Nieuwkomers: - Vanaf 16 juli 2014 zal Victor Tielen zijn zusje Isabelle Tielen meenemen naar Calimero! Wij wensen Isabelle alvast veel speelplezier!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwkomers: - Vanaf 16 juli 2014 zal Victor Tielen zijn zusje Isabelle Tielen meenemen naar Calimero! Wij wensen Isabelle alvast veel speelplezier!"

Transcriptie

1 Verjaardagen: Juli: 4 Aniek Kleven 11 Colin Kiernan 28 Melissa Wisotzki Augustus: 18 Jimmy Kiernan 22 Moniek Arts 27 Pim Verhaegh September: 4 Lieke Janssen 5 Soraja Geurtjens 7 Yvonne Theeuwen 18 Sjors Philipsen Nieuwkomers: - Vanaf 16 juli 2014 zal Victor Tielen zijn zusje Isabelle Tielen meenemen naar Calimero! Wij wensen Isabelle alvast veel speelplezier! Verlaters: - Giulia van Helden zal ons na de zomervakantie gaan verlaten. - Jimmy Kiernan zal ons verlaten per augustus 2014 Wij wensen Giulia en Jimmy heel veel plezier op de basisschool!

2 In de afgelopen maanden hebben wij weer veel geknutseld, gespeeld en nieuwe dingen uitgeprobeerd! Zo hadden we donderdag 24 april onze eerst koningsdag! De kinderen hebben goed geholpen met alle voorbereidingen! Ze hadden van te voren al veel geknutseld! Denk aan de mooie kettingen, de Nederlandse vlag. Ook hebben ze diverse spellen uitgeprobeerd zodat we de leukste spellen overhielden tijdens de koningsdag! De koningsdag zelf was een heel feest! De kinderen hebben aan het begin van de dag genoten van een heerlijk maar gezond ontbijt. Daarna werden de gemaakte knutselwerkjes tevoorschijn gehaald. (De ketting, de spellenkaart, de Nederlandse vlag) en toen kon het feest beginnen! In de speeltuin waren alle spellen klaargezet. De kinderen konden deelnemen aan diverse activiteiten: (koekhappen, ring werpen, cake versieren, ballen gooien, slalommen, hockey, vissen vangen in het water, schminken, sjoelen, kroontjes versieren). We hebben allemaal genoten van deze dag! Ook waren we heel blij met alle goede hulp die we gekregen hebben van de ouders en opa s en oma s! Het was een mooi feest wat volgend jaar zeker herhaald zal worden! We hebben flink geknutseld voor Moederdag! (de zelfgemaakte fotolijstjes). We wensen alle moeders veel plezier met deze lijstjes! Ook kwam Pasen deze maand nog voorbij. De kinderen hebben een paashaas gemaakt en natuurlijk eieren geverfd.

3 In mei hadden we het thema groeien en bloeien. De kinderen hebben zelf bonen gepoot. Ook hebben ze een cactus gemaakt en verschillende boekjes gelezen over dit thema. Bijvoorbeeld het boekje van Bobbie in de tuin. Hierin werd stap voor stap beschreven hoe je bonen moest poten, daarna mochten de kinderen zelf aan de slag! Eerst de potgrond in een potje, dan de bonen er voorzichtig in stoppen, een klein beetje water erbij en daarna wachten tot ze uitkomen! De kinderen vonden het erg leuk om hun eigen plantje te zien groeien! Dit thema is nu afgesloten, de cactussen en bonen zijn nou mee naar huis! Per 1 juni zijn wij gestart met het thema: Hoera, vakantie!. Dit thema bestaat uit diverse woordkaarten waar de kinderen mee kunnen oefenen, het knutselen van een knapzakje, het knutselen van een weerkalender, verschillende kleurplaten, diverse boekjes zoals Kikker en de warme dag. Diverse werkjes voor de oudere kinderen, verschillende liedjes en versjes en een aantal kinderrecepten die we gaan uitproberen! Tussendoor hebben we natuurlijk ook nog andere dingen gedaan. ijsjes versierd, naar de speeltuin geweest, naar de wendelwei geweest om de dieren eten te geven en te aaien. Knutselen voor Vaderdag! Ook was het begin mei kermis in Horst. Hier wilden de kinderen natuurlijk ook naar toe! Gezellig met z n allen in de buggy en richting de kermis! Hier keken de kinderen hun ogen uit! Het was erg druk en we kwamen veel bekenden tegen! Raiven en Daye waren ook op de kermis, Evi was er ook met papa! Gezellig hoor! De kinderen mochten in de draaimolen en in de auto s, ze hadden veel plezier!

4 Tussendoor zijn we ook nog met z n allen naar de bibliotheek geweest. Hier was een voorstelling van Nijntje en Nina. Alle kinderen mochten plaatsnemen in een grote hoek van de bibliotheek. Hier vertelde een vrijwilligster het verhaaltje van Nijntje en Nina. Tijdens dit verhaaltje werden Sjors en Emmy omgetoverd tot Nijntje en Nina. Zij kregen beide een mooie jurk aan en oren op hun hoofd! Ook werd er een liedje gedraaid waar we op gedanst hebben. Na afloop van deze voorstelling kregen alle kinderen een boekje mee van Nijntje en Nina. De kinderen hadden het erg naar hun zin en konden heel goed stil blijven zitten + luisteren naar het verhaaltje! juni 2014 hebben wij de buitenspeeldag gevierd met diverse leuke activiteiten! We hebben met z n allen buiten gespeeld! Als eerste hebben de kinderen buiten in het zwembadje van de dolfijn gespeeld, ook hebben ze met de bootjes in de waterbaan gevaren. Daarna zijn we lekker gaan picknicken in de speeltuin! Toen alles op was hadden we de buikschuifbaan opgezet en mochten de kinderen van hun buik van de glijbaan afglijden, hierna gleden ze over een lange baan heen. De kinderen vonden het geweldig! Toen alle kinderen klaar waren met glijden zijn we met de watertafel gaan spelen. Daarna hebben we nog met stoepkrijt prachtige tekeningen gemaakt op de parkeerplaats! En tot slot hebben we heerlijke frietjes met knak gegeten in de speeltuin!

5 Modderdag 2014! Tienduizenden kinderen spelen op 26 en 27 juni met zand en water tijdens de nationale modderdag. Deze dag is in het buitenland al een begrip en wordt dit jaar voor de tweede keer in Nederland georganiseerd. De gedachte hierachter is om de kinderen van 0-12 jaar weer in contact te brengen met de natuur. Juist in een tijd dat de kinderen veel tijd binnen doorbrengen. Honderden kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, basisscholen en natuur- en milieucentra uit het hele land hebben zich hiervoor aangemeld. Ook kinderen uit Horst, Sevenum, Leunen en Merselo gaan lekker vies worden in de modder. Ook wij hebben meegedaan aan deze modderdag! De kinderen hebben heerlijk gekliederd! Ze hebben allemaal genoten van deze dag! Volgend jaar zal ook deze dag zeer zeker herhaald worden!

6 Daarnaast hebben we weer wat nieuw speelgoed waarmee de kinderen alweer heel veel gespeeld hebben! De grote auto s (ambulance, brandweerwagen, hijskraan, tractor, vuilniswagen). Ons nieuwe Kinetic Sand. Dit is binnenzand wat aanvoelt als klei. Het is ook wat steviger dan gewoon zand. We hebben mooie kasteel accessoires erbij dus de kinderen kunnen mooie kastelen bouwen! Ze vinden het zand geweldig en hebben hier nu al veel plezier aan beleefd! Reservekleding: Denken jullie eraan om de reservekleding van de kinderen regelmatig te controleren op de juiste maat en of de kleding geschikt is voor het weer: Winter/zomer. Contactouders zijn: Linda Ulen (tel: , ghlulen@onsbrabantnet.nl Corine van Stipdonk (tel: corine76@home.nl) U kunt contact opnemen met de contactouders indien er op- en/of aanmerkingen zijn m.b.t. het reilen en zeilen binnen Kinderdagverblijf Calimero. Wij kunnen dit dan bespreken met de leidsters/leidinggevende binnen het kinderdagverblijf. Naar aanleiding van het stukje over vacatures in de ouderraad van de vorige nieuwsbrief hebben zich twee nieuwe kandidaten aangemeld. Dit zijn: - Paula van Driel Van der Baan. (moeder van Raiven en Daye) - Yvonne Heldens (moeder van Lynn)

7 Wij bedanken Liesbeth voor de inzet van de interne klachtencommissie. Wij zijn nu op zoek naar iemand die dit van Liesbeth over wil nemen. Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar info@kinderopvang-calimero.nl Medicijnverstrekkingslijsten: Zoals de meeste van jullie weten werken wij bij Kinderdagverblijf Calimero met medicijnsverstrekkingslijsten. Dit houdt in dat er een formulier ingevuld en ondertekend moet worden voordat wij de medicijnen van uw kind mogen toedienen. Om dit allemaal wat gemakkelijker te laten verlopen willen wij aan jullie vragen deze lijst vooraf thuis in te vullen, zo hoeven wij het alleen nog maar te controleren en te tekenen bij binnenkomst. Deze lijst is op de website te downloaden. Ga hiervoor naar klik dan op het eitje info en ga vervolgens naar formulieren downloaden. Hier zal het formulier te vinden zijn. Er is een nieuwe regel voor ouders die kinderopvangtoeslag willen ontvangen! Helpt u deze ouders informeren? De ouders (of verzorgers) van de kinderen die bij u opgevangen worden, hebben mogelijk recht op kinderopvangtoeslag. Voor deze ouders geldt een belangrijke nieuwe regel. Sinds 1 januari 2014 is het belangrijk om de toeslagen aan te vragen binnen 3 maanden na de maand dat de kinderopvang is begonnen. Een voorbeeld: Een kind gaat vanaf 2 januari 2014 naar de kinderopvang. De ouder moet dan uiterlijk 30 april 2014 de kinderopvangtoeslag aanvragen, om geen maand mis te lopen. Als de ouders wachten met aanvragen tot 31 mei 2014, dan ontvangen ze geen kinderopvangtoeslag over januari, maar wel over de maanden februari, maart, april en mei. Op tijd aanvragen wordt daarom nog belangrijker! Op kunt u meer informatie over dit onderwerp vinden. Ons LRK registratie nummer is:

8 Annelies, Sjors, Petra, Tiny, Lieke, Moniek, Natascha en Pleun zijn weer op herhaling geweest voor de cursus EHBK (eerste hulp bij kinderen) Zij zijn allemaal geslaagd! Melissa (vrijwilligster ) heeft ons verlaten wegens haar verhuizing Volgende week donderdag 10 juli zal onze jaarlijkse pyjamadisco weer plaatsvinden! We hebben een hoop aanmeldingen dus dit gaat weer een mooi feestje worden! Wij hebben er zin in! Jullie ook?!

9 Ingrediënten: 180 g chocolade extra puur (minimaal 70% cacao), grofgehakt 100 ml volle melk 200 g boter, op kamertemperatuur 175 g witte basterdsuiker 3 eieren 200 g zelfrijzend bakmeel 2 bekers chocolademousse (a 200 g) 1 1/2 zak KITKAT mini (a 250 g) 1 zak M&M's crispy (210 g) Bereiden 1. Verwarm de oven voor op 180 C. Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere pan of kom in, die het water niet mag raken. Laat daarin de chocolade en melk smelten (au bain-marie). Laat 5 min afkoelen. 2. Klop ondertussen in een ruime kom de boter, suiker en een mespunt zout met een mixer tot een luchtige, witte massa. Dit duurt 5 min. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen. 3. Spatel het chocolademengsel door het beslag. Zeef het meel boven het beslag en spatel het er voorzichtig door. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Controleer na 30 min. op gaarheid. Steek de satéprikker in het midden van de taart. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar. Laat de taart op een rooster in 1 uur en 30 min. afkoelen en verwijder de vorm. 4. Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk 1 helft met 1 beker chocolademousse. Leg de andere helft er voorzichtig op en bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met de rest van de chocolademousse. 5. Zet de KITKAT's rechtop rondom de taart. Strik het lint om de taart en bestrooi de bovenkant met de M&M's.

Verjaardagen: Juli: 4 Aniek Kleven 11 Colin Kiernan 28 Melissa Wisotzki. Augustus: 18 Jimmy Kiernan 22 Moniek Arts 23 Joep Verhaegh 27 Pim Verhaegh

Verjaardagen: Juli: 4 Aniek Kleven 11 Colin Kiernan 28 Melissa Wisotzki. Augustus: 18 Jimmy Kiernan 22 Moniek Arts 23 Joep Verhaegh 27 Pim Verhaegh Verjaardagen: Juli: 4 Aniek Kleven 11 Colin Kiernan 28 Melissa Wisotzki Augustus: 18 Jimmy Kiernan 22 Moniek Arts 23 Joep Verhaegh 27 Pim Verhaegh September: 4 Lieke Janssen 5 Soraja Geurtjens 7 Yvonne

Nadere informatie

Verlaters: Pim Verhaegh zal ons na de zomervakantie gaan verlaten. Wij wensen Pim heel veel plezier op de basisschool!

Verlaters: Pim Verhaegh zal ons na de zomervakantie gaan verlaten. Wij wensen Pim heel veel plezier op de basisschool! Verjaardagen: Juli: 4 Aniek Kleven 11 Colin Kiernan 28 Melissa Wisotzki Augustus: 21 Kai Hermans 22 Moniek Arts 27 Pim Verhaegh September: 7 Yvonne Theeuwen 18 Sjors Philipsen Geboren: Lars Vergeldt 8

Nadere informatie

Verjaardagen: Wij hebben de verjaardagen van Natasha, Petra en Steffie gevierd!

Verjaardagen: Wij hebben de verjaardagen van Natasha, Petra en Steffie gevierd! Verjaardagen: Wij hebben de verjaardagen van Natasha, Petra en Steffie gevierd! Januari: 1 Menuka 6 Myrthe Janssen Februari: 8 Annelies te Baerts (50) 22 Lynn Heldens Maart: 6 Sjors Derks 9 Evi Derks 12

Nadere informatie

Wij wensen Emmy, Thuur, Sjors en Charlotte veel plezier op de basisschool!

Wij wensen Emmy, Thuur, Sjors en Charlotte veel plezier op de basisschool! Verjaardagen : Januari: 6 Myrthe Janssen Februari: 8 Annelies te Baerts 22 Lynn Heldens 23 Désiré Hagens Maart: 6 Sjors Derks 9 Evi Derks 29 Charlotte Ulen Nieuwkomers : - Guus Derks - Evi Derks - Kai

Nadere informatie

Verlaters: - Stan Coenen - Anne Tacken - Christijan Ulen. - Linda Janssen (administratief medewerkster)

Verlaters: - Stan Coenen - Anne Tacken - Christijan Ulen. - Linda Janssen (administratief medewerkster) Verjaardagen! Juli: 28: Melissa Wisotzki Augustus: 18: Jimmy Kiernan 23: Joep Verhaeg 27: Pim Verhaeg September: 5: Soraja Geurtjens Alvast van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag! Nieuwkomers

Nadere informatie

Verjaardagen: April: 24 Daye van Driel. Mei: 6 Raiven van Driel 8 Jan Jeuken 28 Bram Verstegen 30 Sepp Theunissen

Verjaardagen: April: 24 Daye van Driel. Mei: 6 Raiven van Driel 8 Jan Jeuken 28 Bram Verstegen 30 Sepp Theunissen Verjaardagen: April: 24 Daye van Driel Mei: 6 Raiven van Driel 8 Jan Jeuken 28 Bram Verstegen 30 Sepp Theunissen Juni: 5 Erik Claassens 8 Pleun Philipsen 23 Giulia van Helden 30 Emilia Geurtjens Verlaters

Nadere informatie

Verjaardagen! Babyhapjes Door Petra Bergs, mama van Thuur. Oktober 19 Lynn Teluij 21 Mila Theunissen 24 Lieke Verheijen. November 20 Milan Rutten

Verjaardagen! Babyhapjes Door Petra Bergs, mama van Thuur. Oktober 19 Lynn Teluij 21 Mila Theunissen 24 Lieke Verheijen. November 20 Milan Rutten Verjaardagen! Oktober 19 Lynn Teluij 21 Mila Theunissen 24 Lieke Verheijen November 20 Milan Rutten December 7 Jelle Verheijen 9 Nick Hellegers 10 Jenna Klok 11 Petra Derks (leidster) 22 Thuur Cox Alvast

Nadere informatie

Wij wensen jullie allemaal heel veel geluk in de toekomst! Hopelijk zien we jullie nog een keer voorbij komen!

Wij wensen jullie allemaal heel veel geluk in de toekomst! Hopelijk zien we jullie nog een keer voorbij komen! Verjaardagen: - Jimmy is op 18 augustus jarig geweest! Oktober: - 19 Lynn Teluij - 21 Mila Theunissen - 28 Victor Tielen November: - 20 Milan Rutten - 21 Emmy Moen December: - 9 Nick Hellegers - 22 Thuur

Nadere informatie

April: 11 Isabelle Tielen 24 Daye van Driel. Juni: 5 Erik Claassens 8 Pleun Philipsen 8 Lars Vergeldt 30 Emilia Geurtjens

April: 11 Isabelle Tielen 24 Daye van Driel. Juni: 5 Erik Claassens 8 Pleun Philipsen 8 Lars Vergeldt 30 Emilia Geurtjens Verjaardagen: April: 11 Isabelle Tielen 24 Daye van Driel Mei: 3 Anneke Machura 8 Jan Jeuken 30 Sepp Theunissen Juni: 5 Erik Claassens 8 Pleun Philipsen 8 Lars Vergeldt 30 Emilia Geurtjens Juli: 4 Aniek

Nadere informatie

Verjaardagen! Januari 11 Sander Thielen 14 Anoek Verstegen 16 Fem van Dijck 22 Danja Aljanabi 25 Bryan van Helden

Verjaardagen! Januari 11 Sander Thielen 14 Anoek Verstegen 16 Fem van Dijck 22 Danja Aljanabi 25 Bryan van Helden Verjaardagen! Januari 11 Sander Thielen 14 Anoek Verstegen 16 Fem van Dijck 22 Danja Aljanabi 25 Bryan van Helden Februari 8 Annelies (leidster) 14 Giovanna van Helden Maart 6 Sjors Derks 8 Anne Tacken

Nadere informatie

Verjaardagen: Oktober: 9 Moos van Hoof 21 Mila Theunissen 28 Victor Tielen. November: 3 Natascha Derks 21 Emmy Moen

Verjaardagen: Oktober: 9 Moos van Hoof 21 Mila Theunissen 28 Victor Tielen. November: 3 Natascha Derks 21 Emmy Moen Verjaardagen: Oktober: 9 Moos van Hoof 21 Mila Theunissen 28 Victor Tielen November: 3 Natascha Derks 21 Emmy Moen December: 11 Petra Derks 22 Thuur Cox Verlaters: - Jimmy Kiernan, Giulia van Helden en

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2010

Nieuwsbrief september 2010 Nieuwsbrief september 2010 Verjaardagen: September 4 - Lieke Janssen (Leidster) 12 - Viveka Oortman (Leidster) 18 - Sjors Philipsen Oktober 19 - Lynn Teluij 24 - Lieke Verheijen November 4 - Janne Teluij

Nadere informatie

Klop de boter samen met de suiker wit en luchtig. Dit duurt ongeveer 5

Klop de boter samen met de suiker wit en luchtig. Dit duurt ongeveer 5 Oreo Tulband Laatst zag ik een foto voorbij komen van een Oreo cake en die zag zo lekker uit dat ik gelijk besloot om er ook één te maken. Door de witte chocolade die er op zit smaakt hij naar de Oreo

Nadere informatie

Zachte Chocoladetaart

Zachte Chocoladetaart 200 g pure chocolade, bij voorkeur speciale patisserie chocolade 200 g boter op kamertemperatuur 200 g suiker 4 eieren Zachte Chocoladetaart Verwarm de oven voor op 175 C. Breek de chocola in stukken en

Nadere informatie

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel.

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Er staan recepten in die ik lekker vind, kijk maar eens! Deze recepten kunnen jullie zelf bakken/maken. Als je deze recepten wil maken duurt het minimaal 10

Nadere informatie

Belastingdienst. Na 15 mei 2015 kunt u geen wijzigingen meer doorgeven voor 2014. U kunt alleen nog bezwaar maken tegen de definitieve berekening.

Belastingdienst. Na 15 mei 2015 kunt u geen wijzigingen meer doorgeven voor 2014. U kunt alleen nog bezwaar maken tegen de definitieve berekening. Horst, 01-04-2015 Beste ouders en gastouders, HOERA!!! GOOIENDAAG HERSTRAAT GAAT STARTEN EN WEL PER 7 APRIL De opendag is op zaterdag 4 april van 13.00 uur tot 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom om

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

Nieuwsbrief van juli 2015. Peuterspeelzaal De Ringkantertjes. Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl

Nieuwsbrief van juli 2015. Peuterspeelzaal De Ringkantertjes. Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl Nieuwsbrief van juli 2015 Peuterspeelzaal De Ringkantertjes Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl Vakanties 2015/2016 Herfstvakantie 19-10 t/m 23-10-15 Kerstvakantie 21-12-15

Nadere informatie

Drakenbrood. Ingrediënten. 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen. Werkwijze

Drakenbrood. Ingrediënten. 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen. Werkwijze Drakenbrood 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen Doe de bloem in een kom. Maak een kuiltje en voeg de gist met het water en boter toe. Strooi het zout langs

Nadere informatie

DIRECTIE. Jaarfeest 2016

DIRECTIE. Jaarfeest 2016 DIRECTIE Jaarfeest 2016 Op 21 mei hebben we met alle groepen van stichting kinderopvang Liemeer een feestje gevierd! Gelukkig scheen de zon en konden de kinderen een vossenjacht doen waarbij de kinderen

Nadere informatie

Australian Chocolate Mask. Enjoy! Ingredients: 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel

Australian Chocolate Mask. Enjoy! Ingredients: 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel Australian Chocolate Mask 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel 1. meng de cacaopoeder met de yoghurt en de honing door elkaar 2. Voeg eventueel wat

Nadere informatie

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni April 2015 Leidsterpraat De meivakantie staat alweer voor de deur, met daarin Moederdag, de peuters zijn druk bezig geweest om weer iets moois te maken voor hun mama s, wat het is, is nog een verrassing!

Nadere informatie

Kookclub 20 oktober 2011;Patisserie avond olv Miche en Tine De Wilde-Verbist.

Kookclub 20 oktober 2011;Patisserie avond olv Miche en Tine De Wilde-Verbist. Kookclub 20 oktober 2011;Patisserie avond olv Miche en Tine De Wilde-Verbist. Financiers voor 35 financiertjes: 180 g boter 200 g niet-geraffineerde rietsuiker 150 g amandelpoeder van eerste kwaliteit

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen Citroentaart Verwarm de oven voor op 200 C. Rol het deeg uit en leg in de beboterde of

Nadere informatie

Heel veel spelplezier!

Heel veel spelplezier! 28 juli 2011 verschijnt de film Superkapje in de bioscoop. Deze grappige 3D animatiefilm vol humor en spanning voor de hele familie geeft een komische en verrassende twist aan eerdere sprookjesverhalen

Nadere informatie

Nieuwsbrief KDV/BSO Apenrots Juli / augustus

Nieuwsbrief KDV/BSO Apenrots Juli / augustus KDV / BSO Apenrots Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en kdv / bso Apenrots Terugblikken op afgelopen 2 maanden Wat

Nadere informatie

11e jaargang, nummer 14

11e jaargang, nummer 14 11e jaargang, nummer 14 Maandag 29 april tot en met vrijdag 10 mei : meivakantie Maandag 20 mei: Tweede Pinksterdag: alle leerlingen vrij Maandag 3 juni en dinsdag 4 juni: studiedagen: alle leerlingen

Nadere informatie

Witte chocolade met frambozencake

Witte chocolade met frambozencake Koulourakia Aanstaande zondag is het Pasen en dan moet er natuurlijk iets lekkers gebakken worden. Ik maak elk jaar Paaskoekjes. Die maak ik altijd van hetzelfde deeg als de kerstkransjes alleen maak ik

Nadere informatie

Kerst Kerstkoekjeskrans

Kerst Kerstkoekjeskrans Kerst Kerstkoekjeskrans Jippie! Het is bijna kerst! De winkels liggen heerlijk vol met allemaal kerstige dingen, waaronder allemaal leuke kookbladen die zich deze maand richten op kerst. Een van deze bladen

Nadere informatie

Overheerlijke Smul Recepten om suikervrij te bakken!

Overheerlijke Smul Recepten om suikervrij te bakken! Overheerlijke Smul Recepten om suikervrij te bakken! Met o.a. chocoladetruffels, frambozenmuffins & vanillecake! Inhoudsopgave 1. Walnootmuffins met honing... 2 2. Suikervrije chocoladetruffels met rozijnen...

Nadere informatie

Share your Moments. Cocoa powder recipes

Share your Moments. Cocoa powder recipes Share your Moments. Cocoa powder recipes receptenboek Met lekkere en onderscheidende recepten gemaakt met Organic Cocoa Powder van Australian. inhoud Chocolate Mask pag 3 Brownies pag 4 Chocolate Pie with

Nadere informatie

Workshop Suikervrij bakken

Workshop Suikervrij bakken Workshop Suikervrij bakken Receptenboekje van:. www.kalasa.nl Suikervrij bakken. Te veel suiker eten is niet gezond, daarom willen steeds meer mensen suikervrij eten. Maar iedereen houdt wel van snoepen

Nadere informatie

Logus Proefmenu December 2014

Logus Proefmenu December 2014 Logus Proefmenu December 2014 Blini s met gerookte zalm, rucola en bieslookroom - Vispakketjes met peterselie-citroenvulling & Aardappelsterren met broccoli - Appelplaatkoek met cranberry s en vanillesaus

Nadere informatie

Recept van de maand mei Medaillekoekjes (12 stuks)

Recept van de maand mei Medaillekoekjes (12 stuks) Horst, 02-05-2015 Beste ouders en gastouders, Stopt u in 2015 met werken of wordt u werkloos? Dan hebt u nog 6 maanden recht op kinderopvangtoeslag. Dit was voorheen 3 maanden. Gaat u binnen deze 6 maanden

Nadere informatie

LOGUS Proefmenu mei 2012

LOGUS Proefmenu mei 2012 LOGUS Proefmenu mei 2012 Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Klassieke asperges met ei, gerookte zalm en krieltjes Victoriacake met aardbeien Vanille koekjes Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Voorgerecht:

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

CHOCOLA DE ESSENTIE. van. École du Grand Chocolat Valrhona. Onder redactie van Frédéric Bau. Met medewerking van Julie Haubourdin

CHOCOLA DE ESSENTIE. van. École du Grand Chocolat Valrhona. Onder redactie van Frédéric Bau. Met medewerking van Julie Haubourdin Onder redactie van Frédéric Bau École du Grand Chocolat Valrhona Met medewerking van Julie Haubourdin DE ESSENTIE van CHOCOLA Fotografie Clay McLachlan INHOUD BASISTECHNIEKEN Chocola smelten 10 Tempereren

Nadere informatie

EEN APPELTJE VOOR DE DORST

EEN APPELTJE VOOR DE DORST EEN APPELTJE VOOR DE DORST Deze les gaat over appels en kippen. Je hebt heel veel verschillende appels. Appels in allerlei kleuren: groen, geel, knalrood. En in heel veel smaken: zoet, een beetje zurig,

Nadere informatie

Amandeltaart met fruit

Amandeltaart met fruit Amandeltaart met fruit Een paar weken geleden was ik met mijn zus een dagje in Rotterdam en toen gingen we lunchen bij Jamie s Italian. We hebben superlekker gegeten en het toetje was zo lekker dat ik

Nadere informatie

Klassennieuws. Beste ouders/ verzorgers, Hierbij het klassennieuws van de afgelopen weken.

Klassennieuws. Beste ouders/ verzorgers, Hierbij het klassennieuws van de afgelopen weken. Klassennieuws Beste ouders/ verzorgers, Hierbij het klassennieuws van de afgelopen weken. Thema post Na de voorjaarsvakantie zijn we bezig geweest met het thema post. Regelmatig komt de postbode langs

Nadere informatie

Koffie, thee met Wortel-appeltaart met lemoncurd. Goed gevulde bonensoep met bruin brood, boeren roomboter en/of pesto

Koffie, thee met Wortel-appeltaart met lemoncurd. Goed gevulde bonensoep met bruin brood, boeren roomboter en/of pesto Jeanine Schreuders en Norbert van Doorn hebben in hun Eetlokaal, boerderij BuitenLand, ons laten proeven wat je zoal kunt doen met voedsel wat er niet meer zo mooi uit ziet, danwel over de THT datum is,..

Nadere informatie

Nieuwsbrief Waalwijk centrum. Juli 2013

Nieuwsbrief Waalwijk centrum. Juli 2013 Nieuwsbrief Waalwijk centrum Juli 2013 De bladeren zijn weer aan het vallen: de herfst is begonnen. We genieten nog van een paar mooie zonnige najaarsdagen. Buiten valt er weer genoeg te ontdekken en beleven.

Nadere informatie

EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL. Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie!

EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL. Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie! EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie! 2010-2011 1 BELANGRIJK! Je bent vrij dit document door te sturen naar wie je

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS De Driesprong Oude Baan 36 6286 BE Wahlwiller - Nijswiller

Nadere informatie

Hallo kinderen en ouders van SKW Zijlwatering,

Hallo kinderen en ouders van SKW Zijlwatering, SKW Zijlwatering Nieuws SKW Zijlwatering Burmanlaan 71 2241 JE Wassenaar tel. 070-890 00 03 mira@kinderdagverblijvenwassenaar.nl Nummer 2 Nieuwsbrief SKW Zijlwatering - mei 2015 Hallo kinderen en ouders

Nadere informatie

De schoolkrant door en voor kinderen

De schoolkrant door en voor kinderen De schoolkrant door en voor kinderen De aller aller laatste.. 2017 Voorwoord & Inhoudsopgave Hallo allemaal, Dit is de derde en laatste schoolkrant van dit schooljaar. Wat gaat het toch allemaal snel!

Nadere informatie

Jaargang 17. In dit Rateljournaal:

Jaargang 17. In dit Rateljournaal: Donderdag 16 oktober 2014 Rateljournaal e o \Nr. 4 Jaargang 17 In dit Rateljournaal: Welkom nieuwe leerlingen. Inzamelingsactie Sinterklaas. Nieuws van onze Verkeersouders. Leerlingen aan het woord. Sporten

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

U begrijpt dat het voor de kinderen ook een tijd is geweest waarin veel besproken en gespeeld is.

U begrijpt dat het voor de kinderen ook een tijd is geweest waarin veel besproken en gespeeld is. Gastouderschap De Blauwe Driehoek Daphne de Swart Thomaslaan 22 5631 GL Eindhoven 06-19 370 470 www.deblauwedriehoek.com info@deblauwedriehoek.com Eindhoven, 18 mei 2013 Beste ouder(s)/verzorger(s), Wat

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden

Nadere informatie

Kinderkrant. Mei 2013, Thema: musical Slot Zanzibar

Kinderkrant. Mei 2013, Thema: musical Slot Zanzibar Kinderkrant Mei 2013, Thema: musical Slot Zanzibar 1 Namens de kinderkrantredactie: Tijs, groep 5 Karijne, groep 6 Elise, groep 7 Jorick, groep 8 Openbare basisschool de Kiezel en de Kei Lindenstraat 3

Nadere informatie

Rabarber/citroen cheesecake

Rabarber/citroen cheesecake Carla Wijnnobel heeft vier soorten zoete zonde gemaakt voor bij de koffie of thee tijdens het welkom heten voor de Aspergeactiviteit, 17 april 2016. Aspergehof Noordam, Woubrugge. Rabarber/citroen cheesecake

Nadere informatie

Recepturen zijn opgesteld door: Ragnhild Visser-Vijfvinkel Eigenaresse VoedingVeilig

Recepturen zijn opgesteld door: Ragnhild Visser-Vijfvinkel Eigenaresse VoedingVeilig Recepturen zijn opgesteld door: Ragnhild Visser-Vijfvinkel Eigenaresse VoedingVeilig www.voedingveilig.nl Zandkoekjes met kaneel 500 gram bloem 250 gram roomboter (op kamertemperatuur) 200 gram suiker

Nadere informatie

Hooggeëerd publiek! Welkom bij het circus Bartiméus!

Hooggeëerd publiek! Welkom bij het circus Bartiméus! Circus Bartiméus Hooggeëerd publiek! Welkom bij het circus Bartiméus! Geniet van alle foto s, clowntjes en werkjes. En zie alle prachtige kinderen van het SO die een geweldige week hebben gehad! Maandag

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Sprinkhaan, seizoen 2013 / 2014

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Sprinkhaan, seizoen 2013 / 2014 Welkom op de eigen pagina van speelzaal Sprinkhaan, seizoen 2013 / 2014 Puk is jarig! Vieren jullie dit met ons mee? Klik hier voor de uitnodiging. Thema: Wat heb jij aan vandaag? Het thema wat heb jij

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

Verjaardagen! Verjaardag Kinderdagverblijf Calimero. Nieuwsbrief Kinderdagverblijf Calimero april 2011

Verjaardagen! Verjaardag Kinderdagverblijf Calimero. Nieuwsbrief Kinderdagverblijf Calimero april 2011 Verjaardagen! April 2 Truus Hesp (leidster) 4 Lena Rambags 9 Chiem Slots 20 Claudia van de Moosdijk (leidster) 29 Mick Hermans Mei 1 Kinderdagverblijf Calimero 4 Thomas Thielen 8 Jan Jeucken (klusjesman

Nadere informatie

Sluisjournaal. Veel kijkplezier! Alle klassen prachtig versierd met zelfgemaakte. Sinterklazen, Pieten en stoomboten

Sluisjournaal. Veel kijkplezier! Alle klassen prachtig versierd met zelfgemaakte. Sinterklazen, Pieten en stoomboten 19e jaargang, nr.2 December 2016 Hoera! Sinterklaas is weer in het land! In deze foto-editie van het Sluisjournaal kunt u zien welke leuke dingen de kinderen in de klassen (of buiten school) hebben gedaan

Nadere informatie

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD Neem 4 sneden bruin brood, het liefst een rustiek soort brood en zelf dik gesneden. Rooster de sneden brood in broodrooster of oven. Snij 2 teentjes knoflook doormidden

Nadere informatie

Nieuws uit groep 1/ 2 d.

Nieuws uit groep 1/ 2 d. Nieuws uit groep 1/ 2 d. Dit schooljaar begonnen we met 15 oudste kleuters en 9 jongste kleuters. In september kwamen Jake en Indy erbij. Ons eerste thema van schatkist was Erop uit: het verhaal van Kleine

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

PROMOTIE. 1. Wie willen we bereiken?

PROMOTIE. 1. Wie willen we bereiken? PROMOTIE 1. Wie willen we bereiken? Een kindercakeparty heeft een heel specifieke doelgroep: gezinnen met kinderen én/of grootouders met kleinkinderen. Het is dan ook goed om je promotie specifiek op deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN!

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN! Overzicht activiteiten komende tijd: Nieuwsbrief 3 21 september 2012 Datum Activiteit Groep September Wo. 26-09 Dag van de Talen 1-8 Do. 27-09 Studiedag; alle kinderen vrij 1-8 Oktober Di 2-10 Ouderavond

Nadere informatie

Steenwijkerwold, 26 februari 2016 nummer negentien. Maandag 29 februari t/m vrijdag 4 maart. Voorjaarsvakantie

Steenwijkerwold, 26 februari 2016 nummer negentien. Maandag 29 februari t/m vrijdag 4 maart. Voorjaarsvakantie Steenwijkerwold, 26 februari 2016 nummer negentien Maandag 29 februari t/m vrijdag 4 maart Maandag 7 maart t/m 11 maart Voorjaarsvakantie Week van de Lentekriebels Welkom! Hoera! 5 maart wordt Maren Zuidema

Nadere informatie

Italiaans torentje: Veldkost # 24 Pagina 1

Italiaans torentje: Veldkost # 24 Pagina 1 Italiaans torentje: ½ komkommer 2 tomaten 8 plakjes mozzarella 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4 cherrytomaatjes

Nadere informatie

Mary Berry s. bakbijbel

Mary Berry s. bakbijbel Mary Berry s bakbijbel Mary Berry s bakbijbel met meer dan 250 klassieke recepten Inhoudsopgave CONVERSIETABELLEN 6 INLEIDING EN TECHNIEKEN 8 Klassiek gebak 36 Vruchten- en notencakes 60 Kruidig gebak

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag Openingstijden De Wegwijzer Ma, Di, Do en Vrijdag Openingstijden

Nadere informatie

Pannenkoeken Sekerpare Tiramisu

Pannenkoeken Sekerpare Tiramisu DESSERTEN VAN HET ZESDE LEERJAAR schooljaar 2011-2012 Cupcakes chocolade Hippe cupcakes met vanille Oliebollen Pannenkoeken Sekerpare Tiramisu CUPCAKES CHOCOLADE Ingrediënten: 50g pure chocolade 125g zachte

Nadere informatie

Zomertour 2014. Buitenschoolse opvang Ondersteboven. 14 juli t/m 22 augustus 2014. Bereikbaarheid in de vakantie T (024) 348 07 30

Zomertour 2014. Buitenschoolse opvang Ondersteboven. 14 juli t/m 22 augustus 2014. Bereikbaarheid in de vakantie T (024) 348 07 30 Buitenschoolse opvang Ondersteboven KION Zomertour 2014 14 juli t/m 22 augustus 2014 Bereikbaarheid in de vakantie T (024) 348 07 30 E-mail bsoondersteboven@kion.nl Graag vóór 10.00 uur afmelden maandag

Nadere informatie

Wandelsnacktips. Omdat wandelen niet alleen leuk, maar ook lekker is. Marjoleine van der Waal. gewichtsconsulente. Marjoleine van der Waal

Wandelsnacktips. Omdat wandelen niet alleen leuk, maar ook lekker is. Marjoleine van der Waal. gewichtsconsulente. Marjoleine van der Waal Wandelsnacktips Omdat wandelen niet alleen leuk, maar ook lekker is Marjoleine van der Waal gewichtsconsulente Marjoleine van der Waal Speciaal voor nieuwe wandeltiplezers Houd je net als ik van wandelen

Nadere informatie

Juli 2015 Woensdag 1 juli Sportdag

Juli 2015 Woensdag 1 juli Sportdag Schoolnieuws schooljaar 2014-2015 Dinsdag 30 juni 2015 Juli 2015 Woensdag 1 juli Sportdag Vrijdag 3 juli Dreespodium Rapporten mee Dinsdag 7 juli Contactavond Woensdag 8 juli Contactmiddag Dinsdag 14 juli

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Kerstvakantie 2015. BSO De Spreng

Kerstvakantie 2015. BSO De Spreng Kerstvakantie 2015 BSO De Spreng Maandag 21 december 2015 De kinderen waren vanmorgen flink aan het knutselen. Papieren bordjes versieren met glitters, stiften en plakfiguren. Ze maakte er schilderijtjes

Nadere informatie

Comfortcook. Kookboek combi halogeen oven. Gaartijden en temperaturen. De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden.

Comfortcook. Kookboek combi halogeen oven. Gaartijden en temperaturen. De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden. Gaartijden en temperaturen De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden. Levensmiddel Temperatuur in ºC Gaartijd in minuten Kip (1,6kg) 200 70 Kippenborst (350g) 190 20 Kabeljauw (150g) 200 24 Aardappelen

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

INHOUD HARTIG ZOET PANNENKOEK VAN BOEKWEITMEEL PANNENKOEKEN VAN BOEKWEITMEEL PANNENKOEKEN & CRÊPES VAN TARWEBLOEM BLINI S CRÊPES SOUFFLÉES

INHOUD HARTIG ZOET PANNENKOEK VAN BOEKWEITMEEL PANNENKOEKEN VAN BOEKWEITMEEL PANNENKOEKEN & CRÊPES VAN TARWEBLOEM BLINI S CRÊPES SOUFFLÉES INHOUD HARTIG PANNENKOEKEN VAN BOEKWEITMEEL Gebakken ei & ham...8 Geitenkaas, walnoten & honing...10 Spek & cheddar... 12 Uienstoof... 14 BLINI S Klassiek... 16 Van kastanjemeel... 18 Spekjes & pinda s...20

Nadere informatie

Kokosrotsjes met chocolade dip

Kokosrotsjes met chocolade dip voor ongeveer 15 rotsjes 4 eiwitten 250 g fijne kristalsuiker 350 g vruchtvlees van een kokosnoot of kant en klare kokosnoot rasp 200 g pure, melk of witte chocolade naar keus Kokosrotsjes met chocolade

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2014-2015, nummer 29 Donderdag 9 april 2015 Vakantie- en vrije dagenrooster

Nadere informatie

TRIO VAN LEKKERNIJEN!

TRIO VAN LEKKERNIJEN! TRIO VAN LEKKERNIJEN! Gezoet met! Chocolademousse 100 g chocolade fondant tagatose 100 g chocolade melk tagatose 2 eieren 15cl sojaroom (Provamel) 15 g Passievruchtencrème 4 passievruchten 2 eieren 150g

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2015 Nr. 21

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2015 Nr. 21 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2015 Nr. 21 Inleiding Hallo allemaal, Heerlijk om weer meer buiten te zijn en te genieten van de lente die in volle gang is. Het ouder tevredenheidonderzoek is bijgevoegd

Nadere informatie

Meivakantie 2015. Thema: Groeien en bloeien

Meivakantie 2015. Thema: Groeien en bloeien Meivakantie 2015 Thema: Groeien en bloeien Maandag 4 mei Jeej! De vakantie is weer begonnen en de kinderen mogen gezellig de hele dag naar de BSO. Er staat een druk programma op de planning. Wij gaan vandaag

Nadere informatie

Kringgesprek. op 20 december rond 18.30 uur. Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen.

Kringgesprek. op 20 december rond 18.30 uur. Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen. Kringgesprek Vanavond afscheid van Juf Nielza Wijks! op 20 december rond 18.30 uur Nummer 8 2012-2013 2013 Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen. ruim

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven 5 juni 2015 Nieuwsbrief De Regenboog kleurt je leven Voor in uw agenda 11 juni studiemiddag, groep 1 t/m 8 vrij 15 juni MR vergadering 17 juni OR vergadering 18 juni prakitisch verkeersexamen groep 8 22

Nadere informatie

Thema: Welkom in de feesttent

Thema: Welkom in de feesttent 23 Juli 24 Juli 25 Juli 26 Juli 27 Juli De vakantie start goed met een kermis dag! Allerlei leuke spellen en activiteiten die gedaan kunnen worden en die je af kunt laten strepen op je stempelkaart. Vandaag

Nadere informatie

Feest. Illustraties Dick Bruna copyright Mercis bv,

Feest. Illustraties Dick Bruna copyright Mercis bv, Bijlagen Feest 1 Post 2 Taart 3 Spelletjes 4 Slingers 5 Cadeautjes 6 Feestjurk 7 8 9 10 11 Knipkaart 1 Voorbereidende opdracht museum 12 Binnenkort is nijntje jarig. Dat vindt zij erg leuk. Zij gaat dit

Nadere informatie

Praatjes De Vleer / Hasselbraam uitgave 4: april 2015

Praatjes De Vleer / Hasselbraam uitgave 4: april 2015 Belangrijke data: April / mei: VVE thema De Vleer: Hoera een baby VVE thema Hasselbraam: Dit ben ik 4 t/m 15 mei meivakantie Bso: vakantieprogramma Pto: gesloten 5 mei Bevrijdingsdag Kindercentrum gesloten

Nadere informatie

Welkom op de pagina van speelzaal Tinkelbel, seizoen 2013 / 2014. De pedagogisch medewerkers van Tinkelbel. v.l.n./r Paola, Gezina en Tilly

Welkom op de pagina van speelzaal Tinkelbel, seizoen 2013 / 2014. De pedagogisch medewerkers van Tinkelbel. v.l.n./r Paola, Gezina en Tilly Welkom op de pagina van speelzaal Tinkelbel, seizoen 2013 / 2014 De pedagogisch medewerkers van Tinkelbel. v.l.n./r Paola, Gezina en Tilly Graag verwijzen we u naar onze site voor meer informatie betreffende

Nadere informatie

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt.

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt. Het Kwetternest 3-jarigen Deze week zijn we begonnen met het thema OEF WAT WARM! We hebben in de groep een echte ijswinkel gemaakt. De kinderen kunnen naar hartenlust ijsjes kopen en eten. In de grote

Nadere informatie

Activiteiten carrousel Zomervakantie 2019

Activiteiten carrousel Zomervakantie 2019 Activiteiten carrousel Zomervakantie 2019 (Locatie Arnhem) Betuwse Streken KIDDOOS-Tiel KIDDOOS-Beach De Graaf & Gravin (BSO) Sport BSO-Lienden KIDDOOS-Arnhem THEMA TROPISCH Maandag 8 juli: Vandaag starten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hoera kindercentra

Nieuwsbrief Hoera kindercentra Nieuwsbrief Hoera kindercentra Datum: december 2013 Beste ouders/verzorgers, In deze editie leest u de nieuwtjes, weetjes en belangrijke informatie van onze locatie. Zo houden we u op de hoogte van wat

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 7)

Luisteren: muziek (A2 nr. 7) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Tot slot maakt groep 1b een muziekoptocht door de wijk en de andere groep 1 heeft een voorstelling.

Tot slot maakt groep 1b een muziekoptocht door de wijk en de andere groep 1 heeft een voorstelling. Nieuwsbrief 24 Nieuws uit de Groepen- Zomereditie Onze groepen 1 waren de afgelopen periode in een feestelijke stemming. Hoe kan het ook anders, wanneer je werkt rond het thema feest : er zijn taarten

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief maart 2016 Hallo allemaal, De winter was af en toe prachtig maar de dagen worden alweer langer en de vogels horen we alweer fluiten! Heerlijk de lente is in aantocht! Veel leesplezier! Team

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 23 oktober 2014 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief! Wat is er een boel gebeurd sinds de start. Inmiddels zijn er al 18 kinderen die gebruik maken van de opvang bij Sinnerakkers. Wij

Nadere informatie