Het college stelt de regeling vast. Het college verzoekt om in januari 2018 geïnformeerd te worden over de toekomstbestendigheid van deze regeling.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het college stelt de regeling vast. Het college verzoekt om in januari 2018 geïnformeerd te worden over de toekomstbestendigheid van deze regeling."

Transcriptie

1 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 21 november 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 3 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): Team: Communicatie & Personeel Ellen Langerak, Ondernemingsraad, René Engels, Corrie Verhoeff Onderwerp: Gemeentelijke spaarregeling Advies: 1. Stel de Gemeentelijke spaarregeling Woerden 2018 vast, onder voorbehoud dat de Ondernemingsraad instemming verleend. 2. Trek de Gemeentelijke spaarregeling d.d. 6 december 2005 in. 3. Vraag de Ondernemingsraad om instemming voor de Gemeentelijke spaarregeling Woerden Begrotingsconsequenties NEE B. en W. d.d.:19/12/2017 Besluit : Akkoord Het college stelt de regeling vast. Het college verzoekt om in januari 2018 geïnformeerd te worden over de toekomstbestendigheid van deze regeling. Portefeuillehouder: burgemeester

2 Inleiding: Als gevolg van het Besluit Begroting en Verantwoording Gemeenten (BBV) moet de formulering van artikel 2 onder c van de Gemeentelijke Spaarregeling worden aangepast. In dit artikel wordt beschreven hoe het geldende rentepercentage wordt bepaald. In de Gemeentelijke spaarregeling staat in artikel 3 dat het maximale spaarbedrag eenmaal per 3 jaar wordt aangepast op basis van de ontwikkeling van het prijsindexcijfer voor de gezinsconsumptie. Het huidige maximale spaarbedrag is ingegaan op 1 januari De bevoegdheid van het college komt voort uit de volgende wet - en/of regelgeving: Op grond van artikel 160 van de Gemeentewet is het College bevoegd om rechtspositieregelingen voor het personeel vast te stellen, te wijzigen en in te trekken. Beoogd effect: 1. Een lokale regeling die in overeenstemming is met het BBV. 2. (Periodieke) aanpassing van het maximale spaarbedrag. Argumenten: 1.1 De formulering van artikel 2 onder c van de Gemeentelijke Spaarregeling moet aangepast worden als gevolg van het Besluit Begroting en Verantwoording Gemeenten. Als gevolg van de stellige uitspraak van de commissie BBV (Besluit Begroting en Verantwoording Gemeenten, kortweg: boekhoudregels) zijn er meerdere momenten waarop een rentepercentage van de begroting wordt bepaald, terwijl de regeling (en uitvoering) uitgaat van één moment waarop het geldende rentepercentage bepaald wordt. Gelet op de eenduidigheid en administratieve uitvoerbaarheid wordt gekozen voor het percentage dat de raad bij vaststelling van de begroting vaststelt. 1.2 De overige artikelen van de Gemeentelijke Spaarregeling blijven ongewijzigd. Inhoudelijk wordt de Gemeentelijke Spaarregeling niet gewijzigd. Slechts hetgeen onder argument 1.1 genoemd is, is aanleiding om de regeling opnieuw vast te laten stellen. 1.3 Op basis van de ontwikkeling van het prijsindexcijfer voor de gezinsconsumptie wordt het maximale spaarbedrag ,-- met ingang van 1 januari Het huidige maximale spaarbedrag ( ,--) dateert van 1 januari De berekening van het nieuwe maximale spaarbedrag is als volgt: Spaarbedrag ,-- Index ,60% 69,-- Subtotaal ,-- Index ,40% 46,28 Subtotaal ,28 Index ,90% 104,54 Subtotaal ,81 Index ,37% 160,56 (t/m oktober 2017) Subtotaal ,37 Afgerond wordt dit , De oude Gemeentelijke spaarregeling moet worden ingetrokken, vanwege het vaststellen van de nieuwe, geactualiseerde regeling. Gelijktijdig met het vaststellen van de nieuwe Gemeentelijke spaarregeling Woerden 2018 kan de huidige ( oude ) spaarregeling worden ingetrokken.

3 Kanttekening: 1.1 De ingangsdatum van 1 januari 2018 is 4 jaar na de laatste aanpassing van het maximale spaarbedrag, in plaats van na 3 jaar. Per abuis is het maximale spaarbedrag niet verhoogd met ingang van 1 januari 2017, zoals op grond van de regeling eigenlijk had gemoeten. Er wordt niet voorgesteld om het maximale spaarbedrag met terugwerkende kracht te verhogen, omdat dat administratief en inhoudelijk erg ingewikkeld wordt. Wel wordt bij de berekening rekening gehouden van 4 maal een indexatie aan de hand van het prijsindexcijfer voor de gezinsconsumptie. Financiën: Ter informatie: het rentepercentage op de gemeentelijke spaarregeling voor 2018 is 3 % (conform artikel 2 onder c van de Gemeentelijke Spaarregeling Woerden 2018). Over de financiële effecten kan het volgende worden gezegd: De stand van het gespaarde bedrag is per ,--. De uitgekeerde rente bedroeg ,-- (3,22% over ). Er zijn in totaal 282 spaarders. Als deze allemaal 500,-- extra sparen is dit een bedrag van ,--. In totaal is het gespaarde bedrag dan ,--. De rente is echter verlaagd naar 3%. De uit te keren rente bedraagt dan ,-- en is dus lager. Uitvoering: Zie onder "Communicatie / Website". Communicatie / Website: Op PIM, in de groep Personele Informatie, zal bekendheid gegeven worden aan het verhoogde maximale spaarbedrag en het nieuwe rentepercentage. De Gemeentelijke Spaarregeling Woerden 2018 wordt bekend gemaakt in het elektronisch gemeenteblad (artikel 139 Gemeentewet) en op overheid.nl (artikel 140 Gemeentewet). Tevens zal deze informatie worden opgenomen in de brief die spaarders ieder jaar in januari ontvangen. Ondernemingsraad: Na het principebesluit door het college, wordt de Gemeentelijke Spaarregeling Woerden 2018 ter instemming voorgelegd aan de Ondernemingsraad. Op grond van artikel 27 uit de Wet op de Ondernemingsraden heeft de Ondernemingsraad instemmingsrecht. Artikel 27 WOR luidt als volgt: 1. De ondernemer behoeft de instemming van de ondernemingsraad voor elk door hem voorgenomen besluit tot vaststelling, wijziging of intrekking van: a. regelingen op grond van een pensioenovereenkomst, een winstdelingsregeling of een spaarregeling; Conform de afspraak met de Ondernemingsraad wordt dit principe besluit (zonder opmerkingen van de Ondernemingsraad) automatisch omgezet in een definitief besluit.

4 Samenhang met eerdere besluitvorming: Zie besluitvorming over voorgaande verhogingen van het maximale spaarbedrag: 07A verhoging van ,-- naar ,-- met ingang van 1 januari A verhoging van ,-- naar ,-- met ingang van 1 januari A verhoging van ,-- naar ,-- met ingang van 1 januari 2014 Bijlagen: De in te trekken Gemeentelijke Spaarregeling, d.d. 6 december 2005 ( ) Gemeentelijke Spaarregeling W oerden 2018, ter vaststelling (17i.05846) Instemmingsverzoek aan de Ondernemingsraad, ter ondertekening en verzending (17U.28199)

5 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woerden: s Gelet op het gestelde in artikel 160 van de Gemeentewet waarbij de bevoegdheid tot het vaststellen, wijzigen en intrekken van rechtspositieregelingen voor het gemeentelijk personeel en gewezen personeel wordt opgedragen aan het College; vast te stellen de volgende: BESLUIT: "Gemeentelijke Spaarregeling" Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder "ambtenaar" degene in dienst van de gemeente Woerden, op wie de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling van toepassing is. Artikel 2 Met het spaarfonds van de ambtenaren der gemeente Woerden, beheerd door de kassier, aan te gaan een deposito-overeenkomst krachtens welke de spaargelden van genoemde ambtenaren worden gestort in en terugbetaald uit de gemeentekas, terzake waarvan de navolgende bepalingen zullen gelden: a. het bedrag hetwelk kan worden gestort bedraagt f ,- (norm 1 januari 2001) (f ,401 f 9.250,- norm 1 januari 2002) per deelnemende ambtenaar, de saldi zijn dagelijks opvraagbaar; b. de mutaties worden per stortings-zopnamedatum geadministreerd en de rente naar de feitelijke vaiutadatum berekend; c. de gemeente vergoedt een rente welke gelijk is aan het in de begroting van het desbetreffende jaar berekende rente-om slagpercentage. Artikel 3 Burgemeester en wethouders passen het in artikel 2, onder a genoemde bedrag eenmaal per 3 jaar aan op basis van de ontwikkeling van het prijsindexcijfer voor de gezinsconsumptie. Artikel 4 Burgemeester en wethouders kunnen, voorzover nodig, in afwijking van de bij of krachtens deze regeling gestelde regelen beslissen in gevallen waarin deze regelen naar hun oordeel niet of niet naar redelijkheid voorzien. Artikel 5 Deze regeling treedt in werking op 1 januari Aldus besloten in de vergadering van 6 december 2004'; Het college van burgemeester en wethouders van Woerden, Cwakkernaat iris mr. ľ*.j.j.m. Mangelmans burgemeester Gemeentelijke spaarregeling

6 L 17İ Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Woerden; Gelet op het gestelde in artikel 160 van de Gemeentewet waarbij de bevoegdheid tot het vaststellen, wijzigen en intrekken van de rechtspositieregelingen voor het gemeentelijk personeel en gewezen personeel wordt opgedragen aan het College; W gcmccnic WOERDEN Gelet op de verkregen instemming van de Ondernemingsraad d.d ; Vast te stellen de volgende BESLUIT: GEMEENTELIJKE SPAARREGELING WOERDEN 2018 Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder "ambtenaar" degene in dienst van de gemeente Woerden, op wie de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling van toepassing is. Artikel 2 Met het spaarfonds van de ambtenaren van de gemeente Woerden, beheerd door de kassier, aan te gaan een deposito-overeenkomst krachtens welke de spaargelden van genoemde ambtenaren worden gestort in en terugbetaald uit de gemeentekas, terzake waarvan de navolgende bepalingen zullen gelden: a. Het bedrag dat kan worden gestort bedraagt C ,-- (norm 1 januari 2018) per deelnemende ambtenaar, de saldi zijn dagelijks opvraagbaar; b. De mutaties worden per stortings-1 opnamedatum geadministreerd en de rente naar de feitelijke vervaldatum berekend; c. De gemeente vergoedt een rente welke gelijk is aan het berekende rente-omslagpercentage dat door de raad is vastgesteld bij het vaststellen van de primaire begroting van het desbetreffende jaar. Artikel 3 Burgemeester en wethouders passen het in artikel 2 onder a genoemde bedrag eenmaal per 3 jaar aan op basis van de ontwikkeling van het prijsindexcijfer voor de gezinsconsumptie. Artikel 4 Burgemeester en wethouders kunnen, voor zover nodig, in afwijking van de bij of krachtens deze regeling gestelde regels beslissen in gevallen waarin deze regels naar hun oordeel niet of niet naar redelijkheid voorzien. Artikel 5 y 1. Deze regeling treedt in werking op 1 januari 2018, onder gelijktijdige intrekkiníşrvan de 'Gemeentelijke spaarregeling' d.d. 6 december X 2. Deze regeling kan worden aangehaald als "Gemeentelijke spaarregelingi/voerden 2018". Aldus besloten in de vergadering van ; / / y Het college van burgemeester enweţhouders van de gemeente Woercļefy drs. M.H.J. van KruijïtergeřrlvlBA secretaris. Ys' V.J Gemeentelijke spaarregeling 2018

7 L5* İ3 gemeente WOERDEN De Ondernemingsraad van de gemeente Woerden Blekcrijlaan GR Woerden Postbus AA Woorden telefoon I4 0M8 Fax (0348) stad h u i s'ņï woerden. n I Onderwerp: Instemmingsaanvraag m.b.t. Gemeentelijke spaarregeling 2018 B I W-nummer NLDM7.21.S60.B.Q2 KvK-nummer IBAN-nummer N!.41BNGlI02850(We.72 Doorkiesnummer/Behandeldr: Datum: 19 december U (0348) I L. van Dijk Verzenddatum: 2 0 DEC 2017 Beste leden van de Ondernemingsraad, Instemming vragen: Gemeentelijke spaarregeling Woerden 2018 Gewenste ingangsdatum: 1 januari 2018 Overwegende het navolgende: 1. Beweegredenen voorgenomen besluit Er zijn twee redenen om deze nieuwe Gemeentelijke spaarregeling Woerden 2018 vast te stellen: De formulering van het oude artikel 2 onder c is niet meer eenduidig toe te passen als gevolg van het Besluit Begroting en Verantwoording Gemeenten (BBV). In dit artikel wordt beschreven hoe het geldende rentepercentage wordt bepaald. De nieuwe formulering geeft een eenduidiger duiding hoe het jaarlijkse rentepercentage wordt bepaald. Het maximale spaarbedrag wordt eenmaal in de drie jaar aangepast. Dat is voor het laatst gebeurd met ingang van 1 januari Per abuis is het nieuwe maximale spaarbedrag niet met ingang van 1 januari 2017 vastgesteld. Met de indexatie is daarentegen wel rekening gehouden met de ontwikkeling van het prijsindexcijfer voor de gezinsconsumptie van de afgelopen 4 jaren. 2. Consequenties voor de medewerkers Voor de medewerkers is de consequentie alleen merkbaar in het verhoogde spaarbedrag. Dit wordt op het intranet bekend gemaakt. Ook ontvangen de huidige spaarders in januari 2018 een jaaroverzicht met begeleidend schrijven, waarin ook het nieuwe rentepercentage bekend wordt gemaakt. 3. Overzicht van de wijze waarop de consequenties worden opgevangen De nieuwe regeling wordt op het intranet bekend gemaakt, als ook het nieuwe maximale spaarbedrag.

8 Graag ontvang ik uw instemming bij eerste gelegenheid. Met vriendelijke groet, de bestuurder drs. M.H.J. vamcrpijfbergen MBA Bijlage(n): 'rincipe besluit van het college (17A.01287) Gemeentelijke spaarregeling d.d. 6 december 2005 ( )

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 14 februari 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 14 februari 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A.00180 Datum: 14 februari 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Team: Communicatie & Personeel Salarisadministratie,

Nadere informatie

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 20 juli 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Team: Communicatie & Personeel

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 20 juli 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Team: Communicatie & Personeel VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A.00850 Datum: 20 juli 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Team: Communicatie & Personeel Salarisadministratie,

Nadere informatie

Advies: de raad voor te stellen mevrouw drs. J.J. Kraeima te benoemen tot lid van de Raad van Toezicht van Stichting Klasse.

Advies: de raad voor te stellen mevrouw drs. J.J. Kraeima te benoemen tot lid van de Raad van Toezicht van Stichting Klasse. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: E. van Andel Tel nr: 8267 Nummer: 17A.00534 Datum: 9 mei 2017 Team: Sociaal Beleid Tekenstukken: Ja Bijlagen: 4 Afschrift aan: P. vd

Nadere informatie

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 14 februari 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 14 februari 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A.00173 Datum: 14 februari 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Team: Communicatie & Personeel Salarisadministratie,

Nadere informatie

Team: Communicatie & Personeelszaken

Team: Communicatie & Personeelszaken VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 15A.00124 Datum: 3 februari 2015 Team: Communicatie & Personeelszaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Salarisadministratie,

Nadere informatie

Advies: NEE. wethouder Koster. Van: G. Kraaijkamp Tel nr: Nummer: 16A.00495

Advies: NEE. wethouder Koster. Van: G. Kraaijkamp Tel nr: Nummer: 16A.00495 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: G. Kraaijkamp Tel nr: 0620094919 Nummer: 16A.00495 Datum: 19 mei 2016 Team: Beleid sociaal domein Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: M. van Kuilenburg,

Nadere informatie

Advies: In te stemmen met de brief met toelichting op zienswijze scheidingsvoorstel DAEB/niet DAEB (17U.12929) En deze brief te sturen naar GroenWest.

Advies: In te stemmen met de brief met toelichting op zienswijze scheidingsvoorstel DAEB/niet DAEB (17U.12929) En deze brief te sturen naar GroenWest. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: A. Van Velden Tel nr: 06-50411181 Nummer: 17A.00595 Datum: 24 mei 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 3 Afschrift aan: Team: Ruimtelijk beleid en projecten Wethouder

Nadere informatie

Olga Gelauff, Hans Witteveen, Pepijn van de Burgt, Martin Fransen, Barbara Tabois

Olga Gelauff, Hans Witteveen, Pepijn van de Burgt, Martin Fransen, Barbara Tabois VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: E. van den Born Tel nr: 0652733501 Nummer: 16A.01197 Datum: Team: Sociaal Beleid Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): Olga Gelauff,

Nadere informatie

Van: M. Eersel Tel nr: Nummer: 17A.00468

Van: M. Eersel Tel nr: Nummer: 17A.00468 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: M. Eersel Tel nr: Nummer: 17A.00468 Datum: 28 april 2017 Team: Juridische Zaken en Openbare Orde en Veiligheid Tekenstukken: Ja Bijlagen:

Nadere informatie

Van: M.C. Bellaart Tel nr: Nummer: 17A.00373

Van: M.C. Bellaart Tel nr: Nummer: 17A.00373 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: M.C. Bellaart Tel nr: Nummer: 17A.00373 Datum: 5 april 2017 Team: JFZ Tekenstukken: Ja Bijlagen: 3 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

Van: L. Rodel Tel nr: Nummer: 17A.00988

Van: L. Rodel Tel nr: Nummer: 17A.00988 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: L. Rodel Tel nr: 0348 428479 Nummer: 17A.00988 Datum: 7 september 2017 Team: Openbare orde en veiligheid / Juridische zaken Tekenstukken:

Nadere informatie

Advies: Stel de raad voor om bijgaande APV wijziging vast te stellen.

Advies: Stel de raad voor om bijgaande APV wijziging vast te stellen. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L.M. Rödel Tel nr: 0348 428479 Nummer: 17A.00903 Datum: 11 augustus 2017 Tekenstukken: Nee Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): Team: Juridische

Nadere informatie

In te stemmen met de benoeming van mevrouw drs. J.J. Kraeima tot lid van de Raad van Toezicht van Stichting Klasse.

In te stemmen met de benoeming van mevrouw drs. J.J. Kraeima tot lid van de Raad van Toezicht van Stichting Klasse. RAADSVOORSTEL 17R.00340 TT * FM gemeente WOERDEN Indiener: college van burgemeester en wethouders 17R.00340 Datum: 23 mei 2017 Portefeuillehouder(s): Hans Haring Portefeuille(s): Onderwijs Contactpersoon:

Nadere informatie

Advies: Stem in met de beantwoording en leg de rib voor aan de raad.

Advies: Stem in met de beantwoording en leg de rib voor aan de raad. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: F. Pleket Tel nr: 8327 Nummer: 17A.00432 Datum: 19 april 2017 Team: Concern Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: --

Nadere informatie

Advies: De raad te informeren over het aantal opgelegde gebiedsontzeggingen op grond van artikel 2:78 APV conform bijgevoegde raadsinformatiebrief.

Advies: De raad te informeren over het aantal opgelegde gebiedsontzeggingen op grond van artikel 2:78 APV conform bijgevoegde raadsinformatiebrief. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: M. van Wijk Tel nr: 06-35113527 Nummer: 17A.01089 Datum: 2017 Team: OOV Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

Advies: Wethouder Haring. Van: M. van Kuilenburg Tel nr: 8401 Nummer: 17A Datum: 3 mei Team: Financien Tekenstukken: Nee

Advies: Wethouder Haring. Van: M. van Kuilenburg Tel nr: 8401 Nummer: 17A Datum: 3 mei Team: Financien Tekenstukken: Nee VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: M. van Kuilenburg Tel nr: 8401 Nummer: 17A.00489 Datum: 3 mei 2017 Team: Financien Tekenstukken: Nee Bijlagen: Afschrift aan: Hanneke Weesie N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

Team: Communicatie & Personeelszaken. Ondernemingsraad, Georganiseerd Overleg, Monique Walboomers, Frans de Waal, Gerben Karssenberg

Team: Communicatie & Personeelszaken. Ondernemingsraad, Georganiseerd Overleg, Monique Walboomers, Frans de Waal, Gerben Karssenberg VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 14A.00779 Datum: 17 oktober 2014 Team: Communicatie & Personeelszaken Tekenstukken: Nee Bijlagen: 3 Afschrift aan: N.a.v. (evt.

Nadere informatie

geen bij het project duurzame renovatie stadhuis Woerden. Advies: Akkoord te gaan met 17R Besluit : Akkoord Nee

geen bij het project duurzame renovatie stadhuis Woerden. Advies: Akkoord te gaan met 17R Besluit : Akkoord Nee VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: B. Atema Tel nr: 8480 Nummer: 17A.01159 Datum: 26 oktober 2017 Team: Vastgoed Tekenstukken: Ja Bijlagen: Geen Afschrift aan: geen N.a.v.

Nadere informatie

Advies: Bijgaande Raadsinformatiebrief betreffende een aantal items op de Lange Termijn Agenda (LTA)vaststellen en verzenden aan de raad

Advies: Bijgaande Raadsinformatiebrief betreffende een aantal items op de Lange Termijn Agenda (LTA)vaststellen en verzenden aan de raad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: G. Kraaijkamp Tel nr: 0620094919 Nummer: 17A.00840 Datum: 14 augustus 2017 Team: Beleid Sociaal Domein Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00368

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00368 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: L. Lindeman Tel nr: 642 Nummer: 17A.0036 Datum: 4 april 2017 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja Bijlagen: 3 Afschrift aan: H.

Nadere informatie

M. Stolk, I. ten Hage, M. Goossens, L. Rödel, M. van Baaren, F. van der Berg, R. Ouwerkerk

M. Stolk, I. ten Hage, M. Goossens, L. Rödel, M. van Baaren, F. van der Berg, R. Ouwerkerk VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: M. Bouwman Tel nr: 8350 L. Rödel Nummer: 17A.00142 Datum: 21 februari 2017 Team: Realisatie & Beheer Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

Van: J. Klijberg Tel nr: 8550 Nummer: 17A.00891

Van: J. Klijberg Tel nr: 8550 Nummer: 17A.00891 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: J. Klijberg Tel nr: 8550 Nummer: 17A.00891 Datum: 24 oktober 2017 Team: Afval en Reiniging Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

Advies: instemmen met de beantwoording van de art 40 vragen en de RIB aanbieden aan de raad.

Advies: instemmen met de beantwoording van de art 40 vragen en de RIB aanbieden aan de raad. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: F. Pleket Tel nr: 8327 Nummer: 16A.01030 Datum: 17 oktober 2016 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Van: W. Lam Tel nr: 8318 Nummer: 17A.00761

Van: W. Lam Tel nr: 8318 Nummer: 17A.00761 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: W. Lam Tel nr: 8318 Nummer: 17A.00761 Datum: 26 juni 2017 Team: Vastgoed Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: wethouder Haring,

Nadere informatie

Rechtspositieregelingen. Taakafbakening Georganiseerd Overleg en Ondernemingsraad & Regeling Personele jaarcyclus

Rechtspositieregelingen. Taakafbakening Georganiseerd Overleg en Ondernemingsraad & Regeling Personele jaarcyclus Rechtspositieregelingen Taakafbakening Georganiseerd Overleg en Ondernemingsraad & Regeling Personele jaarcyclus Inhoud Taakafbakening Georganiseerd Overleg en Ondernemingsraad... 3 Regeling Personele

Nadere informatie

Team: Sociaal Beleid/projectgroep vluchtelingen

Team: Sociaal Beleid/projectgroep vluchtelingen VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: H. Steijn Tel nr: 06-35113525 Nummer: 16A.00786 Datum: 16 augustus 2016 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): Jan de Boer Team:

Nadere informatie

Documentnr.: intern/18012

Documentnr.: intern/18012 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS-ADVIES Zaaknr.: HG 11799 Par. coördinator: Par. afdelingshfd: Par. PH : Documentnr.: intern/18012 Van afdeling: MID Opgesteld door: A.M. Bode Datum: 30 juni 2015 Uiterste datum

Nadere informatie

Het college neemt het advies over maar verzoekt een tekstuele wijziging: bij het antwoord op vraag 1 graag wethouder vervangen door college.

Het college neemt het advies over maar verzoekt een tekstuele wijziging: bij het antwoord op vraag 1 graag wethouder vervangen door college. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: F. Pleket Tel nr: 8327 Nummer: 18A.00198 Datum: 19 februari 2018 Team: Concern Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

Van: J. Lehmann - Roede Tel nr: 8649 Nummer: 16A.00895

Van: J. Lehmann - Roede Tel nr: 8649 Nummer: 16A.00895 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: J. Lehmann - Roede Tel nr: 8649 Nummer: 16A.00895 Datum: 4 oktober 2016 Team: KCC Tekenstukken: Ja Bijlagen: 3 Afschrift aan: N.a.v.

Nadere informatie

Advies: akkoord gaan met beantwoording art. 40 vragen

Advies: akkoord gaan met beantwoording art. 40 vragen VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: E. van den Elshout Tel nr: 8743 Nummer: 18A.00351 Datum: 28 maart 2018 Team: vastgoed Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

I. ten Hagen, M. Goossens, J. Rateland, S. ten Hove, M. Bouwman. Advies: Akkoord te gaan met de inhoudelijke beantwoording van de artikel 40 vragen

I. ten Hagen, M. Goossens, J. Rateland, S. ten Hove, M. Bouwman. Advies: Akkoord te gaan met de inhoudelijke beantwoording van de artikel 40 vragen VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: M. Bouwman Tel nr: 8350 Nummer: 18A.00201 Datum: 6 fmaart 2018 Team: Realisatie en Beheer Tekenstukken: Ja Bijlagen: - Afschrift

Nadere informatie

Advies: Akkoord te gaan met bijgevoegde raadsinformatiebrief

Advies: Akkoord te gaan met bijgevoegde raadsinformatiebrief VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: M. van Zeldert Tel nr: 8378 Nummer: 16A.00633 Datum: 30 juni 2016 Team: Financiën Tekenstukken: Ja Bijlagen: Afschrift aan: V. Griessler,

Nadere informatie

Danielle Rijnders, Ronald Ouwerkerk, Linda Rodel

Danielle Rijnders, Ronald Ouwerkerk, Linda Rodel VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: C. van Barneveld Tel nr: 8399 Nummer: 17A.01073 Datum: 3 oktober 2017 Team: Financiën Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

Van: E. ten Westenend Tel nr: 8455 Nummer: 17A.01006

Van: E. ten Westenend Tel nr: 8455 Nummer: 17A.01006 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: E. ten Westenend Tel nr: 8455 Nummer: 17A.01006 Datum: 11 september 2017 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja Bijlagen: 5 Afschrift

Nadere informatie

M. Goossens, F. van den Berg, M. Bouwman, M. van Baaren

M. Goossens, F. van den Berg, M. Bouwman, M. van Baaren VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: M. van Baaren Tel nr: 8413 Nummer: 16A.00861 Datum: 27 september 2016 Team: Realisatie & Beheer Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Anniek vd Ploeg (team SD-beleid) Advies: Stem in met de beantwoording van de vragen en stuur deze in bijgaande RIB naar de raad.

Anniek vd Ploeg (team SD-beleid) Advies: Stem in met de beantwoording van de vragen en stuur deze in bijgaande RIB naar de raad. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: F. Pleket Tel nr: 8327 Nummer: 16A.00672 Datum: 28 juni 2016 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

Advies: Instemmen met de bijgevoegde Rib en deze aan de raad toe te sturen.

Advies: Instemmen met de bijgevoegde Rib en deze aan de raad toe te sturen. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: M. van Baaren Tel nr: 8413 Nummer: 17A.00187 Datum: 21 februari 2017 Team: Realisatie & Beheer Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Verordening spaarloonregeling

Verordening spaarloonregeling Verordening spaarloonregeling Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum is

Nadere informatie

Team: Communicatie & Personeelszaken

Team: Communicatie & Personeelszaken VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 15A.00498 Datum: 11 mei 2015 Team: Communicatie & Personeelszaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Salarisadministratie,

Nadere informatie

Controleverordening gemeente Wijk bij Duurstede

Controleverordening gemeente Wijk bij Duurstede Controleverordening gemeente Wijk bij Duurstede 2006 Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie: Officiële naam regeling: Citeertitel: Vastgesteld door: Onderwerp: Deze versie is geldig tot(als de vervaldatum

Nadere informatie

Advies: Het college besluit de RIB zoals bijgevoegd vast te stellen en te verzenden naar de gemeenteraad.

Advies: Het college besluit de RIB zoals bijgevoegd vast te stellen en te verzenden naar de gemeenteraad. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: T. Vermeulen Tel nr: Nummer: 17A.00080 Datum: 2 mei 2017 Team: Openbare Orde en Veiligheid Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

Advies: 1. In te stemmen met het raadsvoorstel aanpassing gemeentevlag Woerden 2. Het raadsvoorstel door te sturen naar de raad

Advies: 1. In te stemmen met het raadsvoorstel aanpassing gemeentevlag Woerden 2. Het raadsvoorstel door te sturen naar de raad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: C. Dupont Tel nr: 8904 Nummer: 16A.01262 Datum: 23 februari 2017 Team: personeel en communicatie Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

Advies: stem in met de beantwoording in bijgaande RIB en stuur deze aan de raad

Advies: stem in met de beantwoording in bijgaande RIB en stuur deze aan de raad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: F. Pleket Tel nr: 8327 Nummer: 17A.00930 Datum: 22 augustus 2017 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Alide de Leeuw (SD Beleid) Advies: stem in met de beantwoording van de vragen en zend de RIB aan de gemeenteraad. Besluit : Akkoord

Alide de Leeuw (SD Beleid) Advies: stem in met de beantwoording van de vragen en zend de RIB aan de gemeenteraad. Besluit : Akkoord VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: F. Pleket Tel nr: 8327 Nummer: 17A.01131 Datum: 18 oktober 2017 Team: Concern Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

Raadsvoorstel Registratienummer: BI Portefeuillehouder: B. Fritzsche

Raadsvoorstel Registratienummer: BI Portefeuillehouder: B. Fritzsche gemeente Den Helder Raadsvoorstel Registratienummer: BI08.00740 Portefeuillehouder: B. Fritzsche Van afdeling: FB Ter inzage gelegde stukken / bijlagen: Behandelend ambtenaar: mr I.S. Libosan Concept-verordening

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD 2002 nr. 121

GEMEENTEBLAD 2002 nr. 121 GEMEENTEBLAD 2002 nr. 121 Burgemeester en wethouders van de gemeente Maassluis; gezien de instemming van de plaatselijke commissie voor georganiseerd overleg; besluiten: vast te stellen de volgende: VERORDENING,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 15R R.00717

RAADSVOORSTEL 15R R.00717 RAADSVOORSTEL 15R.00717 gemeente WOERDEN Indiener: college van burgemeester en wethouders Datum: 17 november 2015 Portefeuillehouder(s): Bob Duindam Portefeuille(s): Onderwijs Contactpersoon: E. van Andel

Nadere informatie

NEE. wethouder Stolk. Van: R. Beumers Tel.nr. : Datum: 16 september Nummer: 14A Team: Ruimtelijk beleid en Projecten

NEE. wethouder Stolk. Van: R. Beumers Tel.nr. : Datum: 16 september Nummer: 14A Team: Ruimtelijk beleid en Projecten VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: R. Beumers Tel.nr. : Datum: 16 september 2014 8751 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Raad, E. Vervoorn N.a.v. (evt. briefnrs.): 14.012360 Team: Ruimtelijk

Nadere informatie

Fiscale regeling woon- werkverkeer gemeente Oldambt 2010

Fiscale regeling woon- werkverkeer gemeente Oldambt 2010 Fiscale regeling woon- werkverkeer gemeente Oldambt 2010 Doel: Regeling vaststellen betreffende het met fiscaal voordeel uitruilen van vakantie- en/of eindejaarsuitkering tegen een vergoeding woon- werkverkeer.

Nadere informatie

8611 Geraadpleegd consulent Datum: 10 december 2013 Team: RBP Financieel: Tekenstukken: JA bijlagen: 1 (in tweevoud) Bob Duindam, Rachel Broekmeulen

8611 Geraadpleegd consulent Datum: 10 december 2013 Team: RBP Financieel: Tekenstukken: JA bijlagen: 1 (in tweevoud) Bob Duindam, Rachel Broekmeulen VOORSTEL AAN BURGEMEESTER Van: R. Broekmeulen Tel,nr, : 8611 Geraadpleegd consulent Datum: 10 december 2013 Team: RBP Financieel: Tekenstukken: JA Afschrift aan: Aantal bijlagen: 1 (in tweevoud) Bob Duindam,

Nadere informatie

NEE. wethouder Stolk. Van: C.M. van Dam Tel nr: 8661 Nummer: 16A Datum: 21 januari 2016

NEE. wethouder Stolk. Van: C.M. van Dam Tel nr: 8661 Nummer: 16A Datum: 21 januari 2016 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: C.M. van Dam Tel nr: 8661 Nummer: 16A.00060 Datum: 21 januari 2016 Team: Ruimte Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): M. Stolk,

Nadere informatie

R. vd Hoven. Advies: Akkoord te gaan met de beantwoording van de artikel 40-vragen in begevoegde RIB en deze versturen aan de Raad.

R. vd Hoven. Advies: Akkoord te gaan met de beantwoording van de artikel 40-vragen in begevoegde RIB en deze versturen aan de Raad. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: J. van Luling Tel nr: 8671 Nummer: 18A.00021 Datum: 8 januari 2018 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

Hoger beroep besluit voorzieningenrechter rechtbank Gelderland uitvoering huisvestingsverordening en mandaatverlening bezwaarschriften

Hoger beroep besluit voorzieningenrechter rechtbank Gelderland uitvoering huisvestingsverordening en mandaatverlening bezwaarschriften Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Hoger beroep besluit voorzieningenrechter rechtbank Gelderland uitvoering huisvestingsverordening en mandaatverlening bezwaarschriften Programma Wonen BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

- in te stemmen de checklist voorbereiding AVG stavaza 1sep17 als bijlage mee te sturen bij RIB met de beantwoording van de art.40-vragen.

- in te stemmen de checklist voorbereiding AVG stavaza 1sep17 als bijlage mee te sturen bij RIB met de beantwoording van de art.40-vragen. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: J. van Luling Tel nr: 8671 Nummer: 17A.00974 Datum: 4 september 2017 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 3 Afschrift

Nadere informatie

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand gemeente Scherpenzeel 2015

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand gemeente Scherpenzeel 2015 Inhoud Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand gemeente Scherpenzeel 2015... 2 Artikel 1 Begripsbepaling... 2 Artikel 2 Aanstelling... 2 Artikel 3 Bezoldiging... 2 Artikel

Nadere informatie

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 18A.00172

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 18A.00172 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 18A.00172 Datum: 12 februari 2018 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan:

Nadere informatie

Mark van Baaren. Advies: In te stemmen met de beantwoording in bijgaande RIB en deze aan de raad te sturen. wethouder Stolk

Mark van Baaren. Advies: In te stemmen met de beantwoording in bijgaande RIB en deze aan de raad te sturen. wethouder Stolk VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 17A.00281 Datum: 28 maart 2017 Team: CZ Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Mark van

Nadere informatie

Advies: 1. In stemmen met wijziging Legesverordening 2014 i.v.m. nieuwe maximumtarieven voor reisdocumenten en Nederlandse identiteitskaarten.

Advies: 1. In stemmen met wijziging Legesverordening 2014 i.v.m. nieuwe maximumtarieven voor reisdocumenten en Nederlandse identiteitskaarten. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: B. de Bakker Tel,nr,: 8688 Geraadpleegd consulent Datum: 21-01-2014 Team: Gegevensbeheer Financieel: Tekenstukken: Ja Persbericht: Bijlagen:

Nadere informatie

Van: J. Klijberg Tel nr: 8550 Nummer: 18A.00116

Van: J. Klijberg Tel nr: 8550 Nummer: 18A.00116 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: J. Klijberg Tel nr: 8550 Nummer: 18A.00116 Datum: 6 februari 2018 Team: Afval en Reiniging Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan:

Nadere informatie

Advies: -Instemmen met verzending van bijgevoegde RIB inzake gewijzigde aanpak update Kloppende Binnenstad.

Advies: -Instemmen met verzending van bijgevoegde RIB inzake gewijzigde aanpak update Kloppende Binnenstad. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: I. Baggen Tel nr: Nummer: 17A.01033 Datum: 26 september 2017 Team: RBP Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: Carolien van Dam,

Nadere informatie

Marius van Asselt. Advies: 1. Akkoord gaan met de beantwoording zoals verwoord in bijgaande RIB. 2. Deze RIB naar de raad zenden.

Marius van Asselt. Advies: 1. Akkoord gaan met de beantwoording zoals verwoord in bijgaande RIB. 2. Deze RIB naar de raad zenden. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: P. Lagarde Tel nr: 8319 Nummer: 17A.00665 Datum: 9 juni 2017 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

Advies: NEE VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van: A. van der Lit Tel nr: Nummer: 17A Datum: 6 juni 2017

Advies: NEE VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van: A. van der Lit Tel nr: Nummer: 17A Datum: 6 juni 2017 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: A. van der Lit Tel nr: 0348-428758 Nummer: 17A.00643 Datum: 6 juni 2017 Team: KCC Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: Financien F vd Berg N.a.v. (evt.

Nadere informatie

Nee. Besluit ; Akkoord. Extra overwegingen / kanttekeningen voor College VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF

Nee. Besluit ; Akkoord. Extra overwegingen / kanttekeningen voor College VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: J. Klijberg Tel nr: 8550 Nummer: 17A.01398 Datum: 18 december 2017 Team: Afval en Reiniging Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

VERORDENING RIOOLAANSLUITINGSRECHT 2016 (versie geldig vanaf )

VERORDENING RIOOLAANSLUITINGSRECHT 2016 (versie geldig vanaf ) VERORDENING RIOOLAANSLUITINGSRECHT 2016 (versie geldig vanaf 1-1-2016) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Dalfsen Officiële naam van de regeling Verordening

Nadere informatie

gelezen het voorstel d.d. 29 oktober 2015 van het college van burgemeester en wethouders; Regeling tarieven openbaarheid van bestuur gemeente Woerden

gelezen het voorstel d.d. 29 oktober 2015 van het college van burgemeester en wethouders; Regeling tarieven openbaarheid van bestuur gemeente Woerden RAADSVOORSTEL 15R.00559 gemeente WOERDEN Indiener: college van burgemeester en wethouders Datum: 10 november 2015 Portefeuillehouder(s): Burgemeester Molkenboer Portefeuille(s): Bestuurlijke en juridische

Nadere informatie

O P E N B A A R. Advies:

O P E N B A A R. Advies: O P E N B A A R VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: A. Barelds Tel nr: 8494 Nummer: 16A.00286 Datum: 21 maart 2016 Team: Ruimte Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

Mark Hanekamp. Advies: 1. Akkoord gaan met de antwoorden van deze art. 40 vragen zoals verwoord in bijgaande RIB. 2. Deze RIB naar de raad zenden.

Mark Hanekamp. Advies: 1. Akkoord gaan met de antwoorden van deze art. 40 vragen zoals verwoord in bijgaande RIB. 2. Deze RIB naar de raad zenden. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: P. Lagarde Tel nr: 8319 Nummer: 17A.00672 Datum: 12 juni 2017 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

Advies: Bijgaande raadsinformatiebrief met bijlage vaststellen en verzenden aan de raad

Advies: Bijgaande raadsinformatiebrief met bijlage vaststellen en verzenden aan de raad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: G. Kraaijkamp Tel nr: 0620094919 Nummer: 17A.01037 Datum: 20 september 2017 Team: Beleid Sociaal Domein Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2

Nadere informatie

Raadsvergadering

Raadsvergadering RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 21-01-2016 16-007 Wijziging tarieven onroerende zaakbelastingen 2016 en Procedure vaststellen tarieven onroerende zaakbelastingen voor komende jaren. Aan de raad,

Nadere informatie

Corné Oudshoorn. Advies: In te stemmen met de beantwoording in bijgaande RIB en deze aan de raad te sturen. burgemeester

Corné Oudshoorn. Advies: In te stemmen met de beantwoording in bijgaande RIB en deze aan de raad te sturen. burgemeester VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 17A.00888 Datum: 21 augustus 2017 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Geraadpleegd

Geraadpleegd VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: H. Steijn Tel.nr. : 06-35113525 Geraadpleegd consulent Datum: 13 november 2013 Team: JLV Financieel: Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt.

Nadere informatie

R&B/Reintjes. Advies: in te stemmen met de antwoorden en de RIB aan de raad zenden. wethouder De Weger

R&B/Reintjes. Advies: in te stemmen met de antwoorden en de RIB aan de raad zenden. wethouder De Weger VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: F. Pleket Tel nr: 8327 Nummer: 15A.00027 Datum: 12 januari 2015 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

G. Kraaijkamp (SD beleid) Advies: stem in met de beantwoording en bied de RIB aan de raad aan. Besluit : Akkoord.

G. Kraaijkamp (SD beleid) Advies: stem in met de beantwoording en bied de RIB aan de raad aan. Besluit : Akkoord. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: F. Pleket Tel nr: 8327 Nummer: 18A.00178 Datum: 13 februari 2018 Team: Concern Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

Voorgesteld besluit de Verordening Verordening ruimte- en inrichtingseisen peuterspeelzalen gemeente Wijk bij Duurstede 2012 wordt vastgesteld.

Voorgesteld besluit de Verordening Verordening ruimte- en inrichtingseisen peuterspeelzalen gemeente Wijk bij Duurstede 2012 wordt vastgesteld. Raadsvergadering, 19 juni 2012 Voorstel aan de Raad Onderwerp: Vaststelling Verordening Peuterspeelzalen. Nr.: 505 Agendapunt: 9 Datum: 29 mei 2012 Onderdeel raadsprogramma: Samenleven Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening Maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2018 en de verordening Jeugdhulp gemeente Bunnik 2018

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening Maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2018 en de verordening Jeugdhulp gemeente Bunnik 2018 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15 februari 2018 18-005 Onderwerp Verordening Maatschappelijke ondersteuning en de verordening Jeugdhulp Aan de raad, Onderwerp Verordening Maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht; ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft;

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht; ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht; ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 6 december 2002; nr.

Nadere informatie

Van: R. van Doggenaar Tel nr: 8434 Nummer: 18A.00217

Van: R. van Doggenaar Tel nr: 8434 Nummer: 18A.00217 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: R. van Doggenaar Tel nr: 8434 Nummer: 18A.00217 Datum: 27 februari 2018 Team: Ruimtelijke Plannen Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

Advies: stem in met de beantwoording en leg de RIB voor aan de raad.

Advies: stem in met de beantwoording en leg de RIB voor aan de raad. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: F. Pleket Tel nr: 8327 Nummer: 17A.00013 Datum: 4 januari 2017 Team: Concern Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v.

Nadere informatie

Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid Zaltbommel 2012. Algemene informatie. Gegevens van de regeling. Overige informatie

Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid Zaltbommel 2012. Algemene informatie. Gegevens van de regeling. Overige informatie Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid Zaltbommel 2012 Algemene informatie Gegevens van de regeling Bestuursorgaan dat regeling vaststelde Gemeenteraad van Zaltbommel d.d. 13 september 2012 Officiële

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.16.0027 B.16.0027 Landgraaf, 15 maart 2016 ONDERWERP: Statutenwijziging Movare PROGRAMMA 2. Maatschappelijke voorzieningen Verantwoordelijke

Nadere informatie

Michiel van Kruijsbergen, Rick de Jongh. Advies: In te stemmen met de beantwoording in bijgaande RIB en deze aan de raad te sturen.

Michiel van Kruijsbergen, Rick de Jongh. Advies: In te stemmen met de beantwoording in bijgaande RIB en deze aan de raad te sturen. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 17A.00962 Datum: 30 augustus 2017 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Van: M. van Milligen Tel nr: Nummer: 17A.00002

Van: M. van Milligen Tel nr: Nummer: 17A.00002 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: M. van Milligen Tel nr: Nummer: 17A.00002 Datum: 31 januari 2017 Team: Openbare Orde en Veiligheid Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Verordening rioolaansluitingsrecht 2019 (versie geldig vanaf )

Verordening rioolaansluitingsrecht 2019 (versie geldig vanaf ) Verordening rioolaansluitingsrecht 2019 (versie geldig vanaf 01-01-2019) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Dalfsen Officiële naam van de regeling Verordening

Nadere informatie

Fiona Vorrink, Martine Arents

Fiona Vorrink, Martine Arents VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: P. Lagarde Tel nr: 8319 Nummer: 17A.00715 Datum: 16 juni 2017 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 16R.00535

RAADSVOORSTEL 16R.00535 RAADSVOORSTEL 16R.00535 gemeente WOERDEN Indiener: college van burgemeester en wethouders Datum: 20 september 2016 Portefeuillehouder(s): burgemeester Portefeuille(s): Bestuurlijke en juridische zaken

Nadere informatie

Onderwerp: Verordeningen gemeentelijke belastingen 2018

Onderwerp: Verordeningen gemeentelijke belastingen 2018 Vergadering gemeenteraad d.d. 30 november 2017 Agenda nummer 7 Portefeuillehouder: wethouder de heer J.H. Menninga Onderwerp: Verordeningen gemeentelijke belastingen 2018 Korte inhoud: Jaarlijks worden

Nadere informatie

Advies: De Regeling Bijzonder Georganiseerd Overleg, welke is opgesteld in het kader van Het Nieuwe Werkbedrijf i.o., vaststellen.

Advies: De Regeling Bijzonder Georganiseerd Overleg, welke is opgesteld in het kader van Het Nieuwe Werkbedrijf i.o., vaststellen. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: F. de Waal Tel.nr. : Datum: 5 september 2013 Afd.: communicatie en personeel Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): Onderwerp:

Nadere informatie

gemeente Groningen (Gr)

gemeente Groningen (Gr) gemeente Groningen (Gr) Gedragscode voor collegeleden Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Groningen (Gr) Officiële naam regeling Gedragscode voor collegeleden

Nadere informatie

Advies: - Ter kennisgeving de selectie van de op te pakken processen in 2017.

Advies: - Ter kennisgeving de selectie van de op te pakken processen in 2017. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: J. van Luling Tel nr: 8671 Nummer: 16A.00914 Datum: 1 december 2016 Team: Concernzaken Tekenstukken: Nee Bijlagen: Afschrift aan: P. Vonk N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

Onderwerp Voorstel tot aanpassing voorwaarden kwijtschelding gemeentelijke heffingen

Onderwerp Voorstel tot aanpassing voorwaarden kwijtschelding gemeentelijke heffingen Ag nr.: 9 Onderwerp Voorstel tot aanpassing voorwaarden kwijtschelding gemeentelijke heffingen Status besluitvormend Voorstel De Kwijtscheldingsregeling 2012 vast te stellen. Inleiding Als een belastingplichtige

Nadere informatie

Onderw erp ARGA WIJZIGINGEN 2013-8 BETREFFENDE TECHNISCHE WIJZIGINGEN CAR-UWO.

Onderw erp ARGA WIJZIGINGEN 2013-8 BETREFFENDE TECHNISCHE WIJZIGINGEN CAR-UWO. Collegevoorstel Sector : CM Opsteller : J.W.B. van den Berg Telefoon : (033) 469 51 34 User-id : BE27 Onderw erp ARGA WIJZIGINGEN 2013-8 BETREFFENDE TECHNISCHE WIJZIGINGEN CAR-UWO. Voorstel: Voorgesteld

Nadere informatie

A. van der Werf, F. Frijlink, M. van Heck, J. van Lemmen. Advies: RIB 17R ter kennisgeving toe te sturen aan de Raad. Nee & RAADSINFORMATIEBRIEF

A. van der Werf, F. Frijlink, M. van Heck, J. van Lemmen. Advies: RIB 17R ter kennisgeving toe te sturen aan de Raad. Nee & RAADSINFORMATIEBRIEF VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: J.H. de Boer Tel nr: 8983 Nummer: 17A.00755 Datum: 24 juni 2017 Team: Directie Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt.

Nadere informatie

In de afgelopen periode werden 2 circulaires ontvangen van het LOGA die een wijziging van de CAR-UWO betreffen.

In de afgelopen periode werden 2 circulaires ontvangen van het LOGA die een wijziging van de CAR-UWO betreffen. Zaaknummer 00439351 Onderwerp Wijzigingen CAR-UWO 2015 Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis Het College voor Arbeidszaken (CvA) van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) maakt met de vakbonden

Nadere informatie

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Raadsplein besluitvormend Datum 10 september 2018 onderwerp portefeuillehouder informant Zweers, Mara (2449) medeopstellers afdeling bijlagen Raadsgriffie Voorstel: Beslisnota verordening ambtelijke bijstand

Nadere informatie

Voorstel De verordening op de heffing en invordering van hondenbelasting 2010 vast te stellen.

Voorstel De verordening op de heffing en invordering van hondenbelasting 2010 vast te stellen. RAADSVOORSTEL Onderwerp : Verordening hondenbelasting 2010 Raadsvergadering : 4 november 2009 Politieke markt d.d.: 21 oktober 2009 Agendapunt : 6 Portef.houder : wethouder Hiemstra Voorstelnummer : 196734

Nadere informatie

Datum: 25 september 2014 Portefeuillehouder: burgemeester Renkema

Datum: 25 september 2014 Portefeuillehouder: burgemeester Renkema Raadsvoorstel Raadsnummer: 2014-046 Registratiekenmerk Onderwerp: Korte inhoud: Verordening gegevensverstrekking basisregistratie personen Vaststellen hoofdlijnen voor de verstrekking van persoonsgegevens

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN HONDENBELASTING 2014 (versie geldig vanaf )

VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN HONDENBELASTING 2014 (versie geldig vanaf ) VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN HONDENBELASTING 2014 (versie geldig vanaf 1-1-2014) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling

Nadere informatie

gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b van de Gemeentewet en artikel van de Wet Milieubeheer b e s l u i t :

gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b van de Gemeentewet en artikel van de Wet Milieubeheer b e s l u i t : Besluit gemeenteraad Titel: Vaststellen verordening afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2018 Bijlage: Wetstechnische informatie Zaaknummer: SOM/2017/039757 Documentnummer: SOM/2017/040223 Datum besluit:

Nadere informatie

Advies: instemmen met de beantwoording en de RIB aanbieden aan de gemeenteraad

Advies: instemmen met de beantwoording en de RIB aanbieden aan de gemeenteraad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: F. Pleket Tel nr: 8327 Nummer: 16A.00158 Datum: 16 februari 2016 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD EN RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 Datum: 11 september 2017 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja

Nadere informatie