Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: "het Comité");

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: "het Comité");"

Transcriptie

1 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 01 /2010 van januari Betreft: machtigingsaanvraag vanwege het Agentschap Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) voor de verwerking van persoonsgegevens die bij de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie zijn opgeslagen en dit met het oog op de inning van planbatenheffingen (AF/MA/2009/016) Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: "het Comité"); Gelet op de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; Gelet op het koninklijk besluit van 17 december 2003 tot vaststelling van de nadere regels met betrekking tot de samenstelling en de werking van bepaalde sectorale comités opgericht binnen de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; inzonderheid artikel 18; Gelet op de aanvraag van het Agentschap Vlaamse Belastingdienst, ontvangen op 20/10/2009; Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Fedict op 05/01/2010; Gelet op het verslag van de Voorzitter; Beslist op 21/01/2010, na beraadslaging, als volgt:

2 Ber FO 01/ /11 I. VOORWERP VAN DE AANVRAAG 1. Op 21 oktober 2009 ontving het Comité een machtigingsaanvraag van het Agentschap Vlaamse Belastingdienst (hierna VLABEL ) om kadastrale gegevens te kunnen opvragen bij de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie (hierna AAPD ) met het oog op de inning van planbatenheffingen. Dit zijn heffingen die worden opgelegd wanneer een perceel grond een bepaalde bestemmingswijziging ondergaat (bv. landbouwgrond wordt bouwgrond) De Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening bepaalt dat de berekening van deze planbatenheffing dient te gebeuren op basis van de oppervlaktegegevens die worden bijgehouden bij de authentieke bron van de AAPD 2. VLABEL zelf geeft er vanuit efficiëntieoverwegingen en kostenoverwegingen evenwel de voorkeur aan om de data uit haar eigen Referentiedatabank op te vragen in plaats van bij de AAPD. 3. De facto zal VLABEL deze gegevens dus niet rechtstreeks bij de authentieke bron van de AAPD opvragen, maar wel bij haar eigen Referentiedatabank. Om deze "Referentiedatabank" te voeden, vraagt VLABEL reeds lang kadastrale gegevens op bij de AAPD. In de beraadslaging 3 waarin het Comité VLABEL heeft gemachtigd voor laatstgenoemde gegevensuitwisseling, werd de finaliteit van deze verwerking evenwel strikt afgelijnd. De gegevens kunnen volgens deze machtiging met name enkel worden gebruikt voor de behandeling van dossiers inzake onroerende voorheffing. 4. Aangezien VLABEL deze data nu voor andere doeleinden met name de inning van de planbatenheffingen wenst te gebruiken, diende het hiertoe een nieuwe machtigingsaanvraag in dewelke het voorwerp vormt van onderhavige beraadslaging. 1 Een planbatenheffing is verschuldigd als, op basis van een in werking getreden ruimtelijk uitvoeringsplan, een perceel in aanmerking komt voor een bouw of verkavelingsvergunning, waarvoor het de dag voorafgaand aan de inwerkingtreding van dat plan niet in aanmerking kwam. (cf. machtigingsaanvraag VLABEL en artikel van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening) 2 Artikel van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening. 3 Beraadslaging FO nr. 10/2008 van 20 november 2008.

3 Ber FO 01/ /11 II. ONDERZOEK VAN DE AANVRAAG A. ONTVANKELIJKHEID VAN DE AANVRAAG 5. Krachtens artikel 36bis WVP, "vereist elke elektronische mededeling van persoonsgegevens door een federale overheidsdienst of door een openbare instelling met rechtspersoonlijkheid die onder de federale overheid ressorteert een principiële machtiging (van het bevoegd sectoraal comité)". 6. Het is de taak van dit Comité om na te gaan of deze mededeling enerzijds nodig is voor de implementatie van de opdrachten die toevertrouwd worden door of krachtens de wet aan de vragende federale overheid en anderzijds of deze mededeling in zijn diverse aspecten compatibel is met al de geldige normen inzake de bescherming van de persoonlijke levenssfeer wat de verwerking van de persoonsgegevens betreft. (Parl.Doc 50, , nr. 1940/004). 7. Het Comité stelt vast dat VLABEL de gevraagde persoonsgegevens reeds op elektronische wijze toegestuurd krijgt vanuit de AAPD en dit met het oog op de inning van de onroerende voorheffing. Met onderhavige machtigingsaanvraag wenst VLABEL deze data nu ook voor een andere finaliteit aan te wenden, met name de inning van de planbatenheffingen. Het Comité acht zich bevoegd om deze aanvraag die de facto een uitbreiding impliceert van de in haar beraadslaging nr. 10/2008 verleende machtiging ten gronde te beoordelen. 8. In de machtigingsaanvraag is ook sprake van elektronische mededeling van gegevens vanuit de Vlaamse administratie Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed aan VLABEL. Het Comité wijst er volledigheidshalve op dat het niet tot haar bevoegdheid behoort om zich over deze gegevensstroom uit te spreken 4. 4 De afwezigheid van enige machtigingsplicht impliceert evenwel niet dat de WVP op deze verwerking niet van toepassing zou zijn. Het Comité wijst VLABEL ter zake dan ook op haar verantwoordelijkheid.

4 Ber FO 01/ /11 B. TEN GRONDE 1. FINALITEITSBEGINSEL 9. Artikel 4, 1, 2, WVP laat de verwerking van persoonsgegevens slechts toe voor welbepaalde, uitdrukkelijk omschreven en gerechtvaardigde doeleinden en de gegevens mogen bovendien niet verder worden verwerkt op een wijze die onverenigbaar is met die doeleinden. In voorliggend geval vraagt VLABEL toegang tot kadastrale gegevens bij de AAPD. 10. Een planbatenheffing is verschuldigd wanneer een in werking getreden ruimtelijk uitvoeringsplan of bijzonder plan van aanleg op een perceel een bepaalde bestemmingswijziging doorvoert 5. Diegene die op het ogenblik van de inwerkingtreding van een dergelijk plan het (bloot) eigendomsrecht op het perceel kan laten gelden, is heffingsplichtige. 11. De heffing wordt berekend uitgaande van de vermoede meerwaarde van een perceel ten gevolge van de bestemmingswijziging en op basis van de oppervlakte van de bestemmingswijziging op het perceel. De oppervlakte van het perceel betreft de bij het kadaster gekende oppervlakte 6, vandaar dat VLABEL toegang wenst tot bepaalde kadastrale gegevens. 12. VLABEL werd opgericht bij besluit van de Vlaamse Regering van 11 juni 2004 tot oprichting van het agentschap Vlaamse Belastingdienst. Haar taken worden in artikel 3 van dit besluit als volgt omschreven: 1 de inning en invordering, met inbegrip van de inkohiering en de bezwaarafhandeling, van de Vlaamse belastingen, inbegrepen de belastingen, aangeduid als heffingen met uitzondering van de heffing op de waterverontreiniging, de heffing op de winning van grondwater, de milieuheffing op de verwijdering van afvalstoffen en de mestheffingen; 2 de uitoefening van de fiscale controle met betrekking tot deze belastingen met uitzondering van de in art. 3, 1 opgesomde heffingen; ( ). 5 Artikel van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening. 6 Artikel , 1 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening.

5 Ber FO 01/ / Gelet op deze bepalingen stelt het Comité vast dat VLABEL instaat voor het registreren van de belastingplichtigen, het berekenen, innen en opvolgen van de openstaande vorderingen, alsook voor het uitvoeren van controles op het terrein en dit voor wat de planbatenheffingen in het Vlaams Gewest betreft. Om deze taken te kunnen vervullen wenst het toegang tot gegevens die bij de AAPD worden opgeslagen. 14. In het licht van de in de vorige alinea omschreven taken van VLABEL, is het Comité van oordeel dat de geplande doorgifte van kadastrale gegevens met het oog op welbepaalde en uitdrukkelijk omschreven doeleinden zal plaatsvinden en het brengt in herinnering dat de gevraagde gegevens enkel met het oog op deze doeleinden mogen verwerkt worden. 15. Rekening houdend met de toepasselijke regelgeving 7 en gelet op artikel 5, c), WVP 8 zijn de doeleinden van de door de aanvrager beoogde verwerkingen van gegevens, ook toelaatbaar. 16. In deze context dient ook te worden geanalyseerd of de doeleinden van de door VLABEL geplande verwerkingen verenigbaar zijn met de doeleinden waarvoor de gegevens oorspronkelijk door de AAPD zijn verwerkt. Conform artikel 4, 1, 2 WVP dient bij de beoordeling van deze verenigbaarheid rekening te worden gehouden met alle relevante factoren, waaronder de redelijke verwachtingen van de betrokkene en de toepasselijke wettelijke en reglementaire bepalingen. 17. Het Comité stelt ter zake vast dat: VLABEL onder meer de volgende bevoegdheid heeft: 1 de inning en invordering, met inbegrip van de inkohiering en de bezwaarafhandeling, van de Vlaamse belastingen, inbegrepen de belastingen, aangeduid als heffingen ( )" 9 ; Artikel van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening het volgende vermeldt: De planbatenheffing wordt berekend uitgaande van de vermoede meerwaarde van een perceel ten gevolge van de bestemmingswijziging en op basis van de oppervlakte van de bestemmingswijziging op het perceel. De oppervlakte van het perceel is de bij het kadaster gekende oppervlakte. 7 Het Comité stelt ter zake vast dat de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening de planbatenheffing invoert en hierbij expliciet vermeldt dat voor de berekening van de heffing de bij het kadaster gekende oppervlakte bepalend is (artikel , 1). 8 Persoonsgegevens mogen slechts verwerkt worden in één van de volgende gevallen: ( ) c) wanneer de verwerking noodzakelijk is om een verplichting na te komen waaraan de verantwoordelijke voor de verwerking is onderworpen door of krachtens een wet, een decreet of een ordonnantie;( ) 9 Artikel 3 van het besluit van de Vlaamse Regering van 11 juni 2004 tot oprichting van het agentschap Vlaamse Belastingdienst.

6 Ber FO 01/ /11 artikel 504 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen het volgende bepaalt: "De administratie van het kadaster 10 staat in voor het bewaren en het bijhouden van de kadastrale bescheiden volgens de regelen die de Koning bepaalt. Enkel de administratie van het kadaster is ertoe gemachtigd, volgens de regels en de tarieven bepaald door de Koning, uittreksels of afschriften van de kadastrale bescheiden te vervaardigen en uit te reiken"; 18. Gelet op het hierboven aangehaalde regelgevend kader, is het Comité van oordeel dat onderhavige verwerking door VLABEL als verenigbaar kan beschouwd worden met de oorspronkelijke verwerking door de AAPD. 19. Het Comité merkt evenwel ook op dat VLABEL de gegevens niet rechtstreeks bij de authentieke bron van de AAPD zal opvragen maar wel bij haar eigen Referentiedatabank, die wordt gevoed met gegevens uit de authentieke bron. Deze methode wordt overigens ook door VLABEL toegepast voor wat betreft de behandeling van haar dossiers inzake de onroerende voorheffing (cf. beraadslaging FO nr. 10/2008). 20. Het Comité stelt aldus vast dat deze werkwijze een uitzondering betreft op het principe dat gegevens steeds bij de authentieke bron moeten worden opgevraagd 11. Op een overleg tussen vertegenwoordigers van VLABEL en de Voorzitter van het Comité dd. 17 november 2009 werd daarom de vraag gesteld of het denkbaar was dat VLABEL voor haar dossiers inzake onroerende voorheffing en planbatenheffing op termijn uitsluitend via een rechtstreekse link met de AAPD zou kunnen werken, zonder dat een kopie van alle kadastrale gegevens in haar referentiedatabank noodzakelijk blijft. De vertegenwoordigers van VLABEL achtten deze piste niet haalbaar en dit om twee redenen: De huidige situatie is historisch zo gegroeid en intussen is in deze werkwijze ook zwaar geïnvesteerd. Ervoor opteren om op termijn via een dienstenintegrator zoals CORVE 12 de gegevens telkens bij de AAPD te ontsluiten, zou een volledige herziening impliceren van de bestaande architectuur. Hiermee zou evident een belangrijke kostprijs gepaard gaan, terwijl de meerwaarde van deze ingrijpende aanpassing uitermate beperkt zou zijn. 10 Opmerking: de administratie van het kadaster maakt deel uit van de AAPD. 11 Artikel 2, 2 en artikel 3, 1, (b), tweede lid, van het Samenwerkingsakkoord tussen de Federale Staat, de Vlaamse, de Franse en de Duitstalige Gemeenschap, het Vlaamse Gewest, het Waalse Gewest, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Franse Gemeenschapscommissie en de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie betreffende de principes voor een geïntegreerd e-government en de bouw, het gebruik en het beheer van ontwikkelingen en diensten van een geïntegreerd e- government (B.S. 19 oktober 2006); Artikel 3 van het decreet van 18 juli 2008 betreffende het elektronisch bestuurlijk gegevensverkeer. 12 Coördinatiecel Vlaams egovernment.

7 Ber FO 01/ /11 Het is vanuit informatica-technisch oogpunt moeilijk haalbaar om voor ieder dossier inzake onroerende voorheffing terug te koppelen naar de AAPD (al dan niet met tussenkomst van CORVE). De massale verwerking van brongegevens in functie van het verzenden van aanslagbiljetten betreft immers een bulkverwerking van miljoenen aanslagbiljetten. De gegevens moeten hierbij op de meest optimale manier worden geordend om zo de hoogste ICT-performantie te kunnen halen. Een online bevraging van alle authentieke bronnen bij de samenstelling van deze gegevens zou voor een zeer zware belasting zorgen van zowel authentieke bronnen, als de integrator, als het eigen systeem. Om die reden wordt gewerkt met kopies van de bronbestanden. Tijdens het ganse traject van opladen tot en met het verzenden van aanslagbiljetten en het verwerken van betalingen ontstaan geen belastingdossiers. Dit proces verloopt volledig geautomatiseerd. Enkel wanneer de burger de gevestigde aanslag betwist wordt een dossier aangemaakt. In functie van dit dossier moet ook de oorspronkelijke gegevenssituatie kunnen worden gereconstrueerd, en om die reden houdt Vlabel deze gegevens ook bij. Voor de dossiers inzake planbatenheffing zou het op termijn in theorie wel mogelijk zijn om voor ieder dossier de gegevens rechtstreeks bij de AAPD op te vragen (al dan niet met tussenkomst van CORVE), maar aangezien de benodigde data zich toch al in de Referentiedatabank van VLABEL bevinden met het oog op de inning van de onroerende voorheffing, zou het weinig efficiënt zijn om specifiek voor dit type dossiers een aparte, permanente verbinding met de authentieke bron van de AAPD te creëren Gelet op deze argumenten, verzet het Comité zich in onderhavig geval niet tegen de door VLABEL voorgestelde werkwijze via haar referentiedatabank. Het wijst in het licht van artikel 4, 1, 4, WVP, wel op de noodzaak om de referentiedatabank permanent up to date te houden, opdat de verwerkte gegevens voldoende nauwkeurig zouden zijn. 2. PROPORTIONALITEITSBEGINSEL 2.1. Aard van de gegevens 22. Artikel 4, 1, 3, WVP stelt dat persoonsgegevens toereikend, terzake dienend en niet overmatig dienen te zijn, uitgaande van de doeleinden waarvoor zij worden verkregen of waarvoor zij verder worden verwerkt. 13 Cf. Verslag vergadering dd. 17/11/09.

8 Ber FO 01/ / VLABEL verzoekt om gemachtigd te worden om toegang te krijgen tot kadastrale informatie die door de AAPD wordt bijgehouden. Concreet betreft het de volgende data: de ligging van het perceel (straatnaam en huisnummer); de naam van eigenaar(s) van een onroerend goed; de woonplaats van de eigenaar(s) van een onroerend goed (straatnaam, huisnummer, busnummer, postcode, gemeente en land); de omschrijving van het zakelijk recht (vruchtgebruik, volle eigendom, ). 24. Na analyse van deze gegevens, stelt het Comité vast dat deze noodzakelijk zijn teneinde de planbatenheffingen op een correcte manier te kunnen innen en de andere finaliteiten zoals omschreven in randnummer 13 te verwezenlijken. Het Comité besluit dan ook dat de bij de AAPD opgevraagde gegevens, conform zijn aan artikel 4, 1, 3, WVP Bewaringstermijn van de gegevens 25. In zijn mail dd. 21 december 2009 signaleert VLABEL dat hij de gegevens voor onbeperkte duur wenst te bewaren. Het Comité is er zich van bewust dat VLABEL de bewaartermijn van de gegevens moeilijk vooraf kan bepalen en dit omwille van de volgende redenen: de planbatenheffing moet maar betaald worden op het moment dat er zich een zogenaamd startfeit 14 voordoet; in geval van betwisting van een belasting of een heffing, is het moeilijk in te schatten hoelang het zal duren voordat de procedure is afgerond; er kan moeilijk voorspeld worden wanneer het verschuldigde bedrag volledig zal geïnd zijn. 14 Bijvoorbeeld: stel dat een stuk landbouwgrond bouwgrond wordt. De planbatenheffing zal maar moeten betaald worden wanneer het perceel bijvoorbeeld verkocht wordt of wanneer er op wordt gebouwd. Dit kan evident jaren duren.

9 Ber FO 01/ / Het Comité is van oordeel dat in de praktijk een onderscheid kan gemaakt worden tussen verschillende bewaringswijzen. De behandeling van een hangend dossier in het kader van de met onderhavige gegevensverwerking vooropgestelde doeleinden (cf. randnummer 13) vereist een bewaring van gegevens opdat deze op normale wijze beschikbaar en toegankelijk zouden zijn voor de ambtenaren die belast zijn met het beheer van het dossier. Van zodra de noodzakelijke termijnen voor het administratief beheer van een dossier verstreken zijn, moet de gekozen bewaringswijze aan de gegevens slechts een beperkte beschikbaarheid en toegankelijkheid verlenen. Een dergelijke bewaringswijze moet toelaten om een antwoord te bieden op andere mogelijke doeleinden van deze bewaring, zoals de naleving van de wettelijke voorschriften inzake verjaring of de uitvoering van een administratieve controle. Eens de bewaring niet langer nuttig is dienen de gegevens te worden vernietigd Frequentie van de toegang en duur van de machtiging 27. VLABEL verzoekt om over een permanente toegang te beschikken, aangezien het op ieder moment in staat moet zijn om te bepalen welke eigendomsrechten gelden op een perceel dat het voorwerp uitmaakt van een planbatenheffing. Het Comité is van oordeel dat een dergelijke permanente toegang gepast is in het licht van artikel 4, 1, 3, WVP. 28. De toegang wordt ook voor onbepaalde duur gevraagd. De bevoegdheid om de planbatenheffingen te innen is niet in de tijd afgebakend en de toegang tot de gevraagde gegevens is aldus essentieel om in dit kader de dossieropvolging te kunnen verzekeren. Het Comité constateert dat, met het oog op de realisatie van de opgegeven doeleinden, een machtiging voor onbepaalde duur gepast is (artikel 4, 1, 3 WVP) Bestemmelingen en/of derden waaraan gegevens worden meegedeeld 29. Volgens de informatie verstrekt door VLABEL, zullen de gegevens enkel intern worden gebruikt. Het betreft met name de medewerkers 15 die betrokken zijn bij de operationele processen in het kader van de inning en invordering van de planbatenheffingen. Het Comité stemt hier mee in. 15 Het betreft zowel het management (administrateur-generaal, afdelingshoofden, ) als adjuncten van de directeur, deskundigen en andere medewerkers.

10 Ber FO 01/ /11 3. TRANSPARANTIEBEGINSEL 30. Het Comité herinnert eraan dat een eerlijke verwerking van gegevens een verwerking is die gebeurt op een transparante wijze. Eén van de hoekstenen van een transparante verwerking, betreft de informatieplicht in de zin van artikel 9, 2, WVP. 31. In voorliggend geval zullen de geplande gegevensverwerkingen evenwel verricht worden met het oog op de toepassing van bepalingen voorgeschreven door of krachtens een wet, een decreet of een ordonnantie. Op grond van artikel 9, 2, 2de lid, b), WVP is in een dergelijke situatie een vrijstelling van de informatieplicht van kracht. Deze vrijstelling neemt echter niet weg dat het Comité er zich kan van vergewissen of er passende waarborgen bestaan voor de bescherming van de fundamentele rechten van de betrokkenen. 32. Het Comité stelt in voorliggend geval vast dat de heffingsplichtigen vanwege VLABEL een aanslagbiljet zullen ontvangen. Op de achterzijde van dit aanslagbiljet zal aldus VLABEL een privacyclausule worden opgenomen. Deze clausule werd evenwel nog niet opgesteld en kan aldus ook niet beoordeeld worden. 33. Het Comité onderstreept dat de door VLABEL verstrekte informatie, de betrokkene minstens moet toelaten om een overzicht te krijgen van de gebruikte gegevens, hun herkomst en de logica die aan de basis ligt van de door VLABEL genomen beslissing. Het staat er dan ook op dat de inlichtingen bij het aanslagbiljet in die zin zouden worden opgesteld. 34. Het Comité beveelt ook aan om langs de kant van de AAPD een maximale transparantie te verzekeren. De AAPD zou via gepaste kanalen algemene informatie kunnen verstrekken omtrent het feit dat het gegevens aan VLABEL doorgeeft en met het oog op welke doeleinden deze doorgifte plaats vindt. Het zou dit bijvoorbeeld kunnen door dit op zijn website te vermelden. 4. BEVEILIGING 35. Uit de door VLABEL meegedeelde stukken blijkt dat hij over een veiligheidsconsulent en een veiligheidsbeleid beschikt, evenals over een plan in toepassing ervan. Ook de AAPD legde reeds naar aanleiding van het dossier inzake de onroerende voorheffing (cf. beraadslaging FO nr. 10/2008) gelijkaardige informatie aan het Comité voor. 36. Het Comité neemt hiervan akte.

11 Ber FO 01/ /11 OM DEZE REDENEN, het Comité bereidt de machtiging die het verleende in beraadslaging FO nr. 10/2008 uit, in die zin dat VLABEL toegang krijgt tot de gevraagde gegevens die bij de AAPD worden bewaard, om de doelstellingen zoals omschreven in randnummer 13 te verwezenlijken, mits voldaan wordt aan de hierboven aangehaalde vereisten (zie randnummers 14, 21, 26 en 33). Voor de Administrateur m.v., De Voorzitter m.v., (get.) Patrick Van Wouwe (get.) Willem DebeuckelaereStefan Verschuere

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 11/2013 van 29 maart 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Agentschap Onroerend Erfgoed, Beleidsdomein RWO ( Ruimtelijke Ordening,

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 19/2013 van 27 juni 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van de FOD Defensie voor de verwerking van persoonsgegevens die in gegevensbanken

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: "het Comité"); Gelet op de aanvraag van Saris Aanhangers BV ontvangen op 22/03/2017;

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het Comité); Gelet op de aanvraag van Saris Aanhangers BV ontvangen op 22/03/2017; 1/6 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 05/2017 van 3 april 2017 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege het bedrijf Saris Aanhangers BV om bepaalde gegevens te kunnen raadplegen

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 24/2012 van 20 september 2012 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege het Agentschap Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) voor de verwerking

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: "het Comité");

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het Comité); 1/12 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 10/2008 van 20 november 2008 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege het Agentschap Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) voor de verwerking

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 08/2014 van 20 maart 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Rijksdienst voor Pensioenen voor de verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het "Comité");

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het Comité); 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 49/2016 van 15 december 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van de Administratie Brussel Fiscaliteit van de Gewestelijke Overheidsdienst

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 40/2013 van 12 december 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege het Departement Financiën en Begroting van de Vlaamse overheid voor

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Federale Overheidsdienst Financiën (hierna de FOD Finanaciën) ontvangen op 17/11/2008;

Gelet op de aanvraag van de Federale Overheidsdienst Financiën (hierna de FOD Finanaciën) ontvangen op 17/11/2008; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 03/2010 van 21 januari 2010 Betreft: Beraadslaging betreffende de aanvraag van de FOD Financiën om aan de opdrachtgever of de aannemer

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 35/2014 van 30 oktober 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Stad Gent voor de verwerking van persoonsgegevens die in gegevensbanken

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 06/2015 van 19 maart 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van De Lijn om toegang te krijgen tot persoonsgegevens die in databanken van de

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/5 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 26/2012 van 20 september 2012 Betreft: Beraadslaging houdende het verlenen van een machtiging aan de MIVB om bij de DIV de identificatiegegevens

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 41/2017 van 14 december 2017 Betreft: aanvraag van het Agentschap voor grond en woonbeleid voor Vlaams-Brabant (Vlabinvest APB) om toegang

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 12/2017 van 9 mei 2017 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege het Vlaams Departement Landbouw en Visserij om toegang te verkrijgen tot persoonsgegevens

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/5 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 31/2015 van 10 december 2015 Betreft: aanvraag van de Vlaamse Belastingdienst ( VLABEL ) om als rechtsopvolger van het Departement Financiën

Nadere informatie

1/7. persoonlijke. du Crédit 22/07/2015; Gelet op de. van Société. aanvraag

1/7. persoonlijke. du Crédit 22/07/2015; Gelet op de. van Société. aanvraag 1/7 Sectoraal comité voor de d Federalee Overheid Beraadslaging FO nr 25/2015 van 1 oktober 2015 Betreft: machtigingsaanvraag van dee Société Wallonne du Crédit Social (Waalse Maatschappij voor Sociaal

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het "Comité");

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het Comité); 1 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 01/2017 van 12 januari 2017 Betreft: machtigingsaanvraag van de Fiscale Administratie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (Brussel

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 13/2014 van 24 april 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Stad Antwerpen voor de verwerking van persoonsgegevens die in gegevensbanken

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Dhr. Bernard Buyse, Voorzitter Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders ontvangen op 15/04/2010;

Gelet op de aanvraag van Dhr. Bernard Buyse, Voorzitter Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders ontvangen op 15/04/2010; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 11/2010 van 10 juni 2010 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders om toegang te verkrijgen tot

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Directeur-generaal van de POD Maatschappelijke Integratie ontvangen op 05/12/2012;

Gelet op de aanvraag van de Directeur-generaal van de POD Maatschappelijke Integratie ontvangen op 05/12/2012; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 05/2013 van 7 februari 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van de POD Maatschappelijke Integratie met het oog op de elektronische mededeling

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 23/2017 van 26 juli 2017 Betreft: machtigingsaanvraag van de onderneming Schouwingscentrum voor Auto's n.v. om bepaalde gegevens te kunnen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de grote gezinnen ontvangen op 12/04/2011;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de grote gezinnen ontvangen op 12/04/2011; 1/12 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 10/2011 van 9 juni 2011 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege de CVBA Vlaams Woningfonds van de grote gezinnen om toegang te krijgen tot

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 13/08/2012;

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 13/08/2012; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 22/2012 van 20 september 2012 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Brandweerdiensten en de Civiele Bescherming om bepaalde gegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ontvangen op 15/10/2013;

Gelet op de aanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ontvangen op 15/10/2013; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 81/2013 van 11 december 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om het identificatienummer

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de FOD Financiën, ontvangen op 17/12/2015;

Gelet op de aanvraag van de FOD Financiën, ontvangen op 17/12/2015; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 42/2016 van 17 november 2016 Betreft: aanvraag van de FOD Financiën om ten behoeve van zijn Algemene Administratie van de Fiscaliteit

Nadere informatie

Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 22/08/2016;

Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 22/08/2016; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 30/2016 van 29 september 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van de "Direction Générale Transversale du Budget, de la Logistique et des

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna het "Comité");

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna het Comité); 1 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 32/2016 van 29 september 2016 Betreft: Machtigingsaanvraag met het oog op de elektronische mededeling door de FOD Financiën aan de POD

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna het Comité );

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna het Comité ); 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 02/2010 van 21 januari 2010 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege het Leuvens Instituut voor Criminologie om persoonsgegevens van personeelsleden

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 53/2016 van 27/07/2016 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Kruispuntbank voor de Uitwisseling van Gegevens om toegang te krijgen tot diverse

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: "het Comité");

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het Comité); 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 39/2013 van 12 december 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege het Departement Financiën en Begroting van de Vlaamse overheid voor

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Voorzitter van de CFI, ontvangen op 07/02/2018; Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 09/03/2018;

Gelet op de aanvraag van de Voorzitter van de CFI, ontvangen op 07/02/2018; Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 09/03/2018; 1/6 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 18/2018 van 3 mei 2018 Betreft: aanvraag van de Cel voor financiële informatieverwerking (CFI) om toegang te krijgen tot de gegevens

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 13/2009 van 1 oktober 2009 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege het Agentschap Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) voor de verwerking van

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 98/2014 van 19 november 2014 Betreft: Aanvraag van de Nationale Bank van België (NBB) om toegang te krijgen tot het Rijksregister en het Rijksregisternummer

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Dhr. Geert Mareels, Projectleider binnen de Coördinatiecel Vlaamse e-government, ontvangen op 18/08/2009;

Gelet op de aanvraag van Dhr. Geert Mareels, Projectleider binnen de Coördinatiecel Vlaamse e-government, ontvangen op 18/08/2009; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 15/2009 van 1 oktober 2009 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Coördinatiecel Vlaamse e-government voor de verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Mevr. A. Versonnen, Directeur-generaal a.i. ADSEI ontvangen op 17/12/2009;

Gelet op de aanvraag van Mevr. A. Versonnen, Directeur-generaal a.i. ADSEI ontvangen op 17/12/2009; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 04/2010 van 25 maart 2010 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie (hierna ADSEI

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 42/2017 van 14 december 2017 Betreft: aanvraag van het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid om een elektronische mededeling van persoonsgegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Dhr. Vander Auwera ontvangen op 23/02/2012;

Gelet op de aanvraag van Dhr. Vander Auwera ontvangen op 23/02/2012; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 05/2012 van 29 maart 2012 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid om persoonsgegevens te kunnen opvragen

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 20/2014 van 10 juli 2014 Betreft: Beraadslaging houdende aanvulling, wat Kind en Gezin betreft, van de beraadslaging FO nr. 18/2012 van

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 18/2012 van 28 juni 2012 Betreft: Machtigingsaanvraag van Kind en Gezin om persoonsgegevens te kunnen opvragen bij de FOD Financiën met

Nadere informatie

persoonlijke g, als volgt:

persoonlijke g, als volgt: 1/ /10 Sectoraal comité voor de d Federalee Overheid Beraadslaging FO nr 22/2015 van 9 juli 2015 Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid; Betreft: aanvraag van het Agentschapp voor grond en woonbeleid

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 22/2013 van 25 juli 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van Wonen-Vlaanderen voor de verwerking van persoonsgegevens betreffende het inkomen

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 15/2014 van 12 juni 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de FOD Mobiliteit en Vervoer voor de verwerking van persoonsgegevens die

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 10/2010 van 10 juni 2010 Betreft: Machtigingsaanvraag voor de elektronische uitwisseling van persoonsgegevens tussen de Rijksdienst voor

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Dienst Administratieve Vereenvoudiging ontvangen op 19/10/2010;

Gelet op de aanvraag van de Dienst Administratieve Vereenvoudiging ontvangen op 19/10/2010; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 16/2010 van 4 oktober 2010 Betreft: machtigingsaanvraag van de Dienst Administratieve Vereenvoudiging (DAV) voor de mededeling van een

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 71/2011 van 14 december 2011 Betreft: machtigingsaanvraag van het Belgische Rode Kruis om het Rijksregisternummer te gebruiken zodat zij voor

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: "het Comité");

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het Comité); 1/5 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 22/2016 van 30 juni 2016 Betreft: Aanvullende beraadslaging op de beraadslagingen FO nrs. 03/2009, 05/2009, 06/2009, 16/2009, 06/2011,

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 40/2017 van 14 december 2017 Betreft: aanvraag van Waterwegen en Zeekanaal NV om toegang te krijgen tot gegevens die bij de FOD Mobiliteit

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: "het Comité");

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het Comité); 1/5 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 03/2017 van 9 maart 2017 Betreft: Aanvraag van Brussel Economie en Werkgelegenheid van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (cel dienstencheques

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 32/2014 van 30 oktober 2014 Betreft: Machtigingsaanvraag van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek om vanwege de Directie Inschrijving Voertuigen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding ontvangen op 15/03/2012;

Gelet op de aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding ontvangen op 15/03/2012; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 37/2012 van 9 mei 2012 Betreft: aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding om het identificatienummer van het Rijksregister te

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen ontvangen op 20/06/2013;

Gelet op de aanvraag van van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen ontvangen op 20/06/2013; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 28/2013 van 4 oktober 2013 Betreft: machtigingsaanvraag van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) voor

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister

Sectoraal comité van het Rijksregister 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 27/2009 van 18 mei 2009 Betreft: aanvraag van het Vlaams Parlement tot aanpassing en uitbreiding van beraadslaging nr. 08/2004 met het oog

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/13 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 16/2012 van 28 juni 2012 Betreft: machtigingsaanvraag van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, voor de verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Dhr. D. Van Herreweghe, administrateur-generaal ontvangen op 11/06/2010;

Gelet op de aanvraag van Dhr. D. Van Herreweghe, administrateur-generaal ontvangen op 11/06/2010; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 14/2010 van 2 september 2010 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege Vlabel (Intern Verzelfstandigd Agentschap Vlaamse Belastingdienst)

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de gemeente Evere (hierna de aanvrager), ontvangen op 02/02/2015; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16/03/2015

Gelet op de aanvraag van de gemeente Evere (hierna de aanvrager), ontvangen op 02/02/2015; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16/03/2015 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 14/2015 van 23 april 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de gemeente Evere om vanwege de Directie Inschrijving Voertuigen (hierna de

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de POD Maatschappelijke Integratie ontvangen op 10/02/2010;

Gelet op de aanvraag van de POD Maatschappelijke Integratie ontvangen op 10/02/2010; 1/12 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 05/2010 van 25 maart 2010 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege de POD Maatschappelijke Integratie voor de elektronische uitwisseling

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna het "Comité");

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna het Comité); 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 33/ 2016 van 29 september 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van de Directie Huisvesting van het Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 02/2011 van 17 februari 2011 Betreft: machtigingsaanvraag voor het verkrijgen van de contactgegevens van erkende dierenartsen en van erkende

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de gemeente Sint-Agatha-Berchem ontvangen op 20/05/2014;

Gelet op de aanvraag van de gemeente Sint-Agatha-Berchem ontvangen op 20/05/2014; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 18/2014 van 10 juli 2014 Betreft: aanvraag tot machtiging van de gemeente Sint-Agatha-Berchem om via elektronische weg de persoonsgegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 27/09/2013;

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 27/09/2013; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 36/2013 van 14 november 2013 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Brandweerdiensten en de Civiele Bescherming om bepaalde gegevens

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/12 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 36/2017 van 16 november 2017 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege het Agentschap Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) om toegang te krijgen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Departement Landbouw en Visserij, ontvangen op 31/05/2012;

Gelet op de aanvraag van het Departement Landbouw en Visserij, ontvangen op 31/05/2012; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 19/2012 van 25 juli 2012 Betreft: aanvraag van het Departement Landbouw en Visserij om toegang te krijgen tot gegevens van het Federaal

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het intern verzelfstandigd agentschap met rechtspersoonlijkheid Kind en Gezin ontvangen op 04/02/2011;

Gelet op de aanvraag van het intern verzelfstandigd agentschap met rechtspersoonlijkheid Kind en Gezin ontvangen op 04/02/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 23/2011 van 20 april 2011 Betreft: aanvraag van Kind en Gezin om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken in het kader van

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 40/2016 van 17 november 2016 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de+ Stad Gent voor de verwerking van persoonsgegevens die in gegevensbanken

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis ;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis ; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 44/2016 van 17 november 2016 Betreft: verzoek van de Directie Landinrichting van het Departement Landelijke Zaken en Waterlopen van het

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 56/2011 van 16 november 2011 Betreft: Aanvraag van het Agentschap Ondernemen om toegang te krijgen tot het Rijksregister en gebruik te maken

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 07/2018 van 8 februari 2018 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Agentschap Vlaamse Belastingdienst om elektronische gegevens te ontvangen

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; 1/6 Advies nr 40/2015 van 23 september 2015 Betreft: Voorstel van wetsontwerp tot gebruik van het nummer van het rijksregister door wijziging van de Wet van 14 december 2005 en het K.B. van 14 november

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 17/2015 van 25 maart 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en het Agentschap voor Geografische Informatie

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie ontvangen op 25/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie ontvangen op 25/10/2011; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 08/2012 van 11 januari 2012 Betreft: aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie tot uitbreiding van beraadslaging

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Rijksdienst voor Pensioenen, ontvangen op 15/07/2014;

Gelet op de aanvraag van de Rijksdienst voor Pensioenen, ontvangen op 15/07/2014; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 68/2014 van 10 september 2014 Betreft: aanvraag van de Rijksdienst van pensioenen om toegang te bekomen tot een bijkomend informatiegegeven

Nadere informatie

BERAADSLAGING RR Nr 26 / 2007 van 12 september 2007

BERAADSLAGING RR Nr 26 / 2007 van 12 september 2007 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacycommission.be COMMISSIE VOOR

Nadere informatie

Beraadslaging VTC nr. 16/2016 van 30 maart 2016

Beraadslaging VTC nr. 16/2016 van 30 maart 2016 Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Beraadslaging VTC nr. 16/2016 van 30 maart 2016 Betreft: Aanvraag tot machtiging voor het meedelen van persoonsgegevens van

Nadere informatie

1. De Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer (hierna: "VTC");

1. De Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer (hierna: VTC); Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Beraadslaging VTC nr. 06/2011 van 16 maart 2011 Betreft: aanvraag tot machtiging van het Agentschap voor Natuur en Bos tot

Nadere informatie

Fiscalité (SPW DGO7) (Waalse overheidsdienst Operationeel directotraat-generaal fiscaliteit) om

Fiscalité (SPW DGO7) (Waalse overheidsdienst Operationeel directotraat-generaal fiscaliteit) om 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 20/2013 van 27 juni 2013 Betreft: machtigingsaanvraag van de Service Public de Wallonie, Direction Opérationnelle de la Fiscalité (SPW

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 23/2015 van 22 april 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Belgische Rode Kruis, Rode Kruis - Vlaanderen om het Rijksregisternummer te

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 18/2013 van 27 juni 2013 Betreft: machtigingsaanvraag voor de elektronische uitwisseling van persoonsgegevens tussen de Algemene Administratie

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 30/2014 van 2 oktober 2014 Betreft: Machtigingsaanvraag van de gemeente Schaarbeek om vanwege de Directie Inschrijving Voertuigen (hierna

Nadere informatie

Betreft: Advies inzake het besluit van de Vlaamse Regering van 30 september 2011 tot instelling van een tegemoetkoming voor kandidaat-huurders

Betreft: Advies inzake het besluit van de Vlaamse Regering van 30 september 2011 tot instelling van een tegemoetkoming voor kandidaat-huurders Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Advies VTC nr. 03/2011 van 14 december 2011 Betreft: Advies inzake het besluit van de Vlaamse Regering van 30 september 2011

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 91/2014 van 29 oktober 2014 Betreft: Aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Administratie Economie en werkgelegenheid (Brussel

Nadere informatie

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING Nr 02 / 2004 van 15 maart 2004

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING Nr 02 / 2004 van 15 maart 2004 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hallepoortlaan 5-8, B-1060 Brussel Tel. : +32(0)2/542.72.00 Email : commission@privacy.fgov.be Fax.: : +32(0)2/542.72.12 http://www.privacy.fgov.be/ COMMISSIE VOOR DE

Nadere informatie

bepaalde instrumenterende ambtenaren tot de registratieformaliteit en tot de hypothecaire openbaarmaking (CO-A-2014-005)

bepaalde instrumenterende ambtenaren tot de registratieformaliteit en tot de hypothecaire openbaarmaking (CO-A-2014-005) 1/6 Advies nr 05/2014 van 5 februari 2014 Betreft: advies m.b.t. het koninklijk besluit houdende regeling van de aanbieding van akten van bepaalde instrumenterende ambtenaren tot de registratieformaliteit

Nadere informatie

(SPW Département du logement Direction des Aides aux Particuliers (Waalse Overheidsdienst

(SPW Département du logement Direction des Aides aux Particuliers (Waalse Overheidsdienst 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 31/2013 van 4 oktober 2013 Betreft: doorgifte van persoonsgegevens door de FOD Financiën naar Service Public de Wallonie (SPW Département

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; 1/7 Advies nr 18/2012 van 23 mei 2012 Betreft: advies betreffende een voorontwerp van wet inzake het gebruik van het identificatienummer van het Rijksregister van de natuurlijke personen door de personen

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 47/2016 2016 van 22 juni 2016 Betreft: Aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Brussel Economie en Werkgelegenheid, om zijn

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de gemeente Vorst (hierna de aanvrager) ontvangen op 05/12/2014;

Gelet op de aanvraag van de gemeente Vorst (hierna de aanvrager) ontvangen op 05/12/2014; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 13/2015 van 23 april 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de gemeente Vorst om vanwege de Directie Inschrijving Voertuigen (hierna de

Nadere informatie

1. De Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer (hierna: "VTC");

1. De Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer (hierna: VTC); Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Beraadslaging VTC nr. 04/2010 van 17 november 2010 Betreft: aanvraag tot machtiging van de gemeente Nazareth tot het verkrijgen

Nadere informatie

1. De Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer (hierna: "de VTC");

1. De Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer (hierna: de VTC); Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Beraadslaging VTC nr. 36/2011 van 16 november 2011 Betreft: Aanvraag tot uitbreiding van de machtiging 33/2011 van het Agentschap

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 12/09/2014;

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 12/09/2014; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 33/2014 van 30 oktober 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Brandweerdiensten, de hulpverleningszones en de Civiele Bescherming

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de FOD Financiën, ontvangen op 17/12/2015; Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 28/04/2016 en op 12/10/2016;

Gelet op de aanvraag van de FOD Financiën, ontvangen op 17/12/2015; Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 28/04/2016 en op 12/10/2016; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 41/2016 van 17 november 2016 Betreft: aanvraag van de FOD Financiën om ten behoeve van zijn Algemene Administratie Fiscaliteit en Algemene

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 23/2012 van 20 september 2012 Betreft: Machtigingsaanvraag van De Lijn om toegang te krijgen tot persoonsgegevens die in databanken van

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Mevr. Annie Versonnen, Directeur-generaal a.i. van de ADSEI ontvangen op 11/08/2010;

Gelet op de aanvraag van Mevr. Annie Versonnen, Directeur-generaal a.i. van de ADSEI ontvangen op 11/08/2010; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 20/2010 van 21 oktober 2010 Betreft: Aanvraag tot machtiging voor het implementeren van een elektronische mededeling van persoonsgegevens

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 17/2016 van 12 mei 2016 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege het Rijksinstituut voor ziekte en invaliditeitsverzekering om bepaalde gegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Agentschap Kind en Gezin ontvangen op 16 mei 2017;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Agentschap Kind en Gezin ontvangen op 16 mei 2017; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 63/2017 van 8 november 2017 Betreft: aanvraag van het Vlaams Agentschap Kind en Gezin om toegang tot krijgen tot het Rijksregister en het

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 20/2012 van 25 juli 2012 Betreft: Beraadslaging houdende het verlenen van een eenmalige machtiging aan de TEC- ondernemingen om toegang

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/09/024 BERAADSLAGING NR 09/019 VAN 7 APRIL 2009 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS AAN

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: "het Comité");

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het Comité); 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 03/2015 van 19 februari 2015 Betreft: Aanvraag tot machtiging voor het meedelen van persoonsgegevens van eigenaars van een onroerend

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de KFBN (hierna de aanvrager) ontvangen op 13/01/2015; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 4, 9 en 12/02/2015;

Gelet op de aanvraag van de KFBN (hierna de aanvrager) ontvangen op 13/01/2015; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 4, 9 en 12/02/2015; 1/7 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 04/2015 van 19 maart 2015 Betreft: beraadslaging met betrekking tot de aanvraag van de Koninklijke Federatie van Belgische Notarissen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Orde van Vlaamse Balies, ontvangen op 31/07/2015;

Gelet op de aanvraag van de Orde van Vlaamse Balies, ontvangen op 31/07/2015; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 56/2015 van 30 september 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Orde van Vlaamse Balies om het Rijksregisternummer te gebruiken m.b.t. de

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Universiteit Gent, Faculteit Diergeneeskunde, ontvangen op 11/07/2014;

Gelet op de aanvraag van de Universiteit Gent, Faculteit Diergeneeskunde, ontvangen op 11/07/2014; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 25/2014 van 4 september 2014 Betreft: Aanvraag van de Universiteit Gent, Vakgroep Diergeneeskunde, om toegang te krijgen tot gegevens

Nadere informatie