OPDRACHT VAN AANNEMING VAN DIENSTEN VAN ARCHITECTEN EN BOUWKUNDIGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPDRACHT VAN AANNEMING VAN DIENSTEN VAN ARCHITECTEN EN BOUWKUNDIGEN"

Transcriptie

1 1 departement Logistiek dienst Patrimonium OPDRACHT VAN AANNEMING VAN DIENSTEN VAN ARCHITECTEN EN BOUWKUNDIGEN * Technische bepalingen Bijlage bij het bijzonder bestek a11et0052-bestek dienstencontract PH

2 2/20- TECHNISCHE BEPALINGEN 1. Programmaomschrijving zie projectdefinitie 1.1 De opdracht beoogt één globaal architecturaal en bouwkundig ontwerp voor een volledig gebouwinfrastructuur o.a. ruwbouw en afwerking, stabiliteit, technische uitrusting: afvoertechniek en sanitair, elektriciteit, HVAC, brandbeveiliging, toegangscontrole, liften, speciale technieken, implementatie van duurzame energiebronnen, visie kunstintegratie, akoestiek, alarm, telefonie, databekabeling, interieurconcept met vaste en losse bemeubeling, nood- en gebouwsignalisatie, beheersing van zonnetoetreding, en veiligheidscoördinatie ontwerp en verwezenlijking, EPB-verslaggeving en implementatie. 1.2 Vorm van het ter beschikking stellen van de documenten door de dienstverlener : alle tekstdocumenten worden zowel in papieren versie als in digitale versie ter beschikking gesteld van het bestuur (Microsoft Office : Word, Excel) ; alle plannen, zowel de ontwerpplannen als de uiteindelijke as-builtplannen, evacuatieen interventieplannen worden opgebouwd en ter beschikking gesteld volgens de richtlijnen van bijlage van het bijzonder bestek (zowel op papier als digitaal). 1.3 Duurzaam bouwen. Het provinciebestuur heeft een beleidsverklaring WMD (Welzijn op het werk/interne Milieuzorg/Duurzaamheid) en jaarlijkse actieplannen WMD. Verder heeft het provinciebestuur een samenwerkingsovereenkomst inzake milieu en duurzaamheid met het Vlaamse Gewest ondertekend, onder de naam "Milieu als opstap naar duurzame ontwikkeling ". De Aanstiplijst Duurzaam Bouwen is een lijst met een meer gedetailleerde uitwerking van duurzaam bouwen en bevat een hele reeks milieumaatregelen die mogelijks kunnen gerealiseerd worden. Het gebruik van de aanstiplijst voor elk bouwproject is opgenomen in het WMD-zorgsysteem van het provinciebestuur en is opgevat als een stimulans om de bijdrage tot WMD op een genuanceerde wijze te verhogen. In de fase voorontwerp zal de ontwerper op deze aanstiplijst met mogelijke milieumaatregelen aanduiden welke concrete maatregelen vervat zijn in het project en een motivatie geven voor de wijzigingen t.o.v. de vermelde punten bij de inschrijving. Hij zal in de bijhorende nota het bestuur informeren over de nuttigheid, de technische haalbaarheid en de financiële gevolgen van de weerhouden én van de niet weerhouden milieumaatregelen in dit specifieke project. Op basis hiervan zal het bouwheer bepalen of er nog bijkomende milieumaatregelen zullen worden opgenomen in het ontwerp, of dat bepaalde voorstellen niet zullen worden gevolgd. Het document wordt geactualiseerd in de fase ontwerp en maakt deel uit van het door de ontwerper in te dienen ontwerpdossier. De documenten maken evenwel geen deel uit van het aanbestedingsdossier.

3 3/ Optimalisering toegankelijkheid : Er wordt gestreefd naar een integrale toegankelijkheid voor iedereen. (dit betekent ook o.m. toegankelijkheid voor motorisch, auditief en visueel geremde personen). Voorontwerp en ontwerp zijn af te stemmen op de adviezen van ATO (Adviesbureau Toegankelijke Omgeving Sint-Niklaas) ; telefoon ) 1.5 De voorschriften en richtlijnen van subsidiërende en andere betrokken besturen of instanties zoals brandweer, stedenbouw zijn op te volgen ; de ontwerper zal vergaderingen met deze besturen organiseren, bijwonen, verslagen opmaken en er passend gevolg aan geven De voorschriften en richtlijnen van de nutsleverende bedrijven en andere betrokken instanties zijn op te volgen. Indien het te realiseren project dit vereist, verzorgt de ontwerper overleg met de nutsleverende bedrijven en betrokken instanties. Hij regelt alle aanvragen en staat in voor de coördinatie vóór en tijdens de uitvoering. Tevens inbegrepen overleg met alle betrokken instanties (stad Gent, inname openbaar domein, De Lijn, communicatie bij organisatie en verloop van de werken. 1.7 De richtlijnen omtrent legionella. Doorlichten van het aan te passen óf ontwerpen van het nieuwe provinciaal gebouw naar de toepassing van het 'Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de primaire preventie van de veteranenziekte in voor het publiek toegankelijke plaatsen' dd. 22 november Nagaan of het gebouw binnen het toepassingsgebied valt van het besluit, in overleg met de IDPBW (Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk), de preventieadviseur milieucoördinator van het bestuur, en met Dienst 31. Opstellen van een beheersplan conform hoofdstuk III afdeling I artikel 5 van het zogenaamde 'legionellabesluit'. Het beheersplan omvat een beschrijving van de installaties met plannen en stroomschema, een risicoanalyse, en preventiemaatregelen. Opstellen van de nodige maatregelen tot aanpassing van de diverse bestaande óf ontwerp van de nieuwe installaties, om deze conform te maken met de technische installatievoorschriften van artikel 4 van het 'legionellabesluit'. De maatregelen zijn per gebouw apart te bundelen in een meetstaat, en te voorzien van bijhorende ramingen. Controle op de goede uitvoering. De installateur dient een conformiteitattest af te leveren. Opstellen van de nodige meldingsformulieren conform artikel 8 van het 'legionellabesluit'. 1.8 De ontwerper zal zich laten verzekeren voor zijn beroepsaansprakelijkheid, tegenover de aanbestedende overheid en tegenover derden met inbegrip van zijn 10-jarige wettelijke aansprakelijkheid als ontwerper.

4 4/ Voorbereiding De ontwerper informeert zich over de programma's, de voorschriften van stedenbouw, milieu, de gegevens van het terrein, hij verricht hieromtrent alle diensten om de opdracht in samenspraak met de aanbestedende overheid in optimale omstandigheden te organiseren. De inschrijver en de aanbestedende overheid zullen na de betekening van de opdracht een aantal voorbereidende vergaderingen organiseren om de opdracht verder toe te lichten. De inschrijver zal bij de startvergadering aanwezig zijn met alle leden van het team. De architect van het team staat in voor de verslagen van de vergadering. Aantal en duur van de vergaderingen wordt in onderling overleg bepaald in functie van de inschatting van de ontbrekende of onvoldoende gekende elementen van de opdracht door beide partijen. Tijdens de voorbereiding kunnen de opdracht en de randvoorwaarden verder onderzocht en toegelicht worden. Andere onderzoeken en het sluiten van de schriftelijke overeenkomst tussen de coördinator veiligheid en de aanbestedende overheid overeenkomstig artikel 20 van het koninklijk besluit van 25 januari 2001 en volgende - worden ook gepland voor de start van de eigenlijke uitvoeringsfasen van de opdracht. Overeenkomstig het artikel 20 en volgende zal de aanstelling van de coördinator het voorwerp uitmaken van een schriftelijke overeenkomst conform het provinciaal model gesloten tussen de coördinator en het provinciaal Oost-Vlaanderen Voorontwerp De voorontwerpen worden gemaakt op kleine, doch leesbare schaal teneinde de aanbestedende overheid voldoende in te lichten nopens de inzichten van de ontwerper. De ontwerper is niet verplicht meer dan drie voorontwerpen conform de visie opgenomen in het hierboven beschreven programma op te stellen, zonder bijkomende vergoeding. De opmaak van een tweede en/of derde voorontwerp gebeurt na gemotiveerde schriftelijke vraag van de aanbestedende overheid telkens binnen een termijn die 1/3 is van de oorspronkelijke termijn voor het voorontwerp. Indien echter de inhoudelijke prestatie van de ontwerper kwalitatief onvoldoende is en de aanbestedende overheid niet toelaat het ingediende voorontwerp te beoordelen, dan is de ontwerper verplicht dit voorontwerp te vervolledigen, binnen de oorspronkelijke termijn, zonder hiervoor enig recht op een aanvullende vergoeding te laten gelden. Het voorontwerp wordt in drie exemplaren op papieren drager en 1 exemplaar op electronische drager (waarop de documenten in pdf of dwf-formaat staan) ter beschikking van de aanbestedende overheid gesteld. Bijkomende exemplaren worden tegen de materiële kostprijs aan de ontwerper betaald. Deze kostprijs wordt als volgt vastgelegd : prijs voor een CD-ROM: 6 EUR prijs voor het verstrekken van een bestek, samenvattende meetstaat en inschrijvingsbiljet in het kader van openbare aanbestedingen: 0,10 EUR per bladzijde en 2,50 EUR/m² per zwart-witplan en 10,00 EUR/m² per kleurenplan vanaf een bedrag van 50 EUR per dossier (excl. verzendingskosten).

5 5/ Voorontwerp architectuur De volgende documenten zijn in te dienen : 1. Situatieplan en/of inplanting op schaal 0,002 of groter. 2. Grondplans van alle verdiepingen, aanzichten van de gevels en de relevante doorsneden op schaal 0,01 of groter. 3. Beschrijving en motivatie van het ontwerpconcept en van de belangrijkste materialen en technieken. 4. De aanstiplijst duurzaam bouwen met aanduiding welke concrete maatregelen vervat zijn in het project en een motivatie geven voor de wijzigingen t.o.v. de vermelde punten bij de inschrijving. Hij zal in de bijhorende nota het bestuur informeren over de nuttigheid, de technische haalbaarheid en de financiële gevolgen van de weerhouden én van de niet weerhouden milieumaatregelen in dit specifieke project. 5. Raming van de kostprijs, gedetailleerd, op basis van eenheidsprijzen per vloeroppervlakte-eenheid of per bouwvolume-eenheid, of op basis van hoeveelheden bouwonderdelen Voorontwerp stabiliteit De volgende documenten zijn in te dienen : 1. Technische toelichtingnota over de omvang van de bouwelementen waarvoor een stabiliteitsstudie zal uitgewerkt worden, toelichting van het concept ; de architectuurplans zijn verondersteld opgemaakt te zijn op basis van een vooronderzoek van de stabiliteit. 2. Beschrijving en motivatie van het ontwerpconcept van de belangrijkste materialen en technieken. 3. De aanstiplijst met aanduiding welke concrete maatregelen vervat zijn in het project en een motivatie geven voor de wijzigingen t.o.v. de vermelde punten bij de inschrijving. Hij zal in de bijhorende nota het bestuur informeren over de nuttigheid, de technische haalbaarheid en de financiële gevolgen van de weerhouden én van de niet weerhouden milieumaatregelen in dit specifieke project. 4. Een raming (eventueel opgenomen in de raming architectuur) Voorontwerp technieken De volgende documenten zijn in te dienen : 1. Een technische toelichtingnota over de omvang van de technieken en over het concept en materiaalkeuze ; de architectuurplans zijn verondersteld opgemaakt te zijn op basis van een vooronderzoek van de technieken, en de voornaamste elementen ervan grafisch weer te geven. Zoniet worden afzonderlijke plannen technieken toegevoegd. 2. Beschrijving en motivatie van het ontwerpconcept van de belangrijkste materialen en Technieken ; 3. De aanstiplijst met aanduiding welke concrete maatregelen vervat zijn in het project en een motivatie geven voor de wijzigingen t.o.v. de vermelde punten bij de inschrijving. Hij zal in de bijhorende nota het bestuur informeren over de nuttigheid, de technische haalbaarheid en de financiële gevolgen van de weerhouden én van de niet weerhouden milieumaatregelen in dit specifieke project. 4. Een raming per onderdeel Voorontwerp andere delen Interieurconcept, uitrusting, bemeubeling, signalisatie, eventuele buitenaanleg, beplanting e.d. : een toelichting van het concept, de materialen en raming.

6 6/ Stedenbouwkundige- en milieuvergunning Het dossier is in te dienen bij het opdrachtgevend bestuur en op te maken na goedkeuring van het voorontwerp conform het besluit van de Vlaamse regering van 28 mei 2004 betreffende de dossiersamenstelling van de aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning enerzijds en de daaraan gekoppelde noodzakelijke milieuvergunningen anderzijds waarvoor volgende stukken dienen afgeleverd: (ondermeer rioleringsplan, vermogens van de technische installaties.) Ontwerp 1. Het ontwerp, inclusief het veiligheids- en gezondheidsplan, wordt in drie exemplaren op papieren drager en 1 exemplaar op electronische drager (waarop de documenten in pdf of dwf-formaat staan) ter beschikking van de opdrachtgever gesteld. Bijkomende exemplaren worden tegen de materiële kostprijs aan de ontwerper betaald.(zie hiervoor onder voorontwerp) Tevens wordt het ontwerp door de ontwerper digitaal ter beschikking gesteld (indien de bepalingen van bijlage inzake de tekenafspraken nog niet volledig opgevolgd zijn, heeft de ontwerper de tijd tot bij de indiening van de as-builtplannen bij de voorlopige oplevering om deze in orde te stellen). 2. De documenten van het ontwerp zijn dermate opgesteld en gedetailleerd dat ze geschikt zijn om bij aanbesteding of offerteaanvraag een eenduidige, gedetailleerde en volledige offerte en om bij uitvoering architecturaal een technisch vooropgesteld doel te bekomen. 3. Alle onderdelen architectuur, stabiliteit, interieurconcept, technische uitrustingen enz. zijn te integreren in één globaal ontwerp. 4. De dienstverlener actualiseert het dossier conform de richtlijnen van de aanbestedende overheid om tot de gunningfase te kunnen overgaan Ontwerp architectuur Als ontwerp zijn de volgende documenten in te dienen : 1. Alle gegevens voor de bouwvergunning, situatie en/of inplanting, algemeen rioleringssysteem. 2. Grondplans van alle verdiepingen, aanzichten van de gevels en de relevante doorsneden, dakenplans, schaal 0.02 met opgave van materialen en/of bouwtechnieken + eventuele detailtekeningen die de prijsvorming beïnvloeden. 3. Details van bouwonderdelen en/of constructieve bijzonderheden noodzakelijk om de offerte mogelijk te maken, op schaal 0.05, 0.10 of op ware grootte. 4. Het bijzonder bestek, bestaande uit : algemene bepalingen technische bepalingen gedetailleerde meetstaat. 5. Raming op basis van de samenvattende meetstaat 6. Offerteformulier op basis van de samenvattende meetstaat 7. De aanstiplijst met aanduiding welke concrete maatregelen vervat zijn in het project en een motivatie geven voor de wijzigingen t.o.v. het voorontwerp. Hij zal in een bijhorende nota het bestuur informeren over de nuttigheid, de technische haalbaarheid en de financiële gevolgen van de weerhouden én van de niet weerhouden milieumaatregelen in dit specifieke project Ontwerp stabiliteit Volgende documenten zijn in te dienen :

7 7/20-1. Bekistingplans op schaal 0.02 Plans, doorsneden, aanzichten, met de andere elementen van de stabiliteitsstudie (tenzij deze gedetailleerd en duidelijk opgenomen zijn in de plans architectuur). 2. Bijzonder bestek, technische bepalingen, gedetailleerde en samenvattende meetstaat, opgenomen en verwerkt in het bijzonder bestek en de samenvattende meetstaat van de algemene opdracht. 3. Raming op basis van de samenvattende meetstaat, opgenomen en verwerkt in de raming van de algemene opdracht. 4. De aanstiplijst met aanduiding welke concrete maatregelen vervat zijn in het project en een motivatie geven voor de wijzigingen t.o.v. het voorontwerp. Hij zal in een bijhorende nota het bestuur informeren over de nuttigheid, de technische haalbaarheid en de financiële gevolgen van de weerhouden én van de niet weerhouden milieumaatregelen in dit specifieke project Ontwerp technieken Volgende documenten zijn in te dienen : 1. Grondplans op schaal 0,02, doorsneden en details voor zover als relevant. 2. Bijzonder bestek : technische bepalingen en gedetailleerde meetstaat. 3. Raming op basis van de gedetailleerde meetstaat. 4. Specifieke gegevens in functie van de aard van de technische uitrusting : ééndraadschema's voor elektriciteit, hydraulische schema's voor elektromechanische uitrustingen, warmteverliezen voor centrale verwarming, warmwater capaciteiten voor sanitair 5. De aanstiplijst met aanduiding welke concrete maatregelen vervat zijn in het project en een motivatie geven voor de wijzigingen t.o.v. het voorontwerp. Hij zal in een bijhorende nota het bestuur informeren over de nuttigheid, de technische haalbaarheid en de financiële gevolgen van de weerhouden én van de niet weerhouden milieumaatregelen in dit specifieke project Ontwerp uitrusting, bemeubeling, signalisatie, eventuele buitenaanleg Alle gegevens, plans, raming en technische bepalingen nodig voor de uitvoering van de werken.

8 8/ Gunning van de werken De ontwerper maakt de documenten klaar voor de gunningprocedure conform de meest actuele richtlijnen en de vraag van de bouwheer. Hij/zij bezorgt aan de bouwheer zonder bijkomende vergoeding de onderdelen van het dossier die afwijken van het ingediend ontwerp in evenveel exemplaren als het ontwerp ingediend werd. (Plannen, afzonderlijk ingebonden delen van het bestek en van de meetstaat worden als onderdelen van het dossier beschouwd) De aanbestedende overheid staat in voor de publicatie. De ontwerper staat in voor de aanmaak en de verspreiding van de bundels aan de kandidaat-inschrijvers. Bij onderhandelingsprocedure als gunningwijze van de werken stelt de ontwerper de nodige bundels ter beschikking van de aanbestedende overheid. De ontwerper levert deze documenten aan een kostprijs die overeenstemt met de materiaalprijs van de documenten inclusief btw en verzending, maar exclusief studiekosten. Deze kostprijs wordt vastgelegd cfr 2.1: De ontwerper is aanwezig op de openingszitting van de offertes, maakt een verslag op van de offertes conform de wetgeving terzake en maakt een gemotiveerd voorstel op tot toewijzing binnen de 15 werkdagen. Vóór de eigenlijke gunning van de werken onthoudt de ontwerper zich van enige commentaar aan de inschrijvers en geeft enkel aan de aanbestedende overheid de nodige toelichtingen met respect voor het wettelijk principe van de gelijkschakeling van de inschrijvers. Het verslag bevat een prijsvergelijking van de offertes per artikel in een overzichtelijke tabel Controle van de werken De ontwerper voert de controle de werken uit. De draagwijdte van zijn/haar mandaat is de bewaking van de conformiteit van de uitvoering ten overstaan van de gunningvoorwaarden van de aanneming. Elementen die deze beperking overschrijden zijn een bevoegdheid van de bouwheer. De ontwerper zal deze elementen bijgevolg aan de bouwheer doorgeven voor verdere beslissing door het bevoegde orgaan, naargelang de belangrijkheid, de bestendige deputatie of de provincieraad. In het kader van de controle van de werken levert de ontwerper de volgende prestaties: Algemeen en architectuurstudie : Controle van de planning en van de uitvoering van de werken. Op regelmatige tijdstippen en met een frequentie afgestemd op de vooruitgang van de werken, in de regel minstens éénmaal per week zal de ontwerper het initiatief nemen om de werken te controleren. Hij/zij coördineert de afspraken met de opdrachtgever en de aannemer(s) in een werfvergadering en brengt de opdrachtgever en de aannemer(s) en ander belanghebbenden schriftelijk op de hoogte van de bevindingen en de voorstellen of beslissingen via het dagboek der werken en een werfverslag.

9 De opmaak, het nazicht en de opvolging van uitvoeringsdetails. De ontwerper maakt de aanvulling en de uitwerking van de uitvoeringsplans en detailtekeningen voorzien in het ontwerp en/of wenselijk voor een goede uitvoering van het ontwerp. Waar nodig zijn ze de basis van werktekeningen die de aannemer moet opmaken en voorleggen ter goedkeuring. De ontwerper brengt verbeteringen aan en geeft richtlijnen aan de aannemer. Dit geldt ook voor wapeningsplannen en -borderellen voor de stabiliteitsstudie. De ontwerper zorgt tijdig voor de uitvoeringsdetails in functie van de goede vordering van de planning van de aanneming. Bij voltooiing van belangrijke bouwfasen, minimaal bij beëindiging van ruwbouw, technieken, afwerking, uitrusting en buitenaanleg controleert de ontwerper of de plannen overeenstemmen met de uitvoering. De tekeningen worden aangepast "as built". Wanneer de aannemers de opdracht hebben binnen de aannemingen van werken in te staan voor de opmaak van de plannen "as built" zorgt de ontwerper voor het nazicht en de coördinatie zodat er een coherent einddossier is bij de voorlopige oplevering van de aanneming van de werken Nazicht en correctie van de vorderingsstaten en de betaalaanvragen : De ontwerper voert deze verrichting uit in functie van de frequentie van de staten zoals beschreven in het bijzonder bestek van de werken, normaal is dit maandelijks. Hiertoe vergelijkt de ontwerper de gunningvoorwaarden met uitgevoerde werken voor wat betreft de hoeveelheden, de prijzen en de prijsherziening, de uitvoeringstermijn. Enkel het werkelijk uitgevoerd deel van de aanneming kan voor betaling voorgesteld worden. Van de uitgevoerde vermoedelijke hoeveelheden wordt een tegensprekelijke opmeting gemaakt. Bijkomende werken en wijzigingen kunnen enkel na opdracht door de opdrachtgever opgedragen en dus aanvaard worden. Bijkomende werken en wijzigingen zijn in afzonderlijke staten op te nemen conform de richtlijnen van de opdrachtgever. Uiterlijk de achtste dag na ontvangst van de vorderingsstaat zal de ontwerper zijn/haar voorstellen van aanvaarding of van wijziging van de vorderingsstaten aan de opdrachtgever overmaken samen met zijn/haar stavingstukken Keuring van de materialen en schouwingen op het werk De ontwerper gaat over tot de technische oplevering van de materialen en desnoods tot het nazicht van in het werkhuis vervaardigde constructieonderdelen, zoals ijzeren kapconstructies, ramen, geprefabriceerde betonelementen, enz. Bij elke schouwing op het werk ziet de ontwerper het 'dagboek' van de werken na. Hij/zij voorziet dit document van zijn handtekening en brengt er zijn eventuele opmerkingen op aan. Hij/zij brengt zo nodig verslag uit over de vooruitgang van het werk en informeert de aanbestedende overheid over zijn/haar vaststellingen Ingebrekestelling : Telkens de ontwerper oordeelt dat bij in gebreke blijven van de aannemer van de werken de opdrachtgever dient op te treden, zal hij/zij een proces-verbaal van ingebrekestelling opmaken en voor leggen aan de opdrachtgever voor verder gevolg. Dit geldt voor alle inbraken ten overstaan van de gunningvoorwaarden die het goede verloop van de aanneming beletten Voorlopige oplevering : De voorlopige oplevering van het geheel der werken geschiedt door de opdrachtgever op advies en voorstel van de ontwerper en in aanwezigheid van de aannemer. Bij beëindiging van de werken voert de ontwerper een gedetailleerd onderzoek in situ uit van de werken. Hij/zij maakt een rapport op van alle tekortkomingen, gebreken en fouten ten overstaan van de gunningvoorwaarden. en betracht de volledige beëindiging binnen de vastgelegde uitvoeringstermijn. De ontwerper zorgt ervoor dat het postinterventiedossier van de coördinator veiligheid

10 10/20 - deel verwezenlijking in orde is en overhandigd wordt aan de opdrachtgever. Hij/zij bepaalt in overleg met de opdrachtgever en de aannemer het moment van de voorlopige aanvaarding en maakt de processen-verbaal op van vaststelling met het oog op oplevering of weigering. Al de opgesomde verrichtingen moeten tijdig gebeuren opdat de opdrachtgever geen verwijlintresten aan de aannemer zou verschuldigd zijn. Bij laattijdige oplevering veroorzaakt door het in gebreke blijven van de ontwerper zal een schadeloosstelling geëist worden, die in ieder geval het aan hem te wijten bedrag der verwijlintresten zal omvatten. Uiterlijk 20 werkdagen na de aanvraag tot voorlopige oplevering van de werken (deze plannen zijn een noodzaak voor de ingebruikname van het gebouw ) dient de dientsverlener tevens de EVAQUATIEPLANNEN en INTERVENTIEPLANNEN te bezorgen aan de opdrachtgever. Deze plannen moeten opgemaakt zijn volgens de tekenafspraken zoals opgegeven in bijlage. Het ontwerp-as-built wordt door de ontwerper uiterlijk 20 werkdagen na de voorlopige oplevering van de werken aan de opdrachtgever overhandigd, op papier en digitaal (volgens de bepalingen van de bijlage inzake de tekenafspraken en volgens de modaliteiten van de hierna vermelde bijlage Postinterventiedossier. Het postinterventiedossier dient eveneens binnen deze termijn bezorgd. Deze goedgekeurde documenten vormen een wezenlijke voorwaarde voor de voorlopige oplevering van de dienst. In tegenstelling met de eisen van de EPB-aangifte, dient ten laatste 20 dagen na de voorlopige oplevering de EPB-aangifte te worden opgemaakt (en niet binnen de 6 maanden)

11 De stabiliteitstudie : Overeenkomstig het typebestek 104 en het typebestek VL 100 zal de ontwerper stabiliteit de volgend uitvoeringsdocumenten ter beschikking van de opdrachtgever en de aannemer stellen, nadat de coördinatie met de architectuurplannen en de ontwerpen technieken op punt zijn gesteld : - de documenten i.v.m. de diepe funderingen conform typebestek 104 en het bijzonder bestek; - wapeningsplans, wapeningsborderellen en berekeningsnota's voor het gewapend beton; - legplannen, berekeningsnota's, meetstaten en detailtekeningen van de knooppunten voor de staal- en houtconstructies; - nazicht en aanpassing van prefabricatieplannen van de aannemer voor geprefabriceerde betonelementen. - Tevens wordt het ontwerp-as-built door de ontwerper uiterlijk 20 werkdagen na de voorlopige oplevering van de werken aan de opdrachtgever te worden overhandigd, op papier en digitaal (volgens de bepalingen van bijlage inzake de tekenafspraken en volgens de modaliteiten van bijlage Postinterventiedossier. ) Dit deel vormt een wezenlijke voorwaarde voor de voorlopige oplevering van de dienst De studie technieken: De ontwerper technieken zal de uitvoeringsdocumenten van de aannemer nazien en correcties aanbrengen. Hij geeft de elementen nodig voor de coördinatie van de disciplines technieken met de volledige aanneming door aan de architect, de aannemer en de opdrachtgever. Tevens wordt het ontwerp-as-built door de ontwerper uiterlijk 20 werkdagen na de voorlopige oplevering van de werken aan de opdrachtgever te worden overhandigd, op papier en digitaal (volgens de bepalingen van bijlage inzake de tekenafspraken en volgens de modaliteiten van bijlage Postinterventiedossier). Dit deel vormt een wezenlijke voorwaarde voor de voorlopige oplevering van de dienst De studie onmiddellijke buitenaanleg : De verantwoordelijke voor de buitenaanleg zal de uitvoeringsdocumenten van de aannemer nazien en correcties aanbrengen. Hij geeft de elementen nodig voor de coördinatie van de disciplines technieken met de volledige aanneming door aan de architect, de aannemer en de opdrachtgever. Tevens wordt het ontwerp-as-built door de ontwerper uiterlijk 20 werkdagen na de voorlopige oplevering van de werken aan de opdrachtgever te worden overhandigd, op papier en digitaal (volgens de bepalingen van bijlage 5. inzake de tekenafspraken en volgens de modaliteiten van bijlage 8 Postinterventiedossier). Dit deel vormt een wezenlijke voorwaarde voor de voorlopige oplevering van de dienst De studie van de uitrusting en interieurconcept De verantwoordelijke voor de uitrusting levert de detailtekeningen van de vaste uitrusting die op maat dient gemaakt conform de bepalingen van het bestek. Hij/zij zal de uitvoeringsdocumenten van de aannemer nazien en correcties aanbrengen. Hij geeft de elementen nodig voor de coördinatie van de disciplines technieken met de volledige aanneming door aan de architect, de aannemer en de opdrachtgever. Tevens wordt het ontwerp-as-built door de ontwerper uiterlijk 20 werkdagen na de voorlopige oplevering van de werken aan de opdrachtgever te worden overhandigd, op papier en digitaal (volgens de bepalingen van bijlage inzake de tekenafspraken en volgens de modaliteiten van bijlage Postinterventiedossier). Dit deel vormt een wezenlijke voorwaarde voor de voorlopige oplevering van de dienst.

12 De eindafrekening van de werken De ontwerper maakt de eindafrekening op basis van de vorderingsstaten van de aannemer van de werken. Hij/zij geeft een duidelijk overzicht van de verschillen in meer en in min t.o.v. het gunningbedrag, de reden en de situering ervan, de motivatie en prijsontleding die het bestuur aannam om de wijzigingen goed te keuren. Hij/zij geeft een overzicht en advies van de hoeveelheden, de prijzen en de prijsherzieningen ingevolge schommelingen van lonen en materialen, de gevorderde betalingen per vorderingsstaat, de btw, het verloop van de uitvoeringstermijnen. Bij ongerechtvaardigde vorderingen van de aannemer, maakt hij/zij de voorstellen op om de vordering gedetailleerd te wijzigen tot de gerechtvaardigde vorderingen. Uiterlijk de vijftiende dag na ontvangst van de eindstaat zal de ontwerper zijn/haar voorstellen van aanvaarding of van wijziging van de vorderingsstaten aan de opdrachtgever overmaken samen met de stavingstukken De definitieve oplevering van de werken Gedurende de waarborgperiode van de aanneming, onderzoekt de ontwerper de goede instandhouding van het werk. en overlegt hiervoor met de opdrachtgever. De opdrachtgever geeft de tekortkomingen vastgesteld tijdens het gebruik door aan de ontwerper. De ontwerper bereidt de definitieve oplevering voor met een gedetailleerd onderzoek en maakt hiertoe een rapport op ten behoeve van de opdrachtgever. In overleg met de opdrachtgever maant hij de aannemer zonodig aan de tekortkomingen op te lossen. Hiertoe stelt hij/zij de processen-verbaal op van ingebrekestelling en bezorgt ze aan de opdrachtgever voor verder gevolg. De ontwerper begeleidt de eventuele herstellingen. Hij/zij bepaalt in samenspraak met de opdrachtgever en de aannemer het moment van de definitieve oplevering. Tijdig maakt hij de processen-verbaal van vaststelling met het oog op definitieve oplevering of weigering binnen de waarborgtermijn van de aanneming Diensten tijdens de 10-jarige aansprakelijkheidsperiode Gedurende de 10-jarige aansprakelijkheidsperiode van de aanneming van de dienst en het werk, onderzoekt de ontwerper de gebreken die door het opdrachtgevend bestuur worden gemeld en brengt hiervan verslag uit naar oorzaak en oplossing van het gebrek. Hij geeft advies of het onder de 10-jarige aansprakelijkheid valt of niet. Indien deze onder de 10-jarige aansprakelijkheid vallen en hierover consensus is met de opdrachtgever maant hij de aannemer zonodig aan de tekortkomingen op te lossen en geeft hiervoor de nodige technische instructies. Hij/ zij stelt de processen-verbaal op van ingebrekestelling en bezorgt ze aan de opdrachtgever voor verder gevolg. De ontwerper begeleidt de eventuele herstellingen. Hij / zij stelt alles in het werk om de gebreken in der minne op te lossen. Er wordt geen ereloon voorzien voor deze dienst omdat er van wordt uitgegaan dat de ontwerper zijn dienst eveneens onder de tienjarige aansprakelijkheid valt in voorkomend geval. Indien aan de ontwerper diensten worden gevraagd die niet onder deze aansprakelijkheid vallen of duidelijk aantoonbaar is dat enkel de aannemer een fout heeft begaan die de ontwerper niet had kunnen zien wordt vooraf een ereloon afgesproken met het opdrachtgevend bestuur. 3. Coördinatie veiligheid tijdelijke en mobiele bouwplaatsen De coördinator vervult zijn opdracht conform het koninklijk besluit van 25 januari 2001 betreffende de tijdelijke en mobiele bouwplaatsen. Hij staat in voor deze taak voor het deel ontwerp en voor het deel verwezenlijking. De opdracht van de coördinator loopt vanaf de uitwerkingsfase van het ontwerp van

13 13 het bouwwerk en wordt beëindigd door de overdracht van de documenten bedoeld in artikel 22, 7 van het koninklijk besluit van 25 januari De coördinator staat in voor de instrumenten bij de coördinatie. In de fase verwezenlijking zorgt hij voor het coördinatiedagboek en voor het postinterventiedossier en in voorkomend geval vervult hij zijn rol in de coördinatiestructuur. De instrumenten bij de coördinatie zoals bedoeld in afdeling IV van het koninklijk besluit van 25 januari 2001 worden bij het beëindigen van de opdracht overhandigd aan het bestuur op papieren en digitale drager. Alle kosten voor de opdracht van de coördinator dienen inbegrepen te zijn in het totaalbedrag van de gehele dienstenopdracht. Opgemaakt, Gent 01 april 2011 Egide Bracke architect gezien, Michel De Vos hoofdarchitect Kristof De Clercq hoofdindustrieel ingenieur Visum Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk Datum : Jan De Tollenaere preventieadviseur-milieucoördinator

14 14 BIJLAGE departement Logistiek dienst Patrimonium OVEREENKOMST VEILIGHEIDSCOÖRDINATIE BOUWPROJECT : * Tussen de provincie Oost-Vlaanderen, vertegenwoordigd door de Bestendige Deputatie van de Provincieraad, waarvoor optreden de heer André Denys, Gouverneur-voorzitter, en de heer Albert De Smet, Provinciegriffier, hierna de opdrachtgever genoemd enerzijds, en de heer / mevr of de maatschappij met zetel te in het handelsregister ingeschreven onder het nummer en vertegenwoordigd door de heer / mevr. hierna de coördinator genoemd anderzijds, wordt een overeenkomst gesloten voor de coördinatie inzake veiligheid en gezondheid voor het ontwerp en de verwezenlijking van hoger genoemd bouwproject en zoals bepaald in de contractuele documenten. Artikel 1 De opdrachtgever geeft aan de coördinator, die aanvaardt, een opdracht tot coördinatie van de veiligheid tijdens het ontwerp en de verwezenlijking van hoger genoemd bouwproject. Deze opdracht van veiligheidscoördinatie omvat alle coördinatietaken bepaald bij artikel 18 en 22 van de wet van 4 augustus 1996 in verband met het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk (B.S. van 18 september 1996). Artikel 2 In het kader van de hem toevertrouwde coördinatieopdracht is de coördinator er tevens toe gehouden alle taken uit te voeren, zoals bepaald in het koninklijk besluit van 25 mei 2001 (B.S. van 7 februari 2001) in verband met de tijdelijke of mobiele bouwplaatsen.

15 15 Artikel 3 De aanwezigheid van de coördinator op de bouwplaats is verplicht tijdens alle belangrijke fasen van de verwezenlijking. De coördinator oordeelt daarenboven zelf wanneer zijn aanwezigheid vereist of wenselijk is. Artikel 4 Om de coördinator in de mogelijkheid te stellen zijn opdracht te vervullen, ziet de opdrachtgever erop toe dat de coördinator : - betrokken wordt bij alle etappes van het ontwerp en de verwezenlijking van het bouwwerk ; - alle informatie krijgt die nodig is voor de uitvoering van zijn opdrachten, uitgenodigd wordt op alle vergaderingen, georganiseerd door de bouwdirectie belast met het ontwerp of de verwezenlijking of de bouwdirectie belast met de controle op de verwezenlijking, en alle door deze bouwdirecties uitgevoerde studies ontvangt binnen een termijn die hem toelaat zijn opdrachten uit te voeren. Zonder afbreuk te doen aan de verantwoordelijkheden van de verschillende tussenkomende partijen ziet de opdrachtgever erop toe dat de verschillende tussenkomende partijen samenwerken en hun activiteiten coördineren, teneinde de coördinator de bevoegdheid, de middelen en de informatie te verzekeren, nodig voor de goede uitvoering van zijn opdrachten. Artikel 5 De coördinator verbindt zich ertoe alle opdrachten die hem uit hoofde van deze overeenkomst werden toevertrouwd, tijdig en correct te vervullen. Artikel 6 De coördinator laat zich bijstaan door adjunct(en). Deze adjunct(en) is (zijn) voor het vervullen van zijn (hun) opdracht onderworpen aan dezelfde bepalingen als de coördinator. Artikel 7 De coördinator verbindt zich ertoe zijn opdracht aan te vangen van bij de start van de uitwerkingsfase van het ontwerp van de werken. Zijn opdracht neemt een einde bij de overdracht van het geactualiseerde veiligheids- en gezondheidsplan, het geactualiseerde coördinatiedagboek en het postinterventiedossier aan de opdrachtgever. Deze documenten worden overhandigd op papieren (in drievoud) en digitale drager. Deze overdracht gebeurt op het ogenblik van de voorlopige oplevering van het bouwwerk en wordt vastgesteld in een proces-verbaal dat de coördinator bij het postinterventiedossier voegt.

16 16 Aldus opgemaakt in twee originelen. Gedaan te op De coördinator De opdrachtgever Gent, Namens de Bestendige Deputatie de Provinciegriffier de Gouverneur-voorzitter Albert De Smet André Denys

17

18 18 BIJLAGE departement Logistiek dienst Patrimonium SAMENSTELLING POSTINTERVENTIEDOSSIER Volgende onderdelen dienen minimaal deel uit te maken van het as-built en/of het postinterventiedossier : (schriftelijk én digitaal volgens door de opdrachtgever op te geven structuur)) 1. bestek aanbesteding aangevuld met de gebruikte materialen en concepten per artikel en verwijzing naar de technische fiche. 2. De aangevulde As-builtplannen op papier met vermelding van datum. 3. De aangevulde As-builtplannen digitaal volgens bijlage tekenafspraken. 4. Alle werfverslagen met bijhorende documenten en verwijzigingen gerangschikt op datum. 5. Ruwbouw en afwerking 1.1 bekistings- en bewapeningsplans zoals uitgevoerd 1.2 rioleringsplannen zoals uitgevoerd met opgave van het peil Buis Onder Kant (BOK) t.o.v. het referentiepeil (peil 2 de algemene waterpassing) de secties van de buizen het materiaal van de buizen en putten en hun wanddikte de aard van de put en de inhoud de stroomrichting van het afvalwater 1.3 waarborg 10 jaar van waterdichting kelderbekuiping 1.4 waarborg 10 jaar van waterdichting liftput 1.5 waarborg 10 jaar van waterdichting platte daken en aansluitingen en goten 1.6 waarborg 10 jaar op pannen en leien. 1.7 waarborg 10 jaar voor levering en plaatsing van glaswerk 1.8 andere waarborgen 1.9 gelijkvormigheidsattest en plaatsingsattest van de brandwerende deuren, ramen en coatings overeenkomstig NBN opgave van kleuren volgens NCS-code van alle afwerkingen 1.11 materiaaltechnische fiches van de gebruikte materialen zoals gevraagd in het bestek 1.12 dimensionering en ventilatiedebieten van de verluchtingsroosters in het schrijnwerk

19 EPB-aangifte 6. Technische installaties (hvac, sanitair, elektriciteit, communicatie, mechanische installaties) 2.1 plannen as-built van alle leidingen en onderdelen 2.2 hydraulisch schema sanitair en verwarming/koeling 2.3 aëraullisch schema ventilatie en klimatisatie 2.4 elektrische schema's en structuurschema van de spanningsverdeling 2.5 overzichtsplan eigen nutsleidingen, openbare nutsaansluitingen en tellers 2.6 gebruiksaanwijzing, instructies en onderhoudsvoorschriften in het Nederlands en het Engels van de installatie en haar onderdelen, de toestellen en machines. 2.7 materiaalfiches, technische documentatie van alle onderdelen 2.8 lijst van leveranciers en onderaannemers van de verschillende onderdelen 2.9 Rf-attesten van brandkleppen, uitrusting en andere elementen 2.10 constructietekening en werkingsschema van alle machines of toestellen 2.11 opstellingsschema en constructie hoogspanning met transfogegevens 2.12 vereenvoudigde gebruikershandleiding voor dagelijks gebruik door de niet-technische verantwoordelijken ter plaatse opgesteld in het Nederlands 2.13 de originele handleidingen bij de diverse toestellen 2.14 keuring van de elektrische installatie door een erkend keuringsorganisme, afzonderlijk voor hoogspanning en laagspanning 2.15 keuring van de sanitaire installatie conform de voorschriften van de waterverdeelmaatschappij 2.16 keuring van het gasverdeelnet door erkend keuringsorganisme of attest door gehabiliteerd installateur 2.17 keuring van liften door erkend keuringsorganisme 2.18 verslag druktest en dichtheidsproef op het waterverdeelnet sanitair en verwarming/koeling 2.19 verslag stookproef (stookattest) van alle stooktoestellen 2.20 certificatiedossier dataverbindingen + attest dat alle verbindingen voldoen aan de gestelde kwaliteitsvereisten 2.21 EG-verklaring van de overeenstemming met de bepalingen van het KB van 5 mei 1995 van alle machines - "machinerichtlijn" 2.22 attesten van reiniging en afvalverwerking 2.23 geluids- en emissiemetingen (Vlarem) door erkend laboratorium 2.24 debietsmetingen van roosters en kanalen, inregeling van kleppen en kranen 2.25 legionellabeheersplan met logboek 2.26 attest conformiteit met legionellabesluit door ontwerper én aannemer

20 Voor inbraakinstallaties het conformiteitsattest overeenkomstig de BVVOreglementering en de incert, en bewijs van erkend installateur 2.28 lijst met extra garanties door leveranciers + ondertekende garantiebewijzen 2.29 keuringscertificaat van de verwarmingsketel en brander of de waterverwarmer 2.30 inventarisatie gegevens installatiebeheer

BIJLAGE d. Inhoud POSTINTERVENTIEDOSSIER

BIJLAGE d. Inhoud POSTINTERVENTIEDOSSIER Departement Logistiek Dienst Patrimonium BIJLAGE d. Inhoud POSTINTERVENTIEDOSSIER Volgende onderdelen dienen minimaal deel uit te maken van het as-built en/of het postinterventiedossier : (schriftelijk

Nadere informatie

Vertegenwoordigd door: Dhr. Kris Eggermont, technisch directeur Hierna de opdrachtgever genoemd,

Vertegenwoordigd door: Dhr. Kris Eggermont, technisch directeur Hierna de opdrachtgever genoemd, Tussen: Identificatie opdrachtgever: BOFAS vzw Straat + nummer: Jules Bordetlaan 166 b1 Gemeente: 1140 Brussel Vertegenwoordigd : Dhr. Kris Eggermont, technisch directeur Hierna de opdrachtgever genoemd,

Nadere informatie

OPDRACHT VAN AANNEMING VAN DIENSTEN. Voor de renovatie site buitenbaden en sporthal. Provinciaal Domein Puyenbroeck Wachtebeke

OPDRACHT VAN AANNEMING VAN DIENSTEN. Voor de renovatie site buitenbaden en sporthal. Provinciaal Domein Puyenbroeck Wachtebeke departement Logistiek dienst Patrimonium OPDRACHT VAN AANNEMING VAN DIENSTEN Voor de renovatie site buitenbaden en sporthal Provinciaal Domein Puyenbroeck Wachtebeke - Ontwerp en opvolging technische installaties

Nadere informatie

Campus Henleykaai - Gent. open aanbesteding. Bijzonder bestek nr. t13tp0067

Campus Henleykaai - Gent. open aanbesteding. Bijzonder bestek nr. t13tp0067 departement Logistiek dienst Patrimonium OPDRACHT VAN AANNEMING VAN DIENSTEN VOOR Aanpassingswerken in het kader van de brandveiligheid en diverse aanpassingswerken (op basis van studie brandveiligheid

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR DE VEILIGHEIDSCOORDINATIE ONTWERP / VERWEZENLIJING

OVEREENKOMST VOOR DE VEILIGHEIDSCOORDINATIE ONTWERP / VERWEZENLIJING OVEREENKOMST VOOR DE VEILIGHEIDSCOORDINATIE ONTWERP / VERWEZENLIJING Tussen de ondergetekenden, enerzijds de heer / mevrouw.. wonende te of de maatschappij... met maatschappelijke zetel te hier vertegenwoordigd

Nadere informatie

STAD ANTWERPEN Stadsontwikkeling Openbaar domein

STAD ANTWERPEN Stadsontwikkeling Openbaar domein STAD ANTWERPEN Stadsontwikkeling Openbaar domein POSTINTERVENTIEDOSSIER RENOVATIE PARKBRUG GELEGEN IN PARK DEN BRANDT - BEUKENLAAN OPDRACHTGEVER: STADSBESTUUR ANTWERPEN HOOFDAANNEMER: Conform De Wet op

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK VM/B 97

BIJZONDER BESTEK VM/B 97 VLAAMSE MAATSCHAPPIJ VOOR SOCIAAL WONEN. KOLONIENSTRAAT 40 1000 BRUSSEL BIJZONDER BESTEK VM/B 97 van toepassing op de overeenkomsten inzake werken afgesloten door de sociale huisvestingsmaatschappijen

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK NR. 351

BIJZONDER BESTEK NR. 351 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN SINT-GILLIS BIJZONDER BESTEK NR. 351 AFWIJKINGEN Zie A, I, 5. VOORWERP VAN DE OPDRACHT. De opdracht betreft de aanpassing van de elektrische installaties

Nadere informatie

De definities die hier gegeven zijn slaan enkel op deze projecten voor niet particuliere doelen

De definities die hier gegeven zijn slaan enkel op deze projecten voor niet particuliere doelen 1.1. de partijen 1.1.1.overzicht In het KONINKLIJK BESLUIT BETREFFENDE TIJDELIJKE OF MOBIELE BOUWPLAATSEN worden verschillende tussenkomende partijen vernoemd. Aan elk van deze partijen worden taken en

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken

Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken LOGO GEMEENTE(N) Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken Overeenkomst bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken maart 2013 p1/5 TUSSEN VOLGENDE PARTNERS: De

Nadere informatie

EEN SUCCESVOL BOUWPROCES VRAAGT EEN SPECIFIEKE AANPAK

EEN SUCCESVOL BOUWPROCES VRAAGT EEN SPECIFIEKE AANPAK 01 ONTWERPPROCES EEN SUCCESVOL BOUWPROCES VRAAGT EEN SPECIFIEKE AANPAK Een succesvol bouwproces, van beleidsvisie tot realisatie en dus tot beleving, vraagt een specifieke aanpak. Er bestaat dan ook geen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden m.b.t. veiligheidscoördinatie

Algemene voorwaarden m.b.t. veiligheidscoördinatie 1/11 Algemene voorwaarden m.b.t. veiligheidscoördinatie Artikel 1. Aard en voorwerp van de opdracht. De opdrachtgever belast de coördinator-ontwerp, die aanvaardt, de coördinatietaak inzake veiligheid

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1402765 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Gent Leopoldskazerne Dienstencontract ontwerper: Open Oproep-procedure: vaststelling overeenkomsttekst

Nadere informatie

OPDRACHT VAN AANNEMING VAN WERKEN. Inrichting stookplaats en aanpassingen i.f.v. legionella-wetgeving. openbare aanbesteding

OPDRACHT VAN AANNEMING VAN WERKEN. Inrichting stookplaats en aanpassingen i.f.v. legionella-wetgeving. openbare aanbesteding departement Logistiek dienst Patrimonium OPDRACHT VAN AANNEMING VAN WERKEN Inrichting stookplaats en aanpassingen i.f.v. legionella-wetgeving openbare aanbesteding Bijzonder bestek nr. L01/2005-0054/t11tp0019/tp

Nadere informatie

RAAMCONTRACT VOOR OPDRACHT VAN DIENSTEN: VEILIGHEIDSCOÖRDINATIE

RAAMCONTRACT VOOR OPDRACHT VAN DIENSTEN: VEILIGHEIDSCOÖRDINATIE RAAMCONTRACT VOOR OPDRACHT VAN DIENSTEN: VEILIGHEIDSCOÖRDINATIE TUSSEN: Het Autonoom Gemeentebedrijf Vastgoed en Stadsprojecten Antwerpen, Generaal Lemanstraat 55, 2018 Antwerpen, hierbij vertegenwoordigd

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1606161 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Dendermonde Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs Scheldeland rechtszaak invordering ereloon

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK VM/B 97

BIJZONDER BESTEK VM/B 97 VLAAMSE MAATSCHAPPIJ VOOR SOCIAAL WONEN. KOLONIENSTRAAT 40 1000 BRUSSEL BIJZONDER BESTEK VM/B 97 van toepassing op de overeenkomsten inzake werken afgesloten door de sociale huisvestingsmaatschappijen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1606161 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Dendermonde Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs Scheldeland rechtszaak invordering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1801860 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Gent (Desteldonk), PAULO: opleidingscentrum Ontwerp masterplan Paulo nieuwbouw en renovatie

Nadere informatie

AANBESTEDING Open procedure Procedure no. JRC/GEE/2016/D.1/0006/OC Raamovereenkomst voor diensten betreffende veiligheidscoördinatie

AANBESTEDING Open procedure Procedure no. JRC/GEE/2016/D.1/0006/OC Raamovereenkomst voor diensten betreffende veiligheidscoördinatie EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL GEMEENSCHAPPELIJK CENTRUM VOOR ONDERZOEK Directoraat D - Instituut voor Referentie Materialen en -Metingen Site Management AANBESTEDING Open procedure Procedure

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van een fietspad lange afstand

Samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van een fietspad lange afstand LOGO GEMEENTE(N) Samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van een fietspad lange afstand Overeenkomst LAF p1/8 TUSSEN VOLGENDE PARTNERS: De Provincie Oost-Vlaanderen, met zetel te Provinciehuis, Gouvernementstraat

Nadere informatie

AANBESTEDENDE OVERHEID POM OOST-VLAANDEREN

AANBESTEDENDE OVERHEID POM OOST-VLAANDEREN Bestek DRG 2 2011-01-31 1 ALGEMENE OFFERTEAANVRAAG BESTEKNUMMER DRG 2 OPDRACHT VAN AANNEMING VAN DIENSTEN VAN ARCHITECTEN EN BOUWKUNDIGEN VOOR HET DUURZAAM BOUWEN VAN EEN DOORGANGSGEBOUW IN MALDEGEM ALGEMENE

Nadere informatie

PROCEDURE VOOR PRIVÉ OPDRACHTGEVER MET GESPREK (DATUM) Bestek. Project (project naam) ONTWERPOPDRACHT BETREFFENDE (TITEL OPDRACHT)

PROCEDURE VOOR PRIVÉ OPDRACHTGEVER MET GESPREK (DATUM) Bestek. Project (project naam) ONTWERPOPDRACHT BETREFFENDE (TITEL OPDRACHT) PROCEDURE VOOR PRIVÉ OPDRACHTGEVER MET GESPREK Bestek Project (project naam) ONTWERPOPDRACHT BETREFFENDE (TITEL OPDRACHT) Voor (Opdrachtgever) (DATUM) INHOUDSTAFEL DEEL I. OPDRACHT... 3 I.I OPDRACHTGEVER...

Nadere informatie

COORDINATIE-DAGBOEK DE MANDATARIS VLAAMSE OVERHEID. Agentschap Facilitair Bedrijf Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 bus Brussel

COORDINATIE-DAGBOEK DE MANDATARIS VLAAMSE OVERHEID. Agentschap Facilitair Bedrijf Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 bus Brussel COORDINATIE-DAGBOEK Voorwerp : Verbouwen 6 de verdieping tot havencoördinatiecentrum FASE 2: Ruwbouwwerken Afwerkingen, sanitair & vast meubilair Hvac Elektriciteit Los meubilair DOSSIERNR: 414.034 BOUWPLAATS

Nadere informatie

bestek nummer: blad nummer 1/5

bestek nummer: blad nummer 1/5 bestek nummer: 2011 021 01 blad nummer 1/5 OPDRACHTGEVER: OPDRACHT: WZC DE LINDE Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem UITBREIDEN BESTAAND WOON- EN ZORGCENTRUM Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem PERCEEL

Nadere informatie

Vooraf gemelde examenvragen opleiding VC A en B op TMB

Vooraf gemelde examenvragen opleiding VC A en B op TMB Vooraf gemelde examenvragen opleiding VC A en B op TMB 1. Wat zijn de algemene preventiebeginselen en geef toelichting? Wat bepaalt de werkgever daarbij? R A en B 2. Hoe kan je als coördinator veiligheid

Nadere informatie

De artikels 29 en 30 van het KB Tijdelijke of mobiele bouwplaatsen zijn gewijzigd

De artikels 29 en 30 van het KB Tijdelijke of mobiele bouwplaatsen zijn gewijzigd De artikels 29 en 30 van het KB Tijdelijke of mobiele bouwplaatsen zijn gewijzigd Wijziging van het koninklijk besluit Tijdelijke of mobiele bouwplaatsen In dit koninklijk besluit (25.01.2001) zijn twee

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Algemene bepaling

Hoofdstuk 1: Algemene bepaling MODEL VAN OVEREENKOMST BIJLAGE 2 Tussen: de Provincie Oost-Vlaanderen, met zetel in het Provinciehuis, Gouvernementstraat 1, 9000 Gent, vertegenwoordigd door de deputatie, voor wie optreden de heer (voornaam

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER

DEEL III: OFFERTEFORMULIER 44 DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Bouwprojecten Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 60 1000 BRUSSEL OFFERTEFORMULIER Domein Adres Werk Besteknummer

Nadere informatie

Aankoopprocedure compacte goederenlift

Aankoopprocedure compacte goederenlift 1 JAFOR bvba Groeningenweg 13 3590 Diepenbeek info@jafor.be www.jafor.be Aankoopprocedure compacte goederenlift 1 Wat zegt de wetgeving? Volgens de machinerichtlijn 2006/42/EG kunnen wij een goederenlift

Nadere informatie

DOSSIER: hsreno02 lot 4 elektr. GDR-architecten bvba tel. 09/331.57.90 info@gdr-architecten.be DATUM:31/01/2012

DOSSIER: hsreno02 lot 4 elektr. GDR-architecten bvba tel. 09/331.57.90 info@gdr-architecten.be DATUM:31/01/2012 DEEL 0 - AANNEMING / WERF INHOUDSOPGAVE 00. INLEIDING / ALGEMEEN... 2 00.10. voorwoord - algemeen... 2 00.20. uitgangspunten - algemeen... 2 00.30. structuur & opvatting - algemeen... 2 00.40. gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

DE BLOEMENWINKEL. WINVORM OW1601 Bouwen van 9 appartementen voor sociale huur op de hoek van de Nieuwpoortsesteenweg en de Goedheidstraat te Oostende

DE BLOEMENWINKEL. WINVORM OW1601 Bouwen van 9 appartementen voor sociale huur op de hoek van de Nieuwpoortsesteenweg en de Goedheidstraat te Oostende DE BLOEMENWINKEL WINVORM OW1601 Bouwen van 9 appartementen voor sociale huur op de hoek van de Nieuwpoortsesteenweg en de Goedheidstraat te Oostende FVWW architecten i.s.m. LIME, AA&O, Gevelinzicht en

Nadere informatie

DEEL F: Indeling offertedossier

DEEL F: Indeling offertedossier DEEL F: Indeling offertedossier Inhoudsopgave U1: Een volledig ingevuld en ondertekend offerteformulier ingeval van tijdelijke vereniging: ondertekening door alle leden deel uitmakende van de tijdelijke

Nadere informatie

Document werkwijze voorzien in artikel 30,1 van het KB TMB

Document werkwijze voorzien in artikel 30,1 van het KB TMB Bijlage A Document werkwijze voorzien in artikel 30,1 van het KB TMB INVUL FORMULIER VERPLICHT BIJ TE VOEGEN BIJ OFFERTE Art. 30 : De opdrachtgever neemt de nodige maatregelen opdat het veiligheids- en

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER. : Diverse gebouwen van de Vlaamse Overheid in Vlaanderen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

DEEL III: OFFERTEFORMULIER. : Diverse gebouwen van de Vlaamse Overheid in Vlaanderen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Bouwprojecten Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 60 1000 BRUSSEL Domein Werk Besteknummer : Diverse gebouwen

Nadere informatie

Openbare aanbesteding IRT Project Levering van 86 Microsoft Office licenties

Openbare aanbesteding IRT Project Levering van 86 Microsoft Office licenties Openbare aanbesteding IRT Project Levering van 86 Microsoft Office licenties DEEL 1 - PRAKTISCHE GEGEVENS Voorwerp van de opdracht Deze opdracht behelst het leveren van 86 Microsoft Office Standaard licenties.

Nadere informatie

Contract voor de aankoop van een individueel zuiveringssysteem voor huishoudelijk afvalwater

Contract voor de aankoop van een individueel zuiveringssysteem voor huishoudelijk afvalwater Contract voor de aankoop van een individueel zuiveringssysteem voor huishoudelijk afvalwater Tussen de ondergetekenden vennootschap:...............................................................................................................................

Nadere informatie

ONDERHOUDSCONTRACT. Tussen: PROVINCIE VLAAMS-BRABANT, Provincieplein 1, 3010 Leuven hieronder genoemd de gebruiker,

ONDERHOUDSCONTRACT. Tussen: PROVINCIE VLAAMS-BRABANT, Provincieplein 1, 3010 Leuven hieronder genoemd de gebruiker, ONDERHOUDSCONTRACT Tussen: PROVINCIE VLAAMS-BRABANT, Provincieplein 1, 3010 Leuven hieronder genoemd de gebruiker, En Naam van de contractant, adres vertegenwoordigd door Voornaam NAAM, functie hieronder

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1705955 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Sint-Niklaas : provinciaal domein De Ster Design & Build van peuterspeeltuin : ontwerp (raming

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK NR. 337

BIJZONDER BESTEK NR. 337 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN SINT-GILLIS BIJZONDER BESTEK NR. 337 AFWIJKINGEN Zie A, I, 5. VOORWERP VAN DE OPDRACHT. De opdracht heeft betrekking op de levering en indienststelling

Nadere informatie

CONTRACT VOOR DE AANKOOP VAN EEN INDIVIDUEEL ZUIVERINGSSYSTEEM VOOR HUISHOUDELIJK AFVALWATER

CONTRACT VOOR DE AANKOOP VAN EEN INDIVIDUEEL ZUIVERINGSSYSTEEM VOOR HUISHOUDELIJK AFVALWATER CONTRACT VOOR DE AANKOOP VAN EEN INDIVIDUEEL ZUIVERINGSSYSTEEM VOOR HUISHOUDELIJK AFVALWATER Tussen: Vennootschap. Adres. Telefoonnummer... Fax E-mailadres. BTW-Nummer.. Registratienummer Vertegenwoordigd

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1901405 Provincieraadsbesluit betreft Provinciaal Patrimonium Dienstencontract voor het op afroep verrichten van schattingen van de waarde van onroerende

Nadere informatie

STUDIEOPRACHT VOOR DE SANERING EN RENOVATIE VAN GEMEENSCHAPSCENTRUM DE MALBEEK KLOKTORENSTRAAT 22/24 TE 1040 ETTERBEEK

STUDIEOPRACHT VOOR DE SANERING EN RENOVATIE VAN GEMEENSCHAPSCENTRUM DE MALBEEK KLOKTORENSTRAAT 22/24 TE 1040 ETTERBEEK BIJLAGE Bijlage nr. 1 Bijzonder Bestek STUDIEOPRACHT VOOR DE SANERING EN RENOVATIE VAN GEMEENSCHAPSCENTRUM DE MALBEEK KLOKTORENSTRAAT 22/24 TE 1040 ETTERBEEK BIJZONDER BESTEK SELECTIEFASE NR GCMBK0901

Nadere informatie

AANBESTEDENDE OVERHEID : PROVINCIEBESTUUR OOST-VLAANDEREN GOUVERNEMENTSTRAAT GENT OFFERTE. Oplossen keuringen hoogspanningscabines onderwijs

AANBESTEDENDE OVERHEID : PROVINCIEBESTUUR OOST-VLAANDEREN GOUVERNEMENTSTRAAT GENT OFFERTE. Oplossen keuringen hoogspanningscabines onderwijs - 1 - departement Logistiek dienst Patrimonium Bestek nr. 2011-0098 AANBESTEDENDE OVERHEID : PROVINCIEBESTUUR OOST-VLAANDEREN GOUVERNEMENTSTRAAT 1 9000 GENT OFFERTE Oplossen keuringen hoogspanningscabines

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK VOOR DE AANBESTEDINGEN VAN WERKEN BGHM / B 97 w ( Ed.15.05.1997 )

BIJZONDER BESTEK VOOR DE AANBESTEDINGEN VAN WERKEN BGHM / B 97 w ( Ed.15.05.1997 ) BB nr. 2700/2010/02/01 1 BRUSSELSE GEWESTELIJKE HUISVESTINGSMAATSCHAPPIJ BIJZONDER BESTEK VOOR DE AANBESTEDINGEN VAN WERKEN BGHM / B 97 w ( Ed.15.05.1997 ) DEEL EEN - A - Lijst van afwijkingen Lijst der

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

Verslag van nazicht van ontwerp

Verslag van nazicht van ontwerp AGB Stadsontwikkeling Kortrijk Grote Markt 54 Casquo Energy Desselgemseweg 64 B-8790 Waregem B-8500 KORTRIJK Tel. 056/77.11.23 e-mail info@casquo.be website www.casquo.be PROJECT 051B023 AGB Stadsontwikkeling

Nadere informatie

MAATSCHAPPIJ VOOR INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL

MAATSCHAPPIJ VOOR INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL MAATSCHAPPIJ VOOR INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL M.I.V.B. Speciale Studiedienst Koningsstraat 76 1000 BRUSSEL 1 Bijzonder Bestek nr. MIVB/SSD/1400 RAAMOVEREENKOMST VOOR VERSTERKING VAN PERRONNEUZEN

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 43, 2, 11.

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 43, 2, 11. gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00519 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Administratief Centrum Zuid, Woodrow Wilsonplein 1, Gent - Renovatie

Nadere informatie

MODELOVEREENKOMST voor een deelopdracht van de raamovereenkomst wedstrijdpool architectuuropdrachten: haalbaarheidstudie

MODELOVEREENKOMST voor een deelopdracht van de raamovereenkomst wedstrijdpool architectuuropdrachten: haalbaarheidstudie MODELOVEREENKOMST voor een deelopdracht van de raamovereenkomst wedstrijdpool architectuuropdrachten: haalbaarheidstudie TER INFO: Blauw zijn stukken tekst die elke projectleider zal moeten aanpassen i.f.v.

Nadere informatie

BEHANDELING AS BUILT DOSSIER

BEHANDELING AS BUILT DOSSIER BEHANDELING AS BUILT DOSSIER Revisie STCO 2016 04 08 ALGEMEEN Het dossier wordt opgesteld en bewaard per opdracht. Sinds 2012 vragen we het dossier digitaal op, met het oog op betere informatiedeling en

Nadere informatie

Inhoudstafel. Het project: een proces Interne controle conform het Gemeentedecreet De samenstellers

Inhoudstafel. Het project: een proces Interne controle conform het Gemeentedecreet De samenstellers Wegenwerken en rioleringen Inhoud Inhoudstafel Inleiding Wegen en rioleringen: een basistaak van de gemeente Goed beheerd is half gewonnen Een wegen- en rioleringsproject De aanleiding voor een project

Nadere informatie

Project : VTS-site Collegestraat en O.L.V. plein 9100 Sint-Niklaas Bijzonder bestek nr. : Perceel nr. : Bouwrijp maken en strippen van het gebouw

Project : VTS-site Collegestraat en O.L.V. plein 9100 Sint-Niklaas Bijzonder bestek nr. : Perceel nr. : Bouwrijp maken en strippen van het gebouw OFFERTEFORMULIER. Project : VTS-site Collegestraat en O.L.V. plein 9100 Sint-Niklaas Bijzonder bestek nr. : Perceel nr. : Bouwrijp maken en strippen van het gebouw Bouwheer INTERWAAS Lamstraat 113 9100

Nadere informatie

Koninklijk besluit van 25 januari 2001 betreffende de tijdelijke of mobiele bouwplaatsen (B.S. 7.2.2001)

Koninklijk besluit van 25 januari 2001 betreffende de tijdelijke of mobiele bouwplaatsen (B.S. 7.2.2001) Koninklijk besluit van 25 januari 2001 betreffende de tijdelijke of mobiele bouwplaatsen (B.S. 7.2.2001) Gewijzigd bij: (1) koninklijk besluit van 19 december 2001 tot wijziging, wat de aanvullende vorming

Nadere informatie

1 COÖRDINATIE-INSTRUMENTEN

1 COÖRDINATIE-INSTRUMENTEN 1 COÖRDINATIE-INSTRUMENTEN 1.1 Algemeen veiligheids- en gezondheidsplan Het algemeen veiligheids- en gezondheidsplan wordt opgesteld door de veiligheidscoördinator ontwerp en wordt, voor de aanvang van

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1501916 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Provinciaal patrimonium: fotovoltaïsche panelen op dakoppervlakten Uitvoering door nv Eneco Solar

Nadere informatie

OVEREENKOMST voor een creatieopdracht beeldende kunst

OVEREENKOMST voor een creatieopdracht beeldende kunst De ondergetekenden: OVEREENKOMST voor een creatieopdracht beeldende kunst 1 (naam en rechtsvorm) gevestigd te (adres zetel) ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer ten deze

Nadere informatie

Advies- en ingenieursbureaus

Advies- en ingenieursbureaus Advies- en ingenieursbureaus CONTRACT VOOR DIENSTEN versie 1 (16.05.2012) 1 CONTRACT VOOR DIENSTEN [Benaming van de opdracht/het project] ORI VERSIE 1-16.05.2012 CONTRACT VOOR DIENSTEN versie 1 (16.05.2012)

Nadere informatie

Kaderovereenkomst voor freelance pedagogisch maatwerk in kinderopvangvoorzieningen

Kaderovereenkomst voor freelance pedagogisch maatwerk in kinderopvangvoorzieningen Kaderovereenkomst voor freelance pedagogisch maatwerk in kinderopvangvoorzieningen 6 maart 2017 Tussen de volgende partijen, zijnde Naam:. Adres:. Tel.nr.:. GSMnr:. E-mail:. BTW-nr (optioneel):. hierna

Nadere informatie

BESTEK WERKEN VERNIEUWEN VLOERENOPBOUW GEBOUW AB BREDE SCHOOL NIEUWLAND NIEUWLAND 198 TE 1000 BRUSSEL

BESTEK WERKEN VERNIEUWEN VLOERENOPBOUW GEBOUW AB BREDE SCHOOL NIEUWLAND NIEUWLAND 198 TE 1000 BRUSSEL BESTEK WERKEN VERNIEUWEN VLOERENOPBOUW GEBOUW AB BREDE SCHOOL NIEUWLAND NIEUWLAND 198 TE 1000 BRUSSEL BIJZONDER BESTEK NR OINWL1201A02 ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING ALGEMENE ADMINISTRATIEVE

Nadere informatie

Koninklijk besluit van 25 januari 2001 betreffende de tijdelijke of mobiele bouwplaatsen ( B.S )

Koninklijk besluit van 25 januari 2001 betreffende de tijdelijke of mobiele bouwplaatsen ( B.S ) Koninklijk besluit van 25 januari 2001 betreffende de tijdelijke of mobiele bouwplaatsen ( B.S. 7.2.2001 ) Gewijzigd door : KB van 15-07-2011 BS van 09-08-2011 KB van 17/05/2007 BS van 07/06/2007 KB van

Nadere informatie

DE PROVINCIERAAD VAN OOST-VLAANDEREN,

DE PROVINCIERAAD VAN OOST-VLAANDEREN, Gecoördineerde versie in werking vanaf 1 januari 2003 Provinciaal reglement ter subsidiëring van de verwezenlijking van het provinciaal fietsnetwerk en het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk. DE

Nadere informatie

Wettelijke voorwaarden om coördinator inzake veiligheid en gezondheid te worden voor tijdelijke of mobiele bouwplaatsen in België

Wettelijke voorwaarden om coördinator inzake veiligheid en gezondheid te worden voor tijdelijke of mobiele bouwplaatsen in België Wettelijke voorwaarden om coördinator inzake gezondheid te worden voor tijdelijke of mobiele bouwplaatsen in België (situatie 01/07/2019) I. Inleiding (pagina 1). II. Verbanden tussen de verscheidene soorten

Nadere informatie

Wijze van gunning 2 : Onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking

Wijze van gunning 2 : Onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking VMSW - Cel overheidsopdrachten FORMULIER I 2017 INSCHRIJVINGSBILJET Aannemingsovereenkomst(en) inzake 1 :...... Datum:... Voor rekening van de bouwmaatschappij:...... Wijze van gunning 2 : Openbare procedure

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 3e Directie Dienst 34 Patrimonium en Uitrusting Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROVINCIAAL PATRIMONIUM Leveren van elektriciteit en gas de heer Ivan Verleyen De Provincieraad, Gelet op artikel

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 3e Directie Dienst 34 Patrimonium en Uitrusting Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0408903 betreft verslaggever PROVINCIAAL PATRIMONIUM Leveren van elektriciteit en gas de heer Ivan Verleyen Mevrouwen

Nadere informatie

De Vennootschap (Handelsnaam of benaming, rechtsvorm, nationaliteit, zetel) :

De Vennootschap (Handelsnaam of benaming, rechtsvorm, nationaliteit, zetel) : Provincie Stad Aanbestedende overheid Benaming van de opdracht Limburg Sint-Truiden Wegen en Verkeer Limburg Aanpassing N3 Rotonde Stayen OFFERTEFORMULIER De ondergetekende (Naam en voornaam) : Hoedanigheid

Nadere informatie

Plaatsen van vuilroosters, zandvang en aanpassing constructie op de onbevaarbare waterlopen van 2 de categorie in de Provincie Antwerpen

Plaatsen van vuilroosters, zandvang en aanpassing constructie op de onbevaarbare waterlopen van 2 de categorie in de Provincie Antwerpen PROVINCIE ANTWERPEN OFFERTEFORMULIER Plaatsen van vuilroosters, zandvang en aanpassing constructie op de onbevaarbare waterlopen van 2 de categorie in de Provincie Antwerpen Gebruikte eenheid in het inschrijvingsbiljet:

Nadere informatie

FASE 1: VOORBEREIDING

FASE 1: VOORBEREIDING Wegenwerken en rioleringen Inhoud Inhoudstafel De onderdelen die zijn gemarkeerd met een * zijn nog niet opgenomen in dit basiswerk, en zullen toegevoegd worden bij latere aanvullingen. Inhoudstafel Inleiding

Nadere informatie

BIJZONDER LASTENBOEK

BIJZONDER LASTENBOEK BIJZONDER LASTENBOEK voor de verkoop van de bestemmingswijzigende zone gelegen Aastraat met een oppervlakte van 7 a 34 ca VERKOOP UIT DE HAND MET BEKENDMAKING EN OFFERTEPROCEDURE Aanbestedende overheid

Nadere informatie

Bijzonder Bestek nr Raamovereenkomst voor de signalisatie voor blinden en slechtzienden in verschillende stations van het net

Bijzonder Bestek nr Raamovereenkomst voor de signalisatie voor blinden en slechtzienden in verschillende stations van het net BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST Mobiel Brussel (B.U.V.) Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1030 BRUSSEL 1 Bijzonder Bestek nr. 1348 Raamovereenkomst voor

Nadere informatie

Deel F: Indeling offertedossier

Deel F: Indeling offertedossier Deel F: Indeling offertedossier Inhoudsopgave U1: Een volledig ingevuld en ondertekend offerteformulier - ingeval van tijdelijke handelsvennootschap: ondertekening door alle leden deel uitmakende van de

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst

Samenwerkingsovereenkomst Samenwerkingsovereenkomst TUSSEN : De "Intercommunale Maatschappij voor Ruimtelijke Ordening, Economische Expansie en Reconversie van het Gewest Kortrijk", genoemd "INTERCOMMUNALE LEIEDAL", publiekrechtelijk

Nadere informatie

Omzendbrief Overheidsopdrachten Art. 30 TMB

Omzendbrief Overheidsopdrachten Art. 30 TMB Omzendbrief. - Overheidsopdrachten. - Tijdelijke of mobiele bouwplaatsen. - Veiligheids- en gezondheidsplan - Praktische richtlijnen met betrekking tot de documenten die in toepassing van artikel 30, tweede

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER

INSCHRIJVINGSFORMULIER Bijlage 1: Inschrijvingsformulier INSCHRIJVINGSFORMULIER Benaming van de opdracht: Raamcontract Landmeterspool Opdrachtgevend bestuur: AG VESPA Wijze van gunning: vereenvoudigde onderhandelingsprocedure

Nadere informatie

Administratieve voorwaarden Bellevuekaai - Blok FG

Administratieve voorwaarden Bellevuekaai - Blok FG Bellevuekaai - Blok FG Artikel 1 Volgende documenten vormen een geheel met het verkoopscontract: In volgorde van belangrijkheid : - de architectuurplannen (zie verkoopsbrochure), - Het verkoopslastenboek,

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER

DEEL III: OFFERTEFORMULIER 18 DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Studie en Advies Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 60 1000 BRUSSEL OFFERTEFORMULIER Domein Adres Werk

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER BIJZONDER BESTEK NR.2006/VGC/wsch/002/Sint Ur sula

INSCHRIJVINGSFORMULIER BIJZONDER BESTEK NR.2006/VGC/wsch/002/Sint Ur sula INSCHRIJVINGSFORMULIER BIJZONDER BESTEK NR.2006/VGC/wsch/002/Sint Ur sula Onderwerp : Basisschool Sint Ursula Dieudonné Lefévrestraat 41 te 1020 Brussel (Laken) Leveren en plaatsen van een tweedehands

Nadere informatie

OFFERTEFORMULIER. AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016. open aanbesteding

OFFERTEFORMULIER. AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016. open aanbesteding AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016 open aanbesteding OFFERTEFORMULIER Belangrijk: dit offerteformulier dient volledig te worden ingevuld.. Het totaalbedrag (excl.

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1602909 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Eeklo: Provinciaal Technisch Instituut renovatie verouderde sanitaire blokken: ontwerp

Nadere informatie

INTENTIEVERKLARING VAN DE AANNEMER. Ik (aannemer)

INTENTIEVERKLARING VAN DE AANNEMER. Ik (aannemer) 10. 3. INTENTIEVERKLARING VAN DE AANNEMER Ik (aannemer) Verklaar hiermede dat ik kennis genomen heb van en akkoord ben met de veiligheidsvoorschriften van de opdrachtgever, opgenomen in het bestek, de

Nadere informatie

Nieuwe regelgeving: plaatsing. Veronique Libbrecht Gent

Nieuwe regelgeving: plaatsing. Veronique Libbrecht Gent Nieuwe regelgeving: plaatsing Veronique Libbrecht 28-03-2013 Gent Situering Nieuwe regelgeving inzake overheidsopdrachten Basiswet: Wet 15 juni 2006 Uitvoeringsbesluiten: KB Plaatsing 15 juli 2011 KB uitvoeringsregels:

Nadere informatie

TC01_INK_LV01_CONDITIONSSPECIAL_LEFT NL

TC01_INK_LV01_CONDITIONSSPECIAL_LEFT NL NEU7 SO10 TEXTS Special Conditions LV01-1 - TC01_INK_LV01_CONDITIONSSPECIAL_LEFT NL DE BIJZONDERE AANKOOPVOORWAARDEN VAN VYNOVA Tessenderlo NV 1. Definities Aankoper: VYNOVA Tessenderlo NV met maatschappelijke

Nadere informatie

Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1035 BRUSSEL 1. Bijzonder Bestek nr. 1438

Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1035 BRUSSEL 1. Bijzonder Bestek nr. 1438 Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1035 BRUSSEL 1 Bijzonder Bestek nr. 1438 Net RAAMOVEREENKOMST VOOR ONDERHOUDSWERKEN VAN SIGNALISATIE VOOR BLINDEN EN

Nadere informatie

RAPPORT RF SV 004.COD.02n (05/02/2004)

RAPPORT RF SV 004.COD.02n (05/02/2004) RAPPORT RF SV 004.COD.02n (05/02/2004) AQUAFIN nv Ing. Tom Deweirdt Dijkstraat, 8 B-2630 AARTSELAAR Onze referentie: A20151102-76829-01 Datum van overdracht: 2/11/2015 Dactylo-datum: 31/10/2015 RPU Veiligheidscoördinator:

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1501916 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Provinciaal patrimonium: fotovoltaïsche panelen op dakoppervlakten Uitvoering door nv

Nadere informatie

Informatiesessie. Vraag 1 : Hebben de kandidaten de mogelijkheid om het vernoemd contract te bekijken?

Informatiesessie. Vraag 1 : Hebben de kandidaten de mogelijkheid om het vernoemd contract te bekijken? Federale Overheidsdienst FINANCIEN Brussel, 14 mei 2014 Stafdienst Logistiek Koning Albert II-Laan, 33 - Brussel Afdeling aankoop Openbare aanbesteding voor assistentie aan de bouwheer (AB) in het kader

Nadere informatie

Veiligheidscoördinator: Rudy Putteman Volgnummer: A Wijze van overdracht: mail post Dactylo-datum: 23/5/2011 RPU

Veiligheidscoördinator: Rudy Putteman Volgnummer: A Wijze van overdracht: mail post Dactylo-datum: 23/5/2011 RPU RAPPORT RF SV 004.COD.02n (05/02/2004) Ing. Meino de Jong IRMM ISM Retieseweg 111 2440 Geel Onze referentie: A20110531-611124-RPU Datum van overdracht: 31/5/2011 Veiligheidscoördinator: Rudy Putteman Volgnummer:

Nadere informatie

Indicatief Stappenplan

Indicatief Stappenplan Indicatief Stappenplan In het stappenplan zijn globaal de per fase te verrichten werkzaamheden en producten voor de totstandkoming van een (interieur)project beschreven. Hoewel elke opdracht anders is

Nadere informatie

aangevuld en/of gewijzigd met de bepalingen van het KB dd

aangevuld en/of gewijzigd met de bepalingen van het KB dd Koninklijk besluit van 25 januari 2001 betreffende de tijdelijke of mobiele bouwplaatsen ( B.S. 7.2.2001 ) Omzetting in Belgisch recht van de achtste bijzondere richtlijn 92/57/EEG van de Raad van de Europese

Nadere informatie

BIJLAGE A : OFFERTEFORMULIER

BIJLAGE A : OFFERTEFORMULIER BIJLAGE A : OFFERTEFORMULIER PRIJSOFFERTE VOOR DE OPDRACHT MET ALS VOORWERP RENOVATIE/UITBREIDING VAN EEN TEHUIS VOOR NIET-WERKENDEN/NURSING Belangrijk : dit formulier dient volledig te worden ingevuld

Nadere informatie

OVEREENKOMST MET DE ONTWERPER

OVEREENKOMST MET DE ONTWERPER OVEREENKOMST MET DE ONTWERPER Tussen de KERKFABRIEK SINT-ANDRIES, p/a Sint-Andriesstraat 5, te 2000 Antwepren enerzijds, voor wie optreden, Dhr. De Bruyn Jos, Voorzitter Dhr. Robeyns, Michel, Secretaris

Nadere informatie

De Vlaamse Waterweg NV

De Vlaamse Waterweg NV De Vlaamse Waterweg NV Vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking voor aanneming van werken Bestek nr. AAO D ALG 17-37 Offerteformulier Raamovereenkomst: Onderhoudswerken en

Nadere informatie

Raamcontract Financieel economische ondersteuning

Raamcontract Financieel economische ondersteuning Vlaamse Overheid Departement Diensten voor het Algemeen Regeringsbeleid Stafdienst voor de Vlaamse Regering Kenniscentrum Publiek Private Samenwerking... Algemene offerteaanvraag Bestek nr. PPS/2008/008

Nadere informatie

OCMW POPERINGE. Deel 11 : Los Meubilair Algemene Offerteaanvraag.

OCMW POPERINGE. Deel 11 : Los Meubilair Algemene Offerteaanvraag. OCMW POPERINGE BOUWEN SOCIAAL HUIS Deel 11 : Los Meubilair Algemene Offerteaanvraag. INSCHRIJVINGSBILJET / OFFERTE De ondergetekende: (naam en voornamen) Hoedanigheid of beroep:.. Nationaliteit:. Woonplaats

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING De Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Principiële beslissing tot het afsluiten van een dienstverleningsovereenkomst

Nadere informatie

BXL 1278 ERP BEHEERSTOOL

BXL 1278 ERP BEHEERSTOOL BXL 1278 ERP BEHEERSTOOL INFOSESSIE AAN KANDIDATEN 24.09.2012 DOEL VAN INFOSESSIE Deze infosessie zal tot doel hebben om deelnemers te informeren over de procedure en selectieregels voor deze opdracht.

Nadere informatie

DEEL VIER VAN DE BGHM C97/T :

DEEL VIER VAN DE BGHM C97/T : DEEL VIER VAN DE BGHM C97/T : WELZIJN EN VEILIGHEID VAN DE WERKNEMERS WET VAN 04.08.1996 EN KONINKLIJK BESLUIT VAN 25.01.2001 De aannemer schikt zich naar de wettelijke en reglementaire bepalingen betreffende

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK VOOR DE OVERHEIDSOPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP

BIJZONDER BESTEK VOOR DE OVERHEIDSOPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP BIJZONDER BESTEK VOOR DE OVERHEIDSOPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP OPROEP TOT KANDIDAATSTELLING TER OPMAAK VAN EEN LIJST VAN GEGADIGDEN TEN BEHOEVE VAN DIVERSE HERSTELLING- EN ONDERHOUDSWERKEN EN

Nadere informatie

STUDIEOPRACHT VOOR DE AFWERKING EN INRICHTING VAN DE CASCO-NIEUWBOUW VAN HET GEMEENSCHAPSCENTRUM DEN DAM, WAVERSESTEENWEG TE 1160 BRUSSEL (OUDERGEM)

STUDIEOPRACHT VOOR DE AFWERKING EN INRICHTING VAN DE CASCO-NIEUWBOUW VAN HET GEMEENSCHAPSCENTRUM DEN DAM, WAVERSESTEENWEG TE 1160 BRUSSEL (OUDERGEM) STUDIEOPRACHT VOOR DE AFWERKING EN INRICHTING VAN DE CASCO-NIEUWBOUW VAN HET GEMEENSCHAPSCENTRUM DEN DAM, WAVERSESTEENWEG TE 1160 BRUSSEL (OUDERGEM) BIJZONDER BESTEK SELECTIEFASE NR GCDAM0701A91 BEPERKTE

Nadere informatie