

Nadere informatie

criteria 5 bijbehorende bouwwerken Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon

criteria 5 bijbehorende bouwwerken Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon criteria 5 bijbehorende bouwwerken 2013 Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon 2 criteria 5 - bijbehorende bouwwerken dorp stad & land Inleiding

Nadere informatie

g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer

g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer 1392861 1. Inleiding Op 18 maart 2019 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van bijgebouwen en vlaggenmasten op het perceel

Nadere informatie

GEMEENTE ZUNDERT WELSTANDSNOTA Deel III: Ambtelijke toetsingscriteria

GEMEENTE ZUNDERT WELSTANDSNOTA Deel III: Ambtelijke toetsingscriteria telefoon fax email internet kvk Breda Compositie 5 stedenbouw bv Boschstraat 35-37 4811 GB Breda 076 5225262 076 5213812 info@c5s.nl www.c5s.nl 20083802 GEMEENTE ZUNDERT WELSTANDSNOTA 2014 Deel III: Ambtelijke

Nadere informatie

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten.

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten. Plaats Hulst Datum 1 september 2015 Tijd 9:00 uur Locatie Multimediaruimte 1 Aanvragen omgevingsvergunning 1.1 Adres: Grote Markt 24, Hulst Omschrijving: het plaatsen van valramen en het vervangen van

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-11-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-11-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 47 Verslag d.d. 18-11-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Heemstede. Aantal bouwplannen: 9 Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 9

Heemstede. Aantal bouwplannen: 9 Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 9 WZNH commissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen commissievergadering Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie commissie ruimtelijke kwaliteit Raadhuis Aantal bouwplannen: 9 Waarvan herhalingen:

Nadere informatie

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstandscommissie Haarlemmerliede Vastgesteld: Commissie NH Zuid Aantal adviesaanvragen: 6 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 1 Kleine commissie:

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 2 Grote commissie: 5

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 2 Grote commissie: 5 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 0 120026 Bouwadres Philip van Wassenaerln 5 te Nederhorst den Berg gemand. Soort bouwwerk Individuele

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan herziening Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013

Beeldkwaliteitsplan herziening Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013 Plek voor ideeën e Beeldkwaliteitsplan herziening Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013 Beeldkwaliteitsplan Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013 Inhoud 1 Inleiding

Nadere informatie

Strijdig gebruik (art. 2.1 lid ie) van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Strijdig gebruik (art. 2.1 lid ie) van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer 1310106 1. Inleiding Op 9 november 2018 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het wijzigen van de gevels op het perceel Hoftuinplein 1

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 19-02-2015 Advies over de periode van 06-02-2015 t/m 19-02-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 19-02-2015 Advies over de periode van 06-02-2015 t/m 19-02-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 19-02-2015 13-05668 Adres: Nieuwegracht 19-21 te Utrecht het verbouwen van het rijksmonument, het plaatsen van dakramen, verlagen van de keldervloer,

Nadere informatie

Gelet op artikel 2.1 van de Wabo besluiten wij de omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteit: Bouwen (art. 2.1 lid ia van de Wabo)

Gelet op artikel 2.1 van de Wabo besluiten wij de omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteit: Bouwen (art. 2.1 lid ia van de Wabo) g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer 1321847 1. Inleiding Op 23 november 2018 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het legaliseren van een hekwerk op het perceel op de gronden

Nadere informatie

Beeldkwaliteitscriteria Sandepark

Beeldkwaliteitscriteria Sandepark Beeldkwaliteitscriteria Sandepark I n l eidi n g De bebouwing op het Sandepark kent vanouds een sterke onderlinge ruimtelijke samenhang. Inmiddels zijn diverse wijzigingen zichtbaar. Ter voorkoming van

Nadere informatie

BIJGEBOUW OF OVERKAPPING OP ZIJ OF ACHTER ERF

BIJGEBOUW OF OVERKAPPING OP ZIJ OF ACHTER ERF SNELTOETSCRITERIA BIJGEBOUW OF OVERKAPPING OP ZIJ OF ACHTER ERF De afstand tot de voorgevel moet ongeveer 3m zijn. Indien het zij- en/of achtererf grenst aan de weg of een openbaar pad dan dient de afstand

Nadere informatie

Welstandsnota Zaanstad 2013

Welstandsnota Zaanstad 2013 Zaanstad 2013 Hoofdstuk 3 Welstand kleine plannen Trendsetter Een trendsetter is een plan, dat is aangewezen om te herhalen. Daarnaast zijn er niet aangewezen plannen die in vergelijkbare situaties als

Nadere informatie

Verslag 6 november 2017

Verslag 6 november 2017 Verslag 6 november 2017 Nr Registratienr Omschrijving Advies 1 OMV67849 het veranderen van de gevel, Akkoord, met het veranderen van de gevel. De Schoolstraat 11 te Halsteren commissie wil graag de materialen

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

2Nog niet vastgesteld. Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 1 oktober 2015

2Nog niet vastgesteld. Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 1 oktober 2015 2Nog niet vastgesteld Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 1 oktober 2015 Aanwezig: P. van der Grinten (voorzitter), B. Duvekot, M. Tombal, V. Jansen, J. Vos C. Bouwstra,,

Nadere informatie

criteria 1 kozijn- en gevelwijzigingen Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon

criteria 1 kozijn- en gevelwijzigingen Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon criteria 1 kozijn- en gevelwijzigingen 2013 Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon 2 criteria 1 - kozijn- en gevelwijzigingen dorp stad & land

Nadere informatie

Landschappelijk Wonen Mussel

Landschappelijk Wonen Mussel gemeente Stadskanaal Landschappelijk Wonen Mussel Verkoopbrochure maart 2014 - kaveltekening en prijzen - bestemmingsplan - beeldkwaliteitsplan Leeswijzer Op bladzijde 3 en 4 vindt u de verkaveling en

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 22-04-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 22-04-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 17 Verslag d.d. 22-04-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer

g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer 1268533 1. Inleiding Op 10 september 2018 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het verlengen van de vergunning van het natuurcentrum

Nadere informatie

SPIJKVOORDERHOUT WONEN AAN HET LAANTJE Overzicht kavels

SPIJKVOORDERHOUT WONEN AAN HET LAANTJE Overzicht kavels Cees Wilkeshuisstraat SPIJKVOORDERHOUT WONEN AAN HET LAANTJE Overzicht kavels Verkaveling: Oerdijk Koekkoekpad Pieter Stuitjesstraat Van Der Marcklaan Willem ten Entelstraat Van Der Marcklaan Deelgebieden:

Nadere informatie

Voorbeeld sneltoetscriteria

Voorbeeld sneltoetscriteria Welstandsnota gemeente Dordrecht Voorbeeld sneltoetscriteria (algemeen en aan- en uitbouwen) 2. Sneltoetscriteria 2.1 Algemeen In dit hoofdstuk worden Sneltoetscriteria gegeven voor, aan- en uitbouwen,

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 10. RECLAME Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen worden afgehandeld

Nadere informatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie Deelgebied 4, Vorchten 1. Beschrijving bestaande situatie der tijden zijn aanbouwen gerealiseerd, soms opvallend qua massa maar zodanig rekening houdend met de locatie en zichten dat zij geen afbreuk doen

Nadere informatie

Welstandsnota e Aanvulling. Gemeente Dronten

Welstandsnota e Aanvulling. Gemeente Dronten Welstandsnota 2004 4 e Aanvulling Gemeente Dronten Inleiding In dit beleidsdocument is een nieuw gebied beschreven, bestaande uit drie deelgebieden, dat een aanvulling vormt op de Welstandsnota van de

Nadere informatie

Keizer Karel V Singel 8 Postbus AK Eindhoven tel:

Keizer Karel V Singel 8 Postbus AK Eindhoven tel: plan 1 : Boxtel datum : 8-9-2010 aanvrager : RWL Bos, Hezelaarsestraat 1, 5298 NH Liempde bouwplan : het verbouwen en uitbreiden van de woning bwt.nr. : BV2008093 bouwadres : Hezelaarsestraat 1 te Liempde

Nadere informatie

SPIJKVOORDERHOUT WONEN AAN DE ALLEE Overzicht kavels

SPIJKVOORDERHOUT WONEN AAN DE ALLEE Overzicht kavels Overzicht kavels Verkaveling: Oerdijk Koekkoekpad Cees Wilkeshuisstraat Pieter Stuitjesstraat Van Der Marcklaan Willem ten Entelstraat Van Der Marcklaan Deelgebieden: Kavels: opp: 220 772 m 2 224 657 m

Nadere informatie

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit. Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit. Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede WZNH Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie Heemstede Raadhuis Heemstede Aantal adviesaanvragen:

Nadere informatie

UITVOERINGSRICHTLIJNEN KLEINE BOUWWERKEN STRAATZIJDE

UITVOERINGSRICHTLIJNEN KLEINE BOUWWERKEN STRAATZIJDE UITVOERINGSRICHTLIJNEN KLEINE BOUWWERKEN STRAATZIJDE Vastgesteld: 7 mei 2013 1 UITVOERINGSRICHTLIJNEN KLEINE BOUWWERKEN STRAATZIJDE Met de Uitvoeringsrichtlijnen voor kleine bouwwerken aan de straatzijde

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 03-03-2015

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 03-03-2015 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 10 Verslag d.d. 03-03-2015 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Deelgebied 5, bruggen Apeldoorns Kanaal. 1. Beschrijving bestaande situatie

Deelgebied 5, bruggen Apeldoorns Kanaal. 1. Beschrijving bestaande situatie GELDERS GENOOTSCHAP Welstandsnota Heerde Deelgebied 5, bruggen Apeldoorns Kanaal 1. Beschrijving bestaande situatie In dit deelgebied komen zeven bruggen over het Apeldoorns Kanaal aan de orde. Bruggen

Nadere informatie

Aantal adviesaanvragen: 12 Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 12. Egon Kuchlein (gemandateerd architectlid); John van Wanum (plantoelichter)

Aantal adviesaanvragen: 12 Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 12. Egon Kuchlein (gemandateerd architectlid); John van Wanum (plantoelichter) WZNH Adviseurs ruimtelijke kwaliteit Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede Vdstg^steld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie Heemstede Gemeentehuis Heemstede Aantal adviesaanvragen:

Nadere informatie

criteria 2 dakkapellen Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon

criteria 2 dakkapellen Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon criteria 2 dakkapellen 2013 Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon 2 criteria 2 - dakkapellen dorp stad & land Inleiding Deze notitie is een

Nadere informatie

Keizer Karel V Singel 8 Postbus AK Eindhoven tel:

Keizer Karel V Singel 8 Postbus AK Eindhoven tel: plan 1 : Boxtel datum : 9-12-2010 aanvrager : Woonstichting St. Joseph, Postbus 825, 5280 AV Boxtel bouwplan : het bouwen van 30 grondgebonden woningen en de bou bwt.nr. : BV2008210 bouwadres : Baanderherenweg

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Denekamp 't Pierik fase 2

Beeldkwaliteitsplan. Denekamp 't Pierik fase 2 Beeldkwaliteitsplan Denekamp 't Pierik fase 2 Govert Flinckstraat 31 - postbus 1158-8001 BD Zwolle 038-4216800 13 november 2008 2 Beeldkwaliteitsplan Denekamp t Pierik fase 2 1. Inleiding 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

Wal GG Eindhoven Postbus KA Eindhoven T:

Wal GG Eindhoven Postbus KA Eindhoven T: plan 1 : Boxtel datum : 17-1-2018 bouwplan : het verbouwen van De Adelaar tot woningen bwt.nr. : VB2017354 GC17.05941 bouwadres : Baroniestraat 75 te Boxtel --- advies : VOLDOET MITS beh. : 1 bovenvermelde

Nadere informatie

LORENTZ III HARDERWIJK

LORENTZ III HARDERWIJK LORENTZ III HARDERWIJK BEELDKWALITEITPLAN BEDRIJVENTERREIN LORENTZ III BEELDKWALITEITPLAN BEDRIJVENTERREIN LORENTZ III Algemeen Doel In dit document worden richtlijnen beschreven voor de vormgeving van

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

Keizer Karel V Singel 8 Postbus AK Eindhoven tel:

Keizer Karel V Singel 8 Postbus AK Eindhoven tel: plan 1 : Boxtel datum : 12-5-2010 aanvrager : Samenwerking Winkels Boxtel, Bunzinghage 86, 5258 XD BERLICUM NB bouwplan : het veranderen van de entreepui en het verlagen va bwt.nr. : BV2008374 bouwadres

Nadere informatie

2.4 CRITERIA VOOR VEEL VOORKOMENDE KLEINE BOUWPLANNEN

2.4 CRITERIA VOOR VEEL VOORKOMENDE KLEINE BOUWPLANNEN 2.4 CRITERIA VOOR VEEL VOORKOMENDE KLEINE BOUWPLANNEN In artikel 2.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht staat dat Burgemeester en Wethouders een aanvraag om vergunning moeten toetsen aan redelijke

Nadere informatie

Opmerkingen: Akkoord onder voorbehoud van architectonische uitwerking.

Opmerkingen: Akkoord onder voorbehoud van architectonische uitwerking. Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 24-05-2018 Advies over de periode van 10-05-2018 t/m 24-05-2018 18-04736 Adres: Enghlaan 6 te Utrecht het bouwen van een bijgebouw 23-5-2018

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 11 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR. KL201441 Samenstelling van deze KLEINEcommissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer ir H. van Dijk). Datum: vrijdag

Nadere informatie

Detaillering kozijnen voor nadere goedkeuring overleggen aan welstand/erfgoed.

Detaillering kozijnen voor nadere goedkeuring overleggen aan welstand/erfgoed. Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 10-12-2018 18-29050 Adres: Nieuwegracht 125, 125 BS en 125BSA te Utrecht het wijzigen van de indeling van een bakkerij en woongebouw ten behoeve

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 4 Grote commissie: 2

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 4 Grote commissie: 2 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 0 140013 Bouwadres Herenweg 59 te Breukeleveen Soort bouwwerk Individuele woning Omschrijving plaatsen van een schoorsteen Aanvrager

Nadere informatie

Verslag 16 april 2018

Verslag 16 april 2018 Verslag 16 april 2018 Nr Registratienr Omschrijving Advies 1 OMV13433 het veranderen van het pand, Korte Akkoord, met het veranderen van het pand. Leeuwstraat 2 te Halsteren 2 OMV13386 het vergroten van

Nadere informatie

Uitvoeringsbeleid voor dakkapellen en dakopbouwen Rijssen-Holten 2017

Uitvoeringsbeleid voor dakkapellen en dakopbouwen Rijssen-Holten 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Rijssen-Holten Nr. 149321 28 augustus 2017 Uitvoeringsbeleid voor dakkapellen en dakopbouwen Rijssen-Holten 2017 Gelezen het bestuursvoorstel van 2 mei 2017

Nadere informatie

DAKKAPELLEN IN DE OUDE KOM VAN VOLENDAM

DAKKAPELLEN IN DE OUDE KOM VAN VOLENDAM DAKKAPELLEN IN DE OUDE KOM VAN VOLENDAM WIJZIGING WELSTANDSCRITERIA Vastgesteld door de gemeenteraad op 25 september 2008 1 INHOUD Inhoud. Blz. 2 1 Bestaande criteria Blz. 3 1.1 Sneltoetscriteria voor

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

Kavelpaspoort Rubenssingel. Definitief

Kavelpaspoort Rubenssingel. Definitief Kavelpaspoort Rubenssingel Definitief 13 mei 2016 1 2 Toetsingskader Gebiedspaspoort Bouwenvelop Laat u inspireren door de directe omgeving; woonstraat, water, groen, bebouwing Betrek een geregistreerd

Nadere informatie

Beeldkwaliteitscriteria Sandepark

Beeldkwaliteitscriteria Sandepark B i j l a g e Beeldkwaliteitscriteria Sandepark I n l eidi n g De bebouwing op het Sandepark kent vanouds een sterke onderlinge ruimtelijke samenhang. Inmiddels zijn diverse wijzigingen zichtbaar. Ter

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker Lunteren mei 0 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 N Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 Inhoud Inleiding Stedenbouwkundige uitgangspunten Gebouwen

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 45 Verslag d.d. 08-11-2016 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost(vastgesteld) Inhoudsopgave Bijlagen bij regels Bijlage 1 Beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Koppelenburg Zuid te Brummen

Beeldkwaliteitplan Koppelenburg Zuid te Brummen Beeldkwaliteitplan Koppelenburg Zuid te Brummen Compendium Gemeente Brummen Engelenburgerlaan 31 Postbus 5 6970 AA Brummen Van Wanrooij Projectontwikkeling BV Broekstraat 2 5386 KD Geffen Rotij Vastgoedontwikkeling

Nadere informatie

Kozijn- of gevelwijziging

Kozijn- of gevelwijziging Kozijn- of gevelwijziging (aan bestaande woningen of woongebouwen of aan bijgebouwen bij bestaande woningen of woongebouwen) Omschrijving en uitgangspunten Van een kozijn- of gevelwijziging is sprake bij

Nadere informatie

3 Besluit Gelet op artikel 2.1 van de Wabo besluiten wij de omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteiten:

3 Besluit Gelet op artikel 2.1 van de Wabo besluiten wij de omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteiten: g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer 1362807 1. Inleiding Op 1 februari 2019 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een overdekte fietsenstalling op het perceel

Nadere informatie

criteria 6 rolluiken, hekken en luiken Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon

criteria 6 rolluiken, hekken en luiken Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon criteria 6 rolluiken, hekken en luiken 2013 Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon 2 criteria 6 - rolluiken, hekken en luiken dorp stad & land

Nadere informatie

g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer

g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer 1338272 1. Inleiding Op 20 december 2018 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het uitbreiden van de woning op de eerste etage op het

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 03-05-2016

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 03-05-2016 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 18 Verslag d.d. 03-05-2016 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 12 mei 2016

Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 12 mei 2016 Nog niet vastgesteld Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 12 mei 2016 Aanwezig: M. Tombal (wnd. voorzitter), C. Bouwstra, (commissieleden), V. Jansen (burgerlid) J. Kalmijn

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 02-09-2014

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 02-09-2014 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 36 Verslag d.d. 02-09-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Kop IJsselveld

Beeldkwaliteitsplan. Kop IJsselveld Beeldkwaliteitsplan Kop IJsselveld Status: Definitief Datum: 1 juli 2013 Beeldkwaliteitsplan Kop IJsselveld 2 Inhoud 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Beeldkwaliteitsplan 3 1.3 Opbouw beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

Verslag (intern) - D.94393

Verslag (intern) - D.94393 Adres Nieuwstraat 33, 35 en 37 het verbouwen van de panden, vooroverleg, reeds behandeld op 22 november 2018 rijksmonument Toelichting binnenstad, beschermd stadsgezicht algemeen en gebiedsgericht Advies:

Nadere informatie